foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ53
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Τσεχία, Fortuna Liga: Restart 2020

Αφιερώματα | 24 Μαι 2020 11:24
Fortuna-Liga-2019-20.jpg

Το πρωτάθλημα της Τσεχίας επανέρχεται σε πλήρη δράση μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στις 27/4 πάρθηκε η απόφαση για την επανέναρξη και στις 12/5 οριστικοποιήθηκε η σέντρα. Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα του πρωταθλήματος, απομένουν έξι αγωνιστικές μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας και στη συνέχεια θα γίνουν τα πλέι οφ/πλέι άουτ. Στις 17/6 θα γίνουν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου και στις 1/7 ο μεγάλος τελικός. *Όλες οι ομάδες θα υποβληθούν σε νέα τεστ για τον κορωνοϊό το σαββατοκύριακο (23-24/5) κι αν όλα βγουν αρνητικά θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα την Τρίτη (26/5). **Τέπλιτσε και Σλόβαν Λίμπερετς υποβλήθηκαν πιο νωρίς, καθώς αγωνίστηκαν το Σάββατο (23/5) και όλα βγήκαν αρνητικά.

Σλάβια Πράγας

Η Σλάβια Πράγας πήγαινε με… σπασμένα φρένα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αλλά μετά τη χειμερινή διακοπή, αποχώρησαν κομβικοί παίκτες και έτσι έχασε την ομοιογένεια και τη συνοχή. Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές πριν την υποχρεωτική παύση λόγω της πανδημίας, μετρούσε μόλις μία νίκη και δύο ήττες και είδε την Πλζεν να πλησιάζει στους 8 βαθμούς. Παραμένει Νο.1 φαβορί για τον τίτλο, αλλά θα πρέπει να εμφανιστεί σαφώς πιο βελτιωμένη. Πλήγμα αποτελεί ο σοβαρός τραυματισμός του εξτρέμ Ολανίνκα (19/4), ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες. Τη Δευτέρα (18/5) βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε έναν παίκτη και η ομάδα μπήκε στην καραντίνα μέχρι την Παρασκευή (22/5).

Πλζεν

Η έκτακτη αναβολή του πρωταθλήματος δεν ευνόησε καθόλου την Πλζεν, η οποία έτρεχε νικηφόρο σερί, ήταν φουλ φορμαρισμένη και έκανε το τελικό… σπριντ για να φτάσει τη Σλάβια στην κορυφή. Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, η διαφορά μειώθηκε και το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ της, αλλά πλέον όλα ξεκινούν από την… αρχή. Ο νέος προπονητής που ήρθε τον χειμώνα, έδωσε άλλον… αέρα και είναι δεδομένο ότι θα τα δώσει όλα μέχρι το τέλος. Οι στόχοι είναι δύο, αφού εκτός από το πρωτάθλημα, βρίσκεται στους «4» του Κυπέλλου και η κατάκτηση του νταμπλ θα ήταν ονειρικό.

Γιάμπλονετς

Η Γιάμπλονετς από την αρχή της σεζόν βρίσκεται σταθερά στην 3η-4η θέση και φυσικά διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο. Λίγο πριν τη διακοπή δεν βρέθηκε σε καλή κατάσταση, έχασε αρκετούς βαθμούς και πλέον απειλείται σοβαρά από τους διώκτες. Έχει την ομάδα για να διατηρήσει τη θέση της, αλλά θα πρέπει να δείξει πιο βελτιωμένο πρόσωπο στη τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Στην πρεμιέρα της επανεκκίνησης υποδέχεται τη κακή Ζλιν και έχει την ευκαιρία να μπει με το… δεξί.

Μπάνικ Οστράβα

Η Μπάνικ κάνει σοβαρή σεζόν και είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Μπήκε δυνατά μετά τη χειμερινή διακοπή, έτρεξε αήττητο σερί κι αν δεν έχανε στο τελευταίο παιχνίδι (9/3) εντός έδρας από τη Μλάντα Μπόλεσλαβ θα ήταν στην 3η θέση. Ο στόχος της είναι να κερδίσει θέση στα πλέι οφ και στο τέλος της σεζόν να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο πολύτιμος Φίλο (Μ, 22/2-5 ασίστ) τρέχει… για να προλάβει τα τελευταία αυτά κρίσιμα παιχνίδια.

Μλάντα Μπόλεσλαβ

Η διοίκηση της Μλάντα προτίμησε να πουλήσει δύο πολύτιμους παίκτες στη χειμερινή διακοπή και αυτό την επηρέασε αισθητά. Βρίσκεται κοντά στην 3η θέση και φυσικά διεκδικεί στα ίσια τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πιο εύκολο έργο. Πήρε σημαντική «ανάσα» στο τελευταίο παιχνίδι πριν την πανδημία, όταν και πανηγύρισε μεγάλο… διπλό στην έδρα της Μπάνικ. Τη Δευτέρα (18/5) βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού, το άτομο τέθηκε σε καραντίνα και στο 2ο τεστ της ομάδας όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά και έτσι συνεχίστηκαν κανονικά οι προπονήσεις.

Σλοβάτσκο

Η Σλοβάτσκο μετά την 5η αγωνιστική ανέβασε ρυθμό, έτρεξε σερί και τώρα είναι έτοιμη να παλέψει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πήγε στη διακοπή, έχοντας θετικά αποτελέσματα και μένει να φανεί πως θα παρουσιαστεί. Αρχές Μαρτίου πανηγύρισε καθαρή νίκη με 2-0 επί της Σλάβια Πράγας και έδειξε τρομερή δυναμική. Ο ακραίος μπακ Σίμκο (13/1) είναι τραυματίας και θα χάσει τα πρώτα ματς.

Σλόβαν Λίμπερετς

Μαζί με την Πλζεν, ήταν οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες πριν τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού. Η ομάδα του Χόφτιτς έκανε το 4Χ4, δείχνοντας επιθετικό πλουραλισμό. Μάλιστα, μέσα σε αυτές τις νίκες ήταν και αυτή στην έδρα της Σπάρτα Πράγας με 2-0. Το Σάββατο ηττήθηκε με 2-0 από την Τέπλιτσε, σε αναμέτρηση που είχε αναβληθεί δύο φορές πριν από την παύση λόγω χιονιού. Σημαντική απώλεια καθώς έμεινε στην 7η θέση. Επίσης, στις 17/6 θα παίξει ημιτελικό Κυπέλλου με την Όλομουτς και ο στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό και ο τίτλος.

Μπουντεγιόβιτσε

Η νεοφώτιστη ομάδα κάνει σούπερ σεζόν και δεδομένα μέχρι στιγμής είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Βρίσκεται στην 8η θέση και στο -4 από την 3η θέση, αλλά θα μπορούσε να είναι σαφώς και πιο ψηλά, αν δεν γνώριζε δύο συνεχόμενες ήττες πριν τη διακοπή της πανδημίας. Στα αγωνιστικά, τραυματίας είναι ο αριστερός εξτρέμ Μρσίτς (22/2-5 ασίστ) και… τρέχει για να είναι έτοιμος στην επανέναρξη.

Σπάρτα Πράγας

Η Σπάρτα Πράγας κάνει κακή σεζόν και προσπαθεί να βγει από την κρίση των τελευταίων ετών. Τον Φεβρουάριο ανέλαβε νέος προπονητής, αλλά ακόμα περιμένει τη πρώτη του νίκη στο σύλλογο. Πριν τη διακοπή έτρεξε αρνητικό σερί, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τις πρώτες θέσεις. Η σεζόν μπορεί να σωθεί με το Κύπελλο, όπου βρίσκεται στους «4», αλλά οι εμφανίσεις της δεν φέρνουν αισιοδοξία. Έχει καλό ρόστερ, αλλά οι τραυματισμοί έχουν επηρεάσει την πορεία. Στην επανέναρξη δεν υπολογίζονται ο στόπερ Λίτσκα (13/0) και ο φορ Γκραϊσιάρ (8/0) λόγω τραυματισμού.

Όλομουτς

Ξεκίνησε δυνατά με δύο συνεχόμενες νίκες μετά τη χειμερινή παύση και πλησίασε κάπως τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ για το Europa League. Μετά από 24 παιχνίδια βρίσκεται στη 10η θέση, έχοντας 32 βαθμούς και βρίσκεται στο -5 από την έκτη Σλοβάτσκο. Ο μεγάλος στόχος του συλλόγου είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και διεκδίκηση του τίτλου. Στα ημιτελικά παίζει στις (17/6) εντός με την Σλόβαν Λίμπερετς.

Μποέμιανς Πράγας

Με δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα παιχνίδια πριν τη διακοπή του κορωνοϊού, ο απολογισμός κρίνεται θετικός. Η Μποέμιανς δίνει μάχη για να αποφύγει τα πλέι άουτ κι αν συνεχίσει την καλή εικόνα και στην επανέναρξη έχει ελπίδες για να τα καταφέρει. Τα παιχνίδια στην έδρα της ήταν η μεγάλη της δύναμη, αλλά πλέον χωρίς τον κόσμο στο πλευρό της, αλλάζουν τα δεδομένα. Την Τρίτη (26/5) παίζει «τελικό» με την Τέπλιτσε και αν δεν κερδίσει μπλέκει άσχημα.

Τέπλιτσε

Στα μέσα της σεζόν έφτασε μέχρι και την 8η θέση, αλλά από την 15η αγωνιστική και έπειτα παλεύει για να αποφύγει τα πλέι άουτ. Αγνοούσε τη νίκη το 2020 αλλά το Σάββατο (23/5) κέρδισε εντός έδρας τη Σλόβαν Λίμπερετς με 2-0, σε ματς που είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω κακοκαιρίας πριν από την πανδημία. Το αποτέλεσμα αυτό της έδωσε ελπίδες στη μάχη που δίνει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Καρβινά

Η διακοπή λόγω της πανδημίας δεν ωφέλησε καθόλου την Καρβινά, η οποία ήταν άλλη ομάδα μετά τη χειμερινή διακοπή. Με τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια, πήρε σημαντική ανάσα στη βαθμολογία και έδειξε έτοιμη για τη μάχη της παραμονής. Αν καταφέρει να δείξει το ίδιο πρόσωπο στην επανέναρξη δεν θα έχει πρόβλημα.

Ζλιν

Η Ζλιν πραγματοποίησε κάκιστες εμφανίσεις πριν τη διακοπή και πολύ αναμενόμενα προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Ο Μπόχουμιλ Πάνικ ανέλαβε λίγο πριν οριστικοποιηθεί η παύση λόγω του κορωνοϊού και τώρα ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο. Στο τελευταίο φιλικό πριν την επανέναρξη επικράτησε με 5-0 της Μπρνο και έδειξε έτοιμη για την επιστροφή. Την Τρίτη (26/5) έχει δύσκολη έξοδο στην έδρα της Γιάμπλονετς, αλλά πλέον δεν έχει πολλά περιθώρια.

Οπάβα

Η Οπάβα κάνει απογοητευτική πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και δίκαια βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Με την κατάσταση προ κορωνοϊού ήταν φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά πλέον τα δεδομένα ίσως να είναι διαφορετικά. Παραμένει σε δύσκολη θέση και έχει μπροστά της ένα… βουνό. Στην πρεμιέρα της επανέναρξης μπαίνει στα βαθιά και παίζει ντέρμπι παραμονής, καθώς υποδέχεται την Καρβινά.

Πρίμπραμ

Είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και η τελευταία θέση αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της. Τρέχει κάκιστο σερί στο πρωτάθλημα (τελευταία νίκη τον περασμένο Αύγουστο!), στη διακοπή της πανδημίας η διοίκηση απομάκρυνε τον προπονητή και πλέον ο Πάβελ Χόρβατ καλείται να σώσει ότι σώζεται. Θα παλέψει για την παραμονή, αλλά το έργο της μοιάζει πολύ δύσκολο.

Τι παίζουμε

Η Σλάβια Πράγας έδειχνε ανίκητη στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και παρότι είχε και δύσκολους αγώνες στο Champions League, ανταποκρίθηκε πλήρως, τρέχοντας αήττητο σερί εντός συνόρων. Μετά τη χειμερινή διακοπή και τη φυγή βασικών παικτών, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με την Πλζεν να κάνει εντυπωσιακό ντεμαράζ και να εκμεταλλεύεται όλες τις απώλειες των πρωτευουσιάνων. Πλέον, η διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους είναι στους οκτώ βαθμούς και η υπόθεση τίτλος είναι ανοικτή. Η Σλάβια Πράγας σαφώς και κρατάει τη τύχη στα χέρια της, αλλά η απόδοση 12.00 για να στεφθεί πρωταθλήτρια η Πλζεν παίζεται.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σεραφειμίδης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ