foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ292
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα B' Σουηδίας: Αφιέρωμα Superettan 2024

Previews Πρωταθλημάτων | 28 Μάρ 2024 13:47
B-SWEDEN_AFIERWMA_foxbet.jpg

Μπορεί να μη συγκαταλέγεται στα πρωταθλήματα πρώτης γραμμής, ωστόσο το πρωτάθλημα της Superettan (Β’ Κατηγορία Σουηδίας), αποτελεί ένα από τα πιο αμφίρροπα της Ευρώπης. Οι διαφορές των ομάδων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι μικρές, τα αποτελέσματα πολύ συχνά διαψεύδουν τους αναλυτές, ομάδες που ξεκινούν για άνοδο καταλήγουν να «χαροπαλεύουν» και το ανάποδο, ομάδες που έρχονται από τη Γ’ Κατηγορία, διεκδικούν -και πολλές φορές πετυχαίνουν- την άνοδο. Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετέχουν ομάδες που έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες Σουηδίας (Χέλσινμποργκ, Έργκριτε, Έστερ) και άλλες που έχουν παίξει στην Ευρώπη (Γκέφλε, Τρέλεμποργκ, Λαντσκρόνα, Έστερσουντ).

Πρωταθλήτρια πέρσι αναδείχθηκε η Βαστέρας και ανέβηκε στην Allsvenskan μαζί με τη 2η ΓΚΑΪΣ. Στην 3η θέση τερμάτισε η Ούτσικτεν, η οποία όμως δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της 14ης στην Αλσβένσκαν, Μπρομαπόικαρνα στα μπαράζ. Έπεσαν απευθείας οι ΑΦΚ Εσκιλστούνα και Γιόνσεπινγκ, ενώ Έργκριτε και Σκέβντε ΑΪΚ κέρδισαν την παραμονή τους επικρατώντας σε διπλούς αγώνες play out των Νόρντικ Γιουνάιτεντ και Φάλκενμπεργκ αντίστοιχα. Ανέβηκαν από τη Γ’ Κατηγορία οι πρωταθλήτριες του Βορείου και Νοτίου Ομίλου, Σάντβικεν και Όντεβολντ αντίστοιχα.

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα της Σουπερέταν ξεκινάει στις 30/3 και θα ολοκληρωθεί αφού θα έχουν συμπληρωθεί δύο γύροι και 30 αγώνες για κάθε ομάδα.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας κερδίζουν την απευθείας άνοδο στην Allsvenskan. Εκείνη που θα τερματίσει 3η αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου με την 14η της Αλσβένσκαν και η νικήτρια από τα δύο αυτά ματς θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Αλσβένσκαν του 2025. 

Στην ουρά, υποβιβάζονται απευθείας οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις (15η και 16η), ενώ η 14η και η 13η θα παίξουν διπλούς αγώνες μπαράζ (εντός και εκτός έδρας) με τις ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση του Βόρειου και του Νότιου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας. Οι νικήτριες που θα προκύψουν από τις διπλές αναμετρήσεις θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Σουπερέταν 2025. 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια τα κριτήρια έχουν ως εξής:

  1. Διαφορά τερμάτων
  2. Καλύτερη επίθεση
  3. Βαθμοί μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν
  4. Διαφορά τερμάτων στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν
  5. Μπαράζ σε ουδέτερο (εφόσον κρίνεται τίτλος, άνοδος, θέση υποβιβασμού
cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Έστερ 2. Ντέγκερφορς 3. Βάρμπεργκς
4. Μπράγκε 5. Χέλσινγκμποργκ 6. Έστερσουντ
7. Λαντσκρόνα 8. Έρεμπρο 9. Τρέλεμποργκ
10. Σούντσβαλ 11. Ούτσικτενς 12. Σάντβικεν
13. Έργκριτε 14. Όντεβολντ 15. Σκέβντε
  16. Γκέφλε  

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Από Σε
Λ. Κάσι (Μ) Κλάκσβικ Ντέγκερφορς
Κ. Χολμέν (Μ) Έλφσμποργκ Ντέγκερφορς
Ι. Μπιέρκεμπο (ΜΕ) Κάλμαρ Βάρμπεργκ
Ρ. Αντζέι (Α) Μάλμε Έστερ
Τζ. Χόκπατ (Ε) Μάριεχαμν

Έστερσουντ

cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αγορά Απόδοση

Πρώτη Τριάδα: Βάρμπεργκς

4.00

Απευθείας υποβιβασμός: Γκέφλε

2.75

Αγώνες Β Σουηδίας Σήμερα (Αναλύσεις)

Αποδόσεις
1
X
2
U
O
ΟΠΑΠ
ΑΠΟΤ.
1
3.48
X
3.64
2
1.93
U
2.02
O
1.73
239
-
1
3.21
X
3.26
2
2.18
U
1.73
O
2.01
240
-
1
1.98
X
3.27
2
3.72
U
1.83
O
1.90
286
-
1
1.84
X
3.53
2
4.00
U
1.82
O
1.91
287
-

Οι ομάδες της Superettan

Ντέγκερφορς

Δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό από την Αλσβένσκαν, παρότι το ξεκίνημά της ήταν αρκετά καλό. Μια καθίζηση μετά τα μέσα του καλοκαιριού, την έφερε στη 15η θέση της βαθμολογίας και έτσι τελείωσε το ευχάριστο διάλειμμα των δύο ετών. Επιστρέφει έτσι στον φυσικό της χώρο, στη Σουπερέταν, φιλοδοξώντας να μη μείνει περισσότερο από μία χρονιά.

Άλλαξε τεχνικό, με τον Ούλιαμ Λούντιν να έρχεται και να δηλώνει πως προτίθεται να κάνει ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψει η ομάδα στην Αλσβένσκαν. Αρκετές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ, με το πρόσημο να είναι μάλλον θετικό. Σημαντικότερες προσθήκες ο κεντρικοί μέσοι Λιουκ Κάσι (Κλάκσβικ) και Κέβιν Χολμέν (Έλφσμποργκ) και ο κεντρικός αμυντικός Νασίρου Μόρο (Έρεμπρο).

Σημαντικότερες απώλειες ο κεντρικός μέσος Ράσμους Έρκβιστ και ο αριστερός εξτρέμ Ντιέγκο Κάμπος. Στο Κύπελλο πέρασε στους «8», όπου όμως αποκλείστηκε από τη Τζουργκάρντεν. Δίνεται ως ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για την απευθείας άνοδο, με την απόδοση για πρωτάθλημα στο 8.00 και για μια θέση στην τριάδα στο 2.50.

Βάρμπεργκ

Κατώτερη των απαιτήσεων της Αλσβένσκαν, δεν μπόρεσε πέρσι να φανεί ανταγωνιστική και δίκαια έπεσε, τερματίζοντας στη 16η θέση της βαθμολογίας, όπου είχε βρεθεί από τις αρχές του πρωταθλήματος και δεν κατάφερε να ξεκολλήσει. Το πάθημα δείχνει να της έγινε μάθημα και προχώρησε στις σωστές κινήσεις για να επανέλθει άμεσα. Καταρχάς, στον πάγκο ήρθε ο Τομπίας Λίντεροτ, ο οποίος έχει αφήσει τα διαπιστευτήρια του στη Σκέβντε ΑΪΚ, την οποία κράτησε με τα ψέματα στην Κατηγορία δύο χρονιές.

Καλές και οι μεταγραφικές κινήσεις, πήρε παίκτες με εμπειρία από την Κατηγορία, που αναμένεται να δώσουν λύσεις στα θέματα που είχε πέρσι η ομάδα. Ξεχωρίζουν ο δεξιός εξτρέμ Λίαμ Ολάουσον (Τρέλεμποργκ) και ο αριστερός μέσος Ισάκ Μπιέρεκμπο (Κάλμαρ).

Αποχώρησαν αρκετοί παίκτες, ωστόσο μια ομάδα που πέφτει δεν μπορεί να «κλαίει» για κανέναν, εκτός ίσως από τον επιθετικό μέσο Ελίτον Τζούνιορ, που πήγε στην Τορπέντο Κιουτάισι. Στο Κύπελλο, αποκλείστηκε στη φάση των Ομίλων, τερματίζοντας στην 3η θέση, πίσω από Μάλμε και Έστερ. Τρίτο φαβορί για την απευθείας άνοδο, πιθανότερη κατάταξη μεταξύ 2ης και 4ης θέσης.

Ούτσικτενς

Λίγο έλειψε να κάνει την υπέρβαση και ενώ ξεκίνησε με στόχο την παραμονή να ανέβει στην Αλσβένσκαν. Οδήγησε για 20 αγωνιστικές την κούρσα του πρωταθλήματος, στο τέλος όμως του καλοκαιριού κατέρρευσε και τελικά τερμάτισε 3η. Στους διπλούς αγώνες μπαράζ με τη 14η της Αλσβένσκαν, Μπρομαπόικαρνα, γνώρισε τη συντριβή εντός έδρας με 0-7 στο πρώτο ματς, οπότε ο επαναληπτικός ήταν τυπική διαδικασία και έτσι το 0-0 απλώς οριστικοποίησε το ότι θα είναι και φέτος στη Σουπερέταν.

Στον πάγκο παρέμεινε ο Μπόσκο Όροβιτς, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και έχει εδραιωθεί στην εκτίμηση των διοικούντων και τον λιγοστών οπαδών της γειτονιάς του Γκέτεμποργκ, όπου εδρεύει η ομάδα. Μεταγραφικά κινήθηκε ελάχιστα, αποκτώντας κατά βάση παίκτες μικρότερων Κατηγοριών, με εξαίρεση τον αριστερό εξτρέμ Φίλιπ Τρπέφσκι (Χάκεν)  και τον επιθετικό Λούκας Λίμα (Φρέντρικσταντ).

Αποχώρησαν αρκετοί παίκτες, σημαντικότεροι εκ των οποίων οι επιθετικοί Πάουλο Μαρσέλο και Λούκας Χέντλουντ. Στόχος της και πάλι η παραμονή. Στο Κύπελλο, είχε τραγική εμφάνιση, μένοντας χωρίς βαθμό σε Όμιλο με Νόρκεπινγκ, Σίριους και Μπράγκε. Δύσκολα θα καταφέρει να κάνει τον περσινό άθλο, μια θέση στο μέσο προς τα κάτω της βαθμολογίας είναι το πιθανότερο.

cta_box_bg
Premium Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Έστερ

Ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες πέρσι στη Σουπερέταν και φιλοδοξίες που έφταναν μέχρι και την απευθείας άνοδο, για την οποία πάλεψε ως το τέλος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν μεταξύ 5ης και 3ης θέσης, τερματίζοντας στην 4η, 1 πόντο πίσω από την 3η Ούτσικτεν. Αλλαγή στον πάγκο, με τον Άγγλο Μάρτιν Φόιστον να παίρνει τη θέση του Σρνταν Τούφεγκντζιτς.

Μεταγραφικά, κινήθηκε στοχευμένα και απέκτησε παίκτες που θα τη βοηθήσουν να καλύψει τα περσινά κενά. Ξεχωρίζουν ο επιθετικός Αλιμπέκ Αλίεφ (Τρολχέταν), ο κεντρικός αμυντικός Ρέιμον Αντζέι (Μάλμε) και ο κεντρικός μέσος Ντέιβιντ Σέγκερ (Έρεμπρο). Σημαντικές απώλειες ο τοπ σκόρερ Γιέσπερ Βέστερμαρκ και ο αμυντικός μέσος Άλεξ Χάουκσον.

Αν καταφέρει να αποφύγει τις γκέλες στην έδρα της, αυτό δηλαδή που της κόστισε πέρσι, έχει καλές πιθανότητες να επιστρέψει μετά από χρόνια στην Αλσβένσκαν. Στο Κύπελλο, έμεινε στη 2η θέση του Ομίλου, πίσω από τη Μάλμε και αποκλείστηκε. Δίνεται το πρώτο φαβορί για τον τίτλο με την απόδοση στο 3.00

Έστερσουντ

Μια από τις πιο ήρεμες χρονιές της τελευταίας 5ετίας είχε πέρσι η ομάδα του σουηδικού Βορρά, καθώς κινήθηκε σε όλο το διάστημα στο μέσο προς τα πάνω της βαθμολογίας, για να τερματίσει στην 5η θέση. Μπαίνει λοιπόν φέτος στο πρωτάθλημα με στόχο να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και να κάνει το βήμα παραπάνω. Ποιο είναι αυτό; Προφανώς να μπει σφήνα στην τριάδα και να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Αλσβένσκαν.

Προπονητής παρέμεινε ο Μάγκνους Πάουελ, ο οποίος έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση των οπαδών και των διοικούντων. Πολύ προσεκτικές κινήσεις στο μεταγραφικό κομμάτι, δε θέλει να ρισκάρει στο ελάχιστο την οικονομική ισορροπία. Πήρε παίκτες που έχουν διάθεση και πάθος για διάκριση, ενώ κράτησε σε μεγάλο βαθμό τον βασικό της κορμό.

Σημαντικότερη προσθήκη ο επιθετικός μέσος Τζέιμι Χόπκατ (Μάριεχμαν) και ο αριστερός εξτρέμ Νεμπιγιού Πέρι (Νάσβιλ), ενώ απώλεια θεωρείται ο κεντρικός αμυντικός Μίροσλαβ Μαζούρ. Στο Κύπελλο, έμεινε στην 3η θέση του Ομίλου, πίσω από Μπρομαπόικαρνα και Χάκεν. Μια θέση στο πάνω μισό της βαθμολογίας είναι το πιθανότερο σενάριο, με τους αναλυτές να τη θέλουν μεταξύ 4ης και 6ης θέσης.

Μπράγκε

Ούτε κρύο ούτε ζέστη η περσινή χρονιά για την ομάδα της Κεντρικής Σουηδίας, τερμάτισε λίγο πιο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, καταλαμβάνοντας την 6η θέση, 14 πόντους πίσω από την 3η και τα μπαράζ ανόδου, που είχε θέσει στόχο εξαρχής. Η παρουσία της κατά τη διάρκεια της χρονιάς πάντως δεν ήταν τέτοια που να δημιουργεί προσδοκίες στους οπαδούς της ότι μπορεί το κάτι παραπάνω.

Αλλαγή στον πάγκο μετά από 5 χρόνια, ο Κλέμπερ Σόρενπο έφυγε και στη θέση του ήρθε ο Γιαν Μίαν, με πρότερη εμπειρία στην Έλφσμποργκ (2017). Στόχος είναι το πλασάρισμα στην πρώτη 5άδα αρχικά και η διεκδίκηση της ανόδου σε δεύτερο χρόνο. Μετρημένες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε τον δεξιό αμυντικό Σέζαρ Βαλίντ (Έστερσουντ) και κάποιους νεαρούς παίκτες μικρότερων Κατηγοριών, ενώ διατήρησε σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό, χάνοντας πάντως τον κεντρικό αμυντικό Πόντους Ρεντίν.

Στο Κύπελλο, ισοβάθμησε στην 1η θέση με Νόρκεπινγκ και Σίριους, έμεινε όμως 3η λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων και αποκλείστηκε από τη φάση των Ομίλων. Θα δώσει μάχη για την 3άδα, ωστόσο αν δεν ενισχυθεί το καλοκαίρι δύσκολα θα τα καταφέρει. Στο 4.50 η απόδοση.

cta_box_bg
bwin – Προσφορά* χωρίς κατάθεση με σούπερ έπαθλα*! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λαντσκρόνα

Χωρίς να έχει το μεγάλο όνομα στις τάξεις της και χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα για μεταγραφές, κατάφερε να κινηθεί μακριά από τις θέσεις της επικίνδυνης ζώνης. Τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογίας, 6 πόντους πάνω από τη θέση των play out. Στον πάγκο παρέμεινε ο Μαξ Μέλντερ, ο οποίος ανέλαβε στο μέσο της χρονιάς και κέρδισε το στοίχημα, απολαμβάνοντας πλέον της εκτίμησης οπαδών και διοικούντων.

Προσεκτικές οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε νεαρούς παίκτες που θα δώσουν λύσεις μακροπρόθεσμα, διατηρώντας σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό. Απώλειες θεωρούνται ο καλός μέσος Ουσμάν Ντιαβαρά και ο κεντρικός μέσος Ντέιβιντ Εντβάρντσον.

Στο Κύπελλο, αποκλείστηκε στη φάση των Ομίλων, τερματίζοντας 4η σε Όμιλο με Μπρομαπόικαρνα, Χάκεν και Έστερσουντ. Στόχος της να κινηθεί στο μέσο της βαθμολογίας και να αποφύγει τις περιπέτειες. Κάπου εκεί αναμένεται να κινηθεί σύμφωνα με τη γνώμη των αναλυτών. 

Τρέλεμποργκ

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις η περσινή χρονιά για την ομάδα της Νότιας Σουηδίας, αφού κινήθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα στο μέσο της βαθμολογίας, για να τερματίσει τελικά στην 8η θέση. Μπαίνει λοιπόν φέτος με στόχο το κάτι παραπάνω, που δεν είναι άλλο από την είσοδο στην 5άδα και γιατί όχι, και η 3η θέση.

Η Τρέλεμποργκ συνεχίζει με τον Στέφαν Γιάκομπσον στον πάγκο και φιλοδοξεί να έχει μια ήρεμη σεζόν κατά βάση. Κινήθηκε προσεκτικά στο μεταγραφικό παζάρι, έκανε κάποιες καλές κινήσεις αποκτώντας παίκτες με εμπειρίες από την Κατηγορία, ενώ διατήρησε τον βασικό της κορμό. Σημαντικότερες προσθήκες ο γκολκίπερ Μέλκερ Έλμποργκ (Μάλμε) και ο κεντρικός αμυντικός Τσάρλι Βέμπεργκ (Χέλσινμποργκ), ενώ σημαντικότερες απώλειες είναι οι μέσοι Λίαμ Ολάουσον και Χένρι Οφία.

Στο Κύπελλο, έκανε αρκετά μέτρια πορεία στη φάση των Ομίλων, όπου τερμάτισε 3η πίσω από τη Χάλμσταντ και της Βάρναμο και πάνω από τη Χέλσινμποργκ. Αναμένεται να κινηθεί στο μέσο της βαθμολογίας, με πιθανότερη κατάταξη μεταξύ 8ης και 10ης θέσης.

Γκέφλε

Αρκετά καλή, για τα δεδομένα της, η περσινή χρονιά, καθώς παρότι νεοφώτιστη και χωρίς να νιώσει ιδιαίτερο κίνδυνο, τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας, συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς, 4 περισσότερους από τη γραμμή των μπαράζ. Στον πάγκο της παρέμεινε ο 44χρονος Μίκαελ Μπένγκτσον, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από το 2020 και έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη διοικούντων και οπαδών.

Πολύ προσεκτικές οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, προσπάθησε και πέτυχε να μείνει εντός των οικονομικών της περιθωρίων. Απέκτησε 5 παίκτες και παραχώρησε 5, με σημαντικότερες προσθήκες αυτές του αμυντικού μέσου Λούκας Λάγκερφελντ (Σλίγκο Ρόβερς) και του επιθετικού Αντόνιο Γιακούμπ (Έστερ).

Απώλεια θεωρείται η αποχώρηση του αριστερού μέσου, Αχμέντ Μπονάχ. Στο Κύπελλο, έμεινε χωρίς βαθμό σε Όμιλο με ΑΪΚ, Έρεμπρο και Κάλμαρ. Προφανής στόχος της η παραμονή, ωστόσο δίνεται το πρώτο φαβορί για απευθείας υποβιβασμό, με την απόδοση στο 2.75.

cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΤΗΣ BETSSON ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Σούντσβαλ

Λίγο έλειψε να κάνει το δύο στα δύο, απ’ την ανάποδη. Έχοντας υποβιβαστεί από την Αλσβένσκαν, δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες των οπαδών της για άμεση επάνοδο και το χειρότερο είναι πως κινήθηκε όλη τη χρονιά στις παρυφές της επικίνδυνης ζώνης. Τελικά, με κάποια θετικά αποτελέσματα προς το τέλος του πρωταθλήματος τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, 2 μόλις πάνω από τη ζώνη των μπαράζ παραμονής.

Στον πάγκο παρέμεινε ο 28χρονος Ντάγκλας Γιάκομπσεν, του οποίου η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη στο επίπεδο αυτό. Μεταγραφικά έγινε το έλα να δεις. Ήρθαν 16 ποδοσφαιριστές και αποχώρησαν 19! Πρακτικά μιλάμε για εντελώς καινούρια ομάδα. Ξεχωρίζουν ο ερχομός των κεντρικών αμυντικών Λούντβιχ Σάντμπεργκ (Χάμαρμπι) και Πόντους Λίνγκρεν (ΚΡ Ρέικιαβικ) και του επιθετικού μέσου Μαρσέλο Παλομίνο (ΑΦΚ Εσκιλστούνα). Λίνους Χαλένιους, Έρικ Άντερσον, Ελίας Ντουρμάζ, Πάγια Πικάχ, Ρόμπερτ Λούντστρεμ, είναι βασικοί παίκτες που συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους.

Στο Κύπελλο, έμεινε στην τελευταία θέση σε Όμιλο με Μιάλμπι, Χάμαρμπι και Βαστέρας. Βασικός στόχος η παραμονή, με τους αναλυτές να την κατατάσσουν στο κάτω μισό της βαθμολογίας, με πιθανότερη κατάταξη μεταξύ της 10ης και 13ης θέσης.

 

Έρεμπρο

Κατώτερη των προσδοκιών των οπαδών της η πορεία της πέρσι, τερμάτισε μόλις και μετά βίας στην 11η θέση, γλιτώνοντας στο τσακ τις περιπέτειες των μπαράζ παραμονής, απέχοντας μόλις 1 πόντο. Λάθη επί λαθών, κακές μεταγραφές και γκρίνια στις κερκίδες το σκηνικό που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στον πάγκο της παρέμεινε ο Κρίστιαν Γιέρντλερ, ο οποίος παρά τα όσα άκουσε του δίνεται η ευκαιρία και φέτος. Βέβαια, θα κρίνεται κάθε αγωνιστική και σε περίπτωση αποτυχιών είναι ο πρώτος που θα απομακρυνθεί.

Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, ήρθαν 12 ποδοσφαιριστές και αποχώρησαν ισάριθμοι, με συνέπεια να μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Ξεχωρίζουν οι αποκτήσεις του κεντρικού μέσου Μοχάμεντ Σαΐντ (Τρέλεμποργκ) και του δεξιού εξτρέμ Πέτερ Γκβάργκις (Μάλμε). Σημαντικές οι απώλειες των κεντρικών αμυντικών Νασίρου Μόρο και Άξελ Όσκαρ Αντρέσον και του πολύπειρου επιθετικού μέσου Κέβιν Ουόκερ.

Στο Κύπελλο, έμεινε στη 2η θέση του Ομίλου, πίσω από την ΑΪΚ. Μια θέση στο μέσο της βαθμολογίας είναι το πιθανότερο σενάριο, παραδόξως όμως οι στοιχηματικές εταιρείες λόγω ονόματος τη δίνουν στις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο. Στο 4.00 η απόδοση να είναι στην 3άδα.

Χέλσινγκμποργκ

Στο τσακ γλίτωσε τις περιπέτειες η πρωταθλήτρια Σουηδίας 2011, καθώς παρότι κινήθηκε όλη σχεδόν τη χρονιά εντός της ζώνης μπαράζ παραμονής και υποβιβασμού, κατάφερε να σωθεί χωρίς να εμπλακεί σε αγώνες κατάταξης τερματίζοντας στη 12η θέση, με 33 βαθμούς, όσους και η 13η Σκέβντε ΑΪΚ, γλιτώνοντας χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Με νέο τεχνικό στον πάγκο τον Δανό Κλέμπερ Σόρενπο, ο οποίος τα τελευταία 5 χρόνια ήταν προπονητής της Μπράγκε, φιλοδοξεί να χτίσει σταδιακά μια ομάδα που θα διεκδικήσει σε βάθος τριετίας την επιστροφή στη μεγάλη Κατηγορία. Πολλές αλλαγές στο ρόστερ, ήρθαν και έφυγαν παίκτες με αποτέλεσμα να μιλάμε για τελείως διαφορετική ομάδα φέτος με εντελώς καινούρια αγωνιστική φιλοσοφία. Ξεχωρίζουν οι αποκτήσεις του επιθετικού Τέιλορ Σίλβερχολτ (Μιάλμπι), του κεντρικού μέσου Λούκας Λίνγκμαν (Ελσίνκι) και του κεντρικού αμυντικού Βίλελμ Νίλσον (Ούτσικτεν).

Σημαντικές οι απώλειες του επιθετικού Λούκας Λίμα και των κεντρικών αμυντικών Πάβλε Βάγκιτς και Τσάρλι Βέμπεργκ. Στο Κύπελλο, έμεινε χωρίς βαθμό σε Όμιλο με Χάλμσταντ, Βάρναμο και Τρέλεμποργκ. Οι Σουηδοί αναλυτές τη θέλουν να διεκδικεί μια θέση στην 3άδα, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να τερματίσει μεταξύ 3ης και 5ης θέσης. Στο 3.50 η απόδοση να βρίσκεται στην 3άδα.

cta_box_bg
Δώρο* που τα σπάει! Σε υποδεχόμαστε με promo code LEG250 και free δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκέβντε ΑΪΚ

Ένας τεράστιος άθλος ήταν αυτό που πέτυχε πέρσι η Σκέβντε ΑΪΚ, καθώς παρότι βολόδερνε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις δύο τελευταίες θέσεις, δεν τα παράτησε ούτε λεπτό και κατάφερε με ένα ντεμαράζ στο τέλος να τερματίσει στη 13η θέση της βαθμολογίας. Στα μπαράζ παραμονής πέρασε το εμπόδιο της Φάλκενμπεργκ και δίνει και φέτος το «παρών» στη Σουπερέταν.

Νέος προπονητής στον πάγκο ο Σρνταν Τούφεγκζιτς, ο οποίος ήταν πέρσι στην Έστερ. Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ, φυσικό άλλωστε, καθώς ο καινούριος τεχνικός έχει εντελώς διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία και θέλει και τους ανάλογους παίκτες. Πιο σημαντική προσθήκη αυτή του επιθετικού Μαμουντού Μόρο (Μιάλμπι) και του κεντρικού επιθετικού Σάργκον Άμπραχαμ (Έργκριτε).

Σημαντικές απώλειες του επιθετικού Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ και του κεντρικού μέσου Ισάκ Βίντιεσκουγκ. Στο Κύπελλο, έμεινε στην 3η θέση σε Όμιλο με Τζουργκάρντεν και Γκέτεμποργκ. Δε θα είναι εύκολη η σεζόν για τη Σκέβντε ΑΪΚ, θα παλέψει για την παραμονή, θεωρείται όμως ως ένα από τα δύο φαβορί για να πέσει απευθείας. Στο 2.75 η απόδοση. 

Έργκριτε

Απογοητευτική η περσινή χρονιά για τους οπαδούς της ιστορικής ομάδας του Γκέτεμποργκ, λίγο έλειψε να πέσει. Τερμάτισε στη 14η θέση, 1 μόλις πόντο πάνω από τον άμεσο υποβιβασμό και κέρδισε την παραμονή της σε αγώνες μπαράζ με τη Νόρντικ Γιουνάιτεντ. Θέλοντας λοιπόν να αποφύγει τις ίδιες περιπέτειες, η διοίκηση της ομάδας επέλεξε ως τεχνικό τον 40χρονο Αντρέας Χόλμπεργκ, ο οποίος πέρσι ήταν στην Ντέγκεφορς.

Μετρημένες οι μεταγραφικές κινήσεις, απέκτησε 5 παίκτες με σημαντικότερο τον κεντρικό αμυντικό Μίκαελ Ντίρεσταμ (Βόλος) και τον αριστερό εξτρέμ Τομπίας Σάνα (Χάκεν). Σε γενικές γραμμές δεν έχασε κάποιον παίκτη πρώτης γραμμής, με εξαίρεση τον κεντρικό μέσο Κέβιν Χολμέν, ενώ απώλεια θεωρείται και ο ενίοτε βασικός επιθετικός Έντι Σιλίσουφαϊ.

Στο Κύπελλο, έμεινε στην 3η θέση του Ομίλου πίσω από Ντέγκεφορς και Έλφσμποργκ. Ούτε η φετινή χρονιά αναμένεται εύκολη για την ομάδα του Γκέτεμποργκ, οι Σουηδοί αναλυτές τη δίνουν ως μία από εκείνες που θα βρεθούν εντός της ζώνης των μπαράζ. 

Σάντβικεν

Με 21 συμμετοχές στην Αλσβένσκαν (τελευταία το 1961), αλλά και μόνιμη παρουσία στις χαμηλές Κατηγορίες του σουηδικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, η Σάντβικεν επιστρέφει φέτος στη Σουπερέταν και φιλοδοξεί να μην αποτελέσει την ομάδα ασανσέρ. Τερμάτισε πέρσι στην κορυφή της βαθμολογίας του Βόρειου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας συγκεντρώνοντας 65 βαθμούς, 3 περισσότερους από τη 2η Νόρντικ Γιουνάιτεντ.

Στον πάγκο παρέμεινε ο 36χρονος Έλνταρ Άμπντουλιτς, ο οποίος μετά την άνοδο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και την αποδοχή των οπαδών. Μεταγραφικά, κινήθηκε πολύ προσεκτικά διατηρώντας σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό, ενώ απέκτησε 8 παίκτες με σημαντικότερους τον δεξιό εξτρέμ Μοχάμεντ Μαχάμεντ (Βαστέρας), τον κεντρικό αμυντικό Ταουλάντ Παραλανγκάι (Χάλμσταντ) και τον αριστερό εξτρέμ Κάλβιν Καμπούγιε (ΑΪΚ). Πρωταρχικός και μοναδικός στόχος η παραμονή. Αρκετά καλές οι προοπτικές της σύμφωνα με τη γνώμη των τεχνικών της Σουπερέταν, που την κατατάσσουν στην 11η θέση.

Οντεβολντ

Κατάφερε να κάνει την υπέρβαση πέρσι και να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς τερμάτισε 1η στον Νότιο Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας, συγκεντρώνοντας 74 βαθμούς, έναντι 67 της 2ης Φάλκενμπεργκ. Στον πάγκο παρέμεινε ο 40χρονος Ρίτσαρντ Νίλσον, ο οποίος έχει καταφέρει να περάσει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία τόσο στους παίκτες όσο και στους οπαδούς, τους οποίους έχει στο πλευρό του όσον καιρό βρίσκεται στην ομάδα.

Μετρημένες οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε 6 ποδοσφαιριστές, διατηρώντας ταυτόχρονα σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό. Σημαντικότερες προσθήκες ο κεντρικός αμυντικός Βίκτορ Κρούγκερ (ΓΚΑΪΣ) και ο επιθετικός Τζον Ντέμπε (Χάκεν).

Στόχος της η παραμονή, για την οποία πάντως θα πρέπει να παλέψει πολύ, αφού οι Σουηδοί αναλυτές τη θέλουν να είναι μία από τις δύο ομάδες που θα πέσει απευθείας. Στο 2.75 η απόδοση στις στοιχηματικές εταιρείες.

Επιμέλεια: Loki

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση