foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ254
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κολομβία, Liga Aguila: Preview Apertura 2020

Previews Πρωταθλημάτων | 22 Ιαν 2020 20:18
Κολομβία-Liga-Aguila-Preview-Apertura-2020.jpg

Ακόμη ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα στην Κολομβία είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Φέτος υπάρχει μια διαφοροποίηση, καθώς λόγω του Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί στην χώρα τον Ιούνιο, το Απερτούρα θα είναι πιο «σύντομο». Στα playoffs θα περάσουν μόνο οι τέσσερις πρώτες ομάδες, και εκεί θα γίνει πραγματική μάχη! Ατλέτικο Νασιονάλ, Τζούνιορ, Σάντα Φε, οι ομάδες του Κάλι και η Μιγιονάριος είναι τα φαβορί για να προκριθούν σε ένα απίθανο τουρνουά, στο οποίο θα γίνει και χρήση VAR πλέον (αρχικά μόνο στα δυο πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής).

Μακροχρόνιο στοίχημα

Οι αποδόσεις στον Stoiximan χρίζουν σαφές φαβορί την Ατλέτικο Νασιονάλ για το φετινό Απερτούρα και θεωρούμε πως όχι αδίκως. Το συγκρότημα του Οσόριο διατήρησε την περυσινή του ποιότητα, παρά τις αποχωρήσεις παικτών και στο 4.75 έχει αξία το ποντάρισμα. Σε ειδικό bet (το οποίο πάντως δεν προσφέρεται στην αγορά) θα είχε αξία ο υποβιβασμός για την Πατριότας.

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης 1. Ατλέτικο Νασιονάλ, 2. Τζούνιορ, 3. Ντεπ. Κάλι, 4. Αμέρικα ντε Κάλι, 5. Μιγιονάριος, 6. Τολίμα, 7. Σάντα Φε, 8. Ιντ. Μεντεγίν, 9. Πάστο, 10. Κούκουτα, 11. Τζαγκουάρες, 12. Πετρολέρα, 13. Ενβιγάδο, 14. Αγκίλας, 15. Περέιρα, 16. Μπουκαραμάνγκα, 17. Λα Εκιδάδ, 18. Όνσε Κάλδας, 19. Τσίκο, 20. Πατριότας.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Το εκάστοτε τουρνουά (Απερτούρα και Κλαουσούρα) αποτελείται από 20 ομάδες και είναι 20 συνολικά αγωνιστικών. Λόγω του Κόπα Αμέρικα, το οποίο θα διεξαχθεί από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου, μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, μονάχα οι τέσσερις πρώτοι θα περάσουν στα playoffs (κι όχι 8 όπως ίσχυε μέχρι τώρα). Ο πρώτος θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο και ο δεύτερος τον τρίτο. Οι δυο ομάδες που θα περάσουν στον τελικό, θα διεκδικήσουν σε διπλό ματς τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτός εξασφαλίζει θέση στο ερχόμενο Λιμπερταδόρες, ενώ αν κατακτήσει και τα δυο (Απερτούρα-Κλαουσούρα), τότε ο «καλύτερος δεύτερος» στο σύνολο τον ακολουθεί. Εισιτήριο στα προκριματικά (για την ακρίβεια στον δεύτερο προκριματικό) εξασφαλίζει η Κυπελλούχος καθώς και η καλύτερη ομάδα στο σύνολο πλην των πρωταθλητριών. Οι επόμενες τέσσερις κερδίζουν μια θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Όσον αφορά στην παραμονή, οι δυο ομάδες με τη χειρότερη συνολική βαθμολογία της τελευταίας τριετίας υποβιβάζονται στην χαμηλότερη κατηγορία. Οι δυο νεοφώτιστες (Περέιρα και Τσίκο) υπολογίζονται με τους βαθμούς της τελευταίας που σώθηκε πέρυσι (Τζαγκουάρες), και έτσι ξεκινάνε με 77 «εικονικούς» βαθμούς στην ειδική βαθμολογία (αφορά τα έτη 2018 και 2019). Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Καλύτερη εκτός έδρας άμυνα, 5) Κλήρωση.

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Μπόρχα Επιθετικός Παλμέιρας Τζούνιορ
Ντούκε Επιθετικός Νασιονάλ Σάντα Φε
Ρόα Μέσος Σάντα Φε Ντεπορτίβο Κάλι
Παλάσιος Μέσος Νασιονάλ Αλιάνσα
Ανγκούλο Μέσος Πούμας Τζιούνιορ

 

 

Οι ομάδες της Liga Aguila

Αμέρικα ντε Κάλι Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ισοβαθμώντας στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του Κλαουσούρα με 35 βαθμούς με την Ατλέτικο Νασιονάλ. Στα playoffs όμως ήταν αρκετά πεισμωμένη, κερδίζοντας στον διπλό τελικό την Τζούνιορ με συνολικό σκορ 2-0.

Προπονητής: Αλεχάντρε Γκιμαράες (60 ετών). Συνεχίζει από πέρυσι, και ποιος ο λόγος άλλωστε να απομακρυνθεί, έχοντας κατακτήσει το Κλαουσούρα. Κοσμογυρισμένος, οι τελευταίοι σταθμοί του προτού αναλάβει την Αμέρικα ήταν ομάδες της Κίνας και της Ινδίας.

Γήπεδο: Pascual Guerrero (33.130)

Μεταγραφές: Έφερε από την Ισπανία και την Γρανάδα τον επιθετικό Αντριάν Ράμος, ενώ στο ρόστερ της προστέθηκε και ο πορτιέρο Σο (από την Πατριότας). Από την ίδια ομάδα απέκτησε και τον χαφ Αρίας, χάνοντας όμως τον Κριστιάν Άλβαρες (μέσος, Πάστο) και τον κίπερ Βόλπι (σε ομάδα της Ιαπωνίας).

Προετοιμασία: Μετέχει απευθείας σε όμιλο του Λιμπερταδόρες (υψηλών μάλιστα απαιτήσεων, μαζί με την Γκρέμιο), κι έτσι ο κόουτς Γκιμαράες επέλεξε να δώσει δυνατά φιλικά. Αντιμετώπισε δις την Μιγιονάριος (1-1 και 2-1 στον «άτυπο» τελικό), ενώ ενδιάμεσα επιβλήθηκε 1-0 της Ντεπορτίβο.

Εκτίμηση: Από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν δίχως αμφιβολία. Θέλει πάντως να διακριθεί και στο Λιμπερταδόρες, όμως μέχρι την έναρξη αυτού, αναμένεται να ρίξει το βάρος στο Απερτούρα.

 

Τζούνιορ Τι έκανε πέρυσι: Τέταρτη στην κανονική διάρκεια, έχοντας τρομερή αμυντική επίδοση στο Κλαουσούρα (μόλις εννέα τέρματα παθητικό). Η δυσκολία όμως στο εύκολο γκολ (μόλις 16 ενεργητικό) της στοίχισε στον τελικό κόντρα στην Αμέρικα ντε Κάλι, μένοντας «άσφαιρη» στα 180 λεπτά.

Προπονητής: Χούλιο Κομεσάνα (71 ετών). Πολύπειρος, πραγματική «αλεπού των γηπέδων». Ως παίκτης, μετράει συνολικά 235 συμμετοχές με την φανέλα της Τζούνιορ, ενώ από τον πάγκο της έχει περάσει άλλες εννέα φορές! Τελευταία του δουλειά εκτός Κολομβίας ήταν το 2016 για λογαριασμό της Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβίδεου.

Γήπεδο: Metropolitano Roberto Meléndez (49.600)

Μεταγραφές: Προσθήκες για πρωταθλητισμό θα τις χαρακτηρίζαμε, με εκείνη του επιθετικού Μπόρχα (από την Παλμέιρας) να ξεχωρίζει. Συν τοις άλλοις, ο ακραίος μπακ Ανγκούλο (πρώην της Πούμας) και ο μέσος Βιαφάρα (από την Πάστο) την ανεβάζουν επίπεδο. Ο χαφ Βίκτορ Καντίγιο θα συνεχίσει στην Κορίνθιανς.

Προετοιμασία: Έχει το «προνόμιο» να μετέχει απευθείας στους ομίλους του Λιμπερταδόρες, όμως στο ίδιο γκρουπ με την κάτοχο του τροπαίου, Φλαμένγκο. Προβλημάτισε πάντως στο τελευταίο της χρονικά φιλικό παιχνίδι (1-0 ήττα από την Ουνιόν Μαγκνταλένα).

Εκτίμηση: Μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να διακρίνεται παρότι δεν εντυπωσιάζει στην διάρκεια των δύο τουρνουά. Φέτος όμως ενισχύθηκε σημαντικά και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και -δεδομένα- να τερματίσει στην τοπ τριάδα του Απερτούρα.

 

Τολίμα Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η έκπληξη, παρουσιάζοντας τρομερή σταθερότητα στο μεγαλύτερο μέρος του 2019. Εν τέλει στο Κλαουσούρα ήρθε έκτη στην κανονική διάρκεια, της βγήκε όμως η κούραση στην τελική φάση. Βέβαια, με 85 βαθμούς στα δυο τουρνουά, απέδειξε πως δικαίως θεωρείται ανερχόμενη δύναμη στην χώρα.

Προπονητής: Ερνάν Τόρες (58 ετών). Ανέλαβε φέτος και τον αδικούν οι περιστάσεις καθώς η σύγκριση με τον προκάτοχο του (Γκαμέρο) θα είναι δεδομένη. Στην Μπουκαραμάνγκα όμως άρεσε πέρυσι, ενώ να σημειωθεί πως η πρώτη του δουλειά σε πάγκο ομάδας (2007) ήταν στην Τολίμα (και για μια τετραετία).

Γήπεδο: Manuel Murillo Toro (28.100)

Μεταγραφές: Εάν της βγει ο Κοσταρικάνος επιθετικός Φρανσίσκο Ροντρίγκες θα έχει ενδιαφέρον η πορεία της. Από εκεί και πέρα, για την «γραμμή κρούσης» πήρε και τον Εστουπινιάν από την Πάστο, καθώς και τον Φερνάντο Μιράντα από την Κούκουτα. Μεταγραφή για την Τζούνιορ πήρε ο 27χρονος μέσος Βάσκεθ Ορτέγκα.

Προετοιμασία: Ρίχνεται στην μάχη των προκριματικών του Λιμπερταδόρες από τον δεύτερο γύρο, ενώ παράλληλα ο κόουτς Τόρες δούλεψε επάνω στην ομοιογένεια. Εξάλλου στα φιλικά που έδωσε πρόσφατα δεν αντιμετώπισε δυσκολίες (4-0 την Μπογκοτά, 3-0 την Πατριότας).

Εκτίμηση: Πέρυσι ήταν η χρονιά της και δίχως να έχει κανείς απαιτήσεις από αυτήν, κατάφερε να διακριθεί. Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, εμφανιζόμενη δίχως τον «αναμορφωτή» της (Γκαμέρο). Στο τοπ 6 του Απερτούρα την τοποθετούμε.

 

Ντεπορτίβο Κάλι Τι έκανε πέρυσι: Το καλό πλασάρισμα στην κανονική διάρκεια του Κλαουσούρα, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ξέμεινε από ιδέες στα playoffs, κερδίζοντας μόλις δυο από τα έξι παιχνίδια και μοιραία έμεινε εκτός τελικού.

Προπονητής: Αλφρέντο Αρίας (62 ετών). Την περασμένη χρονιά τον είδαμε στους πάγκους ομάδων από την Χιλή και την Ουρουγουάη, όμως φέτος θα εργαστεί για πρώτη φορά επί κολομβιανού εδάφους. Ως παίκτης (1976-1987) έκανε σπουδαία καριέρα στην Μοντεβίδεο Γουόντερερς (Ουρ.) και Παλεστίνο (Χιλή).

Γήπεδο: Deportivo Cali (44.000)

Μεταγραφές: Πρόσθεσε ποιότητα στον χώρο του κέντρου με την προσθήκη του Ντάνιελ Ρόα από την Σάντα Φε, ενώ συνολικά έκανε ακόμη οκτώ μεταγραφές (από τις υπόλοιπες ξεχωρίζει ο εξτρέμ Εναμοράντο της Ορσομάρσο). Το αντίθετο δρομολόγιο έκαναν 12 παίκτες, με τον κόουτς Αρίας να καλείται στο ξεκίνημα να επιτύχει την ομοιογένεια του ρόστερ.

Προετοιμασία: Συμμετείχε σε τουρνουά μαζί με τις Σάντα Φε (ήττα 2-1) και Αμέρικα ντε Κάλι (ήττα 1-0). Εξάλλου, για τον πρώτο γύρο του Σουνταμερικάνα αντιμετωπίζει την Ρίβερ Πλέιτ από την Παραγουάη στις 11 και 25 Φλεβάρη.

Εκτίμηση: Αυτή την φορά την περιμένουμε πιο «διαβασμένη». Στα playoffs του Κλαουσούρα πέρυσι απέτυχε, φέτος όμως θα την δούμε στην πρώτη εξάδα του Απερτούρα. Ίσως και να πρέπει να συμμετάσχει στα playoffs. Θέση στην τετράδα για εμάς.

 

Ατλέτικο Νασιονάλ Τι έκανε πέρυσι: Από τις ομάδες που αδίκησαν τον εαυτό τους (βάσει ρόστερ). Στις πρώτες θέσεις στο μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά, έπαθε «μπλακ-άουτ» στα playoffs, αποφεύγοντας στο φινάλε την ντροπιαστική τελευταία θέση (από την παραδομένη προ καιρού Κούκουτα).

Προπονητής: Χουάν Κάρλος Οσόριο (58 ετών). Τεράστιο όνομα στην χώρα. Από πέρυσι βρίσκεται στον πάγκο της Ατλέτικο Νασιονάλ, από τον πάγκο της οποίας έλειπε για σοβαρό χρονικό διάστημα λόγω τιμωρίας. Τελευταίες του δουλειές ως Ομοσπονδιακός σε Παραγουάη (2015-18) και Μεξικό (2018-19).

Γήπεδο: Atanasio Girardot (40.040)

Μεταγραφές: Θα την δούμε φέτος δίχως τους Παλάσιος, Ριβέρα, Κούτσι, Μπάρκος και Αλέξις Ενρίκες. Ενισχύθηκε με τον μέσο Αράνγκο, τον χαφ Αντράντε (από την Άτλας του Μεξικού) και τον επιθετικό Ντούκε (πρώην της Σάντα Φε). Επέστρεψε από δανεισμό ο Αργεντινός στόπερ Ντιέγκο Μπραγκιέρι.

Προετοιμασία: Σημαντική διάκριση για εκείνην το ότι συμμετείχε στο Florida Cup. Στις 16/1 αντιμετώπισε την Παλμέιρας (0-0, ήττα 10-9 στα πέναλτι), και τρεις ημέρες αργότερα επιβλήθηκε της Κορίνθιανς με σκορ 2-1, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε από την ομάδα του Μεντεγίν. Πέρυσι ήταν (σχεδόν) άψογη στο Κλαουσούρα, όμως απογοήτευσε στα playoffs. Φέτος θα βρίσκεται στο top 4 του τουρνουά δίχως αμφιβολία και ίσως το πάει μέχρι τέρμα.

 

Μιγιονάριος Τι έκανε πέρυσι: Η πρώτη θέση του Απερτούρα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια στα playoffs του τουρνουά, ενώ στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και στο Κλαουσούρα (11η, 8-4-8). Συνολικά μέσα στο 2019 συγκέντρωσε 78 βαθμούς και έτσι στην συνολική βαθμολογία πλασαρίστηκε έκτη.

Προπονητής: Αλμπέρτο Γκαμέρο (55 ετών). Ο «αναμορφωτής» της Τολίμα. Μάλιστα ως παίκτης είχε αγωνιστεί για μια τριετία (1988-1991) με την φανέλα της Μιγιονάριος, με την οποία θέλει να διακριθεί (πλέον) από διαφορετικό πόστο.

Γήπεδο: Nemesio Camacho El Campín (36.300)

Μεταγραφές: Πλην του κόουτς Γκαμέρο (αντί του Λουίς Πίντο), ενισχύθηκε και με τους στόπερ Λουτσιάνο Οσπίνα (πρώην της Πετρολέρα) και τον χαφ Περέιρα (πρώην της Μαγκνταλένα). Από τις «αλλοδαπές» προσθήκες, ήρθε ο μέσος Γκοδόι από την Ντίας (ομάδα της Παραγουάης).

Προετοιμασία: Δυνατά φιλικά περιελάμβανε το πρόγραμμα. Από τις 13 έως και τις 20 Ιανουαρίου αντιμετώπισε δυο φορές την Αμέρικα ντε Κάλι (ισοπαλία 1-1 και ήττα 2-1), ενώ ενδιάμεσα επιβλήθηκε 3-1 της Σάντα Φε. Σε αυτό το παιχνίδι ο Γκαμέρο διατήρησε την αρχική ενδεκάδα για 77 λεπτά.

Εκτίμηση: Με νέο τεχνικό τον Γκαμέρο, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει εντός συνόρων. Θα ψάξει και την... διέξοδο του Σουνταμερικάνα, όμως παραδοσιακά οι Κολομβιανές ομάδες δεν διακρίνονται. Της δίνουμε θέση στην πρώτη εξάδα του Απερτούρα.

 

Ντεπορτίβο Πάστο Τι έκανε πέρυσι: Οι 31 βαθμοί του Απερτούρα δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια, με την Πάστο να μένει εκτός playoffs στο Κλαουσούρα, συγκεντρώνοντας μόλις 23 (5-8-7). Σημαντικό για την ίδια η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τον πρώτο γύρο του Σουνταμερικάνα.

Προπονητής: Ντιέγκο Κορεδόρ (38 ετών). Εξαιρετικά νέος, ανέλαβε πέρυσι τον Δεκέμβριο την θέση του πρώτου προπονητή στην Πάστο. Να σημειωθεί πως η προηγούμενη (και μοναδική) δουλειά του ήταν από τον Γενάρη του '17 μέχρι τον Οκτώβριο του περασμένου έτους στην Πατριότας.

Γήπεδο: Departamental Libertad (20.600)

Μεταγραφές: Σούπερ προσθήκη αυτή του ακραίου μπακ Αρμπολέδα από την Τολίμα, καθώς και του επιθετικού Ζέισον Μεδίνα (πρώην Αμέρικα). Συνολικά προέβη στην απόκτηση 12 ποδοσφαιριστών, ενώ 13 (συν τον κόουτς Ζαμπράνο) αποτέλεσαν παρελθόν. Θεωρητικά διατήρησε την ίδια ποιότητα, μένει όμως να το δούμε και στον αγωνιστικό χώρο.

Προετοιμασία: Προσδοκίες υπάρχουν από εκείνην και κυρίως από τον νεαρό κόουτς Κορεδόρ. Στο τελευταίο της επίσημο όμως δεν έδειξε καλά δείγματα, μένοντας στο 0-0 κόντρα στην νεοφώτιστη Τσίκο. Θυμίζουμε πως αντιμετωπίζει στις 12/2 την Χιλιανή Ουατσιπάτο.

Εκτίμηση: Θεωρούμε πως θα δώσει συνέχεια στις εμφανίσεις του Κλαουσούρα. Την τοποθετούμε οριακά εντός του πρώτου μισού του Απερτούρα (θέσεις 9-10). Θέλει χρόνο μέχρι να επιτευχθεί η ομοιογένεια του ρόστερ της.

 

Ντεπορτίβο Κούκουτα Τι έκανε πέρυσι: Με έναν (απίθανο) συνδυασμό αποτελεσμάτων, η Κούκουτα κατάφερε να περάσει στα playoffs του Κλαουσούρα την τελευταία στιγμή. Εκεί δικαιολογημένα θα λέγαμε πως της βγήκε η κούραση όλης της σεζόν, τερματίζοντας τέταρτη σε έναν όμιλο με τις Τζούνιορ, Τολίμα και Ατλέτικο Νασιονάλ.

Προπονητής: Ζαΐρο Πατίνιο (41 ετών). Γεννημένος στο Κάλι, ο Πατίνιο υπήρξε πετυχημένος μέσος στην καριέρα του. Στην Λιανέρος ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του διαδρομή το 2015 και έναν χρόνο μετά ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή. Δεύτερή του δουλειά η φετινή στην Κούκουτα.

Γήπεδο: General Santander (42.900)

Μεταγραφές: Από το πρωτάθλημα του Περού έφερε τον στόπερ Μοσκέρα και από εκείνο της Βενεζουέλας τον ακραίο μέσο Ρομπέρτο Σακόν. Από τις... εγχώριες κινήσεις της, ξεχωρίζει ο Κάρλος Καϊσέδο (μέσος από την Ντεπορτίβο Κάλι). Πέραν του κόουτς Σανγκινέτι, συνολικά 15 ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν παρελθόν.

Προετοιμασία: Αντιμετώπισε την Φορταλέζα (ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας) επικρατώντας με σκορ 1-0 και μόλις πριν από λίγα 24ωρα ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Νασιονάλ Εκουαδόρ. Σε αυτά τα παιχνίδια έδειξε πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα.

Εκτίμηση: Από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την είσοδο στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Δεν μπορεί να ελπίζει πάντως σε κάτι καλύτερο και συγκεκριμένα για συμμετοχή στα playoffs (πλασάρισμα στις θέσεις 7-10).

 

Αλιάνζα Πετρολέρα Τι έκανε πέρυσι: Εντυπωσιακή στο μεγαλύτερο μέρος του Κλαουσούρα. Βρισκόταν για αρκετό διάστημα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στις τελευταίες «στροφές» τα χάλασε. Αποκορύφωμα η απόδοση στα playoffs, εκεί όπου κέρδισε μόνο στην πρεμιέρα, τερματίζοντας ουραγός με πέντε βαθμούς.

Προπονητής: Σέζαρ Τόρες (43 ετών). Από τους νεαρούς προπονητές στην χώρα που δεν έχουν πάρει ακόμη κάποια ευκαιρία σε μεγάλο σύλλογο. Από τον Οκτώβριο του 2018 στον πάγκο της Αλιάνζα, νωρίτερα βρέθηκε στην Μπόκα Τζούνιορς ντε Κάλι για μια πενταετία (2013-2018). Πολλά υποσχόμενος...

Γήπεδο: Daniel Villa Zapata (10.400)

Μεταγραφές: Έκανε δικό της τον Παλάσιος (ακραίος, πρώην της Νασιονάλ), όπως και τον εξτρέμ Σαρμιέντο (από την Κούκουτα, αν και τα δικαιώματά του ανήκουν στην Νασιονάλ). Ο Παναμέζος μέσος Ιβέι (από την Πάστο) θα λέγαμε πως συμπληρώνει ένα άτυπο «top3». Από την άλλη, 14 ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν παρελθόν. Ο 25χρονος μπακ Μουρίγιο θεωρείται η πιο σημαντική απώλεια.

Προετοιμασία: Με θετικό τρόπο ολοκλήρωσε την προετοιμασία της, επικρατώντας στο διπλό φιλικό της Μπουκαραμάνγκα (1-0 και 2-1). Στόχος της εξάλλου να ολοκληρώσει την πορεία που πέτυχε πέρυσι στο Κλαουσούρα.

Εκτίμηση: Μια ακόμη ευκαιρία θα έχει ο κόουτς Τόρες και τώρα ίσως μπορέσει να πετύχει περισσότερα. Πάντως, δεν ήταν λίγο πράγμα το περυσινό πλασάρισμα στο Κλαουσούρα. Φέτος όμως την κατατάσσουμε εκτός πρώτης οκτάδας.

 

Ιντεπ. Μεντεγίν Τι έκανε πέρυσι: Δεν ξεκίνησε καλά, όμως στην πορεία έπιασε τρομερή απόδοση, φτάνοντας μια... ανάσα από την είσοδο στην οκτάδα του Κλαουσούρα. Εκμεταλλεύτηκε όμως το μομέντουμ, κατακτώντας το κύπελλο, μια εξέλιξη που της δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους του Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Άλντο Μπομπαντίγια (43 ετών). Πορτιέρε στα... πρόσφατα νιάτα του, έκανε σπουδαία καριέρα στην Σέρο Πορτένιο (1997-2004, 198 συμμ.), ενώ «κρέμασε τα γάντια του» στην Ολίμπια το '11. Ως κόουτς πέρασε τόσο από εκείνην, όσο και από την Λιμπερτάδ, όμως φέτος πέρασε τα... σύνορα της Παραγουάης για λογαριασμό της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν.

Γήπεδο: Atanasio Girardot (40.040)

Μεταγραφές: Εννέα προσθήκες (αφορά και επιστροφές δανεικών). Ο εξτρέμ Μπαλάντα (πρώην της Σάντα Φε), καθώς και ο αριστερός μπακ Ερνάντο Μένα (πρώην της Μπουκαραμάνγκα) ξεχωρίζουν. Σημαντική και η έλευση του Φεντερίκο Λαουρίτο (Αργεντινός που αγωνιζόταν στον Ισημερινό). Ο μεσοεπιθετικός Κάνο (συνεχίζει στην Βάσκο ντε Γκάμα) και άλλοι 11 ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν παρελθόν.

Προετοιμασία: Αντιμετώπισε αρχικά την Ριονέγκρο Αγκίλας και εσχάτως σε δυο παιχνίδια διάρκειας 60 λεπτών το καθένα, την πρωταθλήτρια Βενεζουέλας, Καράκας. Έδειξε σε αυτά τα παιχνίδια πως μάλλον θα πρωταγωνιστήσει φέτος.

Εκτίμηση: Ρίχνεται στην μάχη ως περυσινή Κυπελλούχος, κι αυτό σίγουρα της προσδίδει επιπλέον πίεση. Το ρόστερ της όμως είναι ποιοτικό και θα παλέψει για είσοδο στα playoffs.

 

Όνσε Κάλδας Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε 11η στην κανονική διάρκεια και 10η στο Κλαουσούρα. Δείγμα του πόσο σταθερή απόδοση είχε στην σεζόν. Δεν ξέφυγε από την μετριότητα καμία στιγμή. Εντός στο Κλαουσούρα ηττήθηκε μόλις δυο φορές (4-4-2).

Προπονητής: Ούμπερτ Μποντέρ (48 ετών). Από τους πλέον φιλότιμους προπονητές στην Κολομβία. Από τον Δεκέμβριο του 2017 βρίσκεται στον πάγκο της Όνσε Κάλδας, πρόπερσι υπήρξε φιναλίστ του κυπέλλου. Πριν από την Κάλδας βρέθηκε για 18 μήνες στην Τζαγκουάρες.

Γήπεδο: Palogrande (28.600)

Μεταγραφές: Έκανε συνολικά πέντε προσθήκες, εκ των οποίων κορυφαίες θεωρούνται εκείνες του μέσου Ερνάντες (από την Τζούνιορ) και του επιθετικού Πάμπλο Ρόχας από την Τζαγκουάρες. Στην Πάστο παραχωρήθηκε ο Ιμπάγκουεν και στην Ιντεπ. Μεντεγίν ο Χαβιέ Ρέινα (αμφότεροι μέσοι).

Προετοιμασία: Το πλεονέκτημα του κόουτς Μποντέρ είναι πως γνωρίζει άριστα το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Στην πρόβα τζενεράλε όμως ηττήθηκε με 1-0 από την νεοφώτιστη Περέιρα με ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Παραμένει το πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Εκτίμηση: Δεν θα «ξεφύγει» ιδιαίτερα από την περυσινή σεζόν και κάπου εκεί την περιμένουμε να κινηθεί και φέτος. Σίγουρα πάντως θα πλασαριστεί στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα (θέση 11 και κάτω).

 

Σάντα Φε Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με τον Πατρίσιο Καμπς στον πάγκο, όμως τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν εξελίξεις. «Έστρωσε» στην πορεία, βρέθηκε στην πέμπτη θέση του Κλαουσούρα, αλλά στα playoffs δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Συνολικά μέσα στο 2019 συγκέντρωσε 54 βαθμούς, τερματίζοντας στην 12η θέση της γενικής βαθμολογίας.

Προπονητής: Άρολντ Ριβέρα (49 ετών). Να αποτύγχανε πιο πολύ από τον προκάτοχο του (Πατρίσιο Καμπς) στον πάγκο της Σάντα Φε δεν γινόταν. Τουναντίον, που την «συμμάζεψε», οδηγώντας την στα playoffs του Κλαουσούρα. Νωρίτερα είχε εργαστεί σε Μπουκαραμάνγκα και Μαγκνταλένα.

Γήπεδο: El Campín (36.300)

Μεταγραφές: Ξεχωρίζει αν μη τι άλλο η έλευση του Αργεντινού επιθετικού Πατρίσιο Κούτσι (από την Νασιονάλ), ενώ προστέθηκε στο ρόστερ της και ο στόπερ Παλάσιος (πρώην της Πετρολέρα). Πλήγμα η αποχώρηση του επιθετικού Ντούκε (ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο με τον Κούτσι).

Προετοιμασία: Το τριήμερο 14-16 Ιανουαρίου, ο Άρολντ Ριβέρα έκανε τις τελικές δοκιμές του σε δυο υψηλής δυσκολίας φιλικά παιχνίδια. Αρχικά κόντρα στην Ντεπορτίβο Κάλι (νίκη 2-1) και εν συνεχεία απέναντι στην Μιγιονάριος (ήττα 3-1).

Εκτίμηση: Αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Έτσι απλά. Ήδη φάνηκε από πέρυσι το έργο Ριβέρα στον σύλλογο, φέτος, και με την προσθήκη του Κούτσι, είναι πιο «ολοκληρωμένη». Στο τοπ 8 του Απερτούρα της κανονικής διάρκειας.

 

Πατριότας Τι έκανε πέρυσι: Κακό πρόσωπο έδειξε στο Κλαουσούρα, δίνοντας μάχη για την βελτίωση της συνολικής βαθμολογίας της. Συγκέντρωσε εν τέλει 50 βαθμούς, τερματίζοντας αρκετά μακριά από την τελευταία δυάδα της ειδικής βαθμολογίας τριετίας.

Προπονητής: Νέλσον Γκάμπριελ Γκόμες (50 ετών). Στο φινάλε του '19 ανέλαβε την Πατριότας, αφού για ενάμιση χρόνο πιο πριν βρέθηκε (με επιτυχία) στον πάγκο της Λιανέρος. Από αυτήν μάλιστα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015.

Γήπεδο: La Independencia (26.600)

Μεταγραφές: Ο ακραίος μέσος Φεντερίκο Αρμπελάες επέστρεψε από δανεισμό στην Σάντα Φε. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον μέσο Ντάνιελ Μαντίγια, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ευρώπη και την Ακαντέμικα. Ο έμπειρος πορτιέρε Έντε Σο συνεχίζει στην Αμέρικα ντε Κάλι και στην Αγκίλα ο στράικερ Σάλαζαρ.

Προετοιμασία: Δεν έδωσε κάποιο αξιομνημόνευτο φιλικό, παρά μόνο ανεπίσημα παιχνίδια. Το θετικό για εκείνην πως ο Γκόμες γνώριζε από πέρυσι την ομάδα και έτσι δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος όσον αφορά στην ομοιογένεια του ρόστερ.

Εκτίμηση: Δεν θα ξεχωρίσει με την πορεία της. Εξάλλου, στο Κλαουσούρα απέτυχε να διακριθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο τωρινό τουρνουά. Ενδεχομένως να είναι και ουραγός στην κανονική διάρκεια.

 

Ενβιγάδο Τι έκανε πέρυσι: Με 23 βαθμούς και 5/20 νίκες στο Κλαουσούρα, η Ενβιγάδο πέρασε δύσκολα. Μάλιστα, η συνολική της συγκομιδή την τελευταία τριετία ήταν στους 137, πέντε περισσότερους από τους 132 της Ουνιόν Μαγκνταλένα που υποβιβάστηκε.

Προπονητής: Χοσέ Αραστέι (53 ετών). Ο μοναδικός Ευρωπαίος κόουτς. Ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο ως υπηρεσιακός, τα αποτελέσματά του όμως τον μονιμοποίησαν στο τιμόνι του συλλόγου. Στηρίζεται από Διοίκηση και κόσμο.

Γήπεδο: Polideportivo Sur (11.000)

Μεταγραφές: Δυο κινήσεις και καλές, με τον πορτιέρε της Λεόν, Χόρχε Σότο και τον ακραίο μέσο, Λούκας Ριβέρα (πρώην της Νασιονάλ) να αποκτώνται. Σε ομάδα του Ισημερινού θα συνεχίσει ο μέσος Αλέξις Ζαπάτα. Πρακτικά δεν έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με την περυσινή περίοδο.

Προετοιμασία: Διεξήχθη στην πόλη Βαγιεντουπάρ, εκεί όπου μεταξύ άλλων αντιμετώπισε και την τοπική ομάδα σε ανεπίσημο φιλικό. Ο πορτιέρε Σότο έδειξε το διάστημα αυτό να προσαρμόζεται άμεσα.

Εκτίμηση: Δεν είναι κρυφό στην ομάδα πως θα δώσει μάχη για την παραμονή της. Πέρυσι γλύτωσε, φέτος όμως θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα «παίξει» το όνομά της για την δεύτερη κατηγορία, στο φινάλε του 2020.

 

Μπουκαραμάνγκα Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να μην έφτασε τα στάνταρ του 2018 (58 βαθμοί), όμως με τους 46 του περασμένου έτους, διατηρήθηκε αρκετά μακριά από την τελευταία δυάδα. Η (σχεδόν) απόλυτη ισορροπία στο Κλαουσούρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη (6-7-7, 23-23 γκολ).

Προπονητής: Χοσέ Ροντρίγκες (54 ετών). Πρώτη του μεγάλη δουλειά αποτελεί η Μπουκαραμάνγκα, από την οποία είχε περάσει και τον Σεπτέμβριο του 2014 (για ενάμιση χρόνο). Έχει πανηγυρίσει δυο πρωταθλήματα στην δεύτερη κατηγορία με τις Ουνιαουτόνομα (2013) και Μπουκαραμάνγκα (2015).

Γήπεδο: Alfonso López (28.000)

Μεταγραφές: Μόνο το... όνομα έμεινε αμετάβλητο για την Μπουκαραμάνγκα, η οποία απέκτησε συνολικά 15 (!) ποδοσφαιριστές, ενώ παρελθόν αποτέλεσαν δυο λιγότεροι (13). Αναμφίβολα ξεχωρίζει η προσθήκη των μέσων Ρότζερ Τόερ (Σάντα Φε) και Ντάνιελ Ριστρέπο (Κούκουτα). Στην Ντεπ. Κάλι θα συνεχίσει ο 27χρονος μπακ Γκόμες.

Προετοιμασία: «Ριζική» ανανέωση υπήρξε στον σύλλογο, με την ίδια να μετράει 0/2 στα κρίσιμα τεστ απέναντι στην Αλιάνσα Πετρολέρα (ισάριθμες ήττες με 1-0 και 2-1). Θα φανεί στο ξεκίνημα του Απερτούρα εάν έλαβε τα μηνύματα ο κόουτς Ροντρίγκες.

Εκτίμηση: Από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Την τοποθετούμε κάπου μεταξύ 15ης και 17ης θέσης στο Απερτούρα.

 

Λα Εκιδάδ Τι έκανε πέρυσι: Μακράν η χειρότερη σεζόν από τις τελευταίες για την Λα Εκιδάδ. Έχοντας ως «όπλο» την επίδοση του 2018 (61 βαθμοί), δεν κινδύνεψε άμεσα σε κανένα σημείο. Το αρνητικό βέβαια για την ίδια είναι ότι θα «κουβαλάει» τους περυσινούς 42 βαθμούς στις δυο επόμενες σεζόν.

Προπονητής: Αλέξις Γκαρσία (59 ετών). Κεντρικός μέσος στην καριέρα του, διακρίθηκε με την φανέλα της Ατλέτικο Νασιονάλ (1986-1998, 676/75), ενώ από τον πάγκο της πέρασε το 2002, ως προπονητής. Ως ποδοσφαιριστής πανηγύρισε Λιμπερταδόες και Ρεκόπα Σουνταμερικάνα. Πέρυσι βρέθηκε στο τιμόνι της Πάστο.

Γήπεδο: Metropolitano de Techo (8.000)

Μεταγραφές: Ξεχωρίζει η έλευση του στόπερ Άλεξ Ραμπάλ (πρώην της Μιγιονάριος), ενώ ο μέσος Χουάν Κάρλος Κολίνα από την Βενεζουέλα αναμένεται να την βοηθήσει. Στην Μαγκνταλένα θα συνεχίσει ο μέσος Αρμάντο Βάργκας.

Προετοιμασία: Ευκαιρία για δοκιμές από τον Αλέξις Γκαρσία στο φιλικό με την Φορταλέζα (ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας). Γενικότερα, ο σύλλογος δεν έδωσε κάποιο δυνατότερο τεστ, με την ομάδα από την Μπογκοτά να είναι παρ' όλα αυτά έτοιμη για την πρεμιέρα κόντρα στην Τζούνιορ.

Εκτίμηση: Πέρυσι την είχε αποπροσανατολίσει το Σουνταμερικάνα, φέτος δεν θα έχει όμως τέτοιες... σκοτούρες. Δεν είχε (και δεν έχει) ουσιαστικό πρόβλημα παραμονής, χάριν στην βαθμολογία τριετίας.

 

Ριονέγκρο Αγκίλας Τι έκανε πέρυσι: Από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες του Κλαουσούρα, αν και στο τουρνουά που είχε προηγηθεί (Απερτούρα) τερμάτισε προτελευταία. Στο πρόσφατο Κλαουσούρα όμως κέρδισε 5/20 παιχνίδια και με 136 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία τριετίας, μπόρεσε να παραμείνει στην κατηγορία.

Προπονητής: Φρανσέσκο Στιφάνο (40 ετών). Το μαρτυράει και το επώνυμο του, έχει ιταλικές ρίζες και είναι γεννημένος στο Καράκας. Τους τελευταίους 12 μήνες βρέθηκε στον πάγκο της Ζούλια, μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην πατρίδα του (Βενεζουέλα). Τώρα στήνει όνομα, το μέλλον του ανήκει, αρκεί να διακριθεί με την Αγκίλας.

Γήπεδο: Alberto Grisales (14.000)

Μεταγραφές: Πρόσθεσε ποιότητα κάτω από τα γκολπόστ με τον Κάρλος Πεχαράνο από την Πάστο και ταχύτητα στα άκρα με τον δεξιό αμυντικό Ματέο Πουέρτα από την Ντεπ. Κάλι. Από την βραζιλιάνικη Αβάι ήρθε μέσος Μοσκέρα και από την Ζούλια της Βενεζουέλας ο χαφ Φρανκ Φέλτσερ.

Προετοιμασία: Έδειξε καλά δείγματα γραφής, επιλέγοντας να δώσει φιλικά κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους. Μια νίκη (2-1) και μια ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Ατλέτικο Νασιονάλ, δυο ισοπαλίες με την Ιντεπ. Μεντεγίν και μια νίκη κόντρα στην Καράκας από την Βενεζουέλα, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των παικτών του Στιφάνο.

Εκτίμηση: «Ταβάνι» για εκείνη η 12η θέση, αν και θεωρούμε πως θα κινηθεί λίγο πιο χαμηλά. Δεν τίθεται θέμα playoffs, ούτε καν «τιμητικής» εισόδου στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα.

 

Τζαγκουάρες Τι έκανε πέρυσι: Πολύ μέτρια πορεία. Τερμάτισε 15η στο Απερτούρα και 19η στο Κλαουσούρα, όμως έμεινε στην κατηγορία χάριν στο +4 από την Μαγκνταλένα. Σε αυτό όμως συνέβαλλε και η συγκομιδή των 59 βαθμών του 2017, κάτι που φέτος δεν θα υπάρχει για εκείνην.

Προπονητής: Χουάν Κρουζ Ρεάλ (43 ετών). Θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε φέτος στον πάγκο της Τζαγκουάρες. Από τον Οκτώβριο του '18 στην... ανεργία, με την Πετρολέρα να αποτελεί την τελευταία του δουλειά. Αργεντινός στην καταγωγή, λάτρης του 4-2-3-1, δίχως όμως την απαιτούμενη σταθερότητα στις ομάδες που έχει δουλέψει.

Γήπεδο: Jaraguay (12.000)

Μεταγραφές: Περισσότερες οι προσθήκες, απ'όσες οι αποδεσμεύσεις, με τους Ρότζερ Λέμους (μέσος, από Μπουκαραμάνγκα), Σέρχιο Ρομέρο (φορ, από Μπουκαραμάνγκα) και Εμανουέλ Ερνάντες (στόπερ από Ρίβερ Πλέιτ Ουρουγουάης) να ξεχωρίζουν. Στην Όνσε Κάλδας θα συνεχίσει ο μέσος Πάμπλο Ρόχας.

Προετοιμασία: Σε διπλό φιλικό, διάρκειας 70 λεπτών το καθένα, αντιμετώπισε την Ρεάλ Καρταχένα, ενώ στην «πρόβα τζενεράλε» για τον Χουάν Κρουζ Ρεάλ, αγωνίστηκε κόντρα στην σαφώς ανώτερη Τζούνιορ. Έχει όμως πολύ δρόμο μπροστά της.

Εκτίμηση: Δύσκολο το έργο του Κρουζ στην ομάδα. Θεωρητικά θα παλέψει για την παραμονή, μην μπορώντας να πετύχει κάτι καλύτερο.

 

Ντεπορτίβο Περέιρα Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να τερμάτισε πέμπτη στην κανονική διάρκεια του Κλαουσούρα, όμως στα playoffs κατάφερε να φτάσει στον στόχο της ανόδου. Με 13 βαθμούς στον όμιλο πέρασε στον τελικό, εκεί όπου επιβλήθηκε με μια νίκη και μια ισοπαλία της Τσίκο.

Προπονητής: Νέστορ Κραβιότο (56 ετών). Οδήγησε την Περέιρα στην άνοδο και δικαίως ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. Έχει εργαστεί κατά το παρελθόν σε Βολιβία, Αργεντινή και Χιλή, όμως από τον Γενάρη του '16 βρίσκεται σε συλλόγους της Κολομβίας. Ως παίκτης της Ιντεπετιέντε (1991-95) πανηγύρισε πολλούς τίτλους.

Γήπεδο: Hernán Ramírez Villegas (30.200)

Μεταγραφές: Από την Πάστο ήρθε ο στράικερ Ρόσα, ενώ από την Ουίγια απέκτησε «πακέτο» τους Καρντόσα (στόπερ) και Ορντόνιες (μέσος). Παρελθόν αποτέλεσαν ο στράικερ Κριστιάν Μεχία και ο μέσος Ασεβέδο.

Προετοιμασία: Με τον κόουτς Κραβιότο να γνωρίζει από πέρυσι «πρόσωπα και καταστάσεις» στον σύλλογο, η ανάγκη για φιλικά δεν είναι και τόσο μεγάλη. Παρ' όλα αυτά αντιμετώπισε την Όνσε Κάλδας, την οποία και κέρδισε με τέρμα στο 90ό λεπτό, κάτι που μαρτυράει πως θα παλέψει κάθε παιχνίδι φέτος.

Εκτίμηση: Δεν είναι πως τερμάτισε πέμπτη πέρυσι, αλλά κυρίως η μαχητικότητα που επέδειξε στα playoffs, που μας κάνει να πιστεύουμε πως φέτος θα παλέψει για την παραμονή. Στο Απερτούρα την περιμένουμε δίχως ίχνος φόβου.

 

Μπογιακά Τσίκο Τι έκανε πέρυσι: Αγχώθηκε αρκετά, παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο στο τουρνουά (2η, 8-3-4) κι ενώ στα playoffs παρέμεινε αήττητη (4-2-0). Η ήττα όμως στον τελικό από την Περέιρα της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία για άνοδο. Κόντρα στην Κορτουλούα (καλύτερη δεύτερη των δυο ομίλων) εξασφάλισε την άνοδο με τέρμα του Βέλα στο δεύτερο παιχνίδι (1-0 συνολικό σκορ).

Προπονητής: Χάιμε Γκόμες (52 ετών). Στράικερ ως παίκτης, όμως στην μετέπειτα καριέρα του υπήρξε σκάουτερ της Τσίκο επί μια δεκαετία. Από τον Απρίλιο του '17 ανέλαβε το τιμόνι της, μετά την απομάκρυνση του 45χρονου Νέλσον Ολιβέιρα. Στον πάγκο της Τσίκο μετράει 28 νίκες σε σύνολο 92 επίσημων παιχνιδιών.

Γήπεδο: La Independencia (20.630)

Μεταγραφές: Για νεοφώτιστη κινήθηκε αρκετά έξυπνα με τον πορτιέρε Πάμπλο Μίνα και τον στόπερ Μπεναβιντές να την ανεβάζουν επίπεδο. Καλή επιλογή για την επίθεση ο Ντιέγκο Εσεβίρι της Ουίγια, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως δεν αποδυναμώθηκε αισθητά.

Προετοιμασία: Θα έχει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα την φετινή περίοδο, αν και διατήρησε την ίδια ποιότητα στο ρόστερ της. Τα 180 λεπτά όμως απέναντι στην Ντεπορτίβο Πάστο (δυο «λευκές» ισοπαλίες)... μαρτύρησαν αρκετά από τα προβλήματα της.

Εκτίμηση: Με το «καλημέρα» την θεωρούν οι... ειδικοί ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Αναμένεται πλέον εκείνη ή να τους διαψεύσει ή να τους επιβεβαιώσει στον αγωνιστικό χώρο. Μάλλον το δεύτερο...

 

Επιμέλεια: Φώτης Διαμαντίδης

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ