Με σημαντική αύξηση τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το τρίτο τρίμηνο του έτους

Με καθαρά κέρδη 52,8 εκατ. ευρώ «αποχαιρέτησε» το τρίτο τρίμηνο του έτους ο ΟΠΑΠ. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 8,3% από το αντίστοιχο του 2019. Την ίδια στιγμή, τα καθαρά κέρδη για όλο το πρώτο εννιάμηνο του 2020 ανέρχονται στα 73,2 εκατ. ευρώ. Αυτός ο αριθμός είναι κατά πολύ αυξημένος όσον αφορά τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (περί τα 890 εκατ. ευρώ), ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων «άγγιξαν» τα 208 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά αναφέρθηκαν στην ενημέρωση προς τους χρηματοοικονομικούς αναλυτές που παρείχε ο acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας. Η ενημέρωση διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης με αφορμή και την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του.

Ο κ. Κάρας σχολίασε και την κατάσταση του ΟΠΑΠ σε αυτό το δεύτερο lockdown, σε σχέση με εκείνη του περασμένου Μαρτίου – Απριλίου. «Ο ΟΠΑΠ διαθέτει την ικανότητα να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις και να επιτύχει θετικά αποτελέσματα», ανέφερε μεταξύ άλλων. Όσον αφορά στα VLTs, τα οποία παρουσίασαν μια θετική συνολικά επίδοση κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος – Σεπτέμβριος), αυτή οφείλεται στην αναβάθμιση της λειτουργίας Jackpot στο δίκτυο αυτών και στην εισαγωγή νέων παιχνιδιών (13 στον αριθμό). Τα αποτελέσματα αυτό το τρίμηνο ήταν ανεβασμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα των περασμένων χρόνων, γιατί υπήρχε και έντονη αθλητική δραστηριότητα, οπότε περισσότερη στοιχηματική δράση. Συν τοις άλλοις, η δυναμική διείσδυση του ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο ενισχύθηκε ακόμη πιο πολύ, χάρη κυρίως στο ΤΖΟΚΕΡ Online.

Αποκλειστικά Δικαιώματα Παιχνιδιών

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επέκταση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Οργανισμού στα 13 τυχερά παιχνίδια (όπως για παράδειγμα, Τζόκερ, Κίνο, Πάμε Στοίχημα κλπ) έως το 2030. Η σύμβαση για 10-ετή επέκταση (έως το 2030) των αποκλειστικών δικαιωμάτων έχει τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα του περασμένου Οκτώβρη, ενώ ισχύει από το 2011.

Αυτή η σύμβαση προβλέπει συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 5% στα καθαρά έσοδα προ εισφορών των 13 παιχνιδιών στα οποία κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα. Τέλος, να σημειωθεί πως η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει ήδη προκαταβάλλει ένα ποσό της τάξεως του 1,83 δις ευρώ για τη συμμετοχή του Δημοσίου επί των καθαρών εσόδων (προ εισφορών) των παιχνιδιών αυτών έως το 2030.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments