foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ56
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, Bundesliga: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Σεπ 2020 03:35
Γερμανία-Bundesliga-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

Ο μονόλογος συνεχίζεται. Είτε είναι ντεφορμέ, είτε είναι κυρίαρχη, η Μπάγερν Μονάχου βρίσκει τρόπο να κατακτά την περίφημη «σαλατιέρα». Το κατάφερε για 8η σερί σεζόν και για 30η φορά στην ιστορία της. Μάλιστα εφέτος κατέκτησε και το τρεμπλ. Όχι μόνο επειδή είναι η καλύτερη εντός Γερμανίας, αλλά επειδή οι λοιποί διεκδικητές της Μπουντεσλίγκα δεν φροντίζουν να αξιοποιήσουν τα λάθη της. Εφέτος, με Σανέ στο μοτέρ τους, οι Βαυαροί στοχεύουν στο 9ο σερί πρωτάθλημα.

Η Ντόρτμουντ είναι αναγκασμένη να περιμένει τις διαθέσεις του Τζέιντον Σάντσο και αν θα μείνει τελικά στη Βεστφαλία. Ο Χάαλαντ και η επιστροφή του αρχηγού Ρόις την κρατούν ψηλά στη λίστα των ομάδων που θέλουν να κυνηγήσουν την Μπάγερν. Η Λειψία έχασε τον Τίμο Βέρνερ, εντούτοις χρήμα και Νάγκελσμαν δίνουν άλλον τόνο στους «ταύρους». Αποδυναμωμένη η Λεβερκούζεν μετά την αποχώρηση των Χάβερτς και Φόλαντ. Η Γκλάντμπαχ φλερτάρει κλασικά με την 4άδα. Τα πολλά εκατομμύρια που επενδύει η Χέρτα, πρέπει από ένα σημείο και μετά να πιάσουν τόπο. Η ανεβασμένη Χόφενχαϊμ θέλει ξανά την ευρωπαϊκή διάκριση, με τις Άιντραχτ, Βόλφσμπουργκ, Φράιμπουργκ να καραδοκούν.

Σάλκε και Βέρντερ ψάχνουν τον καλό εαυτό τους. Ο Δημήτρης Λημνιός είναι η τελευταία ελληνική προσθήκη στην κατηγορία, καθώς μετακομίζει στην (προβληματική εφέτος) Κολωνία. Η Άουγκσμπουργκ πρόσθεσε εμπειρία στο ρόστερ της, η Μάιντζ θα ακροβατήσει σε τεντωμένο σχοινί. Η Μπίλεφελντ επανήλθε στην Bundesliga μετά από 11 χρόνια, εντούτοις δεν επιχειρεί κάποια οικονομική υπέρβαση. Με νεανικό ρόστερ θα πορευθεί η Στουτγάρδη κι αυτό δεν φαίνεται να της βγαίνει σε καλό.

Στα υπέρ της κατηγορίας, ότι σιγά-σιγά εμφανίζεται κόσμος στα γήπεδα, χάρη στις ενέργειες των συλλόγων και την πιο «χαλαρή» στάση των κρατιδίων.

Σύστημα διεξαγωγής

Κλασικά με 18 ομάδες και 34 αγωνιστικές η Bundesliga. Εφέτος είναι κάπως διαφορετικά, καθώς αργεί να ξεκινήσει. Εξ’ ου και η μικρή διακοπή του χειμώνα (22/12-01/01). Ο πρώτος κατακτά το πρωτάθλημα και οι 4 πρώτοι της βαθμολογίας κερδίζουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Ο 5ος του πίνακα και ο Κυπελλούχος Γερμανίας κερδίζουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο 6ος της βαθμολογίας θα πάρει το εισιτήριο για τη νεοσύστατη Europa Conference League (play-off). Ο 16ος θα παίξει διπλούς αγώνες μπαράζ παραμονής με τον 3ο της Β’ κατηγορίας. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Τσβάιτε Λίγκα. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) Διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους ματς, δ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, ε) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς, στ) καλύτερη επίθεση στα εκτός έδρας παιχνίδια, ζ) αγώνας μπαράζ.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης


































1. Μπάγερν2. Ντόρτμουντ3. Λειψία4. Γκλάντμπαχ
5. Χόφενχαϊμ6. Χέρτα7. Λεβερκούζεν8. Άιντραχτ Φρ.
9. Βόλφσμπουργκ10. Φράιμπουργκ11. Ουνιόν Βερ.12. Άουγκσμπουργκ
13. Σάλκε14. Βέρντερ15. Μάιντς16. Κολωνία
17. Στουτγάρδη18. Μπίλεφελντ

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές








































ΠαίκτηςΘέσηΑπόΣε
ΣανέΜεσοεπιθετικόςΜάντσεστερ ΣίτιΜπάγερν
ΜπέλινγκχαμΜέσοςΜπέρμιγχαμΝτόρτμουντ
ΣικΕπιθετικόςΡόμαΛεβερκούζεν
ΜενιέΑμυντικόςΠαρίΝτόρτμουντ
ΧβανγκΕπιθετικόςΣάλτσμπουργκΛειψία


Τι παίζουμε

Η Μπάγερν αποτελεί το «Α και το Ω» της κατηγορίας. Το ίδιο και ο Λεβαντόφσκι. Πρωτάθλημα οι Βαυαροί, σε συνδυασμό με 1ο σκόρερ τον Πολωνό, μας κάνει απόδοση 1.85). Εκτός αν έχει αντίθετη άποψη ο Έρλινγκ Χάαλαντ...

Στα H2H, και στη μάχη της Σουηβίας, επιλέγουμε σαφέστατα τη Φράιμπουργκ, με αντίπαλο τη Στουτγάρδη. Η μία είναι φτασμένη στην κατηγορία και παρ’ ότι έχασε ξανά αρκετούς βασικούς εφέτος, έχει τον Στράιχ στον πάγκο από το 2011 και πάντα βρίσκει τη λύση. Η Στουτγάρδη είναι νεοφώτιστη, με νεανικό ρόστερ, έχει απλά το όνομα και άπειρο προπονητή. Θα κινδυνεύσει η παρέα του Μαυροπάνου. Στηρίζουμε Φράιμπουργκ στο 1.95.

Fun bet, σχετικό με το παραπάνω. Δύσκολη σεζόν για Κολωνία και Στουτγάρδη. Η μία θα έχει θέματα, η άλλη για τους προαναφερόμενους λόγους. Ειδικά η Στουτγάρδη δεν θα είναι καλύτερη από Ουνιόν και Άουγκσμπουργκ, που είναι 2o και 3o φαβορί για υποβιβασμό, σύμφωνα με τους μπουκ. Επιλέξτε όποια θέλετε, τα ίδια προβλήματα θα έχουν αμφότερες. Ο υποβιβασμός τους στο 4.50.

➡Bundesliga: Τίτλος Μπάγερν & 1ος σκόρερ Λεβαντόφσκι (1.85) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)

➡H2H Φραίμπουργκ - Στουτγάρδη: Φράιμπουργκ (1.95) (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)

➡Κολωνία: Υποβιβασμός από την Bundesliga (4.50) (Παίξε Νόμιμα |21+|)

➡Στουτγάρδη: Υποβιβασμός από την Bundesliga (4.50) (Παίξε Νόμιμα |21+|)

Εναλλακτικά Μακροχρόνια


Πέραν της κλασικής αγοράς που αφορά τον νικητή ή το combo νικητή και πρώτου σκόρερ, στην ➨ Bet365 έχεις την δυνατότητα να βρεις την ειδική μακροχρόνια αγορά που αφορά τον νικητή χωρίς να υπολογίζεται η Μπάγερν Μονάχου. Παρακάτω ακολουθούν οι διαθέσιμες αγορές που βρήκαμε στην πλατφόρμα της. Μάλιστα η γκανιότα της Bet365 είναι αρκετά χαμηλή, όπως μπορείς να διαπιστώσετε και εσείς από τις αποδόσεις.
































Νικητής (χωρίς Μπάγερν)Πρώτος Σκόρερ
Ντόρτμουντ (1.57)Λεβαντόφσκι (1.61)
Λειψία (5.00)Χάλαντ (5.50)
Λεβερκούζεν (10.00)Σάντσο (17.00)
Γκλάντμπαχ (10.000Γκνάμπρι (21.00)
Βόλφσμπουργκ (26.00)Ρόις (21.00)
Χέρτα Βερολίνου (34.00)Σανέ (26.00)


Οι ομάδες της Bundesliga


Μπάγερν

Τι έκανε πέρυσι: Σαρωτική. Πέτυχε το 2ο τρεμπλ της ιστορίας της (2013). Αήττητο σερί 19-1-0 στο φινάλε στην Bundesliga (+13 από τον 2ο), κατέκτησε το 8ο σερί και 30ο συνολικά (σκόραρε 100 γκολ, τα 34 ο Λεβαντόφσκι). Σήκωσε το 20ό Κύπελλό της (Λεβερκούζεν 4-2) και το 6ο Champions League (Παρί Σεν Ζερμέν 1-0), πάντα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο (μόνο νίκες στην Ευρώπη).

Προπονητής: Χάνσι Φλικ (55 ετών, από το Νοέμβριο του 2019). Η βασική αιτία του τρεμπλ. Διαδέχτηκε τον Νίκο Κόβατς (στο -7 από την κορυφή) και οδήγησε την Μπάγερν στην κορυφή. Έβγαλε από την επιφάνεια τους Μίλερ και Μπόατενγκ, μοίρασε άφθονη θετική αύρα στους παίκτες (Τιάγκο, Κοτίνιο) και ήταν ο MVP της περυσινής πορείας.

Έδρα: Allianz Arena (75.000), Μόναχο

Μεταγραφές: Νέος ηγέτης στη Βαυαρία ο Λιρόι Σανέ (ΜΕ, 11/0), που κόστισε 45 εκατ. ευρώ (4 χρόνια στη Μάνστεστερ Σίτι, 90/25). Ελεύθεροι ήρθαν οι Νίμπελ (Τ, Σάλκε) και Κουασί (Α, ΠΣΖ). Καλός επέστρεψε ο Κοτίνιο (Μ, 23/8) στην Μπαρτσελόνα, κακός έφυγε ο Πέρισιτς (Μ, 22/4) για την Ίντερ. Φευγάτοι οι Τιάγκο (Μ, 24/3), Μαρτίνεθ (ΑΜ, 16/0).

Προετοιμασία: Έπαιξε τον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στις 23 Αυγούστου, οι παίκτες πήγαν διακοπές και επανήλθαν στη δράση στις 11 (!) Σεπτεμβρίου. Βέβαια είχε κάνει προετοιμασία και ενόψει Final8, ενώ αρκετοί έπαιξαν και με τις Εθνικές ομάδες τους.

Εκτίμηση: Η Μπάγερν κατέκτησε το τρεμπλ την προηγούμενη σεζόν. Συνάμα πρόσθεσε στο ρόστερ της τον Λιρόι Σανέ. Οι απώλειές της θα φανούν σε βάθος, αν δεν αντικατασταθούν Τιάγκο, Πέρισιτς και Κοτίνιο. Το DNA της και η παρουσία του Φλικ στον πάγκο θα την κρατήσουν ψηλά. Αυτοσκοπός πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ντόρτμουντ

Τι έκανε πέρυσι: Αρκετοί τραυματισμοί βασικών παικτών, μουρμούρα για την τακτική του Φαβρ και αδικαιολόγητες απώλειες βαθμών με μικρομεσαίες ομάδες, οι αιτίες της αποτυχίας (2η θέση, στο -13 από την Μπάγερν). Την έσωσε ο ερχομός του Χάλαντ (9 γκολ στα 6 πρώτα ματς του) τον Ιανουάριο. Άδικος αποκλεισμός από την ΠΣΖ (φάση των «16»).

Προπονητής: Λουσιέν Φαβρ (62 ετών, από το Μάιο του 2018). Στα υπέρ του ότι άλλαξε το σύστημα σε τριάδα στην άμυνα το Νοέμβριο. Μ’ αυτήν την κίνηση έσωσε τη θέση του και βελτίωσε σαφέστατα την εικόνα των «κιτρινόμαυρων». Έχει άλλη μία χρονιά την ευκαιρία να μαζέψει τίτλους.

Έδρα: Signal Iduna Park (81.365), Ντόρτμουντ

Μεταγραφές: Αποκτήθηκε οριστικά έναντι 25 εκατ. ευρώ ο, δανεικός έως τώρα, Έμρε Τσαν (ΑΜ, 12/2). Νέο αστέρι από την Αγγλία ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ (ΜΕ, Μπέρμιγχαμ, 26,5 εκατ. ευρώ). Απώλεια ο Χακΐμι (33/5 και 10 ασίστ), θα τον αντικαταστήσει ο Μενιέ (Α, 16/0, ΠΣΖ). Για συμπλήρωμα ο Ρέινιερ (ΜΕ, Ρεάλ Μαδρ.), ελεύθερος έμεινε ο Γκέτσε (Ε, 15/3).

Προετοιμασία: Έκανε την αρχή στις 3 Αυγούστου. Έχτισε βάσεις στο Μπαντ Ράγκατς της Ελβετίας από 10 έως 17 Αυγούστου. Κουρασμένη παρουσιάστηκε στα περισσότερα ματς (Φέγενορντ 1-3, Μπόχουμ 1-3, Πάντερμπορν 1-1). Προσπάθησε να τελειοποιήσει το σύστημα με την τριάδα στην άμυνα, αν και ο Φαβρ αρέσκεται στην 4άδα.

Εκτίμηση: Χρειαζόταν ενδεχομένως έναν ακόμα στόπερ μεγάλης κλάσης. Προσπαθεί κλασικά να συνδυάσει τους έμπειρους παίκτες, με τους πιτσιρικάδες. Με έναν υγιή Ρόις (εσωτερική μεταγραφή μετά από 7μηνη απουσία) ίσως να ψάξει την υπέρβαση. Δύσκολο, όμως, σενάριο να χτυπήσει την Μπάγερν. Ταβάνι της η 2η θέση και μία καλή πορεία στην Ευρώπη.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Λειψία

Τι έκανε πέρυσι: Απόλυτα πετυχημένη. Πρωταθλήτρια χειμώνα στην Bundesliga, αλλά εν τέλει τερμάτισε στην 3η θέση. Αιτία οι πολλές εντός έδρας ισοπαλίες, κυρίως στην επανέναρξη. Ρεκόρ οι 9 σερί αγωνιστικές, στις οποίες σκόραρε τουλάχιστον 3 γκολ. Σούπερ νίκη στο Final8 του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μ., έχασε, όμως, κατά κράτος από την ΠΣΖ στον ημιτελικό.

Προπονητής: Γιούλιαν Νάγκελσμαν (33 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Ήδη άφησε το στίγμα του, στην παρθενική χρονιά στους «ταύρους». Απόλυτα κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο, με έντονο πρέσινγκ και γρήγορον τρανζίσιον. Είναι το next big thing της προπονητικής στην Ευρώπη. Έκανε ματ τον Σιμεόνε κόντρα στην Ατλέτικο. Αλλά, υποσχέθηκε τίτλους...

Έδρα: Red Bull Arena (42.558), Λειψία

Μεταγραφές: Μέγιστη απώλεια ο 1ος σκόρερ Βέρνερ (127/78 την προηγούμενη 4ετία), αν και τα πήγε καλά στο Final8 χωρίς αυτόν. Έχασε τον δανεικό Σικ (Ε, 22/10), κράτησε, όμως, τον έτερο δανεικό, Ανχελίνιο (Α, 13/1, Μάντσεστερ Σ.). Ήρθαν οι Χβανγκ (Ε, 27/11, Σάλτσμπουργκ), Χένριχς (Α, 13/0, δανεικός Μονακό), Σάμαρτζιτς (ΜΕ, 18 ετών, Χέρτα).

Προετοιμασία: Έπαιξε τον ημιτελικό με την Παρί στις 18 Αυγούστου και αμέσως μετά πήγαν διακοπές οι παίκτες. Επανήλθαν στις προπονήσεις στις 3/9. Σύντομη η ξεκούραση, μικρή και η διακοπή το χειμώνα. Θα έχει θέμα κούρασης η Λειψία, αν δεν διευρύνει το ρόστερ της. Δεν έδωσε φιλικά ματς. Νίκη 3-0 στο Κύπελλο τη Νυρεμβέργη (12/9).

Εκτίμηση: Σε κομβικό σημείο η ομάδα. Η απώλεια του Βέρνερ είναι μία πρώτη δοκιμασία, από τους πολλούς παίκτες που θα χάσει μελλοντικά (βλέπε Ουπαμεκανό). Ο Νάγκελσμαν εγγυάται το κάτι παραπάνω. Μπορεί να μη ρολάρει πάντα, εντούτοις έχει ξεκάθαρο σχέδιο. Σίγουρη η θέση της στην 4άδα. Χρειάζεται μεταγραφές για το κάτι παραπάνω.

Γκλάντμπαχ

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε το βασικό ζητούμενο και με την 4η θέση εξασφάλισε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Βρέθηκε ακόμα και 8 αγωνιστικές στην κορυφή της βαθμολογίας. Δυνατό φινάλε. Απογοήτευσε στην Ευρώπη με τον αποκλεισμό στη φάση των ομίλων του Europa League.

Προπονητής: Μάρκο Ρόζε (43 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Πιστοποίησε όσα περίμεναν οι φίλοι της Μπορούσια από εκείνον. Θέαμα, γκολ και θετικά αποτελέσματα. Βασικά σχήματά του το 4-3-3 και το 4-2-3-1. Ξεκάθαρο πλάνο από τον Ρόζε. Σούπερ επιλογή από τη διοίκηση η περυσινή πρόσληψή του.

Έδρα: Borussia-Park (59.724), Μενχενγκλάντμπαχ

Μεταγραφές: Αγαπημένοι παίκτες του Ρόζε οι Βολφ (ΜΕ, 5/0 Λειψία) και Λαζάρο (Μ, 13/1 Νιουκάστλ, ήρθε από την Ίντερ), με τον τελευταίο να τραυματίζεται στην προετοιμασία. Λίγες και καλές κινήσεις. Δεν επηρεάζουν οι αποχωρήσεις των Στρομπλ (ΑΜ, 10/0), Τζόνσον (Α, 6/0) και Ράφαελ (Μ, 8/0).

Προετοιμασία: Έλειπαν σε όλη την προετοιμασία και τα φιλικά οι Τιράμ, Πλέα, Ζακάρια. Μέτρησε μόνο νίκες στα τεστ, αν εξαιρέσει κανείς την ήττα 2-0 από την Γκρόιτερ Φιρτ. Δεμένο σύνολο ελέω της παραμονής του βασικού κορμού. Ευκαιρία να δουλέψει ακόμα περισσότερο στις ιδέες και το πλάνο του ο Ρόζε.

Εκτίμηση: Διπλή επιβάρυνση για την Μπορούσια λόγω της παρουσίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έκανε την υπέρβαση μεταγραφικά, αλλά ενισχύθηκε σε καίρια σημεία. Για να βγάλει μία ήρεμη σεζόν, πρέπει τα αστέρια της να μείνουν μακριά από τραυματισμούς. Η ομοιογένεια είναι το όπλο της. Βασική υποψήφια για την πρώτη 4άδα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Λεβερκούζεν

Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε με άδεια χέρια. Αυτοκτόνησε στην 33η αγωνιστική και στην ήττα με 2-0 από τη Χέρτα Βερολίνου, για να μείνει εν τέλει στην 5η θέση και να χάσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από την Μπάγερν (2-4). Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ από την Ίντερ (1-2).

Προπονητής: Πέτερ Μπος (56 ετών, από το Δεκέμβριο του 2018). Κάπου-κάπου εμφανίστηκε ξανά η αφέλεια στο παιχνίδι της Μπάγερ και σ’ αυτό ευθύνεται ο Μπος. Του χρεώνεται η αποτυχία της πρώτης 4άδας. Μεγάλο στοίχημα τι θα πράξει εν τη απουσία του Χάβερτς στην εφετινή σεζόν.

Έδρα: Bay-Arena (30.210), Λεβερκούζεν

Μεταγραφές: Χαμένη σε υλικό, κερδισμένη σε χρήμα. Μέγα-απώλεια ο ηγέτης Χάβερτς (ΜΕ, 30/12, Τσέλσι, 80 εκατ. ευρώ) και ο βασικότατος Φόλαντ (Ε, 27/10, Μονακό, 15,5 εκατ. ευρώ). Κάλυψε το κενό του τελευταίου με τον ερχομό του Σικ (Ε, 22/10, Ρόμα), δοκιμασμένη λύση λόγω της περυσινής παρουσίας του στη Λειψία.

Προετοιμασία: Ήρεμα πράγματα. Δεν πήγε σε προπονητικό κέντρο, ενώ ο Μπος είχε σκοπό να μη δώσει κανένα φιλικό παιχνίδι η ομάδα του. Εν τέλει έπαιξε ένα με την Άντερλεχτ (1-1, 4/9). Αρκετή δουλειά για τον Ολλανδό προπονητή. Πιο επιθετικό ρόλο θα έχει ο Ντεμιρμπάι.

Εκτίμηση: Στόχος η 4άδα. Η ίδια θα παίξει «μόνο» στο Γιουρόπα Λιγκ. Μηδαμινή επιβάρυνση. Κλειδί της σεζόν θα είναι ο αντικαταστάτης του Χάβερτς. Αν καταφέρει ο Μπος να τον εντοπίσει, τότε θα παλέψει για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ερωτηματικό και η ευάλωτη άμυνά της.

Χόφενχαϊμ

Τι έκανε πέρυσι: Κάκιστο ξεκίνημα με μία νίκη στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Ακολούθησαν 5 σερί νίκες. Μετά την καραντίνα φόρτσαρε και με 5-1-1 στο τέλος, άρπαξε την 6η θέση από τη Βόλφσμπουργκ και μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Απέτυχε, πάντως, το εγχείρημα με τον Άλφρεντ Σρόιντερ στον πάγκο. Πολλά τα σκαμπανεβάσματα.

Προπονητής: Μας... τελείωσε ο Σρόιντερ και ανέλαβε το τιμόνι ο Σεμπάστιαν Χένες (38 ετών), γιος του Ντίτερ και ανιψιός του Ούλι Χένες. Αναδείχτηκε πρωταθλητής στην 3η κατηγορία με τη β’ ομάδα της Μπάγερν. Καταπληκτικό επίτευγμα. Μεγάλο στοίχημα βέβαια για τη Χόφενχαϊμ. Πρεσβευτής του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Έδρα: PreZero Arena (30.150), Σίνσχαϊμ

Μεταγραφές: «Τσέπωσε» 11 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Μπίτενκουρτ (Μ, 28/4) και Κόμπελ (31 συμ., Στουτγκάρδη), που ούτως ή άλλως έλειπαν δανεικοί. Επέστρεψε στη Σάλκε ο Ρούντι (Μ, 32/1). Στο ρόστερ ανήκει πάλι ο Φογκτ (14/0, Βέρντερ Βρ.). Ήρθε ως αντάλλαγμα με τον Τσούμπερ (Μ, 14/2) ο Γκατσίνοβιτς (Μ, 23/0, Άιντραχτ Φρ.).

Προετοιμασία: Άρχισε στις 3 Αυγούστου να... ξεμουδιάζει. Από 16-23/8 πήγε στο προπονητικό κέντρο του Τέγκερνζεε. Άνετο 7-1 με τη Βέχεν, σφαλιάρα από τη Νυρεμβέργη (2-5, β’ ομάδα), καλό διπλό τεστ με τη Μάιντς (2-1, 2-1). Κλασικά έχει αμυντικά θέματα, κλασικά σκοράρει με ευκολία, ελέω πλουραλισμού στην επίθεση.

Εκτίμηση: Στοχεύει σε νέα έξοδο στην Ευρώπη. Εφικτός στόχος το Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα αγωνιστεί και εφέτος. Ερωτηματικό αν έχει τη στόφα για ομάδα της Bundesliga ο Χένες. Το ρόστερ, πάντως, παρέμεινε ως έχει και δεν είναι καθόλου κακό, αρκεί να μην έχει πολλούς τραυματισμούς . Θέσεις 5-7.

Βόλφσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Σπατάλησε την απευθείας θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (7η). Άρχισε τη σεζόν με αήττητο σερί 9 αγωνιστικών. Από τις χαμένες της καραντίνας. Μετά απ’ αυτήν δεν βρήκε ρυθμό (4-1-4). Κάκιστη εντός έδρας (4-7-6), ρεκόρ εκτός έδρας οι 9 νίκες και οι 30 βαθμοί. Αποκλείστηκε από τη Σαχτάρ στην Ευρώπη (Φάση των «16»).

Προπονητής: Όλιβερ Γκλάσνερ (46 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Θετικό το πρόσημο της πρώτης χρονιάς του. Δυνατός στο παιχνίδι στην κόντρα, δυσκοίλιος και εκείνος, όταν εντός έδρας οι αντίπαλοι στήνονταν στην άμυνα. Εγκατέλειψε γρήγορα την αγαπημένη του τριάδα στα μετόπισθεν και προτίμησε το 4-4-2.

Έδρα: Volkswagen Arena (30.000), Βόλφσμπουργκ

Μεταγραφές: Άλλαξε ρότα. Τέρμα οι πολυδάπανες μεταγραφές. Επενδύει πλέον σε μικρούς, για να τους μοσχοπουλήσει. Αυτό οραματίζεται με τον ερχομό των Μπιάλεκ (Ε, Ζαγκλέμπιε Λούμπιν, 19/9) και Λακρουά (Α, Σοσό, 20/0), έναντι 5 εκατ. ευρώ έκαστος. Κακός έφυγε ο Κνόχε (Α, 21/1), σωστά πουλήθηκε ο Ουντουοκάι (Α, 26/0, Άουγκσμπουργκ, 7 εκατ. ευρώ).

Προετοιμασία: Κάκιστες εντυπώσεις άφησαν οι «λύκοι» στην αρχή (0-1 Μπράουνσβαϊγκ), επηρεασμένοι από την έλλειψη διακοπών και τις δοκιμές στα συστήματα του Γκλάσνερ. Έστρωσε στη συνέχεια και νίκησε τις Χόλσταϊν Κιελ (2-0), Κολωνία (3-0), Μαγδεμβούργο (4-1). Στις 17/9 παίζει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ με την Κουκέσι.

Εκτίμηση: Ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει τρεις σερί χρονιές το εισιτήριο για μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στοχεύει να το πράξει με τα... μαγικά του Γκλάσνερ, την πίστη στους μικρούς και τα γκολ του Βέγκχορστ (16 πέρυσι). Αν παραμείνει ο Ολλανδός. Ειδικά αν προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, λόγω κούρασης και ρόστερ, δεν τη βλέπουμε για ψηλά...

Φράιμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Κάθε σεζόν κατά την οποία δεν μπλέκει σε περιπέτειες, είναι πετυχημένη. Έτσι και πέρυσι. Στις 12 πρώτες αγωνιστικές μέτρησε μόλις δύο ήττες. Δύναμη εντός έδρας (9-2-6), έκανε αρκετές ζημιές. «Μουδιασμένη» μετά από την καραντίνα. Χάρη στο καλό φινάλε «κέρδισε» την 8η θέση.

Προπονητής: Κρίστιαν Στράιχ (55 ετών, από το Δεκέμβριο του 2011). Ο... μαθουσάλας της κατηγορίας. Ουδείς μπορεί να διαμορφώσει καλύτερα ένα μέτριο σύνολο, σε υπερ-ομάδα. Ούτε να το σκεφτεί κανείς να αποχωρήσει ο Στράιχ από τον πάγκο. Κάθε χρόνο υπερβάλλει εαυτόν, εξελίσσει τους μικρούς, κάνει... θαύματα.

Έδρα: Schwarzwald-Stadion (24.000), Φράιμπουργκ

Μεταγραφές: Άλλο ένα καλοκαίρι στο οποίο έχασε τα αστέρια της. Παρελθόν αποτελούν οι Σβόλοφ (Τ, 24/0, Σάλκε), Κοχ (Α, 32/1, Λιντς), Βάλντσμιντ (Ε, 23/7, Μπενφίκα). Νο 1 ορίστηκε ο Φλέκεν, ήρθε ως μπακ-απ ο Ούπχοφ (Καρλσρούη). Μεσοεπιθετικά αποκτήθηκαν οι Τιλ (ΜΕ, Σπαρτάκ Μ., 12/0 εφέτος) και Ντεμίροβιτς (Ε, Σεν Γκάλεν, 28/14).

Προετοιμασία: Η αρχή έγινε στις 10 Αυγούστου (τελευταία απ’ όλες) και η προετοιμασία στο Σρουνς της Αυστρίας (20-29/8). Σε φιλικά ματς: Καρλσρούη 1-1, Σεν Γκάλεν 3-1, Γκόρνικ Ζάμπρζε 4-1, Σάντχαουζεν 1-1. Είχε μερικές απώλειες λόγω τραυματισμού, ειδικά στο κέντρο και έτσι χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί από τη β’ ομάδα.

Εκτίμηση: Ξανά από την αρχή. Κάνει μία καλή σεζόν, αποχωρούν οι καλύτεροι παίκτες της, εντούτοις ο Στράιχ βρίσκει τρόπο να δημιουργήσει ένα ικανότατο σύνολο. Ούτε εφέτος θα μπει σε περιπέτειες, αλλά δεν θα μπει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Με την έναρξη του β’ γύρου θα μπει στο νέο γήπεδό της (34.700 θέσεις).

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Τι έκανε πέρυσι: Με τις τόσες αποχωρήσεις του προηγούμενου καλοκαιριού, αποτέλεσε επιτυχία η 9η θέση. Πολύ μέτρια εκτός έδρας, εξ’ ου και η απόσταση προς τις θέσεις της Ευρώπης. Όπου Ευρώπη, αποκλείστηκε από τη Βασιλεία στο Γιουρόπα Λιγκ, στη φάση των «16», ενώ είδε το ΣΤΟΠ της Μπάγερν στα ημιτελικά του Κυπέλλου (1-2).

Προπονητής: Άντι Χίτερ (50 ετών, από τον Ιούλιο του 2018). Οι επιτυχίες με την Άιντραχτ του απέφεραν νέο συμβόλαιο έως το 2023. Δεν τον... ακουμπά κανείς και ο Αυστριακός κόουτς προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο.

Έδρα: Deutsche Bank Park (51.500), Φρανκφούρτη

Μεταγραφές: Φειδωλή στο παζάρι η Άιντραχτ. Επιμένει στον κορμό της και περιμένει δανεικούς της τελευταίας στιγμής από τις μεγάλες ομάδες. Απέκτησε οριστικά από τη Μίλαν τον Αντρέ Σίλβα (9 εκατ. ευρώ). Ανταλλαγή Τσούμπερ (Μ, 14/2, Χόφενχαϊμ) και Γκατσίνοβιτς (Μ, 23/0, πήγε στη Χόφενχαϊμ), ενώ αποκτήθηκε ο Άτσε (ΜΕ, 19/5, Σπάρτα Ρότερνταμ).

Προετοιμασία: Λόγω του Europa League ήταν διακεκομμένη η προετοιμασία και οι διακοπές. Δύσκολα να βρουν ρυθμό εξ’ αρχής οι παίκτες του Χίτερ, μιας και έλειπαν αρκετοί στις Εθνικές ομάδες. Σε φιλικά ματς: Αϊντχόφεν (2-1), Άγιαξ (1-2). «Θέλω να την ανεβάσω ένα σκαλοπάτι», το σχόλιο του κόουτς.

Εκτίμηση: Πάει καιρός που δεν έχασε ούτε ένα βασικό στέλεχός της η Φρανκφούρτη. Βέβαια το υπάρχον ρόστερ «διαβάζεται» εύκολα από τον αντίπαλο. Μετά από πάμπολλα ματς την τελευταία διετία, τώρα δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Έτσι θα φλερτάρει με τις θέσεις 7-8. Αν, και μόνο αν, κυλήσει ιδανικά η σεζόν.

Χέρτα

Τι έκανε πέρυσι: Απογοήτευσε. Κακή επιλογή ο Άντε Κόβιτς (απόλυση 27/11/2019), ακόμα χειρότερη αυτή του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Την κατάσταση διόρθωσε ο έμπειρος Μπρούνο Λαμπαντία (09/04) μετά την καραντίνα, καθώς ξελάσπωσε μια και καλή την ομάδα του. Και πάλι, η 10η θέση δεν αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες και τα όνειρά της.

Προπονητής: Μπρούνο Λαμπαντία (54 ετών, από τον περασμένο Απρίλιο). Αυτόν χρειάζονταν εξ’ αρχής η Χέρτα. Γνωστός... πυροσβέστης όταν κινδυνεύει μία ομάδα. Αντιθέτως όταν την αναλαμβάνει εξ’ αρχής, δεν «τραβάει» συνήθως (καλός α’, κακός β’ γύρος). Είχε χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες, σπάνια, όμως, παρουσιάζει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα: Olympiastadion (74.649), Βερολίνο

Μεταγραφές: Κλεισμένος τον Ιανουάριο ο Τουσάρ (ΑΜ, 24/2), αφίχθη τώρα από τη Λυών. Για βασικοί έρχονται οι Σβόλοφ (Τ, Φράιμπουργκ), Ζέιφαουκ (Α, Γκρόνινγκεν, 26/0), Κόρδοβα (Ε, 29/13, Κολωνία). Επέστρεψε ο δανεικός μέσος Ντούντα (Νόριτς, 10/0). Ουσιαστική απώλεια ο Γκρούιτς (ΑΜ, 29/4), απώλεια «χαρακτήρων» οι Σκιέλμπρεντ (ΑΜ, 24/0), Ιμπίσεβιτς (Ε, 25/7), Καλού (Ε, 5/1).

Προετοιμασία: Έμεινε στο Βερολίνο. Οι φροντιστές τοποθέτησαν κρεβάτια για τους ποδοσφαιριστές στο προπονητικό κέντρο, για να ξεκουράζονται εκεί. Σταθερός στο 4-2-3-1 ο Λαμπαντία. Κακή εικόνα στα φιλικά: Άγιαξ 0-1, Αϊντχόφεν 0-4, Αμβούργο 0-2. Μηδαμινή δημιουργία φάσεων, ελάχιστα τα γκολ, ενώ εσχάτως έδειξε προβληματική και στην άμυνα (Μπράουνσβαϊγκ 4-5 στο Κύπελλο).

Εκτίμηση: Ερωτηματικό η Χέρτα, πάνω που την είχαμε σίγουρη για την πρώτη 6άδα. Δεν της έκανε καλό ο αποκλεισμός από το Κύπελλο. Ο μεγαλοεπενδυτής Βίντχορστ έχει ακόμα... απόθεμα για να προσφέρει χρήμα για τις μεταγραφές. Υψηλά ο πήχης, ρίσκο και για τον κόουτς Λαμπαντία. Μονόδρομος η έξοδος στην Ευρώπη...

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ουνιόν Βερ.

Τι έκανε πέρυσι: Άψογη παρουσία στην παρθενική σεζόν της στην κατηγορία. Η 11η θέση ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών της. Ποτέ δεν μπήκε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, αλλά βρέθηκε επίσης στην τελευταία τριάδα μόλις σε δύο αγωνιστικές. Δυνατή έδρα (8-3-6), νίκησε στον πρώτο γύρο Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ.

Προπονητής: Ουρς Φίσερ (54 ετών, από τον Ιούλιο του 2018). Λίρα εκατό ο Ελβετός προπονητής. Σοβαρός, μετρημένος, δουλευταράς, ξέρει τι έχει στα χέρια του, πάντα προσγειωμένος. Φάνηκε ευέλτικος εφέτος με την τριάδα στην άμυνα, κάτι που δεν είχε δοκιμάσει ποτέ στη Β’ κατηγορία.

Έδρα: Stadion An Der Alten Försterei (22.012), Βερολίνο

Μεταγραφές: Έντονο πάρε-δώσε. «Πόνεσε» η αποχώρηση των Γκίκιεβιτς (Τ, 33 συμ.), Σούμποτιτς (Α, 23/1), Κ. Σλότερμπεκ (Α, 23/1), Άντερσον (Ε, 33/12). Σημαντική η ενίσχυση με τους Λούτε (Τ, 10 συμ., Άουγκσμπουργκ), Κνόχε (Α, 21/1, Βόλφσμπουργκ), Γκίσελμαν (Α, 25/1, Φορτούνα Ντ.), Έντο (Μ, 6/2, Γιοκοχάμα) και το κόλπο γκρόσο, Μαξ Κρούζε (ΜΕ, 20/7, Φενερμπαχτσέ).

Προετοιμασία: Χρειάζεται χρόνο για να «δέσει» την ομάδα ο Φίσερ. Στα φιλικά δοκίμασε δύο νέα συστήματα: 4-2-3-1 και 4-4-2. Πέρυσι έπαιζε με τριάδα στα μετόπισθεν. Απών ο Κρούζε στα περισσότερα ματς, λόγω έλλειψης άδειας συμμετοχής. Σε φιλικά ματς, ούτε κρύο-ούτε ζέστη: Κότμπους 3-1, Ντινάμο Δρ. 2-0, Κολωνία 1-2, Άγιαξ 2-2.

Εκτίμηση: Σίγουρα θα υπάρξουν χειρότερες ομάδες από την Ουνιόν Βερολίνου εφέτος. Η δεύτερη χρονιά μιας νεοφώτιστης, πάντα είναι πιο δύσκολη. Εντούτοις όταν έρχονται στην πρωτεύουσα παίκτες όπως οι Κνόχε και Κρούζε, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μονόδρομος η παραμονή. Τη βλέπουμε στα ίδια με πέρυσι.

Σάλκε

Τι έκανε πέρυσι: Από τον παράδεισο στην Κόλαση. Υπέστη μόλις δύο ήττες στον πρώτο γύρο (μάζεψε 30 από τους συνολικά 39 βαθμούς). Μετά από το 2-0 με την Γκλάντμπαχ (18η αγ.) ακολούθησαν 16 σερί αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (αρνητικό ρεκόρ συλλόγου). Τερμάτισε στην απογοητευτική 12η θέση. Αποκλεισμός στα προημιτελικά του Κυπέλλου από την Μπάγερν (0-1).

Προπονητής: Ντέιβιντ Βάγκνερ (48 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Ήξερε που ερχόταν ο Γερμανοαμερικανός. Αλλά δεν φαντάστηκε αυτήν την καθίζηση στον 2ο γύρο. Μία αιτία οι πάμπολλοι τραυματισμοί, σίγουρα, εντούτοις φέρει ευθύνη. Ο πρόεδρος ήθελε να τον διώξει, ο τεχνικός διευθυντής του εξασφάλισε μία τελευταία ευκαιρία. Νούμερο 1 υποψήφιος για απόλυση.

Έδρα: Veltins-Arena (62.271), Γκελζενκίρχεν

Μεταγραφές: Το ταμείο είναι μείον. Στο... τσάμπα πήρε τον Ιμπίσεβιτς (Ε, 25/7, Χέρτα), επέστρεψαν οι δανεικοί Ουτ (ΜΕ, 15/5, Κολωνία), Σκρίμπσκι (Ε, 11/1, Φορτούνα Ντ., ξεχώρισε στα φιλικά), Μπενταλέμπ (ΑΜ, 12/0, Νιουκάστλ), Ρούντι (ΑΜ, 32/1, Χόφενχαϊμ). Σούπερ απώλειες οι Νίμπελ (Τ), ΜακΚένι (ΑΜ, 28/3), Κένι (Α, 31/2), Καλιτζιούρι (Μ, 28/2).

Προετοιμασία: Κάκιστα αποτελέσματα, αρνητική εικόνα, όλο το βάρος πέφτει στους πιτσιρικάδες και προχωρά με βάρκα την ελπίδα, ότι οι βασικότατοι παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμούς, θα βρουν άμεσα τη φόρμα τους. Νέο νούμερο 1 στο τέρμα ορίστηκε ο Ραλφ Φέρμαν. Σε φιλικά παιχνίδια: Φερλ 4-5, Ίρντιγκεν 1-3, Άρης 1-0, Μπόχουμ 3-0.

Εκτίμηση: Μουρμούρα, γκρίνια, προβλήματα. Δύσκολη σεζόν για τη Σάλκε. Πιο πιθανό σενάριο είναι να μπλέξει. Ουδείς μιλάει για έξοδο στην Ευρώπη. Μετρά ώρες στον πάγκο ο Βάγκνερ. Διαθέτει σούπερ υλικό, αλλά κανείς δεν παίζει για τον προπονητή. Τα οικονομικά της είναι στα Τάρταρα. Βαρβάτο πρόγραμμα στην αρχή. Παίζει για τις θέσεις 12-15.

Μάιντς

Τι έκανε πέρυσι: Είχε ως καλύτερη θέση τη 12η. Αρκετοί πίστευαν ότι ήρθε η ώρα του υποβιβασμού. Αφυπνίστηκε με την αλλαγή προπονητή (Μπάιερλοτσερ αντί Σβαρτς στις 18/11/2019). Τη γλίτωσε (13η θέση) διότι υπήρχαν πιο χάλια ομάδες από εκείνη. Καλό το φινάλε (3/5 νίκες), τραγική η άμυνά της (αρνητικό ρεκόρ συλλόγου, 65 γκολ).

Προπονητής: Άχιμ Μπάιερλοτσερ (52 ετών, από το Νοέμβριο του 2019). Ξεκίνησε τη σεζόν με την Κολωνία, απολύθηκε στις 9 Νοεμβρίου και 10 ημέρες αργότερα ανέλαβε τη Μάιντζ. Στην αρχή δεν άλλαξε πολλά. Φάνηκε να χάνει το παιχνίδι στο τέλος, εντούτοις τον έσωσαν οι παίκτες του. Περιορισμένων δυνατοτήτων (βασικό σχήμα 4-2-3-1).

Έδρα: Opel Arena (34.000), Μάιντς

Μεταγραφές: Θα βγει... οφσάιντ στο μεταγραφικό παζάρι μόνο αν αποχωρήσει τελευταία στιγμή κάποιος από τους βασικούς πυλώνες της (Νιακατέ, Κουάισον, Μποέτιους, Ματετά). Αλλιώς ενισχύθηκε σωστά στην άμυνα με τους Λαβαλέ (5/0, Σταντάρ Λ.) και Κίλιαν (15/0, Πάντερμπορν).

Προετοιμασία: Μπορεί να είναι το 3ο νεότερο ρόστερ στην κατηγορία, εντούτοις οι περισσότεροι παίζουν 2-3 χρόνια μαζί. Η προετοιμασία έγινε εντός συνόρων. Ήττες γνώρισε στα τελευταία φιλικά παιχνίδια από τις Σάντχαουζεν (0-1), Χόφενχαϊμ (1-2, 1-2). Είχε πολλά κρούσματα κορωνοϊού και όλα κύλησαν μετ’ εμποδίων.

Εκτίμηση: Περιμένουμε να έχει ακόμα περισσότερες δυσκολίες, σε σχέση με πέρυσι. Όσο πιο αργά φύγει ένα βασικό στέλεχος, τόσο το χειρότερο. Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τα κρούσματα του κορωνοϊού και συνεχώς μένει πίσω. Έντονο κενό και στα οικονομικά της. Δεν μας γεμίζει το μάτι ο Μπάιερλοτσερ. Θα κινδυνεύσει μέχρι τέλους.

Κολωνία

Τι έκανε πέρυσι: Έσωσε την παρτίδα με την αλλαγή προπονητή το Νοέμβριο. Απέτυχε παταγωδώς ο Μπάιερλοτσερ, βρήκε τις λύσεις ο Μάρκους Γκίσντολ. Άνευ νίκης (σε 9 ματς), όμως, μετά τη διακοπή του κορωνοϊού, με συνέπεια να ξεπέσει στην 14η θέση.

Προπονητής: Μάρκους Γκίσντολ (51 ετών, από το Νοέμβριο του 2019). Πριν από το lockdown μετρούσε 8 νίκες σε 11 ματς. Εν συνεχεία η ομάδα κατέρρευσε. Δεν είναι προπονητής που γυρίζει εύκολα τον τροχό. Αν αρχίσει στραβά η σεζόν, θα έχει πρόβλημα και ο ίδιος.

Έδρα: Rhein-Energie Stadion (49.698), Κολωνία.

Μεταγραφές: Ελληνικό αέρας στην Κολωνία με την άφιξη του Δημήτρη Λημνιού (ΜΕ, 26/4 και 6 ασίστ). Απώλειες οι Τερόντε (Ε, 23/3), Λάιστνερ (Α, 13/0) και Ουτ (Ε, 15/5). «Τσέπωσε» χρήμα με τον Κόρδοβα (Ε, 29/13, Χέρτα 15 εκατ. ευρώ), έφερε τον Άντερσον (Ε, 33/12) από την Ουνιόν Βερ. Ήρθε ως νο2 γκολκίπερ ο Τσίλερ (Αννόβερο).

Προετοιμασία: Πήγε σε προπονητικό κέντρο από τις 20 έως τις 29 Αυγούστου. Κάκιστα τα αποτελέσματα και η εικόνα της. Ήττες από Σάντχαουζεν και Χόφενχαϊμ, όλες με σκορ 2-1 (με τη Χόφενχαϊμ έπαιξε δις). Νέα σφαλιάρα με σκορ 3-0 από τη Βόλφσμπουργκ. Στο Κύπελλο προέκυψαν οι τραυματισμοί των Σμιτς (Α) και Γιάκομπς (Μ).

Εκτίμηση: Την περιμένει μία δύσκολη αγωνιστική περίοδος. Αρκετά τα ανοιχτά μέτωπα και ο Μάρκους Γκίσντολ δεν είναι ειδικός να τα λύσει. Άλλο να έρθει ως πυροσβέστης, άλλο να οδηγήσει εξ’ αρχής μία ομάδα σε ήρεμα νερά. Η ενίσχυση δεν είναι η δέουσα και η απουσία του κόσμου είναι πλήγμα. Θέσεις: 15-17.

Άουγκσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Δεύτερη σερί χρονιά που τερματίζει στην 15η θέση της βαθμολογίας. Μέχρι το Μάρτιο πορεύτηκε με τον Μάρτιν Σμιντ, ο οποίος την είχε το χειμώνα στο 1-1-7. Μετά τη διακοπή ανέλαβε ο Χέρλιχ. Δεν έλαμψε (2 νίκες σε 9 ματς), εντούτοις πήρε το ζητούμενο. Πρόβλημα η άμυνα (63 γκολ).

Προπονητής: Χάικο Χέρλιχ (48 ετών, από τον περασμένο Μάρτιο). Είχε χρόνο στη διακοπή να προετοιμάσει την ομάδα, έστω και σε αντίξοοες συνθήκες. Το δείγμα μόνο θετικό δεν ήταν. Ούτως ή άλλως ρίσκο η επιλογή του. Μη δοκιμασμένη λύση. Από τους βασικούς υποψήφιους για απόλυση.

Έδρα: WWK Arena (30.660), Άουγκσμπουργκ

Μεταγραφές: Πρόσθεσε εμπειρία στο ρόστερ. 11αδάτοι παίκτες οι Γκίκιεβιτς (Τ, Ουνιόν Βερ.), Γκούμνι (Α, 21/1, Λεχ Πόζναν), Καλιτζιούρι (Μ, 28/2, Σάλκε), Στρομπλ (ΑΜ, 10/0, Γκλάντμπαχ). Ρεκόρ μεταγραφής ο Ουντουοκάι (Α, 26/0, 7 εκατ. ευρώ). Έφυγε για την Αϊντχόφεν ο εξαιρετικός μπακ Μαξ (Α, 30/4, 8 εκατ. ευρώ). Τέλος καριέρας για τον αρχηγό Μπάιερ (ΑΜ, 36 ετών, 324/8).

Προετοιμασία: Χαμηλής δυναμικότητας οι αντίπαλοι. Όταν έπαιξε ένα σοβαρό ματς, ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τον Άγιαξ. Παραδόξως κάτι κατάφερε ο Χέρλιχ αναφορικά με τη νέα φιλοσοφία και η εικόνα της δεν ήταν άσχημη. Θα προσπαθήσει να παίζει με την μπάλα, όχι μόνο κόντρα σ’ αυτήν.

Εκτίμηση: Όλα ρόδινα πρέπει να κυλήσουν στην Άουγκσμπουργκ, για να μην μπλέξει σε θέματα υποβιβασμού. Κυρίως να διορθώσει την αφέλειά της, να επιβληθεί ο Χέρλιχ, να είναι αποδεκτός στα αποδυτήρια, να ταιριάξει το παζλ με τους νέους παίκτες. Κινήθηκε έξυπνα στις μεταγραφές. Πολλά, όμως, τα αν...

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Βέρντερ

Τι έκανε πέρυσι: Είδε το Χάρο με τα μάτια. Μόλις δύο εντός έδρας νίκες, συνολικά 19 ήττες και 69 γκολ παθητικό. Σώθηκε στα μπαράζ μετά από καλό φινάλε (4/8 νίκες) και το 6-1 κόντρα στην Κολωνία. Υπέταξε τη Χάιντενχαϊμ με το 0-0 και το εκτός έδρας 2-2. Να φύγει και να μην ξανάρθει η σεζόν.

Προπονητής: Φλόριαν Κόφελντ (37 ετών, από το Νοέμβριο του 2017). Δοκιμάστηκε η σχέση της Βέρντερ με τον νεαρό κόουτς. Τον εμπιστεύτηκε όσο δεν πήγαινε άλλο, παρ’ ότι η ομάδα βρισκόταν στα Τάρταρα. Καλά έκανε. Είναι καλός προπονητής. Αλλά σίγουρα εφέτος είναι η τελευταία ευκαιρία του να πετύχει κάτι καλό με τους «πράσινους».

Έδρα: Wohninvest Weserstadion (42.100), Βρέμη

Μεταγραφές: Επιχείρηση ανανέωσης. Ενεργοποίησε, έναντι συνολικά 21 εκατ. ευρώ, τις ρήτρες των Μπίτενκουρτ (Μ, 28/4), Τοπράκ (Α, 10/0), Ζέλκε (Ε, 11/0). Νέα αποκτήματα οι Έρας (ΑΜ, Νυρεμβέργη, 20/3), Τσονγκ (Μ, Μάντσεστερ Γ., 3/0), Αγκού (Α, Όσναμπρικ, 28/0). Τέλος εποχής για τον γερόλυκο Πισάρο (41ος ετών) και τους 30άρηδες Λάνγκαμπ (Α, 5/0), Μπάργκφρεντε (ΑΜ, 15/0), Μπάρτελς (Μ, 14/0), Σαχίν (ΑΜ, 16/0).

Προετοιμασία: Εντυπωσιακή με 7/7 νίκες στο προπονητικό κέντρο του Τσίλερταλ (και όχι μόνο), αν και δεν αντιμετώπισε μεγαθήρια. Επέστρεψε στο φουλ επιθετικό παιχνίδι ο Κόφελντ. Δούλεψε το 4-5-1 και το κλασικό 4-4-2. Σε φιλικά: Μπράουνσβαϊγκ 2-0, Λίντσερ 4-1, Αούστρια Λούστεναου 4-2, Γκρόνινγκεν 4-0, Σαν Πάουλι 1-0, Αννόβερο 2-0, Ρέντεν 7-0.

Εκτίμηση: Βασικό μέλημα, μία ήρεμη σεζόν. Αποφυγή των εύκολων γκολ μετά από στημένες φάσεις, πιο έντονη παρουσία επιθετικά με τον Φίλκρουγκ, κερδισμένη αν μείνει ο Ρασίτσα. Ισχνό ρόστερ ελέω οικονομικών. Το μιξ παλιών και νεοφερμένων πρέπει να πετύχει από την αρχή. Δεν μας ξεγελούν τα φιλικά. Θα έχει δύσκολη σεζόν και πάλι.

Μπίλεφελντ

Τι έκανε πέρυσι: Περίπατος. Πανηγύρισε την 8η άνοδο στην ιστορία της (ρεκόρ, μαζί με τη Νυρεμβέργη) και επιστρέφει στα σαλόνια μετά από 11 χρόνια. Το Α και το Ω της κατηγορίας. Μόλις δύο ήττες, 68 βαθμοί, 65 γκολ. Και όλα αυτά, χωρίς καν να είναι φαβορί για την άνοδο.

Προπονητής: Ούβε Νόιχαους (60 ετών, από το Δεκέμβριο του 2018). Σε ηλικία 30 ετών έπαιξε για πρώτη φορά στην Bundesliga. Άλλα 30 χρόνια μετά θα καθίσει στον πάγκο ομάδας της κορυφαίας κατηγορίας. Πρόκληση και για τον ίδιο.

Έδρα: Schüco-Arena (27.300), Μπίλεφελντ

Μεταγραφές:  Διαθέτει το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία. Δεν ξόδεψε ευρώ για τους Κόρδοβα (Ε, Άουγκσμπουργκ, 16/2), Ντοάν (ΜΕ, Αϊντχόφεν, 19/2), Γκέμπαουερ (Α, Άλταχ, 31/5), Λάουρσεν (Α, Οντένσε, 26/1), Φαν ντερ Χουρν (Α, Σουόνσι, 30/1), Ντε Μεδίνα (Α, Μουσκρόν, 22/1). Μόνο ο πρώτος έχει εμπειρία από την κατηγορία.

Προετοιμασία:  Απουσιάζει αρκετό καιρό ο περυσινός 2ος σκόρερ Φόγκλζαμερ και οι Κόρδοβα, Σούκου τον αντικατέστησαν στο 4-3-3 που εφαρμόζει ο Νόιχαους. Σε φιλικά ματς, δεν έλαμψε ιδιαίτερα: Όσναμπρικ 1-1, Φερλ 2-1, Φέγενορντ 0-0, Στουτγάρδη 0-2, Ντούισμπουργκ 3-2, Γκρόνινγκεν 1-1.

Εκτίμηση: Ίσως να θυμίσει κάπως την περυσινή Πάντερμπορν η Μπίλεφελντ. Όχι στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά σε επίπεδο δυναμικότητας. Λόγω κορωνοϊού το οικονομικό άνοιγμα ήταν στην ουσία μηδαμινό. Με τον ίδιο περυσινό κορμό και με προσθήκες αμφιβόλου αξίας, η Αρμίνια δύσκολα θα έχει τύχη.

Στουτγκάρδη

Τι έκανε πέρυσι: Το σχέδιό της έπιασε τόπο και με νεανικό ρόστερ πέτυχε την άμεση επάνοδο στην Bundesliga. Από την 3η αγωνιστική βρισκόταν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Μη πειστική, πάντως, με τον Τιμ Βάλτερ στον πάγκο, εξ’ ου και η αλλαγή το Δεκέμβριο. Στο τέλος επιβλήθηκε των Χάιντενχαϊμ και Αμβούργου.

Προπονητής: Πελεγκρίνο Ματαράτσο (42 ετών, από τον περασμένο Δεκέμβριο). Προπονητής που ξέρει να εξελίσσει νεαρούς παίκτες. Την ανέβασε κατηγορία, εντούτοις ο ίδιος είναι άπειρος σε επίπεδο Bundesliga. Από το ποδόσφαιρο κατοχής, θα πρέπει να αλλάξει πλέον τακτική, παίζοντας κυρίως την κόντρα. Γερή δοκιμασία.

Έδρα: Mercedes-Benz-Arena (60.449), Στουτγκάρδη

Μεταγραφές: Για την άμυνα απέκτησε οριστικά (μετά από τον δανεισμό τους) τους Κόμπελ (Τ, Άουγκσμπουργκ), Στέντσελ (Α, Φράιμπουργκ), Έντο (ΑΜ, Σιν Τρούιντεν), ενώ έκλεισε και τους Άντον (Α, Αννόβερο, 30/0), Μαυροπάνο (Α, Άρσεναλ, δανεικός πέρυσι στη Νυρεμβέργη). Με τον τραυματισμό του Γκονζάλες (27/14) και το τέλος καριέρας του Γκόμεζ (23/7), έχει μέγιστο θέμα στην επίθεση.

Προετοιμασία: Αρκετή δουλειά για τον Ματαράτσο. Αλλαγή φιλοσοφίας για την ομάδα. Τυχερός που διαθέτει νεαρούς παίκτες και μπορεί να τους πλάσει αναλόγως. Σωστή αμυντική δουλειά και οι αντεπιθέσεις θα είναι το κύριο μέλημα εφέτος των Σουηβών. Σε φιλικά ματς: Λίβερπουλ 0-3, Αμβούργο 3-2, Μπίλεφελντ 2-0, Στρασβούργο 4-2.

Εκτίμηση: Νεανικό ρόστερ, ελάχιστη εμπειρία, άπειρος προπονητής. Σκόπιμα οι άνθρωποι της Στουτγκάρδης προτίμησαν το συγκεκριμένο μονοπάτι. Μεσοεπιθετικά έχει ποιότητα, αλλά όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις του Γκονζάλες (αν παραμείνει στην ομάδα). Το ταμείο είναι μείον. Περαιτέρω ενίσχυση δεν προβλέπεται. Ούτε προβλέπεται να μένει κατηγορία η ομάδα.

Επιμέλεια: Άλκης Τσαβδαράς

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ