foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ53
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελβετία, Super League: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 18 Σεπ 2020 00:40
Ελβετία-Preview-2020-21.jpg

Η ελβετική Super League διανύει την 124η σεζόν της. Μία από τα… ίδια την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, η Γιουνγκ Μπόις κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο και είναι το ακλόνητο φαβορί και για αυτόν της σεζόν που ξεκινάει στις 19/9. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η Σεν Γκάλεν, η οποία όμως δείχνει αποδυναμωμένη, ενώ η Βασιλεία, τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται ικανή να διεκδικήσει την κορυφή. Νέα μέλη της πρώτης κατηγορίας η Λωζάνη, ανέβηκε ως πρωταθλήτρια από τη Β’ και η Βαντούζ, νικήτρια των μπαράζ ανόδου-παραμονής, μας αποχαιρέτησαν οι Τουν και Ξαμάξ.

Οι περισσότερες ομάδες διατήρησαν τον βασικό κορμό των ρόστερ τους, τα νέα οικονομικά δεδομένα λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα. Η έναρξη του πρωταθλήματος πήρε αναβολή μίας εβδομάδας για λόγους δικαιοσύνης προς όλες τις ομάδες, καθώς από 1η Οκτωβρίου αλλάζει το πρωτόκολλο και θα επιτρέπονται πάνω από 1.000 άτομα στα γήπεδα. Επίσης, διατηρήθηκε ο αριθμός των 5 αλλαγών για κάθε ομάδα στους αγώνες, ενώ για δεύτερη σεζόν θα υπάρχει η χρήση του VAR.

Σύστημα διεξαγωγής

Δεν άλλαξε κάτι, παραμένουν 10 οι ομάδες και οι 4 γύροι των 9 αγωνιστικών έκαστος, όλες οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους από τέσσερις φορές, δύο σε κάθε έδρα. Η πρωταθλήτρια εξασφαλίζει εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η και στην 3η θέση θα αγωνιστούν στη νέα διοργάνωση, Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ (από τον δεύτερο προκριματικό γύρο). Αν η Κυπελλούχος τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα, τότε στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ βγαίνει και η 4η της βαθμολογίας. Η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας υποβιβάζεται απευθείας στη Β’, ενώ η προτελευταία θα παίξει αγώνες μπαράζ-παραμονής με τη 2η της Β’.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους διαφορά τερμάτων, 4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 5) Κλήρωση.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Γιουνγκ Μπόις 2. Βασιλεία 3. Ζυρίχη 4. Σεν Γκάλεν
5. Λουγκάνο 6. Λουκέρνη 7. Σερβέτ 8. Σιόν
9. Λωζάνη 10. Βαντούζ

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Καμπράλ* Επιθετικός Παλμέιρας Βασιλεία
Χέφτι Αμυντικός Σεν Γκάλεν Γιουνγκ Μπόις
Στίλχαρτ Μέσος Τουν Σεν Γκάλεν
Σόμπαϊχ Αμυντικός Κολωνία Ζυρίχη
Ντιέ Μέσος Ξαμάξ Σιόν


 
*Έπαιζε πέρυσι ως δανεικός και αγοράστηκε με κανονική μεταγραφή.

**Θα μπορούσαμε να γράψουμε τις 5 καλύτερες αποχωρήσεις, καθώς θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι ομάδες κινήθηκαν πολύ «φτωχά» στο μεταγραφικό παζάρι.

 

 

Τι παίζουμε

Δεν βλέπουμε να μπορεί να γίνει κάποια έκπληξη, η Γιουνγκ Μπόις θα φτάσει σε άλλο ένα πρωτάθλημα -το πιθανότερο και πιο εύκολα από πέρυσι-, καθώς ο ανταγωνισμός είτε αποδυναμώθηκε (Σεν Γκάλεν) είτε δεν ενισχύθηκε για να ανέβει επίπεδο (Βασιλεία). Το 1.35 που πληρώνει η Γιουνγκ Μπόις για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια δεν αποτελεί ευκαιρία, οι μπουκ δεν έχουν βγάλει εναλλακτικά μακροχρόνια για να ασχοληθούμε.

Οι ομάδες της Super League Ελβετίας

Γιουνγκ Μπόις

Τι έκανε πέρυσι: Βρήκε ανταγωνισμό από εκεί που δεν το περίμενε (Σεν Γκάλεν), ωστόσο ήταν αλάθητη στο τέλος του πρωταθήματος (6 σερί νίκες στο φίνις) και κατέκτησε τον 3ο διαδοχικό τίτλο. Μάλιστα, τον συνδύασε και με το Κύπελλο, πρώτο της μετά τη σεζόν 1986-87 και δεύτερο νταμπλ της ιστορίας της. Στην Ευρώπη, την επηρέασε στην αρχή της σεζόν ο αποκλεισμός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αξιοπρεπής -άλλα μέχρι εκεί- η πορεία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής: Χεράρδο Σεονέ (41 ετών, από τον Ιούνιο του 2018). Ξεπέρασε τις μουρμούρες μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, άντεξε όταν η Γιουνγκ Μπόις έβλεπε την… πλάτη της Σεν Γκάλεν στη βαθμολογία και εν τέλει βγήκε αρκετά ενισχυμένος μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Αγνόησε το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού και παρέμεινε.

Έδρα: Wankdorf (31.789). Σε συνθετικό χλοοτάπητα.

Μεταγραφές: Αντικατέστησε τον εμβληματικό κίπερ Βόφλι («κρέμασε» τα γάντια του) με τον αξιόπιστο Φεβρ από την Τουν, καλή επιλογή για μπακ απ. Επίσης «μία η άλλη» θεωρείται η αλλαγή στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς η φυγή του Λοτόμπα καλύφτηκε με την έλευση του -πρώην αρχηγού της Σεν Γκάλεν- Χέφτι. Έπεισε και αποκτήθηκε σε μόνιμη βάση ο δανεικός πέρυσι στόπερ Λεφόρ, προορίζεται ως αντι-Σόρενσεν (μεταγραφή στην Κολωνία), ενώ αποχώρισαν ο χρήσιμος μπακ Γιάνκο και ο πολύπειρος, αλλά ευπαθής σε τραυματισμούς, επιθετικός Οαρό.

Προετοιμασία: Μηδαμινός χρόνος ξεκούρασης για τους παίκτες, στις 3/8 τελείωσε το πρωτάθλημα, 6/8 και 9/8 έπαιξε για το Κύπελλο, ενώ 26/8 ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις. Μόνο νίκες σε όλα αυτά τα ματς, το ίδιο και στον τελικό Κυπέλλου και το (μοναδικό) φιλικό κόντρα στη Λωζάνη (5-2), προσγειώθηκε ανώμαλα στις 16/9 με τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα 3-0 από τη Μίντιλαντ.

Εκτίμηση: Αν ξεπεράσει γρήγορα το σοκ του αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ θα κάνει… περίπατο στο πρωτάθλημα. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως το ενδιαφέρον να τραβήξει λίγο παραπάνω χρονικά, όμως η απόστασή της από τον ανταγωνισμό αποτρέπει πιθανότητα έκπληξης.

Σεν Γκάλεν

Τι έκανε πέρυσι: Ονειρική σεζόν, έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο και αν δεν μεσολαβούσε η διακοπή λόγω της πανδημίας (βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας μέχρι τότε) ίσως να είχε καλύτερη τύχη από την τελική 2η θέση, καθώς μετά την επανέναρξη ήταν ασταθής. Αποτυχία στο Κύπελλο, αποκλείστηκε νωρίς από τη Βιντερτούρ (Β’ κατηγορία), δεν αμαυρώνει την συνολική της εικόνα.

Προπονητής: Πέτερ Ζέιντλερ (58 ετών, από τον Ιούνιο του 2018). Πιστώνεται την περσινή επιτυχία, αλλά και το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξε η Σεν Γκάλεν, ενώ τελείωσε νωρίς τη συζήτηση περί του μέλλοντός του, ανανεώνοντας κατά τη διάρκεια της σεζόν μέχρι το 2025.

Έδρα: Kybunpark (19.456)

Μεταγραφές: Έχασε τους πολύτιμους επιθετικούς Ίτεν (πουλήθηκε στη Ρέιντζερς) και Ντεμίροβιτς (έληξε ο δανεισμός), οι δυο τους πέτυχαν 33 γκολ την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Επίσης, αποχώρησε για τη Γιουνγκ Μπόις ο αρχηγός-μπακ Χέφτι. Δεν ενθουσιάζουν οι προσθήκες, θα βοηθήσει ο μεσοαμυντικός Στίλχαρτ (Τουν), ελπίζει να τις βγούνε τα «λαχεία» Καμπέρι (Ε, από Χιμπέρνιαν), Γιούαν (Ε, Ναντ) και ο εξτρέμ Τραορέ (από Χάποελ).

Προετοιμασία: Έδωσε τέσσερα φιλικά, πήρε δύο νίκες και ηττήθηκε στα δύο τελευταία. Με την ορμή από την περσινή σεζόν επικράτησε των Αούστρια Λουστενάου (5-0) και Φράιμπουργκ (3-1), προβλημάτισε κόντρα στη Χάιντενχαϊμ (ήττα 6-2) και Τουργκουτσού Μονάχου (ήττα 1-0).

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή σεζόν, το ρόστερ δείχνει αισθητά αποδυναμωμένο. Πιθανόν να περιμένει να δει την εξέλιξη της πορείας της στο Γιουρόπα Λιγκ (στις 24/9 παίζει με την ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό) για να ενισχυθεί περαιτέρω. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα κινδυνεύει να βγει ακόμα και εκτός τετράδας.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Βασιλεία

Τι έκανε πέρυσι: Κατώτερη του μετρίου, τερμάτισε στην 3η θέση και βρέθηκε για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία εκτός της πρώτης δυάδας. Δεν έσωσε την παρτίδα ούτε στο Κύπελλο, έχασε στον τελικό από την πρωταθλήτρια και μεγάλη της αντίπαλο Γιουνγκ Μπόις, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ έφτασε μέχρι τους «8».

Προπονητής: Τσιριάκο Σφόρτσα (50 ετών, καινούριος). Αντικατέστησε τον Μαρσέλ Κόλερ, μάλιστα για να έρθει πληρώθηκε η πρώην ομάδα του, Βιλ (6η στη Β’ κατηγορία). Δεν δικαιολογεί το βιογραφικό του τον τόσο ντόρο, πιθανότατα πήρε τη θέση λόγω του σπουδαίου ονόματός που έχτισε ως ποδοσφαιριστής.

Έδρα: St. Jakob-Park (37.994)

Μεταγραφές: Νηνεμία στις προσθήκες, τουλάχιστον αγόρασε τον σούπερ επιθετικό Καμπράλ, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός από την Παλμέιρας. Αντίθετα, αποχώρησαν αρκετοί κομβικοί παίχτες, ξεχωρίζουν ο κίπερ Όμλιν (πουλήθηκε στη Μονπελιέ), ο μέσος Κουζμάνοβιτς και οι εξτρέμ Μπουά, Ζέγκροβα.

Προετοιμασία: Η μακρά πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ της προηγούμενης περιόδου και οι υποχρεώσεις της στο Κύπελλο μέχρι τις 30/8 άφησαν ελάχιστες μέρες για προετοιμασία. Έδωσε μόνο ένα φιλικό και αυτό καλύτερα να το… απέφευγε, καθώς γνώρισε τη συντριβή με 5-1 από τη Σααρμπρίκεν (Γ’ Γερμανίας). Θα βοηθήσει  η πρόκριση επί της Όσιγιεκ (νίκη 2-1 εκτός) στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στην ανύψωση της ψυχολογίας.

Εκτίμηση: Η απόστασή της από τη Γιουνγκ Μπόις ήταν τεράστια την προηγούμενη σεζόν, όπως αποτυπώθηκε και στη βαθμολογία. Δεν ενισχύθηκε για να την καλύψει, οπότε δεν δικαιούται να μιλάει για πρωτάθλημα. Στη 2η θέση, πάντως, είναι ικανή να επιστρέψει.

Σερβέτ

Τι έκανε πέρυσι: Επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στη μεγάλη κατηγορία, τερματίζοντας στην 4η θέση και εκμεταλλευόμενη την απόφαση της Ομοσπονδίας να δώσει ένα έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο από το πρωτάθλημα αντί του Κυπέλλου, γύρισε στο Γιουρόπα Λιγκ μετά από 7 χρόνια. Δεν έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο Κύπελλο, αποκλείστηκε νωρίς.

Προπονητής: Αλέν Ζιζέρ (59 ετών, από τον Ιούλιο του 2018). Στη διετία που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας, την επανέφερε στη μεγάλη κατηγορία και την έβγαλε στην Ευρώπη. Απόλυτα πετυχημένο το έργο του, δεν υπήρχε λόγος για αλλαγή.

Έδρα: Stade de Geneve (30.084)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε με δύο Γάλλους παίχτες στα άκρα της άμυνας, ενώ προώθησε 7 παίχτες από την ομάδα Νέων. Έφυγαν 5 παίκτες που συμμετείχαν στο βασικό ροέισον, μεταξύ των οποίων ο μπακ Ιαπιτσίνο, ο στόπερ Ρούτις και ο πολύ καλός εξτρέμ Παρκ.

Προετοιμασία: Πρόλαβε να δώσει δύο φιλικά, νικηφόρα αμφότερα (8-0 την Εβιάν, 2-1 την Ξαμάξ), ενώ ακυρώθηκε το προγραμματισμένο με την Γκρασχόπερς, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην αντίπαλο. Παρ’ ότι χωρίς ματς για ένα μήνα, ήταν ισοπεδωτική στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Ρουζόμπεροκ (3-0), αποκλείστηκε στον 2ο από τη Ρεμς (ήττα 1-0).

Εκτίμηση: Ένα μεγάλο ερωτηματικό δίπλα στο όνομά της. Αποχώρησαν παίκτες σημαντικοί και τους αντικατέστησε με νεαρούς. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα ανταπεξέλθουν, η λογική λέει πως θα δυσκολευτούν και θα τερματίσει πιο χαμηλά.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Λουγκάνο

Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε να συνδυάσει το πρωτάθλημα με τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού στη χειμερινή διακοπή, όμως όταν ξεμπέρδεψε με την Ευρώπη έκανε εξαιρετική πορεία, ωστόσο δεν ήταν αρκετή να της χαρίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και περιορίστηκε στην 5η θέση. Στο Κύπελλο ισχύει ότι αναφέραμε στην αρχή και αποκλείστηκε στους «16».

Προπονητής: Μαουρίτσιο Γιακομπάτσι (57 ετών, από τον Νοέμβριο του 2019). Συμμάζεψε την κατάσταση μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, την απομάκρυνε από τη ζώνη του υποβιβασμού και το καλό φίνις τού έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει. Φέτος θα κριθεί πιο αυστηρά από τον -όχι και ιδιαίτερα ψύχραιμο στις αποφάσεις του- πρόεδρο της ομάδας.

Έδρα: Stadio Cornaredo (6.390)

Μεταγραφές: Μόλις 4 οι προσθήκες, 3 παίχτες ερχόμενοι από τη Β’ κατηγορία και ένας νεαρός μπακ από τη Β’ ομάδα της Βαλένθια. Δεν υπάρχει εικόνα για τις δυνατότητές τους. Η απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της επέτρεψε να κάνει ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, αποχώρησαν 13 παίκτες, με αρκετές συμμετοχές ο στόπερ Γιάο, ο μπακ Όμπεξερ και οι μέσοι Ροντρίγκες, Αρατόρε.

Προετοιμασία: Από τις λίγες ομάδες που έδωσαν αρκετά φιλικά, είχε 2 νίκες και 1 ισοπαλία με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, ενώ στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε με 5-0 από την πανίσχυρη ιταλική Ίντερ. Πριν από αυτό προκρίθηκε στην παράταση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κόντρα στη Σαφχάουζεν (2-1, 1-1 η καν. διάρκεια).

Εκτίμηση: Την περιμένουμε ανταγωνιστική και πιθανή διεκδικήτρια ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, ωστόσο η είσοδος στην τετράδα θα αποτελέσει υπέρβαση.

Λουκέρνη

Τι έκανε πέρυσι: Αποτυχημένη θεωρείται η 6η θέση, καθώς είναι η χειρότερη στην τελευταία εξαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας έπαιζε σταθερά στην Ευρώπη. Λίγα πράγματα και στο Κύπελλο, συνάντησε τη Γιουνγκ Μπόις στους «8» και είπε αντίο.

Προπονητής: Φάμπιο Σελεστίνι (44 ετών, από τον Ιανουάριο του 2020). Έφερε νέο αέρα όταν ανέλαβε και η ομάδα «έτρεξε» νικηφόρο σερί που την έφερε στην πεντάδα, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα ασταθής μετά την επανέναρξη και χάλασε εικόνα και στατιστικά της. Το όνομά του έπαιξε για τον πάγκο της Βασιλείας, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα οι σχέσεις του με τον τεχνικό Διευθυντή διαταράχθηκαν και πιθανόν να τον περιμένει στη… γωνία αν δεν κάνει καλό ξεκίνημα.

Έδρα: Swissporaren (16.490)

Μεταγραφές: Μία και καλή η μεταγραφική της ενίσχυση, δανείστηκε τον μεσοεπιθετικό Σαμπ από την Κολωνία, αναμένεται να τη βοηθήσει αρκετά. Έφυγαν τρεις επιθετικοί, οι Ελέκε, Μάτος, Ντερμασάι (πουλήθηκε ο πρώτος, έληξε ο δανεισμός των δύο τελευταίων), δεν είχαν… θαμπώσει και με τις επιδόσεις τους, συνολικά πέτυχαν 5 γκολ πέρυσι στο πρωτάθλημα. Παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος ανακοινώθηκε η πώληση του σούπερ ταλαντούχου χαφ Μάλες στην Ίντερ.

Προετοιμασία: Αήττητη σε τρία φιλικά, επικράτησε των Ζυρίχη (2-0) και Βόλεν (6-1), ενώ έφερε 1-1 με την Γκρασχόπερς. Με το… δεξί και στο πρώτο επίσημο ματς, πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Τουν (1-0) στο Κύπελλο.

Εκτίμηση: Αν δεν πληρώσει την έλλειψη βάθους στο ρόστερ έχει τα φόντα για ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Μέχρι πού φτάνει αυτό; Δύσκολα θα μπει τετράδα, θα παλέψει για την 5η θέση.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ζυρίχη

Τι έκανε πέρυσι: Είναι η ομάδα που επλήγη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τον κορωνοϊό. Διεκδικούσε επί ίσοις όροις την 4η θέση, ωστόσο η εμφάνισή του Covid-19 σε ποδοσφαιριστές της επέβαλε την αποχή από τις προπονήσεις για 10 ημέρες και την αναβολή ενός αγώνα. Όταν επέστρεψαν από την καραντίνα το… πουλάκι είχε πετάξει, ολοκλήρωσε με σερί 0-1-6 και περιορίστηκε στην 7η θέση. «Στοπ» από τη Γιουνγκ Μπόις στο Κύπελλο στη φάση των «16».

Προπονητής: Λουντοβίκ Μανιάν (41 ετών, από τον Φεβρουάριο του 2018). Το άσχημο ξεκίνημα μετά τη χειμερινή διακοπή έβαλε σε αμφισβήτηση τη θέση του, ωστόσο η ομάδα παρέμενε εντός στόχων και θεωρήθηκε -δικαίως- πως δεν έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάρρευση μετά των κρουσμάτων της πανδημίας. Όμως το νέο «χαστούκι» που δέχθηκε στο ξεκίνημα της σεζόν (αποκλείστηκε στο Κύπελλο) τον έχουν μετατρέψει σε πρώτο φαβορί για απόλυση. Είναι ο μακροβιότερος τεχνικός της κατηγορίας.

Έδρα: Letzigrund (26.104)

Μεταγραφές: Δύο οι σημαντικές απώλειες, πουλήθηκε στη Βερόνα ο ταλαντούχος μπακ Ρουέγκ και στην Ουτρέχτη ο καλός εξτρέμ Μαχί, ενώ ρολίστες ήταν οι υπόλοιπες αποχωρήσεις. Μόλις 4 οι προσθήκες της, ξεχωρίζει ο μπακ Σάτιν (καλό πρωτάθλημα με τη Βιντερτούρ στη Β’ κατηγορία) και ο έμπειρος Γερμανός στόπερ Σόμπιχ (δανεικός από την Κολωνία).

Προετοιμασία: Δεν άκουσε τα καμπανάκια που ήχησαν από τα φιλικά, όπου είχε δύο ήττες (5-2 από τη Σαχφάουζεν και 2-0 από τη Λουκέρνη) και δύο νίκες (1-0 τη Βιλ και 3-0 τη Βιντερτούρ), γνώρισε αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο από την Κιάσο (Β’ κατηγορία), χάνοντας με 3-2.

Εκτίμηση: Μας «χάλασε» ο αποκλεισμός στο Κύπελλο. Αν τον ξεπεράσει, τη θεωρούμε φαβορί για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και μάλιστα την έχουμε ικανή να αμφισβητήσει τη θέση της Σεν Γκάλεν στην τριάδα. Την εκτίμησή μας ευνοεί το σενάριο που θέλει να παίρνει και 2-3 σφυρίγματα όταν χρειαστεί, σε ανταπόδοση για την αδικία που υπέστη πέρσι από την Ομοσπονδία με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα με τον κορωνοϊό (ήθελε να τελειώσει άρον-άρον το πρωτάθλημα και την ανάγκασε να παίξει με την U19 σε δύο ματς).

Σιόν

Τι έκανε πέρυσι: Την τελευταία αγωνιστική απέφυγε τα μπαράζ παραμονής, χρειάστηκε να γκελάρει η Τουν για να την προσπεράσει και να τερματίσει 8η. Στο Κύπελλο έφτασε κοντά στην πρόκριση στον τελικό, ωστόσο αποκλείστηκε με γκολ στις καθυστερήσεις από τη Γιουνγκ Μπόις στον ημιτελικό.

Προπονητής: Φάμπιο Γκρόσο (42 ετών, καινούριος). Αρχικά προκάλεσε μέγιστη έκπληξη το γεγονός πως δεν ανανέωσε ο Πάολο Τραμετζάνι, ο οποίος την έσωσε πέρυσι. Ακόμα μεγαλύτερη όμως ήταν η επιλογή του αντικαταστάτη του, με τον Γκρόσο να έχει ελάχιστη εμπειρία και αποτυχή περάσματα από τους πάγκους των Μπάρι, Βερόνα και Μπρέσια. Δίνεται δεύτερο φαβορί για να απολυθεί πρώτος.

Έδρα: Stade Tourbillon (14.283)

Μεταγραφές: Έκανε εκκαθάριση στο ρόστερ, αποχώρησαν βασικοί παίχτες, με σημαντικότερους τον αρχηγό-χαφ Κασάμι, τον ταλαντούχο Τόμα (πουλήθηκε στην Γκενκ), τον αξιόπιστο μπακ Μασέιρας (πήγε στη Γιουνγκ Μπόις) και τον μεσοεπιθετικό Κουτλού (πήγε στην Αλάνιασπορ). Μόλις τέσσερις οι αφίξεις, οι μπακ Μάρτιτς (από την Κραϊόβα), Ιαπιτσίνο (καλή σεζόν με Σερβέτ), ο χαφ Ντιέ και ο φορ Καρλέν (αμφότεροι από Καρλέν) και οι τέσσερις θεωρούνται παίκτες ενδεκάδας. Ψάχνει το «μπαμ» με τον βετεράνο φορ Οαρό, που αποχώρησε από τη Γιουνγκ Μπόις.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε μία εβδομάδα αργότερα από τις υπόλοιπες ομάδες, στις 26 Αυγούστου. Πολύ καλή η εικόνα της τόσο στο φιλικό με την Τουν (3-1) όσο και στο Κύπελλο με την αδύναμη Σετς (3-0), όχι όμως και στην ήττα από τη Λωζάνη (1-2).

Εκτίμηση: Τα μειονεκτήματά της είναι η απειρία του προπονητή, ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος, που μπορεί να… ξυπνήσει περίεργα και να πάρει οποιαδήποτε τρελή απόφαση (είναι χαρακτηριστικό πως πέρσι άλλαξε 4 προπονητές), αλλά και η φυγή παικτών κομβικών. Τα πλεονεκτήματα πως διαθέτει «βαριά» φανέλα και πως είναι πιο έμπειρη πλέον μετά το περσινό παραλίγο πάθημά της. Περιμένουμε να σωθεί άνετα, αλλά ταβάνι της βάζουμε την 6η θέση.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λωζάνη

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε περίπατο στη Β’ κατηγορία, συνδύασε την άνοδο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στο +9 από τον ανταγωνισμό. Έφτασε κοντά στο να κάνει την έκπληξη στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, όμως αποκλείστηκε στην παράταση από τη Βασιλεία κι ενώ νωρίτερα είχε πετάξει εκτός τη Σεν Γκάλεν.

Προπονητής: Τζιόρτζιο Κοντίνι (46 ετών, από τον Ιούλιο του 2018). Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα «έσπειρε» και τη δεύτερη γεύτηκε τους καρπούς της επιτυχίας. Το πλάνο που έχουν βάλει μαζί με τη διοίκηση προχωράει κατά γράμμα και ετοιμάζεται για την τρίτη -και πιο απαιτητική- σεζόν στον πάγκο.

Έδρα: Pontaise (15.850), θα το χρησιμοποιεί μέχρι να ετοιμαστεί το δικό της νέο γήπεδο, Stade de la Tuilière (12.000), υπολογίζεται γύρω στον Νοέμβριο.

Μεταγραφές: Στηρίζεται στους νεαρούς και σε αυτήν την αγορά κινήθηκε. Απέκτησε τους αμυντικούς Γενζ και Τσουνγκούι από τις U21 των Φούλαμ και Νάπολι, αντίστοιχα και τον εξτρέμ Ζικνίνι από τη Φιορεντίνα. Επίσης, επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Τουν ο φορ Ραπ, θα βοηθήσει πολύ. Έχασε εμπειρία από τις αποχωρήσεις των Ολιβέιρα (Μ), Ντομίνγκες (ΜΕ), Εντόι (Ε), όλοι τους βασικοί.

Προετοιμασία: Έπαιξε 3 φιλικά, ξεμούδιασμα το πρώτο με την Εσαλένς (νίκη με 3-0), ενθαρρυντική η εμφάνισή της απέναντι στη Σιόν (νίκη 2-1), δοκίμασε δυνάμεις με την πανίσχυρη Γιουνγκ Μπόις (έχασε 5-2). Εύκολη η αποστολή της στο Κύπελλο κόντρα στη Νιόν, κέρδισε 3-1.

Εκτίμηση: Είθισται οι πρωταθλήτριες της Β’ να γλιτώνουν τον υποβιβασμό τουλάχιστον την πρώτη σεζόν. Δεν διαθέτει ρόστερ για να ζητάει πολλά πράγματα, ακροβατεί μεταξύ της θέσης των μπαράζ παραμονής και μία πιο πάνω.

Βαντούζ

Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε να απειλήσει την πρωταθλήτρια Λωζάνη, ωστόσο αξιοποίησε τα δώρα που της έκανε η Γκρασχόπερς, «έκλεψε» τη δεύτερη θέση και στα μπαράζ ανόδου-παραμονής επικράτησε της Τουν για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 4 χρόνια. Συμμετέχει στο Κύπελλο του Λιχτενστάιν, το οποίο έχει κατακτήσει για 47 φορές (παγκόσμιο ρεκόρ), ωστόσο την περσινή σεζόν δεν ολοκληρώθηκε λόγω του κορωνοϊού.

Προπονητής: Μάριο Φρικ (46 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2018). Θα διανύσει την τρίτη σεζόν στον πάγκο της ομάδας, η οποία είναι η μοναδική που έχει εργαστεί.

Έδρα: Rheinpark Stadion (7.584)

Μεταγραφές: Δεν παρέκκλινε της φιλοσοφίας της, προχώρησε σε μετρημένες κινήσεις, ενισχύοντας κυρίως την άμυνα, ενώ διατήρησε όλον τον βασικό κορμό. Έχει μακράν από την προηγούμενη το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας.

Προετοιμασία: Σημαντικά αμυντικά προβλήματα ήταν το πόρισμα από τα φιλικά και το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Επικράτησε της Βιλ (3-1), έχασε από τις Ράπερσβιλ (2-1), Τουργκουτσού Μονάχου (2-1) και από τη μαλτέζικη Χιμπέρνιανς στο Γιουρόπα Λιγκ (2-0).

Εκτίμηση: Ξεκινάει ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό και πολύ δύσκολα δεν θα επιβεβαιώσει τον τίτλο της. Χαμηλής δυναμικότητας ρόστερ, ενώ έχει πρόγραμμα «φωτιά» στην εκκίνηση (κατά σειρά Βασιλεία, Σεν Γκάλεν και Γιουνγκ Μπόις) το πιο πιθανό είναι να πορευτεί χωρίς βαθμό για μεγάλο διάστημα και να την… πάρει από κάτω.

Επιμέλεια: Κωστής Μητσέας

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ