foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αυστρία, Bundesliga: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Σεπ 2020 12:45
Αυστρία-Preview-2020-21-1.jpg

Η αυστριακή Bundesliga, γνωστή και ως Tipico Bundesliga, λόγω της χορηγίας από την εγχώρια πλατφόρμα, διανύει την 109η σεζόν της. Σε απόλυτη κυρίαρχο έχει εξελιχθεί την τελευταία εφταετία η Σάλτσμπουργκ, μετρώντας ισάριθμους τίτλους. Την περσινή σεζόν αγχώθηκε στην κανονική διάρκεια, καθώς τερμάτισε στο -6 από τη Λίντσερ, ωστόσο στα play off δεν είχε αντίπαλο. Πιθανόν να υπήρχε διαφορετική εξέλιξη αν δεν συνέβαινε η διακοπή λόγω του κορωνοϊού και η τιμωρία της Λίντσερ με αφαίρεση 6 βαθμών από τα play off (στη συνέχεια έπεσε στους 4), λόγω παράβασης των πρωτοκόλλων κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Τη συγκεκριμένη κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν η Ραπίντ Βιέννης, η οποία τερμάτισε 2η και επέστρεψε στα προκριματικά του Champions League μετά από μια πενταετία και η Βόλφσμπεργκερ, που την ακολούθησε και έκλεισε θέση (για δεύτερη σερί σεζόν) στους ομίλους του Europa League. Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια κατέληξαν στη Λίντσερ, μέσω της 4ης θέσης και στη Χάρτμπεργκ, που επικράτησε στα μπαράζ για το Europa League.

Ανατροπή υπήρξε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, καθώς η Τιρόλ υποβιβάστηκε μαθηματικά, ωστόσο η οικονομική κατάρρευση του κεντρικού χορηγού της Μάτερσμπουργκ έφερε τη διάλυσή της και η θέση της καλύφτηκε από την ομάδα του Βάτενς. Από τη 2. Liga (Β’ κατηγορία) προβιβάστηκε η Ριντ, η οποία επιστρέφει στην Bundesliga έπειτα από μία τριετία.

Η σεζόν θα ξεκινήσει με περιορισμένο αριθμό θεατών στα γήπεδα και καθόλου φιλοξενούμενους, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Το μέγιστο όριο σε έναν αγώνα είναι 10.000 άτομα (όχι μόνο θεατές, αλλά συνολικά) και το ποσοστό σε κάθε γήπεδο εξαρτάται από την εκτίμηση των τοπικών αρχών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ραπίντ, η οποία πριν από την πανδημία είχε 18.166 μ.ό. εισιτήρια.

Σύστημα διεξαγωγής

Για τρίτη διαδοχική σεζόν διατηρείται ο αριθμός των 12 ομάδων και ο τρόπος διεξαγωγής. Η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί σε 22 αγωνιστικές (δύο γύροι, με ματς εντός και εκτός για όλες τις ομάδες μεταξύ τους). Έπειτα οι ομάδες θα διατηρήσουν τους μισούς βαθμούς και θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για να παίξουν εκ νέου 10 αγωνιστικές (κι εδώ δύο γύροι, με ματς εντός και εκτός για όλες τις ομάδες μεταξύ τους). Από  τα play off (συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-6) θα προκύψει ο Πρωταθλητής, τα 3 ευρωπαϊκά εισιτήρια (οι δύο πρώτοι στα προκριματικά του Champions League, η 3η στη νέα διοργάνωση Europa Conference League) και η ομάδες που θα παίξουν στα μπαράζ για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Europa Conference League (η 4η κατευθείαν στον τελικό, η 5η στον ημιτελικό). Από τα play out (συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-12), η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση υποβιβάζεται στη Β’ κατηγορία, ενώ αυτή που θα πάρει την 1η θέση του γκρουπ θα αντιμετωπίσει την 4η των play off για τα μπαράζ Ευρώπης. Σημαντική υποσημείωση πως η κάτοχος του Κυπέλλου είναι η μοναδική ομάδα που κερδίζει εισιτήριο για τα play off (και όχι του ομίλους όπως ίσχυε μέχρι την προηγούμενη σεζόν) του Europa League κι αν αυτή τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος τότε η 2 των play out θα αγωνιστεί στον ημιτελικό των μπαράζ Ευρώπης.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Περισσότερες νίκες, 4) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 5) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, 6) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 7) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης






















1. Σάλτσμπουργκ2. Λίντσερ3. Χάρτμπεργκ4. Βόλφσμπεργκερ
5. Ραπίντ Βιέννης6. Αούστρια Βιέννης7. Στουρμ Γκρατς8. Σανκτ Πόλτεν
9. Άλταχ10. Αντμίρα11. Ριντ12. Τιρόλ

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές








































ΠαίκτηςΘέσηΑπόΣε
ΓιόβελιτςΕπιθετικόςΆιντραχτ Φρ.Βόλφσμπεργκερ
ΓκρούμπερΕπιθετικόςΜάτερσμπουργκΛίντσερ
ΤιζιάνιΜέσοςΣάλτσμπουργκΧάρτμπεργκ
ΣμιντΕπιθετικόςΛίντσερΣανκτ Πόλτεν
ΜάισλΑμυντικόςΣάλτσμπουργκΡιντ


Τι παίζουμε

Τίποτα. Δυστυχώς οι μπουκ δεν έχουν βγάλει εναλλακτικά στοιχήματα πέρα του «Νικητή Διοργάνωσης», με το φαβορί, Σάλτσμπουργκ να πληρώνει max 1.15. Ελκυστικό το «δεκαράκι» της Λίντσερ, αλλά αφού δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρσι με τη σεζόν που έκανε, πώς θα τα καταφέρει φέτος…

Οι ομάδες της Bundesliga Αυστρίας


Σάλτσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε αρκετές διακυμάνσεις στη σεζόν, καθώς «πέταγε» μέχρι τα Χριστούγεννα, ωστόσο η πώληση των κομβικών Χόλαντ (κυρίως) και Μιναμίνο την αποσυντόνισαν και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια σε θέση κυνηγού. Χωρίς φρένα οι εμφανίσεις της στα πλέι οφ, κατέκτησε εν τέλει άνετα τον 7ο διαδοχικό τίτλο, παίρνοντας μάλιστα το 6ο νταμπλ σε αυτά τα χρόνια. Στην Ευρώπη, έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Champions League κόντρα σε Λίβερπουλ, Νάπολι και Γκενκ, συνέχισε στο Europa League, όπου αποκλείστηκε στους «32» από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Προπονητής: Τζέσε Μαρτς, (46 ετών, από 7/2019). Δεύτερη σεζόν του Αμερικανού προπονητή, είναι η τρίτη ομάδα της Red Bull που προπονεί, μετά τη Νέα Υόρκη και τη Λειψία (ως βοηθός του Ράνγκνικ). «Δυνάμωσε» κι άλλο το όνομά του μετά την περσινή σεζόν, κάποια στιγμή ακούστηκε και ως υποψήφιος για τον πάγκο της Ντόρτμουντ.

Έδρα: Red Bull Arena (30.188)

Μεταγραφές: Κινήθηκε σε ρηχά νερά, ξεχωρίζει η έλευση του 20χρονου στόπερ Σολέ (4,5 εκατ. ευρώ από Λυών), τα υπόλοιπα αποκτήματα είναι επένδυση για το μέλλον. Έβαλε στα ταμεία της 15 εκατ. ευρώ από την πώληση του φορ Χουάνγκ στη Λειψία, προς το παρόν διατηρεί στις τάξεις της τον περιζήτητο εξτρέμ Σόμποζλαϊ.

Προετοιμασία: Έδωσε δυνατά φιλικά με Άγιαξ (ήττα 4-1) και Λίβερπουλ (2-2), φανέρωσε τα γνωστά αμυντικά προβλήματα, ωστόσο έδειξε πως στην επίθεση θα πετάει ξανά «φωτιές». Βέβαια, δεν περιμέναμε το 10-0 στο Κύπελλο επί της αδύναμης Μπρέγκενζ για να το διαπιστώσουμε… Αναστάτωση προκάλεσε η είδηση ύπαρξης κρούσματος κορωνοϊού μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, δεν βγήκε στη δημοσιότητα το όνομα του παίκτη.

Εκτίμηση: Αυτοσκοπός το πρωτάθλημα, πιο κάτω στην ιεραρχία το Κύπελλο, χωρίς να σημαίνει πως αδιαφορεί. Δεν υπάρχει εγχώριος αντίπαλος να την απειλεί. Βέβαια, μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, θα αντιμετωπίσει στα play off το νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ντινανμό Μπρεστ.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ραπίντ Βιέννης

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε εκπληκτική πορεία στα play off, παρότι αγωνιζόταν σταθερά με απουσίες που άγγιζαν το διψήφιο νούμερο και τερμάτισε στη 2η θέση. Η ικανοποίηση για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League δεν χάλασε ούτε από την ιστορική ήττα με 7-2 από τη Σάλτσμπουργκ (4 αγωνιστικές πριν από το φινάλε), η πρωταθλήτρια την απέκλεισε και στο Κύπελλο.

Προπονητής: Ντίντμαρ Κιμπάουερ (49 ετών, από 10/2018). Εξαργύρωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε η διοίκηση μετά την αποτυχημένη πρώτη του σεζόν στην ομάδα με τη δεύτερη περσινή θέση. Σουλούπωσε την άμυνα, εφάρμοσε καταπληκτικά το σύστημα των αντεπιθέσεων. Τελειώνει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2021.

Έδρα: Allianz Stadion (28.000)

Μεταγραφές: Φαίνεται να περιμένει την εξέλιξη του νοκ-άουτ παιχνιδιού με τη Γάνδη στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης εξασφαλίσει παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο και τα χρήματα που αντιστοιχούν. Αντικατέστησε τον αναπληρωματικό κίπερ Κνόφλαχ με τον Ούνγκερ, έχασε τον αρχηγό-χαφ Σβαμπ (ΠΑΟΚ) και τον συμπληρωματικό μπακ Αουέρ. Στο ρόστερ παραμένει μέχρι νεοτέρας ο αρχισκόρερ Ταξιάρχης Φούντας.

Προετοιμασία: Όλα τα λεφτά η εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της κροατικής Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στον 2o προκριματικό γύρο του Champions League. Είχαν προηγηθεί φιλικές νίκες επί των Οπάβα (5-3) και Λίμπερετς (3-0), ενώ στις 30/8 έκανε… προπόνηση με την ερασιτεχνική Γιόχαν στο Κύπελλο (5-0, με χατ τρικ του Φούντα).

Εκτίμηση: Δείχνει να εξαρτάται πολύ από την ευρωπαϊκή της πορεία. Αν περάσει σε όμιλο θα ενισχυθεί και θα μπορούμε να την υπολογίσουμε αλλιώς, αν όχι ίσως χρειαστεί να αποχωριστεί και κάποιον βασικό (π.χ. Φούντας). Με τα υπάρχοντα δεδομένα η περσινή 2η θέση μοιάζει υπέρβαση, άποψή μας πως θα παλέψει για είσοδο στην τετράδα.

Βόλφσμπεργκερ

Τι έκανε πέρυσι: Θύμιζε μικρογραφία της Σάλτσμπουργκ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και με το σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε φάνταζε ικανή να μπει σφήνα στο δίπολο Σάλτσμπουργκ-Λίντσερ, όμως όταν μπήκαν τα ευρωπαϊκά ματς στη μέση και η ξαφνική αποχώρηση του τεχνικού Στρούμπερ την αποσυντόνισαν. Χρειάστηκε χρόνο να βρει τα πατήματά της, ωστόσο στα play off ανέβασε στροφές και εξασφάλισε για δεύτερη σερί σεζόν την 3η θέση και τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Την προηγούμενη σεζόν απέκτησε εμπειρίες σε γκρουπ με τις Ρόμα, Μπασακσεχίρ και Γκλάντμπαχ (χάιλαϊτ το 4-0 επί της γερμανικής ομάδας), ενώ στο Κύπελλο αποτυχία θεωρείται ο πρόωρος αποκλεισμός από την Τιρόλ.

Προπονητής: Φέρντιναντ Φελντχόφερ (40 ετών, από 12/2019). Ανέλαβε μετά την περσινή χειμερινή διακοπή, σουλούπωσε την ομάδα που φαινόταν να έχει χάσει τον… δρόμο της στα τελευταία ματς και με αποκορύφωμα την εξαιρετική πορεία στα play off, του δόθηκε το χρίσμα να «χτίσει» εκ νέου την ομάδα.

Έδρα: Lavanttal Arena (7.300)

Μεταγραφές: Γέμισε τα ταμεία της με την πώληση του μπομπέρ Βάισμαν (37 γκολ σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις), αποχώρησαν οι βασικοί Σμιτζ (μπακ), Ρ. Σμιντ (εξτρέμ) και ο χρήσιμος Α. Σμιντ (φορ). Η σεζόν της θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο οι ταλαντούχοι μεν, άπειροι δε επιθετικοί Βίζινγκερ (από Τσέλιε) και Γιόβελτις (δανεικός από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης) θα καλύψουν τα γκολ του Ισραηλινού παιχταρά. Αποκτήθηκαν ακόμα 5 παίχτες, όλοι νεαρής ηλικίας.

Προετοιμασία: Στο σημαντικότερο φιλικό ηττήθηκε 2-0 από τον Άγιαξ, νωρίτερα έφερε 2-2 με τη Σπάρτα Πράγας. Ήχησαν καμπανάκια στο ματς Κυπέλλου, χρειάστηκε την παράταση για να ξεπεράσει το εμπόδιο της άσημης Νόιζιεντλ (2-2 η καν. διάρκεια, 5-2 μετά την παράταση).

Εκτίμηση: Όπως αναφέραμε και στις μεταγραφές η σεζόν θα κριθεί από το αν θα… κληρώσουν τα «λαχεία» Βίζινγκερ, Γιόβελιτς. Θα είναι μία από τις διεκδικήτριες των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, θα αποτελέσει μέγιστη επιτυχία αν κλείσει για 3η διαδοχική σεζόν στην 3η θέση.

Λίντσερ

Τι έκανε πέρυσι: Από ονειρική η σεζόν εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Εντυπωσιακή στην κανονική διάρκεια, τερμάτισε 6 βαθμούς μπροστά από τη Σάλτσμπουργκ, όμως η… βιασύνη της να επιστρέψει στις προπονήσεις πριν δώσει το «OK» η Ομοσπονδία έφερε αφαίρεση βαθμών, γεγονός που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει στα πλέι οφ και κατέληξε στην 4η θέση. Ούτε στο Κύπελλο βρήκε παρηγοριά, αποκλείστηκε στους «4» από τη Σάλτσμπουργκ. Θα έχει να θυμάται την εντυπωσιακή της πορεία στο Europa League, που σταμάτησε στους «16» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προπονητής: Ντομινίκ Ταλχάμερ (49 ετών, νέος). Έκπληξη προκάλεσε ο διωγμός του πετυχημένου Βαλεριέν Ισμαέλ, άμεση η αντικατάστασή του από τον πρώην Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Αυστρίας Γυναικών, ο οποίος είχε να κάτσει 15 (!) χρόνια σε πάγκο Ανδρικής ομάδας. Του δόθηκε εν λευκώ η ομάδα, ουσιαστικά έχει ρόλο και Τεχνικού Διευθυντή.

Έδρα: Waldstadion Pasching (7.870). Συνθετικός χλοοτάπητας. Μετά την απόφαση για παρουσία μέχρι 10.000 ατόμων στα ματς, υπάρχει σκέψη να δηλώσει το μεγαλύτερο Linzer Stadion (21.005), που χρησιμοποιεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Μεταγραφές: Σημαντικότατες οι αποχωρήσεις των Φρίζερ (ΜΕ), Τετέ (ΜΕ) και Κλάους (Ε), έκανε 5 προσθήκες, εκ των οποίων οι Γκρίγκιτς (Μ, πρώην Τιρόλ) και Γκρούμπερ (Ε, πρώην Μάτερσμπουργκ), που εντυπωσίασαν στο περσινό πρωτάθλημα, ενώ έχει υψηλές απαιτήσεις από τον νεαρό φορ Καραμοκό (πρώην Βόλφσμπουργκ). Ως μεταγραφές θεωρούνται οι παραμονές των κομβικών χαφ Μίχορλ και Χόλαντ.

Προετοιμασία: Η σεζόν ξεκίνησε ουσιαστικά με τον εκκρεμή επαναληπτικό στο Μάντσεστερ επί της Γιουνάιτεντ για το περσινό Europa League. Θετική η εικόνα της, άγγιξε μια τιμητική νίκη, δέχθηκε την ανατροπή στο φινάλε (2-1). Προβλημάτισε στις φιλικές ήττες από Βέρντερ Βρέμης (4-1) και Καρλσούη (2-0), είχε εύκολο έργο στο Κύπελλο επί της αδύναμης Ζίγκεντορφ (3-0 εκτός).

Εκτίμηση: Παρότι θα είναι διαφορετική ομάδα από την περσινή υπάρχει αισιοδοξία για ανάλογη πορεία. Μεταγραφικά δεν μοιάζει χαμένη από το πάρε-δώσε, τη θεωρούμε φαβορί για τη 2η θέση, αλλά αρκετά πίσω από την πανίσχυρη Σάλτσμπουργκ.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Χάρτμπεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Η προπέρσινη νεοφώτιστη που έσωσε την παραμονή στα τελευταία ματς, πέρσι, στη δεύτερη παρουσία της, πραγματοποίησε ονειρική σεζόν, κατέλαβε την 5η θέση και κέρδισε ευρωπαϊκό εισιτήριο για παρθενική φορά στην ιστορία της, επικρατώντας στους τελικούς των play off του Europa της σαφώς πιο έμπειρης Αούστρια. Και να φανταστεί κανείς πως ξεκίνησε την περσινή αγωνιστική περίοδο με αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο από την ερασιτεχνική Βίνερ Βικτόρια.

Προπονητής: Μάρκους Σοπ (46 ετών, από 6/2018). Ο αρχιτέκτονας της ομάδας πιέστηκε αρκετά από τη Στουρμ, αλλά τελικά ανανέωσε για ακόμα έναν χρόνο. Δικό του δημιούργημα η σούπερ επιθετική Χάρτμπεργκ, δήλωσε πως στόχος του είναι τη νέα σεζόν να την κάνει πιο απρόβλεπτη, συμπαγής και ευέλικτη.

Έδρα: Stadion Hartberg (4.500)

Μεταγραφές: «Κρατήσαμε όποιον θέλαμε» δήλωσε ο πρόεδρος και δεν έχει άδικο. Η παραμονή των επιθετικών Ρεπ και Τάντιτς (27 γκολ σύνολο πέρυσι) αποτελεί σούπερ επιτυχία, από τους παίκτες που έφυγαν μόνο ο επιθετικός Ντοσού συμμετείχε στο ροτέισον. Δεν ενθουσιάζουν από πλευράς «ονόματος» οι προσθήκες, ακούγονται κολακευτικά λόγια για τον δανεικό από τη Σάλτσμπουργκ 18χρονο χαφ Τιζιάνι.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με δύο ήττες στα φιλικά, αλλά στα δύο τελευταία, ξέχωρα από τις νίκες επί των Ανόβερο (2-1) και Μάριμπορ (1-0) είχε πολύ καλή εικόνα. Ενδιάμεσα έκανε… ξεμούδιασμα κόντρα στην Ντόρνμπιρνερ, επικράτησε με 7-0 στο Κύπελλο.

Εκτίμηση: Το εκτός έδρας ματς με την Πιαστ (17/9) και γενικά το ευρωπαϊκό της μέλλον θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη σεζόν της. Αν κάνει την έκπληξη και περάσει στους ομίλους θα ζοριστεί να κουμαντάρει δύο απαιτητικές διοργανώσεις. Αν -όπως λέει η λογική- αποκλειστεί τότε έχει τις δυνατότητες να επαναλάβει την περσινή πορεία και να πλασαριστεί μέσα στην πρώτη εξάδα.

Στουρμ Γκρατς

Τι έκανε πέρυσι: Απέτυχε παταγωδώς, έκανε τραγικά play off, περιορίστηκε στην 6η θέση και έμεινε εκτός ευρωπαϊκών θέσεων. Ούτε στο Κύπελλο τα πήγε καλύτερα, δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση κόντρα στη Λίντσερ, αποκλείστηκε στα προημιτελικά, ενώ στην Ευρώπη είπε αντίο στον 1ο προκριματικό γύρο, από τη Χάουγκεσουντ.

Προπονητής: Κρίστιαν Ίλτσερ (42 ετών, νέος). Έπαιξε με υπηρεσιακό στα τελευταία ματς της προηγούμενης περιόδου και αφού έφαγε «χυλόπιτες» από τον τεχνικό της Χάρτμπεργκ και τον βοηθό προπονητή της Σάλτσμπουργκ κατέληξε στον Ίλτσερ. Προέρχεται από αποτυχημένη σεζόν με την Αούστρια, όμως διατηρεί καλό όνομα στην Αυστρία λόγω των προηγούμενων επιτυχιών του (άνοδος με Χάρτμπεργκ και 3η θέση με Βόλφσμπεργκερ). Δεν έχει περιθώριο να αποτύχει ξανά…

Έδρα: Merkur Arena (15.323)

Μεταγραφές: Ζόρικα τα πράγματα, η μη έξοδος στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την πανδημία έφεραν μείωση 20% του μπάτζετ. Έφυγαν μεταξύ άλλων οι βασικοί Αυλωνίτης (Α), Σάκιτς (Α), Ντομίνγκεθ (Μ), Ρίχερ (ΜΕ) και Ντεσπότοφ (Ε), θα βοηθήσουν οι Ίνγκολιτς (Α) και Κουέν (Μ), που ήρθαν από την Τιρόλ, άγνωστοι οι υπόλοιπο 4 νεοφερμένοι.

Προετοιμασία: Στις 21/8 ανακοίνωσε πως διαγνώστηκαν δύο παίκτες θετικοί στον Covid-19 (δεν αποκαλύφθηκαν τα ονόματα), τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες και δεν υπήρξε άλλο κρούσμα. Ξεκίνησε με ήττα από τη Φερεντσβάρος (1-0) τα φιλικά, όμως έκτοτε έμεινε αήττητη (3-1-0), αντιμετωπίζοντας κυρίως ομάδες της Β’ κατηγορίας, ενώ τόνωση ψυχολογίας αποτελεί το 8-0 στο Κύπελλο επί της ερασιτεχνικής Ίνσμπρουκ.

Εκτίμηση: Από επίσημα χείλη βγαίνει προς τα έξω πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος βαθμολογικός στόχος, παρά μόνο η εξέλιξη της ομάδας. Ίσως η απουσία πίεσης να την ωφελήσει, πάντως βάσει ρόστερ θα ζοριστεί να μπει στις θέσεις των πλέι οφ.

Αούστρια Βιέννης

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να χαρακτηριστεί ως η απογοήτευση της σεζόν, καθώς απέτυχε να μπει στην εξάδα, έδειξε βελτίωση στα πλέι άουτ και πήρε την 1η θέση του ομίλου, ωστόσο πάτωσε στους τελικούς κόντρα στη Χάρτμπεργκ για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στράβωσε από το ξεκίνημα η σεζόν, στο ξεκίνημά της αποκλείστηκε με δύο ήττες από τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Γιουρόπα και με συντριβή 5-2 από την (νεοφώτιστη τότε και μαθηματικά υποβιβασμένη στο τέλος της περιόδου) Τιρόλ.

Προπονητής: Πέτερ Στόγκερ (54 ετών, νέος). Μετά τη ξαφνική φυγή του Κρίστιαν Ίλτσερ και αναμονή δύο εβδομάδων, ο αθλητικός Διευθυντής, Στόγκερ, ανακοίνωσε τον… εαυτό του ως νέο προπονητή. Στα πρότυπα των αγγλικών ομάδων, θα έχει διπλό ρόλο, μάνατζερ και τεχνικού. Θετικά είδαν την κίνηση οι οπαδοί, είναι αυτός άλλωστε που οδήγησε την Αούστρια στον τίτλο το 2013.

Έδρα: Generali Arena (17.500)

Μεταγραφές: Δεν υπάρχει η οικονομική άνεση για μεγάλα ανοίγματα, φρόντισε να ενισχύσει την άμυνά της με τους Τέιγκλ και Σούτνερ και ανανέωσε τον δανεισμό του στόπερ Πάλμερ-Μπράουν από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ζήτησε να φύγει για τη Χόφενχαϊμ ο ταλαντούχος αμυντικός Μπόρκοβιτς και τα κατάφερε, παρελθόν αποτελεί και ο βασικός μέσος Γιάγκο. Οι υπόλοιπες αποχωρήσεις δεν «πόνεσαν». Σημαντική η παραμονή του φορ Μοντσάιν (17 γκολ πέρσι), ο οποίος πρόσφατα χρίστηκε διεθνής.

Προετοιμασία: Είχε δύο κρούσματα κορωνοϊού (δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους), τέθηκαν σε καραντίνα και συνεχίστηκαν οι προπονήσεις. Αποτυχημένη αποδείχθηκε η ιδέα για φιλικό με την Ντόρτμουντ, γνώρισε τη συντριβή με 11-2, ξέσπασε με τη σειρά της σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, σημειώνοντας δύο φιλικές νίκες και νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο επί της Ρετζ (5-0).

Εκτίμηση: Χειρότερα από πέρυσι δεν γίνεται να πάει, όμως δεν περιμένουμε και τεράστια βελτίωση. Θα παλέψει για την εξάδα, διαθέτει τη «φανέλα», αν περιορίσει τα λάθη μπορεί να τα καταφέρει.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Άλταχ

Τι έκανε πέρυσι: Αποκλείστηκε στον ημιτελικό των μπαράζ Ευρώπης, θα έχει να θυμάται το καλό φίνις που έκανε στα play out που την έφεραν στη 8η θέση. Δεν θεωρείται επιτυχία, τουλάχιστον ξεχώρισε τη θέση της από νωρίς με τις ομάδες που πάλεψαν για παραμονή. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους πρώτους γύρους από τη Λίντσερ.

Προπονητής: Άλεξ Παστόορ (53 ετών, από 3/2019). Ο Ολλανδός τεχνικός χαίρει την εκτίμηση της διοίκησης, στην εκκίνηση των play out μάλιστα, υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του για δύο ακόμα χρόνια. Λάτρης του 4-3-3, οι ομάδες του φημίζονται για την καλή τους φυσική κατάσταση.

Έδρα: Stadion Schnabelholz (8.500)

Μεταγραφές: Πρόβλημα! Αποχώρησε ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Σαμ, ομοίως ο χρήσιμος επιθετικός Γκιμπάουερ κι ενώ τον Δεκέμβριο είχε φύγει ο Μπερίσα. Οι τρεις τους πέτυχαν τα 18 από τα 45 γκολ πέρυσι, ελπίζει να τις βγούνε «λίρα εκατό» ο προερχόμενος από τη Β’ κατηγορία Μάντερνερ και ο 18χρονος Γκανέζος Μπάμπιλ για να καλύψει τα κενά. Θα τη βοηθήσει ο νεοφερμένος Ελβετός μέσος Βις.

Προετοιμασία: Προτίμησε να δώσει δυνατά φιλικά και ηττήθηκε από Πλζεν (0-1), Ντόρτμουντ (0-6) και Άουγκσμπουργκ (2-5), ενώ μέτρησε μία νίκη και μία ήττα κόντρα στη Χάιντενχαϊμ. Το παιχνίδι Κυπέλλου με την Γκούρτεν αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην αντίπαλο και ορίστηκε για τις 16/9.

Εκτίμηση: Έτσι όπως είναι δομημένη δεν μπορεί να κοιτάει τα πλέι οφ. Μάλιστα, η άποψή μας είναι πως χρειάζεται οπωσδήποτε να αποκτήσει έναν αξιόπιστο επιθετικό για να μην αντιμετωπίσει απρόσμενα προβλήματα όσον αφορά την παραμονή της.

Σανκτ Πόλτεν

Τι έκανε πέρυσι: Κινδύνευσε σοβαρά με υποβιβασμό, η αλλαγή προπονητή πριν την έναρξη των play out, όπου μπήκε ως ουραγός, τη μεταμόρφωσε και συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς στις 4 τελευταίες αγωνιστικές εξασφάλισε την παραμονή. «Αυτοκτόνησε» στο Κύπελλο, αποκλείστηκε στα προημιτελικά από ομάδα Β’ κατηγορίας (Βάκερ Ίνσμπουργκ) κι ενώ ο δρόμος ήταν ορθάνοιχτος για διάκριση.

Προπονητής: Ρόμπερτ Ιμπερτσμπέργκερ (43 ετών, από 3/2020). Ανέλαβε μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, βελτίωσε κατακόρυφα την ομάδα, την οδήγησε σε παραμονή και εξαργύρωσε την επιτυχία με ανανέωση του συμβολαίου του.

Έδρα: NV Arena (8.000)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 15 (!) παίκτες, σημαντικότερο πλήγμα η φυγή του Βορειοκορεάτη επιθετικού Πακ, ο οποίος παρότι ανανέωσε το συμβόλαιό του δεν του δόθηκε η απαιτητή άδεια εργασίας. Κάλυψε την απώλειά του με την απόκτηση του περιφερειακού επιθετικού Σμιντ (από Βόλφσμπεργκερ) και του Ισραηλινού φορ Χούτζι, οι δυο τους θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 του Ιμπερτσμπέργκερ. Πήρε και τρεις παίκτες από τη διαλυμένη Μάτερσμπουργκ, συνολικά έκανε 8 μεταγραφές.

Προετοιμασία: Δύο παίκτες της βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό, τέθηκαν σε καραντίνα και έχουν επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Έκανε 4 ήττες σε 5 φιλικά, τα πιο δυνατά ήταν με Πλζεν (0-2) και Καρλσρούη (1-2). Στο Κύπελλο ξεπέρασε το εμπόδιο της Βόλφσμπεργκ (3-1), ωστόσο προβλημάτισε ξανά αμυντικά.

Εκτίμηση: Αν λύσει το φυσιολογικό πρόβλημα χημείας που θα αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος μπορεί να τα πάει καλύτερα από πέρυσι και να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή της. Φυσικά δεν έχει τα φόντα για να κάνει το βήμα παραπάνω.

Αντμίρα

Τι έκανε πέρυσι: Έπαιξε με τη… φωτιά για δεύτερη σερί σεζόν, η παραμονή της κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική των play out, απέσπασε 0-0 στην έδρα της Τιρόλ και σώθηκε. Η χρονιά ξεκίνησε στραβά, καθώς αποκλείστηκε νωρίς στο Κύπελλο από την ερασιτεχνική Έμπρεϊχσντορφ και έκανε καιρό να το ξεπεράσει.

Προπονητής: Ζβόνιμιρ Σόλντο (52 ετών, από 2/2020). Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του γενικού Διευθυντή, Φέλιξ Μάγκατ, πέτυχε -έστω και αγχωτικά- τον στόχο της παραμονής και τώρα θα κριθεί πιο αυστηρά. Λάτρης της αμυντικής τακτικής, οι οπαδοί δεν πρέπει να περιμένουν ιδιαίτερο θέαμα στα παιχνίδια της.

Έδρα: BSFZ Arena (10.800)

Μεταγραφές: Ανοικοδόμηση! Αυτή η λέξη ταιριάζει στο μεταγραφικό καλοκαίρι της. Αρχικά άλλαξε αθλητικό Διευθυντή, με τον Μπάουμεϊστερ να αποτελεί παρελθόν και τον Βόλφχαρτ να αναλαμβάνει χαράξει νέα στρατηγική στον σύλλογο. Από το ρόστερ αποχώρησαν 12 παίκτες, με σημαντικότερη φυγή του φορ Μπάκις (δεν τα πήγαινε καλά με τον προπονητή), τον αντικατέστησε με τον 38χρονο Μάιερχοφερ. Απέκτησε ακόμα 5 παίκτες που αγωνιζόντουσαν εκτός Αυστρίας. Ανομοιογενές μοιάζει το ρόστερ, με αρκετές επιλογές στην άμυνα και ελάχιστες στην επίθεση.

Προετοιμασία: Ολοκλήρωσε τα φιλικά με 3 νίκες, ξεχωρίζει το 3-1 επί της Μπάνικ Οστράβα. Στο Κύπελλο πέρασε άνετα το εμπόδιο της ερασιτεχνικής Χέρτα, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον 19χρονο Τσίρκοβιτς, που πέτυχε 2 γκολ.

Εκτίμηση: Δύσκολα τα πράγματα. Στο παρά… πέντε γλιτώνει τον υποβιβασμό τη τελευταία διετία, μέχρι τέλους θα παλέψει και φέτος για την αποφυγή του.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ριντ

Τι έκανε πέρυσι: Κατέκτησε τον τίτλο στη Β’ κατηγορία έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε. Ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας την προτελευταία αγωνιστική και στην τελευταία ήθελε ευρεία νίκη για να αποκτήσει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμη Αούστρια Κλάγκενφουρτ. Το τελικό 9-0 επί της Φλοριντσντόρφερ ακόμα συζητιέται… Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια μετά από 4 χρόνια.

Προπονητής: Γκέραλντ Μπαουμγκάρτνερ (55 ετών, από 1/2019). Την ανέλαβε και τη μετέτρεψε σε πρωταγωνίστρια της Β’ κατηγορίας. Την πρώτη σεζόν έχασε την άνοδο στις… λεπτομέρειες, πέρυσι όμως δεν του ξέφυγε. Έχει εμπειρία από την Bundesliga, πέρασε από τους πάγκους των Αούστρια Βιέννης και Μάτερσμπουργκ.

Έδρα: Josko Arena (7.680)

Μεταγραφές: Επένδυσε στην εμπειρία, απέκτησε παίκτες της κατηγορίας για να τη βοηθήσουν στην πιο άμεση προσαρμογή της. Έριξε ιδιαίτερο βάρος στην άμυνα, έφερε από την Μπάρνσλεϊ τον τερματοφύλακα Σαχίν-Ράντλινγκερ, δανείστηκε από τη Σάλτσμπουργκ τον κεντρικό αμυντικό Μάισλ, πήρε τον αριστερό μπακ Χάας από την Ίντερ Ζάπρεζιτς, ενώ στο κέντρο ενισχύθηκε με τον Μαρσέλ Κάναντι (γιος του προπονητή του Ατρόμητου). Ο 20χρονος μέσος Ζίκιτς είναι ο μοναδικός παίκτης από αυτούς που έφυγαν που είχε αρκετές συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα.

Προετοιμασία: Δεν δοκίμασε τις δυνάμεις της με δυνατούς αντιπάλους, αντιμετώπισε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, χωρίς να εντυπωσιάσει (σημείωσε από μία νίκη, ισοπαλία, ήττα). Στο Κύπελλο χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκλέισντορφ.

Εκτίμηση: «Στόχος είναι να γίνουμε μόνιμο κλαμπ της Bundesliga», δήλωσε ο τεχνικός Μπαουμγκάρτνερ. Καλά τα λόγια, αλλά θα χρειαστούν και πράξεις. Το ρόστερ της μοιάζει περισσότερο με Β’ κατηγορίας, θα παλέψει για να μην επιστρέψει άμεσα από εκεί που ήρθε, είναι τυχερή που -τουλάχιστον στα «χαρτιά»- υπάρχουν κι άλλες ομάδες ανάλογης δυναμικής.

Τιρόλ

Τι έκανε πέρυσι: Υποβιβάστηκε μαθηματικά, καθώς πραγματοποίησε τραγική πορεία στα play out, ενώ στον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Αντμίρα και κόλλησε στο 0-0. Η χρεοκοπία της Μάτερσμπουργκ την επανέφερε στην Bundesliga και όλοι στην ομάδα το βλέπουν ως δεύτερη ευκαιρία. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ Αούστρια Λουστενάου (Β’ κατηγορία).

Προπονητής: Τόμας Ζιλμπερμπέργκερ (47 ετών, από 7/2013). Κλείνει αισίως 7 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, ούτε σκέψη για αποπομπή του παρά τον αγωνιστικό υποβιβασμό. Είναι μόλις η δεύτερη ομάδα που εργάζεται, με την οποία έχει πετύχει δύο ανόδους (2017 από τη Γ’ στη Β’ και το 2019 από τη Β’ στην Α’).

Έδρα: Tivoli-Neu (16.008). Δεν είναι η φυσική της έδρα (δεν πληροί τα κριτήρια της Bundesliga), ωστόσο είναι στην ίδια πόλη.

Μεταγραφές: Το διάστημα που δεν ήξερε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί απώλεσε αρκετούς παίκτες, σοβαρότερες απώλειες είναι μέσος Γκρίγκιτς και ο φορ Μάιερχοφερ. Άλλαξε ρότα στις προσθήκες, ενισχύθηκε κυρίως με νεαρούς παίκτες, ξεχωρίζουν ο δανεικός φορ από τη Γιουβέντους Φρεντέρικσεν και ο 20χρονος μέσος Ροτζέλι. Ο τεχνικός Διευθυντής άφησε παράθυρο για περαιτέρω ενίσχυση. Στα θετικά η παραμονή του περσινού πρώτου σκόρερ Ντέντιτς (12 γκολ).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε αργότερα από τις υπόλοιπες ομάδες την προετοιμασία και πρόλαβε να δώσει μόνο δύο φιλικά. Ηττήθηκε 3-1 από την Κραϊόβα και κέρδισε 3-0 την Ουνιόν Βερολίνου, βγάζοντας σε αμφότερα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Στο Κύπελλο, χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ για να κερδίσει και να προκριθεί επί της Σανκτ Άννα (3-1).

Εκτίμηση: Δεν ξέρουμε αν έβαλε μυαλό από την περσινή της αποτυχία, το σίγουρο είναι πως δεν δείχνει το ρόστερ της να έχει μεταβληθεί προς το καλύτερο για να ελπίζει σε άνετη παραμονή. Θα παλέψει μαζί με 2-3 ομάδες για την αποφυγή του υποβιβασμού, πιθανότατα μέχρι τέλους.

Επιμέλεια: Κωστής Μητσέας


 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ