Ανάλυση: Ο Ολυμπιακός δυσκόλεψε την Μπάγερν, όμως στο τέλος δεν πήρε τίποτα μεσοβδόμαδα στο Champions League. Ηττήθηκε με 3-2, αν και προηγήθηκε (1-0) με τον Ελ Αραμπί, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 79' με τον Γκιλιέρμε. Δεν μπαίνει ακόμη στο Κύπελλο, οπότε μεσοβδόμαδα έχει ξεκούραση. Πριν από τους Βαυαρούς είχε χρειαστεί προσπάθεια και ολίγη διαιτησία (δεν δόθηκε πέναλτι του Σεμέντο στον Φιγκεϊρέδο στο 1-0), ώστε να νικήσει τον ΟΦΗ (2-1). Βέβαια, οι Πειραιώτες εξέφρασαν και οι ίδιοι παράπονα για το σκληρό παιχνίδι των Κρητικών. Το 5x5 εντός και η διατήρηση της πρωτιάς στη βαθμολογία αποτελούν στόχους για την ομάδα του Μαρτίνς, η οποία έχει δει την εστία της να παραβιάζεται σε 4 σερί ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Πορτογάλος δεν θέλει να δει ξανά από τους παίκτες του την εικόνα του προηγούμενου, φετινού, ντέρμπι (1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) που θα μπορούσαν να είχαν ηττηθεί. Sold out αναμένεται στο Φάληρο.
Αγωνιστικά νέα: Έξω είναι Βαλμπουενά (M, 6/2) και Μπενζιά (Ε, 2/0). Μακρόχρονα απόντες οι Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος. Ο Σισέ (Α, 3/0) δεν υπολογίζεται για λόγους υγείας αυτό το διάστημα, διαθέσιμος είναι ο Τοροσίδης (Α, 2/0). Ο Μαρτίνς έκανε εναλλακτικές τακτικές ασκήσεις μετά την Μπάγερν. Δοκίμασε αρχικό σχήμα με 3 χαφ (Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη) και 4-4-1-1 με τον Σουντανί (έκανε ματσάρα με τον ΟΦΗ) πίσω από τον Ελ Αραμπί.
3/4 N/G εντός, στο Πρωτάθλημα, έως τώρα...
Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα της Super League 1 (3 γκολ)
3-2-3 η παράδοση εντός από το 2015, ανεξαρτήτως διοργάνωσης
Ανάλυση: Η ΑΕΚ πέρασε το... εμπόδιο της Ριζούπολης, νικώντας με 3-2 τον Βόλο. Aν και αγωνίστηκε στο 2ο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, έχοντας ισοφαρίσει το 0-1 των φιλοξενούμενων με τον Λιβάια, χρειάστηκε να φτάσει το 75ο λεπτό ώστε να μπορέσει να προηγηθεί με πέναλτι του Μάνταλου και στη συνέχεια με τον ίδιο σκόρερ να φτάσει στο 3-1. Οι Βολιώτες μείωσαν στο 83', αλλά έως εκεί. Στις αρχές της εβδομάδας ταλαιπωρήθηκε η ΑΕΚ από το πάρτι γενεθλίων του Βράνιες, που... συνελήφθη σε video μαζί με Λιβάια, Ντέλετιτς, Σαμπανάτζοβιτς και Κρίστιτσιτς να βρίζουν χυδαία τον Ολυμπιακό! Ο υφυπουργός Αθλητισμού Αυγενάκης κίνησε εισαγγελική διαδικασία, Μελισσανίδης και Ίβιτς προανήγγειλαν τιμωρίες για τους πρωταγωνιστές. Ειδικά σε περίπτωση ήττας, θα υπάρξει συνέχεια! Ο Νίκος Κωστένογλου, με τα αγωνιστικά νέα να μην ευνοούν την ομάδα του, όλη την εβδομάδα δοκίμασε πρόσωπα, σχήματα και διαφορετικές τακτικές, αφήνοντας και ένα πέπλο μυστηρίου για τον αρχικό σχηματισμό.
Αγωνιστικά νέα: Ο Χουλτ (Α, 5/0) προστέθηκε στις σημαντικές απουσίες των Μπάρκα (Τ, 6/0), Μάνταλου (Μ, 5/2), Ζεράλδες (Α, 3/0), που προπονούνται ατομικά. Η απώλεια, ειδικά, του Μάνταλου είναι μεγάλη. Πρόβλημα προέκυψε και με τον Κλωναρίδη (Ε, 2/0), που ένιωσε την ύστατη ώρα ενόχληση στον οπίσθιο μηριαίο. Υπάρχει η απορία αν θα παίξει βασικός ο Παουλίνιο ή ο πιο επιθετικογενής Ντέλετιτς. Δεν θα αρχίσει ο Κρίστιτσιτς (συνδέθηκε με τον Ερυθρό Αστέρα), δύσκολα θα σπάσει ο άξονας με Σιμόες και Γαλανόπουλο.
2/3 Over 3.5 στα τελευταία παιχνίδια Πρωταθλήματος
Μαζί με τον Ολυμπιακό έχει την καλύτερη άμυνα εκτός (2 γκολ)
Διανύει αήττητο σερί 6 αγώνων στη Super League 1