foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία, Liga ACB: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Σεπ 2019 15:02
Ισπανία-Liga-ACB-σεζόν-2019-20.jpg

Για άλλη μια χρονιά, το ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ ACB θα είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη και το δεύτερο καλύτερο στον κόσμο μετά το ΝΒΑ. Η ποιότητα ανέβηκε ακόμα περισσότερο με τις ομάδες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για μεταγραφές και τον ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ακόμα πιο αυξημένο. Στην ACB συμμετέχουν 18 ομάδες, που δίνουν αγώνες μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας, με σύστημα round robin, σε μια κανονική περίοδο, που διαρκεί 34 αγωνιστικές. Μετά το τέλος αυτής της κανονικής περιόδου, οι πρώτες οκτώ ομάδες της βαθμολογίας συνεχίζουν στα playoffs, όπου αναδεικνύεται ο πρωταθλητής. Οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται στη LEB Oro.

Οι πρώτες οκτώ ομάδες στην βαθμολογία μετά το τέλος του πρώτου γύρου παίρνουν μέρος στο Copa del Ray, όπου με σύστημα final-8 αναδεικνύεται ο Κυπελλούχος Ισπανίας.

Οι ομάδες της Liga ACB


Ρεάλ Μαδρίτης

Τι έκανε πέρυσι: Σε γενικές γραμμές ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας νικώντας στους τελικούς την Μπαρτσελόνα και έφτασε στο final four της Euroleague, όπου αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τον Φεβρουάριο, έχασε το Κύπελο Ισπανίας, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Μπαρτσελόνα, έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Μεταγραφές: Η «βασίλισσα» δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αλλά συνολικά δείχνει να είναι ενισχυμένη. Στους ψηλούς, στη θέση του Μεξικανού Γκουστάβο Αγιόν, ο οποίος μεταγράφηκε στη Ζενίτ, αποκτήθηκε ο Αμερικανός Τζόρνταν Μίκι (14.2 πόντους και 1.1 ριμπάουντ στην Euroleague) που έπαιζε πέρυσι στην Χίμκι. Στην περιφέρεια απέκτησε τον MVP του περσινού πρωταθλήματος, Νικόλας Λαπροβίτολα (17.1 πόντοι, 6.4 ασίστ στην ACB) από την Μπανταλόνα, ενώ το αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησε ο Κλέμεν Πρέπελιτς. Ο Σαντιάγκο Γιούστα αποτελεί παρελθόν, καθώς θα συνεχίσει στην Τενερίφη, ενώ αποχώρησε και ο Όγκνιεν Κούζμιτς.

Προπονητής: Ο Πάμπλο Λάσο έχει μονιμοποιηθεί στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ετοιμάζεται για την 9η σεζόν του στην ομάδα. Μετράει πέντε πρωταθλήματα και άλλα τόσα Κύπελλα Ισπανίας, ενώ έχει οδηγήσει τη Ρεάλ δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης. Ο 51χρονος προπονητής είχε μεγάλη καριέρα και ως παίκτης, καθώς είναι ακόμα κάτοχος του ρεκόρ των ασίστ και των κλεψιμάτων στην ACB, ενώ φόρεσε μεταξύ άλλων και τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για μια διετία (1995-1997). Στα τέλη Αυγούστου ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια.

Το αστέρι: Μπορεί στα περισσότερα παιχνίδια να μην ξεκινάει καν στην πεντάδα, ωστόσο ο Σέρχιο Γιουλ είναι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ισπανίας είναι πλέον στα 32, αλλά παραμένει ένας από τους πιο ολοκληρωμένους γκαρντ της Ευρώπης, καθώς είναι εξαιρετικός σε εκτέλεση και δημιουργία. Πέρυσι είχε 10.6 πόντους και 3.7 ασίστ ανά αγώνα.

Βασική πεντάδα: Ο Φακούντο Καμπάτσο θα ξεκινάει στα περισσότερα παιχνίδια αντί του Σέρχιο Γιουλ, με τους Ρούντι Φερνάντεθ και Τζέφερι Τέιλορ να είναι δίπλα του. Στο «4» ξεκινάει ο Άντονι Ράντολφ και βασικός σέντερ θα είναι και φέτος ο Βάλτερ Ταβάρες.

Πάγκος: Το αστέρι της ομάδας, Σέρχιο Γιουλ και ο πολυτιμότερος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος, Νικόλα Λαπροβίτολα, συμπληρώνουν ιδανικά τη θέση του πλέι μέικερ, με τους Φαμπιέν Κοζέρ και Τζέισι Κάρολ να παίζουν στο «2» και τον Γκάμπριελ Ντεκ στο «3». Πίσω από τον Ράντολφ υπάρχουν οι Τρέι Τόμπκινς και ο αειθαλής Φελίπε Ρέγιες, ενώ ο νεοαποκτηθείς Τζόρνταν Μίκι θα είναι ο αναπληρωματικός σέντερ. Το ρόστερ συμπληρώνουν δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη: Ο Σέρβος Μάριο Νάκιτς, που αγωνίζεται στη θέση του σμολ φόργουορντ και Ισπανός Ουσμάν Γκαρούμπα, που παίζει στη θέση του σέντερ.

Εκτίμηση: Προφανώς και είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και για να φτάσει και πάλι στο final four της Euroleague. Είναι μία από τις σωστά δομημένες ομάδες της Ευρώπης, έχει παίκτες με εμπειρία και έντονη προσωπικότητα και έχει τον ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια. Κατά την γνώμη μου, είναι μπροστά από την Μπαρτσελόνα στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενδεχόμενο που πληρώνει απόδοση 2.00 στον Stoiximan.

Μπαρτσελόνα

Τι έκανε πέρυσι: Η περσινή σεζόν ήταν σίγουρα καλύτερη από την μετριότητα των προηγούμενων ετών, αλλά και πάλι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη για μια ομάδα με τη φανέλα και το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα. Έφτασε στους τελικούς της ACB, όπου έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποκλείστηκε στα playoffs της Euroleague χάνοντας το 5ο ματς από την μετέπειτα φιναλίστ Αναντολού Εφές, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας, επικρατώντας της Ρεάλ στον τελικό μέσα στη Μαδρίτη. Δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα από το 2014, διάστημα στο οποίο απέχει και από τα final four της Euroleague.

Μεταγραφές: Είναι η ομάδα που πρωταγωνίστησε στο μεταγραφικό παζάρι, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το μεγαλύτερο «μπαμ» ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς (10.6 πόντοι στο ΝΒΑ) που άφησε τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο για να επιστρέψει στην Ισπανία, αυτή τη φορά για την Μπαρτσελόνα και όχι για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από εκεί και πέρα πήρε τον πρωταθλητή Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κόρι Χίγκινς (14.9 πόντοι στην Euroleague), τον Μπράντον Ντέιβις (14.2 πόντοι, 5.5 ριμπάουντ στην Euroleague) που ήταν πέρυσι στην καλύτερη πεντάδα της Euroleague ως παίκτης της Ζαλγκίρις, τον Άλεξ Αμπρίνες, που δεν έπαιξε πολύ πέρυσι στο ΝΒΑ και τον Μάλκολμ Ντιλέινι από την Κίνα, ο οποίος αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες για να καλύψει το κενό του τραυματία Τομάς Ερτέλ.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας είναι εδώ και ενάμιση χρόνο ο Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο 70χρονος προπονητής, που έχει κάτσει στον πάγκο των μπλαουγκράνα και τη διετία 2002-2004, κατακτώντας, μάλιστα, την Euroleague, οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε δύο διαδοχικές κατακτήσεις του Κυπέλλου Ισπανίας το 2018 και το 2019. Φέτος, το μπάτζετ εκτινάχθηκε και οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Το αστέρι: Μπορεί οι πρωτοκλασάτες μεταγραφές να είναι πολλές, ωστόσο η επιλογή του αστεριού δεν είναι δύσκολη. Ο Νίκολα Μίροτιτς είχε μόλις πέρυσι 10.6 πόντους ανά αγώνα στην ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και η επιλογή του να επιστρέψει στην Ευρώπη, προκάλεσε έκπληξη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Είναι, ίσως, η μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή στην Ευρώπη.

Βασική πεντάδα: Ο Κέβιν Πάνγκος θα είναι βασικός και θα έχει δίπλα του τον Κόρι Χίγκινς. Στο «3» θα παίζει ο Άνταμ Χάνγκα και στη θέση του πάουερ φόργουορντ ο Νίκολα Μίροτιτς. Ρόλο βασικού σέντερ θα έχει τις περισσότερες φορές ο Μπράντον Ντέιβις.

Πάγκος: Οι Μάλκολμ Ντιλέινι, Πάου Ρίμπας, Κάιλ Κούριτς και Τόμας Ερτέλ (είναι εκτός δράσης μέχρι τον Γενάρη) δίνουν ποιότητα που θα ζήλευε κάθε ευρωπαϊκή ομάδα. Στις θέσεις των φόργουορντ υπάρχουν οι Άλεξ Αμπρίνες, Βίκτορ Κλαβέρ, Πιερ Οριόλα και Ρόλαντς Σμιτς, ενώ στο «5» βρίσκουμε τους Άντε Τόμιτς και πιο πίσω στην ιεραρχία τον Άρτεμ Πουστόβι.

Εκτίμηση: Σύμφωνα με τις αποδόσεις στα μακροχρόνια, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι μεταγραφές ήταν εξαιρετικές, αλλά το έργο του Πέσιτς, να δέσει αυτό το σύνολο, παραμένει δύσκολο. Οτιδήποτε λιγότερο από final four στην Euroleague και πρωτάθλημα στην Ισπανία, θα είναι αποτυχία…

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Βαλένθια

Τι έκανε πέρυσι: Άκρως επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η περσινή σεζόν για τη Βαλένθια. Αφού κατέκτησε το Eurocup για τέταρτη φορά στην ιστορία της και εξασφάλισε την επιστροφή της στην Euroleague, έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά της ACB, πριν αποκλειστεί από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Όσον αφορά το Copa Del Rey, αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Μεταγραφές: Ήταν αρκετά δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι, καταφέρνοντας να κλείσει αρκετά νωρίς τους στόχους της. Απέκτησε τον γκαρντ Τζόρνταν Λόιντ (2.4 πόντους στο ΝΒΑ) από τους Τορόντο Ράπτορς, τον φόργουορντ Μπροκ Μότουμ από την Αναντολού Εφές (6.5 πόντους και 1.8 ριμπάουντ), τον γκαρντ Βάνια Μαρίνκοβιτς (12.2 πόντους) από την Παρτιζάν, τον Χοακίν Κόλομ (15.6 πόντους και 6 ασίστ) από την Μπαχτσεσεχίρ και τον Μορίς Εντούρ (10.4 πόντοι και 5 ριμπάουντ) από την Ούνικς Καζάν. Όσον αφορά τις απώλειες, η μόνη σημαντική ήταν αυτή του Ματ Τόμας, ο οποίος θα παίξει του χρόνου στους Τορόντο Ράπτορς.

Προπονητής: Ο Χαουμέ Πονσαρνάου βρίσκεται στον πάγκο της Βαλένθια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας, όμως, μόνο πέρυσι τον ρόλο του πρώτου προπονητή. Το συμβόλαιο του έληγε στο τέλος της περσινής σεζόν, ωστόσο η διοίκηση του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και για την ερχόμενη σεζόν, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Euroleague.

Το αστέρι: Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς είναι το σημείο αναφοράς στη ρακέτα της ομάδας. Ο 28χρονος Μαυροβούνιος σέντερ είναι στη Βαλένθια από τη σεζόν 2012-2013 και έχει ταυτιστεί με την πορτοκαλί φανέλα. Πέρυσι είχε 12.5 πόντους και 6.2 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Βασική πεντάδα: Στη θέση του πλέι μέικερ, ο Κίνο Κόλομ αναμένεται να είναι στην αρχική πεντάδα, με τον Τζόρνταν Λόιντ να έχει προβάδισμα στο «2». Στη θέση του σμολ φόργουορντ, είναι πιθανό να ξεκινάει ο Άαρον Ντούνερκαμπ, ενώ στο «4» ο Αυστραλός Μπροκ Μότουμ. Ο Μαυροβούνιος Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς θα ξεκινάει βασικός σέντερ.

Πάγκος: Οι Σαμ Βαν Ρόσομ και Γκίγιεμ Βίβες θα βοηθούν στη θέση του πλέι μέικερ, με τους Χουάν Σάστρε και Βάνια Μαρίνκοβιτς να αποτελούν λύσεις στα «φτερά». Οι Φερνάντο Σαν Εμετέριο και Αλμπέρτο Αλμπάλδε στο «3», μαζί με τους Μορίς Εντούρ και Λουίς Λαμπεϊρί στο «4», γεμίζουν τα φόργουορντ, ενώ ο Μάικ Τόμπεϊ είναι η αλλαγή του Ντούμπλιεβιτς στη θέση του σέντερ.

Εκτίμηση: Η χρονιά θα είναι δυσκολότερη από πέρυσι λόγω της συμμετοχής της στην Euroleague. Υπάρχει βάθος, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σταθεί καλά σε δύο τόσο δύσκολες λίγκες, όπως η Euroleague και η ACB. Θεωρώ, πάντως, ότι θα είναι στην μάχη της τετράδας στο πρωτάθλημα.

Μπασκόνια

Τι έκανε πέρυσι: Αποτυχημένη ήταν η περσινή σεζόν για τους Βάσκους. Ο μεγάλος τους στόχους ήταν η πρόκριση στο final four που διοργάνωναν στο γήπεδό τους, αλλά αποκλείστηκαν στα playoffs από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο πρωτάθλημα έμειναν εκτός τετράδας μετά από τρία χρόνια, καθώς αποκλείστηκαν με sweep από την Σαραγόσα, ενώ και στο Κύπελλο έμεινε στα προημιτελικά.

Μεταγραφές: Η σπουδαιότερη μεταγραφή της είναι αυτή του Καναδού γκαρντ Νικ Στάουσκας (5.5 πόντοι στο ΝΒΑ) που έπαιξε πέρυσι σε Μπλέιζερς και Καβαλίερς. Από εκεί και πέρα έκανε δικό της τον Πιέρια Χένρι (10.4 πόντους, 5.3 ασίστ και 4.1 ριμπάουντ), ο οποίος ήταν ο MVP της κανονικής περιόδου στο περσινό Eurocup, τον Μάικλ Έρικ (11.1 πόντους και 5 ριμπάουντ) από την Νταρουσάφακα, τον Αχίλε Πολονάρα (9.3 πόντοι, 5.5 ριμπάουντ) από την Σάσαρι και τον Γιουσουφά Φολ (14.3 πόντους) από το Στρασβούργο. Οι απώλειες, βέβαια, είναι πολύ σημαντικές, καθώς αποχώρησαν ποιοτικοί παίκτες όπως οι Ντάρουν Χίλιαρντ, Βισέντ Πουαριέ, Γιόχαν Βόιγκτμαν και Μαρσελίνιο Χουέρτας.

Προπονητής: Τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησε η τρίτη θητεία του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στον πάγκο της Μπασκόνια, καθώς την έχει προπονήσει από το 2005 ως το 2007 και τη σεζόν 2015-2016, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της ως παίκτης από το 1993 ως το 1997. Στα 54 του, πλέον, διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Βάσκους και ξέρει ότι αν θέλει να ανανεώσει πρέπει η σεζόν να είναι καλύτερη από αυτές των τελευταίων χρόνων.

Το αστέρι: Ο Τορνίκε Σενγκέλια είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ και σίγουρα αποτελεί πολυτέλεια για την Μπασκόνια που τον έχει στο ρόστερ της. Πέρυσι, έχασε σημαντικό κομμάτι της σεζόν λόγω τραυματισμού και αυτό κόστισε στους Βάσκους . Είχε 13.4 πόντους και 4.8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Βασική πεντάδα: Ο Λούκα Βιλντόζα ξεκινάει τη σεζόν έχοντας το προβάδισμα στη θέση του πλέι μέικερ, ενώ ο νεοαποκτηθείς Νικ Στάουσκας θα ξεκινάει βασικός στο «2». Στα φόργουορντ θα είναι οι Σέιβον Σιλντς και Τορνίκε Σενγκέλια, ενώ βασικός σέντερ θα παίζει ο Μάικλ Έρικ.

Πάγκος: Η περιφέρεια γεμίζει με τους ποιοτικούς Πιέρια Χένρι, Τζέισον Γκρέιντζερ και Ματ Τζάνινγκ, ενώ οι Πατρίσιο Γκαρίνο και Μίγκελ Γκονζάλες βοηθούν στο «3». Ο νεοφερμένος Ιταλός Αχίλε Πολονάρα θα δίνει βοήθειες στο «4» και οι Γιουσούφα Φολ και Ιλιμάνε Ντιόπ στη θέση του σέντερ.

Εκτίμηση: Παρά τις σημαντικές αποχωρήσεις, το ρόστερ που δημιουργήθηκε είναι σωστά δομημένο και αρκετά ισορροπημένο. Το κατά πόσο μπορεί, βέβαια, η Μπασκόνια να προκριθεί στα playoffs της Euroleague ή στους τελικούς της ACB είναι αμφίβολο, καθώς ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει.

Ουνικάχα Μάλαγα

Τι έκανε πέρυσι: Μάλλον μέτρια ήταν η περσινή σεζόν για την Μάλαγα, καθώς περιορίστηκε στην 6η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος και τα προημιτελικά σε Copa Del Rey και Eurocup. Ο μεγάλος της στόχος που ήταν η επιστροφή στην Euroleague δεν επετεύχθη.

Μεταγραφές: Αρκετά αλλαγμένη θα είναι φέτος η Ουνικάχα Μάλαγα. Από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν οι προσθήκες του Τζος Άνταμς (14.8 πόντους στην G-League), που πέρυσι έπαιζε σε Κίνα και στη θυγατρική ομάδα των Τορόντο Ράπτορς, του Ντίον Τόμπσον (6.8 πόντοι), που πέρυσι έβγαλε τη σεζόν στη Ζαλγκίρις Κάουνας, του Αξέλ Τουπάν (4.8 πόντοι), που έφυγε στα μέσα της περσινής σεζόν από τον Ολυμπιακό και του Αλέξα Αβράμοβιτς (17.7 πόντοι στη Βαρέζε). Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, θα κοστίσουν οι απώλειες των Ματίας Λεσόρτ, Κάιλ Ουίλτζερ, Σασού Σαλίν και Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από πέρυσι το καλοκαίρι ο Λουίς Κασιμίρο, ο οποίος εντυπωσίασε νωρίτερα με τα επιτεύγματά του με την Γκραν Κανάρια (supercopa το 2016 και πρόκριση στην Euroleague την επόμενη χρονιά). Είχε προηγηθεί και ένα σύντομο πέρασμά του από την Μάλαγα του 2012, ενώ το συμβόλαιό του 58χρονου τεχνικού ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το αστέρι: Το καλοκαίρι που μας πέρασε υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο παίρνοντας και… επίσημα τα κλειδιά της ομάδας. Ο λόγος για τον 26χρονο γκαρντ Χάιμε Φερνάντεθ, ο οποίος είχε πέρυσι 11.5 πόντους και 4.6 ασίστ ανά αγώνα και αναμένεται και φέτος να είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας.

Βασική πεντάδα: Ο Χάιμε Φερνάντεθ θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ, έχοντας δίπλα του τους Ντράγκαν Μιλοσιάβλεβιτς (όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σερβία) και Άνταμ Βατσίνσκι. Στη ρακέτα, βασικοί θα είναι οι Ντίον Τόμπσον και Φρανκ Έλεγκαρ.

Πάγκος: Τζος Άνταμς, Αλμπέρτο Ντίαθ και Αλέξα Αβράμοβιτς θα έρχονται από τον πάγκο στην περιφέρεια, ενώ στη θέση του σμολ φόργουορντ υπάρχουν οι Μέλβιν Έτζιμ και Αξέλ Τουπάν, γεμίζοντας το «3» σε άκρως ικανοποιητικό βαθμό. Όσον αφορά την φροντ λάιν, οι Κάρλος Σουάρεθ, Βολοντίμιρ Γκέρου και Ρούμπεν Γκερέρο θα ξεκινούν τα ματς από τον πάγκο.

Εκτίμηση: Στα… χαρτιά μοιάζει αποδυναμωμένη, καθώς έχασε την πολύ δυνατή φροντ λάιν της και απέκτησε αρκετούς παίκτες που έπαιζαν σε πρωταθλήματα χαμηλότερης δυναμικότητας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει καλύτερη πορεία από την περσινή, τόσο στην ACB, όσο στο Eurocup.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σαραγόσα

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η έκπληξη της περσινής σεζόν, καθώς όχι μόνο τερμάτισε στην 6η θέση της κανονικής περιόδου της ACB, αλλά προκρίθηκε και στα ημιτελικά των playoffs, αποκλείοντας τη Μπασκόνια με μειονέκτημα έδρας. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισε το εισιτήριο για το Basketball Champions League της σεζόν που ξεκινάει, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια.

Μεταγραφές: Την ισπανική αγορά εμπιστεύτηκε περισσότερο η Σαραγόσα φέτος, καθώς απέκτησε τρεις παίκτες που έπαιζαν πέρυσι στην ACB. Ο διεθνής Αργεντινός φόργουορντ Νικόλας Μπρουσίνο (6.4 πόντοι) έπαιζε πέρυσι στην Τενερίφη, όπως και ο έμπειρος πλέι μέικερ Ροντρίγκο Σαν Μιγκέλ (7.4 πόντοι και 3.4 ασίστ), ενώ έκανε δικό της και τον 22χρονο Ισλανδό σέντερ Τρίγκβι Χίνασον (3.5 πόντοι, 2.5 ριμπάουντ), που έπαιζε στην Ομπραντόιρο. Από εκεί και πέρα, έκανε δικό της τον Γερμανό φόργουορντ, Ρόμπιν Μπένζινγκ (9.4 πόντοι) από την Μπεσίκτας και τον Αμερικανό Γκαρντ Ντι Τζέι Σίλεϊ (10.3 πόντοι και 3.1 ασίστ) από τη Λιέτουβος Ρίτας.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν είναι ο Πορφίριο Ισάκ. Ο 54χρονος Καστιγιάνος, προπονούσε κυρίως ομάδες μικρότερων κατηγοριών ή ομάδες της ACB που πάλευαν για τη σωτηρία τους και έτσι η περσινή επιτυχία με τη συμμετοχή στα ημιτελικά του πρωταθλήματος ήταν και η μεγαλύτερη της καριέρας του. Από το 2016 ως και το 2017 ήταν προπονητής της Εθνικής Σενεγάλης.

Το αστέρι: Έχει τα προσόντα για να λάμψει, αν και στην Τενερίφη δεν κατάφερε να κάνει το μπαμ. Ο λόγος για τον Νίκολας Μπρουσίνο, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στη φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Εθνική Αργεντινής και θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη Σαραγόσα. Πέρυσι, είχε 6.4 πόντους και 2.4 ριμπάουντ.

Βασική πεντάδα: Βασικός πλέι μέικερ θα είναι ο Κάρλος Αλκοσέν, του οποίου τα δικαιώματα ανήκουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στο «2» θα βρίσκεται ο γνωστός μας από το πέρασμά του από Ολυμπιακό και Μαρούσι, Ρενάλντας Σείμπούτις. Βασικός σμολ φόργουορντ θα είναι ο Νίκολας Μπρουσίνο, ενώ πιο κοντά στη ρακέτα θα είναι ο Ρόμπιν Μπένζινγ. Στη θέση του σέντερ θα ξεκινάει ο Χαβιέρ Χούστιθ.

Πάγκος: Οι Ροντρίγκο Σαν Μιγκέλ και Ντι Τζέι Σίλεϊ θα δίνουν λύσεις στην περιφέρεια, ενώ ο Νίκολας Μπαρέιρο θα βοηθάει τον Μπρουσίνο. Όσον αφορά την φροντ λάιν, οι Νεμάνια Ράντονιτς, Φραν Βάσκεθ και Τρίγκβι Χίλανσον θα έρχονται από τον πάγκο.

Εκτίμηση: Οι μεταγραφές ήταν καλές, αλλά η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι θα είναι η συμμετοχή στο Basketball Champions League και κατά συνέπεια οι περισσότεροι αγώνες. Μπορεί να είναι και φέτος κοντά στην οχτάδα του πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να βρει ισορροπία στους δύο αγώνες την εβδομάδα.

Μπανταλόνα

Τι έκανε πέρυσι: Η συμμετοχή στα ημιτελικά του Copa Del Rey και η είσοδος στα playoffs της ACB καθιστούν την περσινή σεζόν επιτυχημένη, καθώς τα τρία προηγούμενα χρόνια η ομάδα τερμάτιζε μεταξύ 13ης και 15ης θέσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής της περσινής ομάδας ήταν ο Νικόλας Λαπροβίτολα, ο οποίος αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος, αλλά πλέον συνεχίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεταγραφές: Η προσθήκη του δικού μας, Νίκου Ζήση (7.1 πόντοι και 4.2 ασίστ), ξεχωρίζει από τις φετινές κινήσεις της Μπανταλόνα με τον Έλληνα γκαρντ να αφήνει τη Γερμανία και την Μπάμπεργκ και να επιστρέφει στην Ισπανία. Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκε ο Κλέμεν Πρέπελιτς (4.2 πόντοι) από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άλεν Όμιτς (2.7 πόντοι και 3.9 ριμπάουντ) από την Ολίμπια Μιλάνο και ο μικρός αδερφός του Ενές Καντέρ, Κερέμ (16.8 πόντους, 7.4 ριμπάουντ), που έπαιζε πέρυσι στη Λιθουανία με Τζουκίγια.

Προπονητής: Ο Κάρλες Ντουράν είναι τον πάγκο της Μπανταλόνα από τον Φεβρουάριο του 2018. Ο 43χρονος προπονητής έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της προπονητικής του καριέρας στην ομάδα, είτε ως βοηθός είτε ως πρώτος προπονητής, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το αστέρι: Μετά από μια διετία στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου φυσιολογικά δεν έβρισκε χρόνο, ο Κλέμεν Πρέπελιτς αναμένεται να ηγηθεί φέτος της Μπανταλόνα. Το έργο του είναι δύσκολο, καθώς το κενό που άφησε η φυγή του Νίκολα Λαπροβίτολα είναι μεγάλο.

Βασική πεντάδα: Οι Κλέμεν Πρέπελιτς και Νίκος Ζήσης θα είναι τα δύο βασικά γκαρντ. Στο «3» βρίσκουμε τον Σον Ντόσον οι δύο βασικοί ψηλοί θα είναι οι Λουκ Χαραγκόντι και Άλεν Όμιτς.

Πάγκος: Ο Άλμπερτ Βεντούρα και οι νεαροί Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς και Άρτουρς Ζάγκαρς είναι οι αλλαγές στην περιφέρεια, ενώ αναπληρωματικός σμολ φόργουορντ είναι ο Χαβιέρ Αροστέγκι. Στη ρακέτα υπάρχουν ακόμα οι Σίμον Μπριγκάντερ, Κόνορ Μόργκαν και Κέρεμ Καντέρ.

Εκτίμηση: Η απώλεια του Λαπροβίτολα είναι τεράστια, δεν χωράει συζήτηση σε αυτό. Οι κινήσεις που έγιναν, όμως, για την ενίσχυση της ομάδας είναι σωστές. Οι απαιτήσεις φέτος είναι μεγαλύτερες λόγω της συμμετοχής στο Eurocup, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να ανταπεξέλθει και να διεκδικήσει εκ νέου τη συμμετοχή της στα playoffs.

Μανρέσα

Τι έκανε πέρσι: Αν και νεοφώτιστη, κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση και να συμμετάσχει στα playoffs μετά από πολλά χρόνια! Φέτος επιστρέφει και στην Ευρώπη (Basketball Champions League) για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-1999.

Μεταγραφές: Μεταγραφές με ρίσκο χαρακτηρίζονται οι περισσότερες από αυτές που έκανε η Μανρέσα. Αρχικά, απέκτησε δύο rookies, παίκτες δηλαδή που μόλις αποφοίτησαν από το κολέγιο στο NCAA και υπέγραψαν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο. Πρόκειται για τους Φράνκι Φεράρι (14.7 πόντοι και 5.5 ασίστ) και Τζόρνταν Ντέιβις (23.4 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ), οι οποίοι θα έχουν σημαντικό ρόλο στην περιφέρεια. Από τις υπόλοιπες κινήσεις ξεχωρίζει η απόκτηση του Εούλιους Μπάεθ (8.5 πόντους και 3.7 ριμπάουντ) από την Γκραν Κανάρια και του Ντέιβιντ Κράβις (12.3 πόντοι, 7.9 ριμπάουντ) από την Αβτοντόρ.

Προπονητής: Ο Πέδρο Μαρτίνεθ επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της Μανρέσα αυτό το καλοκαίρι, μετά την περσινή του θητεία στην Γκραν Κανάρια και καλοκαιρινό του φλερτ με την Μπαρτσελόνα. Ο 58χρονος προπονητής έχει υπάρξει και παίκτης της Μανρέσα από το 1990 ως το 1994, ενώ έχει περάσει από τον πάγκο ομάδων όπως η Μπασκόνια, Βαλένθια (πρωταθλητής το 2017) και Μπανταλόνα.

Το αστέρι: Ο Ράιαν Τούλσον είναι από πέρυσι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, ο παίκτης που έπαιρνε την μπάλα στις δύσκολες στιγμές. Ο 34χρονος γκαρντ είχε 13.4 πόντους και 2.4 ασίστ ανά αγώνα και φέτος που ο μέσος όρος ηλικίας έχει μειωθεί, αναμένεται να είναι ακόμα πιο σημαντικός.

Βασική πεντάδα: Οι Ράιαν Τούλσον και Τζόρνταν Ντέιβις θα ξεκινούν βασικοί στην περιφέρεια, ενώ στο «3» υπάρχει ο Πέρε Τόμας που παρέμεινε στην ομάδα. Οι Εούλιους Μπάεθ και Ντέιβιντ Κράβις θα είναι οι βασικοί ψηλοί της ομάδας.

Πάγκος: Φράνκο Φεράρι, Ντάνι Πέρεθ και Γκιγιέμ Τζον είναι οι εναλλακτικές λύσεις στην περιφέρεια. Ο Πάμπλο Βάλε που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και ο Ντεϊβίντας Ντούλκις θα βοηθούν στις θέσεις των φόργουορντ, ενώ κοντά στη ρακέτα υπάρχουν οι Γουίλιαμ Μαργκαρίτι, Τζόρνταν Σάκο και Γιανκούνμπα Σίμα.

Εκτίμηση: Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εγκλιματιστούν οι Φεράρι, Ντέιβις και Βαλέ που θα παίξουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ο προπονητής είναι καλός, η έδρα καυτή, οπότε αν της βγουν τα «στοιχήματα», τότε δεν αποκλείεται να είναι και πάλι μία από τις εκπλήξεις της ACB.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Τενερίφη

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε μέχρι τον τελικό του Basektball Champions League, όπου έχασε από τη Βίρτους Μπολόνια και μέχρι τα ημιτελικά του Copa Del Rey, αλλά έμεινε εκτός playoffs στην ACB, γεγονός που την οδήγησε στο να κάνει σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ!

Μεταγραφές: Από μεταγραφές… άλλο τίποτα στην Τενερίφη, η οποία άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα παρά το γεγονός ότι δεν άλλαξε προπονητή. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι του Σαντιάγκο Γιούστα (6.2 πόντοι) από τη Ρεάλ Μαδρίτης, του Μαρσελίνιο Χουέρτας (7.8 πόντοι και 4.7 ασίστ) από την Μπασκόνια, των Σασού Σαλίν (7.9 πόντοι) και Γκιόργκι Σερμαντίνι (9.5 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ), που έπαιζαν στην Ουνικάχα Μάλαγα, του Γκάμπριελ Λούντμπεργκ (10.3 πόντοι) από την Μανρέσα και του Ντάριον Άτκινς (12.4 πόντοι, 7.3 ριμπάουντ) από τη Χαποέλ Χολόν. Όπως είναι λογικό, έφυγαν όλοι οι πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν με τον Πολωνό φόργουορντ Τόμας Γκιέλο, να είναι ο μόνος που παρέμεινε στο ρόστερ.

Προπονητής: Ο Τσους Βιντορέτα είναι ο προπονητής που οδήγησε την Τενερίφη στην μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, την κατάκτηση, δηλαδή, του Basketball Champions League το 2017. Μετά από ένα διάλειμμα μιας σεζόν στη Βαλένθια, επέστρεψε στην Τενερίφη υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2018.

Το αστέρι: Είναι μόλις 22 χρονών, αλλά έχει ζήσει πάρα πολλά τη τελευταία διετία στη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος, ήρθε η ώρα να πάρει ρόλο πρωταγωνιστή στην εντελώς καινούρια Τενερίφη και η περίπτωση είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στο πρωτάθλημα.

Βασική πεντάδα: Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας θα ξεκινάει στον «άσο», με τον Δανό Γκάμπριελ Λιούντμπεργκ να είναι στο «2». Ο Γιούστα θα είναι ο βασικός σμολ φόργουορντ και ο Πάμπλο Αγκιλάρ το πρώτο «τεσσάρι».Στη θέση του σέντερ, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι έχει το προβάδισμα.

Πάγκος: Οι Άλεξ Λόπεθ και Σάσου Σαλίν είναι οι αναπληρωματικοί γκαρντ της ομάδας, ενώ οι Κάιλ Σίνγκλερ Ντάνι Ντίεθ είναι οι συμπληρωματικοί σμολ φόργουορντ. Ο μοναδικός παίκτης που παρέμεινε από πέρυσι, ο Πολωνός Τόμας Γιέλο, είναι η αλλαγή στο «4», ενώ στη θέση του σέντερ υπάρχει ο Ντάριο Άτκινς.

Εκτίμηση: Από τις ομάδες που περιμένουμε να δούμε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία. Το ρόστερ άλλαξε εξ ολοκλήρου, αλλά οι προσθήκες είναι ποιοτικές, όπως φυσικά και ο Τσους Βιντορέτα. Θεωρώ δεδομένη την επιστροφή στα playoffs, αλλά και την καλή πορεία στο Basketball Champions League.

Ανδόρα

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε μέχρι το τέλος προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδό της στα playoffs της ACB, αλλά τελικά τερμάτισε 10η ενώ στο Eurocup αποκλείστηκε στους ημιτελικούς από την Άλμπα Βερολίνου.

Μεταγραφές: Αρκετές αλλαγές έχουμε στο φετινό ρόστερ της Ανδόρας. Από τις μεταγραφές ξεχωρίζει αυτή του Τζέρεμι Σένγκλιν (13.5 πόντους), ο οποίος ήταν εξαιρετικός πέρυσι με τη Ναντέρ σε Γαλλία και Basketball Champions League και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα. Ο Φραντζ Μάσενατ (11.1 πόντους, 3 ασίστ) άφησε την Όλντενμπουργκ για την Ανδόρα, όπως και ο Σέρβος σέντερ Ντέγιαν Μούσλι, ο οποίος είχε πέρυσι μία αποτυχημένη σεζόν στην Κίνα. Επίσης προστέθηκαν οι Κλέβιν Χάνα (11.6 πόντοι) από την Γκραν Κανάρια και ο Μπάντζα Σι (6.4 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ) από την Παρτιζάν.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας είναι από το καλοκαίρι του 2018 ο Ίμπον Ναβάρο. Ο 43χρονος εργάζεται ως πρώτος προπονητής από το 2014 και έχει περάσει από τις Μπασκόνια, Μανρέσα και Μούρθια, ενώ το συμβόλαιό του με την Ανδόρα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Το αστέρι: Ο Τζέρεμι Σένγκλιν μπορεί να μην είναι ακόμα… όνομα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά έχει όλο το πακέτο για να γίνει. Η περσινή σεζόν στη Ναντέρ ήταν εξαιρετική και φέτος είναι έτοιμος για να περάσει στο επόμενο επίπεδο στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Βασική πεντάδα: Τζέρεμι Σένγκλιν και Φραντζ Μάσενατ θα είναι οι δύο βασικοί γκαρντ της ομάδας, ενώ στο «3» θα είναι ο Ντέιβιντ Γουόκερ. Όσον αφορά τη ρακέτα, οι Μπάντζα Σι και Ντέγιαν Μούσλι έχουν το προβάδισμα για τις θέσεις «4» και «5» αντίστοιχα.

Πάγκος: Οι Κλέβιν Χάνα, Γκιγιέμ Κόλομ και Ντέιβιντ Γιέλινεκ συνθέτουν μία εξαιρετική υποστηρικτική γραμμή στην περιφέρεια, ενώ στο «3» αποκτήθηκε ο Ντέγιαν Τοντόροβιτς. Στην φροντ λάιν, οι Νάτσο Λοβέτ, Μούσα Ντιανέ και Τάισον Πέρεθ θα έρχονται από τον πάγκο.

Εκτίμηση: Η ομάδα είναι σημαντικά διαφοροποιημένη σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο οι παίκτες που αποκτήθηκαν έχουν ποιότητα. Αν ο ικανός Ίμπον Ναβάρο καταφέρει να δέσει την ομάδα, τότε η Ανδόρα μπορεί να μπει στα playoffs και να έχει και πάλι μια αξιοπρεπή πορεία στο Eurocup.

Γκραν Κανάρια

Τι έκανε πέρυσι: Η περσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη για την Γκραν Κανάρια, καθώς συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Euroleague. Αυτό βέβαια είχε επίπτωση στις επιδόσεις της, καθώς κινδύνεψε με υποβιβασμό μέχρι τις τελευταίες 4-5 αγωνιστικές στην ACB, ενώ τερμάτισε 14η στην Euroleague.

Μεταγραφές: Αρκετές οι δυνατές μεταγραφές για την Γκραν Κανάρια. Ο Γιάννης Μπουρούσης άφησε μετά από μια διετία την Κίνα και επέστρεψε στην Ευρώπη και τη Ισπανία. Ο διεθνής Νιγηριανός φόργουορντ, Σταν Οκόγιε (14.6 πόντοι), που οδήγησε πέρυσι τη Σαραγόσα και επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της ACB μετακόμισε στα Κανάρια Νησιά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ισπανίας, Χαβιέ Μπεϊράν (11.1 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ), έμεινε στα Κανάρια Νησιά, μετακομίζοντας από την Τενερίφη στην Γκραν Κανάρια. Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκαν οι Ντεμόντε Χάρπερ (13.2 πόντοι) και Ομάρ Κουκ (7.8 πόντοι, 6.4 ασίστ) από Αβελίνο και Εστουδιάντες αντίστοιχα, αλλά και ο Τζον Σούρμα (9.2 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ) από την Ανδόρα.

Προπονητής: Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Φώτης Κατσικάρης, επιστρέφει στην Ευρώπη μετά το περσινό διάλειμμα του ΝΒΑ, όταν και εργάστηκε στο προπονητικό επιτελείο των Γιούτα Τζαζ. Έχει εργαστεί και στο παρελθόν στην Ισπανία, περνώντας από τους πάγκους των Βαλένθια, Μπιλμπάο, Μούρθια και Τενερίφης, ενώ από το 2014 ως το 2016 ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

Το αστέρι: Ο Σταν Οκόγιε ήταν η πιο σπουδαία φετινή προσθήκη της Γκραν Κανάρια! Ο Νιγηριανός φόργουορντ οδήγησε πέρυσι τη Σαραγόσα στην τετράδα και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος, καθώς είχε 14.6 πόντους και 4.9 ριμπάουντ.

Βασική πεντάδα: Ο πολύπειρος Ομάρ Κουκ προορίζεται για βασικός πλέι μέικερ, ενώ δίπλα του είναι ο Ντεμόντε Χάρπερ. Στο «3» υπάρχει ο Σταν Οκόγιε και στο «4» ο Τζον Σούρμα. Βασικός σέντερ λογίζεται ο δικός μας, Γιάννης Μπουρούσης.

Πάγκος: Πίσω από τους Κουκ και Χάρπερ, υπάρχουν οι Νικόλα Ραντίσεβιτς, Φάμπιο Σαντάνα και Χάβι Ραμπασέδα. Μαζί με τον Οκόγιε στο «3» θα παίζει ο Χαβιέ Μπεϊράν, ενώ αναπληρωματικός πάουερ φόργουορντ θα είναι ο Μπέκα Μπουρναμάτζε. Όσον αφορά τους σέντερ, πίσω από τον Μπουρούση υπάρχουν οι Ματ Κοστέλο και Όλεκ Μπαϊτσερόφσκι.

Εκτίμηση: Ο Φώτης Κατσικάρης είχε αρκετά μεγάλο μπάτζετ στη διάθεσή του και κατάφερε να αποκτήσει ποιοτικούς παίκτες με παραστάσεις και προσωπικότητα. Η Γκραν Κανάρια δεν παίζει φέτος σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, οπότε θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, μπαίνοντας στα playoffs και διεκδικώντας κάτι ακόμα καλύτερο!

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σαν Πάμπλο Μπούργκος

Τι έκανε πέρυσι: Στην δεύτερη σεζόν της στην ACB, τερμάτισε στην 11η θέση, χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα. Στην πραγματικότητα ήταν πιο κοντά στα playoffs παρά στον υποβιβασμό.

Μεταγραφές: Από τις ομάδες που έκαναν λίγες, αλλά προσεγμένες μεταγραφικές κινήσεις. Ο γνωστός μας από το πέρασμά του από την Κύμη και τον ΠΑΟΚ, Θαντ ΜακΦάντεν (9.3 πόντοι) άφησε την Μπανταλόνα για την Μπούργος. Επίσης, απέκτησε τον Φέραν Μπάσας (7.7 πόντοι, 3.7 ασίστ) από την Τενερίφη, τον Έαρλ Κλαρκ (12 πόντοι) από την Μπουντούσνοστ, τον Τζέι Τοκότο (13.4 πόντοι) από την Χαποέλ Ελιάτ και τον Χασιέλ Ριβέρο από την Μπόκα Τζούνιορς.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το καλοκαίρι ο Χουάν Πεναρόγια. Ο 50χρονος έχει δείξει εξαιρετικό έργο σε Ανδόρα(2014-2018) και Μανρέσα (2018-2019) και το ίδιο θέλει να κάνει και στην Μπούργος μια ομάδα που είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση.

Το αστέρι: Ο Έαρλ Κλαρκ είναι ένας παίκτης με παραστάσεις στο ΝΒΑ και την Euroleague, οπότε είναι δεδομένο ότι θα έχει ρόλο πρωταγωνιστή στη νέα Μπούργος. Πέρυσι είχε 12 πόντους και 4.1 ριμπάουντ με την Μπουντούσνοστ.

Βασική πεντάδα: Ο Ουρουγουανός Μπρούνο Φιτιπάλντο θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ στο πολύ καλά δομημένο ρόστερ της Μπούργος, με τον Θαντ ΜακΦάντεν να είναι δίπλα του. Ο Τζέι Τοκότο θα είναι το βασικό «3άρι», ενώ στο «4» και το «5» θα ξεκινούν οι Έαρλ Κλαρκ και Αυγκούστο Λίμα.

Πάγκος: Οι Φέραν Μπάσας και Βίτορ Μπενίτε είναι πολύ καλές εφεδρείες για την περιφέρεια, ενώ στο «3» υπάρχει ο Μιγκέλ Σάλβο. Στη ρακέτα βρίσκουμε τον Χασιέλ Ριβέρο, που μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της φροντ λάιν, αλλά και τον Γκόραν Χούσκιτς, που είναι ο αναπληρωματικός σέντερ.

Εκτίμηση: Έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Καλές μεταγραφές, με τον βασικό κορμό να παραμένει και τα κλειδιά σε έναν προπονητή που έχει δείξει έργο όπου κι αν δούλεψε. Θα διεκδικήσει μια θέση στα playoffs.

Φουενλαμπράδα

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 13η θέση του πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας την παραμονή λίγες στροφές πριν από το τέλος, ενώ ήταν απογοητευτική στον όμιλο του Basketball Champions League, με την Ευρώπη να μην την ενδιαφέρει από ένα σημείο και έπειτα.

Μεταγραφές: Προσθήκες από το χαμηλό ράφι για τη Φουενλαμπράδα, η οποία για μία ακόμα χρονιά ξεκινάει με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Μετά την καλή παρουσία του στην Ιταλία, όπου πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος ριμπάουντέρ του πρωταθλήματος με την Πέζαρο, ο Εγκιντίγιους Μοκεβίτσιους (11.4 πόντοι, 11.5 ριμπάουντ) μετακόμισε στη Μαδρίτη για τη Φουενλαμπράδα. Ο ΝτεΆντρε Λίγκινς (10 πόντοι) έπαιξε πέρυσι στη Ρόδο για τον Κολοσσό, ενώ ο Καρβέλ Άντερσον (14.1) είχε μία πολύ καλή σεζόν στη Γαλλία με την Γκραβελίν.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας είναι από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ραμόν Κουσπινέρα. Ο 49χρονος προπονητής υπήρξε στο παρελθόν συνεργάτης του Πάμπλο Λάσο στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει περάσει και πάλι από τον πάγκο της Φουενλαμπράδα τη διετία 2015-2017.

Το αστέρι: Ο Κριστιάν Εγιένγκα αρχίζει την 3η του χρονιά στην ομάδα και θα είναι ο αρχηγός των Μαδριλένων στην προσπάθειά τους να παραμείουν στην κατηγορία και φέτος. Πέρυσι είχε 11.3 πόντους και 3.4 ριμπάουντ, οπότε και φέτος αναμένεται να έχει πολύ σημαντικό ρόλο.

Βασική πεντάδα: Ο Ρόουλαντ θα ξεκινάει στον «άσο» και θα έχει δίπλα του τον Καρβέλ Άντεσρον, ενώ στο «3» θα παίζει βασικός ο Κριστάν Εγκιένγκα. Βασικό «τεσσάρι» θα είναι ο Πιερ Ζιλέ και… κολόνα στο «5» ο Εγκιντίγιους Μοκεβίτσιους.

Πάγκος: Οι Τόμας Μπέγιας, Μαρκ Γκαρσία και Φρανσίσκο Αλόνσο θα είναι οι εναλλακτικές λύσεις στις δύο θέσεις των γκαρντ. Δίπλα στον αρχηγό Εγιένγκα θα παίξει ο ΝτεΆντρε Λίγκινς και στη ρακέτα οι Βιάτσεσλαβ Μπόρμποφ και Οχάς Εχιγκιατόρ.

Εκτίμηση: Η Φουενλαμπράδα ξεκινάει ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Είναι θετικό για τους Μαδριλένους το γεγονός ότι φέτος δεν υπάρχει Ευρώπη, αλλά αν δεν γίνουν διορθωτικές κινήσεις, δύσκολα θα είναι μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μούρθια

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ παράξενη η περσινή σεζόν για τη Μούρθια. Στον πρώτο γύρο του Basketball Champions League έχανε σπάνια αλλά στα νοκ αουτ αποκλείστηκε από την Αντβέρπ. Παράλληλα, στο πρωτάθλημα ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού μέχρι το τέλος, αλλά κατάφερε να σωθεί.

Μεταγραφές: Οι δύο σημαντικότερες μεταγραφές έχουν ελληνικό χρώμα! Μετά από αρκετά χρόνια, ο Ντούσαν Σάκοτα άφησε την ΑΕΚ και μετακόμισε στην Ισπανία για τη Μούρθια, ενώ το ίδιο δρομολόγιο έκανε πριν από περίπου μία εβδομάδα και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Τζάρελ Έντι (11.2 πόντοι) ήταν πολύ καλός στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη με το Στρασβούργο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Μαρκίζ Τάουνς (15.3 πόντοι), ο οποίος αποφοίτησε φέτος από το Λογιόλα.

Προπονητής: Ο… πολύς Σίτο Αλόνσο αποδέχθηκε στα μέσα της περσινής σεζόν την πρόσκληση της Μούρθια και ήταν ο πιο σημαντικός λόγος για την παραμονή στην κατηγορία. Το καλοκαίρι, οι δύο πλευρές βρέθηκαν πολύ κοντά στο διαζύγιο, αλλά τελικά ο 43χρονος προπονητής παρέμεινε. Στο παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο ομάδων, όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια και η Μπιλμπάο.

Το αστέρι: Ο Άσκια Μπούκερ ήταν εξαιρετικός πέρυσι στο τελείωμα της σεζόν με τη Μούρθια και για αυτόν τον λόγο θα είναι και φέτος ένας από τους κύριους εκφραστές της επιθετικής λειτουργίας της. Ο βραχύσωμος γκαρντ είχε 15 πόντους και 2.4 ασίστ ανά αγώνα.

Βασική πεντάδα: Ο Μπούκερ θα ξεκινάει βασικός, με τον Λαρεντζάκη να έχει το προβάδισμα στο «2». Ο Μαυροβούνιος Ντίνο Ράντοντσιτς θα είναι ο βασικός σμολ φόργουορντ και ο Ντούσαν Σάκοτα το βασικό «τεσσάρι». Στο «5» θα χρησιμοποιείται ο παίκτης που ταιριάζει περισσότερο σε κάθε ματς, με τον Κέβιν Τούμπα να έχει το προβάδισμα.

Πάγκος: Ο Μανού Λεκόμ είναι μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή στον «άσο», ενώ λύσεις θα δίνει και ο Ράφα Λουζ. Πίσω από τον Λαρεντζάκη στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, υπάρχει ο rookie Μαρκίζ Τάουνς και ο Έντου Ντουράν, ενώ ρόλο στο «3» θα έχει ο Δομινικανός Σάντιελ Ρόχας. Πίσω από τον Σάκτοα είναι ο Αμερικανός Τζάελ Έντι, ενώ πίσω από τον Κέβιν Τούμπα στο «5», είναι οι Κάιλ Χαντ και Εμάνουελ Κατέ.

Εκτίμηση: Με τον Σίτο Αλόνσο από την αρχή στον πάγκο, τις κινήσεις που έχουν γίνει και χωρίς συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Μούρθια είναι έτοιμη για πολύ καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι. Θεωρώ ότι είναι πιο πιθανό να μπει στα playoffs, παρά να κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Ομπραντόιρο

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε εκπληκτικά τη χρονιά και διεκδίκησε ακόμα και τη συμμετοχή της στο Copa Del Rey, καθώς ήταν κοντά στην πρώτη οχτάδα στο τέλος του πρώτου γύρου. Στη συνέχεια, όμως, ξεφούσκωσε και κινδύνεψε με υποβιβασμό, αλλά στο τέλος παρέμεινε στην κατηγορία για 8η διαδοχική χρονιά.

Μεταγραφές: Αρκετές αλλαγές θα έχει φέτος η Ομπραντόιρο, αλλά η βάση της θα παραμείνει το περιφερειακό σουτ! Αυτός είναι και ο λόγος που έδωσε στον Φλέτσερ ΜακΓκι (20.3 πόντοι) το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, με τον Αμερικανό γκαρντ να κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα τρίποντα στο NCAA! Έδωσε συμβόλαιο και σε δεύτερο rookie με τον Μάικ Ντάουμ (25.3 πόντους, 11.7 ριμπάουντ) που αποφοίτησε από το Σάουθ Ντακότα. Από εκεί και πέρα, απέκτησε τον γνωστό μας σέντερ, Ντέγιαν Κράβιτς (10.9 πόντοι), ο οποίος έχει παίξει στην Ελλάδα για το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο και πέρυσι ήταν στη Βίρτους Μπολόνια, αλλά και τον έμπειρο γκαρντ, Ερλ Κάλογουεϊ (10.1 πόντοι, 4.7 ασίστ) που πέρασε την τελευταία πενταετία στην Τουρκία.

Προπονητής: Ο Μόντσο Φερνάντεθ είναι ο προπονητής που βρίσκεται το μεγαλύτερο διάστημα στον πάγκο μιας ομάδας στην ACB. Είναι στον πάγκο της Ομπραντόιρο από το 2010, όταν αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία, με μεγαλύτερη επιτυχία τη συμμετοχή στα playoffs της ACB το 2013. Πριν από λίγες μέρες γιόρτασε τα 50ά του γενέθλια.

Το αστέρι: Η Ομπραντόιρο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να πείσει τον Κώστα Βασιλειάδη να παραμείνει στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα και ο «Βάσκος» τους έκανε τη χάρη. Μετά από μία εξαιρετική χρονιά με 13.9 πόντους ανά αγώνα και τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην κατηγορία, στοχεύει σε ανάλογα επιτεύγματα.

Βασική πεντάδα: Ο Έαρλ Κάλογουεϊ θα είναι ο βασικός γκαρντ για τη νέα σεζόν, με τον Κώστα Βασιλειάδη να είναι στο «2» και τον Κρις Τσεράποβιτς στο «3». Στη ρακέτα, ο Βλάντιμιρ Μπροτζιάνσκι και ο Ντέγιαν Κράβιτς θα ξεκινούν στην πεντάδα.

Πάγκος: Ο αρχηγός Πέπε Πόθας θα παίζει πίσω από τον Κάλογουεϊ, ενώ οι Φλέτσερ Μαγκί και Νταβίντ Ναβάρο θα βοηθούν και στις δύο θέσεις των γκαρντ. Ο Αλβάρο Μουνιόθ θα είναι η πρώτη αλλαγή στο «3», ενώ κοντά στη ρακέτα υπάρχουν οι «παλιοί» Μάξιμ Ντε Ζέεου και Νικ Σπίαρς, αλλά και ο νεοφερμένος Μάικ Ντάουμ.

Εκτίμηση: Ο στόχος της δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία, αλλά το έργο της δεν θα είναι εύκολο. Ο Βασιλειάδης θα κάνει τη δουλειά του πάλι, αλλά το ρίσκο με τους δύο rookies είναι μεγάλο και μπορεί να κοστίσει. Είναι από τα φαβορί για μία από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Εστουδιάντες

Τι έκανε πέρυσι: Λίγο έλειψε να αποδειχθεί καταστροφική η περσινή σεζόν για την Εστουδιάντες, η οποία βρίσκεται στην ACB από την χρονιά της δημιουργίας της! Οι «φοιτητές» τερμάτισαν στην 16η θέση και γλίτωσαν την τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό, ενώ αποκλείστηκαν και στα προκριματικά του Basketball Champions League στην αρχή της σεζόν.

Μεταγραφές: Η Εστουδιάντες προχώρησε σε εξαιρετικές μεταγραφές, δείχνοντας ότι δεν θέλει να έχει τα… περσινά. Απέκτησε τον Φιλ Σκραμπ (11.7 πόντους) από την Ζενίτ και τον Φιλ Πρέσεϊ (7.1 πόντους, 4 ασίστ) από την Μπεσίκτας και δυνάμωσε την περιφέρειά της. Πήρε τον Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς (5.3 πόντους) από την Μπάγερν Μονάχου, τον Κολομβιανό Χουάν Παλάσιος (13.3 πόντους) από τη Σαλόν και τον Καμερουνέζο Κένι Κάτζι (10.7 πόντους) από την Τόφας. Η σημαντικότερη επιτυχία της, πάντως, δεν ήταν μεταγραφή, αλλά ανανέωση, καθώς κράτησε τον Ντάριο Μπριθουέλα.

Προπονητής: Ο Αλεξάνταρ Τζίκιτς θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του στην Ισπανία, καθώς το καλοκαίρι συμφώνησε με την Εστουδιάντες. Ο 48χρονος προπονητής ήταν πέρυσι στην Euroleague με την Μπουντούσνοστ, ενώ παλαιότερα έχει δουλέψει μεταξύ άλλων σε Παρτιζάν, Λιέτουβος Ρίτας και Κρκα.

Το αστέρι: Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο σταρ των «φοιτητών» είναι ο Ντάριο Μπριθουέλα. Ο Ισπανός γκαρντ είχε πέρυσι 14.7 πόντους ανά αγώνα και αναδείχθηκε 5ος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ το καλοκαίρι η Βαλένθια ενδιαφέρθηκε πολύ σοβαρά για την απόκτησή του.

Βασική πεντάδα: Ο Φιλ Σκραμπ θα ξεκινάει στον «άσο», με τον Ντάριο Μπριθουέλα να είναι ο βασικός σούτινγκ γκαρντ. Στο «3» θα παίζει ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, ενώ ως βασικό πάουερ φόργουορντ λογίζεται ο Χουάν Παλάσιος. Στο «5» έχει προβάδισμα ο Κένι Κάτζι.

Πάγκος: Ο Φιλ Πρέσεϊ θα μοιράζεται ουσιαστικά τον χρόνο στον «άσο» με τον Σκραμπ, ενώ ο Άνταμ Σόλα θα δίνει ανάσες στον Μπριθουέλα. Οι Έντγκαρ Βισέντο και Ντούγιε Ντούκαν θα βοηθούν στις δύο θέσεις των φόργουορντ και ο Βίκτορ Αρτεάγκα θα παίζει πίσω από τον Κάτζι στη θέση του σέντερ.

Εκτίμηση: Το σύνολο του Αλεξάνταρ Τζίκιτς είναι ποιοτικό, αλλά δεν υπάρχει βάθος. Από την στιγμή που δεν συμμετέχει σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, πάντως, μπορεί να αντέξει και να σωθεί άνετα, χωρίς τις περσινές περιπέτειες.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρεάλ Μπέτις

Τι έκανε πέρυσι: Μετά τον υποβιβασμό της τη σεζόν 2017-2018 επέστρεψε στη φυσική της θέση, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην δεύτερη κατηγορία με ρεκόρ 30-4.

Μεταγραφές: Όπως είναι λογικό για κάθε ομάδα που ανεβαίνει κατηγορία, οι αλλαγές ήταν πολλές. Η Μπέτις έφερε στη Σεβίλλη αρκετά σπουδαία ονόματα, μεταξύ των οποίων τον γνωστό μας από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, Κέι Σι Ρίβερς (11.8 πόντους) από τον Ερυθρό Αστέρα, τον Έι Τζέι Σλότερ (10 πόντοι), που επίσης έπαιξε στον Παναθηναϊκό και πέρυσι ήταν στη Βιλερμπάν και τον Κέναν Σιπάχι (6.4 πόντοι) από τη Μπεσίκτας. Προχώρησε επίσης σε αρκετές προσθήκες από την εγχώρια αγορά, αποκτώντας τον Νάτσο Μαρτίν (7.2 πόντοι) από τη Σαραγόσα, τον Μαμαντού Νιάνγκ (2.6 πόντοι) από την Τενερίφη, τον Άλμπερτ Όλιβερ (4.9 πόντοι) από την Γκραν Κανάρια και τον Σέιν Γουίτινγκτον (13.1 πόντοι) από την Εστουδιάντες.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας είναι ο Κούρο Σεγκούρα, ο οποίος ανέλαβε την Μπέτις στην αρχή της περσινής χρονιάς και την επανάφερε στην ACB. Στο παρελθόν έχει προπονήσει ομάδες, όπως η Σαραγόσα, η Γρανάδα και η Ομπραντόιρο.

Το αστέρι: Το βαρόμετρο της φετινής Μπέτις αναμένεται να είναι ο Κέι Σι Ρίβερς. Είναι ένας παίκτης με ποιότητα και μεγάλες παραστάσεις, καθώς έχει 145 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με Χίμκι, Ρεάλ, Μπάγερν και Παναθηναϊκό, ενώ έχει κατακτήσει και το τρόπαιο το 2015 με τη «βασίλισσα».

Βασική πεντάδα: Βασικός πλέι μέικερ θα είναι ο Κέναν Σιπάχι, στα «φτερά» θα βρίσκονται οι πρώην παίκτες του Παναθηναϊκούς Έι Τζέι Σλότερ και Κέι Σι Ρίβερς, στο «4» ο Νάτσο Μάρτιν και στη θέση του σέντερ ο Σέιν Γουίτινγκτον.

Πάγκος: Οι Άλμπερτ Όλιβερ και Τομπίας Μποργκ θα βοηθάνε στην περιφέρεια, ο Ντεμέτριους Κόνγκερ (έχει παίξει στα Τρίκαλα) θα είναι η αλλαγή του Ρίβερς, μαζί με τον αρχηγό Πάμπλο Αλμαθάν. Στη ρακέτα βοήθεια θα δίνουν νεαροί Νιγηριανοί Όμπι Ενεχιονίγια και Εμπούκα Ιζούντου, ο Σενεγαλέζος Μαμαντού Νιάνγκ και ο Λετονός Ρίναλντς Μαλμάνις.

Εκτίμηση: Έχει καλό ρόστερ και έχει καλές πιθανότητες να παραμείνει στην κατηγορία. Το θετικό για την Μπέτις είναι ότι έχει στηθεί σε έμπειρους παίκτες και αυτό πάντα βοηθάει τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή.

Μπιλμπάο

Τι έκανε πέρυσι: Μόλις έναν χρόνο έλειψε από την πρώτη κατηγορία η Μπιλμπάο, η οποία ανέβηκε ως 2η από την LEB Oro, έχοντας συνολικό ρεκόρ 29-12.

Μεταγραφές: Δεν ήταν τόσο δραστήριοι όσο θα περιμέναμε οι Βάσκοι, μετά την επιστροφή τους στην ACB. Από τις προσθήκες ξεχωρίζει αυτή του 21χρονου Λιθουανού Άρνολντας Κουλμπόκα (4 πόντοι) που πέρυσι έπαιζε στην Μπάμπεργκ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Από την άλλη, ο βεταράνος, πλέον, Ράφαελ Μαρτίνεθ (2.9 πόντοι) αποφάσισε να αφήσει τη Βαλένθια για την Μπιλμπάο. Ο Τσέχος σέντερ Αντρέι Μπάλβιν (6.6 πόντοι) αποκτήθηκε από την Γκραν Κανάρια και ο Αξέλ Μπουτέιγ (11.4 πόντοι) από τη Λιμόζ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αποκτήθηκε κανένας Αμερικανός, αλλά παρέμειναν οι Τζέιλον Μπράουν και Μπεν Λάμερς που ήταν πέρυσι στην ομάδα.

Προπονητής: Οι περισσότεροι θυμόμαστε τον Άλεξ Μούμπρου ως παίκτη, αλλά από πέρυσι είναι πρώτος προπονητής στην Μπιλμπάο, στην οποία αγωνίστηκε και στα εννιά τελευταία χρόνια της καριέρας του 2009-2018). Ήταν μέλος της χρυσής Εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, ενώ έχει ακόμα το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2008 και τρία μετάλλια σε Eurobasket.

Το αστέρι: Ο Άρνολντας Κουλμπόκα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Ευρώπης στην ηλικία του και το περιβάλλον στο Μπιλμπάο είναι ιδανικό για να λάμψει. Έχει ήδη γίνει draft από τους Σάρλοτ Χόρνετς και είναι στο χέρι του να κάνει 1-2 καλές χρονιές για να περάσει τον Ατλαντικό.

Βασική πεντάδα: Στον «άσο» θα είναι ο Γάλος Τζοναθάν Ρουσέλ και δίπλα του ο Αμερικανός Τζέιλεν Μπράουν. Στις δύο θέσεις των φόργουορντ τα δύο… βαριά χαρτιά της ομάδας: ο Γάλλος Αξέλ Μπρετέιγ και ο Λιθουανός Αρνόλντας Κουλμπόκα, ενώ στη θέση του σέντερ θα παίζει ο Τσέχος Αντρέι Μπάλβιν.

Πάγκος: Ο Αυστριακός Τόμας Σράινερ και ο έμπειρος Ραφα Μαρτίνεθ θα δίνουν ένα… χεράκι στην περιφέρεια, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (συνωνυμία, όχι ο… Τσάτσο της Αρμάνι) θα πλαισιώνει τον Μπρετέιγ στο «3». Ο Βόσνιος Εμίρ Σουλεϊμάνοβιτς και ο Ιβάν Κρουζ θα είναι οι εφεδρείες στο «4», ενώ ο Αμερικανός Μπεν Λάμερς θα μοιράζεται ουσιαστικά τη θέση του σέντερ με το Μπάλβιν.

Εκτίμηση: Θα παλέψει με νύχια και με δόντια για την παραμονή. Θα πρέπει να λειτουργήσουν πολλές μεταβλητές θετικά για να ξεφύγει από τις θέσεις που είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι να παλέψει μέχρι τέλους.

Επιμέλεια: Στέφανος Μαρολαχάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ