foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

ΗΠΑ, MLS Preview 2021

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Απρ 2021 14:22
ΗΠΑ-MLS-Preview-2020.jpg

«Back on track» οι Αμερικάνοι με την 26η σεζόν της MLS να παίρνει «σάρκα και οστά» από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Άπαντες στη χώρα (όπως και σε όλα τα αθλήματα ανά τον κόσμο) θέλουν να αφήσουν πίσω την περίεργη χρονιά («έσπασε» στα... τρία προκειμένου να ολοκληρωθεί, με έναρξη τον Φεβρουάριο, τρίμηνη διακοπή λόγω Covid-19, έναρξη και πάλι με μορφή τουρνουά στις αρχές Ιουλίου και συνέχεια της λίγκας από τον Αύγουστο και μετά) και να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς.

Το «money is king» είναι μότο που παίζει έντονα στα αθλήματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ωστόσο φέτος οι ομάδες δεν ξόδεψαν πολλά χρήματα για να φέρουν παίκτες από την Ευρώπη. Η οικονομική ζημιά που προκάλεσε ο Covid-19, επηρέασε τα πορτοφόλια των ιδιοκτητών, με αποτέλεσμα να μη δούμε τα μεγάλα ονόματα των περασμένων ετών. Τα περισσότερα κλαμπ «κλείστηκαν» στις πολιτείες τους και προετοιμάστηκαν εκεί, ώστε να αποφευχθεί τυχόν εξάπλωση της πανδημίας.

Υπάρχει και θετικό όμως στην ιστορία και αυτό είναι η παρουσία οπαδών στις εξέδρες (περιορισμένος αριθμός, διαφέρει ανά περιφέρεια και πολιτεία), δεδομένου πως οι τοπικοί υγειονομικοί φορείς έχουν δώσει το «πράσινο φως», αν και συνεχίζει να... θερίζει ο κορωνοϊός στη χώρα.

Σύστημα διεξαγωγής

Διαφοροποιείται κάθε χρόνο το σύστημα διεξαγωγής του MLS, καθώς προστίθενται νέες ομάδες (φέτος μπήκε το Όστιν). Οι 27 ομάδες θα δώσουν 34 συνολικά ματς (17 εντός και 17 εκτός), τα οποία προκύπτουν με λίγο «άκομψο» τρόπο. Κάθε ομάδα θα δώσει (φυσιολογικά) από ένα ματς με κάθε αντίπαλο (σύνολο 26 ματς), αλλά και 8 επιπλέον με ομάδες της απέναντι περιφέρειας (τυχαίοι συνδυασμοί). Μόνο η πρώτη πηγαίνει απευθείας στα ημιτελικά των πλέι οφ, από τις θέσεις 2 έως 5 προκρίνονται στα προημιτελικά, ενώ οι θέσεις 6-7 κάθε περιφέρειας, αναμετρώνται για δύο εξτρά εισιτήρια που οδηγούν στον 1ο προκριματικό γύρο της διαδικασίας. Οι νικήτριες σε Ανατολή και Δύση στην κανονική περίοδο, εξασφαλίζουν παράλληλα εισιτήριο για το επόμενο Concacaf. Θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής κατακτά και η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο. Εξαιρούνται Τορόντο, Βανκούβερ και Μόντρεαλ που αγωνίζονται στο αντίστοιχο του Καναδά. Πλάνο για ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στις 7 Νοεμβρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 11 Δεκεμβρίου.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Πάτο Επιθετικός Ελεύθερος Ορλάντο
Άμπιλα Επιθετικός Μπόκα Μινεσότα
Μπρένερ Επιθετικός Σάο Πάολο Σινσινάτι
Σόσα Μέσος Ρίβερ Ατλάντα
Ακόστα Μέσος Άτλας Σινσινάτι
Τράουστασον Μέσος Μάλμε Νιου Ίνγκλαντ
Κάιο Μέσος Μποταφόγκο Βανκούβερ
Μάταν Μέσος Βιτορούλ Κολόμπους
Ντ. Ουίλιαμς Αμυντικός Μπλάκμπερν Λ.Α. Γκάλαξι
Λισάντρο Λόπες Επιθετικός Ρασίνγκ Ατλάντα

Εκτίμηση τελικής κατάταξης
Ανατολή

1. Κολόμπους 2. Ατλάντα 3. Ορλάντο 4. Νιου Ίνγκλαντ
5. Φιλαδέλφεια 6. Τορόντο 7. Νέα Υόρκη Σίτι 8. Νάσβιλ
9. Νέα Υόρκη 10. Σινσινάτι 11. Ίντερ Μαϊάμι 12. Μόντρεαλ
13. Σικάγο 14. Ουάσινγκτον

Δύση

1. Πόρτλαντ 2. Λος Άντζελες FC 3. Σιάτλ 4. Κάνσας
5. Μινεσότα 6. Ντάλας 7. Λ. Α. Γκάλαξι 8. Σολτ Λέικ
9. Σαν Χοσέ 10. Χιούστον 11. Κολοράντο 12. Βανκούβερ
13. Όστιν

 

Τι παίζουμε

Από τη στιγμή που θα έχουμε κανονική σεζόν με γεμάτο πρόγραμμα, τότε μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι. Αρκετές αλλαγές στους πάγκους, ακόμη πιο έντονο το λάτιν στοιχείο σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα δύσκολο το να μαντέψουμε ποια ομάδα θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, άλλωστε βασικό μέλημα όλων είναι να βρεθούν πρωτίστως στα πλέι οφ και εκεί να πατήσουν το... γκάζι.

Στην Ανατολή θεωρούμε σιγουριά προσδίδει βάσει έδρας το Κολόμπους, το οποίο θέλει να αποδείξει πως η περσινή κατάκτηση του τροπαίου μόνο τυχαία δεν ήταν. Δύσκολα θα τα... σπάσει και φέτος η Φιλαδέλφεια, ενώ και η Νιου Ίνγκλαντ (παρότι έχει στην άκρη του πάγκου τον «δάσκαλο» Αρίνα) οριακά να μπει στα πλέι οφ. Το Σινσινάτι ενισχύθηκε σημαντικά, θα χρειαστεί όμως να «δέσει» πρώτα ως ομάδα για να μπορεί να ελπίζει.

Στη Δύση, κάθε χρόνο το πράγμα δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Πολλές και καλές ομάδες, και έδρες που... μετράνε. Το... τρίπτυχο Πόρτλαντ-Λος Άντζελες FC-Σιάτλ έχει πιθανότητες να βρεθεί στην πρώτη τριάδα της περιφέρειας, ωστόσο θα ρισκάρουμε ως κορυφή το σύνολο από το Όρεγκον, το οποίο είναι από τα πιο σοβαρά στην κατηγορία και ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα του (από τους πιο φανατικούς οπαδούς).

Είθισται η νέα ομάδα, να σπαταλάει μία σεζόν ώστε να μάθει τι εστί λίγκα, έτσι και το Όστιν. Βλέπουμε να τερματίζει στις 2 τελευταίες θέσεις. Καλοδουλεμένο γκρουπ και με ποιότητα σε όλες τις γραμμές η Μινεσότα, μπορεί τα πλέι οφ, όχι όμως και οι Κολοράντο, Σολτ Λέικ που χάνουν πολλούς βαθμούς στις έδρες τους.

➡ Κολόμπους: Να τερματίσει 1ο στην Ανατολή (7.00) (Παίξε Νόμιμα |21+|)

➡ Πόρτλαντ: Να τερματίσει 1ο στη Δύση (11.00) (Παίξε Νόμιμα |21+|)

Οι ομάδες της Major Soccer League

Ανατολική περιφέρεια

Ατλάντα

Τι έκανε πέρσι: Απείχε κατά πολύ από τις σπουδαίες εμφανίσεις προ δύο ετών, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μπει καν στα πλέι οφ, έχοντας μαζέψει 22 βαθμούς σε 22 αγωνιστικές. Κακό ποδόσφαιρο με τον Φρανκ ντε Μπουρ στον πάγκο της, προχώρησε στη συνέχεια με υπηρεσιακό, ενώ έφυγε και ο μαέστρος - επιτελικός μέσος Πίτι Μαρτίνες. Γενικότερα ήταν χρονιά που θέλει άμεσα να ξεχάσει. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως έχασε πολλούς βαθμούς εντός λόγω έλλειψης των οπαδών της.

Προπονητής: Γκάμπριελ Χάιντζε (42 ετών, από τον Ιανουάριο του 2021). Ο άλλοτε δυναμικός αμυντικός πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, κλήθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Για πρώτη φορά εκτός της χώρας του (Αργεντινή), έχει εργαστεί σε Γοδόι Κρουζ, Αρχεντίνος Τζούνιορς και Βελέζ. Πιστός στο 4-3-3, σχήμα που επέλεγαν και οι προκάτοχοι του.

Γήπεδο: Mercedes-Benz Stadium (71.000), συνθετικός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Η περσινή κακή πορεία ανάγκασε τους διοικούντες να φέρουν παίκτες πρώτης γραμμής στην ομάδα. Αποκτήθηκαν λοιπόν οι αμυντικοί Άλαν Φράνκο (6/0 με Ιντεπεντιέντε), Ερνάντες (4/0 με Αμπερντίν), οι μέσοι Σαντιάγκο Σόσα (από Ρίβερ Πλέιτ), Φράνκο Ιμπάρα (από Αρχεντίνος Τζ.) και οι φορ Έρικ Λόπες (15/4 με Ολίμπια), Λισάντρο Λόπες (6/1 με Ρασίνγκ). Έντονο το αργεντίνικο στοιχείο. Βέβαια, η μεγάλη «μεταγραφή» είναι η επάνοδος του αρχισκόρερ Τζόσεφ Μαρτίνες (89/77 την προηγούμενη τριετία), ο οποίος έχασε ολόκληρη την περσινή χρονιά.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία φιλικά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, προκειμένου να τεστάρει ο τεχνικός Χάιντζε, τι παίκτες έχει και τι σχήμα θα επιλέξει. Νίκες κόντρα σε Τορμέντα (3-0) και Τσάρλεστον Μπ. (6-1), ενώ έφερε 0-0 με την Μπέρμιγχαμ Λέτζιον. Βέβαια, μεσολάβησαν και οι δύο αναμετρήσεις (αμφότερες νίκες με 1-0) με την Αλαχουελένσε από την Κόστα Ρίκα.

Εκτίμηση: Θέλει να ξεχαστεί γρήγορα η περσινή χρονιά, γι' αυτό και θα τα δώσει όλα φέτος ώστε να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην περιφέρεια. Εκκεντρικότητα στην άκρη του πάγκου, πρόσθεσε και ποιότητα στο ρόστερ, δύσκολα θα αποτύχει για 2η σερί σεζόν να μπει στα πλέι οφ.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ίντερ Μαϊάμι

Τι έκανε πέρσι: Οριακά μπήκε στα πλέι οφ (τελευταία και... καταϊδρωμένη), άντεξε μόλις έναν γύρο. Αναγνωριστική κρίθηκε η πρώτη σεζόν στην κατηγορία, άλλωστε οι διοικούντες (με μπροστάρη τον Ντέιβιντ Μπέκαμ) ήλπιζαν σε παρουσία οπαδών, ώστε να διεκδικήσουν κάτι. Δεν... τράβηξαν ιδιαίτερα τα αδέρφια Ιγκουαΐν και ο Ματουιντί, φάνηκαν επηρεασμένοι από τα συνεχόμενα ματς (ανά τρεις ημέρες στο... χορτάρι). Δεν την κολακεύει επίσης πως αναδείχθηκε τρίτη χειρότερη επίθεση της σεζόν.

Προπονητής: Φιλ Νέβιλ (44 ετών, από Ιανουάριο του 2021). Και τώρα τα σπουδαία για τον επί σειρά ετών ακραίο αμυντικό των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον! Πρώτη προπονητική απόπειρα, έχει εργαστεί μόνο στη γυναικεία Εθνική ομάδα της Αγγλίας, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως βοηθός σε Μάντσεστερ και Βαλένθια. Πέρασε τον Ατλαντικό, εξαργυρώνοντας ουσιαστικά τη φιλία του με τον Ντέβιντ Μπέκαμ (εκ των ιδιοκτητών του κλαμπ).

Γήπεδο: Inter Miami CF Stadium (18.000)

Μεταγραφές: Μπέκαμ και Νέβιλ θέλουν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το κλαμπ και μετά τους Ματουιντί και τους αδερφούς Ιγκουαΐν, έφεραν στο Μαϊάμι τους αμυντικούς Λίρνταμ (18/3 με Σιάτλ), Σόουκρος (2/0 με Στόουκ) και τον μέσο Γκριγκόρε (2/0 με Μπαΐα). Αποδεσμεύτηκαν βέβαια ο μέσος Τραπ (22/0) και ο φορ Αγουδέλο (15/3), επιλέγοντας αμφότεροι τη Μινεσότα. Από τον Ιούλιο και μετά θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ο αριστερός μπακ Γκιμπς (με πολυετή θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ).

Προετοιμασία: Είχε προγραμματισμένα τρία δυνατά φιλικά με Τσάρλεστον Μπ., Νέα Υόρκη και Νάσβιλ, ωστόσο αναβλήθηκαν όλα, καθώς εμφανίστηκε στις τάξεις της θετικό κρούσμα του Covid-19. Πλέον έχει να θυμάται μόνο την ήττα 1-0 από την Τάμπα Μπέι (ομάδα 2ης κατηγορίας).

Εκτίμηση: Οικονομική επιφάνεια υπάρχει, καινούργιο γήπεδο έχει, μεταγραφικές κινήσεις έγιναν. Όλα συντελούν στο να πετύχει κάτι καλό φέτος (είσοδος στα πλέι οφ). Βέβαια, θα πρέπει να προσπεράσει πολλές και «μπαρουτοκαπνισμένες» ομάδες και θεωρούμε πως δεν θα το πράξει φέτος.

Κολόμπους

Τι έκανε πέρσι: Στον 2ο τίτλο της ιστορία του έφτασε το σύνολο από το Οχάιο, το οποίο αποδείχθηκε σοβαρό εντός (12-1-1) και κυνικό εκτός (ρύθμιζε πότε θα κερδίσει και πότε όχι). Τερμάτισε 3ο στην κανονική διάρκεια, στα νοκ άουτ ματς απέκλεισε τις Νέα Υόρκη (3-0), Νάσβιλ (2-0), Νιου Ίνγκλαντ (1-0), ενώ στο μεγάλο τελικό νίκησε το Σιάτλ (3-0). Άψογο κοουτσάρισμα από τον Πόρτερ, το ροτέισον δούλεψε αρμονικά όπου χρειάστηκε.

Προπονητής: Κάλεμπ Πόρτερ (46 ετών, από τον Ιανουάριο του 2019). Για 2η σερί σεζόν στον πάγκο των «κρου», θα ήταν αδιανόητο να αποχωρήσει, μετά την περασμένη επιτυχημένη χρονιά. Έχει κατακτήσει δις το βαρύτιμο τρόπαιο και συγκαταλέγεται στους έμπειρους κόουτς της λίγκας. Δεν αποχωρίζεται το 4-2-3-1, έχει την τάση να δουλεύει με «φαντεζί» παίκτες.

Γήπεδο: New Columbus Crew Stadium (20.000) - Θα ξεκινήσει τη χρονιά στο επί χρόνια έδρα της, Historic Crew Stadium (19.968).

Μεταγραφές: Σημαντικές προσθήκες έγιναν στην περσινή πρωταθλήτρια. Δυνάμωσε ακόμη περισσότερο στη μεσαία γραμμή, καθώς αποκτήθηκαν οι Μόλινο (22/13 πέρσι στην εξαιρετική Μινεσότα) και Μάταν (22/1 με Βιτορούλ). Γνώστης της λίγκας και με παρουσίες σε Κολοράντο, Χιούστον και Μινεσότα ο μέσος Χέρστον (13/1 πέρσι). Πρόσθεσε μάλιστα και εμπειρία στην επίθεση με τον Άγγλο φορ Ράιτ-Φίλιπς (21/9 με Λος Άντζελες FC). Αποδεσμεύτηκε ο Μαροκινός μέσος Μοχτάρ, που συνεχίζει πλέον στην Ντεν Χάαγκ.

Προετοιμασία: Οι δύο ήττες από Νέα Υόρκη Σίτι και Ορλάντο (3-0 και 1-0 αντίστοιχα), έφεραν προβληματισμό στον Πόρτερ. Με ρεζέρβες και πολλές δοκιμές και στην ήττα 5-2 από τη Μινεσότα, κάτι παρόμοιο και στην αποτυχία 4-2 από το Τορόντο. Γενικότερα φανέρωσε αδυναμίες. Ξεκίνησε με επίσημες υποχρεώσεις κόντρα στη Ρεάλ Εστέλι από την Ονδούρα για το Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής (νίκη 4-0 στο 1ο ματς, τα ξημερώματα της Παρασκευής ήταν η ρεβάνς).

Εκτίμηση: Το «back to back» έχει να παρατηρηθεί από το 2012 (Λ.Α.), οπότε αυτομάτως καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολο να σηκώσει και πάλι το τρόπαιο. Σίγουρα όμως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ανατολή, θα εκμεταλλευτεί τη νέα έδρα της (αντλεί πάντα δύναμη από τους οπαδούς της) και θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της περιφέρειας (από 1η έως 3η).

Μόντρεαλ

Τι έκανε πέρσι: Μόνο ικανοποίηση δεν έφερε η περσινή σεζόν στην καναδική ομάδα, που ναι μεν μπήκε στα πλέι οφ (τερμάτισε 9η), ωστόσο άντεξε μόλις έναν γύρο (ήττα 2-1 από Νιου Ίνγκλαντ). Ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από απουσίες και Covid-19, σε βαθμό που τον τελευταίο 1,5 μήνα, έδινε τα εντός έδρας παιχνίδια στη Νέα Υόρκη, ώστε να αποφευχθούν τα πολύωρα ταξίδια ανά πολιτεία. Μόνο τιμητικό δεν ήταν το γεγονός πως αναδείχθηκε η χειρότερη άμυνα της περιφέρειας.

Προπονητής: Ουίλφιντ Νανσί (43 ετών, από τον Μάρτιο του 2021). Μόλις τον περασμένο μήνα του ζητήθηκε να αντικαταστήσει τον Τιερί Ανρί (πρόσφατα «έκλεισε» τα social media για προσωπικούς λόγους) και δεν το σκέφτηκε και πολύ. Εμπεριέχει ρίσκο η επιλογή του, καθώς δεν έχει εργαστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο. Επί μία πενταετία είχε τον ρόλο του βοηθού, ενώ έχει δουλέψει και στις ακαδημίες του κλαμπ. Παντελώς άγνωστα τα στοιχεία του, για το σχήμα και το στυλ παιχνιδιού που προτιμάει.

Γήπεδο: Saputo Stadium (20.801) - Θα ξεκινήσει τη χρονιά στο Inter Miami CF Stadium (Φορτ Λότερντεϊλ) λόγω Covid-19.

Μεταγραφές: Το απογοητευτικό περσινό πρόσωπο ταρακούνησε τους διοικούντες, οι οποίοι έφεραν στον Καναδά τον στόπερ Στρούνα (17/0 με Χιούστον), τους μέσους Μιχάιλοβιτς (20/2 με Σικάγο), Χαμντί (23/4 με Ελ Γκούνα), τον εξτρέμ Τόρες (24/5 με Βόλο) και τους φορ Τόι (16/2 πέρσι), Ουρτάδο (17/5 με Κάνσας), Γιόνσεν (18/5 με Ουλσάν). Βέβαια, έφυγαν ο μέσος Ταϊντέρ (Αλ Αΐν) και ο φορ Ουρούτι (Χιούστον), παίκτες που... βοήθησαν πέρσι στο επιθετικό κομμάτι (το 1/3 των τερμάτων).

Προετοιμασία: Άργησε να μπει στο... χορτάρι για δοκιμές και ως εκ τούτου, έδωσε δύο φιλικά με τις υποδεέστερες Τορμέντα και Τάμπα Μπέι. Με την πρώτη δεν έδειξε καλά στοιχεία και ηττήθηκε 2-0, ενώ με τη δεύτερη ξεμούδιασε και έφτασε στο άνετο 5-1.

Εκτίμηση: Θα αναγκαστεί να αγωνιστεί μακριά από την έδρα του για αρκετό διάστημα και αυτό σίγουρα δεν θα είναι κέρδος (το είδαμε και πέρσι). Δεν εντυπωσιάζει ως ρόστερ, καλείται να κερδίσει και την άτυπη μάχη της καλύτερης ομάδα του Καναδά (μεταξύ των Τορόντο και Βανκούβερ). Από το 2016 έχει να πάρει οσμή από πλέι οφ, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν φτάσει τις 5 σερί αποτυχημένες προσπάθειες.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Νάσβιλ

Τι έκανε πέρσι: Πρώτη παρουσία στη λίγκα και είσοδος στα πλέι οφ δεν είναι μικρή υπόθεση. Εξαιρετική σεζόν με αρκετά καλό ποδόσφαιρο (κυρίως εντός), τερμάτισε στην 7η θέση της περιφέρειας (8-8-7, 24-22 τέρματα), στα νοκ άουτ ματς απέκλεισε τις Ίντερ Μαϊάμι, Τορόντο (αδιανόητο 1-0), ενώ «κόλλησε» στην έδρα του Κολόμπους, χάνοντας στην παράταση (2-0). «Έπιασαν τόπο» οι περισσότερες μεταγραφές, μοιράστηκαν τα γκολ (7 διαφορετικοί παίκτες πέτυχαν 2 ή περισσότερα).

Προπονητής: Γκάρι Σμιθ (52 ετών, από τον Ιανουάριο του 2020). Ο Άγγλος κόουτς βρίσκεται από το 2008 στη χώρα, έχοντας εργαστεί (με... ρεπό ενός έτους) σε Κολοράντο, Ατλάντα Σίλβερμπακς και Νάσβιλ. Γνωρίζει τι εστί MLS, πέρσι έκανε ουκ ολίγες «ζημιές», άφησε το στίγμα του για τις κυνικές δηλώσεις πριν και μετά από τα παιχνίδια.

Γήπεδο: Nissan Stadium (69.143), συνθετικός χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: Η πρώτη χρονιά «βγήκε» αρκετά καλά με τους παίκτες που προτιμήθηκαν, ωστόσο οι διοικούντες αποφάσισαν να κάνουν το κάτι παραπάνω σε πρόσωπα. Γι' αυτό και έφεραν στο Τενεσί τον εξτρέμ Πινέιρο (20/3 με Ντανούμπιο) και τον φορ Σαπόνγκ (με εμπειρία στην κατηγορία). Έκανε «δικό» της τον φορ Κάντιθ (πέρσι αγωνιζόταν ως δανεικός από την Μπενφίκα), κάτι που σημαίνει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στο αγωνιστικό σκέλος. Αποδεσμεύτηκαν παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Προετοιμασία: Αρκετά καλή η παρουσία της στα φιλικά. Ξεκίνησε με νίκη 4-0 επί της Λούισβιλ, ενώ ακολούθησε το 1-0 επί Τάμπα Μπέι. Δεν έπαιξε με Νέα Υόρκη Σίτι και Ίντερ Μαϊάμι, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Covid-19. Αναβλήθηκε το τελευταίο τεστ με την Μπέρμιγχαμ Λέτζιον, λόγω αδυναμίας της τελευταίας να φτάσει στο Τενεσί.

Εκτίμηση: Για πρωτάρα πέρσι τα πήγε πολύ καλά. Μας άρεσε ο τρόπος που αγωνίστηκε, δε φοβήθηκε τις μονομαχίες με τους δυνατούς της κατηγορίας. Θα δώσει έμφαση στην έδρα της, ώστε να κερδίσει το στοίχημα για την είσοδο στα πλέι οφ. Έστω και στον 1ο γύρο να προκριθεί (για 2η διαδοχική χρονιά) θα είναι κέρδος. Κάπου μεταξύ 8ης-9η θέση τη βλέπουμε.

Νέα Υόρκη

Τι έκανε πέρσι: Παρότι μία από τις κλασικές δυνάμεις της περιφέρειας και όχι μόνο, πέταξε ακόμη μία σεζόν στα... σκουπίδια. Αυτό διότι απείχε από την κορυφή και τους τίτλους (ουδέποτε έχει σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο). Το 9-5-9 μαρτυρά πως είχε μία ισορροπημένη χρονιά, ενώ στα πλέι οφ άντεξε μόνο έναν γύρο (ήττα 3-2 από το Κολόμπους). Τουλάχιστον αναδείχθηκαν αρκετά ταλέντα, κάτι που συνηθίζεται στο κλαμπ.

Προπονητής: Γκέρχαρντ Στρούμπερ (44 ετών, από τον Οκτώβριο του 2020). Χρειάστηκε να κοουτσάρει μόλις εννέα παιχνίδια την περασμένη σεζόν, καθώς υπήρξε «κώλυμα» σχετικά με την άδεια, αλλά και τα τεστ για τον Covid-19. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν αρκετά δείγματα για το έργο του, το θετικό είναι πως ξεκίνησε ο ίδιος την προετοιμασία και οι επιλογές των παικτών ήταν καθαρά προσωπική του επιλογή. Το 4-3-1-2 ως σχηματισμός προκαλεί ερωτηματικό, κατά πόσο μπορεί να... πιάσει.

Γήπεδο: Red Bull Arena (25.000)

Μεταγραφές: Το ότι ανήκει στο «κανάλι» των Σάλτσμπουργκ-Λειψία, αυτομάτως της δίνει το δικαίωμα να κάνει διάφορες δουλειές από την Ευρώπη. Γι' αυτό και απέκτησε ως δανεικούς τους Κάρλος Μιγκέλ (Τ. από Σάλτσμπουργκ), Ντιαρά (Μ, από Σάλτσμπουργκ). Με μορφή δανεισμού ήρθαν τόσο ο δεξιός μπακ Έντουαρντς (από Στόουκ), όσο και ο φορ Φάμπιο (από Οέστε). Για το κέντρο της άμυνας αποκτήθηκε ο Κολομβιανός Ρέγες (13/0 με Ίντερ Μαϊάμι). Βέβαια, είναι ομάδα που δουλεύει πολύ με τα φυτώρια της, εξ ου και η προώθηση πολλών ταλέντων στην 1η ομάδα.

Προετοιμασία: Είχε 4 παιχνίδια στο πρόγραμμα από τις 19 Μαρτίου και μετά, ωστόσο πρόλαβε να παίξει με τη Μαϊάμι FC. Ήττα 2-0, αγωνιζόμενη με αλλαγές. Αναβλήθηκε το ματς με Ίντερ Μαϊάμι, ωστόσο στη συνέχεια κέρδισε την Τάμπα Μπέι (3-1), ενώ ως πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα είχε το 1-1 με την Ουάσινγκτον το περασμένο Σάββατο.

Εκτίμηση: Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε στους «ταύρους». Μπορεί να μπαίνουν σταθερά στα πλέι οφ (επί 11 κολλητές σεζόν), όμως, τα δύο τελευταία χρόνια έχουν ζοριστεί να φτάσουν στον προκαταρκτικό γύρο. Δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα, αν κάπου εδώ σταματήσει το σερί, δεδομένου πως το ρόστερ έχει «χαλαρώσει», ενώ δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει στην πράξη ο τεχνικός Στρούμπερ. Αξίζει το ποντάρισμα εκτός «7άδας» στην περιφέρεια.

Νέα Υόρκη Σίτι

Τι έκανε πέρσι: Άξιζε σίγουρα κάτι παραπάνω στη περσινή σεζόν, καθώς είχε σταθερή πορεία στην κανονική διάρκεια, αλλά δεν τη «συντρόφευε» ο παράγοντας τύχη στα πλέι οφ. Με 12-3-8 σε 23 αγωνιστικές, στη ψυχοφθόρο διαδικασία έπεσε πάνω στο Ορλάντο (έπαιξε 120 λεπτά, ενώ χρειάστηκαν και τα πέναλτι για να αποκλειστεί). Έπαιξε πάντως καλό ποδόσφαιρο και εντός έδρας (παρότι πολλά ματς δεν έγιναν στο «Γιάνκις») και δε χαρίστηκε στους αντιπάλους.

Προπονητής: Ρόνι Ντέιλα (45 ετών, από τον Ιανουάριο του 2020). Αρκετά καλά τα δείγματα του στην πρώτη περσινή χρονιά μακριά από την Ευρώπη, σοβαρό κοουτσάρισμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έβγαλε αρκετούς «άσους από το μανίκι» (παίκτες από τις ακαδημίες). Σαφώς πιο... μπαρουτοκαπνισμένος πλέον, θέτει και φέτος υψηλούς στόχους. Παραδοσιακά συμπληρώνει τριψήφιο αριθμό παρουσιών σε όσους πάγκους έχει εργαστεί (ήδη 30 στους «γαλάζιους»).

Γήπεδο: Yankee Stadium (30.321)

Μεταγραφές: «Χαμένη» στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς είδε αρκετούς βασικούς να περνούν την πόρτα της εξόδου. Συγκεκριμένα έφυγαν οι αμυντικοί Σκάλι (5/0), Ματαρίτα (24/0) και οι μέσοι Ρινγκ (26/4), Μακάι-Στίβεν (25/2). Σημαντική η προσθήκη ο μέσος Αλφρέδο Μοράλες (15/0 με Φορτούνα Ντισ.), ενώ αποκτήθηκε και ο Δανός αριστερός μπακ Άμουντσεν (14/1 με Βέιλε). Νέα μεταγραφή ο πολλά υποσχόμενος εξτρέμ Τιάγκο Αντράντε (από Μπαΐα). Θα δοθεί χρόνος συμμετοχής σε παίκτες της ακαδημίας, «συνταγή» που λειτούργησε την περσινή περίοδο.

Προετοιμασία: Αρκετά καλά τα πήγε στα φιλικά. Μπορεί να έχασε από το Σικάγο (2-1), ωστόσο στη συνέχεια κέρδισε κατά σειρά τις Ορλάντο (3-2), Κολόμπους (3-0) και Ουάσινγκτον (2-1). Τελευταίο τεστ ήταν αυτό με τη Χάρτφορντ, όπου και εκεί νίκησε 2-0. Δεν έπαιξε με Νάσβιλ (ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Φλόριντα), λόγω Covid-19. Το αποτέλεσμα είναι πως είχε το Over 2,5 στο... τσεπάκι της.

Εκτίμηση: «Μεγαλώνει» κάθε χρόνο και δείχνει πως σύντομα θα φτάσει στην υπέρβαση. Δεν έχει τίτλο, έχει ξοδέψει χρήματα κατά καιρούς σε «αστέρια», κάποια στιγμή θα της βγει. Στα 6 χρόνια που βρίσκεται στην κατηγορία, μόνο την πρώτη (αναγνωριστική) σεζόν τερμάτισε πολύ χαμηλά (15η). Απ' εκεί και πέρα, έχει να θυμάται μία «πρωτιά», 2 φορές στη 2η θέση, μία στην 3η και μία στην 5η. Πλέι οφ και βλέπουμε...

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Νιου Ίνγκλαντ

Τι έκανε πέρσι: Δε... γέμισε το μάτι με τις εμφανίσεις της στην κανονική περίοδο (τερμάτισε 8η), ωστόσο στα πλέι οφ έκανε μπόλικες «ζημιές». Κέρδισε εντός το Μόντρεαλ (2-1), ενώ άλωσε την καλύτερη έδρα, αυτή της Φιλαδέλφειας (2-0), αλλά και αυτή του Ορλάντο. Λίγο έλειψε να ρίξει «βόμβα» και στο Οχάιο (ήττα 1-0 από την πρωταθλήτρια Κολόμπους). Αν δεν είχε αφήσει αρκετούς βαθμούς στο ξεκίνημα, ίσως είχε καλύτερη μοίρα στην κανονική διάρκεια. Εμφανώς βελτιωμένη όταν «κούμπωσε» στην ομάδα (προς το φινάλε) ο Ισπανός μέσος Κάρλες Χιλ.

Προπονητής: Μπρους Αρίνα (69 ετών, από τον Μάιο του 2019). Από τις παλιές «καραβάνες» της λίγκας, έχει 11 τίτλους σε προσωπικό επίπεδο και αν μη τι άλλο εισπράττει τον σεβασμό όλων. Αναγέννησε πέρσι την ομάδα, όταν και την ανέλαβε στα μισά της σεζόν, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Έχει την έφεση να «κλείνει» πενταετία στον πάγκο μίας ομάδας. Πιστός στο 4-3-3!

Γήπεδο: Gillette Stadium (20.000), συνθετικός χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: ΝτεΛαΓκάρζα (6/0 με Ίντερ Μαϊάμι) και Μάφλα (11/0 με Ατλ. Νασιονάλ) ήρθαν για να δώσουν βοήθα στην άμυνα, ωστόσο ο παίκτης που προκάλεσε αίσθηση ήταν ο Ισλανδός εξτρέμ Τράουστασον (20/1 με Μάλμε). Λύσεις θα δώσουν επίσης ο μέσος Καπτούμ (8/0 με Αλμερία) και ο ταχύτατος εξτρέμ Μπόατενγκ (12/0 με Κολόμπους). Με υγιείς τους Κάρλες Χιλ, Μπούκσα, Μπου και Μπάνμπερι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη μέση και μπροστά.

Προετοιμασία: Χρειάστηκε να πάει στις δυτικές ακτές και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια για να «χτίσει» τη φετινή ομάδα. Εκεί έδωσε 5 φιλικά, τρία με το Λος Άντζελες Γκάλαξι (ήττα 1-0, νίκη 4-1 και ισοπαλία 2-2), μία με τη 2η ομάδα του Λος Άντζελες Γκάλαξι (νίκη 2-1) και μία με το Λος Άντζελες FC («χορταστικό» 3-3).

Εκτίμηση: Όσο έχει τον «δάσκαλο» Μπρους Αρίνα δεν θα πρέπει να φοβάται. Σοβαρή δουλειά από τον τελευταίο, το ρόστερ παραέγινε δυνατό, αν προσέξει την έδρα της (δεν τη βοηθάει το αχανές «Gillette Stadium»), τότε θα μπει στα πλέι οφ. Δεν την νοιάζει και πολύ το να κερδίσει πλεονέκτημα έδρας (πέρσι «έκλεισε» αρκετά σπίτια).

Ορλάντο

Τι έκανε πέρσι: Ομάδα του... παραλίγο, ναι μεν μπήκε με σχετική άνεση στα πλέι οφ (4η στην κανονική διάρκεια), ωστόσο εκεί άντεξε μόλις έναν γύρο. Απέκλεισε με... ιδρώτα τη Νέα Υόρκη Σίτι, αποκλείστηκε από τη Νιου Ίνγκλαντ. Το μεγάλο στοίχημα βέβαια ήταν να κερδίσει το τουρνουά του καλοκαιριού που έγινε στην πολιτεία του (αποκλείστηκε στα ημιτελικά), το οποίο χάρισε μάλιστα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής. Τουλάχιστον κέρδισε το χειροκρότημα, ούσα η 2η καλύτερη επίθεση της περιφέρειας (40 γκολ σε 23 αγωνιστικές).

Προπονητής: Όσκαρ Παρέχα (52 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Ο Κολομβιανός γνωρίζει πολύ καλά τη λίγκα, καθώς πέρα από την παρουσία του στην ομάδα της Φλόριντα, έχει υπηρετήσει (κάνοντας αρκετά καλή δουλειά) τις Ντάλας και Κολοράντο. Έχει συνολικά 302 ματς στην κατηγορία, αρέσκεται στο να βγάζει ταλέντα (το είδαμε στον ύψιστο βαθμό στο Τέξας), ενώ δουλεύει και με «αστέρες» (εξαιρετική συνεργία με Νάνι, λογικά κάτι ανάλογο με Πάτο).

Γήπεδο: Exploria Stadium (25.500)

Μεταγραφές: Ένα είναι το όνομα που κυριαρχεί στις τάξεις του. Δεν είναι άλλο από την έλευση του Βραζιλιάνου φορ Πάτο, του οποίου θεωρητικά περνάει η... μπογιά βάσει και της ηλικίας του (31 ετών). Ξεκάθαρα θα ηγηθεί στην επιθετική γραμμή, έχοντας από πίσω του τους Νάνι, Μιούλερ, Μισέλ. Καλή προσθήκη και ο εξτρέμ Φαν ντερ Βάτερ (18/3 με Χέρακλες). Διατήρησε για το κέντρο της άμυνας (δίπλα στους Γιάνσον, Ρουάν, Σλέγκελ) τον Βραζιλιάνο Αντόνιο Κάρλος (26/1 πέρσι).

Προετοιμασία: Από τις ομάδες που έδωσαν τα περισσότερα φιλικά, φτάνοντας αισίως τα 8 μέσα σε διάστημα λιγότερο του μήνα. Νίκησε δις τη Φιλαδέλφεια (1-0 και 3-1), επικράτηση 1-0 επί του Κολόμπους και ήττα 3-2 από τη Νέα Υόρκη Σίτι έως το τέλος του προηγούμενου μήνα. Ξεκίνησε τον Απρίλιο με Σικάγο (2-2) και έκλεισε με Μινεσότα (νίκη 3-2).

Εκτίμηση: Το ρόστερ φωνάζει από μακριά πως μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα φέτος. Αν είναι υγιείς (και δε διαλέγουν παιχνίδια) οι Νάνι και Πάτο, τότε θα γίνουν ποδοσφαιρικά «όργια» στη Φλόριντα. Αδιανόητο πάντως να χαθεί η θέση για τα πλέι οφ, «ψηφίζουμε» πως θα αποφύγει και τον 1ο γύρο, οπότε να τερματίσει στις θέσεις 2-5.

Ουάσινγκτον

Τι έκανε πέρσι: Άλλη μία χρονιά πήγε στα... σκουπίδια για την πρωτευουσιάνα, η οποία τουλάχιστον απέφυγε την τελευταία θέση της περιφέρειας. Με μόλις 5 νίκες στο ενεργητικό της (μία περισσότερη από Σινσινάτι και Χιούστον), δεν την κολακεύει το ότι είχε και τη 2η χειρότερη άμυνα της Ανατολής. Χάρισε πολλούς βαθμούς στη βάση της, αλλά έλειψε ο παίκτης που θα έκανε τη διαφορά. Αρκετές απουσίες και προβλήματα με τον Covid-19.

Προπονητής: Ερνάν Λοσάδα (38 ετών, από τον Ιανουάριο του 2021). Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες (ρίζες από Ιταλία, εξ ου και το αμυντικογενές 5-3-2 ως επιλογή στον σχηματισμό), αλλά με πολυετή θητεία στο Βέλγιο για λογαριασμό της Μπέρσχορτ, εκεί όπου εργάστηκε ως βοηθός προπονητή, τεχνικός διευθυντής, αλλά και 1ος κόουτς. Κάτοικος της πρωτεύουσας πλέον, αντικαθιστώντας τον υπηρεσιακό Τσαντ Άστον και με βαρύ φορτίο, καθώς η Ντι Σι θέλει τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστήσει, αλλά δεν μπορεί (έχει ρίξει χρήματα σε παίκτες και γήπεδο).

Γήπεδο: Audi Field (20.000)

Μεταγραφές: Προσθήκες στις οποίες αξίζει να σταθούμε δεν έχουν γίνει στο κλαμπ και ως εκ τούτου οι νεαροί παίκτες που προωθήθηκαν στην 1η ομάδα δεν είναι άξιοι αναφοράς. Από τη Βενεζουέλα ήρθε ο 19χρονος φορ Μπολιβάρ (18/4 με Ντεπ. Λα Γκουάιρα), ενώ έκανε «δικό» της τον Παραγουανός φορ Ρέινα (5/0, πέρσι αγωνιζόταν ως δανεικός από το Βανκούβερ). Απέκτησε επίσης τον επιθετικό από το Κουρασάο, Ρομπέρτα (38/17 σε δύο σεζόν στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με ξεμούδιασμα κόντρα σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Έφερε 1-1 με την Γκρίνβαϊλ και νίκη 5-1 τη Λουντούν. Βέβαια, όταν χρειάστηκε να μετρήσει τις δυνάμεις της με σοβαρό αντίπαλο, δεν τα πήγε καλά. Αυτό διότι ηττήθηκε δίκαια 2-0 από Φιλαδέφλεια, έχοντας κάκιστη εικόνα στο 1ο ημίχρονο. Μάλιστα, σώθηκε και από πέναλτι. Στις 4/4 έχασε 2-1 από τη Νέα Υόρκη Σίτι, ενώ στις 10 του μηνός έπαιξε με Νέα Υόρκη και έμεινε στο 1-1.

Εκτίμηση: Πάνε οι καλές εποχές που η Ουάσινγκτον διέπρεπε (τίτλους, έβγαζε παίκτες και προπονητές). Το ρόστερ που διαθέτει δεν είναι για μεγάλα πράγματα και έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, πως μακριά από τη βάση της χάνει σε δύναμη. Θεωρητικά θα παίξει τον ρόλο του... κομπάρσου στην ανατολική περιφέρεια. Από 10η θέση και κάτω.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σικάγο

Τι έκανε πέρσι: Με μόλις 5 νίκες σε 23 αγωνιστικές, ήταν απίθανο να μπει στα πλέι οφ της ανατολικής περιφέρειας, τερματίζοντας στην 11η θέση. Μέτρια τα δείγματα της στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής περιόδου, όταν αποφάσισε να «χτίσει» σερί, ήταν ήδη αργά. Μακριά από την έδρα της συνάντησε πολλές δυσκολίες. Ίσως να κατέχει και το χειρότερο σερί εκτός έδρας συλλόγου.

Προπονητής: Ράφαελ Βίκι (43 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Ο Ελβετός πήρε αρκετές «κρυάδες» στην περσινή, πρώτη (αλλά και αναγνωριστική του) σεζόν στην κατηγορία. Έξω από τα... νερά του στο ξεκίνημα, έμαθε τα κατατόπια και τις συνθήκες της λίγκας στη συνέχεια, χωρίς όμως να πετύχει το κάτι παραπάνω. Επιλέγει το 4-2-3-1 ως σχήμα και αρέσκεται στο να δουλεύει (και) με παίκτες εκτός συνόρων.

Γήπεδο: Soldier Field (61.500)

Μεταγραφές: Έναν παίκτη για κάθε θέση πρόσθεσε στο ρόστερ του. Για το δεξί άκρο της άμυνας ο Εσπινόσα (24/0 με Αούκας), για τα εξτρέμ ο Βούλγαρος Ιβάνοφ (12/1 με Λέφσκι Σόφιας) και για την «αιχμή του δόρατος» ο Νιγηριανός Οφόρ (13/6 με Ρίγας). Ο δημιουργικός μέσος Μιχάιλοβιτς και ο πάντα χρήσιμος φορ Σαπόνγκ είναι οι δύο σημαντικές μονάδες που αποδεσμεύτηκαν.

Προετοιμασία: Δραστήριοι οι «φάιερς» τον προηγούμενο μήνα, έδωσαν 6 φιλικά. Αρκετά καλή τον Μάρτιο, κέρδισε 2-1 τη Νέα Υόρκη Σίτι και 1-0 τη Φιλαδέλφεια, ενώ έχασε 2-1 από το Σινσινάτι. Αρχές Απριλίου αγωνίστηκε με Ορλάντο (2-2), Φόργουορντ Μάντισον (νίκη 2-0), ενώ ως πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, είχε το ματς με το Βανκούβερ (ήττα 3-2).

Εκτίμηση: Όσο σοβαρό είναι στην έδρα του, άλλο τόσο προβληματική είναι η εικόνα του μακριά από το Ιλινόις. Μία ομάδα που μετράει μόλις 2 νίκες στα 40 τελευταία εκτός έδρας ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος, δεν μπορεί να υπολογίζεται (τουλάχιστον από εμάς) για κάτι μεγάλο στην περιφέρεια. Εκτός πλέι οφ και έχει ο Θεός...

Σινσινάτι

Τι έκανε πέρσι: Αν η λέξη «χειρότερη» είχε συνώνυμο, αυτό θα ταίριαζε άριστα στην ομάδα του Οχάιο, η οποία απογοήτευσε σε όλους τους τομείς. Ουραγός στην περιφέρεια με 4-4-15, έχοντας παράλληλα τη χειρότερη επίθεση της λίγκας (μόλις 12 γκολ, ήτοι 0,5 ανά ματς). Ταλαιπωρήθηκε από απουσίες και αλλαγές στην τεχνική ηγεσία (και όχι μόνο, καθώς αντικαταστάθηκαν πρόσωπα και στη διοίκηση), δεν τράβηξε ο πολλά υποσχόμενος φορ Λοκάντια.

Προπονητής: Γιαπ Σταμ (48 ετών, από τον Μάιο του 2020). Ο Ολλανδός, αφού πρώτα δοκίμασε την τύχη του σε Άγιαξ, Ρέντινγκ, Τσβόλε και Φέγενορντ, επέλεξε να περάσει τον Ατλαντικό. Πέρσι κάθισε σε 22 ματς στον πάγκο της ομάδας, καταγράφοντας τραγικές επιδόσεις (4-4-14). Χαίρει της εκτίμησης των διοικούντων (επίσης Ολλανδός ο τεχνικός διευθυντής), οφείλει με το... καλημέρα να δείξει καλά στοιχεία, αν δεν θέλει να είναι από τους πρώτους που θα φλερτάρουν με απόλυση.

Γήπεδο: West End Stadium (26.000)

Μεταγραφές: Το περσινό πρόβλημα ήταν ξεκάθαρα η έλλειψη δημιουργίας και η αποτελεσματικότητας. Γι' αυτό και προστέθηκαν στο ρόστερ οι Λατίνοι Λουτσιάνο Ακόστα (επ. μέσος, 23/2 με Άτλας) και Μπρένερ (φορ, 27/11 με Σάο Πάολο). Ο πρώτος γνωρίζει τη λίγκα, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα της Ουάσινγκτον για 4 σεζόν (129/24). Καλή προσθήκη και ο αριστερός μπακ/χαφ Ματαρίτα (γεμάτες σεζόν στη Νέα Υόρκη Σίτι), στη «φαρέτρα» της επίσης ο στόπερ Βαλεσίγια (3/0 με Αούκας) και ο χαφ Μπαρεάλ (5/0 πέρσι στο πρωτάθλημα). Ανερχόμενο ταλέντο ο Γκανέζος εξτρέμ Ατανγκά (19/4 με Νόρντζελαντ).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε «στραβά» τα φιλικά, καθώς δέχθηκε τρία γκολ από τη Λούσβιλ (ομάδα Β' κατηγορίας), για να διορθώσει την κατάσταση στη συνέχεια κόντρα στο Σικάγο (νίκη 2-1). Ήττα 1-0 από το Ορλάντο (υπό καταρρακτώδη βροχή το ματς) και αποτυχία 3-0 από Μινεσότα. Τα δύο τελευταία διεξήχθησαν σε θέρετρο στη Φλόριντα. Προβληματισμός μετά τη νέα αποτυχία από την κατώτερη Πίτσμπουργκ (2-1 τελικό).

Εκτίμηση: Άξιος της μοίρας του θα είναι κάποιος, αν ποντάρει σε κάτι καλό φέτος στην ομάδα από το Οχάιο. Και το λέμε αυτό διότι δύσκολα θα κάνει μεταστροφή και θα παρουσιάσει κάτι καλύτερο από ότι τις δύο προηγούμενες σεζόν (τερμάτισε 12ο και 14ο στην Ανατολή και 24ο και 26ο στη γενική κατάταξη, αντίστοιχα). Ακόμη και με την ενίσχυση που έχει κάνει, θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει ως σύνολο και να μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδο της στα πλέι οφ (δε μιλάμε για κάτι παραπάνω).

Τορόντο

Τι έκανε πέρσι: Έχει την ταμπέλα των φαβορί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πέρσι δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση για το βαρύτιμο τρόπαιο. Τερμάτισε 2ο στην περιφέρεια, μόλις 3 βαθμούς πίσω από τη Φιλαδέλφεια, η... χαρά των πλέι οφ κράτησε μόλις έναν γύρο («πάγωσε» από τη Νάσβιλ). Τουλάχιστον έδειξε πως εκτός έδρας είναι ικανό να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο (είχε τον καλύτερο απολογισμό 5-2-3). Ποθουέλο και Ακινόλα ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν στο επιθετικό σκέλος (18 γκολ μαζί), θα μπορούσε και καλύτερα ο έμπειρος εξτρέμ Πιάτι.

Προπονητής: Κρις Άρμας (48 ετών, από τον Ιανουάριο του 2021). Διαδέχθηκε τον Γκρεγκ Βάνι (ήταν γνωστό από το τέλη της περσινής σεζόν πως θα αποχωρήσει) και έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του να διατηρήσει την ομάδα σε διαρκή τροχιά διεκδίκησης τίτλων. Η διετία στη Νέα Υόρκη δεν έδειξε πολλά πράγματα από άποψη διακρίσεων, αν και ανέδειξε αρκετά ταλέντα.

Γήπεδο: BMO Field (30.000) - Θα ξεκινήσει τη χρονιά στο Exploria Stadium (Ορλάντο) λόγω Covid-19.

Μεταγραφές: Πρακτικά δεν έχει γίνει σπουδαία ενίσχυση του ρόστερ και ως εκ τούτου, οι διοικούντες σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, αποφάσισαν να προωθήσουν παίκτες από την ακαδημία. Κίνηση που γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο. Αποδεσμεύτηκε ο Αργεντινός εξτρέμ Πάμπλο Πιάτι (19/4), ο οποίος επέστρεψε στο ισπανικό πρωτάθλημα (στην Έλτσε).

Προετοιμασία: Η ομάδα μετέβη στο Ορλάντο (όπου θα περάσει αρκετό διάστημα και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος) προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα. Έδωσε ένα και καλό φιλικό, κόντρα στην ομάδα που κέρδισε τον περσινό τίτλο, το Κολόμπους. Αρκετά καλή παρουσία, κέρδισε 4-2, με τους Άλτιντορ, Μάλινς, Άουρο και Περούτζα να χρίζονται σκόρερ. Ξεκίνησε με επίσημο ματς κόντρα στη Λεόν (1-1 στο Μεξικό) για το Concacaf, ενώ ξημερώματα της Πέμπτης είχε τη ρεβάνς.

Εκτίμηση: Έχει αποκτήσει τη στόφα της μεγάλης ομάδας και εύκολα ή δύσκολα βρίσκει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί στην περιφέρεια. «Αδυνάτισε» κάπως το ρόστερ, ενώ ενδέχεται να παίξει ρόλο το ότι θα χάσει πολλά ματς στη φυσική της έδρας (μέχρι να πάρει το... πράσινο φως από υγειονομικούς φορείς, σχετικά με τον Covid-19). Δεν είναι για κορυφή στην Ανατολή, όμως θα μας κάνει εντύπωση αν δεν προκριθεί στα πλέι οφ.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Φιλαδέλφεια

Τι έκανε πέρσι: Τα... έσπασε στην κανονική διάρκεια, κατέκτησε την 1η θέση της περιφέρειας (9-0-0 και 29-4 γκολ εντός έδρας), αλλά και της λίγκας (συνάμα και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής), ωστόσο έφαγε γερό... χαστούκι στον 1ο κιόλας γύρο των πλέι οφ. Ουδείς περίμενε την ήττα 2-0 από τη Νιου Ίνγκλαντ. Τουλάχιστον, τρεις παίκτες συμπεριλήφθησαν στην καλύτερη ενδεκάδα της περσινής σεζόν (κίπερ Μπλέικ, στόπερ ΜακΚέντζι και μέσος Άαρονσον). Με διαφορά η καλύτερη της σεζόν όσα χρόνια βρίσκεται στο MLS.

Προπονητής: Τζιμ Κέρτιν (41 ετών, από τον Ιούνιο του 2014). Αναδείχθηκε με διαφορά ο καλύτερος τεχνικός πέρσι, εξαιρετικό κοουτσάρισμα σε τουρνουά του Ορλάντο και κανονική διάρκεια, του έλειψε η τύχη στα πλέι οφ. Γέννημα - θρέμμα της Πενσυλβάνια, το όνομά του έπαιξε μέχρι και για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Έχει την τάση να... ξεζουμίζει τους παίκτες του και να παίρνει το 100% των δυνατοτήτων τους.

Γήπεδο: Subaru Park (18.500)

Μεταγραφές: Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ιδιαίτερα με παίκτες από την ακαδημία, γι' αυτό και προέβη στις πωλήσεις των εξαιρετικών Άαρονσον (μέσος), Μακέντζι (στόπερ). Κάτι ανάλογο έγινε και φέτος και 5 συνολικά νεαροί προωθήθηκαν στην 1η ομάδα. Ενδεχομένως να βοηθήσει στο κέντρο της άμυνας ο νεοφερμένος Σκωτσέζος Φίντλεϊ (22/0 με Κιλμάρνοκ), ενώ ήρθε από τη Γερμανία και τη Σαν Πάουλι ο μέσος Φλας (9/1).

Προετοιμασία: Μόνο ικανοποιητικά δεν ήταν τα πρώτα δείγματα στα φιλικά. Οι τρεις ήττες (1-0 και 3-1 από Ορλάντο και 1-0 από Σικάγο), έφεραν προβληματισμό στον τεχνικό Τζιμ Κέρτιν. Τουλάχιστον, βελτιώθηκε στο τελευταίο χρονικά κόντρα στην Ουάσινγκτον, όπου και κέρδισε 2-0 (τα γκολ ο Φοντάνα μέχρι το 37', ενώ χάθηκε και πέναλτι στο 2ο ημίχρονο). Την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξε με την Ντεπορτίβο Σαπρίσα για το Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής και κέρδισε 1-0 στο 1ο ματς. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ήταν η ρεβάνς στο Τσέστερ.

Εκτίμηση: Τα... έσπασε πέρσι στην κανονική διάρκεια, θα επιδιώξει να το πράξει και φέτος. Έχει ταλέντο και όρεξη, ενώ ξέρει να αξιοποιεί την έδρα της. Έχει πάρει τον... αέρα πολλών στη λίγκα, το ρόστερ είναι ιδανικό για κάτι καλό και φέτος. Έχει θέση στην πρώτη πεντάδα της περιφέρειας και συνάμα είσοδο στα πλέι οφ.

Δυτική περιφέρεια


Βανκούβερ

Τι έκανε πέρσι: Κάθε πέρσι και καλύτερα λέει η ομάδα του Καναδά, για ακόμη μία σεζόν δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι στην περιφέρεια. Τερμάτισε 9η, έχοντας απολογισμό 9-0-14 (μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία), αλλά και πολλά προβλήματα στην άμυνα (2η χειρότερη της λίγκας). Αναιμική εντός έδρας, είχε κάποια ξεσπάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, χωρίς όμως να γίνει η υπέρβαση. Υστέρησε σε μονάδες, ακόμη και ο φορ Καβαλίνι (αποκτήθηκε «μετά Βαΐων και κλάδων») αποδείχθηκε «λίγος».

Προπονητής: Μαρκ ντος Σάντος (43 ετών, από τον Νοέμβριο του 2018). Ο Καναδός με πορτογαλικές ρίζες κέρδισε το στοίχημα των δύο προηγούμενων σεζόν και συνεχίζει στο πόστο του. Βέβαια, δεν έχει δείξει σπουδαία δείγματα γραφής, άλλωστε οι «γουάιτκαπς» απέχουν από τις διακρίσεις. Δουλεμένος στο πλευρό του πολύπειρου Μπομπ Μπράντλι στο Λος Άντζελες FC, έχει καταγράψει δύο τίτλους (με ομάδες από χαμηλότερα κλιμάκια) στο παλμαρέ του.

Γήπεδο: BC Place (22.120), συνθετικός χλοοτάπητας. - Θα ξεκινήσει τη χρονιά στο Rio Tinto Stadium (Γιούτα) λόγω Covid-19.

Μεταγραφές: Αρκετά δραστήρια όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ. Για τα γκολπόστ αποκτήθηκαν οι Νιούτον (από Ίντι Ιλέβεν) και Μπους (από Μόντρεαλ), αμφότεροι άνω των 32 ετών. Παράλληλα, πρόσθεσε ποιότητα με την έλευση των εξτρέμ Κάιο Αλεξάντερ (10/1 με Μποταφόγκο) και Καϊσέδο (19/3 με Ντεπ. Κάλι). Στο ρόστερ και ο αμυντικός Γκασπάρ (δανεικός από Σπόρτινγκ), ενώ πήρε και δύο ταλέντα μέσω ντραφτ (ναι... ισχύει και στο ποδόσφαιρο) τον μπακ Μπράουν και τον φορ Εγκμπό.

Προετοιμασία: Ενεπλάκη σε τρεις μονομαχίες, οι δύο με υποδεέστερους αντιπάλους και η μία με το Σικάγο. Στα δύο πρώτα έπαιξε με Ρεάλ Μόναρκς (νίκη 3-0) και Ίντι Ιλέβεν (ήττα 2-0), ενώ κόντρα στους «φάιερς» έδειξε καλύτερα στοιχεία στην επίθεση, φτάνοντας στην επικράτηση (3-2).

Εκτίμηση: Η τελευταία τριετία έχει αποδειχθεί «ναυάγιο» για τους Καναδούς, οι οποίοι βολοδέρνουν κάτω από την 8η θέση. Δε βλέπουμε να βελτιώνονται ριζικά, παρότι ενισχύεται το ρόστερ τους. Θεωρούμε πως δεν έχουν τύχη για τα πλέι οφ, δεδομένου πως υπάρχουν πολύ καλύτερα σύνολα στην περιφέρεια.

Κάνσας

Τι έκανε πέρσι: Διέπρεψε στη δυτική περιφέρεια, κατέκτησε την 1η θέση στην κανονική διάρκεια (12-3-6), όμως στη διαδικασία των πλέι οφ, ζορίστηκε τόσο με το Σαν Χοσέ (χρειάστηκε τα πέναλτι για να προκριθεί, 3-3 κ.α.), όσο και με τη Μινεσότα (εντός έδρας ήττα 3-0). Πάντως, ήταν για ακόμη μία χρονιά φουλ επιθετική στο «σπίτι» της, πόσο μάλλον όταν από ένα διάστημα και μετά είχε και τη συμπαράσταση των οπαδών του.

Προπονητής: Πίτερ Βερμίς (54 ετών, από τον Νοέμβριο του 2009). Το όνομα του έχει γραφτεί με... χρυσά γράμματα στο κλαμπ, καθώς το υπηρετεί παραπάνω από μία δεκαετία (423 ματς), αν και μόλις μία φορά έχει φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του... βάθρου. Δεν ξεγράφουμε όμως τις 3 κατακτήσεις Κυπέλλου (2012, 2015, 2017). Άριστες σχέσεις με τους διοικούντες, δεν έχει εργαστεί κάπου αλλού. Έχει την τάση να δουλεύει με ποιοτικούς παίκτες, λάτρης του γρήγορου παιχνιδιού, γι' αυτό και επιλέγει το 4-3-3 (με επιθετικούς προσανατολισμούς) ως σχήμα.

Γήπεδο: Children's Mercy Park (18.467)

Μεταγραφές: Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του μέσου Κίντα, ανάγκασαν τους διοικούντες να πληρώσουν την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για να τον κάνουν «δικό» τους. Πέραν τούτου, αποκτήθηκαν δύο παίκτες που δεν... ακούμπησαν στις προηγούμενες ομάδες τους. Πρόκειται για τον στόπερ Ισιμάτ-Μιρίν (από Μπεσίκτας) και τον μέσο Βάλτερ (από Μαλάτιασπορ). Γκουτιέρες (μέσος) και Ζέρσο Φερνάντες (εξτρέμ) συνεχίζουν την καριέρα τους σε Ουν. Κατόλικα και Γιεγού, αντίστοιχα.

Προετοιμασία: Λίγο απ' όλα στα φιλικά της η ομάδα του Βερμίς. Σάρωσε με τη Φίνιξ Ράιζινγκ (4-0), τα... χρειάστηκε με το Κολοράντο (ήττα 1-0), ενώ πρόσφερε θέαμα με το Πόρτλαντ (3-3). Τελευταίο δυνατό τεστ ήταν αυτό με το Λος Άντζελες, εκεί όπου κέρδισε 1-0. Άναρχα αν μη τι άλλο τα αποτελέσματά του.

Εκτίμηση: Από τις πιο σταθερές ομάδες της λίγκας, γνωρίζει πως για να πετύχει τη νέα χρονιά (2 πρωτιές στην κανονική διάρκεια τις 3 τελευταίες σεζόν), θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Την τελευταία 10ετία μόλις μία φορά απέτυχε να προκριθεί στα πλέι οφ. Η συνέπεια του θα μιλήσει και φέτος.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Κολοράντο

Τι έκανε πέρσι: «Μαρτυρική» η περσινή σεζόν για τους «ράπιντς». Αυτό διότι ήταν η ομάδα που πληγώθηκε περισσότερο από τον κορωνοϊό, καθώς για 4-5 εβδομάδες είχε σταθερά παίκτες (και μέλη του τεχνικού τιμ) στο απουσιολόγιο. «Σφραγίστηκαν» οι εγκαταστάσεις του, χάθηκαν προπονήσεις και πολλά παιχνίδια, με την Ομοσπονδία να τη βάζει στα πλέι οφ από το... παράθυρο (ξεπέρασε ομάδες που είχαν περισσότερους βαθμούς). Ολοκλήρωσε με 8-4-6 (32-28 τέρματα), ωστόσο άντεξε μόλις έναν γύρο στη ψυχοφθόρο διαδικασία, με το 3-0 από τη Μινεσότα να αποδεικνύεται βαρύ.

Προπονητής: Ρόμπιν Φρέιζερ (54 ετών, από τον Αύγουστο του 2019). Είχε να εργαστεί από το 2012 ως πρώτος τεχνικός (στη Σίβας ΗΠΑ), για να αναλάβει στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν τους «ράπιντς». Το 13-4-9 ως απολογισμός άφησε γλυκόπικρη γεύση. Στα... συν ότι ανέλαβε την προετοιμασία της ομάδας, ενώ είχε και λόγο στις μεταγραφικής κινήσεις.

Γήπεδο: Dick's Sporting Goods Park (18.061)

Μεταγραφές: Το μικρό σχετικά ρόστερ της περασμένης χρονιάς, ζωντάνεψε φέτος, καθώς αποκτήθηκαν 9 παίκτες, χωρίς όμως να υπάρχει το βαρύ όνομα. Μονιμοποιήθηκαν (πέρσι έπαιζαν ως δανεικοί) ο γκολκίπερ Γιάρμπρο (15 συμμ.) και ο μέσος Γκάλβαν (10/1), ενώ επέστρεψε από τη Γερμανία (Βόλφσμπουργκ) ο νεαρός αμυντικός Έντουαρντς.

Προετοιμασία: Αρκετά καλή η εικόνα που έδειξε στα δύο πρώτα φιλικά, καθώς κέρδισε 1-0 Κάνσας και Νέο Μεξικό. Πήρε μέρος σε τουρνουά με ομάδες από τη λίγκα, έχοντας απολογισμό 1-1-1. Εύκολη ήττα 3-0 από το Σολτ Λέικ, 2-2 με Λος Άντζελες Γκάλαξι και νίκη 1-0 με Φίνιξ Ράιζινγκ. Τα... φώτα έπεσαν πάνω στον Κολομβιανό μέσο Μπάριος.

Εκτίμηση: Δεν έχει βάθος στον πάγκο και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος. Από το 2017 και μετά (με εξαίρεση την περσινή περίεργη χρονιά), τερματίζει μεταξύ 9ης και 11ης θέσης. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και φέτος.

Λος Άντζελες Γκάλαξι

Τι έκανε πέρσι: Η ενασχόληση μας με το MLS κρατάει χρόνια, ωστόσο δεν έχουμε ξαναδεί τόσο κακή πορεία από τους «γκάλαξις». Με 22 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές, τερμάτισε 10η στην περιφέρεια και ως εκ τούτου δεν πήρε θέση στα πλέι οφ (πράγμα ασυνήθιστο για τα δεδομένα της). Κακό ποδόσφαιρο, η έδρα του αποδείχθηκε «χάρτινη», ενώ φαινόταν από παίκτες και τον πρώην τεχνικό Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο πως δεν υπήρξε διάθεση για αλλαγή σκηνικού. Πάλευε μόνος του ο εξτρέμ Παβόν, άφαντος ο «πολύς» Χαβιέ Ερνάντες.

Προπονητής: Γκρεγκ Βάνι (46 ετών, από τον Ιανουάριο του 2021). Ο γεννημένος στη Βιρτζίνια ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο (5 τρόπαια) την επταετή θητεία του στο Τορόντο και πλέον αλλάζει περιφέρεια για να βρεθεί στις δυτικές ακτές. Πρόκληση για τον ίδιο να υπηρετήσει ίσως ένα από τα πιο εμπορικά κλαμπ της λίγκας, με το οποίο βέβαια συνδέεται βαθιά. Αυτό διότι το υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής προ 15ετίας (και... βάλε), καταγράφοντας 222 ματς. Έχει θέσει πάντως υψηλούς στόχους.

Γήπεδο: Dignity Health Sports Park (27.000)

Μεταγραφές: Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έφερε και αλλαγές στο ρόστερ. Έπρεπε να γίνουν κινήσεις, δεδομένου πως το περσινό ρόστερ δεν... τρόμαζε. Αποκτήθηκαν, λοιπόν, ο γκολκίπερ Μποντ (επί σειρά ετών στην Πρέμιερ Λιγκ), ο στόπερ Ουίλιαμς (10/1 με Μπλάκμπερν), ο μπακ Φίσερ (15/0 με Ουάσινγκτον), ο Γάλλος εξτρέμ Γκαντσέρ (24/3 με Μπρεστ), ο δημιουργικός μέσος Βίκτορ Βάσκες (δύο χρόνια στη Αραβία, είχαν προηγηθεί σούπερ σεζόν στο Τορόντο) και ο φορ Καμπράλ (29/7 με Βαλενσιέν). Δεν... πόνεσε ιδιαίτερα από τις αποδεσμεύσεις παικτών που παρουσιάστηκαν «αναιμικοί» την περσινή σεζόν.

Προετοιμασία: Υποδέχθηκε τη Νιου Ίνγκλαντ στο «σπίτι» του και έπαιξε δύο φιλικά. Νίκη 1-0 και ήττα 4-1 ο απολογισμός. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε τουρνουά, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Κάνσας (ήττα 1-0), Κολοράντο (2-2) και Σολτ Λέικ (1-0). «Άφαντος» ο πολύς φορ Χαβιέ Ερνάντες.

Εκτίμηση: Είναι από τα πιο «βαριά» χαρτιά της λίγκας. Όνομα, πρεστίζ, χρήματα, τίτλους, τα έχει όλα. Βέβαια, καλείται να αφήσω πίσω του την κακή περσινή σεζόν. Μπορεί να το πράξει δεδομένου πως έχει προπονητή που γνωρίζει την κατηγορία, αλλά και παίκτες που μπορούν να αφήσουν το στίγμα τους. Εφικτό σενάριο το να βρεθεί στα πλέι οφ, άγνωστο όμως από ποιον γύρο θα ξεκινήσει.

Λος Άντζελες FC

Τι έκανε πέρσι: Συνήθως οι μεγάλες ομάδες μετά από 1-2 σεζόν στο φουλ, αναγκάζονται να βγάλουν το λεγόμενο «σκάσιμο». Μετά τα τρόπαια και τις διακρίσεις, ήρθε το κακό ποδόσφαιρο, η κούραση και η 7η θέση στην κανονική διάρκεια. Τίποτα το σημαντικό στα πλέι οφ, είπε γρήγορα αντίο (ήττα 3-1 στο 1ο ματς με το Σιάτλ). Κόστισε η απουσία του αρχηγού Κάρλος Βέλα, ενώ Ροντρίγκες και Ρόσι δεν είχαν τα ξεσπάσματα άλλων σεζόν.

Προπονητής: Μπομπ Μπράντλι (63 ετών, από τον Ιούλιο του 2017). Εκ των... δασκάλων της λίγκας. «Μπαρουτοκαπνισμένος», με παραστάσεις εντός (383 παρουσίες), αλλά κυρίως εκτός συνόρων, έχει διατελέσει και εκλέκτορας Εθνικών ομάδων (ΗΠΑ, Αίγυπτος). Πρόπερσι έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, πέρσι δεν τα κατάφερε, ωστόσο θέλει διακαώς να πρωταγωνιστεί.

Γήπεδο: Banc of California Stadium (22.000)

Μεταγραφές: Προσεγμένες κινήσεις έγιναν από τους διοικούντες, που έφεραν στην Καλιφόρνια από έναν παίκτη σε κάθε θέση. Για την άμυνα (κέντρο ή μπακ) τον Φαρφάν (15/0 με Πόρτλαντ), για τη μεσαία γραμμή τον Μπερντ (εξαιρετικές παρουσίες στο Σολτ Λέικ) και για την επίθεση (λογικά σε ρόλο back-up πίσω από τους Βέλα, Ρόσι, Μουσόφσκι) τον Ραχίμ Έντουαρντς (15/0 με Μινεσότα).

Προετοιμασία: Προτίμησε να μη δώσει πολλά φιλικά (μόλις δύο), με τον Μπράντλι να «μαντρώνει» την ομάδα στην Καλιφόρνια. Για την ιστορία πάντως έφερε 2-2 και 3-3 με τη Νιου Ίνγκλαντ. Το «κλικ» ήταν η καλή παρουσία του αρχηγού Βέλα (δείχνει πως και φέτος θα είναι ο παίκτης που θα... τραβήξει το κουπί).

Εκτίμηση: Ποιοτικό σύνολο, εμπειρία στον πάγκο και έδρα που δε σηκώνει πολλά - πολλά (καυτή ατμόσφαιρα δημιουργούν οι οπαδοί του). Βέλα και Ρόσι είναι πλέον υγιείς και μπορούν μόνοι τους να την οδηγήσουν στα ψηλά πατώματα της περιφέρειας. Τολμούμε να πούμε πως θα τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα.


Μινεσότα

Τι έκανε πέρσι: Από τις καλύτερες σεζόν ήταν η περσινή για την ομάδα από το Σεντ Πολ, καθώς τάραξε τα... νερά στην περιφέρεια. Πρώτα η αξιόλογη πορεία στο τουρνουά του Ορλάντο (έφτασε έως τα ημιτελικά), ενώ τερμάτισε 4η στην κανονική διάρκεια. Ξεπέρασε Κολοράντο και Κάνσας («μαγικό» το εκτός έδρας 3-0), τα έδωσε όλα με το Σιάτλ, αλλά λύγισε από το 75' και μετά (ήττα 3-2). Πάντως, κέρδισε σεβασμό και χειροκρότημα από τις υπόλοιπες ομάδες, μιας και έπαιζε για μεγάλο χρονικά διάστημα, δίχως καθαρόαιμο φορ (ξετρέλανε η «τριάδα» των χαφ Μόλινο-Ρεϊνόσο-Λουντ).

Προπονητής: Άντριαν Χιθ (60 ετών, από τον Νοέμβριο του 2016). Ο γεννημένος στο Νιούκαστλ κλείνει πενταετία φέτος στην ομάδα της Μινεάπολης και ψάχνει μία διάκριση σε επίπεδο MLS, αν και έχει στο βιογραφικό του δύο κατακτήσεις τροπαίου με το Ορλάντο σε χαμηλότερη κατηγορία. Δεν αποχωρίζεται το 4-2-3-1, στην περσινή σεζόν είδαμε αρκετές φορές να παρατάσσει την ομάδα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό.

Γήπεδο: Allianz Field (19.400)

Μεταγραφές: Το μεγάλο στοίχημα ήταν να διατηρήσει τον Αργεντινό σταρ Ρεϊνόσο (16/2, 12 ασίστ), κάτι που έγινε. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχει πρόβλημα στο δημιουργικό σκέλος. Θα λείψουν τα γκολ του μέσου Μολίνο (22/13 πέρσι), αλλά και η δυναμική του στόπερ Ατζά (16/1 πέρσι). Για την επίθεση αποκτήθηκαν οι Ραμόν Άμπιλα (9/6 με Μπόκα), Αγουδέλο (15/3 με Ίντερ Μαϊάμι), Λάνγκσφορντ (18/11 με Ρενό), Χάνσεν (17/2 με Χιούστον) και για τη μεσαία γραμμή ο χρήσιμος Τραπ (22/0 με Ίντερ Μαϊάμι). Αμυντικά είναι γεμάτη και δε χρειάστηκε να προβεί σε ενίσχυση.

Προετοιμασία: «Σαρωτική» στα φιλικά που έδωσε, δεν άφησε τίποτα στην τύχη του. Ευρείες νίκες με Τσάρλεστον Μπ. (9-0) και Κολόμπους (5-2), ενώ κέρδισε και το Σινσινάτι (3-1). Τελευταία δοκιμή έγινε κόντρα στο Ορλάντο, εκεί όπου ηττήθηκε 3-2. Φουλ επιθετική στα παιχνίδια της, έστειλε μήνυμα πως και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εκτίμηση: «Μεγαλώνει» κάθε χρόνο. Άξια αναφοράς τόσο η πορεία της, όσο και οι παίκτες που αναδεικνύει. Κράτησε τον περσινό κορμό και με «όπλο» την έδρα, μπορεί να τερματίσει πάνω από την 7η θέση.

Ντάλας

Τι έκανε πέρσι: «Ούτε ζέστη, ούτε κρύο» η σεζόν που πέρασε για τους Τεξανούς. Τερμάτισαν στην 6η θέση της περιφέρειας, μπήκαν στα πλέι οφ, εκεί έριξαν μία «βόμβα» (νίκη στα πέναλτι στο Πόρτλαντ), «λύγισαν» όμως στο Σιάτλ. Σε γενικές γραμμές έδωσαν έμφαση στα εντός έδρας ματς, ενώ οδήγησαν περισσότερο στη δύναμη τα παιχνίδια μακριά από το Τέξας. «Παράσημο» το ότι αναδείχθηκε η 2η καλύτερη άμυνα της Δύσης.

Προπονητής: Λούτσι Γκονσάλες (40 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2018). Ο Αμερικανός με ρίζες από το Περού κλήθηκε να... βουτήξει στα βαθιά πριν από δύο χρόνια, αναλαμβάνοντας τον πάγκο μίας αρκετά απαιτητικής ομάδας. Το 37,7% που διατηρεί ως ποσοστό νίκης δεν κρίνεται αρνητικό. Πέρσι τα έβαλε με αρκετούς ομόλογους του, άλλωστε φημίζεται για το πάθος στην άκρη του πάγκου.

Γήπεδο: Toyota Stadium (20.500)

Μεταγραφές: Η κίνηση που έκανε «κλικ» ήταν η παραμονή του φορ Φράνκο Χάρα (7 γκολ πέρσι). Οι Τεξανοί τα βρήκαν με την Πατσούκα και ο Αργεντινός έμεινε για ακόμη μία σεζόν. Καλή προσθήκη ο Κολομβιανός εξτρέμ Ομπριάν (24 γκολ τη διετία στην Αγκίλας), ενώ τα νούμερα του εξτρέμ Φρέντι Βάργκας (22/5 με Ντεπ. Λάρα) μαρτυρούν πως πρόκειται για παίκτη που μπορεί να δώσει βοήθειες. Για τα στόπερ αποκτήθηκε ο Ισπανός Χοσέ Μαρτίνεθ (2 σερί χρονιές στη Γρανάδα).

Προετοιμασία: Εντυπωσιακά τα δείγματα για την ομάδα του Γκονσάλες στα φιλικά. Μπορεί να μην έφυγε από το Τέξας, ωστόσο έστειλε ηχηρό μήνυμα πως είναι το «άτυπο» αφεντικό της πολιτείας, καθώς αντιμετώπισε τις καλύτερες ομάδες αυτής (στις 2 πρώτες λίγκες). Ολοκλήρωσε λοιπόν με απολογισμό 4-2-0 (4-0 με Οκλαχόμα, 3-0 με Όστιν Μπολντ, 0-0 και 5-0 με Σαν Αντόνιο, 3-3 με Όστιν και 3-0 με Χιούστον).

Εκτίμηση: «Παράσημο» το ότι δεν έχει τερματίσει ποτέ στην ιστορία του κάτω από την 8η θέση στην περιφέρεια. Αμιγώς ομάδα έδρας (μία ήττα στα 30 τελευταία στο «Τογιότα Στέιντιουμ»), στο... χέρι του να βάλει στην... πλάτη του αρκετές ομάδες. Οριακά, αν κερδίσει, πάντως μία θέση στα πλέι οφ.

Όστιν

Τι έκανε πέρσι: Κάθε χρόνο προστίθεται και νέα ομάδα, φέτος είναι η σειρά του Όστιν (του χρόνου ετοιμάζεται το Σάρλοτ). «Χτίστηκε» από το μηδέν, δεν έχει καμία σχέση με το Όστιν Μπολντ, που μετέχει στη 2η λίγκα της χώρας. Ομάδα που εδρεύει στο Τέξας (3ο κλαμπ μετά από Ντάλας και Χιούστον), νέο γήπεδο και με ανθρώπους από πίσω που ασχολούνται με τη διαχείριση επενδύσεων. Θα χρειαστεί χρόνο για να δει τι εστί MLS.

Προπονητής: Τζος Γουλφ (44 ετών, από τον Ιανουάριο του 2020). Πρώτη απόπειρα σε πάγκο ομάδας για τον άλλοτε επιθετικό των Κάνσας, Ουάσινγκτον και Σικάγο, ο οποίος έχει θητεύσει ως βοηθός δίπλα στους Κρεγκ Μπερχάλτερ (σε ΗΠΑ και Κολόμπους) και Μπεν Όλσεν (σε Ουάσινγκτον). Άγνωστος ο τρόπος που δουλεύει, ενδεχομένως να έχει περίοδο χάριτος για μία σεζόν.

Γήπεδο: Q2 Stadium (20.500)

Μεταγραφές: Κάθε νέα ομάδα, είθισται να κάνει και πολλές μεταγραφές. Στήθηκε από το μηδέν και απέκτησε παίκτες (πάνω από 25 στον αριθμό) για κάθε θέση. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την κατηγορία, οι προσθήκες εκτός συνόρων είναι οι αμυντικοί Ρέδες (32/4 με Γκουαρανί), Ρομάνια (19/0 με Γκουαρανί), Κόλμανιτς (20/0 με Μάριμπορ), ο μέσος Ποτσετίνο (11/3 με Τάγιερες) και ο φορ Σεσίλιο Ντομίνγκες (14/4 με Γκουαρανί).

Προετοιμασία: Μόνο μουδιασμένα δεν μπήκε στα φιλικά. Ξεκίνημα με δύο νίκες κόντρα σε Οκλαχόμα (5-1) και Λούισβιλ (4-0), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η ήττα 3-2 από το Χιούστον. Μία εβδομάδα πριν την έναρξη της λίγκας αντιμετώπισε Ντάλας (3-3), Σαν Αντόνιο (5-1) και Ρίο Γκράντε (3/2). Αυτό που έμεινε πάντως απ' τις αναμετρήσεις αυτές ήταν πως πρόσφερε θέαμα (έχει το... εύκολο γκολ).

Εκτίμηση: Κοινό μυστικό είναι πλέον πως κάθε νέα ομάδα που προστίθεται στη λίγκα, χρειάζεται μία αναγνωριστική χρονιά για να δει αν μπορεί να αντέξει. Νέα πρόσωπα, φουλ ενθουσιασμός, δεν είναι όμως συστατικά για να κάνει το... άλμα για τις θέσεις των πλέι οφ. Θα την παρακολουθούμε και θα την περιμένουμε τη νέα σεζόν.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Πόρτλαντ

Τι έκανε πέρσι: Ενεπλάκη σε εξαιρετική μάχη στην περιφέρεια, καθώς τερμάτισε 3ο με 39 βαθμούς, όσους και οι Κάνσας, Σιάτλ. Υστέρησε στις ισοβαθμίες. Βέβαια, δέχθηκε «κρυάδα» στα προημιτελικά των πλέι οφ, καθώς αποκλείστηκε εντός από το Ντάλας (στη διαδικασία των πέναλτι). Ουδείς αγχώθηκε ιδιαίτερα στο Όρεγκον, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα, κέρδισε το τουρνουά στη «φούσκα» του Ορλάντο (2-1 με την ομώνυμη ομάδα) και εξασφάλισε θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

Προπονητής: Τζιοβάνι Σαβαρέσε (50 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2017). Δεν τα πήγε άσχημα την περσινή σεζόν, η κατάκτηση του τουρνουά «MLS is Back» (εξασφάλισε εισιτήριο για το Concacaf) στη Φλόριντα ήταν το «παράσημο» του. Οι 144 παρουσίες στον πάγκο της Νιου Γιορκ Κόσμος και άλλα οι 110 στο Όρεγκον, μαρτυρούν πως πρόκειται για κόουτς που δεν αλλάζει εύκολα ομάδες. Επιλέγει το 4-3-3 ως σχήμα, βάζοντας αρκετά δύναμη στο παιχνίδι.

Γήπεδο: Providence Park (25.218), συνθετικός χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: Κράτησε το 90% του περσινού κορμού και δείχνει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει και φέτος με τη συνταγή του ίδιου ρόστερ. Βέβαια, η αποδέσμευση των αμυντικών Φαρφάν (στο Λος Άντζελες FC), Κασκέιντ (στο Όστιν) και Βιγιαφάνα (Λος Άντζελες Γκάλαξι), άνοιξε την πόρτα της ομάδας στους ακραίους αμυντικούς Κλαούντιο Μπράβο (11/0 με Μπάνφιλντ) και φαν Ράνκλιν (14/2 με Σάντος Λαγκούνα). Λίγες και καλές, λοιπόν, οι προσθήκες στους «τίμπερς».

Προετοιμασία: Τα φιλικά με Φίνιξ (νίκη 3-1), Κάνσας (3-3) και Σιάτλ (1-1) πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα και ουσιαστικά ήταν δοκιμές ενόψει των αναμετρήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής. Εκεί αντιμετώπισε τη Μάραθον για τα προημιτελικά και πήρε το 2-2 στην Ονδούρα, ενώ στο Όρεγκον κέρδισε με το ευρύ 5-0 (3 γκολ ο Γίμι Τσαρά).

Εκτίμηση: Από τις πιο υπολογίσιμες της λίγκας, με ταλέντο και ποιότητα, αλλά και γήπεδο - καμίνι. Τα τελευταία χρόνια έχει ουκ ολίγες διακρίσεις (1η θέση στην κανονική περίοδο, τρόπαιο, ημιτελικά Κυπέλλου, κατάκτηση τουρνουά του Ορλάντο) και θεωρούμε πως και φέτος θα διαπρέψει. Λογικά μέσα στην πρώτη τριάδα, ενώ αξίζει να ρίξουμε και μερικά «ψιλά» στο να τερματίσει στην κορυφή.

Σαν Χοσέ

Τι έκανε πέρσι: Από... σαράντα κύματα πέρασε η περσινή σεζόν για τους εκπροσώπους της Καλιφόρνιας. Κακή εκκίνηση, σερί ηττών και έδειχνε πως θα αποτελέσει το... σάκο του μποξ στην κατηγορία. Μεταμορφώθηκε στο 2ο μισό, πάτησε το... γκάζι και τερμάτισε στην 8η θέση. Μόλις έναν γύρο άντεξε στα πλέι οφ, αν και έβγαλε το... λάδι του Κάνσας. Άναρχο αμυντικά, με το μυαλό μόνο στην επίθεση (σκόραραν 15 διαφορετικοί παίκτες). Συμπλήρωσε 12 σερί χρονιές στο κλαμπ ο φορ Γουντολόφσκι και συνεχίζει...

Προπονητής: Ματίας Αλμέιδα (47 ετών, από τον Ιανουάριο του 2019). Πέρασε από πολλά κύματα η πρώτη του (περσινή) παρουσία στον πάγκο της ομάδας. Κακό σερί στο ξεκίνημα, έφτασε σε σημείο να αποχωρήσει, τελικά παρουσίασε βελτίωση στο 2ο μισό και διατηρήθηκε στο πόστο του. Φημίζεται για το πάθος του (το είχε και ως ποδοσφαιριστής), δε διστάζει να τα βάζει με ρέφερι και αντίπαλους τεχνικούς.

Γήπεδο: PayPal Park (18.000)

Μεταγραφές: Δύο μεταγραφές έκαναν αίσθηση στην ομάδα της Καλιφόρνιας. Η πρώτη ακούει στο όνομα του ποιοτικού μέσου Ρεμέδι (18/1, από Ατλάντα) και η δεύτερη είναι ο στόπερ Αμπέκασις (10/0 με Λιμπερτάδ). Προωθήθηκαν από την ακαδημία αρκετοί νεαροί, ωστόσο θα πρέπει να... ιδρώσουν για να πάρουν φανέλα βασικού υπό τις οδηγίες του εκκεντρικού Αλμέιδα. «Πόνεσε» με τις αποδεσμεύσεις των χρήσιμων Λίμα (Α, 23/2, πλέον στο Όστιν), Καζαϊσβίλι (Μ, 17/4, πήγε στην Ουλσάν), Χούσεν (Ε, 9/1, συνεχίζει στο Όστιν).

Προετοιμασία: Από τις ομάδες που δεν έδωσαν πολλά φιλικά. Προτίμησε να αγωνιστεί με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής, ώστε να πάρει ψυχολογία. Εύκολες νίκες με Σακραμέντο (6-1) και Όκλαντ Ρουτς (3-2). Αρκετά δραστήρια επιθετικά, αλλά και «λαθάκια» στην άμυνα (σύνηθες φαινόμενο).

Εκτίμηση: Από τα πιο άναρχα σύνολα είναι το Σαν Χοσέ. Ξεκινάει μουδιασμένα τη χρονιά και στη συνέχεια αναγκάζεται να κυνηγάει. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και φέτος, αν και μπορεί να μας προσφέρει θέαμα. Δεν βλέπουμε πάντως να μπαίνει στη μάχη για τα πλέι οφ.

Σιάτλ

Τι έκανε πέρσι: Έχει το... μέταλλο του νικητή τα τελευταία χρόνια, καθώς βρίσκει εύκολα ή δύσκολα τον τρόπο να πρωταγωνιστεί. Τερμάτισε 2ο στην περιφέρεια (σε ισοβαθμία με Κάνσας και Πόρτλαντ) και στα πλέι οφ θριάμβευσε. Ξεπέρασε τα εμπόδια των Λος Άντζελες FC, Ντάλας και Μινεσότα, ενώ στον μεγάλο τελικό έχασε εύκολα 3-0 στην έδρα του Κολόμπους. Πάντως, έδειξε πως είναι από τις πιο αξιόλογες ομάδες της λίγκας και πως αν υποτιμηθεί, τότε είναι ικανή να κάνει μεγάλες «ζημιές».

Προπονητής: Μπράιαν Σμέτζερ (58 ετών, από τον Νοέμβριο του 2016). Παρότι γραφόταν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν πως δεν θα συνεχίσει, τελικά έγινε η ρελάνς και διατηρήθηκε στη θέση του για 5η σερί χρονιά. Ήταν παρών στα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε το κλαμπ (2016 και 2019). Τον λατρεύουν οι παίκτες, άλλο τόσο οι οπαδοί, είναι συνδεδεμένος γενικότερα με την ομάδα και γενέτειρα του.

Γήπεδο: Lumen Field (72.000), συνθετικός χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: Έδωσε έμφαση στο περσινό ρόστερ, διατηρώντας σ' αυτό τους παίκτες - κλειδιά (Λοδέιρο, Ρουιδίας, Ζοάο Πάουλο, Κρίστιαν Ρόλδαν). Νέα πρόσωπα είναι ο γκολκίπερ Ρίτσι (10 συμμ. με Σινσινάτι), ο αμ. μέσος Ρόου (20/0 με Νιου Ίνγκλαντ) και ο επιτελικός μέσος Μοντέρο (16/5 με Βανκούβερ). «Τέλος» ο στόπερ Ρομάν Τόρες (συνεχίζει στην πατρίδα του την Κόστα Ρίκα), ο ταχύτατος αρ. μπακ/χαφ Τζόουνς (18/2) και ο Σουηδός μέσος Σβένσον (15/1). Στη Σουόνσι δόθηκε, αλλά χτύπησε σοβαρά ο φορ Μόρις (27/11).

Προετοιμασία: Με εξαίρεση το ματς με το Πόρτλαντ (1-1 στις 30 Μαρτίου), δεν έδωσε άλλο δυνατό φιλικό. Εύκολο το έργο του κόντρα στην Σαν Ντιέγκο Ρόγιαλ, νίκη 1-0, με τον φορ Μπρούιν να χρίζεται σκόρερ.

Εκτίμηση: Τα 6 τρόπαια (2 πρωτάθλημα, 4 Κύπελλα, αλλά και οι δύο παρουσίες στα ημιτελικά) στα 11 τελευταία χρόνια μαρτυρούν πως πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές ομάδες της λίγκας. Το ρόστερ της είναι με διαφορά από τα καλύτερα, δε δίνει δικαιώματα εντός έδρας, ενώ ξέρει να περνάει από τις πιο δύσκολες έδρες. Θέση στην πρώτη τριάδα για τους «σάουντερς».

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σολτ Λέικ

Τι έκανε πέρσι: Με 22 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές, φάνταζε δύσκολο το να μπει στα πλέι οφ. Τερμάτισε στην 11η θέση της περιφέρειας, ξεπέρασε ουσιαστικά μόνο το Χιούστον. Δεν τιμάει καθόλου το γεγονός πως είχε τη χειρότερη επίθεση της Δύσης, ενδεικτικό είναι πως πέτυχε μόλις ένα γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια της σεζόν. «Όαση» στο ρόστερ οι μέσοι Κρέιλατς και Ρούσνακ (12 γκολ μαζί).

Προπονητής: Φρέντι Χουάρεθ (42 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Ξέρει όσο κανείς άλλος το κλαμπ, καθώς το έχει υπηρετήσει από κάθε πόστο. Τεχνικός της θυγατρικής, Ρεάλ Μόναρχς, βοηθός προπονητή στην 1η ομάδα και πέρσι το Νο. 1 στην πρώτη ομάδα. Μπορεί τα δείγματα να μην ήταν σούπερ, ωστόσο πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους διοικούντες και συνεχίζει. Δουλεύει κυρίως με παίκτες της ακαδημίας, δεν αποχωρίζεται το 4-3-3.

Γήπεδο: Rio Tinto Stadium (20.213)

Μεταγραφές: Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν, ήρθε σε συμφωνία με τον φορ Γουντ (16/1 με Αμβούργο), κίνηση που έφερε ξεσηκωμό στις τάξεις της. Από εκεί και πέρα, άγνωστης δυναμικής ο μέσος Χούλιο (12/0 με Σαν Λουίς). Βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχει πολλά πάρε - δώσε με τη θυγατρική της, Ρεάλ Μόναρκς, από την οποία ενισχύθηκε με τρεις παίκτες για τη μεσοαμυντική γραμμή. Στο ρόστερ της και ο υποσχόμενος φορ Ρούμπιο Ρούμπιν (5/7 με Σαν Ντιέγκο Ρόγιαλ), ο οποίος στα 25 του χρόνια, έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 5 κλαμπ εκτός συνόρων (σε Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία και Μεξικό).

Προετοιμασία: Στις 27 του προηγούμενου μήνα μπήκε στο γήπεδο για να τεστάρει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Δείγμα θετικό, μιας και κέρδισε 2-0 το Σακραμέντο. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε τοπικό τουρνουά, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Κολοράντο (νίκη 3-0), Φίνιξ Ράιζινγκ (νίκη 1-0) και Λος Άντζελες Γκάλαξι (ήττα 1-0). Ξεχώρισαν και πάλι οι Ρούσνακ κακι Κρέιλατς.

Εκτίμηση: Την προηγούμενη δεκαετία ήταν μέσα στις ομάδες που πάλευαν για το τρόπαιο. Όσο περνούν όμως τα χρόνια χάνει σε δυναμική και πλέον μάχεται για να μπει στα πλέι οφ (3/6 αποτυχίες). Θα πρέπει να ιδρώσει για να προσπεράσει άλλες (καλύτερες) ομάδες. Ποντάρουμε στο ότι δεν θα κερδίσει θέση στα νοκ άουτ ματς.

Χιούστον

Τι έκανε πέρσι: «Κάθε πέρσι και καλύτερα» λένε στο Τέξας, καθώς η σεζόν που έφυγε, ίσως και να ήταν η χειρότερη που είχε ποτέ. Τερμάτισε στην ουρά της περιφέρειας, με μόλις 4 νίκες σε 23 αγωνιστικές (4-9-10, 30-40 τέρματα). Έχασε μάλιστα και μέρος της δύναμης της εντός έδρας, καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν επέτρεπε πολλά στους αντιπάλους στο «BBVA Stadium». Δεν υπήρξε παίκτης που να ξεχωρίσει ιδιαίτερα, Έλις, Λάσιτερ, Ραμίρες, Μανότας, Χάνσεν, Ροντρίγκες και Κιντέρο μοιράστηκαν τα γκολ στην επίθεση.

Προπονητής: Ταμπ Ράμος (54 ετών, από τον Οκτώβριο του 2019). Έφτιαξε το όνομά του στα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, υπηρετώντας κάθε πιθανό πόστο (επί 7 χρόνια). Πέρσι του ανατέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο πάγκος ενός συλλόγου και δεν τα πήγε καλά. Σταθερός στο 4-3-3, ξέρει να ντοπάρει τους παίκτες του, έχει «κώλυμα» όταν αγωνίζεται μακριά από το Τέξας.

Γήπεδο: BBVA Stadium (22.039)

Μεταγραφές: Τα τελευταία χρόνια ενισχύεται διαρκώς με παίκτες, κάτι που δεν φέρνει ισορροπία στις επιδόσεις της. Νέα πρόσωπα στους «πορτοκαλί» ο στόπερ Πάρκερ (20/0 με Νέα Υόρκη), ο μέσος Ντέρικ Τζόουνς (21/0 με Νάσβιλ), ο εξτρέμ Πικόλτ (20/3 με Ντάλας) και ο φορ Ουρούτι (16/5 με Μόντρεαλ). Αγόρασε επίσης τον Κοσταρικό εξτρέμ Λάσιτερ (16/3), που πέρσι αγωνιζόταν ως δανεικός.

Προετοιμασία: Δεν ανέβασε ψηλά τον πήχη όσον αφορά τη δυναμικότητα των φιλικών και βγήκε κερδισμένη. Πλατιά χαμόγελα στους Τεξανούς με τις νίκες εις βάρος των Όστιν Μπολντ (2-0), Τούλσα (3-0), Λούισβιλ (2-0), Όστιν (3-2). Έκλεισε το «πακέτο φιλικών» με Οκλαχόμα (νίκη 2-0) και Ντάλας (ήττα 3-0).

Εκτίμηση: Ανάξιο εμπιστοσύνης το Χιούστον, δεδομένου πως μακριά από την έδρα του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Δύσκολα θα πετύχει κάτι καλό και φέτος. Άλλωστε, έχει την τάση να μην μπαίνει στα πλέι οφ τα τελευταία χρόνια (το πέτυχε μόλις μία φορά από το 2014 και έπειτα). Κάτω από την 7η θέση και με σχετική ευκολία.

Επιμέλεια: Θωμάς Δούκας

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ