Γκουανγκζού Εβεργκράντε – Σουγόν

Γκουανγκζού Εβεργκράντε

Σουγόν
-
* Μετράει 1 νίκη στα 8 τελευταία στη διοργάνωση (1-3-4)
* Χωρίς νίκη VS Σουγόν (0-3-0)
* Έχει σκοράρει στα 3 από τα 4 πιο πρόσφατα
-
* Μετράει 3 Under 2,5 στα 5 τελευταία
* Έχει δεχτεί γκολ στα 2 από τα 3 στη διοργάνωση
* Έχει πετύχει 1 γκολ σε 3 στη διοργάνωση
- Καιρός: 27oC Αίθριος
- Α' Γύρος: Σουγόν - Γκουανγκζού Εβεργκράντε: 0-0
- Σχόλια: 7oς όμιλος. Όλα τα ματς διεξάγονται στο Κατάρ, κεκλεισμένων των θυρών. Προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Kριτήρια ισοβαθμίας: 1) βαθμοί στα μεταξύ τους, 2) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 3) καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 4) συνολική διαφορά τερμάτων.
Πρώτη νίκη για την Γκουανγκζού στη διοργάνωση. Η ομάδα του Φάμπιο Καναβάρο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την «αδιαφορία» της Βίσελ Κόμπε, που κατέβηκε με φουλ αναπληρωματικό σχήμα και επικράτησε σχετικά εύκολα 2-0. Στο 17’ προηγήθηκε με το εύστοχο πέναλτι του Ταλίσκα και στο 36’ ο νατουραλιζέ Βραζιλιάνος επιθετικός Έλκεσον, που σκόραρε στους τελικούς του 2013 και του 2015, με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Είχε αρκετές ευκαιρίες ακόμα μέχρι τη λήξη για να πετύχει ένα τρίτο τέρμα και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά τερμάτων, εντούτοις ήταν εντελώς άστοχη. Τα πράγματα είναι πολύ απλά για σήμερα, καθώς χρειάζεται μόνο τη νίκη για να είναι 100% σίγουρη, σε περίπτωση ήττας θα αποκλειστεί, ενώ σε ισοπαλία θα μπλέξει σε σενάρια. «Αν θέλουμε την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη για να τελειώνουμε» σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός.
Θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού ο πολύτιμος διεθνής μπακ Ζανγκ Λινπένγκ (2/0, 17/1), ο οποίος έπαθε υποτροπή στο πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Συνεχίζουν να μην υπολογίζονται λόγω τραυματισμού ο πολύτιμος μέσος Παουλίνιο (20/12), ο βασικός διεθνής αριστερός μπακ Λι Ξουεπένγκ (3/0), ο μέσος και αρχηγός Ζενγκ Ζι (13/0) και ο βασικός ακραίος αμυντικός Γκάο Ζουνγί (11/1).
(4-1-4-1): Λιου – Γου, Παρκ, Μπρόουνινγκ, Μέι – Ξου – Χε, Γκουλάρτ, Φεραντίνιο, Σιχάο - Ταλίσκα
Δεν έχει δώσει παιχνίδι στη διοργάνωση εδώ και οχτώ μέρες η Σουγόν. Παραδόξως είχε παρουσιαστεί αρκετά καλή απέναντι στην Γκουανγκζού Εβεργκράντε και δικαίως πήρε την ισοπαλία 0-0, ενώ στο τέλος έχασε και κάποιες ευκαιρίες για τη νίκη. Ανασταλτικά ήταν αρκετά καλή κλείνοντας καλά όλους τους χώρους και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις. Είναι η ομάδα που ευνοήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τη διακοπή λόγω της πανδημίας, καθώς δεν κατέβηκε να αγωνιστεί η Τζοχόρ από τη Μαλαισία. Από το πουθενά αν κάνει την υπέρβαση σήμερα θα πάρει το εισιτήριο για τους «16». Με ισοπαλία θα χρειαστεί να κερδίσει την Κόμπε με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. «Είναι αλήθεια ότι η ισοπαλία διατηρεί ζωντανές τις πιθανότητες μας για πρόκριση, αλλά στοχεύουμε στη νίκη. Έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να σκοράρουμε και να κερδίσουμε» δήλωσε ο προπονητής Πάρκ Κουν – Χα.
Με αρκετά και σημαντικά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία. Παραμένουν τραυματίες ο πολύτιμος επιθετικός Τάγκαρτ (2/0, 23/9), ο βετεράνος ηγετικός μέσος Γιέομ (2/0, 25/3) και ο κεντρικός αμυντικός Χένρι (2/0, 20/1). Εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του ομογενή μέσου Τέρι Άντωνης (2/0, 16/0), που δεν κατάφερε να αγωνιστεί την προηγούμενη βδομάδα.
(3-5-2): Γιανγκ – Τζανγκ, Παρκ, Μιν – Κιμ, Λιν, Χαν, Παρκ, Κιμ Μιν-Γου – Κιμ Γκουν, Λι Σανγκ
Αποδόσεις
Εκτίμηση
Η Σουγόν από καθαρή «σπόντα» έχει φτάσει να ορίζει τη «μοίρα» της για την πρόκριση στους «16», αλλά θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες σε όλες τις γραμμές. Η Γκουανγκζού έχει το ρόστερ και την εμπειρία για να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη κατάσταση σήμερα και θα την εμπιστευτούμε.
Στατιστικά
