Ανάλυση: Άξιζε καλύτερης τύχης στην Φρανκφούρτη, όπου ηττήθηκε σε ένα μοιρασμένο ματς (2-1) από την πιο αποτελεσματική Αϊντραχτ. Οι γηπεδούχοι σκόραραν δις με στημένες φάσεις, η Σταντάρ είχε αρκετές καλές στιγμές αλλά μείωσε αργά (83’) και δεν κατάφερε να σώσει ούτε τον βαθμό. Η δεύτερη σερί ήττα μετατρέπει σε «τελικό» πλέον το ματς για την Σταντάρ καθώς με ήττα αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης. Η ανταγωνιστική πάντως εμφάνιση του πρώτου ματς σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη δυναμική που αντλεί από το «Σλεσίν» (αήττητη φέτος, αήττητη εντός στην Ευρώπη από το 2014) επιτρέπει κάποια αισιοδοξία στις τάξεις της, σε μια θετική έως τώρα σεζόν εντός συνόρων, όπου διατηρείται στην 2η θέση παρά την ήττα από την Γάνδη την Κυριακή και φαντάζει ως η μοναδική που μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της Μπριζ. «Χρειαζόμαστε ως βάση την εμφάνιση του πρώτου αγώνα αλλά και το κάτι παραπάνω» τόνισε ο πολύπειρος Μισέλ Πρεντόμ.
Αγωνιστικά νέα: Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα αναμένεται να επιλέξει ο Πρεντόμ, καθώς επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ Έμον (Ε, 2/0, 9/6), ενώ ο τραυματισμούς του δεύτερου αλλά βασικού στο Γιουροπα Λιγκ, Σάβιτς (Τ, 3 συμ/0 στο πρωτ.) φέρνει στο αρχικό σχήμα τον βασικό Μποντάρ. Διαθέσιμος ο ενίοτε βασικός Μπόλιεβιτς (ΜΕ, 3/0, 10/2), με μοναδικό ουσιαστικό ερωτηματικό την ετοιμότητα του βασικού μπακ Γκαβορί (3/0, 14/0). Μακροχρόνια απουσιάζουν οι στόπερ Μποκαντί (1/0, 5/0) και Ντουσέν (0/0, 3/0).
Αήττητη εντός έδρας φέτος σε πρωτ/Ευρώπη (7-1-0)
Αήττητη στα δέκα τελευταία ευρωπαϊκά εντός (6-4-0)
Ανάλυση: Από τη στιγμή που τη βοήθησαν αρκετά οι στημένες φάσεις, η Άιντραχτ νίκησε με 2-1 τη Σταντάρ Λιέγης και βρήκε τρόπο να καθιερωθεί στη 2η θέση, πίσω από την Άρσεναλ. Αυτό θα αλλάξει μόνο αν τα βρει σκούρα με τη βελγική ομάδα στη Λιέγη και μπει πάλι σε περιπέτειες η υπόθεση πρόκρισης. Έδειξε, πάντως, πιο έτοιμη και αποφασισμένη, ώστε να πετύχει το στόχο της και να βρει τρόπο να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όπως έκανε στη Φρανκφούρτη. Θρίαμβος όπως με την Μπάγερν, δύσκολα θα επαναληφθεί. Το 5-1 του πρωταθλήματος ήταν κάτι μοναδικό. Η ομάδα του Άντι Χίτερ πέτυχε την 4η νίκη της στα πέντε τελευταία επίσημα παιχνίδια. Και τι νίκη. Ποδοπάτησε την αντίπαλό της από τη Βαυαρία. Σούπερ εμφάνιση, 2-0 μπροστά, μείωσε σε 2-1 η Μπάγερν και στο δεύτερο μέρος «μίλησαν» οι στόπερ, με τους Άμπραχαμ και Χίντερεγκερ να σκοράρουν και αυτοί. Μπορεί αμυντικά να έχει δυσκολίες να κρατήσει το… μηδέν, αλλά επιθετικά παίρνει πλέον πολλά γκολ από διαφορετικούς παίκτες.
Αγωνιστικά νέα: Πρόλαβε τελικά την προηγούμενη αναμέτρηση ο Αντρέ Σίλβα (Ε, 4/3) και μάλιστα μοίρασε και ασίστ στον Πασιένσια, για να πετύχει το 5-1. Ετοιμοπόλεμη πλέον η επιθετική τριάδα με Σίλβα, Πασιένσια και Ντοστ. Λογικά προλαβαίνει την αναμέτρηση ο Γκατσίνοβιτς (Μ, 4/0), που αποθεραπεύτηκε. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κορ (ΑΜ, 2/0, 8/0). Συνεχίζουν να μένουν εκτός πλάνων οι Τουρέ (Α, 5/0), Τραπ (βασικός τερμ., 6 συμ.) και Ντε Γκουζμάν (Μ, 1/0).
1-2-2 κόντρα στη Σταντάρ
7 σερί Over 2,5 σε επίσημα ματς
4 σερί εκτός έδρας νίκες στο Γιουρόπα Λιγκ (10-3-3 σύνολο)
Ενδιαφέρουσα και καθοριστική αναμέτρηση στην οικονομία του ομίλου. Υπερβολικό το διπλό σε μια ισχυρή έδρα όπως μαρτυρούν οι αριθμοί και το σετ θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένο. Αποφεύγουμε σημείο, επιλέγουμε συνδυασμό Over 2,5 με G/G, όπως και στον πρώτο αγώνα.
Ενδιαφέρουσα και καθοριστική αναμέτρηση στην οικονομία του ομίλου. Υπερβολικό το διπλό σε μια ισχυρή έδρα όπως μαρτυρούν οι αριθμοί και το σετ θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένο. Αποφεύγουμε σημείο, επιλέγουμε συνδυασμό Over 2,5 με G/G, όπως και στον πρώτο αγώνα.