foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αυστραλία, A-League: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Οκτ 2019 00:02
Αυστραλία-A-League-Preview-σεζόν-2019-20.jpeg

Την προσεχή Παρασκευή ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α-League. Ντεμπούτο για την Γουέστερν Γιουνάιτεντ, η οποία προχώρησε σε εντυπωσιακές κινήσεις σε όλες τις γραμμές. Με «συνταγή» πρωταθλήματος το Σίδνεϊ, ενώ δεν άλλαξε και πολλά ούτε η φιναλίστ Γκλόρι. Σε μεταβατική περίοδο η Μέλμπουρν Βίκτορι, η οποία έκανε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Ντεμπούτο στους προπονητικούς πάγκους για τον Ρόμπι Φάουλερ με το Μπρισμπέιν.

Μακροχρόνια στοιχήματα

Πραγματική μάχη θα γίνει και φέτος για την πρώτη θέση, αφού η τριάδα Σίδνεϊ, Μέλμπουρν Βίκτορι και Περθ Γκλόρι δύσκολα θα σπάσει. Το Σίδνεϊ είναι αναμενόμενα το φαβορί, βάσει αποδόσεων, για το repeat, ωστόσο πληρώνει αρκετά καλά (2.40 στον Stoiximan) το ενδεχόμενο να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε αποδόσεις διπλασιασμού παίζεται άνετα το να μπει στην εξάδα η Αδελαΐδα. Έχει προκριθεί ήδη στον τελικό του Κυπέλλου και προχώρησε τις τελευταίες μέρες στην μεταγραφή του μεσοεπιθετικού, Τζέιμς Τροΐζι. Αν συνεχίσει με την ίδια σταθερότητα ο εκκεντρικός τεχνικός, Χέρτιαν Φερμπέικ, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για να πάρει το εισιτήριο στα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα έπεσε αισθητά από το 3.00 η απόδοση στο να δούμε το αποδεκατισμένο Ουέλινγκτον στην τελευταία θέση και στο 1.90 δεν υπάρχει η παραμικρή αξία. Υπάρχει μία σκέψη για τους Μάρινερς, αλλά τα πρώτα δείγματα που έχουν δώσει φέτος είναι θετικά.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σίδνεϊ, 2. Μέλμπουρν Βίκτορι, 3. Περθ Γκλόρι, 4. Μέλμπουρν Σίτι, 5. Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ,
6. Σίδνεϊ Γουόντερερς, 7. Γουέστερν Γιουνάιτεντ, 8. Νιούκαστλ Τζετς, 9. Μπρισμπέιν Ρόαρ,
10. Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς, 11. Ουέλινγκτον Φίνιξ.

Σύστημα διεξαγωγής

Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στο σύστημα διεξαγωγής, που από φέτος θα περιλαμβάνει 30 αγωνιστικές μετά τη συμμετοχή της Γουέστερν Γιουνάιτεντ. Οι έξι πρώτοι θα παλέψουν για τον τρόπαιο στον μεγάλο τελικό. Οι δύο πρώτοι παίζουν απευθείας στα ημιτελικά των πλέι οφ, ενώ στον α’ γύρο θα αναμετρηθούν οι ομάδες που θα τερματίσουν από τις θέσης 3η-6η ως εξής: 3η-6η και 4η-5η σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. Οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία έχουν και το πλεονέκτημα έδρας. Ο πρωταθλητής και ο δεύτερος στην κανονική διάρκεια, αλλά και η ομάδα που θα κατακτήσει τον μεγάλο τελικό παίρνουν εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια: 1) Καλύτερη διαφορά τερμάτων, 2) καλύτερη επίθεση, 3) βαθμοί στα μεταξύ τους, 4) καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 5) λιγότερες κόκκινες κάρτες, 6) λιγότερες κίτρινες κάρτες, 7) κλήρωση.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Κρούζε Επιθετικός Μπόχουμ Μέλμπουρν Β.
Ντιαμάντι Μέσος Λιβόρνο Γουέστερν Γ.
ΜακΓκρι Μέσος Κλαμπ Μπριζ Αδελαΐδα Γ.
Ναμπούτ Επιθετικός Ουράβα Μέλμπουρν Β.
Μπερίσα Επιθετικός Χιροσίμα Γουέστερν Γ.
Φορναρόλι Επιθετικός Μέλμπουρν Σ. Περθ Γκλόρι
Μαγέφσκι Μέσος Πογκόν Σίδνεϊ Γουόντ.
Μάιερ Επιθετικός Σαν Πάουλι Σίδνεϊ Γουόντ.
Τραορέ Αμυντικός Γκεζτέπε Μέλμπουρν Β.
Μπαουμγιόχαν Μέσος Σίδνεϊ Γουόντ. Σίδνεϊ

Οι ομάδες της Α-League

Σίδνεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Αποτέλεσε το μεγάλο ερωτηματικό στην αρχή της σεζόν, καθώς είχε χάσει σημαντικούς παίκτες και τον προπονητή, Άρνολντ. Έχασε εύκολα στο τέλος την μάχη για την πρώτη θέσης της κανονικής διάρκειας, εντούτοις στα πλέι οφ έδειξε χαρακτήρα. Στα ημιτελικά συνέτριψε την Μέλμπουρν Βίκτορι 6-1 και κατέκτησε τον τίτλο μέσα στην Περθ Γκλόρι, στη διαδικασία των πέναλτι.

Προπονητής: Ο Στίβεν Κόριτσα πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο της περσινής επιτυχίας. Ο πρώην μέσος των Λέστερ και Γουλβς βρίσκεται στον σύλλογο τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια σαν παίκτης και προπονητής. Ανέλαβε τα ηνία της ομάδας σε μία μεταβατική περίοδο για τον σύλλογο, όμως στην πρώτη του χρονιά έδειξε θετικά στοιχεία.

Έδρα: Jubilee Stadium (20.505), Leichhardt Oval (20.000)

Μεταγραφές: Για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι χάνει σημαντικούς παίκτες. Ο εμβληματικός επιθετικός και αρχηγός, Άλεξ Μπροσκ (24/8), κρέμασε τα παπούτσια του, ενώ επέστρεψε στον Άγιαξ ο Ολλανδός σταρ, Σιμ Ντε Γιονγκ (17/4). Βαρβάτη αποχώρηση και αυτή του διεθνή μέσου Μπριγιάντ (27/0) για τη Μέλμπουρν Σίτι. Αναμένεται να βοηθήσουν πάρα πολύ ο ομογενής φορ Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο Γερμανός χαφ Μπαουμγιοχάν και ο διεθνής αμυντικός Ράιν ΜακΓκόουαν.

Προετοιμασία: Στα περισσότερα φιλικά έδειξε καλό πρόσωπο, ενώ στο σημαντικότερο έχασε αναμενόμενα 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Προβλημάτισε ο εύκολος αποκλεισμός στους «32» του Κυπέλλου από την Μπρισμπέιν.

Εκτίμηση: Θα πορευτεί και πάλι με την ίδια συνταγή της τελευταία τριετίας. Ο Κόριτσα στην πρώτη του χρονιά τα πήγε εξαιρετικά και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ώστε να μην την πατήσει. Υπήρξε ανανέωση στο ρόστερ, ωστόσο είναι από τα φαβορί για τον τίτλο και το repeat.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περθ Γκλόρι

Τι έκανε πέρυσι: Αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη της περσινής σεζόν. Κανείς δεν περίμενε ότι θα κατακτούσε με μεγάλη άνεση την πρώτη θέσης της κανονικής διάρκειας, όπου έγινε η ομάδα με τον μεγαλύτερο μ.ό. ηλικίας, που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα.

Προπονητής: Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ο Τόνι Πόποβιτς, που έκανε εξαιρετική δουλειά. Είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του πριν από μία πενταετία, όταν και έκανε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φτάνοντας στην κορυφή της Ασίας, με τη Γουέστερν Σίτι Γουόντερερς.

Έδρα: HBF Park (20.500)

Μεταγραφές: Έκανε αρκετά προσεκτικές κινήσεις. Αναμένεται να κάνει τη διαφορά στην επίθεση ο γνωστός μας, για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, Μπρούνο Φορναρόλι. Λογικά θα βοηθήσουν σημαντικά οι αμυντικοί Βούθρις, Κιμ Σου - Μπέομ, Μέρεντιθ και ο κόφτης Μάλικ. Θα καλυφθεί άνετα το κενό του Ιρλανδού φορ, Άντι Κέογχ (28/15).

Προετοιμασία: Προβλημάτισε αρκετά με την εικόνα της σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «32» από τους Γουόντερερς στην παράταση. Στο σημαντικότερο φιλικό τεστ έχασε 2-0 από την Μέλμπουρν Βίκτορι.

Εκτίμηση: Βάσει αποδόσεων είναι από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο πολύ δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή πορεία. Θέλει να χτίσει όμως πάνω σε αυτή και να μπει «σφήνα» στους «μεγάλους». Μεταγραφικά κινήθηκε προσεκτικά και έξυπνα θωρακίζοντας την άμυνα. Αναμένεται να είναι μέσα στην τριάδα.

Μέλμπουρν Βίκτορι

Τι έκανε πέρυσι: Η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας διανύει το πιο μεταβατικό στάδιο της τελευταίας εξαετίας. Δεν έπιασαν οι επενδύσεις που έκανε τερματίζοντας στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας. Πόνεσε ο διασυρμός 6-1 από την «αιώνια» αντίπαλο Σίδνεϊ στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Προπονητής: Ο Κέβιν Μάσκατ αποχώρησε έπειτα από μία εξαετία, όπου κατέκτησε τα πάντα με τον σύλλογο. Στη θέση του ανέλαβε ο Γερμανός Μάρκο Κουρτς, που φάνηκε να κάνει καλή δουλειά στην Αδελαΐδα την τελευταία διετία.

Έδρα: AAMI Park (30.050), Marvel Stadium (56.347)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε ριζική ανανέωση στο ρόστερ, όπου αποχώρησαν αρκετοί παίκτες που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Πρώτος και καλύτερος ο Κεϊσούκε Χόντα (20/7), ο οποίος μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα. Μία από τα ίδια και για τον Γερμανό αμυντικό Τζορντ Νιντερμάιερ. Απέκτησε οχτώ ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές και λογικά θα κάνουν τη διαφορά. Ξεχωρίζουν οι διεθνείς επιθετικοί Κρούζε, Ναμπούτ, οι μέσοι Ντόμπρας, Πόουλσεν, ο Γερμανός αμυντικός Χούγκλαντ, ενώ επέστρεψε έπειτα από μία καλή καριέρα στην Ευρώπη ο αριστερός μπακ Αντάμα Τραορέ.

Προετοιμασία: Έδειξε πανέτοιμη στο σημαντικότερο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε, επικρατώντας 2-0 της Περθ με δύο γκολ του Όλα Τοϊβόνεν. Στο Κύπελλο «αυτοκτόνησε» στους «32», απέναντι στους Τζετς.

Εκτίμηση: Η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας είναι αναγκασμένη να πρωταγωνιστεί με κάθε τρόπο. Οι μεταγραφές που έκανε σε όλες τις γραμμές είναι εξαιρετικές, ενδεικτικό πως δεν χρειάστηκε να φέρει πίσω τον κορυφαίο επιθετικό Μπεσάρτ Μπερίσα. Αν βρει χημεία ο Κουρτς θα είναι από τα ακλόνητα φαβορί για να επιστρέψει στην κορυφή.

Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην τέταρτη θέση της κανονικής διάρκειας και έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία της χώρας, «λύγισε» στον ημιτελικό, από την Περθ Γκλόρι, στα πέναλτι.

Προπονητής: Φαίνεται να είναι λανθασμένη η απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Γερμανού Μάρκου Κουρτς, αφού ήταν αγαπητός στους παίκτες και πέρυσι έκανε καλή δουλειά. Στη θέση του ανέλαβε ο εκκεντρικός, Χέρτιαν Φερμπέικ, που έφυγε κακήν κακώς από τις τελευταίες του δουλειές σε Μπόχουμ και Τβέντε.

Έδρα: Coopers Stadium (16.500)

Μεταγραφές: Μεγαλύτερη απώλεια αυτή του μεσοεπιθετικού και ηγέτη, Κρεγκ Γκούντγουιν (29/10), που αποχώρησε για τη Σαουδική Αραβία. Ξεφορτώθηκε τον επιθετικό Μπάμπα Ντιαβαρά (4/2), που λόγω διαδοχικών τραυματισμών δεν μπόρεσε να προσφέρει όσο θα ήθελε. Η απόκτηση του χαφ Ράιλ ΜακΓκρί αναμένεται να κάνει τη διαφορά. Λογικά θα βοηθήσει ο Νορβηγός επιθετικός Κριστιάν Οπσέθ. Ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες ο διεθνής μεσοεπιθετικός Τζέιμς Τροΐζι, που προέρχεται από μέτρια έως κακή σεζόν στη Βίκτορι.

Προετοιμασία: Τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά. Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου επικρατώντας 2-1 των Μάρινερς την προηγούμενη βδομάδα. Ικανοποιητική ήταν η εικόνα και σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε.

Εκτίμηση: Αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό η Αδελαΐδα θα παλέψει για να μπει στην τετράδα. Κράτησε όλο τον περσινό κορμό και προχώρησε σε ουσιαστικές μεταγραφές. Μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας ο Ολλανδός τεχνικός, Χέρτιαν Φερμπέικ.

Μέλμπουρν Σίτι

Τι έκανε πέρυσι: Για ακόμα μία σεζόν ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, αλλά τελικά αρκέστηκε στην είσοδο στην πεντάδα. Μία από τα ίδια και στα πλέι οφ, όπου έμεινε εκτός στον πρώτο γύρο, από την Αδελαΐδα.

Προπονητής: Ο ιδιόρρυθμος Άγγλος Γουόρεν Τζόις αποτελεί παρελθόν έπειτα από μία διετία, στην οποία δεν πέτυχε τίποτα. Ο Γάλλος Έρικ Μομπάερτς έχει εμπειρία από το πρωτάθλημα της χώρας του, ενώ η προηγούμενη δουλειά του ήταν στη Γιοκοχάμα Μαρίνος.

Έδρα: AAMI Park (30.050)

Μεταγραφές: Πονάνε οι αποχωρήσεις του μπακ - χαφ Ντε Λαέτ (25/7), του χαφ ΜακΓκρί (27/7), καθώς και του επιθετικού Μπρούνο Φορναρόλι. Άφησε ελεύθερους παίκτες που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Προχώρησε σε αρκετές προσθήκες, ωστόσο δύσκολα θα κάνει τη διαφορά κάποιος από αυτούς που ήρθαν.

Προετοιμασία: Αρκετά θετική εικόνα είχε σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε. Εξαιρετική είναι η πορεία στο Κύπελλο, όπου βρίσκεται στον τελικό. Στον προημιτελικό συνέτριψε 4-0 τους Γουόντερερς.

Εκτίμηση: Παρά την πορεία στο Κύπελλο δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλύτερο από την περσινή πορεία. Έχασε σημαντικούς παίκτες και τα κενά τους δεν καλύφθηκαν επάξια. Αναμένεται πάντως να μπει στα πλέι οφ.

Ουέλινγκτον Φοίνιξ

Τι έκανε πέρυσι: Τα πήγε εξαιρετικά την περσινή σεζόν, όπου τερμάτισε στην έκτη θέση. Στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς ήταν ψηλότερα, όμως δεν έβγαλε ενέργεια στο τελευταίο κομμάτι. Στα πλέι οφ ηττήθηκε 3-1 από την Βίκτορι στον πρώτο γύρο.

Προπονητής: Ο Ουφούκ Ταλάι αποτελεί ένα από τα ερωτηματικά του πρωταθλήματος, αφού για πρώτη φορά θα δουλέψει σε επίπεδο ανδρών. Ο πρώην μέσος της Γαλατασαράι έχει δύσκολο έργο μπροστά του, καθώς το κενό του Μαρκ Ρουντάν που αποχώρησε είναι τεράστιο.

Έδρα: Westpac Stadium (34.500)

Μεταγραφές: Έχασε όλο τον περσινό βασικό κορμό και τα κενά που δημιουργήθηκαν δεν καλύφθηκαν ούτε στο παραμικρό. Ξεχωρίζει ο Άγγλος επιθετικός Ντέιβιντ Μπολ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από τις μικρές κατηγορίες της χώρας του. Μεγαλύτερη απώλεια αυτή του πρώτου σκόρερ Ρόι Κρίσνα (27/19).

Προετοιμασία: Φάνηκε από το πρώτο επίσημο ματς που έδωσε ότι φέτος θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Αποκλείστηκε στη φάση των «32» από την ερασιτεχνική Μπρισμπέιν Στράικερ. Στο σημαντικότερο φιλικό που έδωσε αναδείχτηκε ισόπαλο 0-0, απέναντι στο Σίδνεϊ.

Εκτίμηση: Μόνο με «θαύμα» θα επαναλάβουν οι Νεοζηλανδοί την περσινή πορεία. Έχασαν παίκτες – κλειδιά σε όλες τις γραμμές, ενώ και το κενό του προπονητή Ρουντάν δύσκολα θα καλυφθεί. Είναι από τα φαβορί για να τερματίσουν στην τελευταία θέση, κάτι που αποτυπώνεται και από τις αποδόσεις.

Νιούκαστλ Τζετς

Τι έκανε πέρυσι: Αποτέλεσε τη μεγάλη απογοήτευση της σεζόν. Δεν πάτησε πάνω στην προπέρσινη μεγάλη επιτυχία, όταν και έχασε από καθαρή ατυχία τον τίτλο. Κόστισαν οι διαδοχικοί τραυματισμοί βασικών παικτών, αλλά και σε πολλά ματς ότι δεν πήρε αυτό που δικαιούταν, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός πλέι οφ.

Προπονητής: Συνεχίζει για τρίτη διαδοχική χρονιά με τον Σκωτσέζο Έρνιε Μέρικ, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους τεχνικούς στην ιστορία της χώρας. Η διοίκηση του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, όμως παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν πάνε καλά τα πράγματα και φέτος.

Έδρα: McDonald Jones Stadium (33.000)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και αποχώρησαν αρκετοί παίκτες, οι οποίοι λόγω διαδοχικών τραυματισμών ή τιμωριών δεν πρόσφεραν αυτά που έπρεπε. Θα βασιστεί κυρίως στον περσινό κορμό, ενώ ξεχωρίζει η απόκτηση του βετεράνου Ιρλανδού «Μέσι», Γουές Χουλαλάν.

Προετοιμασία: Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά λύγισε 1-0 από την Αδελαΐδα. Νωρίτερα είχε αφήσει εκτός την Μέλμπουρν Βίκτορι στην παράταση και δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι σε συλλόγους χαμηλής δυναμικότητας. Στο σημαντικότερο φιλικό αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με το Σίδνεϊ.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα πάνε χειρότερα τα πράγματα για τους Τζετς απ' ότι την περσινή χρονιά. Ο Μέρικ είναι καλός προπονητής, κράτησε τον βασικό κορμό και παράλληλα ξεφορτώθηκε παίκτες που δεν απέδωσαν. Λογικά θα μπει στα πλέι οφ.

Σίδνεϊ Γουόντερερς

Τι έκανε πέρσι: Για τρίτη διαδοχική χρονιά οι Γουόντερερς δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι καλό. Στα περισσότερα ματς ήταν κάκιστοι και αμυντικά έμπαζαν από παντού. Αναμενόμενα δεν κατάφεραν να μπουν στα πλέι οφ.

Προπονητής: Για δεύτερη σερί σεζόν συνεχίζει με τον Γερμανό τεχνικό Μάρκους Μπάμπελ, ο οποίος πέρυσι δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η διοίκηση δείχνει να τον εμπιστεύεται, ωστόσο δεν έχει κάνει κάτι το σπουδαίο στην προπονητική του καριέρα.

Έδρα: Bankwest Stadium (30.000)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε μαζική ανανέωση, καθώς αποχώρησαν 13 παίκτες. Ξεχωρίζουν αυτές του Ισπανού φορ Οριόλ Ριέρα (24/10), του Γερμανού χαφ Αλεξάντερ Μπαουμγιοχάν (20/3), του εξτρέμ Μπονεβάντσια (23/7) και του διεθνή δεξιού μπακ Ρίσντον (10/0). Έκανε όμως εξαιρετικές προσθήκες. Αποκτήθηκαν οχτώ ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές, που αν πιάσουν θα ανεβάσουν επίπεδο τον σύλλογο. Ξεχωρίζει αυτή του Γερμανού βετεράνου φορ, Αλεξάντερ Μάιερ.

Προετοιμασία: Η ήττα 3-0 από την Μέλμπουρν Σίτι στον προημιτελικό του Κυπέλλου χάλασε όλη την καλή εικόνα που είχε δημιουργήσει. Νωρίτερα είχε αφήσει εκτός την Περθ Γκλόρι στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ στο σημαντικότερο φιλικό τεστ ηττήθηκε με 2-1 από τη Λιντς.

Εκτίμηση: Μεταγραφικά ανέβηκε επίπεδο. Ο Μπάμπελ έκανε μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και χτίζει από την αρχή τους πρωταθλητές Ασίας του 2014. Κινήθηκε σε αγορές που γνωρίζει και η σεζόν αναμένεται να είναι κατά πολύ καλύτερη φέτος.

Μπρισμπέιν Ρόαρ

Τι έκανε πέρυσι: Πάνε οι εποχές που ήταν η μεγάλη δύναμη της χώρας κατακτώντας διαδοχικά πρωταθλήματα. Έκανε τραγική σεζόν και παραλίγο να τερματίσει στην τελευταία θέση.

Προπονητής: Το μεγάλο φετινό στοίχημα για τον σύλλογο είναι η πρόσληψη του Ρόμπι Φάουλερ. Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ αντικατέστησε τον υπηρεσιακό Μαρκ Ντέιβις και αυτή θα είναι η πρώτη του προπονητική απόπειρα.

Έδρα: Suncorp Stadium (52.500), Dolphin Oval (7.000)

Μεταγραφές: Δεν έχει καμία σχέση η ομάδα με αυτή που είδαμε την περσινή σεζόν, καθώς αν προσθέσουμε τις αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, βγαίνουν πάνω από 20. Έκανε μεταγραφές ουσίας με παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν το πρωτάθλημα και παράλληλα ο Φάουλερ εμπιστεύτηκε παίκτες με θητεία από τις μικρές κατηγορίες της χώρας του.

Προετοιμασία: Στο πρώτο επίσημο ματς του Κυπέλλου άφησε άριστες εντυπώσεις αφήνοντας εκτός το Σίδνεϊ, εντούτοις στους «16» αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τους Μάρινερς. Στα σημαντικότερα φιλικά κέρδισε 1-0 την Περθ Γκλόρι και 3-1 τους Νιούκαστλ Τζετς.

Εκτίμηση: Ποιοτικά δεν έχει τα φόντα για να διεκδικήσει την είσοδο στην εξάδα, όμως ο Φάουλερ δείχνει να έχει άστρο και τα αποτελέσματα στα φιλικά ήταν εντυπωσιακά. Στα συν και η μεγάλη νίκη που πέτυχε μέσα στο Σίδνεϊ για το Κύπελλο. Μένει να δούμε αν θα έχει και συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησαν με όνειρα οι «πειρατές», ωστόσο δεν βγήκαν οι μεγάλες επενδύσεις και τερμάτισαν στην τελευταία θέση. Δεν μπορεί να βγει εδώ και πολλά χρόνια από την αφάνεια, μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Αυστραλίας.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον Άλεν Στάιτσιτς, ο οποίος αντικατέστησε στα μέσα της περσινής σεζόν τον Άγγλο Μάικ Μάλβεϊ. Στην πρώτη δουλειά σε επίπεδο ανδρών προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και σε γενικές γραμμές άφησε θετικό πρόσημο.

Έδρα: Central Coast Stadium (20.059)

Μεταγραφές: Δείχνει να έμαθε από τα λάθη της προηγούμενης σεζόν και προχώρησε σε μετρημένες προσθήκες. Θα βοηθήσει ο μεσοεπιθετικός Ντε Σίλβα, που επέστρεψε από τον δανεισμό του στο Σίδνεϊ. Λογικά θα πιάσει και ο Νοτιοκορεάτης μέσος, Κιμ Έουν - Σουν. Μοναδικός ο οποίος θα λείψει από αυτούς που αποχώρησαν είναι ο μέσος Αϊντέν Ο'Νιλ (23/4).

Προετοιμασία: Έκανε καλή πορεία στο Κύπελλο φτάνοντας έως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε με 2-1 από την Αδελαΐδα. Στο πιο δύσκολο τεστ άφησε εκτός το Μπρισμπέιν στους «16», ενώ τα πήγε αρκετά καλά και στα περισσότερα φιλικά.

Εκτίμηση: Για ακόμα μία χρονιά οι Μάρινερς αναμένεται να έχουν ρόλο κομπάρσου στο πρωτάθλημα. Πάνε οι εποχές που ήταν η δύναμη της χώρας και η ποιότητα του ρόστερ έχει πέσει αισθητά. Θα δώσουν μάχη μαζί με το Ουέλινγκτον για την αποφυγή της τελευταίας θέσης, ωστόσο τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.

Γουέστερν Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας για τη νεοσύστατη ομάδα από τη Μελβούρνη.

Προπονητής: Η επιλογή της διοίκησης με τον Μαρκ Ρουντάν ήταν εξαιρετική. Ο Αυστραλός τεχνικός τα πήγε εξαιρετικά την περσινή σεζόν στο Ουέλινγκτον στην πρώτη του προπονητική απόπειρα.

Έδρα: GMHBA Stadium (36.000), Mars Stadium (11.000)

Μεταγραφές: Έκανε σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις σε όλες τις γραμμές, που αναμένεται να κάνουν τη διαφορά στην καλή τους μέρα. Αλεσάντρο Ντιαμάντι, Παναγιώτης Κονέ, Ερσάν Γκιουλούμ και Μπεσάρτ Μπερίσα είναι μόνο λίγα από τα μεγάλα αποκτήματα.

Προετοιμασία: Στην πρόβα τζενεράλε πριν από λίγες μέρες απέναντι στο Σίδνεϊ στάθηκε αρκετά καλά, αλλά ηττήθηκε 2-1.

Εκτίμηση: Προχώρησε σε εντυπωσιακές κινήσεις με παίκτες που ξέρουν το εγχώριο πρωτάθλημα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Διαθέτει καλό προπονητή, ενθουσιασμό αν βρει χημεία από νωρίς θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σιώρης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ