foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ164
ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

ΗΠΑ, MLS: Preview 2020

Previews Πρωταθλημάτων | 26 Φεβ 2020 18:50
ΗΠΑ-MLS-Preview-2020.jpg


Μεγαλώνει το στοιχηματικό παζλ με την έναρξη του MLS (κοινώς το αμερικάνικο πρωτάθλημα), το οποίο θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο. Το Σιάτλ θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα, κάτι που μοιάζει ασυνήθιστο, καθώς επί επτά σερί χρονιές ο τίτλος αλλάζει χέρια. Δυνατές ομάδες, αρκετά καλοί παίκτες έφτασαν από Ευρώπη και Λατινική Αμερική, έπεσε χρήμα για ακόμη μία σεζόν. Δύο φρέσκες ομάδες θα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ πέντε χρειάστηκε να προβούν σε αλλαγή προπονητή.

Μακροχρόνια στοιχήματα

Ατλάντα και Λος Άντζελες FC (απόδοση κατάκτησης 6.00 αμφότερες στον Stoiximan) ξεκινούν από θέση ισχύος για ακόμη μία χρονιά σε Ανατολή και Δύση, αντίστοιχα, ωστόσο υπάρχουν ομάδες (Πόρτλαντ, Σιάτλ, Νέα Υόρκη Σίτι, Τορόντο) που δύσκολα τις ξεγράφει κάποιος. Βέβαια, τα πάντα ανατρέπονται στα πλέι οφ, ωστόσο δύσκολα θα δούμε άλλες ομάδες από τις προαναφερθείσες να κάνουν την ανατροπή. Αν κάποια αξίζει της προσοχής μας είναι οι ενισχυμένοι Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης
(Ανατολή)
1. Ατλάντα, 2. Νέα Υόρκη Σίτι, 3. Τορόντο, 4. Νιου Ίνγκλαντ, 5. Φιλαδέλφεια, 6. Νέα Υόρκη,
7. Μόντρεαλ, 8. Κολόμπους, 9. Σικάγο, 10. Ουάσινγκτον, 11. Ορλάντο, 12. Σινσινάτι, 13. Ίντερ Μαϊάμι.
(Δύση)
1. Λος Άντζελες FC, 2. Σιάτλ, 3. Λος Άντζελες Γκάλαξι, 4. Πόρτλαντ, 5. Μινεσότα, 6. Ντάλας,
7. Κάνσας, 8. Σολτ Λέικ, 9. Σαν Χοσέ, 10. Χιούστον, 11. Κολοράντο, 12. Βανκούβερ, 13. Νάσβιλ.

Σύστημα διεξαγωγής

Διαφοροποιείται κάθε χρόνο το σύστημα διεξαγωγής του MLS, καθώς προστίθενται νέες ομάδες (φέτος μπήκαν Νάσβιλ και Ίντερ Μαϊάμι). Οι 26 ομάδες θα δώσουν 34 συνολικά ματς (17 εντός και 17 εκτός), τα οποία προκύπτουν με λίγο «άκομψο» τρόπο. Κάθε ομάδα θα δώσει (φυσιολογικά) από ένα ματς με κάθε αντίπαλο (εντός - εκτός, σύνολο 24 ματς), αλλά και 10 επιπλέον με ομάδες της απέναντι περιφέρειας (τυχαίοι συνδυασμοί). Η πρώτη κάθε περιφέρειας προκρίνεται απευθείας στους ημιτελικούς των πλέι οφ και από τις θέσεις 2 έως 7, δίνονται μονοί αγώνες (σε μορφή χιαστί, 2ος-7ος, 3ος-6ος, 4ος-5ος). Οι νικήτριες σε Ανατολή και Δύση στην κανονική περίοδο, εξασφαλίζουν αυτομάτως εισιτήριο για το επόμενο Concacaf. Θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής κατακτά και η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο. Εξαιρούνται Τορόντο, Βανκούβερ και Μόντρεαλ που αγωνίζονται στο αντίστοιχο του Καναδά. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) περισσότερες νίκες, β) καλύτερη διαφορά τερμάτων, γ) καλύτερη επίθεση.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ερνάντες Επιθετικός Σεβίλλη Λ.Α. Γκάλαξι
Ρ. Πιζάρο Μέσος Μοντερέι Ίντερ Μαϊάμι
Λοκάντια Επιθετικός Μπράιτον Σινσινάτι
Πουλίδο Αμυντικός Γουαδαλαχάρα Κάνσας
Ζελαραγιάν Επιθετικός Τίγκρες Κολόμπους
Καβαλίνι Επιθετικός Πουέμπλα Βανκούβερ
Μουχτάρ Μέσος Μπρόντμπι Νάσβιλ
Μπέριτς Επιθετικός Σεντ Ετιέν Σικάγο
Μπούκσα Επιθετικός Πογκόν Νιου Ίνγκλαντ
Φλόρες Επιθετικός Μονάρκας Ουάσινγκτον

Οι ομάδες του MLS

Ανατολική Περιφέρεια

Ατλάντα

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στη 2η θέση της ανατολικής περιφέρειας, μπήκε άξια στα πλέι οφ, ωστόσο η πορεία της σταμάτησε στους τελικούς περιφερειών. Βέβαια, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο μπροστά στο κοινό της και η χρονιά να αποδειχθεί κερδοφόρα. Με τον Βενεζουελάνο Τζόσεφ Μαρτίνες να προσφέρει διαρκώς, έφτασε αισίως τα 88 γκολ σε τέσσερα χρόνια.

Προπονητής: Συνεχίζει ο Ολλανδός Φρανκ ντε Μπουρ στην άκρη του πάγκου, ο οποίος αμφισβητήθηκε στην αρχή της περσινής περιόδου, ωστόσο «κέρδισε» τους πάντες με τα αποτελέσματα έως το φινάλε. Δεν έχει πρόβλημα να αλλάζει το σύστημα της ομάδας (πέρσι δούλεψε με τρεις αμυντικούς), λάτρης του γρήγορου και επιθετικού ποδοσφαίρου.

Γήπεδο: Mercedes-Benz Stadium (71.000), συνθετικός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Δουλεύει αρκετά με τις ακαδημίες της, ωστόσο κάνει και 1-2 δυνατές προσθήκες. Ενισχύθηκε αμυντικά με τους Καστίγιο (20/0 Νιου Ίνγκλαντ) και Μέσα (19/0 Νεκάξα). Στην Τιχουάνα ο στόπερ Γκονζάλες-Πιρές (34/1), στο Κολόμπους ο διεθνής Νάγκμπε (36/2). Κράτησε τον φορ Τζόσεφ Μαρτίνες και τους «δαιμόνιους» μέσους Μπάρκο και Γκαστόν Μαρτίνες.

Προετοιμασία: Αρκετά καλή παρουσία στα φιλικά, κέρδισε Φιλαδέλφεια (4-0) και Μπέρμιγχαμ Λέγκιον (3-2), ενώ έφερε ισοπαλίες με Έλφσμποργκ (1-1) και τη μεξικάνικη Λεόνες (0-0). Έδειξε ξεκάθαρα πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ουσιαστικά τέσταρε τις δυνάμεις της ενόψει αναμετρήσεων στο Concacaf (1-1 με τη Μοτάγκουα στο 1ο ματς στην Ονδούρα).

Εκτίμηση: Έχει τη στόφα, τη δύναμη και την έδρα για να πρωταγωνιστήσει για 3η σερί σεζόν και να βάλει υποψηφιότητα για διακρίσεις. Ομάδα που εντός έδρας δε δίνει δικαιώματα, θα πρέπει να συμβεί ένα μικρό θαύμα για να μείνει εκτός πλέι οφ. Άλλωστε, οι μπουκ, αλλά και οι γνώστες της λίγκας την τοποθετούν στις θέσεις 1-2 της Ανατολής.

Ίντερ Μαϊάμι

Τι έκανε πέρσι: Νεοσύστατη ομάδα, με ένα γκρουπ επενδυτών και μπροστάρη φυσικά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Δεν υπάρχουν υψηλές βλέψεις, άλλωστε κάθε νέα ομάδα που προστίθεται στο παζλ του πρωταθλήματος, έχει την ανοχή μίας χρονιάς (ίσως και... δεύτερης). Μόνο εύκολη όμως δεν είναι η υπόθεση στην ανατολική περιφέρεια.

Προπονητής: Με τον 44χρονο Ντιέγκο Αλόνσο στο τιμόνι της, με τον Ουρουγουανό κόουτς να δοκιμάζει την τύχη του για 1η φορά εκτός Λατινικής Αμερικής. Επί μία τετραετία στην Πατσούκα και μία διετία στη Μοντερέι, δεν υπάρχει λόγος για άγχος σε περίπτωση αποτυχίας στη Φλόριντα.

Γήπεδο: Lockhart Stadium (18.000)

Μεταγραφές: Στήθηκε από το μηδέν, γι' αυτό και πήρε παίκτες για όλες τις θέσεις. Ξεχωρίζουν ο κίπερ Ρομπλς (από Νέα Υόρκη), οι αμυντικοί ΝτεΛαΓκάρζα (από Χιούστον), Πάουελ (από Σινσινάτι), Σουέτ (από Νέα Υόρκη Σίτι), Τόρες (από Σιάτλ), οι μέσοι Τσάπμαν (από Τορόντο), Νγκουέν (από Λος Άντζελες FC), Ουγιόα (από Σινσινάτι) και οι φορ Αγουδέλο (από Νιου Ίνγκλαντ), Καράνσα (από Μπάνφιλντ).

Προετοιμασία: Δεν έχει δώσει πολλά φιλικά κι αυτό ίσως παίξει ρόλο στο ξεκίνημα της χρονιάς. Χωρίς να εντυπωσιάσει στις ήττες 2-1 από Φιλαδέλφεια και 2-0 από Ντάλας, τουλάχιστον πήρε ψυχολογία με το 1-0 επί της άσημης Τάμπα Μπέι.

Εκτίμηση: Κάθε αρχή και δύσκολη, έτσι και για το γκρουπ που επιχειρεί να φτιάξει η παρέα του Μπέκαμ. Θα παλέψει (με Σινσινάτι και Ορλάντο) για να αποφύγει την τελευταία θέση της ανατολικής περιφέρειας. Κομβικό ρόλο θα παίξει και το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί στη φυσική της έδρα. Από το 2021 και βλέπουμε...

Κολόμπους

Τι έκανε πέρσι: Δεν ήταν από τις καλές της χρονιές, τερμάτισε στην 10η θέση, αφήνοντας αρκετούς βαθμούς εντός έδρας. Από νωρίς αποχαιρέτησε και το Κύπελλο, έχοντας παράλληλα πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ (υστερούσε σε συνοχή). Αν δεν είχε τραυματιστεί ο Αργεντινός «μαέστρος» Ιγκουαΐν, τότε ίσως είχε καλύτερη πορεία στην Ανατολή.

Προπονητής: Έκλεισε επίσημα έναν χρόνο στον πάγκο της ομάδας ο Κάλεμπ Πόρτερ, ο οποίος προσπάθησε να περάσει τη δική του φιλοσοφία στο Οχάιο. Ζήτησε ενίσχυση με παίκτες που έχει δουλέψει κατά το παρελθόν. Έχει ως παράσημο την κατάκτηση του τίτλου το 2015, καθοδηγώντας το Πόρτλαντ (στον τελικό κόντρα στη νυν του ομάδα).

Γήπεδο: Mapfre Stadium (19.968)

Μεταγραφές: Δεν ανανέωσε ο ηγέτης Φεντερίκο Ιγκουαΐν, ωστόσο «οχύρωσε» τη μεσοαμυντική του γραμμή, με τις προσθήκες των Σιέμπεργκ (Α, 7/0), Βόρμγκουρ (Α, 28/5), Νάγκμπε (Μ, 36/2). Το... μπαμ είναι φυσικά ο Αργεντινός («δεκάρι») Ζελαραγιάν (15/4 Τίγκρες), ενώ μεσοεπιθετικά θα ηγηθούν οι Ετιέν (11/1) και Αντί (12/1). Έδωσε τον περιφερειακό φορ Ακάμ (15/2).

Προετοιμασία: Με τις εμφανίσεις του στα φιλικά έδειξε πως έγινε καλή δουλειά. Μπορεί να έμεινε στο 1-1 με το Βανκούβερ, ωστόσο κέρδισε 2-0 το Κάνσας. Σε τοπικό τουρνουά κατέκτησε την 1η θέση (2-1-0), κερδίζοντας Χιούστον (4-1), Φοίνιξ Ράιζινγκ (1-0) και φέρνοντας ισοπαλία με Νέα Υόρκη (1-1).

Εκτίμηση: Έχει άναρχη παρουσία τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται ένα μικρό ηλεκτροσόκ (κάτι που μεταφράζεται σε σταθερότητα) για να μπορέσει να μπει στα πλέι οφ. Διαθέτει τον πολύπειρο Κάλεμπ Πόρτερ και όλα είναι πιθανά. Οριακά μεταξύ 7ης και 8ης θέσης.

Μόντρεαλ

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 9η θέση της Ανατολής, μόλις 4 βαθμούς από την 7η προνομιούχο θέση. Έχασε τη δύναμη της στον Καναδά, καθώς άφησε αρκετούς πόντους στο «Σαπούτο». Είχε τη 2η χειρότερη άμυνα της περιφέρειας, ενώ δεν είναι από τις ομάδες που συμβιβαζόταν με τον βαθμό (μόλις πέντε ισοπαλίες σε 34 αγωνιστικές).

Προπονητής: Χρειαζόταν μία αλλαγή στον πάγκο για να μπορέσει να δει αλλιώς τα πράγματα, το όνομα αυτού, Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος γνωρίζει το MLS, καθώς υπηρέτησε τη Νέα Υόρκη ως παίκτης. Ξεκίνησε ως βοηθός τεχνικού στην Εθνική ομάδα του Βελγίου, για να βουτήξει στη συνέχεια στα... βαθιά και στον απαιτητικό πάγκο της Μονακό (τίποτα το σπουδαίο). Υπάρχει αισιοδοξία πως θα πετύχει...

Γήπεδο: Saputo Stadium (20.801)

Μεταγραφές: Δεν κινήθηκε ενεργά στις μεταγραφές, παίρνοντας ουσιαστικά παίκτες από μικρότερες ομάδες του Καναδά. Μοναδική καλή προσθήκη είναι ο φορ Κιότο (18/2 Χιούστον), ενώ επέστρεψε από δανεισμό ο μέσος Ταμπλά. Δεν... πόνεσε ιδιαίτερα με τη φυγή του στόπερ Καμπρέρα (16/0, πήγε στο Χιούστον). Κράτησε Ταϊντέρ, Κρκιτς και Ουρούτι, έφυγε η... σημαία Ινάθιο Πιάτι (Μ, 143/71 σε μία εξαετία).

Προετοιμασία: Με εξαίρεση τη νίκη επί της Ουάσινγκτον (3-1), δεν έδειξε άλλα καλά στοιχεία. Υπέστη ήττα από Φιλαδέλφεια και Νάσβιλ (αμφότερες με σκορ 1-0), ακόμη και στο θεωρητικά πιο εύκολο ματς με την Τάμπα Μπέι, ηττήθηκε 2-1. Έγιναν αρκετές δοκιμές από το τεχνικό τιμ, έδειξε αδυναμίες στην άμυνα. Στο 1ο ματς του Concacaf, πήρε το 2-2 στην έδρα της Σαπρίσα (Κόστα Ρίκα).

Εκτίμηση: Μπορεί να υπάρχει ενθουσιασμός από τις μεταγραφές, αλλά και από το γεγονός ότι έχει τον Ανρί στον πάγκο, όμως, θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική εντός και εκτός έδρας. Ξεκίνησε πιο νωρίς τη σεζόν με αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής, Οριακά και αυτή για την είσοδο της στα πλέι οφ. Υπάρχει και το Κύπελλο Καναδά!

Νέα Υόρκη
Τι έκανε πέρσι: Χρειάστηκε να φτάσει προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ. Αυτό για μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσε στην ανατολική περιφέρεια και είχε στο... τσεπάκι το εισιτήριο για τον δρόμο του τροπαίου. Άντεξε μόλις έναν γύρο στα πλέι οφ (θύτης η Φιλαδέλφεια), ενώ στο Κύπελλο δεν είχε αξιόλογη πορεία.

Προπονητής: Για ακόμη μία σεζόν θα πορευτεί με τον Κρις Άρμας, ο οποίος δεν έχει πλούσιο βιογραφικό ως κόουτς. Σε 39 παιχνίδια που καθοδήγησε τους «ταύρους», κατάφερε να περάσει το 50% των νικών, έχοντας συνολικό απολογισμό 21-6-12. Του... αρέσει να κοιτάζει παίκτες από τις ακαδημίες.

Γήπεδο: Red Bull Arena (25.000)

Μεταγραφές: Έχασε δύο βασικούς και σημαντικούς παίκτες, που τα τελευταία χρόνια αποτελέσουν τη σημαία του συλλόγου. Ο λόγος για τον γκολκίπερ Ρομπλς (πήγε στην Ίντερ Μαϊάμι) και τον 1ο σκόρερ στην ιστορία της, Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς (συνεχίζει στο Λος Άντζελες FC). Χωρίς κάποια σημαντική προσθήκη, σε μία προσπάθεια να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας, αλλά και να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς γηγενείς παίκτες.

Προετοιμασία: Στηρίχθηκε στην καλή της μεσοεπιθετική γραμμή στα φιλικά που έδωσε και έδειξε πως δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Κακού, Ρόγιερ, Βαλό και Μπάροου είχαν τις λύσεις στο 1-1 με το Χιούστον και στο 3-0 επί της Ουάσινγκτον. Σε τοπικό τουρνουά τερμάτισε 3η με απολογισμό 1-2-0 (νίκησε Κάνσας και έφερε «Χ» με Χιούστον και Κολόμπους).

Εκτίμηση: «Κάθε πέρσι και καλύτερα» για τους «ταύρους», που θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτόν για να μπουν σφήνα στις ομάδες που θα παλέψουν για την κορυφή της περιφέρειας. Με λίγη σοβαρότητα, κυρίως μπροστά στο κοινό τους, δεν θα έχουν πρόβλημα για τα πλέι οφ.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Νέα Υόρκη Σίτι
Τι έκανε πέρσι: «Αφεντικό» στην ανατολική περιφέρεια, τερμάτισε δικαίως στην 1η θέση (άφησε πίσω έξι βαθμούς την Ατλάντα), εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη δύναμη της έδρας. Στα πλέι οφ δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και την... πάτησε στους ημιτελικούς από το Τορόντο.

Προπονητής: Από Γαλλία (Πατρίκ Βιεϊρά) σε Ισπανία (Ντόμινικ Τορέντ) και απ' εκεί στη Νορβηγία. Το όνομα αυτού, Ρόνι Ντέιλα, ο οποίος αφήνει για 2η φορά τη χώρα του (είχε προηγηθεί η Σέλτικ), αναζητώντας το κάτι παραπάνω στην καριέρα του. Λίγα πράγματα επί μία τριετία στη Βαλερένγκα. Το σημαντικό είναι πως ολοκληρώνει γενικότερα τις χρονιές στις ομάδες που βρίσκεται.

Γήπεδο: Yankee Stadium (30.321)

Μεταγραφές: Δεν... τρομάζει η έλευση του μέσου Ζελαλέμ (χωρίς κάτι το σπουδαίο στο Κάνσας), ενώ αποδέσμευσε τους αμυντικούς Μίλερ (5/0 πήγε στη Νάσβιλ) και Σουέτ (18/0 πήγε στην Ίντερ Μαϊάμι). Έχει εμπειρία και ποιότητα σε όλες τις γραμμές, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν κάνει τελευταία στιγμή το... μπαμ.

Προετοιμασία: Προσεκτική στα φιλικά, δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα, έχοντας περισσότερο το μυαλό στις διπλές αναμετρήσεις με την Σαν Κάρλος για το Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής (νίκη 5-3 στο 1ο ματς). Στα... δύσκολα ματς με Κορίνθιανς και Παλμέιρας υπέστη ισάριθμες ήττες (2-1). Καλύτερη στο φιλικό με την Όραντζ Κάουντι (νίκη 2-1).

Εκτίμηση: Δικαίως συγκαταλέγεται διαρκώς στα φαβορί για την 1η θέση της περιφέρειας, καθώς είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο. Θα έχει υπό φυσιολογικές συνθήκες ως αντιπάλους τις Ατλάντα και Τορόντο. Στο... τσεπάκι τα πλέι οφ, θα πρέπει να κοιτάξει πιο σοβαρά το Κύπελλο, αν θέλει να αρχίσει να γεμίζει την τροπαιοθήκη της.

Νιου Ίνγκλαντ
Τι έκανε πέρσι: Μπήκε τελευταία στιγμή στα πλέι οφ, κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στην έλευση του κόουτς Αρίνα. Εξαιρετικό φίνις από άποψη επιδόσεων, στα πλέι οφ άντεξε μόλις έναν γύρο (έπεσε πάνω στην Ατλάντα). Για ακόμη μία φορά πέταξε στα... σκουπίδια το Κύπελλο.

Προπονητής: Δεν... χωρούν πολλά λόγια για τον «δάσκαλο» Μπρους Αρίνα. Έμπειρος, πολυνίκης, με πολλές διακρίσεις. Στα μισά της περσινής χρονιάς έδειξε πως ότι και να έχει στα χέρια του, μπορεί να το κάνει ανταγωνιστικό. Έχει το... ραβδάκι να οδηγήσει τους «επαναστάτες» σε κάτι καλό φέτος.

Γήπεδο: Gillette Stadium (20.000)

Μεταγραφές: Καλές προσθήκες ο ακραίος αμυντικός Σίνοβιτς (22/0 Κάνσας) και ο Πολωνός Μπούκσα (18/7 Πόγκον). Επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια ο μέσος Ρόου, μετά το αποτυχημένο πέρασμα από Κάνσας και Σολτ Λέικ. Ποιοτική λύση στην αριστερά πλευρά ο Ολλανδός Μπίτνερ (32/2 Φίτεσε). «Έχασε» τους βασικούς φορ Καϊσέδο (28/5) και Αγουδέλο (29/3) και τον αμυντικό Καστίγιο (20/0).

Προετοιμασία: Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά, σε τρεις αναμετρήσεις κατάφερε να φέρει κάθε αποτέλεσμα. Νίκη 3-1 με Κολοράντο και Πόρτλαντ, ήττα 2-1 από Λος Άντζελες FC και ισοπαλία 2-2 με Μινεσότα. Έδειξε πως έχει το... εύκολο γκολ, αλλά και αδυναμίες στο αμυντικό σκέλος.

Εκτίμηση: Έχει εμπειρία στον πάγκο (Μπρους Αρίνα), διαθέτει ρόστερ για να κρατηθεί μέσα στην επτάδα της περιφέρειας. Το «αγκάθι» είναι πως δεν έχει έδρα (το... αχανές «Ζιλέτ Στέιντιουμ» δε βοηθάει), ωστόσο με λίγη προσοχή από το ξεκίνημα της χρονιάς, μπορεί να κλείσει θέση στα πλέι οφ (όχι κάτι παραπάνω όμως).

Ορλάντο
Τι έκανε πέρσι: Δεν άρεσε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έπαιξε άναρχο ποδόσφαιρο και έδωσε πολλά δικαιώματα εντός έδρας. Βρέθηκε μέσα στις τρεις ομάδες που είχαν μονοψήφιο αριθμό νικών (Σινσινάτι και Βανκούβερ οι άλλες δύο). Τίποτα το σπουδαίο στη διοργάνωση του Κυπέλλου.

Προπονητής: Με τον Όσκαρ Παρέχα στο τιμόνι της, ύστερα από το «διαζύγιο» με τον Τζέιμς Ο' Κόνορ. Ο Κολομβιανός γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία, καθώς είχε εργαστεί σε Κολοράντο και Ντάλας (συνολικά 6 χρόνια). Πέρσι δούλεψε στη μεξικάνικη Τιχουάνα, έχει να θυμάται ένα τρόπαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες (Κύπελλο με το Ντάλας το 2016).

Γήπεδο: Exploria Stadium (25.500)

Μεταγραφές: Απέκτησε 4 δανεικούς για να «δέσει» τη μεσοαμυντική της γραμμή. Ο λόγους για τους μπακ Σλέγκελ (από Ρασίνγκ), Αντόνιο Κάρλος (9/0 Παλμέιρας) και τους μέσους Ζούνιορ Ούρσο (27/3 Κορίνθιανς), Αντρές Περέα (11/1 Ατλ. Νασιονάλ). Προορίζεται για βασικός ο γκολκίπερ της Εθνικής Περού, Πέδρο Γκαλέσε (ήρθε από Αλιάνσα Λίμα). Έφυγαν 4 βασικοί, κομβικός ο μέσος Κλίσταν (για το Λος Άντζελες Γκάλαξι).

Προετοιμασία: Δεν έδωσε πολλά φιλικά, με το τεχνικό τιμ να θέλει να δουλέψει περισσότερο στις προπονήσεις. Η ήττα 1-0 από την Ουάσινγκτον και η νίκη 3-1 επί της ισλανδικής Ρέικιαβικ (με σόου του Πορτογάλου Νάνι) συγκαταλέγονται στα δύο τεστ των τελευταίων εβδομάδων.

Εκτίμηση: Τα προγνωστικά δείχνουν πως θα παλέψει με Σινσινάτι και Ίντερ Μαϊάμι για την αποφυγή της τελευταία θέσης στην περιφέρεια. Άλλωστε δεν είναι από τις ομάδες που... πατάνε στη δύναμη της έδρας. Δεν κατάφερε άλλες χρονιές να μπει στα πλέι οφ, που ήταν καλύτερη, τώρα θα το κάνει;

Ουάσινγκτον
Τι έκανε πέρσι: Αν δεν είχε την τριπλέτα «Ρούνεϊ-Ακόστα-Αριόλα«, τότε δεν θα είχε τύχη για να μπει στα πλέι οφ της Ανατολής (τερμάτισε 5η). Με αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, από τη στιγμή που μπήκε στο δικό της «σπίτι», έφτιαξε αήττητο σερί και όλα πήγαν... δεξιά. Μόλις έναν γύρο κράτησε η χαρά των πλέι οφ, τίποτα το σπουδαίο στο Κύπελλο.

Προπονητής: Τη 10η συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας διανύει ο Μπεν Όλσεν, με τους διοικούντες να του δείχνουν την απόλυτη στήριξη. Με 348 παρουσίες ως κόουτς και συνολικό απολογισμό 126-85-137 (36% ποσοστό νίκης), αν και βρέθηκε σε χρονιές που οι «πρωτευουσιάνοι» δεν πρωταγωνιστούσαν. Έχει να θυμάται μόλις ένα Κύπελλο το 2013.

Γήπεδο: Audi Field (20.000)

Μεταγραφές: Χωρίς τους ποιοτικούς από τη μέση και μπροστά, Ρούνεϊ, Ακόστα, Ροντρίγκες και Χάρα, λογικά θα χάσει τη... μαγεία και τα πολλά τέρματα. Το... κουπί αναμένεται να τραβήξει ο Νορβηγός φορ Όλα Καμαρά. Το... μπαμ ακούει στο όνομα Έντισον Φλόρες (Μ, 21/7 Μονάρκας), ενώ θα βοηθήσει και ο Γερμανός μέσος Γκρέσελ (τρεις γεμάτες χρονιές στην Ατλάντα, 107/17).

Προετοιμασία: Από τις ομάδες που προτίμησαν να δώσουν αρκετά φιλικά και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Δεν... άρεσε στις ήττες από Μόντρεαλ (3-1) και Νέα Υόρκη (3-0), καλύτερα δείγματα με Λούισβιλ (νίκη 1-0) και Ορλάντο (1-0). Έχει να θυμάται και το 1-1 με τη Νάσβιλ.

Εκτίμηση: Αποδέσμευσε παίκτες που τράβηξαν το... κουπί στην περσινή σεζόν (ουσιαστικά έφυγαν τα 25 από τα 42 τέρματα) και αποτελεί ρίσκο κατά πόσο θα μπορέσει να μπει φέτος στα πλέι οφ. Ναι μεν είναι από τις έμπειρες ομάδες, ωστόσο θεωρούμε πως θα ακροβατήσει μεταξύ 6ης - 10ης θέσης.

Σικάγο
Τι έκανε πέρσι: Έχασε στο... νήμα το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, «πληρώνοντας» ουσιαστικά την απροσεξία του στα εντός έδρας ματς. Ικανό να αλώσει έδρες που δύσκολα περνάει κανείς, αλλά και με έφεση στις «γκέλες» στο Ιλινόις. Αρκετά «μείνε-φύγε» στη χρονιά, αλλά και ανακάτεμα της... τράπουλας από τον Παούνοβιτς. Από το μακρινό 2006 έχει να φτάσει σε κατάκτηση τροπαίου.

Προπονητής: Έκλεισε ο κύκλος του Σέρβου Βέλικο Παούνοβιτς στον πάγκο των «φάιρς», πλέον ανοίγει νέος με τον Ελβετό Ράφαελ Βίκι. Μέχρι πρότινος δούλευε στην U17 της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, ενώ γενικότερα είναι άνθρωπος που εργάζεται σε χαμηλά κλιμάκια συλλόγων (Τουν, Σερβέτ και Βασιλεία). Κίνηση που εμπεριέχει ρίσκο...

Γήπεδο: Soldier Field (61.500)

Μεταγραφές: Έχασε πολλούς και χρήσιμους παίκτες και θα πρέπει άμεσα να τους αναπληρώσει. Ο λόγους για τους Σάντσες (Τ.) , Μαρσέλο (Α, 16/0), ΜακΚάρτι (Μ, 32/1), Γκαϊτάν (Μ, 27/4), Κάταϊ (Μ-Ε, 29/6), Σόλινατς (Ε, 11/0), Νίκολιτς (Ε, 31/12), Γκόρντον (Ε, 23/4). Τερμάτισε την καριέρα του ο Γερμανός μέσος Σβάινσταϊγκερ (31/4). Οι μέσοι Στογιάνοβιτς (19/9 Τσουκαρίτσκι), Άλβαρο Μεδράν (21/3 Βαγεκάνο) και ο φορ Μπέριτς (11/1 Σεντ Ετιέν) είναι οι πιο ποιοτικές προσθήκες.

Προετοιμασία: «Διασκεδαστικά» τα φιλικά που έδωσε, έστειλε μήνυμα πως δεν έχει πρόβλημα στη γραμμή κρούσης. Βέβαια, τα αμυντικά κενά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή. Ήττες 3-0 και 4-2 από Φιλαδέλφεια και Σικάγο, αντίστοιχα και νίκη 3-1 με Νάσβιλ, 2-0 με Όραντζ Κάουντι και 2-0 με Τορόντο. Μοναδικό «Χ» αυτό με το Λος Άντζελες Γκάλαξι (1-1 το περασμένο Σάββατο).

Εκτίμηση: Υπάρχει πίστη πως μπορεί φέτος να μπει στα πλέι οφ, ωστόσο από τη στιγμή που αποδέσμευσε βασικά στελέχη, θεωρούμε πως το έργο του θα είναι δύσκολο. Άλλωστε δεν μας έχει συνηθίσει σε σταθερές πορείες. Οριακά μεταξύ 7ης - 9ης θέσης.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Σινσινάτι
Τι έκανε πέρσι: Με διαφορά η χειρότερη ομάδα της περιφέρειας (αλλά και της κατηγορίας), τερμάτισε στην τελευταία θέση, έχοντας χειρότερη άμυνα και επίθεση. Αναγνωριστική μπορεί να θεωρηθεί η 1η σεζόν, με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ, αλλά και αλλαγές στην τεχνική ηγεσία (αλλά και σε διοικητικό επίπεδο). Από νωρίς πέταξε στα... σκουπίδια το Κύπελλο, χάνοντας από υποδεέστερη ομάδα.

Προπονητής: Ο Ολλανδός Ρον Γιανς ανέλαβε πέρσι την ομάδα προς το φινάλε, όταν και το... τρένο είχε ήδη χαθεί. Ξεκίνησε την προετοιμασία, ωστόσο οι παράλογες φυλετικές διακρίσεις που έκανε μέσω δηλώσεων, τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου. Τα ηνία στο ξεκίνημα θα έχει ο υπηρεσιακός Γιοάν Νταμέ. Οι διοικούντες ξεκίνησαν ήδη επαφές με νέους προπονητές.

Γήπεδο: Nippert Stadium (32.250), συνθετικός χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: Έχει την τάση να ενισχύεται κάθε χρόνο (και πολύ μάλιστα). Φετινές προσθήκες οι αμυντικοί Πίτερσον (23/1 Έστερσουντ), Αμπντούλ-Σαλαάμ (18/0 Σιάτλ), ο μέσος Μεντούνιανιν (36/1 Φιλαδέλφεια), ο εξτρέμ Ρεγκατέν (πέρσι στην Ακίσασπορ) και ο Κούμπο (6/0 Γάνδη). Το «μπαμ» ακούει στο όνομα Σιμ ντε Γιονγκ (μέσος, με μεγάλη θητεία στον Άγιαξ). Έφυγαν ο αμυντικός Πάουελ (13/0) και οι μέσοι Λαμά (28/1), Ουγιόα (26/1), Μπερτόν (25/1).

Προετοιμασία: Θετικά εντυπώσεις άφησε στα φιλικά προετοιμασίας, πετυχαίνοντας 3/4 νίκες. Επικράτησε των Φοίνιξ Ράιζινγκ, Ελ Πάσο Λοκομοτίβ και Φιλαδέλφειας, χωρίς μάλιστα να δεχθεί τέρμα και σκοράροντας με διαφορετικούς παίκτες. Ηττήθηκε με το «βαρύ» 4-0 από το Κάνσας, κάνοντας πολλά λάθη. Προσέφερε θέαμα στο 3-3 με την ισλανδική Ρέικιαβικ.

Εκτίμηση: Δεκτό το ότι η πρώτη χρονιά είναι πάντα αναγνωριστική, ωστόσο στην περίπτωσή της ίσως χρειαστεί και δεύτερη. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία θα παίξει ρόλο στο ξεκίνημα. Θα πρόκειται για θαύμα αν μπορέσει και μπει στα πλέι οφ, τη στιγμή που τα προγνωστικά τη δίνουν κάπου στον... πάτο της περιφέρειας.

Τορόντο
Τι έκανε πέρσι: Αθόρυβη δουλειά στην περσινή σεζόν, δεν έδειξε πως θα κατακτήσει την κορυφή της περιφέρειας στην κανονική διάρκεια, ωστόσο πάτησε το... γκάζι στα πλέι οφ, φτάνοντας έως τον μεγάλο τελικό. Πρώτο της θύμα η Ουάσινγκτον, ενώ άλωσε δύο από τις καλύτερες έδρες της λίγκας (Νέα Υόρκη Σίτι και Ατλάντα). Το οξύμωρο είναι πως δεν εξασφάλισε θέση για το επόμενο Concacaf!

Προπονητής: Για 7η σερί σεζόν στην άκρη του πάγκου ο Κρεγκ Βάνι, αγαπητός της εξέδρας αλλά και της διοίκησης. Έχει αφήσει το στίγμα του εντός και εκτός συνόρων (Concacaf) και γνωρίζει καλά τα λημέρια στην κατηγορία. Θα επιχειρήσει να ξεκινήσει με το... δεξί τη χρονιά, ώστε να πιάσει τις 100 προσωπικές νίκες με τους Καναδούς.

Γήπεδο: BMO Field (30.000)

Μεταγραφές: Έδειχνε πως δεν θα ενισχυθεί ιδιαίτερα, μέχρι που απέκτησε τον εξτρέμ Πάμπλο Πιάτι (επί σειρά ετών σε Βαλένθια, Εσπανιόλ). «Τράβηξε» πίσω τους δανεικούς της, προώθησε παίκτες από τις ακαδημίες, ουσιαστικά θα πορευτεί με τον περσινό κορμό. Δεν θα πονέσει με τις αποδεσμεύσεις των Μουρ (Α, 14/0, στο Κολοράντο), Μπενεζέ (Μ, 12/3 στο Κολοράντο), Τσάπμαν (Μ, 17/2, στην Ίντερ Μαϊάμι).

Προετοιμασία: Απέφυγε τα -χαμηλής δυναμικής- φιλικά και προτίμησε να κοντραριστεί με τις ομάδες της Καλιφόρνιας. Ήττα 3-1 από Λος Άντζελες FC και 2-0 από Σικάγο, αλλά και νίκη 2-1 με Λος Άντζελες Γκάλαξι. Έκλεψε την παράσταση ο νεαρός Νιγηριανός μέσος Αχάρα, ο οποίος σκόραρε και στα δύο παιχνίδια.

Εκτίμηση: Από τις πιο... ύπουλες ομάδες της λίγκας. Μπορεί να μην πατάει το γκάζι καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, ωστόσο ξέρει να παίρνει τα κομβικά ματς και να κλείνει σταθερά θέση για τα πλέι οφ. Αν δεν μπει σφήνα στη μάχη της πρωτιάς, τη βλέπουμε κάπου μεταξύ 3ης - 4ης θέσης.

Φιλαδέλφεια
Τι έκανε πέρσι: Κρατήθηκε πίσω από τις ανώτερες Ατλάντα και Νέα Υόρκη Σίτι, τερματίζοντας στην 3η θέση και έχοντας την 3η καλύτερη επίθεση της λίγκας. Έδωσε έμφαση στη δύναμη της έδρας, εκεί όπου σημείωσε τις 10 από τις 16 συνολικά νίκες. Πρώτο της «θύμα» στα πλέι οφ η Νέα Υόρκη, στη συνέχεια απλά... γονάτισε στην Ατλάντα. Τίποτα το σπουδαίο στο Κύπελλο, αν και φημίζεται για τις πορείες της.

Προπονητής: Εμφανισιακά μπορεί να μην πείθει ο Τζιμ Κέρτιν, ωστόσο έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. «Αγκάθι» το γεγονός του ότι φτάνει σε τελικό Κυπέλλου, αλλά ποτέ δεν το κατακτά (τρεις φορές, 2014, 2015, 2018). Θέλει τέσσερα ματς για να φτάσει τις 200 παρουσίες στον πάγκο.

Γήπεδο: Subaru Park (18.500)

Μεταγραφές: «Έχασε» τον «εγκέφαλο» στη μεσαία γραμμή Μεντούνιαν (πήγε στο Σινσινάτι), τον αντικατέστησε με τον Χοσέ Μαρτίνες (33/1 Ζούλια). «Τέλος» και ο ταχύτατος φορ Πικόλτ (34/5, συνεχίζει στο Ντάλας), δε συνεχίζει και ο Μεξικανός σταρ Φάμπιαν (25/8). Αγόρασε τον Σλοβάκο Όραβετς (17/0 Ντουνάισκα) για να «δέσει» την αμυντική της γραμμή.

Προετοιμασία: Έδωσε συνολικά έξι φιλικά και σε κανένα δεν έφερε ισοπαλία. Νίκες με Σικάγο (3-0), Μόντρεαλ (1-0) και Ίντερ Μαϊάμι (2-1), αλλά και ήττες από Ατλάντα (4-0), Σινσινάτι (1-0) και Ντάλας (3-2). Αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, έδειξε να έχει ταχύτητα μεσοεπιθετικά, αλλά και μεγάλα κενά στην άμυνα.

Εκτίμηση: Θα ποντάρει και φέτος στη δύναμη της έδρας, εκεί όπου ξέρει να κάνει... παιχνίδι. Να επιχειρήσει πορεία ανάλογη με την περσινή (καλύτερη στην ιστορία της) φαντάζει κομματάκι δύσκολο. Τα πλέι οφ πάντως δεν τα χάνει, ενδεχομένως να αποφύγει και τον 1ο γύρο.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Δυτική Περιφέρεια

Βανκούβερ
Τι έκανε πέρσι: Δεν έπεισε με την περσινή του παρουσία, άφησε πολλούς βαθμούς στο «σπίτι» του, τερματίζοντας τελικά στην... ουρά της περιφέρειας. Ενδεικτικό είναι πως ειδικοί της χώρας, που δίνουν κάθε χρόνο προγνωστικά, είχαν προβλέψει την πορεία των Καναδών. Τίποτα το σπουδαίο στο τοπικό Κύπελλο.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον Μαρκ ντος Σάντος στο τιμόνι του, αν και ο 42χρονος δεν έχει τεράστια εμπειρία (έχει δουλέψει περισσότερο ως βοηθός τεχνικού σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής). Δεν έκαναν το μεγάλο... άνοιγμα στον πάγκο οι διοικούντες, με τον 42χρονο από το Μόντρεαλ να έχει δύσκολο φορτίο μπροστά του και να πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο.

Γήπεδο: BC Place (22.120), συνθετικός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Έντονο το καναδικό στοιχείο στην ομάδα, προωθήθηκαν αρκετοί από τις ακαδημίες. Βέβαια, απέκτησε και παίκτες για όλες τις γραμμές, ξεχωρίζουν ο αμυντικός Γκουτιέρες (Κόλο Κόλο), ο μέσος Οβούσου (Ασντόντ), ο εξτρέμ Μιλίνκοβιτς (Χαλ) και οι φορ Νταχόμε (Ιντ. ντελ Βάλε), Καβαλίνι (Πουέμπλα). Δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα με τη φυγή των μέσων Ερίθε, Αρντάις.

Προετοιμασία: Είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στα φιλικά που έδωσε. Κέρδισε Ντάλας (4-1), Νιου Ίνγκλαντ (2-0) και Μινεσότα (2-1), ενώ έχασε από Πόρτλαντ (2-1) και Λος Άντζελες Γκάλαξι (4-1), ενώ κόλλησε στο 1-1 με το Κολόμπους. Προτίμησε να κοντραριστεί ως επί το πλείστο με ομάδες της δικής της περιφέρειας. Συστήθηκε με 4 γκολ ο φορ Καβαλίνι, ο οποίος προορίζεται για βασικός.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει και φέτος σε μία περιφέρεια ιδιαίτερα δύσκολη. Άλλωστε, έχει αποδείξει πολλάκις πως εκτός χώρας (αναφερόμαστε στον Καναδά) ζορίζεται αρκετά. Το να μείνει εκτός επτάδας δεν θα μας κάνει εντύπωση, από τη στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερες ομάδες.

Κάνσας
Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε με όνειρα και στόχο τη διάκριση, ωστόσο όχι μόνο δεν πρωταγωνίστησε, αλλά τερμάτισε στην 11η θέση της περιφέρειας, χάνοντας πανεύκολα τα πλέι οφ. Μέχρι και οι ειδικοί της χώρας, έπεσαν έξω στα προγνωστικά τους. Χειρότερη άμυνα της Δύσης, αλλά και 2η χειρότερη της λίγκας. Τίποτα το σπουδαίο και στο Κύπελλο, αποκλείστηκε νωρίς από τη Μινεσότα.

Προπονητής: Την 11η συνεχόμενη χρονιά διανύει στην άκρη του πάγκου ο Πίτερ Βερμίς, για τον οποίο οι διοικούντες «στάζουν μέλι». Αγαπητός και από την εξέδρα, ξέρει όσο κανένας άλλος τα αποδυτήρια. Έχει στο ενεργητικό του τέσσερα τρόπαια (ένα πρωτάθλημα και τρεις Κύπελλα), ενώ το ποσοστό νικών του ξεπερνάει το 55%. Από τους καλούς και «δουλευταράδες» τεχνικούς.

Γήπεδο: Children's Mercy Park (18.467)

Μεταγραφές: Νέα πρόσωπα στο ρόστερ οι αμυντικοί Ντιά (33/2 Φίνιξ), Πούντσεκ (9/0 Ριέκα) και ο Ισραηλινός μέσος Κίντα (16/7 Μπεϊτάρ). Βέβαια, το «μπαμ» ακούει στο όνομα του Μεξικανού επιθετικού Πουλίδο (18/12 Γουαδαλαχάρα, με πέρασμα από τον Ολυμπιακό), ο οποίος αποκτήθηκε για να «γεμίσει» τις αντίπαλες άμυνες. Αποδεσμεύτηκαν οι αμυντικοί Χάσλερ (9/0), Σίνοβιτς (22/0).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε δυναμικά στα φιλικά και το 4-0 επί του Σινσινάτι έδωσε την εντύπωση πως θα συνεχίσει ανάλογα. Ακολούθησαν η ήττα 2-0 από το Κολόμπους και το 0-0 με το Σολτ Λέικ και ισορρόπησαν τα πράγματα. Χωρίς σπουδαία πράγματα σε τοπικό τουρνουά, σε τρεις αναμετρήσεις είχε απολογισμό 0-1-2. Ακόμα ψάχνει το 1ο του τέρμα ο Μεξικανός Πουλίδο.

Εκτίμηση: Να πραγματοποιήσει δεύτερη σερί απογοητευτική χρονιά, το βλέπουμε λίγο δύσκολο. Αν εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, τότε δεν θα έχει πρόβλημα να τερματίσει στην πρώτη επτάδα. Άλλωστε απέκτησε καλές μονάδες και έχει ένα δυνατό σύνολο. Πλέι οφ και βλέπουμε...

Κολοράντο
Τι έκανε πέρσι: Με 12 συνολικά νίκες δεν μπαίνεις στα πλέι οφ. Τόσες έπιασαν πέρσι οι «ράπιντς», αν και ολοκλήρωσαν με θετικό πρόσημο. Κομβικό ρόλο έπαιξαν και οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, που δεν έφεραν ποτέ ισορροπία στα αποδυτήρια. Για ακόμη μία χρονιά έδειξε πως εκτός έδρας δεν... το έχει!

Προπονητής: Μονιμοποιήθηκε ο 53χρονος Ρόμπιν Φρέιζερ, ο οποίος πήρε πέρσι τα κλειδιά των αποδυτηρίων από τον επίσης υπηρεσιακό Κόνορ Κέισι. Προς τιμήν του έκλεισε την περσινή σεζόν με απολογισμό 5-0-2. Σαφώς και έχει δύσκολο έργο μπροστά του, άλλωστε είναι η 1η φορά που ξεκινάει προετοιμασία σε πάγκο ομάδας. Έχει δουλέψει ως βοηθός σε Σολτ Λέικ, Νέα Υόρκη και Τορόντο.

Γήπεδο: Dick's Sporting Goods Park (18.061)

Μεταγραφές: Θα βοηθήσει ο μέσος Γιαμλί (10/1 Κράσνονταρ, αλλά και γεμάτες χρονιές στην Ολλανδία), όπως και ο Μπενεζέ (12/3 Τορόντο). Βέβαια, δεν έχει γίνει μεταγραφή... αεροδρομίου, δεν αποκλείεται να γίνει την τελευταία στιγμή. Δεν... πόνεσε από τις αποδεσμεύσεις που έγιναν, έφυγαν παίκτες με λίγες συμμετοχές.

Προετοιμασία: Όταν κέρδισε, το έκανε με εμφατικό τρόπο (4-0 την Όραντζ Κάουντι και 4-2 το Σικάγο). Ακόμη και στην ήττα 3-1 από τη Νιου Ινγκλαντ, έδειξε να έχει διάθεση στο επιθετικό κομμάτι. Τουλάχιστον έστειλε μήνυμα πως δεν θα πάει τα παιχνίδια της σε χαμηλό τέμπο.

Εκτίμηση: Το ότι δεν έχει ιδιαίτερα δυνατό ρόστερ, μας αποθαρρύνει στο να προβλέψουμε κάτι καλό για την ομάδα από το Βραχώδη Όρη. Βέβαια, θα κάνει προσπάθεια να μπει στα πλέι οφ μετά από τρεις άκαρπες προσπάθειες. Μεταξύ 7ης και 11ης θέσης, αρκεί να βελτιώσει κατά πολύ την εκτός έδρας συμπεριφορά της.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Λος Άντζελες Γκάλαξι
Τι έκανε πέρσι: Είχε Ιμπραΐμοβιτς, είχε διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο άφησε πολλούς βαθμούς στην Καλιφόρνια. Μπήκε στα πλέι οφ, εκεί άντεξε δύο γύρους, «θύτης» ήταν η συμπολίτισσα Λος Άντζελες FC. Στα προημιτελικά σταμάτησε το... όνειρο του Κυπέλλου (δε... φημίζεται για εκπληκτικές πορείες).

Προπονητής: Τη δεύτερη σεζόν στον πάγκο των «γαλαξιών» ο Αργεντινός Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο, με την πρώτη να μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αναγνωριστική (18-4-18 ο συνολικός του απολογισμός). Πεισματάρης, βάζει πάντα ψηλά τον πήχη, έχει φέρει αρκετούς λάτιν παίκτες στο ρόστερ, ώστε να δει την ομάδα να πρωταγωνιστεί. Τον εμπιστεύονται οι διοικούντες.

Γήπεδο: Dignity Health Sports Park (27.000)

Μεταγραφές: «Τέλος» εποχής για τον σταρ Ιμπραΐμοβιτς, που γύρισε στην Ευρώπη (Μίλαν). Έφυγαν επίσης ο αμυντικός Πολέντα (30/1, στην Ολίμπια) και ο φορ Αντούνια (33/6 στη Γουαδαλαχάρα). Αποκτήθηκαν ο μπακ Εμιλιάνο Ινσούα (6/0 Στουτγάρδη), ο εξτρέμ Κάταϊ (29/6 Σικάγο), ο μέσος Κλίσταν (8/0 Ορλάντο), ενώ το μεγάλο «μπαμ» έγινε με τον Μεξικανό φορ Ερνάντες (9/1 Σεβίλλη).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε δυναμικά με νίκες 4-1 και 2-1 κόντρα σε Βανκούβερ και Νιου Ίνγκλαντ, αντίστοιχα, για να ρίξει στροφές στην ήττα 2-1 από το Τορόντο. Έκλεισε τον... κύκλο των φιλικών με το 1-1 κόντρα στο Σικάγο. Ο μεσοεπιθετικός Παβόν έδειξε έτοιμος, ενώ αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό και ο Μεξικανός φορ Χαβιέ Ερνάντες. Οφείλει να περιορίσει τα νεύρα του ο Σέρβος Κάταϊ.

Εκτίμηση: Είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις της δυτικής περιφέρειας, έχει λάμψη λόγω ονομάτων και... χρήματος. Δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από άνετο πλασάρισμα σε θέσεις των πλέι οφ. Θα κοντραριστεί με την έτερη ομάδα της Καλιφόρνιας για τα ηνία της πολιτείας!

Λος Άντζελες FC
Τι έκανε πέρσι: «Έσπασε τα κοντέρ», παίζοντας με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα (13-3-1 εντός). Είχε Βέλα, Ρόσι και Ντιομαντέ στην επίθεση, τερμάτισε δικαίως στην 1η θέση της περιφέρειας. Στα πλέι οφ πέρασε μόνο τη Φιλαδέλφεια, φρέναρε στο πιο έμπειρο Πόρτλαντ.

Προπονητής: Αδιανόητο να αποχωρήσει ο πολύπειρος Μπομπ Μπράντλι, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά πέρσι. Έχει δουλέψει και εκτός συνόρων, γνωρίζει καλά την κουλτούρα και την κατάσταση στη χώρα. Βάζει και φέτος ψηλά τον πήχη (κορυφή Δύσης, τρόπαιο), εμπνέει σιγουριά στον πάγκο.

Γήπεδο: Banc of California Stadium (22.000)

Μεταγραφές: Από τα καλύτερα ρόστερ της λίγκας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έβαλες «πινελιές» σε κάποιες θέσεις. Νέα πρόσωπα ο γκολκίπερ Φέρμεερ (16 συμ. Φέγενορντ) και οι μέσοι Τζινέλα (25/1 Γουόντερερς), Σιφουέντες (17/0 Αμέρικα ντε Κίτο). Έφυγε (για Μινεσότα) ο γκολκίπερ Μίλερ (30/0), «τέλος» και ο μέσος Νγκουέν (25/0).

Προετοιμασία: Μπήκε δυναμικά στα φιλικά και έδειξε σοβαρότητα ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με την Λεόν για το Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής (έχασε 2-0 στο 1ο ματς από τη μεξικάνικη Λεόν). Κέρδισε 2-0 την Πενιαρόλ, έμεινε στο 2-2 με το Ντάλας, ενώ κέρδισε και το Τορόντο με 3-1. Βέλα και Ροντρίγκες έδειξαν κομμάτι της ποιότητας τους.

Εκτίμηση: Στοχεύει και πάλι στην κορυφή της περιφέρειας και δικαίως. Μεταξύ κορυφής και 2ης θέσης περιμένουμε το καλοδουλεμένο σύνολο του Μπράντλι, αρκεί να δείξει πως μπορεί και στα πλέι οφ. Δεν αποκλείεται να κυνηγήσει μέχρι τέλους και το Κύπελλο.

Μινεσότα
Τι έκανε πέρσι: Επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η σεζόν που πέρασε, καθώς μπήκε με ευκολία στα πλέι οφ (τερμάτισε 4η), παρότι η πορεία της σταμάτησε στον 1ο κιόλας γύρο. Έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά «λύγισε» στο... καμίνι της Ατλάντα. Μεγαλώνει κάθε χρόνο...

Προπονητής: Το παρουσιαστικό του Άγγλου Άντριαν Χιθ μπορεί να παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις, αλλά το να διατηρείται για 3η σερί σεζόν στον πάγκο, μάλλον κάτι λέει. Με προϋπηρεσία στο Ορλάντο, λάτρης του γρήγορου παιχνιδιού, σύντομα θα «κατοσταρίσει» στον πάγκο (96 παρουσίες ήδη). Δεν ξεπερνάει το 37% το ποσοστό της νίκης στην ομάδα της Μινεάπολις.

Γήπεδο: Allianz Field (19.400)

Μεταγραφές: Εξαιρετική περίπτωση ο νεαρός Παραγουανός φορ Αμαρίγια (24/19 Ουν. Κατόλικα), βέβαια αποτελεί ρίσκο κατά πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει σε άλλο στυλ πρωταθλήματος. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να μπει στα... παπούτσια του Κιντέρο (31/10), που πήγε στο Χιούστον. Έφυγαν επίσης ο μέσος Σούλερ (15/0) και ο εξτρέμ Ροντρίγκες (29/5). Θα βοηθήσουν ο γκολκίπερ Μίλερ (30/0 Λος Άντζελες FC) και ο αμυντικός Χέρστον (12/0 Χιούστον).

Προετοιμασία: Έδωσε πολλά φιλικά, με διαφορετικής δυναμικής ομάδες. Νίκησε 3-2 τη Μινεσότα, 5-0 το Μαϊάμι και 4-2 το Πόρτλαντ και έμεινε στο 2-2 με τη Νιου Ίνγκλαντ. Μοναδική αποτυχία το 2-1 από το Βανκούβερ (τελευταίο χρονικά ματς). Σούπερ δείγματα από τον Αμαρίγια, συνεπής στο σκοράρισμα.

Εκτίμηση: Ομάδα έδρας, ομάδα με ταχύτητα, ομάδα με στόχο τα πλέι οφ. Αν είναι σοβαρή από την αρχή της χρονιάς, δεν θα έχει πρόβλημα για την πρώτη επτάδα. Άλλωστε πέρασε η περίοδος χάριτος (4η πλέον σεζόν στην κατηγορία). Κάπου μεταξύ 4ης και 6ης θέσης στη Δύση.

Νάσβιλ
Τι έκανε πέρσι: Μετείχε στο USL για δύο χρόνια, με την τελευταία σεζόν να είναι επιτυχημένη, καθώς τερμάτισε στη 2η θέση της ανατολικής περιφέρειας. Έφτασε έως τον 3ο γύρο του Κυπέλλου. Αναγκάστηκε να αλλάξει τα πάντα (σήμα, ιδιοκτησία, έδρα), ώστε να μπορεί να πάρει το «πράσινο φως» της Ομοσπονδίας για να συμμετάσχει στο MLS.

Προπονητής: Νέα ομάδα, νέα συνήθειες, νέα αρχή. Με τον 51χρονο Γκάρι Σμιθ στο τιμόνι, ο οποίος έχει να δουλέψει σε απαιτητικό επίπεδο από το 2011, όταν και βρισκόταν στον πάγκο του Κολοράντο. Με πέρασμα από την αγγλική Στίβενεϊτζ και την Ατλάντα Σίλβερμπακς (χαμηλής κατηγορίας στη χώρα), έχει να αποδείξει πολλά πράγματα.

Γήπεδο: Nissan Stadium (69.143), συνθετικός χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: Δεν έχει μείνει κάποιος παίκτης από την προηγούμενη ομάδα που μετέχει στο USL. Με 25 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ (γεμάτο σε όλες τις θέσεις), οι περισσότεροι γνωρίζουν την κατηγορία, έχοντας γυρίσει αρκετούς συλλόγους. Αυτός που κάνει αίσθηση είναι ο δημιουργικός μέσος Μουχτάρ (12/2 Μπρόντμπι), ενώ θα βοηθήσει και ο στόπερ Ζίμερμαν (27/1 με Λος Άντζελες FC).

Προετοιμασία: Πήρε «μυρωδιά» από τι εστί αμερικανική αναμέτρηση στην ήττα 3-1 από το Σικάγο, ενώ προηγουμένως έφερε 0-0 με τη σουηδική Έλφμποργκ. Καλύτερα δείγματα στη συνέχεια και επιτυχίες με Λούισβιλ (4-1) και Μόντρεαλ (1-0), ενώ έκλεισε με το 1-1 κόντρα στην Ουάσινγκτον. Μοιράστηκαν τα τέρματα, κάτι που αναμένεται να γίνει και στην κανονική περίοδο, καθώς δεν έχει το «βαρύ» όνομα στην επίθεση.

Εκτίμηση: Καλό θα είναι να πάρει οσμή από την κατηγορία και ύστερα να ορίσει στόχους. Έχουμε ξαναπεί πως κάθε νέα ομάδα που προστίθεται στο παζλ, χρειάζεται χρόνο για να «δέσει». Θα πρόκειται για επιτυχία αν αποφύγει την τελευταία θέση της περιφέρειας.

Ντάλας
Τι έκανε πέρσι: Κέρδισε οριακά το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ της περιφέρειας, μόλις 4 βαθμούς μπροστά από το Σαν Χοσέ. Ο ένας γύρος που άντεξε στην ψυχοφθόρο διαδικασία δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Αποκλείστηκε στους «16» του Κυπέλλου από την άσημη ομάδα, Νέο Μεξικό! Αρκετά ισορροπημένος ο απολογισμός του (13-9-12).

Προπονητής: Ο 39χρονος Λούτσι Γκονζάλες συνεχίζει στον πάγκο, με τους διοικούντες να του δίνουν την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πέρσι. Δεν έχει τίτλους στο βιογραφικό του, ενώ δεν έχει φύγει μακριά από την πολιτεία του Τέξας. Είχαν προηγηθεί έξι χρόνια ως υπεύθυνος ακαδημιών. Λάτρης της κατοχής και του πρέσινγκ.

Γήπεδο: Toyota Stadium (20.500)

Μεταγραφές: Κατά μεγάλο ποσοστό θα πορευτεί με τον περσινό κορμό. Μικρές αλλαγές από τη μέση και μπροστά. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν ο εξτρέμ Πικόλτ (34/5 Φιλαδέλφεια), ο μέσος Τιάγκο Σάντος (18/1 Παλμέιρας) και ο φορ Φράνκο Χάρα (20/9 Πατσούκα, με πέρασμα από Ολυμπιακό). Αποδέσμευση που μπορεί να αναφερθεί είναι ο θηριώδης φορ Μπατζί (28/6 πήγε στο Νάσβιλ).

Προετοιμασία: Θετικός μπορεί να χαρακτηριστεί ο απολογισμός στα φιλικά που έδωσε (4-1-1), ωστόσο φρόντισε να προσφέρει θέαμα (και με το παραπάνω). Με 4/5 Over 2,5! Συγκεκριμένα κέρδισε 3-0 τη Ραγιάδος, 3-2 το Σαν Αντόνιο, 3-2 τη Φιλαδέλφεια και 2-0 την Ίντερ Μαϊάμι, έφερε 2-2 με το Λος Άντζελες, ενώ ηττήθηκε 4-1 από το Βανκούβερ.

Εκτίμηση: Στα έξι τελευταία χρόνια μόλις μία φορά απέτυχε να μπει στη διαδικασία των πλέι οφ. Κάτι λέει αυτό. Υπολογίσιμη ομάδα στη Δύση, ακόμη και οριακά μπορεί να πιάσει την πρώτη επτάδα. Το ζήτημα είναι τι γίνεται από εκεί και πέρα... Πάντως χρειάζεται έναν παίκτη που να κάνει «ζημιά» επιθετικά.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Πόρτλαντ
Τι έκανε πέρσι: Μόνο ικανοποίηση δεν έφερε η σεζόν που έφυγε. Ναι μεν τερμάτισε 2ο στην κανονική διάρκεια, ωστόσο στα πλέι οφ άντεξε μόλις έναν γύρο. Άφησε βαθμούς εντός, αλλά κέρδισε με το... σπαθί του αρκετούς μακριά από το Όρεγκον (2η καλύτερη επίδοση στην περιφέρεια). Μέχρι τα ημιτελικά έφτασε στο Κύπελλο, καθώς αποκλείστηκε από τη Μινεσότα.

Προπονητής: Πέρασε το περσινό τεστ ο Βενεζουελάνος Τζιοβάνι Σαβαρέσε και συνεχίζει στον πάγκο. Με μία πενταετία στη Νέα Υόρκη Κόσμος, έγινε αμέσως αγαπητός στο Όρεγκον. Σε 66 συνολικά παρουσίες έχει καταγράψει απολογισμό 31-14-21. Όσο και αν φαίνεται περίεργο αποτελεί τον 3ο τεχνικό στην ιστορία του συλλόγου (Σπένσερ και Πόρτερ οι προηγούμενοι).

Γήπεδο: Providence Park (25.218), συνθετικός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Ουσιαστικά θα δούμε την ίδια ομάδα με την περσινή με μικρή διαφοροποίηση στη γραμμή κρούσης. Έφυγε για τον Κολόν ο φορ Μπράιαν Φερνάντες (19/11), ο οποίος βοήθησε αρκετά για το μισό της χρονιάς, ωστόσο ενισχύθηκε με τρεις παίκτες. Ο λόγος για τον Γίμι Τσαρά (18/3 Ατλ. Μινέιρο), αδερφός του δυναμικού μέσου Ντιέγκο Τσαρά, τον Μόρα (14/1 Πούμας) και τον Νιεζγκόντα (18/14 Λέγκια). Συνεχίζει για 8η χρονιά ο ηγέτης – μέσος Βαλέρι.

Προετοιμασία: Φρόντισε περισσότερο να δουλέψει ομαδικά και να αποφύγει τα πολλά φιλικά. Έγιναν δοκιμές σε παίκτες και συστήματα και ως μοναδικό σοβαρό κριτήριο ήταν η νίκη 2-1 με το Βανκούβερ, ενώ ακολούθησαν οι ήττες από Μινεσότα (4-2) και Νιου Ίνγκλαντ (3-1). Βαλέρι και Πολό οι σκόρερ, ξεκάθαρα πρόκειται για παίκτες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος.

Εκτίμηση: Έχει γίνει πλέον πολύ δυνατό σύνολο στη δύση και αυτό αποδεικνύεται από τις πορείες και τις διακρίσεις των τελευταίων ετών. Οι ίδιοι οι ιθύνοντες της ομάδας στοχεύουν σε τίτλο, θεωρώντας πως τα πλέι οφ τα έχουν στο... τσεπάκι τους. Συμφωνούμε απόλυτα, μεταξύ 2ης και 4ης θέσης.

Σαν Χοσέ
Τι έκανε πέρσι: Άλλαξε στυλ παιχνιδιού, το σοφτ των προηγούμενων ετών αντικαταστάθηκε από δύναμη και πάθος, έχασε οριακά το εισιτήριο των πλέι οφ. Αυτό οφείλεται στο «μουδιασμένο» ξεκίνημα που είχε στη χρονιά. Όταν άρχισε να παίρνει μπροστά, ήταν αργά! Δεν αποτελεί επιτυχία το ότι έφτασε μέχρι τους «16» του Κυπέλλου.

Προπονητής: Ο άλλοτε δυναμικός μέσος, Ματίας Αλμέιδα, μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα την περσινή σεζόν, ωστόσο στο πέρασμα του χρόνου «έχτισε» ένα καλό οικοδόμημα. Οι διοικούντες του έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του, με σκοπό να βάλει την ομάδα στα πλέι οφ. Δεν διστάζει να κοντραριστεί με διαιτησίες και Ομοσπονδία. Το... έχει στο ταμπεραμέντο του.

Γήπεδο: Earthquakes Stadium (18.000)

Μεταγραφές: Χωρίς πολλές προσθαφαιρέσεις, με τον Αλμέιδα να θέλει να δουλέψει με το υπάρχον ρόστερ. Αποχώρησαν οι δύο Παναμέζοι Κάμινγκς (αμυντικός, 16/0) και Γοδόι (μέσος, 15/0), ήρθε ο έμπειρος και διεθνής Μεξικανός αμυντικός Αλανίς (10/2 Γουαδαλαχάρα). Συνεχίζει για 12η συνεχόμενη χρονιά ο 37χρονος επιθετικός Γουοντολόφσκι (1η σκόρερ στην ιστορία της λίγκας με 159 τέρματα).

Προετοιμασία: «Ούτε ζέστη ούτε κρύο» στα (λιγοστά) φιλικά που έδωσε. Έχασε εύκολα 4-1 από το Κολόμπους, ενώ έβαλε στο πρόγραμμα της το πιο εύκολο «τεστ» με τη Ρενό 1868, την οποία και κέρδισε 5-1. Αυτό που μένει πάντως, είναι πως δύσκολα θα οδηγεί τις αναμετρήσεις του σε χαμηλό τέμπο.

Εκτίμηση: Έχει την ταμπέλα της «παραλίγο» ομάδας, κάτι που φαίνεται από το ότι δεν μπορεί έστω να μπει στα πλέι οφ. Το μαρτυρά η μόλις μία συμμετοχή της στη συγκεκριμένη διαδικασία στα επτά τελευταία χρόνια. Δεν θα ενοχληθούμε ιδιαίτερα αν δεν τα καταφέρει ούτε φέτος.

Σιάτλ
Τι έκανε πέρσι: Αθόρυβη δουλειά στην κανονική διάρκεια, τερμάτισε 2ο, για να πατήσει το γκάζι στα πλέι οφ και να αφήσει εκτός κατά σειρά τις Σολτ Λέικ και Λος Άντζελες FC. Στον τελικό και μπροστά στο κοινό της κέρδισε το Τορόντο και σήκωσε το τρόπαιο για 2η φορά στην ιστορία του. Δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Κύπελλο.

Προπονητής: Γέννημα – θρέμμα του Σιάτλ ο Μπράιαν Σμέτζερ, συνεχίζει για 4η σερί σεζόν. Πεισματάρης, παίρνει πάντα από τους παίκτες του το καλύτερο δυνατό, ενώ δεν γνωρίζει άλλη λέξη πέρα από τα πλέι οφ. Οδήγησε 3 φορές την ομάδα στην κορυφή της περιφέρειας, ενώ έχει και 2 τρόπαιο στο ενεργητικό του. Σε 121 συνολικά παρουσίες στον πάγκο των «Σάουντερς» έχει απολογισμό 59-36-26 και ποσοστό νίκης στο 49%.

Γήπεδο: CenturyLink Field (39.419), συνθετικός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα πορευτεί με τον περσινό κορμό. Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι, ήρθε ο κεντρικός αμυντικός Ο' Νιλ (11/0, Ορλάντο), ο μέσος Ζοάο Πάουλο (36/3 με Μποταφόγκο) και ο εξτρέμ Ιμπάρα (22/1 Μινεσότα). Έφυγε ο Ισπανός μέσος Βίκτορ Ροντρίγκες (20/3, πήγε στην Έλτσε). Δεν αποκλείεται να γίνει ένα «μπαμ» στο φινάλε.

Προετοιμασία: Αρκέστηκε σε πολλή δουλειά και λιγότερα φιλικά. Το μοναδικό τεστάρισμα που έγινε ήταν η εύκολη νίκη 6-2 επί του Σακραμέντο, εκεί όπου χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι βασικοί. Μόρις και Ρουιδίας είναι υγιείς και μπορούν να προσφέρουν πολλά, ενώ αίσθηση έκανε η παρουσία του νεαρού φορ Ντιλόν (έβγαλε... μάτια πέρσι στην Τακόμα). Στο 1ο ματς του Concacaf, πήρε το 2-2 στην έδρα της Ολίμπια (Ονδούρα).

Εκτίμηση: Έχει μέταλλο ως ομάδα, οπαδούς που στηρίζουν, διοίκηση με χρήμα. Tο ότι δεν έχει πέσει κάτω από την 4η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στα 10 χρόνια που βρίσκεται στη λίγκα λέει πάρα πολλά. Μπορεί να φτάσει μέχρι μακριά...

Σολτ Λέικ
Τι έκανε πέρσι: Είχε αρκετά χρόνια να πραγματοποιήσει καλή πορεία στην κανονική διάρκεια, επίτευγμα το ότι τερμάτισε 3ο πίσω από Λος Άντζελες FC και Σιάτλ (2η ομάδα με τις περισσότερες εντός έδρας νίκες, 12 συνολικά). Στα ημιτελικά των πλέι οφ έπεσε πάνω στους «σάουντερς» και η σεμνή τελετή έλαβε «τέλος».

Προπονητής: Ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με τον Φρέντι Χουάρεθ στον πάγκο της (8-5-2), συνεχίζει με τον ίδιο. Οι διοικούντες δεν έκαναν «άνοιγμα» σε κάποιο πιο δυνατό όνομα, θέλοντας να δώσουν την ευκαιρία στον 41χρονο να δουλέψει με παίκτες που θα έρχονται από τις ακαδημίες (γνωρίζει τα κατατόπια και τα περί θυγατρικών ομάδων). Εμπεριέχει ρίσκο η επιλογή...

Γήπεδο: Rio Tinto Stadium (20.213)

Μεταγραφές: Προωθήθηκαν πολλοί νεαροί παίκτες από τη θυγατρική Ρεάλ Μόναρκς, ωστόσο αυτοί που κάνουν αίσθηση είναι ο εξτρέμ Μεράμ (21/4 με Ατλάντα) και ο αμυντικός Μόργκαν (9/1 με Τορόντο). Πούλησε στην Ατλέτικο Μινέιρο τον Βενεζουελάνο ποιοτικό μέσο Σαβαρίνο (30/9) και τον ακραίο αμυντικό Μπρουκς Λένον (28/0) στην Ατλάντα.

Προετοιμασία: Μόνο ικανοποιητικά δεν ήταν τα δείγματα του στα φιλικά, τα οποία έγιναν στο πλαίσιο ενός τοπικού τουρνουά. Κόλλησε στο 0-0 με το Κάνσας, ενώ δέχθηκε τέσσερα γκολ από το Χιούστον (4-0) και άλλα τρία από τη Φοίνιξ Ράιζινγκ (3-2). Πολλά αμυντικά ζητήματα, καλείται να τα διορθώσει άμεσα.

Εκτίμηση: Ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα της, αν γίνει πιο ουσιαστική μακριά από τη Γιούτα, τότε δεν θα έχει πρόβλημα να μπει στα πλέι οφ. Άλλωστε, τα δύο τελευταία χρόνια δηλώνει παρουσία, χωρίς όμως το κάτι παραπάνω. Μεταξύ 4ης και 8ης θέσης στη δυτική περιφέρεια.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χιούστον
Τι έκανε πέρσι: Ο... ορισμός της απογοητευτικής χρονιάς και αυτό διότι δεν μπήκε καν στα πλέι οφ (για 2η σερί σεζόν). Τερμάτισε στην 10η θέση της περιφέρειας, «αγκάθι» ο εκτός έδρας απολογισμός τους (2-0-15)! «Λίγο» και στο Κύπελλο, έφτασε έως τους «16», αποκλείστηκε από τη Μινεσότα.

Προπονητής: Το έργο του νεοφερμένου Ταμπ Ράμος (πήρε τη θέση του υπηρεσιακού Ντέιβ Άρνοντ) είναι γνωστό από τα μικρά κλιμάκια της χώρας. Βέβαια, αυτή θα είναι η 1η του απόπειρα σε πάγκο συλλόγου και η αποστολή του μόνο στρωμένη με... ροδοπέταλα δεν θα είναι. «Μπλέκει» σε ρόστερ με αρκετούς λατίνους.

Γήπεδο: BBVA Stadium (22.039)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκαν ο γκολκίπερ Μάριτς (30/0 Λίλεστρομ), ο κεντρικός αμυντικός Καμπρέρα (16/0 Μόντρεαλ), Βάλενταϊν (21/0 Πόρτλαντ) και ο φορ Κιντέρο (31/10 Μινεσότα), αντιθέτως έφυγαν ο γκολκίπερ Ντέριτς (7/0), οι αμυντικοί ΝτεΛαΓκάρζα (23/0), Χέρστον (12/0), ο μέσος Καμπέσας (15/1) και ο φορ Κιότο (18/2).

Προετοιμασία: Τα φιλικά που έδωσε ήταν στο πλαίσιο τοπικού τουρνουά, έχοντας ουσιαστικά μέτρια παρουσία. Ξεκίνησε με 1-1 κόντρα στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια κέρδισε 4-0 το Σολτ Λέικ, ενώ στο φινάλε έχασε 4-1 από το Κολόμπους. Έδειξε να μην έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, αλλά και με κενά στην άμυνα.

Εκτίμηση: Δεν μπήκε στα πλέι οφ τα δύο τελευταία χρόνια, όταν και είχε ανταγωνιστικό ρόστερ και πολύπειρο τεχνικό. Με νέο κόουτς στην άκρη του πάγκου και με μόνιμο πρόβλημα τον κακό εκτός έδρας απολογισμό, θεωρούμε πως θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα για την είσοδο στην πρώτη επτάδα.

Επιμέλεια: Θωμάς Δούκας

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

 

 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ