foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Α' Νορβηγίας: Αφιέρωμα Eliteserien 2024

Previews Πρωταθλημάτων | 27 Μάρ 2024 13:00
A-NORWAY_AFIERWMA_foxbet.jpg

Το 80ό πρωτάθλημα της Eliteserien ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στη 1 Δεκεμβρίου και αφού θα έχουν συμπληρωθεί δύο γύροι και 30 αγώνες για κάθε ομάδα.

Από πέρσι ισχύει η χρήση του VAR, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα όποια διαιτητικά σφάλματα.

Σύστημα διεξαγωγής

Η ομάδα που θα τερματίσει 1η ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2025-2026, μαζί με αυτήν που θα τερματίσει στη 2η θέση. Η 3η και η 4η της βαθμολογίας θα παίξουν στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, όπως και αυτή που θα κατακτήσει το Κύπελλο, εκτός κι αν είναι η Μπόντο Γκλιμτ, οπότε τη θέση της θα πάρει η 4η της περσινής βαθμολογίας, Βίκινγκ. Στην ουρά, υποβιβάζονται απευθείας οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις (15η και 16η), ενώ η 14η θα παίξει μπαράζ με τη νικήτρια των πλέι οφ της Β’ Κατηγορίας (OBOS-Ligaen).

Υπενθυμίζουμε πως πέρσι πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Μπόντο Γκλιμτ (70 β.), 2η τερμάτισε η Μπραν (61 β. +20) και 3η η Τρόμσο (61 β. +15). Έπεσαν απευθείας Άαλεσουντ και Στάμπεκ και στα μπαράζ η Βαλερένγκα που τερμάτισε 14η και έχασε τη θέση της από την Κρίστιανσουντ. Τις θέσεις των άλλων δύο ομάδων που υποβιβάστηκαν πήραν οι Φρέντρικσταντ και KFUM Όσλο.

Κριτήρια ισοβαθμίας:

  1. Διαφορά τερμάτων
  2. Καλύτερη επίθεση
  3. Μεταξύ τους ματς
  4. Μεταξύ τους διαφορά τερμάτων
  5. Μεταξύ τους καλύτερη επίθεση

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

 

Παίκτης (Θέση) Από Σε

Ματς Μέλερ Ντέλι (ΜΕ)

Νυρεμβέργη Μόλντε

Έρικ Κιτολάνο (ΜΕ)

Μόλντε Λίλεστρομ

Κάσπερ Χογκ (Ε)

Στάμπαεκ Μπόντο Γκλιμτ

Βαλνεμάρ Λουντ (Α)

Κοπεγχάγη Μόλντε

Γενς Πέτερ Χάουγκε (Μ)

Άιντραχτ Φρ. Μπόντο Γκλιμτ
cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις) ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Μπόντο Γκλιμτ 2. Μόλντε 3. Μπραν
4. Βίκινγκ 5. Λίλεστρομ 6. Ρόζενμποργκ
7. Τρόμσο 8. Σάρπσμποργκ 9. Στρομσγκοντσέτ
10. Οντ 11. Χάουγκεσουντ

12. Σάντεφιορντ

13. Φρέντρικσταντ 14. ΧαμΚαμ 15. Κρίστιανσουντ
16. KFUM Όσλο    
cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ομάδες της Eliteserien

Μπόντο Γκλιμτ

Έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων ως μία από τις κορυφαίες ομάδες της Νορβηγίας και όχι άδικα. Πέρσι, μετά από ένα διάλειμμα μιας χρονιάς, επέστρεψε στην κορυφή του νορβηγικού ποδοσφαίρου, κατακτώντας με σχετική άνεση τον τίτλο, καθώς συγκέντρωσε 70 βαθμούς, 9 περισσότερους από το δίδυμο της 2ης θέσης, Μπραν και Τρόμσο. Λίγο έλειψε να κάνει το πρώτο της νταμπλ, ωστόσο ηττήθηκε 0-1 στον τελικό του Κυπέλλου από τη Μόλντε με γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις. Με 3 τίτλους λοιπόν τα 4 τελευταία χρόνια έδειξε πως έχει αλλάξει οριστικά επίπεδο και συγκαταλέγεται στις ισχυρές σκανδιναβικές ομάδες. Στην Ευρώπη, έφτασε στη φάση των νοκ άουτ προκριματικών για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τον Άγιαξ.

Κράτησε τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών, Κιέτιλ Κνούντσεν, ενώ προχώρησε σε σημαντική αναδιάρθρωση του έμψυχου υλικού. Ξεχωρίζουν οι απώλειες του τοπ σκόρερ Πελεγκρίνο και του δεύτερου σκόρερ της, Φάρις Μουμπάνια, αλλά και του δεξιού εξτρέμ Τομπίας Γκούλιγκσεν. Αποκτήθηκαν βέβαια ο ικανότατος επιθετικός Κάσπερ Χογκ (Στάμπεκ), ο κεντρικός μέσος Χόκον Εβιάν (Μπρόντμπι) και ο εξτρέμ Γενς Πέτερ Χάουγκε (Άιντραχτ Φρ.), οπότε σε συνδυασμό με κάποιες άλλες μικρότερου βεληνεκούς μεταγραφές, θεωρείται και πάλι ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, με απόδοση κατά μέσο όρο στο 2.10 στις στοιχηματικές εταιρείες.

Μπραν

Εξαιρετική η περσινή σεζόν για την πόλη του Μπέργκεν, καθώς το καμάρι της, η Μπραν, στην επιστροφή της από τη Β’ Κατηγορία, όχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά διεκδίκησε ως το τέλος τον τίτλο, τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση, ισόβαθμη με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Τρόμσο, 9 πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια Μπόντο Γκλιμτ. Πρόκειται για μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του νορβηγικού ποδοσφαίρου, κάτι που φανερώνει και η δυναμική των οπαδών της, που σπάνια αφήνουν κενή θέση στο 17.000 θέσεων στάδιο του Μπέργκεν.

Προπονητής παρέμεινε ο Άιρικ Χόρνελαντ (από το 2021), ενώ οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι ήταν προσεκτικές και στοχευμένες. Διατήρησε τον βασικό της κορμό, απέφυγε τις σημαντικές απώλειες, ενώ προχώρησε στην απόκτηση του κεντρικού μέσου Εμίλ Κόρνβινγκ (Τσιταντέλα) και του δεξιού αμυντικού Μάρτιν Χέλαν (Κόνγκσβινγκερ). Στόχος της είναι να διατηρηθεί στην προνομιούχο τριάδα της Ευρώπης, ενώ κρυφή επιθυμία είναι προφανώς ο τίτλος. Ιδιαίτερα ευοίωνες οι προβλέψεις των Νορβηγών αναλυτών, τη φέρνουν τρίτο φαβορί για τον τίτλο με μέσο όρο απόδοσης στο 5.00. Πιθανή κατάταξη μεταξύ της 2ης και 5ης θέσης.

Τρόμσο

Μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, χρονιές της τελευταίας 10ετίας για την ομάδα του νορβηγικού Βορρά, καθώς παρότι ξεκίνησε με στόχο την αποφυγή των περιπετειών, τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 61 βαθμούς, ισόβαθμη με τη 2η Μπραν, 9 πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια Μπόντο Γκλιμτ. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, αφού είναι μια από τις ομάδες που σπάνια ξεφεύγει από τη μετριότητα. Μια σημαντική αλλαγή υπήρξε στον πάγκο, καθώς ο πρωτεργάτης της περσινής επιτυχίας, Γκάουτε Χέλστρουπ, αποχώρησε αποδεχόμενος την πρόταση της Μπόντο Γκλιμτ για βοηθός του Κνούντσεν, με τον Γιούργκεν Βικ να τον αντικαθιστά. Ο Βικ είναι από το 2021 στην ομάδα έχοντας την ευθύνη τμημάτων υποδομής και ήρθε η ώρα να πάρει το βάπτισμα του πυρός.

Μεταγραφικά, βγήκε μάλλον ζημιωμένη, αφού έχασε τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές, τον αριστερό μπακ Ελ Χατζί Μαλίκ Ντιουφ, τον δεξιό μπακ, Νίκλας Βέστερλουντ και τον κεντρικό αμυντικό Γιόσταϊν Γκούντερσεν. Απέκτησε βέβαια τον κεντρικό αμυντικό Βέτλε Σκιέρβικ (Λίλεστρομ) και κάποιους άλλους νεαρούς μεσοαμυντικούς, ωστόσο δεν είναι της κλάσης αυτών που αποχώρησαν. Η απειρία του Βικ, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση στην άμυνα, δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία για ανάλογη με πέρσι πορεία. Μια θέση στο μέσο της βαθμολογίας (7η με 10η) είναι η πιθανότερη κατάταξη.

Βίκινγκ

Μια ομάδα που τερματίζει 4η στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να θεωρεί ότι απέτυχε, ωστόσο οι οπαδοί της πόλης του Σταβάνγκερ, δήλωσαν απογοητευμένοι από την κατάταξη της Βίκινγκ. Κι αυτό γιατί στα μέσα του καλοκαιριού είχε την ευκαιρία να αφήσει πίσω της τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπόντο Γκλιμτ, ωστόσο στα δύσκολα έδειξε «λίγη» και από την κορυφή έπεσε εκτός των θέσεων της Ευρώπης. Η Βίκινγκ είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του νορβηγικού ποδοσφαίρου και μάλιστα φέτος, είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Eliteserien (74 συνολικά στις 80), πάνω από εκείνες της Μπραν (66), της Ρόζενμποργκ (61), της Λίλεστρομ (60) και της Μόλντε (48).

Στον πάγκο παρέμειναν ο Μπιάρτε Λούντε Όρσχαϊμ μαζί με τον Μόρτεν Γιένσεν. Μεταγραφικά, κινήθηκε προσεκτικά και χωρίς ιδιαίτερες ανακατατάξεις. Σημαντικότερες απώλειες ο αμυντικός μέσος Μάρκους Σόλμπακεν και ο κεντρικός αμυντικός Ντέιβιντ Μπρέκαλο, ωστόσο απέκτησε τον ακραίο εξτρέμ Πέτερ Κρίστιανσεν (Σοντερίσκε) και τον ακραίο αμυντικό Φρανκ Λίνο (Μελβούρνη) και μαζί με κάποιους άλλους νεαρούς, αναπλήρωσε εν πολλοίς τα κενά. Θα παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, θεωρείται πως θα κινηθεί στην πρώτη 5άδα, με πιθανότερη κατάταξη 3η έως 5η.

cta_box_bg
SUGAR προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόλντε

Απογοήτευση η περσινή χρονιά για τη Μόλντε, καθώς όχι μόνο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αλλά τερμάτισε μόλις και μετά βίας στην 5η θέση. Η αλήθεια πάντως είναι πως από τη στιγμή που είχε μείνει πίσω αναφορικά με την πρώτη τριάδα, έκανε δοκιμές παικτών στις τελευταίες αγωνιστικές. Η χρονιά πάντως σώθηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς επικράτησε 1-0 στον τελικό της Μπόντο Γκλιμτ με γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις. Στην Ευρώπη πάντως, η πορεία της ήταν σαφώς καλύτερη, αφού έφτασε στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από την Κλαμπ Μπριζ.

Στον πάγκο της παρέμεινε ο Έρλινγκ Μούε, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης των οπαδών και των διοικούντων, παρά την περσινή άσχημη χρονιά. Μεταγραφικά, έκανε σημαντικές αλλαγές, παραχωρώντας τους βασικούς μέσους Έρικ Κιτολάνο, Έρλινγκ Κνούντζον και Μάρτιν Έλινγκσεν, ενώ απέκτησε τους κεντρικούς αμυντικούς Βαλντεμάρ Λουντ (Κοπεγχάγη) και Ισάκ Αμούντσεν (Μπόντο Γκλιμτ), τον δεξιό μέσο Χάλντορ Στένεβικ (Στρομσγκόντσετ) και τον επιθετικό μέσο Ματς Μέλερ Ντέλι (Νυρεμβέργη). Σε γενικές γραμμές, θεωρείται ενισχυμένη. Προφανώς και ο στόχος φέτος είναι ο τίτλος. Δίνεται δεύτερο φαβορί με μέσο όρο απόδοσης στο 3.75.

Λίλεστρομ

Ούτε κρύο ούτε ζέστη για τα «Καναρίνια», καθώς κινήθηκαν στη μετριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση, μακριά από κάθε ευρωπαϊκή προοπτική. Παραδοσιακή δύναμη του νορβηγικού ποδοσφαίρου με 60 συμμετοχές στα 80 πρωταθλήματα της Eliteserien, ξεκινά κάθε χρόνο με στόχο τη διάκριση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο είναι αλήθεια πως δεν τα πάει και τόσο καλά τα τελευταία χρόνια, έχοντας μάλιστα και μία πτώση στη Β’ Κατηγορία.

Στον πάγκο της ήρθε ο Αντρέας Γκέοργκσον, αντικαθιστώντας τον υπηρεσιακό Άιρικ Μπάκε. Ο 42χρονος Σουηδός τεχνικός έχει θητεία σε Σάουθαμπτον και Μπρέντφορντ και θεωρείται από τους εξελίξιμους τεχνικούς και μια πολύ καλή λύση για τις επιδιώξεις της ομάδας. Μεταγραφικά, θεωρείται μάλλον ενισχυμένη, καθώς ναι μεν έχασε τον κεντρικό αμυντικό Βέτλε Σκιέρβικ και τον δεξιό μέσο Έσκιλ Εντ, ωστόσο απέκτησε τον επιθετικό μέσο Έρικ Κιτολάνο (Μόλντε), τον αμυντικό μέσο Όγκουστ Καρλίν (Μάλμε), τον δεξιό μέσο Έρλινγκ Κνούντζον (Μόλντε) και τον κεντρικό αμυντικό Σάντερ Φος (Σάντεφιορντ). Θα παλέψει για την 3άδα, δύσκολα θα τα καταφέρει. Πιθανότερη κατάταξη μεταξύ 4ης και 6ης θέσης.

Στρομσγκοντσέτ

Είχε μια μάλλον ήσυχη χρονιά τερματίζοντας στην 7η θέση με 42 βαθμούς, μακριά από τη γραμμή των μπαράζ. Στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω λοιπόν, αφού αρχικά είχε θεωρηθεί πως θα τερματίσει κάτω από τη 10η θέση. Κάτι δηλαδή που ισχύει και για φέτος, αφού τα οικονομικά της ομάδας δεν της επέτρεψαν να κάνει το κάτι παραπάνω στις μεταγραφές. Στον πάγκο παρέμεινε ο 44χρονος Γιούργκεν Ίσνες, ο οποίος πέρσι έκανε το ντεμπούτο του στην Κατηγορία και τα πήγε μια χαρά.

Ελάχιστα πράγματα στο μεταγραφικό κομμάτι, απόρροια των ισχνών οικονομικών όπως προαναφέρθηκε, έχασε τον δεξιό μέσο Χάλντορ Στένεβικ και τον γκολκίπερ Βίλιαρ Μίρα, ενώ απέκτησε τον επιθετικό Ελίας Μέλκερσεν (Χιμπέρνιαν) και τον κεντρικό αμυντικό Γιέσπερ Τάιε (Σάντεφιορντ), μαζί με κάποιους άλλους νεαρούς παίκτες από ομάδες μικρότερων Κατηγοριών. Δε θα είναι εύκολη η χρονιά για την «Γκόντσετ», πιθανότερη κατάταξη μεταξύ 10ης και 13ης θέσης.

Σάρπσμποργκ

Τερμάτισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην 8η θέση, κάτι που αναμφίβολα είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο από άποψη στατιστικής και ίσως μπορεί να αξιοποιηθεί και στοιχηματικά. Γενικώς πρόκειται για μια ομάδα που βασίζεται ιδιαίτερα στην έδρα της, ενώ εκτός προσπαθεί να παίξει αμυντικά και να «κλέψει» αποτελέσματα με αντεπιθέσεις. Στον πάγκο παρέμεινε για τέταρτη χρονιά ο Σουηδός Στέφαν Μπίλμπορν, ο οποίος παρότι τα «άκουσε» αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διοικούντων.

Πολλές και φέτος οι ανακατατάξεις στο ρόστερ, ήρθαν 12 παίκτες, ενώ έφυγαν 9. Σημαντικότερες προσθήκες ο αριστερός εξτρέμ Σόντρε Έριασετερ (Σόγκνταλ) και ο γκολκίπερ Μάρκο Ίλιτς (Κολοράντο), ενώ σημαντικές απώλειες είναι ο κεντρικός αμυντικός Βίκτορ Τορπ, ο επιθετικός Κρίστιαν Όπσετ και ο επιθετικός μέσος Μίκελ Μάιγκορντ. Μια θέση στο μέσο της βαθμολογίας είναι το πιθανότερο σενάριο, με την 8η θέση το φαβορί.

cta_box_bg
bwin – Προσφορά* χωρίς κατάθεση με σούπερ έπαθλα*! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρόζερνμποργκ

Ξεκίνησε με υψηλές φιλοδοξίες που έφταναν ακόμη και στον τίτλο, ωστόσο γρήγορα φάνηκε πως έχει αρκετά θέματα. Έφτασε μάλιστα να βρίσκεται πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, οπότε η αλλαγή τεχνικού κρίθηκε απαραίτητη. Έβγαλε τη χρονιά στην 9η θέση με τον υπηρεσιακό Σβάιν Μόλεν, ο οποίος όμως έδειξε πως δεν έχει τα φόντα να ηγηθεί μιας ομάδας όπως η Ρόζενμποργκ, με πρωταγωνιστικούς στόχους. Η Ρόζενμποργκ είναι πληγωμένο θηρίο, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μεταβατική κατάσταση και φέτος θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κορυφή.

Νέος προπονητής, ο 33χρονος Σουηδός Άλφρεντ Γιόχανσον, ο οποίος στερείται εμπειρίας σε αυτό το επίπεδο, έχοντας περάσει από τα τμήματα Νέων της Κοπεγχάγης. Μεταγραφικά, κράτησε χαμηλό προφίλ, διατηρώντας σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό και αποκτώντας κάποιους παίκτες με καλές προοπτικές. Σημαντικότερες απώλειες ο κεντρικός μέσος Ολάους Σκάρσεμ και ο γκολκίπερ Αντρέ Χάνσεν. Απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό Τόμας Νέμτσικ (MSK Ζίλινα) και τον δεξιό εξτρέμ Πάβελ Χρούπαλα (Βίσλα Πλοκ), μαζί με άλλους 4 παίκτες που αναμένεται να δώσουν λύσεις. Θα παλέψει για την είσοδο στην 3άδα, δύσκολα όμως θα το καταφέρει. Πιο πιθανό να τερματίσει μεταξύ 4ης και 6ης θέσης.

Οντ

Χλιαρή και άοσμη πέρσι, δεν έκανε αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα. Τερμάτισε στη 10η θέση, μακριά από οποιονδήποτε κίνδυνο, αλλά και χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. Κι αυτό έγινε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Στόχος της ομάδας είναι να χτίσει ένα σύνολο που σε βάθος 5ετίας να διεκδικήσει τον τίτλο, ωστόσο με χρονιές σαν την περσινή, αυτό δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό. Μια σημαντική αλλαγή φέτος, καθώς έφυγε ο τεχνικός Πολ Άρνε Γιόχανσεν, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση της Χάκεν, αφήνοντας τη θέση του στον Κένετ Ντόκεν, πρώην παίκτη της ομάδας και γιο του γνωστού μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Άρνε. Ο Κένετ Ντόκεν δεν έχει εμπειρία από την Κατηγορία, έχοντας περάσει ως βοηθός από τη Βαλερένγκα και την Άαρχους.

Δύο είναι οι σημαντικές απώλειες, ο γκολκίπερ Περ Κρίστιαν Μπρότβαϊτ και ο κεντρικός μέσος Λέοναρντ Οβούσου. Απέκτησε τον γκολκίπερ Αντρέ Χάνσεν (Ρόζενμποργκ), τον κεντρικό μέσο Ετσάζ Χουσεΐν (Απόλλων Λεμεσού), τον κεντρικό αμυντικό Μιχαήλο Ιβάντσεβιτς (Οντένσε) και κάποιους άλλους παίκτες που μπορεί να δώσουν λύσεις. Μια θέση στο μέσο της βαθμολογίας, ίσως και λίγο πιο κάτω είναι η πιθανότερη κατάταξη.

ΧαμΚαμ

Πετυχημένη η περσινή χρονιά, αφού είχε στόχο την παραμονή και τα κατάφερε με σχετική άνεση. Κινήθηκε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκτός ζώνης υποβιβασμού, τερματίζοντας τελικά στην 11η θέση της βαθμολογίας, με 34 βαθμούς, 5 περισσότερους από τη γραμμή των μπαράζ. Στον πάγκο παρέμεινε για τρίτη χρονιά ο Δανός τεχνικός Γιάκομπ Μίκελσεν, ο οποίος παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διοικούντων και του κόσμου. Αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ, έφυγαν 9 ποδοσφαιριστές και ήρθαν 6. Ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Λουκ Μάρες (κεντρικός αμυντικός, Σταρτ), Σνόρε Νίλσεν (δεξιός αμυντικός, Κρίστιανσουντ) και Νιλς Ένετεργκορντ (κεντρικός μέσος, Μόλντε). Σημαντικές οι απώλειες των βασικών αμυντικών Αμίν Νούρι και Γενς Μάρτιν Γκάμελμπι και του βασικού μέσου Μόρτεν Μπιέρλο. Δύσκολη η χρονιά, θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού, θεωρείται όμως από τα φαβορί για να χάσει τη θέση της στην Κατηγορία.

Χάουγκεσουντ

Τέλος καλό, όλα καλά. Η περσινή χρονιά ξεκίνησε άσχημα και βολόδερνε στις θέσεις του υποβιβασμού. Κάπου «συμμορφώθηκε», έκανε κάποια καλά αποτελέσματα, κατάφερε να αξιοποιήσει την έδρα της σε καθοριστικά ματς και τερμάτισε στη 12η θέση με 33 βαθμούς, 4 περισσότερους από τη θέση των μπαράζ. Για φέτος, πρώτος στόχος είναι η αποφυγή των περσινών περιπετειών και αν είναι δυνατόν να τερματίσει πάνω από την 8η θέση.

Στον πάγκο ήρθε ο 50χρονος Ισλανδός Όσκαρ Τόρβαλντσον, με εμπειρία στο ισλανδικό πρωτάθλημα ως τεχνικός της Μπρέινταπλικ. Πολλές αλλαγές στο ρόστερ, πήρε 12 παίκτες, κυρίως όμως ταλαντούχους, με δίψα για διάκριση και χωρίς μεγάλο κασέ. Ξεχωρίζει ο κεντρικός μέσος Μόρτεν Κονράντσεν (Μπόντο Γκλιμτ) και ο επιθετικός μέσος Γιονγκ-μιν Σέο (Ντιναμό Δρέσδης). Από την άλλη έδιωξε 11 παίκτες, μεταξύ των οποίων τον καλό επιθετικό Αλεξάντερ Σέντερλουντ, τον δεξιό μέσο Πέτερ Τέρκιλντσεν και τον γκολκίπερ Φρανκ Στόλπε. Δε θα είναι και πάλι άνετη η χρονιά για τη Χάουγκεσουντ, θα κινηθεί στο κάτω μέρος της βαθμολογίας, με πιθανότερη κατάταξη μεταξύ 11ης και 13ης θέσης.

cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΤΗΣ BETSSON ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σάντεφιορντ

Πέρασε από συμπληγάδες για να μείνει στην Eliteserien πέρσι και τελικά τα κατάφερε χάρη στην ανυπαρξία των δύο ομάδων της πρωτεύουσας, Βαλερένγκα και Στάμπεκ. Τερμάτισε στη 13η θέση της βαθμολογίας, 2 μόλις πόντους πάνω από τη γραμμή των μπαράζ. Η χρονιά ξεκίνησε άσχημα, μέχρι την 26η αγωνιστική βρισκόταν στη 15η θέση, στο τέλος όμως κατάφερε να κάνει το ντεμαράζ και να σώσει τη χρονιά. Στόχος για φέτος φυσικά είναι η παραμονή.

Προπονητής παρέμεινε ο Αντρέας Τέγκστρεμ, ενώ μεταγραφικά κινήθηκε αρκετά, αλλάζοντας άρδην το ρόστερ της. Ήρθαν 13 ποδοσφαιριστές, ενώ αποχώρησαν 11. Σημαντικότερες προσθήκες οι κεντρικοί αμυντικοί Στίαν Κρίστιανσεν (Μπόντο Γκλιμτ) και Μάρι Ζαρζουέ (Έλφσμποργκ) και ο επιθετικός Ντάρελ Τίμπελ (Νόρκεπινγκ). Απώλειες είναι οι κεντρικοί αμυντικοί Γιέσπερ Τάιε και Σάντερ Φος, ο επιθετικός μέσος Γιέπε Κίερ και ο επιθετικός Φράνκλιν Νιενετούε. Είναι μία από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή. Τρίτο φαβορί να πέσει απευθείας στο 2.50 στη Norsk Tipping. Πιθανή κατάταξη μεταξύ 13ης και 16ης θέσης.

Φρέντρικσταντ

Επιστροφή στη μεγάλη Κατηγορία μετά από 12 χρόνια για την ομάδα με τα 9 πρωταθλήματα και 11 Κύπελλα! Μετά από περιπλάνηση στις μικρότερες Κατηγορίες του νορβηγικού ποδοσφαίρου, κατάφερε πέρσι να πάρει πανάξια την άνοδο, τερματίζοντας 1η στο πρωτάθλημα της OBOS-Ligaen, καθώς συγκέντρωσε 64 βαθμούς, 6 περισσότερους από τη 2η KFUM Όσλο και 12 από την τρίτη Κόνγκσβινγκερ. Πρόκειται για μια από τις ιστορικές ομάδες της Νορβηγίας, αφού έχει ιδρυθεί το 1903 και βρίσκεται πολύ ψηλά στο πάνθεο των τίτλων. Προπονητής παρέμεινε ο Μίκιαλ Τόμασεν, με καταγωγή από τα Νησιά Φερόε, που κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη διοίκησης και οπαδών.

Πολλές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ, αφού απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει και όχι για να αποτελέσει ομάδα ασανσέρ. Σημαντικότερες προσθήκες οι επιθετικοί Όσκαρ Αγκά (Ρόζενμποργκ) και Μάι Τραορέ (Βίκινγκ), ο κεντρικός μέσος Μόρτεν Μπιέρλο (Ρόζενμποργκ) και ο επιθετικός μέσος Γιέπε Κίερ (Μπόντο Γκλιμτ). Αποχώρησαν επίσης αρκετοί παίκτες, ωστόσο σημαντικές είναι οι απώλειες των μεσοεπιθετικών Μίκαελ Μάντεν και Ρίκι Άλμπα. Πρωταρχικός στόχος η παραμονή. Θα είναι από τις ομάδες που θα κινηθούν στο κάτω μισό της βαθμολογίας, με πιθανότερη κατάταξη μεταξύ της 10ης και 14ης θέσης.

KFUM Όσλο

Κι όμως συμβαίνουν και θαύματα! Η μικρούλα ομάδα της πρωτεύουσας θα κάνει φέτος την παρθενική της παρουσία στο πρωτάθλημα της Eliteserien, καθώς τερμάτισε στη 2η θέση της περσινής OBOS-Ligaen, καταφέρνοντας να υπερκεράσει ομάδες με παράδοση, όπως η Σταρτ, η Κρίστιανσουντ, η Σόγκνταλ, η Ράνχαϊμ και η Μιόνταλεν. Πρόκειται για την ομάδα της ΧΑΝ του Όσλο, με έτος ίδρυσης το 1939. Μέχρι το 2018 βολόδερνε στις μικρές Κατηγορίες του νορβηγικού ποδοσφαίρου. Ανέβηκε στη Β’ Κατηγορία το 2019 και έκτοτε ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, για να πετύχει πέρσι τον άθλο της ανόδου. Μάλιστα, θα είναι φέτος η μοναδική εκπρόσωπος της πρωτεύουσας στην Eliteserien.

Προπονητής παρέμεινε ο Γιοχάνες Μόσγκορντ, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης όλων στην ομάδα. Μεταγραφικά, κινήθηκε πολύ προσεκτικά, απόρροια και των όχι και τόσο ανθηρών οικονομικών. Πήρε 5 παίκτες, με σημαντικότερο τον 20χρονο δεξιό εξτρέμ Πέτερ Νταλ (Μπόντο Γκλιμτ), διατηρώντας όμως σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό, αφού παραχώρησε παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή. Προφανής στόχος η παραμονή, ωστόσο δίνεται το πρώτο φαβορί τον απευθείας υποβιβασμό με απόδοση 1.80 στη Norsk Tipping.

Κρίστιανσουντ

Έστω και δύσκολα κατάφερε να πετύχει την άμεση επιστροφή στα «σαλόνια» του νορβηγικού ποδοσφαίρου. Τερμάτισε βέβαια στην 4η θέση της βαθμολογίας της OBOS-Ligaen, ωστόσο κατάφερε να βγει αλώβητη από τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου στη Β’ Κατηγορία και να πάρει το εισιτήριο για τους διπλούς αγώνες κατάταξης με τη 14η της Eliteserien, τη Βαλερένγκα. Χάνοντας στο α’ ματς στην έδρα της με 0-2, όλοι πίστεψαν ότι είχε τελειώσει η υπόθεση άνοδος. Ωστόσο, στον επαναληπτικό έκανε την ανατροπή, επικράτησε 2-0 στην κανονική διάρκεια, το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι, όπου και επικράτησε για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη μεγάλη Κατηγορία.

Προπονητής παρέμεινε ο Άμουντ Σκίρι, ο οποίος παρά την κριτική που δέχθηκε κατάφερε να επιβιώσει και να καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των οπαδών. Προσεκτικές οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, πήρε 9 παίκτες και παραχώρησε ισάριθμους, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η δυναμική του ρόστερ. Μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί και ελαφρώς ενισχυμένη. Ξεχωρίζει η προσθήκη των επιθετικών Φράνκλιν Νιενετούε (Σάντεφιορντ) και Παπέ Γκιγιέ (Αμπερντίν), ενώ σημαντικότερη απώλεια είναι του επιθετικού Μπένζαμιν Στόουκ. Βασικός στόχος η παραμονή, θεωρείται όμως από τις αδύναμες ομάδες της Κατηγορίας και δίνεται το δεύτερο φαβορί για απευθείας υποβιβασμό με απόδοση 2.15 στη Norsk Tipping.

Επιμέλεια: Loki

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Κορυφαίες Στοιχηματικές Εταιρίες για Eliteserien

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση