foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ουκρανία, Premier League: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 19 Αυγ 2020 22:25
Ουκρανία-Preview-2020-21.jpg

Στη σέντρα και πάλι η ουκρανική Πρέμιερ Λιγκ μετά από έναν μήνα και… κάτι. Μεσολάβησαν σημαντικές στιγμές για το ποδόσφαιρο της χώρας, σε αυτή τη μηνιαία διακοπή. Η κίνηση του προπονητή Μιρτσέα Λουτσέσκου, που έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία της Σαχτάρ, να πάει στη μισητή αντίπαλο Ντιναμό Κίεβου, είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο γεγονός. Βέβαια αυτό δεν θα σταθεί αρκετό για να σταματήσει τη Σαχτάρ που πλέον δεν έχει αντίπαλο εντός συνόρων. Μια Σαχτάρ που μόλις τη Δευτέρα έπαιζε επίσημους αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ της προηγούμενης χρονιάς (έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης)! Πολύ αμφίρροπη δείχνει η μάχη για τις δυο θέσεις κάτω από Σαχτάρ και Ντιναμό, ενώ χαμός θα γίνει και στα κάτω στρώματα, όπου τουλάχιστον έξι ομάδες -με τα τωρινά δεδομένα- δείχνουν να παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. 

Σύστημα διεξαγωγής

Καινοτομίες στον τρόπο διεξαγωγής. Πρώτα απ’ όλα καταργούνται τα πλέι οφ/πλέι άουτ λόγω των πιεσμένων χρονικών περιθωρίων, αλλά και εξαιτίας της αύξησης των ομάδων σε 14. Μάλιστα, υπάρχει πλάνο από του χρόνου να αυξηθούν στις 16, πράγμα που σημαίνει πως φέτος θα υποβιβαστεί μόλις μια ομάδα και θα προβιβαστούν τρεις από τη δεύτερη κατηγορία. Από εκεί και πέρα ισχύει το κλασικό σύστημα, όλες οι ομάδες κοντράρονται μεταξύ τους σε μέσα-έξω ματς. Στο φινάλε η πρωτοπόρος κατακτά το πρωτάθλημα και ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η δεύτερη εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης, ενώ η 3η και η 4η θα οδηγηθούν στα προκριματικά του νεοσύστατου τουρνουά της ΟΥΕΦΑ, το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, στον τρίτο και στον δεύτερο γύρο, αντίστοιχα. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) Μεταξύ τους παιχνίδια, β) Διαφορά τερμάτων μεταξύ τους, γ) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, δ) Συνολικά καλύτερη διαφορά τερμάτων, ε) Καλύτερη επίθεση.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σαχτάρ 2. Ντιναμό Κ. 3. Ζόρια 4. Ολεξάντρια
5. Ντνίπρο 6. Ντέσνα 7. Μαριούπολη 8. Κοβαλίβκα
9. Βόρσκλα 10. Ολιμπίκ Ντ. 11. Ρουκχ Λβιβ 12. Λβιβ
13. Μινάι 14. Ινχουλέτς

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ζουνίνιο Αμυντικός Βαρντάρ Ζόρια
Ντόβμπικ Επιθετικός Μίντιλαντ Ντνίπρο
Γιαβόρσκι Αμυντικός Μαριούπολη Βόρσκλα
Ενγκαμπά Μέσος Λα Λουβιέρ Κοβαλίβκα
Σαμάβσκι Τερμ/κας Λβιβ Ντνίπρο

Τι παίζουμε

Από τη στιγμή που η Σαχτάρ έχει πάρει τεράστια διαφορά από όλες τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί κάτι ως προς τα μακροχρόνια. Σε χαμηλές τιμές θα ανοίξει η κατάκτηση για τους πρωταθλητές και δικαιολογημένα, αφού η Ντιναμό ακόμα και με τον Λουτσέσκου, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα αυτή την ομάδα, δύσκολα θα της κόψει τη φόρα.

➡  Νικητής πρωταθλήματος: Σαχτάρ

Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ


Σαχτάρ

Τι έκανε πέρσι: Ακόμα ένας περίπατος προς τον δρόμο για το πρωτάθλημα. Κατέκτησε εύκολα το τέταρτο σερί, στο +23 από την Ντιναμό! Ονειρική σεζόν στην Ευρώπη όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζοντας αποκλεισμό με το βαρύ 5-0 από την Ίντερ. Οδυνηρός αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη μισητή Ντιναμό στους «16».

Προπονητής: Λουίς Κάστρο (58 ετών, από τον Ιούνιο του 2019). Εμπειρία σε μικρομεσαίες ομάδες της χώρας του, δέχτηκε την πρόκληση της Σαχτάρ και το πρώτο του δείγμα ήταν εξαιρετικό. Αν και Πορτογάλος, απέχει από την αμυντική φιλοσοφία και λογικό με την ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ του.

Έδρα: Donbass Arena (52.187), Ντόνετσκ. Ωστόσο χρησιμοποιεί το NSK Olimpijs'kyj (70.050) της αιώνιας αντιπάλου, Ντιναμό λόγω των εντάσεων που υπάρχουν στο ανατολικό κομμάτι της χώρας  ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Μεταγραφές: Καμία κίνηση έως τώρα και λογικό, αφού μόλις μέχρι τη Δευτέρα έδινε επίσημους αγώνες. Μείζων θέμα το τι προτάσεις θα έρθουν για τους Βραζιλιάνους της και έπειτα θα κοιτάξει για προσθήκες.

Προετοιμασία: Τελευταίο δείγμα τα τρία πιο πρόσφατα ματς στο Γιουρόπα Λιγκ. Νίκησε εύκολα τη Βόλφσμπουργκ στη ρεβάνς των «16» (3-0) και τη Βασιλεία στον προημιτελικό με 4-1, όμως φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων στον ημιτελικό κόντρα στην Ίντερ και συνετρίβη με 5-0.

Εκτίμηση: Έχει ξεφύγει από τα δεδομένα του Ουκρανικού ποδοσφαίρου. Είτε εύκολα είτε λιγότερο άνετα θα φτάσει και πάλι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού και με τον Λουτσέσκου στον πάγκο η Ντιναμό δεν δείχνει αντάξια ανταγωνισμού.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ




Ντιναμό Κιέβου

Τι έκανε πέρσι: Τραγική σεζόν, αφού ναι μεν πλέον δεν μπορεί να κυνηγήσει τη Σαχτάρ, ωστόσο αντί να μειώνει την ψαλίδα με εκείνην, μειώνεται η δική της με τις κάτω ομάδες. Χρειάστηκε στα πλέι  οφ μια γκέλα της Ζόρια την τελευταία αγωνιστική για να σφραγίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρηγοριά αποτελεί η κατάκτηση του Κυπέλλου. Στην Ευρώπη, αποκλείστηκε  στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έμεινε προτελευταία στον όμιλο του Γιουρόπα.

Προπονητής: Μιρτσέα Λουτσέσκου (75 ετών, νέος). Ο άνθρωπος που έχει συνδυάσει το όνομά του με τη μισητή Σαχτάρ (12 χρόνια). Αναγκάστηκε να αποσυρθεί τέσσερις μέρες μετά τη συμφωνία με την Ντιναμό, λόγω της εξόργισης του κόσμου. Εν τέλει μίλησε με τη διοίκηση ξανά, ώστε να τον μεταπείσουν για να μείνει.

Έδρα: NSK Olimpijs'kyj (70.050), Κίεβο.

Μεταγραφές: Τίποτα έως τώρα, καμία προσθαφαίρεση, ο κόουτς Λουτσέσκου θα δουλέψει με το υπάρχον ρόστερ. Επέστρεψαν όλοι οι δανεικοί, αρκετοί από αυτούς θα αξιολογηθούν από τον Ρουμάνο προπονητή.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε η βαριά ήττα με 4-1 από την Ντέσνα, από εκεί και πέρα χαλαρές νίκες κόντρα σε Βέρες (3-0) και Πολέσια (5-1).

Εκτίμηση: Πλέον δεν γίνεται λόγος για να φτάσει τη Σαχτάρ η οποία έχει ξεφύγει από το ποδοσφαιρικά δεδομένα της χώρας. Τουλάχιστον, οφείλει να την ακολουθήσει μέχρι ενός σημείου, ενώ υποχρέωσή της είναι να τερματίσει άνετα δεύτερη.

Ζόρια Λουάνσκ

Τι έκανε πέρσι: Το γεγονός ότι τερμάτισε μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Ντιναμό δείχνει το πόσο επιτυχημένη ήταν η περσινή σεζόν. Το πάλεψε και στα πλέι οφ, ωστόσο μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ντέσνα της στέρησε την έξοδο στα προκριματικά του  Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τερμάτισε στο -1 από τη δεύτερη Ντιναμό. Δεν της κακόπεσε η εξασφάλιση των ομίλων του Γιουρόπα, διοργάνωση που πέρυσι έφτασε μέχρι τα πλέι  οφ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Εσπανιόλ. Στο Κύπελλο έμεινε εκτός από τους «16», αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ολεξάντρια.

Προπονητής: Βίκτορ Σκρίπνικ (50 ετών, από τον Ιούνιο του 2019). Στο μικρό του δείγμα έχει δείξει καλό έργο στην Ουκρανία, τα είχε πάει καλά και στη Ρίγα της Λετονίας, ενώ έχει εμπειρία από τις ακαδημίες της Βέρντερ.

Έδρα: Avanhard Stadium  (22.288), ωστόσο έχει δηλωμένη έδρα το SlavutychArena (11.883) στη Ζαπορίζια, λόγω των εντάσεων που υπάρχουν στο ανατολικό κομμάτι της χώρας ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Μεταγραφές: Κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι, έχει πάρει οκτώ παίκτες έως τώρα, αναμένεται να πάρει και άλλους, αφού φέτος θα έχει και το δύσκολο έργο των ομίλων του Γιουρόπα. Σημαντική απώλεια ο μέσος Τσεμέρκο που πουλήθηκε στην αυστριακή Λίνστερ.

Προετοιμασία: Μοιρασμένη εικόνα στα δυο φιλικά προετοιμασίας. Ήττα από την Ντνίπρο με 3-2, νίκησε με 2-1 τη Μαριούπολη.

Εκτίμηση: Καλό, σταθερό και ενισχυμένο ρόστερ, που ναι μεν θα έχει και τα έξι ευρωπαϊκά ματς των ομίλων, ωστόσο δείχνει απόλυτα ικανή να σταθεί εκ νέου σε καλό επίπεδο. Μάλιστα, ο κόουτς Σκρίπνικ έχει μεταδώσει την απαραίτητη σοβαρότητα για να σταθεί η ομάδα του εκεί που πρέπει.

Ντέσνα

Τι έκανε πέρσι: Εξαιρετική πορεία για τα δεδομένα της. Εύκολα και με διαφορά εντός πλέι οφ, αφού τερμάτισε τέταρτη στην κανονική διάρκεια. Σοβαρή και στα πλέι  οφ, όπου διατήρησε την τέταρτη θέση και απέφυγε τα μπαράζ ενώ κέρδισε και το πρώτο της ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βέβαια, της έμεινε η πίκρα από το μόλις -3 από την Ντιναμό και το Τσάμπιονς Λιγκ… Μέχρι τους «8» η πορεία της στο Κύπελλο, αποκλείστηκε από τη Βόρσκλα.

Προπονητής: Ολεξάντρ Ριαμποκόν (56 χρονών, από τον Μάρτιο του 2012). Τρίτη του θητεία στην Ντέσνα. Αρχικά τη σταθεροποίησε στη δεύτερη κατηγορία και πλέον κοιτάει να κάνει το ίδιο και στη μεγάλη κατηγορία. Τα επιτεύγματα του, δείχνουν πόσο καλή και σοβαρή δουλειά κάνει.

Έδρα: Stadium Yuri Gagarin (12.060), Τσερνίχιβ.

Μεταγραφές: Όχι πολλά πράγματα μέχρι τώρα, με τον κόουτς Ριαμποκόν να μην θέλει να πειράξει τη χημεία της ομάδας. Αναμένεται να βοηθήσει ο δανεικός μέσος από τη Σαχτάρ, Μούντρικ, όπως λύσεις στην επίθεση πρέπει να δώσει ο φορ Ντεγκτιάρεφ, που ήρθε από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ.

Προετοιμασία: Εξαιρετικό πρόσωπο στα φιλικά, με αποκορύφωμα το 4-1 επί της Ντιναμό Κιέβου. Τεσσάρα και στην Ντινάζ, ενώ με 2-0 επικράτησε της Ολιμπίκ Ντόνετσκ.

Εκτίμηση: Η δουλειά του Ριαμποκόν είναι τρομερή, το ρόστερ είναι δεμένο και αξιόλογο. Δεν θα μας κάνει εντύπωση αν καταφέρει να τερματίσει και πάλι στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Ολεξάντρια

Τι έκανε πέρσι: Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο να τερματίσει εντός πρώτης πεντάδας και να συμμετάσχει στα πλέι  οφ. Εκεί δεν μπόρεσε να φτάσει την προνομιούχα πρώτη τετράδα και αναγκάστηκε να πάει στα μπαράζ για το Γιουρόπα. Γνώρισε τον αποκλεισμό στα ημιτελικά και έτσι έμεινε χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο Γιουρόπα Λιγκ συμμετείχε σε δύσκολο όμιλο (Βόλφσμπουργκ, Γάνδη, Σεντ Ετιέν) και τερμάτισε τελευταία. Έως τα προημιτελικά έφτασε στο Κύπελλο, αποκλείστηκε στην παράταση από τη μετέπειτα τροπαιούχο Ντιναμό.

Προπονητής: Βολοντιμίρ Σαράν (48 ετών, από τον Ιούλιο του 2013). Δεύτερη θητεία του στην Ολεξάντρια, τα έχει πάει μια χαρά, γι’ αυτό και έχει διατηρηθεί τόσο καιρό στην άκρη του πάγκου, έχοντας φέρει σταθερότητα και σοβαρότητα στην ομάδα.

Έδρα: Nika Stadium (7.000), Ολεξάντρια.

Μεταγραφές: Αναλλοίωτος ο κορμός της, αφού δεν έχει προχωρήσει σε προσθήκες έως τώρα, ενώ αποχαιρέτησε μονάχα δύο δανεικούς από την περσινή ομάδα. Λογικά θα κάνει κάποιες κινήσεις στο επόμενο διάστημα.

Προετοιμασία: Καλό πρόσωπο στα δύο φιλικά, 3-1 τη Χίρνικ, 0-0 κόντρα στην εξίσου ανταγωνιστική Ντνίπρο. Δείχνει έτοιμη για το απαιτητικό ντεμπούτο κόντρα στη Μαριούπολη.

Εκτίμηση: Αρκετά σταθερή και σοβαρή τα τελευταία χρόνια, πιθανότατα στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και φέτος. Αναμένουμε να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ




Κοβαλίβκα

Τι έκανε πέρσι: Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Στον… πόντο πήρε θέση στα πλέι  οφ, εκεί δεν τα πήγε καλά, τερματίζοντας τελευταία. Έτσι πήγε στα μπαράζ για το Γιουρόπα, κέρδισε 4-1 την Ντνίπρο στα ημιτελικά, στον τελικό χρειάστηκε την παράταση για να πάρει το εισιτήριο από τη Μαριούπολη. Πρώτη φορά θα εμφανιστεί σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στο πρώτο της ματς, από τη Βόρσκλα.

Προπονητής: Ρουσλάν Κοστισίν (43 ετών, από τον Ιούλιο του 2015). Δύο ανόδους με την Κοβαλίβκα και η περσινή έξοδος στην Ευρώπη, αποτελούν δύο ηχηρά επιτεύγματα για τη μικρή του καριέρα. Πρώτη του και μοναδική δουλειά ως πρώτος προπονητής, έως τώρα το δείγμα είναι θετικό.

Έδρα: Kolos Stadium (5.000), Κοβαλίβκα.

Μεταγραφές: Ζωηρή στο μεταγραφικό παζάρι, λογικό αφού πρέπει να συνδυάσει και την Ευρώπη φέτος. Πέντε προσθήκες έως τώρα, ξεχωρίζει ο Γάλλος μέσος Ενγκαμπά. Μοναδική απώλεια μέχρι στιγμής, ο αμυντικός Εφρέμοφ που ήταν αναπληρωματικός στην περσινή πορεία.

Προετοιμασία: Δεν πρόλαβε να προγραμματίσει φιλικά, αφού τα μπαράζ για το Γιουρόπα τελείωσαν στις 29/07. Παρ’ όλα αυτά έρχονται δύο δυνατά τεστ στις αρχές Σεπτέμβρη, κόντρα σε Σαχτάρ και Ολιμπίκ.

Εκτίμηση: Βγάζει και πάλι θετική αύρα και δείχνει γενικότερα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο ομάδα τέτοιου βεληνεκούς να επαναλάβει ανάλογη πορεία, πόσω μάλλον όταν άπαντες πλέον γνωρίζουν τα ατού της…

Ντνίπρο

Τι έκανε πέρσι: Για έναν βαθμό έμεινε εκτός πλέι οφ, τερμάτισε πάντως εύκολα πρώτη στα πλέι άουτ. Δεν τα πήγε καλά στα ημιτελικά των μπαράζ για το Γιουρόπα, όπου γνώρισε τη συντριβή από την Κοβαλίβκα (4-1). Έως τη φάση των «16» η πορεία της στο Κύπελλο, εκεί γνώρισε τον αποκλεισμό από την Ίνχουλετς, ομάδα δεύτερης κατηγορίας τότε.

Προπονητής: Ντμίτρο Μικαϊλένκο (47 ετών, από τον Ιούλιο του 2017). Αν μη τι άλλο θετικά δείγματα στην Ντνίπρο, αφού μαζί του έχει κερδίσει δύο ανόδους, από την τρίτη στην πρώτη πλέον κατηγορία και με καλή πορεία σε αυτήν. Από τους πιο υποσχόμενους στη χώρα.

Έδρα: Dnipro Arena (31.003), Ντνίπρο.

Μεταγραφές: Λίγες αλλά καλές προσθήκες έως τώρα, παίρνοντας από τη Μίτιλαντ τον φορ Ντόβμπικ, δανεικό από την Ντιναμό τον αμυντικό Ντούμπιντσακ, αλλά και τον βασικό κίπερ της Λβιβ, Σαρνάφσκι. Δεν έχει χάσει κάποια σημαντική μονάδα έως τώρα.

Προετοιμασία: Δύο φιλικές αναμετρήσεις επιπέδου πρωταθλήματος και στις δύο μάλιστα είχε καλό πρόσωπο. Στην πρώτη επικράτησε της Ζόρια με 3-2, ενώ στη δεύτερη κόλλησε στο 0-0 κόντρα στην Ολεξάντρια.

Εκτίμηση: Από τα καλά χαρτιά του πρωταθλήματος, τόσο βάσει ρόστερ αλλά και σιγουριάς που εμπνέει ο κόουτς Μικαϊλένκο, χρειάζεται λίγες προσθήκες ακόμα για να δώσει βάθος στο ρόστερ, αλλά και για να χτυπήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μαριούπολη

Τι έκανε πέρσι: Δεν πρόλαβε οριακά μια θέση για τα πλέι  οφ. Είχε δεύτερη ευκαιρία πάντως για το Γιουρόπα Λιγκ, αφού τερμάτισε δεύτερη στα πλέι άουτ και έπαιξε στα μπαράζ. Εκεί έφτασε μέχρι τον τελικό, στον οποίο ηττήθηκε από την Κοβαλίβκα στην παράταση! Καλή πορεία και στο Κύπελλο, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και εν τέλει αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Βόρσκλα. Στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την Άλκμααρ και αποκλείστηκε. Σε γενικές γραμμές πάντως, είχε καλή παρουσία πέρυσι.

Προπονητής: Οστάπ Μάρκεβιτς (42 ετών, νέος). Μόλις 15 μέρες στην ομάδα, πήρε τη θέση του πετυχημένου Μπάμπις που δεν ανανέωσε και είχε ανεβάσει αρκετά ψηλά τον πήχη. Θητεία στην U-20 της Βιγιαρεάλ για τρία χρόνια, ενώ πέρυσι προπόνησε την Τσορνομόρετς στη δεύτερη κατηγορία. Ρίσκο η συγκεκριμένη επιλογή για τη διοίκηση.

Έδρα: Volodymyr Boiko Stadium (12.680), Μαριούπολη.

Μεταγραφές: Πήρε τέσσερις δανεικούς από τη Σαχτάρ που αναμένεται να τη βοηθήσουν να σταθεί και πάλι σε καλό επίπεδο. Έχασε τον αμυντικό Γιαβόρσκι (Βόρσκλα), ενώ προσέθεσε τον μέσο Στάσιουκ που τα πήγε καλά στη δεύτερη κατηγορία με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Μινάι.

Προετοιμασία: Τελείωσε πιο αργά από τις υπόλοιπες λόγω μπαράζ (29/07). Ίσα-ίσα που πρόλαβε για ένα δυνατό φιλικό κόντρα στη Ζόρια, το οποίο έχασε με 2-1.

Εκτίμηση: Ο Μπάμπις ανέβασε αρκετά το επίπεδο τα τελευταία τρία χρόνια. Πολύ μεγάλο το βάρος για τον Μάρκεβιτς, το ρόστερ πάντως είναι καλό για να πραγματοποιήσει μια αξιόλογη πορεία. Θεωρούμε πως μπορεί να χτυπήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Λβιβ

Τι έκανε πέρσι: Κακό πρόσωπο τόσο σε κανονική διάρκεια όσο και στα πλέι άουτ. Υποτίθεται πως ο κόουτς Τσετσάντζε ήρθε για να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά έκανε τα πράγματα χειρότερα. Τερμάτισε μόλις στο +9 από την τελευταία και υποβιβασμένη Καρπάτι. Μέχρι τους «16» έφτασε στο Κύπελλο, όπου αποχαιρέτησε από ομάδα δεύτερης κατηγορίας τότε, τη Μινάι.

Προπονητής: Τζιόρτζι Τσετσάντζε (45 ετών, από τον Ιούνιο του 2020). Ήρθε πέρυσι προς το φινάλε για να αντικαταστήσει τον Αρμένιο Μελικιάν, δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο (0-2-5). Θα του δοθεί χρόνος πίστωσης φέτος, βέβαια αν συνεχιστεί η περσινή εικόνα, αναμένεται σύντομα να αποτελέσει παρελθόν.

Έδρα: Stadion Ukrajina (28.051), Λβιβ.

Μεταγραφές: Καμία προσθήκη έως τώρα, παρά μόνο απώλειες αφού αποχαιρέτησαν ο γκολκίπερ Σαρνάφσκι, ο αμυντικός Γκόντσαρ και ο επιθετικός Τατάρκοφ, όλοι τους βασικοί! Εννοείται ότι χρειάζεται ενίσχυση, δεν έχει ακουστεί κάτι μέχρι τώρα.

Προετοιμασία: Δεν έπεισε ούτε στα φιλικά, αφού δεν κατάφερε να επικρατήσει κόντρα στα αδύναμα εμπόδια των Πολέσια (1-1) και Τερνοπίλ (2-2). Στις 12 Αυγούστου ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας όπου δεν προγραμμάτισε κάποιο φιλικό.

Εκτίμηση: Οι τραγικές εμφανίσεις στο φινάλε της περσινής σεζόν, οι μη πειστικές παρουσίες στα φιλικά, οι απώλειες βασικών στο παζάρι, αλλά και ο κόουτς Τσετσάντζε που δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Βέβαια από τη στιγμή που υποβιβάζεται μόλις μια ομάδα, δεν κινδυνεύει για κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και έχει ελπίδες για καλή πορεία.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ




Βόρσκλα

Τι έκανε πέρσι: Καθόλου πειστική στο πρωτάθλημα, πολύ κακό πρόσωπο στην κανονική διάρκεια, όπου ολοκλήρωσε στη τρίτη θέση πριν το τέλος. Τίποτα το ιδιαίτερο και στα πλέι άουτ, όπου δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα. Αδιάφορη η διαδικασία για εκείνην. Με θετικό πρόσημο πάντως η σεζόν αφού έφτασε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, τον οποίο έχασε από την Ντιναμό στα πέναλτι.

Προπονητής: Γιούρι Μαξίμοφ (51 ετών, από τον Νοέμβριο του 2019). Σχετικά έμπειρος προπονητής, χωρίς κάποια επιτυχία όμως στην καριέρα του. Λάτρης του αμυντικού ποδοσφαίρου, αυτό έχει καθιερώσει εν ολίγοις και στη Βόρσκλα.

Έδρα: Oleksiy Butovskyi Vorskla Stadium (24.795), Ποτλάβα.

Μεταγραφές: Τρείς καλές προσθήκες έως τώρα, αφού ο αμυντικός Γιαβόρσκι (Μαριούπολη), ο μέσος Πέσιτς (Σαχτάρ Καραγκάντι) και ο επιθετικός Ταρτάκοφ (Λβιβ) προέρχονται από γεμάτες χρονιές και δείχνουν έτοιμοι να ενσωματωθούν άμεσα. Έχασε τον ημι-βασικό Βραζιλιάνο αμυντικό Αρτούρ.

Προετοιμασία: Με εντολή του κόουτς Μαξίμοφ δεν έδωσε κανένα φιλικό, αναβλήθηκε και εκείνο κόντρα στην Ολεξάντρια. Ξεκίνησε ένα οικογενειακό 9x9 στην τελευταία μέρα της προετοιμασίας ωστόσο διεκόπη λόγω ισχυρής βροχής.

Εκτίμηση: Ψηλά ο πήχης μετά την περσινή πορεία στο Κύπελλο. Φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα, δεν έχει κακό ρόστερ, ενώ ο Μαξίμοφ θεωρείται ικανός για αυτό το επίπεδο. Μπορεί να πάρει θέση στην πρώτη οκτάδα.

Ολιμπίκ Ντόνετσκ

Τι έκανε πέρσι: Κακή πορεία που την έφεραν στην προτελευταία θέση της κανονικής διάρκειας. Συμμάζεψε αρκετά τα πράγματα στα πλέι άουτ, σώζοντας εύκολα την κατηγορία, τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Μαριούπολη.

Προπονητής: Ιχόρ Κλιμόφσκι (48 ετών, ανέλαβε τον Μάρτιο του 2020). Πιστός στρατιώτης της ομάδας, αφού βρίσκεται από το 2003 στα τμήματα υποδομών, έχοντας διατελέσει αρκετές φορές και υπηρεσιακός. Αυτή τη φορά η διοίκηση του εμπιστεύτηκε τα ηνία, όταν χώρισαν οι δρόμοι πέρυσι με τον Ισπανό Γκόμες.

Έδρα: Sports Complex Olimpik (3.000), Ντόνετσκ. Ωστόσο χρησιμοποιεί το Stadion Dynamoim. Valery Lobanovsky (16.873), στο Κίεβο λόγω των εντάσεων που υπάρχουν στο ανατολικό κομμάτι της χώρας ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Μεταγραφές: Καλή προσθήκη ο αμυντικός Νεπλιάκχ από τη Βόλιν, έχοντας περάσει και από τον Πλατανιά (2014/15). Ήρθε και ο νεαρός επιθετικός Κιριλένκο από την Καρπάτι. Σημαντική απώλεια ο μέσος Μπελάσοφ που συνεχίζει στη Ρωσία (Τάμποφ), αλλά και ο επίσης μέσος Κραφτσένκο που γύρισε από τον δανεισμό του, στην Ντιναμό Κίεβου.

Προετοιμασία: Φιλικά ξεμουδιάσματος τα δύο πρώτα κόντρα σε Πολέσια (3-2) και Τσάικα (5-0), ζορίστηκε στα πιο… σοβαρά, 2-2 με την Ντινάζ και ήττα στο τελευταίο, την προηγούμενη Παρασκευή από την Ντέσνα.

Εκτίμηση: Ζορίστηκε αρκετά πέρυσι, ναι μεν συμμαζεύτηκε προς το φινάλε αλλά η γεύση που άφησε εν τέλει ήταν πικρή. Καθόλου ζωηράδα στο μεταγραφικό παζάρι, όπου έχασε και ένα σημαντικό στέλεχος. Παρ’ όλα αυτά δεν δείχνει για ομάδα που θα κινδυνεύσει, όχι όμως για να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω από την παραμονή.

Μινάι

Τι έκανε πέρσι: Μετράει μόλις πέντε χρόνια ζωής και από το 2017 ανεβαίνει μια-μια τις κατηγορίες. Στην 4η το 2017, άνοδος στην Πρέμιερ πέρυσι, έτσι και εκείνη μαζί με τις άλλες δύο νεοφώτιστες, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα σαλόνια του ουκρανικού ποδοσφαίρου. Σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κατάφερε να τερματίσει πρώτη.

Προπονητής: Βασίλ Κόμπιν (35 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Το 2018 αποτέλεσε παίκτης της ομάδας και από συγκυρίες του έγινε πρόταση να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας. Καθόλου άσχημα για πρώτη δουλειά, αφού μέσα σε έναν χρόνο έφερε την «χρυσή» άνοδο στη Μινάι.

Έδρα: Mynai Arena (1.312). Μινάι. Έχει δηλώσει ως έδρα το Avanhard Stadium (12.000), Ουζχόροντ (η πόλη όπου εδρεύει), καθώς η έδρα της, δεν πληροί τις προϋποθέσεις της Λίγκας.

Μεταγραφές: Καμία προσθήκη έως τώρα, πάντως ο κόουτς Κόμπιν αποτέλεσε παίκτης της Σαχτάρ παλιότερα και με τις διασυνδέσεις του, αναμένεται να πάρει κάποιους δανεικούς από τους πρωταθλητές. Έχασε τον σημαντικό αμυντικό Στάσιουκ (Μαριούπολη) και τον μέσο Όριντσακ (Ρουκχ Λβιβ).

Προετοιμασία: Σημείωσε οκτώ νίκες στα τελευταία εννέα ματς της Β’ κατηγορίας και έτσι κατέκτησε και το πρωτάθλημα εκεί. Καλές εμφανίσεις στην πλειοψηφία, με τη σοβαρή αμυντική λειτουργία να αποτελεί σήμα κατατεθέν.

Εκτίμηση: Μπορεί να έδειξε πολύ καλά στοιχεία στη Β’, ωστόσο τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Άπειρος προπονητής και μέτριο ρόστερ, σίγουρα θα τη φέρουν εξ αρχής ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό.

Ρουκχ Λβιβ

Τι έκανε πέρσι: Από το 2017 στη Β’ κατηγορία, με σταθερές πορείες που απλά της εξασφάλιζαν την παραμονή. Πέρυσι έκανε το βήμα παραπάνω και δείχνοντας καλά στοιχεία κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση και να βρεθεί για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Ιβάν Φέντικ (33 ετών, από τον Ιούνιο του 2020). Από το πουθενά στο τιμόνι της ομάδας, πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής. Βοηθός του προηγούμενου Μπακάλοφ που παραιτήθηκε πέρυσι λίγο πριν το φινάλε λόγω προβλημάτων υγείας. Ξεκινάει τη σεζόν, δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή στην πορεία.

Έδρα: Skif Stadium (3.742), Λβιβ.

Μεταγραφές: Γύρισε στην Ντιναμό ο δανεικός μέσος Καλιούζνι που βοήθησε αρκετά πέρυσι. Μέχρι τώρα έχουν έρθει οι μέσοι Τσεπέλιουκ και Όριντσακ, αμφότεροι αγωνίστηκαν πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία, σε Χίρνικ και Μινάι αντίστοιχα.

Προετοιμασία: Πιο πρόσφατο δείγμα, τα επίσημα που είχε στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας που μόλις τελείωσε (13/08). Έκλεισε εξαιρετικά πάντως με τέσσερις νίκες σε πέντε ματς. Έδειξε επίσης σπουδαία σταθερότητα κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν.

Εκτίμηση: Ακόμα και για το επίπεδο της Β’ κατηγορίας, το ρόστερ της έδειχνε ένα κλικ παραπάνω, σε αυτό θα στηριχτεί και φέτος αφού δεν έχει προχωρήσει σε σπουδαίες κινήσεις μέχρι τώρα. Δείχνει πάντως ικανή να αποφύγει τον υποβιβασμό με τα έως τώρα δεδομένα.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ινχουλέτς Πέτροβε

Τι έκανε πέρσι: Αν αναλογιστούμε πως ιδρύθηκε μόλις το 2013 και μέσα σε έξι χρόνια κατάφερε να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία, καταλαβαίνουμε πόσο εξαιρετικά τα πήγε πέρυσι. Άκρως σταθερή, ισοβάθμησε στην τρίτη θέση με τη Βόλοτσισκ, υπερίσχυσε στα μεταξύ τους και πήρε την σπουδαία άνοδο.

Προπονητής: Σερχί Λαβρινένκο (45 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2016). Έχει δείξει έργο για αυτό και τον έχει εμπιστευτεί η διοίκηση για τέσσερα χρόνια. Πρόπερσι έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου έχασε από τη Σαχτάρ, πέρυσι άνοδος, φέτος στόχος η παραμονή.

Έδρα: Inhulets Stadium (1.720), Πέτροβε. Η εν λόγω έδρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις της ομοσπονδίας και θα αγωνιστεί στο Zirka Stadium (14.628), στο Κροπινίτσκι που απέχει 120 χλμ. από τη φυσική της έδρα.

Μεταγραφές: Καμία προσθαφαίρεση έως τώρα, ανανέωσε έναν εκ των περσινών πρωταγωνιστών, τον δεξιό μπακ Μπαλάν. Υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιους παίκτες της, αναμένεται να λύσει συνεργασίες με κάποιους. Επέστρεψαν δανεικοί, άγνωστο το αν θα υπολογιστούν από τον Λαβρινένκο.

Προετοιμασία: Μόλις στις 13 του μηνός έπαιξε το τελευταίο επίσημο για τη δεύτερη κατηγορία. Συνεπώς καθόλου χρόνος για φιλικά παιχνίδια, Έστω και στο επίπεδο της Β’ κατάφερε και έμεινε αήττητη για 13 σερί ματς.

Εκτίμηση: Σαφώς από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, ενώ ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε μεταγραφές. Αισιοδοξία πάντως αφήνει η παρουσία του Λαβρινένκο στον πάγκο που τα πήγε περίφημα τις προηγούμενες χρονιές.

Επιμέλεια: Γιώργος Τατάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ