foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ224
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Ελβετίας 2023-24 Preview Super League

Previews Πρωταθλημάτων | 17 Ιουλ 2023 15:30
A-ELBETIAS_AFIERWMA_foxbet.jpg

Η Γιουνγκ Μπόις επέστρεψε άμεσα στο θρόνο στην Α' Ελβετίας, κατακτώντας το πρωτάθλημα με... περίπατο, 16 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Την ακολούθησε στη βαθμολογία η Σερβέτ, η οποία κέρδισε στο νήμα από τη Λουγκάνο το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Την 4η θέση κατέλαβε η Λουκέρνη, αφήνοντας πίσω τη Βασιλεία, που απογοήτευσε και λίγο έλειψε να χάσει την «έξοδο» στην Ευρώπη. Υποβιβάστηκε μέσω των μπαράζ η Σιόν, «πληρώνοντας» την αμυντική αστάθεια. Με νέο σύστημα διεξαγωγής η σεζόν 2023-24, αυξήθηκαν οι ομάδες από 10 σε 12 (3 γύροι στην κανονική διάρκεια και όμιλος πρωταθλητή-υποβιβασμού στη συνέχεια), με σκοπό να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός και τα έσοδα από «εισιτήρια», τηλεοπτικά δικαιώματα. Αλλαγές είχαμε στον πάγκο των Γκρασχόπερς, Βίντερτουρ, Βασιλείας και Σερβέτ, ενώ ανέβηκαν με περίσσια δίψα και ενθουσιασμό για διάκριση οι Ιβερντόν, Λωζάνη και Σταντ Λωζάνη Ουσί, η τελευταία μετράει την παρθενική της συμμετοχή στα «σαλόνια».

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Μετά από 20 χρόνια, το πρωτάθλημα αλλάζει μορφή και η σεζόν ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο φάσεις, με τις ομάδες να αυξάνονται από 10 σε 12. Στην πρώτη, όλοι οι σύλλογοι παίζουν μεταξύ τους από 3 ματς, σε σύνολο 33 αγωνιστικών. Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης, οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ, μεταφέροντας τους βαθμούς από την κανονική περίοδο. Οι πρώτες έξι θα διεκδικήσουν τον τίτλο και τις ευρωπαϊκές θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες θα δώσουν «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στη δεύτερη φάση όλες θα παίξουν από 6 ματς. Η ομάδα που θα τερματίσει 1η και κατακτήσει τον τίτλο θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (πλέι οφ), όπως και η 2η (2ος προκριματικός γύρος), ενώ η 3η και η 4η θα πάρουν το «εισιτήριο» για το Κόνφερενς Λιγκ (2ος προκριματικός γύρος). Στο κάτω γκρουπ υποβιβάζεται η τελευταία και η 5η της τελικής κατάταξης θα δώσει μπαράζ για τη σωτηρία με τη 2η της Β' κατηγορίας. 

Σε περίπτωση  ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Διαφορά τερμάτων,
2) Καλύτερη επίθεση,
3) Μεταξύ τους διαφορά τερμάτων,
4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση,
5) Κλήρωση.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Γιουνγκ Μπόις 2. Βασιλεία 3. Σερβέτ
4. Ζυρίχη 5. Λουγκάνο 6. Γκρασχόπερς
7. Λουκέρνη 8. Σεν Γκάλεν 9. Λωζάνη
10. Βίντερτουρ 11. Σταντ Λωζάνη Ουσί 12. Ιβερντόν

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Τ. Μπάρι (Ε) Μπέβερεν Βασιλεία
Λ. Λακόμι (Μ) Ζαγκλέμπιε Γιουνγκ Μπόις
Τ. Οκού (Ε) Σταντ Λωζάνη Ουσί Λουκέρνη
Ν. Ντουσέν (Α) Σταντάρ Λιέγης Λωζάνη
Γκιλεμενό (Ε) Βασιλεία Σερβέτ

Τι παίζουμε

Κατάκτηση: Γιουνγκ Μπόις  1.70

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ

Μετά το αποτυχημένο πείραμα με τον Γερμανό τεχνικό Βάγκνερ τη σεζόν 2021/22, «μεταμορφώθηκε» προς το καλύτερο υπό την καθοδήγηση του Ράφαελ Βίκι (συνεχίζει). Με τον 46χρονο στον πάγκο επέστρεψε στην κορυφή, κατακτώντας το 5ο πρωτάθλημα την τελευταία εξαετία, όπως και το 8ο Κύπελλο Ελβετίας, κερδίζοντας 3-2 τη Λουγκάνο στον τελικό. Λειτούργησε άψογα η γραμμή κρούσης, με τους φορ Ενσαμέ και Ίτεν να σημειώνουν συνολικά 40 γκολ! Κράτησε τον βασικό κορμό, ενώ πρόσθεσε δύναμη μεσοαμυντικά με την απόκτηση των Λακόμι (Ζαγκλέμπιε) και Γιάνκο (Βαγιαδολίδ).

Από βασικούς έχασε μόνο τον στόπερ Ζεσίγκερ, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Βόλφσμπουργκ. Οι «κιτρινόμαυροι» βλέπουν ευκαιρία ευρωπαϊκής διάκρισης, καθώς περιμένουν αντίπαλο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Δικαίως θεωρούνται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αν και στην εκκίνηση θα εστιάσουν στη διοργάνωση των «αστεριών», αφού ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους θα επιφέρει σημαντική οικονομική τόνωση στο σύλλογο.

ΣΕΡΒΕΤ

Αισθητά βελτιωμένη και με νεανικό λουκ, πέτυχε τον αρχικό στόχο, που ήταν η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση, κερδίζοντας στο... νήμα τον έντονο ανταγωνισμό με τη Λουγκάνο. Πάντως, παρά την καλή πορεία, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο με τον τεχνικό Αλέν Ζιζέρ, ο οποίος αποχώρησε μετά από πέντε έτη. Νέος προπονητής ο Ρενέ Βάιλερ, πρόσληψη ρίσκο, με τον Ελβετό να κάνει το... αγροτικό του σε Αλ Αχλί και Κασίμα έπειτα από το πέρασμά του από τη Λουκέρνη τη σεζόν 2018-19.

Χωρίς σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, «ξεφορτώθηκε» βαριά συμβόλαια, ενώ από τα νέα πρόσωπα ξεχωρίζουν οι Γκιλεμενό (επιθετικός, Σεν Γκάλεν), Μαζικού (αριστερός μπακ, ήταν βασικός στον Άρη), Μο (γκολκίπερ, Ολυμπιακός Λευκωσίας), Λινγκ (εξτρέμ, Χέλσινγκορ), Τσουνεμότο (μπακ, Κασίμα). Η ομάδα της Γενεύης είναι αναγκασμένη να αλλάξει πλάνο, ίσως χρειαστεί χρόνο με τον νέο κόουτς. Πάντως, διαθέτει την απαιτούμενη δυναμική και εμπειρία για να πρωταγωνιστήσει, ωστόσο δύσκολα θα «χτυπήσει» υπέρβαση στην Ευρώπη.

ΛΟΥΓΚΑΝΟ

Ανοδική πορεία διαγράφει τα τελευταία χρόνια. Μετά την 4η θέση και την κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2021/22, τερμάτισε 3η πέρυσι. Μάλιστα, διεκδίκησε έως το φινάλε μαζί με τη Σερβέτ το δεύτερο «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι έφτασε μία ανάσα από το 2ο διαδοχικό Κύπελλο, αλλά ηττήθηκε 3-2 από την πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις στον τελικό. Σημαντικό πως διατήρησε στην τεχνική ηγεσία τον Ιταλό Ματία Κρότσι-Τρότι, με τον οποίο έχει αποκτήσει σταθερότητα και μαχητικό πνεύμα.

Βγήκε ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας 8 ποδοσφαιριστές, με σημαντικότερες προσθήκες τους χαφ Σιμινιάνι (Αζαξιό) και Γκρίγκιτς (Σιόν), ενώ κατάφερε (παρά τις σειρήνες) να κρατήσει τον πρώτο σκόρερ Τσέλαρ, όχι όμως και τον δυναμικό χαφ Ντουμπιά (Σικάγο). Πρωταρχικός στόχος είναι να βγει Ευρώπη, θεωρούμε πως έχει το ρόστερ για να τα καταφέρει.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Άκρως επιτυχημένη η περσινή σεζόν για τη Λουκέρνη. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήταν από τα φαβορί για υποβιβασμό, ωστόσο εμφανίστηκε συγκεντρωμένη και με περίσσια διάθεση. Το αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει στην 4η θέση κι επιστρέφει άμεσα στην Ευρώπη (2ος προκριματικός γύρος Κόνφερενς Λιγκ). Θα πορευτεί για 3η διαδοχική χρονιά υπό την καθοδήγηση του Μάριο Φρικ. Αποδυναμώθηκε στη θέση του γκολκίπερ μετά την αποχώρηση του Μίλερ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σάλκε, ενώ επέστρεψε στη Νότιγχαμ ο βασικός ακραίος αμυντικός Ντράγκερ.

Πάντως, προχώρησε σε τρεις σημαντικές προσθήκες. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε δύναμη μεσοεπιθετικά με την άφιξη των Σπαντάνουντα (Αζαξιό) και Οκού (πρώτος σκόρερ της Σταντ Λωζάνης Ουσί), νέο πρόσωπο και ο δεξιός μπακ Ούλριχ (Βαντούζ). Διαθέτει σταθερό κορμό και αξιόλογο προπονητή, ωστόσο φέτος την υπολογίζουν περισσότερο, οπότε περιμένουμε να τερματίσει χαμηλότερα.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, απογοήτευσε τους οπαδούς της και λίγο έλειψε να μείνει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά έπειτα από 23 χρόνια. Τελικά, κατέλαβε την 5η θέση και θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Δεν έπιασε στον πάγκο ο θρύλος του συλλόγου Αλεξάντερ Φράι, ο οποίος αποχώρησε τον Φεβρουάριο κι έκλεισε έως το τέλος της σεζόν με τον Γερμανό Βόγκελ. Νέος προπονητής ανέλαβε ο συμπατριώτης του Τίμο Σουλτς, με θητεία δύο χρόνων (2020-22) στη Σαν Πάουλι. Αγόρασε τον Αμντούνι (επιθετικός, 12 γκολ), ο οποίος έκανε καλές εμφανίσεις και πρόσθεσε στο δυναμικό της τον πρώτο σκόρερ της Μπέβερεν, Τιερνό Μπάρι, όπως και τον ταλαντούχο μέσο της Αλμπαθέτε, Τζόναθαν Ντούμπασιν.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κρατήσει τους Ντιούφ (μέσος, Λανς), Ζεκίρι (επιθετικός, Μπράιτον), Νοβόα (εξτρέμ, Λειψία) και Μάλες (μέσος, Ίντερ), ο πρώτος είναι σημαντική απώλεια, παρελθόν και ο βασικός στόπερ Πελμάρντ (Κλερμόν). Κάθε χρόνο ξεκινάει μέσα στα φαβορί, εξάλλου πρόκειται για το σύλλογο των 20 πρωταθλημάτων και 13 Κυπέλλων. Λογικά δεν πρόκειται να είναι χειρότερη από πέρυσι, όμως έχει ακόμα δρόμο προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή στην κορυφή.

ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ

Παρότι βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα (είχε τη δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση), έμεινε εκτός Ευρώπης για 3η διαδοχική σεζόν. «Πάλεψε» έως το φινάλε, ωστόσο περιορίστηκε στην 6η θέση, δύο βαθμούς πίσω από τη Βασιλεία. Δεν αλλάζει πλάνο προσέγγισης, στον πάγκο συνεχίζει από το 2018 ο Γερμανός Πίτερ Τσέιντλερ, που θεωρείται από τους καλύτερους προπονητές στην κατηγορία. Βγήκε αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό παζάρι και «τρέχει» για να καλύψει τα κενά, κυρίως στην επίθεση,

Συγκεκριμένα, δεν μπόρεσε να κρατήσει τον -δανεικό από την Αταλάντα- φορ Λατέ Λαθ (πρώτος σκόρερ με 14 γκολ σε 31 ματς) και παραχώρησε στη Σερβέτ τον κομβικό Γκιλεμενό (11 γκολ), «παρελθόν» και οι Μαγκλίτσα (στόπερ, Στουτγάρδη), Γιουάν (επιθετικός, Χιμπέρνιαν). Πήρε τρεις ταλαντούχους κι έκλεισε τα κενά στα μετόπισθεν με την προσθήκη των Φαζλίτζι (Σαν Πάουλι), Ντιαμπί (Ούιπεστ). Ιστορική ομάδα, με δυνατή έδρα, όμως έχασε σε δυναμική και θα είναι κατόρθωμα αν «χτυπήσει» τετράδα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ

Εμφάνισε σημάδια προόδου στο παιχνίδι της, ωστόσο περιορίστηκε στην 7η θέση, σε μία μεταβατική σεζόν μετά την επιστροφή στα «σαλόνια» το 2021. Εξάλλου, πρόκειται για ένα σύλλογο που ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και με πιο πρόσφατο τίτλο την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2003. Είχαμε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αποχώρησε ο Κοντίνι ύστερα από δύο έτη και στη θέση του προσελήφθη ο Μπρούνο Μπέρνερ, που άφησε τη Βιντερτούρ για τα... μάτια της «αγαπημένης» του Γκρασχόπερς, με τη φανέλα της οποίας έκανε σημαντική καριέρα ως ποδοσφαιριστής.

Δεδομένο είναι πως το ρευστό απουσιάζει, οπότε δεν κατάφερε να κρατήσει τον πρώτο σκόρερ Καβάμπε (9 γκολ, Γουλβς) και τους βασικούς Μπόλα (μπακ, Γουλβς), Λούσλι (στόπερ, Μπόχουμ), Μορέιρα (γκολκίπερ), Ντεμχασάι (επιθετικός, Ααραου). Νέα πρόσωπα οι Κορμπεάνου (εξτρέμ, Γουλβς), Τόμπερς (στόπερ, Λέχια), Κέμπτερ (μπακ, Σεν Γκάλεν), Σουρπφ (μέσος, Λουκέρνη) και Γκλάους (τερματοφύλακας, Στουτγάρδη Β'). Μπορεί να έχει τη πιο βαριά φανέλα στην κατηγορία, όμως το ρόστερ της διατηρείται χαμηλά σε δυναμική, συνεπώς θεωρούμε πως δύσκολα θα «χτυπήσει» εξάδα.

ΖΥΡΙΧΗ

Δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις μετά την εντυπωσιακή πορεία τη σεζόν 2021-22, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα ύστερα από 13 χρόνια. Περιορίστηκε στην 8η θέση, με τον τεχνικό Φράνκο Φόντα να μην προλαβαίνει να κλείσει 4 μήνες στον πάγκο της, στον οποίο χρεώθηκε η κάκιστη εκκίνηση. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε βελτιωμένη υπό την καθοδήγηση του ενθουσιώδη Μπο Χένρικσεν (είχε απολυθεί από τη Μίντιλαντ), με τον Δανό να συνεχίζει. Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι, νέες προσθήκες οι Μπαρ (μέσος, Πετάχ Τίκβα) και Νταπρέλα (στόπερ, Λουγκάνο), αμφότεροι προορίζονται για βασικοί.

Κούνησαν μαντήλι 4 ποδοσφαιριστές, μεταξύ τους ο κομβικός ακραίος αμυντικός Ομεράγκιτς, που παραχωρήθηκε στη Μονπελιέ. Θα επιδιώξει να τερματίσει στο πάνω γκρουπ και να διεκδικήσει στη συνέχεια το ευρωπαϊκό «εισιτήριο», δύναμή της η έδρα και η φρεσκάδα αφού φέτος θα παίζει σε μονό ταμπλό. Λογικά θα είναι μέσα στην εξάδα, αλλά με τον υπάρχον έμψυχο δυναμικό δύσκολα θα μπει σφήνα στη μάχη του τίτλου.

ΒΙΝΤΕΡΤΟΥΡ

Ως νεοφώτιστη πέτυχε τον πρωταρχικό στόχο της σωτηρίας, παρότι δυσκολεύτηκε στο σκοράρισμα (είχε τη χειρότερη επίθεση). Τερμάτισε στην προτελευταία θέση, αφήνοντας έναν βαθμό πίσω τη Σιόν, η οποία στη συνέχεια υποβιβάστηκε μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Έβγαλε πάθος και περίσσια ενέργεια με τον Μπρούνο Μπέρνερ στον πάγκο, ωστόσο ο 46χρονος κόουτς την άφησε για τα μάτια της Γκρασχόπερς. Νέος προπονητής ανέλαβε ο Πάτρικ Ράχμεν, ο οποίος πρόσφατα οδήγησε στα προημιτελικά του Euro 2023 την εθνική ομάδα U21 της Ελβετίας. Βγήκε ελαφρώς ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι, πρόσθεσε δύναμη κυρίως μεσοαμυντικά, ενώ δεν έχασε σημαντικό ποδοσφαιριστή.

Από τα νέα αποκτήματα ξεχωρίζουν οι Σίντλερ (δεξιός μπακ, Μπίλεφελντ), Στίλχαρτ (στόπερ, Σεν Γκάλεν) και Γιάνκεβιτς (μέσος, Γιουνγκ Μπόις). Παράλληλα, αγόρασε από τη Φράιμπουργκ τον εξτρέμ Μπούρκαρτ, που έκανε καλές εμφανίσεις την περσινή σεζόν. Σύνολο περιορισμένων δυνατοτήτων, όμως δεν... παραδίνεται, στο... χέρι της η παραμονή.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΙΒΕΡΝΤΟΝ

Με συγκέντρωση και ουσία στο παιχνίδι της, έκοψε πρώτη το νήμα στη Β' κατηγορία κι επιστρέφει στη Super League για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια! Μάλιστα, αυτή θα είναι μόλις η 4η παρουσία της στα «σαλόνια», ενώ τις προηγούμενες τρεις φορές που βρέθηκε στη μεγάλη κατηγορία μόνο τη μία κατάφερε να κρατηθεί. Απέδωσε στην πρώτη σεζόν υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σαλιμπάουμ, ο οποίος παραμένει στον πάγκο. Ωστόσο, παρά την άνοδο, μέχρι στιγμής έχει κινηθεί... ρηχά στο μεταγραφικό παζάρι, περισσότερο έχασε σε δυναμική αφού αποχώρησαν 9 ποδοσφαιριστές, μεταξύ τους ο αρχισκόρερ Κονέ (12 γκολ).

Aξιόλογη προσθήκη ο μέσος Κεσπέδες από τη Σερβέτ, ο οποίος θα προσπαθήσει να αναπληρώσει το κενό του ηγετικού Καμπακαλμάν (3 γκολ και 8 ασίστ), καλή κίνηση και ο γκολκίπερ Μπρέζα (δανεικός από την Μπολόνια), πιο πρόσφατες αφίξεις οι Κάρλος (επιθετικός, Ουέσκα) και Ντελ Φάμπρο (στόπερ, Τσιταντέλα). Με τον υπάρχον ρόστερ, συγκαταλέγεται δικαίως από τις ομάδες που έχουν μειωμένες πιθανότητες σωτηρίας. Εξάλλου, δεν έχει κινηθεί... ζεστά ως νεοφώτιστη.

ΛΩΖΑΝΗ

Άμεση η επιστροφή της Λωζάνης στη μεγάλη κατηγορία. Εμφανίζοντας αμυντική συνοχή (δέχτηκε τα λιγότερα γκολ), τερμάτισε 2η στη Challenge League και πήρε απευθείας την άνοδο, στο -5 από την πρωταθλήτρια Ιβερντόν και στο +1 από τη συμπολίτισσα Σταντ Λωζάνη Ουσί. Ιστορικό σωματείο, με 7 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα Ελβετίας, αλλά με φθίνουσα πορεία την τελευταία δεκαετία, πρωταρχικός της στόχος να επιβιώσει. Ο 44χρονος Ελβετός Λουντοβίκ Μανίν συνεχίζει στον πάγκο για 2η σερί σεζόν, ενώ στην επίθεση ξεχωρίζει ο Λαμπεό, που αναδείχθηκε αρχισκόρερ πέρυσι με 19 γκολ σε 34 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία.

Νέες αφίξεις οι Ντουσέν (στόπερ, Σταντάρ Λιέγης), Σενέ (επιθετικός, Βασιλεία) και Ίλιε (μέσος, Νις), όλοι τους προορίζονται για το αρχικό σχήμα. Σημαντικό πως δεν απώλεσε κομβικό ποδοσφαιριστή, έχει σταθερό κορμό και την απαιτούμενη εμπειρία για να αντεπεξέλθει σε μία άκρως απαιτητική σεζόν, αποφεύγοντας δυσάρεστες καταστάσεις.

ΣΤΑΝΤ ΛΩΖΑΝΗ ΟΥΣΙ

Κατάφερε να γράψει ιστορία, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α' κατηγορία για πρώτη φορά. Πήρε το «εισιτήριο» μέσω των μπαράζ, κερδίζοντας δύο φορές (2-0, 4-2) τη Σιόν, αφού πρώτα κατέλαβε την 3η θέση στην Challenge League με εξαιρετικό ντεμαράζ στο φινάλε του πρωταθλήματος. Πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα αν αναλογιστούμε πως το 2014 έπαιζε ακόμα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Συνεχίζει ο Γάλλος τεχνικός Άντονι Μπραϊζάτ, ωστόσο έχασε τον πρώτο σκόρερ Οκού (19 γκολ), ο οποίος παραχωρήθηκε στη Λουκέρνη, κενό που δύσκολα θα καλύψει.

Τουλάχιστον ενισχύθηκε στη μεσαία γραμμή με την απόκτηση των Μαχμούντ (Χάβρη), Χαμντίου (Σαφχάουζεν), Έμπερχαρντ (Γιουνγκ Μπόις) και Ρενό (Λα Ντουσέρ), νέο πρόσωπο και ο στόπερ Καμαρά (Παΐς). Καλείται να διαψεύσει όσους την έχουν ξεγραμμένη, εξάλλου θεωρητικά έχει το χειρότερο ρόστερ στην κατηγορία κι έχασε τον καλύτερό της παίκτη. Ποντάρει στον ενθουσιασμό της πρωτάρας, όμως δύσκολα θα αντέξει στον ανταγωνισμό.

 

Επιμέλεια: Θύμιος Ρουβάς

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση