foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ35
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία, Segunda Division: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Σεπ 2020 15:39
Ισπανία-Segunda-Division-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

Την πρωτοκαθεδρία σε εκπροσώπους στη Σεγούντα Ντιβιζιόν απέκτησε η Μαδρίτη με 4 ομάδες (Αλκορκόν, Λεγανές, Ράγιο Βαγιεκάνο και Φουενλαμπράδα). Ακολουθεί η Καταλονία με 3, τις Εσπανιόλ, Τζιρόνα και Σαμπαντέλ. Από δύο εκπροσώπους έχει η Ανδαλουσία (Αλμερία, Μάλαγα), η Αστούρια (Ρεάλ Οβιέδο, Σπόρτινγκ ντε Χιχόν), τα Κανάρια νησιά (Λας Πάλμας, Τενερίφη) και η Καστίγια και Λεόν (Μιραντές, Πονφεραντίνα). Με μία είναι η Αραγονία (Σαραγόσα), η Καστίγια λα Μάντσα (Αλμπαθέτε), η Βαλένθια (Καστεγιόν), η Γαλικία (Λούγο), οι Βαλεαρίδες νήσοι (Μαγιόρκα), η Λα Ριόχα (Λογρονιές) και η Μούρθια (Καρταχένα). Για 3η συνεχή χρονιά δεν υπάρχει φέτος ομάδα «παράρτημα» (π.χ. Ρεάλ Μαδρίτης Β) στην κατηγορία.

Το πάθημα έγινε μάθημα

Ο φόβος της πανδημίας αλλά και τα όσα ευτράπελα και απογοητευτικά ακολούθησαν της αναβολής του αγώνα Λα Κορούνια – Φουενλαμπράδα, φέρνουν νέα μέτρα που θα ισχύσουν από φέτος και στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Ομοσπονδία, Λίγκα και ομάδες το ταχύτερο πρέπει να συμφωνήσουν ως τις 18 Σεπτεμβρίου. Τα κυριότερα σημεία των μέτρων προβλέπουν πως οι ομάδες πρέπει να έχουν το λιγότερο 7 επαγγελματίες στην ενδεκάδα. Αν όμως για λόγους ανωτέρας βίας (ίωσης) δεν μπορούν να έχουν τουλάχιστον 13 παίκτες (επαγγελματίες και από τις υποδομές) στην αποστολή, είτε υποχρεωθούν να κλείσουν τις εγκαταστάσεις τους για λόγους υγιεινής είτε να μην ταξιδέψουν κατόπιν απόφασης των υγειονομικών αρχών, ο αγώνας τους θα αναβάλλεται. Αν διαθέτουν 13 παίκτες στο σύνολο επιτρέπεται το λιγότερο οι 5 να είναι επαγγελματίες. Στην Πριμέρα επιτρέπεται σε ομάδα μία αναβολή αγώνα της και στη Σεγούντα δύο. Δεν μπορεί να ακυρωθεί ματς τις 8 τελευταίες αγωνιστικές. Αν όμως ακυρωθεί θα χάνεται από την υπαίτια ομάδα που δεν θα μπορεί να κατέβει στον αγώνα, με 3-0 στα χαρτιά. Αν και οι δύο ομάδες δεν μπορούν να αγωνιστούν, θα το χάνουν και οι δύο με 3-0!

Σύστημα διεξαγωγής

Εξακολουθεί (προς ώρας) να ισχύει ό,τι γνωρίζουμε. Έχουμε 22 ομάδες, οι 15 του περσινού πρωταθλήματος που παρέμειναν, οι 3 που υποβιβάστηκαν από την Πριμέρα και οι 4 που ανέβηκαν από την Σεγούντα Β, μετέχουν στο πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί μετά από 42 αγωνιστικές. Η τελευταία αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μάιου 2021. Οι δύο πρώτες ομάδες ανεβαίνουν απ’ ευθείας στην Πριμέρα. Η 3η ομάδα θα ξεκαθαρίσει μέσα από τη γνωστή διαδικασία των μπαράζ, στην οποία συμμετέχουν οι ομάδες μεταξύ 3ης και 6ης θέσης. Η διαφοροποίηση που υπάρχει φέτος στο τραπέζι προς συζήτηση -και ανάλογα το πως θα εξελιχθεί η πανδημία- έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στα μπαράζ αντί για διπλούς αγώνες να έχουμε μονούς. Οι 4 τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα θα υποβιβαστούν. Σε περίπτωση ισοβαθμιών τα κριτήρια είναι: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, 2) Διαφορά τερμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, 3) Συνολική διαφορά τερμάτων, 4) Συνολικό ενεργητικό τερμάτων, 5) Βαθμοί στο ειδικό ranking του Fair-Play, 6) Αγώνας μπαράζ.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης








































1. Εσπανιόλ2. Λεγανές3. Τζιρόνα4. Μαγιόρκα
5. Αλμερία6. Σαραγόσα7. Ράγιο Βαγιεκάνο8. Φουενλαμπράδα
9. Αλκορκόν10. Αλμπαθέτε11. Τενερίφε12. Μιραντές
13. Σπόρτινγκ ντε Χιχόν14. Λας Πάλμας15. Λούγο16. Πονφεραντίνα
17. Οβιέδο18. Μάλαγα19. Καρταχένα20. Σαμπαντέλ
21. Καστεγιόν22. Λογρονιές

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές








































ΠαίκτηςΘέσηΑπόΣε
Λουίς ΠερέαΜέσοςΟσασούναΛεγανές
Άλεξ ΜουλάΜέσοςΜάλαγαΦουενλαμπράδα
Αμπουμπακάρι ΚαντέΜέσοςΣερκλ ΜπριζΦουενλαμπράδα
Κάρλος ΛάθοςΜέσοςΧετάφεΑλμερία
Νίκολα ΜάραςΑμυντικόςΤσάβεςΑλμερία


Τι παίζουμε


Τα δεκάδες ακόμα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις ομάδες κυρίως με τα ρόστερ, έχουν μετατρέψει το τοπίο της κατηγορίας από θολό σε αόρατο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μπουκ όχι μόνο να δυσκολεύονται να βγάλουν μακροχρόνιο στοίχημα αλλά ακόμα και αποδόσεις για την πρώτη αγωνιστική. Συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου ανοίξουν οι αγορές...


Οι ομάδες της Σεγούντα (Β' Ισπανίας)


Λεγανές
Τι έκανε πέρσι: Οι «πεπινέρος» έχασαν την κατηγορία (18οι στην Α') και για αγωνιστικούς λόγους αλλά και λόγω διαφόρων αδικιών που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς (διαιτησία, τους πήραν παίκτες). Το βασικό τους πρόβλημα ήταν ότι αποψιλώθηκε η επιθετική τους γραμμή, με συνέπεια να κλείσουν τη χρονιά με μόλις 30 γκολ ενεργητικό.

Προπονητής: Όπως ήταν φυσικό, το επίπεδο του Χαβιέρ Αγκίρε δεν ήταν για να βρίσκεται στη Σεγούντα, γι' αυτό λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του και στη θέση του ήρθε ο Χοσέ Λουίς Μαρτί που ήταν στη Μαγιόρκα.

Έδρα: Estadio Municipal de Butarque (12.450)

Μεταγραφές: Μοναδικό έξοδο η αγορά του αμυντικού μέσου Λουίς Περέα από την Οσασούνα με 3 εκ. ευρώ. Οι υπόλοιποι που απέκτησε ως τώρα είναι είτε με ελευθέρας όπως οι Σ. Γκονθάλεθ (Α, από Μιραντές), Μερίνο (Ε, Ντέπορ), Βίτκορες (Τ, Σεβίλλη), Σιμπασάκι (Μ, Ντέπορ), Μπαστόν (Ε, Άστον Βίλα), είτε δανεικοί όπως οι Ιμπάνιεθ (Μ, Οσασούνα), Κόντε (Τ, Ατλ. Μαδρίτης). Πούλησε στην Έουπεν τον επιθετικό Κονέ για 500 χιλ. ευρώ και στη συνέχεια άφησε να φύγουν πολλοί δανεικοί.

Προετοιμασία: Άρχισε τη νέα χρονιά στις 11 Αυγούστου. Σε φιλικά νίκησε την Καρταχένα με 1-0, την Εϊμπάρ με 3-1, έκανε 0-0 με την Αλμπαθέτε κι έχασε με 1-0 από τη Βαγιεκάνο.

Εκτίμηση: Η προσαρμογή στην κατηγορία θα είναι δύσκολη όπως για κάθε ομάδα της Πριμέρα που υποβιβάζεται. Πάντως, για το επίπεδο έχει την ποιότητα να διεκδικήσει εκ νέου την άνοδο, είτε απευθείας είτε μέσω μπαράζ.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μαγιόρκα

Τι έκανε πέρσι: Μετά τις δύο σερί ανόδους που την έφεραν σε χρόνο ρεκόρ σαν «κομήτη» στην Πριμέρα υποβιβάστηκε ως προτελευταία. Πλήρωσε πολύ ακριβά την αδυναμία της να σταθεί αξιοπρεπώς εκτός έδρας (1-3-15), όπου ήταν μακράν η χειρότερη της κατηγορίας, κερδίζοντας μόλις 6 πόντους.

Προπονητής: Αποχώρησε απογοητευμένος ο Βιθέντε Μορένο διότι άλλα του έταξαν και άλλα έκαναν πέρυσι την περίοδο των μεταγραφών. Τη θέση του πήρε ο Λουίς Γκαρθία Πλάθα που μέχρι πρότινος δούλευε στη Σαουδική Αραβία. Θα δούμε 4-2-3-1 με πίεση ψηλά και εξαιρετικά γρήγορο τρανσίσιον.

Έδρα: Son Moix (23.100)

Μεταγραφές: Μηδέν. Δεν απέκτησε ως τώρα ούτε ένα ποδοσφαιριστή αλλά ταυτόχρονα φρόντισε να κρατήσει ποιοτικές δυνάμεις ενώ επέστρεψαν και πολλοί δανεικοί που είχε σε άλλες ομάδες.

Προετοιμασία: Είχε μόλις ένα θετικό στην ίωση χωρίς άλλα απρόοπτα. Στα φιλικά σημείωσε τρεις νίκες με Τενερίφε (2-0), Καστεγιόν (2-0) και Λούγο (1-0), ενώ έχασε από την Λεβάντε (2-1).

Εκτίμηση: Η εικόνα της στα φιλικά ήταν θετική και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κράτησε δυνάμεις στο ρόστερ της, την φέρνουν σαν διεκδικήτρια για άνοδο.

Εσπανιόλ

Τι έκανε πέρσι: Δεν έκανε απολύτως τίποτα ή μάλλον έκανε τα πάντα στον υπερθετικό βαθμό για να υποβιβαστεί μετά από 26 χρόνια στη Σεγούντα. Η ομάδα που κέρδισε 4 Κύπελλα Ισπανίας, που 5 φορές ήταν φιναλίστ του θεσμού και που 2 φορές ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA, έγραψε την πλέον κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία της, διαλύοντας κάθε είδους αρνητικό ρεκόρ που είχε ως τώρα.

Προπονητής: Ο υπηρεσιακός Ρουφέτε έδωσε τη θέση του στον Βιθέντε Μορένο που ήταν στη Μαγιόρκα. «Αισθάνομαι σαν να προπονώ αυτή την ομάδα από πολύ καιρό. Οι πάντες έχουν καταλάβει τα θέλω και τα πρέπει» ανέφερε ο νέος κόουτς ο οποίος θεωρεί ότι η απόλυτη ευτυχία του θα έρθει μόλις η ομάδα ανέβει κατηγορία.

Έδρα: RCDE Stadium (40.400)

Μεταγραφές: Ήρθε με ελευθέρας ο μέσος Μέριδα από την Οσασούνα και δανεικός ο δεξιός οπισθοφύλακας Μιγκελόν από τη Βιγιαρεάλ. Έφυγαν ως τώρα οι Φερέιρα (Ε, 25/0), Καγιερί (Ε, 27/0), Νάλδο (A, 45 συμμ. σε 3 χρόνια), Βίκτορ Σάντσεθ (Μ, 25/0).

Προετοιμασία: Δυο κρούσματα βρέθηκαν στα μέσα Αυγούστου που ξεπεράστηκαν, είχε δύο τραυματίες στις προπονήσεις (Πεντρόσα, Ντ. Λόπεθ), ενώ στα φιλικά νίκησε την Αλμερία (4-0) και την Μάλαγα (3-0), έκανε ισοπαλία με την Ουέσκα (1-1) κι έχασε από την Κάντιθ (1-0).

Εκτίμηση: Το φυσιολογικό είναι να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει αμέσως κατηγορία. Διαθέτει προπονητή που ξέρει τη Σεγούντα σαν την τσέπη του. Αν υποτιμήσει έδρες και ομάδες θα πάθει ότι και η Σαραγόσα που έχει... σφιχταγκαλιαστεί με τη κατηγορία.

Σαραγόσα

Τι έκανε πέρσι: Η Σεγούντα για τη Σαραγόσα έχει αποδειχτεί ως ένα τεράστιο μαγνητικό πεδίο, η ένταση του οποίου μετριέται με πολλά Τέσλα. Απέτυχε και πάλι να κερδίσει την άνοδο λόγω της άθλιας κατάστασης που εμφάνισε (5 σερί εντός έδρας ήττες) μετά την επανέναρξη. Ως τότε φάνταζε για φαβορί διότι και 2η ήταν αλλά και καλό ποδόσφαιρο έπαιζε. Τερμάτισε 3η, πήγε μπαράζ και αποκλείστηκε από την Έλτσε.

Προπονητής: Ολοκλήρωσε τα μπαράζ με τον Βίκτορ Φερνάντεθ, ο οποίος 18 Αυγούστου παραιτήθηκε, για να έρθει στη θέση του ο Ρουμπέν Μπαράχα που ήταν στην Τενερίφε.

Έδρα: La Romareda (34.600)

Μεταγραφές: Αρκετές οι αλλαγές. Πάντως το χέρι στην τσέπη δεν μπήκε. Πήρε από τους ελευθέρους στην αγορά τους Αντριάν Γκονθάλεθ (Μ, Μάλαγα), Ναρβάεθ (Μ, Μπέτις), Αμαδόρ (Α, Μακάμπι Τελ Αβίβ), Τσαβαρία (Α, Ολότ), Σ. Μπερμέχο (Μ, Θέλτα Β), Βούτσκιτς (Μ, Τβέντε). Πούλησε 1.2 εκ. ευρώ τον επιθετικό μέσο Πόμπο στη Κάντιθ και παράλληλα άφησε πολλούς δανεικούς να φύγουν (Γιαμίκ, Λουίς Σουάρεθ, Σόρο, Ντουαμένα, Μπλάνκο, Πουάδο, Περέιρα), χωρίς διαπραγμάτευση για ανανέωση δανεισμού.

Προετοιμασία: Ο νέος της προπονητής πέρασε τη βάσανο της ίωσης δίχως επιπτώσεις. Ξεκίνησε την προετοιμασία της στις 29 Αυγούστου σε δύο στάδια με διαφορετικά γκρουπ παικτών, με το δεύτερο να ενσωματώνεται μία διαφορά μίας βδομάδας. Έχει προγραμματίσει 3 φιλικά από τις 12 του μηνός και μετά, καθώς λόγω των μπαράζ η εκκίνησή της στο πρωτάθλημα θα καθυστερήσει δύο εβδομάδες.

Εκτίμηση: Η νέα Σαραγόσα είναι ακόμα υπό κατασκευή. Το ρόστερ της δεν έχει ολοκληρωθεί, φιλικά δεν έχει δώσει, συνεπώς το δείγμα γραφής της είναι ακόμα άγνωστο. Λογικά θα ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για άνοδο.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Αλμερία

Τι έκανε πέρσι: Πλήρωσε τις παραξενιές του Σαουδάρα δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της και αρκέστηκε στην 4η θέση. Μπήκε μπαράζ αλλά απέτυχε παταγωδώς. Το χειμώνα ο Σαουδάραβας Κροίσος άλλαξε τη μισή ομάδα και κατά της διάρκεια της χρονιάς τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Υπέστη τις συνέπειες. Έκανε είκοσι μεταγραφές, άλλαξε 5 προπονητές, αγόρασε παίκτη (Άπια) με 8,8 εκ. ευρώ αλλά ανέβηκε η Έλτσε με το Νίνο 41 ετών.

Προπονητής: Ήρθε λίγες μέρες πριν αρχίσουν τα μπαράζ ο Πορτογάλος Χοσέ Γκόμες (ο 5ος της σεζόν) και κατά παράδοξο τρόπο παρέμεινε, αν και απέτυχε. Τα ψωμιά του πάντως θα είναι λίγα αν η Αλμερία δεν μπει αμέσως σε τροχιά ανόδου. Ο Κροίσος «τρώει» τους προπονητές για πρωινό.

Έδρα: Juegos Mediterraneos (21.350)

Μεταγραφές: Καταρχήν έκανε μία εξαιρετικά ακριβή πώληση καθώς έβαλε στο ταμείο της 24 εκ. ευρώ με τη μεταγραφή του Νταρβίν Νούνιες στην Μπενφίκα. Έτσι κάλυψε αμέσως τα 21 εκ. ευρώ που έβγαλε πέρυσι από το ταμείο της για μεταγραφές. Η ενίσχυσή της έχει μείνει πολύ πίσω καθώς ο προγραμματισμός μιλάει για πολλά νέα πρόσωπα. Ήδη 10 αποχώρησαν.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε προετοιμασία με 20 παίκτες αλλά εξ αυτών μόλις 8 θα παραμείνουν. Αναμένονται ακόμα 14 νέοι παίκτες συνεπώς δεν μιλάμε για χτίσιμο ομάδας αυτή τη στιγμή. Ακυρώθηκαν οι δύο πρώτοι της αγώνες στο πρωτάθλημα, λόγω των καθυστερημένων μπαράζ.

Εκτίμηση: Η Αλμερία θα φτιαχτεί για την άνοδο. «Θα», διότι ακόμα δεν έχει παίκτες ούτε για εντεκάδα. Πρέπει να περιμένουμε για τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει ο ιδιοκτήτης της.

Τζιρόνα

Τι έκανε πέρσι: Στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε 5η , έφτασε να παίξει τελικό ανόδου με την Έλτσε, αλλά στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων υπέστη το «εγκεφαλικό». Έχασε με 1-0 και παράλληλα την άνοδο. Η βασική αιτία που απέτυχε να προβιβαστεί εντοπίζεται στο πανάθλιο πρόσωπο που είχε εκτός έδρας (3-7-11) όλη τη χρονιά καθώς εντός ήταν φόβητρο (14-5-2).

Προπονητής: Στις 30 του περασμένου Ιούνη ήρθε ο Φρανθίθκο στη θέση του Χοσέ Λουίς Μαρτί, για να παίξει τα 6 τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και τα μπαράζ. Αν και η ομάδα δεν κέρδισε την άνοδο, οι διοικούντες αποφάσισαν να τρέξει το πρότζεκ της νέας χρονιάς.

Έδρα: Montilivi (14.500)

Μεταγραφές: Ήρθε ελεύθερος ο δεξιός οπισθοφύλακας Καλαβέρα (πέρυσι ήταν δανεικός) από την Εϊμπάρ, δανεικός ο αρ. μπακ Φρανκέσα από την Βιγιαρεάλ (ήταν δανεικός στη Μιραντές). Πούλησε στη Σεβίλλη με 4 εκ. ευρώ τον πορτιέρε Μπόνο, με 2.5 εκ. τον αμυντικό Λοθάνο στην Κάντιθ, ενώ τελείωσε ο δανεισμός των Μαφέο (Α, 35/0), Μιγκέλ (Α, 18/0), μεταξύ άλλων και αποχώρησαν. Δύσκολα θα παραμείνουν οι Στουάνι (Ε, 40/31), Σάμου (Μ, 34/3) και Μπόρχα Γκαρθία (Μ, 41/5), λόγω πολύ υψηλού κόστους.

Προετοιμασία: Δίχως απρόοπτα. Θα ξεκινήσει αργότερα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις καθώς έπαιζε μπαράζ σχεδόν ως τα τέλη Αυγούστου. Αναβλήθηκε ήδη η πρεμιέρα της με την Σαραγόσα εντός και με τη Λογρονιές εκτός το επόμενο.

Εκτίμηση: Μέσα στο καλοκαίρι άλλαξε μεγαλομέτοχο (έγινε ο Φεράν Σοριάνο) ο οποίος ήδη έχει στην ιδιοκτησία του την Μπολίβαρ και την Ίντερ Μαιάμι του MLS (μαζί με τον Μπέκαμ). Δεν μπορεί να εκτιμηθεί η δυνατότητα της φετινής Τζιρόνα καθώς το ρόστερ της είναι σε εξέλιξη έχοντας πάρα πολλά θέματα ανοιχτά. Λογικά και πάλι θα πρωταγωνιστήσει.

Ράγιο Βαγιεκάνο

Τι έκανε πέρσι: Ήταν από τις ομάδες που πάλεψαν να μπουν στα μπαράζ αλλά τελικά αρκέστηκε στην 7η θέση. Στα πολύ κρίσιμα ματς μετά την επανέναρξη δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων (0-0 με Μάλαγα, 2-2 με Λας Πάλμας, 1-1 με Χιχόν, όλα εντός), οπότε μοιραία πήρε αυτό που της άξιζε.

Προπονητής: Αποχαιρέτησε τη Μαδρίτη ο Πάκο Χέμεθ στο τέλος του συμβολαίου του, το οποίο δεν ανανεώθηκε και στη θέση του ήρθε ο Άντονι Ιραόλα που αντίστοιχα έφυγε από την Μιραντές.

Έδρα: Campo de Fútbol de Vallecas (14.708)

Μεταγραφές: Μοναδικό απόκτημα ως τώρα, ο «δανεικός» αριστερός οπισθοφύλακας Φραν Γκαρθία, που επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ γύρισαν και μερικοί δανεικοί που είναι άγνωστο αν θα παραμείνουν. Δεν ενδιαφέρθηκε περαιτέρω για τους Βιγιάρ (Ε, 14/7) και Χόρχε δε Φρούτος (Μ, 17/2), που ήταν δανεικοί και πρόσφεραν.

Προετοιμασία: Μετ΄εμποδίων το ξεκίνημα διότι ο πορτιέρε Ντιμιτριέφσκι και ο μέσος Τρέχο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να γίνονται ατομικές προπονήσεις, έως ότου ενσωματωθούν όλοι μαζί (από τις 17 Αυγούστου και μετά). Στα φιλικά νίκησε Φουενλαμπράδα και Λεγανές με 1-0, ενώ έχασε με το ίδιο σκορ από την Εϊμπάρ.

Εκτίμηση: Βασικό πρόβλημα την περασμένη σεζόν ήταν να φτάσει σε νίκες (21 ισοπαλίες στα 42 ματς). Αν μπορέσει να βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα έχει τύχη. Ανοιχτό ακόμα το ρόστερ της συνεπώς κρατάμε στάση αναμονής. Λογικά κι αυτή ανήκει στο πάνω ράφι των ομάδων που θα ψάξουν τα μπαράζ.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Φουενλαμπράδα

Τι έκανε πέρσι: Ήρθε από το «πουθενά» (για πρώτη φορά είχε ανέβει στη Σεγούντα), τερμάτισε 8η χάνοντας τα μπαράζ στον εξ αναβολής αγώνα της που ηττήθηκε από την Ντέπορ. Κατάφερε όμως να κάνει όλη την ποδοσφαιρική Ισπανία να ασχολείται μαζί της. Πρωταγωνίστησε σε μία περιπέτεια που παρά λίγο να τινάξει στον αέρα το ισπανικό ποδόσφαιρο. Αιτία τα 32 κρούσματα της ίωσης που εμφανίστηκαν λίγη ώρα πριν από τον αγώνα της με τη Λα Κορούνια, με συνέπεια να προκληθεί ένα χάος, το οποίο μπήκε σε μερική τάξη στα τέλη Αυγούστου. Είναι τυχερή διότι αφενός μεν η Λίγκα έχει δικούς της κανόνες που απέτρεψαν τον υποβιβασμό της (βρέθηκε ένοχη για δόλο στην όλη υπόθεση) και αφετέρου διότι ο γιος του προέδρου της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, δούλευε στη Φουενλαμπράδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η υπόθεση πάντως δεν έχει κλείσει ακόμα, ωστόσο είναι πρακτικά αδύνατον να κινδυνέψει όσο και αν κυνηγά την υπόθεση η Λα Κορούνια που υποβιβάστηκε.

Προπονητής: Με την επανέναρξη άλλαξε και προπονητή, με τον Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ που ανέλαβε να την κρατά στα μπαράζ ως το κρίσιμο ματς με τη Ντέπορ. Το έργο του αυτές τις 11 αγωνιστικές ήταν και κρίθηκε θετικό οπότε παρέμεινε.

Έδρα: Fernando Torres (2.200)

Μεταγραφές: Σε σύγκριση με άλλες ομάδες «έσπρωξε» χρήμα. Πήρε με 1,5 εκ. ευρώ τον μέσο Άλεξ Μουλά από τη Μάλαγα, με 900 χιλ. των Καντέ της Σερκλ Μπριζ και με 800 χιλ. τον αμυντικό μέσο Αλνταΐρ Φουέντες της Αλιάνσα Λίμα. Ως ελεύθεροι ήρθαν οι Ταμάγιο (Μ, Μαχαδαόντα) και Βαλεντίν (Α, Βαλένθια Β) και δανεικοί οι Ρόσιτς (Τ, Αλμερία), Ντελγάδο (Α, Βαγιαδολίδ).

Προετοιμασία: Τίποτα το ιδιαίτερο ή απρόοπτο. Έδωσε ένα φιλικό με τη Ράγιο Βαγιεκάνο κι έχασε με 1-0.

Εκτίμηση: Οι κινήσεις της έδειξαν ενδιαφέρον να προσπαθήσει να διεκδικήσει και φέτος τα μπαράζ. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κινδυνέψει. Πρώτα η σωτηρία και μετά ό,τι προκύψει...

Λας Πάλμας

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 9η θέση που θεωρείται επιτυχία μετά τα όσα πέρασε. Ίσως η μόνη ομάδα της κατηγορίας που χτυπήθηκε βάναυσα από ατέλειωτους τραυματισμούς, σε σημείο να μην υπάρχει σχεδόν ενδεκάδα της προκοπής διαθέσιμη. Πήρε τα πάνω της όταν το απουσιολόγιο της άδειασε αλλά ήταν πλέον αργά.

Προπονητής: Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα οι σχέσεις του κόουτς Πέπε Μελ με τη διοίκηση ήταν σαν αυτές που έχει η πατρίδα μας με την Τουρκία. Ξαφνικά όμως ήρθε ο «έρωτας» και μάλιστα «κεραυνοβόλος», συμφώνησαν σε μηδέν χρόνο στο νέο (μειωμένο πρότζεκτ) και συνεχίζει.

Έδρα: Gran Canaria (32.400)

Μεταγραφές: Το μπάτζετ έπεσε αλλά και μαζί με αυτό ο μέσος όρος ηλικίας. Πήρε με 150 χιλ. ευρώ τον κεντρικό αμυντικό Τομάς Καρντόνα από τη Γοδόι αλλά πούλησε με 5 εκ. ευρώ τον βασικότατο Πεδρί στην Μπαρτσελόνα, τον επίσης βασικό στόπερ Μ. Λέμος στη Φενέρ, με 1.5 εκ. ευρώ, αλλά και τον πορτιέρε Μαρτίνεθ στη Λειψία αντί 2,5 εκ. ευρώ. Οι υπόλοιπες επιλογές της (4 παίκτες) ήταν από την ελεύθερη αγορά, ενώ ήρθαν και δύο δανεικοί. Υπολογίζουμε στις αποχωρήσεις βασικών τον αρχισκόρερ Ρουμπέν Κάστρο (39 ετών), αλλά εκείνο που επιχειρήθηκε στην Λας Πάλμας ήταν η ανανέωση στις ηλικίες διότι έφτασε να θυμίζει «γηροκομείο». Τελειωμένοι θεωρούνται επίσης οι Μπέγια (34 ετών), Μαντοβάνι (36 ετών) και Ντέιβιντ (31 ετών).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με «προίκα» πέντε κρούσματα της ίωσης. Ο Αραούχο και ο Χάβι Καστεγιάνο είναι ακόμα σε καραντίνα. Σε φιλικό νίκησε με 3-1 την Τενερίφε.

Εκτίμηση: Το πλάνο δεν έχει καταστρωθεί για να διεκδικήσει άνοδο αλλά να φτιάξει ομάδα. Συνεπώς πάει για την όσο πιο σύντομη σωτηρία της.

Αλκορκόν

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στη 10η θέση έχοντας την πλέον αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σε σχέση με όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Τεράστια η δυσκολία της να εκμεταλλευτεί την έδρα της (6-6-9) αλλά ταυτόχρονα και τρομερά δύσκολο να ηττηθεί εκτός αυτής (7-12-2).

Προπονητής: Αλλαγή φρουράς. Δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Φραν Φερνάντεθ στις 21 Ιουλίου, τη θέση του οποίου πήρε 5 μέρες αργότερα ο Μπαλτομέρο Ερμόσο Ερέρα, γνωστότερος ως Μέρε Ερμόσο, που ήταν στη Φουενλαμπράδα (έως ότου απολυθεί φέτος).

Έδρα: Sando Domingo (7.000)

Μεταγραφές: Οι κινήσεις της ήταν από το κάτω ράφι, ως επί το πλείστον. Πιο γνωστά ονόματα που απέκτησε ως ελεύθερους ήταν αυτά του μέσου Φράιλε της Φουενλαμπράδα και του αμυντικού Ραμίρεθ της Λούγο. Δανεικός από την Οσασούνα ήρθε 22χρονος επιθετικός Μπαρμπέρο (ήταν στην Αλμερία με μόλις 10 συμμ.). Βασικά επένδυσε σε αρκετούς νεαρούς σε ηλικία, όπως ο 22χρονος μέσος Χουάνμα Μπράβο από τη Ρεάλ Μούρθια, που θεωρείται ποιοτικός παίκτης.

Προετοιμασία: Χωρίς απρόοπτα, έδωσε φιλικό μόνο με τη Μάλαγα και νίκησε 2-0, καθώς τα φιλικά με Βαγιεκάνο και Κάντιθ ακυρώθηκαν.

Εκτίμηση: Για ακόμα μία χρονιά η Αλκορκόν έχει στόχο την παραμονή στη κατηγορία. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια πιστεύουμε πως θα την βοηθήσει να τον πετύχει.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μιραντές

Τι έκανε πέρσι: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της κατηγορία καθότι αν και νεοφώτιστη κέρδισε εξαιρετικά άνετα την παραμονή (τερμάτισε 11η) και παράλληλα έκανε θαυμάσια πορεία στο κύπελλο, φτάνοντας στα ημιτελικά «σκοτώνοντας» ως τότε μεγάλες ομάδες της Πριμέρα (Σεβίλλη, Βιγιαρέλα, Θέλτα).

Προπονητής: Μάλλον απρόσμενα και παρά τα εξαιρετικά του επιτεύγματα δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Άντονι Ιραόλα, στη θέση του οποίου ήρθε ο Χοσέ Αλμπέρτο που ήταν άνεργος μετά την απόλυσή του από τη Χιχόν το Δεκέμβριο του 2019.

Έδρα: Anduva (5.760)

Μεταγραφές: Ανανέωσε το ρόστερ της αγοράζοντας κατά πρώτον τον μέσο Βίκτορ Μεσεγκέρ από την Ρεάλ Μούρθια για 130 χιλ. ευρώ. Κατέφυγε στην πολιτική των δανεικών (απέκτησε 5), ενώ από την ελεύθερη αγορά πήρε άλλους δύο. Ελπιδοφόρος θεωρείται ο 22χρονος Σλοβένος μέσος Έρικ Τζίρκα, που ήρθε δανεικός από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, ενώ καλή προσθήκη είναι και ο 27χρονος έμπειρος αριστερός μπακ Μπόγιαν Λέτις, από την Ραντνίσκι.

Προετοιμασία: Είχε κι αυτή το «κρουσματάκι» της, χωρίς άλλες συνέπειες, ενώ στα τρία φιλικά που έδωσε σημείωσε δύο ήττες με Λογρονιές (2-0) και Οσασούνα (2-0), ενώ έφερε 0-0 με την Ρεάλ Οβιέδο.

Εκτίμηση: Δύσκολο να επαναλάβει τα περυσινά κατορθώματα. Ο εφικτός της στόχος είναι μόνο η παραμονή στην κατηγορία. Κάπου στη μέση το πλασάρισμά της.

Τενερίφε

Τι έκανε πέρσι: Πέρυσι τερμάτισε 16η, φέτος 12η συνεπώς παρουσίασε πρόοδο. Όμως για να φτάσει στη θέση αυτή πέρασε από 40 κύματα και αφού πρώτα άλλαξε προπονητή.

Προπονητής: Το Δεκέμβρη της χρονιάς που πέρασε ήρθε ο Μπαράχα να σώσει το σκάφος που κλυδωνιζόταν επικίνδυνα. Τα κατάφερε μεν αλλά το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε καθώς οι «Σειρήνες» της Σαραγόσα στα αυτιά του ήχησαν δυνατότερα. Στη θέση του ήρθε ο Φραν Φερνάντεθ που αντίστοιχα έφυγε από την Αλκορκόν.

Έδρα: Heliodoro Rodriguez Lopez (23.000)

Μεταγραφές: Τα αποκτήματα της κινήθηκαν στα «ρηχά». Ουσιαστικά έκανε πωλήσεις προεξάρχοντος του κεντρικού μέσου Λουίς Μίγια, που δόθηκε με 5 εκ. ευρώ στη Γρανάδα, ενώ έβαλε άλλο ένα «μύριο» στο ταμείο της από την πώληση του μέσου Μάλμπασιτς στην Κάντιθ. Τα αποκτήματά της γράφουν από δίπλα Θέλτα Β, Νουμάνθια Β, Τενερίφη Β, αλλά και τον αμυντικό Πομάρες της Αλκορκόν.

Προετοιμασία: Οι προπονήσεις της διεξήχθησαν ομαλά αλλά στα φιλικά έβγαλε θολή -κάπως- εικόνα. Ξεκίνησε με νίκη επί της παντελώς ανέτοιμης Βιγιαρέαλ με 3-2, στη συνέχεια ήρθαν οι ήττες από Μαγιόρκα (2-0), Λας Πάλμας (3-1), αλλά νίκησε τη νεοφώτιστη Καρταχένα με 2-0.

Εκτίμηση: Μία από τα ίδια περιμένουμε για την «Τέτε». Δηλαδή απλά να σωθεί χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις εκτός και γίνει κάποιο ντεμαράζ πιο ουσιαστικών μεταγραφών.

Σπόρτινγκ ντε Χιχόν

Τι έκανε πέρσι: Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Φέτος τερμάτισε 13η, πέρυσι 9η και πρόπερσι 4η. Πέρυσι έκανε 13 ήττες και φέτος 16, απόρροια του χαμηλού ποιοτικά ρόστερ της, σε αναλογία με το μεγάλο όνομά της. Για 2η σερί χρονιά έπασχε σοβαρά επιθετικά με συνέπεια τα μόλις 40 γκολ ενεργητικό.

Προπονητής: Αποχαιρέτησε ο Μίροσλαβ Ντούκιτς που είχε έρθει τέλη Δεκέμβρη για να βελτιώσει τη κατάσταση. Νέος προπονητής ήρθε ο Νταβίδ Γκαγιέγο, άνεργος από το 2018 όταν και είχε απολυθεί από την Εσπανιόλ.

Έδρα: El Molinon-Enrique Castro Quini (30.000)

Μεταγραφές: Δεν κινήθηκε φύλλο στην Αστούρια. Ως τώρα δεν έχει έρθει ούτε φωτογραφία από ποδοσφαιριστή στο Μολινόν. Επέστρεψαν δύο δανεικοί που είχε στην Μπανταχόθ και στη Βαλένθια Β, ενώ αποχώρησαν ο αμυντικός Νταμιάν Πέρεθ (αποδεσμεύτηκε) και ο μέσος Σόουσα, που έληξε ο δανεισμός του από την Μπράγα.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε προπονήσεις με μόλις ένα κρούσμα στις 12 Αυγούστου. Στα φιλικά της ξεκίνησε με νίκη 1-0 επί της Πονφεραντίνα, ακολούθησε η ήττα με 2-0 από τη Λούγο, το 0-0 με τη Λογρονιές και το 1-1 με τη Θέλτα.

Εκτίμηση: Η Χιχόν έμεινε με το ίδιο ρόστερ. Αν τώρα ο κόουτς Γκαγιέγο διαθέτει μαγικές ικανότητες να μετατρέψει την πολύ μέτρια έως πρόσφατα Χιχόν σε ομάδα, θα φανεί οσονούπω. Μικρό καλάθι στο οποίο χωρά απλά η σωτηρία.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μάλαγα

Τι έκανε πέρσι: Το ότι σώθηκε τερματίζοντας μάλιστα στη 14η θέση ισοδυναμεί με άθλο του Ηρακλή. Και τι δεν βίωσε αυτή η ομάδα φέτος. Διοικητικό εμφύλιο (που δεν τέλειωσε), ατέρμονες δικαστικές διαμάχες, οικονομική καταστροφή (αν υπήρχε ποδοσφαιρικό ΔΝΤ θα έμπαινε πρώτη στο πλανήτη), σεξουαλικά σκάνδαλα, τραυματισμούς σε σημείο να «χτίσει» νοσοκομείο και πολλά άλλα. Κι όμως τα κατάφερε να δώσει παράταση στο μαρτύριό της, το οποίο όμως δείχνει να μην έχει τέλος.

Προπονητής: Ήρθε την περυσινή σεζόν με περιπετειώδη τρόπο από τη Μάλαγα Β ο Σέρχιο Πεγίθερ (λόγω της... καρατόμησης του Βίκτορ Σάντσεθ που εμφανίστηκε σε βίντεο να αυτοϊκανοποιείται) να κρατήσει την ομάδα ζωντανή. Με πολύ κόπο τα κατάφερε και φυσικά παρέμεινε.

Έδρα: La Rosaleda (30.000)

Μεταγραφές: Είναι ευκολότερο να βρεθεί ο τρόπος να τετραγωνιστεί ο κύκλος με κανόνα και διαβήτη παρά να βρει κάποιος το φετινό ρόστερ της Μάλαγα. Και αυτό διότι λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον η μισή ομάδα είναι προς πώληση. Εκτός του γεγονότος βέβαια ότι μισθοί παικτών και εργαζομένων στο σύλλογο έφαγαν... μασέτα όσο δεν πάει. Πάντως, τρεις ελεύθεροι από τη Νουμάνθια έγιναν «μποκερόνες», οι Εσκασί (Μ), Καλέρο (Α), Μπάριο (Τ), συν τον επιθετικό Ορλάντο Σα της Σταντάρ Λιέγης. Ήρθαν, πάντως και δανεικοί οι Ραχμανί (Μ, από Αλμερία), Κιντάνα (Ε, από Κάντιθ) και Κ. Ροντρίγκεθ (Μ, από Εξτρεμαδούρα). Μένει όμως να αδειάσουν θέσεις στο ρόστερ για να βγάλουν δελτίο.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με «κάβα» 8 τραυματίες, με μπλεξίματα όσον αφορά στα χρέη σε παίκτες που αν δεν ξεπληρώσει δεν θα μπορεί να βγάλει δελτία στους νέους που πήρε. Υπό αυτές -και άλλες- συνθήκες ξεκίνησε προπονήσεις, έδωσε ήδη 5 φιλικά, σημειώνοντας μία νίκη επί της Βαγιαδολίδ (1-0), τρεις ήττες με Κάντιθ (2-1), Εσπανιόλ (3-0), Αλκορκόν (2-0) και μία ισοπαλία με Γρανάδα (0-0). Ένα γκολ σε 5 ματς...

Εκτίμηση: Αν δεν ξεμπλέξει με το salary limit, το οποίο ξεπέρασε μερικά εκατομμύρια και αν δεν αδειάσουν από «χτες» θέσεις στο ρόστερ, δεν θα ξέρει όχι ποιους θα έχει, αλλά αν θα της μείνουν παίκτες. Ακόμα ένα βουνό για να ανέβει η φετινή χρονιά για τη Μάλαγα.

Οβιέδο

Τι έκανε πέρσι: Τίποτα απολύτως από την Οβιέδο. Τερμάτισε στη 15η θέση και αφού πρώτα φλέρταρε με το «χάρο» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Της βγήκε το χαρτί της αλλαγής προπονητή (έφυγε ο Χάβι Ροθάδα) το Φλεβάρη και γλύτωσε.

Προπονητής: Στις 18 Φεβρουαρίου ήρθε ο Χοσέ Άνχελ Θιγάντα παραλαμβάνοντας ένα «καφενείο». Έκανε επίδοση 7-3-4, έσωσε την ομάδα και κατοχύρωσε μεροκάματο και για τη νέα σεζόν.

Έδρα: Carlos Tartiere (30.500)

Μεταγραφές: «Άνευ ουσίας, άνευ σημασίας» έλεγε σε ένα παλιό του τραγουδάκι ο μέγας Πουλικάκος. Αυτό ακριβώς περιγράφει τις κινήσεις της Οβιέδο. Ήρθαν δανεικοί κάποιοι νεαροί που στις ομάδες τους επίσης είχαν πάει ξανά δανεικοί, ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Επίσης, όπως και πέρυσι, προωθήθηκαν νεαροί από τα τμήματα υποδομής. Πέρυσι ήταν 7 φέτος 4, μέχρι στιγμής. Δεν θα ξαναδούμε στην ομάδα το φυσικό αρχηγό της, τον παιχταρά Σαούλ Μπερχόν, που δεν ανανέωσε καθώς του έγινε υποτιμητική πρόταση.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε τις προπονήσεις της στις 18 Αυγούστου, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση πως βρέθηκαν δύο κρούσματα στο «μαμούνι». Στα τρία φιλικά της ήρθε ισόπαλη με Μιραντές (0-0), Μπιλμπάο (2-2) και νίκησε με 1-0 την Πονφεραντίνα.

Εκτίμηση: Δεν υπήρξαν συνταρακτικές αλλαγές στην Οβιέδο για να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Ο στόχος της σωτηρίας θα είναι το μόνο που θα την απασχολήσει.

Λούγο

Τι έκανε πέρσι: Έκανε ένα repeat των περυσινών της «κατορθωμάτων» και τερμάτισε 16η. Πέρυσι χαροπάλευε ως την 37η αγωνιστική. Φέτος πήρε μπροστά ξανά την 37η και μετά από ένα πολύ δυνατό ντεμαράζ έκανε 4-2-0 και σώθηκε.

Προπονητής: Ο Χουανφράν έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο στη Λούγο στις 30 Ιουνίου που ανέλαβε την ομάδα. Μία κίνηση εξαιρετικά υψηλού ρίσκου από πλευράς διοικούντων της Λούγο, που τους βγήκε. Ο άλλοτε αμυντικός της ΑΕΚ έσωσε την ομάδα και φυσικά παρέμεινε.

Έδρα: Anxo Carro (7.800)

Μεταγραφές: Ως τώρα πέντε τα αποκτήματα. Ο αριστερός μπακ Λουίς Ρουίθ από την Ντέπορ, ο κεντρικός αμυντικός Ντιέγο Αλένδε από τη Βαγιαδολίδ, ο μέσος Λουίς Ροντρίγκεθ επονομαζόμενος «Ελ Πούμα» της Αλαβές, ο κεντρικός αμυντικός Χουάνπε της Σεβίλλη Β και ο νεαρός μέσος Μογιάνο της Κόρδοβα (μόλις 7 συμμ.), «κοσμούν» το ρόστερ της. Αποχώρησαν 10 δανεικοί, 8 ως ελεύθεροι και ένας κρέμασε τα παπούτσια του (ο επιθετικός μέσος Αντόνιο Καμπίγιο).

Προετοιμασία: Χωρίς απρόοπτα. Έδωσε τέσσερα φιλικά, στα οποία σημείωσε τρεις ήττες από Πονφερνατίνα (1-2), Θέλτα (0-2) και Μαγιόρκα (0-1), ενώ νίκησε τη Χιχόν με 2-1.

Εκτίμηση: Θα παλέψει και πάλι για την παραμονή. Δεν έχει την δυναμική η Λούγο για κάτι πιο αξιόλογο. Το αν θα σωθεί ξανά από την 37η αγωνιστική και μετά θα απασχολήσει το... «Γκίνες».

Αλμπαθέτε

Τι έκανε πέρσι: Κακή χρονιά για την «Άλμπα». Από την 4η θέση που τερμάτισε πέρυσι φέτος πήγε 17η. Γλύτωσε λόγω της ανέλπιστης σταθερότητας και προόδου που έδειξε μετά την επανέναρξη όπου σημείωσε επίδοση 4-5-3.

Προπονητής: Ήρθε από το ταμείο ανεργίας τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη ο άλλοτε προπονητής του Άρεως Θεσσαλονίκης Λούκας Αλκαράθ, ο οποίος με την τεράστια εμπειρία του (25 χρόνια στους πάγκους με πάνω από 800 αγώνες) την έσωσε. Παρέμεινε.

Έδρα: Carlos Belmonte (17.300)

Μεταγραφές: Ως τώρα έχει πάρει έξι παίκτες πολύ χαμηλού προφίλ. Δύσκολο όμως να κάνεις διαφορά με παίκτες από τη Γιαγκοστέρα, την Ίντερ Μαδρίτης, τη Γέιδα και από τα αζήτητα της Αλαβές και της Βαλένθια. Προφανώς οι ιθύνοντες της Αλμπαθέτε θα ξέρουν καλύτερα.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε προπονήσεις στις 10 Αυγούστου χωρίς απρόοπτα. Έδωσε τρία φιλικά στα οποία έφερε 1-1 με την Καστεγιόν, 0-0 με τη Λεγανές, ενώ νίκησε με 2-0 τη Ράγιο Μαχαδαόντα.

Εκτίμηση: Οι ως τώρα μεταγραφικές κινήσεις της Αλμπαθέτε δείχνουν ότι μόνος στόχος είναι η παραμονή. Πάντως, ακόμα εκκρεμούν αφίξεις αλλά και αποχωρήσεις. Λογικά με τον Αλκαράθ στον πάγκο θα καταφέρει να φτιάξει ομάδα.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Πονφεραντίνα

Τι έκανε πέρσι: Από τη στιγμή που ως νεοφώτιστη στη κατηγορία κατάφερε να παραμείνει πέτυχε. Τερμάτισε 18η και καταϊδρωμένη κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ας όψεται η Λα Κορούνια η οποία έκανε ότι μπορούσε για να φουντάρει.

Προπονητής: Αρχίζει να βγάζει «ρίζες» σιγά σιγά στο πάγκο της «Πόνφε» ο Βάσκος Τζον Αντόνι Πέρεθ Αλόνσο ή Μπόλο καθώς θα παραμείνει για 3η σερί χρονιά στο τιμόνι της ομάδας.

Έδρα: El Toralín (8.800)

Μεταγραφές: Παίκτες για όλα τα γούστα έφερε η Πονφερνατίνα φέτος που ήδη έχει αλλάξει 11 από το ρόστερ της. Κινήθηκε σε ελευθέρους και δανεικούς. Ήρθαν παίκτες από τη Μαρμπέγια, την Ανδόρα, τη Σεβίλλη Β και τη Ρεάλ Μαδρίτης Β, αλλά και από την Μάλαγα (ο μπακ Ι. Ροντρίγκεθ), την Νουμάνθια (ο μέσος Μοράν και μπακ Καστεγιάνο), τη Βαγιαδολίδ (ο πορτιέρε Κάρο και ο μέσος Ντονθέλ), καθώς κι ένας δανεικός, νεαρός, αμυντικός (Άλεξ Πάσκανου) από την Κλουζ, που έπαιζε στη Βολουντάρι.

Προετοιμασία: Όλα καλά και ανθηρά στη προετοιμασία με την ομάδα να δίνει τρία φιλικά και να σημειώνει μία νίκη επί της Λούγο (2-1) και δύο ήττες από Χιχόν (0-1), Οβιέδο (0-1).

Εκτίμηση: Φυσικά έχει στόχο την παραμονή αλλά μερικές θέσεις παραπάνω από την ψυχοβγαλτική φετινή 18η. Πολλές βράζουν στο ίδιο καζάνι με αυτήν και ο Γιούρι μεγάλωσε. Θέλει κόπο και τρόπο η παραμονή.

Καστεγιόν

Τι έκανε πέρσι: Την 28η αγωνιστική που διακόπηκαν τα πρωταθλήματα στην Ισπανία, η Καστεγιόν ήταν πρώτη στον 3ο όμιλο της Σεγούντα Β. Κέρδισε το δικαίωμα να δώσει μπαράζ μετά την επανέναρξη, όπου έχασε από την Λογρονιές στα πέναλτι και πήγε στο γκρουπ των χαμένων. Εκεί πρώτα νίκησε την Πένια Ντεπορτίβα με 1-0 και στις 27 Ιουλίου νίκησε την Κορνεγιά επίσης με 1-0 και πανηγύρισε την επάνοδό της στη κατηγορία μετά από 10 χρόνια.

Προπονητής: Ο Όσκαρ Κάνο προσελήφθη στην Καστεγιόν στις 10 Δεκεμβρίου το 2018 και στη πρώτη του σεζόν από αρχής στην ομάδα τη ανέβασε κατηγορία, συνεπώς παρέμεινε.

Έδρα: Nou Castalia (15.500)

Μεταγραφές: Αρκετές ήδη οι αλλαγές στο ρόστερ της στην προσπάθεια που κάνει να προσθέσει εμπειρία για την κατηγορία. Μεταξύ άλλων ήρθαν από τη Νουμάνθια οι Γους Λέδες (Ε), Μαρκ Ματέου (Μ) και Γιόρντι Σάντσεθ (Ε) κι από τον ΟΦΗ πορτιέρε Γουάλεϊ. Οι υπόλοιπες προσθήκες είναι βασικά από τμήματα υποδομών ομάδων κι από χαμηλές κατηγορίες.

Προετοιμασία: Είχε δύο περιπτώσεις θετικών στον ιό χωρίς άλλα θέματα. Έδωσε τέσσερα δυνατά φιλικά χωρίς να σημειώσει νίκη, με Βαλένθια (0-1), Λεβάντε (0-1), Μαγιόρκα (0-2) και Αλμπαθέτε (1-1).

Εκτίμηση: Στους «αλμπινέγρος» δήλωσαν πως «πρώτα να εξασφαλίσουμε παραμονή και βλέπουμε για Πριμέρα στο μέλλον». Το βέβαιον είναι ότι η ομάδα κουβαλά ιστορία 98 ετών, έχει 11 συμμετοχές στην Πριμέρα, λαό πίσω της, οπότε όταν επιτραπούν θεατές θα πάρει σοβαρή ώθηση.

Καρταχένα

Τι έκανε πέρσι: Η διακοπή των πρωταθλημάτων την βρήκε 1η στον 4ο όμιλο της Σεγούντα Β γεγονός που της έδωσε δικαίωμα να πάει μπαράζ ανόδου. Εκεί νίκησε σε μονό αγώνα την Μπαλεάρες με 1-0 και ανέβηκε στη Σεγούντα μετά από 8 χρόνια. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1995 αλλά λογίζεται ως η Καρταχενα FC που ιδρύθηκε το 1919 (διαφωνίες αναφέρουν πως η UD Καρταχένα είναι η συνέχεια της).

Προπονητής: Κόουτς στην ομάδα είναι ο μέχρι πέρυσι προπονητής του Αστέρα Τριπόλεως Μπόρχα Χιμένεθ. Ανέβασε την ομάδα κατηγορία συνεπώς δικαιωματικά έμεινε στο πάγκο.

Έδρα: Cartagonova (15.105)

Μεταγραφές: Κοσμογονία από έλευση προσώπων μερικοί εκ των οποίων γνωρίζουν την κατηγορία, όπως για παράδειγμα οι Δελμάς (Α) της Ντέπορ, Νάτσο Χιλ της Πονφερναντίνα και Κλαβερία (Μ) της Φουενλαμπράδα. Το ρόστερ, πάντως, διανθίστηκε και με αρκετούς νεαρούς αγνώστων ικανοτήτων.

Προετοιμασία: Μαρασμός στα φιλικά αλλά με δυνατές ομάδες, όπου έδωσε πέντε αγώνες και υπέστη ισάριθμες ήττες από τις Βιγιαρεάλ (1-3), Λεγανές (0-1), Τενερίφε (0-2), Λεβάντε (1-2) και Βαλένθια (1-3).

Εκτίμηση: Παραδοσιακά οι ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορία βάζουν ως μόνο εφικτό στόχο την παραμονή. Θα βρει δυσκολίες για να σωθεί διότι στην κατηγορία υπάρχουν... θηρία ανήμερα, εντός αλλά και «εκτός» γηπέδων.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Λογρονιές

Τι έκανε πέρσι: Η διακοπή την βρήκε πρώτη στο 2ο όμιλο της Σεγούντα Β πήγε και αυτή στα μπαράζ, όπου απέκλεισε την Καστεγιόν στα πέναλτι και κέρδισε την άνοδο. Ιδρύθηκε το 2009 αλλά λογίζεται η συνέχεια της CD Λογρονιές που ουσιαστικά διαλύθηκε το 2009. Αυτή η παλιά Λογρονιές έπαιξε για τελευταία φορά στη Σεγούντα πριν 20 χρόνια.

Προπονητής: Ισόβιος προπονητής είναι ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ο οποίος όλη του την προπονητική καριέρα από το 2013 την έχει χτίσει στην ομάδα. Ως ποδοσφαιριστής (μέσος) ήταν επίσης στη Λογρονιές στα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του.

Έδρα: Las Gaunas (15.952). Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις διότι δεν έχει φυσικό χόρτο.

Μεταγραφές: Ήρθαν: ο στόπερ Άλεξ Πέρεθ ελεύθερος από την Αρμίνια Μπίλεφελντ, έμπειρος στη Σεγούντα (108 ματς με Χιχόν, Ουέσκα, Βαγιαδολίδ), ο αριστερός μπακ Άλεξ Λόπεθ της Μπιλμπάο, με 38 ματς στη Σεγούντα σε Αλμερία και Έλτσε, ο έμπειρος (259 ματς στη Σεγούντα) πορτιέρε Σανταμαρία της Ράγιο Βαγιεκάνο, ο δεξιός μπακ Ιάγκο Λόπεθ από την Τζιρόνα και ο Ζέλου (Μ) από την Κόρδοβα.

Προετοιμασία: Στα φιλικά της έκανε μεγάλη νίκη επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 3-1, νίκησε επίσης την Μιραντές με 1-0 και έφερε 0-0 με τη Χιχόν.

Εκτίμηση: Προβλέπεται δύσκολη η χρονιά. Το μπάτζετ είναι προς ώρας πολύ μικρό (2 εκ. ευρώ), ο Δήμος δεν βοηθάει όπως λέει ο πρόεδρος, αλλά περιμένουν σπόνσορες και διαφήμιση με στόχο τα 6 εκ. ευρώ. Συνεπώς χαμηλά το κεφάλι και αγώνας για την επιβίωση.

Σαμπαντέλ

Τι έκανε πέρσι: Η εκπρόσωπος της Καταλονίας κέρδισε την άνοδο από το δύσκολο δρόμο. Η διακοπή την βρήκε 3η στο 3ο όμιλο της Σεγούντα Β, στα μπαράζ έπαιξε και νίκησε στα πέναλτι την Ατλέτικο Μαδρίτης Β, στη συνέχεια πάλι στα πέναλτι την Λεονέσα και στο τελικό επικράτησε της Μπαρτσελόνα Β με 2-1. Έτσι επέστρεψε στη κατηγορία μετά από 5 χρόνια. Πρόκειται για ιστορικότατο σωματείο που ιδρύθηκε το 1903, έχει ήδη 14 συμμετοχές στη Πριμέρα και 44 στη Σεγούντα.

Προπονητής: Στον πάγκο της βρίσκεται ο Αντόνιο Ιντάλγκο από τον Απρίλιο του 2019. Νέος στην προπονητική με πρότερο «βήμα» αυτό του βοηθού στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Έδρα: Nova Creu Alta (11.980)

Μεταγραφές: Πολύ χαμηλά η μπάλα. Ήρθε με στόχο να διακριθεί ο μέσος Ουνταμπαρένα, που δεν «χώραγε» στη Τενερίφε. Τα υπόλοιπα ονόματα που ήρθαν ήταν δεύτερες επιλογές στις ομάδες τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε τμήματα υποδομών.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε τις προπονήσεις έχοντας να αντιμετωπίσει τέσσερις περιπτώσεις θετικών στον ιό. Ξεπεράστηκαν χωρίς συνέπειες, ενώ στο μοναδικό φιλικό έχασε από την Ουέσκα, εύκολα με 3-0.

Εκτίμηση: Ως νεοφώτιστη ανήκει στο γκρουπ των ομάδων υψηλού κινδύνου να πέσει.. αύτανδρη. Σαφώς θα έχει δυσκολίες. Προσπάθησε να κρατήσει το μπλοκ των παικτών που την ανέβασαν εκτιμώντας πως θα ανταπεξέλθουν στην κατηγορία. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν.

Γιώργος Ραπτάκης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ