foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ219
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ιταλία, Serie B: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 22 Αυγ 2019 19:21
Ιταλία-Serie-B-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Η 88η σεζόν της Serie B είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Με 20 ομάδες φέτος, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2002-03. Η περιπέτεια της Παλέρμο και ο υποβιβασμός της στην Serie D από το αθλητικό Δικαστήριο της χώρας έφερε τον προβιβασμό πέντε ομάδων. Αυτές είναι οι Βίρτους Εντέλα, Γιούβε Στάμπια, Πίζα, Τραπάνι και Πορντενόνε με την τελευταία να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην κατηγορία. Από την Serie A υποβιβάστηκαν πέρυσι οι Έμπολι, Φροζινόνε και Κιέβο, οι οποίες με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες θα επιδιώξουν την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία. Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, αναμένεται συναρπαστικό πρωτάθλημα αφού οι διαφορές μεταξύ των περισσότερων ομάδων είναι μικρές.

Πιθανή τελική κατάταξη 1. Έμπολι, 2. Μπενεβέντο, 3. Φροζινόνε, 4. Κρεμονέζε, 5. Τσιταντέλα, 6. Πεσκάρα, 7. Κροτόνε, 8. Περούτζια, 9. Σπέτσια, 10. Κιέβο, 11. Κοζέντσα, 12. Βίρτους Εντέλα, 13. Τραπάνι, 14. Λιβόρνο, 15. Πίζα, 16. Άσκολι, 17. Βενέτσια, 18. Σαλερνιτάνα, 19. Γιούβε Στάμπια, 20. Πορντενόνε.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Οι 20 ομάδες θα αναμετρηθούν δις μεταξύ τους στο πλαίσιο των 38 αγωνιστικών. Οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα θα κερδίσουν απευθείας άνοδο στην Serie A. Αυτές που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-8 θα συμμετάσχουν στα play offs και μία εξ αυτών στο τέλος θα κερδίσει ένα εισιτήριο ανόδου, εκτός αν η ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση θα έχει διαφορά 15 ή και περισσότερων βαθμών από την 4η. Σε αυτήν την περίπτωση η 3η ομάδα του πίνακα κερδίζει επίσης την απευθείας άνοδο. Όσες βρεθούν στις θέσεις 16-17 θα παίξουν μπαράζ παραμονής, εκτός αν η μεταξύ τους διαφορά είναι 5 ή περισσότεροι βαθμοί. Σε αυτήν την περίπτωση η 17η ομάδα του πίνακα θα υποβιβαστεί απευθείας στην Serie C μαζί με τις τρεις τελευταίες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια που δίνουν πλεονέκτημα είναι τα εξής: α) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια β) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια γ) διαφορά τερμάτων συνολικά στο πρωτάθλημα δ) καλύτερη επίθεση ε) κλήρωση.

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Τσιοφάνι Επιθετικός Φροζινόνε Κρεμονέζε
Βίντο Επιθετικός Αταλάντα Κροτόνε
Στούλατς Μέσος Πάρμα Έμπολι
Μανκούζο Επιθετικός Πεσκάρα Έμπολι
Χάας Μέσος Παλέρμο Φροζινόνε

 

 

Οι ομάδες της Serie B

Βενέτσια

Τι έκανε πέρυσι: Καταστροφική σεζόν αλλά σώθηκε ελέω...Παλέρμο. Ξεκίνησε με τον Βέκι στον πάγκο της αλλά τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα έφεραν γρήγορα στην θέση του τον Τζένγκα. Εκείνος άντεξε μέχρι 3 Μαρτίου και την ήττα από την Βερόνα. Το «καράβι βούλιαζε» και ο Κόζμι ήρθε για να σώσει την κατάσταση. Υπό τις οδηγίες του είχε καλύτερα αποτελέσματα αλλά έδωσε play offs παραμονής με την Σαλερνιτάνα και ηττήθηκε στα πέναλτι. Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε να υποβιβαστεί στην 3η κατηγορία αλλά ο υποβιβασμός της Παλέρμο μέσω της νομικής οδούς, την κράτησε στην κατηγορία.

Προπονητής: Νέος προπονητής ο 39χρονος Ιταλός Αλέσιο Ντιονίζι, ο οποίος έκανε το προπονητικό ντεμπούτο του πέρυσι στον πάγκο της Ιμολέζε.

Έδρα: Pierluigi Penzo (7.450)

Μεταγραφές: Πήρε ως δανεικό από την Σπέτσια τον Ιταλό κεντρικό αμυντικό Τσεκαρόνι που αγωνίστηκε πέρυσι στην Πάντοβα, ως ελεύθερο από την Κολόν Σάντα Φε τον Αργεντινό μέσο Ζουκουλίνι, ως δανεικό από την Τζένοα τον Σέρβο μέσο Λακίτσεβιτς, ως δανεικό από την Ντορίνο τον Ιταλό αμυντικό Φιορνταλίζο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Τεράμο, ως ελεύθερο από την Παλέρμο τον Ιταλό μέσο Φιορντιλίνο. Έφυγαν ο Ιταλός μέσος Μπεντιβόλιο (28/2), ο Ιταλός μέσος Σκιαβόνε (25/0), ο Ισπανός επιθετικός Χέιχο (7/1), ο Ιταλός τερματοφύλακας Βικάριο (34/0), ο Αλβανός επιθετικός Βριόνι (24/1).

Προετοιμασία: Σε φιλικό αγώνα επικράτησε 1-0 της Έμπολι. Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Κατάνια αλλά στον τρίτο γύρο ηττήθηκε 3-1 από την Πάρμα εκτός έδρας και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Με άπειρο προπονητή στην Serie B δεν έχεις τύχη. Πόσο μάλλον όταν το ρόστερ σου έχει φανεί από πέρυσι ότι έχει χτυπητές αδυναμίες. Έγιναν βέβαια αρκετές προσθήκες αλλά όχι ικανές να μεταβάλλουν εντυπωσιακά την δυναμική της. Θα παλέψει για την παραμονή.

 

Τσιταντέλα

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε...Πάλεψε όλη την σεζόν για μία θέση στα play offs ανόδου και τα κατάφερε τερματίζοντας στην 7η θέση. Η άμυνά της ήταν το όπλο της στην διάρκεια της κανονικής περιόδου αλλά στα play offs έδειξε και τις επιθετικές αρετές της. Προκρίθηκε αρχικά επί της Σπέτσια με εκτός έδρας νίκη και στην συνέχεια, ως αουτσάιντερ, πανηγύρισε δύο νίκες επί της Μπενεβέντο, η δεύτερη με 3-0 εκτός έδρας! Στον τελικό των play offs επικράτησε 2-0 της Βερόνα στον πρώτο αγώνα και όλοι πίστεψαν ότι έφτασε η ώρα για την παρθενική συμμετοχή στην Serie A. Ωστόσο τα όνειρα διαλύθηκαν στην ρεβάνς στο Μπεντεγκόντι, όπου ηττήθηκε με 0-3. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 4ο γύρο από την Μπενεβέντο.

Προπονητής: Ο 56χρονος Ιταλοαυστραλός Ρομπέρτο Βεντουράτο θα βρίσκεται στον πάγκο της για 5η διαδοχική σεζόν. Διοίκηση και οπαδοί του συλλόγου τον έχουν σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Στο παρελθόν είχε βρεθεί στους πάγκους των Πιατσέντζα και Κρεμόνεζε.

Έδρα: Pier Cesare Tombolato (7.623)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος ο Ιταλός μέσος Ντ’Ουρσό που πέρυσι αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης, ως δανεικός από την Σαμπντόρια ο Αλβανός επιθετικός Βριόνι που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Βενέτσια, ως δανεικός από την Ρόμα ο Σλοβένος επιθετικός Τσέλαρ, ως δανεικός από την Αταλάντα ο Ιταλός αμυντικός Μόρα που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Προ Πάτρια, απόκτησε με 500.000 ευρώ από την Φεράλπι Σαλό τον Ιταλό μέσο Βίτα. Έφυγαν ο Ιταλός μεσοεπιθετικός Σκενέτι (32/6), ο Ιταλός επιθετικός Μοντσίνι (22/15), ο Ιταλός μέσος Σετεμπρίνι (29/0), ο Ιταλός μέσος Σιέγκα (26/0).

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 6-0 της Τρέντο και 4-1 της Έστε, ηττήθηκε 3-0 από την Βίρτους Βερόνα, 2-0 από την Μπενεβέντο και 2-1 από την Πορντερόνε. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 3-0 εντός έδρας της Πάντοβα και στον τρίτο γύρο πήρε την πρόκριση επί της Κάρπι στα πέναλτι, σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε 3-3.

Εκτίμηση: Έχει και φέτος το υλικό, διαθέτει πλέον και την εμπειρία, για να βρεθεί στα play offs ανόδου. Η απευθείας άνοδο συνιστά υπέρβαση, πιθανή εμπλοκή σε μάχη για την παραμονή θα αποτελέσει δυσάρεστη έκπληξη. Η παρουσία του Βεντουράτο εγγυάται σταθερότητα.

 

Περούτζια

Τι έκανε πέρυσι: Με τον Αλεσάντρο Νέστα να παρουσιάζεται στο ιταλικό κοινό για πρώτη φορά ως προπονητής, είχε μία αρκετά καλή σεζόν και ευνοούμενη από τον αποκλεισμό της Παλέρμο, κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στα play offs ανόδου. Εκεί βέβαια αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Βερόνα, αλλά αυτό συνέβη στην παράταση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την Νοβάρα. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την δυναμική της έδρας της και κατά διαστήματα έπαιξε και όμορφο ποδόσφαιρο. Φάνηκε ανήμπορη να διαχειριστεί την βαθμολογική πίεση.

Προπονητής: Νέος προπονητής ο 43χρονος Ιταλός Μάσιμο Όντο. Πέρυσι απολύθηκε τον Δεκέμβριο από την Κροτόνε, έχοντας κι αυτός ευθύνη για την κάκιστη εικόνα και πορεία της ομάδας. Στο παρελθόν έχει δουλέψει σε Πεσκάρα και Ουντινέζε και ακόμα προσπαθεί να πείσει ότι έχει προπονητικές ικανότητες.

Έδρα: Renato Curi (23.125)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός Άντζελα που αγωνίστηκε πέρυσι στην Σαρλερουά, ως δανεικός από την Κάλιαρι ο Ιταλός τερματοφύλακας Βικάριο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Βενέτσια, ως δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι ο Ισπανός επιθετικός Πάολο Φερνάντες που αγωνίστηκε πέρυσι στην Μπρέντα, ως δανεικός από την Μπενεβέντο ο Ιταλός αριστερός μπακ Ντι Κιάρα, ως δανεικός από την Μπενεβέντο ο Ιταλός επιθετικός Ιεμέλο, ως ελεύθερος ο Ιταλός επιθετικός Μπουοναϊούτο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Μπενεβέντο. Έφυγαν ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός Ελ Γιαμίκ (23/1), ο Νιγηριανός μέσος Κίνγκσλεϊ (25/1), ο Ιταλός επιθετικός Βέρε (36/12), ο Βορειοκορεάτης επιθετικός Χαν (20/4).

Προετοιμασία: Σε φιλικό αγώνα ηττήθηκε 3-1 από την Ρόμα. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Τριεστίνα και στον τρίτο γύρο επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Μπρέσια στην παράταση.

Εκτίμηση: Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της και αρκετούς παίκτες που πέρυσι αγωνίστηκαν στην Μπενεντέντο. Με Νέστα για δεύτερη σερί σεζόν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάτι καλό, με Όντο όμως υπάρχει ερωτηματικό. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στα play offs αποτελεί ταβάνι στις φιλοδοξίες της.

 

Σπέτσια

Τι έκανε πέρυσι: Ρεαλιστικά έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ο Πασκουάλε Μαρίνο πήρε σε πολλές περιπτώσεις το 100% των παικτών του και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια στην 6η θέση. Βέβαια ως γηπεδούχος παρουσιάστηκε πολύ περισσότερο ανταγωνιστική από ό,τι ως φιλοξενούμενη. Στον πρώτο γύρο των play offs είχε το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Τσιταντέλα αλλά ηττήθηκε 1-2 και τα όνειρα τελείωσαν εκεί. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από την ΣΠΑΛ.

Προπονητής: Νέος τεχνικός είναι ο 41χρονος Ιταλός, Βιντσέντζο Ιταλιάνο, ο οποίος πέρυσι ήταν στον πάγκο της Τραπάνι, στην πρώτη σοβαρή δουλειά του ως προπονητής.

Έδρα: Alberto Picco (10.290)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος από την Ταραγόνα ο Ισπανός αμυντικός Σαλβαδόρ Φερέρ, ως δανεικός από την Σασουόλο ο Ιταλός αριστερός μπακ Μαρκίτσα που πέρυσι αγωνίστηκε στην Κροτόνε, ως δανεικός από την Σασουόλο ο Ιταλός επιθετικός Ρίτσι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπενεβέντο, απόκτησε με 300.000 ευρώ από την Ντε Χράαφσχαπ τον Ολλανδό επιθετικό Μπούρχζορχ. Πούλησε στην Κλαμπ Μπριζ τον Νιγηριανό επιθετικό Οκερέκε (31/10), έφυγαν ο Ιταλός αριστερός μπακ Αουγκέλο (32/1) και ο Ολλανδός μέσος Ντα Κρουζ (14/2).

Προετοιμασία: Σε φιλικό αγώνα ηττήθηκε 5-3 από την Σαμπντόρια. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 5-0 εντός έδρας της Προ Πάτρια και στον τρίτο γύρο ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Σασουόλο.

Εκτίμηση: Πέρυσι ο Μαρίνο δημιούργησε μία ανταγωνιστική Σπέτσια με ένα περιορισμένο σε δυνατότητες ρόστερ. Μπορεί να κάνει άραγε το ίδιο ο Ιταλιάνο; Θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο αλλά θα αποτελέσει έκπληξη αν κάνει καλύτερη πορεία από την περσινή.

 

Σαλερνιτάνα

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε την σεζόν με υψηλές φιλοδοξίες, έχοντας θεωρητικά δυνατό ρόστερ, και έφτασε να παίζει την παραμονή της στα play offs με την Βενέτσια. Βγήκε νικήτρια στα πέναλτι στην συγκεκριμένη διαδικασία αν και αργότερα αποδείχθηκε πως δεν είχε σημασία. Έκλεισε την σεζόν με προπονητή τον Λεονάρντο Μενικίνι που είχε έρθει τον Μάιο για να την σώσει από τα χειρότερα, αντικαθιστώντας τον Γκρεγκούτσι, ο οποίος με την σειρά του είχε αντικαταστήσει τον Κολαντουόνο τον Δεκέμβριο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από την Βίρτους Εντέλα.

Προπονητής: Ο 71χρονος Ιταλός Τζιαμπιέρο Βεντούρα είναι ο νέος τεχνικός της Σαλερνιτάνα. Ο άνθρωπος που αντιπαθεί σχεδόν όλο το ποδοσφαιρικό κοινό της Ιταλίας λόγω της αποτυχίας του να οδηγήσει την Σκουάντρα Ατζούρα στην τελική φάση του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτός που έκατσε πέρυσι μόλις για έναν μήνα στον πάγκο της Κιέβο και έφυγε νύχτα. Προσπαθεί να ξαναφτιάξει το όνομά του αλλά μάλλον είναι αργά...

Έδρα: Arechi (31.300)

Μεταγραφές: Ήρθε ως δανεικός από την Τζένοα ο Πολωνός αριστερός μπακ Γιαροσζίνσκι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Κιέβο, ως ελεύθερος από την Ανκαραγκιουτσού ο Ιταλός επιθετικός Τσέρτσι, ως δανεικοί από την Λάτσιο ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός Κιγινέ (πέρυσι στην Κιέβο), ο Κύπριος αμυντικός Κάρο, ο Ιταλός μέσος Μαΐστρο και ο Ιταλός επιθετικός Λομπάρντι (πέρυσι στην Βενέτσια), ως δανεικός από την Μπενεβέντο ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός Μπιγιόνγκ, ως ελεύθερος από την Κροτόνε ο Ιταλός μέσος Φιρέντσε. Έφυγαν ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός Πουτσίνο (24/2), ο Ιταλός δεξιός μπακ Σκιάβι (14/0).

Προετοιμασία: Σε φιλικό αγώνα επικράτησε 4-1 της Σαμπενεντετέσε και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Πιτσέρνο. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Καταντζάρο και στον τρίτο γύρο ηττήθηκε 4-0 εκτός έδρας από την Λέτσε.

Εκτίμηση: Ρόστερ με αρκετά νέα πρόσωπα και χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό, προπονητής που θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί αν σεβόταν το όνομά του και την προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Προβλέπονται δύσκολες στιγμές για την Σαλερνιτάνα με τους οπαδούς να βρίσκονται από πέρυσι σε ανοικτή κόντρα με την διοίκηση.

 

Κρεμονέζε

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε την σεζόν με τον Μαντορλίνι στον πάγκο της αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Ραστέλι τον Νοέμβριο. Υπό τις οδηγίες του βελτιώθηκε αλλά σταδιακά.Από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο έτρεξε αήττητο σερί δέκα αγωνιστικών και έφτασε μία ανάσα από τα play offs ανόδου αλλά έχασε το εισιτήριο την τελευταία αγωνιστική, όταν και ηττήθηκε στην έδρα της Περούτζια. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την Πίζα.

Προπονητής: Ο 50χρονος Ιταλός τεχνικός Μάσιμο Ραστέλι έχει φέτος την ευκαιρία να προετοιμάσει την ομάδα το καλοκαίρι και να την οδηγήσει από την πρώτη αγωνιστική. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως προπονητής των Κάλιαρι και Αβελίνο.

Έδρα: Giovanni Zini (20.641)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος από την Φροζινόνε ο Ιταλός επιθετικός Τσιοφάνι, ως ελεύθερος από την Φότζια ο Ιταλός μεσοεπιθετικός Ντέλι, ως δανεικός από την Σασουόλο ο Ιταλός αμυντικός Ραβαλένι που αγωνίστηκε πέρυσι στην Πάντοβα, ως δανεικός από την Λάτσιο ο Ιταλός επιθετικός Παλόμπι που αγωνίστηκε πέρυσι στην Λέτσε. Έφυγαν ο επιθετικός Καρέτα (30/1), ο Ιταλός επιθετικός Στρίτσολο (14/2), ο Βραζιλιάνος μέσος Εσπέτο (23/1), ο Ιταλός μέσος Καστροβίλι (26/4).

Προετοιμασία: Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 3-2 της Τζιάνια Ερμίνιο και ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Νάπολι. Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 4-0 εντός έδρας της Βίρτους Φρανκαβίγια και για τον τρίτο γύρο επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Βερόνα στην παράταση.

Εκτίμηση: Φέτος θέλει να μπει πιο δυνατά στην σεζόν, έκανε στοχευμένες προσθήκες και έχει τον Ραστέλι στον πάγκο από το ξεκίνημα. Μπορεί σίγουρα την συμμετοχή στα play offs, δεν αποκλείεται να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω, αν της πάνε καλά κάποια πράγματα.

 

Άσκολι

Τι έκανε πέρυσι: Με τον Βιτσέντζο Βιβαρίνι στον πάγκο της είχε μία μάλλον βαρετή σεζόν. Δεν ανησύχησε ιδιαίτερα για την παραμονή, δεν έπεισε ποτέ ότι μπορούσε να διεκδικήσει μία θέση στα play offs ανόδου. Τερμάτισε στην 12η θέση ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την Βιτερμπέζε Καστρένζε.

Προπονητής: Ο 36χρονος Ιταλός Πάολο Ζανέτι είναι o νέος προπονητής. Τις προηγούμενες δύο σεζόν ήταν στον πάγκο της Σίντιρολ ενώ την σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε στην Άσκολι ως ποδοσφαιριστής.

Έδρα: Cino e Lillo Del Duca (10.887)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος από την Σαλερνιτάνα ο Ιταλός αμυντικός Πουτσίνο, ως δανεικός από την Τορίνο ο αμυντικός από το Εκουαδόρ, Φέριγκρα, ως δανεικός από την Πάρμα ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός Ντα Κρουζ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Σπέτσια, ως δανεικός από την Τζένοα ο Κοράτης μέσος Μπρλεκ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Λουγκάνο, ως ελέυθερος από την Φότζια ο Ιταλός μέσος Γκέρμπο, ως δανεικός από την Σασουόλο ο Ιταλός επιθετικός Σκαμάκα που πέρυσι αγωνίστηκε στην Τσβόλε. Έφυγαν ο Ιταλός επιθετικός Γκαντζ (11/2) και ο Ιταλός αμυντικός Παντέλα (21/1).

Προετοιμασία: Σε φιλικό αγώνα ηττήθηκε 1-0 από την Φροζινόνε. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 5-1 εντός έδρας της Προ Βερτσέλι και στον τρίτο γύρο 2-0 εντός έδρας της Τραπάνι.

Εκτίμηση: Αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ και ένας άπειρος προπονητής. Ξεκινάει με βασικό στόχο την παραμονή και δεν φαντάζει ικανή να πετύχει κάτι περισσότερο. Αν τελικά υποβιβαστεί δεν θα αποτελέσει έκπληξη.

 

Μπενεβέντο

Τι έκανε πέρυσι: Έχοντας υποβιβαστεί από την Serie A, είχε θέσει ως στόχο την άμεση επιστροφή. Με τον Μπούκι στον πάγκο της από την αρχή έως το τέλος της σεζόν, είχε διαστήματα στα οποία συνδύασε το επιθετικό ποδόσφαιρο με την αποτελεσματικότητα αλλά είχε και ημέρες που δεν απέδωσε βάσει των δυνατοτήτων του ρόστερ της. Τελικά κατέκτησε την 3η θέση που της έδινε πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τον τελικό των play offs αλλά δεν έφτασε έως εκεί. Αποκλείστηκε απροσδόκητα στον δεύτερο γύρο, όταν αρχικά επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Τσιταντέλα αλλά ηττήθηκε 0-3 εντός έδρας! Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Ίντερ.

Προπονητής: Νέος προπονητής των «μάγων» είναι ο 46χρονος Ιταλός, Φίλιπο Ιντζάγκι. Πέρυσι απέτυχε στο έργο του στην Μπολόνια και επιστρέφει στην Serie B, όπου είχε κάνει ουσιαστικό το προπονητικό του σχολείο στον πάγκο της Βενέτσια για δύο σεζόν. Είναι μεγάλη προσωπικότητα για το ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά έχει πολλά να αποδείξει και να μάθει ακόμα ως τεχνικός.

Έδρα: Ciro Vigorito (17.554)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος από την ΣΠΑΛ ο Ιταλός μέσος Σκιαταρέλα, ως ελεύθερος από την Σαμπντόρια ο Ιταλός επιθετικός Σάου, ως ελεύθερος από την Σπέτσια ο Ιταλός τερματοφύλακας Μανφρεντίνι, ως ελεύθερος από την Φότζια ο Γερμανός μεσοεπιθετικός Κραγκλ, απόκτησε από την Νάπόλι με 1.5 εκ Ευρώ τα δικαιώματα του Ιταλού επιθετικού Ρομπέρτο Ινσίνιε που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός (27/8). Έφυγαν ο αμυντικός Ντι Κιάρα (19/0), ο Ισπανός επιθετικός Ασένσιο (22/3), ο Ιταλός μεσοεπιθετικός Ρίτσι (28/2), ο Ιταλός επιθετικός Μπουοναϊούτο (33/1).

Προετοιμασία: Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 2-1 της Νάπολι, 2-0 της Τσιταντέλα και 6-0 της Καστροβιλάρι, ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Βαστέσε. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 4-3 εντός έδρας από την Μόντσα.

Εκτίμηση: Και φέτος συγκαταλέγεται στα φαβορί για άνοδο. Δυνατό ρόστερ με μεγάλη ποιότητα στην επιθετική γραμμή. Ο Φίλιπο Ιντζάγκι επιθυμεί και ο ίδιος να συνδέσει το όνομά του με μία σημαντική επιτυχία, οπότε το κίνητρο είναι διπλό. Σίγουρα μέσα στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

 

Κροτόνε

Τι έκανε πέρυσι: Αποτυχημένη σεζόν που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε καταστροφική. Είχε φιλοδοξίες για άνοδο και πέρασε σημαντικό κομμάτι της σεζόν εντός ή πολύ κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Ο Στρόπα ήταν αυτός που επωμίστηκε το βάρος της κακής αγωνιστικής εικόνας μέχρι τον Οκτώβριο και ο ίδιος που επέστρεψε στην θέση του δύο μήνες μετά για να σώσει τελικά την σεζόν και να οδηγήσει την Κροτόνε στην 11η θέση. Ενδιάμεσα στον πάγκο της βρέθηκε ο Μάσιμο Όντο, ο οποίος απέτυχε πλήρως! Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 4ο γύρο από την Μπολόνια.

Προπονητής: Ο 51χρονος Ιταλός τεχνικός Τζιοβάνι Στρόπα θα βρίσκεται και φέτος στον πάγκο της. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Σιντιρόλ, Πεσκάρα, Σπέτσια και Φότζια.

Έδρα: Ezio Scida (16.547)

Μεταγραφές: Ήρθε ως δανεικός από την Αταλάντα ο Ιταλός επιθετικός Βίντο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Περούτζια, ως ελεύθερος από την Σαλερνιτάνα ο Γάλλος αριστερός μπακ Γκιλιοτί, ως ελεύθερος από την Περούτζια ο Ιταλός επιθετικός Μουστάκιο, ως δανεικός από την Μίλαν ο Ιταλός αμυντικός Μπελόντι που αγωνίστηκε πέρυσι στην Όλμπια. Πούλησε στην Μαγιόρκα τον Κροάτη επιθετικό Μπούντιμιρ (17/3) και στην Μπρέσια τον Ιταλό αριστερό μπακ Μαρτέλα (15/0). Έφυγαν ο Ιταλός μέσος Φιρέντσε (29/4), ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός Σαμπιρίζι (33/0), ο Ιταλός αριστερός μπακ Μαρκίτσα (17/0), ο Φινλανδός κεντρικός αμυντικός Βαϊσάνεν (26/0).

Προετοιμασία: Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 6-2 της Αλέτι Κοζέντσα και 3-0 της Καστροβιλάρι, ηττήθηκε 1-0 από την Χετάφε. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 4-3 εντός έδρας της Αρέτσο, στον τρίτο γύρο ηττήθηκε 3-1 εντός έδρας από την Σαμπντόρια.

Εκτίμηση: Ξεκινά και φέτος με φιλοδοξίες αλλά ο Στρόπα προτιμά τα έργα και τα λίγα λόγια. Έχει δυναμική ως σύλλογος για να πρωταγωνιστήσει στην Serie B, αλλά θα μπορεί κάποιος να πει περισσότερα στο τέλος του πρώτου γύρου. Μάλλον απίθανο να καρδιοχτυπήσει όπως πέρυσι.

 

Κοζέντσα

Τι έκανε πέρυσι: Ως νεοφώτιστη στην κατηγορία είχε μοναδικό στόχο την παραμονή. Αυτή επετεύχθη άνετα και η τελική 10η θέση αποτελεί μία επιβράβευση για την πολύ καλή σεζόν υπό τις οδηγίες του Μπράλια. Οξύμωρο γεγονός τα μόλις 34 γκολ στο ενεργητικό της που αποτέλεσαν την χειρότερη επίδοση της κατηγορίας αλλά η Κοζέντσα με έξι νίκες με σκορ 1-0 απέδειξε ότι είχε συγκεκριμένο πλάνο στον αγωνιστικό χώρο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από την Τορίνο.

Προπονητής: Ο 64χρονος Ιταλός τεχνικός Πιέρο θα βρίσκεται για τρίτη σερί σεζόν στον πάγκο της. Στο παρελθόν έχει θητεύσει σε Γιούβε Στάμπια, Πίζα, Λέτσε και Αλεσάντρια.

Έδρα: San Vito-Gigi Marulla (24.209)

Μεταγραφές: Ήρθε ως δανεικός από την Σασουόλο ο Ιταλός επιθετικός Πιερίνι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Σπέτσια, ως ελεύθερος από την Κρεμονέζε ο Ιταλός επιθετικός Καρέτα, ως ελεύθερος από την Σαλερνιτάνα ο Ιταλός δεξιός μπακ Σκιάβι, ως δανεικός από την Πεσκάρα ο Σενεγαλέζος μέσος Κανουτέ, ως δανεικός από την Περούτζια ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός Μονάκο, ως δανεικός από την Σασουόλο ο Γάλλος μέσος Μπρο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Πάντοβα. Έφυγαν ο Ιταλός μέσος Μούνγκο (29/0), ο Αργεντινός μέσος Ίθκο (3/0), ο Αλβανός κεντρικός αμυντικός Ντερμάκου (33/1).

Προετοιμασία: Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 3-1 της Ατλέτι Κοζέντσα, ηττήθηκε 5-1 από την Μονόπολι και ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ρέντε. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Μονόπολι.

Εκτίμηση: Μία χρονιά ανάλογη με την περσινή θα θεωρηθεί επιτυχία. Ο πήχυς δεν ανεβαίνει λόγω περιορισμένου μπάτζετ αλλά επικρατεί αισιοδοξία ότι θα πετύχει και φέτος τον στόχο της. Αναμένεται στο δεύτερο μισό του πίνακα αλλά δεν είναι εκ των φαβορί για υποβιβασμό.

 

Λιβόρνο

Τι έκανε πέρυσι: Απέφυγε τον υποβιβασμό και ολοκλήρωσε την σεζόν στην 13η θέση, πρακτικά το καλύτερο που μπορούσε να κάνει. Αν μάλιστα η διοίκηση άκουγε τους οπαδούς και διατηρούσε περισσότερο στον πάγκο τον Λουκαρέλι, θα βρισκόταν σήμερα στην Serie C. Διότι ο αγαπημένος της εξέδρας δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα από τον πάγκο και μέχρι την απόλυσή του, τον Νοέμβριο, η Λιβόρνο φάνταζε ως φαβορί για υποβιβασμό. Η έλευση του Μπρέντα άλλαξε την μοίρα της και χάρη στην βελτίωση των εντός έδρας επιδόσεων, πέτυχε και την παραμονή. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από την Κροτόνε.

Προπονητής: Ο 49χρονος Ιταλός τεχνικός Ρομπέρτο Μπρέντα την έσωσε λοιπόν πέρυσι και φέτος ανέλαβε να την προετοιμάσει ο ίδιος. Στο παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους των Ρετζίνα, Λατίνα, Τερνάνα, Βίρτους Εντέλα και Περούτζια.

Έδρα: Armando Picchi (19.238)

Μεταγραφές: Ήρθε ως δανεικός από την Μπολόνια ο Ιταλός μέσος Ρίτσο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Κάρπι, ως δανεικός από την Μίλαν ο Ιταλός τερματοφύλακας Πλιτσάρι, ως ελεύθερος από την Φότζια ο Ιταλός επιθετικός Ματσέο, ως δανεικός από την Αταλάντα ο Ιταλός μέσος Ντελ Πράτο, ως ελεύθερος από την Πάντοβα ο Ελβετός αμυντικός Μοργκανέλα. Έφυγαν ο Ιταλός μέσος Βαλιάνι (30/0), ο Ιταλός επιθετικός Τζιανέτι (25/8).

Προετοιμασία: Σε φιλικούς αγώνες ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Γκούμπιο και ηττήθηκε 1-0 από την Φιορεντίνα. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε με 1-0 από την Κάρπι.

Εκτίμηση: Μοναδικός στόχος η παραμονή. Με τον Μπρέντα βελτιώθηκε πέρυσι, μένει να φανεί αν μπορεί υπό τις οδηγίες του να μαζέψει πιο γρήγορα τους απαραίτητους βαθμούς. Με πολλές αδυναμίες το ρόστερ, προβλέπεται δύσκολη σεζόν.

 

Φροζινόνε

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν εξ αρχής το μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό στην Serie A και δεν κατάφερε να αλλάξει την μοίρα της, παρότι προσπάθησε σκληρά. Με τον Λονγκό στον πάγκο της, πέτυχε την πρώτη νίκη της στην 10η αγωνιστική στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΣΠΑΛ. Ο εν λόγω τεχνικός απομακρύνθηκε τον Δεκέμβριο και στην θέση του ήρθε ο Μπαρόνι αλλά η πρώτη εντός έδρας νίκη ήρθε στις 3 Απριλίου κόντρα στην Πάρμα! Αυτή έμελε να είναι και η μοναδική στο Μπενίτο Στίρπε. Τερμάτισε στην 19η θέση ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από την Σιντιρόλ.

Προπονητής: Νέος τεχνικός ο 43χρονος Ιταλός, Αλεσάντρο Νέστα. Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του στις ΗΠΑ, στον πάγκο του Μαϊάμι, και πέρυσι ήταν προπονητής της Περούτζια.

Έδρα: Benito Stirpe (16.227)

Μεταγραφές: Ήρθε ως δανεικός από την Αταλάντα ο Ιταλός αριστερός μπακ Εγκουέλφι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Λιβόρνο, ως δανεικός από την Αταλάντα ο Ελβετός μέσος Χάας που πέρυσι αγωνίστηκε στην Παλέρμο, ως ελεύθερος από την Παλέρμο ο Ιταλός δεξιός μπακ Σάλβι, ως ελεύθερος από την Παλέρμο ο Πολωνός κεντρικός αμυντικός Σζιμίνσκι, ως δανεικός από την ΣΠΑΛ ο Ιταλός αριστερός μπακ Βιτάλε που πέρυσι αγωνίστηκε στην Κάρπι. Έφυγαν ο Ιταλός επιθετικός Τσιοφάνι (32/5), ο Γκανέζος μέσος Τσιμπσά (32/1), ο Ιταλός επιθετικός Πιναμόντι (27/5), ο Ιταλός μέσος Κασάτα (19/2), ο Ιταλός μέσος Βαλτσάνια (13/2).

Προετοιμασία: Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 3-0 της Ριέτι και 1-0 της Άσκολι, ηττήθηκε 4-1 από την Λέτσε και ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Μόντσα. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 4-0 εντός έδρας της Καραρέζε και στον τρίτο γύρο επιβλήθηκε 5-1 εντός έδρας της Μονόπολι.

Εκτίμηση: Έχει αρκετές αλλαγές το ρόστερ αλλά κουβαλώντας πλέον ως σύλλογος την εμπειρία της Serie A και με ισχυρή προσωπικότητα στον πάγκο, αναμένεται να βρεθεί εντός των θέσεων των play offs ανόδου.

 

Κιέβο

Τι έκανε πέρυσι: Επιστροφή στην Serie B μετά την σεζόν 2007-08! Η περσινή χρονιά στην Serie A στράβωσε από νωρίς και η Κιέβο δεν είχε ούτε τον κατάλληλο προπονητή αλλά ούτε το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Ξεκίνησε με τον Ντ΄Άνα στον πάγκο της, συνέχισε για μικρό χρονικό διάστημα με τον Βεντούρα και τελικά τον Νοέμβριο ανέλαβε ο Ντι Κάρλο, υπό τις οδηγίες του οποίου ήρθε και η πρώτη νίκη, τον Δεκέμβριο επί της Φροζινόνε! Ολοκλήρωσε την σεζόν στην τελευταία θέση με μόλις 17 βαθμούς, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο από την Κάλιαρι.

Προπονητής: Νέος προπονητής ο 43χρονος Ιταλός, Μικέλε Μαρκολίνι, ο οποίος πέρυσι ήταν στον πάγκο της Αλμπινολέφε, ενώ έχει επίσης εργαστεί σε Αβελίνο, Αλεσάντρια αλλά και σε μικρότερους συλλόγους.

Έδρα: Marc’Antonio Bentegodi (38.402)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος από την Κιασό ο Ιταλός αμυντικός Μπρίβιο, ως δανεικός από την ΣΠΑΛ ο Ιταλός μέσος Εσπόζιτο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Ραβένα, ως δανεικός από την Κάλιαρι ο Κολομβιανός επιθετικός Σέτερ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Όλμπια. Πούλησε στην Σαμπντόρια τον Γάλλο μέσος Λερίς (23/0), στην Λάτσιο τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό Κιγινέ (23/0), στην Σαμπντόρια τον Ιταλό μέσο Ντεπάολι (33/0), στην Τζένοα τον Πολωνό αμυντικό Γιαροσζίνσκι (19/0), στην Μπολόνια τον Ιταλό κεντρικό αμυντικό Μπάνι (30/0). Έφυγαν ο Ιταλός μέσος Ριγκόνι (24/0), ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός Μπάρμπα (30/0), ο Ιταλός αμυντικός Ροσετίνι (21/0).

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 3-2 της Αρτσινάνο Βαλτσιάμπο, ηττήθηκε 2-1 από την Βίρτους Εντέλα και την Κάλιαρι. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου πήρε την πρόκριση στα πέναλτι επί της Ραβένα, στον τρίτο γύρο ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας από την Κάλιαρι.

Εκτίμηση: Αναμένεται δύσκολη σεζόν για την Κιέβο. Σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ, προπονητής αμφιβόλου αξίας και σίγουρα ένα παράξενο συναίσθημα επιστροφής στην Serie B έπειτα από πολλά χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται φαβορί για άνοδο, ενδεχομένως να δυσκολευτεί και για τα play offs.

 

Εμπολι

Τι έκανε πέρυσι: Έχασε στις λεπτομέρειες κυριολεκτικά την παραμονή. Ξεκίνησε την σεζόν με τον Αντρεατσόλι στον πάγκο αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και η διοίκηση αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Ιακίνι. Ο ερχομός του δεύτερου έφερε και πολλά θετικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα, ωστόσο τον Μάρτιο η Έμπολι παρέμενε σε δεινή θέση και η διοίκηση έδωσε νέα ευκαιρία στον Αντρεατσόλι. Ο σύλλογος είχε πολύ καλό φίνις, όμως δεν ευνοήθηκε από άλλα αποτελέσματα και εξαιτίας της ήττας από την Ίντερ την τελευταία αγωνιστική, υποβιβάστηκε στην Serie B, υστερώντας σε ισοβαθμία με την Τζένοα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από την Τσιταντέλα.

Προπονητής: Νέος τεχνικός είναι ο ο 42χρονος Ιταλός, Κρίστιαν Μπούκι, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν στον πάγκο της Μπενεβέντο και έχει επίσης δουλέψει σε Πεσκάρα, Περούτζια και Σασουόλο.

Έδρα: Carlo Castellani (16.284)

Μεταγραφές: Ήρθε ως δανεικός από την Γκρασχόπερς ο Ελβετός μέσος Μπαϊράμι, ως ελεύθερος ο Ιταλός επιθετικός Μανκούζο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Πεσκάρα, ως δανεικός από την Βερόνα ο Σλοβένος αμυντικός Μπάλκοβετς, ως δανεικός από την Πάρμα ο Ιταλός μέσος Ντέτσι, ως ελεύθερος από την Πάρμα ο Σλοβένος μέσος Στούλατς, ως ελεύθεροι από την Παλέρμο ο Ιταλός επιθετικός Μορέο και ο Ιταλός τερματοφύλακας Μπρινιόλι, ως δανεικός από την Σασουόλο ο Ιταλός μέσος Φρατέζι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Άσκολι, ως δανεικός από την Βερόνα ο Τυνήσιος εξτρέμ Λαρίμπι, απόκτησε με 3.5 εκ ευρώ από τον Ολυμπιακό τα δικαιώματα του Έλληνα κεντρικού αμυντικού Νικολάου που αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός (4/0). Πούλησε στην Νάπολι τον Ιταλό δεξιό μπακ Ντι Λορέντσο (37/5), στην Μίλαν τον Βόσνιο μεσοεπιθετικό Κρούνιτς (33/5) και τον Αλγερινό μέσο Μπενασέρ (37/0), στην Σασουόλο τον Ιταλό επιθετικό Καπούτο (38/16).

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 5-1 της Ποντεντέρα και ηττήθηκε 1-0 από Σασουόλο και Βενέτσια. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Ρετζίνα και στον τρίτο γύρο επίσης 2-1 εντός έδρας της Πεσκάρα αλλά στην παράταση.

Εκτίμηση: Ναι μεν πούλησε πολύ σημαντικούς παίκτες, ήρθαν δε αξιόλογοι ποδοσφαιριστές για τα δεδομένα της κατηγορίας και φαντάζει ως εκ των φαβορί για άνοδο. Ο Μπούκι έδειξε επίσης καλά δείγματα πέρυσι στην Μπενεβέντο και η πιο βαριά φανέλα της Έμπολι θα βοηθήσει και τον ίδιο.

 

Γιούβε Στάμπια

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την άνοδο ως πρωταθλήτρια στον 3ο όμιλο της Serie C, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα αλλά και επίθεση. Μόλις δύο ήττες στην διάρκεια της χρονιάς και επιστροφή στην Serie B μετά την σεζόν 2013-14.

Προπονητής: Ο 40χρονος Ιταλός, Φάμπιο Καζέρτα, παραμένει στον πάγκο για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Δεν έχει εμπειρία από την κατηγορία αλλά έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη διοίκησης και οπαδών.

Έδρα: Ρομέο Μέντι (13.000)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος από την Κοζέντσα ο Αργεντινός μέσος Ίθκο, ως δανεικός από την Λάτσιο ο Ιταλός μέσος Ντι Τζενάρο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Σαλερνιτάνα, ως δανεικός από την Λάτσιο ο Ιταλός επιθετικός Ρόσι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Βενέτσια, ως δανεικός από την Γιουβέντους ο Ιταλός επιθετικός Ντελ Σόλε που πέρυσι αγωνίστηκε στην Πεσκάρα. Έφυγε ο Ιταλός επιθετικός Παπόνι (33/13).

Προετοιμασία: Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 4-0 της Φιντέλις Άντρια και 3-1 της Τσιτά ντι Καμπομπάσο. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ιμολέζε.

Εκτίμηση: Άλλο Serie C άλλο Serie B και ειδικότερα για έναν σύλλογο όπως η Γιούβε Στάμπια. Θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες και θα δώσει μάχη για την παραμονή.

Πεσκάρα

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε την σεζόν ταπεινά και προσπαθώντας να βελτιωθεί από αγώνα σε αγώνα. Είχε καλές περιόδους, είχε και αρκετά παιχνίδια που δεν δικαιολογούσαν υψηλές βλέψεις. Στηριζόμενη στην έδρα της και με τον Πιλόν να κάνει συνολικά καλό κοουτσάρισμα στην διάρκεια της σεζόν, κατέκτησε την 4η θέση που της έδωσε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των play offs ανόδου. Εκεί ωστόσο ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με την Βερόνα και ηττήθηκε 0-1 εντός, μένοντας εκτός τελικού. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από την Κιέβο.

Προπονητής: Νέος τεχνικός είναι ο 41χρονος Ιταλός, Λουτσιάνο Ζάουρι, ο οποίος έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής της Πεσκάρα την σεζόν 2013-14 αλλά προπονητικά δεν έχει καμία προηγούμενη σοβαρή εμπειρία.

Έδρα: Αντριάτικο (20.515)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος από την Παλέρμο ο Βούλγαρος μέσος Τσότσεβ, ως δανεικός από την Νάπολι ο Ιταλός μέσος Παλμιέρο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Κοζέντσα, ως δανεικός από την Αταλάντα ο Ιταλός επιθετικός Τουμινέλο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Λέτσε, ως ελεύθερος από την Φότζια ο Ιταλός μέσος Μπουσελάτο, ως ελεύθερος από την Νοβάρα ο Ιταλός επιθετικός Μανιέρο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Κοζέντσα. Έφυγαν ο Σενεγαλέζος μέσος Κανουτέ (10/0) και ο Ιταλός επιθετικός Μανκούζο (37/19).

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 8-1 της Ντελφίνο, 11-0 της Ανγκολάνα και 2-1 της Πινέτο. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 3-2 εντός έδρας της Μάντοβα και στον τρίτο γύρο ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας από την Έμπολι στην παράταση.

Εκτίμηση: Το ρόστερ έχει και φέτος τις δυνατότητες να διεκδικήσει μία θέση στα play offs ανόδου αλλά η παρουσία του Ζάουρι στον πάγκο αποτελεί θεωρητικά μειονέκτημα, λόγω της απειρίας του.

 

Πίζα

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 3η θέση του 1ου ομίλου στην Serie C. Ως γηπεδούχος είχε μόλις μία ήττα αλλά και εννέα ισοπαλίες ενώ ως φιλοξενούμενη πανηγύρισε έντεκα νίκες. Στα play offs επικράτησε κατά σειρά σε διπλούς αγώνες των Καραρέζε, Αρέτσο και Τριεστίνα και επέστρεψε στην Serie B μετά την σεζόν 2016-17.

Προπονητής: O 48χρονος Ιταλός τεχνικός Λούκα Ντ’Άντζελο θα συνεχίσει στον πάγκο της για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Ρίμινι, Αλεσάντρια, Φιντέλις Άντρια, Μπασάνο και Καζερτάνα.

Έδρα: Αρένα Γκαριμπάλντι (10.000)

Μεταγραφές: Ήρθε ως δανεικός από την Τζένοα ο Ισπανός επιθετικός Ασένσιο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπενεβέντο, ως δανεικός από την Σασουόλο ο Ιταλός μέσος Πινάτο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Βενέτσια, ως ελεύθερος από την Τσιταντέλα ο Ιταλός μέσος Σιέγκα. Έφυγε ο Ιταλός αμυντικός Μπρινιάνι (22/1).

Προετοιμασία: Σε φιλικό αγώνα ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ με αντίπαλο την Φλόρα. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 3-0 εντός έδρας της Ποτέντσα, στον τρίτο γύρο ηττήθηκε 3-0 εντός έδρας από την Μπολόνια.

Εκτίμηση: Ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων με μοναδικό στόχο την παραμονή. Με αμυντική τακτική θα κοιτάξει να κλέψει βαθμούς σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια. Αν είναι αποτελεσματική σε αυτόν τον τομέα θα έχει μεγαλύτερη τύχη να τα καταφέρει.

 

Πορντενόνε

Τι έκανε πέρυσι: Ονειρική σεζόν! Κατέκτησε με άνεση την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο της Serie C ενώ στην συνέχεια πήρε και τον τίτλο της κατηγορίας, στο μίνι πρωτάθλημα με τις Γιούβε Στάμπια και Πορντενόνε. Έτσι θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Serie B. Αξιοσημείωτο ότι παρέμεινε αήττητη ως φιλοξενούμενη με 8 νίκες και 11 ισοπαλίες. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την Πεσκάρα στα πέναλτι.

Προπονητής: Στον πάγκο θα βρίσκεται για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο 61χρονος Ιταλός, Ατίλιο Τέσερ, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί επίσης στις Κρεμονέζε, Αβελίνο, Τερνάνα, Νοβάρα, Πάντοβα, Μάντοβα, Άσκολι, Κάλιαρι και Τριεστίνα.

Έδρα: Dacia Arena (25.132)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος από την Τσιταντέλα ο Ιταλός μέσος Πάσα, ως δανεικός από την Αταλάντα ο Ιταλός επιθετικός Μονακέλο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Πεσκάρα, ως ελεύθερος από την Φότζια ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Λούκας Τσιαρέτι, ως δανεικός από την Κρεμονέζε ο Ιταλός επιθετικός Στρίτσολο, ως δανεικός από την ΣΠΑΛ ο Ιταλός μέσος Ματσόκο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Πάντοβα.

Προετοιμασία: Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 2-1 της Τσιταντέλα και 6-2 της Πορτοσουμάγκα, ηττήθηκε 2-0 από την ΣΠΑΛ. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Φεράλπι Σαλό.

Εκτίμηση: Πρωτάρα στην κατηγορία και χωρίς δικό της γήπεδο, αφού χρησιμοποιεί ως έδρα της Dacia Arena, έδρα της Ουντινέζε. Χλωμά τα πράγματα για την Πορντενόνε που θεωρείται εκ των φαβορί για υποβιβασμό.

 

Τράπανι

Τι έκανε πέρυσι: Έχασε για 4 βαθμούς την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο στην Serie C και την απευθείας άνοδο από την Γιούβε Στάμπια αλλά τα κατάφερε μέσω των play offs. Βγήκε νικήτρια στις διπλές αναμετρήσεις με Κατάνια και Πιατσέντζα και επέστρεψε στην Serie B δύο χρόνια μετά τον υποβιβασμό της. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την Κοζέντσα στην παράταση.

Προπονητής: Νέος τεχνικός είναι ο 45χρονος Ιταλός, Φραντσέσκο Μπαλντίνι. Πέρυσι ήταν στον πάγκο της ομάδας Νέων της Γιουβέντους ενώ νωρίτερα είχε θητεύσει στην Λουκέζε.

Έδρα: Πολισπορτίβο Προβιντσιάλε (7.787)

Μεταγραφές: Ήρθε ως δανεικός από την Πάρμα ο Ιταλός αμυντικός Κάουζ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Πιατσέντζα, ως ελεύθερος από την Λάρισα ο Σκοπιανός μέσος Γιακιμόβσκι, απόκτησε με 350.00 ευρώ από την Κάρπι τα δικαιώματα του Γάλλου επιθετικού Ν’Ζολά που αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός (33/8). Έφυγαν ο Ιταλός δεξιός μπακ Φράνκο (14/0) και ο Ιταλός αμυντικός Σκρούλι (26/0).

Προετοιμασία: Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Πιατσέντζα, για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 2-0 στην έδρα της Άσκολι.

Εκτίμηση: Έχει ως στόχο την παραμονή, διατήρησε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της περσινής σεζόν και πήρε στον πάγκο έναν προπονητή που ξέρει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες. Δεν θα είναι ρόδινη η χρονιά αλλά έχει τα φόντα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Βίρτους Εντέλα

Τι έκανε πέρυσι: Την τελευταία αγωνιστική έκλεψε την πρώτη θέση από την Πιατσέντζα στον πρώτο όμιλο της Serie C και επέστρεψε στην Serie B έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της. Εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό την έδρα της, όπου υπέστη μόλις μία ήττα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Ρόμα.

Προπονητής: Στην τεχνική ηγεσία θα συνεχίσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο 51χρονος Ιταλός, Ρομπέρτο Μποσκάλια, ο οποίος νωρίτερα ήταν στον πάγκο της Μπρέσια και έχει επίσης δουλέψει σε Νοβάρα και Τραπάνι.

Έδρα: Κομουνάλε Άλντο Γκαστάλντι (5.535)

Μεταγραφές: Ήρθε ως ελεύθερος από την Τσιταντέλα ο Ιταλός μέσος Σκενέτι, ως δανεικός από την Σασουόλο ο Ιταλός αμυντικός Σάλα που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αρέτσο, ως ελεύθερος από την Τσιταντέλα ο Ιταλός μέσος Σετεμπρίνι, ως δανεικός από την Τορίνο ο Ιταλός επιθετικός Ντε Λούκα που πέρυσι αγωνίστηκε στην Αλεσάντρια, ως ελεύθερος από την Σασουόλο ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός Σερνικόλα, απόκτησε με 200.000 ευρώ από την Λέτσε τα δικαιώματα του Ιταλού επιθετικού Κατουράνο που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός (35/8). Έφυγαν ο επιθετικός από το Λουξεμβούργο, Καρβάλιο (35/13), ο Κροάτης επιθετικός Πέτροβιτς (9/0).

Προετοιμασία: Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 2-1 της Κιέβο, 8-0 της Γκεμονέζε, 4-1 της Κιάρλινς Μουζάνε, 3-0 της Σαν Λουίτζι και 3-2 της Γκοτσάνο, ηττήθηκε 5-0 από την Λάτσιο. Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Σίντιρολ.

Εκτίμηση: Επέστρεψε για να μείνει, διαθέτοντας θεωρητικά ισχυρότερο ρόστερ από τις υπόλοιπες ομάδες που κέρδισαν πέρυσι τον προβιβασμό. Αν αξιοποιήσει και φέτος σε μεγάλο βαθμό την έδρα της, τότε σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει.

 

Επιμέλεια: Λάμπρος Λυριτζής

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ