foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ271
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Κολομβίας, Clausura 2021: Preview

Previews Πρωταθλημάτων | 17 Ιουλ 2021 11:33
ΚΟΛΟΜΒΙΑ.jpg

Στο Απερτούρα της A' Κολομβίας, η Τολίμα, ούσα σοβαρή και αποτελεσματική, ήταν η πιο σταθερή ομάδα και κατέκτησε το Απερτούρα, αποτελώντας ουσιαστικά έκπληξη αφού τα φαβορί, Νασιονάλ, Τζούνιορ και Σάντα Φε, έμειναν εκτός από νωρίς, έχοντας μπλέξει με τις διεθνείς υποχρεώσεις στο Λιμπερταδόρες. Έτσι και τώρα αναμένεται ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια του Λιμπερταδόρες και του Σουνταμερικάνα και θα ρίξουν ευνόητα όλο το βάρος στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τα πλέι οφ του τίτλου.

Σύστημα διεξαγωγής

Αποτελεί τη δεύτερη και τελευταία φάση του πρωταθλήματος Κολομβίας, ουσιαστικά είναι το Κλαουσούρα που ακολουθεί μετά το Απερτούρα. Πρωτάθλημα 20 ομάδων, με μονό γύρο και 19 αγωνιστικές. Οι πρώτες οκτώ οδηγούνται στα πλέι οφ και χωρίζονται σε δύο ομίλους, με τις δύο νικήτριες αυτών να αγωνίζονται σε διπλό τελικό πρωταθλήματος. Υποβιβασμός δεν προκύπτει από αυτό το τουρνουά, απλά οι ομάδες συλλέγουν βαθμούς και του χρόνου αφότου θα έχουν ολοκληρωθεί τα επόμενα Απερτούρα και Κλαουσούρα, μέσω της συνολικής βαθμολογίας, θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία. Η Τολίμα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του επόμενου Λιμπερταδόρες, μετά και την κατάκτηση του Απερτούρα, ενώ η Μιγιονάριος (φιναλίστ) θα βρεθεί στα προκριματικά της διοργάνωσης και η Μενεγίν έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στα προκριματικά του Σουνταμερικάνα, αφού κατέκτησε το Κύπελλο.

Σε περίπτωση  ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Καλύτερη εκτός έδρας άμυνα.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Ατλ. Νασιονάλ 11. Μπουκαραμάνγκα
2. Μιγιονάριος 12. Όνσε Κάλδας
3. Τολίμα 13. Ριονέγκρο
4. Σάντα Φε 14. Ενβιγάδο
5. Τζούνιορ 15. Τζαγκουάρες
6. Αμέρικα ντε Κάλι 16. Πατριότας
7. Ιντ. Μεντεγίν 17. Περέιρα
8. Ντεπορτίβο Κάλι 18. Κιντίο
9. Εκιδάδ 19. Αλιάνσα Πετρολέρα
10. Πάστο 20. Ουΐλα

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Παβόν (Ε) Μοντερέι Ατλ. Νασιονάλ
Σεγούρα (Α) Γουότφορντ Αμέρικα ντε Κάλι
Πρεσιάδο (Ε) Σενζέν Ντεπ. Κάλι
Ερνάντες (Ε) Ατλ. Νασιονάλ Ιντ. Μεντεγίν
Πατσέκο (Α) Εκιδάδ Τζούνιορ

Τι παίζουμε

Αποτελεί ένα ιδιαίτερο και αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες στο να σε πετάξουν έξω, όσον αφορά μακροχρόνιο στοίχημα. Οι μπουκ έχουν βγει με φαβορί τις Ατλέτικο Νασιονάλ και Τζούνιορ στο 6,00. Αίσθηση μας πως η Τζούνιορ δεν θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική χωρίς τους δύο φορ Μπόρχα και Γκουτιέρες που αποχώρησαν. Από την άλλη η Νασιονάλ μετά το στραπάτσο στο Απερτούρα που έμεινε εκτός από την Εκιδάδ, θα μπει με ελάχιστο στόχο την κατάκτηση του Κλαουσούρα και τίποτα άλλο, αποτελώντας βέβαια και ομάδα με περίσσεια ποιότητα. Συγκρατημένα θα επιλέξουμε το 6,00 της Νασιονάλ, για νικήτρια της διοργάνωσης.

Νασιονάλ Κατάκτηση (6.00 ➥ Stoiximan)

Οι ομάδες της Primera A Κολομβίας

Τολίμα

Επέστρεψε έπειτα από τρία χρόνια στους τίτλους, με τα κύρια χαρακτηριστικά της σταθερότητας και ωριμότητας που τη διακατέχουν με τον κόουτς Τόρες να τη βοηθούν να φτάσει σε αυτόν τον στόχο. Τι και εάν τερμάτισε πέμπτη στην κανονική διάρκεια, στα πλέι οφ εκμεταλλεύτηκε τις καλές διασταυρώσεις στους δύο πρώτους γύρους με την παραπαίουσα Ντεπορτίβο Κάλι και την άπειρη-νεανική Εκιδάδ και έτσι στους τελικούς (1-1, 1-2) με σπουδαία νίκη στην Μπογκοτά επί της Μιγιονάριος πανηγύρισε το Απερτούρα. Ευνόητα συνεχίζει με τον αξιόλογο κόουτς Τόρες στον πάγκο της. Στο ρόστερ της δεν έχουν αλλάξει αρκετά, έφυγε ο έμπειρος μέσος Σιέρα, αποκτήθηκαν ο επιθετικός Μορένο (Τζούνιορ) και ο αμυντικός Καϊσέδο (Ντεπ. Κάλι), λύσεις που περισσότερο θα έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα στα σχέδια του Τόρες και δεν προορίζονται για βασικά γρανάζια της ομάδας. Πάλι αναμένεται να εμφανιστεί σοβαρή, αλλά δύσκολα θα κάνει δεύτερη συνεχόμενη καλή πορεία σε τόσο απαιτητικό τουρνουά.

Μιγιονάριος

Ενισχύθηκε ζωηρά πριν το Απερτούρα και σε συνδυασμό με την παρουσία του αξιόλογου κόουτς Γκαμέρο στον πάγκο κατάφερε να δείξει εξαιρετικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ, χάνοντας τον τίτλο οριακά από την Τολίμα. Μεστή παρουσία στην κανονική διάρκεια, τερματίζοντας τρίτη μόλις στο -1 από την κορυφή. Στα πλέι οφ είχε πολύ δύσκολα εμπόδια μπροστά της, αποκλείοντας την εν δυνάμει πρωταθλήτρια Αμέρικα, έπειτα έκανε την έκπληξη πετώντας εκτός την Τζούνιορ και στους τελικούς, παρ’ ότι πήρε το 1-1 στην έδρα της Τολίμα, στη ρεβάνς ηττήθηκε με 1-2 και έχασε μέσα από τα χέρια της τον τίτλο. Αναλλοίωτο το αρκετά καλό σύνολο της, αφού δεν έχει αποκτήσει κάποιον παίκτη έως τώρα, ενώ μοναδική απώλεια είναι η σπουδαιότερη μεταγραφή του Απερτούρα, ο μέσος Γκουαρίν, ο οποίος ωστόσο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, έχοντας και αρκετές εξωαγωνιστικές περιπέτειες, με τη Μιγιονάριος να αναγκάζεται να λύσει τη συνεργασία μαζί του. Η δουλειά του Γκαμέρο είναι εξαιρετική και αυτό αντικατοπτρίζεται στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα δένει ακόμα πιο πολύ με τον καιρό και αναμένεται εκ νέου να πρωταγωνιστήσει, διεκδικώντας και πάλι τον τίτλο.

Τζούνιορ

Διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ της κατηγορίας, ωστόσο τα απαιτητικά ματς του Λιμπερταδόρες, την άφησαν κάπως πίσω και πήρε οριακά μια θέση στα πλέι οφ τίτλου. Εκεί, απέκλεισε το δύσκολο εμπόδιο της Σάντα Φε, αλλά στα ημιτελικά έμεινε εκτός από την ανταγωνιστική Μιγιονάριος. Ο άπειρος κόουτς Περέα ακούει αρκετή γκρίνια από τον κόσμο, ωστόσο τα αποτελέσματα διαψεύδουν άπαντες και παρ’ ότι έφτασε αρκετές φορές ένα βήμα πριν την απόλυση, η διοίκηση συνεχίζει και τον στηρίζει. Πάντως θα πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική ομάδα στο Κλαουσούρα αφού έχασε τους δύο κορυφαίους της παίκτες, τους φορ Μπόρχα και Τεό Γκουτιέρες και για να καλυφτεί το κενό τους απέκτησε τον 33χρονο Μαρτίνες, ενώ καλή προσθήκη αποτελεί ο αμυντικός Πατσέκο από την Εκιδάδ. Θα πρέπει να μπει σε μια νέα πραγματικότητα χωρίς τα δύο αστέρια της και παρ’ ότι έχει καλό ρόστερ από πίσω, θα είναι δύσκολο να διεκδικήσει τον τίτλο, έχοντας τα φόντα όμως να πάρει εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Ατλέτικο Νασιονάλ

Ξεκινάει πάντα ως ένα από τα φαβορί για το εκάστοτε τουρνουά και αυτό διότι διαθέτει οικονομική ευχέρεια που συνεπάγεται με καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι κλπ. Μάλιστα φέτος είχε και τον πετυχημένο κόουτς Γκιμαράες στον πάγκο της και παρ’ ότι τα πήγε ιδανικά στην κανονική διάρκεια, έχοντας ενδιάμεσα μάλιστα και τα παιχνίδια του Λιμπερταδόρες, τερμάτισε πρώτη και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τα πλέι οφ, εκεί όμως έπεσε θύμα έκπληξης, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Εκιδάδ, την πιο αδύναμη ομάδα της οκτάδας. Έτσι η διοίκηση αποφάσισε να τον απομακρύνει κατά τη διάρκεια της διακοπής, με τον πιστό στρατιώτη Ρεστρέπο θα πορευτεί στο Κλαουσούρα. Ο έμπειρος εξτρέμ Ερνάντες μπορεί να θεωρηθεί μια σοβαρή αποχώρηση, ήρθαν όμως ο ποιοτικός φορ Παβόν, που παρά τα 33 χρόνια του μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ καλή προσθήκη είναι και ο αμυντικός Αγκιλάρ που ήρθε δανεικός από την Παραναένσε. Παρ’ ότι πάει με άπειρο προπονητή, το ρόστερ της είναι αρκετά δυνατό, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι, διεκδικώντας τον τίτλο.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σάντα Φε

Παρ’ ότι είχε ενδιάμεσά τα σημαντικά ματς του Κόπα Λιμπερταδόρες, κατάφερε και πάλι να δείξει καλό πρόσωπο, τερματίζοντας δεύτερη στην κανονική διάρκεια. Ωστόσο στα πλέι οφ βρήκε μπροστά της, το δύσκολο εμπόδιο της Τζούνιορ και έμεινε εκτός από νωρίς. Επέστρεψε από τη Φαμαλικάο ο αμυντικός Ερνάντες, καλή προσθήκη και ο Παραγουανός στόπερ Βιγιάλμπα. Στις σημαντικές αποχωρήσεις, ο επιθετικός Βαλντές, ο έμπειρος στόπερ Αρβολέδα και ο μεσοεπιθετικός Κάρδενας. Παραμένει ο στον πάγκο ο καλός τεχνικός Ριβέρα, άνθρωπος που της έχει μεταδώσει ηρεμία και σοβαρότητα, συνεπώς την περιμένουμε και πάλι να τερματίζει στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας και να διεκδικεί πράγματα στα πλέι οφ.

Ντεπορτίβο Κάλι

Έκανε τρομερή εκκίνηση στην κανονική διάρκεια, παρ’ όλα αυτά στη συνέχεια πήρε για τα καλά την κάτω βόλτα, μάλιστα οπαδοί της επιτέθηκαν σε πούλμαν της ομάδας αλλά και στον κόουτς Άριας. Εν τέλει συμμαζεύτηκε τις τελευταίες αγωνιστικές και με κομβικές νίκες, πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου είχε να αντιμετωπίσει τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Τολίμα, μπορεί να έχασε στο πρώτο με το βαρύ 3-0, ωστόσο στη ρεβάνς φλέρταρε με την ανατροπή, με δύο γρήγορα γκολ αλλά δεν έφτασε παραπάνω από το 2-0 για να πάρει την πρόκριση. Παρ’ ότι πέρυσι άκουσε αρκετή γκρίνια και κόντεψε να βρεθεί εκτός ομάδας, συνεχίζει στον πάγκο της ο Ουρουγουανός Άριας. Πολύ δυνατή η προσθήκη του 27χρονου φορ Πρεσιάδο, ο οποίος μετά από τρεις γεμάτες σεζόν στην Κίνα, αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα. Διαθέτει ένα καλό ρόστερ, με καλό αλλά όχι σταθερό προπονητή, τον Άριας, βγάζει αρκετές μεταπτώσεις στη διάρκεια της σεζόν, μπορεί έστω και οριακά ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Αμέρικα ντε Κάλι

Μπήκε με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας, δεν τα κατάφερε αφού πραγματοποίησε απογοητευτική σεζόν. Πήρε στο νήμα και στην τελευταία αγωνιστική το εισιτήριο για τα πλέι οφ, απ’ όπου αποκλείστηκε εύκολα από τη Μιγιονάριος. Τότε ήταν που αποχαιρέτησε και ο κόουτς Ρεάλ ο οποίος παρ’ ότι πέρυσι κατέκτησε το Απερτούρα, δεχόταν συνεχώς αρκετή γκρίνια από τον κόσμο. Πλέον με τον πολύπειρο και ικανό Οσόριο στον πάγκο για να φτάσει και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Κινητική στις αγοραπωλησίες, με τις προσθήκες του αμυντικού Σεγούρα (δανεικός από τη Γουότφορντ) αλλά και του φορ Λέμος από την Όνσε Κάλδας να ξεχωρίζουν, σαφώς ηχηρή η αποχώρηση του εξτρέμ Βεργάρα που πωλήθηκε στη Μοντερέι. Το ρόστερ είναι αξιοπρεπέστατο και η παρουσία του Οσόριο στον πάγκο της δίνει άλλη δυναμική, μπορεί να αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη και να μην δείξει εικόνα σαν και αυτή του περασμένου Απερτούρα.

Εκιδάδ

Η ευχάριστη νότα των δύο τελευταίων ετών στο κολομβιανό ποδόσφαιρο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήρε εισιτήριο για τα πλέι οφ όπου έκανε και τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την επίδοξη πρωταθλήτρια Νασιονάλ, ενώ μετέπειτα έμεινε εκτός από την εν τέλει πρωταθλήτρια Τολίμα, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του Απερτούρα. Τεχνικός παραμένει ο Γκαρσία που έχει δέσει αρμονικά με την ομάδα, εμπιστευόμενος αρκετούς ταλαντούχους πιτσιρικάδες και με τους κατάλληλους έμπειρους από δίπλα τους, έχει παρουσιάσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, οδηγώντας μάλιστα την Εκιδάδ και στους ομίλους του Σουνταμερικάνα. Ξεχωρίζουν οι αποκτήσεις του επιθετικού Βαλντές (Σάντα Φε) και του αμυντικού Κάστρο που δεν έπιασε στην Τζούνιορ και επέστρεψε πίσω, έχασε βέβαια τον σημαντικό αμυντικό Πατσέκο που μεταγράφηκε στην Τζούνιορ. Πλέον παίζει με αρκετή αυτοπεποίθηση, παρ’ ότι υστερεί αρκετά σε δυναμική, έτσι είναι ικανή για τα πάντα, αλλά ζόρικα θα προλάβει για τρίτο σερί τουρνουά, εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιντ. Μεντεγίν

Η έλευση του πολύπειρου τεχνικού Γκόμες πέρυσι αλλά και οι ζωηρές μεταγραφές που έκανε, άλλαξαν την αύρα της ομάδας και έτσι με το... καλημέρα κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ δεν πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ την τελευταία αγωνιστική όπου ήθελε νίκη αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων, τερματίζοντας ένατη εν τέλει. Έτσι και τώρα έκανε κάποιες καλές προσθήκες, με εκείνη του εξτρέμ Ερνάντες από τη Νασιονάλ σαφώς να ξεχωρίζει καθώς αποτελεί παίκτη που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση. Έχασε βέβαια παίκτες όπως ο εξτρέμ Ανγκούλο, ο νεαρός μέσος Μοσκέρα και ο επιθετικός Κουέστα. Έχει τα φόντα να διεκδικήσει εκ νέου την είσοδο στην οκτάδα που είναι και ο κύριος στόχος.

Ριονέγκρο

Μέτριο προς καλό το ρόστερ της που κανονικά της επέτρεπε πέρυσι να διεκδικήσει και οκτάδα, ωστόσο πραγματοποίησε τραγική σεζόν, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Δεν κινδύνευσε βέβαια αφού στην ειδική βαθμολογία τριετίας βρισκόταν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Με τον Στίφανο που ανέλαβε στα μισά της σεζόν και είχε ξαναβρεθεί και προηγουμένως στον πάγκο της, θα πορευτεί και στο Κλαουσούρα. Ο φορ Αγκουντέλο από την Μπερ Σεβά και ο μέσος Οσπιταλέτσε από τη Φένιξ της Ουρουγουάης, είναι δύο παίκτες που ξεχωρίζουν από τις προσθήκες της, ενώ στον αντίποδα ο αμυντικός Κινιόνες μεταγράφηκε στην Πάστο και είναι ένας παίκτης που θα της λείψει. Λίγα πράγματα και για φέτος αναμένουμε από την πλευρά της, η ομάδα δεν δείχνει δεμένη ενώ παρουσιάζει σημαντικό πρόβλημα στα εντός έδρας, δεν δείχνει να έχει τα φόντα να διεκδικήσει είσοδο στην οκτάδα.

Τζαγκουάρες

Από τις καλύτερες πορείες της τα τελευταία χρόνια, η πρόσφατη του Απερτούρα και αυτό διότι ξεκίνησε ιδανικά και συνέχισε έτσι μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα όχι μόνο να σώσει την κατηγορία, τερματίζοντας στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη στην ειδική βαθμολογία τριετίας αλλά και μέχρι τις δύο τελευταίες αγωνιστικές είχε μαθηματικές ελπίδες να προλάβει ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ, οριακά δεν το πρόλαβε, τερματίζοντας 10η στην κανονική διάρκεια. Παραδόξως δεν συνεχίζει με τον κόουτς Σουάρες και συμφώνησε με τον Τόρες ο οποίος δεν έχει καταφέρει κάτι αξιομνημόνευτο στην καριέρα του, με τελευταία του δουλειά να είναι στην Αλιάνσα Πετρολέρα. Τίποτα το σοβαρό στις προσθαφαιρέσεις, έφυγαν κάποιοι παίκτες και αντικαταστάθηκαν με άλλους. Περίεργη η αλλαγή προπονητή που μπορεί να της κόψει αρκετή από την ώθηση που είχε πέρυσι.

Μπουκαραμάνγκα

Μπήκε με αρκετές φιλοδοξίες στο περασμένο Απερτούρα και αυτό διότι είχε αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα, αποκτώντας κάποιες ποιοτικές λύσεις παικτών που αναμένονταν να κάνουν τη διαφορά αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και έμεινε εκτός στόχων που ήταν τα πλέι οφ, παρ’ ότι το συμμάζεψε αρκετά στο φινάλε. Με υπηρεσιακό ολοκλήρωσε τη σεζόν, τώρα ήρθε σε συμφωνία με τον Ουπέγκουϊ ο οποίος έχει ξανακάτσει στον πάγκο της ομάδας το 2013. Πιο συγκρατημένη τώρα στις μεταγραφές, αποκτώντας βέβαια τον μεσοεπιθετικό Κάρδενας που μπορεί να της προσφέρει το κάτι παραπάνω στην επίθεση, ενώ δεν έχασε κάποιο βασικό γρανάζι από την ομάδα της. Δεν είναι ομάδα για πλέι οφ, παρ’ ότι δείχνει την αίσθηση ότι θα το παλέψει αλλά μέχρι εκεί.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πάστο

Απογοήτευσε στο τελευταίο τουρνουά, τερματίζοντας πολύ πίσω από την οκτάδα των πλέι οφ, ενώ δεν διεκδίκησε τη θέση της εκεί, σε καμία στιγμή της σεζόν και το τέλος τη βρήκε στη 12η θέση, στο -6 από την οκτάδα. Με τον άπειρο κόουτς Ρουίς θα πορευτεί φέτος ο οποίος είχε ξαναβρεθεί πρώτος προπονητής στην ομάδα για λίγο το 2015, αφού ακόμα δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με κάποιον τεχνικό και θα δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στον Ρουίς. Ο επιθετικός Ερέρα που αποχώρησε για την Τζούνιορ αποτελεί την πιο τρανταχτή φυγή, από την άλλη πολύ καλή η προσθήκη του αμυντικού Κινιόνες από τη Ριονέγκρο αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τα μετόπισθεν. Δεν πείθουν οι κινήσεις της για το κάτι παραπάνω, ενώ στο πρόσφατο Απερτούρα έδειξε να έχει χάσει τη σοβαρότητα της, επιπλέον είναι ρίσκο το ότι ουσιαστικά μπαίνει χωρίς προπονητή στη νέα σεζόν, δύσκολα θα προλάβει το τρένο των πλέι οφ.

Όνσε Κάλδας

Δεν έκανε καθόλου καλό Απερτούρα και βρισκόταν στο ίδιο καζάνι με τις ομάδες που πάλευαν για την παραμονή, δεν είχε τέτοιο θέμα βέβαια αφού στη συνολική βαθμολογία τριετίας βρίσκεται πολύ μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Εν τέλει τερμάτισε 15η με μόλις 17 βαθμούς και αρκετά προβλήματα στα εντός έδρας παιχνίδια όπου δυσκολευόταν να κερδίσει ακόμα και τις αδύναμες ομάδες. Αποφασισμένη να αλλάξει αυτή την εικόνα αφού προχώρησε σε αρκετές προσθήκες, με τον δανεικό από την Ιντεπεντιέντε, επιθετικό Μεσινίτι να ξεχωρίζει, παίκτης που ήρθε βέβαια για να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε ο πρώτος σκόρερ και καλός φορ Λέμος που πήγε δανεικός στην Αμέρικα. Παρ’ ότι δεν τα πήγε καλά, συνεχίζει και τώρα στο Κλαουσούρα, ο έμπειρος κόουτς Λάρα. Άλλαξε πολλά στο ρόστερ για να πάει λίγο καλύτερα, πολύ πιθανό να γίνει αυτό, αλλά όχι για να προλάβει μια θέση στα ερχόμενα πλέι οφ.

Περέιρα

Πάλευε σε όλο το Απερτούρα να αποφύγει τον υποβιβασμό και εν τέλει τα κατάφερε αφού με τρεις συνεχόμενες νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές, τερμάτισε στο +2 από την Τσίκο στη συνολική βαθμολογία τριετίας και έτσι αποτέλεσε την ομάδα που θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα σαλόνια. Γενικότερα δεν έκανε άσχημη χρονιά, ωστόσο στην αρχή δυσκολευόταν αρκετά στο να διατηρήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, τελικά της ήρθαν μαζεμένα στο φινάλε και πανηγύρισε την παραμονή με τον πιο έξαλλο τρόπο. Καθόλου κινητικότητα στις μεταγραφές, αποκτώντας μονάχα τον αμυντικό Ραμίρες από τη Ριονέγκρο ενώ δεν έχει χάσει κάποιον παίκτη. Ο πιστός στρατιώτης Μάρκες συνεχίζει στον πάγκο. Δεν παύει να βρίσκεται χαμηλά στη συνολική βαθμολογία, συνεπώς και πάλι ο στόχος της θα αποτελέσει η συλλογή βαθμών, δύσκολο το επίπεδο πάντως για τα δεδομένα της.

Ενβιγάδο

Από τις ομάδες που έχουν βγάλει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας τα τελευταία χρόνια, δεν τα πάει καλά πάντως με το νεανικό ρόστερ στην Primera A, αφού και στο τελευταίο Απερτούρα πραγματοποίησε τραγική πορεία, μένοντας ευνόητα εκτός διεκδίκησης πλέι οφ και τερματίζοντας στη 16η θέση. Ο Σουάρες που τα πήγε περίφημα στην Τζαγκούαρες, θα είναι ο νέος της τεχνικός, ευελπιστώντας σε μια καλύτερη πορεία. Ο φορ Ράμος από την Ντεπορτίβο Κάλι είναι η καλύτερη της προσθήκη, ενώ αποχώρησε για την Ατλέτικο Νασιονάλ ο αρκετά ποιοτικός μέσος Γκουζμάν. Το πρότζεκτ της με το νεανικό ρόστερ, είναι πολύ ριψοκίνδυνο για την κατηγορία και δεν μπορεί να φανεί ανταγωνιστική ακόμα και με έναν καλό προπονητή στην άκρη του πάγκου, που πέρυσι έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, έχει απόσταση 20+ βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη της συνολικής βαθμολογίας, θέλει να διατηρήσει τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, μπορεί να το κάνει αλλά σίγουρα όχι να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πατριότας

Μπήκε με πολλή αισιοδοξία και βλέψεις για κάτι καλό πέρυσι, δεν κατάφερε ωστόσο να κάνει το κάτι παραπάνω, επικυρώνοντας πάντως τον στόχο της παραμονής, απ’ όπου βέβαια είχε μεγάλη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας, τερματίζοντας 17η στην κανονική διάρκεια. Παρελθόν ο νεαρός Ισπανός κόουτς Σεγόβια που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ήρθε ο Λουίς Μπερνάλ. Διστακτική στο μεταγραφικό παζάρι, με μόλις δύο παίκτες να έρχονται και δύο παράλληλα να αποχαιρετούν. Πάλι με στόχο τη συλλογή βαθμών για την αποφυγή του υποβιβασμού του χρόνου, κόντρα σε ομάδες του βεληνεκούς της μπορεί να κάνει καλά παιχνίδια, όχι τίποτα παραπάνω όμως.

Αλιάνσα Πετρολέρα

Αποτέλεσε μακράν τη χειρότερη ομάδα, ολοκληρώνοντας το Απερτούρα δίχως νίκη! Τερμάτισε στην τελευταία θέση με μόλις έξι βαθμούς, αλλά στη συνολική βαθμολογία απείχε κατά πολύ από την επικίνδυνη ζώνη και έσωσε την κατηγορία άνετα. Πριν τη λήξη του Απερτούρα συμφώνησε με τον τεχνικό Μποντέρντ ο οποίος είναι του ύψους ή του βάθους, αποτελεί όμως προπονητή που μπορεί να της δώσει προσωπικότητα και σίγουρα να την ξεκολλήσει από αυτή τη δύσκολη θέση. Μόνο ο έμπειρος μέσος Σάντες που ήρθε από τη Μεντεγίν είναι η κίνηση που ξεχωρίζει από τις προσθαφαιρέσεις της. Ζόρικη η κατάσταση της, θα ξεκινήσει να παλεύει για την παραμονή, αφού η απόσταση των εννέα βαθμών που έχει από την τελευταία Περέιρα μπορούν να καλυφθούν εύκολα. Ο Μποντέρντ πάντως είναι προπονητής που μπορεί να τη συμμαζέψει έστω και λίγο.

Κιντίο

Μπορεί να έχασε τον τελικό ανόδου από την Ουϊλα, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν η κορυφαία ομάδα της συνολικής βαθμολογίας (Απερτούρα-Κλαουσούρα), της έδωσε αυτομάτως την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, όπου έχει να αγωνιστεί από το 2013. Βέβαια είχε δείξει από πέρυσι τα τρομερά της δείγματα, όταν είχε φτάσει ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας αρκετές ομάδες της πρώτης κατηγορίας μέχρι να πάει σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Προπονητής από το 2019 ο εμπειρότατος Αργεντινός Γκινταμπάνι. Μεταγραφικά δεν έχει κάνει κάτι για την ώρα, ωστόσο το ρόστερ που διαθέτει μπορεί να θεωρείται πετυχημένο, με τα επιτεύγματα των δύο τελευταίων ετών. Σίγουρα δεν είναι εύκολο για κάποια νεοφώτιστη να σταθεί σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο πρόκειται για μια αρκετά πειστική περίπτωση, με προπονητή που γνωρίζει καλά την κατηγορία και την κολομβιανή πραγματικότητα, εννοείται πως θα παλέψει «με νύχια και με δόντια» να μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς ούτως ώστε να διεκδικήσει με καλύτερες αξιώσεις την παραμονή, την επόμενη σεζόν.

Ατλέτικο Ουΐλα

Επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, αφού στους τελικούς των πλέι οφ, επικράτησε της Κιντίο και πήρε την άνοδο. Ο 42χρονος Πέρες θα βρίσκεται στο τιμόνι της, είναι άπειρος αφού βρισκόταν στις ακαδημίες της ομάδας αλλά και σε ρόλο βοηθού, ουσιαστικά αποτελεί στρατιώτη που συχνά πυκνά αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή. Δεν έχει κινηθεί σοβαρά στο μεταγραφικό κομμάτι, ουσιαστικά θα πορευτεί με το ίδιο ρόστερ που της χάρισε την άνοδο, ενώ έχασε και τον νεαρό μέσο Μποκανέγκρα που ήταν από τους στυλοβάτες της περσινής πορείας και επέστρεψε στην Τζούνιορ, μιας και έληξε ο δανεισμός του. Μπορεί να διαθέτει εμπειρία από την πρώτη κατηγορία, ωστόσο όσο να ‘ναι πάντα υπάρχει το άγχος της νεοφώτιστης. Δύσκολο το έργο της αφού πάει με αδύναμο ρόστερ και άπειρο προπονητή, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα, θα παλέψει να μαζέψει βαθμούς για τη συνολική βαθμολογία παραμονής, ούτως ώστε να σώσει την κατηγορία την επόμενη σεζόν.

Επιμέλεια: Γιώργος Τατάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ