foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ47
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ* ΘΕΑΜΑ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αργεντινή, Copa de la Liga: Preview 2021

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Φεβ 2021 20:58
Αργεντινή-Copa-de-la-Liga-Preview-2021.jpg

Η δράση επιστρέφει στην Αργεντινή με νέο τουρνουά. Και το όνομα αυτού; Copa de la Liga Profesional de Fútbol. Η σκέψη για να ονομαστεί νέο Copa Diego Maradona, εγκαταλείφθηκε, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες ομάδων φοβήθηκαν ότι θα μπορούσαν να ζητηθούν δικαιώματα χρήσης του ονόματος και άσκησαν βέτο. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι πρόκειται για τουρνουά - «Copa Nacional» , όπως το χαρακτηρίζουν στην Αργεντινή- και όχι για πρωτάθλημα. Όπως, μάλιστα και στο Copa Diego Maradona που προηγήθηκε, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων κινήθηκε διακριτικά στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων, εξαιτίας του κορωνοϊού. Η Μπόκα Τζούνιορς ξεκινάει με κεκτημένη ταχύτητα το τουρνουά, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά και το Copa Diego Maradona. Η ομάδα του Μιγκέλ Ρούσο έκανε και το κόλπο γκρόσο στις μεταγραφές, με την απόκτηση του Μάρκος Ρόχο. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουναίντεντ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, δηλώνοντας ότι : «Η Μπόκα είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Αργεντινής». Η Ρίβερ Πλέιτ που «αυτοκτόνησε» και έχασε το πρωτάθλημα, θέλει να επιστρέψει στην κατάκτηση ενός τίτλου, ενώ έχει έρθει σε συμφωνία με την Ντεπορτίβο Κάλι, για την απόκτηση του Αγκουστίν Παλαβεσίνο.

Αρκετές ομάδες, όπως η Ουρακάν, αναγκάστηκαν να ρισκάρουν, ανεβάζοντας νεαρούς παίκτες από την δεύτερη στην πρώτη ομάδα. Ακόμα, ερωτηματικό παραμένει το αν ομάδες που έκαναν πολύ καλή πορεία στο πρόσφατο Copa Diego Maradona, όπως η Μπάνφιλντ, η Ταγιέρες, η Αρχεντίνος Τζούνιορς και η Βέλες, θα μπορέσουν να την επαναλάβουν. Υπολογίσιμη και η κάτοχος του Copa Sudamericana, Ντεφένσα ι Χουστίσια. H Αργεντινή, πάντως, βυθίστηκε στο πένθος λίγες μέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά, εξαιτίας της αυτοκτονίας του πρώην παίκτη της Γοδόι Κρους, Μόρο Γκαρσία. Οι άνθρωποι της Λίγκας ζήτησαν από την κυβέρνηση να δοθεί άδεια για να γίνονται με κόσμο τα παιχνίδια και περιμένουν την απόφαση.

Σύστημα διεξαγωγής

Όπως προαναφέραμε κανείς δεν θα υποβιβαστεί σ΄ αυτό το τουρνουά. Οι 26 ομάδες (οι 24 που πήραν μέρος στο πρόσφατο Copa Diego Maradona με την προσθήκη των Σαρμιέντο και Πλατένσε) χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ των 13. Δεν μπήκαν, μάλιστα, στον ίδιο όμιλο οι παραδοσιακοί αντίπαλοι. Για παράδειγμα στο πρώτο γκρουπ είναι η Ρίβερ Πλέιτ, στο δεύτερο η Μπόκα Τζούνιορς, στο πρώτο η Ρασίνγκ Κλούμπ στο δεύτερο η Ιντεπεντιέντε, κ.τ.λ. To τουρνουά θα ξεκινήσει στις 12 Φεβρουαρίου και θα έχει 13 αγωνιστικές, κάθε μία εκ των οποίων θα έχει από 13 παιχνίδια. Συγκεκριμένα θα γίνονται έξι αναμετρήσεις ανάμεσα στις ομάδες του πρώτου γκρουπ, έξι ανάμεσα στις ομάδες του δευτέρου και ένας αγώνας (στην Αργεντινή τον χαρακτηρίζουν «clasico») ανάμεσα σε μια ομάδα του πρώτου ομίλου και μια του δεύτερου. Για παράδειγμα, την πέμπτη αγωνιστική θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι στο La Bombonera, ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και την Ρίβερ Πλέιτ.

Οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο θα περάσουν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο πρώτος του Α' Γκρουπ θα υποδεχθεί τον τέταρτο του Β' Γκρουπ, ο δεύτερος του Α' Γκρουπ τον τρίτο του B' Γκρουπ κ.τ.λ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ημιτελική φάση η πρόκριση θα κρίνεται σε μονά παιχνίδια, που θα διεξάγονται σε ουδέτερη έδρα, ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου. Στους ημιτελικούς σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα θα ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι, ενώ στον τελικό θα υπάρχει και παράταση και στην συνέχεια (αν δεν αλλάξει το σκορ υπέρ κάποιας ομάδας) πέναλτι. Ο νικητής του τουρνουά θα εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Copa Libertadores 2022.

Α Γκρουπ: Ρίβερ Πλέιτ, Ρασίνγκ Κλούμπ, Σαν Λορένσο, Αλντοβίσι, Αρχεντίνος Τζούνιορς, Άρσεναλ Ντε Σαραντί, Μπάνφιλντ, Σεντράλ Κόρντομπα, Κολόν Σάντα Φε, Εστουντιάντες, Γοδόι Κρους, Πλατένσε, Ροσάριο Σεντράλ.
Β Γκρουπ: Μπόκα Τζούνιορς, Ιντεπεντιέντε, Ουρακάν, Ατλέτικο Τουκουμάν, Ντεφένσα ι Χουστίσια, Χιμνάσια Λα Πλάτα. Λανούς, Νιούελς Ολντ Μπόις, Πατρονάτο, Σαρμιέντο, Ταγιέρες, Ουνιόν Σάντα Φε, Βελές.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Μπόκα Τζ. 2. Ρίβερ Πλέιτ 3. Βελές 4. Μπάνφιλντ
5. Αρχεντίνος Τζ. 6. Ρασίνγκ 7. Ντεφένσα Χ. 8. Λανούς
9. Νιούελς 10. Σαν Λορένσο 11. Άρσεναλ Σαραντί 12. Ταγιέρες
13. Ατλέτικο Τουκ. 14. Εστουδιάντες 15. Ροσάριο Σεντράλ 16. Ιντεπεντιέντε
17. Ουρακάν 18. Χιμνάσια 19. Σεντράλ Κόρντομπα 20. Αλντοσίβι
21. Κολόν Σάντα Φε 22. Πλατένσε 23. Πατρονάτο 24. Γοδόι Κρους
25. Ουνιόν Σάντα Φε 26. Σαρμιέντο

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ρόχο Αμυντικός Μάν. Γιουνάιτεντ Μπόκα
Σκελότο Αμυντικός Μπράιτον Ρασίνγκ
Χ. Ροντρίγκες Αμυντικός Μπάνφιλντ Εστουντιάντες
Γκ. Ερέρα Τερματοφύλακας Μαλάτιασπορ Ταγιέρες
Λ. Μελάνο Επιθετικός Ατλ. Τουκουμάν Σαν Λορένσο

Τι παίζουμε

Η Μπόκα Τζούνιορς είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Θα είναι, μάλιστα, ο τρίτος συνεχόμενος, καθώς προηγήθηκε το πρωτάθλημα και το Copa Diego Maradona. H Ρίβερ Πλέιτ είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. Για κάποιον, πάντως, που του αρέσουν οι εκπλήξεις, θα αποτελούσε καλό ποντάρισμα να πάει στον τελικό του τουρνουά αντί για τους «εκατομμυριούχους» , μια εκ των Βέλες ή Μπαντφιλντ.
Υ.Γ.: Δεν έχουν βγει αποδόσεις σε ότι αφορά μακροχρόνια στοιχήματα στην Αργεντινή, ενώ στο συγκεκριμένο τουρνουά δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Οι ομάδες του Copa de la Liga

Αλντοσίβι

Τι έκανε πέρυσι: Δεν ήταν καλή η παρουσία της στο «Copa Diego Maradona». Τερμάτισε στην τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου, με οκτώ βαθμούς (2 -2-2) , πληρώνοντας το ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, συγκεντρώνοντας μόλις έναν βαθμό σε τρία παιχνίδια. Απογοητευτική ήταν και η παρουσία της και στην «Zona Complementación» (στην οποία αγωνίζονται όσες ομάδες δεν κατάφεραν να προκριθούν στην Fase Campeon), όπου ηττήθηκε και στα τρία παιχνίδια που έδωσε στο «José María Minella» και τελικά τερμάτισε στην προτελευταία θέση με τέσσερις βαθμούς σε πέντε αγώνες. Τραγική η πορεία της στο πρωτάθλημα, όπου τερμάτισε στην 22η θέση, με μόλις έξι νίκες σε 23 παιχνίδια.

Προπονητής: Ένας παλιός μας γνώριμος από την θητεία του σε αρκετές ελληνικές ομάδες (ανάμεσα στις οποίες ο Άρης, ο Ηρακλής και ο Ατρόμητος), ο Γκιγιέρμο Όγιος απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία πληρώνοντας την άσχημη πορεία της Αλντοβίσι στο «Copa Diego Maradona». Αντικαταστάτης του είναι ο πρώην παίκτης της Μπόκα Τζνούνιορς και της Ρεάλ Μαδρίτης, Φερνάντο Γκάγκο, ο οποίος στα 35 του χρόνια θέλει να την οδηγήσει σε επιτυχίες, έχοντας στενό συνεργάτη του τον πρώην συμπαίκτη του, Φρεντερίκο Ινσούα.

Έδρα: José María Minella (35.354), Μαρ Ντε Πλάτα

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στις μεταγραφές, καθώς αποκτήθηκαν ως δανεικοί ο Λαουτάρο Γκουσμάν (ΜΕ, 10/0) από την Ταγιέρες και ο Γκαστόν Λοντίκο (Μ, 5/0) από την Λανούς. Αποχώρησε ως ελεύθερος ο Φελίπε Ροντρίγκες (ΜΕ, 2/0), που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κάρλος Μανούτσι (Περού).

Προετοιμασία: Σημαντικές απουσίες είχε να αντιμετωπίσει ο Φερνάντο Γκάγκο κατά το διάστημα της προετοιμασίας , καθώς εφτά παίκτες απείχαν από τις προπονήσεις, είτε λόγω προβλημάτων τραυματισμών, είτε γιατί βρέθηκαν θετικοί στον κορονωϊό.

Εκτίμηση: Δεν περιμένουμε πολλά πράγματα από την Αλντοσίβι στο τουρνουά που θα αρχίσει τις επόμενες μέρες. Είναι τυχερή που δεν υποβιβάζεται κάποια ομάδα, γιατί θα ήταν από τις βασικές υποψήφιες.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Αρχεντίνος Τζούνιορς

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου(με 10 βαθμούς) και να προκριθεί στην τελική φάση «fase Campeon» του Copa Diego Maradona. Τα πήγε και εκεί εξαιρετικά (2-2-1) και έχασε την πρώτη θέση στο γκρουπ Α –αλλά και την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο- στο τελευταίο παιχνίδι (2-2) με την Μπόκα Τζούνιορς. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην πέμπτη θέση και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Copa Sudamericana, βασιζόμενη, κυρίως στην αμυντική της λειτουργία.

Προπονητής: Με μια απόφαση που προκάλεσε έκπληξη, ο Ντιέγκο Νταμπόβε παραιτήθηκε στις 12 Ιανουαρίου από την τεχνική ηγεσία, ενώ στην συνέχεια ανάλαβε την Σαν Λορένσο. Αντικαταστάτης του ο Γκαμπριέλ Μιλίτο, με θητεία στην Εστουντιάντες και στην Ιντεπεντιέντε. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Σαραγόσα, υπέγραψε συμβόλαιο ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Έδρα: Estadio Diego Armando Maradona (26.000), Βίγια Χενεράλ Μίτρε, Μπουένος Άϊρες

Μεταγραφές: Απέκτησε τον Χαβιέ Καμπρέρα (ΜΕ, 10/1) από την Μελβούρνη Σίτι, τον Ματίας Πισάνο (ΜΕ, χωρίς ομάδα) και τον Τζόναθαν Γκόμες (ΜΕ, 29/1) από την Σπορτ Ρεσίφε. Επένδυση η ανανέωση του συμβολαίου του Κέβιν Μακ Άλιστερ (Α, 10/0) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Πούλησε τον Φράνκο Ιμπάρα (ΑΜ, 11/0) στην Ατλάντα Γιουνάιντεντ), ο Αγκουστίν Αλέο (Α, 0/0) επέστρεψε στην Γοδόι Κρούς, ενώ οι Φακούντο Μπαρμπόσα (Μ, 4/0) και Σαντιάγκο Σίλβα (Ε, 6/1) αποχώρησαν ως ελεύθεροι.

Προετοιμασία: Σε φιλικό παιχνίδι διάρκειας 60 λεπτών, επικράτησε με 2-1 επί της Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Εκτίμηση: Από τις ομάδες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Παρά την αλλαγή προπονητή θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή η πρόκριση της στην δεύτερη φάση του τουρνουά.

Άρσεναλ Σαραντί
Τι έκανε πέρυσι: Ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου με την Ουνιόν Σάντα Φε (αμφότερες είχαν από εφτά βαθμούς), πήρε όμως την πρόκριση για την τελική φάση, καθώς είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων. Με τους ίδιους βαθμούς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της και στο γκρουπ Α της φάσης των ...πρωταθλητών (Fase campeon) , τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Ούτε κρύο , ούτε ζέστη η πορεία της στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας (11η). Αποκλείστηκε από το κύπελλο μετά την ήττα της με 1-0 από την Ουρακάν Λας Έρας, ομάδα τρίτης κατηγορίας.

Προπονητής: Ο Σέρτζιο Ροντίνα έμεινε στη θέση του, εξαργυρώνοντας την αρκετά καλή πορεία της ομάδας του στο τουρνουά. Ο Αργεντινός τεχνικός, άλλωστε, είχε ανανεώσει τον Μάιο του 2020 το συμβόλαιο του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Έδρα: Estadio Julio Humberto Grondona (16.300), Σαραντί, Μπουένος Άϊρες.

Μεταγραφές: Απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή τον Νικολάς Ναβάρο (Τ, 3/0) από την Τίγκρες. Ακόμα, πήρε ως δανεικό τους Λούκα Σουάρες (Α, 25/1) και Γκαστόν Μπεναβιδές (Α, 15/0) από την Εστουντιάντες ντε Ρίο Κουάρτο. Ο Φάμπιο Περέιρα (Α, 4/0) θα συνεχίσει τη καριέρα του στην Μελγκάρ του Περού, ενώ ελεύθερος έμεινε ο Μαξιμιλιάνο Γκαλιάρδο (Τ, 9 συμμ.).

Προετοιμασία: Ο Σέρτζιο Ροντίνα έδωσε μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία σε ασκήσεις τελικής προσπάθειας. Τόνισε, άλλωστε, αρκετές φορές στις δηλώσεις του, ότι το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργεί.

Εκτίμηση: Δεν ενισχύθηκε αλλά ούτε και αποδυναμώθηκε ιδιαίτερα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Το πιθανότερο είναι ότι θα τερματίσει από την πέμτπη έως την όγδοη θέση του ομίλου της.

Ατλέτικο Τουκουμάν

Τι έκανε πέρυσι: Το ξεκίνημα της στο τουρνουά ήταν απλά εντυπωσιακό. Έκανε περίπατο στον πρώτο όμιλο, πετυχαίνοντας το απόλυτο των νικών σε έξι παιχνίδια, ενώ πέτυχε 19 γκολ και δέχτηκε 8. Φυσικά, προκρίθηκε ως πρώτη στην επόμενη φάση, η συνέχεια , όμως δεν ήταν ανάλογη. Τερμάτισε στην τελευταία θέση του δεύτερου γκρουπ στη φάση των πρωταθλητών, με μόλις μια νίκη σε πέντε παιχνίδια. Τερμάτισε στην 15η θέση (7-8-8) του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Ο Ρικάρντο Ζιελίνσκι αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία, μετά από 3.5 χρόνια και 124 παιχνίδια (51-39-24) και συνεχίζει την καριέρα του στην Εστουντιάντες. Την θέση του στην Ατλέτικο Τουκουμάν, πήρε ο 59χρονος Αργεντινός προπονητής, Οσβάλντο Ομάρ Ντε Φελίπε, που έχει περάσει από τον πάγκο αρκετών ομάδων, ανάμεσα στις οποίες η Ιντεπεντιέντε, η Βελές και οι Νιούελς Ολντ Μπόις.

Έδρα: Estadio Monumental José Fierro, (35.200), Τουκουμάν

Μεταγραφές: Σημαντική απώλεια αυτή του Γιόναθαν Καμπράλ (ΚΑ, 18/0) που παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στους Νιούελς Ολντ Μπόις, με την οψιόν αγοράς να φτάνει τα 1.000.000 δολάρια. Απέκτησε ως δανεικό τον Σαντιάγκο Βερχίνι (ΚΑ, 6/0) από την Σαν Λορένσο.

Προετοιμασία: Τρία φιλικά παιχνίδια, με Σαν Λορένσο, την δέυτερη ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς και την Εστουντιάντες. Οι Λεονάρντο Ερέντια, Φράνκο Πισικανέγια και Μάριο Οσόρες υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας.

Εκτίμηση: Η αποχώρηση του Ζιελίνσκι θα επηρεάσει την ομάδα. Δύσκολα θα επαναλάβει την πολύ καλή πορεία που έκανε στον πρώτο γύρο του Copa Diego Maradona.

Μπάνφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε στην βρύση αλλά δεν κατάφερε να πιεί νερό η Μπάνφιλντ. Ηττήθηκε στον τελικό του «Copa Diego Maradona» από την Μπόκα Τζούνιορς στα πέναλτι (κανονική διάρκεια αγώνα 1-1). Έτσι, δεν επισφράγισε με την κατάκτηση του τίτλου την εξαιρετική της πορεία στο τουρνουά. Είχε την καλύτερη επίθεση στη φάση των πρωταθλητών ( Fase Campeon), σημειώνοντας 12 τέρματα σε πέντε αγώνες. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 17η θέση με 26 βαθμούς και εννιά ήττες σε 23 παιχνίδια.

Προπονητής: Ο Χαβιέρ Σανγκινέτι δεν θα μπορούσε να μην συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία, μετά την εξαιρετική πορεία της ομάδας του. Ο Αργεντινός τεχνικός, άλλωστε, έχει συνδέσει και ως ποδοσφαιριστής το όνομα του με την Μπάνφιλντ, την φανέλα της οποίας φόρεσε 462 φορές.

Έδρα: Estadio Florencio Sola (34.900), Μπάνφιλντ, Μπουένος Άϊρες

Μεταγραφές: Απώλεια η παραχώρηση του Κλαούντιο Μπράβο (Α, 11/0) με μεταγραφή στους Πόρτλαντ Τίμπερς , ενώ αποδυναμώθηκε και με πώληση του Χόρχε Ροντρίγκες (Α, 12/1) στην Εστουντιάντες. Ελεύθερος έμεινε ο Ροντρίγκο Αρκιέρο (Α, 3/0), που συνεχίζει την καριέρα του στην φιλανδική SJK Seinäjoki. Σημαντική η ανανέωση της συνεργασίας με τον Χεσούς Ντάτολο (Μ, 8/1).

Προετοιμασία: Ο Σανγκινέτι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης κατά την διάρκειας της προετοιμασίας. Ακόμα, ανέβασε στην πρώτη ομάδα τους νεαρούς Χουάν Ροντρίγκες και Λαουτάρο Ρίος, αλλά και τον γιο του πρώην παίκτη της Ρίβερ Πλέιτ και της εθνικής Αργεντινής, Νέγκρο Ενρίκε, Ραμίρο.

Εκτίμηση: Κόντραρε στα ίσια την Μπόκα Τζούνιορς στον τελικό του Copa Diego Maradona και έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο. Μπορεί να τον διεκδικήσει και στο επόμενο τουρνουά.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μπόκα Τζούνιορς

Τι έκανε πέρυσι: Συλλέκτης τροπαίων έγινε η Μπόκα Τζούνιορ, καθώς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος -που κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική με την νίκη επί της Χιμνάσια και την ισοπαλία της Ρίβερ Πλέιτ με την Ατλέτικο Τουκουμάν, ακολούθησε το Copa Diego Maradona. Παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από την Μπάνφιλντ στον τελικό (σκορ κανονικής διάρκειας αγώνα 1-1), κέρδισε στα πέναλτι με 5-3 και πανηγύρισε τον 70ο τίτλο στην ιστορία της.

Προπονητής: Γεννημένος νικητής ο Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο , όχι μόνο κέρδισε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε αλλά κατέκτησε και το Copa Diego Maradona (είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος) με τη Μπόκα Τζούνιορς. Πώς να μην συνεχίσει...

Έδρα: Alberto J. Armando Stadium, La Bombonera. (54.000), Μπουένος Άιρες.

Μεταγραφές: Έκανε το κόλπο γκρόσο της μεταγραφικής περιόδου με την απόκτηση του Μάρκος Ρόχο (Α, 76/1) από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με ελεύθερη μεταγραφή. Επέστρεψε ο Κριστιάν Παβόν (ΜΕ, 35/14), καθώς έληξε ο δανεισμός του στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Θα παραμείνει αν δεν έρθει κάποια καλή πρόταση για την απόκτηση του.

Προετοιμασία: O Παβόν ξεκίνησε την προετοιμασία αλλά υποβλήθηκε σε εγχείριση. Οι Ντιέγκο Γκονσάλες και Ραμπόν Αμπίλα, έχασαν την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων, εξαιτίας των τραυματισμών τους. Ο Κάρλος Σαμπράνο δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Αργεντινή από το Περού στην αρχή της προετοιμασίας, εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Εκτίμηση: Έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα και είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά. Ενισχύθηκε πολύ σημαντικά με την απόκτηση του Μάρκος Ρόχο και θα είναι έκπληξη αν δεν κατακτήσει τον τίτλο.

Σεντράλ Κόρντομπα
Τι έκανε πέρυσι: Mε μόλις μια νίκη σε έξι αγώνες, δεν μπορούσε να έχει φυσικά απαιτήσεις να προκριθεί στην τελική φάση του «Copa Diego Maradona» και τερμάτισε στην τρίτη θέση του δευτέρου ομίλου. Μέτρια ήταν η πορεία της και στην συνέχεια, καθώς σε πέντε αγώνες για την «Ζona complementación» , είχε απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα και φυσικά ούτε καν διεκδίκησε την πρώτη θέση. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 18η θέση, συγκεντρώνοντας τους 16, από τους 26 συνολικά βαθμούς, στην έδρα της.

Προπονητής: Είναι η δεύτερη φορά που ο Γκουστάβο Κολεόνι κάθεται στον πάγκο της Κόρντομπα Σεντράλ. Στενοί του συνεργάτες είναι οι Γκουστάβο Λιγκερίνι και Αλμπέρτο Μπουγιέρι, ενώ έφερε και τον γυμναστή του, Ρικάρντο Κασίνι. «Στόχος μας είναι να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις. Διαδέχθηκε τον υπηρεσιακό τεχνικό, Αλέξις Φερέρο.

Έδρα: Εstadio Alfredo Terrera, (16.000), Σαντιάγκο Ντελ Εστέρο

Μεταγραφές: Από τις ομάδες που επέδειξαν την μεγαλύτερη κινητικότητα στην μεταγραφική περίοδο. Απέκτησε τον έμπειρο Γκονσάλο Μπετίνι (Α, 18/0) που έμεινε ελεύθερος από την Ουρακάν, τον Αντρές Μέρινγκ (Τ, 19 συμμ.) από την Λίβερπουλ της Ουρουγουάης, αλλά και τους Κάρλος Λατάνσιο (ΜΕ, 3/0), Χουάν Γκονσάλες (Α, 5/0) και Ντίχον Ρεντερία (Α, 14/1) με την μορφή δανεισμού από τις Εστουντιάντες, Τσακαρίτα και Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε ντε Κολόμβια, αντίστοιχα. Αποχώρησαν ως ελεύθεροι οι Χουάν Βιέιρα (Μ, 11/1) και Πάμπλο Παλάσιος (Ε, 0/0).

Προετοιμασία: Έδωσε τρία φιλικά παιχνίδια. Ηττήθηκε με 1-0 από την Χενεράλ Πας Τζούνιορς, ενώ επικράτησε 3-2 επί της Ταγιέρες, με τον Άμπελ Αργκανιαράς να σημειώνει δύο γκολ.

Εκτίμηση: O Κολεόνι επέστρεψε μετά από χρόνια στην τεχνική ηγεσία της. Απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές, όμως, δύσκολα θα πετύχει κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή πορεία.

Κολόν Σάντα Φε

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος, ενώ είχε την δεύτερη χειρότερη άμυνα με παθητικό 39 γκολ σε 23 παιχνίδια. Τα πήγε πολύ καλύτερα στο «Copα Diego Maradona». Τερμάτισε στη κορυφή του δευτέρου ομίλου με 13 βαθμούς (4-1-1). Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην «Fase Campeon» στην τέταρτη θέση, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από τις Σαν Λορένσο και Ατλέτικο Τουκουμάν, με τις οποίες και ισοβάθμησε.

Προπονητής: Ο Εντουάρντο Ντομίνγκες συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της Κολόν Σάντα Φε. Δήλωσε ότι θέλει να... ξαναχτίσει την ομάδα, όμως παράλληλα εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την συνεργασία που έχει με την διοίκηση της ομάδας.

Έδρα: Estadio Brigadier General Estanislao Lopez, (40.000), Σάντα Φε

Μεταγραφές: Απέκτησε τον Αλέξις Κάστρο (Μ, 2/0) με την μορφή δανεισμού από την Σαν Λορένσο, τον Πάολο Γκόλτς (Α, 9/0) και τον Ροντρίγκο Αμαράλ (Ε, 16/1) που έμεινε ελεύθερος από τη Νασιονάλ της Ουρουγουάης. Αποχώρησε ο Εμάνουελ Ολιβέιρα (Α, 60/1) , που θα συνεχίσει το συμβόλαιο του στη Νάσιοναλ ντε Κολόμβια.

Προετοιμασία: Πολλά προβλήματα στην προετοιμασία. Κάποιοι παίκτες εξεδήλωσαν την επιθυμία να αποχωρήσουν, χωρίς τελικά να υλοποιήσουν την απειλή τους.

Εκτίμηση: Ο Ντομίνγκες θέλει να ξαναχτίσει την ομάδα του, αλλά ξέρει και ο ίδιος ότι πολύ δύσκολα θα πετύχει κάτι καλύτερο από το προηγούμενο τουρνουά, όταν και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Fase Campeon.

Ντεφένσα Χουστίσια
Τι έκανε πέρυσι: Την κατάκτηση του πρώτου της «Copa Sudamericana» και μάλιστα, χωρίς να ηττηθεί, γιόρτασε η Ντεφένσα ι Χουστίσια. Στον τελικό, που ήταν αργεντίνικη υπόθεση, επικράτησε με 3-0 επί της Λανούς. Με τη νίκη της αυτή εξασφάλισε και την παρουσία της στους ομίλους του «Copa Libertadores». Πρόκειται για την έβδομη ομάδα της Αργεντινής που κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο. Τερμάτισε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος με 36 βαθμούς. Εξαιρετική η αμυντική της λειτουργία, καθώς δέχτηκε μόλις 18 τέρματα. Αντίθετα, δεν τα πήγε καθόλου καλά στο «Copa Diego Maradona», καθώς δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε μια νίκη στα έξι παιχνίδια της πρώτης φάσης και τερμάτισε στην τελευταία θέση του δεύτερου ομίλου. Βελτιώθηκε στους αγώνες της «Zona Complementación» και τελικά ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση με την Λανούς, η οποία, όμως είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Προπονητής: Ο Ερνάν Κρέσπο παραιτήθηκε λίγες μέρες πριν την έναρξη του τουρνουά και ψάχνει νέο προπονητή.

Έδρα: Estadio Norberto "Tito" Tomaghello (12.000), Φλορένσιο Βαρέλα, Μπουένος Άιρες.

Μεταγραφές: Ενίσχυσε την επιθετική της γραμμή με τον Τόμας Μαρτίνες (ΜΕ, 85/12), που τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στους Χιούστον Ντάιναμο. Παραχώρησε τον Χουάν Κρούς Βιγιάγκρα (ΜΕ, 3/0) για να πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ έμεινε ελεύθερος ο Ουρουγουανός Ουάσιγκτον Καμάτσο (Μ, 0/0).

Προετοιμασία: Η αποχώρηση του Ερνάν Κρέσπο από την ομάδα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα αποδυτήρια και φυσικά ήταν το γεγονός που σημάδεψε την προετοιμασία.

Εκτίμηση: Προέρχεται από μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Δύσκολα θα μπορέσει, όμως να συνέλθει από την αποχώρηση του Κρέσπο και να την επαναλάβει. Μπορεί, όμως, να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Εστουντιάντες

Τι έκανε πέρυσι: Χωρίς νίκη αλλά και χωρίς να σημειώσουν ούτε γκολ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην πρώτη φάση του Copa Diego Maradona οι «Φοιτητές». Με τέτοιο απολογισμό ήταν φυσικά ουραγοί του πέμπτου ομίλου. Στην «Zona Complementación» τα πήγε σχετικά καλύτερα, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του δεύτερου γκρουπ, με 4 βαθμούς. Τερμάτισαν στην 13η θέση (8-6-9) του πρωταθλήματος με 30 βαθμούς σε 23 αγώνες.

Προπονητής: Ο Ρικάρντο Αλμπέρτο Ζιελίνσκι μετά από 3.5 χρόνια, περίπου, στην Ατλέτικο Τουκουμάν, άνοιξε νέα σελίδα στην καριέρα του με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εστουντιάντες. Aντικατέστησε τον Λεάντρο Ντεσάμπατο, που παραιτήθηκε, κατηγορώντας την διοίκηση: «Μας μιλούσαν στα αποδυτήρια για να μας ανεβάσουν τη ψυχολογία και κρυφά έκαναν επαφές με άλλο προπονητή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έδρα: Estadio Jorge Luis Hirschi (30.018), Λα Πλάτα, Μπουένος Άιρες

Μεταγραφές: Ενίσχυση στην άμυνα με τον Φαμπιάν Νογκουέρα (Α, 7/0) που έμεινε ελεύθερος από τη βραζιλιάνικη Σάντος, ενώ σημαντική κίνηση η απόκτηση του Χόρχε Ροντρίγκες (ΑΜ, 18/1) από την Μπάντφιλντ. Έδωσε δανεικό τον Κάρλο Λατάνσιο (ΜΕ, 7/0) στην Κόρντομπα Σεντράλ και τον Νίκολας Μπασάνα (Α, 3/0) στην Σαρμιέντο, ενώ δεν ενεργοποίησε την οψιόν για αγορά του Ρολάντο Ορτίς (Α, 0/0), που επέστρεψε στην Ολίμπια της Παραγουάης.

Προετοιμασία: Έδωσε δυο φιλικά παιχνίδια. Αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Βελές, ενώ χωρίς νικητή αλλά και χωρίς τέρματα έληξε και η αναμέτρηση φιλικού χαρακτήρα με την Άρσεναλ Ντε Σαραντί.

Εκτίμηση: Ο Ζιελίνσκι είναι καλός προπονητής και θα… στρώσει την ομάδα. Θα πάει σίγουρα καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση και θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Χιμνάσια Λα Πλάτα

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα και τελικά τερμάτισε στην 19η θέση, εννιά βαθμούς κάτω από την 9η Ροσάριο Σεντράλ. Προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του «Copa Diego Maradona», αν και ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση του έκτου ομίλου με την Βελές, καθώς είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων. Στην «Fase Campeon» πέτυχε δυο νίκες σε πέντε παιχνίδια και τερμάτισε στην τρίτη θέση του δεύτερου γκρουπ.

Προπονητής: Οι Λεάντρο Μαρτίνι και Μαριάνο Μεσέρα είναι το τεχνικό δίδυμο της Χιμνάσια Λα Πλάτα. Ο πρόεδρος, Γκαμπριέλ Πεγιεγκρίνο εξέφρασε δημόσια την εμπιστοσύνη του στους δυο προπονητές, με την συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές να ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Έδρα: Estadio Juan Carmelo Zerillo (21.500), Λα Πλάτα. Λόγω έργων ανακατασκευής, στο τουρνουά θα χρησιμοποιήσει το Estadio Ciudad de La Plata Diego Armando Maradona (30.000).

Μεταγραφές: Μοναδική κίνηση ενίσχυσης η απόκτηση του Ροντρίγκο Ρέις (Τ, 0/0) από τον ΠΑΟΚ. Αρκετές αποχωρήσεις από το ρόστερ της. Ο Ματίας Γκαρσία (ΜΕ, 2/1) θα συνεχίσει την καριέρα του στην Χουάρες, ο Χόρχε Μπρόουν (Τ, 11/0) στην Ροζάριο Σεντράλ και ο Χέσους Βάργκας (ΜΕ, 8/0) επέστρεψε στην Εστουντιάντες Ντε Μερίντα.

Προετοιμασία: Ηττήθηκε 2-1 από την Αρχεντίνος Τζούνιορς σε φιλικό. Η προετοιμασία σημαδεύτηκε από ληστεία στις γηπεδικές της εγκαταστάσεις, ενώ οι άγνωστοι δράστες έκαναν ζημιές και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Εκτίμηση: Το τεχνικό δίδυμο εκφράζει την αισιοδοξία του για την νέα διοργάνωση και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Χωρίς, μεταγραφές, όμως, το πιθανότερο είναι να επαναλάβει την περσινή μέτρια πορείας της.

Γοδόι Κρους

Τι έκανε πέρυσι: Τραγική η πορεία της στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση –ισοβάθμησε με την Κολόν Σάντε Φε , αλλά είχε χειρότερη διαφορά τερμάτων-, με 17 ήττες σε 23 παιχνίδια. Το ίδιο άσχημη ήταν η πορεία της και στο Copa Diego Maradona, καθώς ήταν ουραγός του τρίτου ομίλου με συγκομιδή μόλις έναν βαθμό σε έξι παιχνίδια. Στην «Zona Complementación» πέτυχε, τουλάχιστον και μια νίκη, χωρίς να αποφύγει πάντως και πάλι την τελευταία θέση του δεύτερου γκρουπ.

Προπονητής: Είναι η δεύτερη φορά που ο Αργεντινός Σεμπαστιάν Μέντες αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Γοδόι Κρους, καθώς είχε καθίσει στον πάγκο της και την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Αντικατέστησε τον Ντιέγκο Μαρτίνες, που συνεχίζει την καριέρα του στην Τίγκρε.

Έδρα: Estadio Malvinas Argentinas (42.000), Μεντόσα

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση του Τζέισον Τσαλά (ΜΕ, 17/3) από την Ουνιβερδιδάδ του Εκουαδόρ. Νέο πρόσωπο και ο Χουάν Εσπινόλα (Τ, 11/0) που έμεινε ελεύθερος από την Νασιονάλ της Παραγουάης. Αποχώρησαν οι Ντανίλο Ορτίς (Α, 8/0) και Μαρσέλο Ερέρα (Α, 12/1), ενώ δόθηκαν δανεικοί ο Χαλίλ Ελίας (Μ, 37/1) στην Σαν Λορένσο και ο Γκαμπριέλ Αλάνις (Μ, 16/0) στην Σαρμιέντο.

Προετοιμασία: Η είδηση της αυτοκτονίας του πρώην παίκτη της Γοδόι Κρους, Μόρο Γκαρσία, προκάλεσε σοκ στους ανθρώπους της ομάδας. Απέσυραν την φανέλα με το νούμερο 18 που φορούσε. Επικράτησαν σε δυο φιλικά (3-0, 2-1) απέναντι στους Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Εκτίμηση: Δεν είναι δύσκολο να πάει καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά, καθώς η πορεία της ήταν τραγική. Ο Σεμπαστιάν Μέντες γνωρίζει την ομάδα και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Ουρακάν

Τι έκανε πέρυσι: Ολοκλήρωσε με δυο σερί νίκες (5 συνολικά) το πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 21η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς. Ήταν εξαιρετική στη πρώτη φάση του Copa Diego Maradona, καθώς προκρίθηκε ως πρώτη από τον έκτο όμιλο. Δεν τα πήγε το ίδιο καλά και στην Fase Campeon, καθώς ήταν ουραγός του πρώτου γκρουπ με μόλις μια νίκη σε πέντε αναμετρήσεις.

Προπονητής: Ο Ίσραελ Νταμόντε εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της Ουρακάν. Φαίνεται ότι την ίδια επιθυμία είχαν και οι διοικούντες την ομάδα που του πρότειναν νέο συμβόλαιο.

Έδρα: Εstadio Tomás Adolfo Ducó (48.314), Πάρκε Πατρίσιος, Μπουένος Άιρες.

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε με την πώληση του βασικού Σαούλ Σαλσέδο (Α, 28/0) στην Ολίμπια της Παραγουάης.

Προετοιμασία: Μετά εμποδίων η προετοιμασία της για το τουρνουά, καθώς την «χτύπησε» ο κορωνοϊός και δώδεκα ποδοσφαιριστές της τέθηκαν σε καραντίνα. Ακόμα, αναβλήθηκαν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Εκτίμηση: H εξαιρετική πορεία που έκανε στον πρώτο γύρο του Copa Diego Maradona αποδείχτηκε «πυροτέχνημα». Αποδυναμώθηκε στις μεταγραφές, οπότε δύσκολα τα πράγματα για τον Νταμόντε. Θα τερματίσει, πιθανότατα, ανάμεσα στην 8η και την 11η θέση του ομίλου της.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ιντεπεντιέντε

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μια μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 14η θέση. Ολοκλήρωσε με δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του Copa Diego Maradona, και βγήκε πέμπτη στον δεύτερο όμιλο της «Zona Complementación».

Προπονητής: Ο Χούλιο Σέσαρ Φαλκιόνι ανέλαβε και επίσημα την Ιντεπεντιέντε στις 22 Ιανουαρίου και παρουσιάστηκε επίσημα. Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στην ομάδα, καθώς είχε καθίσει στον πάγκο της και την αγωνιστική περίοδο 2005-06. Αντικατέστησε τον Λούκας Πουσινέρι, που δήλωσε: «Νομίζω ότι η διοίκηση πήρε μια βιαστική απόφαση».

Έδρα: Estadio Libertadores de América (52.700), Αβεγιανέδα, Μπουένος Άιρες

Μεταγραφές: Επέστρεψε ο Σεμπαστιάν Παλάσιος (33/10) καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στους Νιούελς Ονλντ Μπόις. Απέκτησε και τον γνωστό μας από την θητεία του στον ΠΑΟΚ, Χουάν Ισουαράλδε (Α, 28/1) από την Κόλο Κόλο. Πούλησε τον βασικό Αλεξάντερ Μπαρμπόσα (Α, 26/1) στην Λιμπερτάδ της Παραγουάης ενώ έμεινε ελεύθερος ο Εσεκιέλ Ντένις (Ε, 13/1).

Προετοιμασία: Δυο ισοπαλίες στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε στην προετοιμασία και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1), απέναντι στις Γοδόι Κρους και Άρσεναλ Ντε Σαραντί. Ο Φαλκιόνι παρέταξε την ομάδα κυρίως με δυο συστήματα, 5-3-2 και 4-3-1-2.

Εκτίμηση: Ο Φαλκιόνι θέλει να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του. Η απόκτηση του Ισουαράλδε, έστω και στα 36 του χρόνια, ενισχύει την αμυντική της γραμμή. Πιθανότατα θα τερματίσει στην μέση του ομίλου της, ενώ δύσκολα θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Λανούς

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ κοντά την κατάκτηση ενός τίτλου έφτασε η Λανούς, όμως, δεν τα κατάφερε, καθώς στον τελικό του Copa Sudamericana δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ντεφένσα ι Χουστίσια και ηττήθηκε με 3-0. Είχε τερματίσει στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος με 36 βαθμούς. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρώτο γκρουπ της «Zona Complementación» του Copa Diego Maradona στη δεύτερη θέση.

Προπονητής: Ο Λουίς Φρανσίσκο Σουμπελντία συνεχίζει στον πάγκο της Λανούς και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έφτασε, άλλωστε, πολύ κοντά στην κατάκτηση του Copa Sudamericana.

Έδρα: Estadio Ciudad de Lanus - Nestor Diaz Perez (47.027), Λανούς Οέστε, Μπουένος Άιρες.

Μεταγραφές: Παραχώρησε με την μορφή δανεισμού τον Γκαρστόν Λοντίκο (Μ, 14/1) στην Αλντοβίσι, ενώ ελεύθερος έμεινε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μπελούτσι (ΜΕ, 26/1).

Προετοιμασία: Ο αρχηγός της, Λαουτάρο Ακόστα διαγνώστηκε θετικός κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της, καθώς μπήκε σε καραντίνα.

Εκτίμηση: Ένα ομοιογενές σύνολο θα παρουσιάσει ο Σουμπελντία στο νέο τουρνουά, καθώς η ομάδα του δεν έχει πολλές αλλαγές. Έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός τίτλου, ενώ και στην νέα διοργάνωση θα τερματίσει πιθανότατα στην πρώτη τετράδα του ομίλου της.

Νιούελς Ολντ Μπόις

Τι έκανε πέρυσι: Δεν κατάφερε με την πορεία της στον τέταρτο όμιλό να προκριθεί στην «Fase Campeon» του Copa Diego Maradona. Στο πρωτάθλημα κέρδισε την τελευταία αγωνιστική την Γοδό Κρους (ηττήθηκε με 2-0) και τερμάτισε , τελικά, στην δέκατη θέση, χωρίς να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Copa Sudamericana.

Προπονητής: Ο Φρανκ Ντάριο Κουντέλκα συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της. Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν στα μέσα του προηγούμενου μήνα, ο τεχνικός διευθυντής , Σεμπαστιάν Περάτα ανακοίνωσε την παραμονή του 60χρονου τεχνικού.

Έδρα: Estadio Marcelo Bielsa, (42.000), Ροσάριο, Σάντα Φε

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε στα μετόπισθεν με τον δανεισμό του Γιόναθαν Καμπράλ (Α, 30/0) από την Ατλέτικο Τουκουμάν, ενώ επέστρεψε ο Χουλιάν Μαρκιόνι (Ε, 8/3) που αγωνιζόταν με την μορφή δανεισμού στην Ατλάντα. Αποχώρησε ως ελεύθερος ο Άνχελο Γκαμπριέγι (Α, 17/2).

Προετοιμασία: O Nάτσο Σκόκο είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, όμως, κατάφερε να τον ξεπεράσει και στη συνέχεια τέθηκε στη διάθεση του προπονητή, Φρανκ Κουντέλκα. Σε φιλικό παιχνίδι οι Νιούελς Ολντ Μπόις επικράτησαν με 2-1 επί της Σαρμιέντο.

Εκτίμηση: Ο Καμπράλ είναι σημαντική κίνηση για την αμυντική της γραμμή. Θα παλέψει στον όμιλο της για να μπει στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ατλέτικο Πατρονάτο

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 20η θέση του πρωταθλήματος, με 23 βαθμούς σε ισάριθμές αγωνιστικές και με απολογισμό (5-8-10). Στη πρώτη φάση του Copa Diego Maradona τερμάτισε στην τελευταία θέση του έκτου ομίλου με δυο βαθμούς. Για την «Zona Complementación», τερμάτισε επίσης στην τελευταία θέση του πρώτου ομίλου, με μόλις μια νίκη σε πέντε αγώνες.

Προπονητής: Ο 50χρονος Αργεντινός,Ιβάν Ντελφίνο, ανέλαβε για δεύτερη φορά στην καριέρα του την Πατρονάτο, καθώς είχε καθίσει στον πάγκο της και το 2015. Αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία τον Γκουστάβο Άλβαρες.

Έδρα: Estadio Presbítero Bartolomé Grella (23.500), Έντρε Ρίος

Μεταγραφές: Απέκτησε τον Έκτορ Καντέρος (Μ, 15/1) που έμεινε ελεύθερος από την Ανκαραγκουτσού, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά με τον Γκαμπριέλ Γκουντίνο (ΜΕ, 25/4) από την Σαν Λορένσο και τον Νίκολας Φράνκο (Ε, 29/9) από την Πενιαρόλ. Τέλος, προσέθεσε στο ρόστερ της τον Φράνκο Λέις (Μ, 1/0) από την Τέμπερλεϊ. Έληξε το συμβόλαιο του Ντάνιελ Σάπα (Τ, 19/0), ενώ ελεύθερος έμεινε και ο Ντάρντο Μίλος (Μ, 21/0) που συνεχίζει την καριέρα του στον Βόλο.

Προετοιμασία: Επικράτησε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας επί της Ουνιόν Σάντα Φε με 1-0. Έντονη ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι ο πρόεδρος της Πατρονάτο, Μιγκέλ Χόλμαν, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Εκτίμηση: Προχώρησε σε μια-δυο καλές κινήσεις, δύσκολα, όμως, θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του ομίλου της στο νέο τουρνουά. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Πλατένσε

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο της στην Liga Profecional της Αργεντινής, κάνοντας μια πολύ καλή πορεία στην Primera Nacional. Στον τελικό επικράτησε στα πέναλτι (σκορ κανονικής διάρκειας αγώνα 1-1) επί της Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο. Στα πλέι οφ είχε αποκλείσει κατά σειρά την Ντεπορτίβο Ριέστρα και την Ατλέτικο Ραφαέλα.

Προπονητής: Οδήγησε την ομάδα του στην επιστροφή στην πρώτη εν τάξει κατηγορία της Αργεντινής μετά από 22 ολόκληρα χρόνια και φυσικά παραμένει στην τεχνική ηγεσία. «Αυτό το πρότζεκτ ξεκίνησε και πρέπει να συνεχιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έδρα: Εstadio Ciudad de Vicente López (28.530), Βισέντε Λόπες

Μεταγραφές: Έληξε το συμβόλαιο του Μαρσέλο Βέγκα (Μ, 8/0) που αποχώρησε ως ελεύθερος.

Προετοιμασία: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό πήγαν… περίπατο, καθώς εκατοντάδες οπαδοί υποδέχτηκαν το πούλμαν της αποστολής και αποθέωσαν παίκτες και προπονητή για την άνοδο. Δεν έχει δώσει, ακόμα, κάποιο φιλικό παιχνίδι, καθώς τελείωσε αργότερα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Εκτίμηση: Πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, μετά την επιστροφή στη πρώτη κατηγορία. Στόχος των ανθρώπων της να κάνει μια καλή πορεία στο νέο τουρνουά. Θα κινηθεί από την 10η έως την 13η θέση.

Ρασίνγκ Κλουμπ
Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε καλή πορεία στο πρωτάθλημα και ισοβάθμησε στην τρίτη θέση με την Βελές, με 11 νίκες σε 23 παιχνίδια. Στο Copa Libertadores προκρίθηκε στα πέναλτι απέναντι στην Φλαμένγκο, αποκλείστηκε, όμως, στην επόμενη φάση (προημιτελικά) από την Μπόκα Τζούνιορς. Στο Copa Diego Maradona δεν κατάφερε να προκριθεί στην «Fase Campeon». Τερμάτισε στην τρίτη θέση του δεύτερου γκρουπ στη «Zona Complementación», με 8 βαθμούς σε 5 αγώνες.

Προπονητής: Ο 53χρονος Χουάν Αντόνιο Πίτσι είναι ο αντικαταστάτης του Σεμπαστιάν Μπεκασέσε στην τεχνική ηγεσία της Ρασίνγκ Κλουμπ. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Ρίβερ Πλέιτ έχει στενό συνεργάτη τον Ιβάν Μορένο ενώ επέλεξε ως γυμναστή τον Αλεχάντρο Ριτσίνο.

Έδρα: Estadio Juan Domingo Presidente Perón (42.500), Αβεγιανέδα

Μεταγραφές: Σπουδαία κίνηση ενίσχυσης η απόκτηση του Ιταλο-Αργεντινού, Εσεκιέλ Σκελότο (Μ, 9/0) που έμεινε ελεύθερος από την Μπράιτον. Ακόμα, απέκτησε με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό τον Μάξι Λοβέρα (ΜΕ, 5/0). Στην Θέλτα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αουγκούστο Σολάρι (ΜΕ, 15/2) και στην Ατλάντα Γιουνάιντεντ ο Λισάντρο Λόπες (Ε, 34/5).

Προετοιμασία: Στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι που διήρκεσε 60 λεπτά (από 30' κάθε ημίχρονο) η Ρασίνγκ Κλουμπ επικράτησε με 2-0 επί της Ατλέτικο Ολ Μπόις. Στην δεύτερη αναμέτρηση φιλικού χαρακτήρα ηττήθηκε με 1-0 από την Βελές, με γκολ που σημείωσε ο Σεντουριόν.

Εκτίμηση: Έκανε καλή πορεία την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ ενισχύθηκε και με την απόκτηση του Σκελότο. Μπορεί να διεκδικήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου της στη πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Ρίβερ Πλέιτ

Τι έκανε πέρυσι: Τον Δεκέμβριο του 2019 κατέκτησε το κύπελλο Αργεντινής, επικρατώντας στον τελικό με 3-0 επί της Σεντράλ Κόρντομπα. Στο πρωτάθλημα η Ρίβερ Πλέιτ «αυτοκτόνησε», καθώς με δυο ισοπαλίες στα τελευταία παιχνίδια τερμάτισε στην δεύτερη θέση και ο τίτλος πήγε στην μισητή Μπόκα. Στην «Fase Campeon» του Copa Diego Maradona τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου με 8 βαθμούς. Στο Copa Libertadores αποκλείστηκε από την Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα.

Προπονητής: Ο 45χρονος Αργεντινός τεχνικός, Μαρσέλο , συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της. Η παρουσία του «Muñeco» (σ.σ «κούκλος») - όπως είναι το παρατσούκλι του- κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη από το 2014 που ανέλαβε την Ρίβερ Πλέιτ.

Έδρα: Estadio Monumental De River Plate (70.074), Μπουένος Άιρες

Μεταγραφές: Είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του ο Τζόναθαν Μαϊντάνα (Α, 12/1). Ακόμα, η Ρίβερ Πλέιτ ήρθε σε προφορική συμφωνία με την Ντεπορτίβο Κάλι, για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του Αγκουστίν Παλαβεσίνο (ΜΕ, 24/12). Θα επιστρέψει πιθανότατα στην ομάδα και ο Έκτορ Μαρτίνες (Α, 38/2), ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για την απόκτηση του Άλεξ Βίγκο (Α, 26/0). Αντίθετα, ο Λούκας Πράτο (Ε, 31/4), παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Φέγενορντ, ενώ ο Σαντιάγκο Σόσα (Μ, 14/0) με μεταγραφή στην Ατλάντα Γιουνάιντεντ.

Προετοιμασία: Ο Κολομβιανός Χόρχε Καρασκάλ (ΜΕ, 28/5) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, ενώ πιθανότατα θα απουσιάσει και από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Στόχος της Ρίβερ Πλέιτ δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Προσπαθεί να ενισχυθεί στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και είναι το μεγάλο φαβορί για την 1η θέση στο πρώτο γκρουπ.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ροσάριο Σεντράλ

Τι έκανε πέρυσι: Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς και 9 νίκες σε 23 παιχνίδια. Στη πρώτη φάση του Copa Diego Maradona δεν τα πήγε καλά και δεν προκρίθηκε στην «Fase Campeon». Στην συνέχεια τερμάτισε πρώτη στο πρώτο γκρουπ της «Zona Complementación» , όμως στον τελικό ηττήθηκε με 3-1 από την Βελές. Έπεσε θύμα έκπληξης στο κύπελλο και αποκλείστηκε μετά από εντός έδρας ήττα (3-0) από την Μπόκα Ουνίδος.

Προπονητής: Ο Κίλι Γκονσάλες αντικατέστησε στις 23 Ιουνίου του 2020 τον Ντιέγκο Κόστα. Ο 47χρονος Αργεντινός προπονητής συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της Ροσάριο Σεντράλ.

Έδρα: Εstadio Gigante de Arroyito (45.465), Σάντα Φε

Μεταγραφές: Απέκτησε τον ελεύθερο Μάρκο Ρούμπεν (Ε, 8/5) και τον Χόρχε Μπράουν (Τ, 19/0), το συμβόλαιο του οποίου με την Χιμνάσια Λα Πλάτα ολοκληρώθηκε. Ο Χοσέ Λόπες Πισάνο (Μ, 15/0) παραχωρήθηκε δανεικός στην Ορένσε του Εκουαδόρ.

Προετοιμασία: Το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό κατά την διάρκειας της προετοιμασίας, καθώς υπήρχε «γκρίνια», μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από το κύπελλο. Ο Κίλι Γκονσάλες έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της τακτικής και στη φυσική κατάσταση.

Εκτίμηση: Οι άνθρωποι της δεν οριοθέτησαν στις δηλώσεις τους τον στόχο της ομάδας τους για το νέο τουρνουά. Πιθανότατα θα κάνει μια αξιοπρεπή πορεία, αλλά μέχρι εκεί.

Σαν Λορένσο

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν μια από τις ομάδες με τις λιγότερες ισοπαλίες (3 σε 23 παιχνίδια) στο πρωτάθλημα. Τερμάτισε στην 8η θέση με 36 βαθμούς. Ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του Copa Diego Maradona και στην κορυφή του πέμπτου ομίλου. Δεν τα πήγε το ίδιο καλά και στην «Fase Campeon» του τουρνουά, καθώς τερμάτισε στην πέμπτη θέση του δεύτερου γκρουπ, με μόλις μια νίκη σε πέντε αναμετρήσεις.

Προπονητής: Ο Ντιέγκο Νταμπόβε είναι ο αντικαταστάτης του Μαριάνο Σόσο στην τεχνική ηγεσία της Σαν Λορένσο. Ο 48χρονος τεχνικός είχε παραιτηθεί από τους Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ τόνισε για την νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του: «Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, κρατώντας χαμηλό προφίλ, για να πετύχουμε».

Έδρα: Estadio Pedro Bidegain, Nuevo Gasómetro (47.964), Μπουένος Άιρες.

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε στην μεσαία γραμμή της, με την απόκτηση του Χαλίλ Ελίας (Μ, 37/1) με την μορφή δανεισμού από την Γοδόι Κρους. Ακόμα, πήρε τους ελεύθερους Ντιέγκο Μπρατσιέρι (Α, 36/2) και Λούκας Μελάνο (Ε, 36/3). Παρελθόν αποτελούν οι Γκαμπριέλ Γκουντίνο (ΜΕ, 25/4) , Ιγνάσιο Πάτι (ΜΕ, 10/1), ενώ ο Σαντιάγκο Βερχίνι (Α, 6/0) παραχωρήθηκε δανεικός στην Ατλέτικο Τουκουμάν.

Προετοιμασία: Έδωσε δυο φιλικά παιχνίδια με την Χιμνάσια Λα Πλάτα, μετρώντας μια ήττα (1-0) και μια νίκη (4-1). Ακόμα, αντιμετώπισε σε αναμέτρηση φιλικού χαρακτήρα και την Ατλέτικο Τουκουμάν, από την οποία ηττήθηκε με (1-0).

Εκτίμηση: Ο Ντιέγκο Νταμπόβε ήρθε αποφασισμένος να πετύχει στην νέα πρόκληση της καριέρας του. Θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης και έχει πιθανότητες να τα καταφέρει.

Σαρμιέντο

Τι έκανε πέρυσι: Μεγάλη επιτυχία η εξασφάλιση της ανόδου στην Liga Profesional. Στον τελικό της Primera Nacional κατάφερε να επικρατήσει με 4-3 στα πέναλτι (σκορ κανονικής διάρκειας αγώνα 1-1) επί της Εστουντιάντες Ντε Ρίο Κουάρτο.

Προπονητής: Ο Μάριο Σκιάκουα ανέβασε την Σαρμιέντο Χουνίν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία και φυσικά συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της. Ο 51χρονος Αργεντινός προπονητής έχει καθίσει στο παρελθόν στον πάγκο αρκετών ομάδων, ανάμεσα στις οποίες οι Γοδόι Κρους και Κολόν.

Έδρα: Estadio Eva Peron (19.000), Χουνίν.

Μεταγραφές: Απέκτησε με την μορφή δανεισμού τους Γκαμπριέλ Αλάνις (Μ, 16/0) από την Γοδόι Κρους και Νικολά Μπασάνα (Α, 3/0) από την Εστουντιάντες και ως ελεύθερους τους Φαούστο Μοντέρο (Μ, 12/0), Φεντερίκο Μπράβο (Μ, 18/0) και Μαρσέλο Ερέρα (Α, 12/1). Αντίθετα, στην Τίγκρε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φρανσίκο Όλιβερ (Α, 6/0).

Προετοιμασία: Διπλές προπονήσεις καθημερινά περιελάμβανε το πρόγραμμα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας για τους παίκτες της Σαρμιέντο. Έδωσε δυο φιλικά με τους Νιούελς Ολντ Μπόις. Στο πρώτο ηττήθηκε με 2-1, ενώ το δεύτερο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Εκτίμηση: Μια αξιοπρεπής πορεία στην διοργάνωση είναι ο στόχος των ανθρώπων της Σαρμιέντο. Τα πανηγύρια για την άνοδο, άλλωστε, δεν έχουν… κοπάσει ακόμα.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ταγιέρες

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μια μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 12η θέση με 34 βαθμούς. Στη πρώτη φάση του Copa Diego Maradona προκρίθηκε ως δεύτερη, με ένα βαθμό λιγότερο από την πρωτοπόρο Μπόκα Τζούνιορς στον 4ο όμιλο. Στη «Fase Campeon» πάλεψε μέχρι το τέλος , αλλά δεν κατάφερε να περάσει την Μπάνφιλντ και τερμάτισε δεύτερη στο B' γκρουπ.

Προπονητής: Ο 43χρονος Ουρουγουανός τεχνικός, Αλεχάντερ Μεδίνα συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της Ταγιέρες. «Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε βασικά στελέχη μας», τόνισε ενόψει του νέου τουρνουά, με αφορμή τα μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφόρησαν.

Έδρα: Estadio Boutique de Barrio Jardín (13.000) , Κόρντομπα

Μεταγραφές: Επέστρεψε στο ρόστερ της ο Γκίντο Ερέρα (Τ, 4/0) καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στην τουρκική Μαλάτιασπορ. Ακόμα, ενισχύθηκε στην επίθεση με τον Ουρουγουανό Σάντος (Ε, 39/9) που έμεινε ελεύθερος από την Κοπεγχάγη. Στον αντίποδα, πούλησε τον μέσο Τόμας Ποτσετίνο στην Όστιν και παραχώρησε ως δανεικούς τους Λαουτάρο Γκουζμάν (ΜΕ, 10/0) στην Αλντοβίσι και Εζεκιέλ Μπελτραμόνε (ΜΕ. 1/0) στην ισπανική Φλάρτ Έρθ.

Προετοιμασία: Η χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα για την Ταγιέρες, καθώς ο προπονητής Αλεχάντερ Μεδίνα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μπήκε σε καραντίνα και έχασε το μεγαλύτερο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Εκτίμηση: Τα πήγε καλά στο πρόσφατο Copa Diego Maradona και λίγο έλειψε να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Δύσκολα θα επαναλάβει παρόμοια πορεία, αλλά μπορεί να παλέψει για την συμμετοχή της στην τελική φάση.

Ουνιόν Σάντα Φε

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 16η θέση με 10 ήττες σε 23 παιχνίδια. Δεν κατάφερε να περάσει στην «Fase Campeon» στο Copa Diego Maradona, ενώ στην «Zona Complementación» που συμμετείχε , ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην τέταρτη θέση του πρώτου ομίλου με εφτά βαθμούς. Στο Copa Sudamericana αποκλείστηκε από την βραζιλιάνικη Μπαΐα.

Προπονητής: Ο 47χρονος Χουάν Μανουέλ Ασκονσάμπαλ συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της. Η Ουνιόν Σάντα Φε είναι η δέκατη ομάδα στης οποίας τον πάγκο κάθεται ο έμπειρος τεχνικός.

Έδρα: Estadio 15 de Abril (26.500), Σάντε Φε

Μεταγραφές: Προχώρησε στον δανεισμό του Μάουρο Πιτόν (Μ, 18/0) από την Βελές. Κοντά στην απόκτηση του Νικολα Πεναλίγιο (Α, 25/1). Αποχώρησαν οι Χαβιέ Καμπρέρα (ΜΕ, 31/5), Χόρχε Καϊσέδο (Α, 14/2), αλλά και ο Μπρακαμόντε (ΜΕ, 7/1) που συνεχίζει την καριέρα του στον Αστέρα Τρίπολης.

Προετοιμασία: Ηττήθηκε σε φιλικό παιχνίδι από την Πατρονάτο με 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Έκτορ Καντερός. Ο Ασκονσάμπλ δήλωσε ικανοποιημένος, σε γενικές γραμμές, από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Εκτίμηση: Θα παλέψει με την Σαρμιέντο για να αποφύγει την τελευταία θέση του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης. Δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα στη μεταγραφική περίοδο.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βέλες Σάρσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Ηττήθηκε με 3-0 από την Λανούς και αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση του Copa Sudamericana. Στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία και τερμάτισε στην τρίτη θέση με 39 βαθμούς, εννιά λιγότερους από την πρωταθλήτρια Μπόκα Τζούνιορς. Στον τελικό της «Zona Complementación» του Copa Diego Maradona επικράτησε με 3-1 επί της Ροσάριο Σεντράλ.

Προπονητής: Ο έμπειρος Μαουρίσιο Πελεγκρίνο θα συνεχίσει στη τεχνική ηγεσία της Βελές και για το νέο τουρνουά. Ο 50χρονος Αργεντινός, έχει θητεία στον πάγκο αρκετών ομάδων, ανάμεσα στις οποίες και οι Βαλένσια, Αλαβές και Σαουθάμπτον.

Έδρα: Estadio Jose Amalfitani (49.540), Μπουένος Άιρες.

Μεταγραφές: Παραχώρησε ως δανεικό τον Μάουρο Πιτόν (Μ, 18/0) στην Ονιόν Σάντα Φε, ενώ δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Ιταλοαργεντινού, Τζιανλούκα Μανκούσο (Μ, 19/1).

Προετοιμασία: Σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας επικράτησε με 1-0 επί της Ρασίνγκ Κλούμπ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της ομάδας του Πελεγκρίνο σημείωσε ο Ρικάρντο Σεντουριόν.

Εκτίμηση: Είναι, ίσως, η μόνη ομάδα του δεύτερου γκρουπ που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Μπόκα Τζούνιορς και να διεκδικήσει τη πρώτη θέση.

Επιμέλεια: Γιάννης Σελαλμαζίδης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ