foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ιταλία, Serie A: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Σεπ 2020 10:33
Ιταλία-Serie-A-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

«Η Γιούβε και οι άλλοι». Με τις παραπάνω πέντε λέξεις μπορούμε κάλλιστα να καλύψουμε την ποδοσφαιρική δράση μίας δεκαετίας στη Σέριε Α και ιταλικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Η Γηραιά Κυρία προέρχεται από εννέα διαδοχικούς τίτλους (36 στο σύνολο) και το ερώτημα έχει πάψει να είναι το ποιος θα την υποσκελίσει, αλλά μετετράπη στο πότε θα χάσει η ίδια. Φέτος, πάντως, οι αμφιβολίες για την κυριαρχία της εγείρονται περισσότερο από ποτέ, με τον άπειρο τεχνικό Αντρέα Πίρλο να πιάνει το τιμόνι, στη θέση του εκκεντρικού Μαουρίτσιο Σάρι. Η Ιντερ ξεπέρασε τη «γαμήλια κρίση» (πρωταγωνίστησαν οι διοικούντες και ο τεχνικός Αντόνιο Κόντε), Νάπολι και Αταλάντα έχουν βλέψεις, η Μίλαν τελείωσε θαυμάσια την περασμένη σεζόν, ενώ οι πρωτευουσιάνες, Ρόμα και Λάτσιο, κοιτάζουν ψηλά. Κοινώς, αναμένεται μάχη μέχρις εσχάτων για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τα τέσσερα του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι – ως είθισται – τα πλέον ποθητά.

Σύστημα διεξαγωγής


Η πολυπλοκότητα είναι «άγνωστη λέξη» για την Α' Ιταλίας. Διεξάγονται 38 αγωνιστικές (δύο γύροι των 19), όλοι παίζουν με όλους δις (εντός κι εκτός έδρας). Η πρώτη τετράδα εξασφαλίζει εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η 5η ομάδα μπαίνει σ' αυτούς του Γιουρόπα, όπως και η Κυπελλούχος, ενώ η 6η της κατάταξης παίζει στα πλέι οφ του νεοσύστατου Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Αν η Κυπελλούχος τερματίσει στην πρώτη εξάδα, τότε η 7η παίρνει το «πάσο» για το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους, β) καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, γ) καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων, δ) καλύτερη επίθεση, ε) κλήρωση.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης



































1. Ίντερ2. Γιουβέντους3. Νάπολι4. Μίλαν
5. Αταλάντα6. Ρόμα7. Λάτσιο8. Σασουόλο
9. Φιορεντίνα10. Τορίνο11. Σαμπντόρια12. Βερόνα
13. Κάλιαρι14. Μπολόνια15. Πάρμα16. Ουντινέζε
17. Μπενεβέντο18. Τζένοα19. Κροτόνε20. Σπέτσια

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές







































































ΠαίκτηςΘέσηΑπόΣε
ΧακίμιΜεσοαμυντικόςΝτόρτμουντΊντερ
ΚουλουσέφσκιΜεσοπιθετικόςΠάρμαΓιουβέντους
Αλεξ. ΜίραντσουκΕπιθετικόςΛοκομοτίβ Μ.Αταλάντα
ΤονάλιΜέσοςΜπρέσιαΜίλαν
Αρτούρ ΜέλοΜέσοςΜπαρτσελόναΓιουβέντους
ΟσιμχένΕπιθετικόςΛιλΝάπολι
ΑμραμπάτΜέσοςΒερόναΦιορεντίνα
ΓκλικΑμυντικόςΜονακόΜπενεβέντο
Ρατσβάν ΜαρίνΜέσοςΆγιαξΚάλιαρι
ΜακΚένιΜέσοςΣάλκεΓιουβέντους


Τι παίζουμε


Η ιστορία δείχνει ότι ο Αντόνιο Κόντε είναι «στρυφνός», ιδιαίτερος και συνάμα χαρισματικός προπονητής. Δουλεύει με συγκεκριμένη μέθοδο (3-5-2), απαιτεί κινήσεις «εγχειριδίου» από τους 11 παίκτες και όταν φεύγει από μία ομάδα, συνήθως αφήνει πίσω του «καμένη γη». Προς το παρόν, όμως, παραμένει κάτοικος Λομβαρδίας και σε απόδοση αουτσάιντερ αξίζει να ψάξουμε το βήμα παραπάνω της Ιντερ, η οποία αναμένεται σαφώς βελτιωμένη στους τομείς της ψυχολογίας και των αυτοματισμών σε άμυνα και επίθεση. Η «αιώνια αντίπαλος» των «νερατζούρι», η Μίλαν, κουβαλάει απεριόριστο ενθουσιασμό μετά το περσινό φινάλε. Δεν γνωρίζουμε για πόσο χρόνο μπορεί να τη βοηθήσει αυτό το εφόδιο, αλλά ένα καλό ξεκίνημα θα αυξήσει τις πιθανότητες τερματισμού σε θέση Τσάμπιονς Λιγκ.

➡ Ιντερ: Νικητής πρωταθλήματος (3.25) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)

➡ Μίλαν: Να τερματίσει στην πρώτη τετράδα (2.25) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)


Εναλλακτικά Μακροχρόνια


Πέραν των παραδοσιακών μακροχρόνιων που αφορούν τον τελικό νικητή ή το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα, εξάδα κλπ, στην ➨ Bwin εντοπίσαμε και αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες αγορές. Μια από αυτές έχει να κάνει με το ποια ομάδα μεταξύ συγκεκριμένων θα τερματίσει πιο ψηλά (ουσιαστικά μια... μετεξέλιξη του Head-2-Head), καθώς και το ποια θα βρίσκεται στην τελευταία θέση στο τέλος του πρωταθλήματος. Στον παρακάτω πίνακα σας παραθέτουμε αναλυτικά τις «ειδικές» αυτές αγορές (σε παρένθεση η απόδοση της Bwin).












































Καλύτερη θέσηΟυραγόςΤελευταίοι τρείς
Λάτσιο (2.25)Σπέτσια (1.55)Σπέτσια (1.08)
Μίλαν (2.25)Κροτόνε (2.50)Κροτόνε (1.30)
Ρόμα (4.50)Μπενεβέντο (5.00)Μπενεβέντο (1.70)
Καλύτερη θέσηΤζένοα (10.00)Τζένοα (3.50)
Μπενεβέντο (2.10)Πάρμα (15.00)Πάρμα (4.50)
Σπέτσια (3.20)Βερόνα (15.00)Ουντινέζε (7.00)
Κροτόνε (3.20)Σαμπντόρια (26.00)Σαμπντόρια (7.00)

Οι ομάδες της Serie A


Γιουβέντους

Τι έκανε πέρυσι: Κατέκτησε τον 9ο διαδοχικό τίτλο, με έναν βαθμό διαφορά από τη 2η Ίντερ, κυρίως επειδή έχασε τα τρία από τα τελευταία τέσσερα ματς (δεν έπεισε, δεν δυσκολεύτηκε κιόλας). Έχασε στον τελικό του Κυπέλλου από τη Νάπολι, απέτυχε παταγωδώς στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Λυών της έφραξε τον δρόμο στους «16». Με πιο συνεπή ανταγωνισμό, θα έμενε με παντελώς άδεια χέρια.

Προπονητής: Αντρέα Πίρλο (41 ετών, ανέλαβε τον Αύγουστο του 2020). Η πρώτη προπονητική απόπειρα του άλλοτε εμβληματικού αρτίστα επισημοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου, όταν ανακοινώθηκε για τον πάγκο των Νέων της Γιούβε. Ο Μαουρίτσιο Σάρι, όμως, απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και εννέα μέρες μετά ανέλαβε το... μεγάλο καράβι ο Πίρλο. Διαθέτει την προσωπικότητα και την ηρεμία, για ποδοσφαιρικό αισθητήριο ούτε λόγος, αλλά η απειρία του είναι ένας σημαντικός αστερίσκος.

Έδρα: Allianz Stadium (41.507)

Μεταγραφές: Αντικατέστησε τον Πιάνιτς (Μ. 30/3), με τον Αρτούρ (Μ. 21/3 Μπαρτσελόνα), έχασε 15 εκατ., λογικά θα της βγει σε καλό (δεν παίρνουμε και όρκο). Ο Κουλουσέφσκι (Μ.-Ε. 36/10 Πάρμα) αναμένεται να αποδειχθεί... τζόκερ, πιθανότητες για κάτι ανάλογο έχει και ο ΜακΚένι (Μ. 28/3 Σάλκε). Όσον αφορά στις υπόλοιπες αποχωρήσεις δεν... μάτωσε, ξεφορτώθηκε τον Ιγκουαΐν (Ε. 14/5), ενώ «έφαγε» ένα καλοκαίρι να περιμένει τον Σουάρες (Ε. 28/16). Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι αξίζει τον κόπο τόσος ντόρος...

Προετοιμασία: Στις 7 Αυγούστου αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ και στις 24 του μηνός άρχισε την προετοιμασία της. Στο πρώτο φιλικό νίκησε 1-0 τους Νέους, με τη Νοβάρα έκανε μία δυνατή προπόνηση (5-0). Λόγω έλλειψης χρόνου, θα προσπαθήσει να φορμαριστεί μέσα από τα επίσημα ματς.

Εκτίμηση: Κατά την περασμένη σεζόν είδαμε την πιο... γήινη Γιούβε και μην βιαστεί κάποιος να μιλήσει για μετά τη διακοπή, τα ίδια (και χειρότερα) ήταν πριν από αυτή. Το ρόστερ της βαραίνει (ιδίως αμυντικά), ο Πίρλο είναι άγνωστη ποσότητα και μικρότερος σε ηλικία από τον Μπουφόν, ίσως φέτος δεν αρκεί το εξαιρετικό δίδυμο των Ρονάλντο – Ντιμπάλα.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ίντερ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε μόλις έναν βαθμό πίσω από τη Γιουβέντους, κυρίως λόγω του δυνατού φίνις (5-3-0). Βέβαια, έχασε τον τίτλο πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει η οριακή διαφορά, βάρυναν εν τέλει οι δύο ήττες από Γιούβε και Λάτσιο πριν από τη διακοπή. Έπαιξε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ (μεταπήδησε από το Τσάμπιονς Λιγκ). Άγγιξε το τρόπαιο, της το στέρησε η Σεβίλλη.

Προπονητής: Αντόνιο Κόντε (51 ετών, από τον Μάιο του 2019). Ο τεχνικός με τα οκτώ τρόπαια σε 14 χρόνια καριέρας, οδήγησε την Ίντερ στη 2η θέση και στον τελικό του Γιουρόπα, ενώ έχει κατακτήσει τίτλους με Γιούβε και Τσέλσι. Λάτρης του 3-5-2, σκληρός, αλλά δίκαιος, ξεπέρασε τις προστριβές με τη διοίκηση και δείχνει έτοιμος για νέες περιπέτειες.

Έδρα: Giuseppe Meazza (75.923)

Μεταγραφές: Έκανε πιθανότατα την καλύτερη δυνατή κίνηση για τα άκρα της άμυνας με τον Χακίμι (Α. 33/5 Ντόρτμουντ), ο οποίος της κόστισε 40 εκατ. Παγκίτης πολυτελείας ο Κόλαροφ (Α. 32/7 Ρόμα), διαθέτει εμπειρία και εξαιρετικά «στημένα». Ξεφορτώθηκε αμελητέες ποσότητες, έκανε δικούς της, όπως αναμενόταν, τους Σένσι (Μ. 12/3) και Μπαρέλα (Μ. 27/1). Περιμένει ένα χαφ ενδεκάδας, με τον Καντέ της Τσέλσι (πόθος) και τον Σερί της Φούλαμ (συμβιβασμός) στο προσκήνιο (μέση λύση ο Τομάς της Ατλέτικο Μαδρίτης). Παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τους Τζέκο (Ε. 35/16 Ρόμα), Βιδάλ (M. 33/8 Μπαρτσελόνα, στην Καταλονία θεωρούν ότι βρίσκεται καθ' οδόν για το Μιλάνο). Θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα και αποτελεσματικά αν χάσει τον Λαουτάρο Μαρτίνες (Ε. 35/14).

Προετοιμασία: Έπαιξε στον τελικό του Γιουρόπα στις 21 Αυγούστου, γι' αυτό καθυστερεί για εκείνη η έναρξη της σεζόν (7 Σεπτεμβρίου). Πρέπει να τα κάνει όλα γρήγορα, ο λόγος περνάει στους εργοφυσιολόγους (ισχύει για όλο και περισσότερες ομάδες κατά τη νέα πραγματικότητα). Προγραμμάτισε τρία φιλικά (Λουγκάνο, Καραρέζε, Πίζα) το διάστημα 15-19 Σεπτεμβρίου.

Εκτίμηση: Όταν μία ομάδα τερματίζει 2η, επόμενο είναι να στοχεύει στο βήμα παραπάνω. Στην Ιταλία γίνεται αντιληπτό ως... ταμπού το ότι η Γιούβε μπορεί να χάσει τον τίτλο, αλλά αν στο Μιλάνο δεν... πλακωθούν και δεν... λιποθυμήσουν (σεβαστές οι πιθανότητες για αμφότερα τα ενδεχόμενα), έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Αταλάντα

Τι έκανε πέρυσι: Κρατούσε τη 2η θέση, τερμάτισε στην 3η επειδή στο τελευταίο ματς έχασε από την Ίντερ. Ισοφάρισε την καλύτερη επιδόσή της ως προς την κατάταξη, αλλά με ρεκόρ βαθμών και σούπερ επίθεση (98 τέρματα). Διέπρεψε στην παρθενική συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, έφτασε στα προημιτελικά, αποκλείστηκε... τσάμπα από την Παρί. Δεν... ασχολήθηκε με το Κύπελλο.

Προπονητής: Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι (62 ετών, από τον Ιούνιο του 2016). Ο επονομαζόμενος και ως «δάσκαλος», άλλαξε επίπεδο την Αταλάντα και τώρα βρίσκεται στο κατώφλι της 5ης σεζόν στους «μπεργκαμάσκι». Όσο δεν δελεάζεται από μεγαλύτερα μεγέθη δεν φεύγει από το Μπέργκαμο, λάτρης του 3-4-3 με τις ομάδες του να είναι άριστα γυμνασμένες και να επιτίθενται με οκτώ παίκτες.

Έδρα: Gewiss Stadium (22.515, υπό τμηματική ανακατασκευή)

Μεταγραφές: Έδωσε 30 εκατ. για να αγοράσει τα δικαιώματα του Πάσαλιτς (Μ. 35/9) και να φέρει από τη Μόσχα τον Αλεξέι Μίραντσουκ (Μ.-Ε. 27/12 Λοκομότιβ Μόσχας). Χρήσιμος και ο δανεισμός του Πιτσίνι (Α. 2/0 Βαλένθια). Το κόστος των παρακάτω κινήσεων καλύφθηκε σε μεγάλο ποσοστό από την πώληση του Καστάν (Α. 27/1, για 22,5 εκατ. στη Λέστερ). Αν δεν προβεί σε άλλη πώληση, παραμένει δυνατή. Θα πρόκειται για τεράστιο κέρδος αν ξεπεράσει τους δαίμονες του και επιστρέψει δυνατός ο Γιόζιπ Ιλιτσιτς (Μ.-Ε. 26/15).

Προετοιμασία: Αποκλείστηκε στις 12 Αυγούστου από το Τσάμπιονς Λιγκ και εύλογα καθυστέρησε η έναρξη της σεζόν (31 Αυγούστου). Η φιλική νίκη (4-1) επί της Προ Σέστο δεν χρησιμεύει για συμπεράσματα, παρά μόνο για να επανέλθουν οι παίκτες σε αγωνιστικό ρυθμό.

Εκτίμηση: Η περασμένη διετία γυρίζεται άνετα ταινία και στο Μπέργκαμο έχουν πιάσει τόσο σφιχτά το νόημα που λογικά θα τη γυρίσουν και θα βγάλουν λεφτά με ουρά. Στην Ιταλία, όμως, ισχύει ένας άγραφος νόμος: Μία τακτική – αγωνιστική επανάσταση κάνει πάταγο την πρώτη διετία, στη συνέχεια μπορεί να τη «διαβάσει» ο φθονερός και αδυσώπητος ανταγωνισμός. Την περιμένουμε να υποχωρεί κατά τι, αν και θα μας ενθουσίαζε το να διεκδικήσει τον τίτλο.

Λάτσιο

Τι έκανε πέρυσι: «Ξεφορτώθηκε» από νωρίς το... αχρείαστο Γιουρόπα Λιγκ (δεν εξήλθε καν του ομίλου), «έτρεξε» αδιανόητο σερί 17-4-0 έως τη διακοπή, «καταστράφηκε» έκτοτε (3-1-5 στο φινάλε) επειδή δεν είχε πάγκο, αλλά κρατήθηκε εύκολα στην τετράδα και εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 13 χρόνια. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τη Νάπολι.

Προπονητής: Σιμόνε Ιντζάγκι (44 ετών, από τον Απρίλιο του 2016). Ανέλαβε τη Λάτσιο με το που έκλεισε τα 40, την έχει σταθερά στην οκτάδα και τη σεζόν που μας πέρασε έκανε την υπέρβαση. Με 203 επίσημα ματς ήδη στην... τσέπη του, είναι «ανοιχτός» σε συστήματα και τακτικές, παραδέχεται ότι μαθαίνει κάθε μέρα. Αρέσκεται σε γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα: Olimpico di Roma (70.634)

Μεταγραφές: Για ακόμη μία φορά στράφηκε σε φθηνές και πολλά υποσχόμενες περιπτώσεις, με τους Εσκαλάντε (Μ. 23/0 Έιμπαρ) και Μουρίκι (Ε. 32/15 Φενέρ) να την ενισχύουν. Τίποτα το ιδιαίτερο όσον αφορά στις αποχωρήσεις, το μεγάλο κέρδος είναι το ότι δείχνει να κρατάει στο ρόστερ τα ακριβά περιουσιακά στοιχεία της (Αλμπέρτο Λουίζ, Ιμόμπιλε, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς). Προσπάθησε για το μεγάλο... κόλπο με τον Νταβίντ Σίλβα (Μ. 27/6 Μάντσεστερ Σίτι), ο οποίος προτίμησε τη Σοσιεδάδ.

Προετοιμασία: Στις 20 Αυγούστου μαζεύτηκαν οι παίκτες της για το ξεκίνημα της σεζόν, προτιμήθηκαν φιλικά με αντιπάλους μειωμένης δυναμικής (2-2 με Τριεστίνα, 1-0 με Πάντοβα, 3-2 με Βιτσέντζα, 1-0 με τη Φροζινόνε). Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, σε αντίθεση με πέρυσι που μοίραζε τεσσάρες και πεντάρες. Βέβαια, το ερώτημα κατά πόσο τα φιλικά αποτελούν ένδειξη ανοίγει μία αναπόδραστα μεγάλη συζήτηση...

Εκτίμηση: Ο Ιντζάγκι έχει... σκιστεί στη δουλειά, αλλά ο ιδιοκτήτης Λοτίτο δεν δίνει του αγγέλου του νερό. Ο κεραυνός δεν είναι δυνατόν να πέφτει πάντα στο ίδιο σημείο, αναμένεται βαθμολογική υποχώρηση. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πάντως μπορεί να βγει και φέτος πρώτος σκόρερ (παίζεται γύρω στο 6.00, το κρατάμε στα υπόψιν).

Ρόμα

Τι έκανε πέρυσι: Πέρασε... μαύρο χειμώνα (1-1-5 από τις αρχές του 2020 έως τις 15 Φεβρουαρίου), το πολύ δυνατό φίνις (7-1-0) δεν ήταν αρκετό για κάτι περισσότερο από την 5η θέση (όμιλοι του Γιουρόπα). Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τη Γιουβέντους και στους «16» του Γιουρόπα από τη Σεβίλλη, ουδεμία υπέρβαση, σε μία μεταβατική χρονιά ως προς τα διοικητικά, αλλά και την αποδοχή ή μη του προπονητή.

Προπονητής: Πάουλο Φονσέκα (47 ετών, από τον Ιούνιο του 2019). Οι τρεις σερί τίτλοι με τη Σαχτάρ του έδωσαν το εισιτήριο για τη Ρόμα, με την οποία είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην πρώτη σεζόν. Ελέγχεται το αν έχει κερδίσει τους παίκτες (παραδοσιακά δύσκολα τα αποδυτήρια των «τζαλορόσι»). Τακτικά αποδεικνύεται εύπλαστος, τελείωσε τη σεζόν με τρία στόπερ, κάτι που απεχθάνεται, αλλά έριξε νερό στο κρασί του.

Έδρα: Olimpico di Roma (70.634)

Μεταγραφές: Απέκτησε ως ελεύθερο τον Πέδρο (Ε. 11/1 Τσέλσι), έχασε -ουσιαστικά- μόνο τον Κόλαροφ (Α. 32/7). Χρειάστηκε περί τα 45 εκατ. για να μετατρέψει τους δανεισμούς παικτών που τη βοήθησαν πέρυσι σε αγορές (Μαντσίνι, Πέρεθ, Βερετού, Βιγιάρ), οπότε δεν έμεινε κάποιο σοβαρό ποσό στο μπάτζετ για την υπέρβαση, εκτός αν η διοίκηση κάνει μία «προσφορά γνωριμίας» (βλέπε εκτίμηση, η οικονομική άνεση περισσεύει).

Προετοιμασία: Η περιπέτειά της στο Γιουρόπα τελείωσε στις 6 Αυγούστου, στις 27 του μηνός η έναρξη της σεζόν. Στα φιλικά νίκησε τις Σαμπενεντετέζε (4-2), Φροζινόνε (4-1), έφερε 2-2 με την Κάλιαρι, ακυρώθηκε αυτό με την Μπενεβέντο (υπήρχε φόβος για κρούσματα Covid-19). Κλασικά δυνατή μπροστά, με θέμα στα μετόπισθεν.

Εκτίμηση: Στις 6/8 ανακοινώθηκε η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Τεξανό τηλεοπτικό παραγωγό και τομεάρχη της Toyota στις ΗΠΑ, Νταν Φρίντκιν (4,1 δις δολάρια η περιουσία του), έναντι 591 εκατ. δολαρίων. Αγαστές -θεωρητικά- οι προθέσεις του, πρέπει να το αποδείξει προκειμένου το ρόστερ της Ρόμα να γεμίσει. Ενδεχόμενος τερματισμός στην τετράδα θα αποτελεί υπέρβαση.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μίλαν

Τι έκανε πέρυσι: Μέχρι τη διακοπή μοχθούσε για να παγιωθεί στην οκτάδα, με την επανέναρξη... πήρε φωτιά, όπως μαρτυρά το σερί 9-3-0. Θεαματικά βελτιωμένη, εξασφάλισε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο (6η θέση, προκριματικά Γιουρόπα, αλλά η 7η Νάπολι κατέκτησε το Κύπελλο, στο οποίο οι «ροσονέρι» έφτασαν έως τα ημιτελικά). Επειδή μένει η τελευταία γεύση, υπήρξαν χαμόγελα και προκύπτει εξόχως αυξημένο κίνητρο για φέτος.

Προπονητής: Στέφανο Πιόλι (55 ετών, από τον Οκτώβριο του 2019). Διαδέχθηκε εν μέσω απογοήτευσης τον Μάρκο Τζιαμπάολο, άργησε να περάσει τη σφραγίδα του, αλλά μετά την επανέναρξη παρουσίασε μία εξαιρετική ομάδα. Ανάγκασε τους διοικούντες να ακυρώσουν τη συμφωνία με τον Γερμανό Ραλφ Ράκνινγκ, κέρδισε την ανανέωση του συμβολαίου με το σπαθί του. «Μυαλό και αυτοθυσία», το μότο του.

Έδρα: Giuseppe Meazza (75.923)

Μεταγραφές: Ξεχωρίζει αναμφίβολα η απόκτηση του Τονάλι (Μ. 35/1) από την Μπρέσια (Πίρλο που τον χαρακτηρίζουν δεν είναι, αλλά διαθέτει δυσεύρετα ποιοτικά χαρακτηριστικά). Οι Ντίαζ (Ε. 6/0 Ρεάλ Μαδρίτης), Καλουλού (Α. 19/0 Λυών Β', θεωρείται ξεχωριστή περίπτωση) ενισχύουν τις εναλλακτικές επιλογές του Πιόλι, αν και η σπουδαιότερη κίνηση, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον, είναι η παραμονή του Ιμπραΐμοβιτς (Ε. 18/10). Δεν υπάρχει αποχώρηση που να τη «ματώνει».

Προετοιμασία: Στις 24 Αυγούστου άρχισε η σεζόν για τους Λομβαρδούς, Κατά κανόνα θετική η εικόνα στα φιλικά (4-2 τη Νοβάρα, 4-1 τη Μόντσα, 5-1 τη Βιτζέντζα, 3-1 την Μπρέσια), είχε περισσότερη όρεξη απ' ό,τι συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σκόραρε κατά ριπάς, αλλά δεν κράτησε το μηδέν και αυτός είναι ένας αστερίσκος που αξίζει να κρατήσουμε.

Εκτίμηση: Ο Ζλάταν πλέον είναι 39 ετών, αλλά κάνει τους πάντες καλύτερους. Ο Τονάλι είναι ασύλληπτη αναβάθμιση σε σύγκριση με το τι υπήρχε στην ομάδα, τα χαμόγελα περισσεύουν και το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι ξέρουν ότι πρέπει να μπουν δυνατά για να τα διατηρήσουν. Της δίνουμε τύχη για την πρώτη τετράδα, αρκεί οι διοικούντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους στην τελική μεταγραφική ευθεία, αν το κρίνει αναγκαίο ο οξυδερκής Πιόλι.

Νάπολι

Τι έκανε πέρυσι: Στις πρώτες 14 αγωνιστικές είχε μόλις τέσσερις νίκες, προέβη σε αλλαγή προπονητή (Γκατούζο αντί Αντσελότι), μία... κατάμαυρη σεζόν «χρυσώθηκε» από την κατάκτηση του Κυπέλλου (λύγισε τη Γιούβε στον τελικό, εξασφάλισε τα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ). Στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εξαιρετική στον όμιλο, αλλά στους «16» η απειρία έφερε το «στοπ» από την προβληματική Μπαρτσελόνα.

Προπονητής: Τζενάρο Γκατούζο (42 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Κλήθηκε να συμμαζέψει τους «παρτενοπέι» μετά τη λαίλαπα υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι και παρά την περιορισμένη εμπειρία του, παρουσίασε ένα βελτιωμένο σύνολο, το οποίο κατέκτησε το Κύπελλο. Οι απαιτήσεις φέτος είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Έδρα: San Paolo (54.726)

Μεταγραφές: Εκταμίευσε περί τα 70 εκατ. ευρώ για τον Οσίμχεν (Ε. 27/13 Λιλ), γύρω στα 13 εκατ. κόστισε ο Ραχμάνι (Α. 36/0 Βερόνα). Ξοδεύτηκε, αλλά το παραπάνω ποσό βγαίνει (και με το παραπάνω) με την πώληση εννέα παικτών (οι περισσότεροι ήταν δανεικοί), από τους οποίους ξεχωρίζει ο Αλαν (Μ. 23/2). «Φευγάτος» είναι και ο Μίλικ (Ε. 26/11), ενώ αν φέρει 75-80 εκατ., πωλείται και ο Κουλιμπαλί (Α. 25/0). Αν αποχωρήσει ο τελευταίος, θα προβεί δεδομένα σε περαιτέρω ενίσχυση.

Προετοιμασία: Στις 8 Αυγούστου τερματίστηκε η πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, στις 23 του ίδιου μηνός άρχισε η σεζόν. Στα φιλικά της νίκησε τις Λ' Ακουιλα (11-0), Κάστελ ντι Σάνγκρο (10-0), Τέραμο (4-0) και Πεσκάρα (4-0). Το πιο σοβαρό τεστ θα ήταν αυτό με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (13/9), αλλά ακυρώθηκε λόγω τριών κρουσμάτων Covid-19 (που αργότερα έγιναν εννέα) στην πορτογαλική ομάδα.

Εκτίμηση: Καθιερώθηκε την τελευταία πενταετία ως ό,τι πιο κοντινό σε ανταγωνιστή της Γιούβε και μία κακή σεζόν δεν μπορεί να το αναιρέσει, ιδιαίτερα όσο η διοίκηση τα... σκάει. Δύσκολα θα χτυπήσει την πρώτη δυάδα, θα πρέπει να αποδειχθεί... ατσάλινος και άριστος μαθητής ο Γκατούζο, πλην όμως η λογική υπαγορεύει ότι θα επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σασουόλο

Τι έκανε πέρυσι: Άρχισε τη σεζόν με πέντε ήττες στις πρώτες επτά αγωνιστικές, αλλά οι διοικούντες δεν πήραν βιαστικές αποφάσεις και αποζημιώθηκαν με ποδόσφαιρο υψηλότατων προδιαγραφών. Έφτασε σε σημείο να διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο, αρκέστηκε στην καθ' όλα τιμητική 8η θέση, «έσκασε» στο φινάλε (1-2-3 στα τελευταία έξι). Ουδέποτε ασχολήθηκε με το Κύπελλο.

Προπονητής: Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι (41 ετών, από τον Ιούνιο του 2018). Κατά την πρώτη χρονιά του έφερε το ρόστερ της Σασουόλο στα «θέλω» του και τη σεζόν που μας πέρασε παρουσίασε μία εντυπωσιακή ποδοσφαιρική πρόταση, ενίοτε με τέσσερις επιθετικούς στο αρχικό σχήμα και δη σε δύσκολα ματς. Δελεάστηκε με αποχώρηση, αλλά οι διοικούντες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα πουλήσουν αλόγιστα και ο Ντε Τζέρμπι παραμένει, εμπιστευόμενος το πρότζεκτ.

Έδρα: Mapei Stadium (21.525)

Μεταγραφές: Στη θεωρία κινήθηκε ζωηρά, αλλά το «πάρε – δώσε» αφορά σε δανεισμούς που μετατράπηκαν σε αγορές (ισχύει και για παίκτες που αποχώρησαν). Ουσιαστικά κρατάει τον κορμό, με εξαίρεση τον σημαντικό Μπογκά (Μ.-Ε. 34/11), ο οποίος είναι για ψηλότερα και αν πωληθεί (που θα πωληθεί), αυτό θα γίνει με 40 εκατ. ευρώ (η οικογένεια Σκουίντσι δεν έχει την παραμικρή οικονομική ανάγκη, οπότε δύσκολα θα κάνει έκπτωση). Καλές οι προϋποθέσεις για το τεχνικό τιμ.

Προετοιμασία: Στις 24 Αυγούστου ορίστηκε η έναρξη της σεζόν, με τους ανθρώπους της ομάδας να φοβούνται το ενδεχόμενο κρουσμάτων Covid-19. Γι' αυτό άλλαξε η δομή της μέχρι πρότινος συνηθισμένης προετοιμασίας. Μέχρι και στα φιλικά έμεινε αμέτοχη, στις 13/9 χωρίστηκε στα δύο και μαζί με την Πίζα έδωσε τρία 45λεπτα, δίχως το παραμικρό συμπέρασμα.

Εκτίμηση: Ο Μπογκά είναι απώλεια (αν αποχωρήσει), αλλά ίσως θα είναι η μόνη. Αν αυτό ισχύσει έως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, η Σασουόλο έχει δυνατότητες να χτυπήσει την οκτάδα. Για να αυξήσει γεωμετρικά τις δυνατότητές της, θα πρέπει να επιδείξει μία σχετική βελτίωση στα μετόπισθεν, μπορεί να το κάνει.

Βερόνα

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε τη σεζόν με ένα ρόστερ γεμάτο... στοιχήματα, ούσα ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Στην πορεία βελτιώθηκε θεαματικά, έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλών απαιτήσεων, έφτασε σε σημείο το καταχείμωνο να τρέξει σερί 4-5-0, νίκησε τη Γιούβε με ανατροπή, τερμάτισε στην περίοπτη 9η θέση. Ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και των πιο αισιόδοξων οπαδών της. Ουδεμία απόπειρα διάκρισης στο Κύπελλο.

Προπονητής: Ιβάν Γιούριτς (45 ετών, από τον Ιούνιο του 2019). Τα αποκτήματα του περασμένου καλοκαιριού θεωρήθηκαν «τζόγοι», ομοίως και ο Κροάτης τεχνικός (ημιτελής η προσπάθεια στην Τζένοα). Βάσει των όσων είδαμε, ήταν ίσως ο κορυφαίος της σεζόν, εκμεταλλεύτηκε το ρόστερ στο έπακρο, ενδεχομένως «έπιασε ταβάνι».

Έδρα: Marcantonio Bentegodi (31.045)

Μεταγραφές: Για ακόμη μία φορά βασίστηκε σε παίκτες αμφίβολης δυναμικής. Οι «σκαλίτζερι» περιμένουν αρκετά από τον Ρουέγκ (Μ. 28/1 Ζυρίχη). Η περσινή, εξαιρετική, πορεία είχε παρενέργειες, καθώς δεν θα ήταν δυνατόν να κρατήσει τους κομβικούς Ραχμάνι (Α. 36/0), Αμραμπάτ (Μ. 34/1), ενώ την έξοδο αναμένεται να δουν (αναγκαστικά) και άλλοι βασικοί.

Προετοιμασία: Στις 17 Αυγούστου μαζεύτηκε για την έναρξη της σεζόν. Το πρώτο φιλικό, με τη Χάρτμπεργκ, αναβλήθηκε, νίκησε 4-3 την Γκόριτσα, ενώ έχασε 1-0 από την Κρεμονέζε. Αργή και προβλέψιμη σε πρώτη φάση, αλλά κάπως έτσι ήταν και πέρυσι το καλοκαίρι...

Εκτίμηση: Τα περσινά μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσει, το θέμα είναι κατά πόσο θα απορροφήσει τους κραδασμούς από τις αποχωρήσεις βασικών παικτών. Λογικά θα σώσει το τομάρι της, με τη διαφορά ότι φέτος θα χρειαστεί να παίξει και ξύλο.

Φιορεντίνα

Τι έκανε πέρυσι: Η αλλαγή στο διοικητικό σκέλος και η έλευση του μεσοεπιθετικού Φρανκ Ριμπερί σκόρπισε ενθουσιασμό στην Τοσκάνη, αλλά έφτασε σε σημείο να κινδυνεύει άμεσα για 2η διαδοχική σεζόν. Η αλλαγή προπονητή τη βοήθησε, στα τελευταία εννέα ματς είχε απολογισμό 5-3-1, την ύστατη στιγμή κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον την ηρεμία της.

Προπονητής: Τζουζέπε Ιακίνι (56 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Κλήθηκε να «σβήσει τη φωτιά» που άναψε ο Βιντσέντζο Μοντέλα, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τα κατάφερε. Ειδικεύεται στο να «σώζει», προκάλεσε εντύπωση η ανανέωση του συμβολαίου του. Τεράστιο ερωτηματικό το αν η κατάρτισή του είναι αυτό που ψάχνουν οι «βιόλα», είμαστε επιφυλακτικοί.

Έδρα: Artemio Franchi (43.147)

Μεταγραφές: Δαπάνησε κάτι λιγότερο από 40 εκατ. για να αγοράσει παίκτες που πέρυσι της βγήκαν (Λιρόλα, Ντάνκαν) ή ελπίζει ότι θα της βγουν (Κουαμέ) στη συνέχεια. Έσπρωξε 18 εκατ. για τον Αμραμπάτ (Μ. 34/1 Βερόνα), δυνητικά σπουδαία κίνηση. Χρήσιμη και η προσθήκη του Μποναβεντούρα (Μ. 29/3 Μίλαν), ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος. Δεν υπέστη... αιμορραγία, ενθαρρυντικό.

Προετοιμασία: Ρίχτηκε στη μάχη της νέας σεζόν στις 22 Αυγούστου, στα πρώτα φιλικά νίκησε 5-0 τη Λουκέζε και 5-1 τη Ρετζιάνα. Το ότι σκοράρει κατά ριπάς, έστω και σε εύκολα ματς, με τον ιδιαίτερα συντηρητικό Ιακίνι στον πάγκο, προκαλεί μία σχετική εντύπωση, το κρατάμε.

Εκτίμηση: Στη Φλωρεντία μάλλον έχουν βρει την πηγή της αβάσιμης ευτυχίας και στο ξεκίνημα κάθε σεζόν δηλώνουν έτοιμοι να εντυπωσιάσουν. Μακάρι για εκείνους να ξέρουν κάτι αυτή τη φορά, αλλά ο τερματισμός στην πρώτη δεκάδα φαντάζει επιτυχία στα μάτια μας και μπόνους το οτιδήποτε περισσότερο.

Πάρμα

Τι έκανε πέρυσι: Η σεζόν άρχισε εν μέσω αβεβαιότητας, αλλά με καλές ενδείξεις όσον αφορά στο τι μπορεί να πετύχει επιθετικά. Τα 56 τέρματα το απέδειξαν και μάλιστα οι «κροτσάτι» έπαιξαν κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Έδειχναν ικανοί να διεκδικήσουν ακόμη και ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά ένα αρνητικό σερί 0-1-6 από τις 28/6 έως τις 19/7 τους περιόρισε στην 11η θέση, ουδέποτε τέθηκε θέμα σχετικά με τη σωτηρία. Δεν ασχολήθηκε με το Κύπελλο.

Προπονητής: Φάμπιο Λιβεράνι (44 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Ο άλλοτε αρχηγός της Λάτσιο μόχθησε για να κρατήσει τη Λέτσε στην κατηγορία, αλλά δεν τα κατάφερε (προηγουμένως είχε πανηγυρίσει δύο ανόδους μαζί της). Διαδέχεται τον απόλυτα επιτυχημένο Ρομπέρτο Ντ' Αβέρσα, δεν είμαστε αισιόδοξοι για τη διαδρομή του, μεγαλώνουν οι απαιτήσεις.

Έδρα: Ennio Tardini (22.352)

Μεταγραφές: Πλήρωσε 38 εκατ. ευρώ για να κάνει δικούς της παίκτες που έπεισαν πέρυσι (Γκράσι, Ερνάνι, Κούρτιτς, Ινγκλέζε, Σέπε). Ήξερε από τον Γενάρη ότι θα χάσει τον παικταρά Κουλουσέφσκι (Μ.-Ε. 36/10), λογικά θα χαιρετήσει και τον Ζερβίνιο (Ε. 31/7), το θέμα είναι να κλείσει κάπου εκεί η πόρτα. Με έναν μαγικό τρόπο, πάντως, βρίσκει λύσεις από το πουθενά, αυτό το credit δεν μπορούμε να μην το δώσουμε στη διοίκηση.

Προετοιμασία: Στις 23 Αυγούστου διεξήχθη η πρώτη προπόνηση, διφορούμενη η εικόνα της στα φιλικά (νίκησε 2-0 την Κάρπι, έχασε με το ίδιο σκορ από την Εμπολι, έκανε ξεμούδιασμα στο 6-0 με την Προ Σέστο, επιβλήθηκε 1-0 της Τζένοα). Το ότι κράτησε τρεις φορές το μηδέν στα μετόπισθεν, είναι παρήγορο.

Εκτίμηση: Κρατάει, όπως όλα δείχνουν, τον Κορνέλιους, οπότε μένει ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Χάνει όμως την ταχύτητα (Κουλουσέφσκι και μάλλον Ζερβίνιο), στοιχείο που δύσκολα αντικαθίσταται. Την περιμένουμε αισθητά χειρότερη από πέρυσι.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μπολόνια

Τι έκανε πέρυσι: Ενεπλάκη σε μία ιδιαίτερη σεζόν, δεδομένου ότι ο τεχνικός Σίνισα Μιχάιλοβιτς έκανε εντατικές θεραπείες, έχοντας διαγνωστεί με λευχαιμία. Απουσίασε σε πολλά ματς, η σταθερότητα ήταν άγνωστη λέξη για τους «ροσομπλού», αλλά ουδέποτε κινδύνευσαν ουσιαστικά. Τερμάτισαν στη 12η θέση, έχασαν τη δεκάδα επειδή στην τελική ευθεία είχαν πενιχρό απολογισμό (1-3-4). Ουδέποτε έδειξαν τη διάθεση να κυνηγήσουν τη διάκριση στο Κύπελλο.

Προπονητής: Σίνισα Μιχάιλοβιτς (51 ετών, από τον Ιανουάριο του 2019). Άρχισε την προπονητική καριέρα του το 2008 από την Μπολόνια το 2008, στη 2η θητεία του είναι σαφώς πιο μεστός. Θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου, οι παίκτες τον λατρεύουν, αν ξεπεράσει οριστικά τα προβλήματα υγείας, έχει πράγματα να δείξει.

Έδρα: Renato Dall' Ara (36.462)

Μεταγραφές: Ένα σχετικά ήσυχο μεταγραφικό καλοκαίρι (τρόπος του λέγειν ως προς την εποχή) ζουν στην Μπολόνια. Για τους στόχους που έχει, το ρόστερ πιθανότατα είναι αρκετό, αν πέσει πολλή και σκληρή δουλειά. Ο Χίκι (Α. 22/1 Χαρτς) φαίνεται... λαβράκι (θεωρείται κλεισμένος) και παρά το ότι κρατάμε μικρό καλάθι, πιθανότατα κάτι λέει το ότι και η Μπάγερν εξεδήλωσε ενδιαφέρον για τον παίκτη.

Προετοιμασία: Οι προπονήσεις άρχισαν στις 24 Αυγούστου, στο πρώτο φιλικό νίκησε 2-0 τη Φεραλπισαλό, στο δεύτερο έμεινε στο 0-0 με τη Βίρτους Εντέλα. Σημειώνεται ότι ο τεχνικός Μιχάιλοβιτς έχασε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας λόγω 14μερης καραντίνας (διαγνώστηκε θετικός σε Covid-19).

Εκτίμηση: Το καλό ποδόσφαιρο είναι στις δυνατότητες της ομάδας, αλλά η οποιαδήποτε περαιτέρω διάκριση αντιμετωπίζεται έως και ουτοπία. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά για μία ομάδα που «τρέχει» σερί 33 αγώνων στους οποίους η εστία της παραβιάζεται (απόλυτο αρνητικό ρεκόρ στην Α' Ιταλίας και δύσκολα θα τερματιστεί στην πρεμιέρα).

Ουντινέζε

Τι έκανε πέρυσι: Υπέστη τρεις ήττες στα πρώτα τέσσερα ματς και ήταν εμφανές ότι θα «έπαιζε με τη φωτιά». Εν τέλει έμεινε στην... επιφάνεια (13η), έχοντας 5-2-3 στα τελευταία δέκα ματς. Οξύμωρο το ότι ήταν αντίμαχος της επανέναρξης, αλλά σε αυτό το ευαίσθητο και άγνωστο διάστημα παρουσιάστηκε με εξαιρετική φυσική κατάσταση και κατά κανόνα στιβαρή αμυντική λειτουργία. «Ψάχτηκε» στο Κύπελλο, αλλά στους «16» έπεσε πάνω στη Γιουβέντους.

Προπονητής: Λούκα Γκότι (53 ετών, από τον Νοέμβριο του 2019). Κλήθηκε εσπευσμένα να οδηγήσει την Ουντινέζε σε ήρεμα νερά και τα κατάφερε. Ο τέως βοηθός του Μαουρίτσιο Σάρι δεν ήθελε να αναλάβει ως πρώτος, αλλά πείστηκε, τα κατάφερε και συνεχίζει. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι ιδέες του όσον αφορά στην κόντρα επίθεση και το κάθετο ποδόσφαιρο.

Έδρα: Dacia Arena (25.132)

Μεταγραφές: Αποχωρίστηκε τον «σκύλο» Φοφανά (Μ. 32/3), το περιβόητο τμήμα σκάουτινγκ που διαθέτει έφερε τους Άουβεγιαν (Α. 10/0 Αλκμααρ), Γκονζάλεθ (Ε. 26/5 Ουέσκα), προστέθηκαν στους παραπάνω οι Αρσλάν (Μ. 13/0 Φενέρ), Φορεστιέρι (Ε. 17/2 Σέφιλντ Γουένσντεϊ, δεν... ακούμπησε στο Ούντινε τη σεζόν 2012-13). Σταθερό το «πάρε – δώσε» με τη Γουότφορντ που επίσης ανήκει στην οικογένεια Πότσο, η κίνηση ματ θα είναι το να κρατήσει τον παικταρά Ντε Πολ (Μ. 34/7), κατάληξη που συνοδεύεται από αυξημένο συντελεστή δυσκολίας.

Προετοιμασία: Στις 20 Αυγούστου έκαναν οι παίκτες της την πρώτη προπόνηση της σεζόν. Νίκησαν 3-2 τη Βιτσέντζα, 3-0 τη Λενιάγκο, αλλά έχασαν (1-0) από την... πονηρή Βενέτσια. Η έφεση στα «στημένα», στο επιθετικό σκέλος, είναι το στοιχείο που ξεχώρισε, όπως και η γενικότερη τάση να αποφύγει τη μαζική άμυνα (λογικο, βέβαια, με τέτοιους αντιπάλους).

Εκτίμηση: Έπαιξε με τη φωτιά σε αρκετές περιπτώσεις την τελευταία πενταετία, αλλά δεν κάηκε. Η απαράμιλλη ηρεμία του τεχνικού Γκότι αναμένεται να την οδηγήσει στην ασφάλεια, ενδεχομένως μέσα από διαδικασίες άγχους. Υπάρχουν και χειρότερα σύνολα στο πρωτάθλημα...

Κάλιαρι

Τι έκανε πέρυσι: Μπήκε δυνατά στη σεζόν (8-5-2 στα πρώτα 15 ματς), έχοντας διαμορφώσει εξόχως ποιοτικό ρόστερ για τα δεδομένα της. Ακούστηκαν... ψίθυροι ακόμη και για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από τα μέσα Δεκεμβρίου ήταν απογοητευτική (3-7-13 έκτοτε) και τερμάτισε στη 13η θέση, δίχως η αλλαγή προπονητή πριν από την αναγκαστική διακοπή να φέρνει έστω το παραμικρό όφελος στη συνέχεια. Έφτασε στους «16» του Κυπέλλου, αποκλείστηκε από την Ιντερ.

Προπονητής: Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο (51 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Η εξαιρετική εξαετία στη Σασουόλο τον έφερε για μιάμιση σεζόν στη Ρόμα και ακολούθως στη Σαμπντόρια (αποτυχημένο πρότζεκτ, δεν είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης). Θεωρείται κεφάλαιο, το 4-3-3 σπάνια το διαπραγματεύεται, ουδέποτε οι ομάδες του έπαιξαν ανιαρό ποδόσφαιρο.

Έδρα: Sardegna Arena (16.416)

Μεταγραφές: Δανείστηκε τον Μάριν (Μ. 10/0 Άγιαξ), μετέτρεψε σε αγορές (με 25 εκατ. ευρώ) τους δανεισμούς των Ρογκ (Μ. 30/1), Σιμεόνε (Ε. 37/12), σημαντικές κινήσεις. Δεν κατάφερε να κρατήσει τον Ναϊνγκολάν (Μ. 26/6), κάνει τα πάντα για να μην της φύγει ο Νάντες (Μ. 35/2). Αν μείνει ως έχει, θα είναι μία από τα ίδια. Αν φύγει και το «εργαλείο» από την Ουρουγουάη, θολώνει το τοπίο. Από την άλλη, αν κλείσει τον Γοδίν (Α. 23/1 Ιντερ) αποκτά μία σημαντική λύση για την άμυνα (τουλάχιστον για τα δεδομένα της).

Προετοιμασία: Η πρώτη συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 20/8, μετατέθηκε για τις 24/8 λόγω τεσσάρων κρουσμάτων Covid-19. Στο πρώτο φιλικό νίκησε 1-0 την Ολμπια (εδρεύει στη Σαρδηνία), ενώ με τη Ρόμα πήρε το 2-2 έπειτα από ορισμένα διαστήματα καλού ποδοσφαίρου. Έδειξε ότι υπάρχει διάθεση να συμμαζευτεί αμυντικά.

Εκτίμηση: Πέρυσι προσπάθησε να κάνει το άλμα, είχε τις προϋποθέσεις, αλλά απέτυχε. Το θετικό είναι ότι φέτος ουδείς καβάλησε το καλάμι, αναγνωρίζουν άπαντες στη Σαρδηνία ότι η ταχύτερη δυνατή εξασφάλιση της σωτηρίας είναι ο μοναδικός... δικαιολογημένος στόχος.

Σαμπντόρια

Τι έκανε πέρυσι: Έχασε τα έξι από τα πρώτα επτά ματς της σεζόν, πληρώνοντας το κακοσχηματισμένο ρόστερ. Η αλλαγή προπονητή (και τεχνικού διευθυντή) την έφερε σε σαφώς πιο ήρεμα νερά, νίκησε τα πέντε από τα πρώτα έξι ματς του Ιουλίου και εξαφάνισε τις όποιες υπόνοιες υπήρχαν αναφορικά με... μπλεξίματα. Έφτασε σε σημείο να ορέγεται τη δεκάδα, αλλά τερμάτισε 15η, έχοντας 0-1-3 στα τελευταία τέσσερα ματς. Αντιμετώπισε το Κύπελλο ως αναγκαίο κακό, δεν διακρίθηκε.

Προπονητής: Κλαούντιο Ρανιέρι (69 ετών, από τον Οκτώβριο του 2019). Ο μόνος τεχνικός που έχει παίξει (και νικήσει) όλα τα μεγάλα ντέρμπι της χώρας (Μιλάνο, Τορίνο, Ρώμη, Γένοβα) δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι παραστάσεις του είναι ανεκτίμητες, θεωρείται μετρ της ψυχολογίας. Τον είπαν ξεπερασμένο, αλλά... ξελάσπωσε ήδη μία φορά τη Σαμπντόρια, χρέος του το να το ξανακάνει.

Έδρα: Luigi Ferraris (36.598)

Μεταγραφές: Πήρε 7,5 εκατ. για τον Λινέτι (Μ. 28/4), έδωσε το 30% αυτού του ποσού για να αγοράσει τα δικαιώματα του Άσκιλντσεν (Μ. 4/1 πέρυσι, είχε και 14/1 στη Στάμπαεκ έως τον Γενάρη). Δεν είναι λάτρης των πολλών αλλαγών ο Ρανιέρι και από τη στιγμή που οι διοικούντες δεν μπορούν να του δώσουν τον ουρανό με τ' άστρα, προτιμά τη διατήρηση της ομοιογένειας.

Προετοιμασία: Οι παίκτες της έκαναν διακοπές 26 ημερών, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα (είπαμε, ψυχολόγος ο Ρανιέρι, κάτι θα ξέρει). Μαζεύτηκαν στις 28 Αυγούστου, στα φιλικά έφεραν 2-2 με την Αλεσάντρια, νίκησαν 3-0 την Ντερτόνα και την Πιατσέντζα, ενώ με την Τορίνο αναμενόταν το πιο ενδιαφέρον τεστ, αλλά ματαιώθηκε.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει ενίσχυση, η μπάλα παραμένει χαμηλά, αλλά για κάποιο λόγο θεωρούμε ότι αυτή η ησυχία μπορεί να βγει σε καλό. Την περιμένουμε ψηλότερα από τη συμπολίτισσα Τζένοα, οπωσδήποτε όχι σε θέση να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στα πέριξ της δεκάδας, όμως, μπορεί να τερματίσει.

Τορίνο

Τι έκανε πέρυσι: Νίκησε τις πρώτες δύο αγωνιστικές και τα μεγάλα λόγια έκαναν την εμφάνισή τους, αλλά η ιστορία εκτυλίχθηκε εφιαλτικά. Έπαιξε κάκιστο ποδόσφαιρο, έφτασε σε σημείο να μπλέξει, η αλλαγή προπονητή μάλλον κακό της έκανε, αλλά στα τελευταία τέσσερα ματς πήρε τρεις ισοπαλίες και απέφυγε την τελευταία τριάδα. Βέβαια, το ότι τερμάτισε 16η ήταν αρκετό για να μιλούν άπαντες για «μαύρη σελίδα». Στο Κύπελλο έφτασε στα προημιτελικά και μπορούσε ψηλότερα, αλλά αποκλείστηκε από τη Μίλαν με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Προπονητής: Μάρκο Τζιαμπάολο (53 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Η άψογη δουλειά σε Εμπολι και Σαμπντόρια (τέσσερις σερί τερματισμοί στην πρώτη δεκάδα) τον έφερε στη Μίλαν, αλλά εκεί άντεξε μόλις επτά ματς (κάκιστο timing, τον άφησε γυμνό η διοίκηση) και στο Πιεμόντε ψάχνει την επανεκκίνηση της καριέρας του. Ισορροπημένες οι ομάδες του, ανταποκρίνονται σε κάθε περίσταση.

Έδρα: Olimpico Grande Torino (28.177)

Μεταγραφές: Έδωσε 16 εκατ. για τους Βόιβοντα (Α. 25/1 Σταντάρ Λιέγης), Λινέτι (Μ. 28/4 Σαμπντόρια) και Ροντρίγκεζ (Α. 6/0 Αϊντχόφεν, 5/0 Μίλαν), θεωρητικά καλύπτει αρκετά από τα κενά του ρόστερ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν έχασε βασικό παίκτη πλην του Άινα (Α. 32/0 Τορίνο). Το πρόσημο είναι θετικό, αλλά και πάλι, δεν μπορεί να διαγράψει χειρότερη πορεία από την περσινή.

Προετοιμασία: Στις 19 Αυγούστου άρχισαν οι προπονήσεις για την «γκρανάτα». Τα έκανε... όλα στα φιλικά: Νίκησε 4-1 τη Νοβάρα, έφερε 1-1 με την Προ Πάτρια, έχασε 2-1 από την Προ Βερτσέλι, ματαιώθηκε το πιο ενδιαφέρον τεστ, αυτό με αντίπαλο τη Σαμπντόρια.

Εκτίμηση: Θα είναι δεδομένα καλύτερη από πέρυσι, παρότι διαθέτει απλά... συμπαθητικό ρόστερ, αλλά είναι δεδομένη αναβάθμισή της στον πάγκο (έτη φωτός μπροστά ο Τζιαμπάολο σε σύγκριση με τον Μορένο Λόνγκο που οδήγησε την ομάδα στο περσινό φινάλε). Δεν μπλέκει, το στοίχημα είναι να μπει στην πρώτη δεκάδα, της δίνουμε τύχη περισσότερο λόγω φανέλας και λιγότερο λόγω ενίσχυσης.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Τζένοα

Τι έκανε πέρυσι: Πανηγύρισε μόλις τρεις νίκες στον πρώτο γύρο και ενεπλάκη με το «καλημέρα» σε μάχη για τη σωτηρία. Πιθανότατα δεν θα τα κατάφερνε, αν στην τελική ευθεία το πρόγραμμα δεν ήταν εύκολο (4-0-3) και την τελευταία αγωνιστική δεν υποδεχόταν τη... φιλενάδα Βερόνα. Τερμάτισε για 2η διαδοχική σεζόν οριακά πάνω από την τελευταία τριάδα, έχοντας κάτω από 40 βαθμούς, ανεπίτρεπτη κατάληξη για τα κυβικά της, αλλά λογική βάσει των διοικητικών λαθών. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από την Τορίνο (το πάλεψε).

Προπονητής: Ρολάντο Μαράν (57 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Τέσσερα χρόνια στην Κιέβο και ενάμιση στην Κάλιαρι, έδειξε ότι ταιριάζει σε ομάδες μεσαίας ταχύτητας. Από το 2002 που ξεκίνησε την καριέρα του δεν έμεινε δίχως... μεροκάματο και αυτό κάτι λέει. Ειδικότητά του τα ματς με αντιπάλους που έχουν τα κυβικά των δικών του ομάδων.

Έδρα: Luigi Ferraris (36.598)

Μεταγραφές: Η αγορά του Σαρπεντιέ (ε. 34/11 σε Σπαρτάκς Γιούρμαλα και Αβελίνο) είναι το νέο που έχει να παρουσιάσει, πήρε με ελευθέρας ή δανεισμό τους Τσίμπορα (Α. 19/2 Χέρακλες, 1/0 Αταλάντα), Ζάιτς (Μ. 10/1 Φενέρ). Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για τη διαπίστωση ότι θα έχει σοβαρό πρόβλημα αν δεν... κουνήσει την ουρά της και μάλιστα ζωηρά τις τελευταίες εβδομάδες των μεταγραφών.

Προετοιμασία: Στις 26 Αυγούστου ορίστηκε η «πρώτη» για τους «γκριφόνι». Στα.. εύκολα νίκησαν Κάρπι (2-1) και Καραρέζε (2-1), στο χρήσιμο τεστ απέναντι στην Πάρμα έμεινε με άδεια χέρια (1-0).

Εκτίμηση: Δεν θα μας κάνει την παραμικρή εντύπωση αν τη γλιτώσει και φέτος στο τελευταίο ματς ή αν τα πράγματα εξελιχθούν ακόμη χειρότερα. Ο ιδιοκτήτης Ενρίκο Πρετσιόζι έχει κλείσει την κάνουλα εδώ και χρόνια (για την ακρίβεια, ουδέποτε την άνοιξε), οι οπαδοί «κράζουν» διαρκώς (ίσως αποδειχθεί μεταμφιεσμένη ευλογία το γεγονός των άδειων εξεδρών), δεν προκύπτει από κάπου ιδιαίτερος λόγος αισιοδοξίας, παρά μόνο απαισιοδοξία.

Μπενεβέντο

Τι έκανε πέρυσι: Διέλυσε τα κοντέρ στη Β' Ιταλίας. Με 23-7-1 στα πρώτα 31 ματς, κατέστησε σαφές ότι το ερώτημα δεν ήταν το αν θα κερδίσει την άνοδο, αλλά το πότε. Τα κατάφερε επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε, συνδυάζοντας την καλύτερη επίθεση με την πιο δυνατή άμυνα, ουσιαστικά... έκανε πλάκα στον ανταγωνισμό. Μάζεψε έναν βαθμό παραπάνω (86) από τη Γιούβε (85) της σεζόν 2006-07, αν και η Γηραιά Κυρία κουβαλούσε και το «-9» στην πλάτη ελέω Calciopoli.

Προπονητής: Πίπο Ιντζάγκι (47 ετών, από τον Ιούνιο του 2019). Σε έξι χρόνια καριέρας έχει πανηγυρίσει δύο ανόδους (με Βενέτσια η πρώτη), πέρυσι διέλυσε τον ανταγωνισμό (και «έσβησε» το αποτυχημένο πέρασμα από την Μπολόνια). Δεν έχει διαμορφώσει την ταυτότητά του, αλλά τα πάντα ξεκινούν από τη διαβασμένη άμυνα, αμείλικτος σε θέματα πειθαρχίας.

Έδρα: Ciro Vigorito (16.897)

Μεταγραφές: Οι Καπράρι (Ε. 12/2 Πάρμα, 18/3 Σαμπντόρια), Λαπαντούλα (Ε. 25/11 Λέτσε), Φουλόν (Α. 23/0 Μπέβερεν), Γκλικ (Α. 23/1 Μονακό), Ιονίτσα (Μ. 34/0 Κάλιαρι) και η επιστροφή του Ιεμέλο (Ε. 36/19 Περούτζια) είναι προσθήκες που ισχυροποιούν ένα ήδη δυνατό ρόστερ. Επειδή, όμως, τώρα δεν μιλάμε για τη Β' κατηγορία, ενδέχεται να αποδεχθούν ανεπαρκείς. Μάλλον θα ψάξει για το κάτι παραπάνω καλύτερο όσο πλησιάζουμε προς τον Οκτώβριο. Λογικά δεν θα της λείψει ο Κόντα (Ε. 29/7).

Προετοιμασία: Η σεζόν τελείωσε στις 27 Ιουλίου, η προετοιμασία άρχισε στις 17 Αυγούστου και μέχρι τις 30/8 η αποστολή έμεινε στην Αυστρία. Ακυρώθηκε το φιλικό με τη Ρόμα, σ' αυτό με τη Ρετζίνα επικράτησε 2-1. Απέφυγε την... έκθεση, μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ.

Εκτίμηση: Πολύ ωραία τα όσα έκανε πέρυσι, αλλά δεν θα έχουν ιδιαίτερη σημασία αν δεν δώσει συνέχεια. Δίκαιο φαβορί για τον υποβιβασμό, αχτίδα ελπίδας το γεγονός ότι στη Β' Ιταλίας κυριάρχησε δίχως φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο. Το έψαξε πολύ ώστε να παρουσιάσει στιβαρή αμυντική λειτουργία, εφόδιο που κρίνεται απαραίτητο στο επόμενο βήμα. Δείχνει η πιο καλά καταρτισμένη ανάμεσα στις νεοφώτιστες.

Κροτόνε

Τι έκανε πέρυσι: Χρειάστηκε τέσσερις διαδοχικές νίκες πάνω στην αλλαγή του χρόνου για να ξεφύγει από τη μάχη των πλέι οφ της Β' Ιταλίας και να πείσει ότι μπορεί να παγιωθεί στην πρώτη δυάδα, αλλά το έκανε άριστα. Στα πρώτα εννέα ματς μετά την επανέναρξη πήρε πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, απέδειξε ότι μετά την Μπενεβέντο ήταν η καλύτερα προσαρμοσμένη ομάδα στις απαιτήσεις της κατηγορίας, επέστρεψε με σχετική άνεση στα «σαλόνια», διαθέτοντας τη 2η καλύτερη επίθεση.

Προπονητής: Τζοβάνι Στρόπα (52 ετών, από τον Ιούνιο του 2018). Στα 44 πήρε μία πρώτη γεύση από την Α' Ιταλίας με την αδύναμη Πεσκάρα, εξ ορισμού αδύνατο το εγχείρημα. Η διετία του στην Κροτόνε δεν ήταν πάντα ρόδινη, κάθε άλλο, αλλά πέρυσι κέρδισε την εμπιστοσύνη παικτών και διοικούντων, έχει την ευκαιρία του. Δύσκολα θα κριθεί αντικειμενικά, το ρόστερ που διαχειρίζεται είναι αμφιλεγόμενο και οι απαιτήσεις... βουνό.

Έδρα: Ezio Scida (16.640)

Μεταγραφές: Το τεχνικό τιμ απαίτησε τη διατήρηση παικτών και φιλοσοφίας από τη μέση και μπροστά, θέλησε να αλλάξει πράγματα κυρίως σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Η απόκτηση των Ριβιέρ (Ε. 31/13 Κοζέντσα), Ρόχας (Μ. 3/0 Ουνιβερσιτάδ ντε Τσίλε), Ενρίκε (Μ. 15/0 Σπόρτινγκ Λ.), Ρίσπολι (Α. 28/0 Λέτσε), Τσιγκαρίνι (Μ. 22/0 Κάλιαρι), Βούλιτς (Μ. 21/2 Ερυθρός Αστέρας), Μαγκαγιάν (Α. 17/1 Αλαβες) δεν περνούν απαρατήρητες, αν το ποσοστό επιτυχίας είναι πάνω από 50%, θα το παλέψει η ομάδα. Αξιοσημείωτη αποχώρηση ο Μπαρμπέρις (Μ. 37/1).

Προετοιμασία: Στις 20 Αυγούστου άρχισε η σεζόν για τους «πιταγκόριτσι», ωστόσο αναβλήθηκε το πρώτο φιλικό (Μονόπολι), ενώ μετατέθηκε (για τις 15/9) το δεύτερο (με Βιμπονέζε). Μετ' εμποδίων κύλησε η όλη προπαρασκευαστική διαδικασία και αυτό ενδέχεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο.

Εκτίμηση: Η πρόσφατη εμπειρία από τα «σαλόνια» έχει πράγματα να προσφέρει, ωστόσο στη διοίκηση δεν παρεκκλίνουν από την ταπεινή οικονομική πολιτική. Δύσκολα τα πράγματα, πιθανότατα είναι η νεοφώτιστη που πλήττεται περισσότερο από την απουσία θεατών (τουλάχιστον στην αρχή), δεδομένου ότι στο... κλουβί του «Σίντα» ψηλώνει αρκετούς πόντους και παίρνει αποτελέσματα.

Σπέτσια

Τι έκανε πέρυσι: Με 31 παρουσίες στη Β' Ιταλίας και πέντε παρουσίες στα πλέι οφ την προηγούμενη εξαετία, είχε όπλο την εμπειρία της. Διατηρήθηκε αήττητη από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου (8-5-0), έβαλε τις βάσεις για τα πλέι οφ και πήρε το καλύτερο εισιτήριο σ' αυτά (3η θέση). Στα ημιτελικά έκανε μεγάλη ανατροπή με την Κιέβο (έχασε 2-0, νίκησε 3-1), εκμεταλλεύτηκε το πλασάρισμα της κανονικής περιόδου στον τελικό (νίκησε 1-0 και έχασε με το ίδιο σκορ από τη Φροζινόνε), με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα «σαλόνια» μετά το 1925.

Προπονητής: Βιντσέντζο Ιταλιάνο (43 ετών, από τον Ιούνιο του 2019). Μία άνοδος από τη Γ' Ιταλίας στη Β' με την Τράπανι τον έφερε στη Σπέτσια και τώρα θα ανταγωνιστεί τα «μεγάλα παιδιά», μόλις στην 5η σεζόν της καριέρας του. Πέρυσι παρουσίασε ένα φουλ επιθετικό σύνολο, κάτι ανάλογο απλά... απαγορεύεται φέτος. Αν δεν προσαρμοστεί, θα κερδίσει την αποζημίωσή του και ένα χτύπημα συμπόνοιας στην πλάτη.

Έδρα: Dino Manuzzi (20.194 προσωρινή έδρα, στην Τσεζένα) - Alberto Picco (10.333 φυσική έδρα της)

Μεταγραφές: Από τη στιγμή που τα καλύτερα αποκτήματά της θεωρούνται οι Ζουτ (Τ. 7 συμ. Ουτρέχτη), Σάλα (Α. 16/0 Σπαλ), Μπούρζορχ (Ε. 5/1 Χέρακλες), γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει θέμα. Πιθανότατα δεν θα ενοχλήσει στο παραμικρό τη διοίκηση ενδεχόμενος υποβιβασμός, αρκεί να έχει γίνει η απαραίτητη... κάβα στο ταμείο, κυρίως από τα τηλεοπτικά και τα αυξημένα ποσά χορηγικών συμφωνιών. Φέρεται δεδομένη η συμφωνία με τον Βέρντε (Μ.-Ε. 30/6 ΑΕΚ).

Προετοιμασία: Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στις 20 Αυγούστου (πλέι οφ Β' Ιταλίας) και γι' αυτό η σεζόν θα αρχίσει αργότερα για εκείνη. Στις 31/8 επέστρεψε στις προπονήσεις, καλείται να... σπριντάρει. Το πρώτο φιλικό της (10/9) ήταν απέναντι στην απίθανη Καζάρτσα (13-0, σημείωσε επτά τέρματα ο διεθνής Βούλγαρος φορ Γκαλαμπίνοφ).

Εκτίμηση: Οτιδήποτε άλλο πλην της τελευταίας θέσης, θα είναι επιτυχία. Δεν βλέπουμε το πως μπορεί να εξασφαλίσει τη σωτηρία με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα δώσει και λίγα ματς (λογικά τα πρώτα τρία) σε ουδέτερο γήπεδο στο ξεκίνημα...

Επιμέλεια: Πάνος Κιαπεκάκης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ