foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κύπρος, Πρωτάθλημα Cyta: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 17 Αυγ 2020 22:15
Κύπρος-Preview-2020-21.jpg

Το πρωτάθλημα Κύπρου (έχει το όνομα του χορηγού Cyta), το οποίο φέτος συμπληρώνει αισίως 86 χρόνια ζωής, βρίσκεται προ των πυλών, υποσχόμενο και φέτος καλή ποιότητα, έντονο συναγωνισμό και συγκινήσεις τόσο στην κορυφή, όσο και στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Υπενθυμίζεται ότι το περσινό πρωτάθλημα, ελέω κορωνοϊού, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ με μεγάλες προοπτικές ξεκινάει και η φετινή σεζόν. Να υπενθυμίσουμε πως τα δεδομένα που προέκυψαν μετά την πανδημία, έφεραν την προσωρινή αύξηση των ομάδων για μια χρονιά (τη φετινή) από 12 σε 14 στην Α’ Κατηγορία. Από τη δεύτερη κατηγορία ανέβηκαν η Καρμιώτισσα και ο Ερμής, ενώ δεν γεύτηκε την πίκρα του υποβιβασμού καμία ομάδα. Και κάπως έτσι έγιναν 14 οι ομάδες. 

Σύστημα διεξαγωγής

Η αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 έφερε αλλαγές και στο σύστημα διεξαγωγής. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι διπλοί (δύο γύροι, υποχρεωτικά στις έδρες των διαγωνιζόμενων ομάδων). Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης οι δύο τελευταίες ομάδες στον πίνακα κατάταξης θα υποβιβαστούν αυτόματα στη Β’ κατηγορία. Οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα χωριστούν ανάλογα με τη βαθμολογική τους σε δύο ομίλους των έξι ομάδων έκαστος. Οι πρώτες έξι ομάδες θα αποτελέσουν τον Α’ όμιλο, οι υπόλοιπες έξι τον Β’ όμιλο. Στη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος σε κάθε όμιλο ξεχωριστά θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες στις έδρες των διαγωνιζόμενων ομάδων. Και στους δύο ομίλους οι ομάδες θα διατηρήσουν τους βαθμούς που κέρδισαν στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης, θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες στον τελικό πίνακα κατάταξης του Β' ομίλου και μαζί με τις άλλες δύο από την Α’ φάση, θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στη Β’ κατηγορία. Οι ομάδες από το Α' γκρουπ θα μονομαχήσουν για το πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (η πρωταθλήτρια στο Τσάμπιονς Λιγκ, η 2η και η 3η της βαθμολογίας στη νεοσύστατη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ). Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερες ομάδες, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κριτήρια: 1) Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ του παιχνίδια, 2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 4) Συνολική διαφορά τερμάτων, 5) Συνολική καλύτερη επίθεση.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Ομόνοια 2. ΑΠΟΕΛ 3. Ανόρθωση 4. Απόλλων Λεμ.
5. ΑΕΛ 6. ΑΕΚ 7. Πάφος 8. Νέα Σαλαμίνα
9. Ολυμπιακός Λευκ. 10. Δόξα 11. Εθνικός Άχνας 12. Καρμιώτισσα
13. Ερμής 14. ΕΝΠ

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ντιγκινί Επιθετικός Άρης Θεσ/κης Απόλλων Λεμ.
Αΐρτον Ριμπέιρο Μέσος Φλουμινένσε Ερμής
Παπουλής Επιθετικός Απόλλων Λεμ. Ομόνοια
Ουζόχο Τερμ/κας Ομόνοια ΑΠΟΕΛ
Χούσμπαουερ Μέσος Σλάβια Πράγας Ανόρθωση

Τι παίζουμε

Με τις περισσότερες ομάδες να βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία σχηματισμού ρόστερ, κάθε πρόβλεψη για ένα τόσο αλλοπρόσαλλο πρωτάθλημα, όπως το Κυπριακό, όπου τα πάντα σχεδόν κρίνονται στα πλέι οφ, φαντάζει παρακινδυνευμένη. Τη δεδομένη στιγμή πάντως δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς και πέρσι μέχρι τη διακοπή τον διεκδικούσαν κυρίως η Ομόνοια και η Ανόρθωση, αλλά ακολουθούσαν από κοντά ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων Λεμεσού. Πάντως, λόγω του ότι Ομόνοια και Ανόρθωση δεν έκαναν τόσες αλλαγές στο ρόστερ, αλλά κράτησαν το κορμό τους, έχουν και πάλι ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων. Η Ομόνοια έκανε πιο λίγες προσθαφαιρέσεις και έτσι σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ποντάρει σε πρωταθλήτρια ομάδα αξίζει να διαλέξει τους «πράσινους», με απόδοση από τους μπουκ στο 3.75.

➡ Ομόνοια: Νικητής πρωταθλήματος  (3.75) 

Οι ομάδες της Α' Κύπρου

Ομόνοια

Τι έκανε πέρυσι: Παίζοντας όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο και βγάζοντας στο γήπεδο ποδοσφαιρική «υγεία», δίκαια βρισκόταν στην 1η θέση μαζί με την Ανόρθωση κατά τη διακοπή. Επίσης, στο Κύπελλο ήταν στα ημιτελικά και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Γενικότερα η Ομόνοια πέρυσι έπεισε όλο τον κόσμο με τις εμφανίσεις της και χαιρόταν κάποιος να βλέπει τους παίκτες της να παίζουν εντός γηπέδου.

Προπονητής: Ο Νορβηγός Χένινγκ Μπεργκ ήρθε πέρσι ως επιλογή του τεχνικού διευθυντή Νεόφυτου Λάρκου και τον δικαίωσε. Όλοι πίστωσαν την καλή δουλειά που κάνει στο προπονητικό κέντρο και τον αποθέωναν συνεχώς.

Έδρα: Στάδιο ΓΣΠ (22.859)

Μεταγραφές: Μια ομάδα που δεν έχει ανάγκη από πολλές προσθήκες. Έφυγαν 6 και ήρθαν μέχρι τώρα 3. Επέλεξε την κυπριακή αγορά, καθώς πήρε τον Παπουλή (Ε) από τον Απόλλωνα, τον Κίκο (Α) από τον Ολυμπιακό και τον Ντούρις (Ε) από την Ανόρθωση.

Προετοιμασία: Η Ομόνοια στόχευε να κάνει στο εξωτερικό την προετοιμασία της, εντούτοις η πανδημία της άλλαξε τα πλάνα. Έμειναν Κύπρο οι πράσινοι, έδωσαν αρκετά φιλικά και τα πήγαν εξαιρετικά. Βοήθησαν πολύ οι νεαροί Κύπριοι, όπου κάποιοι ήταν και η αποκάλυψη της προετοιμασίας. Τα κυριότερα φιλικά ήταν τα εξής: Ομόνοια - Άρης 8-1, Ολυμπιακός Πειραιώς – Ομόνοια 3-0 και Εθνικός Άχνας - Ομόνοια 0-2.

Εκτίμηση: Η Ομόνοια θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, καθώς νιώθει πως ο κορωνοϊός και η διακοπή της το στέρησαν πέρσι. Έτσι, η ομάδα από τη Λευκωσία θα ενισχυθεί περαιτέρω προς αυτή την κατεύθυνση και για να αντέξει τους αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη. Δικαίως θεωρείται ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, καθώς διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ, έναν βασικό κορμό και τον ίδιο προπονητή.

Ανόρθωση

Τι έκανε πέρυσι: Η επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της ομάδας μόνο καλό της έκανε. Άρχισε να παίζει ξανά όμορφη μπάλα, το γήπεδο της έγινε απροσπέλαστο φρούριο και δίκαια βρέθηκε στην 1η θέση μαζί με την Ομόνοια. Ήταν και η Αμμοχωστιανή ομάδα πολύ σταθερή με καλούς παίκτες και με πάθος στο γήπεδο. Ο Ράγιος τη βοήθησε αρκετά με τα 14 γκολ, όμως υπήρχαν και άξιοι συμπαραστάτες (Οκριασβίλι, Λόρια κλπ.). Μέχρι τη διακοπή λόγω της πανδημίας ήταν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, συνεπώς κυνηγούσε και τα δύο τρόπαια με αξιώσεις.

Προπονητής: Αναφερθήκαμε πιο πάνω στον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο συγκεκριμένος προπονητής πήρε πέρσι το 100% από όλους τους παίκτες και συνέβαλε τα μέγιστα. Απόλυτα λογικό που συνεχίζει και φέτος στην Ανόρθωση.

Έδρα: Αντώνης Παπαδόπουλος (10.230)

Μεταγραφές: Επέλεξε αρκετά την ντόπια αγορά η Ανόρθωση, καθώς πήρε παίκτες όπως οι Ελουντού (Ε) και Κορέια (Α). Δεν προχώρησε σε αρκετές προσθήκες, αφού ο κορμός ήταν έτοιμος από πέρσι. Επίσης, η «Κυρία» απέκτησε και τον Χούσμπαουερ (Μ) από την Σλάβια Πράγας.

Προετοιμασία: Η Ανόρθωση έκανε μια δυνατή προετοιμασία, επιλέγοντας και αυτή τα ορεινά της Κύπρου. Έδωσε φιλικά, μεταξύ άλλων, με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους (1-1 με ΑΠΟΕΛ, 1-0 με Απόλλωνα, 0-2 με ΑΕΚ) και αυτό μόνο καλό της έκανε. Ο Κετσπάγια είδε την κατάσταση των παικτών του και προσπάθησε να δέσει τους νεοφερμένους με το σύνολο. Μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, όπως έδειξε και στην πρόσφατη φιλική νίκη με 2-0 επί της ΑΕΛ.

Εκτίμηση: Ο στόχος της Ανόρθωσης είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι και η Ευρώπη στη μέση, όπου θα τα δώσει όλα η «Κυρία». Από τη στιγμή που υπάρχει ο κορμός, υπάρχει και η ομοιογένεια, οπότε η Ανόρθωση έχει αρκετές πιθανότητες για τον τίτλο. Σαφώς και δεν παίζει μόνη της όμως και η εκτίμησή μας είναι πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, αλλά ξεκινάει από πιο πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

ΑΠΟΕΛ

Τι έκανε πέρυσι: Πέρσι ο ΑΠΟΕΛ τα πήγε πολύ καλά στην Ευρώπη καθώς έφτασε μέχρι τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στην Κύπρο η ομάδα γνώρισε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τον Απόλλωνα, ενώ στο πρωτάθλημα πριν τη διακοπή ήταν στην 3η θέση, λίγο πίσω από Ομόνοια και Ανόρθωση. Κατά διαστήματα έπαιξε καλή μπάλα, όμως οι συχνές αλλαγές προπονητών τον επηρέασαν, και παρά το ποιοτικό του ρόστερ θα μπορούσε να δείξει καλύτερα στοιχεία.

Προπονητής: Η σεζόν είχε αρκετές αλλαγές προπονητών, όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης τελείωσε τη χρονιά και θα τη ξεκινήσει ξανά. Του «έδωσαν τα κλειδιά» στον ΑΠΟΕΛ και αισιοδοξούν πως θα τους βγει.

Έδρα: Στάδιο ΓΣΠ (22.859)

Μεταγραφές: Και από Ελλάδα, και από άλλες αγορές ψώνισε φέτος ο ΑΠΟΕΛ. Έκανε 9 μεταγραφές η ομάδα μέχρι τώρα, ενώ 11 παίκτες έφυγαν από την ομάδα. Ανάμεσα σε άλλους, οι «γαλαζοκίτρινοι» απέκτησαν τους Κλωναρίδη (Ε), Αποστολάκη (Α), Ουζόχο (Τ) και Μπεν Σαχάρ (Ε).

Προετοιμασία: Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα και ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στην Κύπρο. Η προετοιμασία έγινε στο σύγχρονο προπονητικό κέντρο της ομάδας, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» έδωσαν δυνατά φιλικά με άλλες ομάδες του νησιού (1-1 με Ανόρθωση, 1-0 την ΑΕΚ). Ο Ουζουνίδης ενσωμάτωσε στο σύνολο τους καινούργιους παίκτες και είχε την ευκαιρία να τους μεταφέρει τη φιλοσοφία του. Στο τελευταίο τεστ κέρδισε τον Απόλλωνα με 2-1.

Εκτίμηση: Ο ΑΠΟΕΛ πάντα πρωταγωνιστεί και έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η διοίκηση θέλει να «χτίσει» πάνω στον Ουζουνίδη και να αποφύγει τις περσινές καταστάσεις. Φαίνεται και από τα φιλικά πως έχει αποκτήσει ταυτότητα η ομάδα, έτσι η δική μας εκτίμηση λέει πως ο ΑΠΟΕΛ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, σε ένα ανταγωνιστικό μαραθώνιο.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Απόλλων Λεμεσού

Τι έκανε πέρυσι: Ο Απόλλων στα αρχικά στάδια της σεζόν αντικατέστησε τον Σωφρόνη Αυγουστή με τον Βουκομάνοβιτς. Αποδείχτηκε λανθασμένη κίνηση, ο Αυγουστή μετά από κάποιες μέρες επέστρεψε στο Κολόσσι και η αντεπίθεση άρχισε. Ο Απόλλωνας «έτρεξε» μεγάλο αήττητο σερί, όμως έμεινε από… καύσιμα και στη διακοπή βρισκόταν στην 4η θέση, ενώ είχε προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Προπονητής: Ο Σωφρόνης Αυγουστή συνεχίζει δικαίως στον πάγκο του Απόλλωνα. Απολαμβάνει την καθολική αποδοχή στην ομάδα, οι παίκτες τον σέβονται και τους βγάζει το 100% στο γήπεδο.

Έδρα: Τσίρειο Στάδιο (13.331)

Μεταγραφές: Επέλεξε την Κυπριακή αγορά ο Απόλλωνας που συνολικά απέκτησε 4 παίκτες. Από την άλλη έφυγαν από το ρόστερ 11 ποδοσφαιριστές. Έφερε τους Ντιγκινί (Ε) και Νταμπό (Ε), ενώ από Κύπρο επέλεξε τον Μαλεκκίδη (Ε).

Προετοιμασία: Ο Απόλλωνας περιορίστηκε εντός Κύπρου, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Έδωσε δυνατά τεστ και τα πήγε εξαιρετικά στα περισσότερα εξ αυτών. Έδειξε καλή αμυντική λειτουργία, ενώ στην επίθεση ο Νταμπό με τον Ντιγκινί έδεσαν με το… καλημέρα. Ξεχωρίζουν οι νίκες με ΑΕΛ (2-1) και ΑΕΚ (2-0), στο τελευταίο έχασε από τον ΑΠΟΕΛ (2-1).

Εκτίμηση: Με τον Αυγουστή να δίνει τις δικές του πινελιές, τους παίκτες που ήρθαν να δείχνουν έτοιμοι να βοηθήσουν, η εκτίμηση μας είναι πως ο Απόλλωνας θα τα πάει καλύτερη τη φετινή χρονιά. Αναμένουμε πως θα διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις το πρωτάθλημα, που είναι άλλωστε και ο μεγάλος στόχος όλων στην ομάδα.

AEK

Τι έκανε πέρυσι: Η περσινή χρονιά ήταν κακή για την ΑΕΚ. Οι μεταγραφές δεν της βγήκαν, η ομάδα δεν έπεισε σε κανένα σημείο πως μπορεί να πετύχει τους στόχους της και ενδεικτικό είναι πως άλλαξε προπονητή, τεχνικό διευθυντή και ιατρικό επιτελείο. Η ΑΕΚ ήταν στην 5η θέση στη διακοπή, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση.

Προπονητής: Ο Νταβίντ Κανέδα πρόλαβε να κοουτσάρει πέρσι την ομάδα σε δύο παιχνίδια, ανανέωσε και για φέτος τη συνεργασία του με την ΑΕΚ. Θα αναλάβει να χτίσει την ομάδα με τη δική του φιλοσοφία.

Έδρα: ΑΕΚ Αρένα (7.400)

Μεταγραφές: Έκανε δύο μεταγραφές στην αρχή του καλοκαιριού και τρεις μαζεμένες τον Αύγουστο. Συνολικά 5 ήρθαν και 5 έφυγαν, με την ΑΕΚ να ψάχνει ακόμη 3 προσθήκες. Νάντο (Ε) και Χέιτλι (Μ) αποτελούν δύο δυνατά ονόματα που φόρεσαν τα κιτρινοπράσινα.

Προετοιμασία: Έμεινε Κύπρο και δεν τίμησε την Πολωνία όπου πήγαινε κάθε χρόνο. Αυτό έφερε φιλικά με άλλες ομάδες του νησιού, με τον Κανέδα να αξιολογεί τους παίκτες του συνεχώς. Αρχικά η ομάδα έδειξε τις δυνατότητες της, όμως μετά έβγαλε στην επιφάνεια κάποιες αδυναμίες, κυρίως δημιουργικές και το τεχνικό επιτελείο θέλει να τις διορθώσει. Σπουδαιότερη νίκη το 2-0 επί της Ανόρθωσης, όμως στα πιο πρόσφατα δυνατά τεστ ηττήθηκε (2-0 από τον Απόλλωνα, 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ, 2-1 από την ΑΕΛ).

Εκτίμηση: Όποια εκτίμηση και να γίνει για την ΑΕΚ θα είναι παρακινδυνευμένη. Οι νέοι παίκτες θα πρέπει να φέρουν τον δικό τους αέρα, γιατί ο σύλλογος έδειξε πως θέλει βελτίωση. Αν τις βγουν οι μεταγραφές τότε θα μπει σφήνα για την τριάδα, όμως το έργο της είναι αρκετά δύσκολο. Ρεαλιστικός στόχος η έξοδος στην Ευρώπη.

AEΛ

Τι έκανε πέρυσι: Η ΑΕΛ την περσινή χρονιά έμεινε λίγο πίσω βαθμολογικά στο πρωτάθλημα και στη διακοπή ήταν στην 6η θέση. Έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο, είχε προκριθεί στα ημιτελικά. Ο Κέρκεζ έκανε πολύ καλή δουλειά για τα δεδομένα που είχε μπροστά του και όλοι του το αναγνωρίζουν.

Προπονητής: Ο Κέρκεζ απολαμβάνει την εκτίμηση όλων στην ΑΕΛ. Παλιός παίκτης της ομάδας που εμπνέει τους ποδοσφαιριστές, ξεχωρίζει για τη νοοτροπία του να αρνείται να χάσει.

Έδρα: Τσίρειο Στάδιο (13.331)

Μεταγραφές: Η ΑΕΛ προχώρησε στην προσθήκη 8 παικτών, ανάμεσα σε αυτούς και κάποιοι από την κυπριακή αγορά. Έφυγαν 4 και έτσι η ομάδα ενισχύθηκε, τουλάχιστον ποσοτικά. Ο Κέρκεζ έφερε τον Παπαφώτη (Μ) από τη Δόξα, τον Ριέρα (Μ) από την ΕΝΠ αλλά και τον Έουλερ (Α).

Προετοιμασία: Η ΑΕΛ έκανε δυνατή προετοιμασία και έδωσε πολλά φιλικά παιχνίδια. Ο Κέρκεζ μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής και δοκίμασε αρκετά πράγματα. Ο Βόσνιος κόουτς θέλησε να δει την ετοιμότητα και την ανταπόκριση των παικτών του, καθώς αυτό είναι το νόημα της προετοιμασίας. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΛ έκανε μια καλή προετοιμασία, το πιστοποίησε και η πρόσφατη εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ.

Εκτίμηση: Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού παραδοσιακά πρωταγωνιστούν και είναι δύσκολος αντίπαλος για όλους. Ο Κέρκεζ έδωσε ακόμη περαιτέρω το στίγμα του φέτος στην ομάδα και η δική μας εκτίμηση είναι πως θα παρουσιαστεί καλύτερη στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στόχος, και μάλιστα εφικτός, είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Πάφος

Τι έκανε πέρυσι: Η Πάφος την περσινή σεζόν έφερε παίκτες με «βαρύ» βιογραφικό, αλλά έμειναν μέχρι εκεί. Οι «γαλάζιοι» είχαν στόχο την εξάδα, άργησαν να πάρουν μπροστά, η έλευση του Τόσακ τους μεταμόρφωσε, αλλά ήταν αργά για το τρένο του πρώτου γκρουπ.

Προπονητής: Ο Κάμερον Τόσακ έφερε νέο αέρα στα μέσα της περσινής χρονιάς και δίκαια του δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσει και φέτος. Τα βρίσκει με τους παίκτες 100%.

Έδρα: Στέλιος Κυριακίδης (9.394)

Μεταγραφές: Η Πάφος φέτος άλλαξε τακτική. Παραμέρισε τα μεγάλα ονόματα και δείχνει υπομονή. Έκανε 3 προσθήκες μέχρι τώρα, ενώ έφυγαν 5 παίκτες, με τον Τόσακ να περιμένει και άλλους. Ανάμεσα στις προσθήκες οι Μέρφι (Ε) και Κβίντα (Α).

Προετοιμασία: Η Πάφος έκανε την προετοιμασία της στην Λετονία, ενώ έδωσε φιλικά και στην Κύπρο. Ο Τόσακ είδε τους παλιούς παίκτες να συνεχίζουν τη σκληρή δουλειά, ενώ τα νέα αποκτήματα ενσωματώθηκαν ομαλά στο σύνολο. Η Πάφος έχει ποδοσφαιρική ηρεμία και υγεία, και η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά με δυνατές προπονήσεις. Θετική η εικόνα της στο τελευταίο τεστ, αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ανόρθωση χωρίς γκολ (0-0).

Εκτίμηση: Η Πάφος εδώ και λίγα χρόνια ξεκινά με στόχο την εξάδα. Η δική μας εκτίμηση είναι πως φέτος θα παλέψει περισσότερο από κάθε άλλη φορά και δεν αποκλείεται να τα καταφέρει. Έχει αποκτήσει εμπειρία σε θέματα προγραμματισμού και έδειξε πως δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο. Θεωρούμε πως θα παλέψει μέχρι τέλους για να μπει στο πρώτο γκρουπ.

Νέα Σαλαμίνα

Τι έκανε πέρυσι: Η Νέα Σαλαμίνα πέρσι προσπάθησε να μπει στην εξάδα αλλά δεν τα κατάφερε. Πάλεψε μέχρι τη διακοπή με όλα τα μέσα που διέθετε. Επίσης, έφτασε κοντά στην πρόκριση της στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όμως η Ανόρθωση με την εμπειρία της κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την τετράδα. Προσπάθησε και έπαιξε κατά διαστήματα καλή μπάλα.

Προπονητής: Τη φετινή χρονιά ανέλαβε ο Πάμπος Χριστοδούλου. Ο έμπειρος Κύπριος κόουτς έτρεξε τον προγραμματισμό και είναι έτοιμος να οδηγήσει σε επιτυχίες την ομάδα του.

Έδρα: Στάδιο Αμμόχωστος (5.500)

Μεταγραφές: Αρκετές μεταγραφές για τη Νέα Σαλαμίνα, έφτασε τις 13 και έτσι έχουμε σχεδόν μια νέα ομάδα. Έφυγαν άλλοι 9, ο Χριστοδούλου χτίζει νέο κορμό. Μπέριος (Α), Βινίσιους (Μ), Βαρέλα (Ε) και Λοράν (Α) είναι 4 από τα νέα πρόσωπα.

Προετοιμασία: Η Νέα Σαλαμίνα θα έκανε την προετοιμασία της εκτός συνόρων, αλλά τελικά έμεινε στην Κύπρο. Ο Πάμπος Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του έτριξαν τα δόντια στους παίκτες και έκαναν δυνατές προπονήσεις με στόχο η ομάδα να είναι έτοιμη. Έδωσε αρκετά φιλικά το «ερυθρόλευκο» συγκρότημα και από αυτά βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα, ωστόσο προβλημάτισε η απουσία νίκης στα τελευταία.

Εκτίμηση: Ο Πάμπος Χριστοδούλου όπου πάει κάνει πολύ καλές ομάδες. Το ίδιο περιμένουμε να γίνει και στη Νέα Σαλαμίνα. Η Αμμοχωστιανή ομάδα θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την εξάδα και μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας εκτίμηση, σύμφωνα πάντα με το τι μας έδειξε και στα φιλικά.

Ολυμπιακός Λευκωσίας

Τι έκανε πέρυσι: Πέρσι ο Ολυμπιακός έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα υπό τις οδηγίες του Πάμπου Χριστοδούλου και κατάφερε να αποφύγει τις περιπέτειες. Η διακοπή έφερε την οριστική παραμονή των «μαυροπρασίνων», όμως βάσει των εμφανίσεών τους δεν ήταν για να πέσει. Κατάφεραν μέσα στη σεζόν να κερδίσουν ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση.

Προπονητής: Φέτος ανέλαβε ο Ελλαδίτης Γιάννης Πετράκης (καλό έργο στον ΠΑΣ Γιάννινα). Γνωστή η αξία και η εμπειρία του, με τον ίδιο να αναλαμβάνει αποκλειστικά το στήσιμο της ομάδας.

Έδρα: Μακάρειο Στάδιο (16.000)

Μεταγραφές: Απολύτως φυσιολογικά ο Ολυμπιακός επέλεξε παίκτες από Ελλάδα μεριά. Ήρθαν 9 ποδοσφαιριστές και έφυγαν 4 από το ρόστερ. Θα συνεργαστεί ξανά με τον Μιχαήλ (Τ) ο Πετράκης. Στα «μαυροπράσινα» και οι Γαρουφαλιάς (Μ), Μάντζης (Ε) και Μανρίκε (Α).

Προετοιμασία: Ο Ολυμπιακός έκανε δυνατή προετοιμασία με αρκετές προπονήσεις και μαζεμένα φιλικά. Ο Πετράκης έδειξε την ικανότητά του στο να περνά τη φιλοσοφία του στους παίκτες και αυτοί με τη σειρά τους δούλεψαν σκληρά. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ, όμως ήχησαν καμπανάκια από το 0-4 με τον Ονήσιλο 3 μέρες αργότερα (14/8).

Εκτίμηση: Ο Ολυμπιακός σίγουρα σε πρώτο πλάνο θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α’ Κατηγορία. Θα παλέψει να ξεγνοιάσει νωρίς και από εκεί και πέρα αν του το επιτρέψουν τα αποτελέσματα θα επιχειρήσει να μπει στην πρώτη εξάδα. Όμως ρεαλιστικός στόχος είναι η παραμονή, και ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να το πετύχει.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



ΕΝΠ

Τι έκανε πέρυσι: Η Ένωση πέρσι έδειξε τρομερές αδυναμίες και είχε συχνές αλλαγές προπονητών. Όταν ανέλαβε ο Γιαννέφσκι η ομάδα άλλαξε πρόσωπο και άρχισε να «τρέχει» αήττητο σερί. Η διακοπή ελέω κορωνοϊού τη βρήκε τρεις θέσεις πάνω από το τέλος.

Προπονητής: Ο Γιαννέφσκι δεν έμεινε τελικά, οι της ΕΝΠ άργησαν να βρουν τον αντικαταστάτη του και τελικά τα κλειδιά δόθηκαν στον Μάριο Κκαρά. Ο Κύπριος κόουτς έχει όρεξη για να πετύχει.

Έδρα: Τάσος Μάρκου (5.800)

Μεταγραφές: Έξι έφυγαν, άλλοι τόσοι ήρθαν στην ομάδα της ΕΝΠ. Επέλεξε παίκτες που ξέρει, όπως για παράδειγμα τους Λουσέρο (Μ) και Μαρκόφσκι (Ε), ενώ ξεχωρίζει και η απόκτηση του Κυνηγόπουλου (Ε). Αναμένεται να γίνουν και άλλες προσθήκες.

Προετοιμασία: Η Ένωση έκανε την προετοιμασία της εντός Κύπρου και έδωσε αρκετά φιλικά. Έγιναν δοκιμές από το προπονητικό τιμ, είδαν την ετοιμότητα των παικτών και φάνηκε πως κατάφεραν να τους δέσουν ως ένα ομοιογενές σύνολο. Κέρδισαν τον ΑΣΙΛ με 1-0 στο πιο πρόσφατο τεστ.

Εκτίμηση: Η Ένωση είναι η αλήθεια πως φαντάζει ένα από τα φαβορί για να πέσει στην Β Κατηγορία, αλλά η δική μας άποψη είναι πως θα παρουσιάσει ένα σκληροτράχηλο σύνολο. Ωστόσο, η αργοπορημένη άφιξη του Μάριου Κκαρά πιθανόν να της κοστίσει τη θέση της στην κατηγορία στο τέλος της σεζόν.

Εθνικός Άχνας

Τι έκανε πέρυσι: Ο Εθνικός πέρσι ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά. Όμως στην πορεία δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο από όταν ανέλαβε ο Κλάφουριτς η ομάδα βρήκε τη χαμένη της ταυτότητα και έπαιζε καλά. Κέρδισε Ανόρθωση και Ομόνοια, ενώ η διακοπή λόγω της πανδημίας σφράγισε την παραμονή του στα μεγάλα σαλόνια.

Προπονητής: Ο Κλάφουριτς έδειξε πέρσι την ποιότητα του ως κόουτς και τον κράτησαν στον Εθνικό. Έδειξε να κερδίζει τους παίκτες του και αυτό είναι στα υπέρ του.

Έδρα: Δασάκι της Άχνας (7.000)

Μεταγραφές: Επένδυσε και στο κυπριακό στοιχείο, ενώ κράτησε ένα βασικό κορμό από πέρσι. Ήρθαν 5 παίκτες και έφυγαν 4 στην προσφυγική ομάδα. Κουμής (Ε) και Περατικός (Μ) ντύθηκαν στα «μπλε», ενώ ο Εθνικός έφερε και τον Ζάγκμπα (Ε).

Προετοιμασία: Προγραμμάτισε διπλές προπονήσεις, έδωσε αρκετά φιλικά και αυτό βοήθησε τον Κλάφουριτς να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Έδειξε καλή εικόνα ο σύλλογος από την Άχνα στα περισσότερα τεστ, παρότι κέρδισε μόνο τον Οθέλο (1-0), ενώ έδειξε να χρειάζεται βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι.

Εκτίμηση: Του έλειψε η σταθερότητα την περσινή σεζόν. Η δική μας εκτίμηση είναι πως φέτος θα παρουσιαστεί πιο διαβασμένος, όμως θα δώσει σκληρή μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Είναι δύσκολο και το ξέρουν στο Δασάκι, αλλά θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος.

Δόξα Κατωκοπιάς

Τι έκανε πέρυσι: Η Δόξα πέρσι ήταν η απογοήτευση του πρωταθλήματος. Δεν έπεισε σε κανένα σημείο και ήταν στη τελευταία θέση της βαθμολογίας. Έκανε προς το τέλος την ύστατη προσπάθεια να γλυτώσει τον υποβιβασμό, όμως την παραμονή της στην κατηγορία τη χρωστάει στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Κόουτς της ομάδας ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος ανέλαβε πέρσι προς το τέλος της σεζόν. Ο Κύπριος προπονητής χαίρει της εμπιστοσύνης όλων στην ομάδα και αυτό τον ευνοεί.

Έδρα: Μακάρειο Στάδιο (16.000)

Μεταγραφές: Ολική μεταμόρφωση στη Δόξα. Ήρθαν 10 παίκτες, ανάμεσα σε αυτούς και ΟΙ έμπειροι Κύπριοι Οικονομίδης (Μ), Εγγλέζου(Α). Επέστρεψε στην ομάδα και ο φορ Σαντίκ, που μπορεί να προσφέρει πολλά.

Προετοιμασία: Η Δόξα έκανε πολύ καλή προετοιμασία, με δυνατά ματς και συνεχόμενες προπονήσεις. Ο κόουτς Σακκάς πέρασε τη φιλοσοφία του στην ομάδα, οι νέοι παίκτες έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν. Σημαντικότερη νίκη το 4-2 επί του Εθνικού Άχνας, είχε θετική εικόνα και στην ήττα με 2-1 από την Ομόνοια.

Εκτίμηση: Η Δόξα κατά τη δική μας εκτίμηση θα παρουσιαστεί βελτιωμένη τη νέα σεζόν. Η εικόνα που βγάζει ο σύλλογος είναι ότι έμαθε από τα λάθη και έτσι αναμένεται πως θα παίξει μέχρι τέλος τα ρέστα του για παραμονή στην Α’ Κατηγορία, ποντάρουμε στο ότι θα τα καταφέρει, έστω και οριακά.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καρμιώτισσα

Τι έκανε πέρυσι: Η Καρμιώτισσα πέρσι έπαιζε στη Β’ Κατηγορία και τη στιγμή της διακοπής ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Διέγραφε σταθερή πορεία, με τον Χρύση Μιχαήλ στο τιμόνι και με το «σπαθί» της κέρδισε την άνοδο σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Προπονητής: Ο Χρύσης Μιχαήλ είναι από τους προπονητές που μελετούν πολύ και θέλουν να κερδίζουν παντού. Για αυτό τον κράτησαν από τη διοίκηση και στα μεγάλα σαλόνια.

Έδρα: Στέλιος Κυριακίδης (9.394)

Μεταγραφές: Η Καρμιώτισσα επιδίωξε και έφερε παίκτες με εμπειρία στην πρώτη κατηγορία. Οι Καπαρτής (Ε) και Χατζηβασίλης (Ε) τα παραδείγματα, ενώ έπεισε και τον Οικονόμου (Α) να έρθει Κύπρο. Έκανε 12 προσθήκες, θα χρειαστεί χρόνο να δέσει.

Προετοιμασία: Η Καρμιώτισσα έκανε την προετοιμασία της στην Κύπρο και έδωσε μια σειρά από δυνατά παιχνίδια. Ο Μιχαήλ είδε στον αγωνιστικό χώρο αρκετά από τα πράγματα που ήθελε. Εντυπωσιακό το 4-4 που έφερε κόντρα στην ΑΕΚ έδειξε έτοιμη στο 1-0 επί της Αλκής στο πιο πρόσφατο φιλικό.

Εκτίμηση: Η Καρμιώτισσα ήρθε στη μεγάλη κατηγορία για να μείνει και αυτό θα επιδιώξει. Ξέρει πως δεν είναι εύκολο το έργο της, όμως θα το κυνηγήσει. Έφερε παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, ενώ και ο Χρύσης Μιχαήλ είναι ένα φιλόδοξο άτομο. Η δική μας εκτίμηση λέει πως η ομάδα των Πολεμιδιών θα αποδειχθεί σκληρό καρύδι για όλους και θα παλέψει στα ίσα για την παραμονή.

Ερμής Αραδίππου

Τι έκανε πέρυσι: Ο Ερμής πέρσι ήταν από τις πιο καλές ομάδες στη Β’ Κατηγορία, για μεγάλη διάρκεια ήταν στην κορυφή, ενώ η διακοπή τον βρήκε στη 2η θέση. Δίκαια πήρε την άνοδο, καθώς κέρδισε αρκετά ντέρμπι και κρίσιμα ματς.

Προπονητής: Ο Νίκος Παναγιώτου συνέδεσε το όνομα του με τον Ερμή. Η διοίκηση τον πιστεύει και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Έχει τον τρόπο του να κερδίζει τους παίκτες.

Έδρα: Στάδιο Αμμόχωστος (5.500)

Μεταγραφές: Ο Ερμής προχώρησε σε 12 μεταγραφές, κάποιες εξ αυτών «μεγάλα» ονόματα (π.χ. τον χαφ Αΐρτον). Ο κόουτς είδε να ενισχύεται η ομάδα του και με Κυπριακό στοιχείο (τρανό παράδειγμα ο επιθετικός Ρουσιάς). Επίσης, η Αραδιππιώτικη ομάδα απέκτησε και τους Ντίας (Μ), Σισοκό (Α).

Προετοιμασία: Έκανε μια καλή προετοιμασία με δυνατά ματς. Ο Παναγιώτου είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του. Φαίνεται ότι το σύνολο έδεσε καλά και υπάρχει χημεία. Κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα με 1-0 στην πρόβα τζενεράλε.

Εκτίμηση: Ο Ερμής μπορεί να ήρθε από τη Β’ Κατηγορία, αλλά οι κινήσεις που έκανε τον ανέβασαν επίπεδο. Δεν θα έχει εύκολο έργο η Αραδιππιώτικη ομάδα, όμως με την εμπειρία του Νίκου Παναγιώτου θα επιχειρήσει να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια. Δύσκολο το έργο της, το αναγνωρίζουν άπαντες στην ομάδα, όμως αυτό δεν τους φοβίζει. Στόχος η παραμονή.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ