foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σκωτία, Championship: Preview 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Οκτ 2020 12:20
Σκωτία-Championship-Preview.jpg

Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Σκωτίας ονομάστηκε Championship πριν από 8 σεζόν κι έχει τα τελευταία χρόνια «φιλοξενήσει» μεγάλες ομάδες όπως είναι η Χιμπέρνιαν και η Νταντί Γιουνάιτεντ, αλλά και η Χαρτς που βρίσκεται -απροσδόκητα- και φέτος στις τάξεις της. Η περασμένη σεζόν ήταν από τις πιο ταραχώδεις και μοναδικές στην ιστορία της, αφού τερματίστηκε πρόωρα εξαιτίας της πανδημίας. Η πρόωρη λήξη της σεζόν έγινε βάσει ψηφοφορίας, με την Νταντί να είναι η… πέτρα του σκανδάλου γιατί η δική της ψήφος καθόρισε το αποτέλεσμα. Η Νταντί φερόταν διατεθειμένη να ψηφίσει «όχι» τελικά ψήφισε «ναι» η πρόωρη λήξη έφερε τον υποβιβασμό της Πάρτικ Θιστλ, που απείλησε να κινηθεί νομικά, όπως και η Χαρτς που υποβιβάστηκε από την Πρέμιερσιπ. Η ιδιοκτήτρια της Χαρτς, Αν Μπατζ, ζήτησε τον τιμωρία του γενικού διευθυντή της λίγκας, Νιλ Ντονκάστερ, αλλά και του νομικού συμβούλου της λίγκας, Ροντ ΜακΚένζι, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησαν να «επηρεάσουν αδικαιολόγητα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας». Αποφασίστηκε η διεξαγωγή έρευνας, που δεν βρήκε όμως τίποτα το μεμπτό, στη συνέχεια η Χαρτς συγκρότησε μαζί με την Πάρτικ Θιστλ και άλλες ομάδες ένα γκρουπ που στόχευε στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Δεν κατάφερε τίποτα, αυτή που υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά -εκτός από τη Χαρτς- ήταν η Πάρτικ Θιστλ που υποβιβάστηκε στη Λιγκ 1. Ευνοημένη η Ρέιθ Ρόβερς που ανέβηκε από τη Λιγκ 1 ως πρωταθλήτρια, ήταν μόλις ένα βαθμό μπροστά από τη Φόλκερκ όταν η σεζόν έληξε πρόωρα. 

Σύστημα διεξαγωγής

Κανονικά διεξάγεται πρωτάθλημα 4 γύρων και 36 αγωνιστικών, τη φετινή σεζόν όμως θα γίνουν μόνο 3 γύροι, 27 αγωνιστικές συνολικά. Αυτό ψήφισαν οι 8 από τις 10 ομάδες που συμμετέχουν, σκοπός ήταν να περιοριστεί το οικονομικό κόστος μετά τη ζημιά που προκάλεσε η πανδημία στα ταμεία των ομάδων. Η πρωταθλήτρια κερδίζει την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, οι ομάδες 2-4 παίζουν στα πλέι-οφ. Η 3η και η 4η ομάδα παίζουν μεταξύ τους στα προημιτελικά των πλέι-οφ, η νικήτρια θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη 2η ομάδα της βαθμολογίας. Όποια επικρατήσει θα αντιμετωπίσει την προτελευταία (11η) ομάδα της Πρέμιερσιπ για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία. Υποβιβάζεται στη Λιγκ 1 η τελευταία (10η) ομάδα της βαθμολογίας. Η προτελευταία (9η) θα παίξει πλέι-οφ με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2, 3, και 4 της Λιγκ 1, και όποια επικρατήσει θα παίξει στην Τσάμπιονσιπ την επόμενη σεζόν.

Κριτήρια ισοβαθμίας: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους ματς, δ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, ε) αγώνας μπαράζ (μόνο αν κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός). 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Χαρτς 2. Ινβερνές 3. Νταντί 4. Ντανφέρμλιν
5. Έιρ 6. Μόρτον 7. Αρμπρόουθ 8. Κουίν οφ Σάουθ
9. Ρέιθ Ρόβερς 10. Αλόα

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Γκόρντον Τερμ/κας Σέλτικ Χαρτς
Σάδερλαντ Επιθετικός Έλγκιν Ινβερνές
Άνταμ Μέσος Ρέντινγκ Νταντί
Γουίτακερ Αμυντικός Χιμπέρνιαν Ντανφέρμλιν
Ντούλαν Επιθετικός Μόρτον Αρμπρόουθ

 

Τι παίζουμε

 

H Xαρτς είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και αναμένεται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Δύσκολα θα τη βρείτε σε αξιοπρεπή απόδοση, ακόμα κι αν γκελάρει στις πρώτες αγωνιστικές, αυτή τη στιγμή είναι στο… 1.25. Καλή επιλογή είναι να πάρει το πρωτάθλημα αήττητη, επιλογή που αναμένεται όμως να βρείτε στις εταιρίες -ακόμα και με… αίτηση- μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες της Championship Σκωτίας

Τι έκανε πέρσι: Η πρόωρη λήξη της σεζόν τη βρήκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερσιπ, οι απεγνωσμένες προσπάθειες της Αν Μπατζ για αναδιάρθρωση των κατηγοριών δεν είχαν αποτέλεσμα, η ομάδα του Εδιμβούργου ξαναβρέθηκε στην Τσάμπιονσιπ. Τελευταία φορά που έπαιζε στην Τσάμπιονσιπ ήταν τη σεζόν 2014-15, όπου φρόντισε να σπάσει μερικά από τα ρεκόρ της κατηγορίας. Έκανε τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη διασύροντας με 10-0 την Κάουντενμπιθ και πέτυχε 96 γκολ, τα περισσότερα που έχει σημειώσει ποτέ ομάδα σε μια σεζόν στη Τσάμπιονσιπ. Έγινε επίσης η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους (91) σε μια σεζόν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Είχε τότε στον πάγκο της τον Ρόμπι Νίλσον και θα τον έχει και φέτος μιας και επέστρεψε τον Ιούνιο στους «Τζάμπος».

Προπονητής: Ρόμπι Νίλσον (40 ετών). Παλιός παίκτης της Χαρτς (σ.σ. εκεί ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα) ξεκίνησε από τον πάγκο της την προπονητική του καριέρα το 2014. Πήρε τo πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ το 2015 και την ανέβασε στη μεγάλη κατηγορία, την επόμενη σεζόν την έβγαλε στην Ευρώπη αφού κατέκτησε την 3η θέση. Έφυγε για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία, η ΜΚ Ντονς αποδείχθηκε κακή επιλογή όμως. Επέστρεψε στη Σκωτία για να αναλάβει την Νταντί Γιουνάιτεντ το 2018, πέρυσι της έδωσε το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ και την άνοδο στην Πρέμιερσιπ. Αυτό θέλει να -ξανα- κάνει φέτος με τη Χαρτς

Έδρα: Tynecastle Stadium (20.100)

Μεταγραφές: Μεγάλες ανακατατάξεις, αποχώρησαν 18 παίκτες, 21 συνολικά μαζί με αυτούς που έληξε ο δανεισμός τους και επέστρεψαν στις ομάδες τους. Λίγες και καλές οι προσθήκες, πρώτη αυτή του Κρεγκ Γκόρντον, του γκολκίπερ που ξεκίνησε την καριέρα του στη Χαρτς και φαίνεται να την κλείνει εκεί, φεύγοντας από τη Σέλτικ με την οποία κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους. Ακολούθησαν ο μέσος Χάλιντεϊ από τους Ρέιντζερς, ο αμυντικός Ποπέσκου από τη Δυναμό Βουκουρεστίου, ο γκολκίπερ Στιούαρτ από τη Λίβινγκστον, οι μέσοι Ρόμπερτς, Γκίνελι και Φρίαρ από Ίπσουιτς, Πρέστον και Φόρεστ Γκριν Ρόβερς αντίστοιχα.

Προετοιμασία: Νίκησε και τα 3 παιχνίδια που έδωσε στον όμιλο της στο Λιγκ Καπ, επικράτησε 1-0 των Ινβερνές και Κάουντενμπιθ και 3-1 της Ρέιθ Ρόβερς την Τρίτη. Εξασφάλισε ήδη την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στη φάση των «16».

Εκτίμηση: Το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, αναμένεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, έχει και υποχρεώσεις στο… περσινό Κύπελλο, θα δώσει τον Νοέμβριο ημιτελικό κόντρα στη Χιμπέρνιαν. Με Νίλσον στον πάγκο –περισσότερο εύκολα παρά δύσκολα- αναμένεται να πάρει τον τίτλο στην Τσάμπιονσιπ και την απευθείας άνοδο.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ινβερνές

 Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας, είχε μείνει πολύ πίσω από την -ασταμάτητη- Νταντί Γιουνάιτεντ, το κακό γι αυτήν είναι ότι δεν έγιναν τα πλέι-οφ και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αυτόν τον τρόπο την άνοδο της στην Πρέμιερσιπ.

Προπονητής: Τζον Ρόμπερτσον (56 ετών). Στον πάγκο της από το 2017, στην Ινβερνές είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα το 2002, στη συνέχεια πέρασε και από τους πάγκους των Χαρτς, Ρος Κάουντι και Λίβινγκστον μεταξύ άλλων. Με αυτόν στην τεχνική ηγεσία η «Κάλεϊ Θιστλ» είναι πολύ ανταγωνιστική, κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ το 2018, το 2019 έφτασε στα πλέι-οφ ανόδου όπου αποκλείστηκε από την Νταντί Γιουνάιτεντ, τη σεζόν που τελείωσε -όπως προαναφέραμε- θα διεκδικούσε την άνοδο αν διεξάγονταν τα πλέι-οφ.

Έδρα: Caledonian Stadium (7.512)

Μεταγραφές: Πάντα προσεκτικές κινήσεις κάνει ο Ρόμπερτσον, 6 παίκτες αποχώρησαν, σημαντικότερη η απώλεια του αμυντικού Τρεμάρκο που πήγε στη Νταντί Γιουνάιτεντ. Πολύ δυνατή η προσθήκη του σκόρερ Σάδερλαντ από την Έλγκιν και του αμυντικού Ντεβίν από την Ντανφέρμλιν, πήρε επίσης τον αμυντικό Ντινς από τη Σέλτικ, τον μέσο Άλαρνταϊς από τη Γουότερφορντ και τον αμυντικό Ντάφι από τη Σεντ Τζόνστον.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά, νίκησε 7-3 την Έλγκιν, 7-0 τη Νέιρ Κάουντι, 2-0 την Κλας, ενώ έφερε 1-1 με την Έλγκιν. Στο Λιγκ Καπ έχασε 1-0 από τη Χαρτς, για να φέρει στη συνέχεια 0-0 με την Κάουντενμπιθ και να πάρει τον έξτρα βαθμό στα πέναλτι επικρατώντας με 3-2.

Εκτίμηση: Ο Ρόμπερτσον είναι εγγύηση στον πάγκο και η Ινβερνές από τα φαβορί για την άνοδο. Μπορεί να μπει στην τριάδα και να πολεμήσει στα πλέι-οφ, κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει.

Νταντί

Τι έκανε πέρσι: Το πρόωρο τέλος της σεζόν τη βρήκε στην 3η θέση, στάθηκε άτυχη που δεν έγιναν τα πλέι-οφ. Προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με την αμφισβητούμενη ψήφο της, που ουσιαστικά έβαλε τη σφραγίδα στη λήξη της σεζόν και έφερε τη χρησιμοποίηση της μεθόδου «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα» για να βγει η τελική βαθμολογία. Στην… μπούκα πολλών ομάδων για τις κινήσεις της, την περιμένει μια ζόρικη σεζόν.

Προπονητής: Τζέιμς ΜακΠέικ (36 ετών). Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον Γενάρη του 2018 και ξεκίνησε την προπονητική από τις ακαδημίες της Νταντί. Όταν απολύθηκε ο Τζιμ ΜακΙντάιρ ανέλαβε πόστο προσωρινού τεχνικού για να γίνει στη συνέχεια μόνιμος προπονητής. Ο νεαρότερος τεχνικός της κατηγορίας ίσως και να στάθηκε τυχερός που έληξε πρόωρα η περσινή σεζόν, στη φετινή θα κριθεί πιο αυστηρά.

Έδρα: Dens Park (12.085)

Μεταγραφές: Ο επιθετικός της Σεντ Μίρεν, Ντάνι Μάλλεν, και ο έμπειρος μέσας Τσάρλι Άνταμ που ήρθε από τη Ρέντινγκ είναι από τις σημαντικότερες προσθήκες, όπως και ο Γιακούμπιακ που αποκτήθηκε από την Γουότφορντ. Ο επιθετικός Χέμινγκς που πήγε στην Μπέρτον Άλμπιον είναι σημαντική απώλεια, τρεις συνολικά οι αποχωρήσεις, οκτώ μαζί με τους παίκτες που έληξε ο δανεισμός τους

Προετοιμασία: Έπαιξε δύο φιλικά με την Κοβ Ρέινζερς, νίκησε 1-0 εκτός έδρας κι έφερε 1-1 στην έδρα της, εντυπωσιακό το 4-0 επί της Πίτερχεντ. Τα επίσημα ήρθαν με το Λιγκ Καπ, στάθηκε τυχερή αφού πήρε άνευ αγώνα τη Φόρφαρ (σ.σ. κρούσματα κορωνοϊού ματαίωσαν το ματς) για να κερδίσει εύκολα 2-0 στη συνέχεια την Μπρόρα Ρέιντζερς.

Εκτίμηση: Από τα φαβορί για την άνοδο, η ατυχία της είναι ότι ενώ «έφυγε» μια μεγάλη ομάδα όπως η Νταντί Γιουνάιτεντ από την κατηγορία, ήρθε μια ακόμα μεγαλύτερη, η Χαρτς. Αναμένεται να είναι στην πρώτη τριάδα πάντως.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Έιρ

 Τι έκανε πέρσι: Βρέθηκε στην 4η θέση της Τσάμπιονσιπ, με την πρόωρη λήξη της σεζόν να της στερεί το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο στα πλέι-οφ. Έδειχνε πάντως να κάνει «κοιλιά» στα τελευταία παιχνίδια, μπορεί να της βγήκε σε καλό -αγωνιστικά- ο τρόπος που τελείωσε η σεζόν.

Προπονητής: Mαρκ Kερ (38 ετών). Τον Οκτώβριο του 2019 έγινε παίκτης-προπονητής στους «Έντιμους» και δεν τα πήγε άσχημα. Δείχνει προπονητής με προοπτική, η Έιρ όμως είναι η πρώτη του δουλειά και κρίνεται συνεχώς.

Έδρα: Somerset Park (10.185)

Μεταγραφές: Ο επιθετικός Άντερσον που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από την Αμπερντίν μέχρι το τέλος της σεζόν αναμένεται να βοηθήσει πολύ. Καλές προσθήκες στα χαφ, με τους Γουόλς και Τσάλμερς από Ινβερνές και Ρος Κάουντι αντίστοιχα, ο μπακ Μίλερ από την πρωταθλήτρια Ρέιθ είναι εξαιρετική μεταγραφή.

Προετοιμασία: Οι όμιλοι του Λιγκ Καπ αποτελούν ιδανικό δείγμα, νίκησε 5-2 εκτός έδρας την Άλμπιον Ρόβερς, έχασε δύσκολα με 2-1 από τη Χάμιλτον της Πρέμιερσιπ, για να κερδίσει στη συνέχεια 1-0 την Άνναν Αθλέτικ και να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου της.

Εκτίμηση: Η ομάδα που υποστηρίζει η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζεον, είναι αρκετά ανταγωνιστική τις τελευταίες σεζόν και αναμένεται να συνεχίσει να το κάνει. Το ρόστερ είναι καλό, φέτος ίσως δεν σταθεί αρκετό για να τη φέρει στην τετράδα.

Αρμπρόουθ

Τι έκανε πέρσι: Καθόλου άσχημα για νεοφώτιστη. Είχε να παίξει από το 2003 στην Τσάμπιονσιπ, η επιστροφή της τη βρήκε να τερματίζει στην 5η θέση.

Προπονητής: Ντικ Κάμπελ (66 ετών). Ικανότατος τεχνικός με εμπειρία στις μικρές κατηγορίες, έχει περάσει και από τους πάγκους των Πάρτικ Θιστλ και Ρος Κάουντι. Από τον Μάρτιο του 2016 είναι στην Άρμπροουθ, πήρε  στην πρώτη του σεζόν τον τίτλο στη Λιγκ 2, στη συνέχεια έφερε την ομάδα στην 3η θέση της Λιγκ 1, για να χάσει την άνοδο στα πλέι-οφ. Το 2019 όμως πήρε τον τίτλο και μαζί την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ.

Έδρα: Gayfield Park (6.600)

Μεταγραφές: Πήρε τον 33χρονο επιθετικό Κρις Ντούλαν, τον γκολκίπερ Γκάλαχερ από την Ερντριόνιανς . Ήρθαν δανεικοί οι μέσοι Βιρτάνεν και Σμιθ από Αμπερντίν και Χαρτς αντίστοιχα και ο επιθετικός Ρουθ από την Αμπερντίν. Μόλις τρεις αποχωρήσεις, πέντε μαζί με τους παίκτες που έληξε ο δανεισμός τους.

Προετοιμασία: Νίκησε 3-1 την Μπρέχιν, 3-0 τη Φόρφαρ και 4-0 τη Φορμαντίν Γιουνάιτεντ σε φιλικά, στο Λιγκ Καπ κέρδισε 2-1 εκτός έδρας τη Στέρλινγκ Άλμπιον και 3-1 τη Μοντρόουζ, για να χάσει 2-1 από τη Ρος Κάουντι της Πρέμιερσιπ.

Εκτίμηση: Ομάδα με σταθερό κορμό που βγάζει… τσαμπουκά και δεν φοβάται κανέναν. Δεν μπορεί να μπει στα πλέι-οφ μπορεί όμως να παραμείνει με άνεση στην κατηγορία.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



 Ντανφέρμλιν

 Τι έκανε πέρσι: Ήταν στην 5η θέση όταν έληξε πρόωρα η σεζόν, η μέθοδος «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα» την τοποθέτησε στην 6η στην τελική κατάταξη. Τον Ιούνιο έμειναν 17 παίκτες της ελεύθεροι αφού δεν άντεχε να ανανεώσει τα συμβόλαια τους, οι Άσκροφτ, Μπίντλινγκ και Πάτον ήταν από τις μεγαλύτερες απώλειες.

Προπονητής: Στιβ Κρόουφορντ (46 ετών). Ανέλαβε την Ντανφέρμλιν τον Γενάρη του 2019, μετά την αποχώρηση του Άλαν Τζόνστον και έδειχνε να τα πηγαίνει καλά, η πανδημία όμως δεν τον άφησε να δείξει μέχρι τέλους τι μπορεί να καταφέρει. Οι «Παρς» έδειχναν πάντως ανταγωνιστικοί.

Έδρα: East End Park (11.998)

Μεταγραφές: Αναπόφευκτα μεγάλες ανακατατάξεις, επέστρεψε ο επιθετικός ΜακΜάνους, ο μέσος Γουίλσον που έφυγε από την Κιλμάρνοκ, αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο αμυντικός Γουίτακερ, που ήρθε από τη Χιμπέρνιαν, είναι δυνατή μεταγραφή, μονιμοποιήθηκε ο γκολκίπερ Φον Γουίλιαμς που ήταν δανεικός από τη Χάμιλτον.

Προετοιμασία: Στα φιλικά έφερε 1-1 με τη Στενχάουσμιουρ, νίκησε 3-0 τη Σπάρτανς και 1-0 την Ίστ Φάιφ, στο Λιγκ Καπ εντυπωσίασε κάνοντας το «3 στα 3». Νίκησε 2-0 εκτός έδρας την Νταμπάρτον, 2-0 τη Φόλκερκ και 3-0 την -αποδεκατισμένη από τον κορωνοϊό- Κιλμάρνοκ της Πρέμιερσιπ.

Εκτίμηση: Το καλοκαίρι έδειχνε να οδεύει προς την καταστροφή, έκανε όμως σωστές κινήσεις και δείχνει άκρως ανταγωνιστική. Μπορεί να μπει στην τετράδα και να διεκδικήσει την άνοδο στα πλέι-οφ.

Μόρτον

Τι έκανε πέρσι: Πήρε την 7η θέση τη σεζόν που τελείωσε πρόωρα, έδειχνε ότι μπορεί το κάτι παραπάνω, δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα το πετύχαινε.

Προπονητής: Ντέιβιντ Χόπκιν (50 ετών). Από τη Μόρτον ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός, αφού πέρασε από τις Λίβινγκστον και Μπράντφορντ επέστρεψε τον Μάιο του 2019 στην ομάδα της γενέτειρας του. Έδειχνε να φορτσάρει πριν τη διακοπή, αναδείχθηκε προπονητής του μήνα τον Φεβρουάριο η πανδημία του έκοψε τη φόρα.

Έδρα: Cappielow Park (11.589)

Μεταγραφές: Έφυγαν 6 παίκτες, 17 συνολικά οι αποχωρήσεις μαζί με τους παίκτες που έληξε ο δανεισμός τους και γύρισαν στις ομάδες τους. Σημαντικές οι προσθήκες του επιθετικού Όλιβερ που ήταν πρόσφατα στην Κουίν οφ Σάουθ, του εξτρέμ Ομάρ που έφυγε από την Έλγκιν και του αμυντικού Φιόρτοφτ που έλυσε το συμβόλαιο του με τη Χάμιλτον.

Προετοιμασία: Οι αγώνες του Λιγκ Καπ αποδείχθηκαν ιδανικό κριτήριο, έφερε 2-2 με την Κουίν οφ Σάουθ σε ένα ματς που προηγήθηκε δύο φορές, στο τέλος έχασε στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό. Σημαντική η νίκη της με 1-0 επί της φιλόδοξης Κουίνς Παρκ.

Εκτίμηση: Δεν δείχνει να κινδυνεύει, ούτε όμως να κάνει το κάτι παραπάνω. Φαίνεται ανταγωνιστική όχι όμως όσο χρειάζεται για να μπει στην τετράδα.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Αλόα

Τι έκανε πέρσι: Στην 8η θέση τη βρήκε η πρόωρη λήξη της σεζόν, εκεί τερμάτισε και με τη μέθοδο «μέσος όρος βαθμών» ανά αγώνα. Ομάδα με πολλές ισοπαλίες και με το βάρος στην άμυνα, συνταγή παραμονής, μπορεί όμως να μην της έβγαινε αν τελείωνε κανονικά η σεζόν.

Προπονητής: Πίτερ Γκραντ (55 ετών). Παίκτης-θρύλος για τη Σέλτικ ξεκίνησε το 2006 την προπονητική του καριέρα από τη Νόργουιτς, το 2015 ανέλαβε πόστο προσωρινού τεχνικού στη Φούλαμ, το 2017 έγινε βοηθός του ΜακΛις στην εθνική Σκωτίας για να απολυθούν μαζί τον Απρίλιο του 2019. Τρείς μήνες μετά ανέλαβε την Αλόα. Προσπάθησε να κάνει μια σκληρή ομάδα, η δύναμη και το πάθος τον χαρακτήριζαν ως ποδοσφαιριστή κι οι «σφήκες» είχαν πέρυσι αυτά τα χαρακτηριστικά.

Έδρα: Indodrill Stadium (3.100)

Μεταγραφές: Ήρθε ο μέσος Ρέι Γκράντ -που δεν ανανέωσε με την Κλάιντ- και με τη μορφή δανεισμού ο επιθετικός Κόνελι από τη Σάντερλαντ και ο μέσος Ίνες Μάρεϊ από τη Χιμπέρνιαν. 8 παίκτες αποχώρησαν οι 5 ήταν δανεικοί.

Προετοιμασία: Ανώτερη των προσδοκιών στο Λιγκ Καπ, νίκησε 2-0 εκτός έδρας την Ερντριόνιανς και 2-1 στην έδρα της το Εδιμβούργο, έχασε 2-1 μόνο από τη Λίβινγκστον της Πρέμιερσιπ.

Εκτίμηση: Η δύναμη και το πάθος παίζουν ρόλο, δεν αρκούν όμως για να κρατήσουν μια ομάδα στην Τσάμπιονσιπ, υπάρχει έλλειψη ποιότητας στην Αλόα. Όσο και να… τσιμπήσουν οι «σφήκες» το πιθανότερο είναι να αφήσουν την κατηγορία μαζί με το κεντρί τους, δύσκολα θα μεταφέρουν στην Τσάμπιονσιπ τις εμφανίσεις τους στο Λιγκ Καπ.

Κουίν οφ Σάουθ

Τι έκανε πέρσι: Μάλλον ευνοήθηκε από την πρόωρη λήξη της σεζόν, ήταν μόλις δύο βαθμούς πάνω από την ουραγό Πάρτικ Θιστλ έχοντας και παιχνίδι παραπάνω, μετρούσε 10 ματς χωρίς νίκη όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα. έμεινε όμως στην 9η θεση χάρη στη μέθοδο «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα» και δεν χρειάστηκε να δώσει πλέι-οφ παραμονής.

Προπονητής: Άλαν Τζόνστον (46 ετών). Ξεκίνησε από την Κουίν οφ Σάουθ την προπονητική του καριέρα, πήγε για δύο χρόνια στην Κιλμάρνοκ και μετά από μια τετραετία στην Ντανφέρμλιν επέστρεψε στην «Κουίνς». Δεν είναι… θαυματοποιός, με θαύμα μοιάζει όμως ο τρόπος που έμεινε πέρυσι στην κατηγορία, κυρίως γιατί λόγω της διακοπής απέφυγε τα πλέι-οφ παραμονής.

Έδρα: Palmerston Park (8.690), τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Τεράστιες ανακατατάξεις, μετά την οριστική διακοπή της σεζόν αποδεσμεύθηκαν 16 παίκτες, δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαια που έληγαν στις 31 Μαίου. Πριν από 5 μήνες η Κουίν οφ Σάουθ είχε μόλις τρεις παίκτες στο ρόστερ της! Ήρθαν 15 παίκτες μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία, ο αμυντικός Μπιουκάναν από τη Φόλκερκ, ο μέσος ΜακΚί από την Ντανμπάρτον και ο φορ Σιλντς από τον Όλντερσοτ είναι μερικές από τις προσθήκες που ξεχωρίζουν.

Προετοιμασία: Μαχητική στο Λιγκ Καπ, έφερε 2-2 με την Μόρτον και πήρε στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό. Ακολούθησε ένα ακόμα 2-2 με τη Σεντ Μίρεν, αυτή τη φορά όμως ηττήθηκε στα πέναλτι. Στα πέναλτι πήγε και το ματς με την Πάρτικ Θιστλ (0-0 κανονική διάρκεια), έχασε τον έξτρα βαθμό στα πέναλτι.

Εκτίμηση: Αναμένεται να παλέψει μέχρι το τέλος για την παραμονή της, δείχνει να αποφεύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Θα χρειαστεί ότι και στη… διαδικασία των πέναλτι (αφού εκεί πήγαν και τα 3 ματς στο Λιγκ Καπ), τύχη και καθαρό μυαλό, αν τα έχει θα κερδίσει το στοίχημα της παραμονής.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρέιθ Ρόβερς

Τι έκανε πέρσι: Σίγουρα από τις ευνοημένες της πρόωρης λήξης της σεζόν, ήταν στην κορυφή, ένα βαθμό μπροστά από τη Φόλκερκ, εκεί την άφησε και η μέθοδος «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα» πήρε το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ.

Προπονητής: Τζον ΜακΓκλίν (58 ετών). Διανύει τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο των Ρόβερς (σ.σ. από το 2006 μέχρι το 2012 η πρώτη), επέστρεψε τον Σεπτέμβριο του 2018 κι έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα. Οι Ρόβερς είναι ανταγωνιστικοί και μερικές φορές υπερβολικά απρόβλεπτοι, τόσο στις ήττες τους όσο και στις νίκες.

Έδρα: Stark's Park (8.867), τεχνητός χλοοτάπηταςΜεταγραφές: Έφυγαν 17 παίκτες, οι 10 ήταν δανεικοί. Ήρθε ο επιθετικός  Όκγου από την Έμπσφλιτ,  ο πρώην μέσος της Μόρτον Τάμιλτι, ο 34χρονος γκολκίπερ ΜακΝτόναλντ. Μαζί τους ξεχωρίσει η προσθήκη του αμυντικού Μουσόντα και δανεισμός του μέσου Ρος από την Αμπερντίν.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε δυνατά το Λιγκ Καπ κερδίζοντας την Ιστ Φάιφ στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι, για να χάσει στη συνέχεια με 3-1 από τη Χαρτς, καμία έκπληξη στις εμφανίσεις της.Εκτίμηση: Μόνο αν της χαμογελάσει η τύχη όπως πέρυσι θα παραμείνει στην κατηγορία. Θα είναι μαχητική και θα κάνει απρόβλεπτες νίκες, οι αποτυχίες -λογικά- θα είναι περισσότερες. Περιορισμένες οι δυνατότητες του ρόστερ, είναι δίκαια το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Επιμέλεια: Μάνος Κασσωτάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ