foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ35
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Ρουμανίας 2023-24: Preview Liga I

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Ιουλ 2023 17:36
ΡΟΥΜΑΝΙΑ.jpg

Αλλαγή σκυτάλης μετά από μια πενταετία στην κορυφή της ρουμανικής Liga I. Η Κλουζ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων την περασμένη σεζόν και τα σκήπτρα παραδόθηκαν στη Φαρούλ, η οποία κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, παρουσιάζοντας πειστική εικόνα τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά και στα πλέι οφ. Η Στεάουα έκανε τρομερό ντεμαράζ στο φινάλε αλλά περιορίστηκε στη 2η θέση, ενώ ευρωπαϊκά εισιτήρια κατέλαβαν η απογοητευτική Κλουζ και η Κυπελλούχος για δεύτερη σερί χρονιά, Σέπσι. Οι Ουν. Κραϊόβα και Ραπίντ συμπλήρωσαν την πρώτη 6αδα.

Στα πλέι άουτ η Κραιόβα 1948 κατέλαβε την 1η θέση, θετικά δείγματα παρουσίασαν Πετρολούλ, Βολουντάρι και Ουν. Κλουζ. Έπαιξαν με τη… φωτιά αλλά δεν κάηκαν οι Χέρμανσταντ, Μποτοσάνι, ενώ στα μπαράζ παραμονής εξασφάλισε τη σωτηρία η Άραντ. Αντίθετα, υποβιβάστηκαν στη μικρότερη κατηγορία Άρτζες, Ταργκόβιστε και Μιοβένι. Την άνοδο πήρε η Ιάσι ως πρωταθλήτρια της Β κατηγορίας, ακολούθησε η Οτελούλ, ενώ η ιστορική Ντιναμό Βουκουρεστίου επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια, καθώς στα μπαράζ ξεπέρασε πανεύκολα το εμπόδιο της Άρτζες.

Σύστημα διεξαγωγής

Δεν διαφοροποιείται κάτι σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Συμμετέχουν 16 συνολικά ομάδες στο πρωτάθλημα, θα διεξαχθούν 30 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο, με τις πρώτες έξι ομάδες να προβιβάζονται στα πλέι οφ και τις υπόλοιπες 10 να πηγαίνουν στα πλέι άουτ (οι πόντοι της κανονικής περιόδου μειώνονται κατά το ήμισυ και στρογγυλοποιούνται προς τα πάνω). Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η 2η θέση δίνει εισιτήριο για την προκριματική φάση του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ θα προκύψει ακόμα μια θέση στην Ευρώπη από τον τελικό των μπαράζ ανάμεσα στον 3ο της βαθμολογίας των πλέι οφ και του 1ου των πλέι άουτ.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 9η και στη 10η θέση των πλέι αουτ υποβιβάζονται απευθείας, ενώ η 7η και η 8η θέση οδηγούν σε μπαράζ με τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η και την 4η θέση αντίστοιχα στη μικρότερη κατηγορία.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι υπόλοιπες 10 ομάδες με βαθμολογία κατά το ήμισυ και στρογυλλοποίηση θα συναντηθούν μόνο μία φορά στα πλέι άουτ για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. H 9η με την 10η του μίνι πρωταθλήματος υποβιβάζονται απευθείας. Η 7η με την 8η παίζουν μπαράζ παραμονής με την 4η και 3η της δεύτερης κατηγορίας, αντίστοιχα.

Σε περίπτωση  ισοβαθμίας, η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

  1. Βαθμοί,
  2. Εάν επωφελήθηκαν ή όχι από τη στρογγυλοποίηση των βαθμών της κανονικής περιόδου, αυτός που επωφελήθηκε πάντα έχει μειονέκτημα,
  3. Μεταξύ τους ματς (Πόντοι, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση)
  4. Συνολική διαφορά τερμάτων,
  5. Καλύτερη επίθεση και
  6. Μπαράζ.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Στεάουα 2. Κλουζ 3. Φαρούλ
4. Κραϊόβα 5. Ραπίντ Βουκ. 6. Σέπσι
7. Ουν. Κλουζ 8. Κραϊόβα 1948 9. Χέρμανσταντ
10. Πετρολούλ 11. Βολουντάρι 12. Μποτοσάνι
13. Αράντ 14. Ντιναμό Βουκ. 15. Ιάσι
16. Οτελούλ    

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Οτελέ (ΜΕ) Άραντ Κλουζ
Μιτρίτσα (ΜΕ) Νιου Γιορκ Σίτι Ουν. Κραϊόβα
Μπράουν (Α) Κλουζ Ραπίντ Βουκ.
Ποπάντιουτς (ΜΕ) Ταργκόβιτσε Ουν. Κλουζ
Νέγκουτ (ΜΕ) Ταργκόβιτσε Χέρμανσταντ

Τι παίζουμε

Κατάκτηση: Στεάουα 3.50

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΦΑΡΟΥΛ

Πραγματοποίησε ονειρική πορεία και δίκαια ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της (τη σεζόν 2016-17 τερμάτισε ξανά στην κορυφή). Από την αρχή της χρονιάς έδειξε σημάδια πως μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο και να εκθρονίσει την Κλουζ μετά από μια πενταετία, κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική διάρκεια, ενώ και στα πλέι οφ παρουσιάστηκε εξαιρετική, κατακτώντας μαθηματικά τον τίτλο την προτελευταία αγωνιστική. Συνεχίζει στον πάγκο ο «πρωτομάστορας» Γκιόργκι Χάτζι, κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας αρκετούς ελεύθερους παίκτες, ενώ έδωσε χρήματα στην Ατλέτικο Ραφαέλα για να πάρει τον εξτρέμ Μποργκνίνο. Υπήρξε γερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν ο φορ Μοράρ (πέρασε από τον Παναιτωλικό).

Με το… αριστερό ξεκίνησε τη φετινή σεζόν, καθώς έχασε στον τελικό του Σούπερ Καπ από τη Σέπσι, θα επιζητήσει την ευρωπαϊκή διάκριση, αν και δεν διαθέτει εμπειρία εκτός συνόρων. Θα υπάρχουν επιπλέον αγώνες αυτή τη φορά στην Ευρώπη αλλά και υψηλές απαιτήσεις για πρωταθλητισμό, με το ρόστερ να δείχνει σχετικά μικρό για να καταφέρει το περυσινό κατόρθωμα. Ξεκινάει πιο χαμηλά από Στεάουα και Κλουζ στη μάχη του τίτλου, σωστά προσφέρεται ως 3ο φαβορί (6.00) για κατάκτηση του τροπαίου.

ΣΤΕΑΟΥΑ

 Άρχισε νωθρά τη σεζόν και δεν κατόρθωσε στα πλέι οφ την απόλυτη ανατροπή. Άργησε να βρει την πετυχημένη συνταγή, άλλαξε συνολικά τέσσερις προπονητές, πάντως από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία ο Κύπριος Ηλίας Χαραλάμπους παρουσίασε πειστική εικόνα στο φινάλε της χρονιάς. Έφτασε σε σημείο να διεκδικεί στα ίσα το πρωτάθλημα, όμως την προτελευταία αγωνιστική έχασε με ανατροπή στο ντέρμπι τίτλου από τη Φαρούλ και τερμάτισε στη 2η θέση. Πέτυχε τον μίνιμουμ στόχο με την είσοδο στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και εξασφάλισε σημαντικά έσοδα στα ταμεία της, όμως δεν έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο, μένοντας στην τελευταία θέση του γκρουπ. Συνεχίζει ο Χαραλάμπους στον πάγκο, έγιναν αρκετές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, αποχώρησαν 11 παίκτες, σημαντικότερες απώλειες ο στόπερ Ταμ, ο μπακ Κριστέα και ο μέσος Σορέσκου.

Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι, πήρε τον κεντρικό αμυντικό Νγκεζάνα (Κάιζερ), τον εξτρέμ Μπαλούτα (Ακαδημία Πούσκας) και τον φορ Τζόκοβιτς (Αλ Ραέντ). Επέστρεψαν από δανεισμό τέσσερις ποδοσφαιριστές, ξεχωρίζει η περίπτωση του εξτρέμ Γκεόργκε, ο οποίος έπαιξε την περασμένη σεζόν στην Ουμρανίγεσπορ. Έδωσε μόλις δύο φιλικά παιχνίδια, διασύρθηκε από την Άντερλεχτ (2-5), ήρθε ισόπαλη με τον ΠΑΟΚ (1-1). Οι στόχοι της φετινής χρονιάς είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η συμμετοχή στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Η διατήρηση του βασικού κορμού σε συνδυασμό με την παραμονή του Χαραλάμπους δικαιολογημένα την κάνουν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο (3.50).

ΚΛΟΥΖ

Όλα στραβά πήγαν την προηγούμενη χρονιά και δικαιολογημένα κατέρρευσε η κυριαρχία των πέντε σερί χρόνων στην κορυφή. Το ξεκίνημα δεν ήταν κακό, ήταν ανταγωνιστική στην κούρσα του τίτλου, κατέλαβε τη 2η θέση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, όμως μετά τη διακοπή του Μουντιάλ εμφανίστηκε απογοητευτική. Αποκλείστηκε στην Ευρώπη από τη Λάτσιο, έμεινε δίκαια εκτός συνέχειας στα ημιτελικά του Κυπέλλου, πραγματοποίησε κάκιστες εμφανίσεις στα πλέι οφ, ενώ έσωσε με κάποιον τρόπο τη χρονιά με τη νίκη κόντρα στην Κραιόβα 1948 στα μπαράζ για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η γκρίνια για τον Πετρέτσκου από κόσμο και ΜΜΕ οδήγησε τη διοίκηση στην απομάκρυνση του για 3η φορά από την ομάδα. Τα ηνία ανέλαβε ο Ιταλός Αντρέα Μαρντολίνι, ο οποίος επιστρέφει στον σύλλογο μετά τη σεζόν 2009-10. Αρκετές επιστροφές δανεικών παικτών και τρεις προσθήκες μέχρι στιγμής, ξεχωρίζει η μεταγραφή του εξτρέμ Οτελέ από την Άραντ. Έφυγαν οκτώ ποδοσφαιριστές, μοναδικό πλήγμα ο ακραίος αμυντικός Μπράουν. Σε φιλικούς αγώνες μέτρησε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες κόντρα σε Ντρουμπραβίτα (1-0) και Μπράσοβ (3-1). Θεωρείται, δύσκολο να επαναλάβει την περυσινή κάκιστη σεζόν, έχει το απαραίτητο υλικό για να επιστρέψει άμεσα στους τίτλους και μαζί με τη Στεάουα θα δώσει μεγάλη μάχη για την κούπα. Δίνεται οριακά πρώτο φαβορί από τους μπουκ σε απόδοση 3.25.

ΟΥΝ. ΚΡΑΪΟΒΑ

Εμφάνισε προβληματικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τερμάτισε στην 4η θέση, αλλά δεν πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς η Σέπσι κατέκτησε το Κύπελλο. Ξεκίνησε με αποκλεισμό στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, έμεινε πρόωρα εκτός Κυπέλλου από τη φάση των ομίλων, προχώρησε σε τρεις αλλαγές προπονητών και από τον Ιανουάριο πορεύεται με τον Νεαγκόε. Έπαιξε ελεύθερο ποδόσφαιρο δίχως ιδιαίτερες σκοπιμότητες με τον Ρουμάνο τεχνικό, πάντως στα πλέι οφ δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο, δείχνοντας αλλοπρόσαλλη εικόνα κάθε αγωνιστική.

Μία μεταγραφική προσθήκη, επανήλθε μετά από τέσσερα χρόνια ο εξτρέμ Μιτρίτσα (αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ) και στην παρουσίαση του από τη διοίκηση υπήρξε πανζουρλισμός από τον κόσμο. Γύρισαν από δανεισμούς τέσσερις παίκτες, έφυγαν συνολικά εφτά (άπαντες ελεύθεροι), ηχηρές οι αποχωρήσεις των βασικών ακραίων αμυντικών Βαταγιέλου και Μάρτιτς. Έδωσε αρκετά φιλικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, έχοντας απολογισμό (3-0-2), στον τελευταίο χρονικά αγώνα κέρδισε με 3-2 τη Σλάβια Σόφιας. Στα ίδια κυβικά με την περυσινή περιμένουμε να κυλήσει και η φετινή χρονιά, θα μπει στα πλέι οφ αλλά δεν διαθέτει την ποιότητα για κάτι περισσότερο. Σωστά, δίνεται τέταρτο φαβορί για κατάκτηση (6.50) από τις στοιχηματικές εταιρείες.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΡΑΠΙΝΤ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Κυριάρχησε η γκρίνια την περασμένη χρονιά και δικαιολογημένα δεν κατάφερε να πετύχει κανέναν στόχο, τερματίζοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας. Η πρόσληψη του άπειρου τεχνικού Άντριαν Μούτου αποδείχθηκε άστοχη επιλογή, καθώς σε κανένα σημείο δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ δεχόταν συνεχώς σφοδρή κριτική από τα ΜΜΕ για τις επιλογές του. Αποκλείστηκε από νωρίς στους ομίλους του Κυπέλλου, πραγματοποίησε πτωτική πορεία μετά το Μουντιάλ, αφού εμφανίστηκε «λίγη» στη διαδικασία των πλέι οφ και δεν πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η διοίκηση υπέκυψε στις πιέσεις των οργανωμένων οπαδών για απομάκρυνση του Μούτου και τον απέλυσε μόλις λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο Σουμούντικα αποτέλεσε τον βασικό στόχο, αλλά το ακριβό του συμβόλαιο δεν άφησε πολλά περιθώρια και όπως φαίνεται ο διάδοχος θα είναι ο Αντρέα Μπεργκόντι, ο οποίος παρουσίασε καλό έργο στη Σέπσι. Ο Ιταλός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια, αφού βρέθηκε στον σύλλογο δύο φορές στο παρελθόν (2007-08, 2014-15). Τέσσερις μεταγραφικές προσθήκες, ξεχωρίζουν οι αποκτήσεις των ακραίων αμυντικών Μπράουν, Κριστέα, γύρισαν δύο από δανεισμούς, ενώ αποχώρησαν εφτά, με σημαντικότερες απώλειες τον μέσο Κρεπούλγια και τον εξτρέμ Ογκεντά. Για ακόμα μια σεζόν το κλίμα είναι περίεργο, δίκαια προσφέρεται ως 5ο φαβορί για κατάκτηση (9.00), καθώς δεν δείχνει να έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ σε σχέση με την περυσινή περίοδο.

ΣΕΠΣΙ

Ακόμα μια πετυχημένη σεζόν, κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο, το οποίο ήταν ο μεγάλος στόχος από την αρχή της χρονιάς, ενώ στο πρωτάθλημα κατόρθωσε την είσοδο στα πλέι οφ. Πάντως, ο Αντρέα Μπεργκόντι αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία μετά από δύο χρόνια, αντικαταστάτης ο Λίβιου Τσιομποτάριου, ο οποίος έδειξε θετικά δείγματα γραφής στη Βολουντάρι. Έχει πραγματοποιήσει έξι μεταγραφές μέχρι τώρα, καλή κίνηση ο πολύπειρος φορ Ντεμπελιού (ήταν στο περιθώριο στην Κλουζ λόγω κακών σχέσεων με τη διοίκηση). Έφυγαν πέντε παίκτες, μοναδική ουσιαστική απώλεια του στράικερ Τουντόριε.

Ξεκίνησε με το δεξί στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής χρονιάς, καθώς κατέκτησε το 2ο διαδοχικό Σούπερ Καπ, επικρατώντας στον τελικό της πρωταθλήτριας Φαρούλ. Θα είναι ξανά από τις ανταγωνίστριες ομάδες της κατηγορίας, διαθέτει ομοιογένεια στο ρόστερ και μοιάζει έτοιμη να εδραιωθεί στην 6αδα. Δεν έχει βλέψεις τίτλου και δικαιολογημένα προσφέρεται σε υψηλές αποδόσεις (25.00) από τους μπουκ, όμως αναμένεται να επικεντρωθεί για ακόμα μια φορά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, στην έξοδο στην Ευρώπη, ενώ καλείται να κάνει την υπέρβαση και να μπει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

ΟΥΝ. ΚΡΑΪΟΒΑ 1948

Έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο σε όλη τη χρονιά, όμως δεν κατόρθωσε ούτε την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ δεν κατέκτησε ούτε το Κύπελλο, όπου ήταν ο αποκλειστικός στόχος. Ο Κροϊτόρου απολύθηκε τον Οκτώβριο μετά τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις, ο Νάπολι παρέλαβε τα «κλειδιά» και άλλαξε γρήγορα το κλίμα στα αποδυτήρια. Πάντως, ο πρόωρος αποκλεισμός στα προημιτελικά του Κυπέλλου και η μη συμμετοχή στα πλέι οφ έφεραν την γκρίνια του κόσμου, με αποτέλεσμα ο Ιταλός τεχνικός να απομακρυνθεί μετά την ήττα στα μπαράζ Ευρώπης από την Κλουζ. Ο Τζανέιρο ανέλαβε επίσημα την τεχνική ηγεσία στις 3 Ιουνίου, όμως μετά από τρεις εβδομάδες παραιτήθηκε λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου θα πορευθεί χωρίς προπονητή και με υπηρεσιακό δίδυμο τους Ντράγκαν – Βασιλίτσα. Αν υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα θα συνεχίσουν κανονικά, πάντως ο πρόεδρος Μπιτιτέλου βρίσκεται σε συζητήσεις με έμπειρους τεχνικούς. Απέκτησε τέσσερις παίκτες, ξεχωρίζει η μεταγραφή του μπακ Κομπαγκνούτσι, επέστρεψαν τρεις από δανεισμούς, ενώ λύθηκαν τα συμβόλαια ισάριθμων. Σε φιλικές αναμετρήσεις κέρδισε 1-0 την Άλεν, διασύρθηκε με 7-2 από την Κολωνία Β’. Αποτελεί μεγάλο «στοίχημα» η φετινή σεζόν, καθώς μπορεί να διαθέτει το υλικό για να διεκδικήσει την είσοδο στα πλέι οφ, όμως επικρατεί «μπάχαλο» μετά την απρόσμενη αποχώρηση του Τζανέιρο και τουλάχιστον στην αρχή θα πορευθεί με υπηρεσιακούς.

ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ ΠΛΟΪΕΣΤΙ

Πραγματοποίησε θετική πορεία για τα δεδομένα της και κατέλαβε την 8η θέση της βαθμολογίας. Μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα, όμως η διακοπή του Μουντιάλ την επηρέασε σε τεράστιο βαθμό, δείχνοντας κάκιστη εικόνα στην επανεκκίνηση. Ο Κονσταντίν «πλήρωσε το μάρμαρο» των διαδοχικών ηττών και από τον Φεβρουάριο βρίσκεται στον πάγκο ο Πίρβου, ο οποίος πιστώνεται την αγωνιστική βελτίωση των τελευταίων μηνών. Ξέμεινε από κίνητρο στο φινάλε των πλέι άουτ, έπειτα από την απόφαση της διοίκησης να μην υποβάλλει αίτηση στην ΟΥΕΦΑ για ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Παραμένει ο Ρουμάνος κόουτς στο τιμόνι, από εκεί και πέρα υπήρξαν τεράστιες ανακατατάξεις στο ρόστερ, καθώς αποκτήθηκαν 11 παίκτες, επέστρεψαν 13 από δανεισμούς, ενώ αποχώρησαν έξι. Καλές προσθήκες ο τερματοφύλακας Γκαβρίλας, ο κεντρικός αμυντικός Γκαρούτι και ο εξτρέμ Χάνκα. Παρουσίασε προβληματική εικόνα στα φιλικά (0-2-3), στο πιο πρόσφατο έμεινε στο 1-1 με την Όσιγιεκ και έδειξε ξανά πως χρειάζεται αρκετό χρόνο για να υπάρξει η απαραίτητη χημεία μετά τις πολλές διαφοροποιήσεις που έγιναν. Αποτελεί ερωτηματικό, πάντως φαίνεται να έχει περισσότερο βάθος στο ρόστερ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και μοιάζει έτοιμη για να τερματίσει ξανά στη 10αδα του βαθμολογικού πίνακα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΒΟΛΟΥΝΤΑΡΙ

Με σκαμπανεβάσματα κύλησε η χρονιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πάντως στα πλέι άουτ αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη και δικαιολογημένα πήρε την 9η θέση. Δεν κατάφερε την υπέρβαση για την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς σε αγώνα μπαράζ αποκλείστηκε με δραματικό τρόπο στη διαδικασία των πέναλτι από την Κραιόβα 1948. Ο εξαιρετικός προπονητής Λίβιου Τσιομποτάριου αποχαιρέτησε μετά από δύο χρόνια, αντικαταστάτης ο Ίλιε Ποενάρου, ο οποίος ήταν άνεργος από το 2022, όταν και απολύθηκε από την Άραντ.

Απέκτησε πέντε παίκτες, αξιοσημείωτες επιλογές αποτελούν ο μπακ Μπόμποτς και ο μέσος Κρεπούλγια, ενώ επέστρεψαν τέσσερις ποδοσφαιριστές μετά από τη λήξη των δανεισμών τους. Έφυγαν εφτά, πωλήθηκε στην Τορίνο ο ταλαντούχος τερματοφύλακας Πόπα, σημαντικές και οι αποχωρήσεις του μπακ Βλαντ και του δυναμικού φορ Μελέκε. Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε με 1-0 της Κατόβιτσε, έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τη Ρουχ Χορζόφ, ενώ στο πιο πρόσφατο έχασε εύκολα 3-0 από τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Περιμένουμε να δούμε πως θα διαχειριστεί την αλλαγή προπονητή, δεν έχει κακό υλικό για να κινδυνεύσει με υποβιβασμό, όμως δύσκολα θα κάνει κάτι τρομερό.

ΟΥΝ. ΚΛΟΥΖ

Έφτασε… μια ανάσα μακριά από την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά στον τελικό γνώρισε την ήττα στη διαδικασία των πέναλτι από τη Σέπσι. Θετική κρίνεται η περυσινή παρουσία, επικεντρώθηκε στον θεσμό του Κυπέλλου και περιορίστηκε με την παραμονή στην κατηγορία. Απολύθηκε γρήγορα ο Λίντσαρ μετά το άσχημο ξεκίνημα, ο Νεαγκόε συμμάζεψε την κατάσταση αλλά έφυγε πρόωρα μετά την πρόταση που είχε από την Κραιόβα, τελικά πορεύθηκε με τον Σαμπάου από τον Ιανουάριο μέχρι τη λήξη της χρονιάς. Πάντως, ο Ρουμάνος κόουτς απομακρύνθηκε πριν λίγες εβδομάδες, αντικαταστάτης ο Άντον Πετρέα, ο οποίος την περασμένη σεζόν βρισκόταν στον πάγκο της Ταργκόβιστε, ενώ στο παρελθόν πέρασε από τη Στεάουα.

Πάρα πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ, αποκτήθηκαν συνολικά οκτώ παίκτες, ξεχωρίζουν τα ονόματα του μπακ Βαταγιέλου, του κεντρικού μέσου Μπορντεάνου, του εξτρέμ Ποπάντιουτς και του στράικερ Πόπα. Επέστρεψαν εφτά ποδοσφαιριστές μετά τον τερματισμό των δανεισμών τους, έφυγαν 13, ηχηρές απώλειες ο στόπερ Ίσπας, ο κεντρικός χαφ Πιρές και ο αρχισκόρερ Τιάμ. Έκανε γερό «λίφτινγκ», δείχνει να κάλυψε τα κενά με τον καλύτερο τρόπο στο μεταγραφικό παζάρι και πιστεύουμε πως θα είναι μία από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν. Θα «χτυπήσει» ξανά το Κύπελλο, ενώ έχει όλα τα φόντα για να παλέψει και για την είσοδο στην 6αδα.

ΧΕΡΜΑΝΣΤΑΝΤ

Ξεκίνησε εντυπωσιακά στο περυσινό πρωτάθλημα, ακολούθησε πτωτική πορεία με αναμενόμενη «κοιλιά» μετά το Μουντιάλ, ενώ έφτασε κοντά στον υποβιβασμό στα πλέι άουτ. Υπήρξε αφαίρεση εννιά βαθμών λόγω σοβαρών οικονομικών χρεών, με άγχος «έσωσε την παρτίδα» και ο τεχνικός Μάριους Μαλνταρασάνου παραμένει στον πάγκο για 3η διαδοχική χρονιά, παρά την σκληρή κριτική που δέχθηκε στο φινάλε της περιόδου. Πήρε πέντε ποδοσφαιριστές, ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των εξτρέμ Νέγκουτ και Ιάνκου, ενώ γύρισαν τέσσερις από δανεισμούς. Ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαια τριών παικτών, «ηχούν δυνατά οι σειρήνες» για τον μπακ Οπρούτ και για τον στράικερ Παρασκίβ, οι οποίοι προέρχονται από εξαιρετική σεζόν.

Λίγα τα φετινά αγωνιστικά δείγματα, έδωσε μόλις δύο φιλικούς αγώνες κόντρα στην Σκούπι, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες (1-2, 0-1). Αναμένεται να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο και τη νέα χρονιά, αφού αδικήθηκε πέρυσι από τη βαθμολογική συγκομιδή λόγω της αφαίρεσης των βαθμών που επιβλήθηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αν καταφέρει να διατηρήσει στο ρόστερ τους πρωτοκλασάτους παίκτες μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, τότε θα έχει τη δυνατότητα να τερματίσει κοντά στην οκτάδα.

ΜΠΟΤΟΣΑΝΙ

Παρουσίασε προβληματική εικόνα αλλά πέτυχε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία στο φινάλε της χρονιάς. Πραγματοποίησε θετική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, στη συνέχεια υπήρξε τρομερό ντεφορμάρισμα, όπου είχε σαν αντίκτυπο την απόλυση του Τέζα τον Νοέμβριο. Ο Στόιτσαν τον διαδέχθηκε στο «τιμόνι», τα αποτελέσματα άργησαν να έρθουν για καιρό, όμως στο τέλος πήρε τις απαραίτητες νίκες. Ο Ρουμάνος κόουτς δεν θα βρίσκεται στον πάγκο τη νέα χρονιά, αφού υπήρξε ασυμφωνία με τη διοίκηση όσο αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Αντικαταστάτης είναι ο Μάριους Κροϊτόρου, ο οποίος επιστρέφει στον σύλλογο (την τριετία 2019-2022 η προηγούμενη θητεία). Για τον πολύπειρο κόουτς δεν κύλησαν καλά τα πράγματα στην Άρτζες την προηγούμενη χρονιά και απομακρύνθηκε τον Μάρτιο, το όνομα του ακούστηκε δυνατά σε πολλά ρεπορτάζ ομάδων, όμως ο ίδιος επέλεξε τον δρόμο της επιστροφής.

Απέκτησε τον γκολκίπερ Μπέγκαν, τον μπακ Κρετ και τον εξτρέμ Ντρολέ, επανήλθαν πέντε παίκτες από δανεισμούς, ενώ έφυγαν τέσσερις, οι οποίοι δεν υπολογιζόντουσαν. Κακό πρόσωπο στα φιλικά παιχνίδια (1-0-3), στο πιο πρόσφατο έχασε εύκολα 3-0 από τη Φερεντσβάρος. Δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε την καλοκαιρινή περίοδο, η έλευση του Κροϊτόρου μπορεί να φέρνει ηρεμία στο ξεκίνημα της χρονιάς, όμως θεωρείται δύσκολο να μην κινδυνεύσει, καθώς φαίνεται αυτή τη στιγμή το ρόστερ της να έχει πολλά κενά.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

UTA ΑΡΑΝΤ

Άργησε να «ξυπνήσει» την προηγούμενη σεζόν, όμως σώθηκε στα μπαράζ παραμονής με εμφατικό τρόπο απέναντι στην Γκλόρια Μπιζάου. Ο Ποενάρου απολύθηκε γρήγορα από την τεχνική ηγεσία μετά τις κάκιστες εμφανίσεις, ο Μπαλίντ ανέλαβε τα ηνία τον Νοέμβριο, αλλά η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε, αυτός τελικά που έδωσε την απαραίτητη πνοή ήταν ο Ρέντνιτς. Το ντεμπούτο του ήταν αρνητικό με τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όμως στα πλέι άουτ έδειξε άκρως βελτιωμένη εικόνα η ομάδα του και με αήττητο σερί έφτασε στην άνετη σωτηρία μέσω των μπαράζ.

Όπως, ήταν αναμενόμενο συνεχίζει στον πάγκο, προχώρησε σε εφτά μεταγραφές, αξιοσημείωτες κινήσεις ο κεντρικός αμυντικός Μάρκοβ, ο μέσος Τσαρπ, ο εξτρέμ Ντουμιτράσκου και ο φορ Κούπερ. Επέστρεψαν 11 παίκτες μετά την ολοκλήρωση των δανεισμών τους, έφυγαν συνολικά 16, ανάμεσα σε αυτούς ο ηγέτης εξτρέμ Οτελέ που πωλήθηκε στην Κλουζ, σημαντικές και οι αποχωρήσεις του μπακ Μπενζάρ και του έμπειρου μεσοαμυντικού Μπάθα. Σε φιλικούς αγώνες κέρδισε με 2-1 την Κορβινούλ και με 1-0 τη Ρεζίτα. Από τις ομάδες που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό, έριξε αρκετά τον μ.ό. ηλικίας (23,0), πάντως δεν μοιάζει πιο ισχυρή και φαίνεται πως θα κάνει μια χρονιά παρόμοια με την περυσινή

ΙΑΣΙ

Στέφθηκε πρωταθλήτρια στη μικρότερη κατηγορία και επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια μετά από δύο χρόνια. Παρουσίασε εξαιρετική εικόνα όλη τη σεζόν, ισοβάθμησε στην κανονική διάρκεια με τη CSA Στεάουα στην κορυφή, στα πλέι οφ ήταν ασταμάτητη και δίκαια κατέκτησε τον τίτλο. Ο κόουτς Λέο Γκροζάβου είναι ο «αρχιτέκτονας», απολαμβάνει την εμπιστοσύνη κόσμου και διοίκησης μετά τα συνεχόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα, αφού θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την άνοδο. Πήρε εφτά ποδοσφαιριστές, εξαιρετική μεταγραφή αποτελεί ο κεντρικός αμυντικός Ίλιε, επέστρεψαν οκτώ δανεικοί, ενώ έφυγαν εφτά, με το νεαρό χαφ Μούσι να αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική απώλεια.

Έπαιξε πολλά φιλικά παιχνίδια (2-1-3), στον τελευταίο χρονικά αγώνα έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τη Λέφσκι Κρούμοβγκραντ. Οι απαιτήσεις αλλάζουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο, μπορεί να προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, όμως αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στη μάχη της παραμονής. Είναι δύσκολο με το συγκεκριμένο ρόστερ να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, μοιάζει πιθανό ενδεχόμενο να είναι από τις ομάδες που θα υποβιβαστούν απευθείας.

ΟΤΕΛΟΥΛ

Κατέλαβε την 3η θέση στη Liga II και γυρνάει στη μεγάλη κατηγορία μετά από οκτώ χρόνια απουσίας. Δεν κυνήγησε σε κανένα σημείο την τρομερή Ιάσι, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η 2η CSA Στεάουα δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στη Liga I λόγω της Στεάουα Βουκουρεστίου και την τελευταία αγωνιστική εξασφάλισε την απευθείας άνοδο. Αποτελεί τεράστιο επίτευγμα, καθώς πριν από μόλις δύο χρόνια αγωνιζόταν στην 3η εθνική και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να γράψει ιστορία. Πέρασε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα στα πλέι οφ, η Ντιναμό την πλησίασε σε απόσταση βολής, όμως έδειξε ψυχραιμία στο τελευταίο ματς της χρονιάς.

Ο τεχνικός Ντορινέλ Μουντεάνου συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία για ακόμα μια σεζόν, απέκτησε συνολικά εννιά ποδοσφαιριστές, «ψωνίζοντας» κατά κύριο λόγο από Φαρούλ και Γκλόρια Μπιζάου, δυνατή προσθήκη αποτέλεσε ο μπακ Τέλες. Επέστρεψαν τρεις από δανεισμούς, αποχώρησαν οκτώ, με τον χρήσιμο εξτρέμ Τσιομπάνου να αποτελεί την κυριότερη απώλεια. Έδωσε τέσσερις φιλικούς αγώνες και μέτρησε ισάριθμες ισοπαλίες κόντρα σε Κάφενμπεργκ (1-1), Ζίτομιρ (2-2), Μάριμπορ (0-0) και Βοϊβοντίνα (2-2). Είναι από τις ομάδες που περιμένουμε να τερματίσουν χαμηλά στη βαθμολογία, αφού η νεοφώτιστη δεν φαίνεται πως διαθέτει το υλικό για να εδραιωθεί στη μεγάλη κατηγορία.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚ.

Μόλις έναν χρόνο περιπλανήθηκε στα γήπεδα της Β’ εθνικής, καθώς στους διπλούς αγώνες μπαράζ επικράτησε άνετα της Άρτζες και πανηγύρισε με εντυπωσιακό τρόπο την άνοδο. Έχει ανακηρυχθεί 18 φορές πρωταθλήτρια, η Liga II δεν ήταν για τα κυβικά της και θα επιζητήσει άμεσα να επανέλθει στις επιτυχίες. Η περασμένη σεζόν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, υπερίσχυσε στην ισοβαθμία με τη Σλομπόζια και μπήκε στα πλέι οφ, όπου εκεί έβγαλε χαρακτήρα, παίρνοντας την 4η θέση. Ο Οβίντιου Μπούρτσα παραμένει στον πάγκο, πάντως τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια και οι οφειλές διαδέχονται η μία την άλλη.

Αναζητεί επενδυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, βρίσκεται σε μεταγραφική λιτότητα και ουσιαστικά θα πορευθεί με τον περυσινό κορμό. Απέκτησε ελεύθερο τον στράικερ Αμπαλάχ, επέστρεψαν από δανεισμούς ο στόπερ Γκριγκόρε και ο χαφ Κρέτου, ενώ αποχώρησε ο νεαρός κεντρικός αμυντικός Σερμπάν. Απολογισμός φιλικών (1-0-2), στο πιο πρόσφατο έχασε εύκολα με 3-0 από την Ντιναμό Κιέβου. Το ρόστερ που διαθέτει δεν αρμόζει σε καμιά περίπτωση στην ιστορία της, τα οικονομικά θέματα δεν την αφήνουν να «ανασάνει», πάντως η φανέλα είναι «βαριά» και μπορεί σε πρώτη φάση τουλάχιστον να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.

Επιμέλεια: Γιώργος Κούλης

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση