foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ55
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ασιάτες στην Ευρώπη, Αυστραλοί στην Ασία και Ιάπωνες στην Αμερική!

Μποζιονέλος | 18 Απρ 2020 01:54
Asian-Cup-1964-israel1.jpg

Eίναι μία από τις (πολλές) εκφράσεις-κλισέ που χρησιμοποιούμε στον αθλητισμό. Αγώνες χωρίς θεατές είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Ενίοτε όμως το ανάλατο γεύμα μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά νόστιμο. Ειδικά όταν έχεις πολύ καιρό να φας... Επίσης χωρίς αλάτι (πρέπει να) τρώνε το φαγητό τους όσοι έχουν προβλήματα υπέρτασης. Και η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες που βιώνουμε εδώ και ενάμιση μήνα προκαλούν μεγάλη πίεση.

Τα σπορ, όταν ξαναρχίσουν, θα είναι το καλύτερο φάρμακο για να ξεχάσουμε τα προβλήματα της εποχής, μεταξύ των οποίων η ανία, η πλήξη, ο εκνευρισμός και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργεί ο περιορισμός κατ’ οίκον. Οι λίγκες, οι ομοσπονδίες, οι αρμόδιες αρχές και όλοι όσοι παίρνουν τις αποφάσεις θα οδηγηθούν αναγκαστικά στη διεξαγωγή αγώνων (κυρίως ποδοσφαίρου) χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Αναγκαίο το κακό, αφού δεν είναι ασφαλής για κανέναν η μαζική συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων σε έναν χώρο, έστω κι αν αυτός είναι ανοικτός. Αλλά θα είναι τηλεοπτικοί οι αγώνες. Όποτε κι αν αυτοί επαναρχίσουν και, σταδιακά, φαίνεται ότι δεν αργεί πολύ.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Στοιχηματικά, το ρίσκο με το 5άρι της Νέμαν Χρόντνο στο Μινσκ με την Ντινάμο δεν βγήκε, άντεξε πάντως  ως το 72’. Δεν πειράζει, είχαν πληρώσει ωραιότατα τα δύο του πινγκ πονγκ, ο Ζουλιάμπιν με τον Κούζμιν (στο 2.00) και ο Αρουτιουνιάν με τον Ιβάνοφ (στο 1.85).


 

«Αλλού τρώει, αλλού πίνει…», αποφώνηση σήμερα με bonus θέμα. Οπως και στα προηγούμενα, ομάδες που για κάποιον λόγο άλλαξαν… σπίτι, υπάρχουν βέβαια και σε εθνικό επίπεδο περιπτώσεις, όπως και σε διεθνές!


Τ0 «ασιατικό» Ισραήλ στην Ευρώπη και οι Αυστραλοί στην Ασία


Ως και τις αρχές της δεκαετίας του ’70, το Ισραήλ μετείχε στις ασιατικές διοργανώσεις. Λογικό, μιας και γεωγραφικά υπάγεται στην Ασία. Και, μάλιστα, κατέκτησε το Asian Cup το 1964, χρονιά που το διοργάνωσε. Εφτασε ως τον τελικό το 1956 και το 1960 και τερμάτισε τρίτο το 1968. Πλέον, ως γνωστόν, καθότι «ευρωπαϊκό μέλος», μετέχει στα προκριματικά του Euro και το Μουντιάλ ως «κομμάτι» της UEFA.


Η αλλαγή είχε να κάνει βέβαια ελέω θρησκείας και μάλιστα κατόπιν αιτήματος, το 1973, του Κουβέιτ, μια πρόταση που πέρασε τότε με ψήφους 17-13… Γενικώς το Ισραήλ αποτελούσε «όχληση» ωσάν αθλητική παρουσία στην ήπειρο και το ζήτημα λύθηκε με τη… μετακόμισή του στην ευρωπαϊκή.

Η περίπτωση του Ισραήλ που… άλλαξε ήπειρο και μετέχει αθλητικά στην ευρωπαϊκή, καίτοι ασιατική χώρα, δεν είναι μοναδική. Για εμπορικούς λόγους, το 2006 η Αυστραλία είδε η πρότασή της για αλλαγή ηπείρου ποδοσφαιρικά να δικαιώνεται και «μετακόμισε», από την Ωκεανία, στην Ασία. Καλά τα δέκα γκολ στα Φίτζι και τα 15 στα Νησιά Σολομώντα αλλά αναζητούσε… ανταγωνισμό. Και, το 2015 η Αυστραλία όχι μόνο διοργάνωσε αλλά κατέκτησε το Asian Cup.

Νέα Ζηλανδία και Καζακστάν


Μέλος της ασιατικής ζώνης ήταν για λίγο, στα μέσα της δεκαετίας του ’60, και η Νέα Ζηλανδία ενώ το Καζακστάν, από τότε που κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, μετείχε για δέκα χρόνια (1992-02) στις ασιατικές διοργανώσεις και εντάχθηκε στην UEFA το 2002. Μάλιστα προ ολίγων ετών η Νέα Ζηλανδία είχε ζητήσει από τη FIFA να διερευνήσει το ενδεχόμενο να… μετακομίσει σε ζώνη της Αμερικής, είτε της Βόρειας είναι της Νότιας αλλά το αίτημα έμεινε στα χαρτιά.

«Μετακόμιση» είχε κάνει και η Κινεζική Ταϊπέι, η εθνική ομάδα της Ταϊβάν που από το 1982 ως το 1989 πήγε σε αυτή της Ωκεανίας και κατόπιν γύρισε στην ασιατική.

Copa America όχι μόνο για… Αμερικάνους


Γεωγραφικές… ανωμαλίες έχουν λάβει χώρα όμως και αλλού.  Στο Copa America έχουν λάβει κατά καιρούς προσκλήσεις να μετάσχουν αρκετές ομάδες, με αρχή το Μεξικό που πρωτοπροσκλήθηκε το 1993, η Κόστα Ρίκα, η Ονδούρα, οι ΗΠΑ και η Τζαμάικα. Κομμάτια να γίνει, αμερικάνικες ομάδες ήταν ωστόσο σε Copa America έχουν μετάσχει και… ασιατικές: το 1999 η Ιαπωνία, κατόπιν προσκλήσεως της CONMEBOL και το 2019 το Κατάρ.


Το οποίο Κατάρ είχε εξασφαλισμένη συμμετοχή για το 2020 αλλά ελέω της κατάστασης μετατέθηκε το Copa America, που θα συνδιοργάνωναν Κολομβία και Αργεντινή, για το 2021. Εκτός του Κατάρ, για το αναβληθέν φετινό είχε πάρει… license και η Αυστραλία, η οποία με αυτή τη συμμετοχή θα γινόταν η μόνη εθνική ομάδα παγκοσμίως με συμμετοχή σε τελικές φάσεις διοργανώσεων… τριών ηπείρων (!).

Προσκλήσεις υπήρξαν συχνά και στο Gold Cup, διοργάνωση της CONCACAF (Κεντρική, Βόρεια Αμερική και Καραϊβική). Η Βραζιλία αρίθμησε τρεις παρουσίες (φτάνοντας δις στον τελικό), η Κολομβία άλλες τόσες και από μια το Εκουαδόρ, το Περού ενώ στα… παράξενα, ευτράπελα (ό,τι προαιρείστε) είναι η παρουσία της Νότιας Κορέας το 2002 και της Νοτίου Αφρικής το 2005!

Πρωταθλήτρια Ασίας η… Μακάμπι


Και στις διεθνείς διοργανώσεις συναντάς ανάλογα παραδείγματα. Όπως στη λίστα των νικητών του Champions League Ασίας, μιας διοργάνωση που ξεκίνησε δειλά δειλά το 1967, υπάρχει και η… Μακάμπι Τελ Αβίβ, μιας και το Ισραήλ μετείχε διεθνώς, τότε, στην ασιατική ζώνη. Και μάλιστα πήρε τα τρία από τα πρώτα τέσσερα τρόπαια κι από το 1971… σιγή. Η διοργάνωση καταργήθηκε «ελλείψει ενδιαφέροντος», για να επανέλθει μόλις το 1985 και έκτοτε να αλλάξει πολλά συστήματα διεξαγωγής.


Ειρήσθω εν παρόδω, ο τελικός του 1971 ήταν ανάμεσα στην ιρανική Αλ Σορτά και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με έδρα την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Και δεν έμελλε να ξεκινήσει ποτέ: οι Ισραηλινοί μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας σημαίες του Ιράκ και της Παλαιστίνης και αρνήθηκαν να προσέλθουν για να αγωνιστούν. Η Μακάμπι πήρε στα… χαρτιά με 2-0 το ματς (και, φυσικά, το τρόπαιο).

Θα μπορούσε και τρόπαιο του Copa Libertadores να έχει καταλήξει σε ομάδα εκτός… αυτού, ήτοι μεξικάνικης. Τρεις φορές έφτασαν στους διπλούς, τότε, τελικούς αλλά δεν τα κατάφεραν. Η Κρουζ Αζούλ με την Μπόκα Τζούνιορς το 2001 (στα πέναλτι), η Γουαδαλαχάρα με την Ιντερνασιονάλ το 2010 και η Τίγκρες με τη Ρίβερ Πλέιτ το 2015. Πλέον όμως δε μετέχουν στο Copa Libertadores η ομάδες του Μεξικού.

Και στη «μασωνική» διάλεκτο…


…θα βρείτε παραδείγματα, αλλά υπάρχει και κορυφαίο: Eurobasket έχει κατακτήσει… αφρικανική χώρα: η Αίγυπτος το 1949, διοργανώνοντας μάλιστα το τουρνουά στη θέση της ΕΣΣΔ η οποία είχε αρνηθεί τη διοργάνωση! Οι «φαραώ» δεν είναι οι μόνοι μη Ευρωπαίοι που μετείχαν σε Eurobasket. Μετείχε το Ιράν το 1959, ο Λίβανος το 1949 (στην Αίγυπτο, ελέω έλλειψης συμμετοχών) και το 1953 και η Συρία, επίσης το 1949.

Μοιρασμένη η παράδοση στο Βίτσεμπσκ


🇧🇾 Η Βίτσεμπσκ υποδέχεται την Ντινάμο Μπρεστ στην ομώνυμη πόλη για τη Vysheyshaya Liga, ερχόμενη από 1-1 στο Σλουτσκ, όπου προηγήθηκε και θα μπορούσε να πάρει και δεύτερο συνεχόμενο… διπλό αλλά στο τέλος εκτέθηκε σε αρκετές φάσεις. Επιστρέφει εντός «Βίτσεμπσκι» για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα, οπότε νίκησε τη Χαραντζέγια. Γενικώς η φετινή της ομάδα δεν έχει σχέση με την περσινή, που απέφυγε στο τσακ τον υποβιβασμό, απόρροια των πολλών μεταγραφών που έγιναν στη διακοπή.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Η Ντινάμο Μπρεστ, με… φόρα μετά την πρόκριση στο Κύπελλο επί της κατόχου του τίτλου, Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, υπέταξε με 3-1 την Ισλατς ανατρέποντας το σκορ και βγάζοντας έφεση στο γκολ, εκ νέου. Με δύο νίκες και μια ισοπαλία στο πρώτο καρέ αγώνων, πληρώνει την γκέλα της πρεμιέρας με την (εκ των ουραγών, ήδη) Σμαλεβίτσι.

Στο 13-1-4 η συνολική παράδοση υπέρ της Ντινάμο, ωστόσο είναι μοιρασμένη (4-1-4) στο Βίτσεμπσκ αλλά με τελευταίο άσο το ’16 (και έκτοτε 0-1-2).

🦊 Χαμηλά το διπλό για μια κατηγορία όπου δεν είναι εύκολο να νικήσει εκτός έδρας, ενδεικτικό ότι πέρυσι η Ντινάμο κατετάγη 4η με μόνο έξι σε 15 εξορμήσεις. «Ασιατική» επιλογή το +0,75 της Βίτσεμπσκ με πληρωμή σε μη ήττα της και μισό ποντάρισμα χαμένο σε διπλό ως ένα γκολ διαφορά.

🦊Ασιατικό 🇧🇾

⏩ 18:00 Βίτσεμπσκ - Ντινάμο Μπρεστ: 1 +0,75 ΑΗ 🦊 1.87. (Novibet)


Οι άδειες εξέδρες και… το Carabao


🇹🇯 Ποδοσφαιρική δράση υπάρχει και στην Ligai olii (ή Vysshaya Liga) του Τατζικιστάν, με τα ματς να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών προς ώρας, τρίτη 3η αγωνιστική σήμερα και αύριο. H Κουκτός υποδέχεται στο «Ρουντάκι Στάντιον» τη Χουζάντ, την εδώ και μια τριετία μόνιμη… δευτεραθλήτρια της χώρας, πίσω από την πανίσχυρη Ιστικλολ των έξι σερί πρωταθλημάτων, και τη μόνη με Σέρβο τεχνικό στην κατηγορία, τον Νίκολα Λαζάρεβιτς. Στην πρεμιέρα νίκησε 3-1 την ΤΣΣΚΑ Παμίρ στην Ντιούσαμπε (σ.σ. ελληνιστί: Δουσάμβη, πρώην Σταλιναμπάντ) κι ακολούθως υπέκυψε με 3-2 υποδεχόμενη τη Χατλόν, εμφανίζοντας αμυντικές αδυναμίες. Σημειωτέον ότι έχει κύριο χορηγό το Carabao, το πασίγνωστο πια (ελέω αγγλικού Λιγκ Καπ) ταϊλανδέζικο αναψυκτικό.

Η Κουκτός μετέχει για τρίτη σεζόν στην τοπ κατηγορία της χώρας, ως νεοφώτιστη έφτασε πρόπερσι στην τριάδα, πέρυσι όμως σώθηκε στο τέλος. Και μπήκε δυναμικά στη φετινή: 0-0 στην πρεμιέρα με την ισχυρή Ρέγκαρ, 3-0 στο επόμενο στο Ισταραβσάν.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ενδιαφέρουσα η παράδοση, σε έξι ματς συνολικά (τρία πρόπερσι και τρία πέρυσι) η Χουζάντ νίκησε ισάριθμες την Κουκτός (τα 4/6 εξ αυτών ήταν over 2,5).

🦊 Φαβορί του 1.50 η Χουζάντ, ευλόγως δεν ποντάρεται σε τέτοια τιμή. Ελέω απόδοσης κράτησα το combo του να σημειωθούν τουλάχιστον δύο γκολ στο ματς και να μην ηττηθεί η Χουζάντ. Update 16:32: ο αγώνας μετατέθηκε για την προσεχή Τετάρτη 22 Απριλίου.

🦊 ⚽ Combo 🇹🇯

22/4, 16:00 ΚουκτόςΧουζάντ: 1Χ & over 1,5 🦊 3.28. (Betshop)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ