foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Τουρκία, Super Lig: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Σεπ 2020 13:37
Τουρκία-Super-Lig-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

Η Super Lig ή αλλιώς Α' Τουρκίας, επιστρέφει στη δράση μετά από 1,5 μήνα, με πολλές και σημαντικές αλλαγές. Δεν είναι από τις λίγκες που υπάρχει κυριαρχία μίας ομάδας, με τον τίτλο να αλλάζει χέρια τα τελευταία χρόνια. Μπασακσεχίρ, Γαλατάσαραϊ και Τραμπζονσπόρ λογικά θα έχουν συνέπεια, περιμένουμε ανάλογη πορεία με την περσινή. Θεωρούμε πως το «κλικ» θα είναι η Φενέρμπαχτσε, ενώ δεν πιστεύουμε ιδιαίτερα την Μπεσίκτας, η οποία έδειξε σε Ευρώπη και προετοιμασία να έχει σημαντικά προβλήματα. Υποβιβάζονται τέσσερις, θα επικρατήσει ένας μικρός χαμός στα χαμηλά στρώματα. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τις ομάδες, καθώς θα έχουν δύο ρεπό μέσα στη χρονιά. Ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές και στον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι επίσημο). Οι αναμετρήσεις ξεκινούν κεκλεισμένων των θυρών, αν και θα γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να επιστρέφουν σταδιακά οι οπαδοί στις εξέδρες.

Σύστημα διεξαγωγής

Το σύστημα διεξαγωγής του τουρκικού πρωταθλήματος υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να θεωρηθεί από τα πιο απλά, ωστόσο οι εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού, ανάγκασαν την Ομοσπονδία να προβεί σε αλλαγές, σε συνδυασμό με την πολιτεία. Δεν υποβιβάστηκε καμία από την περσινή χρονιά (παρέμειναν Μαλάτιασπορ, Ανκαραγκουτσού και Καϊσέρισπορ), προστέθηκαν και οι τρεις που προβιβάστηκαν από τη 2η κατηγορία και φτάσαμε αισίως τις 21 ομάδες! Έγιναν ενέργειες προκειμένου να «ανέβει» ακόμη μία, ώστε να γίνει ζυγός ο αριθμός, εγχείρημα όμως που δεν πήρε «σάρκα και οστά». Συνεπώς, με τα νέα δεδομένα πάμε σε πρωτάθλημα με 40 αγωνιστικές, κάτι που μεταφράζεται σε 10 ζευγάρια κάθε εβδομάδα, ενώ θα υπάρχει κι ένα ρεπό (ανά γύρο) για κάθε σύλλογο. Η πρωταθλήτρια πηγαίνει (κατά μεγάλο ποσοστό) στα πλέι οφ του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η 2η θέση οδηγεί στον 2ο προκριματικό γύρο της προαναφερθείσας διοργάνωσης. Οι θέσεις 3 και 4 δίνουν εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ, ενώ ο Κυπελλούχος (αλλάζει χέρια τα τελευταία χρόνια) θα πάει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Όσον αφορά στον υποβιβασμό, οι τέσσερις τελευταίες θέσεις (18, 19, 20 και 21) οδηγούν στη 2η κατηγορία.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης








































1. Φενέρμπαχτσε2. Μπασακσεχίρ3. Γαλατάσαραϊ4. Τραμπζονσπόρ
5. Μπεσίκτας6. Σίβασπορ7. Αλάνιασπορ8. Αντάλιασπορ
9. Γκαζισεχίρ10. Κασίμπασα11. Γκεντσλέρ12. Γκεζτέπε
13. Ρίζεσπορ14. Κόνιασπορ15. Ντενιζλίσπορ16. Μαλάτιασπορ
17. Ερζουρούμσπορ18. Καϊσέρισπορ19. Χατάισπορ20. Ανκαραγκουτσού
21. Φατίχ Καραγκιουμρούκ

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές






































































ΠαίκτηςΘέσηΑπόΣε
Ένερ ΒαλένσιαΕπιθετικόςΤίγκρεςΦενέρμπαχτσε
ΣόσαΜέσοςΤραμπζονσπόρΦενέρμπαχτσε
ΚιλίντςΜεσοεπιθετικόςΣίβασπορΦενέρμπαχτσε
ΓιαντάςΜεσοεπιθετικόςΣίβασπορΓαλατάσαραϊ
ΚουέβαΜεσοεπιθετικόςΣάντοςΜαλάτιασπορ
ΤιάμΕπιθετικόςΚασίμπασαΦενέρμπαχτσε
Μαμέ ΝτιούφΕπιθετικόςΣτόουκΧατάισπορ
ΡεμίΕπιθετικόςΛιλΡίζεσπορ
Νούρι ΣαχίνΜέσοςΒέρντερΑντάλιασπορ
ΛένονΜεσοεπιθετικόςΜπέρνλιΚαϊσέρισπορ


Τι παίζουμε

Να μιλάς με συναδέλφους από τη γειτονική χώρα, να γίνεται η σχετική «καζούρα» για το τι θα κάνει η Φενέρμπαχτσε τη νέα σεζόν και να ακούγεται η ατάκα «πάμε για μία από τα ίδια». Βέβαια, να σου βάζουν τεράστιο «στοπ» στα... γελάκια και να σου λένε πως φέτος είναι η χρονιάς τους (το έχουμε ακούσει αυτό). Βέβαια, φέτος δεν θα διαφωνήσουμε, καθώς άλλαξαν πολλά πράγματα στα «καναρίνια». Νέος προπονητής, ο Εμρέ Μπελόζογλου έγινε τεχνικός διευθυντής (δε... σηκώνει μύγα στο σπαθί του), πολλές και ποιοτικές μεταγραφές. Δεν έχει Ευρώπη, αφοσιώνεται στο πρωτάθλημα και επιστρέφει εκεί που ανήκει (στην κορυφή). Άλλωστε, έχει να γευτεί το... νέκταρ του τίτλου από το 2014. Δε λέμε πως οι Μπασακσεχίρ, Γαλατάσαραϊ και Τραμπζονσπόρ δεν είναι υπολογίσιμες, αλλά στο Καντίκιοϊ το πιστεύουν ακράδαντα φέτος. Στο 4.50 η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Φενέρμπαχτσε, ενώ βλέπουμε εκτός πρώτης τετράδας την Μπεσίκτας. Στα... χαμηλά, μία από τις νεοφώτιστες θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Προκρίνεται η Ερζουρούμσπορ.

➡ Φενέρμπαχτσε: Νικήτρια διοργάνωσης (4.50) - (Παίξε Νόμιμα |21+|)


Οι ομάδες της Super Lig


Μπασακσεχίρ

Τι έκανε πέρσι: Κυνηγούσε με... λύσσα τον τίτλο τα τελευταία χρόνια, δύο φορές έπεσε στην... τρύπα της απειρίας, πέρσι όμως τα κατάφερε και δικαίως έφτασε στο παρθενικό της πρωτάθλημα. Σοβαρή από την αρχή έως το φινάλε της χρονιάς, δεν πτοήθηκε από τη διακοπή λόγω κορωνοϊού, παρουσιάστηκε ακόμη πιο κυνική στο φινάλε. «Ατσάλι» στην άμυνα (καλύτερη), ενώ αναδείχθηκε 2η καλύτερη επίθεση. Βίστσα, Ντε Μπα, Κριβέγι «έσπασαν» τα κοντέρ στην επίθεση (37 γκολ και 22 ασίστ μαζί).

Προπονητής: Οκάν Μπουρούκ (συνεχίζει). «Ψήθηκε» σε πολλούς πάγκους, πριν αναλάβει την «Μπασάκ» και την οδηγήσει στην κορυφή. Μπορεί να αμφισβητήθηκε στην αρχή (γκρίνια κυρίως από οπαδούς), καθώς απέτυχε να βάλει την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο οι διοικούντες τον εμπιστεύτηκαν πλήρως και αυτός τους δικαίωσε. Ακριβοδίκαιος στις επιλογές του, «παίζουν όσο δουλεύουν» είναι το μότο του.

Γήπεδο: Başakşehir Fatih Terim Stadium (17.300)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον έμπειρο αριστερό μπακ Καλντιρίμ (επί σειρά ετών στη Φενέρ), για να καλύψει το κενό του Γάλλου Καέν Κλισί. Τελευταία προσθήκη ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Ράφαελ (13/0 με Λυών). Αντιθέτως πολλές ήταν οι αποχωρήσεις, την πόρτα της εξόδου πέρασαν οι μέσοι Ινλέρ, Σογιάλπ και οι φορ Ελία, Ρομπίνιο. Επέστρεψαν πολλοί δανεικοί, ωστόσο έως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, θα γίνει «γερό» ξεσκαρτάρισμα.

Προετοιμασία: Δεν είχε πολυτέλειες για διακοπές, καθώς στις αρχές του Αυγούστου έπαιξε με την Κοπεγχάγη για το περσινό Γιουρόπα Λιγκ, χάνοντας την είσοδό της στα προημιτελικά (ήττα 3-0 στη Δανία, καλύφθηκε το 1-0 της Πόλης). Δεν έφυγε από τη βάση της και έδωσε δύο φιλικά με τις συμπολίτισσες Κασίμπασα (2-2) και Φατίχ Καραγκιουμρούκ (2-1), με τον φορ Ντεμπά Μπα να πετυχαίνει 3 τέρματα.

Εκτίμηση: Από τη στιγμή που ανέβηκε στην 1η κατηγορία (το 2014), δεν έχει τερματίσει ποτέ κάτω από την 4η θέση. Έχει αποκτήσει μέταλλο μεγάλης ομάδας, παρότι υστερεί σε οπαδική βάση. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία μικρή παράδοση στο να γίνεται το «back to back» στους τίτλους, με τις Μπεσίκτας και Γαλατά να έχουν δύο σερί. Θα το παλέψει πάντως, ορθώς προσφέρεται μέσα στα φαβορί.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Τραμπζονσπόρ

Τι έκανε πέρσι: Χρονιά γεμάτη θέματα η περσινή, για καλή της τύχη, όμως, κατέκτησε το Κύπελλο (εις βάρος της Αλάνιασπορ) και έσβησε όλα τα αρνητικά. Ποια ήταν αυτά; Κύριο θέμα η τιμωρία της ΟΥΕΦΑ από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση για τον επόμενο χρόνο, έχασε τον τίτλο τρεις «στροφές» πριν από το φινάλε, ενώ έκανε και δύο αλλαγές τεχνικών. Είχε με διαφορά την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, από τις ομάδες που χαιρόταν κάποιος να βλέπει.

Προπονητής: Έντι Νιούτον (συνεχίζει). Ο Βρετανός τεχνικός πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο περσινό τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, πήγε την ομάδα και στον τελικό και οι διοικούντες του έδωσαν επισήμως τα κλειδιά των αποδυτηρίων. Έξυπνη κίνηση αφού δεν θα μπορούσαν να ξοδέψουν πολλά χρήματα, ώστε να φέρουν κάποιο «βαρύ» όνομα. Άλλωστε, ο 48χρονος έχει το χάρισμα στο να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες. «Μύλος» το ότι αναλαβαίνει για 1η φορά από την αρχή της σεζόν τον πάγκο μίας απαιτητικής ομάδας.

Γήπεδο: Şenol Güneş Stadium (40.775)

Μεταγραφές: Καλές προσθήκες οι Μάρλον (αρ. μπακ, από Μποαβίστα), Τρόντσεν (μέσος από Ρόζενμποργκ), Πλάθα (φορ από Βαγιαδολίδ), Φλάβιο (φορ από Μπαΐα). «Τελείωσαν» ο αριστερός μπακ Νόβακ (30/7) και ο αρχηγός - μέσος Σόσα (29/9), έληξε ο δανεισμός του μέσου Εντιαγέ (17/1). Το σημαντικό είναι πως έχει στο ρόστερ τον «μπόμπερ» Σέρλοτ, ενώ κράτησε και τους Νουακαέμε, Εκουμπάν, παρότι «έπαιξαν» για μεταγραφή.

Προετοιμασία: «Γεμάτες» εμφανίσεις στα δύο φιλικά που έδωσε με Σαμσουνσπόρ (νεοφώτιστη στη Β' κατηγορία) και Ρίζεσπορ. Στο πρώτο ματς έχασε 2-1, ενώ στη γειτονική Ριζούντα κέρδισε με 4-3. Όσο καλή ήταν επιθετικά, άλλο τόσο έδειξε αδυναμίες στην άμυνα. Βέβαια, το τεχνικό τιμ προέβη σε δοκιμές προσώπων και σχηματισμών.

Εκτίμηση: Έχασε κάποια βασικά στελέχη, ωστόσο παραμένει δυνατή και έχει έδρα που μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου και η κατάληψη της 2ης θέσης, άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων της ομάδας για περισσότερα πράγματα. Αφοσιώνεται πλήρως στις εγχώριες διοργανώσεις, από τη στιγμή που δεν παίζει στην Ευρώπη. Μπορεί να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα.

Μπεσίκτας

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε μετά από μία δύσκολη χρονιά να κατακτήσει τη 3η θέση και σε συνδυασμό με την τιμωρία της Τραμπζονσπόρ να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο πρόσωπα στη σεζόν, μέτρια έως κακή στον 1ο γύρο, μεταμορφώθηκε όταν άλλαξε προπονητή στα τέλη του Γενάρη (Σεργκέν Γιαλτσίν αντί Αμπντουλάχ Αβτσί). Λίγα πράγματα στο Κύπελλο, κάκιστη παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αγωνίστηκε με αρκετούς δανεικούς, «πείραμα» που της βγήκε σε καλό.

Προπονητής: Σεργκέν Γιαλτσίν (συνεχίζει). Δέχθηκε να αναλάβει στα μισά της χρονιάς, μίλησε στη ψυχή των παικτών (όντας παλιά δόξα της ομάδας), αφοσιώθηκε πλήρως στο πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε με 6/7 νίκες. Τεχνικός που ανεβάζει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, αγαπητός από τους οπαδούς, δε δίστασε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ταλέντα που «ανέβηκαν» από την ακαδημία.

Γήπεδο: Vodafone Park (41.188)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκαν για βασικοί ο αριστερός μπακ Ενσακαλά (εξαιρετικές σεζόν στην Αλάνιασπορ) και ο ποιοτικός μέσος Μενσά (από Καϊσέρισπορ). Επέστρεψαν από δανεισμό ο μέσος Οζιακούπ (12/1 με Φέγενορντ) και ο φορ Λαρίν (29/7 με Ζ. Βάρεγκεμ). Τελευταία προσθήκη ο στόπερ Μοντέρο (δανεικός από Ατλέτικο Μαδρίτης). Βέβαια, αποχώρησαν 8 χρήσιμοι παίκτες, των οποίων τα συμβόλαια έληξαν. Πρόκειται για τους αμυντικούς Ρόκο, Βίκτορ Ρουίθ, Ερκίν, Γκιονούλ, τον μέσο, Ελνένι, τους εξτρέμ Ντιαμπί, Μπόατενγκ και του φορ Μπουράκ Γιλμάζ.

Προετοιμασία: «Στραβά» ξεκίνησε η χρονιά, καθώς υπέστη ήττα 3-1 στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με συνέπεια να μεταπηδήσει στο Γιουρόπα (στις 24 του μηνός με Μπόρατς Μπάνια Λούκα ή Ρίο Άβε). «Ούτε ζέστη ούτε κρύο» στα δύο φιλικά (στο πλαίσιο τοπικού τουρνουά) που έδωσε στην Πόλη, ήττα 1-0 από Σίβασπορ και νίκη 3-0 με Αντάλιασπορ.

Εκτίμηση: Είναι από τις κλασικές δυνάμεις της χώρας και διαρκώς θα βρίσκεται μέσα στα φαβορί για τον τίτλο. Από το 2017 έχει να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί, το 2011 η τελευταία φορά που σήκωσε το Κύπελλο. Υπάρχει μεγάλη «δίψα» για διάκριση, αρκεί να παρουσιαστεί σοβαρή στα ντέρμπι (2-3-3 πέρσι). Έχουν δυναμώσει ιδιαίτερα οι υπόλοιπες ομάδες, οπότε την βλέπουμε κάπου στην 5η θέση.

Σίβασπορ

Τι έκανε πέρσι: Είχε χρόνια να παρουσιαστεί τόσο σοβαρή, «άθλος» το ότι τερμάτισε 4η, αν και μέχρι τελευταία στροφή πάλευε για τη 2η θέση (που οδηγούσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Έργο Ριζά Τσαλιμπάι ότι πέτυχε πέρσι, βέβαια είχε εξαιρετικό ρόστερ (αρκετοί βασικοί αποχώρησαν, οι δανεικοί επέστρεψαν στις ομάδες τους). Δεν τον λες και άσχημο τον περσινό απολογισμό 5-3-2 κόντρα σε Μπασακσεχίρ, Τραμπζονσπόρ, Μπεσίκτας, Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε. Για 3η φορά στην ιστορία της κέρδισε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Ριζά Τσαλιμπάι (συνεχίζει). Είναι παιδί της Μπεσίκτας, αλλά παράλληλα δεν ξεχνάει να είναι επαγγελματίας. Κάτι που φάνηκε (και) πέρσι, όταν και οδήγησε την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (για 1η φορά στην ιστορία της). Λάτρης του επιθετικού παιχνιδιού, συμπλήρωσε 130 παρουσίες στον πάγκο της ομάδας και συνεχίζει...

Γήπεδο: 4 Eylül Stadium (27.532)

Μεταγραφές: Έφυγαν αρκετοί βασικοί και στυλοβάτες της περσινής υπερπροσπάθειας. Ο λόγος για τους μέσους Γιαντάς (32/6, 4 ασίστ), Κιλίντς (28/8, 5 ασίστ), Ακσόι (23/0) και τους φορ Φερνάντο (27/6), Αρούνα Κονέ (29/7, 4 ασίστ).
Αντικαταστάτες ήταν ο φορ Ζοάο Φέλιξ (33/16, 4 ασίστ με Πιαστ Γκλίβιτσε) και ο μέσος Γκραντέλ (21/3 με Τουλούζ), με τον τελευταίο να «παίζει» έντονα για τον Ολυμπιακό. «Δικοί» της και οι επ. μέσοι Νινγκά (16/3 με Ανζέ), Ρόμπιν Γιαλτσίν (31/3 με Μαλάτιασπορ).

Προετοιμασία: Μπόλικη δουλειά στη βάση της είχε το καλοκαιρινό μενού, βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να δώσει δύο φιλικά με Μπεσίκτας (νίκη 1-0) και Φενέρμπαχτσε (ήττα 3-0). Άνετη όσον αφορά στις ευρωπαϊκές κληρώσεις, μπαίνει απευθείας σε όμιλο.

Εκτίμηση: Δεν είναι από τις ομάδες που μας έχουν συνηθίσει να παίζουν στα... κόκκινα για 2 σερί χρονιές. Λίγο οι αποδεσμεύσεις βασικότατων παικτών, λίγο το ότι θα έχει και ευρωπαϊκές διοργανώσεις (βεβαρημένο πρόγραμμα για ένα τρίμηνο), μας κάνει να πιστεύουμε πως οριακά δεν θα μπει στην πρώτη πεντάδα. Άλλωστε, δύσκολα οι Γαλατά και Φενέρμπαχτσε, θα μείνουν εκτός μάχης για ακόμη μία σεζόν.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Αλάνιασπορ

Τι έκανε πέρσι: «Μαγική» η περσινή σεζόν, τερμάτισε 5η και σε συνδυασμό με την τιμωρία της Τραμπζονσπόρ, αλλά και το γεγονός ότι ήταν φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου (έχασε 2-0 από τη «θύελλα»), εξασφάλισε το παρθενικό εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Φουλ επιθετική, άπαντες έπαιζαν στο 100%, αξιοποίησε τη δύναμη της έδρας. Κοίταξε στα μάτια όλες τους «μεγάλους» της χώρας, είχε 3η καλύτερη επίθεση και 2η καλύτερη άμυνα της περσινής χρονιάς.

Προπονητής: Τσαγκντάς Ατάν (νέος). Πρώτη απόπειρα σε πάγκο για τον 40χρονο κόουτς, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στο πλευρό του Σεργκέν Γιαλτσίν στην Μπεσίκτας. Έχει εργαστεί σε Γκαζιάντεπσπορ, Καϊσέρισπορ, Εσκισεχίρσπορ, Κόνιασπορ και Μαλάτιασπορ, ωστόσο γνωρίζει τι εστί Αλάνια, καθώς είχε δουλέψει την περσινή χρονιά, και πάλι ως βοηθός. Δεν έχουμε εικόνα από την τακτική που ακολουθεί, επιλογή που εμπεριέχει μπόλικο ρίσκο.

Γήπεδο: Bahçeşehir Okulları Stadium (10.130)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι βασικότατοι Ενσακαλά (μπακ, 29/0, 4 ασίστ), Τσαγκιράν (17/0), Φερνάντες (εξτρέμ, 30/9, 7 ασίστ), Παπίς Σισέ (φορ, 32/22), ωστόσο κατάφερε να βρει τους αντικαταστάτες. Αυτοί είναι ο στόπερ Μουμπαντζιέ (14/0 με Ντ. Ζάγκρεμπ), οι μέσοι Μπεκίρογλου (28/10 με Μόναχο 1860), Κουτλού (14/2 με Σιόν), Ακσόι (23/0 με Σίβασπορ), ο εξτρέμ Ντάβιντσον (26/5 με Γκιμαράες) και οι φορ Μπαμπάκαρ (πρώην Φιορεντίνα, Σασουόλο, Λέτσε), Μπαρέιρο (11/2 με Σαν Λορέντζο). Παρέμειναν οι Έλληνες, Τζαβέλλας, Σιώπης και Μπακασέτας (πιέζει σταθερά η Φενέρ).

Προετοιμασία: Αρκετά καλή παρουσία στα φιλικά, κέρδισε 3-0 τη Ρίζεσπορ και 2-0 τη Φατίχ Καραγκουμρούκ, ενώ έμεινε στο 1-1 με τη Φενέρμπαχτσε. Σκόραρε με διαφορετικούς παίκτες, ενώ είχε βέβαια και ελλείψεις βασικών παικτών (είτε μεγαλύτερη άδεια, είτε βρίσκονταν στις Εθνικές τους). Στις 24 του μηνός θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βέντσπιλτς ή Ρόζενμποργκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτίμηση: Άλλαξε προπονητή, έχασε βασικά στελέχη, θα πρέπει να αποδείξει πως η περσινή χρονιά δεν ήταν «πυροτέχνημα». Ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα της, ικανή να «τσιμπάει» βαθμούς και εκτός αυτής. Θα παλέψει και φέτος για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν και είναι δύσκολο εγχείρημα.

Γαλατάσαραϊ

Τι έκανε πέρσι: «Λαμπάδα» στο όνομα της Τραμπζονσπόρ θα πρέπει να ανάψει η «τσιμ μπομ», η οποία χάρη στην τιμωρία της «θύελλας», εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Τερμάτισε, λοιπόν, 6η, στο Κύπελλο έφτασε έως το προημιτελικά, σε μία χρονιά που είχε πολλά. Μπόλικους τραυματισμούς, γκρίνια από την εξέδρα, όχι καλό ποδόσφαιρο. Δεν της βγήκαν οι μεταγραφές.

Προπονητής: Φατίχ Τερίμ (συνεχίζει). Ο «αυτοκράτορας» αμφισβητήθηκε πέρσι, όχι ότι έφταιγε αυτός για τις «φτωχές» επιδόσεις της ομάδας, αλλά κυρίως για τις κακές συνθήκες που επικρατούσαν στον σύλλογο (τραυματισμοί, αποδεσμεύσεις παικτών, μηδενική διάθεση από τους ποδοσφαιριστές, οικονομικά ζητήματα). Έχει την εμπειρία να ξαναβάλει την ομάδα στον σωστό δρόμο, αρκεί να υπάρχει σταθερότητα και ικανό ρόστερ.

Γήπεδο: Türk Telekom Stadium (52.223)

Μεταγραφές: Χρειαζόταν απεγνωσμένα να «χτίσει» το ρόστερ της και αυτό έκανε άμεσα. Πήρε για «back up» του γκολκίπερ Μουσλέρα τον Φατίχ Οζτούρκ και για το δεξί άκρο της άμυνας, τον Ομάρ Ελαμπντελαουΐ. Κινητικότητα από τη μέση και μπροστά, καθώς γύρισε το «δικό της παιδί», Αρντά Τουράν, ενώ πήρε και τους ανερχόμενους εξτρέμ Κιλίντς, Τσαγκλαγιάν. Επέστρεψαν από δανεισμό οι φορ Μπάμπελ και Ντιάν. Διατήρησε και τον φορ Φαλκάο. Δυνάμωσε αν μη τι άλλο.

Προετοιμασία: Δεν έφυγε στο εξωτερικό για να προετοιμαστεί, ούτε πήγε στο θέρετρο της Αττάλειας. Έμεινε στην Κωνσταντινούπολη και έδωσε φιλικά με τις «γειτόνισσες» Ιστανμπούλσπορ (νίκη 1-0), Ουμρανίγεσπορ (2-0), ενώ αντιμετώπισε και τη νεοφώτιστη Χατάισπορ (1-1). Σκόραρε ο Φαλκάο, αλλά και ο Ντιάν, που επέστρεψε από δανεισμό. Πάντως, δεν έδειξε να έχει όρεξη για θεαματικό ποδόσφαιρο. Στις 17 του μηνός αντιμετωπίζει τη Νέφτι Μπακού για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτίμηση: Γαλατά και διάκριση πάνε πακέτο, οπότε μετά από διάλειμμα μίας χρονιάς (δεν πήρε τίποτα), οφείλει να διεκδικήσει και πάλι τα «πρωτεία». Ανεβαίνει κάθε χρόνο ο πήχης από τις αντίπαλες ομάδες, είναι όμως από τα «βαριά» χαρτιά της λίγκας και πρέπει να το δείξει. Θεωρητικά θα επιστρέψει στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Φενέρμπαχτσε

Τι έκανε πέρσι: Μαντάρα! Με μία λέξη μπορεί κανείς να απαντήσει στο τι έκανε πέρσι. Το απόλυτο μηδέν! Μέτριο ως κακό ποδόσφαιρο, έχασε αρκετούς βαθμούς στο «Σουκρού Σαράτσογλου», ενώ είχε τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση από τις 10 πρώτες ομάδες! Μέχρι τα ημιτελικά έφτασε στο Κύπελλο, γενικότερα ήταν χρονιά με πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αλλαγές προπονητή, γκρίνια στα αποδυτήρια και στην εξέδρα, διαρκή ζητήματα με τους διοικούντες (γνωστό πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα).

Προπονητής: Ερόλ Μπουλούτ (νέος). Ψήθηκε ως βοηθός στην Μπασακσεχίρ, δοκίμασε στη Μαλάτιασπορ, τελικά το κάτι παραπάνω έγινε πέρσι στην Αλάνιασπορ. Σωστό και ουσιώδες ποδόσφαιρο, πέρασε φιλοσοφία νικητή στους παίκτες, κάτι άλλωστε που θα προσπαθήσει να πράξει και στο Καντίκιοϊ. Αν δεν έχει τριβές με διοικούντες και Τύπο της χώρας, τότε θα πάει καλά. Λάτρης του 4-2-3-1, ζητάει πάντα το 100% των παικτών του.

Γήπεδο: Şükrü Saracoğlu Stadium (47.834)

Μεταγραφές: Η τουρκική Ομοσπονδία επέβαλλε τιμωρία - όριο 18 εκ. ευρώ στις δαπάνες της (έξοδα, μισθούς, κτλ.). Απέκτησε ως ελεύθερους τους μπακ Γκιονούλ (30/4), Ερκίν (30/3, 11 ασίστ), Νόβακ (7 γκολ στην περσινή εξαιρετική χρονιά της Τραμπζονσπόρ), αλλά και τον ποιοτικό μέσο Γιαντάς (32/6, 4 ασίστ με Σίβασπορ). Δικοί της και οι φορ Τιάμ, Γκιουμούς, οι οποίοι τα πήγαν περίφημα σε Κασίμπασα και Αντάλιασπορ, αντίστοιχα. «Όλα τα λεφτά» φυσικά η απόκτηση του Αργεντινού μέσου Σόσα. «Οχύρωσε» περισσότερο την άμυνα με τον στόπερ Λέμος (26/1 με Λας Πάλμας). Προς ενδεκάδα ο φορ Ένερ Βαλένσια (27/1 με Τίγκρες), παραμένει ανοιχτό για το αν θα αποχωρήσει ο Κοσοβάρος φορ Μουρίκι (προς Λάτσιο).

Προετοιμασία: «Κεντούσε» στα φιλικά που έδωσε (στη βάση της), σε πέντε συνολικά είχε απολογισμό 3-2-0. Νίκες με Ιστανμπούλσπορ (4-0), Αντάλιασπορ (4-0), Σίβασπορ (1-0) και «Χ» με Αλάνιασπορ (1-1), Φατίχ Καραγκουμρούκ (2-2). Αγωνίστηκαν οι περισσότεροι νεοφερμένοι παίκτες, ξεχώρισε ο φορ Τιάμ.

Εκτίμηση: Νέες συνθήκες στα «καναρίνια» (πρώην ποδοσφαιριστές σε διοικητικά πόστα), νέος τεχνικός, γενικότερα άλλος αέρας στην ομάδα. Το 2014 ήταν η τελευταία φορά που σήκωσε κούπα, όλοι στον σύλλογο βλέπουν ως ευκαιρία να αλλάξει αυτό. Βέβαια, κάθε καλοκαίρι το ίδιο πράγμα ακούγεται και στο τέλος έχουμε μία από τα ίδια. Περιμένουμε τουλάχιστον να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Γκαζισεχίρ

Τι έκανε πέρσι: Εντυπωσιακή στην πρώτη κιόλας χρονιά στα μεγάλα σαλόνια, κατάφερε να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή, τερματίζοντας μάλιστα στην 8η θέση. Ομάδα που έβγαζε τσαμπουκά, αλλά και ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο, δε χαρίστηκε σε κανέναν αντίπαλο, πόσο μάλλον προς το φινάλε που είχε ολοκληρώσει τον στόχο της. Αρκετά ισορροπημένες οι επιδόσεις της τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Προπονητής: Μάριους Σουμούντικα (συνεχίζει). Ο Ρουμάνος έχει την τάση να βάζει «φωτιά» στην κατηγορία. Είτε μέσω δηλώσεων, είτε μέσω καταστάσεων που δημιουργεί σε κάθε ματς (τσακώνεται με την κερκίδα, με τους αντίπαλους κόουτς, αλλά και τους διαιτητές). Γουστάρει τη χώρα και έχει δηλώσει αρκετές φορές πως θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω. Λάτρης του δυναμικού και γρήγορου ποδοσφαίρου.

Γήπεδο: Gaziantep Arena (33.502)

Μεταγραφές: Ο Σουμούντικα έμεινε ευχαριστημένος με το ρόστερ που είχε πέρσι, γι' αυτό και έγιναν λίγες κινήσεις στο μεταγραφικό «παζάρι». Έκανε δικό της τον μέσο Μάξιμ (πέρσι αγωνιζόταν ως δανεικός), ενώ έφερε στο μακρινό Γκαζιάντεπ τον εξτρέμ Τσενκ Σαχίν (11/2 με Καϊσέρισπορ) και τον μέσο Κοζούλι (22/3 με Πόγκον). Βρήκε τον επιθετικό που θα καλύψει το κενό του Καγιοντέ (27/10, επέστρεψε στη Σαχτάρ), το όνομα αυτού, Αντρέ (17/2 με Γκρέμιο).

Προετοιμασία: Διασκέδασε στο έπακρο τα φιλικά της, καθώς κατάφερε να πετύχει οκτώ τέρματα σε τρία ματς. Νίκες 5-0 με Εσκισεχίρσπορ (από τις αδύναμες ομάδες της Β' κατηγορίας) και 3-2 την Ντενιζλίσπορ, ενώ έχασε 1-0 από την Καϊσέρισπορ. Έδειξε καλά στοιχεία, λογικά θα παίρνει πολλά γκολ από τη μεσαία γραμμή.

Εκτίμηση: Αν συνεχίσει από εκεί που τελείωσε πέρσι, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην κατηγορία. Θεωρητικά υπάρχουν χειρότερες ομάδες απ' αυτήν για να μπλέξουν, αρχής γενομένης από αυτές που ήδη προβιβάστηκαν. Θα πρόκειται για άθλο αν επαναλάβει παρόμοια πορεία με την περσινή, αλλά λογικά θα έχει εύκολη παραμονή (στόχος).

Αντάλιασπορ

Τι έκανε πέρσι: Χρειάστηκε να αλλάξει προπονητή στα μισά της σεζόν για να πάρει μπρος και να φτάσει σε άνετη παραμονή. Οι Μπουλέντ Κορκμάζ και Στιέπαν Τόμας δεν έπεισαν, ο Ταμέρ Τουνά όμως, άλλαξε ριζικά την εικόνα της ομάδας. Έπιασε δουλειά αρχές Ιανουαρίου και έβαλε το... τρένο πάνω στις ράγες. Με 8-7-2 σε 17 αγωνιστικές, την οδήγησε έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου (έπεσε πάνω στη φιναλίστ Αλάνιασπορ). Τερμάτισε λοιπόν 9η και αν δεν είχε πολλούς τραυματισμούς, ίσως να έκανε το κάτι παραπάνω.

Προπονητής: Ταμέρ Τουνά (συνεχίζει). «Ψημένος» πλέον ως τεχνικός, γνωρίζει τα κατατόπια και τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας. Αρέσκεται στο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είναι «πρώτης γραμμής», βέβαια, θέλει να έχει στο ρόστερ τους μονάδες με εμπειρία και που κάνουν τη διαφορά. Αγαπημένο του σύστημα το 4-2-3-1, αλλά φροντίζει να έχει γρήγορα εξτρέμ (πέρσι πήγε με τους Μουκαΐρου, Αμίλτον, Φρέντι και Σινίκ).

Γήπεδο: Antalya Stadium (32.537)

Μεταγραφές: Δείχνει με τις κινήσεις που έκανε, πως πάει για το κάτι παραπάνω φέτος. Ο μέσος Νούρι Σαχίν (16/0 με Βέρντερ), ο εξτρέμ Γκιουρλέρ (26/7 με Γκοζτέπε) και ο φορ Όργκιλ (29/5 με Ανκαραγκουτσού) προορίζονται για βασικοί. Τελευταίο απόκτημα ο επ. μέσος Σίντνεϊ Σαμ (επί χρόνια έβγαζε το... ψωμί του σε Λεβερκούζεν και Σάλκε, πλην άλλων). Έχασε, βέβαια, και πολλούς χρήσιμους παίκτες, ο λόγος για τους αμυντικούς Τσελούσκα, Ντουρσούν, Τσίκο, Ντιέγκο Άντζελο και τους μέσους Τσίκο, Κουρτουλούς, Εντινγκά, Φρέντι, Τσαρλς.

Προετοιμασία: Πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει μέρος σε τοπικό τουρνουά, ωστόσο η παρουσία της ήταν κακή. Ηττήθηκε εύκολα 4-0 από τη Φενέρμπαχτσε, ενώ δέχθηκε άλλα τρία τέρματα από την Μπεσίκτας. Έδειξε ξεκάθαρα πως έχει πρόβλημα στο αμυντικό σκέλος, ενώ θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να δέσουν οι... παλιοσειρές με τους νεοφερμένους.

Εκτίμηση: Για να κάνει το κάτι παραπάνω στη χρονιά θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν κι αυτό δεν το έχει δείξει σε άλλες χρονιές που είχε πολύ καλύτερο ρόστερ. Βέβαια, δεν βλέπουμε να μπλέκει και σε περιπέτειες, οπότε πάμε σε μία άνετη παραμονή, όπως έγινε άλλωστε και πέρσι.

Κασίμπασα

Τι έκανε πέρσι: Στο... ίδιο έργο θεατές. Να ασχολείσαι πολλά χρόνια με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και να βλέπεις κάθε σεζόν την Κασίμπασα να πραγματοποιεί προβληματικό 1ο γύρο και ως δια μαγείας να πατάει το γκάζι (σε συνδυασμό με ωραίο ποδόσφαιρο) στο 2ο μισό και να εξασφαλίζει την παραμονή. Τερμάτισε, λοιπόν, 10η, κάτι άλλωστε που συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, είχε και τη 2η χειρότερη άμυνα της λίγκας, κάτι που δεν αποτέλεσε παράσημο.

Προπονητής: Μεχμέτ Αλτιπαρμάκ (νέος). Πήρε τη θέση του Φουάτ Τσαπά και το έργο του είναι φυσικά να διατηρήσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Έχει τη φήμη του να «ανεβάζει» τις ομάδες, κυρίως αυτές που προέρχονται από τη Β' κατηγορία. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα είναι ο 15ος σταθμός στην καριέρα του, έχοντας μόνο 6 παιχνίδι στο ενεργητικό του από τη λίγκα (με την Ερζουρούμσπορ τη σεζόν 2018-19).

Γήπεδο: Recep Tayyip Erdoğan Stadium (14.234)

Μεταγραφές: Συγκαταλέγεται στις ομάδες που έχουν την τάση να ενισχύεται στην 2η μεταγραφική περίοδο, οπότε αναμένουμε. Λογικά θα βοηθήσει ο εξτρέμ Βάργκα (5/0 με Ντέμπρετσεν), πήρε επίσης τον γκολκίπερ Τασκιράν (από Κόνιασπορ), τον μπακ Ζανβιέ (δύο γεμάτες χρονιές στην Μπρέντφορντ) και τον μέσο Άλαν Κάριους (από Σεντ Πόλτεν). Το σίγουρο είναι πως αποδεσμεύτηκαν οι δανεικοί (5 συνολικά), ενώ αποχαιρέτησε και ο σταρ Κουαρέσμα (27/4). Ο κίπερ Οζτούρκ και ο φορ Τιάμ παρέμειναν κάτοικοι Κωνσταντινούπολης, όμως άλλαξαν «στρατόπεδα» (Γαλατά και Φενέρ, αντίστοιχα).

Προετοιμασία: Δύο φιλικά έδωσε στη βάση της, ισάριθμες οι ισοπαλίες που έφερε. Στο 1-1 με την Ιστανμπούλσπορ σκόραρε ο Καρά, ενώ στο 2-2 με την Μπασακσεχίρ, το ρόλο του σκόρερ είχαν οι Παβέλκα και Ερντογάν. Έδειξε πάντως να στηρίζεται στον περσινό κορμό, ενώ χρίζει βελτίωσης η άμυνά της.

Εκτίμηση: Το έχουμε μάθει το... ποίημα για τη «μικρούλα» της Κωνσταντινούπολης. Χαλαρή στο 1ο μισό, γκαζώνει στο 2ο και όλα καλά. Δεν περνάει στα... ψιλά το γεγονός ότι το αφεντικό Τουργκάι Τσινέρ, έχει στην κατοχή του ομίλους - κολοσσούς στη χώρα, αλλά και επιχείρηση που προσφέρει τηλεοπτικά δικαιώματα σε ομάδες. Είπαμε παραμονή και πάλι παραμονή.

Γκοζτέπε

Τι έκανε πέρσι: «Ούτε ζέστη ούτε κρύο» η περσινή σεζόν, τερμάτισε 11η, σαφώς καλύτερο πλασάρισμα από ότι αυτό της προπέρσινης χρονιάς. Έδωσε τα μισά εντός έδρας ματς στον Μπουρνόβα, για να μετακομίσει στη νεότευκτη έδρα της, το «Γκιουρσέλ Ακσέλ», εκεί όπου βέβαια δε... μάγεψε (3-3-3 ο συνολικός απολογισμός). Είχε πρόβλημα μακριά από την Σμύρνη, ενδεικτικό είναι πως ολοκλήρωσε με 5 σερί εκτός έδρας ήττες. Τίποτα το σπουδαίο στο Κύπελλο. Είχε αρκετά υψηλό μέσο όρο ηλικίας.

Προπονητής: Ιλχάν Παλούτ (συνεχίζει). Διατηρήθηκε στο πόστο του ο 43χρονος από τη μακρινή Αντιόχεια, παρότι τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως θα αποχωρούσε. Οι διοικούντες «ψάχθηκαν» για μία πιο ποιοτική λύση στην άκρη του πάγκο, η οικονομική στενότητα, τους έκανε να αλλάξουν γνώμη. Πάντως, είναι προς τιμήν του εν λόγω κόουτς το να διατηρήσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια στην 1η του απόπειρα σε πάγκο συλλόγου 1ης κατηγορίας.

Γήπεδο: Gürsel Aksel Stadium (25.035)

Μεταγραφές: «Χαμένη» βγήκε στο μεταγραφικό παζάρι, αυτό διότι της έφυγαν πολλοί και καλοί παίκτες, οι οποίο μάλιστα τραβούσαν το... κουπί στη περσινή χρονιά. Ο λόγος για τον γκολκίπερ Μπέτο, τον στόπερ Ρέις, τους μέσους Μπόρζες, Κάστρο και τους επιθετικούς, Ζερόμ, Καντά, Γκιουρλέρ, Βίλτσεκ. Θα δώσουν μάχη μαζί με τον φορ Ναπολεόνι, οι νεοφερμένοι Εντιαγέ (33/7 με Γκόριτσα) και Ιντέγε (22/8 με Άρη). Νέο απόκτημα και ο μπακ Μπουρέκοβιτς (3 γεμάτες χρονιές στην Ούιπεστ). Παρέμειναν οι μέσοι Αϊντογκντού, Μοσορό και ο στόπερ Τίτι.

Προετοιμασία: Αρκέστηκε σε φιλικά με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας. Έχασε 2-1 από την Ανκαραγκουτσού, ενώ κέρδισε με το ίδιο σκορ τη Μενεμέν (ομάδα Β' κατηγορίας). Και στα δύο έδειξε να έχει αδυναμίες, σε αμφότερα σημειώθηκαν δύο τέρματα στο 1ο ημίχρονο. Χωρίς νικητή (0-0) το τελευταίο τεστ με τη συμπολίτισσα Αλτίνορντου.

Εκτίμηση: Υπάρχει ένας «μύθος» στη χώρα, που λέει πως πρέπει να στηρίζονται κάποιες συγκεκριμένες πόλεις. Πόσο μάλλον όταν έχουν μπει ή επρόκειτο να μπουν σε καινούργια γήπεδα. Η Σμύρνη και η Γκοζτέπε καλύπτουν τη δυτική Τουρκία και τα παράλια της και σίγουρα είναι... προορισμός που θέλουν στην Ομοσπονδία. Συνεπώς, η τέταρτη διαδοχική σεζόν στην 1η κατηγορία, μπορεί να συνδυαστεί εύκολα ή δύσκολα με άνετη παραμονή.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Γκεντσλερμπιρλιγκί

Τι έκανε πέρσι: Δεν τρόμαξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε την περσινή σεζόν, όμως, «χτύπησε» σε κομβικά σημεία και με το μέταλλο της πρωτευουσιάνας, έμεινε στην κατηγορία (ασχέτως που αργότερα δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα, ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας). Δεν κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό νικών, δεν... φόρτωσε ιδιαίτερα τις αντίπαλες άμυνες, με την επιθετική της συμπεριφορά, παρότι διέθετε το «δίδυμο» Στάνκου - Σίο (24 γκολ μαζί).

Προπονητής: Μερτ Νόμπερ (νέος). Ο Βραζιλιάνος με τουρκική υπηκοότητα πήρε τη θέση του Χαμζά Χαμζάογλου και θα πρέπει να αποδείξει πως το... έχει στην πρώτη του κιόλας παρουσία σε πάγκο μεγάλης ομάδας. Έχει δουλέψει ως βοηθός τα δύο τελευταία χρόνια, στο πλευρό του Μεχμέτ Αλτιπαρμάκ (έχει 4 σερί ανόδους!) σε Ακίσασπορ και Χατάισπορ. Γνώστης της χώρας, καθώς έχει αγωνιστεί με τη φανέλα των Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας, Μερσίν, Καϊσέρισπορ, Ερζουρούμσπορ και της τωρινής ομάδας του.

Γήπεδο: Eryaman Stadium (20.071)

Μεταγραφές: Απέφυγε τις πολυέξοδες κινήσεις, γι' αυτό και κινήθηκε με δανεικούς και ελεύθερους παίκτες. Αυτοί που ξεχωρίζουν είναι οι αμυντικοί Ντουρσούν, Ντιέγκο Άντζελο, αμφότεροι ήρθαν από την Αντάλιασπορ. Κάτοικοι Άγκυρας τόσο ο Σουηδός μπακ Γιόχανσον (πρώην Παναθηναϊκού), όσο και ο Πολωνός μέσος Φέρμαν (36/6 με Βίσλα Πλοκ). Έμπειρος και ο μέσος Μουράτ Γιλντιρίμ (ήρθε από τη Μαλάτιασπορ). Έφυγαν οι δανεικοί Φλάβιο (στόπερ), Φαμπρίτσιο Μπαϊάνο (μέσος), ενώ ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαια του μπακ Οζγκέντς και των μέσων Σεσενιόν, Ντικμέν, Ντιαλό και Γιασίν Πεχλιβάν. Πρόκειται για παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περσινή χρονιά.

Προετοιμασία: Ήταν προγραμματισμένο να δώσει δύο φιλικά με Κόνιασπορ και Ανκαραγκουτσού (το δεύτερο στο πλαίσιο ενός τουρνουά της Άγκυρας), ωστόσο αμφότερα αναβλήθηκαν. Αρκέστηκε σε φουλ προπονήσεις και οικογενειακό «διπλά», ενώ έγιναν και κάποια 90λεπτα τεστ με τη Β' ομάδα.

Εκτίμηση: Είναι ομάδα που μπορεί να μην τρελαίνει με το στυλ που εφαρμόζει, ωστόσο, βρίσκει τον τρόπο εύκολα ή δύσκολα να φτάνει στην παραμονή. Θα δώσει έμφαση στα εντός έδρας παιχνίδια και ό,τι τσιμπήσει μακριά από την Άγκυρα. Σύλλογος της πρωτεύουσας, οπότε παραμονή, ακόμη κι αν αυτή έρθει «μετά κόπων και βασάνων»...

Κόνιασπορ

Τι έκανε πέρσι: Χρονιά γεμάτη άγχος η περσινή, είχε έντονο πρόβλημα στο σκοράρισμα, μέχρι το σημείο που πέτυχε 8 γκολ (!) κόντρα στις δύο πρώτες της βαθμολογίας (Μπασακσεχίρ και Τραμπζονσπόρ) στο φινάλε, φτάνοντας τελικά στην παραμονή (ασχέτως που μετά ήρθε η αναδιάρθρωση). Με μόλις 8 επιτυχίες (μία περισσότερη από την ουραγό Ανκαραγκουτσού) και χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Προπονητής: Μπουλέντ Κορκμάζ (συνεχίζει). Ανέλαβε στα μισά της περσινής σεζόν, παίρνοντας τα ηνία του Αϊκούτ Κοτσαμάν. Δεν άλλαξε πολλά πράγματα στο αγωνιστικό σκέλος, προσπάθησε περισσότερο να δουλέψει στο κομμάτι της ψυχολογίας. Τα έξι τελευταία χρόνια (έχοντας δουλέψει σε Καϊσέρι Ερσίγεσπορ, Μερσίν, Αντάλιασπορ, Κόνιασπορ) δεν έχει ξεπεράσει το 40% το ποσοστό νικών του.

Γήπεδο: Konya Büyükşehir Stadium (42.000)

Μεταγραφές: Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια (όχι ότι ο Κιριντιλί είναι κακός), γι' αυτό και απέκτησε τον Βόσνιο Σέχιτς (επί μία τριετία στην Ερζουρούμσπορ). Αντιθέτως, αποδεσμεύτηκαν παίκτες, που βοήθησαν την περσινή σεζόν. Ο λόγος για τους Οζτορούν (μπακ, 10/0), Αλί Τουράν (στόπερ 17/0), Γιόνσον (μέσος, 32/1), Μπάγιτς (φορ, 27/4). Τελευταίες προσθήκες ο μέσος Τσαγκιράν (ερχόταν από τον πάγκο στην Αλάνιασπορ) και ο φορ Εντουόκ (από Χάιντουκ, αλλά με θητείες σε Κασίμπασα, Ερζουρούμσπορ).

Προετοιμασία: Συνήθως τα τελευταία χρόνια πηγαίνει είτε στο εξωτερικό είτε στην Αττάλεια για προετοιμασία, φέτος έμεινε στη βάση της. Είχε στο πρόγραμμα να δώσει φιλικό με την Γκεντσλερμπιρλίγκι, ωστόσο αυτό αναβλήθηκε και ουσιαστικά δεν έχουμε εικόνα. Αυτό ίσως την επηρεάσει στις πρώτες αγωνιστικές.

Εκτίμηση: «Κάθε πέρσι και καλύτερα» λένε στο Ικόνιο, έχοντας δίκιο, καθώς από εκεί που έπαιζαν σε τελικό Κυπέλλου, αλλά και σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, τα τελευταία χρόνια παλεύουν για την παραμονή. Δεν περιμένουμε να αλλάξει δραματικά το σκηνικό φέτος, από τη στιγμή που υπάρχουν πιο «ψαρωμένες» ομάδες στην κατηγορία. Θεωρούμε πως θα τη βγάλει καθαρή...

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ντενιζλίσπορ

Τι έκανε πέρσι: Πετυχημένη θεωρείται η περσινή χρονιά, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή, στην 1η της κιόλας παρουσία στα μεγάλα σαλόνια (μετά από 10 σεζόν. Αγωνιστικά δεν τρόμαξε, «αγκάθι» οι πολλές αλλαγές προπονητών (4 συνολικά), ωστόσο σε κομβικά σημεία μίλησαν οι έμπειροι της ομάδας (Ρονταγιέγα, Αϊσατί, Σαχάν, Γιουμλού).

Προπονητής: Ρόμπερτ Προσινέτσκι (νέος). Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2006 (ως βοηθός στην Εθνική Κροατίας), για να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» το 2010 στον Ερυθρό Αστέρα. Έχει διατελέσει δις τεχνικός της Καϊσέρισπορ (δεν ξεπέρασε το 38% το ποσοστό νικών που είχε), με την Ντενιζλίσπορ να είναι ουσιαστικά ο 2ος σταθμός του στη χώρα. «Φωνακλάς», ζητάει πάντα το 100% των παικτών του.

Γήπεδο: Denizli Atatürk Stadium (18.745)

Μεταγραφές: Με τον περσινό ρόστερ δεν πήγαινε πουθενά! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πόσο μάλλον όταν της έφυγαν αρκετοί βασικοί (ήταν δανεικοί). Γι' αυτό και απέκτησε τους γκολκίπερ Γκιονέν (από Αλάνιασπορ) και τον Ρουμάνο Παντιλίμον, με τον 2ο να κερδίζει τη μάχη του βασικού. Άγνωστης προέλευσης ο μέσος Μπακαλόρζ (19/1 με Αννόβερο). Τελευταίες προσθήκες ο Χιλιανός μέσος Σαγκάλ (γεμάτες χρονιές σε μεξικανικές ομάδες) και ο φορ Μεσάνοβιτς (βοήθησε πέρσι στην Καϊσέρισπορ).

Προετοιμασία: Αναμετρήθηκε με την Γκαζισεχίρ Γκαζιάντεπ σε φιλικό, χάνοντας 3-2. Βασίστηκε στον περσινό βασικό κορμό, με τους Μουράφσκι και Καλκάν να χρίζονται σκόρερ. Δεν έγινε ποτέ το 2ο τεστ με την νεοφώτιστη στη Β' κατηγορία, Μπαντίρμασπορ. «Φτωχά» τα δείγματα, τη στιγμή που έχει αρκετά ζόρικες αναμετρήσεις στις πρώτες αγωνιστικές.

Εκτίμηση: Επετεύχθη (έστω και δύσκολα) ο στόχος της παραμονής πέρσι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως φέτος βάζει πιο ψηλά τον πήχη. Ουδείς στο Ντενιζλί «ανοίγεται» με μεγάλες κουβέντες, άλλωστε τα παιχνίδια είναι πιο πολλά και απαιτητικά. Το πλάνο της είναι να προσπεράσει όλες τις νεοφώτιστες και με λίγη προσπάθεια, θεωρητικά, θα τα καταφέρει.

Ρίζεσπορ

Τι έκανε πέρσι: Χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία αγωνιστική, αλλά να έχει και τη βοήθεια άλλων αποτελεσμάτων για να εξασφαλίσει την παραμονή (ασχέτως που στη συνέχεια δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα). Δίχως «ξεσπάσματα» κατά τη διάρκεια της σεζόν, είχε τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση (2-2-13, 12-37 γκολ). Τίποτα το σπουδαίο στο Κύπελλο.

Προπονητής: Στιέπαν Τόμας (νέος). Ο Κροάτης συμφώνησε στο φινάλε της περσινής σεζόν, ωστόσο δεν μπορούσε να καθίσει στον πάγκο, διότι είχε ήδη εργαστεί προηγουμένως σε δύο συλλόγους. Ουσιαστικά παίρνει τη θέση του υπηρεσιακού Μεχμέτ Αλί Καρατσά. Έχει εργαστεί και σε άλλες ομάδες της χώρας ως βοηθός, ωστόσο η πρώτη του απόπειρα ως 1ος κόουτς δεν στέφθηκε με επιτυχία (μόλις 1,5 μήνα στην Αντάλιασπορ με 1-4-3, η νίκη σε ματς Κυπέλλου).

Γήπεδο: Yeni Rize Şehir Stadı (15.332)

Μεταγραφές: «Τράβηξε» πίσω όλους τους δανεικούς (παίκτες που καλύπτουν το μεσοαμυντικό κομμάτι), ενώ κράτησε αρκετούς βασικούς. Το «μπαμ» ακούει στο όνομα του Γάλλου φορ Ρεμί (20/7 με Λιλ), ενώ ποιοτικές κινήσεις είναι και οι μέσοι Μίχαλακ (από Ανκαραγκουτσού), Φαμπρίτσιο Μπαϊάνο (από Μαρίτιμο, πέρσι στην Γκεντσλέρ) Πεχλιβάν (από Γκεντσλέρ). Αποδέσμευσε τους αμυντικούς Αμπαρούν (20/2), Ιβανίλντο Φερνάντες (14/1), Μπόριατσουκ (5/0) και τους μέσους Γιαν Σασέ (16/1), Γκουτστεκίν (14/0), Γκαρμάς (14/3).

Προετοιμασία: Από τις ομάδες που προβλημάτισαν στα φιλικά τους. Μπορεί να επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη της με τις Αλάνιασπορ και Τραμπζονσπόρ, ωστόσο υπέστη ήττες 3-0 και 4-3, αντίστοιχα (Over 1,5 πρώτου ημιχρόνου και τα δύο). Είναι περιττό να πούμε πως αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα. «Βγάζει μάτι» πως χρειάζεται βελτίωση.

Εκτίμηση: Θα χρειαστεί να «ιδρώσει» και φέτος για να εξασφαλίσει την παραμονή. Μπορεί να έχει την εμπειρία εν συγκρίσει με τις νεοφώτιστες ομάδες, ωστόσο πρέπει να το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο. Αν δε βελτιώσει τη συμπεριφορά της μακριά από τη Ριζούντα (έχει πρόβλημα κάθε χρόνο), τότε θα συναντήσει δυσκολίες. Οι μεταγραφές της δείχνουν πάντως άνετη παραμονή.

Μαλάτιασπορ

Τι έκανε πέρσι: Τα έκανε «μαντάρα» την περσινή σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 16η θέση (όπου και οδηγούσε στον υποβιβασμό), όμως, για καλή της τύχη η αναδιάρθρωση την κράτησε στην κατηγορία. Από αγωνιστικής πλευράς ήταν κακή στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς, χάνοντας πολλούς βαθμούς στο «σπίτι» της. Έλειπε και ο παίκτης - βαρόμετρο, ενώ είχε αυξημένο μέσο όρο ηλικίας.

Προπονητής: Χαμζά Χαμζάογλου (νέος). Ο 50χρονος γεννημένος στην Κομοτηνή, επιστρέφει στην ομάδα που ξεκίνησε τα προπονητικά του βήματα (το 2008, έκατσε στον πάγκο σε 15 παιχνίδια). Έχει αλλάξει συνολικά 10 ομάδες από το 2015 και μετά, πέρσι ολοκλήρωσε το έργο του στην Γκεντσλερμπιρλίγκι, χαρίζοντας της την παραμονή. Με 44% ποσοστό νίκης την τελευταία δεκαετία.

Γήπεδο: Malatya Stadium (27.044)

Μεταγραφές: Απέκτησε ως ελεύθερο τον περιφερειακό φορ Λουκόκι, ο οποίος είχε 5 γεμάτες χρονιές στην πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς. Ανεβάζει το επίπεδο με την έλευση του Περουβιανού εξτρέμ Κουέβα (από Σάντος). Γνώστης της κατηγορίας ο μπακ Γιαβρού (γεμάτες χρονιές), πήρε δανεικούς τους Αργεντινούς Ερέρα (γκολκίπερ, 21 συμμ. με Τάγιερες), Ζούκουι (μέσος, 19/1 με Κολόν) και τον Γκανέζο φορ Μπέντζαμιν Τετέ (20 γκολ την τελευταία διετία στην Σπάρτα Πράγας). Έφυγαν 8 παίκτες, οι 7 είχαν ρόλο βασικού. Πήρε κοντά στα 3 εκ. ευρώ από την πώληση του εξτρέμ Μπιφουμά.

Προετοιμασία: Χωρίς φιλική παράσταση η ομάδα από τη Μαλάτεια, αρκέστηκε σε 90λεπτα με τη 2η ομάδα, με τον προπονητή Χαμζά Χαμζάογλου να δοκιμάζει παίκτες και σχήματα. Ανήκει στις ομάδες που θα δυσκολευτούν στην αρχή, καθώς το πρόγραμμα της είναι αρκετά δύσκολο.

Εκτίμηση: Στην τριετή παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια, πρόλαβε να τα κάνει όλα. Τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας, έχει πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο και πέρσι έφτασε μία ανάσα από τον υποβιβασμό. Εντελώς απρόβλεπτο σύνολο, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Είναι τυχερή που υπάρχουν πιο επίφοβες ομάδες, γι' αυτό και θεωρούμε πως έστω και δύσκολα θα γλιτώσει τις περιπέτειες.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Καϊσέρισπορ

Τι έκανε πέρσι: Το πάλεψε όσο μπορούσε, έδωσε τον καλύτερο της εαυτό στο 2ο μισό της χρονιάς, τελικά τερμάτισε στην 17η θέση. Υπό άλλες συνθήκες θα την βλέπαμε στη Β' κατηγορία, ωστόσο εμφανίστηκε από το πουθενά η «χείρα βοηθείας» της αναδιάρθρωσης. Είχε με διαφορά τη χειρότερη άμυνα της λίγκας (72 γκολ, 2,1 ανά παιχνίδι).

Προπονητής: Μπαϊράμ Μπεκτάς (νέος). Πήρε τη θέση του Κροάτη Ρόμπερτ Προσινέτσκι και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της παραμονής στην κατηγορία. Πέρσι έκανε ένα διάλλειμα από τους πάγκους, έχοντας ρόλο βοηθού στην Εθνική ομάδα της Τουρκίας. 'Εχει τη φήμη να αλλάζει εύκολα τις ομάδες, από το 2015 και μετά δεν έχει βρεθεί για 2 σερί σεζόν στο τιμ ενός συλλόγου. Δεν αποχωρίζεται το 4-1-4-1.

Γήπεδο: Kadir Has Stadium (32.864)

Μεταγραφές: Στο 2ο μισό της περσινής σεζόν έκανε ντεμαράζ μεταγραφών ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό (ασχέτως που αυτός ήρθε με άλλον τρόπο). Οι περισσότεροι παίκτες αποχώρησαν (κάλυπταν όλες τις θέσεις), αφήνοντας πολλά κενά. Με τους μέσους Ακά (24/0 με Μποαβίστα) και Αβραμόφσκι (22/10 με Βαρντάρ) μόνο, δεν γίνεται δουλειά. Μεταγραφή «αεροδρομίου» ο Άγγλος εξτρέμ Λένον (μισές σεζόν τα τελευταία χρόνια στην Μπέρνλι), άγνωστο όμως τι μπορεί να προσφέρει στην 1η του χρονιά εκτός Νησιού.

Προετοιμασία: Ένα και μοναδικό φιλικό έδωσε η ομάδα από την Καισάρεια, αντιμετωπίζοντας την Γκαζισεχίρ Γκαζιάντεπ. Παρατάχθηκε κατά μεγάλο ποσοστό με τον περσινό κορμό και το γκολ ήρθε από τον Ατσάρ (εκ των κορυφαίων στην περσινή σεζόν). Δεν αγωνίστηκε ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Πέδρο Ενρίκε. «Βουνό» το πρόγραμμα στο ξεκίνημα.

Εκτίμηση: «Αγκομαχεί» τα τελευταία χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Χρειάζεται να φτάσει στο... παραένα ή να μεσολαβήσουν άλλοι παράγοντες για να γλιτώσει. Φέτος έχει την ευκαιρία να προτάξει την εμπειρία της και να αφήσει πίσω τις ομάδες που έρχονται από τη 2η κατηγορία. Και πάλι όμως περιμένουμε να βγάλει άγχος μέχρι να σωθεί. Από τη στιγμή που το ρόστερ δεν είναι κάτι αξιόλογο, παίρνουμε το ρίσκο και λέμε πως θα υποβιβαστεί.

Ανκαραγκουτσού

Τι έκανε πέρσι: Βρισκόταν μέσα στις θέσεις του υποβιβασμού κατά τα 2/3 του πρωταθλήματος και παρότι έκανε προσπάθειες για να ξεκολλήσει, τελικά τερμάτισε τελευταία. Ως «μάνα εξ ουρανού» εξέλαβαν την απόφαση της αναδιάρθρωσης της Ομοσπονδίας οι ιθύνοντες της ομάδας. Δεν μπορεί να καυχιέται για την επίθεσή της, ήταν η χειρότερη στη λίγκα (είχε τρία γκολ λιγότερα από ότι οι συνολικές αγωνιστικές)!

Προπονητής: Φουάτ Τσαπά (νέος). Ο 51χρονος (με θητεία στα γήπεδα του Βελγίου) πήρε τη θέση του Ιμπραΐμ Ουζουλμέζ, έχοντας ως μοναδικό στόχο να διατηρήσει την ομάδα στην κατηγορία. Αξιοπρόσεκτη η δουλειά του στο 2ο μισό της περσινής χρονιάς στον πάγκο της Κασίμπασα, καθώς ήταν αυτός που της χάρισε τη σωτηρία. Έχει εργαστεί σε 6 συνολικά ομάδες της χώρας, δις στη έτερη της Άγκυρας, Γκεντσλερμπιρλίγκι.

Γήπεδο: Eryaman Stadium (20.071)

Μεταγραφές: Ούτε λίγο ούτε πολύ έφυγαν 14 συνολικά παίκτες (κάλυπταν όλες τις θέσεις). Κάποιοι εξ αυτών ήταν δανεικοί (επέστρεψαν στην ομάδα τους), για κάποιους άλλους απλά ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό τους. Οι περισσότεροι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τουλάχιστον έκανε «δικό της» τον μέσο Λούκασικ (14/1, πέρσι αγωνιζόταν ως δανεικός). Πήρε τον Κροάτη μπακ Σάρλιγια (7/1 με Κασίμπασα), αυτό σημαίνει πως ίσως ο έτερος μπακ Κίτσιου να ανέβει πιο ψηλά (ως χαφ). Χρειάζεται απεγνωσμένα φορ περιοχής.

Προετοιμασία: Κατέβασε κατά πολύ τα στάνταρ της και αρκέστηκε σε φιλικές αναμετρήσεις με ομάδες από τη Β' κατηγορία. Έχασε από την Μπαντίρμασπορ (1-0), δεν κέρδισε Μενεμέν (1-1) και Αλτάι (0-0). Τουλάχιστον εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστική Γκοζτέπε, την οποία νίκησε 2-1, με τα γκολ να έρχονται από τους αμυντικούς Κούλουσιτς και Κίτσιου. Αναβλήθηκε το παιχνίδι με την Γκεντσλερμπιρλίγκι, το οποίο είχε «άρωμα» τουυρνουά της Άγκυρας.

Εκτίμηση: Θα πρέπει να μοχθήσει για να φτάσει στην παραμονή. Δεν φτάνει μόνο το ότι είναι ομάδα της πρωτεύουσας και γενικότερα ότι τη... θέλουν στην κατηγορία, θα πρέπει να το αποδείξει και στην πράξη. Θεωρητικά μία από τις νεοφώτιστες θα κάνει τη «ζημιά» και ίσως αυτή είναι που θα πάρει τον δρόμο για τον υποβιβασμό.

Χατάισπορ

Τι έκανε πέρσι: Έχασε πρόπερσι την άνοδο στα πέναλτι του τελικού των μπαράζ (από την Γκαζισεχίρ), πέρσι όμως ολοκλήρωσε τη δουλειά. Πανάξια τερμάτισε στην 1η θέση (με απολογισμό 19-9-6) και πήρε για 1η φορά το εισιτήρια για τα μεγάλα σαλόνια. «Λίγη» επιθετικά, σκόραρε με δυσκολία (1,4 ανά ματς), ωστόσο είχε τη 2η καλύτερη άμυνα της λίγκας. Δεν είχε το μεγάλο όνομα στο ρόστερ, ξεχώρισε ο έμπειρος φορ Μιρκάν Αϊντίν (9 γκολ) και ο γνωστός μας, εξτρέμ Έλντερ Μπαρμπόσα (29/3).

Προπονητής: Ομέρ Ερντογάν (νέος). Για πρώτη φορά στην καριέρα του αναλαμβάνει πάγκο ομάδας που αγωνίζεται στην 1η κατηγορία και θα πρέπει να δείξει πως το... έχει. Πέρσι δούλεψε ένα εξάμηνο στη Φατίχ Καραγκουμρούκ, δεν ήταν όμως αυτός που της έδωσε την άνοδο. Είναι «γερμανοθρεμμένος» και αρέσκεται στο 4-2-3-1.

Γήπεδο: Antakya Atatürk Stadium (6.015)

Μεταγραφές: Η Ομοσπονδία έβαλε όριο δαπανών ύψους 10 εκ. ευρώ, γι' αυτό και οι κινήσεις της ήταν χωρίς να ξοδέψει χρήματα. Απέκτησε ως ελεύθερους το «10άρι» Ρούμπεν Ριμπέιρο (13/4 με Ζιλ Βιθέντε) και τον φορ Μπουπεντζά (9/1 με Φεϊρένσε), αλλά και ως δανεικό τον στόπερ Πάμπλο Σάντος (10/0 με Μπράγκα). Ο μέσος Σακέι (πρώην Αλάνιασπορ, Ντενιζίσπορ) πάει για βασικός, ενώ εντύπωση προκάλεσε το ότι πήρε και τον Έλληνα αριστερό μπακ Κατράνη (από την Σέντ Ετιέν). Το «μπαμ» βέβαια είναι ο Σενεγαλέζος φορ Μαμέ Ντιούφ (πολυετή θητεία στην Αγγλία). Τελευταία προσθήκη ο γκολκίπερ Μουνίρ από τη Μάλαγα. Κανένα άγχος σχετικά με τους παίκτες που αποδεσμεύτηκαν.

Προετοιμασία: Ένα και μοναδικό φιλικό έδωσε όσο περίμενε την έναρξη του πρωταθλήματος. Κλήθηκε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει τη Γαλατάσαραϊ, από την οποία πήρε το ισόπαλο 1-1. Το πρόγραμμα πάντως στο ξεκίνημα είναι «βουνό», έχει τρεις σερί αναμετρήσεις με ομάδες της Πόλης (Μπασακσεχίρ, Φενέρμπαχτσε και Κασίμπασα).

Εκτίμηση: «Πρωτάρα» στην κατηγορία, λογικό να υπάρξει άγχος, θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Δεν ξέρει τι εστί έδρες και ντέρμπι, παρότι το ρόστερ της είναι αξιόλογο. Γεωγραφικά δε γεμίζει το... μάτι, καθώς είναι η νοτιότερη επαρχία της χώρας, στα σύνορα με Συρία. Δεν πετάνε τη... σκούφια τους οι ομάδες για το τόσο μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι. Θεωρούμε πως δεν θα την... βγάλει καθαρή και θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει τα τελευταία χρόνια.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ερζουρούμσπορ

Τι έκανε πέρσι: Πήρε την... κρυάδα από τα μεγάλα σαλόνια στην προπέρσινη χρονιά, επέστρεψε στη Β' κατηγορία, όμως, πείσμωσε, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και τερμάτισε στη 2η θέση. Γύρισε για να μείνει η ομάδα από το μακρινό Ερζουρούμ, στο οποίο δεν είναι να ταξιδεύει κανείς τη χειμερινή περίοδο (υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες). Οριακές οι νίκες της (πέτυχε μόλις 42 τέρματα), ωστόσο μπορεί να καυχιέται για την άμυνά της (καλύτερη της κατηγορίας, δέχθηκε μόλις 26 γκολ)!

Προπονητής: Μεχμέτ Οζντιλέκ (συνεχίζει). Ο 54χρονος κόουτς από τη Σαμψούντα, το πήρε προσωπικά σχετικά με την άνοδο πέρσι. Αυτό διότι ο ίδιος καθόταν στην άκρη του πάγκου, όταν αυτή υποβιβάστηκε πριν 2 χρόνια, οπότε ήθελε πάση θυσία να διορθώσει την κατάσταση. Έχει εμπειρία από την 1η κατηγορία, έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες (10 διαφορετικές)

Γήπεδο: Kazım Karabekir Stadium (23.277)

Μεταγραφές: Μπορεί η Ομοσπονδία να της επέβαλλε όριο δαπανών ύψους 10 εκ. ευρώ, ωστόσο αυτή βρήκε τη λύση στο μεταγραφικό κομμάτι. Οι νεοφερμένοι Φαρνόλ (κίπερ, 34 συμμ. με Μαλάτιασπορ), Κανάκ (αριστερός μπακ, 5/0 με Αλάνιασπορ), Μίνα (στόπερ, 23/0 με Μαλάτιασπορ), Ντόναλντ (μέσος, 32/5 με Μαλάτιασπορ) και Νοβικόβας (φορ, 17/4 με Λέγκια Βαρσοβίας) προορίζονται για βασικοί. Για το κέντρο της άμυνας ήρθε ο Τεϊκού (από Σοσό) και για τη μεσαία γραμμή ο Μπουμάλ (από Ουράλ). Τελευταίο απόκτημα ο φορ Σαντίκου (36/13 με Λεβάντε). Κράτησε τους ποιοτικούς μέσους Ομπερτάν και Χαμρούν.

Προετοιμασία: Είχε στο πρόγραμμα να δώσει δύο φιλικά με Χατάισπορ και Τραμπζονσπόρ, ωστόσο αυτά αναβλήθηκαν και πάει στην πρεμιέρα, δίχως να έχει «ψηθεί» από 90λεπτο. Το θετικό είναι πως στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει ομάδες που μπορεί να τις κοιτάξει στα... μάτια (εξαιρείται η Σίβασπορ).

Εκτίμηση: Ένα και μοναδικό είναι το ερώτημα, «το πάθημα έγινε μάθημα»; Το σίγουρο είναι πως θα έχει δύσκολο έργο (και) στη φετινή σεζόν, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί. Θα δώσει έμφαση στην έδρα της και ότι καλύτερο έρθει μακριά απ' αυτήν. Αν πρέπει με το... μαχαίρι στο λαιμό να επιλέξουμε μία από τις νεοφώτιστες για οριακή παραμονή, τότε προκρίνεται η Ερζουρούμσπορ.

Φατίχ Καραγκιουρμούκ

Τι έκανε πέρσι: Πέτυχε την έκπληξη της περσινής σεζόν, τερματίζοντας στην 5η στην κανονική διάρκεια, ωστόσο ξεπέρασε το εμπόδιο των Ακίσασπορ (3-3 και 1-0) και Άδανα Ντεμίρσπορ (1-1, 6-5 πέν.) και επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από 36 χρόνια. Δεύτερη διαδοχική άνοδος για τη μικρούλα της Κωνσταντινούπολης, διέπρεψε μάλιστα στην επίθεση, καθώς είχε τη 2η καλύτερη της λίγκας. Ξεχώρισαν ο μέσος Σάμπο και οι φορ Σόμπιεχ, Εμεγκάρα.

Προπονητής: Σενόλ Τσαν (συνεχίζει). Ο 37χρονος αναγκάστηκε να αναλάβει την ομάδα στις 2 Ιουλίου, την οδήγησε στα μπαράζ (επτά ματς, 4-2-1 ο απολογισμός) και μετέπειτα στην άνοδο. Οι διοικούντες του έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσει στην άκρη του πάγκου, βέβαια το έργο του είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Πρώτη προπονητική απόπειρα επί της ουσίας.

Γήπεδο: Atatürk Olimpiyat Stadı (76.092)

Μεταγραφές: Όριο δαπανών ύψους 10 εκ. ευρώ μπήκε από την Ομοσπονδία. Χρειάστηκε να προβεί σε μεταγραφές, ώστε να αντέξει στην κατηγορία. Πήρε τον Ιταλό Βιβιάνο (θα δώσει μάχη με τον Σαράνοφ), τον μέσο Αρβελάτζε (ανιψιός του γνωστού, Σότα) και για τη γραμμή κρούσης τους νεαρούς Καμαρά (9/3 με Χόνκα), Κιουόμια (επί μία εξαετία στις χαμηλές κατηγορίες της Αγγλίας). Καλή προσθήκη ο φορ Ερντίντς, που ήρθε από τη Φενέρ. Γνωρίζουν την κατηγορία ο στόπερ Ρόκο (πρώην Μπεσίκτας) και Σέισου (Σίβασπορ, Φενέρ, Ρίζεσπορ, Αντάλιασπορ). Με εμπειρία ο Αμερικανός μπακ Λίχαϊ (μεγάλη θητεία στα αγγλικά γήπεδα).

Προετοιμασία: Τόλμησε να βουτήξει στα... βαθιά όσον αφορά στα φιλικά και αυτό που κατάφερε ήταν να έχει απολογισμό 0-1-2. Κόντραρε τη Φενέρμπαχτσε (2-2, σκόραρε ο Ενταό), ενώ ηττήθηκε από Αλάνιασπορ (2-0) και Μπασακσεχίρ (2-1, το γκολ ο Ιντρισά Καμαρά). Τουλάχιστον, οι παίκτες έχουν κάποια 90λεπτα στα πόδια τους.

Εκτίμηση: «Άρωμα» 1ης κατηγορίας μετά από 36 χρόνια για την «πολίτισσα», η οποία προσφέρεται δικαίως ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Υστερεί σε ποιότητα, αναμένεται να φάει πολλές «σφαλιάρες», σημαντικό ρόλο θα παίξει το γεγονός πως δεν θα αγωνιστεί στη φυσική της έδρα, το «Vefa Stadium», αλλά στο αχανές «Atatürk Olimpiyat Stadı».

Επιμέλεια: Θωμάς Δούκας

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ