foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ48
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ* ΘΕΑΜΑ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Νορβηγία, OBOS Ligaen: Preview 2020

Previews Πρωταθλημάτων | 01 Ιουλ 2020 15:33
Νορβηγία-OBOS-Ligaen-Preview-2020.jpg

Επιτέλους αγωνιστική δράση στην OBOS Ligaen ή αλλιώς Β' Νορβηγίας με τα οικονομικά προβλήματα λόγω κορωνοϊού να ταλανίζουν αρκετές ομάδες. Η Ομοσπονδία πριμοδότησε τις ομάδες όλων των Κατηγοριών ανά περιοχή, προκειμένου να μοιραστούν τα χρήματα και να καλύψουν κάποιες από τις «τρύπες» που έχει αφήσει η απραξία μηνών. Ωστόσο, τα προβλήματα για κάποιες από αυτές είναι αβάσταχτα, καθώς η Ομοσπονδία έχει θέσει εδώ και χρόνια στόχους που πρέπει να πιάνουν οι ομάδες. Στις 31/12/2019 βρίσκονταν «στα κόκκινα» οι Γιερβ, Ράουφος, Στρόμεν και Εϊγκάρντεν. Αυτό σημαίνει ότι αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν συμμορφώνονταν με τις οικονομικές απαιτήσεις, τότε υπήρχε ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών. Τελικά οι Ράουφος και Στρόμεν δεν γλίτωσαν από τη δαμόκλειο σπάθη της Ομοσπονδίας, καθώς τους αφαιρέθηκε ένας και τρεις βαθμοί, αντίστοιχα. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα της έφεσης, αλλά δύσκολα θα αλλάξει μια τέτοια απόφαση.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα της OBOS-Ligaen διεξάγεται και φέτος με 16 ομάδες, που θα αναμετρηθούν σε δύο γύρους, συμπληρώνοντας συνολικά 30 αγωνιστικές. Φέτος, όπως είναι φυσικό, δεν θα υπάρξει διακοπή για 20 μέρες περίπου, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο. Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 7 Νοεμβρίου. Η ομάδα που θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και η 2η της βαθμολογίας, εξασφαλίζουν απευθείας την άνοδο στην Eliteserien της περιόδου 2021. Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 3η μέχρι και την 6η θέση θα αναμετρηθούν σε μονούς αγώνες (3η-6η και 4η-5η) για τα play offs ανόδου. Πλεονέκτημα έδρας έχουν εκείνες που θα τερματίσουν ψηλότερα στη βαθμολογία (3η και 4η). Οι δύο νικήτριες θα αναμετρηθούν σε νέο νοκ άουτ αγώνα στην έδρα του ζευγαριού 3η-6η. Η νικήτρια θα αναμετρηθεί με την 14η ομάδα της Eliteserien σε διπλούς αγώνες. Όποια επικρατήσει θα αγωνίζεται στην Eliteserien της σεζόν 2021. Στην ουρά, οι ομάδες που θα καταταγούν στη 15η και 16η θέση υποβιβάζονται απευθείας στη Γ’ Κατηγορία της Νορβηγίας (Division 2). Η 14η θα δώσει διπλούς αγώνες μπαράζ (εντός και εκτός έδρας) με τη νικήτρια των play offs ανάμεσα στις δεύτερες των δύο Ομίλων της Γ’ Κατηγορίας. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους ματς.

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Λίλεστρομ, 2. Τρόμσο, 3. Ράνχαϊμ, 4. Σόγκνταλ, 5. Ράουφος, 6. Κόνγκσβιγκερ,

7. Ούλενσακερ/Κίσα, 8. Σάντνες, 9. KFUM Όσλο, 10. Χαμ Καμ, 11. Γιερβ,

12. Εϊγκαρντεν, 13. Στιέρνταλς-Μπλινκ, 14. Στρόμεν, 15. Ασάνε, 16. Γκρόρουντ

 

Τι παίζουμε

Στην κορυφή δεν αναμένεται να δούμε άλλη ομάδα από τη Λίλεστρομ. Οι «κιτρινόμαυροι» όπως έπεσαν, έτσι γρήγορα θα ανεβούν και πάλι στα μεγάλα σαλόνια. Από κοντά οι άλλες δυο που υποβιβάστηκαν πέρυσι, Τρόμσο και Ράνχαϊμ, ενώ μάχη για την είσοδο στην εξάδα θα δώσουν οι Σόγκνταλ, Σάντνες, Ράουφος και Κόνγκσβιγκερ. Στη μάχη για την ουρά η Γκρόρουντ φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο για υποβιβασμό, ενώ μάχη για την αποφυγή των άλλων δύο θέσεων θα δώσουν, η Στιέρνταλς-Μπλινκ που επίσης ανέβηκε φέτος, η Στρόμεν που ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, καθώς και η Ασάνε. Σε σχετικό γκάλοπ σε νορβηγική ιστοσελίδα 1η υποψήφια για άνοδο με 39% είναι η Λίλεστρομ, ενώ στη 2η θέση ακολουθεί η Τρόμσο με ποσοστό 18%. Έκπληξη στην 3η θέση με τη Σόγκνταλ, που συγκεντρώνει ποσοστό 8%.

➡ Λίλεστρομ: Να κατακτήσει τον τίτλο της Β' Νορβηγίας (1.60) 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Φιτίμ Αζέμι Μεσοεπιθετικός Στάμπαεκ Τρόμσο
Μάρκους Πέντερσον Επιθετικός Στρόμσγκοντσετ Χαμ Καμ
Κάαν Καϊρίνεν Μέσος Ελσίνκι Λίλεστρομ
Ντιέγκο Κάμπος Αμυντικός Σικάγο Φάιερ Γερβ
Τ. Κάλεβαγκ Μέσος Χάουγκεσουντ Λίλεστρομ

 

 

Οι ομάδες της OBOS Ligaen

Λίλεστρομ

Τι έκανε πέρσι: Πέρυσι έπαιξε με τη φωτιά, μόνο που αυτή τη φορά «κάηκε» τερματίζοντας στη 14η θέση. Ακόμα κι έτσι, είχε το περιθώριο να διεκδικήσει την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια σε αγώνα μπαράζ κόντρα στη Σταρτ (3η από τη Β’ κατηγορία), όμως δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε.

Προπονητής: Γκάιρ Μπάκε (50 ετών, καινούργιος). Από τα γνωστά ονόματα της χώρας έκανε το όνομα του φτάνοντας δις σε τελικό Κυπέλλου, χωρίς όμως να μπορέσει να το κατακτήσει. Τις σεζόν 2013 και 2014 βρέθηκε στο τιμόνι της Κρίστιανσουντ, ενώ ακολούθησε μια 4ετία (2015-19) στη Σάρπσμποργκ. Αγαπημένο σύστημα το 4-3-3.

Έδρα: Åråsen Stadium (11.500), Kjeller

Μεταγραφές: Το πέρας των δανεισμών βρήκε τους Μάρκο Μάριτς και Ντάνιελ Πέντερσεν να επιστρέφουν σε Χιούστον και Μπραν, αντίστοιχα. Μαζί με αυτούς παρελθόν αποτέλεσε και ο Γιόνας Ταμ, που συνεχίζει στην Ουκρανία. Αντιθέτως, ήρθαν ο Μάτβεϊ Ίγκονεν από τη Φλόρα Ταλίν και ο αριστεροπόδαρος διεθνής Φινλανδός μέσος, Κάαν Καϊρίνεν από την Ελσίνκι.

Προετοιμασία: Το χτίσιμο της νέας ομάδας ξεκίνησε στη Μαρμπέλα της Ισπανίας λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Μέχρι τη διακοπή πάσας ποδοσφαιρικής δραστηριότητας, ελέω κορωνοϊού, η ομάδα έδωσε 6 ματς. Στα 3 πρώτα παιχνίδια έδειξε πανίσχυρη μετρώντας μόνο νίκες, όμως στη συνέχεια αντίκρισε την άλλη όψη του νομίσματος με 2 ήττες και 1 ισοπαλία.

Εκτίμηση: Με τον Μπάκε στο τιμόνι, πλέον, θα επιχειρήσει την απευθείας άνοδο, κάτι που μπορεί να πετύχει. Δικαίως είναι το Νο1 φαβορί για την άνοδο.

 

Τρόμσο

Τι έκανε πέρσι: Έδειξε με το καλημέρα ότι θα παλέψει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία, αφού πήρε μόλις 1 νίκη στις 9 πρώτες αγωνιστικές. Ο βασικότερος παράγοντας για την ισοπέδωσή της ήταν οι εκτός έδρας αδυναμίες της, καθώς διέθετε τη χειρότερη εκτός έδρας συγκομιδή (11 ήττες σε 15 ματς).

Προπονητής: Γκάουτε Ούγκελσταντ Χέλστρουπ (42 ετών, καινούριος). Γέννημα θρέμμα του Τρόμσο, αγωνίστηκε ως μέσος τόσο στην Τρόμσο όσο και στην Τρομσντάλεν, της οποίας διετέλεσε Προπονητής: για επτά έτη, μέχρι και το 2018. Αρκετά τολμηρός, ενώ ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και παίρνει πάντοτε το 100% από τους παίκτες του.

Έδρα: Alfheim Stadion, (6.687), Τρόμσο, τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Αρκετά κινητική ήταν στα μεταγραφικά καθώς αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Στάμπαεκ ο επιθετικός Φιτίμ Αζέμι. Επίσης ήρθε από την Κόνγκσβιγκερ ο επιθετικός Κιτόλανο (30/5). Σημαντικό πλήγμα στην άμυνα άφησε η φυγή στη Χέρενφεεν του βασικού Ρούναρ Έσπεγιορντ (18/5) και του βασικού μέσου Όμλι Βαλάκαρι (29/7). Παρελθόν αποτελεί και ο γερόλυκος Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν (29/1).

Προετοιμασία: Στα φιλικά Προετοιμασία:ς ξεκίνησε νωθρά με 3 ήττες κόντρα σε Λίλεστρομ, Σόγκνταλ και Στρόμσγκοντσετ, αλλά χαμογέλασε στα παιχνίδια με τις Οντ και Τρομσντάλεν τις οποίες νίκησε, ενώ στο ματς με τη Βίκινγκ αναδείχθηκε ισόπαλη. Στα πιο πρόσφατα φιλικά επικράτησε εντός έδρας της KFUM με 4-2, ενώ στην πρόβα τζενεράλε στην έδρα της Ούλενσακερ έμεινε στο 0-0.

Εκτίμηση: Σίγουρα είναι από τα «βαριά» ονόματα της κατηγορίας. Ο ερχομός του Χέλστρουπ της δίνει πόντους στη μάχη για την απευθείας άνοδο, μια και είναι γνώστης της κατηγορίας και οπαδός της ομάδας, γνωρίζοντας ανθρώπους και καταστάσεις. Το ρόστερ είναι αρκετά καλό, οπότε αν συνδυαστούν όλα αυτά τότε η τελική συνταγή θα βγει πετυχημένη.

 

Ράνχαϊμ

Τι έκανε πέρσι: Τα περιορισμένα οικονομικά και η αποδυνάμωση του ρόστερ την έχρισαν ευθύς εξ αρχής ως ένα από τα δυνατά φαβορί για υποβιβασμό. Άργησε να «ξυπνήσει» από τον λήθαργο και οι βαθμοί που μάζεψε από τα τέλη Σεπτεμβρίου κι έπειτα δεν ήταν αρκετοί για να την κρατήσουν στην κατηγορία και κατετάγη τελευταία.

Προπονητής: Σβάιν Μόλεν (41 ετών, παρέμεινε). Βρίσκεται στην ομάδα από το 2013, τα δύο πρώτα χρόνια ως βοηθός και από τον Οκτώβριο του 2015 ως πρώτος. Οδήγησε τη Ράνχαϊμ στην Eliteserien, μέσω των μπαράζ, το 2018 και κατάφερε, παρότι είχε το μικρότερο μπάτζετ από όλες τις ομάδες της κατηγορίας, να τη φέρει στην 7η θέση.

Έδρα: EXTRA Arena (3.000), Τρόντχαϊμ, τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Μάλλον αποδυναμωμένη βγαίνει από το μεταγραφικό πάρε-δώσε, καθώς έληξαν οι δανεισμοί των χρήσιμων επιθετικών Μπακένγκα (13/2) και Σολμπάκεν (30/6), όπως και του βασικότατου στόπερ Ιβάρ Φούρου. Αντιθέτως επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Στιέρνταλς-Μπλινκ ο μέσος Τρόμσνταλ, ενώ αποκτήθηκαν ο επιθετικός Μάρτιν Λούνταλ (Κόνγκσβιγκερ) και ο αμυντικός Ρόμπερτ Γουίλιαμς (Στιέρνταλς-Μπλινκ).

Προετοιμασία: Θετικά ήταν τα δείγματα γραφής στην Προετοιμασία:, καθώς μέτρησε 4 νίκες (Στιέρνταλς-Μπλινκ, Μπιόσεν, Κρίστιανσουντ και Όλεσουντ) και 2 ήττες (Ρόζενμποργκ και Ούλενσακερ/Κίσα) στα φιλικά που έδωσε πριν από τη διακοπή. Πάντως, ακόμα και στις ήττες δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε μέχρι το τέλος.

Εκτίμηση: Το θετικό για τον Σβάιν Μόλεν είναι ότι διαθέτει ένα ευρύ ρόστερ, κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας για άνοδο, μιας και τα παιχνίδια αλλά και τα ταξίδια θα είναι συνεχόμενα. Ωστόσο, δείχνει ικανή να τα καταφέρει έστω κι αν χρειαστεί να εμπλακεί στα μπαράζ.

 

ΚΦΟΥΜ Όσλο

Τι έκανε πέρσι: Κόντρα σε κάθε προγνωστικό και έχοντας μόλις ανέβει μετά κόπων και βασάνων από τη Γ’ κατηγορία, όλοι περίμεναν ότι θα έθετε ως πρώτιστο στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Τελικά αυτή ήρθε πολύ γρήγορα και από εκεί και πέρα πάτησε γκάζι διεκδικώντας το κάτι παραπάνω, φτάνοντας τελικά στην 4η θέση.

Προπονητής: Γιούργκεν Ίσνες (40 ετών, παρέμεινε). Το Νοέμβριο του 2016 που ανέλαβε, η ομάδα υποβιβαζόταν στη Γ κατηγορία. Την πρώτη του σεζόν κατάφερε να την οδηγήσει σε ασφαλή νερά, ενώ το 2018 έκανε το μεγάλο μπαμ «κλέβοντας» την άνοδο από ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία, όπως οι Χοντ και Μπρίνε. Έπαιξε φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα: KFUM Arena (1.500), Όσλο, τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Ήταν από τις ομάδες που επέλεξαν να μην κάνουν μεγάλες αλλαγές. Πέρα από τη φυγή του βασικότατου 21χρονου μέσου Λαρς Όλντε Λάρσεν (10 γκολ), αποχώρησαν οι νεαροί Σεμπάστιαν Γιάρλ και Κρις Μπούγκε, των οποίων οι δανεισμοί έληξαν. Αποκτήθηκε ο 27χρονος μέσος Μοχάμεντ «Μόα» Μανίν από τη Σκέιντ.

Προετοιμασία: Με την επανέναρξη έδωσε τρία φιλικά, στα οποία γνώρισε αντίστοιχες ήττες, από Τρόμσο (4-2), Λίλεστρομ (1-2) και Γκρόρουντ (4-0).

Εκτίμηση: Ήταν μετά βεβαιότητας η ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν, καθώς όχι μόνο εξασφάλισε γρήγορα την παραμονή, αλλά έφτασε και μέχρι το όνειρο των play offs. Πλέον, η μικρή ομάδα από το Όσλο καλείται να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία και γιατί όχι, να διεκδικήσει εκ νέου την είσοδο στα play offs.

 

Κόνγκσβινγκερ

Τι έκανε πέρσι: Έφτασε στα play offs. Μπορεί να βρισκόταν σε μειονεκτική θέση (εκτός εξάδας) πριν την τελευταία αγωνιστική, όμως η νίκη της στην έδρα της Γιερβ κα η ταυτόχρονη ήττα της Νεστ-Σότρα, την έφεραν στην 5η θέση.

Προπονητής: Μίκα Λεχκόσουο (50 ετών, καινούριος). Από τους καλύτερους και πιο πετυχημένους προπονητές (3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα) που έχει βγάλει η Φινλανδία. Πέρυσι ξεκίνησε στην πέμπτη φουλ σεζόν του στον πάγκο της Ελσίνκι. Αγαπημένο του σύστημα το 3-4-3 αν και αρκετές φορές τα καλύτερα αποτελέσματα τα πήρε χρησιμοποιώντας το 4-2-3-1.

Έδρα: Gjemselund stadium (5.800), Kongsvinger, τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Πέρα από τη λήξη των δανεισμών του επιθετικού Σαϊμπού Ιμπραχίμ (10/6) και του μέσου Ματίας Γκέρστρομ (19/1), έφυγαν ο επιθετικός Μάρτιν Λούνταλ (11/1) και ο αμυντικός Ιμάν Μάφι (20/0). Αντιθέτως νέα αποκτήματα είναι ο αμυντικός Βίκτορ Γκρόνταας (Στρόμεν) και ο γκολκίπερ Σάκου-Πέκα Σάλγκρεν (Σάντνες). Επίσης, αποκτήθηκε και ο μέσος Άιρικ Μάελαντ (Φρέντρικσταντ).

Προετοιμασία: Κατέγραψε 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Πέρα από την ήττα από τη Μόλντε με 4-0, έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε όλα τα ματς και κόντραρε στα ίσια ομάδες της Α’ κατηγορίας. Μάλιστα στα δυο τελευταία φιλικά επικράτησε εκτός έδρας της Ούλενσακερ με 1-0 και εντός έδρας της Λίλεστρομ με 3-1.

Εκτίμηση: Η περσινή χρονιά ήταν επιτυχημένη, καθώς έφτασε στα play offs. Πλέον, με την πρόσληψη του πολύπειρου Λεχκόσουο δείχνει να ανεβαίνει σκαλοπάτι και η παραμονή του φυσικού ηγέτη, Αντεμ Γκιουβέν είναι από μόνα τους ικανά να την οδηγήσουν και πάλι στην 6άδα.

 

Σόγκνταλ

Τι έκανε πέρσι: Έφτασε μέχρι και τα play offs ανόδου, καταλαμβάνοντας την 6η και τελευταία προνομιούχο θέση. Ακόμα κι έτσι δεν έδειξε ότι μπορούσε να προχωρήσει πολύ, καθώς ηττήθηκε στο πρώτο μπαράζ στην έδρα της Κόνγκσβιγκερ με 2-0.

Προπονητής: Άιρικ Μπάκε (42 ετών, παρέμεινε). Από τους πιο επιτυχημένους προπονητές της κατηγορίας, έχοντας κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Νορβηγίας το 2007, ενώ έχει οδηγήσει τη Σόγκνταλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας το 2015. Αγαπημένο σύστημα το 4-3-2-1.

Έδρα: Fosshaugane Campus (5.622), Sogndal, τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Σε γνώριμα μέρη πήγε για «ψώνια» ο Μπάκε, αφού έφερε στην ομάδα τον γκολκίπερ Ρένχε Φιγ (με γεμάτη σεζόν πέρυσι στη Νεστ-Σοτρα) και τον επιθετικό της Σάντνες, Άξελ Κρίγκερ.. Την αντίθετη οδό ακολούθησαν ο βασικός γκολκίπερ Ματίας Ντίγκελαντ, ο μεσοεπιθετικός και τοπ σκόρερ Άιρικ Σούλτσε (30/9) και ο χρήσιμος μέσος Μάρτιν Όβε Ρόσετ.

Προετοιμασία: Πριν τον κορωνοϊό, η Σόγκνταλ έδωσε 3 φιλικά. Επικράτησε 2-0 της Τρόμσο, και έφερε 2-2 με τη Φλόρα και 1-1 με τη Μιοντάλεν. Με την επανέναρξη, η ομάδα του Μπάκε νίκησε τις Μόλντε και Άαλεσουντ με 2-1 και 1-0 αντίστοιχα, έφερε 1-1 με τη Χαμ Καμ και ηττήθηκε εντός από την Οϊγκάρντεν με 1-3.

Εκτίμηση: Τρίτη και φαρμακερή φέτος για τη Σόγκνταλ για απευθείας άνοδο, μιας και τις δυο προηγούμενες χρονιές αρκέστηκε στα μπαράζ ανόδου. Κρίνοντας από το πάρε-δώσε, μάλλον βγαίνει αποδυναμωμένη. Γενικότερα είναι ένα νεανικό σύνολο που έχει δείξει καλά στοιχεία και δείχνει ικανό να φτάσει στην εξάδα.

 

Όιγκαρντεν

Τι έκανε πέρσι: Τυπικά ιδρύθηκε την 1/1/2020. Ουσιαστικά προέρχεται από τη συνένωση αρκετών ομάδων της περιοχής με κυριότερη τη Νεστ-Σότρα, το γήπεδο της οποία θα χρησιμοποιεί φέτος. Μάλιστα, άλλαξε τόσο το σήμα όσο και τα χρώματα (άσπρο-μαύρο). Πέρυσι τα κατάφερε περίφημα, αφού έχασε το τρένο των play offs κυριολεκτικά στα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής.

Προπονητής: Μπράιαντ Λάζαρο (32 ετών, καινούριος). Η διοίκηση πήρε μεγάλο ρίσκο φέρνοντας τον Λάζαρο, τη στιγμή που υπήρχε ο Στέφαν Λάντρο της Νεστ-Σότρα, που ξέρει τις ομάδες της περιοχής. Ο Αμερικανός ξεκίνησε από τις μικρές ομάδες της Λεβάντε. Το 2018 ανέλαβε την Τρόμσο Β’, ενώ πέρυσι βρέθηκε στον πάγκο της Άλτα.

Έδρα: Ågotnes  Stadion (1.200), φυσικό χόρτο

Μεταγραφές: Στο περσινό ρόστερ της Νεστ-Σότρα προστέθηκε ο γκολκίπερ Μάριους Μπέρντζεν (αναπληρωματικός στην πρωταθλήτρια Άαλεσουντ), ο οποίος βέβαια είχε ξεκινήσει τη σεζόν στη Στρόμεν (17/0), καθώς και ο Ισπανός μέσος Νάντο (αναπληρωματικός στη Χέλσινγκφορς στη Φινλανδία).

Προετοιμασία: Πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού, πρόλαβε να δώσει 6 φιλικά Προετοιμασία:ς, μετρώντας 2 νίκες (Σάντνες και Νόρμπι), 1 ισοπαλία (Σότρα) και 3 ήττες (Φιλινγκσντάλεν, Ασάνε και Στρόμεν). Στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος επικράτησε εκτός έδρας της Σόγκνταλ με 3-1.

Εκτίμηση: Τα πρώτα δείγματα γραφής στα φιλικά δεν ήταν ενθαρρυντικά, αλλά θα χρειαστεί πίστωση χρόνου, αφού μιλάμε για μια εντελώς καινούρια ομάδα. Ωστόσο, η κίνηση της διοίκησης να προσλάβει τον Λάζαρο ως προπονητή και όχι τον Στέφαν Λάντρο, που είχε τη Νεστ-Σότρα κοντά στα play offs, αποτελεί ερωτηματικό. Στόχος η γρήγορη παραμονή.

 

Ούλενσακερ / Κίσα

Τι έκανε πέρσι: Στις πρώτες αγωνιστικές της περσινής σεζόν έδειξε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μια και στα 3 πρώτα ματς μετρούσε 7 βαθμούς. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού εντός έδρας ήταν πολύ δυνατή κοντράροντας τους πάντες, όμως εκτός έδρας παρουσιαζόταν εξαιρετικά αδύναμη και συχνά-πυκνά γινόταν σάκος του μποξ. Μοιραία κατετάγη 8η.

Προπονητής: Τροντ Φρέντρικσεν (42 ετών, παρέμεινε). Η εμπειρία αρχίζει και τελειώνει στον πάγκο της Άαλεσουντ (βοηθός και εν συνεχεία πρώτος Προπονητής:). Πέρυσι δοκίμασε για πρώτη φορά την τύχη του μακριά από την Άαλεσουντ. Τα δείγματα γραφής από την πρώτη του σεζόν άφησαν υποσχέσεις, όμως πρέπει να διορθώσει τη μετριότατη εικόνα εκτός έδρας.

Έδρα: Jessheim Stadium (3.500), Jessheim, τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Πέρα από τη λήξη των δανεισμών του νεαρού επιθετικού Λαρς Ράνγκερ (Λίλεστρεμ Β΄) και του Ντιομάντε (12/1) από τη Μιοντάλεν, έχασε και τον επιθετικό Κιτόλανο (30/4) που συνεχίζει στην Τρόμσο. Αντιθέτως, ήρθαν ο βασικός αμυντικός της Νότοντεν, Στέφεν Γιένσεν (25/4) και ο 20χρονος επιτελικός μέσος Σάντερ Βέρνι (δανεικός από Βαλερένγκα)

Προετοιμασία: Ξεκινώντας νωρίς τα φιλικά, παρέμεινε αήττητη εντός έδρας με 3 νίκες (Κβικ Χάλντεν, Γκρόρουντ, Ράνχαϊμ) και 3 ισοπαλίες (Άιντσβολντ, KFUM, Ράουφος), ενώ εκτός ηττήθηκε από Βαλερένγκα, Λίλεστρομ και Γιερβ. Μετά την επανέναρξη ηττήθηκε εντός έδρας από την Κόνγκσβιγκερ με 2-0, ενώ στο τελευταίο φιλικό έφερε 0-0 με την Τρόμσο.

Εκτίμηση: Το γεγονός ότι παρέμεινε ο Φρέντρικσεν στον πάγκο, αλλά και το ότι διατηρήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Αν διορθώσει τις περσινές εκτός έδρας αδυναμίες, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να βρεθεί στο τέλος της σεζόν στην προνομιούχο εξάδα. Τα πάντα θα κριθούν από τις εκτός έδρας επιδόσεις της.

 

Σάντνες

Τι έκανε πέρσι: Το «κάθε πέρυσι και καλύτερα» ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της, καθώς μπορεί το 2018 να έχασε το τρένο των play offs για μόλις ένα βαθμό, πέρυσι όμως δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική και αρκέστηκε στη γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής της. Χαρακτηριστικό το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα στα τέλη καλοκαιριού με 6 σερί ήττες.

Προπονητής: Στέφεν Λάντρο (34 ετών, καινούριος). Μέχρι πέρυσι ήταν στον πάγκο της Νεστ-Σότρα για 3 σεζόν. Πέρυσι έχασε την 6η θέση στο τελευταίο ματς της σεζόν, όταν ηττήθηκε από τη Χαμ Καμ με 3-2. Αυτό που πέτυχε ήταν άθλος, καθώς η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς ενώ της είχαν αφαιρεθεί 4 βαθμοί.

Έδρα: ØsterHus Arena (6.046), Sandnes, τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Ήταν από τις ομάδες που κινήθηκαν πιο ζωηρά στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς ο νέος Προπονητής: προσπάθησε να κάνει μια λελογισμένη αναδόμηση του ρόστερ. Ήρθαν οι φορ Γιοστέιν Έκελαντ (Βίκινγκ) και Γιοχάνες Νιούνεζ (29/7 με τη Σκέιντ). Κυριότερη απώλεια θεωρείται αυτή του φορ και πρώτου σκόρερ της πέρυσι, Ονιεκάτσι Ουγκουάντου (26/10).

Προετοιμασία: Το ξεκίνημα του Στέφαν Λάντρο στον πάγκο ήταν χειρότερο από ότι περίμεναν όλοι, καθώς στα φιλικά η ομάδα του γνώρισε 4 ήττες (Έγκερσουντ, Οϊγκάρντεν, Χόνκα και Ασάνε) ενώ η μοναδική της νίκη ήταν επί της Βίνταρ με 5-2. Προσφάτως ηττήθηκε δις από την Έγκερσουντ (1-4 και 0-3) σε διάστημα 11 ημερών.

Εκτίμηση: Μεγάλο στοίχημα για τον Στέφαν Λάντρο η ανάληψη της Σάντνες, που μπορεί να του δώσει ηρεμία και να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Με ένα ρόστερ που άλλαξε αρκετά, αλλά έχοντας στις τάξεις της τον περσινό της τοπ σκόρερ, Κεντ Έρικσεν (28/14), δείχνει έτοιμη να μπει στα play offs.

 

Χαμ Καμ

Τι έκανε πέρσι: Στόχος επετεύχθη για την ομάδα από το Χαμάρ, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν μετά την άνοδο της από τη Γ’ κατηγορία, η παραμονή ήρθε με σχετική άνεση. Παρά το μετριότατο ξεκίνημα (μόλις μια νίκη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές), μπόρεσε στη συνέχεια να αποδείξει την αξία της.

Προπονητής: Έσπεν Όλσεν (41 ετών, καινούργιος). Πέρυσι ξεκίνησε ο Γκάουτε Χέλστρουπ, όμως στα μέσα Μαΐου δέχτηκε πρόταση από την αγαπημένη του Τρόμσο, την οποία δεν μπόρεσε να αρνηθεί. Έτσι η διοίκηση έφερε τον Έσπεν Όλσεν, ο οποίος υπήρξε παλαιότερα παίκτης της, ενώ προπονητικά βρέθηκε στο τιμόνι της Στρόμεν για τρία χρόνια.

Έδρα: Briskeby Stadion (7.800), Hamar, τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: «Ούτε κρύο ούτε ζέστη» για το μεταγραφικό της σχεδιασμό, αφού αποκτήθηκαν αρκετοί στη θέση όσων αποχώρησαν. Πάντως το μεγάλο μπαμ ήρθε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, με την απόκτηση του πολύπειρου σεντερ φορ Μάρκους Πέντερσεν (έμεινε ελεύθερος από τη Στρόμσγκοντσετ). Το βασικότερο πλήγμα ήταν η αποχώρηση του Σίμεν Νόρντλι (28/12).

Προετοιμασία: Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα στα πρώτα φιλικά πριν τη διακοπή της Προετοιμασία:ς ήταν ότι έπαιζε πολύ ανοιχτά και δεχόταν γκολ με χαρακτηριστική ευκολία. Με την επανέναρξη ηττήθηκε εντός από τη Στρόμεν (1-2), ενώ ακολούθησαν δυο σερί ισοπαλίες, κόντρα σε Σόγκνταλ και Ράουφος. Τελευταίο χρονικά παιχνίδι αυτό εντός επί της Ράουφος (2-2).

Εκτίμηση: Σίγουρα δεν είναι από τις ομάδες που περιμένει κανείς να πρωταγωνιστήσουν, αλλά δεν θα κινδυνεύσει κιόλας. Πιο πολύ θα τη χαρακτήριζε κανείς ομάδα με ρόλο ρυθμιστή στην Κατηγορία, ιδιαίτερα αν ξεμπερδέψει νωρίς με την παραμονή. Ερωτηματικό η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο φορ Μάρκους Πέντερσεν.

 

Ράουφος

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε τη σεζόν πολύ δυνατά με απολογισμό 9-1-4 και έδειχνε να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου. Από τις αρχές Αυγούστου, όμως άρχισε να χάνει έδαφος. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα 5 τελευταία ματς είχε 4 ήττες, τερματίζοντας τελικά στην 11η θέση, πολύ μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού.

Προπονητής: Κρίστιαν Γιόνσεν (42 ετών, παρέμεινε). Αισίως αυτή είναι η 4η σεζόν του στην ομάδα. Μόλις στη δεύτερη σεζόν του, κατάφερε να επιδείξει έργο και να την οδηγήσει στην απευθείας άνοδο. Λάτρης του γρήγορου παιχνιδιού με πολλές πάσες, δίνει μεγάλη σημασία στην επιθετική λειτουργία.

Έδρα: Nammo Stadion (1.800), τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Ελάχιστη διαφοροποίηση έχει από το περσινό ρόστερ, πάνω στο οποίο θα στηριχτεί και για τη φετινή σεζόν. Νέο απόκτημα ο επιθετικός Λι Ρότσεστερ Σέρενσεν, με εμπειρία σε ομάδες της Δανίας, ενώ πέρυσι ήταν στη Νεστ-Σότρα (13/4). Από την Μπράτβογκ αποκτήθηκε ο υψηλόσωμος Χόκον Μπιέρνταλ Λέινε (πέρυσι 13 γκολ).

Προετοιμασία: Αρκετά κινητική με την αρχή του νέου έτους, δοκίμασε πολλά πράγματα στα 10 φιλικά με συνολικό απολογισμό 3-2-5. Με την επανέναρξη ηττήθηκε από τη Στρόμσγκοντσετ εκτός με 3-0, νίκησε τη Στρόμεν με 3-1 και στο τελευταίο τεστ έμεινε στο 2-2 στην έδρα της Χαμ Καμ, παρά το ότι προηγήθηκε με 2-0.

Εκτίμηση: Με το «καλημέρα» τα προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους, αφού πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της έχει αφαιρεθεί ένας βαθμός, μην πετυχαίνοντας τα στάνταρντς που έχει θέσει η Ομοσπονδία. Έχοντας το ίδιο ρόστερ και με τον Γιόνσεν για 4η σερί χρονιά στον πάγκο, μπορεί να υπολογίζει σε μια απροβλημάτιστη χρονιά.

 

Γιερβ

Τι έκανε πέρσι: Από τη στιγμή που οι παίκτες της συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν να στοχεύουν σε κάτι συγκεκριμένο, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή, οδήγησαν την ομάδα με σβηστές τις μηχανές στο τέλος της σεζόν. Ενδεικτικό το γεγονός ότι τελείωσε το πρωτάθλημα με 5 σερί ήττες, ενώ δεν σκόραρε ούτε ένα γκολ στα 4 τελευταία.

Προπονητής: Άρνε Σάντστε (53 ετών, παρέμεινε). Στην πρώτη του χρονιά (2016) στην ομάδα την είχε οδηγήσει ως την 3η θέση, αλλά τα επόμενα χρόνια δεν παρουσίασε κάτι αξιόλογο. Στα θετικά του πιστώνεται το γεγονός ότι ξέρει να «στοχεύει» παιχνίδια, τα οποία όχι μόνο βελτιώνουν την ψυχολογία, αλλά της δίνουν βαθμούς όταν υπάρχει πίεση.

Έδρα: J. J. Ugland Stadion Levermyr (3.300), Grimstad

Μεταγραφές: Σίγουρα ξεχωρίζει η απόκτηση του Χουάν Πάμπλο Περέιρα Σάστρε από τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς. Ο Αργεντίνος με Ισπανικό διαβατήριο εντυπωσίασε στη διάρκεια Προετοιμασία:ς στην Ισπανία, όταν σκόραρε δις κόντρα στην Ασάνε. Την αντίθετη οδό ακολούθησαν ο βασικός φορ Αράμ Καλίλι (23/8), ο αμυντικός Ράινχαρντσεν και οι χρήσιμοι μέσοι Φερέιρα και Μπαϊντού.

Προετοιμασία: Πριν τη διακοπών πρόλαβε και έδωσε 8 φιλικά (4 νίκες και 4 ήττες). Πάντως ήταν εμφανές το αμυντικό πρόβλημα. Προσφάτως ηττήθηκε από τη Βαλερένγκα (2-1) και από τη Λίλεστρομ (3-0). Στα δυο πιο πρόσφατα φιλικά έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Έγκερσουντ, ενώ ηττήθηκε εντός έδρας από την Άρενταλ (3-1).

Εκτίμηση: Η εκπληκτική σεζόν του 2016 (τερμάτισε 3η) αποτελεί μακρινό όνειρο, καθώς όπως έδειξε και πέρυσι, ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από τη γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Το πώς θα τελειώσει η χρονιά είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψει ο Σάντστε προκειμένου να αποφύγει το περσινό αδιάφορο φίνις.

 

Στρόμεν

Τι έκανε πέρσι: Μέχρι την τελευταία πεντάδα αγώνων βρισκόταν στη 14η θέση που οδηγούσε στα μπαράζ για την παραμονή στην Κατηγορία, όμως στο τέλος πάτησε «γκάζι» και με 3 νίκες (Ράουφος, Χαμ Καμ και Σάντνες) σε 5 αγώνες εξασφάλισε την παραμονή της.

Προπονητής: Όλε Μάρτιν Νέσελκιστ (26 ετών, παρέμεινε). Το ρίσκο που πήρε η διοίκηση με την πρόσληψη του Νέσελκιστ βγήκε, έστω κι αν στο τέλος αγχώθηκαν οι πάντες για την παραμονή. Είναι φέρελπις, και η πρώτη του χρονιά στο αποδυτήρια άφησε ανάμικτα συναισθήματα. Μάλιστα είναι ο νεαρότερος Προπονητής: σε επαγγελματικό επίπεδο στον κόσμο!!

Έδρα: Strømmen Stadion (4.000), τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Περισσότερο άδειασε παρά γέμισε το ρόστερ, αφού αποχώρησαν οι Ντιέσερουντ, Γκρόνταας, Νόρχαϊμ, Γκρόντλιεν και Μπλάρουντ. Αντιθέτως, αποκτήθηκαν ο κεντρικός αμυντικός Χασάν Κουρουτσάι και ο μεσοεπιθετικός Γουίλιαν Πόζο-Βέντα που ήταν ελεύθερος.

Προετοιμασία: Νίκησε τη Χαμ Καμ εκτός έδρας με 2-1, ακολούθησε η ήττα από τη Ράουφος με 3-1, ενώ στο επόμενο της φιλικό επικράτησε της Γκρόρουντ με 2-0. Η πρόβα τζενεράλε έγινε κόντρα στην Άιντσβολντ, την οποία νίκησε με 2-0.

Εκτίμηση: Πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί, καθώς δεν μπόρεσε να πετύχει τα στάνταρντς της Ομοσπονδίας. Έτσι η ομάδα του Νέσελκιστ ξεκινάει με ντεζαβαντάζ. Από τα φιλικά πάντως φάνηκε ότι θα βρεθεί κάτω από τη 10η θέση. Στο χέρι της είναι να μην μπλέξει με περιπέτειες παραμονής.

 

Γκρόρουντ

Τι έκανε πέρσι: Μετά από 8 χρόνια στη Γ’ Κατηγορία έγραψε ιστορία την περσινή σεζόν εξασφαλίζοντας την απευθείας άνοδο στην OBOS Ligaen, τη 2η Κατηγορία της χώρας. Ο ανταγωνισμός που υπήρχε για τον τίτλο στον 1ο Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας ήταν μεγάλος, αφού 4 ομάδες ανταγωνίζονταν μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές.

Προπονητής: Άιρικ Κιένε (28 ετών, παρέμεινε). Τρίτη χρονιά στον πάγκο, καθώς ανέλαβε τις τύχες της το 2018. Πάντως έχει μεγαλύτερη ιστορία με την ομάδα, καθώς από το 2014 ήταν βοηθός του Ρολφ Τέιγκεν. Η μεθοδικότητα και η εργατικότητα του αναγνωρίστηκαν, αφού τα δυο τελευταία χρόνια ανακηρύχθηκε καλύτερος νεαρός Προπονητής: της χώρας.

Έδρα: Grorud kunstgress (1.500), φυσικό χόρτο

Μεταγραφές: Νέα προσθήκη αυτή του νεαρού αμυντικού Λέο Κόρνικ από την Μπάρουμ. Παίκτης της Μπόντο Γκλιμτ θεωρείται ο Ελίας Χάγκεν. Ο 20χρονος μέσος ήρθε από τη Λίλεστρομ και εξελίχθηκε, όντας βασικό στέλεχος της ομάδας τα δυο τελευταία χρόνια, (8 γκολ σε 45 παιχνίδια). Ωστόσο θα συνεχίσει στην Μπόντο Γκλιμτ σε λίγο καιρό.

Προετοιμασία: Στα φιλικά μετά την επανέναρξη αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βαλερένγκα, από την οποία ηττήθηκε με 2-0, ενώ στο πιο πρόσφατο φιλικό γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Στρόμεν, επίσης, με 2-0. Στο τελευταίο φιλικό αντιμετώπισε την KFUM εκτός έδρας την οποία συνέτριψε με 4-0. Ο 19χρονος Όσκαρ Άγκα σκόραρε δις.

Εκτίμηση: Μπορεί ο ενθουσιασμός σε συνδυασμό με το χαμηλό μ.ό. ηλικίας να της δώσουν τη δυνατότητα να σταθεί επάξια στην κατηγορία; Ο 28χρονος τεχνικός έχει μεγαλεπήβολα σχέδια, όμως το γεγονός ότι πέρυσι κέρδιζε συνεχώς οριακά ίσως δείχνει τις αδυναμίες που κρύβει η «Σταχτοπούτα» της OBOS, που δεν ενισχύθηκε καθόλου. Φαβορί για υποβιβασμό.

 

Στιέρναλς - Μπλινκ

Τι έκανε πέρσι: Μπορεί το 2018 να σώθηκε κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή, όμως πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν δυνατά και από τη στιγμή που ανήρθε στα υψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας δεν ξανακοίταξε πίσω και βρισκόταν διαρκώς στην πρώτη δυάδα. Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος πέρασε στην πρώτη θέση την οποία διατήρησε ως το τέλος.

Προπονητής: Ρόαρ Βίκβανγκ (51 ετών, παρέμεινε). Είναι γνώστης της ομάδας στην οποία πρωτοθήτευσε από το 2011-2016. Πέρυσι την ανέλαβε ξανά και την οδήγησε στην άνοδο. Ενδεικτικό του δεσίματος ανάμεσα σε παίκτες και προπονητικό τιμ είναι ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι προπονητές έδωσαν τους μισθούς τους προκειμένου να πληρώνονται οι παίκτες.

Έδρα: MUS Sandskogan Stadium (1.000), τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Από την περσινή 4άδα στην άμυνα παρελθόν αποτελεί ο ταλαντούχος αμυντικός Ρόμπερτ Γουίλιαμς (Ράνχαϊμ). Έληξαν οι δανεισμοί των Σέρλεκ και Τρόμσνταλ. Άκρως θετικό το ότι παρέμεινε ο περσινός δεύτερος σκόρερ της Κατηγορίας (23 γκολ), Ματς Λίλεμπο. Αποκτήματα των τελευταίων ημερών ο επιθετικός Λάσε Μπράνσταλ (Στρόμεν) και ο μέσος Άρνε Χόλτερ (Νάρντο).

Προετοιμασία: Στις αρχές Φεβρουαρίου γνώρισε απανωτές ήττες από Ρόζενμποργκ και Ράνχαϊμ, με το ίδιο σκορ (2-1). Ακολούθησε νέα ήττα από τη Λέβανγκερ, ενώ έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με τη Στάμπαεκ. Με την επανέναρξη ηττήθηκε από τη Ρόζενμποργκ με σκορ 3-1. Πρόσφατα ηττήθηκε από Τρόμσο και Ράνχαϊμ με το ίδιο σκορ (2-0).

Εκτίμηση: Το γεγονός ότι διατήρησε στις τάξεις της τους δυο περσινούς τοπ σκόρερ της (Λίλεμπο και Στόκε), οι οποίοι πέτυχαν μαζί τα 38 από τα 69 γκολ είναι απολύτως θετικό. Μάλιστα, θα αγωνίζεται σε νέο στάδιο (ολοκληρώθηκε μέσα σε 9 εβδομάδες) και δεν υπάρχει λόγος που να μην αφήνει νότα αισιοδοξίας.

 

Ασάνε

Τι έκανε πέρσι: Η περιπέτεια της στη Γ’ Κατηγορία ήταν σύντομη, καθώς επέστρεψε άμεσα στην OBOS Ligaen. Όλη τη χρονιά είχε τρομερό ανταγωνισμό από τις Γκρόρουντ, Κιέλσος και Άσκερ. Τελικά έχασε την απευθείας άνοδο μόλις για 1 βαθμό από την Γκρόρουντ. Απέκλεισε τη Νότοντεν στα μπαράζ (3-1 και 2-2).

Προπονητής: Μόρτεν Ρέσλαντ (48 ετών, παρέμεινε). Ξεκίνησε στην Ασάνε ως βοηθός πριν χρόνια. Ανέλαβε τα ηνία στις αρχές του 2019 με στόχο την άνοδο. Το πέτυχε έστω και μέσω των play offs. Πέρυσι η ομάδα του ήταν άκρως θεαματική και επιθετικογενής κάτι που μένει να δούμε αν θα διατηρηθεί και φέτος.

Έδρα: Myrdal Stadion (2.180), Ulset, τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Νέο απόκτημα ο 19χρονος αμυντικός Γιόνας Φρέντρικσεν από τη Σόγκνταλ. Αντιθέτως, οι Χόπσνταλ, Νίσεν, Σέλνες και Κολσκόγκεν δεν θεωρούνται απώλειες. Άκρως θετικό ότι παρέμεινε το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Γιόνας Χάμερσλαντ (15 γκολ πέρυσι), όπως και το μεγάλο ταλέντο Ολε Μπλούμπεργκ, για τον οποίο ενδιαφέρθηκαν πολλές ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία.

Προετοιμασία: Στα φιλικά είχε δείξει εξαιρετικό πρόσωπο και επιβεβαίωσε πλήρως την εικόνα που είχαμε πέρυσι για αυτήν, ότι έχει ευκολία στο σκοράρισμα. Την περασμένη εβδομάδα έδωσε τρία φιλικά. Πρώτα νίκησε την Οϊγκάρντεν με 2-1, ακολούθως νίκησε τη Σότρα με 4-2 και τέλος ηττήθηκε από τη Φλόρο με σκορ 4-3.

Εκτίμηση: Λογικά θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο με πέρυσι, δηλαδή να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να μαζέψει με αυτόν τον τρόπο τους απαραίτητους βαθμούς για να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή της. Επιθετικά είναι δυνατή, ενώ εντός έδρας έδειξε πέρυσι εξαιρετικές αμυντικές αρετές. Αναμένεται να έχει μια απροβλημάτιστη χρονιά.

 

Επιμέλεια: Loki

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ