foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σκωτία, Premiership: Preview σεζόν 2020-21🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Previews Πρωταθλημάτων | 28 Ιουλ 2020 17:17
Σκωτία-Premiership-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

Για το «10 στη σειρά» η Σέλτικ ☘

Η σημαντικότερη σεζόν της τελευταίας δεκαετίας στην Πρέμιερ Σκωτίας θα ξεκινήσει χωρίς την παρουσία οπαδών κι αυτό την κάνει από μόνη της ξεχωριστή. Είναι αναμφισβήτητα η σημαντικότερη της δεκαετίας για Σέλτικ και Ρέιντζερς αφού οι «Κέλτες» έρχονται από 9 σερί πρωταθλήματα και διεκδικούν το περίφημο «10 στη σειρά» κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ πριν. Οι Ρέιντζερς φυσικά θέλουν να σταματήσουν τον… εφιάλτη. Το είχαν πετύχει το 1975, όταν η Σέλτικ προερχόταν από 9 σερί πρωταθλήματα (από το 1966 μέχρι το 1974), οι Ρέιντζερς πήραν τον τίτλο και σταμάτησαν το «10 στη σειρά». Έφτασαν κι αυτοί τα 9 σερί πρωταθλήματα από το 1989 μέχρι το 1997, το 1998 ήταν η σειρά της Σέλτικ να σταματήσει το «10 στη σειρά» των Ρέιντζερς παίρνοντας τον τίτλο. Το περίφημο «10 στη σειρά» έχει γίνει εμμονή στους οπαδούς αλλά και στους ιθύνοντες των δύο ομάδων, εμφανίζεται συχνά και στις δηλώσεις τους, η πίεση στις δύο ομάδες φέτος αναμένεται τεράστια.

Πέρα από το «Old Firm», όπως αποκαλούν στη Σκωτία τους δύο τιτάνες της Γλασκώβης (παρά τις… αντιρρήσεις των οπαδών της Σέλτικ τα τελευταία χρόνια), η απουσία των οπαδών έχει επηρεάσει πολύ τις ομάδες, καθώς τα εισιτήρια αποτελούν βασική πηγή εσόδων. Το σίγουρο είναι ότι τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν κεκλεισμένων των θυρών, το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για επιστροφή των οπαδών τον Οκτώβριο, αλλά -ρεαλιστικά- δύσκολα θα συμβεί αυτό πριν από τα Χριστούγεννα.

Στα σημαντικά της σεζόν η επιστροφή της Νταντί Γιουνάιτεντ στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από απουσία 4 ετών. Σημαντική απώλεια ο υποβιβασμός της Χαρτς που τερμάτισε τελευταία (το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη μέθοδο «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα», έτσι βγήκαν οι 8 τελευταίες αγωνιστικές, -9 για Ρέιντζερς και Σεντ Τζόνστον που είχαν ένα ματς λιγότερο). Αξίζει να φανεί αν η Χάμιλτον γίνει πάλι… Χουντίνι και κάνει ακόμα μία απίθανη απόδραση και παραμείνει στην κατηγορία, κάτι που πετυχαίνει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά τα τελευταία χρόνια. Έγιναν πολλές κινήσεις για αναδιάρθρωση -κυρίως από πλευράς Χαρτς που πάλευε να διατηρήσει το στάτους της στην Πρέμιερσιπ- κατηγοριών, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύστημα διεξαγωγής

Πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών και 12 ομάδων (οι απεγνωσμένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης έπεσαν στο κενό), οι οποίες χωρίζονται σε τρεις γύρους των 11 αναμετρήσεων. Στη συνέχεια, οι ομάδες χωρίζονται στα δύο (το περίφημο split) για τον τελευταίο γύρο, διατηρώντας τους βαθμούς που έχουν μαζέψει. Οι 6 πρώτες παίζουν μεταξύ τους στις 5 τελευταίες αγωνιστικές για τον τίτλο και τις ευρωπαϊκές θέσεις, oι 6 τελευταίες για την αποφυγή του υποβιβασμού κι ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας, ενώ η προτελευταία θα δώσει αγώνα παραμονής με την ομάδα που θα έχει επικρατήσει στα πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν η πρώτη της δεύτερης εξάδας (ουσιαστικά η 7η) μαζέψει στο τέλος περισσότερους βαθμούς από την τελευταία της πρώτης εξάδας (6η ουσιαστικά στην τελική κατάταξη) δεν μπορεί να την ξεπεράσει. Η πρωταθλήτρια θα βρεθεί στην τρίτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η 2η ομάδα στην δεύτερη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η 3η της βαθμολογίας, καθώς και η νικήτρια του Κυπέλλου Σκωτίας θα βρεθούν στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους ματς.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σέλτικ, 2. Ρέιντζερς, 3. Αμπερντίν, 4. Χιμπέρνιαν, 5. Μάδεργουελ, 6. Σεντ Τζόνστον,

7. Λίβινγκστον, 8. Κιλμάρνοκ, 9. Σεντ Μίρεν, 10. Νταντί Γιουνάιτεντ, 11. Ρος Κάουντι, 12. Χάμιλτον

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ιάνις Χάτζι Μεσοεπιθετικός Γκενκ Ρέιντζερς
Τζόνι Χέις Μεσοεπιθετικός Σέλτικ Αμπερντίν
Άλεξ Γκόγκιτς Αμυντικός Χάμιλτον Χιμπέρνιαν
Κέβιν Νίσμπετ Επιθετικός Ντανφέρμλιν Χιμπέρνιαν
Ρίτσαρντ Τάιτ Αμυντικός Μάρδεγουελ Σεντ Μίρεν

Μακρόχρονα στοιχήματα


Σέλτικ και Ρέιντζερς θα παλέψουν μέχρι τέλους φέτος για τον τίτλο και το περίφημο «10 στη σειρά», η μία για να το πετύχει και η άλλη για να το σταματήσει. Η ψαλίδα που τις χωρίζει δείχνει μικρότερη από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, κάτι που φαίνεται από τις αποδόσεις. Οι «Τζερς» προσφέρονται πια στο 3.00 για κατάκτηση τίτλου, αλλά και μπόλικο ρίσκο. Κοντά στο 1.40 με 1.45 θα βρείτε τη Σέλτικ για κατάκτηση τίτλου, αν κάνει γκέλες και η απόδοση ξεπεράσει το 1.60 (πράγμα δύσκολο) αξίζει να την εμπιστευθεί κανείς, έχει την τάση να ανακάμπτει και το know how του πρωταθλητισμού.

Οι ομάδες της Premiership Σκωτίας

Σέλτικ

Τι έκανε πέρσι: Κατέκτησε τον ένατο σερί τίτλο της, παρότι αυτό έγινε χωρίς να παιχτούν οι 8 τελευταίες αγωνιστικές (με τη γνωστή μέθοδο «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα»). Θεωρείται άξια πρωταθλήτρια, είχε αφήσει 13 βαθμούς πίσω της τους Ρέιντζερς που είχαν ένα ματς λιγότερο. Η ήττα της με 2-1 στο «Σέλτικ Παρκ» τέλη Δεκέμβρη από τους «Τζερς» ήταν η αρχή της αντεπίθεσης. Η ομάδα του Τζέραρντ την είχε πλησιάσει στους δύο βαθμούς κι είχε ένα ματς στο χέρι, μπορούσε να γκρεμίσει τη Σέλτικ από την κορυφή. Οι «Κέλτες» πάτησαν γκάζι στη συνέχεια κι έφεραν με συνοπτικές διαδικασίες τη διαφορά στους 13 βαθμούς. Προέρχονται από τρία σερί τρεμπλ (!) δεν αποκλείεται να έκαναν και το τέταρτο αφού είχαν πάρει το Λιγκ Καπ, όμως το κύπελλο διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας. Έχουν πάντως τη δυνατότητα να το διεκδικήσουν τον Νοέμβριο, όταν θα διεξαχθεί ο ημιτελικός με την Αμπερντίν. Τα 13 τελευταία τρόπαια στη Σκωτία (πρωταθλήματα, κύπελλα και Λιγκ Καπ) έχουν καταλήξει στην τροπαιοθήκη της Σέλτικ, που σημαίνει πως από το 2017 μέχρι σήμερα κατακτά ό,τι... κινείται στις εγχώριες διοργανώσεις.

Προπονητής: Νιλ Λένον (49 ετών, από τον Φεβρουάριο του 2019). Ζωντανός-θρύλος για τους «Κέλτες» ο Βορειοϊρλανδός, αγαπήθηκε ως παίκτης της Σέλτικ, λατρεύεται ως τεχνικός της. Επέστρεψε τον Φλεβάρη του 2019 μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Μπρένταν Ρότζερς -που πήγε στη Λέστερ- και κράτησε την ομάδα σε τροχιά τροπαίων, τη βοήθησε να κατακτήσει το τρίτο σερί τρεμπλ της. «Αυτός που ξεκίνησε το 10 στη σειρά αυτός θα το ολοκληρώσει», είναι το μότο των φίλων της Σέλτικ, καθώς ο Λένον πήρε το 2012 το πρώτο του πρωτάθλημα ως τεχνικός των «Χουπς». Υπερβολικά ενθουσιώδης, το γεγονός ότι πολλές φορές αντιδρά περισσότερο ως οπαδός κάνει πολλούς να τον υποτιμήσουν, πρόκειται όμως για έναν εξαιρετικό τεχνικό που ξέρει να «πωρώνει» τους παίκτες του. Ξέρει όσο λίγοι τα θέλω και τις αξίες του συλλόγου, η Σέλτικ δεν θα μπορούσε να έχει καταλληλότερο στον πάγκο της. Παρότι παίζει συνήθως με έναν επιθετικό και προτιμά το 4-2-3-1, η Σέλτικ του είναι πιο επιθετική από αυτήν του Μπρένταν Ρότζερς.

Έδρα: Celtic Park (60.832)

Μεταγραφές: Ο Βασίλης Μπάρκας είναι ουσιαστικά το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Σέλτικ. Ο διεθνής γκολκίπερ αναμένεται να υπογράψει (σ.σ. τις ώρες που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε συμβεί αυτό, θεωρείται δεδομένο ότι την Τετάρτη θα περνούσε ιατρικές εξετάσεις), προσφέροντας έτσι ανταγωνισμό στον Μπέιν. Ο Λένον ήθελε διακαώς να παραμείνει ο Φρέιζερ Φόρστερ (που πήρε ουσιαστικά μόνος του το Λιγκ Καπ στον τελικό με τους Ρέιντζερς), τα είχε βρει με τη Σαουθάμπτον για την ανανέωση του δανεισμού του, όμως τελικά «ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις με τον παίκτη. Ο Έλληνας διεθνής μπορεί να διεκδικήσει τη φανέλα με το Νο1, θα ζοριστεί αρκετά, αν και το τετραετές συμβόλαιο που αναμένεται να υπογράψει δείχνει ότι τον πιστεύουν πολύ στην πράσινη πλευρά της Γλασκώβης. Πιστεύοντας ότι θα έχει… Φόρστερ η Σέλτικ άφησε να φύγει ο έμπειρος γκολκίπερ Κρεγκ Γκόρντον που επέστρεψε στη Χαρτς, έτσι κι αλλιώς δεν λογιζόταν ως βασικός. Ο εξτρεμ Ελιονούσι θα είναι και φέτος στο ρόστερ, ανανεώθηκε ο δανεισμός από τη Σαουθάμπτον, ουσιαστικά πιάνεται ως… νέα μεταγραφή. Επίσης,  έφυγαν οι αμυντικοί Γιόζο Σιμούνοβιτς και Κάλβιν Μίλνερ, ο μέσος Κουάσι και ο μεσοεπιθετικός Χέις. Έληξε ο δανεισμός του μέσου Αρζάνι από τη Μάντσεστερ Σίτι και του δεξιού μπακ Μπάουερ. Ψάχνεται για επιθετικούς, φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Αγιέτι της Γουέστ Χαμ (ως δανεικό), τον Τόνεϊ της Πίτερμπρο, αλλά και τον Σκωτσέζο διεθνή Στίβεν Φλέτσερ, που έχει μείνει ελεύθερος από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία φιλικά στη Γαλλία, έφερε 1-1 με τη Νις, έχασε 2-1 από τη Λιόν και συνετρίβη 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Λένον χρησιμοποίησε 25 παίκτες στα τρία αυτά ματς, στο φιλικό με τη Ρος Κάουντι την Κυριακή (νίκη με 2-0) κατέβασε την ενδεκάδα που -μάλλον- θα ξεκινήσει στο πρωτάθλημα. Έδωσε ένα ακόμα φιλικό με τη Χιμπέρνιαν τη Δευτέρα κι επικράτησε με 3-1.

Εκτίμηση: Η ενδεκάδα της είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα, χρειάζεται όμως βάθος στο ρόστερ. Έχει τον χαρακτήρα της πρωταθλήτριας και το έδειξε πέρυσι στις… γκέλες της. Όταν έχασε από τη Λίβινγκστον στις αρχές Οκτωβρίου απάντησε με 11 σερί νίκες, όταν έχασε από τους Ρέιντζερς τέλη Δεκέμβρη έκανε 8 σερί νίκες. Βαρόμετρο ο επιθετικός Εντουάρντ, ο Γκρίφις πάντα δίνει λύσεις, κλειδί ο αρχηγός -και ηγέτης της ομάδας- Σκοτ Μπράουν, αν δεν ενισχυθεί όμως θα έχει πρόβλημα. Δύσκολα θα αφήσει τα σκήπτρα, παραμένει το μεγάλο φαβορί για έναν ακόμα τίτλο και το «10 στη σειρά».

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ρέιντζερς

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στη 2η θέση, δεν κατάφερε να σταματήσει τη Σέλτικ πλησίασε όμως πιο κοντά από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Με τη νίκη μέσα στο «Σέλτικ Παρκ» τον Δεκέμβρη έδειξε ικανή να «χτυπήσει» στα ίσα τον τίτλο, στο τέλος όμως δεν άντεξε στην πίεση κι έκανε αρκετές γκέλες. Μαθηματικά πάντως είχε ελπίδες, 9 ματς απέμεναν (είχε ένα λιγότερο) τα δύο ήταν κόντρα στη Σέλτικ η διαφορά των 13 βαθμών μπορούσε να καλυφθεί, αν και ρεαλιστικά φάνταζε δύσκολο. Πάντως, έκανε ένα ακόμα βήμα με τον Τζέραρντ στον πάγκο κι άγγιξε το πρώτο της τρόπαιο μετά το 2012, χάνοντας με 1-0 από τη Σέλτικ στον τελικό του Λιγκ Καπ, σε ένα ματς που κυριάρχησε, απώλεσε και πέναλτι, μεταξύ άλλων. Μεγάλη πρόοδος και στην Ευρώπη, πέρασε τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα κι έχει ακόμα τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία, αν και η ήττα της με 3-1 στη Γλασκώβη δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Προπονητής: Στίβεν Τζέραρντ (40 ετών, από το 2018). Ο παίκτης-θρύλος της Λίβερπουλ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα ψηλά και τα πολύ δύσκολα. Έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία των Ρέιντζερς που έκλεισε δύο σεζόν χωρίς τρόπαιο και δεν απολύθηκε, μεγάλη ευκαιρία για κούπα ο περσινός τελικός του Λιγκ Καπ, όπου η ομάδα του έκανε τα πάντα εκτός από το να σκοράρει. Στερείται εμπειρίας αλλά βελτιώνεται συνεχώς. Την πρώτη σεζόν κατάφερε να κάνει τους Ρέιντζερς ανταγωνιστικούς και να κερδίσουν μάλιστα μια φορά τη Σέλτικ, τη δεύτερη πλησίασε πολύ στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ κατάφερε να κερδίσει τους πρωταθλητές μέσα στο «Σέλτικ Παρκ». Είναι αρκετά μεθοδικός και δεν κάνει ποτέ το ίδιο λάθος, ξεκίνησε με συμπαγές κέντρο και σφιχτή άμυνα, ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς. Στη συνέχεια προχώρησε σε πιο επιθετικούς σχηματισμούς αφού οι «Τζερς» οφείλουν να έχουν κυρίαρχο ρόλο στα παιχνίδια τους και δείχνει να προτιμά τελευταία το 4-3-3. Η φήμη που τον ακολουθεί από την ποδοσφαιρική του καριέρα τον βοηθά στο να επιβληθεί αλλά και να φέρει παίκτες στην... μπλε μεριά της Γλασκώβης. Η Μπρίστολ Σίτι φέρεται να δίνει γη και ύδωρ για να τον κάνει προπονητή της, δείχνει όμως να προτιμά να επαναφέρει τους Ρέιντζερς στον δρόμο των επιτυχιών. Αν καταφέρει να σταματήσει το «10 στη σειρά» το όνομα του θα είναι σημείο αναφοράς στην ιστορία των Ρέιντζερς. Στην αντίθετη περίπτωση φαντάζει αδύνατο να συνεχίσει στο «Άιμπροξ»...

Έδρα: Ibrox Stadium (51.082)

Μεταγραφές: Μεγάλες ανακατατάξεις στο ρόστερ, σημαντική η απόκτηση με κανονική μεταγραφή του ταλαντούχου μέσου Ιάνις Χάτζι (γιος του «θρυλικού» Γκεόργκι Χάτζι) που έπαιζε πέρυσι ως δανεικός. Με μόνιμη μεταγραφή και ο έμπειρος κυνηγός Ζερμέν Ντεφόου, που ήταν δανεικός από την Μπόρνμουθ. Ενισχύθηκε στην άμυνα με τον Μπάλογκαν από τη Γουίγκαν και τον Μπάσεϊ από τη Λέστερ, απέκτησε τον μέσο Λίντσεϊ και τον επιθετικό Γκράχαμ. Ήρθε ο γκολκίπερ ΜακΛάφλιν από τη Σάντερλαντ για δεύτερη λύση, αφού έφυγε ο Φοδέριγχαμ που είχε αυτόν το ρόλο. Ο Άλνγουϊκ είναι ένας ακόμα τερματοφύλακας που αποχώρησε, έδωσε τους μέσους Χολτ, Ρόσιτερ και Μπάλντε, τους αμυντικούς Πόλστερ και Γουίλσον. Μαζί με τον επιθετικό Καμπερί -που έληξε ο δανεισμός του και επέστρεψε στη Χιμπέρνιαν- έχουν αποχωρήσει 12 παίκτες μέχρι τώρα, έχουν έρθει 7 κι έπεται συνέχεια. Σημαντικό το τι θα γίνει με τον Μορέλος, καθώς ο Κολομβιανός επιθετικός πολλές φορές ακυρώνει την εκτελεστική του δεινότητα με τη συμπεριφορά του. Φήμες θέλουν ενδιαφερόμενη τη γαλλική Λιλ, οι «Τζερς» ζητούν 20 εκατομμύρια και με 15 λογικά θα είναι ικανοποιημένοι, λεφτά όμως θα πρέπει να δοθούν και στην Ελσίνκι που διατηρεί το 10% της μεταπώλησης του.

Προετοιμασία: Τα πήγε μια χαρά στη Γαλλία, κέρδισε με 2-0 τις Λυών και Νις και κατέκτησε το τουρνουά στο οποίο συμμετείχε και η Σέλτικ. Ο Τζέραρντ χρησιμοποίησε 15 παίκτες στα δύο ματς, αυτούς που λογαριάζει ως βασικούς. Οι αναπληρωματικοί και αρκετοί που ήταν στο… ψυγείο, έπαιξαν στο 4-0 επί της Μάδεργουελ. Στην ήττα με 4-1 από την Νταντί Γιουνάιτεντ έπαιξαν παίκτες από τις Ακαδημίες και τη β’ ομάδα, αναμενόμενο το αποτέλεσμα, με τη Γιουνάιτεντ να παίζει με βασικούς. Τελευταίο φιλικό το Σάββατο, όπου οι Ρέιντζερς κέρδισαν 2-0 την Κόβεντρι.

Εκτίμηση: Ο Τζέραρντ έχει φτιάξει έναν κορμό, πάλι όμως δείχνει να πέφτει στην παγίδα των πολλών μεταγραφών ψάχνοντας βάθος στο ρόστερ. Το ζητούμενο είναι οι δύο… μισές καλές σεζόν να γίνουν μία. Η πίεση για να μη γίνει το «10 στη σειρά» θα είναι πολύ μεγάλη, ίσως βγει σε καλό το ότι το ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή είναι η σεζόν του «ή τώρα ή ποτέ» για τον Τζέραρντ, που δείχνει ότι εξελίσσεται σε ικανό τεχνικό. Αναμένεται να πιέσει περισσότερο τη Σέλτικ αυτή τη φορά, δεν αποκλείεται ο τίτλος να παίζεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Πάντως, δύσκολα θα σπάσει την κυριαρχία των «Κελτών», ίσως φανεί περισσότερο τυχερή η ομάδα του στα κύπελλα αυτή τη φορά.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μάδεργουελ

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 3η θέση κι εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάνοντας την υπέρβαση. Εκμεταλλεύθηκε την «κοιλιά» της Αμπερντίν -αλλά και την πρόωρη λήξη του πρωταθλήματος εξαιτίας της πανδημίας- και βγήκε 3η, παρότι είχε μόλις μία νίκη στα 8 τελευταία παιχνίδια πριν από τη διακοπή. Και πάλι όμως η πορεία της ήταν εντυπωσιακή. Την προηγούμενη σεζόν ήταν 8η και παρότι πέρυσι ξεκίνησε χωρίς τους τρεις πρώτους σκόρερ της κατάφερε να βγει στην Ευρώπη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι «Στίλμεν» δικαίωσαν στο έπακρο το προσωνύμιό τους («ατσάλινοι»).

Προπονητής: Στίβεν Ρόμπινσον (45 ετών, από το 2017). Έβγαλε… λαγούς από το καπέλο για μία ακόμα σεζόν, οι προσθήκες των Γκάλαχερ από τη Λίβινγκστον και Λονγκ από την Μπλάκπουλ απέδωσαν τα μέγιστα. Ειδικός στο να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές και να καλύπτει ιδανικά τα κενά ο Ρόμπινσον, είναι από τους καλύτερους τεχνικούς του πρωταθλήματος και δεν αποκλείεται ο Βορειοϊρλανδός να δεχτεί κάποια στιγμή πρόταση από την εθνική της χώρας του. Το αγαπημένο του 4-2-3-1 έγινε αρκετές φορές 4-3-3, ενώ στα φιλικά χρησιμοποίησε και τα δύο.

Έδρα: Έδρα: Fir Park (13.742)

Μεταγραφές: Πήρε στην άμυνα τον Λάμι από τη Λίβινγκστον και τον ΜακΓκίνλεϊ από τη Φόρεστ Γκριν, ήρθε ο επιθετικός Γουάιτ από την Ινβερνες, ενώ ο μέσος Ο’Χάρα, που έπαιζε ως δανεικός από την Πίτερμπρο, αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή. Ήρθε επίσης ο γκολκίπερ Φοξ από την Πάρτικ Θιστλ και με τη μορφή δανεισμού ο μέσος Χάστι από τους Ρέιντζερς. Έδωσε τον γκολκίπερ Γκιλέσπι στη Νιούκαστλ, έφυγαν οι αμυντικοί Τάιτ, Λίβινγκστον και Χάρτλεϊ, ο μέσος Ίλιτς και ο επιθετικός Μαζίνγκα. Έληξαν οι δανεισμοί του μέσου Άαρονς και του επιθετικού Ντζιόλι.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά, νίκησε 1-0 την Νταντί Γιουνάιτεντ, έχασε 4-0 από τους Ρέιντζερς και 3-2 από την Κιλμάρνοκ, ενώ το Σάββατο έφερε 2-2 με τη Χάμιλτον.

Εκτίμηση: Οι μεταγραφές είχαν την υπογραφή Ρόμπινσον, προσεκτικές κινήσεις, καλύφθηκαν αρκετά κενά και το ρόστερ δείχνει ανταγωνιστικό. Τρομερή η στήριξη των οπαδών της, υπήρξε τριπλασιασμός πωλήσεων στα εισιτήρια διαρκείας (παρά το «κεκλεισμένων»), πριν από δύο μήνες η αύξηση πωλήσεων έφτανε το 173%. Ίσως το πιο family club στη μεγάλη κατηγορία, φαντάζει αδύνατο να βρεθεί πάλι στην 3η θέση, μπορεί όμως εύκολα να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

Αμπερντίν

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 4η θέση για δεύτερη σερί σεζόν, τις 4 προηγούμενες ήταν 2η, από τις σταθερότερες ομάδες στη Σκωτία. Είναι ακόμα μέσα στο… περσινό κύπελλο, την περιμένει ημιτελικός με τη Σέλτικ το Νοέμβριο. Στο μεγαλύτερο διάστημα έψαχνε μομέντουμ και υπέστη κάποιες βαριές ήττες, 5-0 από τους Ρέιντζερς και 4-0 από τη Σέλτικ, στις οποίες το τελικό σκορ ήταν… κολακευτικό. Παρά την κακή σεζόν και την αστάθεια της, ήταν τέτοια η δουλειά του ΜακΓκίνες και το βάρος της φανέλας της, που τερμάτισε στην τετράδα.

Προπονητής: Ντέρεκ ΜακΓκίνες (49 ετών, από το 2013). Η εγγύηση στον πάγκο των «Ντονς». Δέχτηκε κριτική για τις βαριές ήττες και τις πολλές ισοπαλίες κι έδειξε πολλές φορές έξω από τα νερά του. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση, η Αμπερντίν διεκδικεί κύπελλα και φτάνει σε τελικούς, ενώ βγαίνει συνεχώς στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Με αυτόν στον πάγκο οι «Ντονς» πήραν το τελευταίο τους τρόπαιο, το Λιγκ Καπ του 2014, από τους καλύτερους τεχνικούς στη Σκωτία, κατά καιρούς το όνομα του έχει παίξει και για ομάδες της Αγγλίας. Παραδοσιακός Βρετανός, το 4-5-1 και το 4-4-2 είναι τα αγαπημένα του συστήματα, αν και την περασμένη σεζόν χρησιμοποίησε κατά βάση το 4-2-3-1.

Έδρα: Pittodrie Stadium (22.199)

Μεταγραφές: Μία -μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- προσθήκη και καλή, αυτή του 33χρονου Τζόνι Χέις. Ο μεσοεπιθετικός που έφυγε το 2017 για να πάει στη Σέλτικ επέστρεψε κι αναμένεται να βοηθήσει πολύ. Πραγματικό «σκυλί του πολέμου», στη Σέλτικ έπαιξε μέχρι και αριστερό μπακ, δίνει πάντα το 100%, απαραίτητος στους «Ντονς». Δώδεκα οι αποχωρήσεις, 14 μαζί με αυτές του αμυντικού Λι και μέσου Γκάλαχερ που έληξαν οι δανεισμοί τους από Μπρέντα και Ατλάντα Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα. Πολλές αποχωρήσεις ήταν από το χώρο του κέντρου, καθώς οι Σεμπάστιαν και Φρανκ Ρος, Τσέσορ, Λίντεν και Αντονιάτσι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των «Ντονς».

Προετοιμασία: Έγιναν προπονήσεις και σε… πάρκα στη διάρκεια του lockdown, τέλη Ιουνίου ήρθε μια κάποια κανονικότητα. Έδωσε φιλικά με ομάδες της Πρέμιερσιπ τον Ιούλιο, έφερε 2-2 με τη Ρος Κάουντι, έχασε 2-1 από τη Σεντ Τζόνστον, τελευταίο φιλικό το 1-1 του Σαββάτου με τη Χιμπέρνιαν. Ήταν να δώσει κι ένα φιλικό με τη Μάδεργουελ, το οποίο τελικά ακυρώθηκε, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Εκτίμηση: Στηρίζεται υπερβολικά στην εκτελεστική δεινότητα του Κόσγκροουβ, αν φύγει θα έχει χρήματα για να βρει λύσεις, αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο. Μεγάλη η στήριξη των οπαδών, 13% αύξηση στα εισιτήρια διαρκείας στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας. Ομάδα με σταθερές βάσεις και με προπονητή που ξέρει τη δουλειά του, μπορεί να τερματίσει πίσω από τα μεγαθήρια της Γλασκώβης, η 3η θέση είναι στο χέρι της.

Λίβινγκστον

Τι έκανε πέρσι: Παρέμεινε για δεύτερη σερί σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, με χαρακτηριστική άνεση αυτή τη φορά τερματίζοντας στην 5η θέση, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Παρότι ξεκίνησε τη σεζόν με σημαντικές απώλειες, νίκησε 2-0 την πρωταθλήτρια Σέλτικ και παραλίγο να την κερδίσει ακόμα μία φορά, ισοφαρίστηκε στο 90’. Μετά τις Σέλτικ και Ρέιντζερς είχε τις καλύτερες εντός έδρας επιδόσεις στο πρωτάθλημα, ζόρικη αντίπαλος για κάθε ομάδα. Η 5η θέση είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Γκάρι Χολτ (47 ετών, ανέλαβε τον Αύγουστο του 2018). Κατάφερε να κρατήσει τη «Λίβι» στην κατηγορία στην πρώτη σεζόν παρότι η ομάδα ήταν από τα φαβορί για υποβιβασμό. Πέρυσι έκανε ακόμα μεγαλύτερη υπέρβαση, ήταν υποψήφιος για προπονητής της χρονιάς στη Σκωτία, αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής του μήνα τον περασμένο Γενάρη. Λάτρης του 4-2-3-1 αρέσκεται να πηγαίνει τα ματς στη δύναμη, ποντάροντας στις αθλητικές ικανότητες και τη μαχητικότητα των παικτών που επιλέγει.

Έδρα: Tony Macaroni Arena (9.521)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον Πολωνό γκολκίπερ Στρίγιεκ από την Ίστλιχ και με τη μορφή δανεισμού τον γκολκίπερ ΜακΓκρότι από τους Ρέιντζερς. Δανεικός ήρθε από την Κάρντιφ ο αμυντικός Κίαρον Μπράουν, στο ρόστερ προστέθηκαν οι επιθετικοί Σαλίμ Κουίντερ Άισα και Ποπλάτνικ, ο αμυντικός Φιτζγουότερ από την Γουέστ Μπρομ και ο μέσος Άλαν Φόρεστ. Αποχώρησαν οι αμυντικοί Λάμι και Λίθγκοου, οι μέσοι Έρσκιν, Λόουλες, Λόουσον και Χέντερσον και ο επιθετικός Μένγκα.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία φιλικά μέσα σε μία εβδομάδα, έφερε 0-0 με την Νταντί Γιουνάιτεντ, νίκησε 2-1 την Κιλμάρνοκ και αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Ρος Κάουντι.

Εκτίμηση: Αναμένεται να εκμεταλλευθεί την έδρα της και τον «προβληματικό» αγωνιστικό χώρο, δεν πρόκειται να προσφέρει θέαμα αλλά ούτε… βαθμούς. Με τον Χολτ στον πάγκο θα έχει τον ίδιο δυναμισμό, δεν θα φοβηθεί καμία ομάδα και λογικά θα εξασφαλίσει με άνεση -πάλι- την παραμονή της. Το πιθανότερο είναι να βρεθεί εκτός της πρώτης εξάδας αυτή τη φορά, αν συμβεί αυτό θα είναι οριακά.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σεντ Τζόνστον

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν, δεν είχε νίκη στα πρώτα 9 παιχνίδια και φάνηκε ότι μπορεί να κινδυνέψει. Είχε όμως και τον Τόμι Ράιτ στον πάγκο και έκανε ότι χρειαζόταν στο τέλος για να ξεκολλήσει. Πριν από τη διακοπή βρέθηκε στην 7η θέση, ένα βαθμό πίσω από τη Χιμπέρνιαν και με ματς στο χέρι, η μέθοδος «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα» την έστειλε στην 6η θέση στην τελική κατάταξη.

Προπονητής: Κάλουμ Ντέιβιντσον (44 ετών, νέος). Ανέλαβε τον Ιούνιο, δύσκολη αποστολή, αφού ο προκάτοχος του, Τόμι Ράιτ, έχει βγάλει αρκετές φορές τους «άγιους» στην Ευρώπη και έχει πάρει και το κύπελλο Σκωτίας το 2014. Μικρή η προπονητική εμπειρία του Ντέιβιντσον, ήταν βοηθός το 2013 στη Σεντ Τζόνστον, ενώ ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής, έχει μάλιστα παίξει σε μερικά παιχνίδια το 2014 όταν οι «άγιοι» πήραν το κύπελλο Σκωτίας. Πήγε στη συνέχεια ως κόουτς στη Στόουκ και μετά στην Ντανφέρμλιν, το καλοκαίρι του 2019 έγινε βοηθός προπονητή στη Μίλγουολ. Στα θετικά είναι ότι έχει υπάρξει βοηθός και παίκτης του Τόμι Ράιτ, γνωρίζει τη φιλοσοφία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, φέτος θα δώσει όμως τις πρώτες σοβαρές εξετάσεις του.

Έδρα: McDiarmid Park (10.673)

Μεταγραφές: Εκτός από τον Ντέιβιντσον, που ήρθε ως προπονητής, αποκτήθηκε ο αμυντικός Σον Ρούνεϊ από την Ινβερνές. Οκτώ παίκτες αποχώρησαν, οι μέσοι Ντρέι Ράιτ, Σουάνσον, Κάλαχαν και Ο’Ράιλι, ο αμυντικός Άντερσον, οι επιθετικοί ΜακΜίλαν και Στρούθερς και ο γκολκίπερ Τζόνστον. Μαζί τους ο μέσος Μπούτσερ και ο επιθετικός Τζόουνς, αφού έληξαν οι δανεισμοί τους από Μπόρνμουθ και Μίντλεσμπρο αντίστοιχα.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε προπονήσεις στις 12 Ιουνίου, στα φιλικά του Ιουλίου έφερε 0-0 με τη Χιμπέρνιαν και νίκησε 2-1 την Αμπερντίν μέσα στο «Πιτόρντρι», o Ντέιβιντσον δεν έκανε κάτι το εξεζητημένο, φάνηκε να ακολουθεί το μοτίβο του Ράιτ, αν και είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Εκτίμηση: Τέλος εποχής μετά την παραίτηση του Τόμι Ράιτ που έγινε πριν από τρεις μήνες. Είχε ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιο του, όμως αποφάσισε να φύγει. Η περίοδος του lockdown κρίθηκε κατάλληλη, το όνομά του έπαιξε δυνατά για τον πάγκο της Βορείου Ιρλανδίας. Ήταν για 7 χρόνια στον πάγκο της Σεντ Τζόνστον, ο τρίτος μακροβιότερος τεχνικός στην SPFL (και στις 4 δηλαδή επαγγελματικές κατηγορίες της Σκωτίας). Η επόμενη μέρα είναι ερωτηματικό για τους «αγίους», που όμως φημίζονται για τις εύστοχες επιλογές τους. Ο Ντέιβιντσον δείχνει να είναι τέτοια, ο κορμός είναι ο ίδιος, συνεπώς η ομάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη εξάδα.

Χιμπέρνιαν

Τι έκανε πέρσι: Η σεζόν πήγαινε άσχημα μέχρι που έγινε το αναπόφευκτο με την απομάκρυνση του Χέκινγμποτομ. Ο Τζακ Ρος ήρθε τον Νοέμβριο κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους κάνοντας τα αυτονόητα. Οι «Χιμπς» βρέθηκαν στην 6η θέση, η μέθοδος «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα» τους έστειλε στην 7η. Είναι πάντως ακόμα στο Κύπελλο Σκωτίας και 31 Οκτωβρίου τους περιμένει ημιτελικός με τη Χαρτς, οπότε πριν αλλάξει η χρονιά μπορούν να διεκδικήσουν τρόπαιο.

Προπονητής: Τζακ Ρος (44 ετών, από τον Νοέμβριο του 2019). Η εντυπωσιακή δουλειά που είχε κάνει με τη Σεντ Μίρεν τον έστειλε στην Αγγλία και τη Σάντερλαντ τον Μάιο του 2018. Δεν κατάφερε όμως να δώσει στις «μαυρόγατες» την πολυπόθητη άνοδο, έχασε στον τελικό των πλέι-οφ από την Τσάρλτον και το συμβόλαιο του τερματίστηκε τον Οκτώβριο του 2019. Η Χιμπέρνιαν του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στη Σκωτία και θέλει να αποδείξει ότι έχει γίνει καλύτερος. Ικανός τεχνικός που προτιμά το 4-4-2, με το οποίο... έστρωσε τους «Χιμπς».

Έδρα: Easter Road Stadium (20.500)

Μεταγραφές: Προσεκτικές και ουσιώδεις προσθήκες. Απέκτησε τον μέσο Ντρέι Ράιτ από την Σεντ Τζόνστον και τον αμυντικό Άλεξ Γκόγκιτς (γιος του παλιού επιθετικού του Ολυμπιακού, Σίνισα) από τη Χάμιλτον. Σημαντική και η προσθήκη του επιθετικού Κέβιν Νίσμπετ, που πέτυχε 18 γκολ με την Ντανφέρμλιν. Έδωσε τον γκολκίπερ Μπόγκνταν στη Φερεντσβάρος, τον αμυντικό Στίβεν Γουίτακερ στην Ντανφέρμλιν, ενώ αποχώρησαν επίσης ο αμυντικός Σαντίκι, οι μέσοι Σλίβκα, Χοντζ και ο επιθετικός Γιέιτς. Ο Ρος δήλωσε ότι δεν υπολογίζει τον Καμπερί, ο οποίος επέστρεψε μετά τον δανεισμό του από τους Ρέιντζερς, συνεπώς βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Προετοιμασία: Έδωσε σημαντικά φιλικά, έφερε 0-0 με τη Σεντ Τζόνστον, 1-1 με την Αμπερντίν, για να χάσει τη Δευτέρα με 3-1 στη Γλασκώβη από τη Σέλτικ σε ένα ματς που προηγήθηκε στο σκορ. Ο Ρος δεν άλλαξε το 4-4-2 και δείχνει ικανοποιημένος από την προετοιμασία.

Εκτίμηση: Υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ, ο Κρίστιαν Ντόιντζ πέτυχε 12 γκολ πέρυσι κι έγινε ο πρώτος παίκτης της Χιμπέρνιαν που σημειώνει διψήφιο νούμερο μετά τον Λι Γκρίφις. Αν καταφέρει να κρατήσει και τον Μάρτιν Μπόιλ θα πάει ακόμα καλύτερα. Το πρόβλημα ήταν στην άμυνα κι ο Γκόγκιτς δείχνει αξιόπιστη λύση. Ο Ρος είδε την ομάδα του να στέκεται καλά αμυντικά στα φιλικά, πιστεύουμε πως μπορεί να κυνηγήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κιλμάρνοκ

Τι έκανε πέρσι: Ο Λι Κλαρκ ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη βγάζοντάς τη στην Ευρώπη, φαινόταν αδύνατο να τερματίσει πάλι στην 3η θέση, ξεκίνησε όμως χάλια με τον Αλέσιο στον πάγκο. Γνώρισε αποκλεισμό ντροπή στο Γιουρόπα Λιγκ από την ουαλική Κόναχς, έχασε 2-0 στην έδρα της, ενώ είχε επικρατήσει 2-1 στην Ουαλία. Ο Αλέσιο φάνηκε να ισορροπεί κάπως την κατάσταση στη συνέχεια, η «Κίλι» όμως είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και κάθε άλλο παρά έπειθε, κανείς δεν είχε συγχωρέσει τον Ιταλό για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Ο ερχομός του Ντάιερ έβαλε σε κάποια τάξη την Κιλμάρνοκ, τερμάτισε τελικά στην 8η θέση, απότομη... προσγείωση στην πραγματικότητα.

Προπονητής: Άλεξ Ντάιερ (54 ετών, ανέλαβε τον Δεκέμβριο όταν απολύθηκε ο Αλέσιο σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού, τον Ιούνιο υπέγραψε διετές συμβόλαιο). Χωρίς μεγάλη εμπειρία, είχε περάσματα ως βοηθός από Τσάρλτον και Χάντερφιλντ, ως πρώτος τεχνικός ξεκίνησε από τη Γουέλινγκ (6η κατηγορία στην Αγγλία) βρέθηκε μετά στην ημιεπαγγελματική Γουάιτχοκ για να γίνει βοηθός του Στιβ Κλαρκ στην Κιλμάρνοκ. Ακολούθησε τον Κλαρκ στην εθνική Σκωτίας αλλά συνέχισε ως βοηθός στην «Κίλι» κι ανέλαβε όταν απολύθηκε ο Αλέσιο. Δείχνει να ταιριάζει στην Κιλμάρνοκ, προσέχει πολύ την άμυνα, χωρίς να είναι τόσο συντηρητικός όσο ο Αλέσιο. Δύσκολα αφήνει το 4-2-3-1.

Έδρα:  Rugby Park (18.128)

Μεταγραφές: Μεγάλο ξεσκαρτάρισμα από τον Ντάιερ, αποχώρησαν 18 παίκτες, 23 μαζί με αυτούς που ήταν δανεικοί. Οι 5 ήταν γκολκίπερς, ο Ντάιερ προτιμά να έχει ένα πιο σφιχτό και ετοιμοπόλεμο ρόστερ. Aπό αυτούς που έφυγαν ξεχωρίζουν ο μέσος Τόμας και οι αμυντικοί Λιντς, Μπαρ και Ο’Ντόνελ. Ήρθαν οι αμυντικοί ΜακΓκόουαν και Χάουνστρουπ από Χάμιλτον και Πόρτσμουθ αντίστοιχα, ο μέσος Πίνοκ από τη Γουίμπλεντον και ο επιθετικός Γουάιτχολ από τη Μέιντενχεντ. Ήρθε ο αμυντικός Ρόσι από την Μπόρνμουθ, με τη μορφή δανεισμού.

Προετοιμασία: Νίκησε 3-2 τη Μάδεργουελ, έχασε 2-1 από τη Λίβινγκστον, στο τελευταίο φιλικό έφερε 1-1 με την Νταντί Γιουνάιτεντ. Ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις ο Ντάιερ, η «Κίλι» αναμένεται να είναι πιο συμπαγής στα επίσημα παιχνίδια.

Εκτίμηση: Η εποχή Στιβ Κλαρκ έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ενώ η Κιλμάρνοκ επιστρέφει στο κυνήγι της άνετης παραμονής. Εφικτός στόχος, ο Ντάιερ δείχνει να την έχει σουλουπώσει και να ξέρει τα όρια του ρόστερ του. Δεν θα κινδυνέψει, δύσκολα θα κάνει κάτι περισσότερο, δεν δείχνει να μπορεί να μπει στην πρώτη εξάδα.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σεντ Μίρεν

Τι έκανε πέρσι: Ο στόχος ήταν η παραμονή και την εξασφάλισε κερδίζοντας ουσιαστικά το ματς που μετρούσε πιο πολύ, αυτό με τη Χαρτς. Νίκησε 1-0 στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της, αν έχανε θα ήταν αυτή στον βυθό της κατάταξης, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν στους 3 βαθμούς, αν κέρδιζε η Χαρτς θα ισοβαθμούσαν και ο συντελεστής τερμάτων θα ήταν οριακά εναντίον της Σεντ Μίρεν. Η τελική βαθμολογία που βγήκε με τη μέθοδο «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα» την έφερε στην 9η θέση, η Χαρτς έμεινε τελευταία και υποβιβάστηκε. Παραμονή με τσαγανό και χαρακτήρα.

Προπονητής: Τζιμ Γκούντγουιν (38 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Από τους μικρότερους σε ηλικία τεχνικούς στη μεγάλη κατηγορία, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Αλόα ως παίκτης-προπονητής, κατάφερε να την ανεβάσει στην Τσάμπιονσιπ και να την κρατήσει εκεί την επόμενη σεζόν. Τον Ιούλιο του 2019 πήγε στη Σεντ Μίρεν στην οποία έχει κάνει μεγάλη καριέρα παίζοντας σε πάνω από 150 ματς για μια πενταετία. Έπαιζε ως κεντρικός αμυντικός και αμυντικός μέσος και η σκληρή άμυνα είναι το χαρακτηριστικό της προπονητικής του καριέρας. Σχεδόν πάντα θυσιάζει το θέαμα για το αποτέλεσμα, η ομάδα βασίζεται στη δύναμη και στη συμπαγή άμυνα, σπάνια αφήνει το κλασικό 4-4-2.

Έδρα: The Simple Digital Arena (8.023)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκαν ο γκολκίπερ Άλνγκουικ από τους Ρέιντζερς, ο 30χρονος Τάιτ από τη Μάδεργουελ, που μπορεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας, αλλά και ως δεξιός μπακ και ο αμυντικός Σόνεσι που ήρθε από τη Σάουθεντ. Επίσης, ήρθαν δύο μέσοι με τη μορφή δανεισμού, ο Σέρον από τη Φλίτγουντ και ο Θόρβαλντσον από τη Νόριτς. Μείωσε όμως κατά πολύ το ρόστερ, αποχώρησαν 14 παίκτες, 19 μαζί με αυτούς που έληξε ο δανεισμός τους. Ο Φαμέγο, που ήταν δανεικός από τη Νόριτς, θα λείψει από την άμυνα, στους αμυντικούς που αποχώρησαν και οι ΜακΓκιν, Γκλόβερ, Γουίλσον. Σημαντικές και οι αποχωρήσεις των μέσων Γουάλας και Τζοργκαέφ.

Προετοιμασία: Το φιλικό με τη Σεντ Τζόνστον ακυρώθηκε γιατί υπήρξαν φόβοι ότι 7 παίκτες είχαν κορωνοϊό, μετά τα τεστ όμως μόνο ένας βρέθηκε θετικός. Στα φιλικά που είχαν προηγηθεί έφερε 1-1 με τη Χιμπέρνιαν κι έχασε 2-1 από τη Χάμιλτον.

Εκτίμηση: Στον... κόσμο του ο διευθύνων σύμβουλος, Φιτζπάτρικ, έκανε λόγο για πρώτη εξάδα, ο στόχος φυσικά είναι η παραμονή και μόνο. Ο Γκούντγουιν φαίνεται να άδειασε υπερβολικά το ρόστερ και θα ζοριστεί αρκετά, πολλοί τη δίνουν ως δεύτερο φαβορί για απευθείας υποβιβασμό. Έχει πάντως τα απαραίτητα κότσια για να πάρει τα ματς που χρειάζεται, θεωρούμε πως μπορεί να μείνει μακριά από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Ρος Κάουντι

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να μείνει στην κατηγορία και να τερματίσει μάλιστα στη 10η θέση, παρότι νίκησε μόνο τα 2 από τα 13 τελευταία παιχνίδια της. Έδειξε να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μπόρεσε, όμως, να αποφύγει τον υποβιβασμό παρότι είχε την χειρότερη άμυνα (60 γκολ παθητικό).

Προπονητής: Στιούαρτ Κίτλγουελ (36 ετών, από τον Μάρτιο του 2018). Ξεκίνησε ως δίδυμο με τον διευθυντή των ακαδημιών Στιβ Φέργκιουσον, ανέλαβαν μαζί την τεχνική ηγεσία μετά την αποχώρηση του Όουεν Κόιλ, τον Μάρτιο του 2018. Συνέχισαν μαζί μέχρι τον περασμένο Ιούνιο όταν αποφασίστηκε να έχει ο Κιτλγουελ όλη την ευθύνη, με τον Φέγκιουσον να γίνεται διευθύνων σύμβουλος. Έκανε μεγάλη καριέρα ως μέσος σε Κουίνς Πάρκ και Ρος Κάουντι και αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, παρότι το 4-4-1-1 που παρατάσσει συχνά δεν προδίδει κάτι τέτοιο. Το πληρώνει -ενίοτε- αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν, οι αμυντικές επιδόσεις των «αρσενικών ελαφιών» το αποδεικνύουν περίτρανα.

Έδρα: Global Energy Stadium (6.590)

Μεταγραφές: Πήρε τρεις αμυντικούς, τον Ράνταλ από την Άρντα της Βουλγαρίας, τον Τρεμάρκο από την Ινβερνές και τον Ιακοβίτι από την Όλνταμ. Πρόσθεσε και τον μέσο Τσαρλς Κουκ από την Τζίλιγχαμ κι αυτό ήταν. Ο κορωνοϊός έκανε ζημιά στα ταμεία κι οι αποχωρήσεις ήταν πολλές, 16 παίκτες αποτέλεσαν παρελθόν, έμπειροι οι περισσότεροι. Σημαντικότερες οι απώλειες των Φρέιζερ και Κόουι, που έδιναν λύσεις στην άμυνα και των επιθετικών ΜακΜάνους, Γκράχαμ.

Προετοιμασία: Στα φιλικά έφερε 2-2 με Αμπερντίν και Λίβινγκστον, έχασε 2-0 από τη Σέλτικ (σε ένα ματς που δέχτηκε τα γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο), άφησε γενικά καλές εντυπώσεις, με τον Κίτλγουελ να προσπαθεί να παίξει και λίγο συντηρητικά.

Εκτίμηση: Το καλό είναι ότι ο Κίτλγουελ αποφάσισε να ενισχύσει την άμυνα, το κακό είναι ότι άδειασε πολύ το ρόστερ. Πέρυσι είχε αρκετούς παίκτες κι αυτό βοήθησε γιατί οι «Χαϊλάντερς» είχαν πολλούς τραυματισμούς, αν συμβεί κάτι ανάλογο φέτος δύσκολα θα τα βγάλει πέρα. Όλα δείχνουν ότι θα παλέψει με τη Χάμιλτον -κυρίως- για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, αν τα καταφέρει θα είναι οριακά, εκτός αν βγάλει τη σεζόν χωρίς τραυματισμούς, κάτι που φαντάζει απίθανο.

Χάμιλτον

Τι έκανε πέρσι: Πιστή στις συνήθειες των τελευταίων ετών, έκανε πάλι την… απίθανη απόδραση κι έμεινε στην κατηγορία, παρότι ήταν -για ακόμα μία φορά- από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό. Αυτή τη φορά κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τους Ρέιντζερς (!) και εντός έδρας την Κιλμάρνοκ στα δύο τελευταία παιχνίδια της. Στην προτελευταία θέση την έφερε ο «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα», στάθηκε πάλι τυχερή που -εξαιτίας της πανδημίας- δεν έδωσε πλέι-οφ παραμονής με τη 2η της Τσάμπιονσιπ.

Προπονητής: Μπράιαν Ράις (56 ετών, ανέλαβε τον Γενάρη του 2019). Το 2000 που τελείωνε η ποδοσφαιρική του καριέρα έγινε βοηθός στη Μόρτον, μετά βοηθός στη Φόλκερκ και την Νταντί Γιουνάιτεντ. Αποδείχθηκε ιδανικός για το ρόλο, είναι πολύ καλός στον ψυχολογικό τομέα, ξέρει να εμπνέει τους ποδοσφαιριστές. Η πρώτη του δουλειά ως πρώτος τεχνικός είναι αυτή στη Χάμιλτον. Τον περασμένο Γενάρη παραδέχτηκε ότι είναι εθισμένος στον τζόγο, τιμωρήθηκε με 10 αγωνιστικές (εξέτισε τις 5, οι άλλες 5 είναι σε αναστολή) γιατί στοιχημάτιζε σε παιχνίδια. Η παραμονή της Χάμιλτον είναι φέτος το μεγάλο του στοίχημα, δεν θα είναι εύκολο να το κερδίσει.

Έδρα: The SuperSeal Stadium (6.078)

Μεταγραφές: Οι προσθήκες είναι καλές, οι μέσοι Κάλαχαν, Τράφορντ από Σεντ Τζόνστον και Ινβερνές, αντίστοιχα, και ο επιθετικός Κάλουμ Σμιθ από την Νταμφέρμλιν. Είναι όμως… μόνο αυτές και δύσκολα θα υπάρξουν άλλες. Αντίθετα είναι πολλές οι αποχωρήσεις, μαζί με τους δανεισμούς που έληξαν έχουν φύγει 15 παίκτες. Πολύτιμοι οι περισσότεροι, όπως ο αμυντικός Γκόγκιτς και ο επιθετικός Μίλερ.

Προετοιμασία: Πολλές αλλαγές στα φιλικά που έδωσε, έπαιξε με δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο σε αυτό που έχασε 2-1 από τους Ρέιντζερς, νίκησε 2-1 τη Σεντ Μίρεν, έφερε 2-2 με τη Μάδεργουελ.

Εκτίμηση: Έχει καταφέρει να είναι για 7 διαδοχικές σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της στα «μεγάλα σαλόνια». Όπως συμβαίνει στις τελευταίες σεζόν, έτσι και σε αυτή που θα ξεκινήσει, είναι φαβορί για την τελευταία θέση και τον απευθείας υποβιβασμό. Δύσκολα θα διαψεύσει και φέτος τα προγνωστικά. Παρά το... πείσμα της, οι αποχωρήσεις είναι πολλές και σημαντικές, ο Ράις δήλωσε ότι μπορεί να καλύψει τα κενά με παίκτες από τις Ακαδημίες, το έργο του, όμως, είναι πολύ δύσκολο...

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νταντί Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρσι: Πήρε με άνεση το πρωτάθλημα στην Τσάμπιονσιπ και μετά από 4 χρόνια απουσίας επιστρέφει εκεί που ανήκει, στη μεγάλη κατηγορία. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόκτηση του… πολυβόλου της Τσάμπιονσιπ, Λόρεντς Σάνκλαντ. Ο 24χρονος φορ άφησε την Έιρ για να πάει στην Νταντί Γιουνάιτεντ, με την οποία πέτυχε πέρυσι 24 γκολ σε 26 ματς πρωταθλήματος. Σημαντικός και ο ρόλος του τεχνικού Ρόμπι Νίλσον, τα κατάφερε με τη δεύτερη να ανεβάσει τους «Τέρορς», έφυγε όμως το καλοκαίρι για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Χαρτς, η οποία υποβιβάστηκε από την Πρέμιερσιπ.

Προπονητής: Μίκι Μέλον (48 ετών, καινούργιος). Έκανε καριέρα ως ποδοσφαιριστής στην Αγγλία και μέχρι πρότινος δεν είχε βγει εκτός συνόρων. Πέρασε από τους πάγκους των Φλίτγουντ, Μπάρνσλεϊ, Σριούσμπερι και Τρανμίρ, για να αναλάβει αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα της πατρίδας του, την Νταντί Γιουνάιτεντ. Μετρά πέντε ανόδους στο πέρασμά του από τους αγγλικούς συλλόγους και η αποστολή του είναι να κρατήσει την Νταντί Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερσιπ.

Έδρα: Tannadice Park (14.223)

Μεταγραφές: Εκτός από τον προπονητή Μέλον ήρθε ο γκολκίπερ Τζακ Νιούμαν από τη Σάντερλαντ και ο 20χρονος εξτρεμ Λουκ Μπόλτον, ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι, μέχρι το τέλος της σεζόν. Αποχώρησαν ο προπονητής Ρόμπι Νίλσον, οι αμυντικοί Γουάτσον, Γουόρντροπ και οι επιθετικοί Μπίνγκχαμ, Σόου.

Προετοιμασία: Ο Μέλον αντιμετώπισε πολύ σοβαρά τα φιλικά. Στην ήττα με 1-0 από τη Μάδεργουελ οι βασικοί έβγαλαν 45λεπτο, στο 4-1 επί των Ρέιντζερς κατέβασε δυνατή σύνθεση, ενώ οι «Τζερς» είχαν μια μεικτή ενδεκάδα με παίκτες από τις ακαδημίες και τη β’ ομάδα. Στη συνέχεια έφερε 0-0 με τη Λίβινγκστον και -το Σάββατο- 1-1 με την Κιλμάρνοκ.

Εκτίμηση: Δεν είναι η συνηθισμένη νεοφώτιστη, οι συνθήκες επιστροφής όμως στην κατηγορία δεν είναι και οι καλύτερες. Η απουσία οπαδών κάνει ζημιά στο ταμείο αλλά και στην ψυχολογία, καθώς οι «Άραβες» περίμεναν πως και πώς να δουν την ομάδα τους ξανά στα γήπεδα της Πρέμιερσιπ. Ερωτηματικό ο Μέλον, η προϋπηρεσία του είναι εξαιρετική, όμως άλλο μικρές Αγγλίες κι άλλο Πρέμιερσιπ Σκωτίας. Ο Σάνκλαντ είναι το μεγάλο ατού, κάνει εξαιρετικό δίδυμο με τον Νίκι Κλαρκ. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή και... ό,τι προκύψει από εκεί και πέρα.

Επιμέλεια: Μάνος Κασσωτάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ