Ανάλυση: Επιστροφή στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές για τους «Μιραντεσίστας» που υπέταξαν σχετικά εύκολα την μέτρια Εξτρεμαδούρα, εντός έδρας με 2-0. Η ομάδα του Ιραόλα είχε μέτριο ξεκίνημα αλλά με τη πάροδο του χρόνου επέβαλε τη κυριαρχία της, ανοίγοντας το σκορ στο 23’ με τον Βιθέντε πηγαίνοντας δίκαια νικήτρια στο ημίχρονο. Στην επανάληψη φρόντισε να καθαρίσει το ματς γρήγορα καθώς στο 52’ ο Ρέι διπλασίασε το σκορ με σουτ εξ επαφής. Στο υπόλοιπο του αγώνα, έριξε ρυθμό αλλά έλεγξε την αναμέτρηση απέναντι σε μία Εξτρεμαδούρα που την απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ. Στο φινάλε έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής αλλά χωρίς συνέπειες.
Αγωνιστικά νέα: «Οι πάντες στη κατηγορία έχουν ανάγκες, το ίδιο και εμείς και η Λας Πάλμας. Είναι ομάδα με παίκτες υψηλών προδιαγραφών, εξαιρετική όταν έχει κατοχή, με πολλές παραλλαγές στο παιχνίδι της. Το ματς είναι εξαιρετικά πολύπλοκο» ανέφερε ο κόουτς Ιραόλα. Εκτός αγώνα ο τιμωρημένος ο Σ. Γκονθάλεθ (Α, 11/0), σε διεθνές καθήκον ο Ιρόκο (Μ, 4/0), αλλά διαθέσιμος ο Κρίστιαν Γκονθάλεθ (Α, 8/0).
3-0-0 σύνολο εντός με Λας Πάλμας
Αήττητη 7 σερί εντός
Έχει 2-3 γκολ τα 6/8 τελευταία
Ανάλυση: Έβαλε φρένο στο σερί των τριών ηττών παραχωρώντας όμως το 1-1 εντός έδρας στην Αλκορκόν. Οι πάρα πολλές απουσίες και ιδίως αυτή του Βιέρα στέρησε από τους νησιώτες την απαιτούμενη ενέργεια και ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Εντούτοις μπήκαν στον αγώνα επιθετικά κερδίζοντας πέναλτι στο 5’ με τον Πέκχαρτ να σκοράρει για 5η φορά φέτος. Η συνέχεια όμως ανήκε στην Αλκορκόν που ανέβασε απόδοση και τελικά δίκαια ισοφάρισε στην εκπνοή του ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο ποιοτικά ήταν πολύ μέτριο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανοποιημένες με την ισοπαλία. Προς το τέλος της αναμέτρησης η Λας Πάλμας είχε δυο φάσεις καλές φάσεις που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Αγωνιστικά νέα: Και πάλι το ρεπορτάζ της ομάδας του Πέπε Μελ περιέχει ένα κατεβατό απόντων. Συνεχίζει εκτός ο υπερπολύτιμος Βιέρα (Μ, 8/5), όπως και οι Μαρτίνεθ (Τ, 14 συμμ.), Αϊτάμι (Μ, 12/0), Ά. Λέμος (Α, 12/0, εκτός ένα μήνα), Ντ. Καστεγιάνο (Α, 6/0, 4 μήνες εκτός), Ντρολέ (Ε, 6/0, έξω 5 μήνες), Α. Σουάρεθ (Α, 2/0), Κάστρο (Ε, 5/3), Αραούχο (Ε.), Ραμίρες (Μ, 1/0), Μπενίτο (Μ, 1/0) και Ρ. Φερνάντεθ (Τ.). Κάρτες ο Μπέγια (Α, 14/0), γυρίζει ο πάντως πολύτιμος Πεδρί (Ε, 10/3), καθώς και ο Μαντοβάνι (Α, 10/0).
Έχει under 2.5 τα 16/18 τελευταία εκτός
Έχει εκτός N/G τα 5/7 τελευταία
Έχει εκτός 3/6 ισοπαλίες τελευταία