Ανάλυση: Ταξίδεψε στο Πιεμόντε για να αντιμετωπίσει την Τορίνο, σε ένα ματς που δυνητικά έκρυβε παγίδες. Το ξεκίνημά της, όμως, ήταν ονειρικό, καθώς προηγήθηκε στο 11’ με το εξαιρετικό τελείωμα του Μπακαγιόκο και έγραψε το 2-0 στο 13’ με τον Οσίμχεν. Ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, έβγαλε ευκαιρίες για θρίαμβο (32’, 40’ δοκάρι, 55’, 60’ δοκάρι, 83’, 89’, 90’), κινδύνευσε σαφώς λιγότερο (36’, 37’, 49’), το υπέρ της 2-0 την αδικεί. Σερί 3-1-0 για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, μπήκε για τα καλά στο κόλπο της τετράδας και της επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα είναι φαβορί, καθώς καλείται να βγάλει το ευκολότερο πρόγραμμα. Εννοείται ότι ο Γκατούζο δεν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, δεν το κάνει εδώ και ένα τρίμηνο. Δεν έχει καταστεί ξεκάθαρο ακόμη το αν θα συνεχίσει στους «παρτενοπέι».
Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε ο Μανωλάς (A, 25/0) και βάσει των τελευταίων προπονήσεων, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, δίπλα στον Κουλιμπαλί. Εκτός σταθερά ο Γκουλάμ (Α, 11/0), ενώ οι Οσπίνα (Τ, 16 συμ.) και Λομπότκα (Μ, 15/0) δεν κατάφεραν να προπονηθούν το Μεγάλο Σάββατο, οπότε η λογική υπαγορεύει ότι θα απουσιάσουν (ανήμερα ανακοινώνεται η αποστολή). Ο Οσίμχεν κερδίζει τον Μέρτενς για την κορυφή της επίθεσης.
Μόλις 3 «Χ» σε 38 ματς στην A' (24-3-11)
Με 20 Over 2,5 στα 33 πιο πρόσφατα στην Α'
Δεν σκόραρε στα 4 από τα τελευταία 32 (Serie A)
Ανάλυση: Υποδέχθηκε τη Ρόμα, ευρισκόμενη σε καλή κατάσταση. Ιδανικό το ξεκίνημα, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’ με τον Λυκογιάννη, ενώ δεν πτοήθηκε από το 1-1. Έδειχνε σαφώς πιο απειλητική από την αντίπαλό της, έγραψε το 2-1 στο 57’ με τον εξαιρετικό Μαρίν, για να ακολουθήσει άμεσα (64’) το 3-1 με τον Ζοάο Πέντρο. Η μείωση του σκορ σε 3-2 (69’) τη βρήκε απόλυτα έτοιμη να διαχειριστεί την κατάσταση, αμύνθηκε με πλάνο και κράτησε το «τρίποντο» δίχως… τρομάρα. Τρίτη διαδοχική επικράτηση για την ομάδα του Λέο Σέμπλιτσι, το ηθικό βρίσκεται στα ύψη και γίνεται αντιληπτό ότι δεν κυνηγάει… ανεμόμυλους, αλλά τη σωτηρία και μάλιστα με αξιώσεις. «Γνωρίζουμε ότι η Νάπολι είναι καλή ομάδα και βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση, αλλά έχουμε το πλάνο μας και θα πάμε καλά», δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός.
Αγωνιστικά νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο Μαρίν (Μ, 33/3, 5 ασίστ), ίσως ο καλύτερος παίκτης της φετινής Κάλιαρι. Εξέτισε ο Ναϊνγκολάν (Μ, 17/1) και επιστρέφει δεδομένα στο αρχικό σχήμα. Εκτός σε σταθερή βάση ο Ρογκ (Μ, 14/0), δεν τα κατάφεραν οι Περέιρο (Μ, 14/2), Σοτίλ (ΜΕ, 20/2, 2 ασίστ), ωστόσο το σημαντικό είναι ότι ο Κράνιο (Τ, 29 συμ.) ξεπέρασε τον Covid-19 και επιστρέφει στην ενδεκάδα, αντί του Βικάριο.
Μέτρησε 18 G/G στα τελευταία 33 στην Α'
Έφερε 6 «Χ» στα τελευταία 32 στην Α' (8-6-18)
Τα 11 από τα 28 πιο πρόσφατα τελείωσαν «2-3 γκολ»