foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ν. Κορέα, K League 1: Preview 2020

Previews Πρωταθλημάτων | 05 Μαι 2020 17:14
Ν.-Κορέα-K-League-1-Preview-2020.jpg

Η Κορέα δείχνει τον δρόμο

Σέντρα στην Κ League 1 με καθυστέρηση 2,5 περίπου μηνών λόγω της πανδημίας (αξίζει να αναφερθεί ότι εκμηδενίστηκαν τα καθημερινά κρούσματα στην χώρα, με εξαίρεση κάποια στο αεροδρόμιο). Η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες πίεσαν ασφυχτικά για να ξεκινήσει η σεζόν από την στιγμή που δεν έγινε η παραμικρή μείωση στα συμβόλαια των παικτών.

Σαφώς και η όλη κατάσταση έχει επιφέρει οικονομική ζημιά στους συλλόγους, ενώ όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας. Ίσως να σωθεί κάτι από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει πλέον από πολλές χώρες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πάντως, μεταγραφικά υπήρξε μεγάλη δραστηριότητα από όλους.

Σύστημα διεξαγωγής

Το διάστημα που χάθηκε δεν πρόκειται να καλυφθεί με εμβόλιμες αγωνιστικές. Θα γίνει ένα γύρος λιγότερος, με 22 ματς για την κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια και πέντε σε πλέι οφ – πλέι άουτ (θέσεις 1-6, 7-12 αντίστοιχα). Εκεί μεταφέρεται η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Ο πρωταθλητής και η ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση, μαζί με τον κάτοχο του Κυπέλλου παίρνουν εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο 3ος θα παίξει στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σανγκγιού θα αποχαιρετήσει αυτόματα την κατηγορία μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό έχει ανακοινωθεί από την περσινή σεζόν, καθώς έληξε η συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο δικαιοσύνης και την πόλη της Σανγκγιού. Το ρόστερ αποτελείται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που παίζουν ως δανεικοί από τις ομάδες τους κατά το διάστημα της στρατιωτικής τους θητείας. Για την ώρα δεν έχει βρεθεί σε ποια πόλη θα συνεχίζει να αγωνίζεται, μιας και υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα με τα έσοδα να μην καλύπτονται.

Σε περίπτωση βέβαια που εκτός απροόπτου δεν ολοκληρωθεί η σεζόν, τότε δεν θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής και η ομοσπονδία θα αποφασίσει για το ποιες ομάδες θα συνεχίσουν του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και ποιες θα υποβιβαστούν. Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως απαγορεύονται οι χειραψίες και τα μπουκαλάκια με τα νερά θα αναγράφουν τα ονόματα των παικτών. Σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό θα μπαίνει αυτόματα σε καραντίνα για δύο βδομάδες όλη η ομάδα, αλλά και ο σύλλογος που αντιμετώπισε.

Μακροχρόνια στοιχήματα

Η Σεούλ έχει θέσει τις βάσεις από την περσινή σεζόν ακόμα για να επανέλθει στο προσκήνιο της χώρας. Η παρουσία του Τσόι Γιονγκ – Σου αποτελεί εγγύηση και δείχνει πως γίνεται σοβαρή δουλειά στον σύλλογο, καθώς είναι ο άνθρωπος που την έφτασε μία ανάσα από την κορυφή της Ασίας το 2013. Δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στο ρόστερ της, ενώ έχει αρκετά θετική εικόνα στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ενδεχόμενο να τερματίσει εκ νέου στην τριάδα πληρώνει στο 2.50 από τη Novibet. Από εκεί και πέρα, σαφώς και θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα η Τζέονμπουκ, αλλά στο 1.50 δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε. Όσο είναι ο Μοράις στον πάγκο, πιθανότατα θα συνεχίζονται και οι προβληματικές εμφανίσεις. Από την άλλη η Ουλσάν έδειξε πολύ «λίγη», χάνοντας τον τίτλο πέρσι, την τελευταία αγωνιστική.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Τζεονμπούκ, 2. Ουλσάν, 3. Σεούλ, 4. Σουγόν, 5. Νταεγού, 6. Ποχάνγκ,
7. Γκανγκβόν, 8. Σανγκγιού, 9. Σεονγκνάμ, 10. Γκουανγκτζού, 11. Μπουσάν, 12. Ιντσεόν.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Μουν Σέον - Μιν Μεσοεπιθετικός Τζεονμπούκ Σανγκγιού
Κιμ Μπο - Κγιουνγκ Μεσοεπιθετικός Ουλσάν Τζεονμπούκ
Λι Τσανγκ - Γιονγκ Μεσοεπιθετικός Μπόχουμ Ουλσάν
Τζο Χγιέουν Τερματοφύλακας Νταεγού Ουλσάν
Λαρς Φέλντβαϊκ Επιθετικός Σπάρτα Ρότερνταμ Τζέονμπουκ
Μπράντον Ο'Νιλ Μέσος Σίδνεϊ Ποχάνγκ
Κγιουνγκ - Γον Αμυντικός Τζεονμπούκ Σανγκγιού
Ισκαντέροφ Μεσοεπιθετικός Λοκ. Τασκένδης Σεονγκνάμ
Τζόναταν Ρέις Επιθετικός Σουφάνμπουρι Μπουσάν
Τόμισλαβ Κις Επιθετικός Ζαλγκίρις Σεονγκνάμ

Οι ομάδες της K League 1

Τζέονμπουκ

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να μην έπεισε, ωστόσο κατέκτησε τον 3ο διαδοχικό τίτλο και 5ο συνολικά την τελευταία εξαετία. Έπαιξε μέτριο έως κακό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια της, όμως η ατομική ποιότητα των παικτών της έκανε την διαφορά. Μία από τα ίδια και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποχαιρέτησε την διοργάνωση μόλις στους «16».

Προπονητής: Αποκλειστικός υπεύθυνος για την εικόνα του συλλόγου είναι ο Ζοσέ Μοράις. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ ανέλαβε στη θέση του Τσόι Κανγκ – Χι πριν από την έναρξη της σεζόν και βρέθηκε σε πολλές περιπτώσεις ένα βήμα μακριά από την έξοδο. Σώθηκε όμως την τελευταία αγωνιστική από το ανέλπιστο «δώρο» της Ποχάνγκ (κέρδισε την Ουλσάν) και  διατηρήθηκε στην θέση του, παρότι υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες της Βραζιλίας.

Έδρα: Jeonju World Cup Stadium (42.477)

Μεταγραφές: Αποτελεί τεράστιο πλήγμα η αποχώρηση του, επί σειρά ετών ηγέτη, Ρικάρντο Λόπες (124/11). Ο Βραζιλιάνος φορ αποχώρησε για την Κίνα και την Σανγκάη ΣΙΠΓ έναντι 5.5 εκ. δολαρίων. «Πονάει» και το κενό που άφησε ο διεθνής μεσοεπιθετικός Μουν Σέον – Μιν (32/10), που συνεχίζει την στρατιωτική του θητεία ως δανεικός στην Σανγκγιού. Κανείς από τους υπόλοιπους που αποχώρησαν δεν θα της λείψει. Ξεχωρίζει η απόκτηση του διεθνή μεσοεπιθετικού Κιμ Μπο – Κγιουνγκ (35/13 πέρυσι με Ουλσάν), σπουδαία θεωρείται η κίνηση με τον φορ Κουνιμότο (61/4 με Γκιεονγκνάμ), που όμως προέρχεται από σοβαρότατο τραυματισμό. Ερωτηματικό αποτελεί η προσθήκη του Βραζιλιάνου χαφ Μουρίγιο. Έχει το γκολ ο φορ Λαρς Φλεντβάικ (15/4 πέρυσι με Σπάρτα Ρότερνταμ), αλλά και ιδιόρρυθμο χαρακτήρα.

Προετοιμασία: Κάκιστη η εικόνα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αγνοεί τη νίκη μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές (0-1-1) και κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό, ούσα ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο. Έδωσε ορισμένα «δυνατά» φιλικά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και είχε θετικά αποτελέσματα.

Εκτίμηση: Όσο είναι ο Μοράις στον πάγκο θα συνεχίζεται και η μέτρια εικόνα. Ακόμα και έτσι όμως δικαίως είναι το φαβορί για τον τίτλο, καθώς διαθέτει το ποιοτικότερο ρόστερ του πρωταθλήματος. Πάντως, θα έπρεπε να πληρώνει αρκετά ψηλότερα από το 1.50 το ενδεχόμενο να διατηρηθεί στην κορυφή της χώρας.

Ουλσάν

Τι έκανε πέρυσι: «Αυτοκτόνησε» την τελευταία αγωνιστική, όπου αρκούσε η ισοπαλία για να κατακτήσει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια. Όμως, τα έκανε «μαντάρα» και έχασε 4-1 εντός έδρας από την Ποχάνγκ, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την νίκη της Τζέονμπουκ την έριξε στη δεύτερη θέση. Μία από τα ίδια και στο Τσάμπιονς Λιγκ με το «σπίτι» της να είναι αυτό που την πλήγωσε στην φάση των «16».

Προπονητής: Διατηρείται για τέταρτη διαδοχική χρονιά στον πάγκο ο άλλοτε διεθνής φορ, Κιμ Ντο – Χουν. Κάνει σπουδαία δουλειά και έχει καταφέρει να επαναφέρει τον σύλλογο στο προσκήνιο της χώρας. Η παρουσία του αποτελεί εγγύηση για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου.

Έδρα: Ulsan Munsu Football Stadium (44.102)

Μεταγραφές: Έχασε σημαντικούς παίκτες. Πρώτος και καλύτερος ο Αμερικανός χαφ, Μιξ Ντίσκερουντ (40/7), ο οποίος ήταν αναντικατάστατος. Δεν μπόρεσε να διατηρήσει ούτε τον διεθνή μεσοεπιθετικό, Κιμ Μπο – Κγιουνγκ (35/13 πέρυσι). Προτίμησε να αποχωρήσει για την Ιαπωνία ο διεθνής γκολκίπερ Κιμ Σέουνγκ – Γκγιου (12/0 πέρυσι), ο οποίος είχε κάνει επική γκάφα στο τελευταίο ματς (έδωσε λάθος πάσα σε πλάγιο άουτ με το σκορ στο 1-2). Προσπάθησε να καλύψει τα κενά στο ρόστερ με τον πρώην επιθετικό της Κρίσταλ Πάλας Λι Τσανγκ – Γιονγκ, ο οποίος έχει πτωτική πορεία στην καριέρα του. Λογικά θα βοηθήσουν σημαντικά και οι Τζο Χγιέον (διεθνής γκολκίπερ, 33/0 με Νταεγού), Τζουνγκ Σέονγκ (στόπερ, 13/0 με Κασίμα), Γιουν Μπιτ –Γκαράμ (μεσοεπιθετικός, 31/8 με Σανγκγιού). Ερωτηματικό ο Νορβηγός φορ, Μπιορν Γιόνσεν.

Προετοιμασία: Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έγινε στο Βιετνάμ, όπου ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω από τις ομάδες που αντιμετώπισε, συνεπώς δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα. Στο σημαντικότερο φιλικό επικράτησε 1-0 της πρωταθλήτριας Χο Τσι Μιν, ενώ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Τόκιο, έχοντας μέτρια εικόνα.

Εκτίμηση: Σαφώς και είναι το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο, αλλά έχασε σημαντικούς παίκτες και είναι άγνωστο αν θα καταφέρουν να προσαρμοστούν άμεσα οι νεαποκτηθέντες. Από τα φιλικά δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα, όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έπεισε. Πιστεύουμε πως θα τερματίσει τουλάχιστον στην δεύτερη θέση.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Σεούλ

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση και να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος και έδειχνε ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά σταδιακά ξέμενε από δυνάμεις και χρειάστηκε να φύγει με την ισοπαλία από την Νταεγού την τελευταία αγωνιστική για να αποφύγει τα χειρότερα. Στο Κύπελλο απογοήτευσε γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στην φάση των «32».

Προπονητής: Ο Τσόι Γιονγκ Σου επέστρεψε στον πάγκο τον Οκτώβριο του 2018 και κατάφερε να αποφύγει στα μπαράζ έναν ντροπιαστικό υποβιβασμό. Ο άνθρωπος που το 2013 έφτασε τον σύλλογο μία ανάσα από την κορυφή της Ασίας, ήταν ο ιδανικός για να επιφέρει την ηρεμία στις τάξεις της και του ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο της περσινής πορείας. Αποτελεί τον κορυφαίο προπονητή του πρωταθλήματος.

Έδρα: Seoul World Cup Stadium (66.704)

Μεταγραφές: Μοναδική αποχώρηση του ξεχωρίζει είναι αυτή του χαφ Λι Μγιέονγκ – Τζου (5/1 πέρυσι), που αποχώρησε για τα ΗΑΕ και την Αλ Ουάχντα. Επέστρεψε ο πρώτος σκόρερ του 2016 στο Τσάμπιονς Λιγκ, Αντριάνο, που έκανε όμως κάκιστη σεζόν πέρυσι με την Τζέονμπουκ. Λογικά θα βοηθήσουν ο χαφ Χαν Τσι – Χαν (33/2 πέρυσι με Τζεονάμ) και ο μπακ – χαφ Κιμ Τζιν – Για (28/0 πέρυσι με Ιντσέον).

Προετοιμασία: Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Προτίμησε να δώσει «δυνατά» φιλικά προετοιμασίας και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Στα σημαντικότερα από αυτά αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 κόντρα σε Αμβούργο και Βόλφσμπουργκ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε στα ματς με Κεντάχ (4-1 εντός) και Μέλμπουρν Βίκτορι (1-0 εντός), έχοντας πολύ καλή εικόνα.

Εκτίμηση: Κάνει σταθερά βήματα για να επανέλθει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά τουλάχιστον για φέτος έχει ταβάνι και αυτό είναι ο τερματισμός στην 3η θέση. Θα είναι επιτυχία αν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποχάνγκ

Τι έκανε πέρυσι: Ποιος να το φανταζόταν ότι θα αποτελούσε επίτευγμα για την Ποχάνγκ η τέταρτη θέση. Η κορυφαία ομάδα της Ασίας βάσει τίτλων με τρία τρόπαια του Τσάμπιονς Λιγκ στην κατοχή της, εδώ και μία πενταετία δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Μέτρια η εικόνα της στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν, αλλά στο τέλος «φόρτσαρε» κι έχασε στο νήμα το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Συνεχίζει όπως είναι αναμενόμενο με τον Κιμ Γκι – Ντονγκ, ο οποίος ανέλαβε μεσούσης της σεζόν και τα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη του δουλειά σε αυτό το επίπεδο. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στον σύλλογο, καθώς αγωνίστηκε σαν παίκτης για εννιά χρόνια και κατέκτησε τα πάντα.

Έδρα: Pohang Steel Yard (17.443)

Μεταγραφές: Πλήγμα αποτελεί το κενό που άφησε ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Βάντερσον (33/13 και 8 ασίστ πέρυσι), ο οποίος αποχώρησε για τα ΗΑΕ και την Ιτιχάντ Κάλμπα. Έφυγε για την Νταεγού ο ταλαντούχος χαφ Λι Τζιν – Χγιουν (20/1, 2 ασίστ). Στα θετικά ότι δεν έχασε κάποιον άλλον σημαντικό παίκτη. Αναμένεται να κάνει την διαφορά ο διεθνής Αυστραλός μέσος Μπράντον Ο’Νιλ. Λογικά θα βοηθήσει ο φορ Παλάσιος (34/11 με Ανιάνγκ στην Β’ κατηγορία). Σε γενικές γραμμές δεν άλλαξαν και πολλά στο ρόστερ της.

Προετοιμασία: Κέρδισε τα 6 από τα 7 φιλικά, όμως όλα ήταν απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Στην πρόβα τζενεράλε, προ λίγων ημερών, έδειξε πανέτοιμη επικρατώντας 2-1 της Μπουσάν.

Εκτίμηση: Δεν άλλαξαν και πολλά στο ρόστερ της, όμως πολύ δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή πορεία. Πάνε οι εποχές που ήταν η δύναμη της Ασίας, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν θα καλυφθεί το κενό του Βάντερσον στην επίθεση. Θα δώσει μάχη για να μπει στην εξάδα και τα πλέι οφ.

Νταεγού

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί η 5η θέση να αποτελεί την κορυφαία επίδοση της ιστορίας της, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μείνει ικανοποιημένος από την στιγμή που χάθηκε ο στόχος της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την τελευταία αγωνιστική κρατούσε την τύχη στα… πόδια της, αλλά παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων παραχωρώντας 0-0 στην Σεούλ. Στο ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ τα πήγε εξαιρετικά στο ντεμπούτο της, με απολογισμό 3-0-3.

Προπονητής: Αποτελεί μεγάλο πλήγμα η αποχώρηση του Βραζιλιάνου τεχνικού Αντρέ. Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του Κυπέλλου και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσπάθησε η διοίκηση να τον επαναφέρει τον Ιανουάριο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Στη θέση του ανέλαβε προσωρινά ο, μέχρι πρότινος βοηθός, Λι Μπγιουνγκ – Κέουν.

Έδρα: DGB Daegu Bank Park (12.415)

Μεταγραφές: «Πονάει» η αποχώρηση του διεθνή τερματοφύλακα Τζο Χγουν (33/0 πέρσι), με το κενό του να μην καλύπτεται. Αποχώρησε ως δανεικός στην Σανγκιού για να ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία ο βασικότατος στόπερ Παρκ Μπγιέονγκ – Χγιέον (27/0). Ενισχύθηκε με τον βετεράνο Μαυροβούνιο επιθετικό και «θρύλο» των γηπέδων της Ασίας, Ντέγιαν Νταμνιάνοβιτς, ο οποίος στα 39 του μπορεί να προσφέρει ποιοτικά λεπτά.

Προετοιμασία: Δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα από τα φιλικά, καθώς αντιμετώπισε ομάδες χαμηλής κατηγορίας. Σίγουρα πάντως επέφερε προβληματισμό η ήττα με 1-0 από την ερασιτεχνική Μπουσάν.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα μπει στην τετράδα η Νταεγού. Έχασε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, ενώ η αποχώρηση του προπονητή Αντρέ αποτελεί τεράστιο «πλήγμα» για τον σύλλογο. Λογικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες η είσοδος στα πλέι οφ.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Γκανγκβόν

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην έκτη θέση που ήταν και το ταβάνι της. Προσπάθησε μέχρι κάποιο σημείο για το κάτι παραπάνω, ωστόσο για ακόμα μία φορά έμεινε με την... όρεξη της ενδεχόμενης συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε γενικές γραμμές είχε θετική εικόνα.

Προπονητής: Εδώ και μία τριετία στον πάγκο της βρίσκεται ο Κιμ Μπγιουνγκ – Σου. Πιστώνεται το ότι παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες, έστω κι αν αυτό έχει κοστίσει βαθμούς. Απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και δεν τίθεται θέμα αποχώρησης σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Έδρα: Chuncheon Songam Stadium (20.000)

Μεταγραφές: Έγινε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και αποχώρησαν αρκετοί γηγενείς και ξένοι. Κανείς από αυτούς που έφυγαν δεν θα της λείψει. Προτίμησε να ενισχυθεί μόνο με γηγενείς και σε γενικές γραμμές βγαίνει θετικό το πρόσημο από τις προσθαφαιρέσεις.

Προετοιμασία: Προτίμησε να δώσει φιλικά με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Κέρδισε τα περισσότερα από αυτά, ενώ στο σημαντικότερο επικράτησε 3-1 της Τσουντέον.

Εκτίμηση: Από τις σταθερά καλές ομάδες του πρωταθλήματος την τελευταία τριετία. Δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στο ρόστερ της και θα παλέψει μέχρι τέλους για να μπει στα πλέι οφ.

Σανγκιού Σανγκμού

Τι έκανε πέρυσι: Είναι η ομάδα που ανήκει στο υπουργείο δικαιοσύνης και απαρτίζεται από επαγγελματίες παίκτες, που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία. Ανεξαρτήτως της θέσης που θα τερματίσει φέτος θα υποβιβαστεί. Αυτό έχει ανακοινωθεί εδώ και ένα χρόνο, καθώς θα διαχωριστεί από την πόλη Σανγκγιού. Πέρσι, παρότι ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό, τελικά αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Έχασε στο νήμα το εισιτήριο για τα πλέι οφ, ενώ στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όμως αποκλείστηκε από ομάδα 3ης κατηγορίας.

Προπονητής: Εξαιρετικό έργο παρουσιάζει ο Κιμ Τάε – Γαν. Ο 48χρόνος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο για τέταρτη διαδοχική χρονιά και κάθε φορά έχει δύσκολο έργο μπροστά του. Είναι αναγκασμένος να προσαρμόζεται στις πολλές ανακατατάξεις του ρόστερ και τα πηγαίνει περίφημα. Είναι μέσα στους καλύτερους του πρωταθλήματος.

Έδρα: Sangju Civic Stadium (15.042)

Μεταγραφές: Για ακόμα μία φορά υπάρχουν μεγάλες αλλαγές. Από το καλοκαίρι έχουν αποχωρήσει συνολικά πάνω από τριάντα παίκτες, ενώ φέτος η «σειρά» είναι αρκετά καλή. Ξεχωρίζουν ο διεθνής μεσοεπιθετικός Μουν Σέον – Μιν (32/10 πέρυσι με Τζέονμπουκ), οι κεντρικοί αμυντικοί Παρκ Μπγιέονγκ – Χγιέον (27/0 με Νταεγού), ο μέσος Παρκ Γιονγκ (31/0 με Ουλσάν) και ο γκολκίπερ Λι Τσανγκ – Κέουν (19/0 με Τζετζού). Σε γενικές γραμμές θα είναι κατά πολύ ενισχυμένη.

Προετοιμασία: Προτίμησε να δώσει φιλικά με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών οπότε δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα. Δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς τράκαρε το λεωφορείο που μετέφερε τους 40 παίκτες στο νοσοκομείο για να κάνουν το τεστ του COVID – 19. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Εκτίμηση: Δεν δείχνει να επηρεάζεται από το γεγονός ότι έχει ήδη υποβιβαστεί. Το κλίμα στις προπονήσεις είναι αρκετά καλό και φέτος είναι ανώτερη ποιοτικά. Πιθανότατα θα επαναλάβει μία πορεία αντίστοιχη της περσινής.

Σουγόν

Τι έκανε πέρυσι: Αποτέλεσε την δυσάρεστη έκπληξη και πραγματοποίησε την χειρότερη σεζόν στην ιστορία της. Τραγική η πορεία στο πρωτάθλημα, όπου σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να βγάλει ενέργεια και να παίξει αυτό που μπορεί. Τουλάχιστον εκμεταλλεύτηκε την βατή κλήρωση και έσωσε τα προσχήματα με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Έτσι, πήρε εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με τον Λι Λιμ – Σάενγκ. Ο πρώην τεχνικός της Τιαντζίν Τέντα έσωσε το «κεφάλι» του με την κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς είχε δηλώσει ότι θα υπέβαλλε παραίτηση σε αντίθετη περίπτωση. Δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν σε πιθανό κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Έδρα: Suwon World Cup Stadium (43.959)

Μεταγραφές: Έκανε γερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και κανείς από αυτούς που αποχώρησαν δεν θα λείψει, με εξαίρεση τον κεντρικό αμυντικό Κου Τζα – Ργιονγκ (27/1 πέρσι). Δεν ενισχύθηκε σχεδόν καθόλου με γηγενείς. Αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά ο αμυντικός Χένρι (25/4, με Βανκούβερ) και ο επιθετικός Κρίπιτς (32/16 με Ζελένιτσαρ).

Προετοιμασία: Τα πρώτα δείγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν αρνητικά. Υπέστη δύο ήττες σε ισάριθμα ματς από Κόμπε (1-0 εντός) και Τζοχόρ (2-1 εκτός). Μεγαλύτερο αντίκτυπο είχε το αποτέλεσμα της Μαλαισίας, όπου πιθανότατα την αφήνει και εκτός συνέχειας. Στα φιλικά των τελευταίων ημερών δεν λένε κάτι οι νίκες απέναντι σε Σεούλ Η – Λαντ (1-0) και Μπουτσέον (2-0), καθώς αγωνίζονται μία κατηγορία πιο κάτω.

Εκτίμηση: Έχει την «φανέλα» για να αφήσει πίσω την τραγική πορεία και να μπει τουλάχιστον στην τετράδα, αλλά προβλημάτισε στα πρώτα επίσημα ματς. Παράλληλα και ο τεχνικός Λι Λιμ – Σάενγκ δεν έχει καταφέρει κάτι το αξιοσημείωτο στην καριέρα του. Αναμένουμε πάντως να βγάλει αντίδραση.

Σεονγκνάμ

Τι έκανε πέρυσι: Η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας βάσει πρωταθλημάτων τα πήγε εξαιρετικά στην επιστροφή της στην Κ – League 1. Με βασικό «όπλο» την άμυνα κατάφερε να εξασφαλίσει πανεύκολα την παραμονή. Μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας η επίθεση με μόλις 30 γκολ, η οποία ήταν η χειρότερη από τις υπόλοιπες ομάδες.

Προπονητής: Παρελθόν αποτελεί ο Ναμ Κι – Ιλ, ο οποίος φέρει το μερίδιο από τις επιτυχίες της τελευταίας διετίας και κυρίως την επάνοδο της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Στη θέση του ανέλαβε ο άπειρος Κιμ Να – Ιλ, όπου αυτή θα είναι και η πρώτη του δουλειά σαν πρώτος τεχνικός.

Έδρα: Tacnheon Stadium (16.146)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε γερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και αποχώρησαν πολλοί παίκτες, που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Μπορεί να μην της βγήκαν πέρυσι οι ξένοι, αλλά φέτος έκανε πολύ κινήσεις. Ξεχωρίζει ο κεντρικός αμυντικός, Ιγκόρ Γιοβάνοβιτς, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Παναιτωλικό. Λογικά θα κάνουν την διαφορά ο διεθνής Ουζμπέκος μεσοεπιθετικός Ισκαντέροφ (26/6 και 6 ασίστ πέρυσι με Λοκομοτίβ Τασκένδης) και ο Κροάτης επιθετικός, Τόμισλαβ Κις (26/22 και 7 ασίστ  με Ζαλγκίρις).

Προετοιμασία: Σημείωσε μόνο νίκες στα 8 φιλικά που έδωσε, αλλά δεν λένε απολύτως τίποτα. Ήταν όλες απέναντι σε ομάδες πολύ χαμηλής δυναμικής. Στο σημαντικότερο από αυτά κέρδισε 2-1 την Σουγόν, που παίζει στην Β’ κατηγορία.

Εκτίμηση: Δείχνει ότι έλυσε το πρόβλημα στην επίθεση με τις μεταγραφές των Ισκαντέροφ και Κις, όμως μένει να φανεί αν αμφότεροι προσαρμοστούν και αποδώσουν άμεσα. Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του τεχνικού Κιμ Να – Ιλ, καθώς αυτή είναι η πρώτη του δουλειά. Ακόμα και έτσι θεωρούμε ότι δεν πρόκειται να κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιντσέον

Τι έκανε πέρυσι: Για ακόμα μία διαδοχική χρονιά έδειχνε «καταδικασμένη», ωστόσο στα πλέι άουτ πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού και κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της. Στο τελευταίο ματς άντεξε στην πίεση της Γκιεονγκνάμ, απέσπασε 0-0 και έστειλε την αντίπαλο της στα μπαράζ.

Προπονητής: Ο Γιου Σανγκ – Τσουλ ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση. Δεν τα παράτησε και έμεινε στον πάγκο μέχρι την τελευταία στιγμή, παρότι μέρα με την μέρα η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή, λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Αναμενόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει φέτος και στη θέση του ανέλαβε ο Λιμ Γαν – Σουπ, που πέρυσι τα πήγε καλά με την Ανσάν Γκρινέρς στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

Έδρα: Incheon Football Stadium (20.891)

Μεταγραφές: Μοναδικές αξιοσημείωτες αποχωρήσεις αυτές του αριστερού μπακ χαφ Κιμ Τζιν – Για (28/0 πέρσι), που προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σεούλ και του μεσοεπιθετικού Κιμ Μπο – Σέονγκ (32/2), ο οποίος πήγε ως δανεικός στην Σανγκγιού για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Στην ουσία δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα και θα στηριχθεί κατά βάση στο ρόστερ της περσινής χρονιάς.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε αρκετά σε όλα τα φιλικά. Έχασε 2-1 από Σεούλ Η – Λαντ και 1-0 από την Σουγόν, που αμφότερες αγωνίζονται μία κατηγορία πιο κάτω. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η ήττα 2-0 από Νταετζέον, ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την ερασιτεχνική Τσεοντζού.

Εκτίμηση: Το θετικό είναι ότι έχει υποβιβαστεί ήδη η Σανγκγιού, αλλά θα πρέπει να αποφύγει τουλάχιστον την τελευταία θέση για να μην αποχαιρετήσει και η ίδια την κατηγορία. Φέτος δεν υπάρχει ούτε η εμβληματική μορφή του Γιου Σανγκ – Τσουλ στον πάγκο και θεωρούμε ότι είναι από τα πρώτα φαβορί για να πέσει.

Γκουανγκτζού

Τι έκανε πέρυσι: Επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία η Γκουανγκτζού έπειτα από απουσία δύο χρόνων. Κατέκτησε πανεύκολα το πρωτάθλημα στην Β’ εθνική τερματίζοντας στο ρελαντί στην πρώτη θέση. Σε όλη την διάρκεια της χρονιάς έδειξε σοβαρότητα σε άμυνα και επίθεση και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Προπονητής: Συνεχίζει όπως είναι αναμενόμενο με τον Παρκ Τζιν – Σουν στο τιμόνι της. Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στην πρώτη του σεζόν με τον σύλλογο, τον εμπιστεύτηκε και τελικά δικαιώθηκε. Αυτή θα είναι η 3η διαδοχική χρονιά για τον άλλοτε διεθνή μπακ, ο οποίος τα πηγαίνει εξαιρετικά στην πρώτη του επαγγελματική δουλειά.

Έδρα: Gwanju World Cup Stadium (40.245)

Μεταγραφές: Δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στο ρόστερ και δεν υπήρχε κανένας λόγος άλλωστε για να το κάνει. Πραγματοποίησε λίγες και καλές μεταγραφές. Ξεχωρίζουν ο διεθνής Κοσταρικανός επιθετικός Μάρκος Ουρένια, ο αμυντικός Χαν Γιονγκ – Σου (27/0 πέρυσι με Γκανγκβόν) και ο μεσοεπιθετικός Κιμ Χγιο – Κι (25/3 και 3 ασίστ με Γκιεονγκνάμ).

Προετοιμασία: Προτίμησε να δώσει φιλικά με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής και δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα. Στα δύο πιο σημαντικά επικράτησε 2-0 της Ανσάν και 2-1 της Σεούλ Η – Λαντ. Στην ουσία θα δούμε την ομάδα της περσινής χρονιάς.

Εκτίμηση: Έρχεται με φόρα και ψυχολογία από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Β’ κατηγορία. Δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα και έκανε κινήσεις για να γεμίσει το ήδη ποιοτικό της ρόστερ. Θεωρούμε ότι είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την Ιντσέον για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Μπουσάν
Τι έκανε πέρυσι: Έφτανε στην πηγή την τελευταία τριετία η Μπουσάν, ωστόσο μόλις πέρυσι κατάφερε να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από τέσσερα χρόνια. Στα μπαράζ με την Γκιεονγκνάμ παραχώρησε 0-0 στον πρώτο αγώνα, αλλά στον επαναληπτικό επικράτησε πανηγυρικά 2-0. Μία άνοδος που αφιερώθηκε στον αείμνηστο προπονητή Τσόι Τζιν – Χο, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου του 2017 έφυγε από την ζωή από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 44 ετών.

Προπονητής: Ανέλαβε από το ξεκίνημα της περσινής χρονιάς ο Τσο Ντέοκ – Τζε και όπως είναι αναμενόμενο συνεχίζει. Αυτή είναι η μόλις 3η ομάδα στην καριέρα του, αλλά σε όλες έχει κάτσει πολλά χρόνια και κάνει πολύ καλή δουλειά. Ήταν αυτός που κέρδισε την άνοδο και με την Σουγόν το 2015.

Έδρα: Busan Gudeok Stadium (12.349)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε εξαιρετικές κινήσεις. Ξεχωρίζει ο Βραζιλιάνος επιθετικός Τζόναταν Ρέις, που προέρχεται από το πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης. Αναμένεται να βοηθήσουν ο φορ Γκουστάβο (26/8 και 2 ασίστ πέρυσι με Ανσάν), ο βετεράνος στόπερ Κανγκ Μιν – Σου (20/3 με Ουλσάν) και ο στόπερ Τουρσούνοφ (17/0 με Ρενόφα Γιαμαγκούτσι). Αποχώρησαν οι επιθετικοί Νοβότνι (25/11) και Ντιέγκο (19/5) αλλά δεν επηρεάζουν.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικές με ομάδες πολύ χαμηλού επιπέδου και πέτυχε μεγάλες σε έκταση νίκες. Στο σημαντικότερο τεστ που έδωσε πριν από λίγες ημέρες κόντρα στην Ποχάνγκ τα πήγε αρκετά καλά, αν και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, με 2-1.

Εκτίμηση: Είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό, αλλά θεωρούμε ότι μπορεί να αποφύγει την τελευταία θέση. Κράτησε τον περσινό «κορμό» που έδωσε την άνοδο, ενώ έκανε και πολύ καλές μεταγραφές.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σιώρης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

 


 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ