Ανάλυση: Την Πέμπτη έχασε δύο φορές το προβάδισμα κόντρα στη Βόλφσμπεργκερ στο "Ολίμπικο" για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν το πλήρωσε. Το τελικό 2-2 της έδωσε την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης ως 2η στον 10ο όμιλο, διότι την ίδια ώρα η Γκλάντμπαχ ηττήθηκε εντός έδρας από την Μπασακσεχίρ. Ο Πάουλο Φονσέκα παρέταξε βασική ενδεκάδα και οι "τζαλορόσι" προηγήθηκαν 1-0 στο 7΄με εύστοχο πέναλτι του Περότι και 2-1 στο 19΄με γκολ του Τζέκο αλλά συνάντησαν δυσκολίες κόντρα στην επιθετική τακτική του αυστριακού συλλόγου. Την προηγούμενη Παρασκευή η Ρόμα ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ με αντίπαλο την Ίντερ στο "Τζουζέπε Μεάτσα". Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος είχε παθητικό ρόλο. Δίνει μάχη για μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα ο αποψινός αγώνας είναι από αυτός που δεν επιτρέπονται απώλειες.
Αγωνιστικά νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής ο κεντρικός αμυντικός Μαντσίνι (14/1). Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο κεντρικός αμυντικός Σμόλινγκ (11/2), ο αριστερός μπακ Σαντόν (9/0), ο εξτρέμ Κλάιφερτ (12/3), ο μέσος Κριστάντε (8/1), ο μεσοεπιθετικός Παστόρε (8/0), ο δεξιός μπακ Τζαπακόστα (1/0) και ο τερματοφύλακας Μιράντε (1/0). Παίζεται η θέση στο δεξί άκρο της άμυνας ανάμεσα σε Σπινατσόλα (10/0) και Φλορέντσι (10/0).
Ανάλυση: Οδυνηρή ήττα με 1-0 από την Μπρέσια στο "Πάολο Μάτσα", σε ένα από τα παιχνίδια που σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη μάχη της παραμονής. Απογοητευτικό σε θέαμα το πρώτο ημίχρονο, έμεινε πίσω στο σκορ στο 54ο λεπτό. Είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 70', όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παλόσκι από τον Μανιάνι, αλλά ο Πετάνια νικήθηκε από τον Γιόρονεν. Δεύτερο χαμένο πέναλτι στη φετινή σεζόν για τον Ιταλό επιθετικό. Βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση και λίγο αργότερα αλλά ο Τσιστάνα με σωτήριο τάκλιν δεν επέτρεψε στον Μοντσίνι να σκοράρει. Βυθίστηκε στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και είναι πλέον πολύ πιθανό να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2014, οπότε και ανέλαβε ως προπονητής ο Λεονάρντο Σέμπλιτσι. Ήδη μάλιστα γράφτηκε το όνομα του Μπέπε Ιακίνι, ως πιθανού αντικαταστάτη. Εσώκλειστη στο προπονητικό κέντρο όλη την εβδομάδα που διανύουμε, έπειτα από απόφαση της διοίκησης.
Αγωνιστικά νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής ο μεσοεπιθετικός Κούρτιτς (14/2). Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού οι αριστεροί μπακ-χαφ Φαρές (0/0), Ρέτσα (11/0), ο δεξιός μπακ Σάλα (8/0), ο εξτρέμ Ντι Φραντσέσκο (6/2) και ο δεξιός μπακ-χαφ Ντ' Αλεσάντρο (4/0). Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο μέσος Στρεφέτσα (11/0). Αλλάζει τακτική ο Σέμπλιτσι από 3-5-2 σε 4-3-1-2, προχωρά και σε αλλαγές προσώπων από τη μέση και μπροστά.
Την περσινή σεζόν νίκησε 2 φορές τη Ρόμα
Συμπλήρωσε 8 σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη
9/10 τελευταία παιχνίδια ήταν Under 2.5
Ρόμα - Σπαλ Προγνωστικά
Εκτίμηση
Μαζεύτηκαν πάλι πολλές απουσίες στην Ρόμα αλλά κόντρα στην αδύναμη ΣΠΑΛ στο "Ολίμπικο" παραμένει το απόλυτο φαβορί για νίκη. Ο άσος βέβαια βρίσκεται χαμηλά αλλά δεν υπάρχει και κάποιο άλλο σημείο με στοιχηματικό ενδιαφέρον πριν από τη σέντρα του αγώνα.
Ρόμα - Σπαλ Προγνωστικά
Εκτίμηση
Μαζεύτηκαν πάλι πολλές απουσίες στην Ρόμα αλλά κόντρα στην αδύναμη ΣΠΑΛ στο "Ολίμπικο" παραμένει το απόλυτο φαβορί για νίκη. Ο άσος βέβαια βρίσκεται χαμηλά αλλά δεν υπάρχει και κάποιο άλλο σημείο με στοιχηματικό ενδιαφέρον πριν από τη σέντρα του αγώνα.