Ανάλυση: Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει, καθώς δεν έφταναν μόνο τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ήρθε και η εντός έδρας ήττα - αποκλεισμός (3-1) στο Κύπελλο από τη Μάφρα (ομάδα Β' κατηγορίας). Μπορεί να αγωνίστηκε με κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αγωνιστικά δεν έπεισε καθόλου και μέχρι το 68' είχε δεχθεί τα γκολ. «Παρηγοριά» το τέρμα του Φάμπιο Αμπρέου στο 92'. Λογικό να υπάρχει γκρίνια στο εσωτερικό της, με τον τεχνικό Βίτορ Καμπέλος (δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης) να δηλώνει πως η ομάδα του πήρε το μάθημά της. Επισήμως μετράει πέντε ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (0-4-1) και βλέπει το ματς με την Άβες ως εφαλτήριο για μία νέα πορεία στο πρωτάθλημα. Τη στήριξη των οπαδών ζήτησαν οι διοικούντες. Ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με την Σπόρτινγκ.
Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε την τιμωρία του ο Φιλίπε Σοάρες (Μ, 11/0) και επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ολυμπιακή ομάδα της Νοτίου Αφρικής ο Σινγκ (Ε, 10/3), υπολογίζεται κανονικά. Όλα καλά με τον Άλεξ Σοάρες (Μ, 10/0). Δεν έπεισε με την εμφάνισή του κόντρα στη Μάφρα ο 31χρονος γκολκίπερ Πέδρο Τριγκέιρα, με τον Ματέους Πασινάτο (11 συμ.) να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια. Στο όριο καρτών ο Φάμπιο Πασέκο (Μ, 9/0).
4 σερί «Χ» στο πρωτάθλημα
0-4-3 στα 7 τελευταία στο πρωτάθλημα
4 σερί G/G εντός έδρας (πρωτάθλημα, Κύπελλο)
Ανάλυση: Συνεχίζεται ο κατήφορος για την Άβες, η οποία υπέστη νέα εντός έδρας ήττα από τη Ζιλ Βιθέντε (2-1), μία μέρα μάλιστα πριν από τα 89α γενέθλια της! Προβλημάτισε και πάλι με την αμυντική της συμπεριφορά, υπέπεσε σε πολλά αμυντικά λάθη, το γκολ της τιμής ήρθε από τον Γάλλο εξτρέμ Γιαμγκά. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς του υπηρεσιακού Λεάντρο Πιρές (επέστρεψε στην U23 της ομάδας), με τα ηνία να περνούν στον Νούνο Μάντα Σάντος, ο οποίος προ λίγων ημερών βρισκόταν στον πάγκο της Μαρίτιμο. Βαρύ το φορτίο του τελευταίου, καθώς με μία νίκη σε 10 αγωνιστικές, είναι εμφανές πως αναζητείται μία μικρή υπέρβαση για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Βέβαια, ο ισχυρός άνδρας, Αρμάντο Σίλβα έστειλε μήνυμα πίστης: «Θα αποφύγουμε τον υποβιβασμό, είμαστε δυνατοί και θα τα καταφέρουμε».
Αγωνιστικά νέα: Απείχαν από τις υποχρεώσεις της ομάδας λόγω τραυματισμών οι Σίμουνετς (Α, 2/0), Μπρούνο Σαβιέ (Μ, 5/0) και Ένζο Φερνάντες (Μ, 10/2), μόνο ο τελευταίος έχει πιθανότητες για να προλάβει. Δύο νεαροί παίκτες (Μπρούνο Μοράις και Μπρούνο Λουρένσο) προωθήθηκε από την U23. Επέστρεψαν κανονικά οι Τζιγκάλα (Α, 9/0), Καχραμπά (Μ-Ε, 5/1), είναι στην κρίση του Νούνο Μάντα αν χρησιμοποιηθούν βασικοί.
10 σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο
Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 19/4, έκτοτε 13/13 ήττες
4/5 ήττες από Μορεϊρένσε (ανεξαρτήτως έδρας, διοργάνωσης)