foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ281
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, BBL: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Σεπ 2019 17:16
Γερμανία-BBL-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Με 17 ομάδες θα διεξαχθεί φέτος το γερμανικό πρωτάθλημα μπάσκετ BBL, το οποίος σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου. Έτσι, κάθε ομάδα θα έχει ρεπό σε κάθε αγωνιστική, καθώς η Νυρεμβέργη, η οποία ανέβηκε βαθμολογικά, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής. Όλοι παίζουν με όλους εντός και εκτός έδρας με σύστημα round robin. Οι πρώτοι 8 συνεχίζουν στα playoffs και η ουραγός υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία.

Οι ομάδες της Bundesliga BL


Μπάγερν Μονάχου

Τι έκανε πέρυσι: Κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της, ενώ αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας από την Άλμπα Βερολίνου. Στην Euroleague διεκδίκησε μέχρι τέλους τη συμμετοχή στα playoffs, αλλά τερμάτισε 11η.

Μεταγραφές: Αρκετά διαφοροποιημένη θα είναι φέτος η Μπάγερν Μονάχου. Η σημαντικότερη μεταγραφή είναι σίγουρα αυτή του Γκρεγκ Μονρό, ο οποίος άφησε το ΝΒΑ μετά από αρκετά χρόνια για λογαριασμό των Βαυαρών. Από εκεί και πέρα, η ρακέτα ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο με τον Ματίας Λεσόρτ (8.6 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ), που έπαιζε στην Εθνική Γαλλίας και την Μάλαγα και τον Τζος Χουέστις, ο οποίος έχει μια μικρή εμπειρία από το ΝΒΑ. Στην περιφέρεια προστέθηκαν οι Τι Τζέι Μπρέι (15.6, 7.9 ασίστ με τη Φέχτα), Ντιέγκο Φλακαντόρι (8.2 πόντοι με την Τρέντο) και ΝτεΜάρκους Νέλσον (6.9 πόντους, 3.3 ασίστ στη Βιλερμπάν).

Προπονητής: Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είναι στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου από τον Απρίλιο του 2018 και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Νωρίτερα ήταν στον Ερυθρό Αστέρα και στην πατρίδα του, το Μαυροβούνιο, για την Μπουντούσνοστ.

Το αστέρι: Ο Γκρεγκ Μονρό είναι μία από τις μεγαλύτερες φετινές μεταγραφές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στα 29 του, ο Αμερικανός σέντερ μετράει 559 παιχνίδια στο ΝΒΑ, έχοντας ως μέσο όρο καριέρας τους 13.2 πόντους και τα 8.2 ριμπάουντ.

Βασική πεντάδα: Ο φοβερός και τρομερός Τι Τζέι Μπρέι που έπαιζε πριν δύο χρόνια στον Κολοσσό και φέτος παίρνει σχεδόν 500 χιλιάδες ευρώ στην Μπάγερν, θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ, έχοντας δίπλα του τους Σέρβους Νιχάντ Ντέντοβιτς και Βλάντιμιρ Λούσιτς. Βασικός στο «4» θα είναι ο Ντανίλο Μπαρτέλ, ενώ στη θέση του σέντερ υπάρχει ο Γκρεγκ Μονρό.

Πάγκος: Πίσω από τον Μπρέι, υπάρχουν οι ΝτεΜάρκους Νέλσον και Μάντο Λο, ενώ στο «2» βοηθούν οι Πέτερι Κόπονεν και Ντιέγκο Φλακαντόρι. Δίπλα στον Βλάντιμιρ Λούσιτς, υπάρχει ο νεοφερμένος Πολ Ζίσπερ, ενώ στο «4» βρίσκουμε τους Τζος Χουέστις και Άλεξ Κινγκ. Αλλαγές του Μονρό, θα είναι οι Ματίας Λεσόρτ και Λέον Ραντόσεβιτς.

Εκτίμηση: Είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου (1.35 -> Stoiximan). Πολύ δύσκολα θα απειληθεί εντός συνόρων. Όσον αφορά την Euroleague, όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος φέτος, θα είναι μεγάλη επιτυχία αν είναι και πάλι κοντά στην οχτάδα.

Άλμπα Βερολίνου

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν από τις ομάδες που έκαναν θετική εντύπωση σε όλη την Ευρώπη με τον τρόπο έπαιζε, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο τρόπαιο. Έφτασε στους τελικούς του Eurocup, όπου έχασε από τη Βαλένθια, στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου έχασε από την Μπάγερν Μονάχου και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου έχασε από την Μπάμπεργκ.

Μεταγραφές: Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στην ομάδα φέτος το καλοκαίρι. Η σημαντικότερη μεταγραφή ήταν ο Αμερικανός Τάιλερ Καβάνο, που έπαιζε πέρυσι στους Γιούτα Τζαζ έχοντας μικρό ρόλο. Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκε ο Μάρκους Έρικσον (10.4 πόντοι) από την Γκραν Κανάρια και ο Μακάι Μέισον (14.9 πόντοι), ο οποίος μόλις αποφοίτησε από το Μπέιλορ.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το 2017 ο Άιτο Γκαρσία Ρενέσες, ο οποίος βρίσκεται στους πάγκους εδώ και 46 χρόνια! Ο 72χρονος Ισπανός έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα, με την οποία έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα Ισπανίας, ενώ ήταν προπονητής της Εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Το αστέρι: Ο Άιτο Γκαρσία Ρενέσες έχει δημιουργήσει μια ομάδα συνόλου, που δεν είναι βασίζεται στο ατομικό ταλέντο, αλλά στην εξαιρετική ομαδική λειτουργία. Παρ’όλα αυτά, αν έπρεπε να διαλέξουμε τον παίκτη που ξεχωρίζει, αυτός είναι ο Αμερικανός γκαρντ Πέιτον Σίβα, ο οποίος είχε πέρυσι 11.9 πόντους και 6.2 ασίστ ανά αγώνα.

Βασική πεντάδα: Στον «άσο» θα ξεκινάει Πέιτον Σίβα και δίπλα του θα είναι οι Μάρτιν Χέρμανσον και Ρόκας Γκιερντάιτις. Βασικός πάουερ φόργουορντ θα είναι ο Λουκ Σίκμα και «πενταδάτος» σέντερ ο Λάντρι Ενκόκο.

Πάγκος: Οι Στέφαν Πενό, Γιόνας Μάτισεκ, Μάρκους Έρικσον και Μακάι Μέισον θα είναι οι εφεδρείες στα γκαρντ, ενώ οι Νιλς Γκίφεϊ και Κένεθ Όγκμπε θα συμπληρώνουν τη θέση του σμολ φόργουορντ. Στο «4» υπάρχουν οι Τάιλερ Καβάνο και Τιμ Σνάιντερ, και στη θέση του σέντερ ο Γιόχαν Τιέμαν.

Εκτίμηση: Θεωρώ ότι και φέτος θα δούμε πολύ καλό μπάσκετ από την Άλμπα Βερολίνου. Οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες λόγω της συμμετοχής στην Euroleague, αλλά ο Ρενέσες έχει την εμπειρία να τα καταφέρει. Είναι ίσως η μόνη ομάδα που μπορεί να απειλήσει την Μπάγερν όσον αφορά το πρωτάθλημα.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Όλντενμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν εξαιρετική στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου με ρεκόρ 28-6 τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Στα playoffs αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την ανώτερη Άλμπα Βερολίνου, αλλά το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό.

Μεταγραφές: Οι αλλαγές ποσοτικά δεν είναι πολλές, αλλά από την στιγμή που αποχώρησε ο MVP του περσινού πρωταθλήματος, Ουίλ Κάμινγκς, σίγουρα θα αλλάξουν πολλά. Αποκτήθηκε ο Ρόμπιν Αμέιζ από την Μπάμπεργκ, ο Γκέρι Μπλέικς (12.3 πόντους) από την Καντού, ο Μπρέιντον Χομπς (6 πόντοι) από την Μπάγερν και ο rookie Κέβιν ΜακΚλέιν (16.8 πόντοι), που αποφοίτησε από το Μπέλμοντ.

Προπονητής: Ο Βόσνιος Μλάντεν Ντρίτζεντσιτς αρχίζει την 5η σεζον ως πρώτος προπονητής στην Όλντενμπουργκ, έχοντας παρουσιάζει πολύ καλό έργο. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020.

Το αστέρι: Ο Ρίκι Πόλτνινγκ έχει ταυτιστεί με την Όλντενμπουργκ. Είναι στη γερμανική ομάδα από το 2007 και παρά το γεγονός ότι τον επόμενο μήνα κλείνει τα 37, παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της. Πέρυσι είχε 13.2 πόντους και 3.9 ριμπάουντ.

Βασική πεντάδα: Στην περιφέρεια θα ξεκινούν οι Μπρέιντον Χομπς και Γκέρι Μπλέικς, ενώ στο «3» δεσπόζει ο Ρίκι Πόλντινγκ. Το «4» υπάρχει ο Τάστιν Σίαρς και βασικό πεντάρι θα είναι ο Αυστριακός Ρασίντ Μαχάλμπασιτς.

Πάγκος: Οι Κέβιν ΜακΚλέιν και Τάντα Κάρστεν είναι οι αλλαγές στην περιφέρεια, ενώ ο Ρόμπιν Αμέιζ θα δίνει ανάσες στον Ρίκι Πόλντινγκ, μαζί με τον Φίλιπ Σβέλθελμ. Ο Νέιθαν Μπουθ θα δίνει βοήθειες στο «4» και το «5», ενώ στη θέση του σέντερ υπάρχουν και οι νεαροί Μάρσελ Κέσεν και Τιλ Άισμαν.

Εκτίμηση: Η ομάδα είναι καλή, όπως και ο προπονητής, ωστόσο η χρονιά θα είναι δύσκολη για δύο λόγους. Αρχικά, δεν υπάρχει, πλέον ο Ουίλ Κάμινγκς και κατά δεύτερον, φέτος θα υπάρχει και η συμμετοχή στο Eurocup. Θα έχει καλή πορεία, αλλά σίγουρα θα κάνει περισσότερες ήττες από πέρυσι.

Μπάμπεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Χρονιά με σκαναμπεβάσματα η περσινή για την Μπάμπεργκ, που κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας και έφτασε στο final four του Basketball Champions League, αλλά έμεινε εκτός τετράδας στα playoffs του γερμανικού πρωταθλήματος.

Μεταγραφές: Αρκετά διαφορετική θα είναι φέτος η Μπάμπεργκ, καθώς τα περισσότερα μεγάλα συμβόλαια αποχώρησαν και αποκτήθηκαν παίκτες χωρίς παραστάσεις στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Αμερικανός γκαρντ Πάρις Λις (12.9 πόντοι, 5.1 ασίστ στο Basketball Champions League) οδήγησε πέρυσι την Αντβέρπ στο final four και ακολούθησε τον προπονητή του στη Γερμανία. Ο Αιγύπτιος σέντερ Άσεμ Μάρεϊ (17.9 πόντοι, 9.9 ριμπάουντ) ήταν εξαιρετικός πέρυσι στην Τουρκία με την Καρσίγιακα, ο Τρε ΜακΝιλ (11.9 πόντοι, 5.5 ριμπάουντ) είχε καλή σεζόν στη Ρωσία με την Πάρμα και ο Αλέιξ Φοντ (15.1 πόντοι) άφησε καλές εντυπώσεις με την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Προπονητής: Μετά από μια δεκαετία στο Βέλγιο με την Αντβέρπ, ο Ρόελ Μορς αποχώρησε για την Μπάμπεργκ. Ο 40χρονος προπονητής ήταν παίκτης της ομάδας της Αμβέρσας μέχρι το 2015 και στη συνέχεια μεταπήδησε στη θέση του προπονητή. Πέρυσι συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του με την εκπληκτική πορεία της Αντβέρπ.

Το αστέρι: Ο Πάρις Λι βρέθηκε μια ανάσα από την ΑΕΚ, αλλά η κατ’αρχήν συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε και έτσι θα είναι ο ηγέτης της Μπάμπεργκ. Ξέρει τον προπονητή, και δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα σε ένα σαφώς ανώτερο πρωτάθλημα.

Βασική πεντάδα: Ο Πάρις Λι θα είναι στον «άσο», με τους Μπράις και Κάμερον Τέιλορ (συνωνυμία) να είναι στα «φτερά». Στο «4» θα είναι βασικός ο Λούις Ολίντε και ο Ασάμ Μάρεϊ στη θέση του σέντερ.

Πάγκος: Οι Νέλσον Βάιντερμαν, Μόρις Στάκεϊ και Αλέιξ Φοντ θα δίνουν βοήθειες στην περιφέρεια. Οι Τρε ΜακΛιν και Λουίς Ολίντε μπορούν να αγωνιστούν και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, ενώ ο αρχηγός Ελίας Χάρις θα είναι ο αναπληρωματικός σέντερ.

Εκτίμηση: Αλλαγή πλεύσης για την Μπάμπεργκ, που από τα μεγάλα συμβόλαια σε έμπειρους παίκτες (Ράις, Χίκμαν, Ζήσης κτλ), στράφηκε σε παίκτες χωρίς πολλές παραστάσεις. Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα πρώτα δείγματα, τόσο των νέων παικτών, όσο και του πρωτάρη-σε αυτό το επίπεδο- προπονητή. Δύσκολα θα απειλήσει τις Μπάγερν και Άλμπα, αλλά μπορεί να στοχεύει στην πρώτη τετράδα.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ουλμ

Τι έκανε πέρυσι: Έδειχνε ότι είχε δυναμική, αλλά δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί και έτσι περιορίστηκε στην 6η θέση του πρωταθλήματος. Στο Eurocup, όπου συμμετέχει και φέτος, έφτασε μέχρι τους 16, αλλά δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Μεταγραφές: Αν είχατε δει πέρυσι κάποιον αγώνα της Ουλμ, καλύτερα να τον ξεχάσετε, γιατί η φετινή ομάδα είναι τελείως διαφορετική! Από τις προσθήκες ξεχωρίζει ο Ζόραν Ντράγκιτς (12.8 πόντους), ο οποίος επανήλθε πέρυσι στην Τριέστε και θα αγωνιστεί φέτος στη Γερμανία. Το πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ είναι ο 18χρονος Γάλλος γκαρντ Κίλιαν Χέις (7.1 πόντοι, 3.1 ασίστ) που άφησε τη Σολέ για την Ουλμ, όπου θα κάνει μια στάση πριν πάει στο ΝΒΑ, που τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες! Από εκεί και πέρα, πολύ καλή είναι η προσθήκη του Σεθ Χάινριχς (12.9 πόντοι,5.1 ριμπάουντ) από τη Ράστα Φέχτα, αλλά και του διεθνή Γερμανού γκαρντ, Αντρέας Ομπστ (7.4 πόντοι), που έπαιζε στην Ομπραντόιρο και επαναπατρίστηκε.

Προπονητής: Ένας γνωστός μας, ο Γιάκα Λάκοβιτς, θα κάνει φέτος τα πρώτα του βήματα ως πρώτος προπονητής στην Ουλμ. Ο 41χρονος Σλοβένος, που έπαιξε για τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, έχει μόλις μερικά παιχνίδια στην Μπιλμπάο ως πρώτος προπονητής, ενώ πέρυσι ήταν στο προπονητικό επιτελείο της Μπανταλόνα. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ ο Τόρστερ Λάιμπεναθ, που ήταν στον πάγκο από το 2011 ως το 2019, είναι πλέον αθλητικός διευθυντής.

Αστέρι: Ο Ζόραν Ντράγκιτς ήταν παίκτης που έπαιζε στο ΝΒΑ ή στην… χειρότερη στην Euroleague πριν τραυματιστεί σοβαρά τον Φεβρουάριο του 2018. Σίγουρα, δεν έχει φτάσει σε εκείνο το επίπεδο, αλλά έχει την ποιότητα και τις παραστάσεις να ηγηθεί φέτος στην Ουλμ.

Βασική πεντάδα: Ο νεαρός Κίλιαν Χέις θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ, με τους Αντρέας Ομπστ και Ζόραν Ντράγκιτς να συμπληρώνουν την περιφέρεια. Ο Σεθ Χάινριχς θα είναι στο «4» και ο Γκραντ Τζέρετ στο «5».

Πάγκος: Οι Περ Γκούνδερ και Τάιλερ Χάρβεϊ θα δίνουν βοήθειες στην περιφέρεια, ενώ οι Πάτρικ Χέκμαν και Ντέρεκ Γουίλς είναι οι αλλαγές στη θέση «3». Στη ρακέτα, υπάρχουν οι Νατ Ντιαλό, Μαξ Ουργκάι και Γκάβιιν Σίλινγκ.

Εκτίμηση: Το ρόστερ έχει ποιότητα, αλλά δεν φαίνεται να έχει ισορροπία, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στη ρακέτα. Τα περισσότερα εξαρτώνται από τον Γιάκα Λάκοβιτς. Αν ο Σλοβένος το… έχει, τότε η Ουλμ μπορεί να εκτοξευτεί…

Ράστα Φέχτα

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η απόλυτη έκπληξη του πρωταθλήματος, καθώς ήρθε από το… πουθενά και όχι μόνο τερμάτισε 4η στην κανονική περίοδο και απέκλεισε την Μπάμπεργκ στα playoffs, αλλά έπαιξε και εξαιρετικό μπάσκετ! Έτσι θα παίξει φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη.

Μεταγραφές: Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές με τις ομάδες που πραγματοποιούν πορείες καλύτερες του αναμενομένου, έτσι και στη Φέχτα είχαμε αρκετές αποχωρήσεις, καθώς παίκτες όπως οι Τι Τζέι Μπρέι, Όστιν Χόλινς και Σεθ Χάινριχς βρήκαν καλύτερα συμβόλαια. Η πιο δυνατή μεταγραφή της είναι ο Σέρχι Γκαρία (6 πόντοι, 3.4 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ), ο οποίος έπαιζε πέρυσι στην Μανρέσα. Από εκεί και πέρα αποκτήθηκαν κάποιοι παίκτες που είχαν καλές χρονιές σε χαμηλές κατηγορίες, όπως ο Στιβ Βαστούρια (15.9 πόντοι στη Β’ Ισπανίας), ο Τρέβις Σίμπσον (16 πόντοι στην Β Ιταλίας) και Ίσμαϊλ Γουέινραϊτ (12.1 πόντους στη Β’ Γερμανίας).

Προπονητής: Ο Πέδρο Κάλες είναι στην ομάδα από το 2015, μπαίνοντας φέτος στην 5η σεζόν του στην ομάδα. Πέρυσι έδειξε καταπληκτικό έργο και αν αυτό επαναληφθεί, δεν θα μείνει για πολύ καιρό στη Ράστα Φέχτα, καθώς είναι μόλις 36 χρονών.

Το αστέρι: Ο Τζόσουα Γιανγκ είναι ο μόνος εκ των πρωταγωνιστών της περσινής ομάδας που παρέμειναν και φέτος. Ο Αμερικανός γκαρντ μετράει ήδη δυόμιση χρόνια στην ομάδα και πέρυσι είχε 12.2 πόντους και 2.9 ασίστ.

Βασική πεντάδα: Ο Τζος Γιανγκ θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ, με τον Ισπανό Σέρχι Γκαρσία να έχει καπαρωμένη μια θέση στο «2». Ο Στιβ Βαστούρια είναι πιθανό να ξεκινάει στο «3», ο Ράιαν Γουεϊνραϊτ στο «4» και ο Μίκαελ Κέσενς στη θέση του σέντερ.

Πάγκος: Ο Γερμανός Μαξ Ντι Λέο και ο Αμερικανός Τρέβις Σίμπσον βοηθούν στην περιφέρεια, ενώ οι νεαροί Φίλιπ Χέρκενχοφ, Λουκ Βαν Σόοτεν και οι πιο έμπειροι Τζαρέλ Ράισελ και Ρόμπιν Κρίστεν δίνουν βάθος στις θέσεις των φόργουορντ. Στη ρακέτ υπάρχουν ακόμα οι Τιμ ίνσιγκερ, Ράιαν Κουέιντ και Καμάρι Μέρφι.

Εκτίμηση: Το να επαναλάβει την περσινή πορεία είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν έχει πλέον το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αλλά παίζει και στην Ευρώπη. Αν της βγουν κάποιοι παίκτες-στοιχήματα, μπορεί να είναι αξιοπρεπής σε Ευρώπη και Γερμανία.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Βόννη

Τι έκανε πέρυσι: Δεν ήταν σταθερή και έτσι δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την 7η θέση και τον αποκλεισμό της στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League. Επίσης αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Μεταγραφές: Αρκετές οι αλλαγές στην ομάδα. Ο Μπρέντεν Φρέζιερ (8.1 πόντοι) έπαιζε πέρυσι στην ACB και συγκεκριμένα στην Μπουργος, ενώ ο Γιοσίκο Σαϊμπού (6.6 πόντους) είχε ρόλο στην πολύ καλή Άλμπα Βερολίνου. Ο Μπεν Σίμονς (10 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ) ήταν θετικός με την Ομπραντόιρο, ενώ ο Στέφεν Ζίμερμαν (8.3 πόντους, 7 ριμπάουντ) έπαιξε πέρυσι στη θυγατρική ομάδα των Νιου Γιορκ Νικς και θα παίξει φέτος για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Προπονητής: Ο 37χρονος Τόμας Παχ παίρνει φέτος την πρώτη του ευκαιρία ως πρώτος προπονητής στην Βόννη. Μετά από μια τετραετία στο προπονητικό επιτελείο της Άλμπα Βερολίνου, ο Παχ θεώρησε πως ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα και η Βόννη του έδωσε συμβόλαιο.

Το αστέρι: Ο Μάρτιν Μπρόινιγκ μπαίνει στον τρίτο του χρόνο στη Βόννη και αν καταφέρει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, τότε μπορεί φέτος να είναι ο ηγέτης της ομάδας. Πέρυσι, ήταν ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες του πρωταθλήματος, έχοντας 10.3 πόντους και 3.9 ριμπάουντ, ενώ συμμετείχε και στο All Star Game.

Βασική πεντάδα: Ο Μπράντεν Φαζίερ και Γιοσίκο Σαϊμπού θα είναι το δίδυμο των γκαρντ, με τον Πόλας Μπαρτόλο να είναι ο βασικό σμολ φόργουορντ. Στη ρακέτα θα είναι οι Μάρτιν Μπρόινιγκ και Μπόγιαν Σούμποτιτς.

Πάγκος: Οι Τι Τζέι ΝτιΛέο, Τρε Τζόουνς και Κίλιαν Μπιναπφλ θα είναι οι αλλαγές στην περιφέρεια. Οι Μπέντζαμιιν Λίσκα, Μπεν Σίμονς και Στέφεν Ζίνερμαν οι εφεδρείες στα φόργουορντ και ο Γκάμπριελ ντε Ολιβέιερα ο αναπληρωματικός σέντερ.

Εκτίμηση: Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερη από πέρυσι, δηλαδή πιο σταθερή. Το στοίχημα με τον Τόμας Παχ είναι πολύ ενδιαφέρον και αν λειτουργήσει, μπορεί να δούμε ωραίο μπάσκετ.

Μπράουνσβαϊγκ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά το 2011 στα playoffs, όπου αποκλείστηκε φυσιολογικά από την Μπάγερν Μονάχου.

Μεταγραφές: Αρκετές οι κινήσεις για την Μπραουνσβάιγκ. Απέκτησε τον πρώην παίκτη των Κολοσσού Ρόδου και Προμηθέα Πάτρας, Τρέβορ Ρέλεφορντ (13 πόντοι, 5.2 ασίστ) από την Μίντελντοϊτσερ) και τον ταλαντούχο Κόστια Μουσίντι (11.6 πόντοι) από την ΟΚΚ Μπέογκραντ. Στη ρακέτα, πήρε τον Τζο Λόουσον (10.6 πόντοι, 4.1 ριμπάουντ) από την Κράιλσχαϊμ.
Προπονητής: Μετά από τρία χρόνια στο προπονητικό επιτελείο της Ουλμ, ο Αμερικανός με καταγωγή από την Αυστρία, Πέτερ Στρομπλ κάνει τα πρώτα βήματα ως πρώτος προπονητής, αναλαμβάνοντας την Μπράουνσβαϊγκ.

Το αστέρι: ο Σκοτ Ίθερτον ήταν πέρυσι ένας από τους καλύτερος ψηλούς του πρωταθλήματος. Φέτος, προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, αλλά τελικά έμεινε και αν καταφέρει να γράψει παρόμοια νούμερα με τα περσινά του (17.1 πόντοι, 9.1 ριμπάουντ), θα δει το κασέ του να εκτινάσσεται.

Βασική πεντάδα: Ο Τρέβορ Ρέλεφορντ θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ, με τον Κόστιγια Μουσίντι να είναι στο πλευρό του. Στο «3» θα παίζει ο Καρίμ Τζάλοου που έπαιζε πέρυσι στη Λούντβιγκσμπουργκ και στο «4» ο σταρ της ομάδας, Σκοτ Ίθερτον. Για τη θέση του βασικού σέντερ προορίζεται ο Τζο Λόουσον.

Πάγκος: Ο Τόμας Κλέπαϊτς θα είναι ο αναπληρωματικός πλέι μέικερ με τους Λούκας Γανκ και Γκαράι Ζεεμπ να συμπληρώνουν την περιφέρεια. Στη θέση του σμολ φόργουορντ, υπάρχουν οι Αλεξάνταρ Μαρέλια και Μόριτζ Χούμπνερ, ενώ στη ρακέτα, από τον πάγκο έρχονται οι Τζόζεφ Λόουσον και Λαρς Λάγκερπους.

Εκτίμηση: Ήταν μια από τις θετικές εκπλήξεις πέρυσι. Είναι δύσκολο να επαναλάβει την περσινή επιτυχία και είναι πιο πιθανό να βρεθεί στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Βούρτζμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε μια ανάσα από την 8η θέση και τη συμμετοχή στα playoffs της BBL, στα οποία δεν έχει πάρει ποτέ μέρος! Παράλληλα, έφτασε μέχρι τον τελικό του FIBA Europe Cup, της τέταρτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, χάνοντας από την Ντιναμό Σάσαρι.

Μεταγραφές: Είναι από τις ομάδες που δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Πήρε τον Λουκ Φίσερ (3.6 πόντους, 2 ριμπάουντ), Αμερικανό σέντερ που έπαιξε τα δύο τελευταία χρόνια στην Γκραν Κανάρια. Ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη ρακέτα, παίρνοντας τον Κοσοβάρο σέντερ, Λις Σόσι (12.8 πόντους, 7.7 ριμπάουντ), ο οποίος ήταν πολύ καλός πέρυσι στο Ισραήλ με την Ασντόντ. Από τις υπόλοιπες κινήσεις, ξεχωρίζουν οι προσθήκες του rookie, Μπρέκοτ Τσάπμαν (12.5 πόντοι, 8.5 ριμπάουντ), ο οποίος αποφοίτησε φέτος από το Γουέμπερ Στέιτ και του Ουίλ Σίχεϊ (19.4 πόντοι) από την Πόρτο, με τον Αμερικανό να έχει περάσει πριν λίγα χρόνια από τον Πανιώνιο.

Προπονητής: Την δεύτερη χρονιά του στην Βούρτζμπουργκ ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο Ντένις Βούχερερ. Ο 46χρονος προπονητής ήταν νωρίτερα στην Γκίσεν, ενώ ως παίκτης είχε αγωνιστεί σε Γερμανία και Ιταλία.

Το αστέρι: Ο Τζόρνταν Χαλς πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά πέρυσι και από την στιγμή που παρέμεινε στην ομάδα, θα είναι και πάλι σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ο βραχύσωμος γκαρντ είχε 14.8 πόντους και 3.7 ασίστ ανά αγώνα.

Βασική πεντάδα: Στον «άσο» θα είναι ο Χαλς και δίπλα του ο Σκάιλερ Μπάουλιν, που επίσης παρέμεινε στην ομάδα. Ο Ουίλ Σίχεϊ είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού, ενώ ο rookie Μπρέκοτ Τσάπμαν, μπορεί να βρει χώρο στο «4». Στη θέση του σέντερ, αναμένεται να ξεκινάει ο Λουκ Φίσερ.

Πάγκος: Ο Κάμερον Ουέλς θα έρχεται από τον πάγκο στην περιφέρεια, όπως και οι Τζοσούα Ομπιέσι, Φίλιπ Χάντερφελντ και Νιλς Χασφούρδερ. Στις θέσεις των φόργουορντ, υπάρχουν οι Φιν Φίσερ, Γιόχαν Ρίχτερ, Τζούλιαν Άλμπους και Φέλιξ Χόφμαν, ενώ αλλαγή στη θέση του σέντερ θα είναι ο Λις Σόσι.

Εκτίμηση: Έχει όλα τα φόντα να είναι ακόμα καλύτερη από πέρυσι. Το πρόσημο στις μεταγραφές είναι θετικό και ο προπονητής είναι ο ίδιος, οπότε δεν αποκλείεται να την δούμε να φλερτάρει και πάλι με τα playoffs.

Λούντβιγκσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από μία εντυπωσιακή χρονιά, όπου είχε φτάσει στην 3 θέση του πρωταθλήματος και στο final four του Basketball Champions League,Η Λούντβιγκσμπουργκ ήταν κακή πέρυσι, καθώς έμεινε 10η και εκτός playoffs και αποκλείστηκε στους ομίλους του BCL.

Μεταγραφές: Για άλλη μια χρονιά, ο Τζον Πάτρικ στηρίχθηκε σε άγνωστους στο ευρύ κοινό παίκτες, οι οποίοι επιλέγονται κυρίως βάσει των αθλητικών προσόντων και όχι λόγω της τεχνικής κατάρτισης. Ο πιο αναγνωρίσιμος από αυτούς είναι ο Τζάιρους Λάιλς (12.7 πόντους), ο οποίος έπαιξε πέρυσι στην αναπτυξιακή ομάδα των Γιούτα Τζαζ. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας rookie, ο Νικ Μπαμπ (9.1 πόντοι) στο Αϊόβα Στέιτ και ο Γιόνας Μπότερμαν (7.3 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ), που έπαιζε πέρυσι στην Φρανκφούρτη.

Προπονητής: Ο Αμερικανός Τζον Πάτρικ βρίσκεται από το 2012 στο τιμόνι της Λούντβιγκσμπουργκ. Η προπέρσινη πορεία της ομάδας τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, καθώς το όνομα του ακούστηκε ακόμα και για τον Ολυμπιακό. Έχει ένα ιδιαίτερο αγωνιστικό στιλ, με ασφυχτική πίεση σε όλο το γήπεδο και σκληρό παιχνίδι στα όρια του φάουλ.

Το αστέρι: Η πρόβλεψη είναι… παρακινδυνευμένη, καθώς κάποιο «λαβράκι» θα βγάλει ο Τζον Πάτρικ. Επιλέγουμε, όμως, τον Τζάιρους Λάιλς, ο οποίος έδειξε στην G-League ότι μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη και σε μια ομάδα, όπως η Λούντβιγκσμπουργκ.

Βασική πεντάδα: Οι Λάιλς και Μπαμπ θα είναι πιθανότατα στην περιφέρεια, με τον Ντέιβιντ Μπρέμπλι να είναι στο «3», τον Τόμας Γουίμπας στο «4» και τον Γιόχαν Μπότερμαν σε ρόλο βασικού σέντερ.

Πάγκος: Αυτή η ομάδα είναι γεμάτη με παίκτες-ρολίστες! Οι Κάρινγκτον, Σμιθ, Κλάιν και Βον Φίντελ θα είναι στην περιφέρεια, οι Μπρέιζ, Λάισνερ και Κάιζιν στις θέσεις των φόργουορντ και ο Άριε Χουκπόρτι σε θέση αναπληρωματικού σέντερ.

Εκτίμηση: Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τη Λούντβιγκσμπουργκ. Η ομάδα δεν δείχνει ιδιαίτερα ταλαντούχα, οπότε οι ελπίδες είναι και πάλι τον Πάτρικ. Θεωρώ, πάντως δύσκολη την αποστολή για είσοδο στα playoffs.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Φρανκφούρτη

Τι έκανε πέρυσι: Την χειρότερη πορεία της τελευταίας πενταετίας είχε πέρυσι η Φρανκφούρτη, η οποία τερμάτισε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έμεινε νωρίς εκτός διεκδίκησης της εισόδου στα playoffs. Στο Eurocup, κατάφερε να προκριθεί στη επόμενη φάση.

Μεταγραφές: Στην αμερικανική αγορά κινήθηκε το καλοκαίρι η Φρανκφούρτη. Στην περιφέρεια πήρε τον Άντονι Χίκι (12.9 πόντους, 5.3 ασίστ), που έκλεισε τη σεζόν στο Ρέθυμνο, τον Λαμόντ Τζόουνς (12.5 πόντους) από τη Λούντβιγκσμπουργκ και τον rookie Ματ ΜακΚουέιντ (9.9 πόντοι), που αποφοίτησε από το Μίσιγκαν. Στη ρακέτα, πήρε τον Άνταμ Βλεσκόφσκι (8 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ) από τη Λούντβιγκσμπουργκ και τον Σακίλ Χάινς (8.2 πόντοι και 4.6 ριμπάουντ) από την Μπράουνσβαϊγκ.

Προπονητής: Η κατάσταση με τη θέση του προπονητή είναι κάπως παράξενη. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ, που είναι στον πάγκο από το 2013, ζήτησε και πήρε άδεια για έναν χρόνο, προκειμένου να είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας του Καναδά στα προκριματικά του χειμώνα. Στη θέση βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Γκλάιμ, ο οποίος στα 34 του είναι εντελώς άπειρος σε αυτό το επίπεδο, καθώς έχει προπονήσει κυρίως εφηβικές ομάδες.

Το αστέρι: Ο Κουάντεζ Ρόμπερτσον έχει ταυτιστεί με την ομάδα της Φρανκφούρτης, καθώς κλείνει φέτος μια δεκαετία στην ομάδα! Ο Αμερικανός γκαρντ είχε πέρυσι 10.9 πόντους 5.7 ριμπάουντ και 3.5 ασίτ ανά αγώνα.

Βασική πεντάδα: Ο Άντονι Χίκι θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ, με τους Ματ ΜακΚουέιντ και Ρόμπερτσον να τον πλαισιώνουν. Ο Σακίλ Χάινς θα είναι το βασικό «4άρι» και ο Λέον Κράτζερ ο βασικός σέντερ.

Πάγκος: Λαμόντ Τζόουνς, Ακίμ Βάργκας, Μπρούνο Βρτσιτς και Ντάνιελ Σμιντ είναι στην περιφέρεια, με τον Ρίτσαρντ Φρόιντεμπεργκ να είναι η λλαγή στο «3». Ο Άνταμ Βαλεκόφσκι θα παίζει αρκετά στο «4» και ο Αάρον Κάιζερ θα είναι η αλλαγή του Κράτζερ στο «5».

Εκτίμηση: Η ομάδα είναι καλή και από την στιγμή που δεν συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μπορεί να παρουσιαστεί καλή στην BBL. Το μόνο-μεγάλο-ερωτηματικό είναι ο άπειρος προπονητής.

Μπαϊρόιτ

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από δύο πολύ καλές χρονιές, στις οποίες πήρε μέρος στα playoffs, πέρυσι τερμάτισε 12η, χωρίς πάντως να κινδυνέψει με υποβιβασμό. Παράλληλα, αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League.

Μεταγραφές: Στην Αμερικανική αγορά κινήθηκε η Μπαϊρόιτ, η οποία παραδοσιακά στηρίζεται στους ξένους της. Το πιο γνώριμο-σε εμάς- όνομα είναι αυτό του Λάκι Τζόουνς (10.9 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ), που έχει παίξει σε Προμηθέα, ΠΑΟΚ και Άρη. Το καλοκαίρι μάλιστα, συμφώνησε με τον Πανιώνιο, με την Μπαϊρόιτ να πληρώνει το μπάι άουτ (25.000 ευρώ) για να τον πάρει1 Από τις υπόλοιπες μεταγραφές, ξεχωρίζει το όνομα του Μπράις Άλφορντ (14.1 πόντους, 3.4 ασίστ), ο οποίος αποφοίτησε το 2017 από το φημισμένο UCLA με πολύ καλά νούμερα και έκτοτε παίζει στην G-League. Πήρε επίσης, έναν rookie, τον φόργουορντ Ράιντ Τράβις (11.2 πόντους, 7.2 ριμπάουντ), ο οποίος αποφοίτησε φέτος από το Κεντάκι.

Προπονητής: Ο Αυστριακός Ράουλ Κόρνερ είναι στον πάγκο της Μπαϊρόιτ από το 2016. Στα 45 του, η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ολλανδία με την Ντεν Μπος το 2012.

Το αστέρι: Ο Μπράις Άλφορντ είναι από τους παίκτες που περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε στην Ευρώπη. Ο λευκός γκαρντ είχε 15.6 πόντους με 43% στα τριποντα στην τελευταία του σεζόν στο NCAA και θεωρώ ότι το γερμανικό πρωτάθλημα θα του ταιριάξει ιδιαίτερα.

Βασική πεντάδα: Ο Τζέιμς Ρόμπινσον θα αρχίζει στον «άσο», έχοντας δίπλα του τον Μπράις Άλφορντ και στο «3» τον Λάκι Τζόουνς. Ο Ράιντ Τράβις θα είναι στο «4» και στη θέση του σέντερ ο Αντρέας Σάιφερθ.

Πάγκος: Οι Μπάστιαν Ντόρεθ, Τζέιμς Γουνταρντ, Γιοάνικ Γκρούδερ και Νίκο Γουέντσι θα έρχονται από τον πάγκο στην περιφέρεια. Οι Έβαν Μπρούινσμα και Λούκας Μάισνερ στις θέσεις των φόργουορντ και ο Τζάστιν Ράφινγκτον θα είναι ο αναπληρωματικός σέντερ.

Εκτίμηση: Για άλλη μια χρονιά, η Μπαϊρόιτ θα στηρίζεται στους Αμερικανούς της. Αν «πιάσουν» οι Άλφορντ και Τράβις, δεν αποκλείεται να είναι καλύτερη από πέρυσι, αν και δεν είναι φαβορί για μια θέση στην οχτάδα.

Γκίσεν

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η ομάδα «όσα πάνε και όσα έρθουν» του περσινού πρωταθλήματος, καθώς δεν ενδιαφερόταν καθόλου για την άμυνα και είχε μία από τις καλύτερες επιθέσεις της λίγκας. Τερμάτισε στην 13η θέση, κάνοντας «κοιλιά» στον δεύτερο γύρο.

Μεταγραφές: Σε παίκτες με μικρή εμπειρία από την Ευρώπη και μηδαμινή από το επίπεδο του γερμανικού πρωταθλήματος στράφηκε η Γκίσεν. Ο Τεϊβόν Μάγιερς ( 18.2 πόντους) ήταν πέρυσι ανάμεσα στους καλύτερους σκόρερ του πρωταθλήματος της Σουηδίας, ενώ ο Λουκ Πέτρασεκ (6.4 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ στη G-League) έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Τζόρνταν Μπαρνέτ (5.4 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ), ο οποίος έπαιζε στη θυγατρική ομάδα των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Προπονητής: Ο Ίνιγκο Φράιερ είναι από τη σεζόν 2017-2018 στην Γκίσεν. Νωρίτερα είχε περάσει εννιά χρόνια στη Φοίνιξ Χάγκεν, ενώ ως παίκτης πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του στην Άλμπα Βερολίνου.

Το αστέρι: Η Γκίσεν είναι μία από τις λίγες ομάδες της Γερμανίας που στηρίζονται τόσο πολύ σε έναν παίκτη! Το όνομα αυτού; Τζον Μπράιαντ, με τον Αμερικανό σέντερ να είχε πέρυσι 19.5 πόντους, 10.2 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ!

Βασική πεντάδα: Ο Τέβιον Μάγιερς θα ξεκινάει στον περιφέρεια, μαζί με τους Αλεξάντερ Αμπρέου και Μπράντον Τόμας. Στο «4» θα βρίσκεται ο Τζόρνταν Μπάρνετ και στη θέση του σέντερ ο Τζον Μπράιαντ.

Πάγκος: Οι Τιμ Κοέπλ, Μπγιάρνε Κράουσχααρ, Λοχάους και Λέον Οκπάρα θα συμπληρώνουν την-αδύναμη πάντως- περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Στις θέσεις των φόργουορντ βρίσκονται οι Άλεν Πιάνιτς, Λουκ Πέτρασεκ και Τιμ Ούλεμαν, ενώ αναπληρωματικός σέντερ είναι ο Κένταλ Γκρέι.

Εκτίμηση: Για άλλη μια χρονιά θα δούμε γρήγορο μπάσκετ από την Γκίσεν. Η ποιότητα του Τζον Μπράιαντ είναι αρκετή για να την κρατήσει στην κατηγορία, που είναι άλλωστε και ο στόχος της ομάδας.

Γκέτινγκεν

Τι έκανε πέρυσι: Μία από τα ίδια για την Γκέτινγκεν, η οποία κινδύνεψε, αλλά στο τέλος έσωσε για άλλη μια φορά την χρονιά, τερματίζοντας στην 14η θέση.

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι για την Γκέτινγκεν. Πήρε τον Κίαν Άντερσον (6.7 πόντοι, 4.1 ασίστ) από την Μπαϊρόιτ_ τον Τέρι Άλεν (11.9 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ) από την Ιρόνι Ναχαρίγια, τον Ζέιν Γουότερμαν (14.2 πόντοι, 7.2 ριμπάουντ) από τη φινλανδική Κόρμπατ και τον Ελάιας Λασίσι (10 πόντοι) από την βελγική Οστάνδη.

Προπονητής: Ο Ολλανδός Γιόχαν Ρογιάκερς είναι μόλις 39 ετών, αλλά βρίσκεται στον πάγκο της Γκέτινγκεν από το 2012. Αυτός την ανέβασε στην BBL το 2014 και έκτοτε μετράει τέσσερις συνεχόμενες επιτυχημένες σεζόν, καθώς παρέμεινε στην κατηγορία.

Το αστέρι: Ο Ντάριους Κάρτερ ετοιμάζεται για την 4η διαδοχική σεζόν του στην Γκέτινγκεν, καθώς μετά την χρονιά του στο Ρέθυμνο (2015-2016 με 10.8 πόντους ανά αγώνα) υπέγραψε στη γερμανική ομάδα. Πέρυσι, ήταν βασικός μετρώντας 10.2 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ.

Βασική πεντάδα: Ο Κίαν Άντερσον θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ, έχοντας δίπλα του τον Ντομινίκ Λόκχαρτ. Στις θέσεις των φόργουορντ βρίσκουμε τα… βαριά πυροβολικά, Μιχαϊλο Άντριτς και Ντάριους Κάρτερ, ενώ στη θέση του σέντερ θα είναι ο Ντένις Κράμερ.

Πάγκος: Οι Μπένετ Χουντ, Έλιας Λασίσι και Μάτις Μένινγκοφ είναι οι εφεδρείες στην περιφέρεια. Στις θέσεις των φόργουορντ, υπάρχουν οι Τέρι Άλεν, Ντάνιελ Λοχ, Μάρβιν Ομούνβι και Ζέιν Γουότερμαν, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν και τα κενά στη ρακέτα, καθώς η έλλειψη ψηλού είναι χαρακτηριστική.

Εκτίμηση: Μια ομάδα που παίζει σταθερά μη ημίψηλους και όχι με καθαρό σέντερ. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, θα έχει πρόβλημα με την παραμονή της, η οποία θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Μιτελντόιτσερ

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία, τερμάτισε στην 15η θέση με το ίδιο ρεκόρ (10-24).

Μεταγραφές: Αρκετά διαφορετική θα είναι φέτος η Μιτελντόιτσερ, καθώς έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Από τους παίκτες που αποκτήθηκαν ξεχωρίζει ο rookie σέντερ, Κάμερον Τζάκσον (14.5 πόντους, 7.6 ριμπάουντ), ο οποίος αποφοίτησε από το Γουόφορντ. Ο Στραχίνια Μίτσοβιτς (9.2 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ) έπαιζε πέρυσι στην Μόρναρ Μπαρ του Μαυροβουνίου, ενώ ο ΄Μάικλ Γκμπινίτζε (7.3 πόντοι) ήταν πέρυσι στην G-League και θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Προπονητής: Ο Βόιτσεχ Καμίνσκι αφήνει για πρώτη φορά στην καριέρα του την Πολωνία και τη Ρόζα Ράντομ για να διαδεχτεί τον Σιλβάνο Ποροπάτ στην Μιτελντόιτσερ. Ο Πολωνός, που υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με option για ακόμα έναν χρόνο, φημίζεται για τις επιτυχημένες επιλογές των ξένων.

Το αστέρι: Ο Σέρβος γκαρντ Γιόβαν Νόβακ ήταν ο ιθύνων νους της περσινής ομάδας με 11.8 πόντους και 7.2 ασίστ. Με την επίδοσή του στις τελικές πάσες μάλιστα, ήταν τρίτος σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Για άλλη μια χρονιά φέτος, θα είναι ο βασικός γκαρντ και «εγκέφαλος» της ομάδας.

Βασική πεντάδα: Ο Νόβακ θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ, με τον Άντριου Γουόρεν, που βοήθησε πολύ στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος, να είναι δίπλα του και τον Μάικλ Γκμπινίτζε στη θέση του σμολ φόργουορντ. Στην άλλη θέση των φόργουορντ θα είναι ο Σέρχιο Κρόις και βασικό πεντάρι ο Κάμερον Τζάκσον.

Πάγκος: Ο rookie Σέλντον Έμπερχαρτ, οι Κιν, Κρστάνοβιτς και Ζίλκα θα είναι οι αλλαγές στην περιφέρεια, με τους Σάρακς, Μπάσιλκ και Οκάο να έρχονται από τον πάγκο στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Αναπληρωματικός σέντερ θα είναι ο Κροάτης, Μπένεντικτ Τούρουντιτς.

Εκτίμηση: Ο Βόιτσεχ Καμίνσκι έχει… ανακαλύψει πολλούς παίκτες με τη Ρόζα Ράντομ και κάτι τέτοιο καλείται να κάνει και φέτος στην Μιτελντόιτσερ. Αν το πετύχει, τότε η ομάδα του μπορεί να φτάσει και πάλι τις 10 νίκες και να πανηγυρίσει την παραμονή.

Κράιλσχαϊμ

Τι έκανε πέρυσι: Την τελευταία στιγμή σώθηκε πέρυσι, καθώς τερμάτισε στην 16η θέση με μόλις μία νίκη περισσότερη από την Μπρέμενχαβεν και ρεκόρ 9-25.

Μεταγραφές: Μια άλλη ομάδα θα δούμε φέτος, με πολλές αλλαγές και αρκετά καλές μεταγραφές. Ο Αμερικανός Τζαβόντε Χόκινς (11.7 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ) ήταν εξαιρετικός πέρυσι στον Χολαργό και το εξαργύρωσε με ένα σαφώς καλύτερο συμβόλαιο στη Γερμανία. Από την Ελλάδα στην Κράιλσχαϊμ μετακόμισε και ο Άαρον Τζόουνς (6.3 πόντους, 5.2 ριμπάουντ) που ήταν πέρυσι στο Ρέθυμνο. Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκε ο Κουίνσι Φορντ (11 πόντοι, 6.6 ριμπάουντ), που έπαιζε πέρυσι στη Σαρλερουά και ο Τζέρεμι Μόργκαν (12.4 πόντους, 4.6 ριμπάουντ) από τη Φινλανδία.

Προπονητής: Ο Τόμας Ισάλο βρίσκεται από το 2016 στην ομάδα και παρέμεινε παρά τα σκαμπανεβάσματά της ανάμεσα στην δεύτερη κατηγορία και την BBL. Είναι Φινλανδός και η προϋπηρεσία του σε άλλες ομάδες είναι ελάχιστη.

Το αστέρι: Υπάρχει ο ΝτεΓουέιν Ράσελ (11.4 πόντους), που έμεινε από την περσινή ομάδα, αλλά θεωρώ ότι ο… γνωστός μας Χόκινς είναι έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας. Έδειξε πολύ καλά δείγματα πέρυσι με την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι… ειδικός στο να ανακαλύπτει «λαβράκια».

Βασική πεντάδα: Οι Γιαν Σπαν και Ράσελ θα είναι στις δύο θέσεις των γκαρντ με τον Χόκινς να είναι δίπλα τους. Ο Τζόουνς θα παίξει στο «4» και ο Φορντ σε ρόλο undersized σέντερ.

Πάγκος: Πολλές λύσεις στην περιφέρεια, αλλά… γύμνια στη ρακέτα. Οι Κάρπεντερ, Αλέξα Κοβάσεβιτς και Μόργκαν θα είναι στα γκαρντ, ενώ οι Ερέρα, Φάμπιαν Μπλεκ και Ντέγιαν Κοβάσεβιτς θα παίζουν στις θέσεις των φόργουορντ και της φροντ λάιν.

Εκτίμηση: Υπάρχει ανισορροπία στο ρόστερ, καθώς δεν υπάρχουν πολλές λύσεις κοντά στο καλάθι. Για άλλη μια χρονιά θα παλέψει για την παραμονή και θα πρέπει να πάρει πολλά από τους Αμερικανούς στην περιφέρεια για να τα καταφέρει.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χάμπουργκ Τάουερς

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην πρώτη θέση της δεύτερης κατηγορίας και πανηγύρισε την πρώτη άνοδο στην BBL στην ιστορία της. Έχει ιδρυθεί μόλις πριν από 6 χρόνια!

Μεταγραφές: Παρά το γεγονός ότι συνήθως οι ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορίες αλλάζουν αρκετά για να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις, το Αμβούργο κράτησε αρκετούς από τους παίκτες της περσινής σεζόν, ενώ προχώρησε και σε καλές προσθήκες. Η πιο καλή είναι αυτή του Καχίλ Ντιουκς (25.8 πόντους), ο οποίος ήταν πέρυσι πρώτος σκόρερ στην δεύτερη κατηγορία της Ρωσίας και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει το… μπαμ. Το πιο αναγνωρίσιμο όνομα είναι αυτό του Χάινκο Σαφάρτζικ, ο οποίος πέρυσι δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Μπάγερν, η Άλμπα, η Τουρκ Τέλεκομ και η Ναντέρ. Ο Μάρσον Πάουελ (15.8 πόντους, 6.1 ριμπάουντ) τα πήγε πολύ καλά πέρυσι στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, ενώ έχει και εμπειρία από το γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς πριν δύο σεζόν έπαιξε στη Βούρτζμπουργκ.

Προπονητής: Αν το όνομα του Μάικ Τέιλορ σας είναι γνωστό, είναι γιατί είναι και στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Πολωνίας, την οποία είδαμε πρόσφατα στο Παγκόσμιο. Ανέλαβε πέρυσι την ομάδα του Αμβούργου και πανηγύρισε την πρώτη άνοδο στην ιστορία της. Στο παρελθόν, ήταν για οχτώ χρόνια στον πάγκο της Ουλμ.

Το αστέρι: Παρέμειναν αρκετοί από τους περσινούς πρωταγωνιστές, ωστόσο θεωρώ ότι ο Καχίλ Ντιουκς θα σηκώσει το βάρος φέτος. Πρόκειται για έναν γκαρντ με σπουδαίες επιθετικές αρετές, που αναμένεται να δείξει το ταλέντο στην πρώτη του ευκαιρία στο υψηλό επίπεδο.

Βασική πεντάδα: Οι Ντιουκς και Τρέβον Ουόκερ θα είναι στην περιφέρεια, με τον Αμερικανό Μπο Μπιτς να είναι ο βασικός σμολ φόργουορντ. Στο «4» θα παίζει ο Μάρσον Πάουελ και στη θέση του σέντερ ο Γιάνικ Φριζ.

Πάγκος: Ο Χάινκο Σαφάρτζικ θα είναι η πρώτη αλλαγή στην περιφέρεια, με τους Γιάνικ Φρανκ, Όσαρο Ριτς και Ρενέ Κιντζέκα να είναι πιο πίσω στην ιεραρχία. Στις θέσεις των φόργουορντ υπάρχουν οι Μάρβιν Ογουνσίπε και Κέβιν Γέμπο, ενώ ως αναπληρωματικός σέντερ θα παίζει Πρινς Ίμπεχ.

Εκτίμηση: Το ρόστερ είναι καλό, η ομάδα είναι γεμάτη και ο προπονητής είναι καλός. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει πολύ καλές πιθανότητες να παραμείνει.

Επιμέλεια: Στέφανος Μαρολαχάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ