foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σουηδία, Superettan: Preview 2020

Previews Πρωταθλημάτων | 11 Ιουν 2020 22:59
Σουηδία-Superettan-Preview-2020.jpg

Το πρωτάθλημα της Superettan που ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα τελειώσει, αφού η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ρευστή. Σε κάθε περίπτωση θα γίνουν 30 αγώνες για κάθε ομάδα. Υπενθυμίζουμε πως πέρσι πρωταθλήτρια είχε αναδειχθεί η Μιάλμπι, 2η τερμάτισε η Βάρμπεργκ και 3η η Μπράγκε, η οποία δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Κάλμαρ στα μπαράζ. Έπεσαν απευθείας Συριάνσκα και Μπρομαπόικαρνα, σώθηκε στα μπαράζ η Έστερ, ενώ έπεσε η Φρέι. Ανέβηκαν απευθείας η δική μας, Ακρόπολις και η Λιουνγκσίλε, ενώ κέρδισε τη μάχη των μπαράζ η Ούμεο.

Τι παίζουμε

Η Χάλμσταντ διαθέτει όλα τα στοιχεία για να μπορέσει να τερματίσει πρώτη και να επιστρέψει στην Αλσβένσκαν. Καλός και έμπειρος τεχνικός, καλό ρόστερ, δυνατότητα ενίσχυσης. Από εκεί και μετά, η Γιόνσεπινγκ είναι ικανή να πετύχει αυτό που έχασε πέρσι την τελευταία αγωνιστική, ενώ Εργκρίτε και Σούντσβαλ θα δώσουν μάχη για την 3άδα. Η έκπληξη μπορεί να έρθει φέτος από την Ντέγκεφορς, που έχει κάνει καλές κινήσεις και διαθέτει εμπειρία στον πάγκο.

Στην ουρά, η νεοφώτιστη Ούμεο δείχνει να είναι ο αδύναμος κρίκος και δύσκολα θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα, Ακρόπολις, Νόρμπι, Ντάλκουρντ και Λιουνγκσίλε θα δώσουν σκληρή μάχη για την παραμονή.

➡ Χάλμσταντ: Να κατακτήσει τον τίτλο της Superettan (3.90)

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Χάλμσταντ, 2. Γιόνσεπινγκ, 3. Ντέγκερφορς, 4. Έργκριτε, 5. Σούντσβαλ, 6. Μπράγκε, 7. Βαστέρας, 8. Έστερ,

9. ΓΚΑΪΣ, 10. ΑΦΚ Εσκιλστούνα, 11. Τρέλεμποργκ, 12. Λιουνγκσκίλε, 13. Ακρόπολις, 14. Ντάλκουρντ, 15. Νόρμπι, 16. Ούμεο

Σύστημα διεξαγωγής

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας κερδίζουν την απευθείας άνοδο στην Αλσβένσκαν. Εκείνη που θα τερματίσει 3η αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου με την 14η της Αλσβένσκαν και η νικήτρια από τα δύο ματς θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Αλσβένσκαν του 2021. Στην ουρά, υποβιβάζονται απευθείας οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις (15η και 16η), ενώ η 13η και η 14η θα παίξουν διπλούς αγώνες μπαράζ (εντός και εκτός έδρας) με τις ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση του Βόρειου και του Νότιου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας. Οι νικήτριες που θα προκύψουν από τις διπλές αναμετρήσεις θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Σουπερέταν 2021. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους ματς.

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ντέγκερλουντ Αμυντικός Χάμαρμπι Γιόνσεπινγκ
Κόζιτσα Επιθετικός Τζουργκάρντεν Γιόνσεπινγκ
Αλχ. Καμαρά Επιθετικός Παναιτωλικός Χάλμσταντ
Γιόζεφ Μπάφο Αμυντικός Ντούισμπουργκ Χάλμσταντ
Μπέρτιλσον Επιθετικός Έρεμπρο Ντέγκερφορς

Οι ομάδες της Superettan

Σούντσβαλ

Τι έκανε πέρσι: Η δυσάρεστη έκπληξη της περσινής χρονιάς στην Αλσβένσκαν. Προερχόμενη από μια πολύ καλή σεζόν (8η) και έχοντας γεμίσει προσδοκίες τους οπαδούς της, ακόμη και για 5άδα, όχι μόνον δεν τα κατάφερε, αλλά πληρώνοντας την οικονομική της κακοδιαχείριση, υποβιβάστηκε τερματίζοντας προτελευταία, ισόβαθμη με την ΑΦΚ Εσκιλστούνα, 3 πόντους κάτω από τη γραμμή των μπαράζ.

Προπονητής: Χένρικ Όνσταντ (41 ετών, καινούριος). Αντικατέστησε τον Τόνι Γκούσταφσον, ο οποίος απέτυχε να κρατήσει την ομάδα στην Αλσβένσκαν. Πέρσι είχε το πόστο του βοηθού και θεωρείται από τα ανερχόμενα ονόματα στο σουηδικό ποδόσφαιρο. Οι εμπειρίες του πάντως είναι περιορισμένες, στην πράξη είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει πρώτος τεχνικός σε αυτό το επίπεδο.

Έδρα: ΝΡ3 Arena (8.000, τεχνητός χλοοτάπητας), Σούντσβαλ

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε κάτω από τα δοκάρια με τον γκολκίπερ Αντρέας Άντερσον (πέρσι βασικός στην Ντάλκουρντ), στη μεσαία γραμμή με τον Άντον Έρικσον (Ούμεο) και στην επίθεση με την απόκτηση του τοπ σκόρερ της Σάντεφιορντ, Πόντους Ένγκμπλουμ. Στον αντίποδα, παραχώρησε τον μέσο Ντέιβιντ Μπατανέρο και τον καλό μεσοεπιθετικό Ομάρ Εντάχρι. Γενικώς θεωρείται ενισχυμένη σε σχέση με το πώς τελείωσε την περσινή χρονιά.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας, έχοντας αντιπάλους τις Χάμαρμπι, Βάρμπεργκ και Μπρομαπόικαρνα. Απογοητευτική η παρουσία της, πήρε μόλις 1 ισοπαλία (2-2 εντός με την Μπρμαπόικαρνα), ενώ ηττήθηκε στα άλλα δύο ματς.

Εκτίμηση: Προερχόμενη από την Αλσβένσκαν και έχοντας ενδυναμώσει αρκετά το ρόστερ της σε επίθεση και άμυνα, συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, χωρίς να θεωρείται πάντως το πρώτο φαβορί. Σύμφωνα με την Svenskaspel είναι 4η στη σειρά των φαβορί με απόδοση 7.75 να τερματίσει 1η και 2.80 να είναι στην πρώτη 3άδα.

Εσκιλστούνα

Τι έκανε πέρσι: Πάλεψε όσο μπορούσε για να παραμείνει στην Αλσβένσκαν, έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις, εντούτοις η έλλειψη οικονομικών πόρων και το σχετικά άπειρο ρόστερ την οδήγησαν στον υποβιβασμό τερματίζοντας στην τελευταία (16η) θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τη Σούντσβαλ, 3 βαθμούς κάτω από τη γραμμή των μπαράζ.

Προπονητής: Οτζκάν Μελκεμιτσέλ (52 ετών, καινούριος). Μεθοδικός και εργατικός, ο γεννημένος στην Τουρκία τεχνικός, επιστρέφει στην ομάδα την οποία πήρε στη Γ’ Κατηγορία το 2014 και την ανέβασε στην Αλσβένσκαν το 2016, για να φύγει στη συνέχεια για την Τζουργκάρντεν. Εκεί έφτασε στην 3η θέση στην πρώτη του σεζόν, κατέκτησε το Κύπελλο τη δεύτερη, τερματίζοντας όμως στην 7η θέση, οπότε και τερματίστηκε το συμβόλαιό του έναν χρόνο νωρίτερα. Σαφής η έφεσή του στην άμυνα, επιδιώκει πρώτιστα να μη χάνει και σε δεύτερο χρόνο τη νίκη.

Έδρα: Τούναβαλεν (6.000, τεχνητός χλοοτάπητας), Εσκιλστούνα

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι. Απέκτησε τον 36χρονο γκολκίπερ Τζόσουα Βικς, ο οποίος την είχε βοηθήσει να ανέβει από τη Γ’ Κατηγορία στην Αλσβένσκαν την τριετία 2014-2016 και τον επιθετικό Κέβιν Φαν Κίπεσλουι από την Μπανταχόθ, ενώ είχε δύο σημαντικές απώλειες. Τον μέσο Γκούσταβ Γιαρλ και τον αμυντικό Καντίρ Χότζιτς. Γενικώς θεωρείται ότι είναι πάνω κάτω στα περσινά επίπεδα και έχοντας ως δεδομένο πως προέρχεται από την Αλσβένσκαν, το ρόστερ της θεωρείται αξιόλογο.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας, όπου αντιμετώπισε τις Μάλμε, Συριάνσκα και Καρλσκρόνα. Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καρλσκρόνα εκτός έδρας, κέρδισε τη Συριάνσκα 6-1 εντός, για να χάσει από τη Μάλμε την τελευταία αγωνιστική εκτός με 3-0 και να μείνει εκτός συνέχειας.

Εκτίμηση: Ως προερχόμενη από την Αλσβένσκαν συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την άμεση επιστροφή. Θα βασιστεί πολύ στην έδρα της και στην εμπειρία του Μελκεμιτσέλ, ο οποίος γνωρίζει άριστα πώς να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Αν ο πρόεδρός της, Αλεξ Ρίσχολμ, φερθεί έξυπνα και ρίξει τους τόνους στις σχέσεις του με την Ομοσπονδία, έχει πιθανότητες να τα καταφέρει. Θεωρείται πάντως από τη Svenskaspel ως ένα από τα αουτσάιντερ με απόδοση 35.00 για να τερματίσει στην κορυφή και 8.00 να είναι στην πρώτη τριάδα.

Μπράγκε

Τι έκανε πέρσι: Έκανε τη μεγάλη έκπληξη και λίγο ακόμη θα κατάφερνε την υπέρβαση. Ακολουθώντας αξιόλογα σταθερή πορεία όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τερμάτισε 3η, χάνοντας την απευθείας άνοδο στις λεπτομέρειες. Αντιμετώπισε στα μπαράζ ανόδου την Κάλμαρ, όπου φάνηκε η απειρία της. Άφησε όμως υποσχέσεις για το μέλλον.

Προπονητής: Κλέμπερ Σόρενπο (44 ετών, παρέμεινε). Από τους προπονητές που όπου κι αν πήγε άφησε καλές εντυπώσεις. Ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Χάμαρμπι, μεταπήδησε το 2012 στη Συριάνσκα όπου έμεινε δύο χρόνια, για να πάει βοηθός στη συνέχεια στη Βέιλε στη Δανία, αρχικά ως βοηθός και στη συνέχεια για 2.5 χρόνια ως πρώτος προπονητής, επέστρεψε στη Συριάνσκα (2016), πήγε στους Νέους της Χάμαρμπι (2017), για να καταλήξει πέρσι στην Μπράγκε, όπου του ανανεώθηκε το συμβόλαιο ως το τέλος του 2023. Προσηλωμένος στην αμυντική θωράκιση, κύριο χαρακτηριστικό των ομάδων του το δυνατό πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο.

Έδρα: Ντόμναρσβαλεν (6.500, τεχνητός χλοοτάπητας), Μπορλένγκε

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε αισθητά. Η καλή της πορεία πέρσι τράβηξε το ενδιαφέρον ομάδων για τους παίκτες της και η διοίκηση έκρινε πως μπορεί να γεμίσει το ταμείο της και να βασιστεί στο εναπομείναν υλικό, όπου προστέθηκαν κάποιοι ταλαντούχοι παίκτες. Η απώλεια στο κέντρο των αδελφών Λούντιν, του αμυντικού Χέρστραντ και του μέσου Μόρσεϊ, αφήνουν σημαντικό κενό το οποίο δε φαίνεται να γεμίζει με το υπάρχουν υλικό. Υπάρχει πάντως η οικονομική δυνατότητα ενίσχυσης το καλοκαίρι εφόσον κριθεί απαραίτητο, ανάλογα βέβαια και με τους στόχους που θα έχει η ομάδα.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Έλφσμποργκ, Έρεμπρο και Όσκαρσχαμνς. Ηττήθηκε από την πρώτη, έφερε ισοπαλία με την Έρεμπρο και επικράτησε της Όσκαρσχαμνς μένοντας εκτός συνέχειας. Στα φιλικά τα πήγε αρκετά καλά, ωστόσο αντιμετώπισε ομάδες μικρότερων Κατηγοριών.

Εκτίμηση: Θεωρείται ως μία από τις ομάδες που θα έχουν μια σχετικά ήσυχη σεζόν, ενώ μπορεί να κάνει την έκπληξη αν της κάτσουν τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές και ενισχυθεί. Μια θέση στην 8άδα είναι μάλλον δεδομένη (1.33 απόδοση), στο 2.90 να είναι στην 3άδα, στο 10.00 η απόδοση της Svenskaspel να πάρει τον τίτλο.

Γιόνσεπινγκ

Τι έκανε πέρσι: Έχασε την 3η θέση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της τελευταίας αγωνιστικής, δεχόμενη την ισοφάριση σε 2-2 από τη φιλοξενούμενη Μπρομαπόικαρνα, που τελικά υποβιβάστηκε. Γενικώς, η παρουσία της ήταν πολύ καλή από τη 10η αγωνιστική και μετά.

Προπονητής: Αντρέας Μπρένστρεμ (43 ετών, παρέμεινε). Προπονητής με εμπειρία στη συγκεκριμένη Κατηγορία, αλλά και στην Αλσβένσκαν, όπου είχε για ένα διάστημα την τεχνική ηγεσία της Ντάλκουρντ, θεωρείται από τους σοβαρούς και πλέον εξελίξιμους τεχνικούς της Σουηδίας. Ανέλαβε πρόπερσι την ομάδα στη μέση της σεζόν έχει συμβόλαιο ως το τέλος του 2020. Λάτρης της τακτικής, από τους θεωρητικούς της προπονητικής, παίζει με 3-5-2.

Έδρα: Στάντσπαρκσβαλεν (6.400, φυσικό χόρτο), Γιόνσεπινγκ

Μεταγραφές: Χωρίς ιδιαίτερες απώλειες στο ρόστερ, διατήρησε σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό και πήρε 5 ποδοσφαιριστές προκειμένου να έχει εναλλακτικές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σημαντικότερες προσθήκες, ο αμυντικός Μάρκους Ντέγκερλουντ (Χάμαρμπι) και ο επιθετικός Ντένις Κόζιτσα (Τζουργκάρντεν).

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις ΑΪΚ, Κάλμαρ και Έργκριτε. Έφερε ισοπαλία 2-2 με την πρώτη, ηττήθηκε 5-0 από την Κάλμαρ και κέρδισε 2-0 την Έργκριτε, μένοντας εκτός συνέχειας. Μία νίκη (Έρεμπρο 2-0) και 5 ήττες (Νόρμπι, Μάλμε, Νόρκεπινγκ, Χάκεν και Κάλμαρ) στα φιλικά.

Εκτίμηση: Το καλό ρόστερ και η προπονητική σταθερότητα, κάνουν τος Σουηδούς αναλυτές να τη θεωρούν δεύτερο φαβορί για την άνοδο, με τη Svenskaspel να τη δίνει 6.75 για τον τίτλο. Δίνεται επίσης μεγάλο φαβορί να βρίσκεται στην 3άδα (1.55).

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ντέγκερφορς

Τι έκανε πέρσι: Κινήθηκε στο μέσο της βαθμολογίας στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, ωστόσο το καλό της φίνις την έφερε στην 5η θέση, 3 μόλις πόντους πίσω από την 3η Μπράγκε. Αν απέφευγε μία από τις 4 ήττες εντός έδρας ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Προπονητής: Αντρέας Χόλμπεργκ (35 ετών, καινούριος). Κάνει το ντεμπούτο του φέτος ως πρώτος προπονητής. Από το 2017 ήταν στη θέση του βοηθού στην ομάδα, όπου έπαιξε από το 2007 στη θέση του μέσου και του αμυντικού. Δεδομένου πως οι στόχοι της Ντέγκεφορς περιορίζονται κατά βάση στη γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής, θεωρείται πως μπορεί να τα καταφέρει.

Έδρα: Στούρα Βάλα (7.500, φυσικό χόρτο), Ντέγκεφορς

Μεταγραφές: Πλήγμα η απώλεια του τοπ σκόρερ της Έρικ Μπιέρνταλ (20 γκολ) που συνεχίζει στην Έρεμπρο. Απέκτησε βέβαια τον μεσοεπιθετικό Γιόχαν Μπέρτιλσον (Έρεμπρο, 4 γκολ) και τον επιθετικό Βίκτορ Εντβάρντσεν (Κάρλσταντ, 12 γκολ), ωστόσο θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Προετοιμασία: Έχοντας αποκλειστεί στο Κύπελλο από τη Σολεντούνα πέρσι τον Αύγουστο, περιορίστηκε σε φιλικά ματς για την προετοιμασία της. Εκεί τα πήγε πολύ καλά, κερδίζοντας Λίνσεπινγκ, Συριάνσκα, Νίσεπινγκ, Νόρμπι, Σκέβτνε ΑΪΚ, και Κάρλσταντ, έφερε ισοπαλία με Έρεμπρο και Κάρλσταντ και ηττήθηκε μόνον από την Μπράγκε.

Εκτίμηση: Ερωτηματικό. Οι πιθανότητές της κυμαίνονται από το επίπεδο του να κάνει την υπέρβαση (δύσκολο) έως του να κινδυνεύσει (επίσης δύσκολο). Πιο πιθανή μια κατάταξη στην 8άδα (1.33). Στο 2.50 η απόδοση της svenskaspel να είναι στην 3άδα, στο 10.00 να τερματίσει στην 1η θέση.

Χάλμσταντ

Τι έκανε πέρσι: Η μεγάλη απογοήτευση της Κατηγορίας. Ξεκίνησε ως ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για την απευθείας άνοδο, ωστόσο η αδυναμία της να φτάσει στο γκολ την άφησε πίσω στη βαθμολογία. Τελικά, τερμάτισε 6η, 8 βαθμούς πίσω από την 3η Μπράγκε.

Προπονητής: Μάγκνους Χάγκλουντ (47 ετών, παρέμεινε). Από τους πλέον έμπειρους τεχνικούς, πολυτέλεια για την Κατηγορία. Πρωταθλητής Σουηδίας το 2006 με την Έλφσμποργκ, στην οποία ήταν έως το 2011, για να πάει στη συνέχεια (2012-2014) στη νορβηγική Λίλεστρομ, να επιστρέψει στην Έλφσμποργκ την τριετία 2015-2017 και να αναλάβει τον Μάιο του 2019 τη Χάλμσταντ μετά την απομάκρυνση του Ιγκόρ Κρούλι. Το συμβόλαιό του εκτείνεται ως το τέλος του 2022. Χρησιμοποιεί το 4-2-3-1, με μεγάλη έμφαση στην άμυνα.

Έδρα: Έριανς Βαλ (10.800, φυσικό χόρτο), Χάλμσταντ

Μεταγραφές: Χωρίς ιδιαίτερες απώλειες, διατήρησε τον βασικό της κορμό και έκανε κάποιες καλές κινήσεις ενίσχυσης. Απέκτησε τον Αλχασάν Καμαρά (επιθετικός, Παναιτωλικός), τον Ρόμπιν Έστλιντ (μέσος, Φάλκενμπεργκ), τον Γιόζεφ Μπάφο (αμυντικός, Ντούισμπουργκ) και τον Βίκτορ Λιουνγκ (αμυντικός, Βέρναμο).

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις
Νόρκεπινγκ, Φάλκενμπεργκ και Τβόοκερ. Ηττήθηκε από τις δύο πρώτες παίζοντας εκτός έδρας, κέρδισε την Τβόοκερ, για να μείνει εκτός συνέχειας. Αρκετά καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά, κέρδισε Λουντ, Βάρμπεργκ και Φάλκενμπεργκ, έφερε ισοπαλία με τη Λιούνγκσιλε και έχασε από Κοπεγχάγη και Εστερ.

Εκτίμηση: Είναι το ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για την άνοδο, τόσο λόγω ονόματος όσο και λόγω ποιότητας του ρόστερ. Βέβαια, το πρωτάθλημα της Σουπερέταν είναι από τα πλέον αμφίρροπα και όλα είναι σχετικά. Στο 1.90 η απόδοση στη svenskaspel να είναι στην 3άδα, στο 4.35 να τερματίσει 1η.

Έργκριτε

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε δυναμικά το πρωτάθλημα και ως την 10η αγωνιστική ήταν στις ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο. Μια παρατεταμένη περίοδος κοιλιάς όμως την άφησε αρκετά πίσω, για να τερματίσει τελικά 7η, 8 πόντους πίσω από τα μπαράζ ανόδου.

Προπονητής: Κιθ Μίλεν (53 ετών, καινούριος). Η καριέρα του στην προπονητική είναι κατά βάση υπό την ιδιότητα του βοηθού και στη συνέχεια του υπηρεσιακού τεχνικού. Το 2005 και 2010 στην Μπρίστολ, όπου έμεινε και ως πρώτος τεχνικός μέχρι το τέλος του 2011, για να πάει ως υπηρεσιακός στη συνέχεια στην Κρίσταλ Πάλας (2013, 2014 και 2015), ενώ πέρσι ήταν υπηρεσιακός στην Μίλτον Κέινς Ντονς. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα, ενώ είναι λάτρης του παιχνιδιού κατοχής.

Έδρα: Γκάμλα Ούλεβι (18.800, υβριδικός χλοοτάπητας), Γκέτεμποργκ

Μεταγραφές: Χωρίς σημαντικές απώλειες, διατήρησε σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό, ενώ προχώρησε στην απόκτηση δύο καλών παικτών, του μεσοεπιθετικού Μπουμπακάρ Τζομπ (Μιάλμπι) και του μέσου Αμπντούλ Ραζάκ (Σίριους).

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Κάλμαρ, Γιόνσεπινγκ και ΑΪΚ. Κάκιστη η παρουσία της, ηττήθηκε και στα τρία ματς χωρίς μάλιστα να καταφέρει να σκοράρει. Αρκετά καλά τα αποτελέσματά της όμως στα φιλικά, κέρδισε Ούτσικτεν και Λίντομ, έφερε ισοπαλία με τη Νόρμπι και ηττήθηκε από την Τβόοκερ.

Εκτίμηση: Θεωρείται από τις αξιόλογες ομάδες, από εκείνες που αναμένεται να δώσουν μάχη για την άνοδο. Αν καταφέρει και αποφύγει τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, τουλάχιστον όχι μακράς περιόδου, είναι σε θέση να κάνει το άλμα της ανόδου. Δίνεται τρίτο φαβορί στη svenskaspel για πρωταθλήτρια (7.15), ενώ στο 2.65 είναι η απόδοση να βρίσκεται στην 3άδα.

Ντάλκουρτ

Τι έκανε πέρσι: Παρότι ξεκίνησε τη σεζόν με κρυφή ελπίδα για την άμεση επιστροφή στην Αλσβένσκαν, γρήγορα φάνηκε πως δεν έχει τις δυνατότητες να το πετύχει. Λίγη για την άνοδο, καλή για να πέσει, περιορίστηκε σε μια θέση στο μέσο της βαθμολογίας τερματίζοντας 8η, 10 πόντους πίσω από την 3η θέση.

Προπονητής: Πολ Ολάουσον (45 ετών, συνεχίζει). Χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, έχοντας πάντως περάσει από τους πάγκους των Κάρλσταντ, Κόνγκσβινγκερ και Βάρμπεργκ (στην πρώτη ως πρώτος προπονητής, στις άλλες δύο ως βοηθός), έκανε πέρσι το ντεμπούτο του σε ομάδα επιπέδου Σουπερέταν. Εξελίξιμος, βασίζεται στο γρήγορο παιχνίδι με πολλές πάσες και ζητά από τους παίκτες του πίεση στα 4/4 του γηπέδου.

Έδρα: Γκάβλεβαλεν (6.500 τεχνητός χλοοτάπητας), Γέβλε (ουδέτερο, μέχρι να φτιαχτεί το δικό της στην Ουψάλα).

Μεταγραφές: Έχασε δύο βασικούς ποδοσφαιριστές (τον γκολκίπερ Αντρέας Άντερσον και τον αμυντικό Ντίλαν Ισμαήλ), ωστόσο απέκτησε 8 ποδοσφαιριστές δημιουργώντας ένα από τα πιο «γεμάτα» ρόστερ της Κατηγορίας.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Τζουργκάρντεν, Μιάλμπι και Σάντβικεν. Έχασε από τις δύο πρώτες, κέρδισε τη Σάντβικεν και έμεινε εκτός συνέχειας. Στα φιλικά έως το τέλος Φλεβάρη δεν τα πήγε καλά, χάνοντας από Λίνκεπινγκ και Βαστέρας, ενώ έφερε ισοπαλία με την Μπρομαπόικαρνα.

Εκτίμηση: Λίγα πράγματα φέτος. Οι προσδοκίες του κόσμου είναι περιορισμένες κι αυτό αποτυπώνεται στις αποδόσεις του επίσημου μπουκ της Σουηδίας. Στο 50.00 για πρωτιά, στο 1.03 η απόδοση στη svenskaspel να μην είναι στην 3άδα, στο 8.00 να είναι στην 8άδα.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Νόρμπι

Τι έκανε πέρσι: Είχε μια άνετη σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε να διεκδικεί ακόμη και την 3η θέση. Ωστόσο, η κόπωση των παικτών και το μικρό σχετικά ρόστερ επέφερε απώλεια βαθμών με συνέπεια να τερματίσει στην 9η θέση.

Προπονητής: Μοχάμεντ Αλί Κχαν ή αλλιώς Μακ Λιντ (30 ετών, παρέμεινε). Τόσο νέος και όμως με τόση περιπέτεια στη ζωή του. Μέχρι το 2013 θεωρούνταν πως είχε γεννηθεί το 1986, ωστόσο όταν ήρθε το αυθεντικό πιστοποιητικό γέννησής του από τον Λίβανο αποκαλύφθηκε πως είναι γεννημένος το 1988. Έτσι, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο στη Σουπερέταν σε ηλικία μόλις 15 ετών με τη Βέστρα Φρέλουντα. Έπαιξε ως αμυντικός στην κινεζική Τιανζίν Τέντα, ενώ τερμάτισε την καριέρα του στη Χάλμσταντ, πριν αναλάβει ως προπονητής στη Χούσκβαρνα το 2017. Εκεί, μετά τον θάνατο του τεχνικού διευθυντή, ανέλαβε και εκείνου τα καθήκοντα. Πέρσι, έκανε το άλμα στην καριέρα του ως προπονητής, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά ομάδα της Σουπερέταν και τα πήγε μια χαρά. Ως αμυντικός που ήταν, δίνει μεγάλη βάση στην αμυντική θωράκιση και παίζει με το 4-4-2.

Έδρα: Μπορός Αρένα (16.900, τεχνητός χλοοτάπητας), Μπορός

Μεταγραφές: Τρεις σημαντικές απώλειες, αποχώρησαν ο σκόρερ Ρίκι Γιαρσουβάτ (7 γκολ) και οι αμυντικοί Ντίντριτς Άντερσον και Γιάσεν Κχαγιάτ, όλοι τους βασικοί πέρσι. Από την άλλη όμως ήρθαν ο καλός επιθετικός Οκε Ακποβέτα (Φρέι), ο μεσοεπιθετικός με έφεση στο γκολ Ράσμους Έρκβιστ (Σκέβντε ΑΪΚ) και ο Αργεντινός μέσος Εζέκιελ Μοντάνια (Τίγκρε), οι οποίοι θεωρείται πως μπορούν να αναπληρώσουν τα κενά.

Προετοιμασία: Έχοντας αποκλειστεί στο Κύπελλο από την Εσκίλσμινε τον περασμένο Αύγουστο, έπαιξε μόνο φιλικά στην περίοδο της προετοιμασίας. Μέτρια τα αποτελέσματά της, κέρδισε την Ασίρισκα Τουραμπντίν, την Γιόνσεπινγκ και τη Βέρναμο, έφερε ισοπαλία με Έργκριτε και Λίντομ, ενώ ηττήθηκε από Χάκεν, Βάρμπεργκ, Ντέγκερφορς και Έιγκαρντεν.

Εκτίμηση: Πρόκειται για μια από τις ομάδες που θα κινηθούν στο μέσο της βαθμολογίας. Η σχετική απειρία του τεχνικού της, το περιορισμένης δυναμικότητας ρόστερ της και το ότι παίζει σε ένα μεγάλο γήπεδο για τα δεδομένα της (χρησιμοποιεί το γήπεδο της συμπολίτισσας Έλφσμποργκ) δεν αφήνουν περιθώρια για το κάτι παραπάνω. Στο 1.43 η απόδοση στην svenskaspel να τερματίσει κάτω από την 8η θέση.

Βαστέρας

Τι έκανε πέρσι: Παρότι νεοφώτιστη, κατάφερε να κινηθεί σε απόσταση σχετικής ασφάλειας από τις θέσεις της επικίνδυνης ζώνης και τελικά τερμάτισε 10η.

Προπονητής: Τόμας Άσκεμπραντ (52 ετών, Καινούριος). Από το 2008 βρίσκεται στο τιμόνι ομάδων της Σουπερέταν, αρχικά της Φάλκενμπεργκ (2008-2012), στη συνέχεια της ΓΚΑΪΣ (2013-2014), μετέπειτα της Έστερ (2015-2017) και τα δύο τελευταία χρόνια στην Εργκρίτε. Κύριο χαρακτηριστικό του, το πειθαρχημένο ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του, ενώ δε διστάζει να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες μικρής ηλικίας.

Έδρα: Solind Park Arena (7.000, τεχνητός χλοοτάπητας), Βεστερός

Μεταγραφές: Προχώρησε στην ενίσχυση του ρόστερ της κυρίως με στόχο να αποφύγει τις περιπέτειες και να φτιάξει μια ομάδα που σε βάθος τριετίας θα διεκδικήσει την άνοδο. Ο δεινός επιθετικός Αχμέντ Αουάντ (Ντάλκουρντ), οι αμυντικοί Ντέιβιντ Ένγκστρεμ (Έργκριτε) και Πόντους Φρέντρικσον (Ατβίνταμπεργκ) είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στις απώλειες καταγράφονται οι ο αμυντικός Ράβι Τσούκα Ντόζι (Χέλσινμποργκ) και ο μέσος Μπόρις Λίεβαρ (ελεύθερος).

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας, αντιμετωπίζοντας τις Γκέτεμποργκ, Σίριους και Σολεντούνα. Ηττήθηκε από την Γκέτεμποργκ, κέρδισε τις άλλες δύο, έμεινε όμως εκτός συνέχειας. Πολύ καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά, επικράτησε των Ντάλκουρντ, ΑΦΚ Εσκιλστούνα και Ακρόπολις, ενώ έφερε ισοπαλία με την ΑΪΚ.

Εκτίμηση: Καλές οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, ιδιαίτερα θετική η παρουσία του Άσκεμπραντ στον πάγκο, οι προοπτικές είναι καλές. Δεν αναμένεται να κινδυνεύσει, ενώ υπάρχουν και προϋποθέσεις να κάνει την έκπληξη αν ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Στο 10.00 η απόδοση στη svenskaspel να τερματίσει 1η, στο 6.00 να είναι στην 3άδα, στο 1.60 να βρίσκεται στην 8άδα.

Τρέλεμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Κακή χρονιά, τερμάτισε μόλις και μετά βίας 11η συγκεντρώνοντας μόλις 32 βαθμούς, μόλις 3 πάνω από τη ζώνη των μπαράζ παραμονής. Γενικώς, υπήρξε έντονη αμφισβήτηση κατά τη διάρκεια της σεζόν και στο τέλος γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην αλλαγή προπονητή.

Προπονητής: Κρίστιαν Χάινς (39 ετών, καινούριος). Ανέλαβε υπηρεσιακός τεχνικός τον Οκτώβριο του 2019 μετά την αποχώρηση του Πέτερ Σβερντ, κατάφερε να βγάλει το κάρο από τη λάσπη και η διοίκηση του εμπιστεύτηκε την ομάδα. Άπειρος, με καλή καριέρα ως επιθετικός στην ομάδα, έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει τους παίκτες και είναι κοντά στην ψυχολογία τους, ωστόσο στερείται ακόμη στοιχείων που απαιτούνται για το κάτι παραπάνω.

Έδρα: Βόνγκαβαλεν (10.000, φυσικό χόρτο), Τρέλεμποργκ

Μεταγραφές: Μετρημένες κινήσεις, σε γενικές γραμμές υπάρχει ισορροπία, με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών (Γιοβάνοβιτς και Αντβι) να αναπληρώνονται με την απόκτηση από την Κάλμαρ των μεσοεπιθετικών Μονς Σέντερκβιστ και Χέρμαν Χάλμπεργκ.

Προετοιμασία: Μέτρια η παρουσία της στα φιλικά ως τις αρχές Μαρτίου, κέρδισε Βέρναμο και Νισέπινγκ, ηττήθηκε από τη Ρόσκιλντε και έφερε ισοπαλία με Λαντσκρόνα, Λουντ και Εστερ.

Εκτίμηση: Οι προοπτικές δεν είναι οι καλύτερες. Μπορεί να έχει το όνομα, δεν έχει όμως τη χάρη. Το ρόστερ της είναι μέτριας δυναμικότητας, ο τεχνικός της εξελίξιμος, χωρίς εμπειρία όμως, το πιθανότερο είναι να βρεθεί στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Στο 45.00 η απόδοση στη svenskaspel για πρωτιά, στο 1.01 να μην είναι στην 3άδα και στο 1.37 να μην είναι ούτε στην 8άδα.

ΓΚΑΪΣ

Τι έκανε πέρσι: Πολλά σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε με στόχο την πεντάδα και ίσως και την 3η θέση και τα μπαράζ ανόδου, γρήγορα όμως φάνηκαν οι αδυναμίες της και κατέληξε να παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Κάποια θετικά αποτελέσματα στις αρχές του φθινοπώρου της έδωσαν τις απαραίτητες ανάσες και τελικά κατετάγη στη 12η θέση, 3 μόλις πόντους πάνω από τις θέσεις των play out.

Προπονητής: Στέφαν Γιάκομπσον (54 ετών, καινούριος). Χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές τόσο ως παίκτης όσο και ως τεχνικός, πέρασε από τους πάγκους των Τίμπρο ΑΪΚ, Σκέβντε ΑΪΚ, Κάρλσταντ και Ντέγκεφορς, όπου ήταν την τελευταία τετραετία. Οργανωτικός, δίνει μεγάλη βάση στην πειθαρχία, ενώ δε διστάζει να δώσει ευκαιρίες στους νεαρούς.

Έδρα: Γκάμλα Ούλεβι (18.400, υβριδικός χλοοτάπητας), Γκέτεμποργκ

Μεταγραφές: Δύο είναι οι σημαντικές απώλειες. Αποχώρησαν ο βασικός μέσος Μάρκους Μπέργκχολτς και ο βασικός αμυντικός Εβάλντο, ωστόσο αποκτήθηκαν πέντε ποδοσφαιριστές, που θεωρείται πως μπορούν να αναπληρώσουν επάξια το κενό, όπως ο μεσοεπιθετικός Μέρβαν Σέλικ (Φατίχ Καραγκιουμρούκ) και ο δεινός σκόρερ Ρίτσαρντ Γιαρσουβάτ (Νόρμπι).

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Χάκεν, Έστερσουντ και Εσκίλσμινε. Ηττήθηκε από τις δύο πρώτες και μάλιστα χωρίς να σκοράρει, κέρδισε την Εσκίλσκμινε, ωστόσο αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά, έχασε από Βάρμπεργκ και Λίντομ, έφερε ισοπαλία με την Τρολχέταν, ενώ κέρδισε τη συμπολίτισσα Κβιντινγκ 1-0.

Εκτίμηση: Στόχος της ομάδας είναι μια ήσυχη χρονιά χωρίς το άγχος του υποβιβασμού. Αυτό υποσχέθηκε και ο καινούριος τεχνικός, ο οποίος μίλησε για σταδιακή ενδυνάμωση της ομάδας. Λογικά, δε θα κινδυνεύσει, ωστόσο έχοντας γνώση του πρότερου βίου της, τίποτε δεν αποκλείεται. Στο 1.52 η απόδοση στη svenskaspel να μην είναι στην 8άδα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έστερ

Τι έκανε πέρσι: Παρότι ξεκίνησε με υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες ακόμη και για πρωτιά, κατέληξε να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, φλερτάροντας με τις θέσεις του άμεσου υποβιβασμού. Τελικά, έκανε 3 απανωτές νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές και κατάφερε να διεκδικήσει την παραμονή της σε αγώνες μπαράζ, τερματίζοντας 13η. Στα μπαράζ, επιβλήθηκε της Λαντσκρόνα, φέρνοντας 1-1 εκτός και κερδίζοντας 1-0 στον επαναληπτικό στην έδρα της.

Προπονητής: Ντένις Βέλιτς (37 ετών, παρέμεινε). Ανέλαβε ως υπηρεσιακός πέρσι τον Ιούλιο αντικαθιστώντας τον Κρίστιαν Γιέρντλερ και κατάφερε παρά τις αντιξοότητες και την κακή θέση της ομάδας να τη σώσει. Λάτρης της τακτικής, αρέσκεται να παίζει συντηρητικά, διασφαλίζοντας πρώτιστα τα νώτα του, ενώ χρησιμοποιεί το 4-4-2.

Έδρα: Μιρέσιεχους (12.000, υβριδικός χλοοτάπητας), Βέκχουε

Μεταγραφές: Πήρε σκούπα ο Βέλιτς και έστειλε πολύ κόσμο. Συνολικά 8 παίκτες αποδεσμεύτηκαν ή παραχωρήθηκαν σε άλλες ομάδες, ενώ αποκτήθηκαν όλοι κι όλοι δύο ποδοσφαιριστές, ο γκολκίπερ Νταμίρ Μέχιτς (ΓΚΑΪΣ) και ο επιθετικός Μαρκ Σόρενσεν (Σίλκεμποργκ). Προφανώς και θα γίνουν και κάποιες ακόμη διορθωτικές κινήσεις κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Προετοιμασία: Έχοντας αποκλειστεί από τον Αύγουστο από την Καρλσκρόνα, περιορίστηκε σε φιλικά προετοιμασίας. Ηττήθηκε 5-0 από την Κάλμαρ, στη συνέχεια όμως τα πήγε πολύ καλύτερα, κερδίζοντας Βέρναμο, Λίνσεπινγκ και Χάλμσταντ, ενώ έφερε ισοπαλία με την Τρέλεμποργκ.

Εκτίμηση: Η αποδυνάμωση της ομάδας, σε συνδυασμό με τη σχετική απειρία του τεχνικού της, την καθιστά ως μία από τις ομάδες που έχουν στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξασφάλιση της παραμονής. Θεωρείται ότι μπορεί να έχει μια καλύτερη χρονιά συγκριτικά με πέρσι. Η svenskaspel τη δίνει 1.58 να βρίσκεται στην 8άδα και 4.75 να βρεθεί στην 3άδα.

Ακρόπολις

Τι έκανε πέρσι: Μετά από δύο συνεχόμενες σεζόν που έχανε την άνοδο στα μπαράζ, κατάφερε να κάνει το άλμα και να τερματίσει 1η με διαφορά 19 πόντων από τη 2η Ούμεο, συγκεντρώνοντας 75 πόντους από τους πιθανούς 90. Ενθουσιασμός στους Έλληνες ομογενείς της Στοκχόλμης, που βλέπουν την ομάδα τους να πετυχαίνει το όνειρο της ανόδου στις επαγγελματικές Κατηγορίες του σουηδικού ποδοσφαίρου.

Προπονητής: Γιάννης Χριστόπουλος (47 ετών, καινούριος). Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία 27 ετών, στις ακαδημίες της Καλαμάτας, όπου είχε αγωνιστεί ως παίκτης. Έκτοτε, πέρασε ως βοηθός από τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ Γιάννενα, όπου ήταν πρώτος προπονητής τη σεζόν 2012-13, είχε την τεχνική ηγεσία του Πλατανιά, του Λεβαδειακού, του Άρη Λεμεσού και της Καλαμάτας, για να αναλάβει φέτος τον Ιανουάριο την Ακρόπολις με στόχο να την κρατήσει στην Κατηγορία. Δίνει μεγάλη σημασία στην ανάλυση της τακτικής και συνηθίζει να παίζει με 4-4-2.

Έδρα: Γκρίμστα (5.500, τεχνητός χλοοτάπητας), Στοκχόλμη

Μεταγραφές: Πήρε αρκετούς ποδοσφαιριστές με εμπειρία στην Κατηγορία, όπως τον επιθετικό Άντριου Στάντλερ (με προϋπηρεσία στην Έστερσουντ, Ντάλκουρντ και Συριάνσκα), τους αμυντικούς Μαουρίτσιο Αλμπορνόζ και Μάρτιν Φέλκενμπορν (Συριάνσκα), τον αμυντικό Όσκαρ Πέρσον (Μπρομαπόικαρνα), τον μέσο Λίνους Μάτσον (Γκέφλε) και τον αμυντικό μέσο Ματίας Οσγκούν (Έλφσμποργκ). Διατήρησε σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό, παραχωρώντας μόνον τον γκολκίπερ Αλεξάντερ Λούντιν και τον μέσο Ντέιβιντ Ζλότνικ και ευελπιστεί πως θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Προετοιμασία: Έχοντας αποκλειστεί στο Κύπελλο από τη Τζουργκάρντεν πέρσι τον Αύγουστο, περιορίστηκε σε φιλικά παιχνίδια για την προετοιμασία της. Αρκετά καλά τα αποτελέσματά της, επικράτησε 3-0 της ΑΪΚ, 2-0 της Τέμπι και 2-1 της φιλανδικής Μάριεχαμν, έφερε ισοπαλία 2-2 με τη Νίσεπινγκ και ηττήθηκε 4-1 από την ΑΦΚ Εσκιλστούνα και 3-0 από τη Βαστέρας.

Εκτίμηση: Ως νεοφώτιστη, πρωταρχικός -και μοναδικός θα λέγαμε- στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Το υλικό της είναι αρκετά καλό, ο κόσμος, οι Έλληνες της Στοκχόλμης θα τη στηρίξουν με την παρουσία τους στο γήπεδο, θα περάσει δύσκολες στιγμές, υπάρχει όμως αισιοδοξία πως τελικά θα τα καταφέρει. Στο 1.43 η απόδοση στη svenskaspel να βρεθεί κάτω από την 8η θέση.

Λιουνγκσκίλε

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε 1η στον Νότιο Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας και πέτυχε πανάξια την επιστροφή της στη Σουπερέταν.

Προπονητής: Γιούργκεν Βόλεμαρκ (48 ετών, παρέμεινε). Από τις πολύ αγαπητές φιγούρες στον κόσμο της ομάδας, έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, κυρίως ως παίκτης, οδηγώντας την στην Αλσβένσκαν δύο φορές. Ως προπονητής, κάθισε στον πάγκο της το 2010 και 2011, για να πάει στη συνέχεια στη ομάδα Νέων της Χάκεν, στη Βάρμπεργκ, στη Γιόνσεπινγκ και να επιστρέψει το 2018 στη Λιουνγκσκίλε, οδηγώντας την πέρσι στην κατάκτηση του τίτλου στη Γ’ Κατηγορία και στην επιστροφή της στη Σουπερέταν.

Έδρα: Ούντεβαλα (4.500, τεχνητός χλοοτάπητας), Λιουνγκσίλε

Μεταγραφές: Αρκετές και αρκετά καλές κινήσεις ενίσχυσης, έδειξε πως ήρθε για να μείνει και σε βάθος χρόνου να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Απέκτησε παίκτες με εμπειρία, όπως ο επιθετικός Πρεπαρίμ Μπεκιάι (Γιόνσεπινγκ), ο επιθετικός Ισαάκ Μπόγιε (Έρεμπρο), ο αμυντικός Γιοχάνες Βαλ (Έστερ), ο αμυντικός Τομ Σίβε (Γιόνσεπινγκ) και ο επιθετικός και ικανός σκόρερ Άλμπιν Σκόγκλουντ (Ούτσικτεν). Δύο οι απώλειες, οι μέσοι Γιάκομπ Όλσον και Έντιν Έι.

Προετοιμασία: Μέτρια η παρουσία της στα φιλικά, έφερε ισοπαλία με Χάλμσταντ και Τρολχέταν, κέρδισε Κβικ Χάλντεν και Βάρμπεργκ και ηττήθηκε από Στένουνγκσουντ και Φρέντρικσταντ.

Εκτίμηση: Ως νεοφώτιστη θα πρέπει να προσέξει πολύ για να ανανεώσει τη συμμετοχή της. Το ρόστερ της πάντως θεωρείται αρκετά καλό, διαθέτει έμπειρους παίκτες και έναν τεχνικό που ξέρει να παίρνει από τους παίκτες το καλύτερο δυνατό. Πιθανότατα θα τερματίσει στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, χωρίς όμως να μπλεχτεί σε περιπέτειες. Στο 1.37 η απόδοση στη Svenskaspel να βρίσκεται κάτω από την 8η θέση.

Ούμεο

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε 2η στον Βόρειο Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας και πήρε το εισιτήριο της ανόδου επικρατώντας στα μπαράζ της Φρέι με δύο ισοπαλίες (1-1 εντός και 2-2 στον επαναληπτικό εκτός έδρας).

Προπονητής: Μπράιαν Κλάρχοτ (34 ετών, καινούριος). Χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, ήταν βοηθός στην Κονέκτικατ Χάσκις και στη Τεμπλ Όουλς, ενώ κάθισε 3 χρόνια στον πάγκο της Νίσεπινγκ. Θεωρείται εξελίξιμος, εντούτοις η Κατηγορία είναι ένα στοίχημα για τον ίδιο και την ομάδα του.

Έδρα: T3 Arena (9.000, τεχνητός χλοοτάπητας), Ούμεο

Μεταγραφές: Αρκετά καλές οι κινήσεις της, ενισχύθηκε σε θέσεις που «πονούσε» και απέκτησε παίκτες που μπορούν να μπουν από την πρώτη στιγμή στη βασική ενδεκάδα. Διατήρησε σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό.

Προετοιμασία: Έχοντας αποκλειστεί στο Κύπελλο από τη Λούλεο πέρσι τον Ιούνιο, περιορίστηκε σε φιλικά παιχνίδια για την προετοιμασία της. Στα φιλικά, τα πήγε μέτρια, κερδίζοντας Φρίσκα Βιλιόρ, Μπόντεν και Λούλεο, έφερε ισοπαλία με Τιμ Χόρεν και ηττήθηκε Έστερσουντ και Σούντσβαλ.

Εκτίμηση: Νεοφώτιστη σημαίνει στόχος η παραμονή. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως τόσο το ρόστερ της όσο και ο τεχνικός της είναι άπειροι και θα έχει σημαντικές δυσκολίες. Θεωρείται το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Επιμέλεια: Loki

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ