Ανάλυση: Σωστή ισοπαλία στη Βρέμη για τη Χέρτα, που πάλεψε όσο μπορούσε και δικαιώθηκε με την υπεροπροσπάθειά της στο δεύτερο μέρος. Είχε μία καλή στιγμή στην αρχή του ματς, εντούτοις τα βρήκε σκούρα στη συνέχεια και μόλις στο 7’ κυνηγούσε το σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα ήταν τυχερή που δεν έμεινε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά. Και τυχερή και ικανός ο γκολκίπερ Γιάρσταϊν, που την έσωσε για μία ακόμα φορά. Για να έρθει το 70ο λεπτό και να πετύχει το 1-1 χάρη σε ωραίο σόλο του Λουκεμπάκιο. Τα πήγε πολύ καλά στην άμυνα ο Ρέκικ, ενώ ο Ιμπίσεβιτς ακόμα ζητάει υπέρ του πέναλτι. Μετά από 3 σερί νίκες, ήρθε αυτή η ισοπαλία στη Βρέμη. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Ακολουθεί, πάντως, εξίσου δύσκολο παιχνίδι, όπου θα φανεί αν όντως η ομάδα του Άντε Κόβιτς έχει βρει το δρόμο της. Διότι και η παράδοση με αντίπαλο τη Χόφενχαϊμ δεν είναι η καλύτερη δυνατή και θα συναντήσει αντίσταση. Στο Κύπελλο παίζει μεσοβδόμαδα εντός έδρας κόντρα στην Ντινάμο Δρέσδης.
Αγωνιστικά νέα: Με το γκολ που πέτυχε ο Λουκεμπάκιο, ίσως ο Κόβιτς να τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Να σημειωθεί πως οι πολύτιμοι Βολφ, Ντιλροσούν και Λουκεμπάκιο δεν έχουν βρεθεί ποτέ εφέτος στην αρχική 11άδα. Αποθεραπεύτηκε για την άμυνα ο βασικός στόπερ Σταρκ (7/0), εντούτοις δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει βασικός. Έτοιμος και πάλι ο Λέκι (ΜΕ, 3/0). Μοναδικός απών, από βασικούς παίκτες, παραμένει ο Μάιερ (ΑΜ, 1/0).
3-1-0 στα 4 τελευταία ματς στην κατηγορία
5 σερί Over 2,5 εντός έδρας
0-3-4 στα 7 τελευταία ματς με τη Χόφενχαϊμ
Ανάλυση: «Μάγκικη» νίκη πήρε η Χόφεναϊμ εντός έδρας κόντρα στη Σάλκε. Σε καμία περίπτωση δεν άξιζε να πάρει το τρίποντο, διότι ήταν παθητική, έπαιξε αντιποδόσφαιρο και φρόντισε με τύχη, σωστή άμυνα και την είσοδο του Μπεμπού να κατακτήσει τη νίκη. Κέρδισε την Μπάγερν, κέρδισε και τη Σάλκε, αλλά αυτήν τη φορά με τα ψέμματα. Πραγματικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι απλά περίμενες πότε θα δεχτεί το γκολ η Χόφενχαϊμ. Ο αντίπαλος είχε δοκάρι στο 3’, ευκαιρίες που δεν χάνονται. Στο δεύτερο μέρος ήταν σταθερή η Χόφενχαϊμ και όταν μπήκε ο Μπεμπού, τότε όλα κύλησαν υπέρ της. Δύο κόντρες, δύο γκολ, ένα από τον Κράμαριτς (έπαιξε μετά από τον περασμένο Μάιο) και ένα από τον ίδιο τον Μπεμπού. Ήταν έτοιμος να τον βγάλει τον Κράμαριτς ο Άλφρεντ Σρόιντερ, αλλά εν τέλει τον κράτησε στο ματς και δικαιώθηκε. Άντεξε και σε φυσική κατάσταση ο Κροάτης. Φυσικά έχει τη ψυχολογία στα ύψη, όπως και την παράδοση κόντρα στη Χέρτα με το μέρος της. Στο Κύπελλο παίζει την Τρίτη εκτός έδρας με την Ντούισμπουργκ.
Αγωνιστικά νέα: Αν παίζει εντός έδρας με σφιχτό ποδόσφαιρο και συμπαγής άμυνα, ήτοι πούλμαν, τότε θα πράξει το ίδιο και στο Βερολίνο. Ο Ολλανδός κόουτς έδωσε μεσοβδόμαδα βάση στις προσωπικές μονομαχίες, τις οποίες θεωρεί κρίσιμες στην πρωτεύουσα. Αποθεραπεύτηκε ο Γκρίλιτς (ΑΜ, 6/0) και λογικά μπαίνει στη βασική 11άδα. Προέκυψαν έξτρα απουσίες, με τους Σταφυλίδη (Α, 4/0) και Νόρντφαϊτ (Α, 1/0) να μένουν εκτός. Κλασικά απέχουν οι Μπελφοντίλ (Ε, 5/0), Τσούμπερ (Μ, 2/0), Σαμασέκου (ΑΜ, 2/0).
2-1-2 στα 5 τελευταία ματς στο πρωτάθλημα
3-4-2 στα 9 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια
1 ήττα στα 11 τελευταία ματς κόντρα στη Χέρτα