Ανάλυση: Πάρα πολύ τυχερή η Γκλάντμπαχ. Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης πήρε ένα ανύπαρκτο πέναλτι με τη Ρόμα για το Γιουρόπα Λιγκ και ισοφάρισε στο τέλος σε 1-1. Αυτός ήταν μόλις ο 2ος βαθμός σε τρία παιχνίδια. Τουλάχιστον έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Και είναι η πολλοστή φορά εφέτος που σκοράρει στο φινάλε και μαζεύει έτσι πολύτιμους βαθμούς, είτε στο πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη. Τυχερή, όπως είπαμε, στη Ρώμη, αν και παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες. Δεν ήταν, πάντως, για κάτι παραπάνω στο "Ολίμπικο". Το ότι έπαιξε και σκόραρε το 1-1 με πέναλτι ο Στιντλ, είναι από τα θετικά της υπόθεσης. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την ήττα με 1-0 κόντρα στην Ντόρτμουντ. Μπορεί και πάλι να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά πρέπει να νικήσει τη Φρανκφούρτη. Εντός έδρας, πάντως, έχει ήδη αρκετές απώλειες εφέτος. Το ροτέισον θα κρίνει λογικά το πώς θα τα πάει κόντρα στη Φρανκφούρτη. Την περιμένει στη συνέχεια ματς Κυπέλλου με την Ντόρτμουντ την Τετάρτη.
Αγωνιστικά νέα: Οι απουσίες είναι πάμπολλες και παραμένουν έτσι, αν και ο Μάρκο Ρόζε δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Ξεκαθάρισε μόνο πως οι Στιντλ και Χόφμαν δεν είναι ακόμα έτοιμοι για τη βασική ενδεκάδα. Απόντες είναι σίγουρα οι Γκίντερ (Α, 7/0), Πλέα (Ε, 8/4), Ράφαελ (Ε, 4/0), Στρομπλ (ΑΜ, 1/0), Τραορέ (Μ, 1/0), Τζόνσον (Α, 3/0). Αυτός που ήταν αμφίβολος και προλαβαίνει το παιχνίδι είναι ο Εμπολό (Ε, 8/3).
4/5 νίκες στην κατηγορία
2-4-6 στα 12 τελευταία εντός έδρας ματς
1 νίκη στα 7 τελευταία επίσημα με Άιντραχτ
Ανάλυση: Σημαντική νίκη με τη Σταντάρ Λιέγης στην Ευρώπη. Νίκη με σκορ 2-1 για τη γερμανική ομάδα και προβάδισμα πρόκρισης στον όμιλο. Ήταν καλύτερη, αν και ότι τόσο δημιουργική. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει από εκείνη έως τώρα. Πριν από το ματς είχαν δηλωθεί και απόντες οι δύο φορ, Αντρέ Σίλβα και Μπας Ντος, με συνέπεια να μην παρουσιαστεί τόσο επικίνδυνη στην τελική προσπάθεια. Αλλά όταν «κολλούν» οι επιθετικοί, τότε αναλαμβάνουν δράση οι αμυντικοί. Δύο στημένες φάσεις, δύο γκολ με τους Άμπραχαμ (28’) και Χίντερεγκερ (73’). Μείωσε ο αντίπαλος στο 82’, ήταν κοντά σε ένα 3ο η Άιντραχτ. Άνετη επικράτηση πέτυχε με τη Λεβερκούζεν στην προηγούμενη αγωνιστική και τώρα παίζει πάλι με ομάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Συμπλήρωσε πλέον 6 επίσημα ματς χωρίς ήττα. Απομένει να δούμε τι θα κάνει με την άμυνά της, η οποία δέχεται γκολ συνεχώς και αυτό δεν είναι θετικό στοιχείο ενόψει Μενχενγκλάντμπαχ. Την Τετάρτη παίζει στο Κύπελλο με τη Σαν Πάουλι.
Αγωνιστικά νέα: Πλήγμα στην επίθεση για τη Φρανκφούρτη, καθώς μένουν εκτός οι Αντρέ Σίλβα (Ε, 4/3) και Ντοστ (Ε, 5/3). Που σημαίνει ότι μένει μόνος του στην επίθεση ο Πασιένσια. Ίσως βοηθήσει δίπλα του ο Γιόβελιτς, αν και δύσκολα θα παίξει με δύο φορ. Τραυματίας και εκτός πλάνων είναι ο Τουρέ (Α, 5/0), που έπαιζε βασικός μέχρι πρότινος στο κέντρο της άμυνας. Συνεχίζουν εκτός δράσης ο βασικός γκολκίπερ Τραπ και ο Ντε Γκουζμάν (Μ, 1/0).
2-2-0 στα 4 τελευταία ματς στην κατηγορία
7 σερί G/G εκτός έδρας (4/5 ήττες)
2-1-2 στα τελευταία 5 στο Μενχενγκλάντμπαχ