foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ75
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Τελικός Κυπέλλου Betsson 2024 ▶️ Γήπεδο | Ημερομηνία | Αποδόσεις | Προγνωστικά

Στοιχηματικά Νέα | 26 Απρ 2024 14:13
Τελικός Κυπέλλου Betsson 2024.jpg

Θα πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός το 20ό Κύπελλο της ιστορίας του και δεύτερο στα τρία τελευταία χρόνια ή ο Άρης θα κάνει την έκπληξη με το πολυπόθητο τρόπαιο στον Λευκό Πύργο μετά από μισό αιώνα; Οι «πράσινοι» πάντως, είναι το φαβορί και αγοράζονται σε αισθητά χαμηλότερη απόδοση από τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης!

Παράλληλα, στο κείμενο θα πληροφορηθείτε αναφορικά με το τι ισχύει με την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson αλλά και για το πως οι δύο «μονομάχοι» έφτασαν μέχρι τον μεγάλο τελικό!

Ο Παναθηναϊκός που απέκλεισε κατά σειρά Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ θέλει το συγκεκριμένο τρόπαιο ώστε να δώσει χαρά στον κόσμο του σε μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα, ωστόσο ο Άρης που έριξε στο... καναβάτσο την κάτοχο του τροπαίου ΑΕΚ και είχε πιο εύκολο δρόμο για τον τελικό απέναντι σε Νίκη Βόλου και Παναιτωλικό, δείχνει «διψασμένος» και αποφασισμένος να πανηγυρίσει για πρώτη φορά μετά από αρκετές δεκαετίες.

Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης, θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου και βάσει προκήρυξης θα λάβει χώρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο όπως έχει ξεκαθαρίσει η Ομοσπονδία. Η καθυστέρηση της οριστικοποίησης της έδρας έφερε αντίδραση από τον Άρη, ο οποίος απάντησε στην ΕΠΟ γραπτώς πως επιθυμεί να τηρηθεί η προκήρυξη, ενώ ως εναλλακτική επιλογή πρότεινε τη διεξαγωγή του τελικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΠΟ έστειλε επιστολή στην Cosmote TV μέσω της οποίας ενημέρωσε πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson θα γίνει στο «Πανθεσσαλικό». Το μόνο πλέον που απομένει είναι να ξεκαθαριστεί αν θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων, λόγω ότι στο Πανθεσσαλικό δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που θέλει η Κυβέρνηση να έχουν τα γήπεδα, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο να θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι ο τελικός θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Οι αναγνώστες του Foxbet.gr επιλέγουν

Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV!
ΕΓΓΡΑΦΗ

Super Δώρο* για όλους, εντελώς δωρεάν* αυτή την Παρασκευή!
ΕΓΓΡΑΦΗ
Προσφορά* με 25 δώρα* κάθε μέρα χωρίς κατάθεση στη Νovibet
ΕΓΓΡΑΦΗ
Σούπερ δώρο* στο PS Rewards χωρίς κατάθεση!
ΕΓΓΡΑΦΗ
Και τετραπλή & χωρίς κατάθεση!
ΕΓΓΡΑΦΗ
Δώρο* που τα σπάει! Σε υποδεχόμαστε με promo code LEG250 και free δώρα*
ΕΓΓΡΑΦΗ

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως ήταν λογικό, υπήρξαν αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, να αναφέρει πως ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός με κόσμο.

Συγκεκριμένα, πρότεινε την παρουσία 15.000 φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό, με 4.500 εισιτήρια για κάθε ομάδα. Παράλληλα ο Αχιλλέας Μπέος, φάνηκε σίγουρος, ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με την τοποθέτηση των καμερών μέχρι την ημέρα του τελικού, ώστε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας, στο μέρος, που ορίζει η προκήρυξη, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, επιθυμώντας περισσότερα εισιτήρια και για τις δύο ομάδες, τονίζοντας πως προτιμά να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών, παρά με τόσο λίγο κόσμο! Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού ζήτησε να «ανοίξει» ξανά συζήτηση για το ΟΑΚΑ, ωστόσο ο Άρης είναι ανένδοτος.

Ο Πρόεδρος των «κίτρινων», Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι «θα πρέπει να εφαρμοστεί ότι λέει η προκήρυξη. Ο τελικός να γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο με κόσμο κι οι δύο ομάδες να πάρουν από 8.000 εισιτήρια». Σε ερώτημα που έθεσε η ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, ο Άρης απάντησε πως επιθυμεί το ματς να στο «Πανθεσσαλικό» ή στο «Κλ. Βικελίδης» και ξεκαθάρισε πως είναι ευθύνη της ομοσπονδίας να πράξει τα δέοντα προκειμένου να γίνει με κόσμο και όχι κεκλεισμένων των θυρών.

Πάντως ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο τελικός μπορεί να διεξαχθεί με την παρουσία 20.000 θεατών εάν η Πολιτεία υποστηρίξει την απόφαση της Ομοσπονδίας για τελικό στον Βόλο.

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο σενάριο είναι μία ακόμη... γιορτή του ποδοσφαίρου να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φίλαθλου κοινού.

Αποδόσεις για Κατάκτηση

Για να φτάσουν ως εδώ οι δύο ομάδες χρειάστηκαν κάποιες μεγάλες υπερβάσεις κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους αλλά και σπουδαίες ανατροπές. 

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «εκτοπίσει» τον Ολυμπιακό από τον θεσμό, εκκινώντας με το δεξί την πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson καθώς μετά το 1-1 της Λεωφόρου και το ισόπαλο χωρίς σκορ αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, προκρίθηκε στα πέναλτι (7-6)! Κι αφού δεν το πλήρωσε κόντρα στον «αιώνιο» του αντίπαλο, το «τριφύλλι» παραλίγο να μείνει εκτός συνέχειας από τον Ατρόμητο, ο οποίος «σόκαρε» την ομάδα του Τερίμ στη Λεωφόρο (1-2).

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός πήρε μια παλικαρίσια πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας κερδίζοντας τον με 2-0, χάρη σε «χρυσό» γκολ του Μλαντένοβιτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με εκπληκτική κεφαλιά! 

Αφού κατάφερε να περάσει κι αυτό το εμπόδιο, είδε να εμφανίζεται μπροστά του το τελευταίο πριν από τον μεγάλο τελικό, αυτό του ΠΑΟΚ. Το «τριφύλλι» έφυγε με το διπλό στις αποσκευές του για την Αθήνα, εντούτοις όλοι στην ομάδα γνώριζαν καλά πως η πρόκριση απλοποιήθηκε μεν, ωστόσο παρέμεινε οριακή και δύσκολη.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στον επαναληπτικό της Λεωφόρου όταν και οι Θεσσαλονικείς σκόραραν με τον Ζίβκοβιτς (72'), στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί όπου σημειώθηκαν άλλα δύο τέρματα για το τελικό 2-1 που οδήγησε την αναμέτρηση στη «ρουλέτα» των πέναλτι, με κερδισμένο τον Παναθηναϊκό έπειτα από μια συγκλονιστική σειρά εκτελέσεων (6-5), «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Για τον Άρη, το βράδυ της 17ης Γενάρη στην διαδικασία των πέναλτι, ο Κουέστα νίκησε Βίντα και Πόνσε και ήταν αυτός που «σημάδεψε» ξεκάθαρα τον τελικό, βλέποντας μπροστά την μεγάλη ευκαιρία που τελικά δε χάθηκε.

Μπορεί να χρειάστηκαν δύο ακόμη βήματα, εντούτοις τόσο η Νίκη Βόλου όσο και ο Παναιτωλικός δεν αποτέλεσαν αξιοσημείωτα εμπόδια παρά το γεγονός πως η ομάδα του Αγρινίου το πάλεψε μέχρι τέλους με τον Άρη να περνά χάρη στο διπλό (1-0) του Αγρινίου, με τον επαναληπτικό στο «Χαριλάου» να λήγει ισόπαλος δίχως σκορ.

Το φινάλε της ρεβάνς του ημιτελικού βρήκε το Βικελίδης να ζητάει επιτακτικά την κούπα στον Λευκό Πύργο. Μια κούπα που αν κατακτηθεί θα λυτρώσει τον κόσμο του Άρη, ο οποίος «διψά» για ένα τρόπαιο έπειτα από τη σεζόν 1969-1970 όταν και κατέκτησε το μοναδικό Κύπελλο της ιστορίας του.

Το «τριφύλλι» αυτή τη στιγμή όπως θα δείτε στον πίνακα παρακάτω «παίζει» ως το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στην διάρκεια της σεζόν σε σχέση με τους Θεσσαλονικείς, που ωστόσο έχουν τεράστιο ενθουσιασμό ώστε να φέρουν ένα τρόπαιο στον κόσμο του Άρη μετά από 50 και πλέον χρόνια!

Δείτε πόσο «πληρώνουν» για κατάκτηση οι δύο διεκδικητές του τροπαίου. Φυσιολογικά, η «μερίδα του λέοντος» ανήκει στον Παναθηναϊκό.

 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΝΙΚΗΤΗΣ
pao.svg Παναθηναϊκός 1.40
aris new.svg Άρης 3.00
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ – Οι αποδόσεις ίσχυαν 26/4, 14:13.
cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΤΗΣ BETSSON ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνολικά, μόλις έξι τελικοί έχουν διεξαχθεί εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, τέσσερις εκ των οποίων στον Βόλο (2007, 2017, 2020, 2023), ένας στην Πάτρα (2005) και ένας στο Ηράκλειο (2006). 

Το γήπεδο που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους (29) είναι το ΟΑΚΑ, με το «Απόστολος Νικολαΐδης» να ακολουθεί (18).

Για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι τελικοί πραγματοποιήθηκαν δίχως την παρουσία φιλάθλων. Εξαίρεση αποτέλεσε ο τελικός της σεζόν 2021-22 (Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0 στο ΟΑΚΑ).

Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα τα στοιχεία των 10 πιο πρόσφατων τελικών:

Σεζόν Ζευγάρι  Γήπεδο - Θεατές 
2013-14 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-1 ΟΑΚΑ - 44.356
2014-15 Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1 ΟΑΚΑ - 26.300
2015-16 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-1 ΟΑΚΑ - 310
2016-17 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 Πανθεσσαλικό - 19.236
2017-18 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0 ΟΑΚΑ - 35.545
2018-19 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 ΟΑΚΑ - 1.040
2019-20 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0 Πανθεσσαλικό - Χωρίς κόσμο
2020-21 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2 ΟΑΚΑ - Χωρίς κόσμο
2021-22 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0 ΟΑΚΑ - 45.409
2022-23 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 Πανθεσσαλικό - Χωρίς κόσμο

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ