Ανάλυση: Απίθανο, απίστευτο, τρελό. Προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο κόντρα στην Ντόρτμουντ, μέσα στη Βεστφαλία, κι’ όμως, δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Ισοφαρίστηκε στο τέλος σε 3-3 και έχασε χρυσή ευκαιρία να πάρει πολύτιμους τρεις βαθμούς. Αιφνιδίασε εντελώς την αντίπαλό της και προηγήθηκε με 3-0 στο 43’. Έκανε φύλλο και φτερό την άμυνα των «κιτρινόμαυρων». Το γρήγορο γκολ του Σάντσο (47’, 1-3) και το χαμένο τετ α τετ του Μάμπα στο 63’ για το 4-1, έκριναν το παιχνίδι. Η κούραση έπαιξε το ρόλο της στο τέλος. Γκολ στο 84’, γκολ στο 90’. Αδικία, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ποιος θα το έλεγε πως με ένα 3-3 κόντρα στην Ντόρτμουντ θα έφευγε απογοητευμένη από το γήπεδο; Είναι τίμια ομάδα. Κρατάει την τακτική της. Δεν το κουνάει ρούπι ο Στέφεν Μπάουμγκαρτ από το πλάνο του. Ίσα-ίσα που η αυτοπεποίθηση της ομάδας ανέβηκε στα ύψη. Ίδιο σχέδιο και με τη Λειψία. Αυτός είναι ο στόχος, ώστε να πάρει νέο θετικό αποτέλεσμα. Ο δρόμος είναι μακρύς. Έχει, ωστόσο, τον τρόπο να μας αιφνιδιάζει.
Αγωνιστικά νέα: Στα 28 τελευταία σερί παιχνίδια έχει αγωνιστεί ο Βασιλειάδης (ΑΜ, 12/0), αλλά αποχώρησε λόγω τραυματισμού με την Ντόρτμουντ. Παραμένει αμφίβολος μέχρι την έναρξη του αγώνα. Δεν είχε αποσαφηνιστεί αν θα παίξει ή όχι. Αν δεν, τότε ο Σαμπίρι θα πάρει τη θέση του. Χρειάζεται δυνατό κέντρο. Δεν θέλει να πέσει στην παγίδα των «ταύρων» και να δεχτεί κόντρες. Επανήλθε ο Ρίτερ (Α, 3/0), αλλά έχει μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση.
Ανάλυση: Ξεπέρασε με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο το χάντικαπ των δύο γκολ με την Μπενφίκα και λυτρώθηκε στο τέλος από τον Φόρσμπεργκ. Το 0-2 έγινε 2-2 στο 90’ και στο 96’, για να καπαρώσει από τώρα την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, πρέπει να αναζητήσει τα αίτια του 0-2 στο 59’ και το πως δεν μπόρεσε να γυρίσει ένα γκολ στο πρώτο μέρος. Ξεκίνησε καλά, της κόπηκαν κάπως τα πόδια στο 20’ με το 1-0 των Πορτογάλων. Δυνατός ο Βλαχοδήμος στη συνέχεια, δοκάρι η Μπενφίκα στο 45’. Το φινάλε «καυτό». Πέναλτι για τη Λειψία και 2-1 ο Φόρσμπεργκ. Και στο 96’ ο Σουηδός με κεφαλιά βρήκε ξανά δίχτυα. Μία αγωνιστική πριν από το τέλος της φάσης των ομίλων και είναι ήδη στην επόμενη φάση. Άξια η Λειψία. «Πετάει» στο τελευταίο διάστημα, με 5 νίκες σε 6 επίσημα ματς. Στο σκοράρισμα είναι ασυναγώνιστη. Μέχρι και ο Σικ έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και αποτελεί μία ακόμα λύση για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμα και στην κορυφή της βαθμολογίας στην Bundesliga.
Αγωνιστικά νέα: Το αρνητικό νέο ήταν ο τραυματισμός του βασικού γκολκίπερ Γκουλάτσι, που στο 64’ άφησε τη θέση του στον Μβογκό. Προληπτικά ο Ούγγρος θα λείψει από τη σημερινή μάχη, μιας και ο Ελβετός αντικαταστάτης του είναι εγνωσμένης αξίας. Αμφίβολος και πάλι ο Χάλστενμπεργκ (Α, 9/2), δύσκολα θα προλάβει ο Πούλσεν (Ε, 10/2 και 5 ασίστ), εκτός πλάνων είναι και ο Καμπλ (ΑΜ, 4/1). Μένουν εκτός οι Κονατέ (Α, 5/0), Όρμπαν (Α, 9/1).
26 γκολ στα 6 τελευταία επίσημα ματς (5-1-0)
10-2-0 κόντρα σε νεοφώτιστες ομάδες
3 σερί Under 2,5 με την Πάντερμπορν
Πάντερμπορν - Λειψία Προγνωστικά
Εκτίμηση
Η Πάντερμπορν έκανε τη... μισή δουλειά με την Ντόρτμουντ. Με το ίδιο μοτίβο θα προσπαθήσει να της αποφέρει το κάτι παραπάνω κόντρα στη Λειψία. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρει... φωτιά. Τα γκολ πέφτουν βροχή. Θα παίξει με τον 2ο τερματοφύλακά της. Νίκη των φιλοξενούμενων προβλέπουμε και με αρκετά γκολ.
Πάντερμπορν - Λειψία Προγνωστικά
Εκτίμηση
Η Πάντερμπορν έκανε τη... μισή δουλειά με την Ντόρτμουντ. Με το ίδιο μοτίβο θα προσπαθήσει να της αποφέρει το κάτι παραπάνω κόντρα στη Λειψία. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρει... φωτιά. Τα γκολ πέφτουν βροχή. Θα παίξει με τον 2ο τερματοφύλακά της. Νίκη των φιλοξενούμενων προβλέπουμε και με αρκετά γκολ.