foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ278
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Παραγουάη, Primera Division: Preview Apertura 2020

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Ιαν 2020 15:10
Παραγουάη-Primera-Division-Preview-Apertura-2020.jpg

Έτοιμο να κάνει σέντρα είναι το 86ο πρωτάθλημα της Παραγουάης. Όπως όλα τα περισσότερα της Νότιας Αμερικής, έτσι και αυτό, είναι χωρισμένο σε Απερτούρα και Κλαουσούρα. Το πρώτο ξεκινάει σε λίγα 24ώρα, με την Ολίμπια να μετράει τέσσερις σερί κατακτήσεις (Απερτούρα και Κλαουσούρα των ετών 2018 και 2019). Λιμπερτάδ και Σέρο Πορτένιο ακολουθούν σταθερά (αλλά μακριά) πιο πίσω. Αναφορικά με τον υποβιβασμό, το σύστημα με την βαθμολογία τριετίας κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Να σημειώσουμε πως το μεταγραφικό πάρε-δώσε ολοκληρώνεται στις 7 Φεβρουαρίου.

Μακροχρόνιο στοίχημα

Φαβορί για τον φετινό τίτλο του Απερτούρα δίνεται η Ολίμπια, με τον Stoiximan να προσφέρει σε απόδοση 2.40 την κατάκτηση του πρωταθλήματος από εκείνην. Στο 3.25 η Λιμπερτάδ, η περυσινή Κυπελλούχος, όμως αγωνιστικά ξεκινάει ένα σκαλί πιο πίσω από την Ολίμπια. Δύσκολα η Ντίας θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ δεν βλέπουμε τις δυο νεοφώτιστες να κινδυνεύουν.

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Ολίμπια, 2. Λιμπερτάδ, 3. Σέρο Πορτένιο, 4. Γκουαρανί, 5. Νασιονάλ, 6. Σολ ντε Αμέρικα, 7. Γκουαϊαρένα, 8. 12 ντε Οκτούμπρε, 9. Λουκένιο, 10. Ρίβερ Πλέιτ, 11. Σαν Λορέντσο, 12. Ντίας.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Κάθε ομάδα αγωνίζεται κόντρα στις υπόλοιπες δυο φορές (εντός-εκτός) σε ένα πρωτάθλημα συνολικά 22 αγωνιστικών. Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση, πέραν του πρωταθλήματος, εξασφαλίζει και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του ερχόμενου Λιμπερταδόρες. Εάν είναι η ίδια που τα κατάφερε και στα δυο (Απερτούρα-Κλαουσούρα), τότε η καλύτερη δεύτερη (συνολικά) την ακολουθεί στους ομίλους. Η ομάδα με την καλύτερη θέση (πλην των πρωταθλητριών) ξεκινάει από τον δεύτερο προκριματικό του Λιμπερταδόρες και εκείνη με την δεύτερη καλύτερη από τον πρώτο προκριματικό. Οι τρεις επόμενες εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στο Σουνταμερικάνα (πρώτος γύρος). Όσον αφορά στον υποβιβασμό, οι δυο ομάδες με την χειρότερη συνολική βαθμολογία της τελευταίας τριετίας υποβιβάζονται στην χαμηλότερη κατηγορία. Να σημειωθεί πως για τις νεοφώτιστες ομάδες (Γκουαϊαρένα – 12 ντε Οκτούμπρε) μετράνε μόνο τα φετινά παιχνίδια.

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Μπενίτες Αμυντικός Λιμπερτάδ Ολίμπια
Πολέντα Αμυντικός ΛΑ Γκάλαξι Ολίμπια
Ρεκάλδε Επιθετικός Λιμπερτάδ  Ολίμπια
Μποκανέγκρα Αμυντικός Ατλ. Νασιονάλ Λιμπερτάδ
Μοντιέλ Μέσος Παναχαϊκή 12 ντε Οκτούμπρε

 

 

Οι ομάδες της Primera Division

Ολίμπια Τι έκανε πέρυσι: Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει στην κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού πρωταθλήματος. Παραμένει το απόλυτο «αφεντικό» της χώρας, έχοντας πανηγυρίσει τα Απερτούρα και Κλαουσούρα των ετών 2018 και 2019. Αξίζει να αναφερθεί πως ηττήθηκε μόλις δυο φορές στο σύνολο των 44 αγωνιστικών σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Προπονητής: Ντάνιελ Γκαρνέρο. Σαν… ψέμα, γεννημένος την πρωταπριλιά του 1969, ο 50χρονος τεχνικός συνεχίζει από πέρυσι στον πάγκο των πρωταθλητών. Γεννήθηκε στην Αργεντινή και τα πρώτα του προπονητικά βήματα έγιναν το 2002 στην Άρσεναλ Σαραντί ως βοηθός προπονητή.

Γήπεδο: Manuel Ferreira (25.000)

Μεταγραφές: Απέκτησε «πακέτο» τους Μπενίτες (μπακ) και Ρεκάλδε (φορ) από την Λιμπερτάδ, ενώ έφερε στην Ασουνσιόν και τους Πολέντα (μπακ, ΛΑ Γκάλαξι) και Ρόχας (μέσος, Τιχουάνα). Από τις αποχωρήσεις, οι φίλοι της… λυπήθηκαν μονάχα για τον μεσοεπιθετικό Μεντιέτα.

Προετοιμασία: Επέλεξε την ανατολική πλευρά της χώρας προκειμένου να λάβει χώρα η προετοιμασία της. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν προτίμησε να δώσει επίσημα φιλικά, ενώ να σημειωθεί πως κατά το περασμένο χρονικό διάστημα έγινε ολικό λίφτινγκ στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου.

Εκτίμηση: Το πέμπτο διαδοχικό πρωτάθλημα μπορεί να το κατακτήσει και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Έχει το πληρέστερο ρόστερ άλλωστε στην χώρα, όμως την ενδιαφέρει να διακριθεί στο Λιμπερταδόρες, όπου παραδοσιακά οι ομάδες της Παραγουάης αδυνατούν να τα καταφέρουν.

 

Λιμπερτάδ Τι έκανε πέρυσι: Το πάλεψε όσο μπορούσε, παραμένοντας κοντά στην Ολίμπια στο μεγαλύτερο μέρος του Κλαουσούρα. Κάποιες «χαζές» απώλειες βαθμών της στοίχησαν το βήμα παραπάνω σε επίπεδο πρωταθλήματος, όμως έφτασε μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου (3-0 επί της Γκουαρανί).

Προπονητής: Ραμόν Ντίας (νέος). Γεννημένος στην Αργεντινή, στράικερ στην καριέρα, με πέρασμα μεταξύ άλλων από τις Νάπολι (1982-83), Φιορεντίνα (1986-88) και Ρίβερ Πλέιτ (1991-93). Από τον πάγκο της τελευταίας ξεκίνησε ως κόουτς το ’95, μέχρι πρότινος ήταν στην Πίραμιντς.

Γήπεδο: Dr. Nicolás Leoz (10.000)

Μεταγραφές: Πολύ σημαντική η προσθήκη του στόπερ Μποκανέγκρα από την Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας, ενώ ο μπακ Αντόρνο (Σαν Λορέντσο) και ο μέσος Μιλέσι (Αλ-Ουάντα) συνθέτουν τις άλλες δυο προσθήκες της. Στην Ολίμπια θα συνεχίσουν ο μπακ Μπενίτες και ο φορ Ρεκάλδε.

Προετοιμασία: Επέλεξε την πόλη Πιλάρ της Αργεντινής προκειμένου να λάβει χώρα το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της, με αρκετά παιχνίδια της να είναι 35λεπτης διάρκειας. Εξάλλου, στο Λιμπερταδόρες προσπερνάει τα προκριματικά και μετέχει απευθείας σε όμιλο (μαζί με Μπόκα Τζούνιορς).

Εκτίμηση: Το βήμα παραπάνω θα ψάξει φέτος, όμως έχει δυο σημαντικές αποχωρήσεις. Πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο, οπότε φέτος θα είναι τρίτος στόχος της, με την διάκριση στο Λιμπερταδόρες να αποτελεί μια από τις προτεραιότητές της.

 

Σέρο Πορτένιο Τι έκανε πέρυσι: Σε μεταβατικό στάδιο καθώς υπήρξε η αλλαγή προπονητή. Παρ' όλα αυτά με τον Άρσε στο τιμόνι της έδειξε βελτίωση. Το πάλεψε στο Λιμπερταδόρες, όμως της έλαχε η Ρίβερ Πλέιτ στα προημιτελικά, και κάπου εκεί το ταξίδι της ολοκληρώθηκε.

Προπονητής: Φρανσίσκο Άρσε. Δεξιός μπακ στην καριέρα του, με τρομερό πέρασμα από την Παλμέιρας (1998-2002, 242/57), ενώ για μια εννιαετία φόρεσε και την φανέλα με το Εθνόσημο της Παραγουάης. Έχει περάσει από τις Ολίμπια, Ντίας και Σέρο Πορτένιο, μεταξύ άλλων, την τελευταία δεκαετία.

Γήπεδο: General Pablo Rojas (45.000)

Μεταγραφές: Στο ήδη πλήρες ρόστερ της έχει προστεθεί ο μέσος Ραούλ Κάσερες, ο οποίος επέστρεψε από δανεισμό από την βραζιλιάνικη Βάσκο ντε Γκάμα. Πλήγμα πάντως η αποχώρηση του επιθετικού Λαριβέι.

Προετοιμασία: Αφοσιώθηκε στις ασκήσεις τακτικής, παραμελώντας τα φιλικά ο κόουτς Άρσε. Εξάλλου, εσχάτως υπήρξε ένα διπλό «ξεμούδιασμα» απέναντι στην Κ23 ομάδα, κερδίζοντας το πρώτο (2-0) και χάνοντας το δεύτερο (1-0). Για την δεύτερη φάση του Λιμπερταδόρες, αντιμετωπίζει τον νικητή του Καραμπομπό (Βενεζουέλα) – Ουνιβερσιτάριο (Περού).

Εκτίμηση: Πέρυσι έδειξε καλά δείγματα με τον Άρσε στον πάγκο της. Είχε όμως πρόβλημα στα ντέρμπι, κάτι που θα προσπαθήσει να διορθώσει φέτος. Εντός δυνατοτήτων η τρίτη θέση, θα δώσει μάχη με την Λιμπερτάδ για την δυάδα.

 

Γκουαρανί Τι έκανε πέρυσι: Επέδειξε τρομερή σταθερότητα για τα δεδομένα της, όμως κάπου προς το φινάλε επήλθε το φυσιολογικό «ξεφούσκωμα». Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η παράλληλη πορεία της στο Κύπελλο, εκεί όπου έφτασε μέχρι τον τελικό (ήττα 3-0 από την Λιμπερτάδ).

Προπονητής: Γκουστάβο Κόστας. Μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και αναμορφωτής της. Της έδωσε επιθετική νοοτροπία, παρότι αμυντικός στην καριέρα του. Κοσμογυρισμένος από το 1999 και έπειτα, όπου είναι και προπονητής, με το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας να αποτελεί τον τελευταίο του σταθμό προτού γίνει «κάτοικος» Ασουνσιόν.

Γήπεδο: Rogelio Livieres (6.000)

Μεταγραφές: «Πολυεθνικές» οι κινήσεις της, με τον πορτιέρο Σέρβιο από ομάδα του Μεξικό και τον στράικερ Μανά (από αντίστοιχη της Αργεντινής) να ξεχωρίζουν. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον μέσο Κλαρ, ο οποίος άφησε την Ευρώπη και την Μποαβίστα, χάριν της Γκουαρανί.

Προετοιμασία: Ήταν υποχρεωμένη να ξεκινήσει νωρίτερα από όλες τις άλλες ομάδες, μιας και ρίχνεται στην μάχη του Λιμπερταδόρες από την πρώτη φάση (κληρώθηκε με την Σαν Χοσέ από την Βολιβία, 22 και 29/1 τα παιχνίδια). Στο τελευταίο της φιλικό αντιμετώπισε δις την Πλάζα Κολόνια (μια νίκη και μια ήττα με σκορ 1-0). Στο πρώτο εξ' αυτών αγωνίστηκαν οι λεγόμενοι «βασικοί».

Εκτίμηση: Στο ξεκίνημα θα ρίξει το βάρος στο Λιμπερταδόρες, εκεί όπου θέλει να προχωρήσει τουλάχιστον δυο γύρους. Καθαρά αγωνιστικά, βρίσκεται στην δεύτερη ταχύτητα των ομάδων, πίσω από το Big-3 και σταθερά πιο πάνω από τις υπόλοιπες.

 

Σολ ντε Αμέρικα Τι έκανε πέρυσι: Όχι κάτι ιδιαίτερο, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του Κλαουσούρα (8/22 νίκες), ενώ με 57 βαθμούς μέσα στο 2019 εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τον πρώτο γύρο του φετινού Σουνταμερικάνα. Από τις πιο «σφιχτές» ομάδες σε γενικές γραμμές, σκόραρε μόλις 10 φορές στα 11 περυσινά εντός για το Κλαουσούρα.

Προπονητής: Πάμπλο Εσκομπάρ. Από την φύση του λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, όχι απλώς επειδή υπήρξε πετυχημένος εξτρέμ στην καριέρα του. Γεννημένος στην Ασουνσιόν πριν 40 χρόνια, αλλά με Βολιβιανές ρίζες, φόρεσε και την φανέλα της Βολιβίας για μια δεκαετία (23/6). Πέρυσι ξεκίνησε στην Δε Στρόγκεστ και εν συνεχεία αποδέχθηκε την πρόκληση της Σολ.

Γήπεδο: Luis Alfonso Giagni (10.000)

Μεταγραφές: Εάν της βγουν ένα-δυο «λαχεία» έχει καλώς. Στην κορυφή της σχετικής λίστας ο μέσος Κασάν της Σαντανί και ο μπακ της Πενιαρόλ, Κορούχο. Θετική η προσθήκη του μέσου της Σέρο Πορτένιο, Νόβικ. Σημαντικές οι αποχωρήσεις, με τον μέσο Κολομπίνι να ξεχωρίζει.

Προετοιμασία: Δεν πέρασε τα... σύνορα, όμως στο τελευταίο (διπλό) φιλικό απέναντι σε ομάδα της Ουρουγουάης (Πλάζα Κολόνια) απογοήτευσε (ισοπαλία 1-1 και ήττα 1-0). Στις 11 Φλεβάρη αντιμετωπίζει (εντός) την βραζιλιάνικη Γκοϊάς για την πρώτη φάση του Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση: Να περάσει έναν-δυο γύρους στο Σουνταμερικάνα και να κάνει μια αξιόλογη πορεία στο πρώτο μισό του 2020 θα θέλουν οι φίλοι της. Πρακτικά, μάλλον είναι και αδύνατο να συμβεί με το περιορισμένων δυνατοτήτων ρόστερ που έχει.

 

Νασιονάλ Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια πορεία, όμως ο στόχος επετεύχθη. Η κατάληψη της έκτης θέσης της συνολικής βαθμολογίας, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα από την πρωτεύουσα να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον πρώτο γύρο του Σουνταμερικάνα. Αδύναμη η παρουσία μακριά από το γήπεδο της.

Προπονητής: Ρομπέρτο Τόρες. Γέννημα-θρέμμα της πρωτεύουσας, ο 47χρονος τεχνικός ξεκίνησε ως βοηθός στην Σέρο το 2013, πέρασε από την Λιμπερτάδ και βρίσκεται σήμερα στον πάγκο της Νασιονάλ. Ως παίκτης αγωνίστηκε στην Χιλή (Ο' Χίγκινς) και στην Ιαπωνία (Γιούμπιλο Ιβάτα).

Γήπεδο: Arsenio Erico (4.000)

Μεταγραφές: Μπορεί να έχασε τον μέσο Νταβάλος, όμως ενισχύθηκε με τον φορ της Σαντανί, Μπελτράν και τον Μπενίτεζ από την Βίλα Νόβα της Βραζιλίας. Από την Σαντανί απέκτησε και τον μπακ Εσπινόλα.

Προετοιμασία: Αντιμετώπισε σε διπλό φιλικό την Σολ ντε Αμέρικα (στην έδρα της τελευταίας), κερδίζοντας το πρώτο (2-1) και χάνοντας το δεύτερο (4-0). Στην πρόβα τζενεράλε αγωνίστηκε κόντρα στην 12 ντε Οκτούμπρε (1-0, 1-1). Από τις άτυχες της κλήρωσης του Σουνταμερικάνα, της έλαχε η βραζιλιάνικη Μπαΐα.

Εκτίμηση: Περιορισμένων δυνατοτήτων το ρόστερ της. Αναμένεται μάλιστα να τεθεί νοκ-άουτ από τον πρώτο γύρο του Σουνταμερικάνα και να στραφεί στο πρωτάθλημα. Μένει μεν στην κατηγορία, όμως δεν διακρίνεται.

 

Ρίβερ Πλέιτ Τι έκανε πέρυσι: Δεν τα πήγε άσχημα για νεοφώτιστη, παραμένοντας μάλιστα σε σταθερή απόσταση από την τελευταία δυάδα. Το πιο σημαντικό για την ίδια (που άλλαξε και προπονητή μεσούσης της σεζόν), είναι το ότι ρίχνεται στην φετινή μάχη έχοντας τον αξιόλογο συντελεστή του 1.182, αναφορικά με την ειδική βαθμολογία τριετίας.

Προπονητής: Μαρσέλο Φιλίπ. Αργεντινός στην καταγωγή, ο 51χρονος κόουτς ανέλαβε πέρυσι την ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ και τη βελτίωσε σημαντικά την εικόνα. Μειονέκτημά του σαφώς η απειρία του από δύσκολες καταστάσεις, όμως οι προδιαγραφές βρίσκονται με το μέρος του.

Γήπεδο: River Plate (6.500)

Μεταγραφές: Ως νεοφώτιστη πέρυσι έψαξε την ομοιογένεια. Φέτος όμως κινήθηκε πιο… άνετα και «έπεισε» μια 12άδα παικτών να φορέσουν την φανέλα της. Ξεχωρίζουν οι μπακ Σαλίνας (από ομάδα του Περού) και Μαϊντάνα (από αντίστοιχη της Αργεντινής), ενώ από την Γκουαρανί απέκτησε τους μέσους Αλμπόρνο και Κοντρέρα.

Προετοιμασία: Αυτή την φορά ο κόουτς Μαρσέλο Φιλίπ είχε όλο τον χρόνο στην διάθεση του προκειμένου να προετοιμάσει όπως θέλει εκείνος την ομάδα. Δεν έδωσε κάποιο σημαντικό φιλικό, ενώ να σημειωθεί πως στις 11 Φλεβάρη επισκέπτεται το Κάλι για να αντιμετωπίσει την τοπική Ντεπορτίβο.

Εκτίμηση: Πέρυσι νεοφώτιστη, φέτος διαβασμένη. Σίγουρα ένα από τα ονόματα που θα παίξουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, αν όμως το πιστέψει, δεν θα έχει πρόβλημα. «Κλειδί» το εάν περάσει ή όχι την Ντεπ. Κάλι στην πρώτη φάση του Σουνταμερικάνα.

 

Λουκένιο Τι έκανε πέρυσι: Μάζεψε συνολικά 52 βαθμούς, ξεπερνώντας κατά δυο και την (καλή) συγκομιδή του 2017. Το αποκορύφωμα ήταν η εξασφάλιση ενός εισιτήριου για τον πρώτο γύρο του ερχόμενου Σουνταμερικανα. Όλα αυτά και ενώ εντός είχε την χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή στο Κλαουσούρα (8 βαθμοί).

Προπονητής: Σέλσο Αγιάλα. Σπουδαίο όνομα, παρότι ως προπονητής τώρα αρχίζει να το «χτίζει» την καριέρα του. Ήταν στόπερ ως παίκτης, παρτενέρ του Γκαμάρα στην μεγάλη Παραγουάη (1993-2003 ο ίδιος με 85 συμμ. και 6 γκολ). Η προτελευταία του δουλειά ήταν στην Νασιονάλ και πέρυσι βρέθηκε στο τιμόνι της Καπιατά.

Γήπεδο: Estadio Feliciano Cáceres (24.000)

Μεταγραφές: Έπιασε… 13άρι στις μεταγραφές η Λουκένιο (ενώ αποχώρησαν συνολικά 17!), αποκτώντας μια ντουζίνα και έναν παραπάνω. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει ο πορτιέρε της Σολ, Εσκομπάρ και ο χαφ της Σαν Λορέντσο, Παρέδες.

Προετοιμασία: Από τις 28 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η προετοιμασία της ενόψει της φετινής σεζόν. Ο κόουτς Αγιάλα αφοσιώθηκε στην ενσωμάτωση των νέων παικτών στο ρόστερ του συλλόγου. Στο τελευταίο φιλικό κέρδισε με 3-0 την 12 ντε Οκτούμπρε. Στις 5 Φελβάρη αντιμετωπίζει την Μινέρος από την Βενεζουέλα.

Εκτίμηση: Από τις καλές ομάδες της χαμηλότερης ταχύτητας. Σίγουρα δεν είναι σε θέση να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, όμως μια θέση στην πρώτη οκτάδα του Απερτούρα μπορεί να την εξασφαλίσει.

 

Σαν Λορέντσο Τι έκανε πέρυσι: Διέγραψε καλή πορεία. Χαρακτηρίζεται ομάδα έδρας, μιας και από τους 22 βαθμούς του Κλαουσούρα, οι 15 συγκεντρώθηκαν εντός. «Ξεμπέρδεψε» νωρίς από το Κύπελλο (αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο) και έτσι αφοσιώθηκε στο πρωτάθλημα.

Προπονητής: Σέρχιο Όρτεμαν. Συνεχίζει από πέρυσι, θεωρείται άπειρος, αλλά ως παίκτης (μέσος) ήταν πολύ «γεμάτος». Αποκορύφωμα η τριετία (2001-2004) στην Ολίμπια (65/12), ενώ το 2015 έκλεισε την καριέρα του στην Σαν Λορέντσο (18/1).

Γήπεδο: Gunther Vogel (5.000)

Μεταγραφές: Εάν της βγουν οι προσθήκες των Σαλγκέιρο (μέσος από Λιμπερτάδ), Παρέδες και Βέρα (μπακ και μέσος αντίστοιχα από Ολίμπια) θα έχει τύχη. Συν τοις άλλοις, ενισχύθηκε και με τον αμυντικό της Σαντανί, Ντουάρτε, ενώ επέστρεψαν από δανεισμό ο μπακ Γκονζάλες και ο μέσος Ριπόλ.

Προετοιμασία: Στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Ενκαρανσιόν, επέλεξε προετοιμαστεί η ομάδα του Όρτεμαν. Δικαιολογημένα αντιμετώπισε και την τοπική Ενκαρανσένα μεταξύ άλλων (ισοπαλία 2-2 και ήττα 3-2, με το δεύτερο να είναι διάρκειας 70 λεπτών).

Εκτίμηση: Πέρυσι ήταν νεοφώτιστη και δεν υπήρχαν απαιτήσεις. Φέτος όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για την ίδια. Καθαρά ομάδα έδρας, αν βελτιωθεί εκτός θα έχει μια πιο ικανοποιητική πορεία στο Απερτούρα.

 

Χενεράλ Ντίας Τι έκανε πέρυσι: Εξασφάλισε στο φινάλε την παραμονή της στην κατηγορία κι αυτό συνέβη χάριν στους 60 βαθμούς συγκομιδής του 2017. Με μόλις 41 στο περασμένο πρωτάθλημα (16 και 25 αντίστοιχα), μπόρεσε να παραμείνει εν τέλει στην ανώτερη κατηγορία.

Προπονητής: Κριστιάν Μαρτίνες. Πέρυσι τον Απρίλιο ανέλαβε την Ντίας, κατάφερε να την κρατήσει στην κατηγορία και δικαίως συνεχίζει και φέτος. Μόλις 36 χρόνων, στόπερ στην καριέρα του, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Γήπεδο: General Adrián Jara (3.500)

Μεταγραφές: Θα το λέγαμε μέχρι και ξεσκαρτάρισμα. Οκτώ παίκτες συνολικά ενσωματώθηκαν στο ρόστερ της ομάδας, ξεχωρίζουν ανάμεσα τους ο επιθετικός της Λουκένιο, Αρεβάλος και ο χρήσιμος μέσος της Καπιατά, Νογκέρα. Το αντίθετο δρομολόγιο έκαναν 13 παίκτες, με την δυναμική της να παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Προετοιμασία: Έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, με την Διοίκηση να έχει υποσχεθεί πως μέχρι την έναρξη του Απερτούρα θα έχουν καταβληθεί προς τους παίκτες οι μισθοί των τριών περασμένων μηνών.

Εκτίμηση: Μέσα σε όλα, υπάρχει και η οικονομική αβεβαιότητα. Αυτό δημιουργεί επιπρόσθετο βάρος στους παίκτες της ομάδας, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως φέτος η σεζόν δύσκολα θα «σωθεί».

 

Γκουαϊαρένα Τι έκανε πέρυσι: Κέρδισε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια της (16/30) και δικαίως τερμάτισε στην πρώτη θέση της 2ης κατηγορίας (16-9-5). Σημείωσε συνολικά 49 τέρματα (η καλύτερη επίθεση) και δέχθηκε μόλις 25 (έχοντας την δεύτερη καλύτερη άμυνα).

Προπονητής: Ξεκίνησε με τον 73χρονο Μάριο Ζακέ, όμως ο έμπειρος τεχνικός δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, καθώς είδε τα «θέλω» του να μην πραγματοποιούνται για την μεταγραφική περίοδο. Έτσι υπέβαλλε την παραίτηση του, λίγα 24ωρα προτού κάνει σέντρα το φετινό Απερτούρα και η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού...

Γήπεδο: Parque del Guairá (12.000)

Μεταγραφές: Για νεοφώτιστη έκανε σπουδαίες κινήσεις. Ξεχωρίζει ο πορτιέρε Ντον (πρώην της Γκουαρανί) και οι μπακ Μαρτίνες (Καπιατά) και Μεντόζα (Ντίας). Σημαντικές προσθήκες και στην «γραμμή κρούσης», με τον Κόλμαν (πρώην της Ρίβερ Πλέιτ) να είναι η σπουδαιότερη εξ’ αυτών.

Προετοιμασία: Δεν περιελάμβανε φιλικά, παρά μόνο στο κλείσιμο αυτής. Αντιμετώπισε την Πλάζα Κολόνια από την Ουρουγουάη, εκμεταλλευόμενη την περιοδεία της τελευταίας στην χώρα της Παραγουάης.

Εκτίμηση: Σίγουρα το σοκ της παραίτησης του Μάριο Ζακέ θα είναι ισχυρό για την ομάδα. Κυρίως γιατί αυτή στήθηκε το περασμένο διάστημα από τον 73χρονο προπονητή. Όμως τα «θέλω» του δεν πραγματοποιήθηκαν και έτσι δεν συνεχίζει. Ερωτηματικό για την ώρα η θέση του νέου τεχνικού.

 

12 ντε Οκτούμπρε Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να είχε στο τέλος περισσότερες νίκες από την πρωτοπόρο Γκουαϊαρένα (μια για την ακρίβεια), όμως οι τρεις παραπάνω ήττες στο σύνολο την κράτησαν στην δεύτερη θέση (με 56 βαθμούς) της 2ης κατηγορίας. Είχε βαθμολογικές απώλειες στο 1/3 των εντός έδρας παιχνιδιών της, ενώ εκτός διέθετε την κορυφαία αμυντική επίδοση με 14 τέρματα.

Προπονητής: Ντάνιελ Φάραρ. Συνεχίζει από πέρυσι ο μόλις 34 ετών προπονητής. Βρίσκεται στον σύλλογο από τον Οκτώβριο, νωρίτερα είχε εργαστεί στην Ρίβερ Πλέιτ. Τώρα δημιουργεί όνομα στον χώρο, έχει τις προδιαγραφές να τα καταφέρει.

Γήπεδο: Luis Alberto Salinas (10.000)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε με τον μέσο της Παναχαϊκής Μοντιέλ και άλλους 16 ποδοσφαιριστές, όλοι από ομάδες ίδιας ή χαμηλότερης δυναμικής από εκείνην. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο χαφ της Νουέβα Σικάγο, Μενέντες και ο μέσος της Κρουζέιρο, Έντσο Αβάλος.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου, με στόχο να παραμείνει στην κατηγορία μετά την επιστροφή της μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. Το πιο «σοβαρό» από τα φιλικά της, ήταν κόντρα στην Νασιονάλ (ήττα 1-0, ισοπαλία 1-1).

Εκτίμηση: Μπορεί αρκετοί να την ακούνε για πρώτη φορά, όμως στην τοπική κοινωνία της χώρας η ομάδα της «12» όπως είναι ευρέως γνωστή, δεν αποτελεί άγνωστη δύναμη. Έχει τα φόντα να παραμείνει στην κατηγορία κι αυτό είναι κάτι που ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ο κόουτς Φάραρ.

 

Επιμέλεια: Hoffman

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ