Ανάλυση: «Έτρεξαν» εξελίξεις μετά την ήττα από τη Φέγενορντ (3-1), με τον προπονητή Φαν Μπόμελ να απολύεται και την τεχνική ηγεσία να αναλαμβάνει ο Ερνέστ Φάμπερ. Το σοκ δεν είχε πάντως άμεση βελτίωση αφού την Τετάρτη προκρίθηκε με τα χίλια ζόρια στους «16» του Κυπέλλου, καθώς χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της GVVV, ομάδα 3ης κατηγορίας. Παρατάχθηκε με 3 αλλαγές, προηγήθηκε με τον Μήτρογλου (41'), ισοφαρίστηκε στο 84', για να της δώσει τη λύση ο Ιατάρεν, στο 117'. Η κρίση είναι βαθιά και θέλει τους τρεις βαθμούς απόψε, προκειμένου να πάει με σχετική ηρεμία στη διακοπή και να προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Ρόλο ειδικού συμβούλου θα αναλάβει ο πολύπειρος (πρώην) τεχνικός Γκους Χίντινκ.
Αγωνιστικά νέα: Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα, αφού χτύπησε στο γόνατο και θα λείψει για αρκετούς μήνες ο επιθετικός και 1ος σκόρερ Μάλεν (14/11), ενώ χτύπησε στο μεσοβδόμαδο ο αντικαταστάτης του, Κώστας Μήτρογλου (8/1). Συμπλήρωσε κάρτες ο δεξιός μπακ Ντάμφρις (17/3), ενώ συνεχίζουν εκτός λόγω τραυματισμών οι Σάντιλεκ (Α, 14/1), Γκουτιέρες (Μ, 12/1), Τόμας (Μ, 5/0) και άλλοι δύο μαρκοχρόνιοι.
Ανάλυση: Η αστάθεια σε όλο της το μεγαλείο. Την Τρίτη έχασε από τη Φορτούνα Σίταρντ με το «βαρύ» 3-0, εκτός έδρας κι αποχαιρέτησε το Κύπελλο για φέτος. Υπέπεσε σε αρκετά αμυντικά λάθη, δημιούργησε τις μισές ευκαιρίες από την αντίπαλο και δεν έδειξε ιδιαίτερο ζήλο να γυρίσει το ματς μετά το 2-0 που έχανε στο ημίχρονο. Προκάλεσε αίσθηση η απόδοσή της, αφού με την ίδια ενδεκάδα, λίγες μέρες πριν είχε κάνει μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, επικρατώντας 2-1 της Φένλο εκτός έδρας. Το αποτέλεσμα αυτό της έδωσε βαθμολογική ανάσα και την έβγαλε από την τελευταία τριάδα και τη ζώνη του υποβιβασμού. Ουδείς είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της, υπάρχει όμως εμπιστοσύνη στο έργο του προπονητή Στέχεμαν, από τη διοίκηση.
Αγωνιστικά νέα: Συμπλήρωσε κάρτες ο δεξιός μπακ Χάμερ (17/3) και αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Φαν Βέρμεσκερκεν (14/0). Συνεχίζουν εκτός λόγω τραυματισμών οι αμυντικοί Φαν Πόλεν (1/0), Ρέινεν (4/0), ενώ χάνει και το τελευταίο ματς της χρονιάς ο δημιουργικός μέσος Μπελ Χασανί (14/5). Ο Τζον Στέχεμαν ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν χωρίς άγχος και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε μια τόσο ισχυρή έδρα.
Έφερε Over 2,5 στα 9/10 τελευταία
Χωρίς ισοπαλία στα 9 πρόσφατα εκτός (2-0-7)
Επίδοση 0-1-5 στα 6 τελευταία εκτός με PSV
PSV Αϊντχόφεν - Τσβόλε Προγνωστικά
Εκτίμηση από Φίλιος
Πολλά τα προβλήματα της Αϊντχόφεν, έχει χάσει τη σταθερότητα που τη διέκρινε τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να «γκελάρει» κόντρα στον οποιονδήποτε. Αν έπαιζε με μια πιο αξιόπιστη αμυντικά ομάδα θα την κοντράραμε. Τώρα απλά αποφεύγουμε το χαμηλό σε απόδοση άσο.
PSV Αϊντχόφεν - Τσβόλε Προγνωστικά
Εκτίμηση από Φίλιος
Πολλά τα προβλήματα της Αϊντχόφεν, έχει χάσει τη σταθερότητα που τη διέκρινε τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να «γκελάρει» κόντρα στον οποιονδήποτε. Αν έπαιζε με μια πιο αξιόπιστη αμυντικά ομάδα θα την κοντράραμε. Τώρα απλά αποφεύγουμε το χαμηλό σε απόδοση άσο.