foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, League 1: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 07 Σεπ 2020 20:06
League-1-Preview.jpg

Η League 1 ή αλλιώς 1η Αγγλίας είναι η τρίτη κατά σειρά επαγγελματική κατηγορία στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα, όπου οι εκπλήξεις είναι συχνές και εντυπωσιακές. Ακόμα μία σεζόν ξεκινά με φαβορί τη Σάντερλαντ, η οποία ήταν και τις δύο προηγούμενες χρονιές η επικρατέστερη για την άνοδο, χωρίς ωστόσο να δικαιολογήσει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Μια σειρά από άλλες ομάδες έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν και σε αυτές συγκαταλέγονται οι Ίπσουιτς, Χαλ, Τσάρλτον, Πόρτσμουθ, Πιτέρμπορο και Όξφορντ. Στον αντίποδα, η παραμονή στην κατηγορία είναι ο βασικός στόχος για ομάδες όπως η Άκρινγκτον, η Γουίμπλεντον, η Ροτσντέιλ, η ΜΚ Ντονς, καθώς και για τις νεοφώτιστες Σουίντον, Κρου, Πλίμουθ και Νορθάμπτον. 

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει δύο γύρους των 23 αγωνιστικών. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης παίρνουν απευθείας την άνοδο στην Championship, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3 έως 6 θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ, για το τρίτο εισιτήριο ανόδου. Η 3η της βαθμολογίας αντιμετωπίζει την 6η και η 4η την 5η, σε διπλούς αγώνες. Οι νικητές των δυο ζευγαριών τίθενται αντιμέτωπες σε τελικό που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ». Στη League 2 υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βασικό κριτήριο είναι η καλύτερη διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Σημειώνεται ότι όλες οι ομάδες της κατηγορίας συμμετέχουν επίσης σε άλλες τρεις διοργανώσεις: Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ και Λιγκ Τρόφι.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Πόρτσμουθ 2. Πιτέρμπορο 3. Σάντερλαντ 4. Χαλ
5. Όξφορντ 6. Ίπσουιτς 7. Τσάρλτον 8. Ντονκάστερ
9. Φλίτγουντ 10. Μπλάκπουλ 11. Τζίλιγχαμ 12. Γουίγκαν
13. Λίνκολν 14. Μπρίστολ Ρόβ. 15. Σουίντον 16. ΜΚ Ντονς
17. Μπέρτον 18. Σριούσμπερι 19. Κρου 20. Πλίμουθ
21. Νορθάμπτον 22. Άκρινγκτον 23. Γουίμπλεντον 24. Ροτσντέιλ

 

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Κλαρκ-Χάρις Επιθετικός Μπρίστολ Ρόβ. Πιτέρμπορο
Ουάσινγκτον Επιθετικός Χαρτς Τσάρλτον
Πίτμαν Επιθετικός Πόρτσμουθ Σουίντον
Γέιτς Επιθετικός Ρόδεραμ Μπλάκμπουλ
Ο'Μπράιεν Μεσοεπιθετικός Μίλγουολ Σάντερλαντ
Σμόλγουντ Μέσος Μπλάκμπερν Χαλ
Μπόστγουικ Μέσος Λίνκολν Μπέρτον
Μπάλντουιν Αμυντικός Σάντερλαντ Μπρίστολ Ρόβ.
Γουόρντ Αμυντικός Στόουκ Ίπσουιτς
Κίο Αμυντικός Ντέρμπι ΜΚ Ντονς

Τι παίζουμε

Η Όξφορντ συνδύασε πέρσι την ουσία με το καλό ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο αν δεν προέκυπτε η διακοπή του πρωταθλήματος. Είχε μια δεύτερη ευκαιρία στα πλέι οφ, έφτασε στον τελικό, όμως δεν τα κατάφερε. Πρόκειται για ομάδα με καλό υλικό και ικανό προπονητή (Καρλ Ρόμπινσον), που επιδιώκει και φέτος να πρωταγωνιστήσει. Ποντάρουμε στο να ανέβει είτε απευθείας είτε μέσω των πλέι οφ. Στα μεγάλα φαβορί για άνοδο συγκαταλέγεται η Πόρτσμουθ. Θα εμπιστευτούμε το συγκρότημα του Κένι Τζάκετ στο να πάρει ένα από τα δύο απευθείας εισιτήρια για την άνοδο.

➡  Άνοδος: Όξφορντ (4.50) 

➡  Να τερματίσει στην πρώτη δυάδα: Πόρτσμουθ (5.50) 

Οι ομάδες της League 1


Τσάρλτον

Τι έκανε πέρυσι: Παρά τη μαχητικότητα της, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην Τσάμπιονσιπ, τερματίζοντας στην 22η θέση. Τα τελευταία χρόνια... ταλαιπωρείται από τα διαδοχικά προβλήματα στο ιδιοκτησιακό/διοικητικό κομμάτι, κάτι που έχει αντίκτυπο και στο αγωνιστικό μέρος.

Προπονητής: Λι Μπόιερ (43 ετών, από τον Μάρτιο του 2018). Πιστώθηκε το 2019 την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, δεν κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα στη μεγαλύτερη κατηγορία, ωστόσο συνεχίζει στον σύλλογο από τον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Έχει μάθει να δουλεύει κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο κλαμπ.

Έδρα: The Valley (27.111), Λονδίνο

Μεταγραφές: Ο υποβιβασμός έφερε αναπόφευκτα αλλαγές στο ρόστερ, αφού αρκετοί παίκτες δεν ακολούθησαν την ομάδα στην Α' Αγγλίας, με σημαντικότερη απώλεια τον επιθετικό Τέιλορ, που πήγε στη Νότιγχαμ. Γίνεται πάντως προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά, παρόλο που στον σύλλογο έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις μεταγραφές. Ο επιθετικός Ουάσινγκτον από τη Χαρτς και ο μέσος Γκίλμπι από τη ΜΚ Ντονς ξεχωρίζουν από τους νεοφερμένους.

Προετοιμασία: Χρειάζεται... δουλειά κι ενίσχυση στην άμυνα η Τσάρλτον, κάτι που φάνηκε στα φιλικά. Έφερε 1-1 με την Μπέρμιγχαμ, ενώ ηττήθηκε 3-2 από την Πορτ Βέιλ και 3-0 από την Κρίσταλ Πάλας. Ηττήθηκε με 2-1 εκτός από τη Γουίμπλεντον στο Λιγκ Τρόφι, καλή η εικόνα της στο εκτός έδρας 3-1 επί της Σουίντον για το Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Η Τσάρλτον έχει αξιόλογο ρόστερ, αλλά και το ειδικό βάρος για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Προτεραιότητα αποτελεί η ομαλοποίηση της κατάστασης σε επίπεδο ιδιοκτησίας και διοίκησης, ώστε να μην υπονομευτεί η προσπάθεια της ομάδας.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Γουίγκαν

Τι έκανε πέρυσι: Αγωνιστικά, κέρδισε την παραμονή της στην Τσάμπιονσιπ, ωστόσο η ένταξη του συλλόγου σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης αποδείχθηκε μοιραία, καθώς συνοδεύτηκε με αφαίρεση 12 βαθμών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε τους «λάτικς» στην 23η θέση της βαθμολογίας και τους οδήγησε στον υποβιβασμό.

Προπονητής: Λίαμ Ρίτσαρντσον (40 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Ανέλαβε προσωρινά την ομάδα μετά από την παραίτηση του Πολ Κουκ, του οποίου υπήρξε βοηθός. Προφανώς η διατήρηση του στο συγκεκριμένο πόστο εξαρτάται από τις εξελίξεις στον σύλλογο. Η προηγούμενη προπονητική του εμπειρία ήταν στην Άκρινγκτον (σεζόν 2012-13).

Έδρα: DW Stadium (25.138), Γουίγκαν

Μεταγραφές: Με το κλαμπ σε καθεστώς διαχείρισης και χωρίς ξεκάθαρη εικόνα του τι ακολουθεί, το ρόστερ έχει συρρικνωθεί. Τουλάχιστον οι πωλήσεις των Γουίαρ (μέσος, Μπράιτον), Γκέλχαρντ (επιθετικός, Λιντς), Μουρ (επιθετικός, Κάρντιφ), Γουίλιαμς (μέσος, Μπρίστολ Σίτι), Ρόμπινσον (μπακ, Φούλαμ), Μάρσαλ (γκολκίπερ, Ντέρμπι), Λόου (εξτρέμ, Σουόνσι) έφεραν κάποια χρήματα στο ταμείο. Μια πρώτη προσπάθεια ενίσχυσης έγινε με την απόκτηση των μεσοεπιθετικών Γκάρντνερ (Σάλφορντ), Σόλομον – Οτάμπορ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας) και του έμπειρου μέσου Ρόμπερτς (Πόρτσμουθ).

Προετοιμασία: Με όσα συμβαίνουν το τελευταία διάστημα στη Γουίγκαν, το πώς θα προετοιμαστεί η ομάδα μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Στα πιο αξιόλογα τεστ, οι «λάτικς» ηττήθηκαν 2-1 από την Καρλάιλ, ενώ επικράτησαν 5-1 της Μπόλτον και 3-2 της Μπράντφορντ. Η πρώτη «σφαλιάρα» ήρθε πάντως με τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ από τη Φλίτγουντ Τάουν (ήττα 3-2).

Εκτίμηση: Στη Γουίγκαν εκτιμούν ότι θα αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, που είναι η διάλυση του συλλόγου. Προέχει λοιπόν να βρεθούν επενδυτές, να αποκτηθούν παίκτες και να επανέλθει η ομαλότητα. Όσο κι αν πρόκειται για μεγάλο όνομα για την κατηγορία, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί γίνει λόγος για αγωνιστικούς στόχους.

Χαλ

Τι έκανε πέρυσι: Στο πρώτο μισό της σεζόν έμοιαζε ικανή να παραμείνει στην Τσάμπιονσιπ. Ωστόσο, τον Ιανουάριο έφυγαν με μεταγραφή βασικοί παίκτες (Μπόουεν, Γκροσίτσκι) και σε συνδυασμό με τους πολλούς τραυματισμούς, η ποιότητα της ομάδας έπεσε κατακόρυφα. Οι «τίγρεις» τερμάτισαν στην τελευταία θέση και φυσικά υποβιβάστηκαν.

Προπονητής: Γκραντ ΜακΚαν (40 ετών, από τον Ιούνιο του 2019). Παρά τον υποβιβασμό και την κακή εικόνα της ομάδας, κρίθηκε κατάλληλος να συνεχίσει. Χτίζει μια νέα ομάδα, αλλά δεν έχει περιθώρια για νέες αποτυχίες. Πέρασε στο παρελθόν από τους πάγκους των Πιτέρμπορο, Ντονκάστερ.

Έδρα: KCOM Stadium (25.586), Χαλ

Μεταγραφές: Όπως συνήθως συμβαίνει στις ομάδες που υποβιβάζονται, οι διαφοροποιήσεις στο ρόστερ ήταν δεδομένες, με αρκετούς παίκτες να αποχωρούν. Πάντως, οι μέχρι στιγμές προσθήκες δεν είναι κακές. Ξεχωρίζει η έλευση του μέσου Σμόλγουντ από την Μπλάκμπερν, αξιόλογοι θεωρούνται και οι Κόιλ (μπακ, Φλίτγουντ), Ντόχερτι (μεσοαμυντικός, Ρέιντζερς), Τζόουνς (αμυντικός, Σαουθάμπτον).

Προετοιμασία: Για κάποιο περίεργο λόγο, στη Χαλ κράτησαν «μυστική» όλη την περίοδο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Τα αποτελέσματα των φιλικών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα ούτε και στοιχεία για την εικόνα της ομάδας. Δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο... Ενθαρρυντική η εικόνα της στο Λιγκ Καπ, απέκλεισε τη Σάντερλαντ στα πέναλτι (0-0 η καν. διάρκεια).

Εκτίμηση: Η Χαλ έχει καλό ρόστερ και είναι «μέγεθος» για την κατηγορία. Εφόσον προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει. Το πλασάρισμα μέσα στην πρώτη εξάδα μοιάζει ως εφικτός στόχος.

Όξφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Διεκδίκησε απευθείας άνοδο και ίσως να τα κατάφερνε αν δεν προέκυπτε η διακοπή του πρωταθλήματος. Τερμάτισε 4η, μπήκε στα πλέι οφ, έφτασε στον τελικό, όμως ηττήθηκε από τη Γουίκομ. Συνδύασε ουσία και καλό ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Καρλ Ρόμπινσον (40 ετών, από τον Μάρτιο του 2018). Έφτιαξε καλό όνομα στη ΜΚ Ντονς και θεωρείται ικανός τεχνικός για το επίπεδο της κατηγορίας, παρόλο που δεν τον... πήραν τα χρόνια. Πιστώνεται την καλή πορεία της Όξφορντ πέρσι, παρόλο που δεν ήρθε η άνοδος.

Έδρα: Kassam Stadium (12.500), Οξφόρδη

Μεταγραφές: Σωστή κίνηση η μόνιμη απόκτηση του φορ Τέιλορ (πέρσι ήταν δανεικός και τα πήγε περίφημα) από την Μπρίστολ Σίτι. Αξιόλογες προσθήκες θεωρούνται οι μέσοι Κλερ (Χαρτς) και Κέλι (δανεικός από Φέγενορντ), που ενίσχυσαν ένα ήδη καλό ρόστερ. Από την άλλη, ο εξαιρετικός αμυντικός Ντίκι παραχωρήθηκε στην ΚΠΡ.

Προετοιμασία: «Δυνατά» ήταν τα φιλικά της Όξφορντ, απέναντι σε ομάδες από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ηττήθηκε 2-1 από την Κρίσταλ Πάλας, νίκησε 1-0 την ΚΠΡ και έφερε 2-2 με την Μπρέντφορντ. Στο Λιγκ Καπ, ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουίμπλεντον στα πέναλτι (1-1 η καν. διάρκεια).

Εκτίμηση: Η Όξφορντ έδειξε πέρσι ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία και το ίδιο θέλει να κάνει και φέτος. Έχει το ρόστερ για να τα καταφέρει και θα επιδιώξει να το πράξει με καλό ποδόσφαιρο. Μένει να φανεί αν ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε η άνοδος πέρσι θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο.

Πόρτσμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μπήκε στα πλέι οφ, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Δεν κατάφερε όμως ούτε αυτή τη φορά να φτάσει στον τελικό και να διεκδικήσει την άνοδο, καθώς αποκλείστηκε από την Όξφορντ στα πέναλτι.

Προπονητής: Κένι Τζάκετ (58 ετών, από τον Ιούνιο του 2017). Έμπειρος προπονητής, είναι εκείνος που επανέφερε την Πόρτσμουθ στη Λιγκ 1, ενώ είχε επιτυχημένη παρουσία και σε άλλες ομάδες. Ωστόσο, οι δύο τελευταίες αποτυχημένες απόπειρες της Πόρτσμουθ να πάρει την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ τον έχουν φέρει στο στόχαστρο της κριτικής από μερίδα οπαδών.

Έδρα: Fratton Park (20.720), Πόρτσμουθ

Μεταγραφές: Αποκτήθηκε μόνιμα από τη Νόριτς ο (αγωνιζόμενος ως δανεικός πέρσι) αμυντικός Ράγκετ, ενώ ήρθε δανεικός από την Μπρίστολ Σίτι ο μπακ Πρινγκ. Αποχώρησαν οι επιθετικοί Χόκινς (Ίπσουιτς), Πίτμαν και ο αμυντικός Χάουνστρουπ (Κιλμάρνοκ).

Προετοιμασία: Από τα φιλικά με μικρές ομάδες δεν βγήκε κάποιο συμπέρασμα. Το πρώτο σοβαρό τεστ ήταν το 3-3 με τη Στιβενέιτζ (Β' Αγγλίας) στο Λιγκ Καπ, όπου η Πόρτσμουθ πήρε την πρόκριση στα πέναλτι, ωστόσο έδειξε ότι έχει... θέματα στην άμυνα.

Εκτίμηση: Στην Πόρτσμουθ δεν θέλουν να... τριτώσει το κακό και ελπίζουν ότι φέτος είναι η χρονιά τους. Το ρόστερ είναι αξιόλογο, ο Τζάκετ, παρά τις... γκρίνιες, ξέρει πώς να οδηγεί ομάδες στην άνοδο και δικαίως η Πόρτσμουθ συγκαταλέγεται στα φαβορί. Από την άλλη, πρέπει να διαχειριστεί την πίεση, που κάθε χρόνο είναι όλο και μεγαλύτερη.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Φλίτγουντ

Τι έκανε πέρυσι: Σχεδόν... αθόρυβα, κατάφερε να μην χάσει την επαφή με τις ομάδες της κορυφής. και η διακοπή του πρωταθλήματος τη βρήκε στην έκτη θέση. Μπήκε στα πλέι οφ, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό, καθώς αποκλείστηκε από τη Γουίκομ.

Προπονητής: Τζόεϊ Μπάρτον (38 ετών, από τον Ιούνιο του 2018). Γνωστός για τον... εκρηκτικό του χαρακτήρα, στη Φλίτγουντ κάνει τα πρώτα του βήματα ως τεχνικός. Πιστώνεται την περσινή καλή χρονιά, παρά την αποτυχία στα πλέι οφ. Έχει δημιουργήσει μια συμπαγή και αποτελεσματική ομάδα.

Έδρα: Highbury Stadium (5.327), Φλίτγουντ

Μεταγραφές: Καμία σημαντική αποχώρηση, καμία φανταχτερή άφιξη. Αποκτήθηκε μόνιμα ο (δανεικός πέρσι από τη Ρέιντζερς) μέσος Ρόσιτερ, ενώ ήρθαν επίσης ο αμυντικός Μπόγιες (δανεικός από Λίβερπουλ), οι μέσοι Καμπς (Ροτσντέιλ), Ντάφι (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) και ο τερματοφύλακας Κλαρκ (Χάντερσφιλντ).

Προετοιμασία: Μοιρασμένες οι εντυπώσεις από τα φιλικά. Νίκησε 4-2 την Καρλάιλ και 2-0 τη Στόκπορτ, ενώ ηττήθηκε 2-1 από την Πορτ Βέιλ και 4-1 από την Μπλάκμπερν. Στα πρώτα επίσημα, πάντως, πέταγε, καθώς κέρδισε την Καρλάιλ (3-1 εκτός) στο Λιγκ Τρόφι και τη Γουίγκαν (3-2 εντός) στο Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Η περσινή σεζόν «άνοιξε την όρεξη» στη Φλίτγουντ. Πάντως, φέτος μοιάζει να έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση παραμένει υπολογίσιμη και αν όλα της πάνε καλά, θα παλέψει για τα πλέι οφ.

Πιτέρμπορο

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν από τις ομάδες που... έθιξε περισσότερο η απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Με την εξέλιξη αυτή έχασε τις ελπίδες της να μπει στα πλέι οφ, τερματίζοντας στην έβδομη θέση. Είχε την καλύτερη επίθεση στη Λιγκ 1, με 68 γκολ.

Προπονητής: Ντάρεν Φέργκιουσον (48 ετών, από τον Ιανουάριο του 2019). Γιος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, βρίσκεται στην τρίτη του θητεία στην Πιτέρμπορο, οι προηγούμενες συνδυάστηκαν με επιτυχίες. Σήμα κατατεθέν του το γρήγορο και επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου.

Έδρα: London Road Stadium (15.314), Πιτέρμπορο

Μεταγραφές: Δεν κατέστη δυνατόν να παραμείνει ο αρχισκόρερ Τόνι (Μπρέντφορντ), ωστόσο η απόκτηση του Κλαρκ – Χάρις (Μπρίστολ Ρόβερς) είναι μια καλή προσθήκη για την επιθετική γραμμή. Κατά τα άλλα, ο περσινός κορμός δεν υπέστη κάποια σημαντική διαφοροποίηση.

Προετοιμασία: Πλούσια σε γκολ τα φιλικά της, ενδεικτικό στοιχείο του ότι η φιλοσοφία της ομάδας δεν έχει αλλάξει. Στο σημαντικότερο από αυτά ηττήθηκε 2-1 από την Ντέρμπι. Με το… αριστερό στα επίσημα, αποκλείστηκε στο Λιγκ Καπ από την Τσέλτεναμ (ηττήθηκε 1-0 εντός).

Εκτίμηση: Η Πιτέρμπορο είναι μια ομάδα ελκυστική για τον θεατή, λόγω του στυλ ποδοσφαίρου που τη διακρίνει. Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα. Αν βρει αυτά τα στοιχεία, μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Μία ακόμα προϋπόθεση είναι να καλυφθεί το κενό που άφησε ο Τόνι στη γραμμή κρούσης.

Σάντερλαντ

Τι έκανε πέρυσι: Οι όποιες ελπίδες είχε για να μπει στα πλέι οφ «έσβησαν» με την απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Παρόλο που οι περισσότεροι την περίμεναν πρωταγωνίστρια, αποδείχθηκε ασταθής και πετούσε εύκολα βαθμούς, κάτι που τελικά της κόστισε. Τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Προπονητής: Φιλ Πάρκινσον (52 ετών, από τον Οκτώβριο του 2019). Έμπειρος τεχνικός στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Δεν κατάφερε πέρσι να βοηθήσει πέρσι τη Σάντερλαντ να πετύχει τους στόχους της, αλλά έχει το άλλοθι πως ανέλαβε το φθινόπωρο. Φέτος πάντως οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες.

Έδρα: Stadium of Light (49.000), Σάντερλαντ

Μεταγραφές: Γενναίο ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, πολλές οι αποδεσμεύσεις, ο Πάρκινσον προσπαθεί να χτίσει την ομάδα πάνω στα δικά του πιστεύω. Αποκτήθηκε σε μόνιμη βάση ο (δανεικός πέρσι) αμυντικός Ράιτ από την Μπρίστολ Σίτι, αξιόλογες προσθήκες ο αμυντικός Τζεμαΐλι (Ξαμάξ) και ο μεσοεπιθετικός Ο'Μπράιεν από τη Μίλγουολ, ενώ αναμένονται κι άλλες αφίξεις.

Προετοιμασία: Νίκησε σε φιλικά ματς τις Γκέιτσχεντ (3-1), Καρλάιλ (3-1) και Χάρογκεϊτ (1-0). Σημειώνεται πάντως ότι πρόκειται για ομάδες σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας. Πρώτη αποτυχία ο αποκλεισμός στο Λιγκ Καπ από τη Χαλ στα πέναλτι (0-0 η καν. διάρκεια).

Εκτίμηση: Δεν άλλαξε τίποτα, η Σάντερλαντ ξεκινάει κι αυτή τη σεζόν ως μεγάλο φαβορί για άνοδο, όπως συνέβη στις δύο προηγούμενες, όπου δεν δικαίωσε όσους την πίστεψαν. Είναι... βαρύ όνομα για την κατηγορία και η πίεση στους παίκτες και τον προπονητή δεδομένη. Το ρόστερ είναι καλό, ζητούμενα η διάρκεια και η σταθερότητα.

Ντονκάστερ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε ένατη και στο -6 από τις θέσεις των πλέι οφ. Έμεινε με το... παράπονο για το γεγονός ότι η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε να στερήσει τις όποιες ελπίδες είχε για την έκτη θέση. Κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Ντάρεν Μούρ (46 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Σχετικά «φρέσκος» τεχνικός, ξεκίνησε το 2018 από τη Γουέστ Μπρομ. Γνώριμη φιγούρα και αγαπητός στους φίλους της Ντονκάστερ, στην οποία αγωνίστηκε από το 1995 έως το 1997.

Έδρα: Keepmoat Stadium (15.231), Ντονκάστερ

Μεταγραφές: Από αυτούς που έφυγαν, σημαντικότερη απώλεια αποτελεί ο εξτρέμ Σάντλιερ, που πήρε στη Ρόδεραμ. Αποκτήθηκαν σε μόνιμη βάση ο εξτρέμ Λόκιλο (Κρίσταλ Πάλας) και ο αμυντικός Τζον (Γουλβς), που πέρσι αγωνίστηκαν ως δανεικοί. Ήρθαν επίσης με τη μορφή δανεισμού ο γκολκίπερ Μπούρσικ (Στόουκ) και ο μέσος Ρίτσαρντς (Μπράιτον).

Προετοιμασία: Στα σημαντικότερα τεστ επικράτησε 3-2 της Σκάνθορπ και 4-3 της Μπράντφορντ, ενώ έφερε 0-0 με την Ντέρμπι. Δεν τα κατάφερε στο Λιγκ Καπ, ηττήθηκε 3-2 και αποκλείστηκε από την Μπλάκμπερν.

Εκτίμηση: Τοποθετείται στο γκρουπ των ομάδων που μπορούν να φτάσουν στα πλέι οφ, αλλά δεν είναι φαβορί για να τα καταφέρουν. Αναμφίβολα υπολογίσιμο σύνολο, έχει τα φόντα για μια καλή σεζόν και φέτος.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Τζίλιγχαμ

Τι έκανε πέρυσι: Αξιοπρόσεκτη η βελτίωσή της σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όταν είχε φτάσει να παλεύει για την παραμονή. Γρήγορα πήρε απόσταση από τις τελευταίες θέσεις, εμφανίστηκε κυνική και αποτελεσματική. Μπορεί όλα αυτά να μην έφταναν για να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ και να κατετάγη δέκατη, όμως οι οπαδοί της έμειναν ικανοποιημένοι.

Προπονητής: Στιβ Έβανς (57 ετών, από τον Ιούνιο του 2019). Δεν είναι ο πιο... συμπαθητικός άνθρωπος του κόσμου (μάλλον το αντίθετο) και φροντίζει να το επιβεβαιώνει συχνά, αλλά πρόκειται για ικανό και έμπειρο τεχνικό. Προσπαθεί να ανεβάσει επίπεδο την Τζίλιγχαμ και η πρώτη του χρονιά στο κλαμπ έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Έδρα: Priestfield Stadium (11.582), Τζίλιγχαμ

Μεταγραφές: Ο αμυντικός Έμερ (Μπρίστολ Ρόβερς) και ο μέσος Τσαρλς – Κουκ (Ρος Κάουντι) ήταν οι σημαντικότεροι από αυτούς που έφυγαν. Από τις νέες αφίξεις ξεχωρίζουν ο μέσος Ντέμπσι (Φλίτγουντ) και ο αμυντικός ΜακΚένζι (Χαλ).

Προετοιμασία: Κρίνοντας από τα αποτελέσματα, οι «τζιλς» χρειάζονται ακόμα δουλειά. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν οι ήττες με 2-1 από τη Ρέντινγκ και με 1-0 από τη Λέιτον Όριεντ, ενώ είχε μεσολαβήσει το 0-0 με την Κέμπριτζ. Θετική η εικόνα της στο 1-0 επί της Σάουθεντ για το Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Η πέρσινη σεζόν «άνοιξε την όρεξη» στους φίλους της Τζίλιγχαμ. Οι βάσεις έχουν μπει από τον Έβανς, ωστόσο ο ανταγωνισμός για τα πλέι οφ είναι μεγάλος. Μια επανάληψη της προηγούμενης χρονιάς είναι ένα σενάριο με αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Ίπσουιτς

Τι έκανε πέρυσι: Έχοντας υποβιβαστεί από την Τσάμπιονσιπ, οι περισσότεροι την είχαν τοποθετήσει στα φαβορί για άνοδο. Μέχρι ενός χρονικού σημείου έδειχνε πως μπορούσε να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό στην κορυφή, αλλά στη συνέχεια έχασε έδαφος και η διακοπή του πρωταθλήματος την βρήκε στην ενδέκατη θέση.

Προπονητής: Πολ Λάμπερτ (51 ετών, από τον Οκτώβριο του 2018). Από τους πλέον έμπειρους τεχνικούς στην κατηγορία ο Σκωτσέζος, ωστόσο έχει ήδη χρεωθεί έναν υποβιβασμό και την περσινή αποτυχημένη χρονιά. Η διοίκηση συνεχίζει να τον εμπιστεύεται, όμως και ο ίδιος γνωρίζει ότι πρέπει να τα πάει καλύτερα από πέρσι.

Έδρα: Portman Road (30.311), Ίπσουιτς

Μεταγραφές: Δύσκολα θα μείνει ο καλός μέσος Ντόουνς, το ζητούμενο είναι να μην αποδυναμωθεί περισσότερο ο βασικός κορμός. Ο μπακ – χαφ Γουόρντ (Στόουκ) και ο επιθετικός Χόκινς (Πόρτσμουθ) ξεχωρίζουν από τους νεοφερμένους.

Προετοιμασία: Τα φιλικά έδειξαν ότι η Ίπσουιτς χρειάζεται βελτίωση και πρόσθετη ενίσχυση. Ηττήθηκε 3-0 από την Τότεναμ, 4-1 από τη Γουέστ Χαμ και 1-0 από την Κέμπριτζ. Έχει βέβαια το άλλοθι ότι τα δύο πρώτα φιλικά ήταν κόντρα σε ομάδες της Πρέμιερ. Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στο Λιγκ Καπ, πήρε άνετη πρόκριση επί της Μπρίστολ Ρόβερς (3-0).

Εκτίμηση: Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η Ίπσουιτς συγκαταλέγεται στα φαβορί για άνοδο. Το ρόστερ δεν είναι κακό, αλλά το περσινό ανεξήγητο... ξεφούσκωμα έχει «μουδιάσει» τους οπαδούς. Ο Λάμπερτ είναι ικανός προπονητής, αλλά θα πρέπει να διαχειριστεί την πίεση από νωρίς.

Μπέρτον

Τι έκανε πέρυσι: Τίποτα το ιδιαίτερο. Ήταν ένα μια δεμένη ομάδα, που δεν είχε πρόβλημα με την παραμονή στην κατηγορία, αλλά ούτε και τα απαραίτητα εφόδια για να διεκδικήσει την είσοδο στα πλέι οφ. Απολύτως φυσιολογικά κατέλαβε τη δωδέκατη θέση.

Προπονητής: Τζέικ Μπάξτον (35 ετών, από τον Μάιο του 2020). Κάνει τα πρώτα του βήματα ως τεχνικός, χωρίς να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση (αμυντικός). Ανέλαβε την Μπέρτον μετά από την παραίτηση του επί σειρά ετών τεχνικού Νάιτζελ Κλαφ.

Έδρα: Pirelli Stadium (6.912), Μπέρτον άπον Τρεντ

Μεταγραφές: Ο μπακ Έρντλι και ο μέσος Μπόστγουικ (αμφότεροι από τη Λίνκολν) είναι οι πιο αξιοπρόσεκτες προσθήκες. Ο μέσος Φρέιζερ και ο επιθετικός Σάρκιτς (Μπλάκπουλ) θεωρούνται οι πιο σημαντικές, πλην όμως διαχειρίσιμες, αποχωρήσεις.

Προετοιμασία: Στα τρία πιο σημαντικά φιλικά, έφερε διαφορετικά αποτελέσματα. Επικράτησε 1-0 της Στόουκ, ηττήθηκε 3-2 από την Κόβεντρι και αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γουόλσολ. Τυχερή στο Λιγκ Καπ, πέρασε το εμπόδιο της Άκρινγκτον στα πέναλτι (1-1 η καν. διάρκεια).

Εκτίμηση: Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και ο σημαντικότερος έχει να κάνει με τον προπονητή. Ο Κλαφ ήξερε καλά την ομάδα και πώς να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες. Ο Μπάξτον θα προσπαθήσει λογικά να βαδίσει πάνω στα βήματα του προκατόχου του, αλλά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο. Πάντως, το σχετικά καλό ρόστερ που διαθέτει η Μπέρτον μπορεί να την κρατήσει μακριά από... μπελάδες.

Μπλάκπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Με δύο όψεις η παρουσία της. Αρχικά έδειξε καλά στοιχεία και έδωσε την ελπίδα στους οπαδούς της ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ. Στη συνέχεια φάνηκε πως δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο και περιορίστηκε στην δέκατη τρίτη θέση.

Προπονητής: Νιλ Κρίτσλι (41 ετών, από τον Μάρτιο του 2020). Η Μπλάκπουλ είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής σε σύλλογο, προηγουμένως δούλευε στα τμήματα υποδομών της Λίβερπουλ. Πρόλαβε να κοουτσάρει μόλις σε τρία ματς (0-2-1) πριν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.

Έδρα: Bloomfield Road (16.616), Μπλάκπουλ

Μεταγραφές: Αρκετές οι αλλαγές στο ρόστερ, ο Κρίτσλι είναι φανερό πως προσπαθεί να χτίσει μια νέα ομάδα. Ο αμυντικός Έντουαρντς (Νταντί Γιουνάιτεντ) και ο επιθετικός Ναντουιγιέ (Αλτάι) θεωρούνται οι σημαντικότερες αποχωρήσεις. Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν ο μέσος Άντερσον (Σουίντον) και οι επιθετικοί Γέιτς (Ρόδεραμ), Σάρκιτς (Μπέρτον).

Προετοιμασία: Τα φιλικά της ήταν πλούσια σε γκολ, ενδεικτικό στοιχείο της φιλοσοφίας που προσπαθεί να περάσει ο Κρίτσλι. Ωστόσο, στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν έδειξε και αμυντικές αρετές. Έφερε 0-0 εκτός έδρας με τη Στόουκ (Τσάμπιονσιπ) για το Λιγκ Καπ και ηττήθηκε με 5-4 στα πέναλτι. Ακολούθησε η συντριβή με 7-2 από την πανίσχυρη Λίβερπουλ.

Εκτίμηση: Από τις ομάδες – μυστήριο εν όψει της νέας σεζόν. Ο Κρίτσλι είναι τεχνικός που ξέρει να αναδεικνύει το ταλέντο των παικτών, αλλά δεν διαθέτει εμπειρία στη σκληρή πραγματικότητα της κατηγορίας. Πάντως, υπάρχουν θεωρητικά οι προϋποθέσεις για μια καλύτερη σεζόν φέτος.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Μπρίστολ Ρόβερς

Τι έκανε πέρυσι: Δεν τα πήγαινε άσχημα μέχρι και τον Δεκέμβριο, όταν και άλλαξε τεχνική ηγεσία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε «απώλεια προσανατολισμού» και η ομάδα έχασε έδαφος στη βαθμολογία, περιοριζόμενη στη δέκατη τέταρτη θέση.

Προπονητής: Μπεν Γκάρνερ (40 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Προκάλεσε έκπληξη η πρόσληψή του. Πέρασε από το τεχνικό επιτελείο της Κρίσταλ Πάλας και της Γουέστ Μπρομ, όμως δεν είχε εργαστεί στο παρελθόν ως πρώτος προπονητής. Η τελευταία του δουλειά ήταν ασίσταντ μάνατζερ σε σύλλογο της Ινδίας!

Έδρα: Memorial Stadium (12.296), Μπρίστολ

Μεταγραφές: Δίχως αμφιβολία, η απώλεια του πολύτιμου σέντερ φορ Κλαρκ – Χάρις (Πιτέρμπορο) δεν είναι εύκολο να καλυφθεί, ωστόσο έγιναν αξιόλογες προσθήκες. Οι αμυντικοί Μπάλντουιν (Σάντερλαντ), Έμερ (Τζίλιγχαμ), ο μέσος Γουέστμπρουκ (Κόβεντρι) και ο επιθετικός Νίκολσον (Κολοράντο) είναι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν.

Προετοιμασία: Στα σημαντικότερα φιλικά, οι Ρόβερς νίκησαν 2-1 την Έξετερ και 2-0 την Τσέλτεναμ, έφεραν ισοπαλία 1-1 με τη Νιούπορτ, ενώ ηττήθηκαν 4-3 από τη Φόρεστ Γκριν και 2-1 από την Κάρντιφ. Προβλημάτισαν στο πρώτο επίσημο ματς, καθώς στο Λιγκ Καπ ηττήθηκαν με «κάτω τα χέρια» από την Ίπσουιτς (3-0).

Εκτίμηση: Θολό το τοπίο σχετικά με τις δυνατότητές της. Διαθέτει ορισμένους αξιόλογους και έμπειρους παίκτες, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια καλή πορεία. Από την άλλη, το πρώτο δείγμα του Γκάρνερ στην τεχνική ηγεσία (2-5-9) δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Δύσκολα πάντως θα τα πάει χειρότερα από πέρσι.

Σριούσμπερι

Τι έκανε πέρυσι: Αυτό που την ενδιέφερε ήταν να μείνει μακριά από... μπλεξίματα και από τη στιγμή που τα κατάφερε, άπαντες στο κλαμπ έμειναν ικανοποιημένοι. Δεν έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, βασιζόμενη στην άμυνα, αλλά σημασία έχει ότι πέτυχε τον στόχο της, τερματίζοντας στη δέκατη πέμπτη θέση.

Προπονητής: Σαμ Ρίκετς (39 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2018). Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Ρέξαμ, η Σριούσμπερι είναι η πρώτη του ουσιαστικά δουλειά ως τεχνικός. Στο πρωτάθλημα δεν έχει πετύχει κάτι σπουδαίο, ωστόσο οδήγησε δύο σερί χρονιές τους «σριους» στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου.

Έδρα: New Meadow (9.875), Σριούσμπερι

Μεταγραφές: Τίποτα το εντυπωσιακό μέχρι τώρα, η πιο αξιοσημείωτη αποχώρηση ήταν αυτή του μέσου Λορέν (Ρέντινγκ). Ηρθαν δανεικοί ο μπακ Φόσεϊ (Φούλαμ), ο μέσος Χάι (Χάντερσφιλντ) και ο γκολκίπερ Σάρκιτς (Γουλβς), λογικά θα υπάρξουν και άλλες προσθήκες.

Προετοιμασία: Στα πιο αξιόλογα φιλικά ηττήθηκε 1-0 από τη Γουόλσολ και 5-1 από τη Στόουκ, ενώ επικράτησε 2-1 της Μπέρνλι. Ευκολία στο σκοράρισμα, αλλά και αμυντικά κενά έδειξε η ήττα-αποκλεισμός με 4-3 από τη Μίντλεσμπρο στο Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Ο Ρίκετς έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι η Σριούσμπερι θέλει να αλλάξει επίπεδο, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δεν συνηγορούν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί φέτος. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι και πάλι να μείνει η ομάδα μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Λίνκολν

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν νεοφώτιστη, ωστόσο ξεκίνησε τη σεζόν με φιλοδοξίες. Η αλλαγή προπονητή το φθινόπωρο έκοψε τη... φόρα στην ομάδα, η οποία παρουσίασε πολλές μεταπτώσεις και η διακοπή του πρωταθλήματος τη βρήκε στη δέκατη έκτη θέση.

Προπονητής: Μάικλ Άπλετον (44 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2019). Ανέλαβε τη Λίνκολν χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος τον σχεδιασμό και την προετοιμασία. Προσπαθεί σταδιακά να περάσει τη φιλοσοφία του και να χτίσει την ομάδα με βάση το δικό του σκεπτικό. Διαθέτει εμπειρία και ικανότητες σε αυτό το επίπεδο, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν.

Έδρα: Sincil Bank (10.120), Λίνκολν

Μεταγραφές: Ήταν βέβαιο ότι ο Άπλετον θα επιχειρούσε να ανανεώσει το ρόστερ και οι αλλαγές είναι αρκετές. Ο μέσος Τζόουνς (Κρου) και ο αμυντικός Τζάκσον (Χιμπέρνιαν) είναι οι πιο αξιόλογες προσθήκες, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα αποκτηθούν κι άλλοι παίκτες μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος.

Προετοιμασία: Σε 5 φιλικά ματς, ο απολογισμός ήταν 2-0-3. Στα πιο σημαντικά, επιβλήθηκε 4-0 της Σκάνθορπ, ενώ ηττήθηκε 1-0 από τη Σάλφορντ και 2-1 από την Όλνταμ. Ξεκίνησε με το… δεξί στα επίσημα, επικράτησε 2-1 (εκτός) της Κρου για το Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Πέρσι η αισιοδοξία στη Λίνκολν ήταν διάχυτη, φέτος άπαντες στον σύλλογο εμφανίζονται πιο... προσγειωμένοι. Ο Άπλετον είναι σοβαρός και εργατικός προπονητής και λογικά η ομάδα θα τα πάει καλύτερα από πέρσι. Το «πόσο καλύτερα», μένει να φανεί.

Άκρινγκτον

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι περισσότεροι την είχαν έτοιμη για υποβιβασμό, αλλά κατάφερε ξανά να τους διαψεύσει. Η διακοπή του πρωταθλήματος την βρήκε στην δέκατη έβδομη θέση και στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Προπονητής: Τζον Κόλμαν (57 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2014). Έχει ταυτιστεί με τον σύλλογο, όπου διανύει τη δεύτερη θητεία του ως τεχνικός (1999-2012 η πρώτη). Συνηθισμένος να δουλεύει χωρίς σπουδαίο ρόστερ και με λίγα χρήματα για μεταγραφές, καταφέρνει να βρίσκει τις λύσεις που χρειάζεται η ομάδα.

Έδρα: Crown Ground (5.450), Άκρινγκτον

Μεταγραφές: Οι επιθετικοί Τζ. Κλαρκ (Λούτον), Ζανζαλά (Κρου) και ο τερματοφύλακας Εφθίμοφ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας) ήταν οι σημαντικότεροι εξ όσων αποχώρησαν. Από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζει ο αμυντικός Μπέρτζες (Σκάνθορπ), ενώ από τη Νιούκαστλ αποκτήθηκαν ως δανεικοί ο μέσος Σανγκαρέ και ο εξτρέμ Άλαν.

Προετοιμασία: Στα δυο πιο σημαντικά φιλικά, αμφότερα με ομάδες της Β' Αγγλίας, ηττήθηκε 3-0 από την Μπόλτον και επικράτησε 1-0 της Σάλφορντ. Δεν τα κατάφερε στο Λιγκ Καπ, αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Μπέρτον (1-1 η καν. διάρκεια).

Εκτίμηση: Δεν αλλάζει κάτι ούτε φέτος. Βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Η ομοιογένεια και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια που δημιουργεί ο Κόλμαν, είναι τα όπλα της ομάδας. Το ρόστερ δεν διακρίνεται για την ποιότητά του, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούριο.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ροτσντέιλ

Τι έκανε πέρυσι: Μόνιμη... θαμώνας της ουράς της βαθμολογίας τα τελευταία χρόνια, βρήκε ξανά τον τρόπο να επιβιώσει. Κατέλαβε τη δέκατη όγδοη θέση και η διακοπή τη... βόλεψε, αφού κανείς δεν ξέρει αν θα τα κατάφερνε σε περίπτωση που το πρωτάθλημα συνεχιζόταν.

Προπονητής: Μπράιαν Μπάρι – Μέρφι (42 ετών, από τον Μάρτιο του 2019). Στην πρώτη του δουλειά ως τεχνικός, πιστώνεται ήδη ότι κατάφερε δύο φορές να κρατήσει την ομάδα στη Λιγκ 1. Υπήρξε επί σειρά ετών παίκτης της Ροτσντέιλ και οι οπαδοί των συμπαθούν.

Έδρα: Crown Oil Arena (10.249), Ροτσντέιλ

Μεταγραφές: Η Ροτσντέιλ δεν διακρίνεται για την οικονομική της άνεση. Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι τώρα, ενώ θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά παικτών, όπως ο επιθετικός Χάντερσον (Σάλφορντ) και οι μέσοι Καμπς (Φλίτγουντ), Γουίλιαμς (Μπλάκπουλ), που αποχώρησαν. Αναζητούνται λύσεις μέσω δανεισμών και ελεύθερων.

Προετοιμασία: Αντιμετώπισε ομάδες της Β' Αγγλίας στα πιο σημαντικά φιλικά. Νίκησε 2-0 τη Στόκπορτ και 1-0 την Όλνταμ, ενώ ηττήθηκε 2-1 από την Πορτ Βέιλ. Ωστόσο, στο Λιγκ Καπ έκανε την έκπληξη και πέταξε εκτός συνέχειας τη Χάντερσφιλντ (Τσάμπιονσιπ), της οποίας επικράτησε 1-0 εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Τη ξέρει τη μοίρα της, μάχη από την αρχή για να μαζευτούν οι βαθμοί που θα την κρατήσουν στην κατηγορία. Με μια πρώτη ματιά μοιάζει αποδυναμωμένη και ίσως αυτό να της κοστίσει. Από την άλλη, έχει... ακονισμένο ένστικτο επιβίωσης και ο Μπάρι – Μέρφι ξέρει να μακιγιάρει τις αδυναμίες.

ΜΚ Ντονς

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν νεοφώτιστη στην Α' Αγγλίας και μέχρι τον Νοέμβριο έδειχνε ότι δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Η αλλαγή προπονητή τη βοήθησε να βελτιωθεί και να αποφύγει τον υποβιβασμό, παίρνοντας τη δέκατη ένατη θέση.

Προπονητής: Ράσελ Μάρτιν (34 ετών, από τον Νοέμβριο του 2019). «Κρέμασε τα παπούτσια του» ως παίκτης των Ντονς για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Ο Σκωτσέζος δεν διαθέτει εμπειρία στους πάγκους, αλλά κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες.

Έδρα: Stadium MK (30.500), Μίλτον Κέινς

Μεταγραφές: Έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, όπως ο αμυντικός Γκίλμπι (Τσάρλτον), ο μέσος ΜακΓκραντλ (Λίνκολν) και ο επιθετικός Χίλι (Τουλούζ). Από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουν ο έμπειρος αμυντικός Κίο (Ντέρμπι) και ο μέσος Σόρενσεν (δανεικός από τη Στόουκ). Αναμένονται κι άλλες προσθήκες.

Προετοιμασία: Έδωσε φιλικά με ομάδες που αγωνίζονται σε παραπάνω κατηγορίες και δέχτηκε αρκετά γκολ. Ηττήθηκε 6-0 από τη Νόριτς, 3-2 από την Κόβεντρι και 4-1 από την Άρσεναλ, ενώ έφερε 2-2 με τη Φούλαμ. Ήττα και στο Λιγκ Καπ, 1-0 εντός (ξανά) από την Κόβεντρι.

Εκτίμηση: Οι Ντονς θέλουν να χτίσουν πάνω στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Αυτή τη φορά είναι πιο... υποψιασμένοι για το τί τους περιμένει. Ο Μάρτιν αποδείχτηκε ικανός διαχειριστής, όμως τώρα έχει από την αρχή την ευθύνη της ομάδας. Θεωρητικά, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για καλύτερη πορεία φέτος.

Γουίμπλεντον

Τι έκανε πέρυσι: Μαθημένη στο «ζειν επικινδύνως», όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Κατάφερε να βελτιωθεί και να μαζέψει βαθμούς, που την έφεραν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και όταν προέκυψε η διακοπή, «επιβίωσε» εις βάρος της Τρανμίρ, καταλαμβάνοντας την εικοστή θέση.

Προπονητής: Γκλιν Χοτζ (57 ετών, από τον Οκτώβριο του 2019). Ανέλαβε αρχικά ως υπηρεσιακός και στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε. Κράτησε την ομάδα στην κατηγορία και μαζί και τη θέση του. Παλαιότερα είχε διατελέσει δύο φορές υπηρεσιακός τεχνικός στην Μπάρνσλεϊ, ενώ πριν από τη Γουίμπλεντον δούλευε στις ακαδημίες της Στόουκ.

Έδρα: Plough Lane (9.300)

Μεταγραφές: Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν αυτές του μέσου Γουάγκασταφ (Φόρεστ Γκριν) και του μεσοεπιθετικού Πίνοκ (Κιλμάρνοκ). Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο οι νέες προσθήκες, ως πιο αξιόλογες κρίνονται εκείνες των μέσων Γούντγιαρντ (Πιτέρμπορο) και Οκσάνεν (Μπρέντφορντ).

Προετοιμασία: Τα περισσότερα φιλικά ήταν εναντίον ερασιτεχνικών ομάδων και μολονότι η Γουίμπλεντον νίκησε σε όλα, δύσκολα προκύπτει κάποιο συμπέρασμα. Στο πιο σοβαρό τεστ, ηττήθηκε 3-0 από την ΚΠΡ, ενώ αποκλείστηκε στα πέναλτι στο Λιγκ Καπ από την Όξφορντ (1-1 η καν. διάρκεια).

Εκτίμηση: Στη Γουίμπλεντον περιμένουν να μπουν στο νέο τους γήπεδο (πιθανότατα εντός Οκτωβρίου, έως τότε θα χρησιμοποιείται ως έδρα το γήπεδο της ΚΠΡ), υπάρχει ενθουσιασμός, όμως το στάτους της ομάδας δεν έχει αλλάξει. Απαιτείται σκληρή μάχη για την εξασφάλιση της παραμονής, τουλάχιστον οι Λονδρέζοι έχουν μάθει να παλεύουν.

Σουίντον

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στη Β' Αγγλίας και η διακοπή του πρωταθλήματος τη βρήκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους «ρόμπινς» να παίρνουν την απευθείας άνοδο.

Προπονητής: Ρίτσι Γουέλενς (40 ετών, από τον Νοέμβριο του 2018). Έχοντας δουλέψει προηγουμένως στην Όλνταμ, η Σουίντον είναι ο δεύτερος σταθμός της καριέρας του ως τεχνικός. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάνει καλή δουλειά, πιστώθηκε την επιτυχία της ανόδου και κέρδισε το δικαίωμα να συνεχίσει.

Έδρα: County Ground (15.728), Σουίντον

Μεταγραφές: Ο επιθετικός Ντόιλ (Μπόλτον) και ο μέσος Άντερσον (Μπλάκπουλ) είναι οι σημαντικότεροι από τους παίκτες που έφυγαν. Ο έμπειρος επιθετικός Πίτμαν (Πόρτσμουθ) ξεχωρίζει από τους νεοφερμένους, χρήσιμη προσθήκη και ο μέσος Πέιν (Σριούσμπερι).

Προετοιμασία: Έδωσε πολλά φιλικά, τα περισσότερα κόντρα σε ομάδες από μικρότερες κατηγορίες. Στα πιο αξιόλογα, με αντιπάλους από την Τσάμπιονσιπ, νίκησε 2-1 την Κόβεντρι και αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπρίστολ Σίτι. Πάντως, στην πρόβα τζενεράλε έδειξε ανέτοιμη και ηττήθηκε με 3-1 (εντός) από την Τσάρλτον στο Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Θεωρητικά, η Σουίντον είναι η πιο ισχυρή από τις τέσσερις νεοφώτιστες. Εφόσον προσαρμοστεί γρήγορα στη νέα και πιο απαιτητική πραγματικότητα της Λιγκ 1, μοιάζει ικανή να μείνει μακριά από... μπελάδες

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κρου

Τι έκανε πέρυσι: Είχε την καλύτερη επίθεση στη Β' Αγγλίας (67 γκολ) και χάρη σε αυτή διέγραψε εντυπωσιακή πορεία. Η διακοπή τη βρήκε ισόβαθμη με τη Σουίντον στην κορυφή της βαθμολογίας και οι «σιδηροδρομικοί» πήραν το απευθείας εισιτήριο για τη Λιγκ 1.

Προπονητής: Ντέιβιντ Άρτελ (39 ετών, από τον Ιανουάριο του 2017). Σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια στον πάγκο της Κρου, την οποία ανέλαβε αμέσως μετά το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής. Αναδείχτηκε πέρσι ως ο καλύτερος προπονητής στη Β' Αγγλίας.

Έδρα: Alexandra Stadium (10.153), Κρου

Μεταγραφές: Ο μέσος Τζόουνς (Λίνκολν) ήταν η πιο σημαντική αποχώρηση. Από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουν οι επιθετικοί Μαντρόν (Τζίλιγχαμ), Ζανζαλά (Άκρινγκτον) και ο αμυντικός Ντάνιελς (Λούτον). Επιπλέον, επέστρεψε ο μέσος Μέρφι (Μπόλτον, διατέλεσε αρχηγός της Κρου παλαιότερα), αξιόλογη προσθήκη και ο αμυντικός Μπεκλς (Σριούσμπερι).

Προετοιμασία: Αρκετά μεγάλος ο αριθμός των φιλικών που έδωσε. Στα σημαντικότερα από αυτά, ηττήθηκε 2-0 από την Μπάρνσλεϊ και 3-0 από τη Νιούκαστλ, ενώ νίκησε 3-0 την Μπόλτον. Προσγειώθηκε από την ήττα-αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ από τη Λίνκολν (2-1 εντός έδρας).

Εκτίμηση: Ως νεοφώτιστη, η προτεραιότητα είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Θα πρέπει ίσως να μετριάσει το επιθετικό στυλ που τη διακρίνει, αφού το επίπεδο δυσκολίας είναι αυξημένο. Αν βρει γρήγορα την απαιτούμενη ισορροπία, μπορεί να τα καταφέρει.

Πλίμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Η διακοπή του πρωταθλήματος στη Β' Αγγλίας τη βρήκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, έναν βαθμό πίσω από τις πρωτοπόρους Σουίντον και Κρου. Εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για απευθείας άνοδο.

Προπονητής: Ράιαν Λόου (41 ετών, από τον Ιούνιο του 2019). Ξεκίνησε την καριέρα του ως τεχνικός στην Μπέρι και ακολούθως ανέλαβε την Πλίμουθ. Έχει επιθετική φιλοσοφία, δηλώνει επηρεασμένος από τους Πεπ Γουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ, Ράφα Μπενίτεθ, αλλά και από τον Στίβεν Τζέραρντ, με τον οποίο συνδέεται φιλικά.

Έδρα: Home Park (17.904), Πλίμουθ

Μεταγραφές: Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, το οποίο ο Λόου προσπαθεί να προσαρμόσει στις ανάγκες της ομάδας στη νέα κατηγορία. Χρήσιμες προσθήκες θεωρούνται ο τερματοφύλακας ΜακΚόρμικ (Σουίντον, επέστρεψε για μια τρίτη θητεία στην Πλίμουθ), ο μέσος ΜακΛίοντ (Γουίγκαν) και οι μεσοεπιθετικοί Κούπερ (Πιτέρμπορο) και Ριβς (ΜΚ Ντονς).

Προετοιμασία: Δύο νίκες και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός των φιλικών. Στα πιο αξιόλογα από αυτά, ηττήθηκε 1-0 από τη Μίντλεσμπρο και νίκησε 2-1 τη Φόρεστ Γκριν. Έκαβε την έκπληξη στο Λιγκ Καπ και κέρδισε με 3-2 την ΚΠΡ, που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ.

Εκτίμηση: Τα τελευταία χρόνια η Πλίμουθ... πηγαινοέρχεται μεταξύ Λιγκ 2 και Λιγκ 1, οπότε η παραμονή είναι ο βασικός στόχος. Η παρουσία του Λόου στον πάγκο αποτελεί εγγύηση ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Άλλωστε, δεν έχει χειρότερο ρόστερ από άμεσες ανταγωνίστριες, όπως για παράδειγμα η Άκρινγκτον, η Ροτσντέιλ και η Γουίμπλεντον.

Νορθάμπτον

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποιώντας καλή πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν, «τρύπωσε» στα πλέι οφ, καθώς η διακοπή τη βρήκε στην έβδομη θέση της Β' Αγγλίας. Συνέχισε ακόμα πιο εντυπωσιακά στα πλέι οφ, φτάνοντας στον τελικό και πανηγυρίζοντας την άνοδο.

Προπονητής: Κιθ Κερλ (56 ετών, από τον Οκτώβριο του 2018). Έχοντας περάσει από διάφορες ομάδες των μικρών κατηγοριών, στη Νορθάμπτον μοιάζει να έχει βρει την.... ηρεμία του και σημείωσε την πρώτη σημαντική επιτυχία της καριέρας του ως τεχνικός.

Έδρα: Sixfields (7.798), Νορθάμπτον

Μεταγραφές: Ο τερματοφύλακας Κόρνελ (Ιπσουιτς) και ο αμυντικός Γκουντ (Μπρέντφορντ) είναι οι σημαντικότεροι από τους παίκτες που έφυγαν. Από τις νέες αφίξεις ξεχωρίζουν ο αμυντικός Μπόλγκερ (Λίνκολν) και ο επιθετικός Νάταλ (Μπλάκπουλ).

Προετοιμασία: Στα τρία πιο δυνατά φιλικά που έδωσε, νίκησε 1-0 τη Λέιτον Όριεντ, έφερε 2-2 με τη δεύτερη ομάδα της Γουέστ Μπρομ και ηττήθηκε 3-0 από τη Λούτον. Εντυπωσίασε στο Λιγκ Καπ, πέταξε εκτός συνέχειας την Κάρντιφ (Τσάμπιονσιπ), της οποίας επικράτησε με 3-0.

Εκτίμηση: Ο περσινός θρίαμβος πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα, αφού η Νορθάμπτον θα χρειαστεί να παλέψει για να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στη Λιγκ 1. Αν καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό, η σεζόν αυτόματα θα θεωρηθεί επιτυχημένη.

Επιμέλεια: Libero

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ