foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πολωνία, Ekstraklsasa: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 18 Αυγ 2020 17:10
Πολωνία-Preview-2020-21.jpg


Το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Πολωνίας, η λεγόμενη Ekstraklasa, ξεκινάει την προσεχή Παρασκευή (21/8) για 95η σεζόν και αναμένεται ξανά με μεγάλο ενδιαφέρον. Την περσινή περιπετειώδη χρονιά, η Λέγκια Βαρσοβίας επέστρεψε στον... θρόνο και πανηγύρισε το πρωτάθλημα για 14η φορά. Παρά τα πολλά προβλήματα με την πανδημία, η Ekstraklasa ολοκληρώθηκε κανονικά και ως εκ τούτου, αποχαιρέτησαν τρεις ομάδες τη μεγάλη κατηγορία, οι Άρκα Γκντίνια, Κορόνα Κίελτσε και Λοτζ. Η Κυπελλούχος Κρακόβια θα ξεκινήσει τη σεζόν με -5, καθώς τιμωρήθηκε από την Ομοσπονδία για χειραγώγηση αγώνα της σεζόν 2003-04.

Σύστημα διεξαγωγής

Η μεγάλη κατηγορία της χώρας παραμένει με 16 ομάδες. Ωστόσο, λόγω της καθυστερημένης έναρξης του πρωταθλήματος, δεν θα διεξαχθούν τη φετινή σεζόν πλέι οφ και πλέι άουτ και η τελική κατάταξη θα καθοριστεί με την ολοκλήρωση της 30ής αγωνιστικής (δύο γύροι, εντός και εκτός έδρας για όλες τις ομάδες). Στο τέλος θα υποβιβαστεί μόνο η τελευταία ομάδα (16η), καθώς την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν οι σύλλογοι από 16 σε 18. Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ο πρωταθλητής θα σφραγίσει θέση για τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, o 2ος στον 2ο προκριματικό του Europa Conference League και ο 3ος στον 1ο προκριματικό του Europa Conference League. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) Διαφορά τερμάτων, β) Καλύτερη επίθεση, γ) Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, δ) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Λέγκια Βαρσοβίας 2. Λεχ Πόζναν 3. Πιαστ Γκλίβιτσε 4. Σλασκ
5. Κρακόβια 6. Πογκόν 7. Λέχια Γκντανσκ 8. Ρακόφ
9. Βίσλα Κρακοβίας 10. Γιαγκελόνια 11. Γκόρνικ 12. Ζαγκλέμπιε
13. Σταλ Μίελετς 14. Βίσλα Πλοκ 15. Ποντμπεσκίτζιε 16. Βάρτα Πόζναν

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Λόπες Επιθετικός Κρακόβια Λέγκια Βαρσ.
Μπεκιράι Επιθετικός Μακ. Νετάνια Βίσλα Κρ.
Γκοργκόν Μέσος Ριέκα Πογκόν
Καπούτσκα Μέσος Λέστερ Λέγκια Βαρσ.
Μπόρουτς Τερμ/κας Μπόρνμουθ Λέγκια Βαρσ.

Τι παίζουμε

Η φετινή σεζόν ξεκινάει με τη Λέγκια Βαρσοβίας να είναι ξανά το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα. Η ομάδα της πρωτεύουσας έχει δυνατό ρόστερ, καλό προπονητή και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει για ακόμα μια χρονιά. Αν μπορεί κάποια να την κοντράρει, αυτή είναι η Λεχ Πόζναν, ωστόσο φαντάζει δύσκολο. Στα… χαμηλά, οι τρεις νεοφώτιστες θα παλέψουν για να αποφύγουν την τελευταία θέση και τον υποβιβασμό. Ωστόσο, αρκετά αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό παζάρι βγαίνει η Βίσλα Πλοκ και ίσως στο τέλος να είναι η απογοήτευση της χρονιάς.

➡ Λέγκια Βαρσοβίας: Νικητής πρωταθλήματος (1.50)

Οι ομάδες της Ekstraklasa

Λέγκια Βαρσοβίας

Τι έκανε πέρυσι: Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη έφερε τριγμούς στην ομάδα και μέχρι να βρει ρυθμό χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ο πρώτος γύρος. Από τη 19η αγωνιστική και μετά ανέβηκε στην κορυφή και δεν υποχώρησε ποτέ, πανηγυρίζοντας δικαιωματικά το πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Προπονητής: Ο 40χρονος Αλεξάνταρ Βούκοβιτς χρεώθηκε την αποτυχία του αποκλεισμού από την Ευρώπη, αλλά η παραμονή του ωφέλησε τον ίδιο και φυσικά τον σύλλογο. Έχοντας στα χέρια του το καλύτερο ρόστερ, έκανε αρκετά καλή δουλειά και στο τέλος αποζημιώθηκε, κατακτώντας το πρωτάθλημα και τον τίτλο του προπονητή της σεζόν στην Πολωνία.

Έδρα: Stadion Miejskiim. Marszałka Józefa Piłsudskiego (30.967)

Μεταγραφές: Η πανδημία του κορωνοϊού δεν βοήθησε για μεγάλα... ανοίγματα και έτσι έγιναν καλές και στοχευμένες μεταγραφές, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Στις πιο αξιοσημείωτες κινήσεις είναι αυτές του πολύπειρου κίπερ Μπόρουτς από την Μπόρνμουθ (χωρίς συμμετοχή στην Premier League), του Λόπες από την Κρακόβια (Ε, 41/12), του Καπούτσκα (Μ.) από Λέστερ και του Μλαντένοβιτς (Α, 31/0, με Λέχια Γκντανσκ). Αποχώρησε ο βασικός κίπερ Μαζέτσκι (41 συμμ.), ο οποίος μετακόμισε στη Μονακό.

Προετοιμασία: Στις 9/8 ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας για το Σούπερ Καπ με την Κρακόβια, αλλά αναβλήθηκε και ουσιαστικά ξεκινάει τη χρονιά, έχοντας στα.. πόδια της το ματς του Κυπέλλου με την αδύναμη Μπελτσάτοφ, όπου επικράτησε εύκολα με 6-1 και πέρασε στον επόμενο γύρο και το νοκ άουτ ματς για τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League με τη Λίνφιλντ (18/8).

Εκτίμηση: Ως πρωταθλήτρια ξεκινάει τη σεζόν σαν φαβορί κι αν δεν καταφέρει να διατηρήσει τα σκήπτρα, αυτομάτως η χρονιά θα είναι αποτυχημένη. Έχει το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία κι αν κάνει τα... βασικά θα κόψει ξανά πρώτη το νήμα. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν έχει και στόχο την είσοδό της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Champions League ή Europa), θα κριθεί αν δεν τα καταφέρει.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Λεχ Πόζναν

Τι έκανε πέρυσι: Άργησε να βρει ρυθμό, αλλά από τον Φλεβάρη και έπειτα, ήταν εξαιρετική, τρέχοντας μεγάλο αήττητο σερί. Ο στόχος ήταν να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και τα κατάφερε, κόβοντας δεύτερη το νήμα. Στο Κύπελλο, έχασε μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο, καθώς αποκλείστηκε στα πέναλτι στον ημιτελικό από τη Λέχια Γκντανσκ.

Προπονητής: Ο Ντάριουσζ Ζουράβ έκανε εξαιρετική δουλειά κι αυτό αποτυπώθηκε στο γήπεδο. Η ομάδα επέστρεψε στην Ευρώπη και δικαιωματικά παρέμεινε στον πάγκο και για τη νέα σεζόν.

Έδρα: Stadion Poznań (42.837)

Μεταγραφές: Από το μεταγραφικό παζάρι βγαίνει αποδυναμωμένη, καθώς αποχώρησε ο ηγετικός Δανός φορ Γκιτγιάερ (38/27), ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος και η φυγή του δεδομένα αποτελεί πλήγμα. Το κενό καλείται να το αναπληρώσει ο Ισάκ (Ε, 15/1), ο οποίος πέρυσι έπαιζε στη Νυρεμβέργη.

Προετοιμασία: Πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος πρόλαβε να παίξει δύο παιχνίδια. Ένα φιλικό με την Όφενμπαχ, όπου ήρθε ισόπαλη 1-1. Στον 1ο γύρο του Κυπέλλου κέρδισε -3-1 την Όντρα Όπολε και πέρασε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Την περσινή χρονιά έπιασε… ταβάνι, τερματίζοντας πίσω από την πρωταθλήτρια Λέγκια. Αν καταφέρει να κάνει παρόμοια πορεία και εξασφαλίσει ξανά θέση στην Ευρώπη, η σεζόν θα είναι επιτυχημένη. Η φυγή του Γκίτγιαερ ίσως αλλάξει τα δεδομένα, αλλά έχει ρόστερ, καλό προπονητή και δυνατή έδρα για να βρεθεί και πάλι ψηλά.

Πιαστ Γκλίβιτσε

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε τη σεζόν ως κάτοχος και ήταν ένα τεράστιο στοίχημα, αν θα κατάφερνε να επαναλάβει τη μεγάλη επιτυχία της προπέρσινης χρονιάς. Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη την επηρέασε, αλλά κατάφερε να συνέλθει μετά τις πρώτες αγωνιστικές και μπήκε στα πλέι οφ ως δεύτερη, απειλώντας τη Λέγκια. Ωστόσο, εκεί έχασε πολύτιμο έδαφος και εν τέλει τερμάτισε 3η.

Προπονητής: O Βάλντεμαρ Φόρναλικ βρίσκεται από το 2017 στον σύλλογο και ουσιαστικά πιστώνεται την άνοδο της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Δικαιωματικά λοιπόν, παραμένει στο πόστο του για να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά.

Έδρα: Stadion Miejski (10.037)

Μεταγραφές: Αγόρασε τον εξτρέμ Λίπσκι (24/2) από τη Λέχια Γκντανσκ και πήρε ελεύθερο τον Ζίρο (Ε, 15/0) από την Κορόνα Κίελτσε. Ωστόσο, έχασε τον πολύτιμο φορ της Φέλιξ (39/19), ο οποίος πήγε στη Σίβασπορ και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να καλύψει το κενό του. Αποχώρησε και ο βασικός στόπερ Κορούν (41/1).

Προετοιμασία: Στις (8/8) έδωσε το πρώτο της φιλικό με την Πούσζτζα, στο οποίο επικράτησε με 2-1. Το περασμένο Σάββατο συνέτριψε 4-0 την Ρ. Ρζεσζόου για τον θεσμό του Κυπέλλου και έδειξε έτοιμη για την πρεμιέρα.

Εκτίμηση: Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πάντα ψηλά και μάχεται είτε για το πρωτάθλημα, είτε για τις ευρωπαϊκές θέσεις. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και φέτος. Μπροστά στον κόσμο της παίρνει έξτρα δύναμη και αυτό είναι ανέκαθεν το μεγάλο της όπλο.

Λέχια Γκντανσκ

Τι έκανε πέρυσι: Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια το περσινό καλοκαίρι την… κούρασαν αρκετά και δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη νέα σεζόν. Σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που βγήκαν στην πορεία, έκανε μια μέτρια σεζόν, ιδιαίτερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τελευταία στιγμή μπήκε στα πλέι οφ ως 8η και εκεί εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες των υπολοίπων, τερματίζοντας τελικά 4η. Στο Κύπελλο έφτασε μια ανάσα από το repeat, αλλά ηττήθηκε στον τελικό με 3-2 στην παράταση από την Κρακόβια.

Προπονητής: O 48χρονος Πιότρ Στοκόβιετς είναι από τους καλούς προπονητές της χώρας, κάνοντας αρκετή δουλειά. Η… τίμια προσπάθεια, ιδιαίτερα στο κλείσιμο της σεζόν και η διεκδίκηση του Κυπέλλου για ακόμα μία χρονιά του έδωσαν το «πράσινο φως» για να παραμείνει στην άκρη του πάγκου.

Έδρα: Stadion Energa Gdańsk (43.615)

Μεταγραφές: Βγαίνει αρκετά αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό παζάρι μέχρι στιγμής, καθώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων, έχασε αρκετούς παίκτες. Στις πιο σημαντικές αποχωρήσεις αυτές των Λίπσκι (Μ, 24/2), Αγκουστίν (Α, 16/1), Μλαντένοβιτς (Α, 31/0), Λούκασικ (Μ, 19/0) και Σαϊέφ (Μ, 11/1). Πήρε με ελεύθερη μεταγραφή τον αμυντικό Κόπασζ (37/1) από τη Ζαγκλέμπιε Λούμπιν.

Προετοιμασία: Την Τετάρτη (19/8) θα παίξει ματς Κυπέλλου με την Σ. Βόλα και θα είναι το μοναδικό παιχνίδι πριν την έναρξη της σεζόν.

Εκτίμηση: Φαντάζει πολύ δύσκολο να επαναλάβει τις πορείες των προηγούμενων ετών και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα είναι σούπερ έκπληξη αν τερματίσει στην πρώτη πεντάδα.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Σλασκ

Τι έκανε πέρυσι: Αδίκησε πολύ τον εαυτό της, καθώς από την αρχή της σεζόν ήταν εξαιρετική, είχε σταθερότητα και ήταν σχεδόν πάντα μέσα στην πρώτη τετράδα. Δίκαια λοιπόν, έκανε όνειρα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ τα έκανε… μούσκεμα, κάνοντας αρνητικό σερί, τερματίζοντας τελικά 5η.

Προπονητής: O Βίτεζσλαβ Λαβίτσκα οδήγησε τη Σλασκ σε υψηλές πτήσεις και αν δεν υπήρχε η διακοπή του κορωνοϊού, ίσως να εξαργύρωνε την πολύ καλή σεζόν με έξοδο στην Ευρώπη. Η διοίκηση είδε την πρόοδο της ομάδας και τον διατήρησε στον πάγκο για να συνεχίσει το έργο του.

Έδρα: Stadion Miejski (42.771)

Μεταγραφές: Αρκετά δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς έκανε αρκετές προσθαφαιρέσεις ποδοσφαιριστών. Στα αξιοσημείωτα, πούλησε με 3 εκατ. ευρώ τον πολύ καλό εξτρέμ Πλακετά (35/8-5 ασίστ) στη Νόριτς και αποχώρησε ο βασικός μέσος Τσράπεκ (32/5). Πήρε ελεύθερο τον πολύπειρο Σόμποτα (Μ, 30/5) από την Σανκτ Πάουλι.

Προετοιμασία: Την Κυριακή (16/8) γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από το Κύπελλο, χάνοντας στα πέναλτι από τη Λοτζ και μπήκε στη σεζόν με το… αριστερό.

Εκτίμηση: Αν το περσινό πάθημα των πλέι οφ γίνει μάθημα θα βρεθεί ξανά στα υψηλά πατώματα και θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ωστόσο, θα πρέπει να διορθώσει τις εμφανίσεις της μακριά από την έδρα της για να καταφέρει.

Πογκόν

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε εξαιρετικά τη χρονιά και έδειχνε έτοιμη για μεγάλα πράγματα, καθώς σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο ήταν πρώτη ή κοντά στην κορυφή. Ωστόσο, στον δεύτερο γύρο, έχασε την φρεσκάδα της, απώλεσε πολλούς βαθμούς και υποχώρησε σημαντικά. Μπήκε στα πλέι οφ, κυρίως λόγω της… τρελής πορείας του πρώτου μισού και εν τέλει έκλεισε τη σεζόν, τερματίζοντας 6η.

Προπονητής: Ο Γερμανός Κόστα Ρούναϊτς κατάφερε να δημιουργήσει και να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο κι αν είχε περισσότερες λύσεις, κυρίως στην επίθεση, θα μπορούσε η ομάδα του να διεκδικήσει περισσότερα. Έστω και έτσι όμως παρέμεινε στον σύλλογο, παίρνοντας άλλη μία ευκαιρία.

Έδρα: Stadion Miejskiim. Floriana Krygiera (18.027)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε κυρίως στα άκρα της επίθεσης, αποκτώντας τους Γκοργκόν (29/7) από Ριέκα και Κούτσαρτσικ (19/1) από Ουράλ. Έφυγε ο πρώην μέσος του Πανιώνιου, Σπιριντόνοβιτς (Μ, 24/6), ο οποίος μετακόμισε στον Ερυθρό Αστέρα.

Προετοιμασία: Στο μοναδικό τεστ επικράτησε με 1-0 της Ζαγκλέμπιε Λούμπιν, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Ξεκινάει τη σεζόν, έχοντας δύο δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις με Κρακόβια και Πιάστ Γκλίβιτσε, αντίστοιχα και θα πρέπει να φανεί πανέτοιμη για να μην μείνει από την αρχή πίσω στη βαθμολογία.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει τον περσινό πρώτο γύρο, ωστόσο αναμένεται να είναι ξανά ένας σκληροτράχηλος αντίπαλος. Η παρουσία του Ρούναϊτς δίνει μια… εγγύηση, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο. Αν μπει στην πρώτη πεντάδα θα είναι άκρως επιτυχημένη η χρονιά.

Κρακόβια

Τι έκανε πέρυσι: Άλλη μία ομάδα που επηρεάστηκε από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια το περσινό καλοκαίρι και ο πρόωρος αποκλεισμός έφερε απογοήτευση. Χρειάστηκε αρκετό διάστημα μέχρι να συνέλθει, ωστόσο όταν συνέβη ήταν εξαιρετική. Τον Οκτώβριο πάτησε στη δεύτερη θέση και μέχρι τον Φεβρουάριο διεκδικούσε στα ίσια το πρωτάθλημα. Η διακοπή λόγω της πανδημίας δεν την ωφέλησε καθόλου και η διαμάχη του προπονητή με τον αρχηγό Γιολ, επηρέασε πολύ τα αποδυτήρια. Με σερί ηττών έμεινε πολύ πίσω και έτσι δεν μπόρεσε να μπει στην τριάδα. Ωστόσο, η σεζόν έκλεισε περίφημα, καθώς κατέκτησε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Προπονητής: Την περσινή χρονιά θα την θυμάται για καιρό ο Μίχαλ Πρόμπιερζ. Από τα όνειρα του πρωταθλήματος, έφτασε τον Μάιο ένα βήμα πριν από την έξοδο, μετά από ένα κάκιστο σερί αποτελεσμάτων. Η παραμονή του, όπως έδειξε η ιστορία, ωφέλησε τον ίδιο και τον σύλλογο, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Έδρα: Stadion Cracoviiim. Józefa Piłsudskiego (15.016)

Μεταγραφές: Έχασε δύο πολύτιμες μονάδες που βοήθησαν πολύ τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τους Λόπες (Μ, 41/12) και Γιολ (Μ, 31/1). Πήρε για την επίθεση τους Ριβαλντίνιο (27/11) από Βιτορούλ και Αλβάρεζ (30/14) από Οσνάμπρικ.

Προετοιμασία: Γνώρισε απρόσμενη ήττα με 3-1 από την Τερμάλιτσα σε φιλικό αγώνα και έδειξε ανέτοιμη για την έναρξη της σεζόν. Την Κυριακή (16/8) ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Χρόμπρι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Εκτίμηση: Δεν ξεκίνησε καλά η σεζόν, καθώς τιμωρήθηκε από την Ομοσπονδία και θα μπει στο πρωτάθλημα με -5. Τα τελευταία χρόνια είναι από τις ομάδες που ξεχωρίζουν και το ίδιο περιμένουμε και φέτος. Μεγάλος στόχος η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αλλά δεδομένα οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μικρές.

Γιαγκελόνια

Τι έκανε πέρυσι: Δύσκολη και ταυτόχρονα κακή σεζόν για την Γιαγκελόνια. Ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν, ήταν στις πρώτες θέσεις μέχρι τη 10η αγωνιστική, αλλά στη συνέχεια έπαθε… μπλακ άουτ και μέχρι τα Χριστούγεννα υποχώρησε στη μέση της βαθμολογίας. Ο τεχνικός Μαμρότ έφυγε στη χειμερινή διακοπή, αλλά η πορεία της ομάδας δεν άλλαξε, τερματίζοντας 8η.

Προπονητής: Ο Ιβαήλο Πέτεφ ανέλαβε στο 2ο μισό, αλλά η συνεργασία του με την ομάδα ολοκληρώθηκε στο τέλος της σεζόν. Στη θέση πλέον ο Μπόγκνταν Ζάγιατς, ο οποίος καλείται να οδηγήσει τον σύλλογο στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Έδρα: Stadion Miejski (22.432)

Μεταγραφές: Διατήρησε τον βασικό κορμό και μέχρι στιγμής δεν αποχώρησε κάποιος σημαντικός παίκτης. Πήρε ως ελεύθερους τους Στέινμπορς (Τ, 33 συμμ.) από την Άρκα Γκντίνια και τον Αγκουστίν (Α, 16/1) από τη Λέχια Γκντανσκ.

Προετοιμασία: Στο μοναδικό φιλικό τεστ συνέτριψε με 6-1 την αδύναμη Προύσζκοφ, αλλά στην πρόβα τζενεράλε προβλημάτισε πολύ, καθώς ηττήθηκε 3-1 στην έδρα της Γκόρνικ για το Κύπελλο και αποκλείστηκε πρόωρα από τον θεσμό.

Εκτίμηση: Θετικό ότι έχει κρατήσει πολλούς παίκτες από πέρυσι, αλλά φαίνεται δύσκολο να πρωταγωνιστήσει. Έχει νέο προπονητή, νέο «αέρα», ωστόσο έχει και πολλές αδυναμίες, ιδιαίτερα στα μετόπισθεν. Δύσκολο να μπει στην οκτάδα.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Γκόρνικ

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μέτρια σεζόν και η 9η θέση αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της στη σεζόν. Σπάνια μπήκε εντός 8άδας, αλλά ταυτόχρονα δεν κινδύνεψε και ποτέ με υποβιβασμό, παρότι έπαιξε στα πλέι άουτ. Μπροστά στον κόσμο της ήταν εξαιρετική, αλλά μακριά από την έδρα της είχε πολλά προβλήματα και ουσιαστικά αυτό πλήρωσε.

Προπονητής: Παρά τη μέτρια πορεία ο Μάρτσιν Μπροσζ παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας για να συνεχίσει το έργο του. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και μένει να φανεί αν καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχημένα μονοπάτια.

Έδρα: Arena Zabrze (24.563)

Μεταγραφές: Αποχώρησε ο πολύτιμος φορ Ανγκούλο (37/16), ο οποίος συμφώνησε με ομάδα της Ινδίας, έφυγαν επίσης και οι Ζίρκα (Μ, 17/4), Γιακουμάκης (Ε, 12/3). Στην επίθεση πήρε τον Σόμπτσικ (33/12) από τη Σπάρτακ Τρνάβα και είναι κοντά στην απόκτηση του Βασιλαντωνόπουλου (Α, 11/2) από την ΑΕΚ, ο οποίος έπαιξε δανεικός στο 2ο μισό της σεζόν.

Προετοιμασία: Αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 σε φιλικό με τη Ραντόμιακ, αλλά στο δυνατό παιχνίδι με τη Γιαγκελόνια ήταν εξαιρετική, επικράτησε με 3-1 στο γήπεδό της και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ξεκινάει το πρωτάθλημα με δύο απανωτά ματς κόντρα στις νεοφώτιστες Ποντμπεσκίτζιε και Σταλ Μίελετς αντίστοιχα και έχει την ευκαιρία να κάνει το «2x2».

Εκτίμηση: Περιμένουμε ανάλογη πορεία όπως και πέρυσι, αν καταφέρει κάτι περισσότερο θα είναι έκπληξη. Η φυγή του Ανγκούλο ίσως την επηρεάσει στο ξεκίνημα, αλλά μένει να φανεί.

Ρακόφ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν ξεκάθαρα η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Ως νεοφώτιστη, τα πήγε εξαιρετικά, σφράγισε από νωρίς την παραμονή της στην κατηγορία και λίγο έλειψε να μπει στην οκτάδα και στα πλέι οφ. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο για τα στάνταρ της και κατάφερε να κάνει έδρα το ουδέτερο γήπεδο της Μπελτσάτοφ, στο οποίο αγωνίστηκε, τερματίζοντας τελικά στη 10η θέση.

Προπονητής: Ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Μάρεκ Πάπζουν παρουσίασε εξαιρετικό έργο και ουκ ολίγες φορές αποθεώθηκε από τους αντιπάλους. Δικαιωματικά λοιπόν, παρέμεινε και για τη νέα χρονιά για να συνεχίσει την πολύ καλή δουλειά που κάνει.

Έδρα: GKS (5.648)

Μεταγραφές: Έκανε δικό της τον πολύ καλό μέσο Τσεμπούλα (Μ, 26/2) από την Κορόνα Κίελτσε και τον Έλληνα μέσο, Γιάννη Παπανικολάου (32/1), ο οποίος πέρυσι έπαιζε στον Πανιώνιο. Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Γιαχ (Α, 27/2) και επέστρεψε στην Κρίσταλ Πάλας.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία φιλικά τεστ και μέτρησε δύο νίκες και μία ισοπαλία (1-1) με τη Σκρα. Έχει δύσκολη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, καθώς υποδέχεται την πρωταθλήτρια Λέγκια και θα πρέπει να εμφανιστεί πανέτοιμη.

Εκτίμηση: Η περσινή εξαιρετική πορεία αύξησε τις απαιτήσεις και πλέον θα πρέπει να τα πάει καλύτερα για να μην θεωρηθεί αποτυχημένη η σεζόν. Διαθέτει καλό προπονητή και σκληροτράχηλο σύνολο κι αν υποτιμηθεί θα κάνει και πάλι «ζημιές». Η είσοδος στην πρώτη οκτάδα ο πρώτος στόχος.

Ζαγκλέμπιε Λούμπιν

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε μέτρια έως κακή χρονιά και σε κανένα σημείο της χρονιάς δεν βρήκε σταθερότητα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν κυμάνθηκε μεταξύ των θέσεων 9-11 και εν τέλει τερμάτισε ενδεκάτη.

Προπονητής: Ο Σλοβάκος Μάρτιν Σεβέλα ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβρη με στόχο να μπει στην οκτάδα και στα πλέι οφ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο τέλος παρουσίασε σχετικά καλό έργο και έτσι πήρε το «ΟΚ» και για την επόμενη χρονιά.

Έδρα: Stadion Zagłębia Lubin (16.086)

Μεταγραφές: Πήρε τους Ζουμπρόφσκι (Μ, 28/1 με Κορόνα Κίελτσε), Βοϊτσίσκι (Α, 27/0) και δανεικό από την Έμπολι τον φορ Μραζ (29/7 πέρυσι με Μπρόντμπι). Αποχώρησαν οι βασικοί αμυντικοί Τσερβίνσκι (38/1) και Κοπάσζ (37/1), οι οποίοι πήγαν Λεχ Πόζναν και Λέχια Γκντανσκ αντίστοιχα.

Προετοιμασία: Στο δυνατό φιλικό με την Πογκόν έχασε με 1-0, αλλά στο τελευταίο τεστ με την αδύναμη Σουίτ έκανε το καθήκον της, κέρδισε με 3-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Εκτίμηση: Αν καταφέρει να μπει στην πρώτη οκτάδα θα είναι μεγάλη επιτυχία και έκπληξη. Επιθετικά έχει πολλές αρετές, αλλά στην άμυνα έχει αρκετά θέματα και θα πρέπει να βελτιωθεί αρκετά. Το πιο πιθανό να τερματίσει ξανά στη μέση της βαθμολογίας.

Βίσλα Πλοκ

Τι έκανε πέρυσι: Στην έναρξη της σεζόν προβλημάτισε αρκετά, αλλά από την 6η μέχρι τη 13η αγωνιστική έτρεξε εντυπωσιακό σερί νικών, ανεβαίνοντας μάλιστα και στην κορυφή της βαθμολογίας. Ωστόσο, στη συνέχεια δεν άντεξε και υποχώρησε, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στη 12η θέση.

Προπονητής: Ο Ράντοσλαβ Σομπολέβσκι ανέλαβε νωρίς την περσινή χρονιά και σχετικά άμεσα παρουσίασε καλό έργο. Έτσι λοιπόν παρέμεινε και για τη νέα σεζόν και μένει να φανεί αν θα ολοκληρώσει τη σεζόν, όταν και τελειώνει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Έδρα: Stadion im. Kazimierza Górskiego (10.978)

Μεταγραφές: Έφυγαν αρκετοί βασικοί και ίσως της κοστίσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις αυτές των Ντάνε (Τ, 25 συμμ.), Φούρμαν (Μ, 37/7) και Στέφαντσικ (Α, 25/0).

Προετοιμασία: Ταλαιπωρήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, καθώς αρχές Αυγούστου βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε έναν ποδοσφαιριστή και ουσιαστικά καθυστέρησε το… χτίσιμο για τη νέα σεζόν. Το περασμένο Σάββατο έπαιξε αγώνα Κυπέλλου με την Τίχι, κέρδισε και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Εκτίμηση: Είναι από τα ερωτηματικά ενόψει της νέας σεζόν. Θεωρητικά δεν αναμένεται να κινδυνέψει με υποβιβασμό, αλλά μένει να δούμε αν επηρεαστεί από τη φυγή αρκετών βασικών παικτών.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Βίσλα Κρακοβίας

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε καταστροφική σεζόν και δεδομένα ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση του πρωταθλήματος. Έτρεξε μεγάλο σερί ηττών στον πρώτο γύρο και το τέλος τη βρήκε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά στον 2ο γύρο συνήλθε κάπως και τουλάχιστον κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Προπονητής: Ο Αρτούρ Σκόβρονεκ ανέλαβε το… καράβι τον περασμένο Νοέμβρη, με τη Βίσλα να οδεύει ολοταχώς προς τη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο, κατάφερε να συμμαζέψει αρκετά την κατάσταση, η ομάδα έτρεξε θετικό σερί και πιστώνεται την παραμονή. Λογικό λοιπόν να διατηρήσει τη θέση του και φέτος και να του δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή τη σεζόν.

Έδρα: Stadion Miejskiim. Henryka Reymana (33.130)

Μεταγραφές: Η κάκιστη περσινή πορεία έφερε πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Πήρε τους Κούβελιτς (Ε, 30/3) από τη Γιαβόρ, τον Μπεκιράι (Ε, 25/7) από τη Μάκαμπι Νετάνια και τον Σάβιτς (Μ, 40/7) από την Ολύμπια. Αποχώρησαν οι Χέμπερτ (Α, 10/1), Τούργκεμαν (Ε, 9/6) και Σαβίσεβιτς (Μ, 23/4). Αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση οι Βασιλέφτσκι (Α, 15/0) και Μπρόζεκ (Ε, 19/8).

Προετοιμασία: Σε δύο φιλικά μέτρησε ισάριθμες νίκες με αντιπάλους τις Σταλ Μίελετς και Ποντμπεσκίτζιε, αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις. Ωστόσο, γνώρισε απρόσμενη ήττα με 2-1 στο Κύπελλο από την αδύναμη Κσζο και αποκλείστηκε πρόωρα από τον θεσμό

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα να επαναλάβει την περσινή τραγική χρονιά και να κινδυνέψει ξανά με υποβιβασμό. Έκανε καλές κινήσεις και περιμένουμε να τερματίσει πάνω από τη δεκάδα.

Σταλ Μίελετς

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε μέτριο ξεκίνημα στη δεύτερη κατηγορία, αλλά από την 6η αγωνιστική και μετά ανέβασε την απόδοσή της και δεν έπεσε ποτέ κάτω από την έκτη θέση. Στην επανέναρξη μετά την πανδημία πάτησε… γκάζι και δικαιωματικά πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία μετά από 24 χρόνια.

Προπονητής: Ο τεχνικός που ανέβασε την ομάδα, Ντάριους Μαρτζέκ αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Ντάριους Σκρζίπτζακ. Πλέον, ο 52χρονος Πολωνός καλείται να κρατήσει την ομάδα στην Ektsraklasa.

Έδρα: Stadion MOSiR w Mielcu (7.000)

Μεταγραφές: Πήρε κάποιους παίκτες που έχουν εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία και πέρυσι δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ξεχωρίζουν αυτές των Φορσέλ (Ε, 14/4) από Κορόνα Κίελτσε, Κοσιελνί (Α, 19/3) από Ρακόφ και Τόμτσικ (Ε, 17/3) από Λεχ Πόζναν. Αποχώρησε ο πολύτιμος μέσος Νόβακ (Μ, 38/14).

Προετοιμασία: Στα δύο φιλικά με Λοτζ και Βίσλα Κρακοβίας γνώρισε ισάριθμες ήττες, αλλά στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με την Καρπάτι Κρόζνο για το Κύπελλο κέρδισε 2-0 και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Εκτίμηση: Επέστρεψε στα… σαλόνια μετά από πολλά χρόνια και ο πρώτος στόχος είναι να αποφύγει την 16η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. Το έργο της θα είναι δεδομένα δύσκολο, αλλά θα παλέψει με τις υπόλοιπες νεοφώτιστες για την παραμονή.

Ποντμπεσκίτζιε

Τι έκανε πέρυσι: Φαινόταν από την αρχή της σεζόν, ότι θα είναι μία από τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν στη 2η κατηγορία. Σχεδόν σε όλο τον 2ο γύρο ήταν στην κορυφή και σφράγισε την άνοδο αρκετές αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, έστω και αν υποχώρησε στη 2η θέση, ελέω των 2 ηττών στο φινάλε.

Προπονητής: Ο Κριστόφ Μπρέντε βρίσκεται στον πάγκο από το καλοκαίρι του 2018 και μετά από δύο χρόνια στην ομάδα, επανέφερε τον σύλλογο στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από 4 χρόνια. Δικαιωματικά λοιπόν, διατήρησε τη θέση του για τη νέα σεζόν.

Έδρα: Stadion Miejski w Bielsku-Białej (15.316)

Μεταγραφές: Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει πολλές μεταγραφές και λογικά θα στηριχθεί στο περσινό ρόστερ. Στην άμυνα πήρε τον Μίλαν Ρούντιτς (29/2), ο οποίος πέρυσι έπαιζε στο πρωτάθλημα της Τσεχίας με την Καρβίνα.

Προετοιμασία: Στο πρώτο φιλικό κέρδισε 2-0 την αδύναμη Χούτνικ, αλλά στο δυνατό τεστ με τη Βίσλα Κρακοβίας ηττήθηκε με 1-0. Τον περασμένο Σάββατο έκανε το καθήκον της και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Κυπέλλου, επικρατώντας με 1-0 εκτός της Σ. Ρζεσζόου.

Εκτίμηση: Η απόφαση να μην ενισχυθεί ιδιαίτερα και να πάει με το περσινό ρόστερ, εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, καθώς η διαφορά της 1ης με τη 2η κατηγορία είναι μεγάλη. Θα δώσει μάχη για την παραμονή.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βάρτα Πόζναν

Τι έκανε πέρυσι: Λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσει», αλλά έστω και μέσω των πλέι οφ πήρε την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία. Από την 6η αγωνιστική και έπειτα ήταν μέσα στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές υποχώρησε και ως 3η έπαιξε μπαράζ. Εκεί κέρδισε στον τελικό την, 4η στην κανονική διάρκεια, Ραντόμιακ και πανηγύρισε την άνοδο μετά από 25 χρόνια.

Προπονητής: Ο 45χρονος Πολωνός, Πιότρ Τβόρεκ κάνει εξαιρετική δουλειά από το 2019 που βρίσκεται στον σύλλογο και πλέον καλείται να συνεχίσει το έργο του στη μεγάλη κατηγορία.

Έδρα: Stadion Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski (5.383)

Μεταγραφές: Απέκτησε κυρίως παίκτες από τη 2η κατηγορία και με αυτούς θα πορευτεί στα μεγάλα σαλόνια. Η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι του φορ Κουζίμσκι (31/15) από την Τσονιτσάνκα.

Προετοιμασία: Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έχοντας μόλις ένα ματς στα… πόδια της, αυτό για το Κύπελλο Πολωνίας με την αδύναμη Στάργκαρντ, της οποίας επικράτησε στα πέναλτι και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Είναι νεοφώτιστη και ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Οι συνθήκες τα έφεραν έτσι ώστε να υποβιβάζεται μόνο μία ομάδα στο τέλος της σεζόν και αυτό τη βολεύει, καθώς θα έχει περισσότερες πιθανότητες για τη σωτηρία, αλλά το έργο της παραμένει δύσκολο.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σεραφειμίδης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ