foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κύπρος, 1η κατηγορία: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 22 Αυγ 2019 21:52
Κύπρος-1η-κατηγορία-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Το 81ο πρωτάθλημα στην 1η κατηγορία της Κύπρου ετοιμάζεται για την έναρξή του εκεί όπου τα τελευταία 7 χρόνια πρωταθλητής είναι ο ΑΠΟΕΛ. Πάντα δυνατοί ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ Λάρνακας, δείχνουν ικανοί και φέτος να τον «κοντράρουν» στα ίσα. Η κυπελλούχος ΑΕΛ δείχνει ανήμπορη για την υπέρβαση, ενώ ένα νέο ξεκίνημα θα ψάξουν Ομόνοια και Ανόρθωση. Με την ίδια «συνταγή» και φέτος η Σαλαμίνα θα ξανά στοχεύσει στην 6άδα, όπως και η ανανεωμένη Πάφος, ενώ αναμένεται σκληρή μάχη και για τις θέσεις του υποβιβασμού. «Νέες» αλλά «γνώριμες» ομάδες στην κατηγορία ο Εθνικός Άχνας και ο Ολυμπιακός Λευκωσίας.

 

Μακροχρόνια στοιχήματα

Η τριάδα με ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας πολύ δύσκολα θα «σπάσει». Η μάχη μεταξύ τους θα κριθεί στις λεπτομέρειες και κατά πολύς στα μεταξύ τους παιχνίδια. Μάχη για την 6άδα θα δώσουν πέρα από τις ΑΕΛ, Ανόρθωσης, Ομόνοιας,  η Πάφος και η Σαλαμίνα. Για τον υποβιβασμό θα παλέψουν οι υπόλοιπες τέσσερις, με τις μεταξύ τους διαφορές να είναι μηδαμινές. Στοιχηματικά κρατάμε το 2.75 (Stoiximan) της Ομόνοιας για να βρεθεί μέσα στην 4άδα, ενώ αξίζει το 6.00 (Stoiximan) της Πάφου για είσοδό της στην 6άδα. Στο 1.65 ο Τρισκόφκσι για πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, 2.35 ο Πάβλοβιτς για τον ΑΠΟΕΛ.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης 1. ΑΠΟΕΛ, 2. Απόλλων Λεμεσού, 3. ΑΕΚ, 4. Ομόνοια, 5. Ανόρθωση, 6. ΑΕΛ, 7. Πάφος, 8. Σαλαμίνα, 9. Ολυμπιακός Λ., 10. Δόξα, 11. Παραλίμνι, 12. Εθνικός Άχνας.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Όπως και πέρσι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είναι μόνο δώδεκα. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, όλες οι ομάδες θα αναμετρηθούν αναμεταξύ τους από δύο φορές, μία εντός και μία εκτός έδρας. Μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών (Α' φάση) οι ομάδες θα χωριστούν σε 2 ομίλους (ανάλογα με τη θέση τους) και θα δίνουν αγώνες κατάταξης (Β΄ φάση), πάλι με διπλούς αγώνες (μέσα – έξω). Στους αγώνες θα μεταφερθούν τα αποτελέσματα, οι βαθμοί και τα τέρματα της Α' φάσης. Οι ομάδες στις θέσεις 1-6 θα διαγωνιστούν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα «ευρωπαϊκά» εισιτήρια, ενώ αυτές στις θέσεις 7-12 θα αναμετρηθούν για το ποιες δύο θα υποβιβαστούν. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) Βαθμοί στα μεταξύ τους, β) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, γ) καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, δ) εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους (μόνο ανάμεσα σε δύο ομάδες), ε) συνολική διαφορά τερμάτων, στ) συνολική καλύτερη επίθεση, ζ) μπαράζ (σε περίπτωση που κρίνεται τίτλος, ή υποβιβασμός).

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Σάβιτς Αμυντικός Ερυθρός Αστέρας ΑΠΟΕΛ
Πάντσεον Μεσοεπιθετικός Κρίσταλ Πάλας Πάφο
Φιόλιτς Μεσοεπιθετικός Γκενκ ΑΕΚ
Ν' Σούε Αμυντικός Ελεύθερος (πρ. ΑΠΟΕΛ) Απόλλωνας
Πάβλοβιτς Επιθετικός Ραπίντ Βιέννης ΑΠΟΕΛ

 

 

Οι ομάδες της 1ης κατηγορίας Κύπρου

ΑΠΟΕΛ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε μεγάλο ανταγωνισμό πέρσι το ΑΠΟΕΛ σε μία χρονιά που ξεκίνησε πολύ άσχημα (με ευρωπαϊκό αποκλεισμό και αλλαγές τεχνικών), κατάφερε ωστόσο να αντιστρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει το 7ο διαδοχικό πρωτάθλημα, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό κυπέλλου.

Προπονητής: Στο τιμόνι της ομάδας υπήρξε κιόλας αλλαγή. Ο Ιταλός κόουτς Τραμετσάνι που ήρθε τον Οκτώβριο, αποτελεί παρελθόν. Μπορεί όταν ανέλαβε να άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας, δεν κατάφερε να πείσει όμως να αγαπηθεί από τους οπαδούς και μόλις ήρθε η ήττα από την Καραμπάχ φέτος αποτέλεσε παρελθόν. Στη θέση του ο Γερμανός Τόμας Ντολ με συμβόλαιο μέχρι το 2021. Με θητεία σε Αμβούργο, Ντόρτμουντ, Γκεντσλερμπιρλιγκί, Αλ Χιλάλ, Φερεντσβάρος, ενώ στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν δούλεψε στο Ανόβερο.

Έδρα: «ΓΣΠ» (22.859)

Μεταγραφές: Πάνω από 15 οι αποχωρήσεις, άλλες τόσες και οι προσθήκες με το πρόσημο να κρίνεται μάλλον θετικό. Παρελθόν για διαφορετικούς λόγους (είτε λήξη συμβολαίων είτε λήξη δανεισμών) αποτελούν οι αμυντικοί Καζού (25/0), Ενσούε (9/3), Καρλάο (22/1), οι χαφ Μοράις (28/13), Αρτυματάς (12/0) και οι μεσοεπιθετικοί Μπάλογκ (12/2), Νατέλ (26/8) και Ντελατόρε (8/0). Δανεικός δόθηκε ο χαφ Ζαχίντ (27/3). Ήρθαν οι αμυντικοί Λαφράνς (ΑΕΛ), Ζοαζίνιο (Τοντέλα) και Σάβιτς (Ερ. Αστέρας), ο κίπερ Μπέλετς (δανεικός από Σαμπντόρια), οι χαφ Άλεφ (δανεικός από Μπράγκα), Μιχαήλοβιτς (Λουγκάνο), Βιντιγκάλ (Φορτούνα Σιτάρντ) και Μάτιτς (δανεικός από Κοπεγχάγη) και οι φορ Πάβλοβιτς (δανεικός από Ρ. Βιέννης) και Χαλένιους (Σούντσβαλ).

Προετοιμασία: Από νωρίς και φέτος ξεκίνησε η προετοιμασία λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας. Τρεις ήττες στη σειρά και μία νίκη επί της Σαχτάρ. Στα επίσημά τους οι πρωταθλητές επικράτησαν και στα 2 παιχνίδια της Σουτιέσκα, ενώ στον επόμενο γύρο προκρίθηκαν επί της Καραμπάχ (0-2), παρόλο που είχαν ηττηθεί με 1-2 εντός στο πρώτο ματς. Κόντρα στον Άγιαξ στο πρώτο ματς την Τρίτη στάθηκε πολύ καλά αποσπώντας της ισοπαλία με 0-0, αποτέλεσμα που την αδικεί.

Εκτίμηση: Εφτά συνεχόμενα χρόνια πρωταθλητής το ΑΠΟΕΛ δεν γίνεται να μην παραμένει και φέτος στους βασικούς διεκδικητές του «θρόνου». Εξαιρετικό ρόστερ, ίσως το πληρέστερο των τελευταίων ετών, δίκαια θεωρείται το φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Με νέο ωστόσο τεχνικό, μάλλον θα χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής που ίσως στοιχίσει.

 

ΑΕΚ Λάρνακας

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια η περσινή χρονιά για την ΑΕΚ, ξεκίνησε καλά ευρωπαϊκά, αλλά στα εγχώρια έδειξε στο πρώτο μισό ανίκανη να πρωταγωνιστήσει παρά το ποιοτικό ρόστερ που διέθετε. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία άλλαξε τα δεδομένα, με την ομάδα της Λάρνακας να γνωρίζει μόλις μία ήττα στα τελευταία 22 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, να αποκλείεται ωστόσο στα ημιτελικά του κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση.

Προπονητής: Τον Αντόνι Ιραόλα αντικατέστησε ο Εμάνουελ Ιδιάκεθ. Επέστρεψε το χειμώνα στον πάγκο της ομάδας μετά από μόλις 6 μήνες απουσίας, αφού το πέρασμά του από τη Σαραγόσα κράτησε μόλις για 12 ματς. Ο 47χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά το σύλλογο και αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα που επέστρεψε με το σύλλογο να καταλαμβάνει εν τέλει την 2η θέση από την 4η που ήταν πριν την έναρξη των πλέι οφ.

Έδρα: «ΑΕΚ Αρένα» (8.000)

Μεταγραφές: Λιγοστές και στοχευμένες οι κινήσεις το καλοκαίρι. Τέλος ο 39χρονος στόπερ Καταλά (27/3), ο αμυντικός Ιγκόρ (20/1), οι χαφ Λαμπάν (3/0) και Σουάρες (14/0) και ο φορ Ρουσιάς (11/0). Ήρθε ο μπακ Ρουίθ και οι χαφ Σπόλιαριτς (Απ. Λεμεσού) και Φιόλιτς (δανεικός από Γκενκ). Παίχτες της ομάδας δύο 19χρονοι Άγγλοι, ο μπακ Θαντί (Στόουκ) και ο φορ Κιβένι (Λέστερ).

Προετοιμασία: Από τέλη Ιουνίου ξεκίνησε η προετοιμασία, με 4 φιλικά στα οποία ο σύλλογος είχε 2 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Στις αρχές Ιουλίου ξεκίνησε το ευρωπαϊκό «ταξίδι», με την ομάδα της Λάρνακας να αποκλείει αρχικά την Πετροκούμπ (Μολδαβία), εν συνεχεία τη Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία), για να αποκλειστεί εν τέλει από τα προκριματικά του Γιουρόπα από τη Γάνδη με συνολικό σκορ 4-1.

Εκτίμηση: Η παρουσία του κόουτς Ιδιάκεθ που γνωρίζει πολύ καλά τα «θέλω» του συλλόγου αλλά και τις κυπριακές «συνήθειες» εγγυάται πως η ομάδα της Λάρνακας θα μπορέσει να φανεί αρκετά ανταγωνιστική και φέτος. Ρόστερ με συνοχή και ποιότητα δείχνει ικανό αρχικά να βρεθεί μέσα στην 3άδα και από εκεί και ύστερα να στοχεύσει όσο γίνεται ψηλότερα.

 

Απόλλωνας Λεμεσού

Τι έκανε πέρυσι: Μια χρονιά που πέρσι ξεκίνησε ιδανικά, τελείωσε με το χειρότερο τρόπο για τον Απόλλωνα. Από το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, στο τέλος τερμάτισε 3ος, χάνοντας τα σημαντικότερα παιχνίδια, ενώ απέτυχε να πάει και στον τελικό κυπέλλου. «Όαση» πέρσι η ευρωπαϊκή του πορεία, με σπουδαίες νίκες.

Προπονητής: Από τον Δεκέμβριο του 2016 στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο Σοφρώνης Αυγουστής, ο οποίος από βοηθός έγινε πρώτος προπονητής μετά την τότε απομάκρυνση του Πορτογάλου Πέδρο Εμάνουελ. Πείθει με τη δουλειά του, την εργατικότητα του αλλά και τον χαρακτήρα του. Ωστόσο μετά την κακή περσινή σεζόν έφτασε μία «ανάσα» μακριά από την απομάκρυνση, όμως τελικά παρέμεινε αφού θεωρήθηκε πως είναι ο ιδανικότερος για να τον πάγκο των «μπλε».

Έδρα: «Τσίρειο» (13.331)

Μεταγραφές: Αρκετές οι ανακατατάξεις και στο φετινό ρόστερ. Παρελθόν αποτελούν οι αμυντικοί Κερμπ (2/0), Καραγιόλ (14/2), οι χαφ Σκέμπρι (28/5) και Μπρου (17/4) και οι επιθετικοί Φαουπάλα (10/1) και Μάγκλιτσα (17/7). Ήρθαν ο κίπερ Μολ (Πάφος), οι μπακ Μπεσάτ (Ανόρθωση) και Μανέα (δανεικός από Κλουζ), ο 21χρονος χαφ Μ’πίντα (δανεικός από Γιουβέντους) και οι εξτρέμ Γιαννιώτας (ΑΕΚ), Αγκίρε (Σαραγόσα) και Γκακπέ (Σερκλ Μπριζ).

Προετοιμασία: Από νωρίς ξεκίνησε η προετοιμασία λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, με το πρώτο φιλικό να δίνεται τέλη Ιουνίου. Ακολούθησε η ισοπαλία με τον Ερ. Αστέρα (1-1) και οι ήττες από Ντ. Μόσχας (2-0) και Λίμπερετς (2-1). Για τα προκριματικά του Γιουρόπα, απέκλεισε σε 2 νίκες την Κάουνο από τη Λιθουανία, τη Σάμροκ Ρόβερς στην παράταση, για να ακολουθήσει η Αούστρια Βιέννης.

Εκτίμηση: Ο Απόλλωνας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται κάθε χρόνο δυνατός και έτσι και φέτος είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο. Κατάφερε να δυναμώσει σε όλες τις γραμμές και οι λεπτομέρειες θα κρίνουν την τελική κατάταξη.

 

AE Λεμεσού

Τι έκανε πέρυσι: Μία χρονιά που ξεκίνησε με λιγοστές ελπίδες τελείωσε ίσως με το πιο θετικό τρόπο για την ΑΕΛ, που πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου για 6η φορά στην ιστορία της, αλλά για πρώτη μετά το 1989. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε 4η, θέση που της άξιζε βάσει του ρόστερ της, αλλά και της συνολικής της εικόνας στο πρωτάθλημα, που ήταν αρκετά κακή στο Β’ γύρο και στα πλέι οφ.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας συνεχίζει από πέρσι ο Βόσνιος Ντούσαν Κέρκεζ που από την Κ19 της ΑΕΛ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μετά την αποχώρηση του Μπρούνο Μπαλτάζαρ και από τον Μάρτιο του 2018 συνεχίζει και σήμερα, παρόλο που πολλές φορές έχει βρεθεί κοντά στην απόλυση.

Έδρα: «Τσίρειο» (13.331)

Μεταγραφές: Ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας έχει παραμείνει και όσες προσθήκες έγιναν ήταν αρκετά στοχευμένες. Ήρθαν ο φορ Ιβάν Κάρλος (Αλκή) που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις πέρσι και ο εξτρέμ Γκαζαριάν (Τσάβες). Επέστρεψαν από δανεισμούς ο στόπερ Ράσο και ο εξτρέμ Μαρκόσκι, ενώ αποχώρησαν οι χαφ Λ. Σίλβα (18/2) και Μπενίτεθ (7/0), ο στόπερ Λαφράνς (22/4) και ο μεσοεπιθετικός Ντα Σίλβα (23/5) .

Προετοιμασία: Λίγα φιλικά προετοιμασίας ( μόλις δύο) μέσα στον Ιούλιο, για να ακολουθήσουν τα παιχνίδια με τον Άρη για τα προκριματικά του Γιουρόπα. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η πρόκριση με μόλις ένα γκολ υπέρ των Θεσσαλονικέων. Ακολούθησε ακόμα ένα φιλικό, το τελευταίο στο οποίο η ομάδα της Λεμεσού ηττήθηκε με 0-2 από την Ομόνοια.

Εκτίμηση: Η περσινή κατάκτηση του τίτλου άνοιξε για τα καλά την «όρεξη» στην ομάδα της Λεμεσού που φέτος θα στοχεύσει στην υπέρβαση. Λίγες αλλά ποιοτικές οι προσθήκες, που θα δώσουν στην ΑΕΛ το δικαίωμα να «κυνηγήσει» μία θέση στην 4άδα. Υπάρχει όμως «μουρμούρα» στους οπαδούς που δεν είδαν τις προσθήκες που θα ήθελαν, με τη Διοίκηση να κρατά και φέτος χαμηλά τον προϋπολογισμό της ομάδας.

 

Νέα Σαλαμίνα

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική η περσινή χρονιά για τη Σαλαμίνα, σταθερά από το ξεκίνημα της σεζόν ήταν μέσα στην πρώτη 6άδα και στο τέλος τερμάτισε δίκαια στην 5η θέση, επίδοση που αποτελεί ιστορικό επίτευγμα για το σύλλογο. Ανταγωνιστική στα περισσότερα παιχνίδια της, τόσο εντός όσο και εντός έδρας, δεν κατάφερε όμως να πετύχει κάτι ιδανικό στο κύπελλο όπου αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Προπονητής: Από τον Οκτώβριο του 2017 παραμένει στο «τιμόνι» της ομάδας ο Σάββας Πουρσαϊτιδης. Αυτή είναι η 3η του δουλειά σε πάγκο κυπριακής ομάδας, με τον 41χρονο τεχνικό να δυσκολεύεται αρκετά στο ξεκίνημά του. Ωστόσο πέρσι το έργο του είχε εξαιρετικά αποτελέσματα με το σύλλογο για πρώτη φορά στην ιστορία του να τερματίζει στην 5η θέση.

Έδρα: «Αμμόχωστος» (5.500)

Μεταγραφές: Έχασε κάποιες από τις περσινές «κολώνες» της η προσφυγική ομάδα, που προσπάθησε να τις αναπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρελθόν αποτελούν ο καλός στόπερ Γκολομπάρτ (21/1), ο μπακ Μιντίκης (22/2), οι μέσοι Μαργκάτσα (30/1) και Σάντος (28/10) και ο φορ Σικόρσκι (25/0). Ήρθε ο κίπερ Κίσας (Απ. Λεμεσού), οι στόπερ Λαμπότ (Σερκλ Μπριζ) και Λόπεθ (Αντάρμπε), ο μπακ Τσαμπούρης (Λεβαδειακός), οι χαφ Μαριάνοβιτς (Ακτόμπε) και Παναγή (Άρης Λεμεσού) και ο φορ Σίμσον (Λέιτον Όριεντ).

Προετοιμασία: Δεν ήταν και τόσο καλή η συνολική εικόνα της Νέας Σαλαμίνα στα φιλικά προετοιμασίας, εκεί όπου μέτρησε μόλις μία νίκη στα 4 από αυτά δεχόμενη γκολ στα τρία. Ξεκίνησε με ήττα από τη Ξάνθη με 2-1, για να επικρατήσει με 3-0 της Δόξας. Ήττα από τον Εθν. Άχνας (3-1), ενώ στο τελευταίο της τεστ αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Ομόνοια.

Εκτίμηση: Η ομάδα της Νέας Σαλαμίνας θεωρώ πως αγωνιστικά βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο σχετικά με πέρσι. Απαιτείται να βρει την ομοιογένειά της γιατί υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ της αλλά δύσκολα να μπορέσει να επαναλάβει τη περσινή χρονιά. Μία θέση πάντως στην 8άδα την έχει άνετα.

 

Ομόνοια

Τι έκανε πέρυσι: Από τις πιο ιστορικές ομάδες η Ομόνοια, τραγική ωστόσο η περσινή της πορεία που ξεκίνησε ωστόσο με πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Νέος επενδυτής, νέος προπονητής, πολλές προσθήκες, αλλά το αποτέλεσμα πενιχρό. Ούτε μετά την αλλαγή τεχνικού άλλαξαν τα δεδομένα, με το «τριφύλλι» να κερδίζει μία θέση στην 6άδα λόγω τιμωρίας της Ανόρθωσης. Στην 6η θέση τερμάτισε πέρσι για 2η σερί χρονιά, επίδοση που είχε να επαναληφθεί 63 χρόνια.

Προπονητής: Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με τον Ισπανό Χουάν Κάρλος Ολίβα, που απομακρύνθηκε τον Δεκέμβριο με τον Γιάννη Αναστασίου. Η ομάδα είχε μέτριες εμφανίσεις και το καλοκαίρι αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του. Αντικαταστάτης του ο Νορβηγός Χένινγκ Μπεργκ, που στο παρελθόν έχει κατακτήσει κύπελλο (2015) και πρωτάθλημα (2014) με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Πέρσι όλη τη σεζόν την έβγαλε στην Στάμπαεκ.

Έδρα: «ΓΣΠ» (22.859)

Μεταγραφές: Όπως φάνηκε από τις προθέσεις της νέας Διοίκησης πρόθεση της ήταν να απαλλαγεί από παίχτες που πέρσι έδειξαν αδιαφορία ή γενικά δεν έπεισαν για τις ικανότητές τους. Τέλος οι αμυντικοί Λόρα (16/0), Βύντρα (27/1), Γκαφούρ (10/0), Πρτσε (17/1), Μότα (8/0), οι χαφ Ζίβετς (12/0), Άλβες (27/1), Ατζαγκούν (11/0) και Εντρένα (6/0). Παρελθόν ο δανεικός πέρσι εξτρέμ Κολοβός (18/4) και ο μέσος Λόε (10/0). Προσθήκες σε όλες τις θέσεις. Δανεικός ο κίπερ Ουζόχο (πέρσι Ανόρθωση), οι στόπερ Λούφτερ (Κοπεγχάγη) και Λανγκ (Κλουζ), οι μπακ Λέκτζακ (Ντ. Ζάγκρεμπ) και Περέιρα (Δόξα Κατωκοπιάς), ο χαγ Γκόμες (Άβες), ο μεσοεπιθετικός Ορτέγκα (Μπανίγιας) και οι εξτρέμ Μποτεάκ (Μπρισμπάνε) και Εζρά (Χάποελ Μπερ Σεβά).

Προετοιμασία: Λίγα τα φιλικά προετοιμασίας για την Ομόνοια, μέτρια η εικόνα της αφού ψάχνει να βρει ακόμα τη χημεία της, ωστόσο σε κάθε παιχνίδι της παρουσιάστηκε και πιο βελτιωμένη. Ισοπαλία με 0-0 με την Ανόρθωση, νίκη επί την ΑΕ Λεμεσού με 0-2, ενώ με αλλαγές στο βασικό σχήμα αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Σαλαμίνα.

Εκτίμηση: Ιστορική ομάδα η Ομόνοια, δείχνει να ξεπερνάει σιγά σιγά τα προβλήματα (οικονομικά, διοικητικά, αγωνιστικά) των προηγούμενων ετών και φέτος με περισσότερη «υγεία» θα προσπαθήσει να στοχεύσει σε κάτι καλύτερο. Εφικτός στόχος μπορεί να είναι η 4άδα και η ομάδα είναι ικανή να παλέψει για αυτήν. Υπάρχει θέμα με το γηπεδικό, αφού έχει ζητήσει να αποχωρήσει από το «ΓΣΠ» λόγω υψηλού ενοικίου.

 

Ανόρθωση

Τι έκανε πέρυσι: Τα πολλά προβλήματα (κυρίως οικονομικά) στοίχισαν αρκετά στην Ανόρθωση πέρσι που δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει καθόλου, ενώ μία αφαίρεση βαθμών την έφερε και εκτός 6άδας. Ποιότητα στην ομάδα υπήρχε, αλλά έχασε βαθμούς κόντρα σε φαινομενικά πιο αδύναμους αντιπάλους.

Προπονητής: Πέρσι η χρονιά ξεκίνησε με το Ρόνι Λέβι στον πάγκο της ομάδας της Λάρνακας, ο οποίος σύντομα αντικαταστάθηκε από τον Ολλανδό Στρέπελ. Ωστόσο από το καλοκαίρι στο τιμόνι του συλλόγου βρέθηκε ο «γνωστός» Τιμούρ Κετσπάγια , ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς της ομάδας. Αυτή είναι και η 2η φορά που ο Γεωργιανός θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας με την οποία έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Έδρα: «Αντ. Παπαδόπουλος» (9.782)

Μεταγραφές: Μεγάλες αλλαγές στο φετινό ρόστερ, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο αλλά ταυτόχρονα να μειωθεί αρκετά το μπάτζετ. Παρελθόν αποτελούν ο δανεικός κίπερ Ουζόχο (3 συμμ.), οι αμυντικοί Μπεσάτ (23/2), Πράνιτς (29/5) και Ντουγκλάο (18/30, οι χαφ Μπουφ (8/1), Βίκτορ (28/4), Λαβόρδε (13/1), Ιγκεμπόρ (7/0), Μικελάντζε (23/2) και ο φορ Στεφανέλι (12/2). Ήρθαν ο κίπερ Λόρια (Μαγδεμβούργο), ο στόπερ Μπράνκο (Μακάμπι Νετάνια) και οι μπακ Σελίν (Βουδαπέστη) και Γκαλίτσιος (Μουσκρόν). Στα χαφ 4 δυνατές προσθήκες, Μαργκάτσα (Σαλαμίνα), Αρτυματάς (ΑΠΟΕΛ), Νταουσβίλι (Χάλαντας) και Οκριασβίλι (Κράσνονταρ). Τέλος προστέθηκαν στο ρόστερ ο δανεικός από τον Ολυμπιακό εξτρέμ Μανθάτης, ο εξτρέμ Καλτσάς (Αστ. Τρίπολης) και ο φορ Σαντίκ (Ταραγόνα).

Προετοιμασία: Αρκετά τα φιλικά προετοιμασίας για το σύλλογο της Λάρνακας, κυρίως με ομάδες από την Κύπρο. Σε 8 συνολικά μέτρησε 3 ήττες, 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ήττα από τον Εθ. Άχνας (1-0), ισοπαλία με Γκόου Ιγκλς (1-1), ήττα από την Εξέλσιορ (1-2). Ακολούθησαν οι νίκες επί της Αγίας Νάπας και του Παραλιμνίου αμφότερες με 1-0, για να έρθει η «λευκή» ισοπαλία με την Ομόνοια. Στα τελευταία δύο τεστ της η «Κυρία» επικράτησε εύκολα με 0-4 της Αν. Δερύνειας, για να ηττηθεί με 2-1 από την Πάφο.

Εκτίμηση: Τα πολλά οικονομικά προβλήματα πέρσι έφεραν την αλλαγή στα Διοικητικά του συλλόγου και η φετινή Διοίκηση θα πρέπει να καταφέρει σε ένα «ασφυκτικό» οικονομικό πλαίσιο να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ, ωστόσο απουσιάζουν οι αξιόπιστες εναλλακτικές επιλογές και δύσκολα η «Κυρία» θα μπορέσει να βρεθεί πιο πάνω από την 4άδα.

 

Πάφος

Τι έκανε πέρυσι: Υγιής ομάδα η Πάφος κατάφερε σε μία χρονιά με πολλές «αναποδιές» να παραμείνει άνετα στην κατηγορία. Μπορούσε ακόμα και 6άδα, ωστόσο μία αφαίρεση βαθμών την έφεραν να «φλερτάρει» ακόμα και με υποβιβασμό, ωστόσο η ποιότητά της φάνηκε ξεκάθαρα, πήρε τα παιχνίδια που έπρεπε και σώθηκε σχετικά εύκολα.

Προπονητής: Η σεζόν ξεκίνησε με τον Σκωτσέζο Στίβεν Πρέσλ, που είχε αναλάβει από πέρσι την ομάδα. Το άσχημο ξεκίνημά του όμως έφερε την αντικατάστασή του από τον 41χρονο Κροάτη Ζέλικο Κόπιτς. Άντεξε τις «φουρτούνες», παρουσιάζοντας ανταγωνιστικό σύνολο και παρά τις δυσκολίες κατάφερε να διατηρήσει άνετα την ομάδα στην κατηγορία και για αυτό παραμένει και φέτος.

Έδρα: «Στέλιος Κυριακίδης» (9.394)

Μεταγραφές: Αρκετοί οι παίχτες που έφυγαν, λιγότεροι αυτοί που ήρθαν. Αποχώρησαν ο κίπερ Μολ (27 συμμ.), οι αμυντικοί Καρό (19/2), Χολτ (26/0), Ζάντερ (17/0) και Ντόβνια (16/1), οι μέσοι Κουλς (25/6), Ιμπραχίμ (7/0), Πολίτσι (9/0) και ο φορ Ρακέλ (17/1). Ήρθαν ο κίπερ Ρούντκο (Ντ. Κιέβου), οι μπακ Βαλεριάνος (Ρίγα) και Μίκαελ (Σεντ Ετιέν), οι χαφ Σάνι και Τζέισον (Κρ. Πάλας), ο εξτρέμ Κωνσταντίνου (Ολ. Λευκωσίας) και ο φορ Φέλικ.

Προετοιμασία: Επί πολωνικού εδάφους η βασική προετοιμασία, της ακυρώθηκε ωστόσο το φιλικό με τη Γιαγκελόνια. Ήττα με 4-0 από τη Βίσλα Πλοκ, ενώ επί κυπριακού εδάφους αντιμετώπισε την Ανόρθωση της οποίας επικράτησε με 2-1.

Εκτίμηση: Οικονομικά ο σύλλογος στέκει καλά και μπορεί να καλύψει τα κενά που άφησαν οι πολλές και σε ορισμένες περιπτώσεις τρανταχτές αποχωρήσεις. Από την άλλη οι προσθήκες άργησαν να γίνουν και αυτό θα δυσκολέψει το σύλλογο τουλάχιστον στο ξεκίνημα μέχρι να παρουσιαστεί με ομοιογένεια. Ωστόσο έχει τη δυνατότητα να φανεί ανταγωνιστική ακόμα και για την 6άδα.

 

Δόξα Κατωκοπιάς

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια όλη τη χρονιά πέρσι η Δόξα Κατωκοπιάς, έδειξε ανήμπορη να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από την παραμονή της στην κατηγορία, την οποία ουσιαστικά «σφράγισε» την τελευταία αγωνιστική. «Αγκάθι» της το πρόβλημα στο σκοράρισμα, αλλά και να κρατήσει βαθμούς σε παιχνίδια που προηγήθηκε.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας συνεχίζει από πέρσι ο Λουκάς Χατζηλουκάς. Υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του 51χρονου τεχνικού και δύσκολα να αλλάξει αυτό, αν και τη περσινή σεζόν η ομάδα του δεν έπαιξε κάποιο εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα: «Μακάρειο» (16.000)

Μεταγραφές: Όπως συνηθίζει η ομάδα της Κατακωπιάς και φέτος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, με το πρόσημο μάλλον να κρίνεται μάλλον θετικό. Παρελθόν οι αμυντικοί Τίνκου (29/0), Περέιρα (30/0), Νελσίνιο (22/0) και Μιτρέα (29/2), ο χαφ Ζαλτ (32/4) και ο φορ Παβλόφ (27/4). Ήρθαν οι αμυντικοί Ντερβίτε (Σαρλερουά), Μουχτάρης (ΑΠΟΕΛ), Χριστοφή (Αλκή) και Μιντίκης (Σαλαμίνα). Στα χαφ ο Τραϊτσέφσκι (Αλκή) και ο Μπραμπίλα (Απ. Λάρισας), ενώ επιθετικά ο εξτρέμ Μεσκά (Μπερόε) και ο 33χρονος φορ Καρλάο (Πρατσουάπ).

Προετοιμασία: Λίγα τα φιλικά προετοιμασίας, με 2 ήττες στα πρώτα δύο δίχως καν να σκοράρει (1-0 από Παραλίμνι και 3-0 από Σαλαμίνα) για να δείξει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο τελευταίο της τεστ επικρατώντας με 6-0 της Αλκής.

Εκτίμηση: Ο στόχος για την ομάδα της Δόξας δεν αλλάζει και δεν είναι άλλος από αυτός της άνετης παραμονή της στην κατηγορία. Η περσινή χρονιά δεν ήταν ιδανική όπου υπήρξε μεγάλη ανασφάλεια με την παραμονή να κερδίζεται στις λεπτομέρειες. Φέτος το ρόστερ έχει ανέβει επίπεδο και εύκολα ή δύσκολα οι «πράσινοι» δείχνουν ικανοί να μπουν στην 8άδα.

 

Παραλίμνι

Τι έκανε πέρυσι: Νεοφώτιστο πέρσι το Παραλίμνι, είχε ως στόχο την παραμονή του, την οποία και πανηγύρισε την τελευταία ουσιαστικά αγωνιστική επικρατώντας με 3-2 της Αλκής σε ένα «τρελό» ματς όπου ήθελε μόνο τη νίκη και αυτή ήρθε με γκολ στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων! Εξαιρετική η πορεία του στο κύπελλο, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, για αποκλειστεί οριακά από το ΑΠΟΕΛ.

Προπονητής: Τρεις αγωνιστικές πέρσι πριν τη λήξη της σεζόν ήρθε ο Γιώργος Κοσμάς και κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα στην Κατηγορία. Συνεχίζει και φέτος με στόχο την παραμονή.

Έδρα: «Τάσος Μάρκου» (5.800)

Μεταγραφές: Λιγοστές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ. Παρελθόν αποτελούν ο μπακ Πίτας (28/3), οι χαφ Ενό (24/1) και Κολοκούδιας (17/0) και ο φορ Ζάρατε (24/1). Ήρθαν οι στόπερ Μιτρέφσκι (Χάποελ Χάιφα) και Κυριάκου (ΑΕΛ), ο αμυντικός χαφ Ροντρίγκες (Φεροβιάριο), ο εξτρέμ Τσεπάνιακ (Λέγκνιτσα) και ο φορ Ρουσιάς (ΑΕΚ Λάρνακας).

Προετοιμασία: Τέσσερα τα φιλικά προετοιμασίας για το Παραλίμνι, όλα κόντρα σε ομάδες της Κύπρου. Δύο νίκες και δύο ήττες ο απολογισμός. Νίκη με 1-0 κόντρα στη Δόξα, ήττα με το ίδιο σκορ από την Ανόρθωση, για να ακολουθεί το 4-2 επί του Ερμή. Στην τελευταία της «πρόβα» ωστόσο έδειξε κακό πρόσωπο για να ηττηθεί με 0-3 κόντρα στον Ολ. Λευκωσίας.

Εκτίμηση: Κατά ελάχιστα έχει αλλάξει φέτος η ομάδα που προσπάθησε να δυναμώσει σε όλες τις θέσεις ώστε να καταφέρει να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική. Δείχνει ικανή να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Εθνικός Άχνας

Τι έκανε πέρυσι: Μόλις ένας χρόνος κράτησε η «περιπέτεια» του Εθνικού Άχνας στη Β’ Κατηγορία και φέτος επιστρέφει στα μεγάλα «σαλόνια». Στην 1η θέση τερμάτισε πέρσι με 71 βαθμούς και μόλις μία ήττα σε 30 αγώνες πρωταθλήματος.

Προπονητής: Από το Φεβρουάριο του 2018 προπονητής της ομάδας είναι ο άλλοτε παίχτης της ομάδας και γνωστός από το πέρασμά του από την Ελλάδα, Γιώτης Εγκωμίτης. Από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, γνωρίζει πολύ καλά το σύλλογο και η Διοίκηση τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Έδρα: «Στάδιο Άχνας» (5.422)

Μεταγραφές: Στοχευμένες κινήσεις από τους νεοφώτιστους που προσπάθησαν να διατηρήσουν ένα βασικό σύνολο και Κύπριους και αλλοδαπούς παίχτες στους οποίους προστέθηκαν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, που θα δημιουργήσουν ένα πιο ανταγωνιστικό ρόστερ. Ήρθαν ο κίπερ Στρατιλάτης (Ον. Σωτήρας), Κλομπάρτ (Τουρ), οι χαφ Λαμπάν και Μιγκελίτο (Αμαράντε), ο εξτρέμ Κυπριανού και οι φορ Μαρκόφσκι (δανεικός από ΠΑΟΚ) , Κονέ (Εστορίλ) και Κοστέφσκι (Λέουβεν).

Προετοιμασία: Περιορισμένα σε αριθμό τα φιλικά προετοιμασίας, με θετικό πρόσημο σε όλα. Ισόπαλη με 1-1 απέναντι στην ΑΕΚ, για να επικρατήσει στα επόμενα δύο. Με 1-0 της Ανόρθωσης, ενώ στο πιο πρόσφατό της κέρδισε με 3-1 τη Σαλαμίνα.

Εκτίμηση: Εξαιρετική η περσινή χρονιά στη Β’ Κατηγορία για τον Εθνικό που προσπάθησε να διατηρήσει το βασικό κορμό του και να ενισχυθεί εκεί όπου χρειαζόταν. Στόχος φέτος φυσικά είναι η παραμονή, ο οποίος δείχνει πως εύκολα ή δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί.

 

Ολυμπιακός Λευκωσίας

Τι έκανε πέρυσι: Άμεση επιστροφή στην Α’ κατηγορία για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, που αγωνίστηκε μόλις έναν χρόνο στην Β’ για να επιστρέψει ως 2ος. Μία θέση που άξιζε όλη τη χρονιά, ουσιαστικά όμως εξασφάλισε την τελευταία αγωνιστική, αφού ο 1ος και ο 3ος απείχαν μόλις 3 βαθμούς.

Προπονητής: Νέος τεχνικός από το καλοκαίρι ο Κύπριος Πάμπος Χριστοδούλου, που επιστρέφει στους πάγκους μετά από 1.5 χρόνο. Τελευταία του δουλειά στην Ομόνοια, ενώ έχει ξανά δουλέψει στο σύλλογο τη σεζόν 2010-11. Γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας, έχοντας περάσει από 5 διαφορετικούς συλλόγους. Πρωταθλητής με την ΑΕΛ το 2012, ενώ έχει καθίσει και στον πάγκο της εθνικής.

Έδρα: «Μακάρειο» (16.000)

Μεταγραφές: Αρκετές οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας ώστε αυτό να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Προσθήκες αρκετές και σε όλες τις θέσεις. Ήρθαν οι κίπερ Μπάχτσα (Βέιλε) και Κίρεφ (Ντρίτα), οι αμυντικοί Σαμπίνια (Μεσίνα), Κίκο (Αρούκα), Ψάλτης (Ερμής) και Σιντιμπέ (Μπέζιερς), οι χαφ Ενόχ (Παραλίμνι), Λάντρι (Αλκέινς), Οικονομίδης (Ανόρθωση), Ακόστα (Αλκή), Χαμντί (Σαμπάιλ), οι εξτρέμ Ντουβέρτου (Σαμπάιλ) και Φαμπρίς (Λεϊρία) και ο φορ Αζουλάο (Λουάντα).

Προετοιμασία: Τέσσερα τα φιλικά προετοιμασίας για τους «μαυροπράσινους», που ξεκίνησαν με ήττα από τη Ξάνθη (3-0), για να συνεχίσουν με ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Λόβετς (Β’ Κατηγορία Βουλγαρίας) . Ενθαρρυντικά τα «μηνύματα» που άφησε στα επόμενα δύο, όπου επικράτησε αντίστοιχα του Οθέλλου Αθηένου (2-0) και του Παραλιμνίου (3-0).

Εκτίμηση: Με ενθουσιασμό επιστρέφει ο Ολυμπιακός Λευκωσίας και έχει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Πρόκειται για μία νέα ομάδα, που μπορεί να έχει ποιότητα σε όλες τις θέσεις, της λείπει ωστόσο η απαραίτητη ομοιογένεια. Έχει ικανό και έμπειρο τεχνικό και μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Τσιακίρης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ