foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ116
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελλάδα, Super League Interwetten: Preview σεζόν 2020-2021

Previews Πρωταθλημάτων | 11 Σεπ 2020 12:11
Ελλάδα-Super-League-1-Interwetten-Preview-σεζόν-2020-2021.jpeg

Ο Ολυμπιακός, μετά από 2 χρόνια μακριά από τα Πρωταθλήματα, επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου κατακτώντας τη Super League Interwetten και μάλιστα άνετα. Τερμάτισε 1ος σε κανονική διάρκεια και play off, κερδίζοντας ξανά το δικαίωμα να παίξει στο Champions League και να επιδιώξει μία σημαντική ευρωπαϊκή πορεία. Ο ΠΑΟΚ έχασε τα σκήπτρα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, τερματίζοντας 2ος. Κλονισμένος από την υπόθεση συνιδιοκτησίας με την Ξάνθη, η οποία του κόστισε αρχικά 7 βαθμούς. Όταν του επεστράφησαν μετά την προσφυγή στο CAS, φάνηκαν χρήσιμοι μόνο για να ξεπεράσει την ΑΕΚ και να μετάσχει στο Champions League.

Η «Ένωση» κατέληξε 3η, δίχως να εντυπωσιάσει και ούσα κυνική μετά την αλλαγή προπονητή. Μεγάλος χαμένος ξανά ο 4ος Παναθηναϊκός, ο οποίος επέστρεψε σε ευρωπαϊκή θέση αλλά δεν θα μετάσχει εξαιτίας της τιμωρίας του από το 2018 που ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν που αρχίζει. Έτσι, ο 5ος Άρης και ο 6ος ΟΦΗ κέρδισαν το δικαίωμα να αγωνιστούν στο Europa League. Υποβιβάστηκε ο προβληματικός οικονομικά Πανιώνιος (άρχισε με -6β.), ο οποίος προσπάθησε στα play out να γυρίσει το φύλλο αλλά δεν έφτασε αυτό. Μαζί του, μετά από διπλούς αγώνες μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ακολούθησε η Ξάνθη.

Η ακριτική ομάδα άρχισε εξαιρετικά στη Super League 1. Στη συνέχεια, όμως, κατέρρευσε αγωνιστικά, με την υπόθεση συνιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ να τη φέρνει αντιμέτωπη με αφαίρεση 12 βαθμών. Μειονέκτημα που δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Μαζί με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία ο ΠΑΣ Γιάννινα, ως Πρωταθλητής της Super League 2 στη shortened season που παίχτηκε λόγω πανδημίας. Ο τελικός του Κυπέλλου για την περασμένη σεζόν, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, θα γίνει στις 12/9 -με τα περυσινά ρόστερ- παράλληλα με την εκκίνηση της νέας Super League Interwetten.

VAR και με... γραμμή οφσάιντ

Το Πρωτάθλημα θα αρχίσει με τη γραμμή οφσάιντ να ενισχύει την ηλεκτρονική διαιτησία τού VAR και χωρίς κόσμο στα γήπεδα κάτι που συζητείται να αλλάξει από την 3η αγωνιστική με ένα ποσοστό 20% να έχει το δικαίωμα εισόδου. Θα φανεί εν καιρώ αν θα ευδοκιμήσει το σενάριο. Η Λίγκα εξασφάλισε σημαντική χορηγία για την ονοματοδοσία της Super League από την Interwetten. Τηλεοπτικά η NOVA θα έχει 13/14 ομάδες, πλην Παναθηναϊκού που ίδρυσε το ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ TV. Παραμονές της εκκίνησης της χρονιάς γίνεται προσπάθεια να συμπληρώσει και το «Τριφύλλι» την επιθυμητή κεντρική διαχείριση.

Σύστημα διεξαγωγής

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Πρωτάθλημα της Super League Interwetten θα συνεχιστεί με τον ίδιο αριθμό ομάδων και το σύστημα διεξαγωγής που λανσαρίστηκε πέρυσι. Κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση και αύξηση ομάδων έπεσε στο κενό. Είναι το 62ο από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής και το 15ο με την κύρια ονομασία Super League. Οι ομάδες συνεχίζουν να είναι 14, ο Πρωταθλητής θα αναδειχθεί για δεύτερη φορά μέσα από τη διαδικασία play off. Η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί σε 26 αγωνιστικές.

Τα play off (για τις θέσεις 1-6) των 10 αγωνιστικών αφορούν την ανάδειξη Πρωταθλητή και τα 4 ευρωπαϊκά εισιτήρια (1 στα προκριματικά του Champions League και 3 στη νέα διοργάνωση Europa Conference League αφού η Ελλάδα σύμφωνα με τη βαθμολογία της έχασε το δικαίωμα να βγάζει ομάδες στο Europa League). To 4ο ευρωπαϊκό εισιτήριο το παίρνει η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο. Αν αυτή βρίσκεται μέσα στην πρώτη 3άδα, τότε και η 4η θέση θα «ανοίξει» για την Ευρώπη. Τα play out (για τις θέσεις 7-14) θα κρίνουν τον υποβιβασμό, με τη 14η ομάδα να υποβιβάζεται και τη 13η να δίνει διπλό αγώνα μπαράζ με τη 2η της Super League 2. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα ακόλουθα κριτήρια: α) βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, β) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, γ) περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, δ) περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, ε) διαφορά τερμάτων, στ) καλύτερη επίθεση, ζ) καλύτερη άμυνα, η) μπαράζ (αν κρίνεται ο τίτλος, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ή η παραμονή στην κατηγορία), θ) κλήρωση.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης




























1. Ολυμπιακός2. ΠΑΟΚ3. ΑΕΚ4. Παναθηναϊκός
5. Ατρόμητος6. Άρης7. ΟΦΗ8. Αστέρας Τρίπολης
9. ΑΕΛ10. Βόλος11. ΠΑΣ Γιάννινα12. Λαμία
13. Απόλλων Σμύρνης14. Παναιτωλικός

Οι αποδόσεις της πρεμιέρας & το πλήρες πρόγραμμα

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές






































































ΠαίκτηςΘέσηΑπόΣε
ΡαφίνιαΑμυντικόςΦλαμένγκοΟλυμπιακός
ΒιγιαφάνεςΜεσοεπιθετικόςΜονάρκαςΠαναθηναϊκός
ΠέπεΜέσοςΓκιμαράεςΟλυμπιακός
ΙνσούαΑμυντικόςΠαναθηναϊκόςΑΕΚ
ΣβαμπΜέσοςΡαπίντ ΒιέννηςΠΑΟΚ
ΧολέμπαςΑμυντικόςΓουότφορντΟλυμπιακός
ΑνσαριφάρντΕπιθετικόςΑλ ΣαϊλίγιαΑΕΚ
ΑϊτόρΜεσοεπιθετικόςΤβέντεΠαναθηναϊκός
ΓκανέαΑμυντικόςΜπιλμπάοΆρης
ΣαβιέρΜεσοεπιθετικόςΤοντέλαΠαναθηναϊκός


Τι παίζουμε

Η κατάσταση στην πρώτη 4άδα μοιάζει δύσκολο να αλλάξει και, όπως είναι φυσικό, το αναμενόμενο δεν πληρώνει και πολλά στο στοίχημα! Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα παλέψουν για τον τίτλο, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να μπει σφήνα και τον Παναθηναϊκό να εισέλθει στην 3άδα… Ευχάριστη έκπληξη αναμένεται ο Ατρόμητος, που με τον Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο θα έχει προπονητή υψηλών ικανοτήτων και γνώσης του ελληνικού Πρωταθλήματος. Ο διπλασιασμός για να μπουν οι Περιστεριώτες στην 6άδα αξίζει. Ο Παναιτωλικός, όπως και πέρυσι θα βρισκόταν στις 2 τελευταίες θέσεις αν δεν υπήρχαν ειδικές συνθήκες για Ξάνθη και Πανιώνιο, έτσι είναι πιθανό να ταλαιπωρηθεί και φέτος. Οι Αγρινιώτες βρίσκονται και σε μεταβατικό, διοικητικά, κι αυτό μπορεί να επηρεάσει. Τέλος, όσον αφορά στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένα bet επάνω στον Χατζηγιοβάνη με πολύ μικρή απόδοση για να περιμένεις να πληρωθείς 1 χρόνο αλλά υπάρχουσα αντικειμενική αξία. Το Under 6.5 γκολ στην κανονική περίοδο. Πέρυσι σε 22 συμμετοχές και ως βασικός στην 11άδα έβαλε 7, ενώ εκτελούσε και κάποια πέναλτι. Φέτος ο ρόλος του στο «Τριφύλλι» θα είναι συμπληρωματικός, μια και έχουν έρθει παίκτες μπροστά του όπως ο Σαβιέρ που θα έχουν την εμπιστοσύνη του Πογιάτος. Θα είναι έκπληξη, αν φτάσει πάλι αυτόν τον αριθμό…

➡Ατρόμητος: Στους πρώτους 6 της κανονικής περιόδου (2.05) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)

➡Παναιτωλικός: Στους τελευταίους 2 της καν. περιόδου (2.35) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)

➡Xατζηγιοβάνης: Συνολικά γκολ Under 6.5 - κανονική περίοδος (1.60) - (Παίξε Νόμιμα |21+)


Οι ομάδες της Interwetten Super League 1


Ολυμπιακός

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από 2 διοργανώσεις που κατέληξαν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός γύρισε στους τίτλους κατακτώντας την πρωτιά με 91 βαθμούς και 28 νίκες σε 36 ματς. Γνώρισε μόνο 1 ήττα σε κανονική διάρκεια και play off. Στις 12/9 θα γίνει ο πολύπαθος, λόγω αναβολών, τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Οπότε έχει τη δυνατότητα να αρχίσει τη νέα περίοδο με... περυσινό νταμπλ! Ευρωπαϊκά, μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League, προχώρησε στο Europa League. Απέκλεισε την Άρσεναλ (ήττα με 1-0 εντός, 1-2 εκτός στην παράταση), αποκλείστηκε από τη Γουλβς (1-1 στο Φάληρο, ήττα με 1-0 στο «Μολινό» στις 6/8 μετά την πανδημία).

Προπονητής: Πέδρο Μαρτίνς (50 ετών, από 1/7/2018). Ότι έχει καταφέρει να στεριώσει στον ηλεκτρικό πάγκο του Ολυμπιακού, παρά την αποτυχία του να πάρει τον τίτλο το 2019, λέει πολλά. Μάλιστα έχει επεκτείνει τη συνεργασία του έως το καλοκαίρι του 2022. Πολύ καλός τακτικά ο Ίβηρας, πραγματιστής και εξαιρετικός στην προετοιμασία αγώνων. Η ιδέα του με τα 3 καθαρά 6άρια στο 4-3-3 και τα δυνατά άκρα έφεραν πολύ καλή αποτελεσματικότητα στους Πειραιώτες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έδρα: Γεώργιος Καραϊσκάκης (32.115)

Μεταγραφές: Η πώληση του αριστερού μπακ Τσιμίκα (86 συμμ., 12 ασίστ) στην Πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ απέφερε 13 εκατ. ευρώ στα ταμεία, αλλά και πρεστίζ. Στην Αλ Σαντ του Κατάρ συνεχίζει ο Γκιλιέρμε (Μ.) αντί 6 εκατ., ελεύθερος έμεινε ο μεσοεπιθετικός Χριστοδουλόπουλος, δεν επέκτεινε ο βασικός δεξιός μπακ Ελαμπντελαουί (Γαλατασαράι). Ο Γκερέρο (φορ) μετακόμισε στην, κοινής ιδιοκτησίας, Νότιγχαμ. Μέχρι και ο αναπληρωματικός μπακ Σίλβα που δεν υπολογιζόταν έφερε 500 χιλ. ευρώ (Όσιγιεκ). Πριν από τη λήξη της περασμένης σεζόν αποκτήθηκε ο Κρίστινσον (Τ., 400 χιλ. ευρώ, ΑΕΛ), ως ελεύθεροι έπιασαν λιμάνι οι πολύπειροι μπακ Χολέμπας (επέστρεψε από τη Γουότφορντ) και Ραφίνια (Φλαμένγκο). Μονιμοποιήθηκε ο φορ Χασάν, για τον οποίο δόθηκαν 2 εκατ. στην Μπράγκα. Πιο πρόσφατο απόκτημα ο χαφ Πέπε (πρώην Γκιμαράες), αντί 4 εκατ. ευρώ.

Προετοιμασία: Σύνθετο διάστημα προετοιμασίας πέρασε, ανάμεσα σε 2 σεζόν! Από τη λήξη του Πρωταθλήματος (19/7) έδωσε το φιλικό με την Ομόνοια (3-0) πριν αποκλειστεί από τη Γουλβς. Στη συνέχεια έδωσε προπονητικό φιλικό στου Ρέντη με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), ενώ ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (1-0) στη γενική πρόβα πριν από τον τελικό. Οι Πειραιώτες θα δώσουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ, της 1ης αγωνιστικής, στις 16/12. Ταλαιπωρήθηκαν από κρούσματα ιού όλο αυτό το διάστημα, με τελευταίο του Λοβέρα, που οδήγησε στη μετάθεση του τελικού Κυπέλλου για τις 12/9.

Εκτίμηση: Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα ή την Ομόνοια για τη θέση στους ομίλους του Champions League. Μετά το περυσινό Κύπελλο, στόχος είναι αυτός που θα φέρει τεράστια οικονομική ανάσα στο κλαμπ. Από εκεί και πέρα για τον Ολυμπιακό απόλυτος στόχος είναι το νταμπλ στην Ελλάδα τη νέα σεζόν. Για το Πρωτάθλημα είναι το ακλόνητο φαβορί, ειδικά αν ολοκληρώσει κινήσεις τύπου Εμβιλά (Μ.) που είναι στα σκαριά.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


ΠΑΟΚ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε 2ος με 71 βαθμούς στο -18 από τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό. Έχασε τα κεκτημένα του νταμπλ του 2019, επηρεάστηκε από την υπόθεση συνιδιοκτησίας με την Ξάνθη που του αφαίρεσε προσωρινά 7 βαθμούς. Όταν τους πήρε πίσω, μετά την απόφαση του CAS για εκδίκαση της υπόθεσης εις βάθος, ήταν αργά και μόνο το Champions League μπόρεσε να εξασφαλίσει αντί της ΑΕΚ. Έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό. Προ πανδημίας νίκησε, με 3-2, στην Τούμπα, όμως ηττήθηκε με 2-0 στο Φάληρο (24/6) και αποκλείστηκε. Στην Ευρώπη, πέρυσι τον Αύγουστο, έμεινε εκτός Champions League από τον Άγιαξ (2-2 εντός, ήττα 3-2 στην Ολλανδία). Στα play off του Europa την πάτησε από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (ήττα με 1-0 εκτός, νίκη με 3-2 εντός) και δεν μπήκε έτσι στους ομίλους.

Προπονητής: Αμπέλ Φερέιρα (41 ετών, από 1/7/2019). Δεν ήταν εύκολη χρονιά για τον ίδιο, διότι αντιμετώπισε αρκετά εξωαγωνιστικά ζητήματα που επηρέασαν την ομάδα του. Δέχτηκε σκληρή κριτική, ήταν ένα διάστημα υποψήφιος για αποχώρηση, ωστόσο άντεξε και συνεχίζει. Έχει υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης κι αυτό είναι θέμα, διότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την οικονομική άνεση του πρόσφατου παρελθόντος. Κλειδί η συνεργασία του με τον νέο τεχνικό διευθυντή Όλαφ Ρέμπε, που αντικατέστησε τον Μπράνκο.

Έδρα: Τούμπα (29.000)

Μεταγραφές: Ήδη έχει «ξεφορτώσει» ένα κάρο δανεικούς, με σημαντικότερο τον Λάμπρου (ΜΕ.) που δόθηκε στην Τβέντε. Οι πολύπειροι Στοχ (ΜΕ.) και Βιεϊρίνια (ΜΕ.) έμειναν ελεύθεροι, καλό νέο ότι γλίτωσε το συμβόλαιο του Βέρνμπλουμ (Μ, Γκέτεμποργκ) που λόγω του τραυματισμού του δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Ελεύθερος έμεινε και ο Μαουρίσιο (Μ.). Μετρημένες οι κινήσεις, με τον ποιοτικό χαφ Σβαμπ (Ραπίντ Βιέννης) να ξεχωρίζει και τον Νινούα (Μ, Ντιναμό Τιφλίδας) να αποτελεί σημαντικό στοίχημα. Καλή κίνηση ο επιθετικός Ζίβκοβιτς (Μπενφίκα). Προς πώληση είναι ο μεσοεπιθετικός Λημνιός στην Κολωνία.

Προετοιμασία: Είναι η μόνη ομάδα που με την εκκίνηση της Super League Interwetten θα έχει επίσημο παιχνίδι. Απέκλεισε την Μπεσίκτας (3-1) και περιμένει την Μπενφίκα (15/9) για τα προκριματικά του Champions League. Πριν από το ματς με τους Τούρκους έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο και νίκησε με 2-0 τον Βόλο. Στο πιο πρόσφατο φιλικό επικράτησε με 1-0, στην Καλλιθέα, του Παναθηναϊκού δίχως, όμως, να είναι καλύτερος.

Εκτίμηση: Λόγω Financial Fair Play, όσο ελαστικό και αν είναι πλέον λόγω συνθηκών πανδημίας και διαθέσιμης ρευστότητας, ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο ισχυρός οικονομικά. Φαίνεται από τις κινήσεις του. Ο Φερέιρα θα είναι διαρκώς υπό κρίση και αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα θα έχει θέματα! Σε κάθε περίπτωση κρίνεται ως το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού για τον τίτλο, αν και αρκετά πίσω σε πιθανότητες. Στόχος του, σαφέστατα, είναι το νταμπλ. Και στις 2 διοργανώσεις, πάντως, είναι αουτσάιντερ κατάκτησης.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


ΑΕΚ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε 3η με 69 βαθμούς στα play off, δίχως να απειληθεί από τον 4ο Παναθηναϊκό. Κυνήγησε το Champions League, όμως η επιστροφή των βαθμών του ΠΑΟΚ μετά τις δικαστικές εξελίξεις δεν της άφησε περιθώρια. Το Σάββατο (12/9) διεκδικεί το τρόπαιο του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, που αποτελεί τεράστιο κίνητρο για κούπα και μεγάλη διάκριση! Πέρυσι στην Ευρώπη δεν μπόρεσε να μπει στους ομίλους του Europa League, γνωρίζοντας εντός έδρας αποκλεισμό από την Τραμπζονσπόρ (1-3) ενώ είχε κερδίσει με 2-0 στην Τουρκία…

Προπονητής: Μάσιμο Καρέρα (56 ετών, από 8/12/2019). Μετά τους Καρντόσο και Κωστένογλου, ο Ιταλός ανέλαβε να σώσει τη χρονιά για την ΑΕΚ και εν μέρει τα κατάφερε. Ειδικά αν πάρει το Κύπελλο, θα είναι τεράστια επιτυχία για την «Ένωση». Κυνικό ποδόσφαιρο, αλλά αποτελεσματικό αυτό που απέδωσαν οι «κίτρινοι» επί των ημερών του. Έμφαση στην άμυνα και καλή αξιοποίηση των ευκαιριών. Αναλαμβάνει να αρχίσει μία χρονιά που η ΑΕΚ θέλει να «σπάσει» το δίπολο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Έδρα: Ολυμπιακό Στάδιο (69.071)

Μεταγραφές: Παρέμεινε ο Σιμάνσκι, αντί 1.3 εκατ. ευρώ που δόθηκε στην Γκρόζνι, με τον χρήσιμο μέσο, όμως, να στέκεται άτυχος και να τραυματίζεται σοβαρά. Αποκτήθηκαν οι Χνιντ (στόπερ, Σφαξιέν), Καρακλάγιτς (εξτρέμ, Προλετέρ), Ινσούα (Α, ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό) και οι φορ Ενομπακάρε, Ανσαριφάρντ. Ο 21χρονος επιθετικός Ιατρούδης αποτελεί «επένδυση». Εξασφάλισε 6 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Μπάρκα (βασικός τερματοφύλακας, Σέλτικ) και Οικονόμου (στόπερ, Κοπεγχάγη). Παρελθόν αποτέλεσαν οι Αραούχο (ΜΕ.), Βράνιες (Α.), Χουλτ (Α.), Κλωναρίδης (ΜΕ, ΑΠΟΕΛ) και Γιακουμάκης (Ε, Φένλο αντί 200 χιλ. ευρώ).

Προετοιμασία: Έκλεισε τη σεζόν στις 19/7, στο 3-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και την ανοίγει στις 12/9 στον τελικό του Κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους», σε ματς που έχει αναβληθεί κάμποσες φορές για διαφορετικούς λόγους και θα γίνει με τα περυσινά ρόστερ! Ενδιάμεσα έχασε από τον Ατρόμητο, με 2-1, στο ΟΑΚΑ σε φιλικό, ενώ στις 24/9 ταξιδεύει στην Ελβετία για να παίξει με τη Σεν Γκάλεν στο Europa League. Το εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής, με τον Ολυμπιακό, θα παιχτεί στις 16/12.

Εκτίμηση: Η ΑΕΚ έχει εστιάσει στην κατασκευή του νέου της γηπέδου και έως τότε ούτε μπορεί να ανοιχτεί οικονομικά, ούτε υπάρχει η απαίτηση για σερί τίτλους από τον κόσμο. Αν έρθει το Κύπελλο στις 12/9 θα είναι βάλσαμο εν όψει και της εκκίνησής της στο Europa League. Θεωρητικά μπορεί να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και να φτάσει έως το τέρμα στο Κύπελλο, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

Παναθηναϊκός

Τι έκανε πέρυσι: Στο Πρωτάθλημα τερμάτισε εύκολα 4ος (58β.), αλλά δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη λόγω τιμωρίας για το οικονομικό «κραχ» του 2018. Τη θέση του πήρε ο ΟΦΗ. Στο Κύπελλο, που ήταν κορυφαίος στόχος, αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά (με ήττες 2-0 στην Τούμπα και 1-0 στο ΟΑΚΑ). Απομακρύνθηκε πριν από τα μισά της σεζόν ο τεχνικός διευθυντής Νταμπίζας, προσελήφθη ο Ισπανός Ρόκα και άλλαξε όλη η ροή των πραγμάτων. Σε προστριβή ήρθε η διοίκηση με τον προπονητή Γιώργο Δώνη, ο οποίος απολύθηκε με επιστολή παραμονές έναρξης των play off. Έβγαλε, ωστόσο, τη χρονιά με αξιοπρέπεια πριν μετακομίσει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Προπονητής: Ντάνι Πογιάτος (42 ετών, από 21/7/2020). Βοηθός στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (νυν ομάδα του προκατόχου του Γιώργου Δώνη), προπονητής στην U19 της Ρεάλ Μαδρίτης (η δική του ομάδα, ουσιαστικά, κατέκτησε το φετινό UEFA Youth League) και για παρθενική φορά στον πάγκο ανδρικής ομάδας ο Ισπανός! Τεράστιο ρίσκο του τεχνικού διευθυντή Τσάβι Ρόκα και της διοίκησης του «Τριφυλλιού», διότι είναι εντελώς απροσδιόριστο πώς θα ανταποκριθεί στα νέα του πρωτόγνωρα καθήκοντα. Οι πρώτες του εβδομάδες στο Κορωπί έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις στους παίκτες. Θέλει διαρκή κίνηση, καλή κυκλοφορία μπάλας, είναι λάτρης τού 4-3-3. Δεν αποκλείεται να εφαρμόσει στα ανταγωνιστικά παιχνίδια διάταξη με 3 στόπερ. Υπέγραψε έως το καλοκαίρι του 2022, εργάζεται με εντελώς νέο επιτελείο με το οποίο βρέθηκε για πρώτη φορά μαζί στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.

Έδρα: Ολυμπιακό Στάδιο (69.071)

Μεταγραφές: «Ξήλωμα» της ομάδας του Γιώργου Δώνη! Είναι οι λέξεις που αρμόζουν καλύτερα στην περίσταση. Παρελθόν αποτέλεσαν οι βασικοί Γιόχανσον (Α, ελεύθερος, Γκεντσλερμπιρλίγκι), Ινσούα (Α, ελεύθερος, ΑΕΚ), Χρ, Δώνης (Μ, ελεύθερος, Μπρέσια), Ανουάρ (Μ, λήξη δανεισμού, ΑΠΟΕΛ), Ζαχίντ (Μ, λήξη δανεισμού). Ο χρήσιμος Περέα (Ε.) επέκτεινε το συμβόλαιό του και έφυγε δανεικός στον Βόλο. Ο Κολοβέτσιος (Α.), στέλεχος επί Δώνη, δόθηκε στην Καϊσερίσπορ έναντι άγνωστου αντιτίμου. Από τους υπόλοιπους αποχωρήσαντες σημαντικότεροι είναι οι Νούνες (ΜΑ, έφερε 200 χιλ. ευρώ, Πούσκας), Αποστολάκης (Α, ελεύθερος, ΑΠΟΕΛ), Βαγιαννίδης (Α, ελεύθερος, Ίντερ). Ο 18χρονος έπαιξε ελάχιστα με την πρώτη ομάδα, αλλά η υπόθεσή του έγινε σήριαλ! Επέκτεινε ο σταθερότερος παίκτης της τελευταίας διετίας, Μακέντα (Ε.), αποκτήθηκαν οι ελεύθεροι Αϊτόρ (ΜΕ, Τβέντε), Βέλεθ (Α, Άρης), Σαβιέρ (ΜΕ, Τοντέλα), Βιγιαφάνες (ΜΕ, Μονάρκας), που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Ως prospect ήρθε ο φορ Ιωαννίδης (Λεβαδειακός), ποιοτική προσθήκη φαίνεται ο δεξιός μπακ Σάντσες (Εστουδιάντες). Υπάρχει δουλειά ακόμη στις μεταγραφές, όπως και στο τι θα γίνει με τους κάμποσους «κομμένους» (Μολό, Μπεκ, κτλ). Τώρα θα αρχίσει να αγωνίζεται επίσημα ο φορ Καρλίτος, που αποκτήθηκε, όμως, από τον Ιανουάριο και τόσο καιρό έκανε προπονήσεις με την ομάδα.

Προετοιμασία: Δύσκολη η προετοιμασία στο Κορωπί, που αποφασίστηκε λόγω υγειονομικών συνθηκών. Στα φιλικά, στο προπονητικό του κέντρο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τη Μαρκό και έχασε, με κάκιστη εμφάνιση, από τον κακό του δαίμονα Λαμία (0-1)! Επικράτησε, στο ΟΑΚΑ, του ΟΦΗ ενδιάμεσα με 1-0. Στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε, με 1-0, από τον ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα. Πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, το λάθος του νεαρού γκολκίπερ Χριστογεώργου και η αστοχία των Μακέντα, Καρλίτος έκριναν το αποτέλεσμα.

Εκτίμηση: Παναθηναϊκός χωρίς Ευρώπη δεν γίνεται! Για τρίτη σεζόν παραμένει τιμωρημένος, αυτός είναι ο κύριος στόχος. Να μετάσχει τη νέα χρονιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και να μπει ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Πάντα στόχος είναι το Κύπελλο, αφού έχει να γευτεί τη χαρά ενός τίτλου από το 2014, στη Super League Interwetten, θα είναι έκπληξη αν «σπάσει» την 3άδα Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Ήδη συμπλήρωσε 10 χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα, με τελευταίο το 2010!

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Άρης

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν μία χρονιά που τα είχε όλα για τον Άρη. Καλές αγωνιστικές στιγμές που έφεραν τους Θεσσαλονικείς στην 5η θέση, άνετα και εύκολα, δίνοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δύσκολο διάστημα στα play off, όπου με το ζόρι συμπλήρωνε αποστολή αφού πλειάδα παικτών του είδαν τα συμβόλαιά τους να λήγουν λόγω της χρονικής επιμήκυνσης της σεζόν εξαιτίας της πανδημίας. Το πρόβλημα με το ban της FIFA ναι μεν λύθηκε, όμως για μεγάλο διάστημα της σεζόν μέσα στο 2020 ταλαιπώρησε διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα και κόσμο. Τελικά ο Άρης θα παίξει στην Ευρώπη, με πρώτο ματς στις 17/9. Στο Κύπελλο υπήρξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, φτάνοντας έως τα ημιτελικά. Εκεί αποκλείστηκε σε διπλά ματς από την ΑΕΚ. Ηττήθηκε με 2-1 στην Αθήνα πριν την πανδημία (4/3). Στη ρεβάνς του «Βικελίδης», αν και προηγήθηκε με 2-0, γνώρισε τη μείωση του σκορ στο 96’ και το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 102’ της παράτασης. Για λίγα δευτερόλεπτα και θα ήταν στον τελικό… Στα προκριματικά του Europa League, πριν από 1 χρόνο, αποκλείστηκε από τη Μόλντε με ήττα 3-0 στη Νορβηγία και νίκη 3-1 εντός στην παράταση.

Προπονητής: Μίκαελ Ένινγκ (54 ετών, από 14/10/2019). Μετά την απομάκρυνση του Σάββα Παντελίδη και τον υπηρεσιακό κόουτς Τερζή, που δεν τα πήγε άσχημα αλλά ίσως δεν ήταν ακόμη έτοιμος για πρώτος προπονητής, ο Γερμανός ήρθε τον Οκτώβριο και έβαλε τον Άρη σε σωστές βάσεις. Κατάφερε να δημιουργήσει ομάδα με αρχές, δυνατή επιθετικά, με αυτοματισμούς. Ακόμη και όταν το ρόστερ αποψιλώθηκε, λόγω της λήξης συμβολαίων, βρήκε τον μηχανισμό να παρουσιάσει αξιοπρεπή Άρη και επέκτεινε τη συνεργασία του έως το καλοκαίρι του 2021.

Έδρα: Κλεάνθης Βικελίδης (18.540)

Μεταγραφές: Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ, με την ομάδα που έφτασε τον Άρη 5ο να αντικαθίσταται σε σημαντικό βαθμό. Ελεύθεροι έμειναν οι βασικοί Βέλεθ (Α, Παναθηναϊκός), Ντιγκινί (Ε, Απόλλων Λεμεσού), Κόρχουτ (μπακ, Ντέμπρετσεν), Ιντέγε (φορ, Γκέζτεπε). Τόνσο (μεσοεπιθετικός), Λάρσον (φουλ μπακ) και Σόουζα (Α.) δεν έχουν βρει ακόμη ομάδα, ενώ στον ΑΠΟΕΛ συνεχίζει ο Τσιλιγγίρης (Τ.). Στο ρόστερ των «κίτρινων» προστέθηκαν οι Ντάτκοβιτς (στόπερ, Λοκομοτίβα), Μπερτόγλιο (εξτρέμ, Αλντοσίβι), Σάκιτς (μπακ, Στουρμ Γκρατς), Γκανέα (μπακ, Μπιλμπάο), Μάνος (φορ, Ολυμπιακός), Γέγκο (αμυντικό χαφ, Αούστρια Βιέννης), Λόπεθ (φορ, Λας Πάλμας) και Αντέμ (αμυντικό χαφ, Βαρντάρ). Αναμένεται να ενισχυθεί και στη θέση του τερματοφύλακα, με τον Γάλλο Μπουσέρ.

Προετοιμασία: Λόγω υγειονομικών συνθηκών το προπαρασκευαστικό διάστημα του Άρη διεξήχθη στο Βέρμιο. Επικράτησε της Αγίας Μαρίνας Βέροιας, με 4-0, σε φιλικό, όπως και του Πανσερραϊκού 1-0 με πέναλτι του Γκάμα. Ηττήθηκε από τη Σάλκε, με 1-0, σε φιλικό στην Αυστρία. Στη συνέχεια νίκησε, με το ίδιο σκορ, την ΑΕΛ. Προβλημάτισε στο 0-0 με τον Βόλο, στο «Βικελίδης», επειδή δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ορισμένες 1-2 καλές του στιγμές, αλλά κυρίως επειδή πιέστηκε από τον σύλλογο της Μαγνησίας, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη.

Εκτίμηση: Με μία γρήγορη ματιά, ο Άρης είναι ενισχυμένος. Ναι μεν έχασε βασικές μονάδες, όμως οι αντικαταστάτες τους μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Δεν μπορεί να έχει ανώτερο στόχο από την 5η θέση και τη διατήρηση των κεκτημένων. Γι' αυτήν, ωστόσο, είναι το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί. Θα πρέπει να προκύψει μεγάλη έκπληξη από τις πίσω ομάδες της βαθμολογίας, ώστε να κλονιστούν οι Θεσσαλονικείς, που όλα δείχνουν ότι θα εξασφαλίσουν και ένα πιο δυνατό οικονομικά συμβόλαιο με τη NOVA.

ΟΦΗ

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από 20 χρόνια και πολλές σκληρές δοκιμασίες στο μεσοδιάστημα, ο ΟΦΗ εξασφάλισε την ευρωπαϊκή συμμετοχή του έστω και από σπόντα! Η τιμωρία του Παναθηναϊκού άνοιξε την 6η θέση της βαθμολογίας κι έτσι οι Κρητικοί, που μπήκαν στα play off, χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο στη συνέχεια εξασφάλισαν το Europa League. Μετά την καλή κανονική περίοδο που τους έφερε στις 6 καλύτερες ομάδες, στην postseason ήταν με διαφορά το χειρότερο σύνολο αλλά η δουλειά είχε γίνει… Στο Κύπελλο έμεινε εκτός από τη φάση των «16», όπου γνώρισε βαριές ήττες από τον ΠΑΟΚ (3-0 εντός και 4-1 εκτός).

Προπονητής: Γιώργος Σίμος (42 ετών, από 12/7/2019). Ο Έλληνας τεχνικός αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Πρωταθλήματος. Παρουσίασε μία ομάδα με αρχές και αποτελεσματικότητα, ειδικά στην κανονική περίοδο. Πολύ καλός τακτικά, έβγαλε τον καλύτερο εαυτό αρκετών παικτών του και ανέδειξε πρωταγωνιστές. Τη στιγμή που και ο μεταγραφικός του σχεδιασμός, για την περυσινή σεζόν, μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένος. Έχοντας δουλέψει σε μικρότερες ηλικιακές βαθμίδες, σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ο Σίμος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021.

Έδρα: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης (7.315)

Μεταγραφές: Αρκετές αλλαγές, έως τώρα, στο ρόστερ του ΟΦΗ. Έγινε γενναίο ξεσκαρτάρισμα, με παίκτες που είχαν ρόλο πέρυσι να μένουν ελεύθεροι. Ενδεικτικά δεν συνεχίζουν οι Κουτρουμπής (Α.), Μπράουν (Α.), Νάστος (Α.), Μπολάκης (Α.), τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο δανεισμός των Μεγιάδο (Μ, Τσακαρίτα) και Σεμέντο (εξτρέμ, Φορτούνα Σιτάρντ). Στην Ινδία συνεχίζει ο χαφ Βίκτορ, που δεν μπόρεσε να εδραιώσει τη θέση του, στην Καστεγιόν ο τερματοφύλακας Γουάλεϊ. Στη ρουμάνικη Σέπσι πήρε μεταγραφή, ως ελεύθερος, ο μπακ Δεληγιαννίδης. Πολύ με Κύπρο «δούλεψαν» οι Κρητικοί, μια και εντάχθηκαν στην ομάδα ο εξτρέμ Σαρδινέρο (Απόλλων Λεμεσού), ο στόπερ Σελίμοβιτς, από την ίδια ομάδα και οι Βάτερμαν (Τ.), Βούρος (Α.) από τον ΑΠΟΕΛ. Γκαργκαλατζίδης (φορ) και Διαμαντής (Α.) έμειναν ελεύθεροι από τον ΠΑΟΚ και υπέγραψαν, ο μπακ Βάις ήρθε από τον Πλατανιά, ο μεσοεπιθετικός Γρίβας από τον Πανιώνιο, έκλεισε και ο 26χρονος εξτρέμ Σολίς (δανεικός από την Μπόκα).

Προετοιμασία: Στην πρόβα τζενεράλε, εν όψει της εκκίνησης του Πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ ηττήθηκε από τον Εργοτέλη με 2-0 και η αλήθεια είναι πώς δεν άρεσε καθόλου. Στα προηγούμενα φιλικά ήταν αρκετά ανταγωνιστικός κόντρα στον Παναθηναϊκό (ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ) και αρκετά καλός στο 1-0 από τον Ατρόμητο.

Εκτίμηση: Ο ΟΦΗ προσπαθεί να κάνει ένα γενναίο rebranding στα πάντα! Αγωνιστικά το καταφέρνει, άλλαξε το έμβλημά του (προκλήθηκαν αντιδράσεις και σκέψεις της διοίκησης Μπούση για αποχώρηση λόγω αυτών, αλλά ξεπεράστηκε το θέμα), λόγω της δικής του πρότασης έναρξης της Λίγκας άρχισε το Πρωτάθλημα! Σημαντικό στέλεχος της Super League Interwetten, αν χάσει λίγο έδαφος θα είναι λόγω του ανεβασμένου Ατρόμητου.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Αστέρας Τρίπολης

Τι έκανε πέρυσι: Άρχισε τη σεζόν με τον κόουτς Χιμένεθ πολύ άσχημα, με ορισμένες μόνο αναλαμπές αποτελεσμάτων. Το ισπανικό μοντέλο απέτυχε, ο προκάτοχος του Ράσταβατς δεν είχε την εμπειρία να διαχειριστεί την πίεση παραμονής και καλού ποδοσφαίρου ταυτόχρονα. Ο Ράσταβατς έφερε τον Αστέρα 7ο στο Πρωτάθλημα, με περισσότερες νίκες (11 έναντι 10) από Άρη και ΟΦΗ που έπαιξαν στα play off και είχαν και 3 αγώνες παραπάνω! Η ομάδα της Τρίπολης είχε καλύτερη επίθεση από τον Παναθηναϊκό (44 γκολ έναντι 43), περισσότερους βαθμούς από τον ΟΦΗ (43 έναντι 36) και συνολικά εικόνα ικανοποιητική στο φινάλε.

Προπονητής: Μίλαν Ράσταβατς (46 ετών, από 5/12/2019). Ο Σέρβος προπονητής, μετά το διαζύγιο των Αρκάδων με τον Μπόρχα Χιμένεθ, ήρθε να βάλει μία τάξη στο ρόστερ του προκατόχου του. Εκ πρώτης έμοιαζε δύσκολο, διότι το λατινογενές υλικό του Αστέρα ίσως να μην ήταν εύκολο προς διαχείριση από τον ίδιο. Ο Ράσταβατς, όμως, έσωσε εύκολα τον Αστέρα, τον έφερε με σχετική άνεση 1ο στα play out και αν ο Άρης δεν έλυνε το θέμα με την τιμωρία από τη FIFA τότε θα έβγαινε και Ευρώπη! Έχοντας τη γνώση από τα 2 χρόνια στην Ξάνθη (2017 με 2019), ο Σέρβος είναι από τους προπονητές που αξίζει να αναλύσει κάποιος στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Έδρα: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (7.442)

Μεταγραφές: Η σοβαρότητα του Ράσταβατς φαίνεται και στις λελογισμένες μεταγραφές. Πέραν της πώλησης του μπακ Κυριακόπουλου στη Σασουόλο αντί 1.3 εκατ. ευρώ (!), δεν συνεχίζουν στην Αρκαδία οι Ματρικάρντι (μπακ, Ροτόρ Βόλγκογκραντ), Μαρτίνεθ (μπακ, Βίτορουλ), Δουβίκας (φορ, Βόλος), Μ. Φερνάντεθ (εξτρέμ, Απόλλων Σμύρνης), Χαουρέγκι (φορ, Μούρθια). Έγινε ξεσκαρτάρισμα και στο ελληνικό στοιχείο, με αρκετούς να παίρνουν την ελευθέρας τους. Αποκτήθηκαν, όλοι ως free agents, οι Άλβαρες (μπακ, Κίλμες), Ορόσκο (μεσοεπιθετικός, Βίγια Νταλμίνε), Λέο (εξτρέμ, Κάσιας Ντο Σουλ), Καστάνιο (στόπερ, Βιγιαρεάλ Β) και Γκαρσία (μπακ, Λεβάντε Β). Η επιμονή σε Ισπανούς, Αργεντινούς και Βραζιλιάνους του Αστέρα συνεχίζεται…

Προετοιμασία: Πολύ καλά τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια των Αρκάδων, αλλά ως γνωστόν αυτό δεν λέει και κάτι. Πάντως, φάνηκαν καλά στοιχεία επιθετικά στο παιχνίδι του Αστέρα που νίκησε κατά σειρά τους Παναιτωλικό (0-2), Ατρόμητο (1-0) και Ολυμπιακό Βόλου (4-0).

Εκτίμηση: Με λίγη προσοχή και βαθμούς εκεί που πρέπει δεν θα κινδυνεύσει. Δεν είναι ανώτερος, θεωρητικά, από τον ΟΦΗ αλλά μπορεί να συμπληρώσει την 8άδα. Υπάρχουν χειρότερες ομάδες, με όχι τόσο ικανούς προπονητές όσο ο Ράσταβατς. Θα είναι έκπληξη αν δεν εξασφαλίσει εύκολα την παραμονή και στη συνέχεια κοιτάξει μόνο προς τα επάνω.

Ατρόμητος

Τι έκανε πέρυσι: Η στήριξη στους Έλληνες προπονητές (Αναστασίου, Παντελίδης) δεν απέδωσε, έτσι ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε ως… κομπάρσος στο περυσινό Πρωτάθλημα. Κατέληξε 2ος στα play out και 8ος στη γενική κατάταξη, μακριά από τις θέσεις Ευρώπης. Μάζεψε 42 βαθμούς, στο Κύπελλο έφτασε έως τους «8» αλλά αποκλείστηκε από τον Άρη οριακά (0-0 στο Περιστέρι, ήττα με 1-0 στη Θεσσαλονίκη. Στην Ευρώπη έμεινε νωρίς έξω, από τη Λέγκια (0-0 εκτός, 0-2 εντός) μην μπορώντας να φτάσει καν στα play off του Europa.

Προπονητής: Νταμίρ Κάναντι (50 ετών, από 29/7/2020): Μετά από βραχύβια θητεία στη Νυρεμβέργη, ο Αυστριακός επέστρεψε στη δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα της καριέρας του μετά την Άλταχ. Αναμένεται να συμμαζέψει τους Περιστεριώτες, από τους προπονητές που αρέσκονται να δουλεύουν σε ομάδες με χαμηλό μπάτζετ αλλά και με νεαρούς παίκτες. Σίγουρα upgrade για τον Ατρόμητο η επαναπρόσληψή του.

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (8.969)

Μεταγραφές: Παραδόξως ο Ατρόμητος δεν αναδομείται. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν προκύπτει ξήλωμα ρόστερ, παρά μόνο ενδυνάμωσή του. Ολοκληρώθηκαν οι δανεισμοί των Κατράνη (μπακ) και Ανδρούτσου (χαφ), ελεύθεροι έμειναν οι χαφ Μάντσον, Μπαένα, ο στόπερ Καχίλα και ο τερματοφύλακας Μέγερι. Στην Αντβέρπ συνεχίζει ο εξτρέμ Ντε Πο, στον Ολυμπιακό Λευκωσίας ο χαφ Γαρουφαλιάς. Όπως ήταν αναμενόμενο οι κινήσεις του Κάναντι κρίνονται εξαιρετικά ψαγμένες. Ο εξτρέμ Αγκάγεφ αποτελεί ποιοτική προσθήκη, ο Γιαννιώτης (Τ.) ήρθε δανεικός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ στο ρόστερ προστέθηκαν οι Σάλομον (χαφ, Μάτερσμπουργκ), Μουνίθ (μεσοεπιθετικός, Βόλος), Γκαλβάο (στόπερ, Ίνγκολσταντ) και Τομάσεβιτς (Πλόβντιβ).

Προετοιμασία: Έπαιξε φιλικά με ΠΑΟΚ (0-0), Ολυμπιακό (νίκη με 1-0), ΑΕΚ (νίκη με 2-1) και έμεινε αήττητος! Νίκησε τον Βόλο με 2-1, τον ΟΦΗ με 1-0 και μοναδική παραφωνία το 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη όπου στο 2ο ημίχρονο ο κόουτς Κάναντι έκανε πολλές αλλαγές. Από τα προπαρασκευαστικά ματς έδειξε πώς ο Ατρόμητος θα είναι σίγουρα ανώτερος από πέρυσι.

Εκτίμηση: Στόχος είναι η ευρωπαϊκή επάνοδος για τον Ατρόμητο, του οποίου η βελτίωση θα επηρεάσει τη φετινή βαθμολογία. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μπει στα play off και να πετύχει τον στόχο αυτό. Θέση στην 6άδα και πορεία στο Κύπελλο θα συνιστούν μία σημαντική επιστροφή σε υψηλές πτήσεις για την ομάδα του Περιστερίου. Επίσης, ο Κάναντι ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και αυτό θα μετρήσει.

Λάρισα

Τι έκανε πέρυσι: Κακή η χρονιά για την ΑΕΛ (36β.), που τερμάτισε 3η στα play out και 9η στη γενική κατάταξη. Μόλις 8 νίκες, μεγάλο διάστημα στις αρχές του 2020 δίχως νίκη, με τον κόουτς Γρηγορίου να μην μπορεί να δει την ομάδα του να ρολάρει. Στο Κύπελλο κατάφερε να αποκλειστεί σε διπλά ματς από την Καλαμάτα (ήττα εκτός με 3-0, νίκη στη Θεσσαλία με 1-0)!

Προπονητής: Μιχάλης Γρηγορίου (46 ετών, από 9/8/2019): Αντικατέστησε τον περασμένο Αύγουστο τον Γκόρνταν Πέτριτς, ο οποίος έμεινε 38 ημέρες στην preseason και δεν έπαιξε ούτε επίσημο ματς στον πάγκο της ΑΕΛ. Έβγαλε τη χρονιά, αλλά δίχως να μπορέσει να έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι των «βυσσινί». Εφάρμοσε την αγαπημένη του 3άδα στην άμυνα, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα έχει το άλλοθι ότι παρέλαβε σχεδόν ρόστερ άλλου προπονητή! Φέτος θα πρέπει να παρουσιάσει έργο, αλλιώς θα έχει θέμα…

Έδρα: Αλκαζάρ (13.108)

Μεταγραφές: Όλες οι αποχωρήσεις αναμενόμενες. Πωλήθηκε ο Κρίστινσον (Τ., Ολυμπιακός) αντί 400 χιλ., ολοκληρώθηκαν οι δανεισμοί των Κάτσε (Μ.), Ουάρντα (ΜΕ.), Μασούρα (Α.), τελειωμένοι πολύ πριν ολοκληρωθεί η σεζόν ήταν οι αμυντικοί Γκοΐκοβιτς, Στάνκοβιτς. Από τους υπόλοιπους σημαντικότερες κρίνονται οι ελευθέρας των Μπούστος (ΜΕ.) και Ασούμπρε (εξτρέμ). Δεν επεκτάθηκε το συμβόλαιο του 38χρονου ηγετικού αμυντικού Μόρα. Δανεικός από τον Ολυμπιακό ήρθε ο επιθετικός Ντουρμισάι, τα νεαρά μπακ Γρηγορόπουλος και Μαϊντανός προστέθηκαν ως επενδύσεις για το μέλλον στο δυναμικό, όπως και οι Γλυνός (εξτρέμ), Στοΐνοβιτς (μέσος). Πιο μπαρουτοκαπνισμένοι οι Σπαρβ (χαφ, Μίντιλαντ), Μπάγιτς (Τ, Λεβαδειακός), Πλατέλλας (εξτρέμ, Νέφτσι Μπακού), Τρούγιτς (εξτρέμ, Ντέμπρετσεν).

Προετοιμασία: Έκανε γεμάτη προετοιμασία με μπόλικα φιλικά, όπου ο Γρηγορίου τέσταρε νέους και παλιούς παίκτες. Νίκησε την Αναγέννηση Καρδίτσας (2-0), τα Τρίκαλα (1-0), έχασε από τον Άρη με 1-0 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με τη Νίκη Βόλου (2-0). Στην πρόβα τζενεράλε, εν όψει της εκκίνησης του Πρωταθλήματος, έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία (5/9).

Εκτίμηση: Είναι από τις ομάδες αίνιγμα. Μετακομίζει στο ιστορικό «Αλκαζάρ», αφού η διοίκηση δεν τα βρήκε με την ιδιοκτησία του AEL FC Arena. Όσο δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Μετά, όμως, θα παίξει τον ρόλο του, διότι οι σχέσεις οργανωμένων - Κούγια είναι κάκιστες. Ο Γρηγορίου, πέρυσι, έδειξε πώς δεν κατάφερε να έχει επιρροή. Φέτος το ρόστερ θα είναι πιο δικό του. Δύσκολα, όπως και να έχει, θα ξεφύγει από τα play out.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Λαμία

Τι έκανε πέρυσι: Μπήκε στο τρυπάκι της αλλαγής προπονητών κι αυτό της κόστισε και αγωνιστικά και σε γόητρο! Μέχρι τον Οκτώβριο πήγε με τον κόουτς Αντωνίου, που αντικαταστάθηκε από τον Άκη Μάντζιο. Μέχρι τον αγώνα με τον Πανιώνιο, την πρώην ομάδα του, που «καιγόταν» για βαθμούς όλα κυλούσαν μέλι - γάλα. Η Λαμία είχε κάνει ορισμένες πολύ καλές εμφανίσεις, μάζεψε βαθμούς, πέρασε το ντεφορμάρισμά της. Όλα φυσιολογικά. Στα τελευταία 4 ματς ανέλαβε ο Γιώργος Πετράκης. Τερμάτισε 10η (4η στα play out), εξασφαλίζοντας πάντως άνετα την παραμονή δίχως προβλήματα. Συγκέντρωσε 35 βαθμούς. Στο Κύπελλο έφτασε έως τα προημιτελικά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό (0-0 εντός, ήττα 3-2 στο Φάληρο) από τον φιναλίστ Ολυμπιακό.

Προπονητής: Γιώργος Πετράκης (32 ετών, από 25/6/2020): Έκλεισε τη σεζόν με τους Φθιώτες και ανοίγει τη νέα, παραμένοντας στον πάγκο τους. Μετά από μικρότερες ομάδες, τις οποίες υπηρέτησε (από τον Ερμή Ζωνιανών έως την ΑΕ Καραϊσκάκης), πήρε την ευκαιρία του στη Super League Interwetten. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021, άγνωστο αν θα αντέξει το βάρος λόγω του ελλείμματος εμπειρίας που έχει στην κατηγορία.

Έδρα: ΔΑΚ Λαμίας (4.987)

Μεταγραφές: Σημαντικό μέρος του περυσινού ρόστερ αποτελεί παρελθόν, οι περισσότεροι ήταν σίγουρο πώς δεν θα συνεχίσουν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Ασίγκμπα (Α.), Τιρόνε (ΜΕ.), Κάχριμαν (Τ.). Στην Κύπρο συνεχίζει ο Σασί (εξτρέμ), που λόγω τραυματισμού δεν πρόσφερε. Σάλιακας (Α, ΠΑΣ Γιάννινα), Αραβίδης (Ε, Παναχαϊκή), Πλιάτσικας (Α, Παναχαϊκή) και Βάντερσον (Α, Παναιτωλικός) αντικαταστάθηκαν από τους Σαραμαντά (Α, Πανιώνιος), Προβιδάκη (Α, Εργοτέλη), Ζιούλη (Α, ΠΑΣ Γιάννινα), Χατζηστραβό (ΜΕ, δανεικός από ΠΑΟΚ). Προστέθηκαν στο ρόστερ και ορισμένοι νεαροί. Μάλλον αποδυναμωμένη, έως τώρα, η Λαμία στο μεταγραφικό παζάρι.

Προετοιμασία: Έμεινε, στο πρώτο φιλικό που είχε μέχρι και... μπουνιές, στο 1-1 με τον Παναιτωλικό. Στη συνέχεια νίκησε, με 2-0, τον Βόλο. Τη μεγάλη έκπληξη την έκανε στο Κορωπί, επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού, με πέναλτι στο τέλος. Στη γενική πρόβα έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ. Ολοκλήρωσε αήττητη την προετοιμασία πάντως, δίχως αυτό να σημαίνει κάτι.

Εκτίμηση: Και για τη Λαμία υπήρξε ενδιαφέρον για αλλαγή ιδιοκτησίας, αλλά δεν προχώρησε κάτι οπότε συνεχίζει η διοίκηση Παπαϊωάννου. Στη ζυγαριά νεαρού και άπειρου προπονητή, όπως και του ρόστερ, μέλημα πρώτιστο είναι να αποφύγει τον υποβιβασμό. Σίγουρα θα βρίσκεται στα κάτω κλιμάκια της βαθμολογίας.

Βόλος ΝΠΣ

Τι έκανε πέρυσι: Σεζόν… έπος σε όλα τα επίπεδα για τον πρωτάρη Βόλο, που κατάφερε να μείνει στη Super League Interwetten. Τερμάτισε 11ος ή 5ος στα play out αν θέλετε, με 31 βαθμούς. Άρχισε καλά, στη συνέχεια επιβίωσε παρά τα όσα έγιναν στα ενδότερά του με τις αλλαγές προπονητών. Υπήρχαν, πάντως, αντικειμενικά χειρότερες ομάδες από αυτή της Μαγνησίας. Η χρονιά άρχισε με τον κόουτς Φεράντο, που ανέβασε τον Βόλο στη μεγάλη κατηγορία. Συνεχίστηκε με τον βοηθό του Μπασάντρε, όσο ο ίδιος βρισκόταν στο νοσοκομείο με πρόβλημα στο μάτι. Δεν του επέτρεψε αυτό να συνεχίσει στον Βόλο, ανέλαβε ο… οδοστρωτήρας Γκαγιέγκο που πήγε να τινάξει τα πάντα στον αέρα, για να κλείσει το Πρωτάθλημα με τον κόουτς Ξηροφώτο να κάνει τα απολύτως απαραίτητα -με σφιχτό ρόστερ στα play out- και να σώζει τον Βόλο εύκολα.

Προπονητής: Άνχελ Λόπεθ Πέρεθ (37 ετών, από 3/9/2020). Από μικρός στα… βάσανα της προπονητικής, ο Ισπανός είναι ένας πολίτης του κόσμου! Μετά από θητείες, ως βοηθός, σε Κίνα και Μπαχρέιν. Μετά από 7 ματς που πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της Ισημερινής Γουινέας, πέρασε 2 μήνες στον Ισημερινό με την Ντελφίν και το καλοκαίρι του 2020 τον έφερε στο Βόλο. Έχει θητεύσει δίπλα σε σημαντικά ονόματα (Μίκαελ Λάουντρουπ, Μπερντ Σούστερ), ως μέλος των επιτελείων τους, μια και ασχολείται από μικρός με την προπονητική. Το περίεργο είναι πώς η αλλαγή προπονητών, χωρίς για αυτό φυσικά να ευθύνεται ο Πέρεθ, άρχισε νωρίς στον Βόλο. Είχε απομακρυνθεί στις 30/8 ο Σάκης Τσιώλης, μετά από νικηφόρο φιλικό μάλιστα, μετά από 37 ημέρες στον πάγκο!

Έδρα: Πανθεσσαλικό Στάδιο (22.700)

Μεταγραφές: Το ρόστερ του Βόλου, αυτό της πρώτης του χρονιάς στη Super League Interwetten, άρχισε να αδειάζει πριν από το τέλος των play out. Επέστρεψαν στον ΠΑΟΚ οι δανεικοί, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Τόρες (εξτρέμ) από τη Νιούελς και του χαφ Κάσες από την ΑΕΚ Λάρνακας. Ελεύθερος έμεινε ο επιθετικός Ζοάο, στην Ντιοσγκιόρ συνεχίζει ο μέσος Μαξ, παρελθόν αποτέλεσε και ο στόπερ Οικονόμου (Καρμιώτισσα). Ο φορ Μάντζης πήρε μεταγραφή, τέλος, για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Πιο λαμπερή προσθήκη αυτή του μεσοεπιθετικού Νίνη, ο οποίος στα 30 επιχειρεί επανεκκίνηση της καριέρας του. Δανεικός ήρθε από τον Παναθηναϊκό ο δαιμόνιος επιθετικός Περέα. Προστέθηκαν, επίσης, στο δυναμικό οι Ρίνστρα (Μ, Βάαλβαϊκ), Μπαριέντος (ΜΕ, Ξάνθη), Κρητικός (εξτρέμ, Δόξα Δράμας), Λούντεβαλ (Μ, Νόρθιστ Γιουνάιτεντ), Κλάιμαν (Τ, Παραλίμνι), Κιάκος (μπακ, Πανιώνιος), Κολόμπο (στόπερ, Ριβαντάβια), Μπαρτόλο (εξτρέμ, Ακασούσο), Σάντσες (στόπερ, Τσακαρίτα), Δουβίκας (φορ, Αστέρας Τρίπολης) και Μαρτίνες (ΜΕ, Άρης). Άλλη ομάδα τελείως, σε σχέση με πέρυσι.

Προετοιμασία: Έδωσε σειρά φιλικών αγώνων, σε προπαρασκευαστικό διάστημα που πλησιάζει τον 1 μήνα. Άρχισε με τον Τσιώλη, νικώντας με 3-0 τον Θησέα Αγρίας (κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή). Ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 2-0 και από τον Ατρόμητο με 2-1. Στη συνέχεια επικράτησε 4-2 του Αήττητου Σπάτων, πριν ηττηθεί από τη Λαμία με 2-0. Μετά το φιλικό 4-1 επί της Παναχαϊκής, ίσως στο καλύτερο ματς του Βόλου, απομακρύνθηκε ο Έλληνας τεχνικός! Στο μοναδικό παιχνίδι προετοιμασίας με τον Λόπεθ, έμεινε στο 0-0 με τον Άρη εκτός παρουσιάζοντας πολύ καλά στοιχεία.

Εκτίμηση: Αν και το κυνήγησε πολύ ο Αχιλλέας Μπέος να βρει επόμενη ημέρα για τον Βόλο διοικητικά, δεν προέκυψε κάτι. Ό,τι ενδιαφέρον βγήκε στο φως της δημοσιότητας, δεν μετουσιώθηκε σε κάτι περισσότερο. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι μέσα στη σεζόν δεν θα υπάρχουν διοικητικά σενάρια! Στοίχημα ο Λόπεθ, είναι άγνωστο τι έγινε με τον Τσιώλη και χάλασε η δουλειά. Καλές κινήσεις έγιναν, λογικά ο Βόλος πάλι θα σωθεί. Το πόσο εύκολα εξαρτάται, όπως φάνηκε πέρυσι, από την εκκίνηση που θα κάνει.

Παναιτωλικός

Τι έκανε πέρυσι: Ολοκληρώθηκε δύσκολη σεζόν για τον Παναιτωλικό, λόγω διοικητικών και αγωνιστικών ζητημάτων. Η διοίκηση του Φώτη Κωστούλα βρίσκεται στη διαδικασία αποχώρησης και εύρεσης νέου επενδυτή, δίχως, όμως, να υπάρχει κάποια εξέλιξη έως τώρα. Το +5 από την Ξάνθη και η 12η θέση στα play out είναι πλασματική διαφορά, διότι οι Ακρίτες έμπλεξαν στη δικαστική υπόθεση συνιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ και στα μπαράζ μέσω των οποίων υποβιβάστηκαν. Αγωνιστικά ο Παναιτωλικός θα ήταν στη θέση τους. Μάζεψε ίδιους βαθμούς (29β.) με τον Πανιώνιο που υποβιβάστηκε στο γήπεδο, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες είχαν το -6 από τη μη αδειοδότηση της περασμένης σεζόν. Επομένως έκατσαν όλες οι συγκυρίες υπέρ των Αγρινιωτών για να τη γλιτώσουν! Μαζί με τη Λαμία πέτυχαν τις λιγότερες νίκες στο Πρωτάθλημα (6.). Έφτασε έως τα προημιτελικά του Κυπέλλου, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ (1-1 στο Αγρίνιο, ήττα με 4-0 στο ΟΑΚΑ).

Προπονητής: Μάκης Χάβος (51 ετών, από 15/12/2019). Αφού δεν έπιασε το πορτογαλικό μοντέλο του κόουτς Κάστρο, στην εκκίνηση της περυσινής χρονιάς, ο Παναιτωλικός προχώρησε τον Οκτώβριο στην πρόσληψη του Χάβου που κατάφερε να σώσει την ομάδα και επέκτεινε τη συνεργασία του. Στο Αγρίνιο έχει περάσει ορισμένα από τα καλύτερα χρόνια της προπονητικής του καριέρας, με 105 ματς και 1.57 μέσο όρο βαθμών ανά αγώνα από το 2013 έως το 2015. Εργατικός και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ίσως από τις σταθερές του συλλόγου του Αγρινίου στη δύσκολη σεζόν που αρχίζει.

Έδρα: Παναιτωλικού (6.200)

Μεταγραφές: Το αρνητικό είναι πώς για μία ακόμη σεζόν, ο Παναιτωλικός αλλάζει πλάνο και μαζί με αυτό αρκετό από το περυσινό ρόστερ! Απώλεια ο Ρόσα (εξτρέμ), που ήρθε μέσα στη χρονιά και άλλαξε τη λειτουργία της ομάδας μεσοεπιθετικά. Συνεχίζει στη Φουτζαϊράχ των Εμιράτων. Στην Κύπρο πήραν μεταγραφή οι Κυριακίδης (Τ, δεν υπολογιζόταν) και Λουσέρο (χαφ). Στη ρουμανική Σέπσι πήγε ο χρήσιμος φορ Μπαΐροβιτς, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του χαφ Μιμίτο, ελεύθεροι έμειναν κομβικοί παίκτες από το προηγούμενο δυναμικό (Μαρσιάλ, Γκαρσία, Ντάουντα, Μουνιέ, Σιέστεντ). Γίνεται δουλειά στην Ακαδημία και θα προωθηθούν και φέτος παίκτες, αλλά η αποστολή παραμονής του Παναιτωλικού δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτούς. Ήδη ολοκληρώθηκαν 9 μεταγραφές, όλες ελεύθερων παικτών. Συγκεκριμένα στο Αγρίνιο μετακόμισαν οι Βέργος και Ματσόλα στην επίθεση (από Παναθηναϊκό και Ουνιόν, αντίστοιχα), ο τερματοφύλακας Μελίσσας, οι αριστεροί μπακ Περέιρα (Σαν Λορέντσο), Βάντερσον (Λαμία), ο δεξιός μπακ Μεντίνα (Μοντερέι U20), ο μεσοεπιθετικός Μάζουρεκ (Λέφσκι Σόφιας), ο εξτρέμ Μεντόσα (Ινστιτούτο) και ο στόπερ Καρασαλίδης (Ξάνθη).

Προετοιμασία: Το προπαρασκευαστικό διάστημα της σεζόν δεν ήταν εύκολο για τους Αγρινιώτες, μια και εμφανίστηκαν 2 κρούσματα σε παίκτες κι αυτό επηρέασε. Στα φιλικά έμειναν στο 1-1 με τη Λαμία (σε ματς με πολύ ένταση!), νίκησαν τα Τρίκαλα με 2-1 και την ΑΕΚ Καραϊσκάκης με 3-1, ενώ ηττήθηκαν από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0.

Εκτίμηση: Η πορεία της διοίκησης Κωστούλα στον Παναιτωλικό φαίνεται πώς τελειώνει άμεσα, εντός της χρονιάς δηλαδή, και μαζί με αυτήν η σταθερότητα. Το πόσο ομαλά θα γίνει η μετάβαση, ουδείς το γνωρίζει. Από πέρυσι, πάντως, οι Αγρινιώτες έδειξαν ότι δεν παρακολουθούν εύκολα τις εξελίξεις στην κατηγορία! Καλός κόουτς ο Χάβος, κόσμος στην αρχή στο γήπεδο δεν θα υπάρχει να τους στηρίξει, ενώ οι μεταγραφές δεν εξασφαλίζουν καλύτερο ρόστερ από πέρυσι. Στόχος η παραμονή, ωστόσο ο Παναιτωλικός είναι από τα μεγάλα αουτσάιντερ παραμονής.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


ΠΑΣ Γιάννινα

Τι έκανε πέρυσι: Για όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο στη Super League 2 ήταν η καλύτερη ομάδα. Τερμάτισε 1ος με 15 νίκες σε 20 ματς και 49 βαθμούς. Λόγω οριστικής διακοπής, εξαιτίας της πανδημίας, εξασφάλισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Επέστρεψε άμεσα στην Interwetten Super League 1, μετά τον υποβιβασμό του 2019. Στο Κύπελλο έφτασε έως τους «16», αλλά αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο (νίκη στους «Ζωσιμάδες» με 1-0, ήττα στο ΟΑΚΑ με 3-1).

Προπονητής: Αργύρης Γιαννίκης (40 ετών, από 1/7/2019). Γερμανοαναθρεμμένος, θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους τεχνικούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δουλεύει πολύ στην τακτική. Ακόμη και να συνεχιζόταν η σεζόν, ο ΠΑΣ θα ανέβαινε με περίπατο. Ο Γιαννίκης έχει παραστάσεις από τους πάγκους των Άαλεν και Έσεν, ως πρώτος προπονητής. Διατέλεσε βοηθός σε Καρλσρούη και Ίνγκολσταντ, ωστόσο για παρθενική φορά στην καριέρα του θα συναντήσει τόσο μεγάλο ανταγωνισμό σε Πρωτάθλημα μεγάλης κατηγορίας.

Έδρα: Ζωσιμάδες (7.652)

Μεταγραφές: Αρκετά σημαντικές οι αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΣ, όπως αναμενόταν άλλωστε. Μείον 7 παίκτες μετρά το φετινό ρόστερ σε σχέση με το περυσινό. Ως ελεύθεροι έφυγαν οι Σεργκελασβίλι (μπακ, Ντιναμό Μπατούμι), Σκόνδρας (στόπερ, Βέροια), Περιστερίδης (Τ, Νίκη Βόλου), Μπουκουβάλας (μπακ, Βέροια), Νικολιάς (χαφ, Ολυμπιακός) και Ζιούλης (στόπερ, Λαμία). Ενδιαφέρουσες οι προσθήκες του Ισπανού χαφ Ντομίνγκεθ από τη Στουρμ Γκρατς και του μπακ Πέερσμαν από τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Ως ελεύθεροι, επίσης, αποκτήθηκαν οι Μπότσαρης (Τ, Παναθηναϊκός U19), Σάλιακας (μπακ, Λαμία), Κάργας (στόπερ, γύρισε από τη Λέφσκι Σόφιας), Εραμούσπε (στόπερ, Μπελγράνο), Νάτιντσουκ (φορ, 18 ετών, Ντιναμό Μπρεστ Β).

Προετοιμασία: Έδωσε το τελευταίο του επίσημο ματς στις 8/3, στο 4-1 επί της Κέρκυρας στα Γιάννενα. Όπως και ο Απόλλων Σμύρνης, δεν θα αρχίσει κανονικά το Πρωτάθλημα αλλά θα αναβληθούν οι 2 πρώτες αγωνιστικές σε ό,τι αφορά τον ΠΑΣ. Έτσι θα δώσει σε μεταγενέστερο χρόνο την πρεμιέρα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (21/10) και το εντός με την ΑΕΛ. Θα αρχίσει την 3η αγωνιστική με τον Άρη στο «Βικελίδης», άρα η προετοιμασία του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Νίκησε σε πρόσφατο φιλικό τον Παναιτωλικό με 1-0, με γκολ του δαιμόνιου Νάουμετς. Προηγήθηκε το 4-1 επί του Θεσπρωτού, το 1-0 από τον Ολυμπιακό στου Ρέντη (μετά από αναβολή 48 ωρών, λόγω κρούσματος στους «ερυθρόλευκους») και η ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με 3-0.

Εκτίμηση: Σίγουρα κέρδος τα 2 παιχνίδια που δεν θα δώσει στην αρχή ο ΠΑΣ, ο οποίος παίρνει ακόμη περισσότερο χρόνο να ετοιμαστεί. Έχει δώσει σειρά φιλικών, ξέρει από τον Μάρτιο ουσιαστικά σε ποια κατηγορία θα παίζει! Αν αρχίσει με καλή συγκομιδή, θα αποκτήσει μαξιλαράκι παραμονής. Γι' αυτόν τον στόχο, πάντως, θα παλέψει έως το τέλος.

Απόλλων Σμύρνης

Τι έκανε πέρυσι: Παίχτηκαν 20 αγωνιστικές στη Super League 2, πριν από την πανδημία, τερμάτισε 2ος με 42 βαθμούς στο -7 από τον Πρωταθλητή ΠΑΣ Γιάννινα. Τελευταίο ματς που έδωσε ήταν στις 9/3, στο 3-0 με τον Απόλλωνα Λάρισας. Μετά από σειρά γεγονότων, ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες, και κόντρα σε αυτό που ήθελε η διοίκησή του έδωσε το διπλό μπαράζ με την Ξάνθη. Στο πρώτο ματς, που αρχικά αναβλήθηκε λόγω κρούσματος, νίκησε με 1-0 στην ακριτική πόλη. Στη ρεβάνς καθάρισε εύκολα με 3-1. Με ρόστερ ανάγκης, με τον υπηρεσιακό κόουτς Τεννέ να βγάζει 11άδα οριακά. Αλλά με συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τους Ακρίτες (μια και έγινε η διαδικασία με τα περυσινά ρόστερ), ότι είχε τουλάχιστον επαγγελματίες παίκτες να υπολογίζει. Έτσι επέστρεψε αμέσως στην Super League Interwetten, μετά τον υποβιβασμό του το 2019. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς από τον Αιολικό (1-0), στον 4ο γύρο, σε μονό ματς!

Προπονητής: Γιώργος Παράσχος (68 ετών, από 3/9/2020). Ο έμπειρος τεχνικός επιστρέφει στον Απόλλωνα μετά το 2018, με την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Είχε συμφωνήσει πριν από τα μπαράζ ανόδου με την Ξάνθη να αναλάβει τον Απόλλωνα, όμως μόνο με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της ομάδας. Έτσι επέστρεψε για λίγο ο Μπάμπης Τεννές, που είχε απομακρυνθεί μετά την οριστική διακοπή της Super League 2, βγάζοντας τα κάστανα από τη φωτιά! Πέρυσι σε 15 ματς στην Ξάνθη, ο Παράσχος, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα να τη σώσει. Σε δύσκολες, πάντως, συνθήκες. Έχει συμβόλαιο για 1 χρόνο, λογικά μπορεί να κριθεί ως αμφιλεγόμενη η επιλογή του.

Έδρα: Γεώργιος Καμάρας (14.200)

Μεταγραφές: Από τη διακοπή της Super League 2 άρχισε να αφήνει ελεύθερους παίκτες. Ήδη 15 από το περυσινό ρόστερ αποτελούν παρελθόν. Οι φορ Βουό, Μαρκόβσκι, ο γκολκίπερ Χουάντερσον, οι αμυντικοί Ζησόπουλος, Κύργιας, Λαρέα, ο χαφ Τζίνο (Ιωνικός) και ο εξτρέμ Ιριτιέρ οι σημαντικότεροι. Αρκετά έξυπνες οι προσθήκες, ειδικά του Τσιλούλη (ΜΕ.) που λίγους μήνες πίσω πήγε να σώσει μονάχος του τον Πανιώνιο. Το ίδιο δρομολόγιο, από τη Νέα Σμύρνη στη Ριζούπολη, έκανε ο στόπερ Ντομίνγκες. Ο Λιθουανός κεντρικός χαφ Σλίβκα (πρώην Χιμπέρνιαν), ο πολύπειρος στόπερ Λισγάρας (Ξάνθη), ο ποιοτικός Μ. Φερνάντεθ (εξτρέμ, Αστέρας Τρίπολης) συμπληρώνουν το έως τώρα παζλ.

Προετοιμασία: Από τις 9/3 έπαιξε τα μπαράζ ανόδου με την Ξάνθη (26 και 29/8). Με ρόστερ ανάγκης, το οποίο τώρα διαμορφώνεται για την επόμενη σεζόν. Ζήτησε να μην παίξει τις 5 πρώτες αγωνιστικές του νέου Πρωταθλήματος, ώστε να προλάβει να κάνει προετοιμασία λόγω μπαράζ. Τελικά το αίτημα έγινε δεκτό, με ψηφοφορία, για 3 αγωνιστικές. Έτσι τα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης εκτός θα γίνουν σε εμβόλιμο χρόνο από τον Οκτώβρη και μετά. Θα αρχίσει με την ΑΕΛ εντός την 4η αγωνιστική. Έκλεισε φιλικό προετοιμασίας, στη Ριζούπολη, με τον Ολυμπιακό Βόλου στις 12/9.

Εκτίμηση: Πολύ βολικό που δεν παίζει τις πρώτες 3 αγωνιστικές, θα είχε τεράστιο θέμα να μαζέψει βαθμούς δίχως παίκτες και φιλικά προετοιμασίας. Έξυπνες οι αρχικές κινήσεις, αλλά δεν υπάρχει ακόμη πλήρης εικόνα για τη δυναμική του ρόστερ αφού αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη η επιλογή Παράσχου, όπως και να έχει, για την παραμονή θα παλέψει ο Απόλλωνας.

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ