foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ224
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελβετία, SuperLeague: Restart 2020

Αφιερώματα | 18 Ιουν 2020 15:32
Ελβετία-Super-League-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Η Α' Ελβετίας ήταν από τις πρώτες χώρες που διέκοψαν τα πρωταθλήματά τους, με τα τελευταία ματς να δίνονται στις 23/2 για την 23η αγωνιστική και να εκκρεμούν άλλες 13 «στροφές». Έκτοτε η επανέναρξη πέρασε από πολλά… κύματα, εν τέλει στις 29 Μαΐου οι ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών κλήθηκαν σε ψηφοφορία για να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η σεζόν και τα αποτελέσματα ήταν 17 «ναι», 2 «όχι» (Σιόν και Λουγκάνο ήθελαν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος), ενώ η Ξαμάξ ψήφισε «λευκό». Οι σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν οι εξής:

Τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στις 19/6 και θα ολοκληρωθούν στις 2/8. Μετά θα οριστούν οι ημερομηνίες για τα μπαράζ παραμονής. Οι τρεις προημιτελικοί του Κυπέλλου θα γίνουν στις 5-6/8, οι ημιτελικοί στις 7-9/8 και ο τελικός στις 12/8. Ο πρώτος προημιτελικός μεταξύ Βασιλείας και Λωζάνης διεξήχθη στις 14/6, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της πρώτης την περίοδο που ορίστηκαν οι υπόλοιποι αγώνες. Επίσης, δεν επιτρέπονται οι μεταγραφές παικτών. Εξαιρούνται οι Τζουρού και Κουασί, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τη Σιόν, λόγω της άρνησής τους στη μείωση μισθών και υπέγραψαν στην Ξαμάξ. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα 5 αλλαγών, αντί για 3 όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Σε κανονική ισχύ ο VAR, παρά τις φήμες που υπήρχαν για το αντίθετο. Η νέα σεζόν (2020-21) θα ξεκινήσει στις 11/9.

Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα της Λωζάννης για αύξηση των ομάδων της Α’ κατηγορίας σε 12, ενώ αρνητική τροπή πήρε και η δικαστική προσπάθεια που έκανε η Σιόν για τον οριστικό τερματισμό της σεζόν, λόγω της αλλοίωσης όρων του παιχνιδιού, εξαιτίας της αλλαγής δυναμικής των ομάδων που θα υπάρξει μετά τον τερματισμό συμβολαίων αρκετών παικτών στις 30/6. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η Ομοσπονδία δεν υποχρέωσε τις ομάδες να υποβάλουν σε τεστ για τον κορωνοϊό τους παίκτες, αλλά το άφησαν στην ευχέρεια τους. Μόνο η Βασιλεία, η Σιόν και η Λουγκάνο αποφάσισαν τελικά να κάνουν τα τεστ, οι υπόλοιπες ομάδες την… έβγαλαν με θερμομετρήσεις και παρακολούθηση για ύποπτα συμπτώματα.

 

 

Οι ομάδες της Α' Ελβετίας

Σεν Γκάλεν

Παρότι στο ξεκίνημα της σεζόν γνώρισε αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο από τη Βιντερτούρ (Β’ κατηγορία), στο πρωτάθλημα τρελαίνει κόσμο, μπήκε σφήνα στο δίπολο της Γιουνγκ Μπόις με τη Βασιλεία και έχει γίνει ισάξια διεκδικήτρια του τίτλου. Το καλύτερο είναι πως βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας παίζοντας θεαματικό ποδόσφαιρο, είναι χαρακτηριστικό πως έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες και διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Άγνωστο αν θα επηρεαστεί από τη διακοπή ή θα μπορέσει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, πάντως στα 3 φιλικά που έδωσε μοίρασε ισάριθμες τεσσάρες, σε ομάδες της Β’ κατηγορίας, ενώ σημαντικό νέο είναι πως επεκτάθηκε μέχρι το τέλος της σεζόν ο δανεισμός του αρχισκόρερ Ντεμίροβιτς (16/9 γκολ και 5 ασίστ) από την Αλαβές και γίνεται προσπάθεια να παραμείνει και του χρόνου.

 

Γιουνγκ Μπόις

Ο Αυγουστιάτικος αποκλεισμός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε μίνι κρίση, όμως το ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα και η θετική πορεία στους ομίλους του Γιουρόπα, που όμως δεν ήταν αρκετή για να προκριθεί στα νοκ άουτ, την έχουν αφήσει στο παρελθόν. Στοχεύει στον 3ο συνεχόμενο τίτλο της, έστω και αν τα βρίσκει πολύ πιο σκούρα απ’ ότι πέρσι που τερμάτισε με 20 βαθμούς διαφορά. Συνεχίζει και στο Κύπελλο, αναμένεται να έχει εύκολο έργο στους «8» με τη Ράπερσβιλ (Γ’ κατηγορία). Συμφώνησαν να μείνουν μέχρι το τέλος της σεζόν οι Βέλφλι (Τ), Σουλεϊμάνι (Μ) και Οαρό (Ε), τα συμβόλαια των οποίων έληγαν στις 30/6, αναζητείται λύση και για τους δανεικούς Γιάνκο (Α, Πόρτο), Λεφόρτ (Α, Αμιάν), Σόρενσεν (Α, Κολωνία). Επίσης, ως μεταγραφή θεωρείται η επιστροφή του πολύτιμου εξτρέμ Σιέρο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από δύο σοβαρούς τραυματισμούς, τώρα είναι υγιής και μόλις βρεθεί στην κατάλληλη φυσική κατάσταση θα αποτελέσει βασικό στέλεχος.

 

Βασιλεία

Μπορεί η Λίντσερ να της έσβησε το όνειρο της επιστροφής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως έκτοτε η πορεία της κρίνεται σούπερ πετυχημένη. Εντός συνόρων, βρίσκεται στο -5 από τις πρωτοπόρες ομάδες, όμως μετά από χρόνια μοιάζει ικανή να ανταγωνιστεί τη Γιουνγκ Μπόις, ενώ στο Κύπελλο προκρίθηκε με… καρδιοχτύπια στην παράταση την προηγούμενη Κυριακή (14/6) επί της Λωζάνης και ο δρόμος προς τον τελικό είναι ορθάνοιχτος, καθώς στα ημιτελικά περιμένει αντίπαλο ομάδα της Β’ κατηγορίας. Στο Γιουρόπα δε, βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στους «8», μετά τη νίκη της με 3-0 στο α’ ματς κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τα δυσάρεστα νέα έρχονται από τα οικονομικά του συλλόγου, καθώς ανακοίνωσε ζημιά 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχει διαφωνία μεταξύ διοίκησης και παικτών για το ποσοστό της μείωσης των συμβολαίων. «Είναι ξεκάθαρο, πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα», δόθηκε τελεσίγραφο στον τεχνικό Μαρσέλ Κολέρ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στις 30/6, αλλά ανανεώθηκε μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Σερβέτ

Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού αν και νεοφώτιστη, φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας και έχει βάσιμες ελπίδες να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μεγάλο της όπλο η απροσπέλαστη άμυνά της, είναι χαρακτηριστικό πως διαθέτει το καλύτερο παθητικό της κατηγορίας, με 23 γκολ. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς, δεν έδωσε μεγάλη σημασία στη διοργάνωση. Στάθηκε άτυχη στην περίπτωση του σούπερ επιθετικού Παρκ (4 γκολ σε 6 ματς από τον Ιανουάριο που ήρθε), καθώς μέχρι τις 30/6 που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του δεν προλαβαίνει να συμπληρώσει 12 συμμετοχές που έχει όρο και να ανανεωθεί αυτόματα, με τον Νοτιοκορεάτη να έχει ενημερώσει πως θα αποχωρήσει από την ομάδα. Ερωτηματικό αποτελεί η συμπεριφορά της στα συνεχόμενα ματς και αν ο προπονητής της, Άλεν Γκέιγκερ, είναι διατεθειμένος να ανοίξει το ροτέισον, κάτι που δεν συνήθιζε προηγουμένως. Έδωσε δύο φιλικά, «τρόμαξε» τους οπαδούς της με την ήττα 3-0 από την Ξαμάξ, ενώ ακολούθησε νίκη επί της Σταν Λωζάνη Ούτσι (2-0).

 

Ζυρίχη

Η απουσία νίκης μέσα στο 2020 (επίδοση 0-2-3) την έριξε στην 5η θέση και τώρα τρέχει για να προλάβει. «Σουρωτήρι» η άμυνά της (διαθέτει το δεύτερο χειρότερο παθητικό τερμάτων της κατηγορίας), ενώ οι τεσσάρες και οι πεντάρες από τις ομάδες της πρώτης τριάδας της βαθμολογίας πήγαν… σύννεφο, μία από αυτές (από τη Γιουνγκ Μπόις) την έθεσε εκτός συνέχειας στο Κύπελλο. Στο διάστημα της διακοπής έγιναν αλλαγές σε πρόσωπα, απομακρύνθηκε ο αθλητικός διευθυντής και αντικαταστάθηκε από τον μέχρι πρότινος προπονητή της U21. Έχει δύσκολο ξεκίνημα (Γιουνγκ Μπόις και Σεν Γκάλεν εκτός), δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν απομακρυνθεί ο προπονητής Λουντοβίκ Μανιέν μετά από άσχημα αποτελέσματα. «Πέταγε» στα φιλικά, σημείωσε 6 νίκες σε ισάριθμα ματς, σε όλες σκόραρε από 4 γκολ και πάνω, παίζοντας όμως με αδύναμες ομάδες.

 

Λουκέρνη

Ήταν από τις ομάδες που δυσαρεστήθηκαν από τη διακοπή, καθώς βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα και με 4 νίκες στις 5 τελευταίες αγωνιστικές μπήκε γερά στο κόλπο της διεκδίκησης της εισόδου στην πεντάδα, στόχο που πετυχαίνει την τελευταία εξαετία και βγαίνει στην Ευρώπη. Κομβική αποδείχθηκε η αλλαγή προπονητή τον Ιανουάριο, με την έλευση του Φάμπιο Σελεστίνι να φέρνει άλλον αέρα στην ομάδα. Επίσης, συνεχίζει στο Κύπελλο, όπου στα προημιτελικά θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις. Απώτερος στόχος είναι να κάνει μια-δυο καλές πωλήσεις το καλοκαίρι, τα πρώτα ονόματα στη… βιτρίνα είναι ο κίπερ Μίλερ και ο ταλαντούχος, αλλά ιδιόρρυθμος φορ Ελέκε. Απογοήτευσε στα φιλικά, είχε επίδοση 1-1-3, με τις ήττες να είναι «βαριές».

 

Λουγκάνο

Η συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα, όπου είχε συμπαθητική εικόνα, αλλά δεν απέφυγε την τελευταία θέση, της ρούφηξε πολλή ενέργεια από το πρωτάθλημα και απέχει πολύ από την 3η θέση, που τερμάτισε την περσινή σεζόν. Δεν έχει ικανοποιήσει πλήρως ο κόουτς Μαουρίτσιο Γιακομπάτσι (ανέλαβε τον Νοέμβριο), δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν απομακρυνθεί, εφόσον δεν ικανοποιήσουν τα αποτελέσματα. Άλλωστε, ο πρόεδρός της δεν φημίζεται για την υπομονή του… Ήταν η προτελευταία ομάδα που επέστρεψε στις προπονήσεις (25/5), γεγονός που της επέτρεψε να δώσει μόνο 2 φιλικά. Επικράτησε σε αμφότερα, δείχνοντας βελτίωση στο επιθετικό πρόβλημα που τη βασάνισε στο πρωτάθλημα. Θετικός σε τεστ για τον κορωνοϊό βγήκε ο κίπερ Μπάουμαν, όμως στα επόμενα δύο που υποβλήθηκε, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και επέστρεψε στις προπονήσεις.

 

Σιόν

Μέχρι την 7η αγωνιστική οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά έκτοτε σημείωσε μόλις 1 νίκη σε 16 αγωνιστικές (1-4-11) και κινδυνεύει να εμπλακεί σε σενάρια υποβιβασμού. Τουλάχιστον συνεχίζει στο Κύπελλο, όπου στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει ακόμα μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και έχει ευκαιρία να πάει στους «4». Ήταν η ομάδα που ξεκίνησε τελευταία τις προπονήσεις, καθώς ο πρόεδρός της επέμεινε για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και ως εκ τούτου πρόλαβε να δώσει μόλις ένα φιλικό (2-2 με Κιάσο). Ήταν κοινό μυστικό πως δεν είχε μέλλον ο τεχνικός Ντιονίσιο, μόλις αποφασίστηκε η επανέναρξη ανακοίνωσε τον τεχνικό Πάολο Τραμεζάνι, ο οποίος κάθισε ξανά στον πάγκο της ομάδας το 2017, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, αποχώρησαν οι Τζουρού (Α, 2/0), Κουασί (Μ, 17/0), Σονγκ (Μ, 11/0), Ντουμπιά (Ε, 15/5), οι οποίοι δεν συμφώνησαν με τη μείωση μισθών, απέκτησε τους Ντιέ (Μ) και Καρλέν (Ε) από την Ξαμάξ, αλλά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και αναγκάστηκε να προωθήσει 4 παίκτες από την U21. Πρωτοπορεί, επιτρέποντας σε 75 φιλάθλους της (θα γίνει κλήρωση για να επιλεχθούν) να παρακολουθήσουν τα εντός έδρας παιχνίδια της.

 

Ξαμάξ

Δίνει μάχη για την αποφυγή τουλάχιστον του απευθείας υποβιβασμού και με την επανέναρξη την περιμένει «τελικός» κόντρα στην ισόβαθμη στη τελευταία θέση, Τουν. Σαν «βόμβα» έσκασε την προηγούμενη εβδομάδα η αποχώρηση του 2ου σκόρερ της ομάδας, Καρλέν (Ε, 19/7), του οποίου ο δανεισμός από τη Σιόν έληγε στο τέλος του μήνα και ο τεχνικός Πατρίκ Μανιέν αποφάσισε να υπολογίζει μόνο σε όσους παίκτες θα έχει διαθέσιμους μέχρι το τέλος της σεζόν. Το αλισβερίσι με τη Σιόν είχε και συνέχεια, απέκτησε από αυτήν τους έμπειρους Τζουρού (Α) και Κουασί (Μ), που έμειναν ελεύθεροι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ το αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησε ο Ντιέ (Μ, 5/1). Πάντως, ενδέχεται τον Ιούλιο να έχει πολλές απώλειες, καθώς λήγουν 15 (!) συμβόλαια στις 30/6. Ως μεταγραφή θεωρείται ο επιθετικός χαφ Μούσα Αράζ, ο οποίος τραυματίστηκε στο τρίτο παιχνίδι του και πλέον είναι απολύτως έτοιμος. Έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση στα φιλικά, πέτυχε 3 νίκες σε ισάριθμα ματς, με σημαντικότερη το 3-0 επί της Σερβέτ.

 

Τουν

Δεν θύμισε σε τίποτα την περσινή ομάδα, που τερμάτισε στην 4η θέση και ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου. Φέτος χαροπαλεύει και, μάλιστα, παραμένει ζωντανή χάρη στους 10 βαθμούς που μάζεψε σε 5 ματς στο 2020. Πολλοί οι τομείς που χρήζουν βελτίωσης, δεν είναι τυχαίο πως έχει πετύχει τα λιγότερα γκολ, αλλά διαθέτει και το χειρότερο παθητικό τερμάτων της κατηγορίας. Στην επανέναρξη την περιμένει «εξάποντο» με την Ξαμάξ, το αποτέλεσμα του οποίου ίσως παίξει σημαντικό ρόλο. Το ευχάριστο νέο είναι πως θα έχει στη διάθεσή της ένα από τους καλύτερους παίκτες του ρόστερ, τον Γκρέγκορι Καρλέν, ο οποίος λόγω των τραυματισμών που ταλαιπωρήθηκε πρόλαβε να παίξει μόλις 3 ματς φέτος. Αν παραμείνει υγιής θα κάνει τη διαφορά στην ουραγό. Έδωσε μόλις ένα φιλικό, έφερε 1-1 με την Ααράου, χωρίς να «βγάλει μάτια».

 

Τι παίζουμε

Οι μπουκ προσφέρουν για στοιχηματισμό μόνο τον νικητή του πρωταθλήματος και δίνουν φαβορί του 1.50 τη Γιουνγκ Μπόις. Και στα μάτια μας, τον πρώτο λόγο για τον τίτλο τον δίνουμε στους πρωταθλητές, όμως αν αξίζει κάτι να παιχτεί είναι το 3.50 της Σεν Γκάλεν (Stoiximan), η οποία αν επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προ της διακοπής, θα παλέψει μέχρι τέλους για την υπέρβαση και θεωρούμε πως έχει περισσότερες πιθανότητες απ’ ότι λέει η απόδοσή της.

Επιμέλεια: Κώστας Μητσέας

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ