foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ117
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελλάδα, Football League: Preview, 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 27 Σεπ 2019 15:13
Ελλάδα-Football-League-Preview-2019-20.jpg

Η Φούτμπολ Λιγκ, μετά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, είναι η τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το αρχικό σχέδιο ήταν να συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση του περσινού πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ και οι 12 ομάδες που προβιβάστηκαν από την περσινή Γ’ Εθνική (όλες έγιναν ΠΑΕ για να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής). Δύο ομάδες (Ηρακλής και Κρόνος Αργυράδων) δεν δήλωσαν συμμετοχή και κλήθηκαν οι Νίκη Βόλου και ο Νέστος Χρυσούπολης να τις αντικαταστήσουν, αλλά ο δεύτερος δήλωσε αδυναμία κάλυψης των εξόδων και τη θέση του πήρε η Καλαμάτα.

Μακροχρόνια Στοιχήματα

Τα Τρίκαλα ήλπιζαν ακόμα και την τελευταία στιγμή πως θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στη Super League 2 και το ρόστερ που έχουν είναι για ανώτερη κατηγορία. Ως εκ τούτου το 3.25 που δίνει για να πάρουν το πρωτάθλημα στον Stoiximan φαντάζει υπερβολικό… Για την άνοδο, θεωρούμε πως θα δώσουν μάχη, εκτός των Τρικάλων, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Βέροια και ίσως το Αιγάλεω, που έχει μία από τις πιο ισχυρές διοικήσεις της κατηγορίας. Για τον υποβιβασμό τώρα, η Τριγλία και ο Θεσπρωτός δείχνουν πως έχουν μειονέκτημα έναντι των υπολοίπων και θα γίνει «σφαγή» μεταξύ των Ασπρόπυργου, Ιεράπετρας και Νίκης Βόλου για τις άλλες δύο ομάδες που θα πέσουν στη Γ' Εθνική.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Τρίκαλα, 2. Ολυμπιακός Βόλου, 3. Βέροια, 4. Αιγάλεω, 5. Καβάλα,
6. Διαγόρας, 7. Καλαμάτα, 8. Ιάλυσος, 9. Ιωνικός, 10. Νίκη Βόλου,
11. Ιεράπετρα, 12. Ασπρόπυργος, 13. Τριγλία, 14. Θεσπρωτός.

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα θα διαρκέσει 26 αγωνιστικές, με τις δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους από δύο φορές (εντός και εκτός έδρας). Μετά το πέρας, οι δύο πρώτες της βαθμολογίας προβιβάζονται στη Super League 2 και οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται απευθείας στη Γ’ Εθνική.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, 2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 3) καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 4) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 5) συνολική διαφορά τερμάτων, 6) συνολικά καλύτερη επίθεση, 7) συνολικά καλύτερη άμυνα, 8) αγώνας μπαράζ, 9) κλήρωση.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Κουτσιανικούλης Μέσος ΟΦΗ Ολυμπιακός Βόλου
Μάκος Μέσος Ηρακλής Ολυμπιακός Βόλου
Ντούνης Μέσος Ηρακλής Ολυμπιακός Βόλου
Ρ. Μάρτινς Μέσος Δόξα Δράμας Αιγάλεω
Πετρόπουλος Επιθετικός Ασπρόπυργος Αιγάλεω
Σπυρόπουλος Αμυντικός Αήττητος Σπάτων Αιγάλεω
Τριποτσέρης Αμυντικός Λάρισα Ιάλυσος
Φουρλάνος Μέσος Παναχαϊκή Ιωνικός
Πεταυράκης Αμυντικός Δόξα Δράμας Βέροια
Κρουθ Μέσος Δόξα Δράμας Νίκη Βόλου

Οι ομάδες της Football League

Τρίκαλα

Τι έκανε πέρσι: Έπεσαν θύμα της αναδιάρθρωσης και παρ’ ότι τερμάτισαν στην 11η θέση στη Φούτμπολ Λιγκ υποβιβάστηκαν. Η αλήθεια είναι πως είχαν προβληματική πορεία και θα πρέπει να αισθάνονται τύχη που απέφυγαν τον διπλό υποβιβασμό.

Προπονητής: Ανέλαβε ένας μετρ των ανόδων, ο Περικλής Αμανατίδης, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του 9 ανόδους! Πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Γ’ Εθνική με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων (15.000)

Μεταγραφές: Εμπλούτισαν το ρόστερ με παίκτες «πρωταθλητές» στις μικρές κατηγορίες, επιδιώκοντας να μεταφέρουν το… μικρόβιο και στους υπόλοιπους. Ξεχωρίζουν οι Ριζογιάννης (Α), Νικλητσιώτης (Μ), Αλεξιτς (Ε), Σταματής (Ε).

Προετοιμασία: Άφησαν άριστες εντυπώσεις στα δύο επίσημα ματς Κυπέλλου. Στον 3ο γύρο απέκλεισαν την Επισκοπή (Γ' Εθνική), κερδίζοντας εκτός έδρας με 2-1, ενώ στον επόμενο απέκλεισαν τη Δόξα Δράμας (Super League 2), επικρατώντας με 1-0, παίζοντας, μάλιστα, σε ουδέτερο γήπεδο. Το επίτευγμά τους αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς και στα δύο ματς αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτίμηση: Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, ήλπιζαν μέχρι τέλους πως θα δικαιωθούν δικαστικά και θα συμμετάσχουν εν τέλει σε ανώτερη κατηγορία, γι’ αυτό και το ρόστερ που δημιουργήθηκε είναι πολύ ισχυρό. Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο.

Καβάλα

Τι έκανε πέρσι: Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας στο… νήμα του Νέστου (μόλις 1 βαθμό διαφορά).

Προπονητής: Ο Παύλος Δερμιτζάκης συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στον πάγκο, ήταν ο πρωτεργάτης της περσινής επιτυχίας. Έμπειρος τεχνικός, έχοντας παρουσία σε αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκα, με αποκορύφωμα το μικρό διάρκειας πέρασμά του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Γήπεδο: «Ανθή Καραγιάννη» (10.550)

Μεταγραφές: Κινήθηκε ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι, φέρνοντας 16 νέους παίκτες. Ξεχωρίζει ο έμπειρος στόπερ Παπαστεριανός, ενώ θα βοηθήσουν πολύ οι χαφ Χαντί και Καθάριος.

Προετοιμασία: Έχει δώσει ήδη δύο επίσημα ματς, για τον θεσμό του Κυπέλλου. Στην 3η Φάση απέκλεισε στην παράταση τον αξιόμαχο Θανηλιακό, ενώ στον επόμενο γύρο έκανε το «μπαμ» αφήνοντας εκτός συνέχειας τα Χανιά (Super League 2). Αναμφίβολα μεγάλο αποτέλεσμα…

Εκτίμηση: Θα αποφύγει με ευκολία τις περιπέτειες, όμως δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μια θέση στη μέση της βαθμολογίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια πετυχημένη πορεία να διατηρήσει τις περσινές επιδόσεις εντός έδρας (αήττητη, με ρεκόρ 11-2-0).

Βέροια

Τι έκανε πέρσι: Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, τερματίζοντας 2 βαθμούς πάνω από την Τριγλία. Μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως έκανε ομάδα σε χρόνο-ρεκόρ, καθώς τον περασμένο Ιούλιο αποφασίστηκε να πάρει τη θέση του συλλόγου Ελπίς Σκουτάρεως και να συμμετέχει ως Βέροια.

Προπονητής: Παραμένει στον πάγκο ο Σάκης Θεοδοσιάδης, ο οποίος την οδήγησε πέρυσι στο πρωτάθλημα, αναλαμβάνοντας τον Οκτώβριο. Εχει πάρει δύο ανόδους στο παρελθόν, με Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλων Λάρισας.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (5.900)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε σημαντικά αποκτώντας έμπειρους παίκτες σε όλες τις γραμμές. Θωράκισε τα γκολπόστ με τον Βοσνιάδη, για το κέντρο της άμυνας πήρε τον Στάμου και για τα άκρα τον Πεταυράκη, στα χαφ έδωσε εμπειρία με τους Πολύζο και Πέντα, ενώ στην επίθεση θα στηριχθεί στο νεαρό Σιμόνι.

Προετοιμασία: Στα δύο επίσημα ματς που έδωσε φάνηκε πως έγινε εξαιρετική δουλειά το καλοκαίρι. Η νίκη της με 3-0 επί του ισχυρού Λεβαδειακού (Super League 2) και κυρίως η εμφάνιση ανέβασε τις προσδοκίες.

Εκτίμηση: Η αλήθεια είναι πως μας εντυπωσίασε η εμφάνισή της στους αγώνες Κυπέλλου και ανέβηκε μερικές θέσεις στην υποθετική τελική κατάταξη που σχεδιάζαμε. Ικανή για μεγάλα πράγματα, μπορεί να διεκδικήσει είσοδο στην 5άδα.

Ολυμπιακός Βόλου

Τι έκανε πέρσι: Αναδείχθηκε πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, στην ισοβαθμία με τη συντοπίτισσα Νίκη, της οποίας υπερτερούσε στα σκορ των μεταξύ τους παιχνιδιών.

Προπονητής: Ο Θωμάς Γράφας ανέλαβε να τον καθοδηγήσει στην επιστροφή του στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έμπειρος τεχνικός, την περασμένη διετία βρισκόταν στον πάγκο των Τρικάλων (όπου μετακόμισε ο πρώην προπονητής του, Περικλής Αμανατίδης).

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου (2.500)

Μεταγραφές: Πρόσθεσε πολύ «δυνατά» ονόματα για την κατηγορία, με αυτά των εξτρέμ Κουτσιανικούλη και Ντούνη να ξεχωρίζουν. Σημαντική βοήθεια θα δώσουν ο μεσοεπιθετικός Δεινόπαππας και ο γνώστης των ελληνικών γηπέδων Ράντι (εξτρέμ). Ψάχτηκε για το «μπαμ» στη θέση του φορ, αλλά δεν ευδοκίμησαν οι προσπάθειες.

Προετοιμασία: Έδωσε φιλικά κυρίως με ομάδες ανώτερων κατηγοριών και φανερώθηκαν αρκετά από τα προβλήματά του. Επίσης, προβλημάτισε έντονα στον αγώνα Κυπέλλου με την υποδεέστερη Αταλάντη, κυρίως για τις αμυντικές αντιδράσεις στις στατικές φάσεις.

Εκτίμηση: Τον έχουμε για αρκετά ψηλά, μέχρι που διεκδικεί άνοδο. Θεωρούμε ότι τους μεσοεπιθετικούς παίκτες που έχει δεν διαθέτει άλλη ομάδα στην κατηγορία και θα καλύψουν το κενό που φαίνεται να υπάρχει στη θέση του φορ.

Ιεράπετρα

Τι έκανε πέρσι: Βγήκε νικήτρια της σκληρής μάχης που έδωσε με τους Εθνικό και Ιωνικό στον 5ο όμιλο και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Από τα «χάιλαϊτς» της σεζόν το 2-2 που απέσπασε από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Προπονητής: Για τρίτη σερί σεζόν θα βρίσκεται στον πάγκο ο Γιάννης Μάγγος. Ο 38χρονος τεχνικός έχει ως παράσημο τα κολακευτικά λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Δώνη, μετά το μεταξύ τους περσινό ματς Κυπέλλου.

Γήπεδο: «Πέτρος Βουζουνεράκης» (2.000)

Μεταγραφές: Διατήρησε τον ίδιο κορμό και προχώρησε σε λιγοστές προσθήκες ουσίας. Θεωρεί ότι θα κάνει τη διαφορά ο φορ Κατσικοκέρης, ο οποίος η αλήθεια είναι πως έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε αυτή την κατηγορία. Σημαντική βοήθεια θα δώσει ο αμυντικός Μάγκας, ενώ εγγύηση αποτελεί ο κίπερ Καραγκιολίδης.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε τη σεζόν πανηγυρίζοντας τον τίτλο του Σούπερ Καπ Λασιθίου (κέρδισε 3-0 τον ΑΟΑΝ), όμως ο πρόωρος αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Πανθηραϊκό (Γ' Εθνική) τάραξε τα... νερά. Επίσης, δεν ανταποκρίθηκε καλά στα φιλικά με τις ισχυρότερες ομάδες του νησιού (Εργοτέλη, Χανιά), από τις οποίες ηττήθηκε.

Εκτίμηση: Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, κάτι που δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει με ομάδες που έχουν καλύτερο ρόστερ. Την περιμένουμε στο όριο της γραμμής του υποβιβασμού, αν στο φινάλε είναι πάνω από αυτήν θα είναι επιτυχία.

Ιάλυσος

Τι έκανε πέρσι: Αναδείχθηκε πρωταθλητής στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με χαρακτηριστική ευκολία, τερματίζοντας 7 βαθμούς πάνω από το 2ο Διαγόρα. Έκανε μόλις 1 ήττα, εκπληκτική σεζόν!

Προπονητής: «Πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει», έτσι ανακοίνωσε η διοίκηση την παραμονή του τεχνικού Σάκη Παπαβασιλείου, ο οποίος ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2018 και είχε ενεργό ρόλο στο περσινό πρωτάθλημα.

Γήπεδο: Οικονομίδειο (2.000)

Μεταγραφές: Αναμφίβολα το «μπαμ» ήταν η απόκτηση του στόπερ Θανάση Τριποτσέρη, ο οποίος ήταν περιζήτητος από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, ενώ έλυσε το πρόβλημά του στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Αυγενικού. Στην επίθεση πρόσθεσε τον μπαρουτοκαπνισμένο Μαραγκουδάκη.

Προετοιμασία: Έπαιξε κυρίως με τις άλλες δύο ομάδες του νησιού, τον Διαγόρα και τη Ρόδο, φέρνοντας μοιρασμένα αποτελέσματα. Θετική η εικόνα του στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, πέρασε νικηφόρα από τη Σπάρτη (2-0) για την 3η φάση του Κυπέλλου.

Εκτίμηση: Τον κατατάσσουμε στις μεσαίες ομάδες της βαθμολογίας, περιμένουμε να διασφαλίσει άνετα την παραμονή, όμως θεωρείται απίθανο να κάνει υπέρβαση.

Αιγάλεω

Τι έκανε πέρσι: Έκανε περίπατο στον 7 όμιλο της Γ’ Εθνικής, πήρε πρωτάθλημα τερματίζοντας 16 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο και επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες έπειτα από 11 χρόνια!

Προπονητής: Έδωσε τα «κλειδιά» στον Πέτρο Δημητρίου. Έμπειρος τεχνικός, έχει φάει με το… κουτάλι αυτές τις κατηγορίες. Πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν στον πάγκο του Αήττητου Σπάτων.

Γήπεδο: «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης (8.217)

Μεταγραφές: Πρόσθεσε εμπειρία με τους Σικαλιά (Τ), Μαρινάκη (Α), Κατσικογιάννη (Μ), Ροτζέριο Μάρτινς (ΜΕ) και Πετρόπουλο (Ε), αλλά και νεαρούς από αυτή την κατηγορία.

Προετοιμασία: Σκληροτράχηλη ομάδα έδειξε στα δύο επίσημα ματς που έδωσε. Δεν «μάσησε» στην έδρα του Ξενοφώντα Κρέστενων (Γ' Εθνική) και κέρδισε με ανατροπή (2-1), ενώ κόντραρε στα ίσια τον Εργοτέλη (Super League 2), όμως χωρίς επιτυχία (ηττήθηκε με 2-1).

Εκτίμηση: Επικρατεί ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών, το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο, ενώ το ρόστερ έχει δυνατότητες για μια αξιοπρεπή πορεία.

Ασπρόπυργος

Τι έκανε πέρσι: Συμμετείχε στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και με απίστευτο ντεμαράζ στις 15 τελευταίες αγωνιστικές (14-1-0) «έκλεψε» την 1η θέση από την Καλαμάτα, της οποίας επικράτησε με 5-0 τρεις στροφές από το τέλος.

Προπονητής: Δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί ο Γιώργος Βαζάκας, ο οποίος πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα, αν και βρέθηκε ακόμα και 11 βαθμούς πίσω από την 1η θέση, ενώ στο ματς-τελικό έριξε ιστορική «πεντάρα» στην Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ασπρόπυργος είναι η 24η ομάδα του 59χρονου τεχνικού.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου (2.000)

Μεταγραφές: Έφυγαν σημαντικοί παίκτες από την περσινή ομάδα και οι προσθήκες δεν φαίνεται να έχουν καλύψει τα κενά. Εχουν παραστάσεις από την κατηγορία οι μέσοι Γκουγκούδης και Κάκκο, ενώ κάτω από τα γκολπόστ θα στηριχθεί στον δανεικό από την ΑΕΚ, Παναγιώτη Γκίνη.

Προετοιμασία: Έντονο προβληματισμό έφεραν τα αποτελέσματα των φιλικών, με εξαίρεση την εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού, ήρθε να προστεθεί και η αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Κύπελλο (πέρασε με το... ζόρι την Ελασσόνα) και «έδεσε το γλυκό».

Εκτίμηση: Από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, θα δώσει μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και θα μας κάνει μεγάλη εντύπωση αν στο τέλος τα καταφέρει.

Τριγλία

Τι έκανε πέρσι: Κατέλαβε τη 2η θέση στον 2 όμιλο της Γ’ Εθνικής και κέρδισε την άνοδο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ, χάρη στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Νέστου Χρυσούπολης στη ρεβάνς. Δεύτερη συνεχόμενη άνοδος για την ομάδα από τη Χαλκιδική.

Προπονητής: Παρά τις σειρήνες από άλλες ομάδες παρέμεινε για τρίτη σερί σεζόν στο πόστο του ο Κώστας Γεωργιάδης, του οποίου δημιούργημα είναι αυτή η ομάδα. Θεωρείται «παιδί» του έμπειρου προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη, του οποίου διετέλεσε βοηθός στον Απόλλωνα Πόντου.

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Νέας Τριγλίας (1.000)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν κομβικοί παίκτες, όπως ο φορ Σουάνης και ενισχύθηκε κυρίως με νεαρά παιδιά. Τα ονόματα δεν προκαλούν ενθουσιασμό, θα πρέπει ο κόουτς Γεωργιάδης να κάνει... θαύματα. Γνωστοί από το πέρασμά τους από την ΑΕΚ οι Βούρας (Τ) και Κουρέλας (Α).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε από τις 10 Αυγούστου και έδωσε αρκετά φιλικά, στα οποία φάνηκε πως θέλει αρκετή δουλειά. «Άρεσε» στο Σούπερ Καπ της ΕΠΣ Χαλκιδικής, το οποίο κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά (1-0 την Καλλικράτεια), απογοήτευσε στο Κύπελλο, όπου αποκλείστηκε στην πρώτη φάση από τον Πανσερραϊκό (ήττα με 2-0).

Εκτίμηση: Όλα τα παραμύθια έχουν ένα τέλος κάποια στιγμή και φαίνεται πως την ιδανική διετία με ισάριθμες ανόδους θα ακολουθήσει σεζόν με αρκετό άγχος. Θα παλέψει για την αποφυγή της τελευταίας θέσης μαζί με τον Θεσπρωτό, μόνο με... θαύμα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Θεσπρωτός

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στη 2η θέση του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ισόβαθμος με τον Αχέρων Καναλακίου και με ένα βαθμό λιγότερο από τον πρωταθλητή Κρόνο Αργυράδων. Αντιμετώπισε στα μπαράζ τη Νίκη Βόλου, της οποίας επικράτησε εντός και εκτός έδρας και κέρδισε την άνοδο.

Προπονητής: Έκανε την έκπληξη προσλαμβάνοντας τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, στη θέση του πετυχημένου Δημήτρη Μουρούτη (πανηγύρισε δύο ανόδους με την ομάδα), ο οποίος δεν είχε το απαιτούμενο δίπλωμα προπονητή. Τελευταία ομάδα του 65χρονου τεχνικού ήταν η Ρουχ Χορζόφ της Πολωνίας τη σεζόν 2017-18.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας (1.400)

Μεταγραφές: Απέκτησε κυρίως νεαρούς παίκτες, ενώ έκανε αίσθηση με την μεταγραφή του Αργεντίνου μπακ Βιγιαφάνε, ο οποίος ήρθε χάρη στις ενέργειες του νέου προπονητή της, Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Προετοιμασία: Κακή η εικόνα του στα φιλικά, ο προβληματισμός αυξήθηκε κατακόρυφα από τον αποκλεισμό στη 3η φάση του Κυπέλλου από τον Αετό Ορφυνίου (Γ’ Εθνική).

Εκτίμηση: Εκ πρώτης όψεως μοιάζει ως η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και θα πρέπει να γίνει ένα μικρό θαύμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ιωνικός

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στη 2η θέση του 5ου ομίλου τη Γ’ Εθνικής και είχε δεύτερη ευκαιρία για την άνοδο, μέσω των μπαράζ, εκεί που επικράτησε σε διπλά παιχνίδια του Αιολικού.

Προπονητής: Ο Δημήτρης Αρναούτης ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Οκτώβριο και συνέβαλε τα μέγιστα για να έρθει η άνοδος. Παρέμεινε στο πόστο του ο 55χρονος τεχνικός, ο οποίος, άλλωστε, έχει άριστη σχέση με τη διοίκηση.

Γήπεδο: Γήπεδο Νεάπολης (5.000)

Μεταγραφές: Απέκτησε αρκετούς παίκτες σε ποσότητα, όμως αμφιβάλουμε αν ανέβασε την ποιότητα. Πιο δυνατές κινήσεις αυτές των μετόπισθεν, παίρνουν φανέλα στο... σπίτι τους οι έμπειροι Ιωάννου (στόπερ) και Φουρλάνος (αμυντικός μέσος).

Προετοιμασία: Αρκετά προβληματικό πρόσωπο έδειξε στα φιλικά, γι' αυτό και η διοίκηση ψάχτηκε για ενίσχυση τις τελευταίες ημέρες. Πιο ενθαρρυντική η εικόνα του στα ματς Κυπέλλου, αρχικά με το άνετο πέρασμά του από τη Δράμα επί του Πανδραμαϊκού (3-0) και στη συνέχεια με την Παναχαϊκή (Super League 2), την οποία κοίταξε στα... μάτια, αλλά τελικά ηττήθηκε.

Εκτίμηση: Ιστορική ομάδα, με φανατικούς οπαδούς. Η έδρα του είναι ικανή να του δώσει αρκετούς βαθμούς, αν παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και μακριά από αυτήν θα παραμείνει άνετα στην κατηγορία, αλλιώς θα έχει μπλεξίματα.

Διαγόρας

Τι έκανε πέρσι: Δεν μπόρεσε να προβάλλει σθεναρή αντίσταση στον Ιάλυσο στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, τερμάτισε στη 2η θέση και κέρδισε την άνοδο μετά από μια συναρπαστική μάχη στα μπαράζ με την Καλαμάτα, όπου η άνοδος κρίθηκε στην παράταση της ρεβάνς.

Προπονητής: Μετά το αιφνίδιο διαζύγιο με τον Γιώργο Φοιρό βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Σούλη Παπαδόπουλου. Χει χαρακτηριστεί ως προπονητής ειδικών καταστάσεων, ενώ πέρυσι ήταν στον πάγκο του Πιερικού.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «Διαγόρας» (3.700)

Μεταγραφές: Δεν ανοίχτηκε και απέκτησε κυρίως νεαρούς παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών. Τουλάχιστον, κράτησε τον βασικό κορμό της περσινής πετυχημένης ομάδας.

Προετοιμασία: Ολοκλήρωσε με πανηγυρικό τρόπο την προετοιμασία επικρατώντας του Ιάλυσου στο Σούπερ Καπ του νησιού με 2-0. Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν ηττήθηκε με 2-0 από τη Βέροια και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Εκτίμηση: Έχει χτιστεί με νεαρά παιδιά με στόχο να πρωταγωνιστήσει σε 2-3 χρόνια, όπως λένε οι διοικούντες. Πιθανόν να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και να φτάσει μέχρι την 6άδα.

Νίκη Βόλου

Τι έκανε πέρσι: Απέτυχε να πάρει πρωτάθλημα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής τερματίζοντας στη 2η θέση λόγω χειρότερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ της ματς με τον ισόβαθμό της Ολυμπιακό Βόλου. Στα μπαράζ ηττήθηκε δύο φορές από τον Θεσπρωτό, όμως εκμεταλλεύτηκε το κενό που προέκυψε λόγω μη συμμετοχής δύο ομάδων και κέρδισε τελικά την άνοδο.

Προπονητής: Ο Ισαάκ Χοβέ ανέλαβε το δύσκολο έργο της αντικατάστασης του πετυχημένου Ράσκο Ντόστανιτς. Ο 38χρονος Ισπανός πέρασε σαν παίκτης από την ομάδα το 2014, ενώ σαν προπονητής έχει κοουτσάρει μόλις δύο ομάδες της τέταρτης κατηγορίας της Ισπανίας. Αναμφίβολα επιλογή με αυξημένο ρίσκο...

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου (2.500)

Μεταγραφές: Θα έχει «λάτιν» χρώμα καθώς πρόσθεσε στη «μηχανή» της τους Κρουθ (άφησε άριστες εντυπώσεις πέρσι με τη Δόξα Δράμας) και το δίδυμο από τον πρωταθλητή της περσινής Φούτμπολ Λιγκ, Βόλο, Καμπαγέρο και Λούκας Γκαρσία .

Προετοιμασία: Δεν έδωσε επίσημο αγώνα, καθώς οι υποχρεώσεις της για το Κύπελλο αναβλήθηκαν. Στα φιλικά προτίμησε να αντιμετωπίσει πιο αδύναμες ομάδες, με τις οποίες είχε πετυχημένα αποτελέσματα, αλλά δεν αποτελούν κριτήριο.

Εκτίμηση: Ναι μεν έκανε ποιοτικές μεταγραφές, όμως το ρόστερ της είναι αρκετά μικρό και πιθανόν να της κοστίσει. Επιπλέον, λίγο πριν την πρεμιέρα, δημιουργήθηκε θέμα με τον ηγέτη Λούκας Γκαρσία και πιθανή αποχώρησή του θα την αποδυναμώσει αισθητά. Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Καλαμάτα

Τι έκανε πέρσι: Χρειάστηκε να συμβούν μια σειρά από συγκυρίες για να κερδίσει την άνοδο και να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από αρκετά χρόνια. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στον 8ο όμιλο της περσινής Γ’ Εθνικής, τερμάτισε 2η και στα μπαράζ αποκλείστηκε από τον Διαγόρα. Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Ηρακλή να συμμετάσχει στη Φούτμπολ Λιγκ, όπως και την άρνηση του Νέστου Χρυσούπολης να τον αντικαταστήσει.

Προπονητής: Έγινε αλλαγή το καλοκαίρι, με τον Βασίλη Βούζα να αναλαμβάνει τις τύχες της, αντικαθιστώντας τον Χριστόπουλο. Ο 53χρονος τεχνικός βρισκόταν από το 2014 στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού, ενώ διατέλεσε υπηρεσιακός προπονητής για μερικά παιχνίδια και της πρώτης ομάδας.

Γήπεδο: «Σταύρος Παπαδόπουλος» (4.496)

Μεταγραφές: Όπως είναι φυσικό έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ για να μπορέσει να σταθεί στην κατηγορία. Ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές, ξεχωρίζει ο άξονας των έμπειρων Χρήστου Ιντζίδη (στόπερ), Γρηγόρη Μάκου (αμυντικός μέσος) και Τζόρτζε Ράκιτς (επιθετικός).

Προετοιμασία: Πολύ καλές εμφανίσεις στα φιλικά με αποκορύφωμα το 0-0 με τον Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος θεωρείται ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Απέδειξε τη δυναμική της και στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, αποκλείοντας τον Καραϊσκάκη στο Κύπελλο (στα πέναλτι).

Εκτίμηση: Έχει τα εχέγγυα (έμπειρο και καλό προπονητή, μείγμα έμπειρων με νεαρών παικτών, ενθουσιώδεις οπαδούς) για μια πετυχημένη πορεία. Το μέχρι που μπορεί να φτάσει θα αποδειχθεί στο γήπεδο, όμως θεωρούμε πως είναι ομάδα της πρώτης 7άδας.

Επιμέλεια: Κωστής Μητσέας

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ