foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ53
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γαλλία, Ligue 2: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 20 Αυγ 2020 11:03
Γαλλία-2-Preview-2020-21.jpg

Στη σέντρα αυτήν την εβδομάδα η Λιγκ 2 Γαλλίας και υπάρχει η μεγάλη αλλαγή για όλους εμάς. Πλέον αυτή κατηγορία δεν θα συνδέεται με τις Παρασκευές, με τα ματς να διεξάγονται κυρίως το Σάββατο. Η Β' Γαλλίας είναι δεδομένα απρόβλεπτη, με πολλές ομάδες σε βάθος χρόνου να βράζουν στο ίδιο καζάνι, αν εξαιρέσει κανείς τις 3-4 που ξεφεύγουν στη βαθμολογία. Είναι μία κατηγορία με αρκετά Under 2,5 και ισοπαλίες, ενώ συμμετέχουν ομάδες με σημαντική ιστορία στο γαλλικό ποδόσφαιρο, όπως είναι οι Τουλούζ, Γκινγκάμπ, Λανς, Νανσί, Οσέρ και Σοσό.

Σύστημα διεξαγωγής

Η Β’ Γαλλίας είναι από τις πιο… απλές κατηγορίες, ως προς τον τρόπο διεξαγωγής, με την ύπαρξη φυσικά και πλέι οφ. Η κάθε ομάδα αντιμετωπίζει όλες τις υπόλοιπες μέσα-έξω και μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και των 38 αγωνιστικών. Οι δύο πρώτες προβιβάζονται στην Α’ και οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται στη Γ’. Η 4η της κατάταξης φιλοξενεί την 5η σε «νοκ άουτ» παιχνίδι και η νικήτρια αντιμετωπίζει εκτός την 3η, επίσης σε μονό αγώνα. Η ομάδα που θα προκύψει κι από αυτό το ζευγάρι, θα «μονομαχήσει» σε διπλά ματς με τη 18η της Α’, για το τελευταίο εισιτήριο στη μεγάλη κατηγορία. Τέλος, η 18η παίζει με την 3η της Γ’, μέσα-έξω και η νικήτρια κερδίζει τη συμμετοχή της στη Β’. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) συνολική διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, δ) κατάταξη fair play.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Τουλούζ 2. Αμιάν 3. Αζαξιό 4. Γκινγκάμπ
5. Τρουά 6. Σοσό 7. Χάβρη 8. Κλερμόν
9. Γκρενόμπλ 10. Βαλενσιέν 11. Οσέρ 12. Καέν
13. Παρί FC 14. Σαμπλί 15. Νανσί 16. Σατορού
17. Ροντέ 18. Νιόρ 19. Δουνκέρκη 20. Πο

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Λάρσεν Τερματοφύλακας Νόρντζελαντ Γκινγκάμπ
Πογκμπά Αμυντικός Ατλάντα Γ. Σοσό
Ρεμποκό Αμυντικός Μπεσίκτας Γκινγκάμπ
Σις Μέσος Φορτ. Σίταρντ Αμιάν
Φαν ντε Μπόμεν Μέσος Ντε Γκράαφσαπ Τουλούζ
Ν' Ντιαγέ Αμυντικός Κλερμόν Αζαξιό
Ελογκό Μέσος Γκρενόμπλ Βαλενσιέν
Πέτκοβιτς Μεσοεπιθετικός Γιαβόρ Σαμπλί
Μπελό Αμυντικός Μπρεστ Παρί FC
Ότρέ Μεσοεπιθετικός Μπρεστ Οσέρ

Μακροχρόνιο στοίχημα

Μέχρι στιγμής στις στοιχηματικές δεν έχουν βγει ειδικά στοιχήματα πλην της κατάκτησης του τίτλου στο πρωτάθλημα. Βάσει αποδόσεων, ιστορίας και φανέλας είναι λογικό φαβορί να είναι η Τουλούζ, ωστόσο κατά την άποψη μας αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα στην Αμιάν, αλλά και στην Αζαξιό. Δύο ομάδες που δείχνουν ικανές να βρεθούν ψηλά. Μάλιστα, αν προκύψει στοίχημα για τη δυάδα θα αξίζει το ρίσκο με ένα στοίχημα στην Αζαξιό, αλλά και στην Γκινγκάμπ.

Οι ομάδες της Β' Γαλλίας

Αμιάν

Τι έκανε πέρσι: Μετά την αυτόματη διακοπή του πρωταθλήματος της Ligue 1 τερμάτισε στην 19η θέση με 23 βαθμούς και υποβιβάστηκε έπειτα από 3 χρόνια, αν και αρχικά είχε κερδίσει το δικαστήριο στο γαλλικό ΣτΕ που απαιτούσε την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο έμεινε εκτός από τους «64» χάνοντας στα πέναλτι από τη Ρεν (5-4), ενώ στο Λιγκ Καπ έφθασε στα προημιτελικά και «χαιρέτισε» από τη Λιλ (2-0, εκτός).

Προπονητής: Λούκα Έλσνερ (38 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2019). Συνεχίζει στον πάγκο της ο Σλοβένος τεχνικός με τη διοίκηση να θεωρεί πως από τη στιγμή που το πρωτάθλημα διεκόπη, δεν φταίει για τον υποβιβασμό της. Έχει εργαστεί σε ομάδες της χώρας τους, στην κυπριακή Πάφο και στη βελγική Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Β’ κατηγορία).

Έδρα: Stade Crédit Agricole de la Licorne (12.297)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν οι δύο. Η πρώτη αφορά στον Σενεγαλέζο χαφ, Αμαντού Σις (Μ, 24/6), που έκανε καλή χρονιά με τη Φορτούντα Σιτάρντ και η δεύτερη στον Ιβοριανό μεσοεπιθετικό, Σέικ Τιμιτέ (18/0) που επέστρεψε από την Paris FC.

Προετοιμασία: Μάλλον προβληματική η εικόνα της. Έδωσε 5 ματς χωρίς να πετύχει κάποια νίκη βγάζοντας προβλήματα τόσο αμυντικά και δημιουργικά. Έχασε από τις Μπουλόν (2-0), Βαλενσιέν (2-1), Καέν (2-1) και Τρουά (2-1). Έμεινε στο 0-0 με τη Σαμπλί.

Εκτίμηση: Ο βασικός της στόχος θα είναι η επάνοδος στη Ligue 1 και σίγουρα έχει την ομάδα για να καταφέρει. Βέβαια, η δεύτερη κατηγορία είναι «σκληρό πρωτάθλημα» και θα πρέπει να παλέψει πολύ. Οι συνωμοσιολόγοι, βέβαια, γράφουν διάφορα στο Twitter πως θα ανέβει με το «έτσι θέλω» για να αποκατασταθεί η περσινή αδικία.

Τουλούζ

Τι έκανε πέρσι: Υποβιβάστηκε έπειτα από 17 χρόνια παρότι το γαλλικό ΣτΕ δικαίωσε την προσφυγή της και ζήτησε αναδιάρθρωση της Ligue 1, ωστόσο οι ομάδες ψήφισαν στα τέλη Ιουνίου να πέσει, ως ουραγός, μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού. Βέβαια, φαινόταν εδώ και χρόνια πως εκεί πάει το πράγμα, καθώς είχε εξελιχθεί σε «φτωχό συγγενή» του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Πατρίς Γκαράρντ (60 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2020). Έχει συνδέσει το όνομά του με την Καέν, όπου δούλεψε την τριετία 1995-98 ως βοηθός κι από το 2005 έως το 2018 ως βοηθός, αλλά και πρώτος προπονητής. Το 2014 είχε εμπλακεί ως μάρτυρας στην υπόθεση των στημένων αγώνων στη Β' Γαλλίας. Υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με την Τουλούζ.

Έδρα: Stadium de Toulouse (33.150)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζει η επιστροφή του τερματοφύλακα Ντουπέ (30/0) που έκανε «γεμάτη» σεζόν με την Κλερμόν, ενώ θα τη βοηθήσει σίγουρα ο Ολλανδός χαφ Φαν Ντε Μπόμεν (Μ, 25/5), που προέρχεται από καλή σεζόν με τη Ντε Γκράαφσαπ. Γύρισε και ο Κορεντίν (Μ-Ε, 9/3) που είχε δοθεί δανεικός στη Λανς. Βέβαια, αποχώρησαν οι Ντοσεβί, Σανογκό και Γκραντέλ που στο πρωτάθλημα της β' κατηγορίας θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Προετοιμασία: Έδωσε 4 φιλικά χωρίς νίκη βγάζοντας κάποια προβλήματα στην άμυνα. Βέβαια, στο 0-0 με την Μπορντό έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο. Έμεινε στο 3-3 με τη Σετ, στο 2-2 με την Πο, ενώ ηττήθηκε με 2-1 από τη Νιόρ.

Εκτίμηση: Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την αμερικανική εταιρεία RedBird Capital Partners να παίρνει το 85% των μετοχών, ενδεχομένως να τη βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά στην αρχή, για να πετύχει τον στόχο της που είναι η επάνοδος στο Σαμπιονά. Και έχει τα φόντα να τα καταφέρει...

Αζαξιό

Τι έκανε πέρσι: Ο κορωνοϊός την «πλήγωσε». Παρότι ήταν στην 3η θέση στην αυτόματη διακοπή του πρωταθλήματος στο -1 από τη 2η Λανς και στο -2 από την πρωτοπόρο Λοριάν δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την επάνοδο της στην 1η κατηγορία ούτε καν σε μπαράζ. Στο Κύπελλο έμεινε εκτός νωρίς από τη Σεν Φλουρ (3-1, εκτός), ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στον β' γύρο από την Νανσί (1-0, εκτός).

Προπονητής: Ολιβιέ Πανταλονί (54 ετών, ανέλαβε Νοέμβριο του 2014). Είναι γέννημα-θρέμμα Κορσικανός και έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα. Άλλωστε, υπήρξε και παίκτης της. Η διοίκηση τον στηρίζει και πιστεύει ότι είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τον σύλλογο ξανά στο Σαμπιονά.

Έδρα: Stade François Coty (10.660)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζει του 29χρονου μέσου, Αλασάν Ν'Ντιαγιέ, που την τελευταία τριετία έκανε 91 ματς και 8 γκολ στην Κλερμόν. Θα τη βοηθήσει και ο μέσος Μπαρέτο που ήρθε από την Οσέρ, όπου από το 2017 έκανε 56 ματς και 4 γκολ. Πλήγμα η αποχώρηση του Μπαγιάλα (Μ-Ε, 28/3) και του στράικερ Κουρτέ (Ε, 27/10).

Προετοιμασία: Κατά πολλούς έδειξε πράγματα και είχε καλή εικόνα στα φιλικά. Νίκησε τις Μπαστιά (1-0), Μπεζιέρς (3-1) και Μπαγιόν (2-1). Έμεινε στο 2-2 με τη Σαρλερουά.

Εκτίμηση: Λέτε να αποκατασταθεί η περσινή αδικία; Θα φανεί... Πάντως, η Αζαξιό πλην της περσινής σεζόν τις 3 προηγούμενες έπαιξε πολύ με τη φωτιά, τερμάτισε στη 17η θέση και σώθηκε στις λεπτομέρειες. Να σημειωθεί επίσης πως είναι ομάδα έδρας, καθώς εκεί παρουσιάζεται αρκετά μαχητική και σκληροτράχηλη.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Τρουά

Τι έκανε πέρσι: Ανήκει στην κατηγορία των ζημιωμένων ομάδων από τη διακοπή λόγω κορωνοϊού. Παρά τις πολλές αλλαγές πέρσι το καλοκαίρι βρέθηκε στην 4η θέση στο -3 από την κορυφή και στο -2 από τη Λανς, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την άνοδό της, ούτε στα μπαράζ. Έμεινε εκτός στο Κύπελλο νωρίς από την Μπουργκ (1-0, εκτός), ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από τη Λανς (2-1, εντός).

Προπονητής: Λοράν Μπατλ (44 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2019). Συνεχίζει στον πάγκο της, καθώς το περσινό στοίχημα φάνηκε να πετυχαίνει. Πρόκειται για έναν τεχνικό που έκανε προπονητικό ντεμπούτο στην Τρουά και έδειξε πράγματα.

Έδρα: Stade de l’Aube (21.877)

Μεταγραφές: Το περσινό καλοκαίρι, για όσους δεν θυμούνται προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της και στην έναρξη της περιόδου πολλοί έθεταν το ερώτημα, αν θα βρει χημεία. Μέχρι στιγμής δεν ισχύει κάτι τέτοιο για φέτος. Η άφιξη του Νοτιοκορεάτη επιθετικού Γιουν από τη Ρεμς (39/4 από το 2018), ενδεχομένως, να τη βοηθήσει, όπως και του Κουαμέ (Μ, 14/0) από τη Σερκλ Μπριζ.

Προετοιμασία: Σχετικά καλή η εικόνα της στα φιλικά. Ξεκίνησε με ήττα από τη Ρεμς (3-1), όμως ακολούθησαν το 0-0 με την Κλερμόν, το 3-0 με τη LE PUY FOOT και το 2-0 με τη Βιλεφράνς. Ήταν αρκετά καλή και στο 2-1 από την Παρί FC, ενώ έδειξε πράγματα στα δύο τελευταία φιλικά με Σεντάν (3-1) και Αμιάν (2-1).

Εκτίμηση: Θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Έχει το ρόστερ για να διεκδικήσει πράγματα στην κατηγορία ποντάροντας κυρίως στην έδρα της. Αν κάνει ένα καλό ξεκίνημα, θα πάρει τα πάνω της και θα έχει τύχη να πετύχει τον στόχο της.

Κλερμόν

Τι έκανε πέρσι: Μετρά 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη 2η κατηγορία. Ο στόχος της πεντάδας επετεύχθη μέχρι τη διακοπή και θα μπορούσε, ενδεχομένως, να διεκδικήσει την άνοδο, ωστόσο η απόφαση της κυβέρνησης λόγω κορωνοϊού δεν της το επέτρεψαν. Στο Κύπελλο, όπου δεν ενδιαφέρθηκε, «χαιρέτισε» νωρίς από την Μπερζεράκ (1-0, εκτός), ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στον β' γύρο από τη Λανς (2-2 κ.δ., παρ.), χάνοντας στα πέναλτι με 5-4.

Προπονητής: Πασκάλ Γκαστιέν (57 ετών, ανέλαβε τον Σεπτέμβρη του 2017). Συνεχίζει για 4η χρονιά. Ένας σχετικά καλός προπονητής, χωρίς όμως το… κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να οδηγήσει την ομάδα στη διάκριση. Έμπειρος γι’ αυτό το επίπεδο, αλλά όχι για πιο ψηλά.

Έδρα: Stade Gabriel Montpied (11.980)

Μεταγραφές: Δεν έχει τις αλλαγές της περσινής περιόδου. Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2019 ειδικά οι αποχωρήσεις που είχε συζητήθηκαν. Από τις αφίξεις αν θέλει να ξεχωρίσει κανείς κάποια είναι αυτή του επιθετικού, Τζόρνταν Τελ, που είχε μία καλή σεζόν το 2018-19 με την Ορλεάν, με 8 γκολ σε 24 ματς. Από τις αποχωρήσεις σίγουρα ξεχωρίζει αυτή του Ντουπέ (Τ, 27/0) που πήγε στην Τουλούζ.

Προετοιμασία: Σε 4 φιλικά για τα οποία έχουμε ξεκάθαρη εικόνα είχε προβληματική λειτουργία. Έμεινε στο 0-0 με την Τρουά, όπου έδειξε προβλήματα δημιουργικά, στο 1-0 από τη Ροντέ δεν ήταν καλή. Ευχάριστο το διάλειμμα με τη Σατορού (3-1), αλλά πολύ εκκωφαντικό το 4-0 από την Γκρενόμπλ.

Εκτίμηση: Ο Ελβετός επιχειρηματίας Σάεφερ, που την αγόρασε τη σεζόν 2018-19, θέλει να ρίξει χρήμα για να τη φέρει στην Α’ (για 1η φορά). Ωστόσο ως ομάδα είναι μία μετριότητα όπως και να το κάνουμε... Θεωρούμε πως δύσκολα θα βρεθεί ξανά τόσο ψηλά.

Χάβρη

Τι έκανε πέρσι: Η αυτόματη διακοπή του πρωταθλήματος τη βρήκε στην 6η θέση σε μία χρονιά, όπου είναι γεγονός ότι έψαξε τη διάκριση, όμως έμεινε στο -9 από τη 2η Λανς. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς από τη Δουνκέρκη χάνοντας με 3-1 εντός, ενώ αποκλείστηκε νωρίς από το Λιγκ χάνοντας στα πέναλτι με 4-3 από την Κλερμόν (1-1 κ.δ., παρ.).

Προπονητής: Πολ Λε Γκουέν (56 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2019). Ο τρεις φορές πρωταθλητής Γαλλίας συνεχίζει στον πάγκο της με την παρουσία στη Ligue 2 να δίνει όπως είναι λογικό άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα.

Έδρα: Stade Océane (25.178)

Μεταγραφές: Αναμφισβήτητα η αποχώρηση του Καντεούρε (Ε, 24/20) συνιστά πλήγμα για τη Χάβρη, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον μέσο Γκουεγιέ (26/0). Από τις αφίξεις δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποια που να ξεχωρίζει, ενδεχομένως να αξίζει αυτή του εξτρέμ Κορνέ, που την περασμένη σεζόν είχε 16 συμμετοχές με 1 γκολ στην Αμιάν.

Προετοιμασία: Είχε πολύ μέτρια εικόνα. Ξεκίνησε με βαριά ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν (9-0) και το 3-0 από τη Ρεμς. Ακολούθησαν οι καλές εμφανίσεις με Ανζέ (3-1) και Καέν (2-1), αλλά ήταν απογοητευτική στο 1-1 με την Κεβιγί, αλλά και στις ήττες με την Αβράνς (5-4) και Ναντ (3-1).

Εκτίμηση: Βάσει των προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ της θα λέγαμε ότι η επανάληψη πορείας ανάλογης με την περσινή είναι δύσκολη. Βέβαια, η παρουσία του Λε Γκουέν στον πάγκο της προσδίδει άλλη αίγλη και ενδεχομένως να διεκδικήσει την είσοδο της στην πεντάδα. Ίδωμεν...

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Βαλενσιέν

Τι έκανε πέρσι: Για τα δεδομένα της κι αυτά που περίμεναν άπαντες στην έναρξη της περιόδου, έκανε καλή πορεία μέχρι τη διακοπή. Τερμάτισε στην 7η θέση με 42 βαθμούς, έχοντας μάλιστα την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με 20 γκολ παθητικό. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «32» χάνοντας εντός με 2-1 από τη Ντιζόν, ενώ στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός στον α' γύρο χάνοντας με 4-1 από την Αζαξιό.

Προπονητής: Ολιβιέ Γκεγκάν (48 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2019). Συνεχίζει με τον 48χρονο προπονητή που από την πρώτη του θητεία κρίνεται επιτυχημένος και γι' αυτό, άλλωστε, τον Μάιο η διοίκηση ανανέωσε το συμβόλαιο του έως το 2023. Πρόκειται για τον προπονητή που χρεώθηκε τον υποβιβασμό της Ρεμς από την Α’ το 2016 και πιστώθηκε τον προβιβασμό της Γκρενόμπλ από τη Γ’, ένα χρόνο αργότερα. Του αρέσει να παίζει με 3 στόπερ.

Έδρα: Stade du Hainaut (24.962)

Μεταγραφές: Για ακόμη μία σεζόν υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Σημαντική η προσθήκη του Καμερουνέζου μέσου Ελογκό (148/16 από το 2015 στην Γκρενόμπλ) και του Βαντεναμπέελε (Α, 119/5) από την Γκρενόμπλ, ενώ από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει αυτή του Αμπρί (Μ-Ε, 17/0).

Προετοιμασία: Έδωσε 6 φιλικά και είχε 4 νίκες. Ξεκίνησε με ήττα από τη Μουσκρόν και ακολούθησαν οι νίκες επί των Βιλεφράνς (4-0), SC Λυών (4-3), Αμιάν (2-1) και Δουνκέρκη (1-0). Ολοκλήρωσε με τη βαριά ήττα με 3-0 από την Ουνιόν Σεν Γκιλουάζ.

Εκτίμηση: Στην 7η συνεχόμενη παρουσία της στη Ligue 2 θα έχει και πάλι ως στόχο το να μείνει σε αυτήν. Θα στηριχτεί κυρίως στην έδρα της και βάσει του υλικού που έχει μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο της στη δεκάδα.

Γκινγκάμπ

Τι έκανε πέρσι: Η χρονιά δεν εξελίχθηκε, όπως την είχε σχεδιάσει. Στόχος της ήταν η άμεση επάνοδος στο Σαμπιονά, όμως έμεινε στην 8η θέση μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού, ούσα στο -14 από τη 2η Λανς. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε εύκολα με 3-0 από τη Λοριάν, ενώ στο Λιγκ Καπ έχασε τα «αυγά και τα πασχάλια» στον 1ο γύρο από την Ορλεάν (4-1).

Προπονητής: Σιλβέν Ντιντό (45 ετών, ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2019). Συνεχίζει με τον προπονητή που αντικατέστησε τον Πατρίς Λερ τον περασμένο χειμώνα. Είναι άνθρωπος που ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα, καθώς εργάζεται σ' αυτή σε διάφορα πόστα από το 2017. Γενικώς, δε λέει και πολλλα το βιογραφικό του.

Έδρα: Stade du Roudourou (19.003)

Μεταγραφές: Σημαντική η άφιξη του Δανού πορτιέρε, Λάρσεν (66/0 από το 2017) από τη Νόρντζελαντ. Θα τη βοηθήσει ο Καμερουνέζος εξτρέμ Ντεπ (6/0) από την Καϊσερίσπορ, αλλά και ο Πορτογάλος Ρεμπόκο (Α, 17/0) από την Μπεσίκτας. Στα μάτια μας φαίνεται ενισχυμένη.

Προετοιμασία: Η εικόνα της ήταν καλή, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Ξεκίνησε με νίκη επί της Λαβάλ (2-1), όπου ειδικά στο β' μέρος έδειξε πραγματάκια και ακολούθησαν οι ήττες από Μπρεστ (1-0), Λοριάν (1-0), όπου εμφάνισε καλά στοιχεία ανασταλτικά.

Εκτίμηση: Πέρσι ο στόχος της άμεσης επανόδου δεν επετεύχθη. Φέτος πιστεύουμε πως θα βρίσκεται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Είναι ένα σύνολο, άλλωστε, που έχει εμπειρία και μπορεί να παίρνει αποτελέσματα εντός - εκτός, που είναι σημαντικό για τη β' κατηγορία.

Γκρενόμπλ

Τι έκανε πέρσι: Είχε αξιοπρεπή παρουσία και επιβεβαίωσε τους ειδικούς που θεωρούσαν πολύ πιθανό ότι θα βρεθεί στην πρώτη δεκάδα τερματίζοντας στην 9η θέση και 9 βαθμούς μακριά από την 19η Λε Μαν. Ήταν αξιόμαχη και όταν δεν μπορούσε να πάρει ένα ματς, τουλάχιστον δεν έχανε, πράγμα που φαίνεται από τις 14 ισοπαλίες. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς από τη Φρεούς Σεντ Ραφαέλ (2-1), ενώ στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός στον β' γύρο από τη Σαμουά (5-4 στα πέναλτι).

Προπονητής: Φιλίπ Ινσμπερζέ (61 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2018). Θα βρίσκεται για 3η σεζόν στον πάγκο της. Είναι πολύ έμπειρος στην κατηγορία (έχει εργαστεί παλιότερα δύο φορές στη Νιορ, στη Λαβάλ, τη Χάβρη και την Κρετέιγ), ενώ πιστώθηκε τον προβιβασμό της Μετς στην Α’, το 2016. Είναι το απόλυτο αφεντικό στην ομάδα.

Έδρα: Stade des Alpes (20.068)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του 30άρη επιθετικού Ραβέ (Ε, 14/1) που δεν πέτυχε, πάντως, στη Γερμανία με τη Φράιμπουργκ. Ωστόσο είχε σημαντικές αποχωρήσεις και δη αυτές των Ελογκό (148/16 από το 2015 στην Γκρενόμπολ), Βαντεναμπέελε (Α, 119/5), αλλά και του Γκιμπό (Α, 52/0 τη διετία '18-'20).

Προετοιμασία: Σχετικά καλή η εικόνα της στα φιλικά. Ξεκίνησε με το 1-0 επί της Λυών Ντισέρ, για να ακολουθήσει η μοναδική της ήττα σ' αυτά, με 1-0 από την Μπουρζ Περονά. Ακολούθησαν οι νίκες επί των Νιμ (2-0), Γκρας (3-0) και Κλερμόν (4-0).

Εκτίμηση: Είναι η κλασική «τίμια» ομάδα. Εξαιρετικά αξιόμαχη και παρά τις αποχωρήσεις περιμένουμε ξανά να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα ή κοντά σ' αυτή. Άλλωστε, έχει έναν προπονητή με ξεκάθαρο «μοτό» πως «αν δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον μην χάσεις».

Σαμπλί

Τι έκανε πέρσι: Για πρώτη φορά στη 2η κατηγορία τα πήγε πολύ καλά τερματίζοντας στο +9 από τη 19η Λε Μαν. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ομάδα που ιδρύθηκε το 1989 κι απέκτησε επαγγελματικό καταστατικό μόλις πέρσι. Στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στον α' γύρο από την Αζαξιό (2-0), ενώ στο Κύπελλο έφυγε στους «64» από τη Ρεντ Σταρ (2-1, εκτός).

Προπονητής: Μπρούνο Λουζί (55 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2001). Συνώνυμο της ομάδας και ιδρυτής της. Διαδέχθηκε τον αδελφό του Φουλβιό Λουζί (νυν πρόεδρος του συλλόγου) το 2001. Μαθαίνει την κατηγορία, όπως και η ομάδα του.

Έδρα: Stade Pierre Brisson (10.178). Υβριδικός χλοοτάπητας. Ουδέτερο στο Μποβέ, περίπου 45 χλμ. μακριά από τη φυσική της έδρα.

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές των Κορέα (Ε, 20/3 με Ορλεάν), Ελ Χρίτι (Α, 22/1 με Ντούντελανζ) και Πέτκοβιτς (Μ-Ε, 30/16 με τη Γιαβόρ στη Σερβία). Γενικώς θα λέγαμε ότι έχει ένα σύνολο με λίγες διαφορές συγκριτικά με πέρσι το καλοκαίρι, όπου είχε αρκετές.

Προετοιμασία: Στα φιλικά είχε σχετικά καλή εικόνα και πολλές ισοπαλίες: 1-1 με Μπουλόν και Δουνκέρκη, 0-0 με Αμιάν και 2-2 με τη Ρεντ Σταρ. Νίκησε με 4-0 την Μποβέ, ούσα εξαιρετική, ενώ ηττήθηκε με 1-0 από τη Λαβάλ, παρότι είχε καλά διαστήματα.

Εκτίμηση: Πλέον έχει έναν χρόνο, έστω και... πετσοκομμένο, εμπειρίας στην κατηγορία. Βέβαια θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Τώρα αν τα καταφέρει, ας περιμένουμε να δούμε.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Οσέρ

Τι έκανε πέρσι: Για ακόμη μία χρονιά έμεινε μακριά από τις θέσεις της ανόδου και μάλιστα μόλις 11η και δη στο -19 από τη 2η Λανς. Έτσι συμπληρώνει αισίως 9 χρόνια στη β' κατηγορία. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς με 2-1 από τη Hombourg-Haut, ενώ στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός στον α' γύρο από την Μπεζιέρ, χάνοντας στα πέναλτι με 6-5.

Προπονητής: Ζαν Μαρκ Φουρλάν (63 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2019). Για 2η σεζόν στον πάγκο της, έμπειρος προπονητής στην κατηγορία και όχι μόνο. Έχει εργαστεί στην Τρουά (δύο φορές), το Στρασβούργο και τη Ναντ. Το 2019 κατάφερε να ανεβάσει την Μπρεστ στο Σαμπιονά.

Έδρα: Stade de l’Abbé Deschamps (23.467)

Μεταγραφές: Έχει αρκετές προσθαφαιρέσεις. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές των Φορτουνέ (Ε, 10/1 με Τρακτόρ στο Ιράν) και Οτρέ (Μ-Ε, 26/2 με Μπρεστ). Πλήγμα η αποχώρηση του Μπαρέτο (Μ, 27/0), ενώ έφυγε και ο χρήσιμος Γιαταρά (Α, 15/3).

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά με καλή εικόνα. Νίκησε τις Επινάλ (2-0) και Ρεντ Σταρ (2-1). Ακολούθησε το 3-0 επί της Κρετέιγ-Λουσιτάνος και το 3-2 επί της Λε Μαν. Έχασε με 1-0 από την Ορλεάν και ολοκλήρωσε με το 1-1 κόντρα στην ίδια ομάδα.

Εκτίμηση: Όσο οι Κινέζοι δεν πραγματοποιούν την επένδυση που θα κάνει τη διαφορά, θα παραμένει στη δεύτερη κατηγορία. Η λογική λέει πως δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής αλλά το πολύ να φτάσει μέχρι την πρώτη δεκάδα.

Νανσί

Τι έκανε πέρσι: Η αυτόματη διακοπή του πρωταθλήματος τη βρήκε αρκετά μακριά από την «καυτή» ζώνη και το λέμε αυτό, διότι πρόπερσι κινδύνεψε. Στο +8 και στη 12η θέση, λοιπόν. Στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στον 3ο γύρο καθώς έπεσε πάνω στη Μονπελιέ (3-2, εκτός), αν και το πάλεψε, ενώ στο Κύπελλο έφθασε έως τους «32», όπου έμεινε εκτός από την Μπελφόρ (3-1 εκτός).

Προπονητής: Ζαν Λουί Γκαρσιά (58 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2019). Έχει την εμπειρία στην κατηγορία. Έχει δουλέψει σε αρκετές ομάδες, όπως οι Ανζέ, Λανς, Σατορού και Γκρενόμπλ, ενώ ήταν αυτός που το 2019 οδήγησε την Τρουά στην 3η θέση, αλλά δεν μπόρεσε τελικώς να την οδηγήσει στην Α’.

Έδρα: Stade Marcel-Picot (20.087). Υβριδικός χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές του Λατουσέντ (Α, 25/0) από τη Λαβάλ και ο δανεισμός του Μεργκέμ (Μ, 12/1) από την Γκινγκάμπ. Βέβαια, είχε κάποιες σημαντικές αποχωρήσεις και αναφερόμαστε σ' αυτές των Βάγκνερ (Μ-Ε, 18/8), Γκουεγιέ (Ε, 23/7) και Λουμπόχι (Α, 27/2).

Προετοιμασία: Ήταν καλή στα φιλικά. Ξεκίνησε με το 3-0 επί της Ντιφερντάνζ και ακολούθησε το 3-2 επί της Επινάλ και το 2-1 επί της γερμανικής Ζααρμπρίκεν. Ολοκλήρωσε με το 3-3 κόντρα στη Σαντχάουζεν.

Εκτίμηση: Γενικώς έχει ζητήματα οικονομικής φύσεως και είναι σε επιτήρηση από τις ειδικές επιτροπές της Ομοσπονδίας από το καλοκαίρι του 2019. Όσο υπάρχουν αυτά τα θέματα θα είναι για χαμηλά. Αν θα κινδυνέψει, θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος...

Καέν

Τι έκανε πέρσι: Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και νέο προπονητή τον Ρουί Αλμέιδα, ξεκίνησε με όνειρα για άμεση επάνοδο στο Σαμπιονά που κατέληξαν σε εφιάλτη. Η 13η θέση με 34 βαθμούς ήταν αποτυχία. Στο Κύπελλο Γαλλίας αποκλείστηκε στους «32» από τη Μονπελιέ (5-0), ενώ στο Λιγκ Καπ τέθηκε εκτός νωρίς από τη Νανσί (1-0).

Προπονητής: Πασκάλ Ντουπρά (58 ετών, ανέλαβε τον Οκτώβριο του '19). Διαδέχθηκε πέρσι τον Πορτογάλο Ρουί Αλμέιδα και είναι ένα από τα καλά ονόματα της κατηγορίας με θητεία για πολλά χρόνια στην Εβιάν, την οποία το 2013 οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας και μία διετία στην Τουλούζ.

Έδρα: Stade Michel d’Ornano (20.453)

Μεταγραφές: Ο βασικός της στόχος ήταν να απελευθερωθεί από κάποια συμβόλαια, διότι είχε 37 και ήταν πολλά. Κινήθηκε ελάχιστα χωρίς να υπάρχει κάποια κίνηση που να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ενώ ταυτόχρονα αποχώρησαν 6 ποδοσφαιριστές.

Προετοιμασία: Είχε τα «πάνω και τα κάτω» της. Ξεκίνησε με ήττα 1-0 από την Παρί, ακολούθησε το 2-0 επί της Κεβιγί. «Διπρόσωπη» με τη Χάβρη (2-1), για να ολοκληρώσει με ισοπαλία κόντρα στη Βαν (1-1) και νίκες επί των Αμιάν (2-1), Λε Μαν (1-0) που της έδωσαν, αλήθεια είναι, αυτοπεποίθηση.

Εκτίμηση: Μάλλον δεν είναι για πολλά και φέτος. Θα βρίσκεται σε εποπτεία από τις ειδικές επιτροπές της Ομοσπονδίας, με δεδομένο πως ο κορωνοϊός τη συνέθλιψε οικονομικά. Κι αυτά την ώρα που ακούγεται και γράφεται πως υπάρχουν Αμερικανοί που ενδιαφέρονται για επενδύσεις.

Σοσό

Τι έκανε πέρσι: Σίγουρα η πορεία της δεν ήταν καλή, αλλά όχι απογοητευτική, όπως την προηγούμενη χρονιά, όπου σώθηκε στο «τσακ». Με 34 βαθμούς τερμάτισε στην 14η θέση. Στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός στον α' γύρο από την Παρί FC (2-1, εκτός), ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς από την Επινάλ (2-0).

Προπονητής: Ομάρ Νταφ (43 ετών, ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2018). Είναι παιδί του κλαμπ. Κατάφερε το '19 να τη σώσει καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια. Πέρσι δεν κινδύνεψε και συνεχίζει στην ομάδα με συμβόλαιο διάρκειας έως το καλοκαίρι, αλλά και οψιόν για ανανέωση ακόμη δύο ετών.

Έδρα: Stade Auguste-Bonal (20.005)

Μεταγραφές: Φέτος δεν συνέβη ότι πέρσι όπου έρχονταν «καραβιές» παικτών μετά την επένδυση της ισπανικής εταιρείας που έχει και τη Λεβάντε. Πήρε τον αδελφό του Πογκμπά, Φλορεντίν (Α, 22/0) από την Ατλάντα Γιουνάιτεντ. Τον Λοπί (Μ-Α, 29/5) από την Ορλεάν, τον Αμπρί (Μ-Α, 17/0) από τη Βαλενσιέν και τον Κιταλά (Ε, 14/2 με Λοριάν πέρσι). Θεωρείται ενισχυμένη.

Προετοιμασία: Σχετικά καλή η εικόνα της. Ξεκίνησε με νίκες επί των Σενουά (3-0), Σπόρτινγκ Κλαμπ Λυών (2-1) και Μπελφόρ (4-2). Έμεινε στο 0-0 με τη Ντιζόν με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, ενώ έχασε με 1-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, αφήνοντας υποσχέσεις.

Εκτίμηση: Πολλοί την τοποθετούν κάπου στη μέση της βαθμολογίας. Φέτος, ωστόσο, οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι ήταν αρκετά προσεκτικές. Η πεντάδα, σίγουρα, συνιστά υπέρβαση, ωστόσο έχει φανέλα και έδρα για μία τέτοια υπέρβαση. Λέτε; Γιατί όχι...

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σατορού

Τι έκανε πέρσι: Γενικώς είχε αρκετά σκαπανεβάσματα στην απόδοση της και ειδικά στην έναρξη του πρωταθλήματος η εικόνα της δεν ήταν καλή. Άρχισε να παίρνει μπρος μετά την 11η αγωνιστική και τελικά κατάφερε να συλλέξει 34 βαθμούς και να σωθεί σχετικά άνετα μετά την αυτόματη διακοπή. Στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στον α' γύρο από τη Σαμουά (3-1), ενώ έφυγε νωρίς και από το Κύπελλο χάνοντας στα πέναλτι με 7-6 από την ίδια ομάδα.

Προπονητής: Νικολά Ουσαΐ (46 ετών, ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2018). Είναι ο προπονητής που την έσωσε το 2019, όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καλά. Πέρσι αμφισβητήθηκε στην έναρξη της περιόδου, ωστόσο κατάφερε να τη διατηρήσει στη β' κατηγορία και συνεχίζει.

Έδρα: Stade Gaston Petit (17.072)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του Νουρί (Μ, 23/6) που έκανε καλή χρονιά με τη Ρόζελαρ στο Βέλγιο και του Ιμπραΐμ Σισέ (Α, 4/0) που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τη Νις. Από τις αποχωρήσεις, υπήρξαν αρκετές, μ' αυτή του Ντιαρά (Ε, 20/5) να ξεχωρίζει.

Προετοιμασία: Στα φιλικά φάνηκαν τα προβλήματά της. Ξεκίνησε με ήττα από τη Ρεν (3-0), λογικό αποτέλεσμα, αλλά ακολούθησε το 3-1 από την Κλερμόν και το 2-0 τη Λυών Ντισέρ που «πονοκεφαλιάζουν». Το 2-0 επί της αδύναμης Ραμοραντέν δεν μπορεί να θεωρηθεί δείγμα.

Εκτίμηση: Θα λέγαμε ότι τα πράγματα εδώ είναι ξεκάθαρα. Θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να πετύχει αυτόν τον στόχο.

Ροντέ

Τι έκανε πέρσι: Επέστρεψε έπειτα 26 χρόνια στη β' κατηγορία και με 32 βαθμούς στη διακοπή εξασφάλισε την παραμονή παίζοντας, μάλιστα, μακριά από τη φυσική της έδρα που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της Λίγκας. Στο Κύπελλο χαιρέτισε νωρίς από την Κονσολάτ Μαρσέιγ (2-1), ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στον α' γύρο από την Γκρενόμπλ (1-1, 4-3 στα πέναλτι).

Προπονητής: Λοράν Πεϊλεράντ (50 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2015). Έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα. Την ανέλαβε από την 4η κατηγορία και την έφερε στη Ligue 2. Θεωρείται ο κορυφαίος στην ιστορία του συλλόγου.

Έδρα: Stade Paul Lignon (7.800)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές των Ντεμπελέ (Ε, Νανσί, 15/2) και Γκιβάρς (Τ, 7/0) από την Γκινγκάμπ. Από την άλλη, όμως, είχε τη σημαντική αποχώρηση του Ντεσμάς (Τ, 28/0).

Προετοιμασία: Σχετικά καλή εικόνα. Ξεκίνησε με ήττα από την Μπουργκ Περονά (2-0), αλλά ακολούθησαν το 1-0 επί της Κλερμόν και τα δύο 1-1 με Νιμ και Βιλεφράνς. Νίκησε με 2-0 την Πο και ολοκλήρωσε με την ήττα από τη Μονπελιέ (3-1), όπου είχε, πάντως, καλά διαστήματα.

Εκτίμηση: Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος έχει βασικό στόχο την παραμονή. Το μεγάλο της «συν» είναι αδιαμφισβήτητα το γεγονός ότι θα παίξει στην έδρα της, όπου έγιναν εργασίες ανακατασκευής.

Παρί FC

Τι έκανε πέρσι: Εκ διαμέτρου αντίθετη η περσινή σεζόν με εκείνη του 2019, όπου έχασε την άνοδο στα play off. Έμεινε πολύ χαμηλά και επί της ουσίας την ευνόησε η αυτόματη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω διακοπής. Στο +2 από την 19η Λε Μαν τερμάτισε στην 17η θέση. Στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός στους «32» χάνοντας με 8-0 από τη Ναντ, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην ίδια φάση στους «32», χάνοντας με 3-2 από τη Σεντ Ετιέν.

Προπονητής: Ρενέ Ζιράρ (66 ετών, ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2020). Αντικατέστησε στις αρχές του έτους τον Μπαζντάρεβιτς και πρόλαβε να κοουτσάρει σε 9 ματς, με 2 νίκες και 4 ισοπαλίες. Είναι τεράστιο κεφάλαιο στο γαλλικό ποδόσφαιρο και μην ξεχνάμε πως το 2012 οδήγησε τη Μονπελιέ στην κορυφή του Σαμπιονά.

Έδρα: Stade Sébastien-Charléty (20.000)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του έμπειρου μπακ, Μπελό που από το 2014 έκανε 148 ματς στην Μπρεστ. Στα συν και η προσθήκη του επιθετικογενή Γκακπά, που έκανε 55 εμφανίσεις και 4 γκολ με τη φανέλα της Μετς.

Εκτίμηση: Η περσινή σεζόν δεν ήταν καθόλου καλή, όμως σίγουρα έχει το ρόστερ για πιο ψηλά. Κατά την άποψη μας θα βρεθεί αρκετά ψηλά με την παρουσία του Ζιράρ στον πάγκο να αποτελεί συν της.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Νιόρ

Τι έκανε πέρσι: Η αυτόματη διακοπή του πρωταθλήματος τη βρήκε ισόβαθμη στους 26 πόντους με τη 19η Λε Μαν, ωστόσο είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων, -11 έναντι -15 κι έτσι κατάφερε να σώσει την παρτίδα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «64» από τη JS Saint-Pierroise, χάνοντας με 2-1 εντός, ενώ στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός στους «32» χάνοντας με 2-1 από την Τουλούζ.

Προπονητής: Σεμπαστιάν Ντεσάμπρ (44 ετών, ανέλαβε τοπν Ιούνιο του 2020). Επί της ουσίας επιστρέφει στα πάτρια εδάφη έπειτα από 10 χρόνια περιπλάνησης σε Εθνικες ομάδες και συλλόγους σε Αφρική και Αραβία. Έχει πάρει πρωταθλήματα σε Τυνησία, Ανγκόλα και Κύπελλο στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Έδρα: Stade René Gaillard (11.352)

Μεταγραφές: Επί της ουσίας δεν υπάρχει κάποια κίνηση που να ξεχωρίζει. Ο Ντεσάμπρ θα βασιστεί στην παλιά φρουρά και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα βασίζεται στην άμυνα και θα προσπαθεί να χτυπά στην κόντρα.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με δύο ήττες από Λαβάλ (1-0) και Μπριοσέν (2-1), ωστόσο βελτιώθηκε στη συνέχεια στα τεστ με Πο και Σολέ, όπου έμεινε στο 0-0. Έκλεισε με το 2-1 επί της Τουλούζ που σκόρπισε ενθουσιασμό.

Εκτίμηση: Και φέτος θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Θα αγωνιστεί για 9η σερί σεζόν στη δεύτερη κατηγορία και είναι ομάδα χωρίς κάτι ιδιαίτερο, που απλά καταφέρνει να σωθεί, επειδή υπάρχουν... χειρότερες.

Πο

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία στη 2η κατηγορία τερματίζοντας στην 1η θέση της 3ης κατηγορίας με 48 βαθμούς σε 25 αγώνες μετά την αυτόματη διακοπή λόγω κορωνοϊού. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από την Παρί Σεν Ζερμέν, χάνοντας με 2-0.

Προπονητής: Ντιντιέ Τολό (54 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2020). Επιστρέφει στους πάγκους έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια. Είχε να εργαστεί από τον Οκτώβριο του '18, όταν δούλευε στη Νανσί. Οι πιο σπουδαίες του επιτυχίες ως προπονητής ήταν στη Σιόν, όπου κατέκτησε δις το Κύπελλο Ελβετίας (2009, 2015).

Έδρα: Stade du Hameau (18.134), ενώ από το 2021 θα αγωνιστεί στη φυσική της έδρα, το Nouste Camp χωρητικότητας 4.144 θεατών.

Μεταγραφές: Έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, αλλά οποιαδήποτε κρίση θα περιμένουμε να την κάνουμε έπειτα από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές. Και ο λόγος είναι προφανής: πρόκειται για μία ομάδα που τώρα θα περάσει στο αμιγώς επαγγελματικό επίπεδο.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά, όπου η εικόνα της δεν ήταν καλή πλην του 2-2 με την Τουλούζ. Είχε προβλήματα στο 2-2 με την Περπιζάν. Ήταν μέτρια στο 0-0 με τη Νιόρ, ενώ ηττήθηκε με 2-0 τόσο από τη Ροντέ όσο και από την Κολομιέρ.

Εκτίμηση: Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Θα παλέψει για την παραμονή. Της λείπει η εμπειρία που αποτελεί τροχοπέδη. Ας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τι θα δούμε.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δουνκέρκη

Τι έκανε πέρσι: Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού τη βρήκε στην 2η θέση στη Γ' κατηγορία, στο +1 από την Μπουλόν κι έτσι κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδό της στη Ligue 2 έπειτα από 25 χρόνια. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε πολύ νωρίς και πριν καν τη φάση των «64» χάνοντας με 1-0 από τη Ρεμς Σεντ-Αν.

Προπονητής: Φαμπιάν Μερκαντάλ (48 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2020). Επέστρεψε στη Δουνκέρκη έπειτα από τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα, εργαζόταν σ' αυτή από το 2012 έως το 2016. Θα αντικαταστήσει τον Κλοντ Ρομπίν που δούλεψε στην ομάδα για δύο χρόνια και φέτος ανέλαβε την Ορλεάν.

Έδρα: Stade Marcel-Tribut (5.000)

Μεταγραφές: Έχει αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της και σίγουρα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να βρει τις ισορροπίες της. Πάντως, πήρε παίκτες που ξέρουν την κατηγορία, χωρίς όμως να κάνει το... μεγάλο μπαμ.

Προετοιμασία: Σχετικά καλή η εικόνα της στα φιλικά. Έφερε ισοπαλίες με Ρεμς (2-2), Σαμπλί (1-1) και QRM (2-2). Νίκησε τις Λε Τουκέ (2-1), Σεντ Ομέρ (3-0) και Μπουλόν (3-1), ενώ ηττήθηκε από τις Βαλενσιέν (1-0) και Βασκεάλ (2-0).

Εκτίμηση: Της λείπει η εμπειρία... Θα είναι μία από τις ομάδες που ως νεοφώτιστη θα παλέψει για την παραμονή της. Θα είναι σημαντικό να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα.

Επιμέλεια: Κώστας Τέο

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ