foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ292
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, Championship: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 09 Σεπ 2020 10:13
Championship-Preview.jpg

Η Championship Αγγλίας είναι κάτι το μοναδικό για όποιον ασχολείται και την έχει… ζήσει. Μιλάμε για ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο από άποψη οικονομικών, εμπορικότητας, θέασης, εισιτηρίων, δυσκολίας, ενώ συμμετέχουν ιστορικές ομάδες, που έχουν κατακτήσει ακόμα και κύπελλα πρωταθλητριών. Είναι γνωστό άλλωστε πως το πιο ακριβό παιχνίδι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι ο τελικός πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Η ομάδα που θα κερδίσει τον τελικό στο «Γουέμπλεϊ», θα πάρει την άνοδο και μαζί ένα ποσό που μπορεί να αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ! Το ποσό προκύπτει από την ίδια την λίγκα συν το κλειστό τριετές συμβόλαιο που παίρνει για τις μεταδόσεις της Premier League. Ακόμα και αν υποβιβαστεί η ομάδα κατευθείαν μετά την άνοδο, το ποσό δεν το χάνει. Επίσης δεν υστερεί και σε ποιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο, έχουμε αρκετές μετακινήσεις ποδοσφαιριστών από την Championship στην Premier, ενώ έχουν περάσει αρκετοί σταρ από την κατηγορία, Γκάρεθ Μπέιλ, Χάρι Μαγκουάιρ, Άντι Ρόμπερτσον, Τζέιμς Βάρντι, είναι μερικά ονόματα. Μην ξεχνάμε και το «θαύμα» της Λέστερ που με ρόστερ-Championship, κέρδισε την Premier League.

Σύστημα διεξαγωγής

Στην Championship συμμετέχουν 24 ομάδες σε ένα πρωτάθλημα 2 γύρων και 46 αγωνιστικών. Οι πρώτες δύο ομάδες κερδίζουν την απευθείας άνοδο στην Premier League, ενώ από την 3η έως και την 6η θέση της βαθμολογίας, δίνουν αγώνες πλέι οφ («διπλοί» αγώνες, δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ), μέχρι τον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ», όπου ο νικητής θα ακολουθήσει τις άλλες δύο, στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης








































1. Μπρέντφορντ2. Νόριτς3. Γουότφορντ4. Πρέστον
5. Νότιγχαμ6. Μίλγουολ7. Κάρντιφ8. Ντέρμπι
9. Μπόρνμουθ10. Σουόνσι11. Στόουκ12. Μίντλεσμπρο
13. Χάντερσφιλντ14. Μπλάκμπερν15. Μπέρμιγχαμ16. Μπρίστολ Σίτι
17. Μπάρνσλεϊ18. Λούτον19. Κόβεντρι20. Ρέντινγκ
21. ΚΠΡ22. Γουίκομ23. Σέφιλντ Γουέν.24. Ρόδεραμ

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές






































































ΠαίκτηςΘέσηΑπόΣε
Όμπι-ΜίκελΜέσοςΤράμπζονσπορΣτόουκ
Στίβεν ΦλέτσερΕπιθετικόςΣέφιλντ Γουέν.Στόουκ
ΠάροτΕπιθετικόςΤότεναμΜίλγουολ
ΧολΑμυντικόςΚΠΡΜίντλεσμπρο
ΣκιπΜέσοςΤότεναμΝόριτς
ΓκερέροΕπιθετικόςΟλυμπιακόςΝότιγχαμ
ΚόλμπακΜέσοςΝιούκαστλΝότιγχαμ
ΜουρΕπιθετικόςΓουίγκανΚάρντιφ
ΠλατσέταΕπιθετικόςΣλασκΝόριτς
ΧάμερΜέσοςΤσβόλεΚόβεντρι


Τι παίζουμε

Η Μπρέντφορντ διαθέτει πλήρες ρόστερ με βάθος κι αν δεν χάσει κάποιον από τους σταρ της, αξίζει να την ποντάρουμε για τον τίτλο (8.00). Υπάρχει ενθουσιασμός στον σύλλογο, μπήκε φέτος στο νεόκτιστο γήπεδο της και μπορεί να τα καταφέρει περίφημα. Πρώτο φαβορί μπορεί οι μπουκ να βάζουν τη Νόριτς, όμως το συνήθειο στην ήττα και η πίεση που υπάρχει, με προβληματίζουν ιδιαίτερα. Η Μίλγουολ θεωρώ πως είναι ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα (4.00). Έχει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, έναν σταθερό καλό κορμό και έναν προπονητή που της ταιριάζει. Επίσης πρόσθεσε στο ρόστερ τον νεαρό Πάροτ από την Τότεναμ που θα της δώσει γκολ, άλλωστε τον ακολουθεί ο χαρακτηρισμός «ο νέος Χάρι Κέιν». Ακόμη μια ομάδα που αξίζει ποντάρισμα ότι θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα είναι η Πρέστον (4.50). Πέρσι ήταν κοντά, αλλά δέχθηκε πάρα πολλά γκολ στα τελευταία λεπτά, που της έκοψαν βαθμούς. Έχει όμως έναν από τους καλύτερους προπονητές στην κατηγορία και καλούς ποδοσφαιριστές, ενώ βγάζει δυναμική στην έδρα και μπορεί να τα καταφέρει. Πάμε και στο κάτω μέρος της βαθμολογίας, η Κόβεντρι είναι η καλύτερη ομάδα από αυτές που ανέβηκαν και έκανε σοβαρές κινήσεις για να μείνει στην κατηγορία. Η Ρόδεραμ και η Γουίκομ όμως είναι υποψήφιες για να πέσουν, αφού έχουν ρόστερ επιπέδου Λιγκ 1. Το 3.00 να τερματίσει η πρώτη στις τελευταίες 3 θέσεις έχει αξία (3.00), σε αντίθεση με το 1.50 της Γουίκομ.

➡Μπρέντφορντ: Νικήτρια της Τσάμπιονσιπ (8.00) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)

➡Μίλγουολ: Να τερματίσει στους πρώτους 6 (4.00) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)

➡Πρέστον: Να τερματίσει στους πρώτους 6 (4.50) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)

➡Ρόδεραμ: Να τερματίσει στις 3 τελευταίες θέσεις (3.00) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)


Οι ομάδες της Τσάμπιονσιπ Αγγλίας


Μπόρνμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Μέχρι τελευταία αγωνιστική, έπαιζε για την παραμονή στην Πρέμιερ, αλλά δεν τα κατάφερε. Αρκετά ντεφορμαρίσματα σε κομβικά σημεία της της σεζόν, δεν της επέτρεψαν να παραμείνει στην κατηγορία, που την έχασε για μόλις 1 βαθμό. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπόρνμουθ ζούσε την πιο ιστορική περίοδο στην ιστορία της, αφού ανέβηκε πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία το 2015. Έτσι παρότι υποβιβάστηκε, υπάρχει αίσθημα περηφάνιας για το… ταξίδι.

Προπονητής: Τέλος εποχής για την μεγαλύτερη φυσιογνωμία στην ιστορία της Μπόρνμουθ, αφού ο Έντι Χάουι έφυγε από το σύλλογο κοινή συναινέσει. Είναι ο προπονητής που μεγάλωσε την Μπόρνμουθ κι από ομάδα που ήταν κολλημένη στα χαμηλά στρώματα του αγγλικού ποδοσφαίρου, την έφτασε στο μεγαλύτερο σκαλί, ενώ υπήρξε και ποδοσφαιριστής των «κερασιών». Τη θέση του πήρε ο Τζέισον Τίνταλ, ο οποίος είναι εξίσου αγαπητό πρόσωπο, αφού είχε κοινή πορεία με τον Χάουι και ήταν βοηθός του σε όλο το… ταξίδι. Θεωρείται λοιπόν κατάλληλο άτομο για την διαδοχή και δεν περιμένουμε διαφορετική προσέγγιση ή φιλοσοφία. Το θέμα λοιπόν, είναι να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει ως πρώτος προπονητής.

Έδρα: Dean Court (11.364)

Μεταγραφές: Έχασε σημαντικούς πυλώνες της ομάδας, τον καλύτερο της επιθετικό, Κολούμ Γουίλσον που πήγε στη Νιούκαστλ, τον αμυντικό Άκε που πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι και τον βασικό ταλαντούχο κίπερ Ραμσντέιλ που πήγε στην Σέφιλντ. Τέλος έληξαν τα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών. Από αυτούς ξεχωρίζουν ο καλός αριστερός εξτρέμ Φρέιζερ, ο γρήγορος δεξιός εξτρέμ Άιμπ, ο βετεράνος φορ Ντεφό και ο έμπειρος δεξιός μπακ Φράνσις, ενώ έληξε ο δανεισμός του δεξιού εξτρέμ Χάρι Γουίλσον από τη Λίβερπουλ, που ήθελε να τον κρατήσει, αλλά ο ποδοσφαιριστής έχει… μνηστήρες από την Πρέμιερ. Περιμένουμε μεταγραφικές κινήσεις, που δεν έχουν γίνει ακόμα, χωρίς όμως να επενδύονται πολλά χρήματα.

Προετοιμασία: Δύο φιλικά έδωσαν τα «κεράσια», στο πρώτο ηττήθηκαν με 2-1 από την Μπενφίκα, ενώ στο δεύτερο κέρδισαν με 5-3 την Γουέστ Χαμ. Η κατάσταση των ποδοσφαιριστών ήταν καλή και στα δύο παιχνίδια, έβγαλε όμως προβληματάκια στην αμυντική λειτουργία.

Εκτίμηση: Δεν πανικοβλήθηκε ο σύλλογος από τον υποβιβασμό και φαίνεται. Έχει κάποιους δυνατούς παίκτες για την κατηγορία. Προφανώς τα «κεράσια» θέλουν την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, αλλά δεν υπάρχει ίδια πίεση, όπως υπήρχε στο παρελθόν, με άλλες ιστορικές ομάδες που υποβιβάστηκαν. Κάτι που ίσως λειτουργήσει και θετικά. Προφανώς υπάρχουν αποθέματα υπομονής από τον κόσμο, αφού τόσα χρόνια στην Μπόρνμουθ, ζούσαν χρυσές εποχές. Θα έχει χρόνο και ο Τίνταλ, ενώ η διοίκηση δεν δείχνει τη διάθεση, σε μια πρωτόγνωρη περίοδο να επενδύσει πολλά χρήματα. Στα χαρτιά είναι καλό υλικό, μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο, αλλά είναι σε μεταβατικό στάδιο και θα είναι δύσκολο.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Γουότφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ στο… τσακ. Μέσα στη σεζόν, είχε εκλάμψεις και ήταν από τις ομάδες που έβγαζαν την αίσθηση πως θα τα καταφέρει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε ότι η Γουότφορντ ήταν η ομάδα που έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ με το εντυπωσιακό 3-0;

Προπονητής: Γνώριμος μας, ο Βλάντιμιρ Ίβιτς, ο οποίος ανέλαβε μόλις ένα μήνα τώρα και καλείται να επιστρέψει την Γουότφορντ στην Πρέμιερ. Μικρή προπονητική καριέρα, αλλά επιτυχημένη. Πήρε κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και δύο πρωταθλήματα στο Ισραήλ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Του πρόσφεραν 1 χρόνο συμβόλαιο, κάτι που δείχνει ότι δεν του έχουν πλήρη εμπιστοσύνη κι ο Σέρβος, πρέπει να αποδείξει την αξία του.

Έδρα: Vicarage Road (22.200)

Μεταγραφές: Μέχρι στιγμής από την ομάδα έφυγε ο βασικότατος χαφ Ντουκουρέ, ο οποίος θα συνεχίσει στην Έβερτον. Έχουν αποχωρήσει ο αριστερός μπακ Χολέμπας που έληξε το συμβόλαιο του και ο δεξιός μπακ Φουλκιέ που ήταν εκτός πλάνων, ενώ δανεικοί δόθηκαν κάποιοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στη Γουότφορντ. Από αυτούς ξεχωρίζει ο κίπερ Ντάλμπερκ που θεωρείται από τα δυνατά ταλέντα στη θέση του, όμως είναι μόλις 21 και χρειάζεται εμπειρία. Τα… «κοράκια» της Πρέμιερ, παραμονεύουν για να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές της Γουότφορντ και αναμένεται περαιτέρω κινητικότητα. Έχουμε βέβαια κάποιες αφίξεις, όπως του έμπειρου φορ Μάρεϊ από την Μπράιτον, που αποκτήθηκε ως δανεικός. Ή του 19χρονου δεξιού μπακ, Νγκάκια που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Γουέστ Χαμ, έχοντας μόλις 5 συμμετοχές εκεί.

Προετοιμασία: Στο πρώτο ξεμούδιασμα της χρονιάς ηττήθηκε με 3-1 από την Τζίλιγχαμ, κέρδισε τη Σκάνθροπ στο δεύτερο (1-0), ενώ στο σημαντικότερο φιλικό, νίκησε 2-1 την Τότεναμ, η οποία είχε αρκετούς βασικούς και η Γουότφορντ έδειξε καλά στοιχεία ενόψει της νέας σεζόν.

Εκτίμηση: Με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ένα καλό ρόστερ που πράγματι μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο. Θα υπάρχει πίεση από τον κόσμο όλη τη χρονιά και ο Βλάνταν Ίβιτς θα πρέπει να ανταπεξέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες. Τέλος, θα πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ για να έχουμε πιο ακριβή εκτίμηση.

Νόριτς

Τι έκανε πέρυσι: Υποβιβάστηκε πανηγυρικά από την Πρέμιερ. Τεράστια απογοήτευση από τους οπαδούς και μεγάλο κατηγορώ στη διοίκηση, διότι δεν ενίσχυσε την ομάδα στη μέση της σεζόν και την άφησε στην τύχη της. Το αρνητικό κλίμα πέρασε και στους παίκτες που κυριολεκτικά τα παράτησαν. Δεν φάνηκε στο γήπεδο να υπάρχει καν η διάθεση, ακόμη και μετά τη διακοπή, να παλέψουν.

Προπονητής: Ανέβασε τη Νόριτς στην Πρέμιερ, την έριξε και τώρα καλείται να την ανεβάσει και πάλι. Ο Γερμανός Ντάνιελ Φάρκε, έχει αναλάβει τα «καναρίνια» από το 2017, χωρίς να έχει μεγάλη εμπειρία στο παρελθόν. Έδειξε καλά σημάδια όταν η ομάδα ήταν στην Τσάμπιονσιπ, όμως η απογοητευτική περσινή σεζόν, έχει γεμίσει αμφιβολία τους οπαδούς, για την ικανότητά του και γενικότερα αποτελεί ερωτηματικό, αν μπορεί να διαχειριστεί… «μπαρουταποθήκη».

Έδρα: Carrow Road (27.244)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελεί ο βασικός και αρκετά καλός αριστερός μπακ Λιούις, ο οποίος θα συνεχίσει στη Νιούκαστλ. Πήρε τον καλό φορ Χάγκιλ από την Γουέστ Χαμ, ενώ απέκτησε και τον ταλαντούχο αριστερό εξτρέμ Πλατσέτα από την Σλασκ. Καλή κίνηση επίσης ο επιθετικός χαφ Ντόουελ από την Έβερτον, που έχει εμπειρία παρά τα 22 του χρόνια. Στο ήδη υπάρχον ρόστερ βλέπουμε ότι «φορτώνει» κι άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως ο αμυντικός χαφ Μούμπα (Σάντερλαντ) και ο δεξιός μπακ Ντένις (Άρσεναλ), που δεν προορίζονται για βασικοί. Τέλος, αποκτήθηκαν ο καλός αριστερός μπακ Κουιντίγια από την Βιγιαρεάλ και ο 19χρονος ταλαντούχος αμυντικός χαφ Σκιπ από την Τότεναμ, που την περασμένη χρονιά είχε 9 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Προετοιμασία: Είναι από τις ομάδες που έκανε την πιο «γεμάτη» προετοιμασία με αρκετά φιλικά παιχνίδια, όπου σε όλα ήταν αήττητη (3-0 την Φέρλ, 2-0 την Ντινάμο Δρέσδης, 3-2 και 0-0 με την Ντάρμσταντ). Όλα αυτά βοήθησαν τον Φούρκε να έχει καλή εικόνα για όλο το ρόστερ και βοήθησε τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν. Κακό το πρώτο επίσημο παιχνίδι, ήττα 3-1 από τη Λούτον, αν και έχει τη δικαιολογία ότι απουσίαζαν «αστέρια» της ομάδας, προβλημάτισε και οι οπαδοί ήταν εξοργισμένοι στα social media.

Εκτίμηση: Οι μπουκ την έχουν ως πρώτο φαβορί για πρωτάθλημα και είναι σωστό. Το ρόστερ της είναι δυνατό σε όλες τις γραμμές και υπάρχει βάθος. Προσωπικά όμως, θα κρατήσω μια… πισινή, γιατί έχω αρκετές επιφυλάξεις. Κατά πόσο θα ξεπεράσει το «σοκ» του υποβιβασμού; κατά πόσο ο Φάρκε θα καταφέρει να εμπνεύσει την ομάδα και να διαχειριστεί τον αρνητισμό και την πίεση; Αν ξεκινήσει στραβά η σεζόν, με τον κόσμο να «βράζει», πως θα το ξεπεράσει; Μεγάλο στοίχημα λοιπόν, να ξεκινήσει καλά τη σεζόν και να μην έχει κάποιο μεγάλο ντεφορμάρισμα στη διάρκειά της, διαφορετικά όλα μπορούν να… τιναχθούν στον αέρα. Τα σφιχτά οικονομικά, εξαιτίας μεγάλων ανοιγμάτων του παρελθόντος, είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα στο σύλλογο. Αν δεν ανέβει άμεσα, υπάρχει κίνδυνος να «βαλτώσει» στην Τσάμπιονσιπ. «Καίγεται» για να ανέβει και πάλι στην Πρέμιερ και φαίνεται από τις κινήσεις που κάνει. Έτσι, η πίεση που δημιουργείται σε όλα τα στρώματα του συλλόγου, δεν είναι καλός σύμμαχος και στην… στραβή, μπορεί να ακολουθήσουν κινήσεις πανικού. Εξάλλου, η Νόριτς είναι συνηθισμένη για μεγάλο διάστημα στις ήττες, κάτι που δεν είναι εύκολο να αλλάξει.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μπρέντφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν 90 λεπτά μακριά από την Πρέμιερ, έφτασε στον τελικό των πλέι οφ, αλλά ηττήθηκε από τη Φούλαμ με 2-1 στην παράταση (0-0 τελικό). Δυνατή ομάδα, ωραία μπάλα, θα μπορούσε να πάρει και την απευθείας άνοδο, αν κέρδιζε ένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια, όπου ηττήθηκε με 1-0 από την Στόουκ και 2-1 από την Μπάρνσλεϊ. Αμφότερες, ήταν του… χεριού της.

Προπονητής: Ο 48χρονος Δανός Τόμας Φρανκ, είναι από το 2016 στο προπονητικό τιμ της Μπρέντφορντ. Αρχικά ως βοηθός και τον Οκτώβριο του 2018 προωθήθηκε ως πρώτος προπονητής. Έχει δείξει καλά στοιχεία, ξέρει να διαχειρίζεται το υλικό του, να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και έχει δημιουργήσει μια καλή ομάδα σε όλες τις γραμμές με… βάθος.

Έδρα: Brentford Community Stadium (17.250)

Μεταγραφές: Ομάδες της Πρέμιερ κυνηγάνε δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Μπρέντφορντ. Τον εξτρέμ Μπεχράμι (46/18/9 ασίστ) και τον φορ Γουότκινς (49/26). Εξαιρετικοί και οι δύο, αλλά ο σύλλογος δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα των ποδοσφαιριστών. Περιμένει βέβαια αρκετά χρήματα. Πήρε τον καλό φορ Τόνι από την Πιτέρμπορο και τον στόπερ Γκούντι, που θα πιέσει για μια θέση στην 11άδα. Αναμένουμε περαιτέρω κινητικότητα, όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους δύο σταρ της.

Προετοιμασία: Έχασε 2-1 από τη Γουέστ Χαμ και με… πειραματική ενδεκάδα, ήρθε ισόπαλη με την Όξφορντ (2-2). Δεν είδαμε διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού της Μπρέντφορτ, η οποία στο τελευταίο φιλικό και στον αγώνα του Λιγκ Καπ, που προκρίθηκε στα πέναλτι με αντίπαλο τη Γουίκομ (1-1 κανονική διάρκεια), έπαιξε με τα… δεύτερα.

Εκτίμηση: Έχει από τα καλύτερα ρόστερ στην Τσάμπιονσιπ και είναι από τις ομάδες που θα παίξουν για την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ. Πλέον, μπήκε στο νεόκτιστο «Brentford Community Stadium», πραγματικό στολίδι και υπάρχει γενικότερα ενθουσιασμός στο σύλλογο, που κάνει βήματα συνεχής βελτίωσης, σε όλους τους τομείς. Βέβαια το ότι είναι αρκετά πιθανό να φύγουν δύο από τους καλύτερους παίκτες, δημιουργεί «πονοκέφαλο». Υπάρχει όμως χρήμα και θεωρώ πως θα γίνουν σωστές επιλογές σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικατασταθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές. Το πρωτάθλημα είναι ρεαλιστικός στόχος.

Κάρντιφ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν από τα φαβορί για την άνοδο, ωστόσο η χρονιά ξεκίνησε στραβά και τον Νοέμβριο απολύθηκε ο προπονητής, Νέιλ Γουόρνοκ. Έκτοτε ανέλαβε ο Νιλ Χάρις, άλλαξε το κλίμα στην Κάρτινφ, παρουσιάστηκε καλύτερη κι έφτασε στα πλέι οφ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Προπονητής: Το όνομα του 49χρονου Νιλ Χάρις είναι συνδεδεμένο με τη Μίλγουολ, που την υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής (1998-2004, 2007-2011) όσο και ως προπονητής (2013-2019), όπου ξεκίνησε από τις ακαδημίες. Ανέλαβε ως υπηρεσιακός τη σεζόν 13-14 και μονιμοποιήθηκε από το 2015 έως το 2019. Έχει εμπειρία, ξέρει την κατηγορία και φάνηκε πως μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του. Κέρδισε πίστωση χρόνου και ο κόσμος είναι στο πλευρό του.

Έδρα: Cardiff City Stadium (33.316)

Μεταγραφές: Δεν αναμένεται μεγάλη κινητικότητα, έληξαν συμβόλαια ποδοσφαιριστών που ήταν εκτός πλάνων, ενώ καλή κίνηση η απόκτηση του φορ Μουρ (36/10 στη Γουίγκαν). Πήρε επίσης τον νεαρό ταλαντούχο δεξιό μπακ χαφ Οσέι-Τούτου από την Άρσεναλ. Είναι ένας παίκτης που έδειξε καλά στοιχεία την προηγούμενη σεζόν, όταν ήταν δανεικός στην Μπόχουμ (21/5). Εκεί, είχε πιο προωθημένο ρόλο και βοήθησε αρκετά την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Είχε 0,32 γκολ ανά 90 λεπτά, που είναι εντυπωσιακό ποσοστό για τη θέση του, ενώ είναι δυνατός και στο αμυντικό κομμάτι. Σημαντική σεζόν για τον 21χρονο ποδοσφαιριστή, που θέλει να εντυπωσιάσει και να πάρει ευκαιρίες σε μεγαλύτερες ομάδες.

Προετοιμασία: Δεν έδωσε κάποιο φιλικό, όμως ήταν μια περίεργη περίοδος, αφού έλειπαν στις Εθνικές τους ομάδες αρκετοί ποδοσφαιριστές. Αυτό της στοίχισε, αφού στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς παίζοντας αναγκαστικά με… δεύτερα και παίκτες των ακαδημιών, ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από τη Νορθάμπτον (Λιγκ 1) για το Λιγκ Καπ και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Έχει καλό ρόστερ για την κατηγορία και ρεαλιστικά μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο μέσω των πλέι οφ. Βέβαια έχει πρόβλημα στο να κρατήσει την μπάλα, που είναι αποθαρρυντικό στοιχείο για να την προτιμήσουμε. Θέλει ίσως μια διαφορετική τακτική προσέγγιση...

Σουόνσι

Τι έκανε πέρυσι: Εκμεταλλεύτηκε το ντεφορμάρισμα της Νότιγχαμ Φόρεστ, έκανε το «dream run» και από το πουθενά, έφτασε να διεκδικεί την άνοδο στα πλέι οφ! Δεν τα κατάφερε όμως, αλλά ήταν μια έκπληξη για μια ομάδα που την υπολόγιζαν λίγο κάτω από το μέσο του πίνακα. Για να το πετύχει αυτό, έκανε έξυπνες κινήσεις με δανεικούς ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα ο φορ Ράιν Μπρούιστερ (20/10) από τη Λίβερπουλ, ο οποίος ξεχώρισε και έβαλε σημαντικά γκολ στο τέλος για τους «κύκνους».

Προπονητής: Η διοίκηση το προηγούμενο καλοκαίρι επέλεξε τον Στιβ Κούπερ και του πρόσφερε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Ο 40χρονος Ουαλός ήταν άκρως επιτυχημένος και κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Πρώτη φορά ανέλαβε μεγάλη ομάδα, αλλά προπονούσε για πάρα πολλά χρόνια νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αρχικά στη Ρέξαμ (1998-2008), στη Λίβερπουλ (2008-2013), ενώ το έργο του εκτιμήθηκε και η αγγλική Ομοσπονδία τον πήρε στις κάτω των 16 (2014-15) και κάτω των 17 (2015-2019) της εθνικής. Στο γήπεδο, θέλει η ομάδα του να παίζει δομημένα και να υπάρχει μεγάλη πειθαρχία στην τακτική. Προτιμάει ποδόσφαιρο κατοχής κι όταν χάνεται η μπάλα, θέλει τους παίκτες να πρεσάρουν για να την ανακτήσουν γρήγορα. Με αυτό το στιλ, προφανώς δίνει έμφαση στο μηδέν και θέλει να έχει μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Έδρα: Liberty Stadium (21.088)

Μεταγραφές: Πήρε τον γρήγορο καλό εξτρέμ Λόουι (46/6) από τη Γουίγκαν, ενώ αποκτήθηκε ο αμυντικός χαφ Σμιθ ως ελεύθερος από την Μπρίστολ Σίτι, ο οποίος θα παλέψει για θέση βασικού. Ως δανεικοί ήρθαν επίσης οι ταλαντούχοι Γουάι (χαφ, Γουλβς), Γκουέχι (στόπερ, Τσέλσι) και ο τερματοφύλακας Γούντμαν (Νιούκαστλ). Μεγάλο «χαρτί» οι διασυνδέσεις του Κούπερ, ο οποίος έχει τον σεβασμό ως προπονητής και ομάδες της Πρέμιερ, εμπιστεύονται να αφήσουν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στα «χέρια του».

Προετοιμασία: Μόλις ένα φιλικό έδωσε η Σουόνσι, όπου κέρδισε 2-1 τη Φόρεστ Γκριν, σε ένα ματς… ξεμούδιασμα ενόψει της νέας σεζόν. Αποκλεισμός «σοκ» στο πρώτο επίσημο παιχνίδι των «κύκνων» με 2-0 από τη Νιούπορτ Κάουντι (Λιγκ 2). Ο Κούπερ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του ήταν κακή και είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Σίγουρα… ανησυχητικό το πρώτο δείγμα.

Εκτίμηση: Το ρόστερ είναι για πάνω από τη μέση του πίνακα, ουσιαστικά θα παλέψει για μια θέση στα πλέι οφ. Ατού το ότι μπορεί να ενισχυθεί στα μέσα της σεζόν με δανεικούς παίκτες αν κάτι στραβώσει.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Νότιγχαμ

Τι έκανε πέρυσι: Το… φυσάει και δεν κρυώνει. Μόνη της στην κυριολεξία, έβγαλε τα μάτια της κι έμεινε εκτός πλέι οφ, αφού στα τελευταία έξι παιχνίδια, δεν κέρδισε κανένα (0-3-3) και έχασε στην ισοβαθμία την έκτη θέση.

Προπονητής: Ο Σαμπρί Λαμουσί αντικατέστησε τον Μάρτιν Ο’Νιλ τον Ιούνιο του 2019 και έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Αξιόλογη καριέρα ως ποδοσφαιριστής με πάνω από 470 εμφανίσεις σε ομάδες όπως η Ίντερ, η Μονακό και η Μαρσέιγ, ενώ είχε και 12 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας. Σαν προπονητής, ήταν ομοσπονδιακός στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου την οδήγησε στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2014. Επιτυχία είχε και στη Γαλλία, όπου με τη Ρεν (2017-18), πήρε ένα από τα εισιτήρια για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Έδρα: City Ground (30.446)

Μεταγραφές: Καλές κινήσεις στα μεταγραφικά, πήρε τον φορ Γκερέρο από τον Ολυμπιακό, τον καλό αμυντικό χαφ Κόλμπακ από τη Νιούκαστλ, τον αριστερό μπακ Μπλάκετ, που προορίζεται για βασικός και τον καλό φορ Τέιλορ (63/32 σε 2 σεζόν) από την Τσάρλτον. Βέβαια έχασε τον αρκετά καλό δεξιό μπακ Κας, που πήγε στην Άστον Βίλα.

Προετοιμασία: Με τη σεζόν να τελείωσε τον Ιούλιο, επέλεξε να μην δώσει φιλικά και πρώτο επίσημο παιχνίδι ήταν με την Μπάρνσλεϊ στο Λιγκ Καπ, όπου ηττήθηκε με 1-0.

Εκτίμηση: Υπάρχει κατήφεια στο σύλλογο, ο κόσμος θέλει την άνοδο στην Πρέμιερ και η πίεση είναι μεγάλη. Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες από την μεγάλη αποτυχία του συλλόγου, να μπει στα πλέι οφ και δεν βοήθησε καθόλου το πρώτο επίσημο παιχνίδι, αφού η Νότιγχαμ ηττήθηκε με 1-0 από την Μπάρνσλεϊ και έμεινε εκτός Λιγκ Καπ. Είναι σημαντικό λοιπόν, να κάνει ένα καλό ξεκίνημα, ώστε να πάψουν οι φωνές και να… λυθούν οι ποδοσφαιριστές, που κυριολεκτικά κρίνονται σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να αλλάξει και επιθετική φιλοσοφία, αφού δεν της βγήκε και είναι η ομάδα με περισσότερα σουτ εκτός περιοχής παρά εντός, κάτι που προκαλεί εκνευρισμό. Είναι ιστορικός σύλλογος, θέλει επιτέλους να ξεκολλήσει από την Τσάμπιονσιπ και στα… χαρτιά μπορεί να το κάνει, αλλά πρέπει να λειτουργήσουν κι άλλα πράγματα σωστά.

Μίλγουολ

Τι έκανε πέρυσι: Αρκετά καλή χρονιά και πιο πάνω από ότι υπολόγιζαν οι αναλυτές. Υπήρχε το αίσθημα πως μπορεί να μπει και στα πλέι οφ, ωστόσο έμεινε στη 8η θέση.

Προπονητής: Στο τιμόνι της ομάδας από τον Οκτώβρη του 2019 είναι ο Γκάρι Ρόουετ. Έχει περάσει από τους πάγκους των Μπέρμιγχαμ, Ντέρμπι και Στόουκ πριν μετακομίσει στο Λονδίνο κι έτσι έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει καλά την κατηγορία. Είναι δουλευταράς, δυναμικός, μαχητικός και ταιριάζει στο ταπεραμέντο της Μίλγουολ. Θετικό το περσινό δείγμα και κέρδισε τους οπαδούς.

Έδρα: The Den (20.146)

Μεταγραφές: Στα μεταγραφικά, δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη, ενώ ενισχύθηκε με δανεικούς. Πήρε τον ταλαντούχο φορ Πάροτ από την Τότεναμ (4/0), τον έμπειρο αμυντικό χαφ Γουντς (18/0) από την Στόουκ και τους Μαλόουν (5/1 αριστερός μπακ), Μπένετ (30/3 επιθετικός). Κινήσεις που απέδωσαν ήδη καρπούς από το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Με τον Μαλόουν να σκοράρει και τον Γουντς να βγάζει την ασίστ.

Προετοιμασία: Κέρδισε εύκολα με 3-0 την υποδεέστερη Σάουθεντ, ενώ καλά στοιχεία έδειξε και στο φιλικό με την Κρίσταλ Πάλας, παρότι ηττήθηκε (1-0). Στο πρώτο επίσημο ματς, η Μίλγουολ κέρδισε με 3-1 την Κρόουλι και πέρασε στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Έχει έναν φανταστικό τερματοφύλακα, έναν σταθερό και καλό κορμό, έναν προπονητή που ταιριάζει άψογα στη Μίλγουολ και τον εξτρέμ Γουάλας που θα χρειαστεί βοήθεια. Αν ο Πάροτ που είναι μόλις 18 ετών, είναι τόσο καλό ταλέντο όσο λένε (ο νέος Κέιν) και μπορέσει να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του Λονδίνου, τα πλέι οφ είναι πιο κοντά.

Πρέστον

Τι έκανε πέρυσι: Για τα δεδομένα της τα πήγε μια χαρά. Ήταν από τις ομάδες που έβγαλε δυναμική στην έδρα της, ήταν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, αλλά δεν τα κατάφερε. Κάποια γκολ στα τελευταία λεπτά που δέχθηκε ήταν αυτά που έκαναν τη… ζημία.

Προπονητής: Ο Άλεξ Νιλ είναι μόλις 39 ετών, αλλά είναι προπονητής της Πρέστον από το 2017 και κρατάει σε αρκετά καλό επίπεδο την ομάδα, ενώ η πρώτη του δουλειά ήταν στη Νόριτς (2015-2017). Είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Τσάμπιονσιπ, ξέρει να δουλεύει καλά το ρόστερ και είναι επιτυχία το ότι κρατάει τον σύλλογο πάνω από το μέσο του πίνακα, χωρίς να δαπανούνται χρήματα για ενίσχυση όπως σε άλλες ομάδες.

Έδρα: Deepdale (23.404)

Μεταγραφές: Ηρεμία στα μεταγραφικά, πήρε δανεικό τον αριστερό εξτρέμ Γκίνελι από την Χαρτς και τον αριστερό μπακ Ο’Κόνορ από την Γουότερφορντ. Αμφότεροι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ενώ δεν χάθηκε κάποιος σημαντικός παίκτης.

Προετοιμασία: Δυνατά φιλικά με ομάδες της Πρέμιερ επέλεξε να δώσει η Πρέστον, έβγαλε μια δυναμική, αν και οι ομάδες ήταν με… πειραματικές ενδεκάδες (1-1 Μπέρνλι, 2-2 Σέφιλντ Γιουν, ήττα 2-0 από την Έβερτον)

Εκτίμηση: Είναι από τις υποψήφιες να κυνηγήσει μια θέση στα πλέι οφ. Έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές στην κατηγορία και καλούς ποδοσφαιριστές. Αν μπορέσει να βελτιωθεί στο επιθετικό κομμάτι, το έχει.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ντέρμπι

Τι έκανε πέρυσι: Αναμενόμενο η θέση της (10η), θα μπορούσε για πλέι οφ ανόδου, όμως τα… θαλάσσωσε στο τέλος με 4 πόντους στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Προπονητής: Ο Φίλιπ Κοκού είναι γνωστή φυσιογνωμία, 101 συμμετοχές με την εθνική Ολλανδίας σαν ποδοσφαιριστής, ενώ καριέρα έκανε στις Φίτεσε, Αιντχόφεν και Μπαρτσελόνα. Έχει σεβασμό στον ποδοσφαιρικό κόσμο και παραστάσεις. Ανέλαβε το 2019 την Ντέρμπι, ενώ προηγουμένως ήταν προπονητής στις Αιντόφεν (2013-18) και Φενέρμπαχτσε (2018). Πέρσι ήταν ένα μεγάλο μάθημα γι’αυτόν, αφού η Τσάπμιονσιπ είναι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών. Πλέον, αποκτώντας εμπειρία, θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να εφαρμόσει total football. Είδαν οι οπαδοί ψήγματα, την περσινή σεζόν του… κόκουμπολ, όπως το ονόμασαν οι ίδιοι κι ευελπιστούν σε ένα καλύτερο μέλλον, με την Ντέρμπι να παίζει μπάλα και να διεκδικεί την άνοδο στην Πρέμιερ.

Έδρα: Pride Park Stadium (33.597)

Μεταγραφές: Δεν είχαμε μεγάλη κινητικότητα μέχρι αυτή τη στιγμή και φαίνεται πως η διοίκηση κάνει προσεκτικές κινήσεις, αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο. Πουλήθηκε ο καλός στόπερ Ματ Κλαρκ στην Μπράιτον, όμως η Ντέρμπι τον απέκτησε ως δανεικό γι' αυτή τη σεζόν, και κατάφερε να ενισχυθεί σε αυτή τη θέση, αποκτώντας τον Μαικ Τε Βίρικ από την ολλανδική Γκρόνιγκεν. Αποκτήθηκε επίσης και το έμπειρος γκολκίπερ Ντέβιντ Μάρσαλ από την Γουίγκαν.

Προετοιμασία: Δύσκολα βρίσκει το γκολ στα ματς προετοιμασίας, ενώ με αντιπάλους του... χεριού της δεν κατάφερε να κερδίσει. Ήττα με 2-1 από Πιτέρμπορο, 0-0 με Ντονκάστερ και στο τελευταίο δυνατό φιλικό, έχασε 2-0 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι ζορίστηκε κόντρα στη «μικρή» Μπάροου (0-0), αλλά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.

Εκτίμηση: Υπήρχαν στιγμές την περσινή σεζόν, που σου έδειχναν ότι η Ντέρμπι είναι ικανή να χτυπήσει μια θέση στα πλέι οφ, όμως ήταν ασταθής. Αναμένεται να ενισχυθεί επιθετικά, αν το κάνει, είναι μια ομάδα που ρεαλιστικά μπορεί να χτυπήσει μια από τις θέσεις των πλέι οφ, διαφορετικά θα έχει θέμα.

Μπλάκμπερν

Τι έκανε πέρυσι: Άνετη χρονιά, δίχως ιδιαίτερο άγχος, πήρε μια θέση λίγο πάνω από το αναμενόμενο και κάνει σιγά, αλλά σταθερά βήματα αγωνιστικής ανόδου.

Προπονητής: Ο Τόνι Μόμπρι κλήθηκε τον Φλεβάρη του 17 να σώσει από τον υποβιβασμό την Μπλάκμπερν και παρότι έδειξε μεγάλη βελτίωση η ομάδα, δεν τα κατάφερε. Πήρε όμως την επόμενη σεζόν την άνοδο στην Τσάμπιοσιπ και κάνει αρκετά καλή δουλειά, αφού χρόνο με τον χρόνο οι «Rovers», εμφανίζονται καλύτεροι. Έχει την εμπιστοσύνη διοίκησης και κόσμου και είναι προπονητής με παραστάσεις, αφού στο παρελθόν έχει εργαστεί στις Χιμπέρνιαν, Γουέστ Μπρομ, Σέλτικ, Μίντλεσμπρο και Κόβεντρι.

Έδρα: Ewood Park (31.367)

Μεταγραφές: Η μόνη ουσιαστική κίνηση που έγινε, είναι η έλευση του τερματοφύλακα της Γκενκ, Τόμας Καμίνσκι.

Προετοιμασία: Ένα φιλικό έδωσε η Μπλάκμπερν, 1-1 με Λέστερ, σε ένα ματς που ήταν κακό και δεν μπορούσε να βγει κάποιο συμπέρασμα.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει καμία αλλαγή, θα την δούμε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη σεζόν.

Μπρίστολ Σίτι

Τι έκανε πέρυσι: Για ακόμη μια χρονιά ήταν από τις ομάδες που θα διεκδικούσαν μια θέση στα πλέι οφ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ένα κακό σερί με μόλις μια νίκη σε δέκα ματς, της στέρησαν την όποια ελπίδα υπήρχε κι έτσι απολύθηκε ο Τζόνσον.

Προπονητής: Στον πάγκο θα είναι ο βοηθός του Τζόνσον, Ντιν Χόλντεν, ο οποίος ανέλαβε μετά την απόλυση του πρώτου και είχε ρεκόρ (3-2-1). Χωρίς μεγάλη εμπειρία ως πρώτος προπονητής (ένα μικρό διάστημα στην Όλνταμ), ενώ από το 2014 βρίσκεται σε τεχνικά επιτελεία ομάδων. Δεν περιμένουμε μεγάλη αγωνιστική αλλαγή και διαφορετική προσέγγιση από τον Τζόνσον.

Έδρα: Ashton Gate (27.000)

Μεταγραφές: Έγινε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, δεν ανανεώθηκαν συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών που δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους. Αποκτήθηκαν βέβαια άλλοι στις θέσεις τους και δεν υπάρχει τρύπα στο ρόστερ. Έτσι, τα νέα πρόσωπα στην Μπρίστολ είναι ο έμπειρος φορ Κρις Μάρτιν (Ντέρμπι), ο καλός στόπερ Μόουσον (δανεικός από Φούλαμ), και ο 23χρονος χαφ Γουίλιαμς (Γουίγκαν). Όλοι προορίζονται για την αρχική 11άδα.

Προετοιμασία: Ένα φιλικό έδωσε η Μπρίστολ, κόντρα στη Σουίντον (1-1). Είχαμε καλό δείγμα της ομάδας, στο παιχνίδι με την Έξετερ για το Λιγκ Καπ, όπου κέρδισε με 2-0. Δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, ενώ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Εκτίμηση: Η λύση του Χόλντεν, δεν ικανοποίησε τους οπαδούς και υπάρχει εκνευρισμός στο σύλλογο. Έχει ομάδα που μπορεί αλλά… κολλάει. Την περιμένουμε λίγο κάτω από το μέσο του πίνακα.

ΚΠΡ

Τι έκανε πέρυσι: Ο ορισμός της σταθερότητας, αφού εδώ και πέντε σερί χρόνια βρίσκεται στο κάτω μέρος του βαθμολογικού πίνακα, καταφέρνει να συγκεντρώνει πάνω από 50 πόντους με μάξιμουμ το 60. Πέρσι λοιπόν ήταν μια από τα… ίδια για την ομάδα του Λονδίνου.

Προπονητής: Ο Μαρκ Γουορμπάρτον, ανέλαβε τον Μάϊο του 2019. Πήρε τη δουλειά χωρίς δεύτερη σκέψη και από το ξεκίνημα θέλησε να χτίσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης με τους οπαδούς, κάτι που το κατάφερε. Δουλεύει με ισχνά οικονομικά και κράτησε σε ένα καλό επίπεδο τον σύλλογο, με τα δεδομένα που υπάρχουν.

Έδρα: Kiyan Prince Foundation Stadium (18.439)

Μεταγραφές: Αποδυναμωμένη και γνωστό το σκηνικό να μην μπορεί να κρατήσει έμπειρους παίκτες που προσφέρουν στην ομάδα, όπως ο καλός στόπερ Γκραντ Χολ, ο οποίος πήγε στην Μίντλεσμπρο. Στη θέση του ήρθε ο 24χρόνος Ντίκι από την Όξφορντ, που θεωρείται υποδεέστερη λύση. Μεγαλύτερη η απώλεια βέβαια του αρκετά καλού και ταλαντούχου μεσοεπιθετικού Έζε, που πήγε στην Κρίσταλ Πάλας με 17.8 εκατ. ευρώ. Που είναι μια ανάσα για τον πληγωμένο οικονομικά σύλλογο. Ήρθαν επίσης ο επιθετικός Ντάικς από την σκωτσέζικη Λίβινγκστον και οι νεαροί Τόμας (μεσοεπιθετικός, Λέστερ) και Άμος (αμυντικός χαφ, από τους μικρούς της Τότεναμ). Οι δύο τελευταίοι έχουν ταλέντο και μπορούν να προσφέρουν.

Προετοιμασία: Δύο φιλικά έδωσε η ΚΠΡ. Αρχικά, κέρδισε τη Γουίμπλεντον με 3-0 δείχνοντας καλή εικόνα, ενώ με την Όξφορντ ηττήθηκε με 1-0. Στο Λιγκ Καπ έχασε με 3-2 από την Πλίμουθ, προβληματίζοντας περισσότερο τους οπαδούς, που είναι απαισιόδοξοι για τη νέα σεζόν.

Εκτίμηση: Βγήκε αποδυναμωμένη από τις μεταγραφές και δεν μπορεί να αποφύγει τη μάχη στην επικίνδυνη ζώνη.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ρέντινγκ

Τι έκανε πέρυσι: Στόχος είναι η παραμονή και την περασμένη σεζόν το κατάφερε, ενώ είχε ένα πλασάρισμα στη 14η θέση, με τριπλή ισοβαθμία. Δεν ήταν από τις καλές ομάδες, τίποτα το ιδιαίτερο ποδοσφαιρικά.

Προπονητής: Επιλέχθηκε ο Βέλικο Παούνοβιτς, αφού δεν συνεχίστηκε η συνεργασία με τον Μαρκ Μπόουοεν, ο οποίος δούλευε ως τεχνικός διευθυντής στην ΚΠΡ, ανέλαβε ως υπηρεσιακός πέρυσι, μετά την απόλυση του Γκόμες και έβγαλε ο ίδιος την χρονιά. Η πρόσληψη του Σέρβου τεχνικού είναι ρίσκο για ομάδα που θα… παλέψει στο κάτω μέρος του πίνακα. Ήταν προπονητής στις μικρές ομάδες της εθνικής Σερβίας και τα τελευταία χρόνια (2015-2019), προπονούσε την Σικάγο Φάιρ στις Η.Π.Α. Εντελώς διαφορετική προσέγγιση το ποδόσφαιρο εκεί σε σχέση με την Τσάμπιονσιπ και θα πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα.

Έδρα: Madejski Stadium (24.161)

Μεταγραφές: Καλή κίνηση η απόκτηση του ταλαντούχου χαφ Εζάρια, που έπαιζε στις ακαδημίες της Λίβερπουλ, ενώ πήρε ακόμη έναν χαφ, τον Λορέν από τη Σρούσμπερι (14/2). Δεν μπόρεσε να κρατήσει τον καλό αριστερό μπακ Μπλάκετ (20/0), που πήγε στη Νότιγχαμ ως ελεύθερος.

Προετοιμασία: Έδωσε ένα φιλικό με την Πορτιμονένσε (0-0), που δεν μπορούν να βγουν ιδιαίτερα συμπεράσματα, ενώ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, έκανε αυτό που έπρεπε, επικρατώντας 3-1 της Κόλτσεστερ και πέρασε στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Είναι από τις ομάδες που θα παλέψει για την παραμονή της. Είναι ένα ρίσκο ο προπονητής και αν δεν της… βγει, θα έχει θέμα.

Στόουκ

Τι έκανε πέρυσι: Βρέθηκε στον πάτο της Τσάμπιονσιπ, αλλά η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία τον Νοέμβριο, ήταν ευεργετική για τον σύλλογο και τελικά απέκτησε διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη. Κακή χρονιά για την Στόουκ συνολικά, αφού έχει καλό ρόστερ για την κατηγορία, ικανό να φτάσει στο πάνω μέρος του πίνακα.

Προπονητής: Ήρθε και έσωσε την… παρτίδα ο Μάικλ Ο’Νιλ. Η Στόουκ άρχισε να θυμίζει και πάλι μια δυνατή ομάδα από τον Νοέμβριο που ανέλαβε. Ο 51χρονος κόουτς ήταν στην Σάμκροκ Ρόβερς (2009-11), ενώ ανέλαβε την εθνική της βόρειας Ιρλανδίας από το 2011 και συνέχισε μέχρι τον Απρίλιο του 2020, όπου και παραιτήθηκε.

Έδρα: bet365 Stadium (30.089)

Μεταγραφές: Ενίσχυση στην άμυνα με την απόκτηση του αριστερού μπακ Φοξ (Σέφιλντ Γουεν.) και του έμπειρου στόπερ Τσέστερ (Άστον Βίλα). Έβαλε εμπειρία στο ρόστερ και είναι καλές κινήσεις ο φορ Στίβεν Φλέτσερ (27/13) και ο χαφ Μίκελ από Τράμζονσπορτ (είχε περάσει και από Τσέλσι).

Προετοιμασία: Έβγαλε επιθετικό πρόβλημα στα φιλικά, όπου κέρδισε 1-0 την Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία), έχασε 1-0 από την Μπέρτον, ενώ στο τελευταίο της, κέρδισε τη Νιούκαστλ με 1-0. Ζορίστηκε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Μπλάκπουλ (0-0), αλλά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.

Εκτίμηση: Θεωρώ πως η προηγούμενη σεζόν, θα είναι μια κακή ανάμνηση και θα δούμε την Στόουκ, που θα παρουσιαστεί καλύτερη. Δύσκολα όμως να φτάσει ψηλά.

Σέφιλντ Γουέν.

Τι έκανε πέρυσι: Κακή χρονιά για την Σέφιλντ Γουένσντεϊ αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο εντός γηπέδων και φέτος έχει να ανέβει… βουνό για να παραμείνει στην κατηγορία. Ξεκινάει με -12, αφού τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, λόγω οικονομικών ατασθαλιών και ψεύτικων δηλώσεων, αναφορικά με την πώληση του γηπέδου. Ήταν να ισχύσει από την περσινή σεζόν που θα σήμαινε υποβιβασμό του συλλόγου, όμως ένα ανεξάρτητο πάνελ, ανέτρεψε την ποινή, που θα ισχύσει από φέτος.

Προπονητής: Στον πάγκο βρίσκεται ο Γκάρι Μονκ, που ξέρει την κατηγορία και είναι αισιόδοξος, ότι ακόμα και με το -12, η ομάδα θα παραμείνει στην Τσάμπιονσιπ. Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας, δυναμικός, θέλει συνεχώς να μαθαίνει, ψάχνεται και έχει εργαστεί σε Σουόνσι, Λιντς, Μίντλεσμπρο και Μπέρμιγχαμ, πριν καταλήξει στην Σέφιλντ Γουένστνεϊ.

Έδρα: Hillsborough Stadium (34.854)

Μεταγραφές: Ήταν δανεικός και αποκτήθηκε ο καλός μεσοεπιθετικός Γουίντας, ενώ εξίσου καλή κίνηση είναι και η απόκτηση του επιθετικού Κατσούνγκα. Έχασε βέβαια τον έμπειρο φορ Φλέτσερ (27/13) και τον αριστερό μπακ Φοξ (27/2).

Προετοιμασία: Δεν βρίσκει το γκολ και η ομάδα «φωνάζει» για ενίσχυση στην επίθεση. 0-0 στο φιλικό με τα δεύτερα της Λέστερ, ενώ στο πρώτο επίσημο ματς, έπρεπε να περάσει από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, κόντρα στη Γουόλσολ (0-0), για να περάσει στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Το να ξεκινάς τη σεζόν με -12 είναι βαρύ και η Σέφιλντ Γουενσντεϊ είναι από τις ομάδες που θα παίξει για παραμονή. Βέβαια θετικό ότι υπάρχει συσπείρωση στον σύλλογο και ο κόσμος στηρίζει. Θεωρώ όμως ότι δεν αρκεί μόνο αυτό για να μείνει στην κατηγορία. Άλλωστε είναι από τις ομάδες που… ζορίζεται στην έδρα της.

Μίντλεσμπρο

Τι έκανε πέρυσι: Σκέτη απογοήτευση η σεζόν για την Μίντλεσμπρο, στα χαρτιά ήταν ομάδα να «χτυπήσει» μια θέση στα πλέι οφ και τελικά μόνο που δεν υποβιβάστηκε (+5 από τη επικίνδυνη ζώνη)! Κακή από το ξεκίνημα της χρονιάς, δεν μπόρεσε να γυρίσει το κλίμα. Κάτι που στοίχισε τη θέση του Τζόναθαν Γουντγκέιτ.

Προπονητής: Ανέλαβε φέτος τα «ηνία» της ομάδας ο 72χρονος Νιλ Γουόρνοκ. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του, είναι από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και όλοι τον σέβονται. Έχει ρεκόρ ανόδων (οκτώ) και όντας μπαρουτοκαπνισμένος, θεωρείται ως μια σίγουρη λύση στον πάγκο της ομάδας. Έτσι, είναι εμφανές ότι η διοίκηση δεν θέλησε να κάνει νέα πειράματα.

Έδρα: Riverside Stadium (34.000)

Μεταγραφές: Δεν έχουμε κινητικότητα μέχρι στιγμής, θα γίνουν κι άλλες κινήσεις, αλλά δεν αναμένεται να δαπανηθούν χρήματα ή να αλλάξει ριζικά το ρόστερ. Αποκτήθηκε ο ψηλός, στόπερ Γκραντ Χολ ως ελεύθερος (προηγούμενη ομάδα ΚΠΡ). Δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών, όπως του στόπερ Αγιάλα, του αριστερού μπακ Φριέντ και του χαφ Κλέιτον.

Προετοιμασία: Καλή εικόνα στα φιλικά. Αρχικά νίκη με την Πλίμουθ (1-0) και εμφατική νίκη απέναντι στη Νιούκαστλ με 5-1. Ναι μεν φιλικό, αλλά μια τέτοια νίκη κόντρα σε ομάδα της Πρέμιερ, σίγουρα γεμίζει αισιοδοξία.

Εκτίμηση: Η Μίντλεσμπρο έχει καλό υλικό και ο Νιλ Γουόρνοκ μπορεί να το αξιοποιήσει στο μέγιστο. Θεωρώ πως θα είναι από τις ομάδας που θα τερματίσουν στο μέσο του πίνακα, ίσως και λίγο πιο πάνω, αν όλα πάνε πρίμα.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Χάντερσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Κακή σεζόν, αφού είχαν γίνει το καλοκαίρι κάποιες καλές κινήσεις και στα χαρτιά ήταν μια ομάδα που μπορούσε να τερματίσει πάνω από τη μέση. Τελικά, πάλεψε για την σωτηρία και τερμάτισε 18η, 3 πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει δουλέψει τρία χρόνια στο προπονητικό τιμ της Λιντς. Θεωρούν ότι έμαθε από τον δάσκαλο Μπιέλσα και θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Ενέχει ρίσκο η επιλογή του, αλλά μετά την προηγούμενη εφιαλτική σεζόν, μοιάζει ένα πρόσωπο που μπορεί να φρεσκάρει τα πράγματα, ενώ θεωρείται πολλά υποσχόμενος προπονητής.

Έδρα: Kirklees Stadium (24.121)

Μεταγραφές: Στα μεταγραφικά έχασε τον επιθετικό Κατσούνγκα (36/3) και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Κόουλμαν, αμφότεροι δεν έπεισαν και δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαιά τους. Πήρε τον φορ Ντάνι Γουάρντ που έμεινε ελεύθερος από την Κάρντιφ και τον τερματοφύλακα Ζόελ Περέιρα ως δανεικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προετοιμασία: Μόλις ένα φιλικό έδωσε η Χάντερσφιλντ, που κέρδισε με 2-1 την Μπράντφορντ, πραγματοποιώντας μια μέτρια εμφάνιση, αλλά δοκιμάστηκαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Εκτίμηση: Δύσκολα για κάτι παραπάνω από το μέσο του βαθμολογικού πίνακα, ενώ δεν θεωρούμε πως θα κινδυνέψει όπως την προηγούμενη σεζόν, καθώς ο Κορμπεράν θεωρείται από τους καλούς ανερχόμενους κόουτς.

Λούτον

Τι έκανε πέρυσι: Πρώτη φορά στην Τσάμπιονσιπ μετά από πολλά χρόνια η ιστορική Λούτον και κατάφερε να μείνει στην κατηγορία που ήταν και ο στόχος της.

Προπονητής: Απέλυσε τον Γκρέιμι Τζόουνς, που είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον Covid-19. Πιο οικονομική λύση ο παλιός γνώριμος Νέιθαν Τζόουνς, που ήταν προπονητής στους «καπελάδες» (2016-19). Είναι ικανός, βγάζει μέταλλο στο γήπεδο η ομάδα και έχει εμπιστοσύνη από τη διοίκηση και τον κόσμο.

Έδρα: Kenilworth Road (10.356)

Μεταγραφές: Πήρε τον δεξιό μπακ Μπρι ως ελεύθερο από την Άστον Βίλα και τον δεξιό εξτρέμ Κλαρκ (Άκρινγκτον). Αμφότεροι θα παλέψουν για θέση βασικού.

Προετοιμασία: Κέρδισε την αδύναμη Γουίλντστοουν με 3-0, με το ίδιο σκορ και τη Νορθάμπτον (Λιγκ 1), δείχνοντας καλά στοιχεία. Ονειρικά ξεκίνησε η σεζόν, αφού στο πρώτο επίσημο ματς, πέταξε εκτός Λιγκ Καπ τη Νόριτς με 3-1, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση.

Εκτίμηση: Η Λούτον βγάζει ότι είναι ομάδα «πολύ σκληρή για να πεθάνει». Θεωρούμε πως θα δώσει τη μάχη για την παραμονή και θα βγει νικήτρια.

Μπέρμιγχαμ

Τι έκανε Πέρυσι: Η εξωαγωνιστική αστάθεια και τα προβλήματα «καθρεφτίστηκαν» στο γήπεδο, για ακόμη μια χρονιά. Αλλοπρόσαλλη, παραλίγο να χάσει και την κατηγορία στο τέλος. Ο προπονητής Γκάρι Μόνκ τα έσπασε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού με τη διοίκηση, η οποία επέλεξε να βγάλει τη χρονιά με τον βοηθό του (Πεπ Κλοτέτ), ο οποίος πλέον αποτελεί και παρελθόν. Κακό κλίμα γενικότερα, αλλά ευτυχώς γι' αυτή, δεν της στοίχισε.

Προπονητής: Ο 46χρονος Άλτορ Καράνκα έχει γενικότερα πλούσιο βιογραφικό. Σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε κυρίως στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (1993-1997 και 2002-2006) και την Ρεάλ Μαδρίτης (1997-2002) και έχει παραστάσεις. Σαν προπονητής είναι «ψημένος», αφού ήταν για τρία χρόνια στην Μίλντεσμπρο κι ένα στη Νότιγχαμ. Το θέμα είναι ότι γενικότερα του έχουν δείξει εμπιστοσύνη, λόγω του βιογραφικού, δημιουργεί προσδοκίες και τελικά τα… θαλασσώνει με αποτέλεσμα να τον έχουν απολύσει και στις δύο ομάδες. Είχε βέβαια και τις καλές στιγμές, όπως για παράδειγμα το 2016-17, που έφτασε έως τους «8» του κυπέλλου Αγγλίας με την Μίλντεσμπρο, όπου αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι. Στην Μπέρμιγχαμ θεωρούν ότι η μετάβαση από τον Κλοτέτ στον Καράνκα είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά. Ο Ισπανός ξέρει την κατηγορία, έχει εμπειρία και θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Αρχικά θέλει να φτιάξει μια δυσκολοκατάβλητη Μπέρμιγχαμ, δίνοντας έμφαση στην άμυνα. Έκανε σκληρές προπονήσεις, σύμφωνα με τους ποδοσφαιριστές, που νιώθουν την αλλαγή και η καλή προετοιμασία τους έχει ανεβάσει ψυχολογικά.

Έδρα: St Andrew's (29.409)

Μεταγραφές: Έντονη κινητικότητα. Έχασε το μεγάλο ταλέντο Μπέλινγχαμ, που αποκτήθηκε από τη Ντόρτμουντ έναντι 26,50 εκατ. ευρώ. Σε εποχές covid και να… «σκάσει» τόσα χρήματα γερμανική ομάδα, είναι ικανά για να σε πείσουν ότι μιλάμε για ένα κορυφαίο ταλέντο. Επίσης αναμενόμενο να φύγει και ο φορ Χιμένεθ (Καντίθ), που δεν είχε πείσει, έτσι η ομάδα των Μίνλταντς, έβαλε άλλα 2,7 εκατ. ευρώ στα ταμεία. Την πόρτα της εξόδου είδαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που ήταν ανεπαρκείς για τον σύλλογο. Από την άλλη είχαμε και πολλές αφίξεις. Καλή μεταγραφή ο Λέκο από Γουέστ Μπρομ, ο οποίος είναι ένας γρήγορος εξτρέμ, που θα δώσει ταχύτητα μπροστά. Αποκτήθηκε επίσης κι ο έμπειρος αριστερός μπακ Φρεντ, ως ελεύθερος από την Μίλντεσμπρο. Προφανώς και ο Καράνκα θα έβαζε… ισπανικές πινελιές στην ομάδα, με τον επιθετικό χαφ Τοράλ από την Χαλ, τον εξτρέμ Σάντεζ από την Έλτσε, τον τερματοφύλακα Πριέστ (από Εσπανιόλ) και τον δεξί μπακ Γκούζμαν από την Κάντιθ. Όλοι τους είναι παίκτες ενδεκάδας. Έτσι βλέπουμε ένα γενικότερο… ρεκτιφιέ στο σύλλογο, που δεν φαίνεται να έχει κλείσει ρόστερ και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση.

Προετοιμασία: Δύο φιλικά έδωσε η Μπέρμιγχαμ, ηττήθηκε με 1-0 από την Τότεναμ και νίκησε 3-0 τη Γουόλσολ. Θύμα έκπληξης στο Λιγκ Καπ, έχασε με 1-0 από την Κέμπριτζ, σε ένα ματς που δεν βρήκε απάντηση στην σκληρή άμυνα των «U’s».

Εκτίμηση: Μπήκε ζεστό χρήμα στα ταμεία της ομάδας κι έτσι, η διοίκηση φρέσκαρε τα πράγματα και φαίνεται να… αλλάζει σελίδα. Αρχικά η πρόσληψη του Καράνκα έφερε χαμόγελα στους οπαδούς, οι οποίοι τον εμπιστεύονται. Η εκτίμησή μου είναι πως δεν θα κινδυνέψει και θα έχει άνετη παραμονή, λίγο κάτω από το μέσο του πίνακα.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μπάρνσλεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν από τις ομάδες που είχαν πάρει άνοδο από τη Λιγκ 1 στην Τσάμπιονσιπ, έκανε καλά φιλικά, κέρδισε στο εναρκτήριο την Φούλαμ και υπήρχε γενικότερα ένα θετικό κλίμα. Γρήγορα φάνηκαν τα προβλήματα, ακολούθησε ένα σερί 18 αγώνων, χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης κι έτσι έφαγε… σφαλιάρα επαναφοράς στην πραγματικότητα. Στα τέλη Νοεμβρίου άλλαξε προπονητή και κατάφερε να πάρει κάποιες μαζεμένες νίκες λίγο μετά τα μέσα της σεζόν και σε συνδυασμό με ένα αναπάντεχο φίνις, πέτυχε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Κανένας δεν περίμενε ότι η Μπάρνσλεϊ στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν θα πέταγε εκτός πλέι οφ ανόδου τη Νότιγχαμ Φόρεστ (1-0) και θα κέρδιζε επίσης ακόμη μια από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία, την Μπρέντφορντ (2-1), το κατάφερε και η ψυχή που έδειξε, αξιοσημείωτη και highlight της σεζόν. Σώθηκε με μόλις έναν πόντο.

Προπονητής: Ο 43χρονος αυστριακός, Γκερχαρντ Στρούμπερ ήρθε το Νοέμβριο και υποσχέθηκε πως μπορεί να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, κάτι που το κατάφερε. Είναι από τους ανθρώπους που… γουστάρουν νέες προκλήσεις. Χαρακτηριστικό το ότι για πολλά χρόνια δούλευε σε ασφαλιστική εταιρία, τα παράτησε όλα και ασχολήθηκε με την προπονητική. Πέρασε από τις μικρές ομάδες της Σάλτσμπουργκ τα πρώτα χρόνια και η μεγαλύτερη του επιτυχία ήταν με την Βόλφσμπεργκερ, με την οποία τερμάτισε τέταρτος στο πρωτάθλημα Αυστρίας και μάζεψε 4 πόντους σε 4 παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ, πριν εγκαταλείψει την ομάδα. Δουλεύει καλά με νέους ποδοσφαιριστές και ταιριάζει στην φιλοσοφία της Μπάρνσλει, που θέλει να επενδύει σε ταλέντα. Έχει εμπιστοσύνη από τη διοίκηση, συμβόλαιο μέχρι το 2022 και φέτος ευελπιστεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Μην ξεχνάμε ότι η Τσάμπιονσιπ είναι δύσκολο πρωτάθλημα, έριξαν τον Στούμπερ στα βαθιά και κατάφερε να επιβιώσει με εμφατικό τρόπο στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Έδρα: Oakwell (23.287)

Μεταγραφές: Άρωμα Αυστρίας προφανώς με τον Στρούμπερ να βάζει τις… δικές του πινελιές στο ρόστερ. Πήρε τον 26χρονο καλό δεξιό εξτρέμ Φρίεζερ από τη Λίντσερ, μια μεταγραφή που υπολογίζεται στα 1.5 εκατ. ευρώ.

Εκτίμηση: Η διοίκηση στήριξε τον Στρούμπερ, έφερε παίκτες, που είναι καθαρά δικές του επιλογές και φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση στην Μπάρνσλεϊ για να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Θετικότατο κλίμα και στον κόσμο με τις κινήσεις της ομάδας και τις ανανεώσεις κάποιων παικτών, όπως παράδειγμα του 20χρονου Στάιλς, ο οποίος είχε δυνατή παρουσία και θεωρείται καλό ταλέντο. Λογίζεται από τους μπουκ ως ομάδα που θα δώσει μάχη για την παραμονή, ωστόσο θεωρώ πως θα τα καταφέρει, πιο εύκολα απ' ότι δηλώνουν οι αποδόσεις. Έχει ό,τι χρειάζεται για να το κάνει.

Κόβεντρι Σίτι

Τι έκανε Πέρυσι: Εξαιρετική παρουσία στην Λιγκ 1, η διακοπή την βρήκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και οι «γαλάζιοι ουρανοί» πανηγύρισαν την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ.

Προπονητής: Συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία από το 2017 ο Μαρκ Ρόμπινς, ο οποίος είναι ικανός και έχει πλήρη εμπιστοσύνη από τον κόσμο και τη διοίκηση. Στο παρελθόν έχει περάσει ξανά από την Κόβεντρι (2012-13) για μια σεζόν, ενώ ήταν στον πάγκο της Μπάρνσλει (2009-11), της Χάντερσφιλντ (2013-14) και της Σκάνθροπ (2014-16). Μεγάλη στιγμή και για τον ίδιο που θέλει να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία.

Έδρα: St Andrew's (29.409)

Μεταγραφές: Έκανε αρκετές κινήσεις, αφού στο ρόστερ προστέθηκαν οι αμυντικοί Όστιγκαρντ (Μπράιτον), Ντα Κόστα (Νιόρ), οι μέσοι Χάμερ (Τσβόλε), Μπεν Σιφ (Αρσεναλ), ο μεσοεπιθετικός Χίλσνερ (Πάντερμπορν) και ο επιθετικός Γουόκερ (Νότιγχαμ). Όλες είναι καλές κι έξυπνες κινήσεις που σίγουρα θα βοηθήσουν την Κόβεντρι στο κυνήγι της παραμονής.

Προετοιμασία: Θετικό πρόσημο, δοκιμάστηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές και είχε μόνο νίκες (3-2 ΜΚ Ντονς, 3-2 Μπέρτον, 2-1 και 3-2 Πιτέρμπορο), ενώ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για το Λιγκ Καπ, απέκλεισε την ΜΚ Ντονς (1-0).

Εκτίμηση: Οριακά θα μείνει στην κατηγορία, υπάρχει ενθουσιασμός στο σύλλογο και έγιναν καλές κινήσεις που θα βοηθήσουν.

Ρόδεραμ

Τι έκανε πέρυσι: Τυχερή από τη διακοπή, έκανε καλή χρονιά, αλλά εκεί που ξεκίνησε το ντεφορμάρισμα, διακόπηκε το πρωτάθλημα. Ήταν όμως στη δεύτερη θέση και πήρε την απευθείας άνοδο.

Προπονητής: Αναμενόμενο στον πάγκο της ομάδας να παραμείνει ο Πολ Γουόρν, ο οποίος την ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2016 και ήταν η πρώτη του προπονητική δουλειά. Εμβληματική φυσιογνωμία για τον σύλλογο, έχει την αγάπη των οπαδών, αφού υπηρέτησε την Ρόδεραμ και ως ποδοσφαιριστής με πάνω από 250 συμμετοχές.

Έδρα: New York Stadium (12.021)

Μεταγραφές: Πρέπει να βρει κάποιον παίκτη να αντικαταστήσει τον μέσο Ντάνιελ Μπαρλάσερ, που ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές την προηγούμενη σεζόν και όντως ανέβασε επίπεδο την ομάδα. Είχε αποκτηθεί από τη Νιούκαστλ ως δανεικός, αλλά τα οικονομικά δεν επιτρέπουν να κινηθεί για την απόκτηση του. Μέτρια προσθήκη ο φορ Μίλερ (Χάμιλτον), ενώ καλές είναι αυτές του στόπερ ΜακΝτόναλντ (Χαλ) και του εξτρέμ Σάντλιερ από την Ντονκάστερ. Πήρε επίσης ως δανεικό τον τερματοφύλακα Μπλάκμαν από την Τσέλσι.

Προετοιμασία: Ένα φιλικό έδωσε με την Μάνσφιλντ, την οποία κέρδισε 3-0, ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Σάλφορντ (1-1), κάτι που έφερε απογοήτευση στους οπαδούς.

Εκτίμηση: Θα δυσκολευτεί στην κατηγορία και είναι από τις ομάδες που δύσκολα θα παραμείνουν. Θα πρέπει να βρει ενίσχυση με παίκτες που θα προσφέρουν, όπως ο Μπαρλάσερ πέρυσι.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Γουίκομ

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, κερδίζοντας 2-1 την Όξφορντ στα πλέι οφ. Είχε διακοπή το πρωτάθλημα από τον Μάρτιο, αλλά ήταν από τις «τυχερές» αφού είχε θέση εντός των πλέι οφ, τα οποία θα μπορούσε να είχε χάσει αν ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα κανονικά. Μεγάλη στιγμή για την Γουίκομ και υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός ενόψει της νέας σεζόν.

Προπονητής: Ο Γκάρεθ Έινσγουορθ βρίσκεται στον πάγκο από το 2012, που πήρε ανόδους και θέλει να ζήσει μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του συλλόγου. Άλλωστε είναι σημαντική φυσιογνωμία για τη Γουίκομ. Ερωτηματικό πως θα ανταπεξέλθει στην Τσάμπιονσιπ, ωστόσο η διοίκηση στηρίζει και γενικά υπάρχει τέλειο κλίμα στην ομάδα, κάτι που βγαίνει στο γήπεδο και για το οποίο αξίζει τα εύσημα ο Έινσγουορθ.

Έδρα: Adams Park (9.448)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε με την απόκτηση του στόπερ Ταφαζόλι (Χαλ) και του δεξιού μπακ ΜακΚάρθι (Μίλγουολ), που προορίζονται για τη αρχική ενδεκάδα. Πιστεύει προς το παρόν στην ομάδα του ο Έινσγουορθ, ενώ είναι δύσκολο για τη Γουίκομ να προσελκύσει παίκτες από το πάνω ράφι. Άλλωστε δεν… ρέει το χρήμα.

Προετοιμασία: Έδειξε αμυντικά προβλήματα και δέχθηκε βαριές ήττες, 5-1 από τη Γουέστ Χαμ και 5-2 από την Άστον Βίλα, γι' αυτό έψαξε ενίσχυση στην άμυνα. Στο μεγάλο τεστ για την Τσάμπιονσιπ, κόντρα στην Μπρέντφορντ (1-1) για το Λιγκ Καπ, πήγε το ματς στα πέναλτι και το έχασε. Βέβαια η υποψήφια για άνοδο, Μπρέντφορντ, είχε πολλές απουσίες, αλλά και η Γουίκομ έπαιζε με 10 από το 48’ και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Εκτίμηση: Σκούρο το τοπίο, θέλει υπέρβαση για να μείνει στην κατηγορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παλέψει μέχρι τελικής πτώσης.

Επιμέλεια: Φίλιππος Παναγιώτου


Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ